מה דעתכם?לולה=]
מישהו שעוזר לאחר, בשביל לקדם ולעזור לעצמו. אגואיסט?
לא נעים לבאס אבל בכולנו יש צד כזהחילא דמשכנא
אבל מתוך שלא לשמה בא לשמה

רוב האנשים כך..-Rעות-
בס"ד

גם מעשי החסד הגדולים ביותר הבסיס בסוף זה נגיעות אישיות..
אוקע(אני באמת צריך להפסיק עם האוקע הזה..)<אריאל>
קחו דוגמה, עדכנית:
לפני שבועים המנהל תיכון שלנו בא אלי ואומר לי:
"אריאל, תקשיב,יש ילד מהשכבה שלך שממש מתקשה במחשבים, בוי.בי. (למי שמכיר), אני מאוד אשמח אם תוכל לשבת איתו ולעזור לו עם החומר...הוא אמר לי שאתה שולט בחומר"
ישר בלי לחשוב עניתי לו: " בכיף, למה לא?"
הוא אחרי זה אמר לי,שאם הוא יראה שיפור בציון של הילד הוא יעלה לי במגן.
אתם חושבים שיצאתי אגואיסט כי הלכתי היום אל חבר שלי כדי ללמוד איתו למבחן?..
הצ'ופר, או הרווח של העוזר הם תמיד אפסיים לעומת מה שאתה נותן.
בסדר, אז יהיה לי 5 נק' יותר במגן..(אני צריך את זה בכלל??) תמיד הנתינה היא גדולה יותר מהרווח הפיזי. אני בע"ה אני מביא אותו ל-90+. אני ממש לא חושב שאני אגואיסט... ממש לא. ובכלל.. זה לא תמיד ככה.
תשובה ברורה וחד משמעיתאלישע בן אבויה
בס"ד

כן. גם מי שעוזר לאחרים כי הוא מרגיש טוב עם זה הוא אגואיסט. גם מי שלומד תורה בשביל להרגיש את הסיפוק מהלימוד, קרוי 'רועה זונות'. אנשים לא אמורים לעשות דברים בשביל ההרגשה שלהם (למרות שזה יותר טוב מכלום), אלא כי לכך נוצרנו.
אאהממ..דבורל'ה
קצת נעזרתי בויקי-

אגואיסט אנוכיות (או אגואיזם או אגוטיזם)  = היא מושג המדבר על אדם שהוא עצמו נמצא בראש מעייניו, והוא הראשון לסדר העדיפויות שלו.

לפי זה אפשר לטעון בעצם ברגע שאדם עוזר למישו הוא כבר לא אגואיסט , כי הוא כבר לא בראש מעיינו.
אז לא, הוא לא אגואיסט.

ואגב- להרגיש טוב עם עצמךכ שאתה עוזר למישו זה טיבעי לגמרי. זה לא אגואיסטיות. זה סתם הרגשה טובה.
לא אמרתי שההרגשה רעהאלישע בן אבויה
בס"ד

אבל לא אמורים לעשות את זה בשביל ההרגשה.
אלישע, תסביר שוב...לולה=]

הסיבה לעשות דבריםאלישע בן אבויהאחרונה
בס"ד

לא אמורה להיות ההרגשה הטובה שזה נותן לנו.
כמו שאדם שהולך לזונה בשביל לספק את התאוות שלו הוא לא בסדר - ככה גם מי שהוא 'אדם טוב' בשביל הרגשת הסיפוק העצמי שלו אינו לא בסדר. אתה עושה מה שהקב"ה צוה עליך כי הוא צוה עליך. לא כי זה כיף.
ברור שעדיף להיות אדם טוב ממניעים אישיים, ולא להיות אדם רע. כשם שעדיף שאדם יישן בשביל הנאה, ולא שלא יישן כלל.

ונפסק בשו"ע: 'כל מעשיך יהיו לשם שמים, שאפילו דברים של רשות, כגון האכילה והשתיה וההליכה והישיבה והקימה והתשמיש והשיחה וכל צרכי גופך, יהיו כולם לעבודת בוראך, או לדבר הגורם עבודתו, שאפילו היה צמא ורעב, אם אכל ושתה להנאתו אינו משובח, אלא יתכוין שיאכל וישתה כפי חיותו, לעבוד את בוראו; וכן אפילו לישב בסוד ישרים, ולעמוד במקום צדיקים, ולילך בעצת תמימים, אם עשה להנאת עצמו והשלים חפצו ותאותו, אינו משובח אלא א"כ עשה לשם שמים; וכן בשכיבה, א"צ לומר שבזמן שיכול לעסוק בתורה ובמצות לא יתגרה בשינה לענג עצמו, אלא אפילו בזמן שהוא יגע וצריך לישן כדי לנוח מיגיעתו, אם עשה להנאת גופו אינו משובח, אלא יתכוין לתת שינה לעיניו ולגופו מנוחה לצורך הבריאות שלא תטרף דעתו בתורה מחמת מניעת השינה; וכן בתשמיש האמורה בתורה, אם עשה להשלים תאותו או להנאת גופו ה"ז מגונה, ואפי' אם נתכוין כדי שיהיו לו בנים שישמשו אותו וימלאו מקומו אינו משובח, אלא יתכוין שיהיו לו בנים לעבודת בוראו או שיתכוין לקיים מצות עונה כאדם הפורע חובו; וכן בשיחה, אפי' לספר בדברי חכמה צריך שתהיה כונתו לעבודת הבורא או לדבר המביא לעבודתו. כללו של דבר, חייב אדם לשום עיניו ולבו על דרכיו ולשקול כל מעשיו במאזני שכלו, וכשרואה דבר שיביא לידי עבודת הבורא יתברך יעשהו, ואם לאו לא יעשהו; ומי שנוהג כן, עובד את בוראו תמיד' (או"ח רל"א)
אממ..הרועה
תלוי, אם זה היה גורם לו לתחושה רעה הוא היה עושה את זה? אם כן אז הוא בסדר.
כולם אגואיסטיםמתו"ש
בס"ד

מי שלא אגואיסט לא בנאדם או שיש לו בעיה נפשית
אז איך את מסבירה שאת.....?איציק הג'ינג'י
אלישע-שבלולון
לא ממש נראה לי, כי אתה לא אמור ללמוד תורה ולהתייסר, או שלעזור לחבר ולהרגיש עם זה ממש רע.
אם אני עוזרת לחברה ואני מרגישה ש.. כן, נתתי מעצמי משו, זו הרגשה שכל אחד אמור להרגיש אותה (נראה לי, לעניות דעתי..)

אגואיזם זה חלק מהטבע האנושיאביה =)
אין מה לעשות.
אבל צריך לעבוד עלעצמנו שכל מעשינו יהיו לשם שמיים ולא בשביל עצמנו.
לפי הבעש"ט כל דבר שאנחנו עושים הוא לא רק לטוב>&בצי.ג
מהבעש"ט: פירש "חשבתי דרכי ואשיבה רגלי אל עדותיך"- והעניין, כי "אין צדיק בארץ אשר יעשה טוב ולא יחטא", רוצה לומר: שיהיה בטוב ההוא אשר יעשה מבלי שום פניה וחטא- זה אי אפשר; וביאר, כי כשיעשה טוב בלי שום דבר רע- מתגרה בו יצר הרע; מה שאין כןכשרואה היצר הרע שיש בו [במעשה הטוב] חלק יצר הרע- מניחו והולך לו; ואז נגמר הדבר, ויעשה לשמה אחר כך. וזה שכתוב: "ישראל גנבים הם" כי צריך לגנוב דעת היצר הרע בכל דבר מצווה.
יש לזה עוד המשך אבל אלו עיקרי הדברים ואני חושבת שזה מתאים גם לעניין האגואיזם.
..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך