מה דעתכם?לולה=]
מישהו שעוזר לאחר, בשביל לקדם ולעזור לעצמו. אגואיסט?
לא נעים לבאס אבל בכולנו יש צד כזהחילא דמשכנא
אבל מתוך שלא לשמה בא לשמה

רוב האנשים כך..-Rעות-
בס"ד

גם מעשי החסד הגדולים ביותר הבסיס בסוף זה נגיעות אישיות..
אוקע(אני באמת צריך להפסיק עם האוקע הזה..)<אריאל>
קחו דוגמה, עדכנית:
לפני שבועים המנהל תיכון שלנו בא אלי ואומר לי:
"אריאל, תקשיב,יש ילד מהשכבה שלך שממש מתקשה במחשבים, בוי.בי. (למי שמכיר), אני מאוד אשמח אם תוכל לשבת איתו ולעזור לו עם החומר...הוא אמר לי שאתה שולט בחומר"
ישר בלי לחשוב עניתי לו: " בכיף, למה לא?"
הוא אחרי זה אמר לי,שאם הוא יראה שיפור בציון של הילד הוא יעלה לי במגן.
אתם חושבים שיצאתי אגואיסט כי הלכתי היום אל חבר שלי כדי ללמוד איתו למבחן?..
הצ'ופר, או הרווח של העוזר הם תמיד אפסיים לעומת מה שאתה נותן.
בסדר, אז יהיה לי 5 נק' יותר במגן..(אני צריך את זה בכלל??) תמיד הנתינה היא גדולה יותר מהרווח הפיזי. אני בע"ה אני מביא אותו ל-90+. אני ממש לא חושב שאני אגואיסט... ממש לא. ובכלל.. זה לא תמיד ככה.
תשובה ברורה וחד משמעיתאלישע בן אבויה
בס"ד

כן. גם מי שעוזר לאחרים כי הוא מרגיש טוב עם זה הוא אגואיסט. גם מי שלומד תורה בשביל להרגיש את הסיפוק מהלימוד, קרוי 'רועה זונות'. אנשים לא אמורים לעשות דברים בשביל ההרגשה שלהם (למרות שזה יותר טוב מכלום), אלא כי לכך נוצרנו.
אאהממ..דבורל'ה
קצת נעזרתי בויקי-

אגואיסט אנוכיות (או אגואיזם או אגוטיזם)  = היא מושג המדבר על אדם שהוא עצמו נמצא בראש מעייניו, והוא הראשון לסדר העדיפויות שלו.

לפי זה אפשר לטעון בעצם ברגע שאדם עוזר למישו הוא כבר לא אגואיסט , כי הוא כבר לא בראש מעיינו.
אז לא, הוא לא אגואיסט.

ואגב- להרגיש טוב עם עצמךכ שאתה עוזר למישו זה טיבעי לגמרי. זה לא אגואיסטיות. זה סתם הרגשה טובה.
לא אמרתי שההרגשה רעהאלישע בן אבויה
בס"ד

אבל לא אמורים לעשות את זה בשביל ההרגשה.
אלישע, תסביר שוב...לולה=]

הסיבה לעשות דבריםאלישע בן אבויהאחרונה
בס"ד

לא אמורה להיות ההרגשה הטובה שזה נותן לנו.
כמו שאדם שהולך לזונה בשביל לספק את התאוות שלו הוא לא בסדר - ככה גם מי שהוא 'אדם טוב' בשביל הרגשת הסיפוק העצמי שלו אינו לא בסדר. אתה עושה מה שהקב"ה צוה עליך כי הוא צוה עליך. לא כי זה כיף.
ברור שעדיף להיות אדם טוב ממניעים אישיים, ולא להיות אדם רע. כשם שעדיף שאדם יישן בשביל הנאה, ולא שלא יישן כלל.

ונפסק בשו"ע: 'כל מעשיך יהיו לשם שמים, שאפילו דברים של רשות, כגון האכילה והשתיה וההליכה והישיבה והקימה והתשמיש והשיחה וכל צרכי גופך, יהיו כולם לעבודת בוראך, או לדבר הגורם עבודתו, שאפילו היה צמא ורעב, אם אכל ושתה להנאתו אינו משובח, אלא יתכוין שיאכל וישתה כפי חיותו, לעבוד את בוראו; וכן אפילו לישב בסוד ישרים, ולעמוד במקום צדיקים, ולילך בעצת תמימים, אם עשה להנאת עצמו והשלים חפצו ותאותו, אינו משובח אלא א"כ עשה לשם שמים; וכן בשכיבה, א"צ לומר שבזמן שיכול לעסוק בתורה ובמצות לא יתגרה בשינה לענג עצמו, אלא אפילו בזמן שהוא יגע וצריך לישן כדי לנוח מיגיעתו, אם עשה להנאת גופו אינו משובח, אלא יתכוין לתת שינה לעיניו ולגופו מנוחה לצורך הבריאות שלא תטרף דעתו בתורה מחמת מניעת השינה; וכן בתשמיש האמורה בתורה, אם עשה להשלים תאותו או להנאת גופו ה"ז מגונה, ואפי' אם נתכוין כדי שיהיו לו בנים שישמשו אותו וימלאו מקומו אינו משובח, אלא יתכוין שיהיו לו בנים לעבודת בוראו או שיתכוין לקיים מצות עונה כאדם הפורע חובו; וכן בשיחה, אפי' לספר בדברי חכמה צריך שתהיה כונתו לעבודת הבורא או לדבר המביא לעבודתו. כללו של דבר, חייב אדם לשום עיניו ולבו על דרכיו ולשקול כל מעשיו במאזני שכלו, וכשרואה דבר שיביא לידי עבודת הבורא יתברך יעשהו, ואם לאו לא יעשהו; ומי שנוהג כן, עובד את בוראו תמיד' (או"ח רל"א)
אממ..הרועה
תלוי, אם זה היה גורם לו לתחושה רעה הוא היה עושה את זה? אם כן אז הוא בסדר.
כולם אגואיסטיםמתו"ש
בס"ד

מי שלא אגואיסט לא בנאדם או שיש לו בעיה נפשית
אז איך את מסבירה שאת.....?איציק הג'ינג'י
אלישע-שבלולון
לא ממש נראה לי, כי אתה לא אמור ללמוד תורה ולהתייסר, או שלעזור לחבר ולהרגיש עם זה ממש רע.
אם אני עוזרת לחברה ואני מרגישה ש.. כן, נתתי מעצמי משו, זו הרגשה שכל אחד אמור להרגיש אותה (נראה לי, לעניות דעתי..)

אגואיזם זה חלק מהטבע האנושיאביה =)
אין מה לעשות.
אבל צריך לעבוד עלעצמנו שכל מעשינו יהיו לשם שמיים ולא בשביל עצמנו.
לפי הבעש"ט כל דבר שאנחנו עושים הוא לא רק לטוב>&בצי.ג
מהבעש"ט: פירש "חשבתי דרכי ואשיבה רגלי אל עדותיך"- והעניין, כי "אין צדיק בארץ אשר יעשה טוב ולא יחטא", רוצה לומר: שיהיה בטוב ההוא אשר יעשה מבלי שום פניה וחטא- זה אי אפשר; וביאר, כי כשיעשה טוב בלי שום דבר רע- מתגרה בו יצר הרע; מה שאין כןכשרואה היצר הרע שיש בו [במעשה הטוב] חלק יצר הרע- מניחו והולך לו; ואז נגמר הדבר, ויעשה לשמה אחר כך. וזה שכתוב: "ישראל גנבים הם" כי צריך לגנוב דעת היצר הרע בכל דבר מצווה.
יש לזה עוד המשך אבל אלו עיקרי הדברים ואני חושבת שזה מתאים גם לעניין האגואיזם.
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך