מה לגבי שינה מוקדמת?
1. באיזו שעה אתם פורשים לשנת לילה?
2. שנ"צ? בלקסיקון שלכם? עד כמה?
3.כמות שעות השינה המירבית אצלכם! מהי? ומתי?
4.מה אתם עושים כשאתם ממש עייפים....
5. לכו לישון!
מה לגבי שינה מוקדמת?
5. לכו לישון!
1. 11-2 בלילה.
2. בערך כשאני עייפה אז כן.
3.בלילה .9 שעות.
4.נמרחים או הולכים לישון מה שזורם.
5. ההיתי שמחה אבל יש לי מלא מה לעשות.![]()
1. אממ אבא שלי מכריח אותי להכינס למיטה בסביבות ה10 כדי שהאחיו הקטנות שלי לא ילמדו ממני... בתכלס יוצא שאני נרדמת ב12 בערך לפעמים יותר מוקדם
2. תלוי מתי כאילו אני בכיף יכולה לישון שנץ תמיד אבל זה אחרי זה אומר ללכת לישון שיא המאוחר שזה אומר להשתעמם במיטה מלאא זמן אז פחות יוצא לי
3. 14 שעות תאמינו או לא אני דוב קוטב בקטע של שינה ... אממ כשלא מעירים אותי ונותנים לי לישון כמה שבאלי
4. או ממשיכים להיות ערים כי חייבים לעשות משו דחוף או הולכים לישון
5. דווקא אני די ערנית
מקווה שאצליח 😅
ושאפו על השינה המוצלחת!!
1. באיזו שעה אתם פורשים לשנת לילה?שיש לימודים בד"כ גג עד 11 ,בחופש-תלוי,יש ימים שב3 ויש כאלה שב11
2. שנ"צ? בלקסיקון שלכם? עד כמה? לא,אני לא מרגישה טוב אח"כ ![]()
3.כמות שעות השינה המירבית אצלכם! מהי? ומתי? 12,שיש לי זמן וחסר לי שעות שינה
4.מה אתם עושים כשאתם ממש עייפים.... מתארגנת באיטיות לשנה
5. לכו לישון! הלוואי
בעיקרון ב23:30, אבל לפעמים אני נמרחת עד איזה 12 או במקרה ממש גרוע עד 1:00
רק בשבת כדי להעביר את הזמן, וגם אז לא ממש מצליחה, וזה גורם לי לא הרדם במוצ"ש.
משהו כמו 8-9 שעות במקסימום
הולכת לישון.
אני מניחה שהמצב שלי יותר מטוב מאנשים מסוימים, אבל זה לא אומר שהוא טוב בפני עצמו.
עכשיו כשאני קוראת את זה שוב אני חושבת ששכחתי לציין שלפעמים קשה לי להרדם בלילות, וככל שאני הולכת לישון יותר מאוחר זה נהיה יותר גרוע בגלל הלחץ של:
"עכשיו ממש מאוחר אני חייבת להרדם עכשיו! למה אני לא ישנה? יהיו לי רק X שעות לישון עד הבוקר!"
הרבה פעמים כשאני ישנה מחוץ לבית אני מתעוררת באיזה 6 בבוקר בלי יכולת לחזור לישון, בנוסף לנדודי שינה אם אני הולכת לישון מאוחר מידי.
אז כשאני בשבת אולפנא או משהו אני יוצאת החננה שהולכת לישון מוקדם, יש מישהי שאפילו הרבה יותר חזקה בזה ממני, אני בדרך כלל נגררת אחריה כי אין לי אומץ לפרוש לישון בלבד כשכולן ערות.
שושיאדיתוד"א אצלינו זה בכלל לא ה"חננה" שהולכת לישון מוקדם...
דווקא במחנה הקיץ שלנו דירבנתי את כולן לישון כמה שיותר 
ותתפלאי, כל החדר שלי נרדם יפה-יפה בזכותי 
נכון שיש את המגזימות שהולכות לישון יותר מדי מוקדם ומפסידות מסיבות שלא מעלמא הדין...
תלוי מה זה מוקדם אצלך, כמובן, בהתחשב בנסיבות.
היה לנו מסע שואה לפני חודשיים בערך, שלושה ימים, שני לילות.
בגלל חצי הגבלות קורונה מוזרות היה אסור שנישן באזור של המוזאונים והמקומות שהביאו אותנו אליהם כי היה אישור רק ללינה בפנימיות, אז כל יום החזירו אתנו בשעה 10 בלילה לאולפנא שנישן שם.
אני הייתי ממש מותשת, אז אחרי ארוחת ערב ואיזו חצי פעילות "עיבוד" או מה שזה לא יהיה שלקחו כמה שעות, רציתי רק לשים פיג'מה ולישון, אבל כשאמרתי שאני מותשת אז הבנות בחדר אמרו "אה בסדר, אז תתקלחי ותלכי לישון"
לא רציתי להתקלח, ממילא בבית אני מתקלחת רק כל יומיים או שלושה, וממש ממש רציתי לישון.
אבל לא רציתי שיחשבו שאני מוזרה, אז התקלחתי במקלחות המגעילות של הפנימיות וישנתי עם שיער רטוב שזה דבר שאני שונאת לעשות.
ככה היה שני לילות רצוף, אשכרה התקלחתי וגרמתי חוסר נוחות גדול לעצמי בגלל לחץ חברתי.
אחת הסיבות העיקריות, אם לא היחידה. - שגורמת לי לשנוא נופש\מחנה עם חברות.
וממש לא יפה מצד חברות שלך, עם הלחץ הזה...
תראי, אצלינו במחנה התקלחנו פעמיים ביום, ודווקא היו מקלחות סבירות, לא היה טעם לא להתקלח ברגע שאת מגיעה נוטפת בוץ מאחד המסלולים בסביבה... (אני אישית לא עשיתי את המסלולים המלוכלכים כי זה עושה לי צמרמורת רק מלחשוב על זה ולחברות שלי - את המוות... אז חסכנו אחת לשניה)
ואני חושבת שבכל פעם ששוהים יחד בחברה, חשוב מאד לתת לכל אחת את מרחב התמרון הפרטי שלה ולא להשרות לחץ חברתי, זה לא בריא ולא נעים.
דווקא הפוך, היא סוג של "נתנה אישור" לישון עכשיו (כשהן ישארו ערות עד שלוש לפנות בוקר) אחרי שברור שתעשי את הפעולה הברורה מאילה שאין אפילו מה לחשוב עליה.
זה בדיוק העניין של להילחץ שלא יחשבו שאת מוזרה, ברור וטבעי שכולן עושות ככה והן אפילו לא חשבו שאת תעשי אחרת, אז מה, לא תעשי את זה?
בנות צריכות להתחשב, לפתח חושי רגישות דקים... כן, אחרי הכל אוירה טובה היא זו שנותנת גוון וגיבוש לחברות בריאה וטובה.
וכל אחת מוזרה בדרך שלה, אני תמיד נואמת שאלמלא אנשים לא היו מוזרים, לא היה עולם מעניין....
בלחץ החברתי הזה, יש משהו של כיתה ט', יש חבורות שזה עובר להן ויש כאלו שלא, זה מאד תלוי בגיבוש...
עד כמה אתן מגובשות?
אצלינו עושים מסיבות יום הולדת כמעט כל חודש, וכל הפסקה יש לנו פינה בחצר, על הדשא ששם תמיד אנחנו מדיינות בנושאים חשובים.
עד כמה הגיבוש הוא אצלכן?
בדיוק כשיצאתי מאותה מקלחת כולן בהו ואמרו שזו פעם ראשונה שהן רואות אותי בשיער פזור ובלי משקפיים.
אני לא מרגישה מחוץ לקבוצה, אני דווקא חושבת שזאת הקבוצה הראשונה שאני באמת מרגישה חלק ממנה, אבל ברור שזה בתחום כזה לפעמים צצות "תקלות".
וגם ברור שהן לא הרגישו את זה בכלל, אני חושבת שהניסוח "נתנה אישור" לא טוב.
ב12 בלילה בפנימייה אחרי יום ארוך מישהי אומרת: "וואי אני ממש מתה מעייפות"
וחברתה הטובה עונה: "אה, מה הבעיה, תתקלחי ולכי לישון"
ואז היא מתקלחת והולכת לישון.
זה כל מה שקרה. את התסבוכות הזאת אני עשיתי לעצמי בראש וסתם עשיתי לעצמי חיים קשים.
תאמיני לי, החיים האלו בפנימיות... זה משהו על אנושי.
צריך ממש להיות בנויה לזה 🤦♀️
1) בדרך כלל לפני 11, יש ימים עם זליגות נוראיות
2) כן, אם אני עייף
3) משתדל שיהיה בסביבות 8 שעות (ככה אני בפוקוס מלא וביעילות מרבית). קרה לי שישנתי איזה 20 שעות פעם ביום של חום גבוה וכאבי ראש
4) הולכים לישון אלא אם כן יש משהו ממש חשוב שצריך לעשות
5) לילה טוב!
תלוי ביום, זה נע בין 12 ל4...
בד"כ לא, אבל בשבת כן, לפחות בקיץ..
המוןןןןן, זה יכול להגיע ל12, אבל זה קורה לעיתים נדירות כשאני במחסור של שנות שינה ואז אני נרדמת ב8 בערב...
תלוי, אם זה יום אז ממשיכים לתפקד כי אין בררה, אם זה לילה אז ממשיכים לתפקד כי לא מרגישים תעייפות.
5. לכו לישון!
ממ לא רוצים![]()
1. 3-1 כזה בדרך כלל...
2. לא שונצת בכלל
3. וואוו הרבה😅 ישנה עד מאוחר בד"כ אז בין 8 ל12 בערך אבל קרה לי כמה פעמים שישנתי 14 שעות בערך...
(אבל בלימודים 4-7 שעות שינה..)
4. מחזיקה את עצמי ערה
5. יאללה הלכתיי
שפריציי
1-3 כזה
כשאני ממש עייפה אז כן
12 שעות כשאני ממש עייפה ולא מעירים אותיי
או שאני הולכת לישון או שאני לא מפסיקה להגיד שאני עייפה
5. לכו לישון!
רצההה
1. 1.5
2. בטח!
3. 6 שעות
4. מחכים ללילה או לשנ"צ
סתם שיהיה במודעות.
7 שעות שינה טובה ורצופה בלילה, תורמות מאד לריכוז ושיפור היכולות במהלך היום.
אלה רעיון תאמת אני בעד לישון מוקדם
1עד 2 בלילה
2לא חד משמעית
3אמממ 6נ שעות שיוצא לרוב 4
4תלוי מתי מידי פעם נישארים ערים מידי פעם פורשים לשנת הלילה
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
מה הסיבות שלכם בחיים?
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
או סרטים אחרים