אהלן חברים, אז באיחור של המוןהמון... אקיים את ההבטחה ואתחיל להמשיך
בסדרת פינותינו האהובות 
ושכוייח ל@מתנחל בראבק ו@אייסקפה שגרמו לזה לקרות, וגם לאחרים שדחפו... איש איש בשמו הטוב יבורך.
ב"ה סיימנו סדרה של כשבעים פינות על מרן ר' אברום זצ"ל, מתוכן למעלה משלושים ב"סדרת תולדות חייו", (מקבץ- כל הפינות היומיות של הסיפורים ממרן ר' אברום שפירא זצ"ל - נוער וגיל ההתבגרות). ואנחנו ממשיכים עם שאר רבותינו הגדולים - כשכעת ניגש בראשונה "באימה ויראה, ברתת ובזיע" לדמותו של "האדם הגדול בענקים, אשר שלחו א-להים למחיה להדור הזה, מורינו ורבינו אשר הודו חופף עלינו"*, "בחיר צדיקיא"**, עטרת תפארת ישראל, המנורה הטהורה, מאיר דרכינו וסולל נתיבותינו, רואה האורות וצופה הדורות, איש אלוקים קדוש, "הוד כבוד מרן"***, הרב זצ"ל. מרא דארעא דישראל וראש הישיבה המרכזית העולמית.
הסדרה על הרב זצ"ל תהיה שונה מזו שעל ר' אברום, בכמה בחינות ומכמה סיבות.
ראשית - אני לא אתחיל מסדרת סיפורים אלא ישר אגש לסדרת תולדות חייו, אך גם בסדרת תולדות חייו עצמה -
מצד אחד קשה הרבה יותר לסכם את חייו, הם היו הרבה הרבה יותר עמוסים ויותר מורכבים. הוא עסק בפי מליון דברים, כיהן בפי מליון תפקידים, וכלל פי מליון פנים. נו, הרב זצ"ל, אתם מבינים...
מצד שני, הרבה פחות קריטי לסכם את חייו, ב"ה אנחנו בדור שרובינו גדלנו עליו, אנשים מכירים את דמותו פחות או יותר, והוא לא ממש צריך את העזרה שלי כדי שנדע מה הוא עשה ומה פעל
מצד שלישי - אדרבה, דווקא ריבוי ההכרות איתו מתאפיין בפחות היכרות עם פרטי חייו ויותר בהיכרות כללית.
מצד נוסף - מרחק הזמן ומורכבות חייו מקשה עלי בעצמי לשלוט בתולדותיו, אני הרבה פחות "שוחה" בהם מאשר אצל ר' אברום. ולכך נוסיף את העובדה שאין תלמידים חיים שלו שכתבו סקירות כאלו ואחרות בבמות המתחדשות בימינו. העבודה צריכה להיות הרבה יותר מהשורש. ואני פחות מחושבן בשלבים, בפרטים וההקבלות הכרונולוגיות.
כלל הסיבות האלו גורמים לי להניח - שהסדרה עליו תהיה קצרה ומתומצתת מזו שעל ר' אברום, ואולי קצת יותר יבשה. אני אנסה לסקור את התקדמות חייו לשלביה. אבל אני מראש יודע שזה יהיה פחות מוצלח, יותר טכני, ופחות מפורט. זה יתן פחות או יותר מבט כללי מלמעלה על תחנות חייו, מין "מבוא" ו"סרגל זמן" למי שיתעניין וילמד עוד. אני מקווה שבכל זאת זה יהיה לתועלת ויהיה מעניין. תנו משוב אם תרצו לייעל 
ו-טוב, כזו הקדמה ארוכה, מספיקה להיום. את את תחילת הפינה עצמה נתחיל בפעם הבאה.
(אגב, תוכננה אז על ידי תגובת פרידה מר' אברום - קצת סיכום על מה שלמדנו ממנו ומה שהוא הוריש לנו.. זו נועדה להיות הפינה ה70 החותמת את הסדרה עליו. אבל כמו שפינה זו נדחתה, כך גם התגובה המדוברת. אשלים אותה בקרוב, אבל דבר ראשון נתחיל באמת עם הסדרה על הרב זצ"ל, שלא אמשיך לדחות...)
מתייג את המתוייגים בפינה שעברה, אם מישהו רוצה להסיר אותו שיאמר, וכן מי שרוצה להוסיף את עצמו.
*לשון תלמידו הגר"י אריאלי בהקדמת ספרו "עיניים למשפט".
**לשון רבינו הרצי"ה, ע"פ דברי הזוהר.
***לשון הגאון החזון איש באגרתו לרב.