פתחת פה שרשור מהמם, ונכתבו פה דברים כל כך מחכימים.
אני רוצה להוסיף משהו שעלה לי מתוך הקריאה (לא על ההודעה הפותחת, לא יודעת אם יש לי מה להוסיף בנושא הזה, אבל על מה שהשתלשל בהמשך, רק שאני לא יודעת מאיפה כבר לשרשר, אז עונה ככה..).
כתבת הרבה על הפער בין איך שאת מחנכת את הילדים לבין מה שאת בעצמך היית רוצה לעשות, שלא תמיד תואם את החינוך של הילדים.
אני חושבת שהפער הזה חושף כמה רצונות שהם כולם שלך, ומושכים אותך בכיוונים שונים. ויש פה צורך בבירור של הרצון היותר אמיתי, היותר מדוייק.
כי בעצם, אם את רוצה לחנך את הילדים שלך למשהו, אז זה אומר שאת כן רואה בו אמת. שיש לך רצון שזו תהיה הדרך שהם ילכו בה. ואולי את חווה קושי פנימי בעצמך ללכת בדרך הזו, אבל בשכל את יודעת שזה הדבר האמיתי.
יכול להיות שזה לא נכון בכל הדברים. יכול להיות שיש דברים שבאמת הרצון שלך הוא הרצון האמיתי, והחינוך של הילדים למשהו אחר זה מסיבות אחרות וחיצוניות.
אבל אני חושבת שכן שווה לעשות בירור אמיתי.
ואם יש משהו שאת מגלה בו שאת באמת מאמינה שאיך שאת מחנכת את הילדים זה הדבר הנכון, ורק לך יש קושי אישי לקיים אותו. אז חבל שההתגברות העצומה הזו שאת עושה תישאר רק בשביל חינוך הילדים.
אפשר להעלות את זה קומה ולהעביר את זה לשיח מול הקב"ה. 'כל כך קשה לי, אבל אני מתגברת כי אני מבינה שזה מה שאתה רוצה באמת. ואני רוצה לבטל את הרצון שלי בשביל הרצון שלך.'
אני כותבת פה בכיוון אחר ממה שנכתב ברוב השרשור. אבל אני לא חושבת שזה סותר. אני חושבת שזה משלים את הדברים.
כי רוב מה שנכתב פה היה ללכת על הגשמת החלומות והתשוקות שלך, ואני חושבת שבהרבה דברים זה בהחלט נכון ואמיתי.
אבל לפני שמחליטים ללכת על זה בכל הכוח, צריך לעשות את הבירור הזה, בין מה שבאמת נכון לך לעשות, לבין מה שאת נמשכת לעשות אבל יודעת שבאמת הקב"ה רוצה אחרת, ואז למרות הקושי - את עושה את רצון ה', לא בשביל הילדים, אלא קודם כל בשבילו.
וזו נקודה שאני רוצה לחדד מהדברים שכתבה חלונות המדהימה.
אני מאוד מסכימה עם המשפט שהיא כתבה - אלוקים לא רוצה אותי כבויה וסובלת.
אבל רק צריך להיזהר שהמשפט הזה לא יגרום להתיר דברים שהקב"ה לא רוצה בהם, רק כדי שאני לא אהיה כבויה וסובלת.
כי הקב"ה רוצה גם את המאמץ שלנו. את ההתגברות על תאוות העולם הזה ובלבולי היצר הרע, את המקום שבו אנחנו לא מבינים ולא רוצים ובכל זאת עושים את רצונו. זה חלק מעבודתו ה' שלנו, וכשעושים את זה בצורה שלמה, בחיבור לקב"ה, זה מגדל ומשמח, ולא מכבה ומכאיב.
כתבתי על זה פעם לחלונות, מצרפת פה את מה שכתבנו אז-
איזה כיף שעזר לך מה שכתבתי… - הריון ולידהומוסיפה עוד, שיכול להיות שיהיה קל יותר לעשות את הבירור הזה באימון אישי. לא יודעת אם מתאים לך עכשיו, אבל כשאני עשיתי אימון אישי, והתמקדתי בעיקר בשינויים פנימיים שאני רוצה לעשות, השאלות שנשאלתי באימון מאוד עזרו לעשות בירור עמוק, להבין מה באמת אני רוצה, וגם למצוא כלים להתקדם בפועל לחלומות שלי. מה שמיוחד בעיני באימון זה שהמאמנת לגמרי לא מכניסה את עצמה, היא רק שואלת את השאלות, כל התשובות הן שלך, אבל השאלות עוזרות לברר את הדברים בעומק גדול יותר ממה שמגיעים לבד (וזה חוץ מהזמן שמפנים לבירור הזה, שקשה הרבה יותר להגיע אליו לבד, בלי משהו שמחוייבים אליו).