על חב"דניקים, נוצרים וזה...אריק מהדרום
הילדים שלי התאספו לאמירת 12 הפסוקים בשכונה עם צמד חב"דניקים חביבים בשבת בצהריים.
מיד אחרי שזה נגמר עם יחי אדונינו וכו' חבר שלי פנה אלי ושאל אותי כיצד אני נותן לילדים שלי ללכת לשם הם נוצרים! הם עושים שטיפת מח! הם משתמשים בשיטות של הנוצרים! ועוד מלא מילים שהתאימו לימי בין המיצרים.
אז ככה:
א) הבירור בין חב"דניקים לנוצרים צריך להיות גלוי לעין לכל מי שעבר את גיל 14 לדעתי.
ב) אדרבה, שיבואו תלמידי הרב קוק ויגרמו לילדים שלי לשנן פסוקים אני אלך אליהם, הבעיה היא שהם לא עושים את זה.
ג) עקרונית אין לי בעיה שהילדים שלי יהיו חב"דניקים (כאילו יהיה מצחיק בפסח וביום העצמאות וכו').
ד) למה אדם חושב שהוא יכול להעיר לי על חינוך הילדים שלי באמצע הרחוב?
ה) בא לי בפלה.
הם אכן לא נוצרים,אבל אסור לשכוח שגם הנצרות התחילה ככת יהודיתפשוט אני..

ולגבי סעיף ב' - איפה עובר הגבול? כל מי שיבוא לחנך את הילדים שלך באמצע הרחוב, זה לגיטימי בעיניך?

כל אדם זר שיגיד להם במה להאמין (שהרבי הוא המשיח, שניר בן ארצי הוא המשיח, שיובל אשרוב הוא מומחה עולמי באימנולוגיה וכו') יתקבל בברכה?

זהו, שהחב"דניקים שצועקים פסוקים לא אומרים לילדים במה להאמין.די שרוט
הם לא באים לילדים ואומרים "הרבי הוא המשיח, תהיו חבדניקים".
המשימה הראשונית והעיקרית שלהם זה "לקרב יהודים למצוות". קודם כל שיקיימו מצוות. זה הכי חשוב. אחר כך אפשר לדבר על הרבי.

כך גם בדוכני התפילין. הם קודם כל רוצים לגרום ליהודים להניח תפילין ולשמור מצוות. זה דבר ראשון. אחר כך מי שיתחבר לרבי הם ידברו על הרבי.

בניגוד לאחרים שהדבר הראשון שהם רוצים עוד לפני המצוות הוא שיאמינו ברבי נחמן/ניר בן ארצי/אמנון יצחק/וכד'.

זה לגמרי לא דומה לחבד.

אגב, לראיה אתה יכול לראות את שלוחי חבד בעולם שהם עוזרים גם לאוכלוסיה המקומית. לא רק ליהודים.
השלוחים של קטמנדו חני ליפשיץ ובעלה הם דוגמא טובה לזה.
התייחסתי לאמירת "יחי אדוננו"פשוט אני..

גם האמירה הזאת זה כבר הפך לטקסט אוטומטי שנתנו עליודי שרוט
כבר הרבה פירושים כדי ליישב סתירות כאלה.

היחי אדוננו הוא כל כך משני לשאר הדברים שהוא כבר חסר משמעות.
רק מעירנחשון מהרחברון

לי קשה עם הטרימינולוגיה

כאילו יש שם כמה פסוקים כמה משניות ציטוט של האדמור הזקן ויחי אדוננו.

כ-ו-ל-ם במדגירה אחת - פסוקים.

לא יש פסוק

יש מקור תנאי

יש זוהר

יש ספרי אחרונים

יש המצאות

זה לא פסוקים!

זה כבר להיתפס לקטנות חסרות משמעות.די שרוט
יש מה שנקרא big picture. ועל זה צריך להסתכל
לכן לא פתחתי שרשור על זה ולא הגבתינחשון מהרחברון

אבל שדיברו על יחי - מעצבן אותי שקוראים לזה פסוק

זכותי

עם חב"ד יש לי בעיות הלכתיות חמורות יותר (למשל שהם חושבים שהם מבינים בקבלה יותר מהקב"ה, שהרי הוא ציווה לישון בסוכה והם אומרים שיש עם זה בעיות עם אורות מקיפים וכו' ולכן הם פטורים...)

לא קוראים לזה פסוקMonica Geller
והרבי ממש לא הכליל את זה.
יש 12 פסוקים ואת זה הרבי עודד
השאר זה דברים מעבר שאנשים הוסיפו
זה ממש לא חלק מהפסוקים. זה סתם תוספת בבחינתדי שרוט
"יחידת גאווה" כזה. טקסט בשביל להמריץ. זה לא חלק מהפסוקים בכלל. והם גם לא מתייחסים לזה ככה.
כיף👋🏻Monica Geller
חחחח לא שמתי לב שענינו אותו דבר בד בבדדי שרוט
לגבי שינה בסוכהMonica Geller
זה חתיכת דיון הלכתי שאני לא מתמצאת בו.
דבר אחד בטוח, זה לא מגיע מזלזול או מעצלות. להפך מגודל הקדושה של המקום ומהקטנות שלנו.
אם אתה באמת מתעניין יש הרבה הסברים בנושא.
למדתי ושמעתי הרבהנחשון מהרחברון
לא אמרתי עצלות או זלזול.
אמרתי שהם מבינים יותר מהקב''ה במה טוב רוחנית
מבינים את הקב״ה אחרת ממךMonica Geller
לא יותר טוב מהקב״ה
ה' אומר לישון בסוכהנחשון מהרחברון
חב''ד מטעמים רוחניים אומרים לא לישון בסוכה

אין כאן 'אחרת'
יש לדעת טוב יותר.

אל דאגה, שמעתי מהרבה חבדניקים הסברים. הם לא מחזיקים מים.
זה לא רק חבדניקים. יש מרוקאים שלא ישנים בסוכהדי שרוט
חמי וחמותי לא חבדניקים והם מעולם לא ישנו בסוכה.

לא נכנסתי איתם ללמה ואיך אבל ממה שהם אמרו שזה משהו יחסית ישן ממרוקו ושאף אחד אצלם בקהילה במרוקו וגם לא בארץ ישנו בסוכה.
מסכים. יש הרבה סברותנחשון מהרחברון
אבל סברות רוחניות נגד התורה זה הכי מזעזע
מוזר מאוד. אולי משום סכנה שהייתה בחו"ל?חצילוש
סבא שלי מרוקאי ממרוקו וישן בסוכה כל שנה (יהודי בן 86 יבדל לחיים ארוכים)
מרוקו מבחינת מסורות מחולקת למחוזות.די שרוט
חמי וחמותי למשל גם מהאלה שלא אוכלים קיטניות בפסח ומאלה שלא ישנים בסוכה בסוכות.
גם אצל סבא וסבתא שלי לא אוכלים קטניות בפסחחצילוש
הם היו משוייכים לקהילת יהודי ליוורונו (מגורשי איטליה)

יש אצלם בבית סידור עתיק וספר פיוטים עתיק שעבר מדור לדור עוד מאיטליה. הכל בעברית רהוטה.. משהו מדהים.
(הם סבא וסבתא מצד אמא, מצד אבאחצילוש
אוכלים קטניות בפסח וכך נהגנו בבית)
עם חסידים לא מתווכחיםמופאסה
פשוט שאין בסיס משותף כדי להתווכח...

עדיין נראה שהם יהודים טובים לא פחות מאלה שישנים בסוכה.
דווקא זה לא מגיע מחב״דMonica Geller
זה מצויין כבר ברמ״א ובמגן אברהם כמה דורות לפני החסידות…
לא. שם זה לא מגיע מטיעוןנחשון מהרחברון
רוחני אלא של צער פיזי.
חב''ד הפכו את האג'נגה הרוחנית שלהם לנמק שיקום מצוות ה' היא צער רוחני ולכן הם פטוריל
אני גם לא אוהב לישון בסוכה, מה יש?אריק מהדרום
מצטער.
אני נהנה...יהודה224
ואם הייתי חבדניק הייתי מפסיד את זה בתואנה של אור המקיף...
לדעתי הטיעון שלהם לא מובן ולא מחזיק הלכתית...
דרך אגב יש חבדניקים שבהחלט ישנים בסוכה ואני מכיר כמה
חבדניק שישן בסוכהמצטרפת למועדון
כי הוא חושב שהוא יודע יותר טוב מהרבי ולדעתו *כן* צריך לישון בסוכה הוא כנראה לא ממש חסיד.
הוא אולי מחבב או אוהד.
חסיד הולך אחרי הרבי שלו גם ובעיקר איפה שכולם אומרים אחרת.
הרבי, הקב"ה, מה ההבדלאריק מהדרום
למי אכפת?
וההההה הנה התחלנו שרשורפלצתדי שרוט
תמיד אני תוהה לעצמייהודה224
כשהם שרים בקדושה הוא אדונינו הוא מושיענו למי הם מתכוונים.. חוששתני שאני יודע
לא אהבתי את הציניותמצטרפת למועדון
אני מבינה את החשיבה של אדם שיעדיף לישון בסוכה. לא זלזלתי בזה.
רק אמרתי שחסיד הוא לא.
וגם להציג את זה שחבדניקים לא ישנים בסוכה כאיזה גחמה של כמה חסידים בעוד שכבר בשולחן ערוך של אדוה"ז זה מופיע זה גם לא מכבד.
אדם שלא מכיר את גדולתו של אדוהז ואדמורי חבד, את גודל יראת השמיים שלהם, את צדקתם, גאונותם ,אהבת ישראל שלהם ועוד ועוד אני דנה לכף זכות שהוא אולי חושב שההחלטה הזאת נובעת מזלזול בענינים של יראת שמיים.
אבל מי שמכיר ולמד יכול רק להבין שכנראה יש לעניין הזה מקור נשגב מהבנתו ולכבד.
אם הוא חסיד אז גם לבצע.
זה הכל.
חוץ מזה, איך זה מסתדר שהפורום הזה שכל הזמן מלא בלגיטימות שיש לפסיקות הלכתיות שונות גם אם הן נועזות ומרחיקות לכת, נעמד על הרגליים האחוריות בעניין השינה בסוכה?
לא נכוןפתחו לי פתח
בשו"ע הרב של אדמור הזקן
כתב כעיקר הדין שיש חובה לישון בסוכה.
מנהג חב"ד(ניקים) שלא לישון בסוכה זוהי המצאה מאוחרת.
פסיקה צריכה ביסוס הלכתיפתחו לי פתח
סברות שאינן הלכתיות אינן חזקות דיין כדי לבטל חיוב הלכתי.
זוהי (ככל הנראה) הסיבה העיקרית להתנגדות למנהג המדובר.
מה אפשר לעשות שהיא משקפת את המציאות?הָיוֹ הָיָה

ובכל תגובה ותגובה כאן מוכיחים את זה יותר?

כולם מכירים את גדלותם של אדמוה"ז ואדמור (admuuuur... שלא תגידי שאנחנו לא בעניינים..) האמצעי ואדמו"ר הצמח צדק וכו' וכו'. ואת יראת השמיים שלהם וכו' וכו'. אבל זה לא מהווה תירוץ לויכוח הלכתי על מה שאתם עושים בפועל כיום.

המקור הכי נשגב מהבנת כולנו היא התורה. ואם מישהו חושב שהרבי יכול לחלוק על התורה, אז הציניות של @אריק מהדרום היא פשוט שיקוף של המציאות, למרבה הכאב והצער וה"אי-אהבה" מצידך.

ולגבי הסוף, יש שתי תשובות: 

א. שימי לב שעיקר הנעמדים על הרגליים האחוריות כאן זה @נחשון מהרחברון ואני, שממש לא מלאים לגיטימיות להבלים שונים.

ב. גם מי שכן נותן לגיטימיות וכאן לא - זה כי במקומות אחרים עוד אפשר לאכול לוקשים שזה אמיתי - כי מציגים את זה בעטיפה הלכתית, אבל כאן, ריבון העולמים, אין לכם אפילו ניסיון כזה. אתם לא מתיימרים לענות על שום שאלה, והתשובה שלכם לכל אורך הדבר היא "צדיקים גדולים ויראי שמים ואתם לא מבינים בזה". לא פלא שזה מגוחך בעיני אנשים.

תקשיבMonica Geller
הזלזול שלך באדם שקירב עשרות אלפים לקב״ה ולא לא אליו..

לרבי לא היתה מטרה שכולם יהפכו לחבדנקים.
היתה לו מטרה להדליק יותר את הניצוץ שקיים אצל כל יהודי.

אספר לך משהו, לפני כמה שנים נאלצתי לטוס עם אבא שלי לעניין מסויים. כמובן שהוא חיפש את הבית כנסת הקרוב ומצא בית כנסת טריפוליטאי עם נוסח שלהם, מנהגים הכל הכל.
אחד המתפללים היה חבדניק, אחרי התפילה אבא שלי דיבר איתו ומסתבר שזה ה״בית חבד״ שלו.
היתה לו הוראה מפורשת מהרבי לנסוע לאותה עיר שהגיעו אליה מהגרים טריפוליטאים ולהקים להם בית כנסת ומוסדות.
>הרבי הדגיש לו לא לוותר על שום מנהג, נוסח או הלכה שלהם.
הקהילה הגיעה מפורקת לשם וקשה לאמין שהיתה גדלה ומפוארת כמו שהיא עכשיו לולא אותו שליח.

רק דוגמא לכך שהרבי לא ניסה לקנות לו אוהדים ולהגדיל את החסידים שלו.
באמת דואג לכל יהודי ולא רק ברוחניות.

האמת שאני בכלל לא חבדניקית, (למעשה יכולה לספור את המצוות שאני כן שומרת בערך על שתי ידיים)
אבל יש לי כמה אחים כאלה ואני מוצאת בחסידות וברבי אמת מאד גדולה.( לא מתייחסת להסעפויות, משיחיסטים וכל זה, לא מעניין)
אם מחפשים אמת הולכים למקור.

וזה בסדר אם אתה לא מתחבר, אבל אל תזלזל.

הוא ממש לא זלזל ברבייהודה224
הוא מזלזל בהשוואה שלו לה' השוואה שלא נכונה ביהדות
להגיד שהרבי ולאלוקיםMonica Geller
נתפסים כאותו הדבר בעיני אנשים זה זלזול.
לא במאמינים ברבי אלא ברבי.
האמונה של החסידים ברבי היא רק צינור לאלוקים.
לא ראיתי אף אחד שהקשר שלו עם אלוקים הדרדר בעקבות ההתקשרות שלו לרבי, ההפך יש אלפים שגילו בכלל שהם יהודים בזכותו.
אז אני חולק עלייךיהודה224
אני מתפלל כמה שנים בבית חבד מסויים ושם ה לא נשמע על שפתות החסידים אלא רק הרבי,
הרבי הבטיח, הרבי יתן, הרבי פועל, תתפלל לרבי, תשאל את הרבי, ועוד פנינים ואין שמו של ה כלל.
לדעתי זו טעות, הרבי היה ענק שבענקים קרב לבבות אחים טועים
חכמתו נדירה מסוגה בכל מכמני עולם מפיזיקה אטומית ועד תורת משה אבל עדיין הרבי הוא צינור הוא לא ה' לרבי לא מתפללים ומהרבי לא מבקשים, בשביל זה יש את בורא עולם
מאה אחוזMonica Geller
תחליף בית חבד.
כמו שאמרתי יש התסעפויות למינהם שבאמת כבר רחוקים מאד מהמקור.
לקחו כמה משפטים משיחות של הרבי מתוך מאות ועליהם בנו אגנדה שלמה.

בדיוק כמו שיש ברסלבים ודתיים שלא בטוח שזאת היתה כוונת המשורר..
בהחלט יכול להיותיהודה224
אבל אני התפלאתי מאד לשמוע מחבדניקים שלא מגדירים את עצמם משיחיסטים
שהם ממש משיחיסטים...
דיבר איתי איזה שליח של חבד וסיפר לי שהרבי נסתר מעינינו וכשהוא יתגלה זה יהיה גדול ביותר כי ככל שמתנגדים רבים כך ההלם יהיה גדול יותר ואז האמונה בהיות הרבי משיח תהיה עצומה...
זה לא זלזול ברבי אלא במאמיניוהָיוֹ הָיָה

אלא אם כן את סבורה שעצם הקביעה שהרבי אינו אלוקים היא כבר זלזול בעצמה. יו נואו...

אויש תנוחMonica Geller
לא זה זלזול ברבי.
חסידים היו לרבי גם לפני ג בתמוז.
שהקשיבו לכל מילה שלו והרבי עודד את זה.
אז זה זלזול ברבי.
אבל עזוב לקבל סמכות של צדיק ולהבין שאתה קצת יותר קטן ממנו, טיפונת, זה כנראה משהו שקשה להבין..
"אתו יומי דאריכי וקטיני ונינם טובא". לנונח אנוח בקבר.הָיוֹ הָיָה

הכל נכון חוץ מה"הרבי עודד", זה כבר שאלה של פרשנות.

ואגב, אם חלילה וחלילה הרבי היה מעודד באמת את העבודה זרה הזו, אז היינו צריכים לומר שהוא עצמו כופר, ולא היו עומדות לו כל זכויותיו בהפצת תורה.

נקל להניח שאילו חיית בזמן יוחנן כה"ג שנעשה צדוקי, היית נעשית צדוקית אחריו, כי הרי ,הצדיק אמר"..

אנחנו מקבלים סמכות של צדיק, אבל לימדונו רבותינו "דברי הרב ודברי התלמיד דברי מי שומעין? דברי הרב שומעין".

צדיק שחושב שהוא מבין בקבלה יותר מהקב"ה, כפי שהיטיב להגדיר @נחשון מהרחברון, אינו לא צדיק ולא נעליים.

אבל כנראה "לקבל סמכות של הקב"ה ולהבין שהצדיק הוא קצת יותר קטן ממנו, טיפונת, זה כנראה משהו שקשה להבין".

דווקא ההיזעקות שלך נגד המשפט של @אריק מהדרום, מראה כמה המשפט הזה נכון. הבהלה להגן כנגד משפט כל כך אלמנטרי שהוא אמר - שהרבי אינו אלוקים. הבהלה הזו מעידה כאלף עדים על כך שאת חיה באיזו קונספציה שהרבי הוא כנראה כן אלוקים. ירחם המרחם. 

שאלהיהודה224
הרבי הורה איפשהוא שלא לישן בסוכה
או שכך הוא נהג ונהגו אחריו?
אני כמעט בטוחה שכך נהגו עוד מימימצטרפת למועדון
אדוהז.
המקור לזה הוא כבר בשולחן ערוך שלו.
יכולה לבדוק את זה ליתר בטחון.
ראיתי פעם סרטון שמשהו שמרגיש חכם נגש לרבי ומתחיל לשאול אותו איך יתכן שאדוהז הורה שלא לישון בסוכה.
הרבי שידוע בסבלנות הרבה שלו לכל אחד ענה בחריפות לא אופינית שאדוה"ז ידע כנראה את כל מה שאתה יודע ובכל זאת כתב ככה. קצת ענווה.
איפה אשמח למקור... אני מחפשיהודה224

מצאתי!!!! סעיף ט אבל משמע ממנו שראוי בהחלט לישון בסוכהיהודה224

חושבת שמהאדמור האמצעימאמינה ומתאמנת
מצרפת קישור
לא יכולה להעמיק מידי עכשיו

שינה בסוכה – חב"דפדיה
נכון בדקתי מול בעלימצטרפת למועדון
אמר שזה באמת אדמור האמצעי
הרבי אמר שזה בסדרנחשון מהרחברון
הם אכן לא מחזיקים מים,פטיט סירה
משום שאינם ממין הטענה:

נושא חסידות והלכה, הוא לא חדש. החסידות מיום היווסדה, הרשתה לעצמה לשנות ממנהגי ומהלכות השולחן ערוך. סמכות מנהיגיה היתה חשובה כסמכות השולחן ערוך.
שינויים אלה מבוססים לעתים על דעת חכמי הקבלה, לעיתים על סמך כורח השעה. לעתים מקבלת החסידות את דעת מרן הבית יוסף הספרדי, ולא את דעת הרמ"א האשכנזי.
גם אי שינה בסוכה, חלק מתופעה זו. חשוב להבהיר. יש לו בסיס בהלכה, לא כפי שאתה מתאר. אלא שהמנהג מעוגן בהלכה בדוחק ולא לכתחילה.

בעל התניא ושולחן ערוך הרב, ידוע המפורסם גאונותו בתורה, והגותו ושיטתו הייחודית בפסיקת הלכה. כן גם בנו, ממלא מקומו רבי דובער
שניאורי, המכונה גם האדמו"ר האמצעי, שהיה ענק בתורת הנגלה והסוד, חיבר חיבורים נפלאים בתורת החסידות. ( ידועה אימרת הגאון ר' יוסף רזין "הראגאטשובר": שגאונתו של האדמו"ר האמצעי "בנגלה דתורה" עולה על זו שבנסתר, וזאת רואים מכתביו בנסתר דווקא - הגאון מרגטשוב יכל להגיד זאת..)

תקוותי שלמותר לדכוותיה באר גודל ריחוק הערך בין אנשים כערכנו כלפי ענקי התורה ואבירי הרוח הללו, אשר רז לא נס להם, וגודל קדושתם העיד להם באותות ובמופתים שכל צורבא מרבנן רואה מתוך כתביהם והגותם, בתורת הנגלה והנסתר.

נושא השינה בסוכה בעצם התחיל, כך לפי מקורות מהחסידות, מבעל התניא, אלא שלא היה בפרסום והוראה לרבים. אלא רק החסידים המקורבים ואנשי בית הרב.
ובזמן האדמו"ר האמצעי, התגלה המנהג, ורק בהמשך הדורות שלאח"כ התפשט המנהג והיה לנחלת החסידים.

וראה איזה פלא, מאתיים שנה (!) חסידי חב"ד - אנשים יראים ושלמים, בתוכם גאונים בתורה, עובדי ה' באמת משכלים בתורת הנסתר, נושאי דגל מסירות הנפש תחת שלטון המפלגה הקומוניסטית ברוסיה - רחמנא ליצלן... לא יושנים בסוכה.
ולא קם עליהם נוגש ומבטל, ואדרבה, בדור שלפני מלחמת העולם הראשונה היו אדמורי חב"ד בעבודת עסקנות ציבורית שכם אחד עם הגר"ח מבריסק, רבי חיים עוזר גרזינסקי, בעל החפץ חיים ועוד..
וכן בדורות שקודם לכן, ר' חיים מוולאזין, רבי יצחק מוולאזין, רבי יצחק אלחנן ספקטור וכו'

לפני שלושים השנה היה מי שרצה בכוח ללבות מחלוקת ש א י נ ה לש"ש.
ואכן גם מצא על מה להתפס...
אלו דברים שכל ת"ח אמיתי, בר אוריין שמבין קצת בהיסטוריה , וראש לו בין כתפיו, מבין זאת.
אין לך עלבון לכבוד התורה ולכבוד המקום יותר מזה..

לכן חושבני, שאכן כל הסבר אינם ממין הטענה, ולטוען נשמע שאינם "מחזיקים מים",
משום שמקור הטענה הרס של שנאת חינם ומחלוקת קורח ועדתו.
ואילו ההסברים טובים ככל
שיהיו - מגעים ממקום תם ושלם ההולך בדרך עבודת ה' יתברך, מתוך אמונת חכמים שלמה ואמיתית.

בוא נסביר משהונחשון מהרחברון

כל מה שאמרת ויותר מזה מופיע בפוסקים - מותר משום צער או קור או אפילו כדי להיות יחד עם אשתו לא לשיון בסוכה. עד כאן מוסכם.

מה קורה? מגיעים אדמורים ענקים ככל שיהיו ונותנים טעם רוחני מדוע ע"פ פנימיות התורה ראוי לא לעשות את פשט ההלכה

כולם מודים שיש חובה לישון בסוכה.

כולם מודים שמשום צער פטורים מן הסוכה

אז מה החידוש של חב"ד? שמציאות של שינה בסוכה היא צער רוחני ולכן פטורים וזה לא יעלה על הדעת לא אכפת לי כמה גאונים הם.  יש כאן שיבוש עצום. ה' נותן התורה ומקורה מצווה לישון בסוכה. מגיע אדם גדול ככל שיהיה ואומר שע"פ הבנתו את םנימיות התורה עצם הסוכה מובנית בצורה שלישון שם זה צער. זה דבר שאין הדעת סובלתו

…..Monica Geller
מצוות סוכה היא המצווה היחידה שפטורה בגלל צער.

לא תמצא כזאת הלכה על שבת או תפילין. אי אפשר להתעלם מזה שיש כאן מצווה שהיא קצת אחרת מאיך שאתה מציג אותה.

גדולים ממני וממך בתורת הנגלה והנסתר מצאו לנכון לא לישון בסוכה.
מקובל עלי שאתה לא מבין אותם, כמו שאמרתי, גדולים ממני וממך.

ואם כבר התחילו לדבר פה על ציונות.
יש סיבה שכל האורתודוכסים לא תמכו בזה.
ולא בגלל שההנהגה היתה חילונית, פשוט בעיות הלכתיות מ׳לא תעלו בחומה׳ עד סדר מפורש ברמב״ם של ביאת המשיח.

מקובל עלי שחושבים אחרת, לא אגיד על רבנים גדולים ממני שעוברים על ההלכה מפורשת..
לא ענית למה שהוא טען.הָיוֹ הָיָה

אתה עונה לא לענייןנחשון מהרחברון

צער פוטר (יש בעוד מצוות אבל לא הנקודה)

הנקודה היא שה' ציווה על זה איך יכול להיות צער רוחני מזה?

שוב.פטיט סירה
אני מדבר מבחינה היסטורית.
גדולי עולם - אגב ידוע הקשר בין הגאון רע"א לרבי דובער שניאורי, שהיה בתקופתו, וכן גם גאוני עולם מהחסדים כגון בעל "האבני נזר" (סוכוטושב) - שהיו בעלי הלכה יותר ממני וממך.
ובכל זאת על אף שידעו ממנהג אדמורי חב״ד בעניין הסוכה, לא פתחו עליהם פה, אלא אדרבה כיבדו זאת.
לפני כשלושים שנה, פתאום היה מי "שמצא" ש"החבדניקים לא יושנים בסוכה", והשתמש בזה כמו דברים אחרים, כדי ללבות מחלוקת ושנאת חינם של ממש כנגד חסידות חב"ד.
לא חסר מנהגים משונים אצל חסידים! אם תרצה אפרט לך מנהגים שיסמרו שערות ראשך.. בחסידויות ויזניץ, חסידיות רוזין לענפיהם, מנהג בעש"ט שהוא ממש "לכאורה" לא מסתדר עם ההלכה וכו'וכו'.
אעפ"כ זה לא מפורסם ולא עושים מכך עניין.
זה פשוט לא קשור.הָיוֹ הָיָה

באירופה נסמכו על הטעם הנגלה של מצטער, מחמת הקור.

היסטוריה חברים, היסטוריה.

אין קשרנחשון מהרחברון

מי שינהג לא כהלכה אני לא אחזיק ממנו

אני לא הייתי לפני 30 שנה

טובפטיט סירה
מותר לך לפחות להוסיף "אני הקטן" כשאתה מדבר מול גדולי עולם.
אז אני אומר לך.פטיט סירה
אתה לא ממציא את הגלגל, זה סיפור של 200 שנה שהיה מוכר לגדולי ישראל. והם הבינו את זה.
ה כ ל עניין של מחלוקת ושנאת חינם!!
זה שבחבדפדיה כתוב שהסיבה היא מחלוקתנחשון מהרחברון

/לא אומר שזה נכון.

זה שזה ידוע שנים לא אומר שזה בסדר.

הָיוֹ הָיָה

ידוע שהיה פושטאק אחד בוילנא, אליהו קראו לו. כל מה שהיה לו בראש היה רק שנאת חינם ומחלוקת.

גם בית הלל ובית שמאי היו כידוע שתי קבוצות מאפיה עוינות.

הרי לא יתכן בכלל שמישהו יחלוק לשם שמיים, שמישהו יהיה אכפת לו מהתורה. מופקע בעיניך, אה?

הטיעון לכשעצמו הוא טיעוןמצטרפת למועדון
למרות שאנחנו יוצאים מנקודות הנחה שונות ולכן אני לא מקבלת אותו אבל לא רואה טעם להסביר.
בכל אופן הסיבה שמתעקשים לחזור שוב ושוב לטיעון הזה לא נובעת מחיפוש הצדק והיושר אלא משנאת החסידות(לא מאשימה אותך בזה, אלא שאתה ניזון מאנשים שזאת הסיבה שלהם).
לבוא ולהגיד יש לי בעיה עם חב"ד ואז להביא את הפרט הזה שגם אם אתה לא מסכים איתו ולא מבין את ההגיון שלו צריך להבין שאם זה כזה דבר יוצא דופן במכלול של הדרך הזאת כנראה שזה לא איזה נקודת חולשה שלהם אלא משהו עמוק מהבנתך.
מתעקשים להוציא את הנקודה הזאת ולתלות אותה לראווה בחוץ ולהגיד- הו הנה הסיבה למה אני לא אוהב את חבד! ראיתם? בואו בואא גם אתם לראות..
כאילו שאצלך הכל כבר מושלם וכל מה שאתה עושה הוא ב100 אחוז עפי ההלכה. ואין לך בכלל בכלל שקולים לפעמים לעשות משהו שהוא לא חלק הלכתית רק כי ככה אתה מרגיש מחובר יותר ורוחני יותר. (ע"ע עליה להר הבית שיש על כך המון התנגדויות הלכתיות ובכל זאת אתה עולה מטעמים רוחניים-כמובן יש את מי שמתיר לך כמו שבחבד יש את מי שהורה לא לישון בסוכה).
גילוי נאות- אני במשך השנה וחצי האחרונות משוטטת קצת בפורומים ומדי יום מכירה יותר ויותר את המגזר הדת"ל על מעלויתיו וחסרונותיו. לפעמים אני קוראת דברים שפשוט לא עוברים לי בגרון מרב הלם אבל כל עוד הדבר הזה מעוגן אצל הרבנים של המגזר גם אם הם לדעתי טועים אני שותקת ולומדת להכיר את היופי שיש בגוונים בעמ"י.
אבל אז כשבאים ותוקפים את הדרך שלי ומתעלמים מכל מה שחושבים מנהיגי הדרך שלי על כל גדלותם וגאונותם אני בצורה נאיבית חושבת שאם רק אכתוב שגם זאת דרך וגם לשיטה הזאת יש את המקורות והטעמים שלה- אז אולי תהיה תגובה יותר מקבלת ויותר מכבדת מסתבר שטעיתי.
הכבוד וההכלה צריכה להיות רק מהצבורים אחרים כלפיכם.
בדיוקMonica Geller
רק אומר זה סימפטום ולא הבעיהנחשון מהרחברון

אסביר בהרחבהנחשון מהרחברון

ההתנגדות לחסידות לא נובעת מתוך אנטישמיות אלא מתוך ראית עולם אחרת. במשקפיים הלכתיות 'יבשות'

לגום ששל דברים כיוון שהארכת אכתוב יותר בפירוט.

א הטענה ש "שמתעקשים לחזור שוב ושוב לטיעון הזה לא נובעת מחיפוש הצדק והיושר אלא משנאת החסידות(לא מאשימה אותך בזה, אלא שאתה ניזון מאנשים שזאת הסיבה שלהם)." כדברייך לדעתי לא נכונה. א אני לא בנאדם ש'שונא' ואני לא בנאדם שניזון מדברים בלי ללמוד אותם לעומק.

אני חושב שאת מכירה אותי, ויודעת שאני משתדל לעזור לכל מי שאני יכול גם אם הוא חבדניק וגם אם הוא חילוני. אני חושב הרבה מחוץ למסגרת והרבה דברים אני חושב אחרת ממי שלטענתך 'מזין אותי'. אני דן לגופם של דברים ואת עוברת לדון לגופם של אנשים.

כתבת "לבוא ולהגיד יש לי בעיה עם חב"ד ואז להביא את הפרט הזה שגם אם אתה לא מסכים איתו ולא מבין את ההגיון שלו צריך להבין שאם זה כזה דבר יוצא דופן במכלול של הדרך הזאת כנראה שזה לא איזה נקודת חולשה שלהם אלא משהו עמוק מהבנתך"

זה לא יוצא דופן וזו הבעיה.

היתר אכילה קודם תפילה ניתן לחולים ולחלשים לא למי שמתפלל שעתיים או 3 אחרי שהוא קם. לבוא ולהגיד לכתחילה תחכה עם התפילה ואז תאכל זה לקחת את הטעם הרוחני (צריך ללמוד חסידות לפני התפילה) ולשים אותו לפני ההלכה. (ומילא היו אוכלים מעט להשיב את הנפש... פותחים שולחןם, עוגות מיצים וכו')

כנ"ל להתייחסות לזמן ק"ש וזמן תפילה - אם בנאדם קם רבע שעה לפני סוף זמן תפילה אסור לו ללמוד חסידות וחייב להתפלל - בחב"ד - זה הפוך. שיתפלל אחרי זמן תפילה העיקר שילמד חסידות (שוב טעם רוחני לפני ההלכה)

בכללי זה החשש בחסידות כולה שלכן גדולי ישראל יצאו כנגדה - החשש שמה ה'רוחני' וה'פנימי' יעלה על ההלכה המחייבת. ובחבד יש מספר דוגמאות לכך שזה קורה.

ולכן הקצף. לא מבחינת מחלוקת אלא באמת

למה לא חלקו לפני שנים? כי וואלה, ברוסיה גם לא חסידים לא ישנו בסוכה כי היה קור עצום והיו פטורים מצד צער פיזי וכשהתחילו לנהוג ככה גם איפה שניתן לישון התחיל הקצף.

נקודה נוספת - לפי חב"ד אין איסור לישון בסוכה הרבי כתב זאת בעצמו.

לפי כל שאר הפוסקים חובה לישון בסוכה איפה שאין צער גופני 

למה חב"ד שכ"כ מחמירים לא מחמירים לישון בסוכה?

אני באמת מכירה אותך ונעזרתימצטרפת למועדון
בך בזכות הפניה על גבי הפורום. אני יודעת שאתה חושב מחוץ לקופסה וכו.
בכלל קשה לי להתווכח עם אנשים כי אני לא אוהבת שנפגעים ממני גם אם זה לא אישי.
אין במה שאמרתי פה כדי להעיד על המכלול.
אין לי בעיה עם הסתכלות במשקפיים אחרות. יש לי בעיה עם חוסר הלגיטימיות שאתה נותן לאנשים שמסתכלים במשקפיים אחרות משלך!
בדכ אני באמת נמנעת מלהגיב כאן כשמדברים נגד החסידות אבל הפעם זה כבר עבר את גבול הטעם הטוב בעיני.
עכשיו אבוא ואענה על מה שאמרת 'עלי'נחשון מהרחברון

אני עולה להר הבית מטיעונים רוחניים?

ממש לא.

יש מחלוקת הלכתית. מבוססת סברות הלכתיות, עם מקורות עמוק במשנה בגמ' בראשונים ובאחרונים.

לא צריך בכל מחלוקת לעשות כדברי כולם, לא זו דרך הפסיקה של פוסקי ישראל מעולם.

אבל כאן אין מחלוקת הלכתית אין טיעונים הלכתיים יש טיעונים רוחניים בלבד - ככה לא פוסקים הלכות.

האם אצלי הכל מושלם? וודאי שלא.

האם ב'ציבור שלי' הכל מושלם? וודאי שלא. (חייב להדגיש, לא כל מי שקורא לעצמו דת"ל הוא מהציבור שלי. לא סת"ם המציאו את ההגדרה של 'חרד''ל' או 'דתי תורני' לעומת לייטים)

האם אני מוכן לקדש בשם טיעונים רוחניים ערטילאים ביטול מצוות? לא.

האם בחב"ד מוכנים לקדש בשם טיעונים רוחניים ערטילאים שנאמרו מאדמורי חב"ד ביטול מצוות? כן.

זו הבעיה.

לא פסיקת הלכה שונה או אחרת משלי

אלא פסיקת הלכה על בסיס רוחניות/פרשנות קבלית בניגוד להלכה

עכשיו תגידי שפוסקים לפי זוהר ולפי האר"י ולכן אפשר לפסוק ככה.

אענה לך 2 תשובות.

1 אני לא חושב שזו הדרך הנכונה בפסיקה

2 והיא החשובה יותר - לא כשזה מתנגש באופן מוחלט כ"כ בהלכה פסוקה. אם ה' מצווה לישון בסוכה אין שום סיכוי שיש שם משהו רוחני קבלי שמשמעותו שזה לא טוב.

אי אפשר להגיד דבר כזה.

פשוט אי אפשר.

זה ההסבר של הרבי - כמובן מתומצת מתוך חבדפדיהנחשון מהרחברון
הווי אומר - המהות של הסוכה לא מאפשרת לישון בה, הבעיה היא שכנראה הקב''ה יודע יותר טוב מהאדמור האמצעי מה מהות הסוכה - ועדיין ציווה לישון שם.
אז תגידו שרק מי שמרגיש את הצער פטור ועליו ה' לא דיבר? ה' ציווה את כל עמ"י. - משמע שזה מתאים לכולם.
ובנוסף הטענה של האדמור היא שאחרי שהוא גילה להם שיש צער - זה מספיק כדי לפטור אותם גם אם הם לא מרגישים בכלל צער.

הלכה זה לא!
נגד ההלכה זה כן!
רק לציין:הָיוֹ הָיָה

יש מכתב של הרבי שבא"י כן צריך לישון בסוכה.

מה שהוא בצם עשה היה לתת טעם פנימי למקומות שבהן ממילא ע"פ הנגלה לא ישנו, כדרכו להקביל טעם פנימי לכל טעם בנגלה.

הבעיה היא בחסידיו, שכמו הרבה דברים בתורתו לקחו בצורה רדיקלית, ובשם המלחמה על צדקתו התעקשו לנהוג כך גם בארץ, בניגוד למכתבו הנ"ל, כדי להראות שהווארט שלו הוא אמת לאמיתה. 

סליחהפטיט סירה
אבל אין כזה מכתב.
(אשמח אם תמצא)
זה לא עניין של "חסידים שוטים" אלא שהמנהג הוא נפוץ בחב"ד. כך שהיום הרוב כך נוהגים.
כמובן שהיו גדולי חסידי חב"ד שאכן ישנו בסוכה. (הרב הזקן של כפר חבד הרב גורליק, דודי זקני, היה חסיד חב"ד מפורסם בירושלים, היה מתלמידו של האדמו"ר הריי"ץ וישן בסוכה)

דהיינו כמו כל מנהג, שאינו הלכה, הוא נעשה שונה מאדם לאדם ואיש איש באמונתו יחיה..

כיום דווקא אחרי ההסתה הנוראית שהופנתה כלפי חב״ד,
רוב חסיד חב"ד לא יושנים בסוכה.
סולחהָיוֹ הָיָה

"לא שמענו אינה ראיה". אתה אולי לא מכיר, אבל זה קיים. ראיתי את זה בעיני.

לא ברור מה הקשר בין הסתה לשינה בסוכה.

אשמח אם תראה ליפטיט סירה
את המכתב אשר ראית בעיניך.
קודם תסביר את זה:נחשון מהרחברון

לישון בסוכה כפי שמחייב עיקר הדין זה ביזוי למצווה?

לגבי שינה בסוכה מובא:

וגם מובא מכתב של הרבי:
לא הבנתיפטיט סירה
לגבי השתיים הראשונות, לא מבין איך זה בדיוק קשור למענה שלי אליך.

"המכתב" המובא,

א, אינו מכתב, כ"א חלק מיחידות, ואכן הוא מוכר וידוע.
ב. איפה בדיוק אתה רואה פה "שבארץ ישראל כן צריך לישון בסוכה"

בבקשה תקרא את הכל, ותעמיד דברים על שלמותם.

לא ככה לומדים רבנו...
אסביר לאט אולי תביןנחשון מהרחברון

לגבי הציטוט הראשון:

ה' מצווה לישון בסוכה. מגיע ת"ח גדול ככל שיהיה ואומר לשיון בסוכה זה ביזוי מצווה.

זה מופרך.  אם זה נאמר כדי לנחם את מי שלא יכול מטעמים אחרים לישון בסוכה ניחא אבל להגיד שזו ההוראה לרבים? איך אתה מסביר את זה?

לגבי הציטוט השני:

כיוון שאין כאן עבירה או איסור לשיטת חב"ד ולכל האחרים יש איסור מדוע לא מחמירים בזה למרות המנהג?

ולגבי מה שכתבת על הציטוט האחרון

א לא נכון זה מכתב שנשלח למישהו (אם תרצה אמצא לך את שמו) מהנהלת 770 בשם הרבי. לא יחידות. הוא שלח מכתב לרבי והרבי ענה לו.

ב לא אמרתי שזה המכתב ש@נשמה כללית התכוון אליו. אלא כתוספת לכך שהרבי לא ראה 'בעיה' בלישון בסוכה

אין צורךפטיט סירה
א.
הרי אתה כבר אמרת שדיברת עם חסידי חב"ד בנושא, ותשובתם "לא מחזיק מים" ( אגב, במאמר המוסגר, בחב"ד מקפידים מאוד שאפילו כוס מים לא שותים מחוץ לסוכה) אז מה אתה רוצה??
אני לא באתי לדון עמך ולהתפלסף.
באתי להעיר לך, על מקור הטענה ושורשה.

ב. זה כן קטע מיחידות לרב צבי גרוזמן זצ"ל, שזכיתי ללמוד אצלו, היה יהודי יקר וחסיד אמיתי, שישן בסוכה.
וביחידות שהייתה לו עם הרבי, העלה את הנושא והרבי אמר לו "הלוואי והיו מבקשים ממני תיקונים כאלו בפרט בא"י" כשבכוונתו למצב ששרר בתקופה ההיא בכפר חב״ד, ואין כאן המקום להאריך בזה.
ולמעשה, בגלל ששאל את המרא דאתרא של כפ"ח, הרי שאין לו בכלל מה לבקש 'תיקון' אלא יישן בסוכה בשמחה וטוב לבב. עד כאן. איך מפה הגעת "שהרבי אמר שצריך לישון בא"י" בסוכה??

אגב בהנחה שקראת, כתוב שם " הרבי חייך ואמר.." אז מה אתה מקשקש שזה מכתב..
אתה עונה לא לענייןנחשון מהרחברון

א התשובה לא מחזיקה מים כי היא לא דנה בסברות הלכתיות אלא בטענות רוחניות. לכן היא לא מחזיקה מים ולא רלוונטים מה שהם מקפידים באכילה ושתיה. זה לא קשור.

ב צודק המכתב שמובא מההנהלה הוא משהו אחר. לא מנוסח שם טוב

היה כתוב מכתב מההנלה והיה נראה שכל מה שאחריו זה המכתב

אני לא אמרתי שהרבי אמר שצריך לישון בסוכה בא"י. למה אתה מכניס לי לפה טענות שלא אמרתי.

הטיעון היחיד שלי הוא הקב"ה ציווה לישון בסוכה לכן לא יכול להיות שיש בזה בעיה רוחנית

לא אתהפטיט סירה
אלא @נשמה כללית
ואין לכך כל יסוד.

ב"אחרת" נכלל פשוט למחוק פסוקים?הָיוֹ הָיָה

דור הפוליטיקליקורקט..

אף אדם לא טועה, הוא פשוט "מבין אחרת".

אני, לדוגמה, "מבין אחרת" את "לא תרצח", וסבור שע"פ הקבלה יש עניין גדול לרצוח.

פלורליזם וזה, צריך להבין שגם דעתי היא דעה לגיטימית.

למה כל "להבין אחרת" אצלך ישר מתקשר לדברים כאלה?די שרוט
עבר עריכה על ידי די שרוט בתאריך ג' באב תשפ"א 07:56
זה כמו החרדים שכל ביקורת עליהם אפילו אם היא מוצדקת ישר צועקים "שנאת חרדים".

זה לא טיעון אינטליגנטי ככה.

זה בדיוק מה שהמתנגדים אמרו על החסידים לפני 200 שנה. אין דבר כזה "להבין אחרת". חסידות זה לא "להבין אחרת". חסידות זה עבודה זרה.

כן, החסידות ובכללם גם חסידות חבד מבינה אחרת מהליטאים את אלהים וזה לא עושה אותם "מבינים אחרת" לא תרצח או כל איסור דאורייתא כמו שמנסים להציג אותם.
כי בדת שלי יש תרי"ג מצוות. ואני לא מוותר על אף אחת מהן.הָיוֹ הָיָה

אותו אל שהורה "לא תרצח" הורה "בסוכות תשבו".

חלאס עם הפוליטיקליקורקט המגוחך הזה של "כל אחד והאמת שלו", שמסרב לדון באמיתות ומיישב הכל ב,הוא חשוב אחרת".

עד שאתה מביא לי דוגמה מהחסידים וצועק על הדוגמה שלי, נעשה הפוך. נצעק על הדוגמה שלך ונבקש שתענה לדוגמה שלי.

האם היית מוכן לקבל דרך ביהדות שתומכת ברצח? לא

למה אתה מוכן לקבל דרך ביהדות של ביטול מצווה אחרת?

ולא, אל תענה לי ב"חרדים" ולא אינטלגנטי" תן לי הסבר טוב, חילוק מהותי, כזה שאני יכול לומר לחברותא בסדר בוקר. חילוק למדני שאפשר לכתוב בתשובה בשו"ת.

היהירות שלך וואוMonica Geller
כנראה שגם את הרבנים שלך אתה לא מכבד.
כי אלה תמכו וכיבדו מאד את הרבי ושאר האדמורים.
וגם כשלא הם הבינו את הגדולה שלהם ושתקו.
שתבין כמוהם בנגלה ובנסתר תתחיל בכלל לפתוח על זה דיון.
כל אדם ששומר מצוות הוא יהיר?הָיוֹ הָיָה

כי אם לא, אז מה בדיוק היהירות שלי?

אני מאוד מכבד את הרבי, את לעזאזל אפילו לא קוראת מה שכתבתי.

מה שאני טוען זה שמאמינים שוטים סילפו את הרבי. הרבי מעולם לא סבר דברי הבל ורעות רוח כמו שאת מציגה כאן.

לא משנה כמה אני מבין בנסתר. ברגע שיש מישהו שמכריז שהוא מבין בנסתר יותר מהקב"ה - אני יכול לדעת שהוא מטומטם גמור, ולא משנה כמה אני מבין בקבלה. מספיק לי זה שאני מאמין שהקב"ה מבין יותר טוב מכולם.

אבל כנראה כחלק מפולחן האישיות שטופח שם, קל לך להאמין שהרבי מבין יותר ממני, אבל קשה לך להאמיןש הקב"ה מבין יותר ממנו..

אף אחד לא טוען שהוא הקב״הMonica Geller
זה פירוש שלך.
אפשר לבדוק את זה בצורה מאד פשוטה, להיות חסיד שלו זה אומר להתקרב יותר לקב״ה או להיפך?
קשה לך לקבל את זה שיש מישהו מעליך שהוא לא אלוקים.
כן זה קיים ומאז ומעולם היו מתנגדים, לא חדש.

ואתה יהיר לא כי אתה ׳שומר מצוות׳
כי אתה שם את ההבנה שלך באותה שורה עם ההבנה של גדולי הדור.
אז מה התשובה על השאלה של נחשון?הָיוֹ הָיָה

נראה אם את מסוגלת לענות תשובה עניינית. בלי תיבול של "להאמין בצדיק". פשוט תשובה לוגית, מתמטית.

הקב"ה ידע קבלה?

כן

הקב"ה אמר לשבת בסוכה?

כן

כלומר - הקב"ה ציווה כך למרות הקבלה?

כן.

בא אדם ואומר שבגלל הקבלה לא לשבת בסוכה?

איך זה מסתדר אם את טוענת שהוא לא מעל הקב"ה?

תסבירי. הבמה כולה שלך. נראה אותך.

(זה אכן לבדוק בצורה פשוטה: אם להיות חסיד שלו זה להפסיק לשמור מצוות- אז זה אכן "להיפך". זה להתרחק מהקב"ה. אכן צורה פשוטה מאוד)

קל לי מאוד לקבל את זה שיש מישהו מעלי שהוא לא אלוקים, אני עצמי אפילו מזוהה במידה רבה עם החסידות. מה שאני לא מקבל זה שהמישהו הזה הוא גם מעל אלוקים בעצמו. זה מה שטוענים לך כאן שוב ושוב, אבדמגוגיה מדהימה את מתעלמת מזה ובורחת למחזות ההתקפה של ה"אתם לא מאמינים בצדיק".

הבה נבהירה, כדי שלא תמשיכי בדמגוגיה המגוחכת הזו: אני מאמין לחלוטין שיש מישהו מעלי שהוא לא הקב"ה. עם זאת, אני מאמין לחלוטים שהקב"ה נמצא גם מעליו. סבבה? עכשיו את מוזמנת לענות עניינית לשאלה. נראה אותך.

מה אתה מצפה שאני יענה?מצטרפת למועדון
שאני אגיד שהרבי חושב שהוא יודע יותר טוב מהקבה? שאני אאמץ את הפרשנות הפשטנית והמגושמת לדברים עדינים שכאלה?
אתם הרי רוצים לקחת את זה לכיוון של כהן גדול שנהיה צדוקי. אני לא אמורה לשתף עם זה פעולה.
מעניין שכאשר זה משרת אתכם אז הסתכלות היא רב מימדית ועמוקה. אבל כשלא משרת אתכם אתם תאמצו הסתכלות מאד חד מימדית של שבלונה שלשם תנסו להכניס כל מה שלא מתאים לכם ולהגיע בסוף למסקנה שהרבי שווה ערך למה שאתם מנסים להוביל אותו..
רק בשרשור הזה יש דוגמא לנושא שבו הרבי אימץ הסתכלות הלכתית טהורה המסרבת לקרוא לעליית יהודים לארץ מסיבות טובות ככל שיהיו כהתחלה של הגאולה משום שזה לא מסתדר עם ההלכה!!!
ואז אני יצאתי קטנונית שלא יודעת להתסכל על התמונה הגדולה. (בפשטות עלו יהודים או לא? אז מה את מתפלפלת עם הרמב"ם?)
ועכשיו אתם הקטנוניים שמנסים להוציא לעז על ענק שבענקים ותנועה שלימה.
אם הינו רואים את הזלזול בהלכה בעוד פרטים מהנהגות חייו או בהוראותיו לחסידיו אולי היתי מבינה מה אתם טוענים אבל כשהרבי נושא את לפיד השמירה על ההלכה בצורה הכי מדוקדקת ולא פשרנית(אני לא מגזימה. קיימות אין ספור דוגמאות בהן הרבי ויתר על הישגים גדולים וקידום מטרות בנושא של קרוב יהודים ובכלל רק מפני שהפעולה הזאת לא עולה בקנה אחד עם שמירת ההלכה. תשאלו שליחים של הרבי כמה הרבה יותר יהודים הם יכלו לקרב עם הגישה של הרבי היתה קצת יותר פשרנית בתחום של שמירת ההלכה) ופה יש פרט שבו הוא נוהג שלא כפי דרך ההלכה מפני טעם רוחני הכמוס איתו אז הוא לוקח את זה על כתפיו הרחבות. ואני כחסידה שלו לא מתחילה להתחכם ולחדש לו את מה שהוא יודע.
אני מתארת לעצמי שקשה לכם לעכל כזאת חשיבה. לא בקשתי שתאמצו אותה. בקשתי שתכבדו ותסתכלו על התמונה הגדולה. אבל אתם מלעיזים ומוציאים לעג (על התנועה לא ח"ו על הרבי) ואת הרבי מנסים לדברר וללמד עליו זכות שהוא לא התכוון שככה כל חסידיו ינהגו. ורק אנחנו השוטים נוהגים ככה. אתם יודעים את ההסטוריה החבדית ואת כוונותיו של הרבי טוב יותר.
אתם לא מודים בכך כי אז תתמוטט הסברה שבניתם ותצטרכו לכתוב בפה מלא שמה שמקודם כוון כנגד חסידיו מכוון בעצם כלפיו ישירות.
אני לא יודע אם את יודעת, אבל אנידי שרוט
נחשב בפורום כ"כופר".
כנראה יש להם על מה להתבסס לגבי, אבל איך שהוא, משום מה, ואין לי מושג למה ואיך, למרות היותי אקס חבדניק ולא הכי שומר על קלה כבחמורה, הרבי נשאר אצלי עמוווווק בלב 🙂

אמיתי. לעניות דעתי, האדמו"ר האמיתי האחרון שראינו בדור שלנו.

מבלי לפגוע בכבודם של האדמורים כן? אבל אפילו אצלי נשארה איזו שהיא אהבה לרבי.
כבר התוודעתי לעובדה הזאת כמה פעמיםמצטרפת למועדון
זה לא פלא...
מי שהיה לו איזה קשר עם הרבי הרבי לא עוזב אותו גם אם הוא רוצה 🤣
זה קשר דו צדדי..
הרבי לא עוזב אותו?חולת שוקולד
אממ.. או שהוא זה שלא עוזב את הרבי, מהסיבההפשוטה שגרסא דינקותא זה דבר שתמיד תהיה לנו פינה חמה אליה בלב (או לא חמה אבל פינה משמעותית) זה לא סוד שהילדות משפיעה על החיים מאוד מאוד והדרך בה גדלנו תמיד תשאר "שפת האם" שלנו, וזה נכון בכל דבר שגדלנו עליו, ברגש אל מקום המגורים, הבי"ס או כל דבר אחר
כל אמונה רוחניתמצטרפת למועדון
אפשר להסביר גם מבחינה פסיכולוגית אין לדבר סוף.
הייתי אומרת הפוךחולת שוקולד
כל דבר פסיכולוגי אפשר להסביר גם מבחינה אמונית או אפילו לוגית

אני בטוחה שלדי שרוט יש פינה חמה בלב לעוד כל מיני דברים מהילדות (הבית של סבתא? האוכל של אמא?) כמו כולנו, זה קצת מגוחך שפתאום כשמדובר ברבי אז "הרבי לא עוזב אותו" ומשפט כזה משקף את הלך הרוח בחבד (הרבי בחר את הנשמות שיהיו בחבד, הרבי דואג שנפתח את אגרות הקודש בדיוק בעמוד המתאים)
מה אני מצפה?נחשון מהרחברון

לתשובה עניינית, מנומקת, עמוקה, מבוססת הלכתית.

אני לא הלכתי לכיוונים שאת מציגה ולכן זה לא רלוונטי לשאלה.

מי שמחפש תשובות בפורומיםMonica Geller
עבר עריכה על ידי Monica Geller בתאריך ד' באב תשפ"א 09:35
כנראה לא מחפש את האמת אלא מנסה לעשות פרובוקציות. כמו שלא תחפש בו תשובות לבעיה רפואית, בטח בפורום שבודדים בו החבדניקים.
אם אתה באמת מחפש תשובה תפנה לרב, לא לחבדפדיה ולא לבחור בן 14.
( אם תרצה אמצא לך מספרים)

כמו שאמרתי אני לא חבדניקית ומי אני שיענה על שאלות, לא כאלה ולא שאלות על עצם החסידות.
הסיבה היחידה שבגללה נכנסתי לשרשור הזה היא הזלזול בצדיקים שהלוואי שתגיע לעפר רגליהם.

זה שאתה ״במידה רבה מזוהה עם החסידות״ ( העם מודה לך על זה) ובאותו משפט אומר שאותם צדיקים חושבים שהם מעל אלוקים זה פשוט זלזול.
(והטענה שניסתם ל׳הצדיק׳ בה את הרבי מגוכחת, הרבי וקודמיו, גם אם לא אמרו מפורשות לא לישון בסוכה, לא יצאו נגד החסידים שלא ישנו בסוכה, והרבי כבר העיר בעבר על דברים אחרים)

מעניין שהרבנים דווקא מהמגזר שלך, מהרב קוק ועד הרב אליהו כיבדו והעריצו את הרבי ואת הרבי הקודם. והדגישו את הבקיאות העצומה של הרבי ויראת השמים שלו.
אבל מסתבר שאתה מבין אפילו יותר מהם.

אחרי חקירה לעומק אני אכבד אם תגיד שאתה לא מתחבר או שקשה לך להבין איך זאת הדרך של כאלה גדולים.
אבל להגיד שהם שמים את עצמם מעל אלוקים זאת באמת יהירות לישמה.
אז זהו. שגם לרבנים אין תשובות טובותנחשון מהרחברון
שאלתי הרבה רבנים חבדניקים. אין תשובה.
להגיד שהרבנים לא העירו לא אומר כלום.

יש שאלה טובה ואין עליה תשובה
יש תשובותMonica Geller
אתה מחפשת הלכה שחור על גבי לבן.
אין כזאת ולכן שום תשובה לא מספקת אותך. יש פתח הלכתי בשילוב סיבה רוחנית.
גדולים ממך זה מספק.
וזה שהרבי לא העיר בוודאי שמראה את האחריות שהוא לקח עליו שרוב חסידיו נהגו ככה.
אני מחפש תשובה הלכתית לשאלה הלכתיתנחשון מהרחברון
ואני הבעייתי?

גם ברמה הרוחנית קשה לי. וגם על השאלה הרוחנית אין תשובה מספקת.
איך יכול להיות שע''פ הקבלה יש מצווה מהתורה שהיא לא נכונה ולא טובה
יש תשובות, וכולם מתחמקים מלהגיד מה הם. מוזר.הָיוֹ הָיָה

כל חב"דניק בעולםש מקשים עליו קושיא, עונה: "זה לא ככה, יש תשובות, אתה צריך לחפש באמת"

נו בחייאת ראבק, זה מה שאני עושה. שואל ובודק. אם כולם עונים ב"אתה צריך לשאול" כשאני שואל, איפה בדיוק התשובות אמורות להיות?

אבל התשובה אחת: התשובות הם בדמיון שלכם, ואתם יודעים שאין לכם תשובה עניינית, ואתם נתקעים מחדש בכל ויכוח, אבל כמו שאמרו חז"ל, כשבנאדם נדבק בעבודה זרה - הוא נדבק בה ולא יוצא ממנה, ולא משנה כמה יוכח לו בשכל.

במקום לומר "יש תשובות" נראה אותך עונה תשובה. 

אבל את לא מסוגלת לעשות את זה

שלושה ניחושים לה

את מתחמקת במקום לענותהָיוֹ הָיָה

לא עניינך איפה אני מחפש תשובות, וזו לא תשובה טובה שמאפשרת לך להתחמק מלענות.

שורה תחתונה - את תקועה בלי תשובה, אבל מרשה לעצמך לתקוף אותנו על "זלזול ברבי"

אז היי שלום גברתי, וכשיהיה ברור לך במה ובמי את מאמינה ואת מי את עובדת - תחזרי ונשמח לדון כמו בני אדם.

את חוזרת שוב ושוב על השקר המסריח שהשרצת קודם, ש"אתה אומר שהצדיקים חושבים שהם מעל הקב"ה" בעוד שאני כתבתי שוב ושוב שבעיני אף צדיק לא רואה זאת ככה, אלא אתם, ההמון הנבער, אתם אלו שמסתכלים על זה ככה.

ממילא, לא קשה עלי שהרב קוק העריך את גדולי החסידות, ואני לא צריך אותו בשביל זה. אני מעריך ומעריץ אותם ממילא. אני בז לא להם אלא לשוטים שהפכו אותם לאלוהים.

בשורה התחתונה: לאורך כל הויכוח בשרשור הזה מנסים לסחוט אותך כמו לימון כדי שתסבירי מתמטית איך הדעה שלך היא לא לשים את הצדיק מעל אלוקים, ואת מתחמקת ומתחמקת ומתחמקת ועוברת לתקוף ב"אתה מחפש תשובות בפורומים".

הקשיבי גברת, לא שאלתי אותך כדי לחפש תשובה, אלא כדי להראות לך שלך אין תשובה. והיטבת להוכיח לי את זה. תודה מקרב לב.

רגע שתחזור שוב שאתה לא מזלזלMonica Geller
ברבי
כי הרגע קראת לו מטומטם גמור.
הדיון הסתיים.
מצחיקה בקושיהָיוֹ הָיָה
עבר עריכה על ידי בסדר גמור בתאריך ו' באב תשפ"א 21:57
לא הרבי. שמיניה כתבתי שלא טען כך.

מדהים איך הילדותיות שלך גורמת לך להשפיל את עצמך מול כולם.

הרי כולם קראו שכתבתי שחור על גבי לבן שאני טוען שהרבי לא אמר את מה שאת טוענת שהוא אמר.

אז מה המשחק הטיפשי והילדותי הזו של "הרגע קראת לו, הדיון נגמר"?

את לא מבינה שאת נראית בדיוק כמו ילדה בת שלוש שעושה ברוגז?

מה שכן, הוכחת שוב את מה שטענתי, הבה ונראה את ההיסק:

עובדה א': אני אמרתי ש"מי שאומר שהוא מבין בנסתר יותר מהקב"ה הוא מטומטם גמור"

עובדה ב': את אמרת שבכך קראתי לרבי עצמו מטומטם גמור

מסקנה: את סבורה שהרבי אכן חשב שהוא מבין בנסתר יותר מהקב"ה, ומזדהה עם זה.

מוזר שאת זו שכתבת שאף אחד לא טוען שהרבי מבין יותר מהקב"ה.

לפרוטוקול: כבר כשל לוגי שני בדברייך, שאת לא מוצאת איך להסביר אותו. נהדר. הרבי בטח גאה בך.

דבר ראשון אני לא חבדניקיתMonica Geller
ולא דוברת חב״ד. יש לי אהבה גדולה ואני קופצת שמישהו יוצא נגד(לא נגד החסידים נגד הרבי) ולמרות שאתה ממשיך לטעון שזה נגד החסידים זה חד משמעי נגד הרבי.

כמו שאמרתי, לא חבדניקית אין לי מושג מה הרבי אמר על שינה בסוכה בארץ אבל לא על זה היה הדיון של נחשון. רוב חסידי חב״ד בחו״ל ובהנהגת הרבי לא ישנים בסוכה, על זה בדיוק הוא נחשון טען שמבינים בקבלה יותר מהקב״ה ועל זה גם אתה טענת שמי שחושב ככה הוא מטומטם גמור.
מסתבר שהרבי חושב ככה.

אגב מאיפה המקור על שינה בסוכה בארץ לפי הרבי?

טוב נו...הָיוֹ הָיָה

לא משנה מה את כפרסונה. משנה מה את מייצגת.

לגבי חו"ל - כפי שכתבתי לנחשון עצמו - הנקודה היא שהרבי נתן טעם פנימי לפטור הלכתי (מצטער מפני הקור)

מכתב. ראיתי בעיני אבל אינני זוכר באיזה ספר הוא מופיע.

לפרוטוקולנחשון מהרחברון

זה מה שאני טוען. וכתבתי כאן כבר בשרשורים אחרים.

איפה שמחמת הקור או השילטון או סכנה לא יכלו לישון בסוכה נתנו טעם רוחני כדי לנחם.

הפכו את זה לאידיאולוגיה.

חיכיתי שהם יגידו את הטעם הזה או אחרים

כרגע יש בעיקר קישקושים שאני קטן והרבי ענק

אין התייחסות עניינית

^^הָיוֹ הָיָה

יאפ.

הדברים האלו הם אמת והם מסבירים את  הרבי

ההזוי הוא שכל מגיני חב"ד כאן לא טענו את זה, אלא את הקשקשת של "מזלזל בצדיקים".

בורות ורדידות ביחד, שמתערבבות עם אקסטזה משיחית מתלהטת. ויוצרות קוקטייל חסר סדר וחסר עמוד שדרה.

חחחחMonica Geller
אתה באמת חושב שחסידי חב״ד מחמת הקור לא ישנו בסוכה או מחמת השלטון?
אותם חסידים שטבלו כל בוקר במי נהר קפואים ופתחו תלמודי תורה בשלטון הקומונסטי?
אותם חבדניקים שאין משפחה אחת שלא היה בא אדם שלא נשלח לסיביר בעקבות שמירת יהדות והפצתה וחלק מצאו גם את מותם?

אני לא באמת יודעת אבל בטוח שהסיבה הרוחנית לא הגיע כהרמת המורל לסיבה ההלכתית.
כנראה שההקלה הלכתית לפטור מצער היוותה פתח והסיבה הרוחנית מצדיקה את הפתח הזה.
אמנם סיבה רוחנית לא מתרצת אותךMonica Geller
אבל תקבל את אלה שכן. בטח כשהם לא ברמה הרוחנית שלך.
אין תשובה גם לשאלה הרוחניתנחשון מהרחברון
איך יכול להיות רוחנית שה' מצווה אותך על משהו שהוא לא טוב לפי הקבלה?
באיזה חלק של השאלת רבנים שלךMonica Geller
הבנת שזה לא טוב לישון בסוכה?
ממש ממש לא. זה זכות עצומה שהאדמורים בעצמם לא היו ׳כלים׳ אליו. לישון בכזאת קדושה.
(אולי אפילו נגרם להם פיזית צער מזה)
וחסידים נהגו אחריהם כך בעידוד האדמורים.
שבגדולתם והבנתם החליטו לא למחות בידיעה שאלפים הולכים אחרים זה חד משמעית לתת לזה יד.
הרבי אמר מפורשותנחשון מהרחברון
א שזה ביזיון של הסוכה.
ב ששינה באור מקיף היא לא טובה, לא ראויה ומצערת.

תגדירי את זה איך שתגדיר.
שורה תחתונה לשיטת חבד עצם המהות של לישון בסוכה זה צער.
ה' ציווה לישון בסוכה
שאלהדי שרוט
אני יודע שזה מאוד מסואב עם הרבה ענפים, אבל "בסוכות תשבו שבעת ימים" זה כולל שינה? מה זה "ה ציווה", אולי הוא לא ציווה?

ברור לי שזה הרבה יותר מורכב מזה, אבל אולי זה נתון ליותר חופש אינטואיטיבי של פוסקים? אולי יש להם יותר מרחב פסיקה ממה שאת מתאר?
אני מאמין לחז''לנחשון מהרחברון
תשבו כעין תדורו.
גם שינה.
משניות מפורשות. הישן תחת המיטה לא יצא ידי חובתו - זו חובה.
גמרות
ראשונים
אחרונים
אף אחד לא חשב אפילו על האפשרות ששינה היא לא חלק מהמצוה
אין בעיה, אבל אולי יש לפוסקיםדי שרוט
מרחב פסיקה יותר רחב כאן.
אין.נחשון מהרחברון
מחוייבות למשניות ולגמרא ולראשונים יש לכולם
זה הבסיס.

מי שלא מחוייב לזה הוא לא אורתודוקסי חד משמעית (ואגיד את זה גם אם משה רבינו יגיד ככה)
זה לא סותר מחוייבותדי שרוט
אני מניח שיש עוד דברים שהם לא בדיוק אחד לאחד כמו בגמרא לא?

אנסה לחפש משהו כזה.

הגמראה והמשניות איך שהבנתי זה פשוט "המסגרת הכללית " של כללי פסיקה. אולי בתוך כללי הפסיקה כמו נגיד בתוך 13 מידות שנדרשים בהם יש יותר מרחב פעולה.

רק אולי, אני לא הכי מכיר את הפרטים.
אין שום מימד הלכתיבו אין חיוב עקרוני על שינהנחשון מהרחברון
בסוכה.
יש פטור למצטער.

זהו.
לא תמצא
אולי אחרים כן מצאודי שרוט
אחרים הכוונה, פוסקיםדי שרוט
אפילו גוגל לא מכיר משו כזההָיוֹ הָיָה

גוגל לא יודע להתפלמסדי שרוט
צריך להתפלמס בבית מדרש של חבדניקים.
כן, אבל הוא אמור למצוא אם יש מתפלמסיםהָיוֹ הָיָה

גם חב''ד לא מוצאיםנחשון מהרחברון
אחרת היו אומרים...
ההבדל הקטן הואנחשון מהרחברון
'במקרה צער יש פטור
וכל הפטור מדבר ועושהו נקרא הדיוט נאמר על סוכה בקור ובגשם.

אז אין מה להשוות
וידוי הגדול של רבינו ניסים....הָיוֹ הָיָה

"אשר התרת אסרתי ואשר אסרת התרתי, אשר טיאמת טיהרתי ואשר טיהרת טימאתי, אשר חייבת זיכיתי ואשר זיכית חייבתי".

הקב"ה אומר שמצטער פטור מן הסוכה - "הצחקת אותי, חסידי חב"ד יקיימו במסירות נפש"

הקב"ה אומר שמי שלא מצטער חייב בסוכה - "על פי הקבלה זה לא נכון".

עולם הפוך ראיתי

אבל לא הופתעתי.

12 הפסוקים לגיטימי בעיניאריק מהדרום
לגבי להאמין באדם שנפטר לפני שהם נולדו שהוא המשיח בשביל זה יצטרכו לעשות שטיפת מח רצינית, אני סומך על חכמתם שידעו לבד, וגם אם יחשבו שהרבי הוא המשיח לא כל כך אכפת לי.
הנוצרים החלו ככת יהודית וכאן בערך הדמיון לחבדניקים שלא חיללו שבת, לא מאמינים שהרבי הוא אלוה, לא מרדו בעם ישראל, לא השפילו וטבחו בנו אלפי שנים, אינקזיציה, מסעות צלב, שואה ועוד ועוד ועוד.
סתם מעניין אותי.. כשיבוא המשיח האמיתי איך תדע להאמין בו??מצטרפת למועדון
יש לך דמות שכן ראויה בעיניך להיות המשיח או שכל אחד שמתיימר להיות כזה הוא ממציאן או הוזה?
סהכ אני מבינה את התחושה שמדובר בהזיה בעולם הרציונלי שאנו חיים בו, השאלה מה יקרה כשמשיח בן דוד באמת יתגלה, בהנחה שאתה מאמין בו?
המשיח לא צריך להכריז על עצמו שהוא משיחאריק מהדרום
הוא פשוט צריך לעשות את מה שהרמב"ם כתב בהלכות מלכים שהוא צריך לעשות וזה מספיק למחזור חיים אחד או שניים, נראה, בנה בית מקדש? נלחם במלחמות ישראל? החזיר את עם ישראל בתשובה וקיבץ נדחי ישראל? סבבה אז הוא המשיח, מברוק.
אז אנחנו בעצם מחכים למשהו שיעשה את כל זהמצטרפת למועדון
ואז בדיעבד נדע שהוא המשיח?
כך משתמע מהרמב"םאריק מהדרום
מהרמבם גם משתמע שמלך המשיח קודם כלמצטרפת למועדון
יבנה את בית המקדש ואז יקבץ את נדחי ישראל.
ובכל זאת, לפי השיטה של הציונות הדתית קיבוץ הגלויות כבר התחיל לא?
אבל הרבי נפטר לא?יהודה224
למה השאלה מתקשרת?מצטרפת למועדון
לא נסיתי לטעון שהרבי משיח או שהוא חימצטרפת למועדון
זה מה שחשבתי שניסית לטעוןיהודה224
זה לא ענין של שיטהבת 30
ענין של מציאות היסטורית.
מה, קיבוץ הגלויות לא התחיל?
אז איך זה שיש בארץ כמה מיליונים יהודים מכל העולם?
כמובן, יש עוד כמה מיליונים ברחבי העולם שצריכים עוד להתקבץ, אבל אם מסתכלים על ראשית שנות החמישים, קשה להתווכח עם עובדות.
אני לא יודעת כמה את בקיאה בנושאמצטרפת למועדון
אבל בעקרי ההבדל בין גישת חבד לגישת הציונות ביחס לגאולה(מהי גאולה? כיצד היא מתרחשת? קמעא קמעא? בפתע פתאום? התפתחות לאומית ורוחנית של העם? תהליך שמתחיל בגילוי של מלך המשיח? תהליך מואר או תהליך עם נסיגות? מה היחס בין הציונות לתהליך הגאולה? יש קשר? אין קשר?)
יש את הפרשנות של ההלכה הזאת ברמב"ם שמתארת את הסדר שבו עתיד מלך המשיח לפעול בעולם.
הגישה של חב"ד מתנגדת לתפיסה של הקמת המדינה כאתחלתא דגאולה ואחד הסמוכים לכך היא אותה הלכה ברמב"ם לפיה קבוץ הגלויות יתרחש רק לאחר בניין בית המקדש(בכוונה כותבת סמוכים כי ברור ששורש המחלוקת הוא עמוק ויסודי יותר).

זה שעלו עכשיו הרבה יהודים לארץ זה טוב ויפה אבל לא קשור לתהליך הגאולה, ולא מהווה את התחלתה לפי דברי הרמב"ם.
נקודת המוצא של הגאולה לפי דבריו היא בהתגלותו של מלך המשיח.
יודעת שרב רובם של משתתפי הפורום סוברים אחרת וזה בסדר רק הבאתי את המקור לגישה של חב"ד.
אני מבינה שאנחנו מגיעים מתפיסות עולם שונות מאד ביחס לנושא של הגאולה ועניין אותי איך אנשים שדוגלים בתפיסת הגאולה כתהליך טבעי שהחל כבר מתמודדים עם השאלה ששאלתי. מה יגרום לכם להאמין באדם מסויים שהוא אכן משיח?
@אריק מהדרום ענה לי שקודם כל הוא צריך להוכיח את עצמו כמשיח ורק אחכ נדע שזה אכן הוא. אני טוענת שלפי הסדר שבו נוקט הרמב"ם קודם כל יקום אדם שהוא מלך המשיח והוא יתגלה לעם כאחד כזה לפחות בפוטנציאל(חזקת משיח) ולאחר מכן הוא יבנה את בית המקדש ויקבץ נדחי ישראל. זאת אומרת לא משהו שנבין רק בדיעבד אלא משהו שנזהה אותו לכתחילה. התחלת עידן הגאולה עם הגילוי של אדם שהוא משיח.
אני מבינה שהתשובה היא שונה כי באמת כל תפיסת הנושא היא שונה.
לא ענית לה על השאלההָיוֹ הָיָה

שורה תחתונה - יהודים באים לארץ. כן או לא?

שערי הארץ פתוחים בפני כל יהודי - כן או לא?

יש ויכוח על המציאות?

אי אפשר לומר, ולא משנה כמה פלפולים נכניס בזה, ש"לשיטת X ההבנה במושג גאולה אומרת שעדיין אין קיבוץ גלויות". שום "הבנה" לא משנה מציאות. קיבוץ גלויות הוא כשהגלויות מתקבצות, וזה קורה. 

ולשיטתך, נניח שזה לא קורה בצורה טבעית, כלומר שמשום מה למה שקורה היום את לא מוכנה לקרוא ככה. אז אני שואל אותך: מה כן יצטרך לקרות כדי שתאמיני במישהו שהוא משיח? לא ברור למה את חושבת שזו קושיה עלינו יותר משזה קושיה עלייך.

בשורה התחתונה, אחוז היהודים בקרב העולים הוא מינימליshaulreznik

אז כן, החילונים הקימו מדינת לאום אחרי מלחמת העולם השנייה, ברוח מדינות הלאום האחרות שקמו באותה תקופה או קיבלו עצמאות (פקיסטן, הודו וכו' וכו'). האם מדינת ישראל, עם בג"ץ שמבטל חוקים כל שני וחמישי, עונה על הגדרות המדינה היהודית? או שזאת בסה"כ גרסה מודרנית של מדינת החשמונאים שהתבוללו והסתאבו תוך דור אחד?

מה זה קשור?הָיוֹ הָיָה

תענה ברורות - יש כאם קיבוץ גלויות או לא?

זה שיש עולים אחרים לא משנה זאת, וקל וחומר שזה שיש בג"ץ לא משנה זאת.

צריך למקד את הדיון ולא להתערבב בדברים שלא קשורים.

מכל מקום, היות וכן הזכרת זאת אענה, ולא סתם אענה, אלא אראה לך כיצד אתה עצמך הבאת את הראיה העצומה לצדקתי:

להזכירך, על המדינה החשמונאית שדיברת אנו אומרים את ההלל שמונה ימים עד עצם היום הזה - למעלה מאלפיים ומאה שנה לאחר שזה התרחש.

המדינה החשמונאית הזו נחשבה חלק בלתי נפרד מ"גאולה שניה" שהחלה בימי עזרא. ולא נפסקה עד הכיבוש הרומי הגויי.

על המדינה החשמונאית הזו טבע הרמב"ם את הלשון "חזרה המלכות לישראל"!

אז כן, גם אם מדינתנו היא העתק של המדינה - היא גאולה, ומלכות ישראל. בדיוק כפי שלמדנו מההיא.

מה גם שכל מי שלמד היסטוריה בסיסית של כיתה ו' יודע שמצבנו הדתי טוב לאין ערוך ולאין שיעור על פני אותה פדרציה-רומית.

הָיוֹ הָיָה

לב אחד שווה אלף מילים

🤩

קיבוץ גלויות הוא רק סימן אחד מתוך רביםshaulreznik

כמו כן, אנחנו אומרים הלל ו"על הנסים" על נס פך השמן, לא על המדינה החשמונאית. המוטו העיקרי הוא מלחמת מעטים מול רבים במטרה לטהר את בית המקדש. למסגרת המדינית שקמה אח"כ לא הייתה חשיבות מי יודע מה רבה בעיני חז"ל.

לזכותם של חשמונאי הדור הראשון ייאמר, שהם הקימו מדינת הלכה, בשונה מאבות הציונות שבנו העתק חיוור של רוסיה/גרמניה/אמריקה, ועכשיו ההעתק הזה מתפרק אל מול עינינו מכל הבחינות, הרוחנית והביטחונית גם יחד.

רק אומרתבת 30
שאחת הסיבות שמדינת ישראל קמה באופן רוחני תורני ירוד ביותר, היא העובדה שהיהדות הליטאית והחסידית לא הצטרפה לתנועת הציונות, למעט אי אלו מעטים.
גם אדמ''ורים רבים מנעו מאלפי או מאות אלפי חסידיהם לעלות לא''י בגלל החילוניות שהיתה כאן.

לא שאני בכלל יכולה לשפוט, כן?
קשה מאוד להימצא בעמדת הכרעה במצבים כאלה ועוד להורות הלכה בענין להמוני אנשים.
אבל בראיה היסטורית, לדעתי, אפשר לשער שאם הרבנים על שלל גווניהם היו מצטרפים לתנועה, לקבלת ההחלטות שלה אז הדברים היו נראים אחרת לגמרי לגמרי, כבר מראשית הציונות ובטח שבהקמת המדינה וגם היום.
הבלעדיות החילונית שהיא בעוכרינו עד היום לא נגרמה רק בגלל החילונים אלא גם בגלל הדתיים שנמנעו.
את צודקת.הָיוֹ הָיָה

אם המוני בית ישראל היו נענים לקריאתם של המרכזיים במנהיגי הדור - החפץ חיים והאמרי אמת מגור, שזעקו על כל גבעה גבוהה ותחת כל עץ רענן, לעלות, המצב היה שונה.

הכנסת הראשונה הייתה יכולה לקבל 50-60 מנדטים למפלגות הדתיות לבדן.

אבל לא רצו לשמוע, ועלו בעשן השמימה, והשאירו לחילונים לעשות מה שרוצים.

אלא שעם כל זאת, זו סטירת לחי מצלצלת למי שגאלנו וגאל את אבותינו. 

להגיד שהמדינה היא כמו אמריקה ורוסיה, מלבד שזה עיוורון חושים טוטאלי שאינו רואה את המציאות מולו, זו גם חוצפה נוראית כלפי שמיא, דריכה ברגל גסה וכפיות טובה מן המדרגה הראשונה.

למה שיצטרפו לתנועה הציונית?shaulreznik

מי שמכיר את הביוגרפיה של הרצל ("יש אנטישמיות, בואו נקים תנועה להטבלה המונית לנצרות ונפטור את הבעיה, אופס, זה לא עובד, חבל"), רואה שהתנועה הציונית היא בסה"כ עוד תנועה לאומית שקמה במאה ה-19. אז להונגרים היו שאיפות לאומיות, לצ'כים גם, לאוקראינים ולמי לא. מה הטעם לתת גושפקנה דתית לתנועה שמלכתחילה רוצה להקים מדינה חילונית, עם גנבים ופרוצות "משלנו", כחלומו המתוק של בן גוריון?

אני כבר לא מדבר על כך שלהרצל היה יחס מזלזל כלפי הרבנים, שלהם הועיד תפקיד של תועמלנים בשירות התנועה הציונית ותו לא (ראו את ספרו "מדינת היהודים"). 

נכוןבת 30
היו להם את כל הסיבות הנכונות, אין ספק.
בראיה היסטורית, יכול להיות שמהלך אחר מצד הרבנים היה משפיע לטובה בצורה עמוקה על המציאות של ימינו במדינת ישראל.
קראת את "אלטנוילנד"?די שרוט
כל השיח של הרצל הוא שיח ששואב מאוד מין המקורות. כל השיח שלו הוא שיח מאוד יהודי.

ממליץ לך בחום רב על הספר הבא:

הכתיבה של וייס מגמתית ביותרshaulreznik

הוא מראש סימן לעצמו מטרה להוכיח שהרצל היה אחד מל"ו הצדיקים ושמר על קלה כבחמורה לא משכנע במיוחד.

כולם באיזה שהוא אופן מסמנים מטרות מראש.די שרוט
גם אלה שכותבים כנגד הרצל.

אבל הספר הוא ספר מחקרי. לא עלילתי.
ואת הפרשנות כל אחד יבור לעצמו בדיוק כפי שמסומן לו מראש לפי אורח חייו.

הרי המתנגד להרצל, מראש ישלול את הספר.
התומך בהרצל, מראש יקבל את הספר.

והאמת כנראה איפה שהוא באמצע.

אבל קרא את הספר. הוא מעניין.
קראתי בשקיקה.

ומיותר לציין שכמובן הוא לא מתייחס להרצל כאחד מל"ו. אבל הוא גם לאמתייחס אליו כיוחנן פאולוס השני.
ואגב, היצחק ווייס הזה הוא יהודי שומר תו"מדי שרוט
איש מאוד חכם ומקסים. יהודי יקר. היה שכן שלי כמה שנים.
אתה שוב מסיט את השיח מליבתו לדברים צדדיים ולא קשוריםהָיוֹ הָיָה

אולי זה דרך להתחמק מלעמוד באש הצולבת של האמת.

התנועה הציונית זה חלק צדדי בדיון. הם יכלו לעלות ארצה גם בלעדיה, ולא עשו זאת. למרות קריאתם של המרכזיים שבגדולי הדור. אז כן, הם אחראים לכך שהעסק כאן לא מאוד דתי.

ואתה יודע, אולי בכיתה בחיידר אפשר להעמיד פנים בארשת חשיבות ולספר על "מי שמכיר את הביוגרפיה". אבל כשאתה מדבר עם כאלו  שאכן מכירים את הביוגרפיה, זה נהיה קצת חוכא ואיטלולא.

כי אכן, מי ש(ב-ש-ו-נ-ה  מ-מ-ך) מכיר את הביוגרפיה כהוויתה, יודע שהציטוט שציטטת כעת הוא ציטוט מימי נערותו טרם קלט כל בדל של רוח תורה, בהיותו בן למשפחה מתבוללת לחלוטין. אך מאוחר יותר, ככל שגברה הכרתו הלאומית - התקרב יותר ויותר לתורה וכבר כתב על דבריו אלו שאינם אלא "שגיונות של משובת נעורים". ובקונגרס הציוני כבר הכריז בנאום הפתיחה המרכזי שלו כי "הציונות היא שיבה אל היהדות קודם (-לפני) שהיא שיבה אל ארץ היהודים".

מי שמכיר את זה, מי שמכיר את תוכן הדברים שהיה אז, יודע שאך דבר הבל היה דברך "עוד תנועה לאומית כמו להונגרים ולאוקראינים". זו אפילו לא שאלה שתלויה בהשקפת עולם ודרכה של תורה, זו שאלה של ניתוח קר וענייני של העובדות ההיסטוריות. תהיה עמדתינו עליהם אשר תהא. 

כאשר מתבוננים בעובדות כפי שהם, מבינים היטב היטב את קריאתו הנחרצת של בחיר ישיבת סלבודקא ויורשו של הגר"ע הילדסהיימר בראשות ביהמ"ד לרבנים בברלין, מרן הגרא"א קפלן: "סוף דבר, ככל שגדלה שייכותי לציונות, גברה אמונתי באלוקים". קביעה מתבקשת היא זו, באשר אף במייסד הציונות עצמו נתקיימו כך הדברים.

גם סיום דבריך לגבי הרבנים זה כמובן קשקוש נוסף מבית היוצר של התועמלנים-המטיפים החרדים, (וכ"כ בולט שמהם לקחת את עמדתך, בעצם ההפניה הכוללנית "ראה ספרו.." בדיוק כמו משגיח בישיבה קטנה שאומר לתלמידים הצעירים הקשובים ברוב קשב ילדותי טהור: "אתם יודעים מה כתוב בספר שלו "מידנת היהודית"? כתוב שם דברים גיוואלד ממש") הרי הציטוט לגבי הרבנים נכתב בד-בבד עם דברים אלו לגבי אנשי צבא. כל מנתח ספרות מתחיל יודע שלא כתוב כאן שום דבר זלזול כי אם שאיפה לניהול ענייני מחולק לאגפים. אבל מה יותר קל למטיף חרדי מלצטט חצי משפט שתלמידיו יחזרו עליו מכאן ואילך בדביקות, ולחתוך את חציו השני. הרי ממילא אף אחד מהם לא הולך לבדוק מה כתוב בפנים.

ובסיום כל זה נחזור ונאמר, שאפילו היתה האמת כדבריך, הרי זו בדיוק היתה ההאשמה של @בת 30, לא חכמה להתאונן על חסרונו של גוף, כאשר בידך היה לתקנו ונמנעת מכך. וכי מה רציתם שיקרה? שאתם לא תשפיעו והחילונים מרצונם הטוב יעשו את רצונכם? היכן נשמע כזאת?

מדייקתבת 30
אני לא האשמתי.
אני לא יודעת מה אני הייתי עושה לו הייתי במקומם של אותם רבנים ואדמו''רים שרצו לשמור על היהדות, ובצדק.
אני אומרת שבראיה היסטורית דברים נראים אחרת, וראוי להתבונן ההסטוריה וללמוד ממנה.
הָיוֹ הָיָה

אוקיי

אגב, כפי שציינתי אני, בהתחשב בכך שמסה נכבדה מאוד של גדולים, ובראשם מנהיגי הדור ממש - הח"ח והאמרי אמת, קראו לעלות. אז אכן יש תביעה על צאן מרעיתם..

הוא לא סימן, הוא סיבה.הָיוֹ הָיָה

קיבוץ גלויות הוא חלק מהגאולה עצמה, לא סימן על בואה.

אבל אתה צודק, הוא לא העיקרי. 

המשמעות העיקרית של גאולה היא בשלטון יהודי.

ואהמ אהמ, כאן נכנס החלק השני של התגובה הנ"ל. שבח לא-ל.

לגבי ההלל, כבודו כנראה לא שמע על דברי הבית יוסף בתירוצו על קושייתו. ושאר העיסוק בסוגיה. מן הסתם גם נוסח על הניסים פרח מזכרונך. אין דבר, אף פעם לא מאוחר מידי...

אני מבין שכת"ר שליט"א מחליט שלמדינה ההיא לא היתה חשיבות בעיני חז"ל, אבל מה לעשות שלמה-שמו, רבי משה בן מיימון, הייתה דעה שונה משלך והוא ראה את סמל המאבק ב"חזרה המלכות לישראל".

זה נורא חמוד שרואים שהניתוק מהמציאות אינו מקרי אלא סיסטמטי. אותם אלו שעוצמים עיניים ולא רואים קיבוץ גלויות, מנותקים מהמציאות גם באהבתם לסיסמא "הכל מתפרק". איזה מתפרק ואיזה נעליים? תר'ים ת'ראש ש'ך ותגיד לי אם אתה יכול למנות 15 מדינות חזקות ומשגשגות כמו ישראל.

שלא לדבר על הפריחה התורנית. עם כל הלעג שלך למדינה והפנטזיה שהמדינה החשמונאית היתה איכותית יותר. עולם התורה פורח כאן, גידול תורה עצום כזה לא היה בעמנו מאות שנים, תנועת התשובה עושה שמות בחילוניות, איפה אתה חי?

את זה אתה משווה לאוטונומיה ההיא שחצי מתושביה עבדו בכלל עבודות זרות? אתה רציני איתי?

תרים ת'ראש ותנקוב בשמה של מדינה שסופגת טיליםshaulreznik

בערך מדי חצי שנה ואילו בתגובה היא מפציצה מחסנים. תרים ת'ראש ותראה מדינה שחוותה פוגרומים של ממש, ואז הממשלה שלה, כולל זו של ביבי וזו של בנט, רצה לעשות הסכמים עם המפלגה של הפורעים.

תסתכל על מצב השבת במדינה. כשעליתי ב-1991, רוב החנויות ומקומות הבילוי היו סגורים. היום, במיוחד במרכז הארץ, המצב שונה בתכלית.

תרים ת'ראש ותבחן חילוני על ידע בסיסי ביהדות. מה הוא זוכר משיעורי תנ"ך חוץ מהמונח "תקבולת כיאסטית"?

תרים ת'ראש ותראה מאות אלפי גויים שהציפו את המדינה, במסגרת של איחוד המשפחות, בתור "פליטים" מסודן או בתור מהגרים בחסות סעיף הנכד בחוק השבות.

תרים ת'ראש ותראה את הניסויים הפמיניסטיים שעורכים בצה"ל. די ברור שאם נגיע למצב כמו במלחמת יום הכיפורים, הטנקיסטיות המהוללות ושאר משתתפות הריאליטי בשם 'השירות המשותף' יברחו ראשונות.

אני לא מאמין שאני אומר את זה אבל אני מסכים עם נשמה כלליתדי שרוט
(וואי וואי עולה לי בחילה רק מלכתוב את זה)
@נשמה כללית, קח בקלות זה בקטע טוב

לעניינינו, הצבא לא "מפציץ מחסנים". בשומר החומות הוא כתש להם את הצורה. החמאס כרגע משקשק מפחד מצבא היהודים. להם היו כמה מאות הרוגים ולנו פחות מ 10 אם אני לא טועה.

בצוק איתן הצבא כתש את עזה. שים לב למספרים. 2,000 הרוגים עזתים כנגד 72 הרוגים ישראלים.

לפני הצבא, ולפני שהעם היהודי קם על רגליו כדי להגן על עצמו, ב 6 שנים רצחו לו 6 מיליון יהודים. מיליון איש בשנה בממוצע גס.

יהודי לא יכול ללכת בבטחה בפריז היום עם כיפה. וגם לא בלונדון. ואפילו לא במיאמי.

לא יודע מה ראית ב 1991 אבל המאבקים בין דת למדינה קיימים עוד מאז שבן גוריון חתם על הסטטוס קוו כיו"ר ההסתדרות הציונית בדרך לממשלה זמנית.

השאלה "מי הוא יהודי" עוד הכתה גלים בשנות ה 50 בהקשר לחוק השבות (שעדיין לא היה קיים כי הוא לא עבר).

נכון, יש לחילוני הממוצע בור בהשכלה היהודית שלו. אבל זה לא מוכיח כלום לעניין האתחלתא. גם בתקופת בית שני כנראה רוב העם לא ידע דברים בסיסיים.

ולגבי המסתננים, עד שנת 2013 נדמה לי, לפני שבנו את הגדר היו מסתננים לארץ בערך 1000 מסתננים לחודש דרך הגבול הדרומי. אלף כל חודש במשך המון המון זמן.
ואז בניית הגדר הושלמה ומספר המסתננים ירד לכמעט 0 מוחלט. כלומר, לכל בעיה מוצאים פתרונות.

אתה בעיקר שם את יהווך על סוגיות של דת ומדינה. זה לגטימי. אבל הויכוח של זה הוא ארוווווך עוד לפני 1991. ובסוף, מצליחים למצוא את עמק השווה. הקונצנזוס הישראלי הוא מדינה יהודית ודמוקרטית. המיעוט רוצה מדינת כל אזרחיה.

רואים שאתה אשכנזי..יהודה224
אם אתה סופר הרוגים חסרה לך הבנה בסיסית
מספר ההרוגים לא קובעshaulreznik

החמאס נחוש להמשיך במלאכה, בשונה מישראל, לא אכפת לו להקריב אלף אזרחים, ובלבד ש-100 יהודים יירצחו. מלאי הטילים שלו מתחדש ומתעצם כל הזמן. מספיק שהחמאס יתחיל לירות רקטות לכיוון נתב"ג, והופה, קיבלנו מדינה מושבתת. ועוד לא דיברנו על החיזבאללה שאף הוא מסוגל לפגוע בבתי זיקוק או בכל אובייקט רגיש אחר.

אחוז ערביי ישראל רק הולך וגדל. הם ידרשו עוד ועוד תפקידים, ואז נגיע לגרסה המקומית של wokeism, עם פסלים מופּלים, דרישה לפיצויי "בגלל אקיבוש והנכבה" וכו' וכו'. בקיצור, נגמור כמו דרום אפריקה אחרי דה קלרק ומדנלה. 

מבחינה צבאית מספר הרוגים לא קובעדי שרוט
אבל מבחינה מורלית כן.

יש לצבא הישגים גדולים לצד גם הפסדים, אין ספק, אבל זה עדיף עשרות מונים על פני רק הפסדים. כי השואה זה רק הפסד.

במלחמת לבנות השניה הצבא הגיע עד ביירות כמעט. זה כוח כיבוש אדיר. והנה, החיזבאללה מורתע עד היום. הוא יודע שאם הוא יצא למלחמה נגדנו הוא יקבל הרס גדול לארגון שלו.

המקסימום המדובר שחיזבאללה יכול לקבל זה "תמונת ניצחון" שלו כובש לרבע שעה ישוב ריק צמוד גדר יהודי עד שהוא יסולק משם בבושת פנים.

תראה את כל ה"תקיפות המסתוריות" באיראן. איך המוסד הצליח להגיע לתוככי המשטר האיראני ולדפוק לו ארכיון שלם של תוכנית הגרעין חחח. ואת כל התקיפות בסוריה.
אנחנו מעצמה אזורית גרעינית.
איזה יהודי גלותי היה מגיע להישגים כאלה?

תראה איזה יהודים גידלנו. אתה מסתכל על חילוניים ואני מסתכל על עמנואל מורנו. רועי קליין. יוני נתניהו.

הלכנו 2000 שנה כצאן לטבח. מושפלים. מוכים. ו"קיבלנו את הדין" בהשפלה.

היום, יש לך מערכות אזרחיות וצבאיות כמו שציינתי מקודם כדי לשמור עלינו.

להסתכל על פאשלה מקומית כמו פרעות לוד ולמוטט את כל שאר הדברים האדירים שכן השגנו זה לא נכון לדעתי.

הכל שאלה של על מה אתה מסתכל, על חצי כוס מלא או חצי כוס ריק. זה תלוי בך ולא תלוי במציאות האובייקטיבית. כי המציאות האובייקטיבית לא משתנה אבל ההסתכלות הסובייקטיבית שלך כן עשויה חהשתנות.
גם עכשיו אנחנו הולכים כצאן לטבחshaulreznik

תושבי לוד שניסו להגן על עצמם, נעצרו על ידי המשטרה. מי שרוצה לעשות פיקניק, צריך לחשוב פעמיים על מנת לא להיתקל בחבורה של "בני מגזר הצעירים". ועוד לא דיברנו על גירוש גוש קטיף וגירושים אחרים שממשלות ישראל ישמחו לקדם בתמורה ל"חזרה אל שולחן המו"מ".

ועוד לא דיברנו על פרשת אלאור אזריה שכבלה את ידיהם של החיילים. ועוד לא דיברנו על ועדת אור שכבלה את ידיה של המשטרה.

אישית, אני לא נותן למדינת ישראל במתכונתה הנוכחית יותר משניים-שלושה עשורים. באמצע יקרה איזה משהו, או מלחמה שבה לראשונה ייכבשו חלקים מהמדינה (ואז התקשורת הישראלית תדווח על מגמה חיובית: "אתמול נרצחו 100 ישראלים והיום רק 99, זה בגלל הכישורים הדיפלומטיים של ראש ממשלתנו"), או שיתקבל חוק להכשרת זכות השיבה, והמדינה תאבד את הצביון היהודי שלה לגמרי.

צריך להיות עיוור כדי לא לראות את המגמות ההרסניות שעוברות על ישראל.

אתה חסר פרופורציות נוראי.הָיוֹ הָיָה

תאמין לי שאני מזועזע לא פות ממך ממה שהלך בלוד. אפילו הייתי שם בעצמי להתנדב.

אבל לומר שזה "כצאן לטבח" כמו באירופה?  אתה משווה את מצבו של יהודי בגרמניה 35 למצבו של יהודי בישראל?

תשמע אחשלנו, אתה לא מפוקס.

אכן יש מגמות הרסניות. כך טבעו של עולם וכך יהיה עד הגאולה השלמה. הגר"א ורמח"ל מאריכים בזה. מי שחושב שלא אמורה להיות שום ירידה בתהליך הגאולה הוא נאיבי וילדותי, וזה אכן מביא אותו ל"או הכל או כלום" ולכן אם הוא רואה ירידה הוא מתכחש גם לעליה. מתוך בורות גרידא.

ויתירה מכך. פקח עיניך וראה: המגמות האלו עוברות על כל העולם, וברמות הרבה יותר דרסטיות, ישראל היא עוד מקום שזה פועל בו בצורה מאופקת ואיטית הרבה יותר. אתה חושב שזה סתם?

אאמלק: מגמות הרסניות עוברות על כל העולם, אבל...shaulreznik

עשינו שמיניות באוויר והחלטנו שבארץ זה נקרא "אתחלתא דגאולה". 

להתכחש למציאות עושה לך טוב?הָיוֹ הָיָה

לך תשווה את מצב הפוסטמודרנה בארץ מול מצבה בחו"ל.

ולא צריך שום שמיניה באויר כדי לא לעצום עיניים מול מה שקורה כאן, מול דברי הנביאיםש מתגשמים, מול דברי חז"ל, מול תיאורי המהר"ל, הרמח"ל, הגר"א והישועת מלכו.

צריך מידה מרובה של היבריס כדי לבוז לכל זה. אבל זה כבר נהיה מנהג...

תשווה 6 מיליון ב 6 שניםדי שרוט
ל 20,000 נהרגים ממלחמות ופעולות איבה ביותר ממאה שנים!(הספירה בימי הזיכרון מתחילה מ 1917).

הסיכוי שלך למות מאירוע טרור בארץ נמוך יותר מלמות בתאונת דרכים.
הסיכוי שלך למות בגלות על רקע אנטישמי היה פי 700 יותר גבוה.

יש דברים מקומיים שהם אכן מקוממים. גם בבית שני היו דברים מאוד מקוממים.

גם בתקופת המלוכה של דוד המלך היו דברים מקוממים.

אבל בסוף, אלה דברים זניחים שאפשר לפתור אותם. זניחים ביחס לתמונה הכללית כמובן, לא ביחס לאדם הפרטי.

הנה, השבכ עצר את הפורעים שעשו לינץ בבחור שהאתר מפרסם כרגע שהמשטרה שחררה ומוגשים להם כתבי אישום.

מוות מטרור בארץ הוא פחות מ 0.05%! זה צאן לטווח? זה ממש לא.

בקיצור, אל תהיה מה"חמוצים". צריך עין טובה. גם עין ביקורתית כמובן, אבל עין טובה בעיקר.
תשווה למספר היהודים שנרצחו בחו"ל אחרי השואהshaulreznik

ותראה שמדינת ישראל היא מקום מסוכן עבור היהודים. אז כן, פעם למחבלים היו סכינים, אח"כ רבין חילק להם רובים, אח"כ הם התחילו לייצר קסאמים, אח"כ שכללו אותם, אח"כ קיבלו רקטות עוד יותר משוכללות מאיראן. אבל היי, בשואה הצבא הנאצי החזק השמיד שישה מיליון, ואילו היום צה"ל לא יכול על רצועת עזה פצפונית עם לוחמי גרילה.

אני לא מהחמוצים, אני מהרציונליים. אם יש מגמה של הרס ערכי וביטחוני, ואין מנהיג נורמלי באופק שיבלום אותה, המגמה תמשיך. אני בטוח שגם בתקופת הבית השני הקריסה באה לכולם בהפתעה.

בוא נשווה. ברוסיה הקומוניסטית שאחרי השואהדי שרוט
היהודים סבלו מפוגרומים, דיכוי, רצח, השפלות וכל זה על פני כל ברית המועצות. רוסיה, מולדובה, אוקראינה, גאורגיה.

בארהב בתקופה של הנשיא רוזוולט האנטישמיות גם פגעה ביהודים בצורה חזקה מאוד בגלל המועמד לנשיאות צארלס לינדסברג. לינדסברג היה קרוב באנטישמיות לניאו נאצים. האשים את היהודים בחרחור מלחמה ובגרימה שלהם לגרור את ארהב למלחמה שלא שייכת להם ובהדתלטות על משאבי ההון האמריקאי.
הייתה לו תוכנית רדיו שבה היה מדבר נגד היהודים והאנטישמיות בתקופתו הייתה אחת מהקדות בהיסטוריה של ארהב.

היום בזכות המדינה והדיפלומטיה, יש ליהודי התפוצות הגנה. יש מי שיקים קול זעקה.

ואנחנו אמנם סובלים מטרור, אבל כאמור, זה פחות מחצי אחוז מגורמי התמותה בארץ.
מה גם שטרור הוא נחלת כל העולם המערבי. אמנם אנחנו הכי מנוסים, אבל טרור מכה בירושלים, לונדון, פריז, ברלין וניו יורק. אנחנו ממש לא מיוחדים.
זה בדיוק מה שאהבו לעשות ברוסיה - להשוות לעבר הרחוקshaulreznik

נולדתי ב-1976 ובמשך 14 שנה, עד שעליתי ארצה, שמעתי וקראתי השוואות לרוסיה הצארית של 1913 אז כן, לעומת פרעות קישינב המצב שלנו מצוין.

איזו הגנה יש ליהודי התפוצות? אפילו באסטוניה הרחוקה שבה אין יותר מדי מהגרים מוסלמים, אי אפשר סתם לבקר בבית הכנסת, צריך לתאם תור, להציג דרכון, לעבור בדיקה שלא מביישת את ביקורת הגבולות בנתב"ג וכו' וכו'. 

וכל זה למה? כי קמה מדינת ישראל הריבונית שהפכה למוקד הסכסוך בין יהודים לאנטישמים בכל העולם.

ביקשת שאשווה לאחרי השואה אז השוותי.די שרוט
רוצה השוואה להיום?

גם היום המצב לא מזהיר.
יהודים צריכים להסתיר את היהדות שלהם. אסור להם לדבר בקול על היהדות שלהם.

הם סובלים מהתנכלויות של תושבים מקומיים על בסיס יום יומי.

אתה יכול רק לתאר לעצמך איך היו נראים חיי היהודים כיום בלי מדינת ישראל.

לא רק שישראל מהווה את המקלט בבחינת תעודת ביטוח לכל יהודי בעולם, מדינת ישראל בלמה בצורה דרסטית את שיעור ההתבוללות.
יהודי התפוצות מצטמקים בעוד יהודי ישראל מתרבים. הדמוגרפיה לטובתנו ב 20 שנה האחרונות מבחינת ילודה.

ואגלה לך סוד, מדינת ישראל קמה וזה הפך למוקד סכסוך בין יהודים לאנטישמים זה נכון, אבל בלי המדינה היהודים היו סובלים עוד יותר כי האנטישמים לא צריכים סיבה כדי לשנוא יהודים. הם ישנאו אותם בלאו הכי רק שהתירוץ שלהם הוא מדינת ישראל.

רק שההבדל הוא שיש מדינה, יש צבא, יש דיפלומטיה ומאחורי כל יהודי שמותקף בחו"ל השגריר פונה לראשי המדינה והם פועלים כנגד אותם אנטישמים.

אל תהיה בבחינת "וישמן ישורון ויבעט".
יש לנו ארץ נהדרת.
שאל את יהודי ארה"ב המותקפיםshaulreznik
על עזרה כלשהי שהם מקבלים משגרירי ישראל (שבד"כ מפחדים להתערב).
אין קשר בין משלחת חילוץ לבין איזושהי הסתמכות על שגרירי ישראלshaulreznik

אם יהודי בברוקלין יקבל סטירה מבריון שחור, הוא לא יפנה אל שגרירות ישראל (שלא בדיוק תדע מה לעשות איתו), אלא אל ארגון "שומרים" המקומי.

אתה רק עם בחילה, לי בא להקיא... 😜הָיוֹ הָיָה

אבל גם אני מסכים איתך, בהחלט. פירטת יפה.

אתה מודד עוצמה בספיגת טילים?הָיוֹ הָיָה

מזכיר לי את אלו שרואים את מלחמת יוה"כ כהפסד בגלל ההרוגים. ידידי, לא כך מודדים עוצמה. 

מחיר משלמים. זה לא סותר את המציאות. אמנם יש טילים, ועדיין לפי כל קנ"מ בינ"ל אנו מעצמה. שום מהות אחרת אין להתכחשות הזו חוץ מכפיות טובה לקב"ה.

מה גם שאתה מפגין בורות נוראית בהיסטוריה. מצב היהדות משופר כאן לאין ערוך מאשר באירופא של ההשכלה. שם מי שלא היה דתי - התנתק לגמרי ממקורות יהדותו. שום ידע בסיסי ביהדות ובטח ששום שמירת שבת. רק חטא מרגלים עמוק עמוק בתוככי ליבכם גורם לכם לעצום עיניים מכל זה ולספר אך בגנותה של הארץ הטובה הזאת.

מי היה מאמין לפני מאה שנה שתהיה כזו מדינה לעם היהודי. שיהיה כזה עולם תורה פורח. מי?

אז נכון, יש טילים, ויש פירצות בחומות השבת, ויש שירות משותף, יש חסרונות וצריך לתקן. אבל איפה זה ואיפה החלומות הכי ורודים של הסבים-רבים שלנו? איפה?

ועוד אומרתבת 30
שהדור החשמונאי השני העתיק לעצמו חיש קל את מאפייני המלוכה מהעולם היווני, כך שאפשר להעביר ביקורת על כולם,
אבל ליצור משהו חדש, מתוקן לגמרי ואמיתית לגמרי ומזוקק לגמרי זה כנראה לא משהו שאפשר לעשות, אא''כ אתה מלך המשיח.
אגיד לך את האמתבת 30
לא גדלתי בבית דת''ל קלאסי. ההורים שלי לא למדו מעולם באף מוסד דת''ל.
אני גם לא למדתי באיזו אולפנה דת''ל קלאסית, ממש לא.
קצת קשה ''להאשים'' אותי שאני רואה את המציאות דרך עיניים של השקפה דתית לאומית נטו.
אני חושבת שצריך, באופן עקרוני ובאופן ספציפי, להתרחק מהתחכמויות.
לא להתחכם מול ההלכה
לא להתחכם מול עצמי
וכו'.
להיות בישרות , מכל הכיוונים, כולל השכל הישר.
ואם אני רואה מאות אלפי יהודים מגיעים לא''י, גלויות שלמות מתחסלות אחרי הקמת המדינה, אז אני לא מחפשת ומתפלפלת ''האם זה עונה להגדרות של קיבוץ גלויות לפי x או לפי y''.
כי יש מציאות.
אפשר לקרוא למציאות במיליון שמות, זה לא משנה אותה.
אם מאז חורבן הבית השני האוכלוסייה היהודית בא'י הלכה והדלדלה עוד ועוד ועוד, ופתאום לפני מאה חמישים שנה או קצת יותר מתחילה תופעה הפוכה- של מאסות של יהודים שעוזבים את הגלות ומגיעים לא''י,
ואם לפני מאה וחמשים שנה א''י היתה מקום נידח, מוזנח ועלוב, עם ארבע קהילות יהודיות קטנות ועניות, והיום א''י היא אחת המדינות המפותחות בעולם, המרכז היהודי של כל יהודי העולם, אז שוב- אני יכולה לקרוא לזה במיליון שמות, אבל זו המציאות.
ובתור יהודיה מאמינה אני בטוחה שהקב''ה פעל ופועל במציאות הזאת. וכנראה שהיתה לו סיבה לעשות את כל הנ''ל.
אז אם זו שיטת הרמב''ם או לא, שיטת חב''ד או לא, לא יודעת. גם פחות מענין אותי...
יש מציאות.
והאמת, אני חושבת שכדי שהמשיח יצליח להתגלות צריך שכווולם ישחררו קצת את התפיסות שלהם לגבי איך בדיוק ומה בדיוק אמור לקרות וגם לגבי איזו כיפה תהיה למשיח על הראש, כי אחרת לא משנה מה יקרה, תמיד יהיו כאלה שיגידו ''אה, זה לא לפי הספר, זה לא משיח''.
מילה בסלע. איזו כתיבה מדוייקת! שכוייחהָיוֹ הָיָה

הפיסקה האחרונה מהממת.די שרוט
זה בערך כמו לנופף בנפתלי בנט בתור "ראש הממשלה הדתי הראשון"shaulreznik

כשיורדים לפרטים, רואים ש"קיבוץ הגלויות" הוא לא יותר מהגירה מסיבות כלכליות. כשמסתכלים על המדינה היהודית שהולכת ומתפרקת מהערכים שלה ומאמצת את כל הסטיות האפשריות, הדבר האחרון שאפשר להגיד עליה, הוא אתחלתא דגאולה.

קיבוץ גלויות הוא לא הגירה מסיבות כלכליותבת 30
עבר עריכה על ידי בת 30 בתאריך ג' באב תשפ"א 10:44
כשאתה אומר דבר כזה אתה מקפיד ציבור שלם של עולים בשנות החמישים והששים שיכלו בכיף ללכת כמו אחרים מהמשפחה לארה''ב, לצרפת ועוד אבל בחרו לבוא לכאן.
תקרא קצת סיפורים אישיים, של עולים מעירק, מאלג'יר, ממצרים.
ממש לא היה נחמד מבחינה כלכלית לבוא למדינה צעירה ועניה. לא היה להם פה כיף במעברות, אתה יודע.
מוזר להגיד את זהרקלתשוהנ
כשיהודים עלו לכאן ומה שהיה זה ביצות ומלריה וערבים...
בה שאחרי כך היו גם סיבות כלכליות להגיע.
נתחיל מאנשי העלייה השנייהshaulreznik

ראי את המאמר שכתבה רחל המשוררת בכבודה ובעצמה:

קרבנות? / רחל בלובשטיין - פרויקט בן־יהודה 

אאמלק: "תפסיקו לעשות מהם גיבורים, הם החליפו את תחום המושב האפרורי בהרפתקאות במדינה אקזוטית"

עולי שנות ה-50 נבעטו ממדינות המוצא שלהם (כשמודבר בעולים מארצות ערב) או שחוו את השואה. זה לא שצרפת וארה"ב חיכו להם בכיליון עיניים. 

עולי שנות ה-70 מברית המועצות חיש מהר הבינו היכן מרוחה החמאה והתחילו לרדת בתחנות המעבר באוסטריה על מנת לחתוך לארה"ב בסיוע אנשי HIAS.

יש מאמר אקדמי על שלושה גלי העלייה מארגנטינה: בהתחלה היה מדובר בציונים אידיאליסטים, אח"כ באנשי שמאל שברחו מאימת החונטה ואח"כ בעלייה על רקע כלכלי.

העלייה של שנות ה-90 היא כלכלית ב-90%. העלייה מחבר המדינות העכשווי היא כלכלית גרידא.

על מה אתה מדבר??בת 30
אתה מציג צד אחד מאוד מאוד מסוים ונרטיבי.
אני לא אומרת שכווולם היו א גרויסע צדיקים ונשמו אידאולוגיה, אבל אם תלך לבית העלמין הישן של זכרון יעקב, תראה כמה קרבנות הם הקריבו. ילדים, ילדים, ילדים. והם לא הלכו לשומקום.
תראה מה כתוב על המצבות שלהם.

עולי שנות החמישים יכלו לבחור להישאר במדינות המוצא שלהם.
עובדה, שהרבה נשארו במרוקו, במצרים ובעירק ועוד.
אלו שעזבו , עזבו ברובם בתים מלאי כל טוב וקיבלו חול ואוהל בתור תמורה.
והרבה מאוד אלג'ירים אכן היגרו לצרפת ולא לא''י.
גם בעליה הראשונה , רוב היהודים היגרו לארה''ב, מיעוטם הגיע לא''י מתוך אמונה ואידאולוגיה.
אז ברור שהכל מורכב מפרטים בסוף, אבל התמונה הכללית כפי שאתה מתאר אותה היא לא מדויקת בכלל.
פירשת הפוך לחלוטין את מה שרחל כתבהרקלתשוהנ
כל כך לא היה נשמע לי הגיוני שהיא כתבה כאלה דברים ציניים על אנשי העליה השניה שנכנסתי לקרוא.

היא כותבת שהם לא גיבורים טראגים ומסכנים כמו שהם הוצגו במאמר שהיא מגיבה עליו, אלא שהם זכו לעלות ולהשתתף פה.
שום נוחות כלכלית לא מוזכרת פה, אלא היא מתארת כמה הם מאושרים פה בחיים טבעיים ובשותפות לקב"ה ולבוני הארץ.

ממש הוצאת את זה הפוך לגמרי.

לגבי העולים ש"ארהב וצרפת לא חיכו להם", ובכן, המון יהודים באמת בחרו להגר לארהב ולא לישראל. מה נשאר מהם היום? התבוללות ועוד התבוללות, וה' ירחם עליהם שיעלו במהרה לארץ.
כשיהודי מאמין עומד בפני החלטה כזו - לישראל אולי לגולה אחרת, אאכ רבו אסר עליו לעלות לארץ, הסיבה היחידה שאני רואה שתגרום לו ללכת לארץ שהיא לא ישראל היא הקושי הרב בלגור פה. המרחק, המחלות, הערבים, העוני, וכו'.

לגבי העולים בשנות ה90 - ברור שישראל היא כבר מדינה מפותחת, יהיו כאלה שיבואו בגלל נוחות כלכלית וכאלה. ב"ה שאנחנו עומדים פה ולא לפני 100 שנה שיהודים היו צריכים להקריב את נפשם ממש.

אתה מסתכל בצורה צינית. זה קצת עצוב לקרוא.
בכל מקום ובכל תחנה בהיסטוריה יש אנשים אידיאליסטים ואנשים שמחפשים נוחות. אבל אתה מסתכל במבט צר, ובמיוחד קשה להלביש את המבט שלך על התקופות שלפני המדינה, זה לא מציאותי ומלאכותי.
קיבוץ גלויות הוא הובלה של תהליך אלוקיהָיוֹ הָיָה

ולא אכפת לי באיזה תירוץ הקב"ה שכנע אנשים לעשות את זה.

זאת מלבד שאתה משקר ומשמיץ אפילו ברמת העובדות הבסיסיות, וכדרכך בתגובות אחרות כאן. וכפי שכבר כתבו לך.

אני מזכיר רק שנבואות קיבוץ גלויות היא "בחמה שפוכה אמלוך עליכם וקיבצתי אתכם", הנביא כבר מגדיר כקיבוץ גלויות אפילו עליה שהיא בריחה בעור שיניים מן הפרעות, קל וחומר עליה מסיבות כלכליות.

ויתירה מכך, איך טחו עיניך מראות שבתוך דבריך עצמך נמצאת תשובתך - יהודים עולים לארץ כי טוב פה כלכלית!!! מי שמע כזאת? ישמעו אזנך מה שפיך מדבר. הארץ פורחת!

אוקיי, זה כבר נהיה הרגל.הָיוֹ הָיָה

אתה מתעלם סדרתי מטענות.

אתה מוזמן לקרוא מה שכתבתי בשרשור, ולבדוק אם כבר עניתי לך על הטיעון הזה.

תודה ויום טוב.

אופטימיות מופרזת בליווי פסוקים רחוקה מלשמש טענה משכנעתshaulreznik

עד כה זה הלך ככה:

ישראל נעשית פחות ופחות יהודית - אבל אין מה להשוות לעיירה בתחום המושב!

בצה"ל עורכים ניסויים פמיניסטיים שפוגעים בכושר הקרבי - עזוב אותך, כמעט נכנסנו לביירות, כמעט מוטטנו את החמאס, כמעט ניצחנו, כמעט ננצח!

אין עלייה, יש הגירה מסיבות כלכליות - זה קיבוץ גלויות, קבל חצי פסוק מעוקם

מצביע שמאל טיפוסי (40-50 אחוז מכלל האוכלוסיה) אוהב להט"בים, שונא דתיים ורואה בערביי ישראל חברים בלב ונפש - לפני הזריחה יש חושך, עוד מעט תהיה גאולה רבתי

פ'סדר, הבנתי. זה מזכיר לי הומורסקה שפורסמה במגזין כפר חב"ד בימי אוסלו העליזים: המדינה חוסלה, את היהודים זרקו לים, ואז שמעון פרס תוך כדי שחייה במים מספר בגאווה שהסכמי אוסלו הם הצלחה ובלעדיהם המצב היה הרבה יותר קטסטרופלי. 

מקווה מאוד שאתה לא עוסק בתחום הרפואה, כי פציינט שעל כל הרעה במצבו אומרים לו "גם זו לטובה", יתעלף או יתחרפן. 

לא מצאתי הקשר לדבריי, אפילו במשפט אחד בדבריך.הָיוֹ הָיָה

אחזור בפעם השמינית לשרשור: כדאי שתתרכז בעיקר הטענות ואל תסטה כל רגע לקשקוש לא קשור כדי להתחמק. תודה מראש.

גם פסימיות מוחלטת זה לא צורה אובייקטיביתרקלתשוהנ
לתאר את המציאות
להגיד דברים קשים זה נשמע ריאלי אולי, אבל מה שאתה כותב זה עיוות המציאות לפי המשקפיים שלך

אופטימיות לפחות מלווה באמונה בה' ובעמ"י ובנביאים ובחיים, ופסימיות - לא יודעת על מה היא נשענת ולמה היא מועילה.
פסימיות זה לא ראיה מפוכחת, זה ראיה מוטה לצד השני.
אמונה בה' ובעם ישראל צריכה להיות מבוססת על מה שכתוב בתורהshaulreznik

אם בחוקותיי תלכו וגו'. האם רוב רובו של עם ישראל מקיים מצוות? לא. האם נורמות המוסר הולכות ומיטשטשות מדי יום ביומו (להט"ב, שר המים אלקין ורעייתו)? כן. המסקנה, על סמך מה שכתוב בתנ"ך, אמורה להיות חד-משמעית: הקב"ה יגרש את כולנו מארץ הקודש כשם שגירש את אבות אבותינו בתקופות חורבן הבית.

בתורה כתוב ש\אנחנו עכשיו בגאולה.הָיוֹ הָיָה

ובחז"ל כתוב שגאולה שלישית אין לה הפסק.

אבל מה יותר כיף מלהיות נביא זעם הזוי שהחליט שהקב"ה יגרש אותנו....

ועוד תוך הכרזה דרמטית "אמונה בה' צריכה להתבסס על התורה".

כנראה חז"ל לא למדו בחוקותי, הגר"א לא למד בחוקותי, החת"ס לא למד בחוקותי, הרמב"ם לא למד בחוקותי, הנצי"ב לא למד בחוקותי, ר' איסר זלמן לא למד בחוקותי...

מזל שיש לנו אותך, מה נאמר, מזל ממש, שאתה יכול ללמדנו את התורה.

אני רק אציין משפט שאמר עבד ה' הנאמן ר' יצחק שלמה זילברמן:

"על כל סילופי ההלכה שב'ויואל משה' אפשר לסלוח. על דבר אחד אני לא יכול לסלוח: על זה שהוא כותב שם שכל מה שעשה הקב"ה לקבצנו לכאן -עשה לחינם, ועתיד לגרשנו שוב לכבשנים. על זה אינני מסוגל לסלוח לו"

לא, זה לא כתוב בשום מקום בתורהshaulreznik

זה שהוגים וחוגים מסוימים החליטו לעשות הוקוס-פוקוס עם פסוקים ונבואות על מנת להתאים אותם למקבילה המודרנית של מדינת החשמונאים (הזמנית בהחלט), לא הופך את ההוקוס-פוקוס הזה לאמת אלוקית. מילא, אם היינו עכשיו ב-1967, הלומי הניצחון הגדול, אבל אנחנו ב-2021, עם פוסט-ציונות וכיוצא באלה.

אני מוכן להתערב איתך על כך שב-2031 (אהיה אז בן 55, מקווה להחזיק מעמד עד אז, בע"ה) המצב הביטחוני והמוסרי של ישראל יהיה יותר גרוע, ושום גאולה לא תהיה באופק.

זה מזכיר לי שראיתי פעם מכתב של החפץ חייםדי שרוט
נדמה לי שבו הוא כותב על מדינת ישראל של פסח תש"ט "אני לא מאמין שעברה שנה שלימה של מדינה ציונית ועדיין מותר לאכול מצה בפסח". חחחח

אתה שלילי מידי נשמה. זה כבר לא ריאליזם, זה דיפרסיה.
בדקת באיזו שנה נפטר החפץ חיים?shaulreznik
נכון. כתבי נדמה לי. טעות שלי. תכף אזכרדי שרוט
ואומר לך.
טעות שלי. זה היה רב' יואליש. לא החפץ חיים.די שרוט
אבל אני מנסה למצוא את המכתב הזה כדי לצלם לך.

קשה לי למצוא אותו.

אבל הבמת את הרעיון
זה היה החזו"אהָיוֹ הָיָה

לא מכתב אלא התבטאות בע"פ, וזה מופיע ב"ארחות רבנו" שחיבר ר' אברהם הורביץ גיסו של ר' שלום שבדרון.

מכל מקום, הננו עומדים שבעים ושלוש שנים לאחר הקמתה, ובעינינו רואים את פריחת התורה שבה. לדאבון ליבם של כל קטני האמנה.

החזון איש ידע להגיד "חשבתי שלא יהיה אפשר, ואפשר". בורי דורינו כבר עוצמים עיניים כשלא מסתדר להם. 

החזון איש! תודה! נכון.די שרוט
אוף איזה מיקס יצא לי. אני לא מרוכז
וזה שהתפילין הן מרובעות שוחורת, כתוב?הָיוֹ הָיָה

או שכאן פתאום חז"ל שווים יותר מ"כמה הוגים שעשו הוקוס פוקוס"?

זה שאתה קטן אמנה לא אומר שהאלוקים שלנו כל כך חלש כמו שאתה עושה ממנו.

שמחתי לעודד.

קראת פעם ספר היסטוריה?shaulreznik
האלוקים שלנו חזק, אבל הוא בראש ובראשונה א־ל קנא וגו'. פרעות תשפ"א לא סימנו עבורך את הכיוון שבו הולכת מדינתו הריבונית אעלק?
אם יותר ליבת 30
אני חושבת שהתמונה היא מורכבת.
אין פה שחור לבן פשוט כי אין מציאות בעולם שהיא שחור לבן.
לבוא ולהגיד ''הכל גרוע, הכל דפוק, הכל בהדרדרות'', זה לא מדויק בדיוק כמו להגיד ''הכל מדהים, הכל טוב, הכל משתפר''.
יש הרבה בעיות קיומיות מהותיות וקריטיות במדינת ישראל.
ויחד איתן יש הרבה ברכה וטובה במדינת ישראל.
ושני הצדדים כרוכים זה בזה.
אז בתשעה באב אנחנו רואים יותר את הרע
וביום העצמאות אנחנו נוטים לראות את הטוב,
אבל תכל'ס העסק פה מורכב.
אף אחד כנראה לא דמיין שככה תיראה החזרה של עמ''י לארצו.
אולי אף אחד אף פעם לא דמיין בכלל איך זה יראה, לפרטי פרטים
''קיבוץ גלויות''- איך? מי? מתי? איפה יגורו? איך יקלטו? בעיות דור ראשון, דור שני?
כל הפרטים האלה מעולם לא נידונו, עד שהם קורים בפועל.
''בניית בית המקדש''- מתי? איך נתמודד עם העולם הערבי? מי יהיה האדריכל? המעצב? העובדים? מאיפה הכסף? מליון פרטים שעכשיו קשה לנו לדמיין אבל בסוף נצטרך להכריע ולתת לזה לקרות.
כנ''ל משיח. מי זה? מה הוא יגיד? איך נדע שזה אמיתי? איך בפועל הוא ילחם את מלחמות ישראל? וכו' וכו'

כלומר, היציאה המדורגת של עם ישראל מגלות לגאולה צריכה בסוף להתפרט לאינסוף פרטים, תהליכים גדולים ותהליכים קטנים. ועל הכל מפקח כנראה ריבונו של עולם.

אז נכון, התחושה היא שהמדינה היום היא במצב נוראי מבחינה רוחנית, יהודית, תורנית. וזה משתקף בתקשורת, במערכת המשפט.
מצד שני, עשרות אלפי חוזרים בתשובה, שיח על יהדות שהולך ומתגבר, דווקא במקומות רחוקים מעין התקשורת.
אז יש כאן ערבוביה גדולה, מבלבלת לעיתים.
ולכן אני חושבת שרק לראות את הבעיות, זו בעיה.
צריך לראות את הטוב, להביט בעין טובה, ויחד עם זה לא להכחיש אף בעיה.
אני רוצה לחדד את השאלהמצטרפת למועדון
שלי. באמת לא מתוך התרסה אלא מסקרנות ורצון כנה להבין את השקפת העולם הזו .
כשאתם מתיחסים לגאולה כתהליך שאנחנו חלק ממנו, בא בשלבים, מתנהל בצורה טבעית עי מהלכים טבעיים וכו, את בית המקדש נבנה בעצמנו(בדיוק שוטטתי עכשיו בעוד כמה פורומים וראיתי דיונים סביב הענין) איך זה מסתדר עם התפילה והבקשה לביאת המשיח? איך אפשר בכלל להתיחס להתגלות המשיח כאל מאורע שצריך לקרות ביום מסויים(בכל יום שיבוא)? האם יהיה אפשר להצביע בעוד כמה שנים על היום שבו הוא הגיע?
איך זה רלוונטי מבחינתכם שמשיח יגיע היום או מחר או בשבוע הקרוב הרי אם הכל הוא תוצאה של תהליך טבעי אנחנו עוד מאד רחוקים מהזמן שמשהו יקום מחר בבוקר ויגיד שהוא משיח וזה ישמע לנו הגיוני?!.(אולי תגידו שבאמת הוא לא צריך להגיד את זה אלא פשוט לבנות את המקדש ואז נדע בדיעבד אבל לפי זה שוב יוצא שמשיח הוא משהו שבזמן האמת לאו דוקא יהיה עם קונצנזוס).
האפשרות השניה היא שבנקודה הזאת של ביאת משיח דוקא כן יש שלוב של משהו פחות טבעי. פתאום יבוא אדם משום מקום. לא שמענו עליו. לא ראינו אותו ויזדהה כמלך המשיח. אבל אז זה כבר לא תהליך שמתרחש כולו בדרך הטבע.
בעצם יוצא שזה אחד מהשתיים או שמשיח זה באמת לא משהו שרלוונטי לנו בשנים הקרובות שזה ממש קשה לי לקבל, או שהוא כן רלוונטי אבל בצורה יותר שמיימית ופחות טבעית, ואז איך זה מסתדר עם כל הגישה הכללית?!.
אני חוזרת רגע לגישה של החסידות בעניין. לפי החסידות עוד לא התחלנו את תהליך הגאולה. הגאולה זה מצב שקורה מ0 ל100. ביום אחד משיח יתגלה, בית המקדש ירד בנוי ומשוכלל מהשמיים, תהליך מזורז של קבוץ גלויות ושנוי טוטאלי במציאות של העולם מהעלם על אלוקות לגילוי אלוקות. עכשיו לא שיש לי תשובות לכל השאלות לפ השיטה הזאת רק ששם יותר מסתדר שמשיח יבוא פתאום משום מקום כי התהליך כולו הוא אלוקי ולא איזה משהו שתלוי בגחמות שלנו.
מקווה שבאמת המומחים בעניין יתיחסו לשאלה שלי ברצינות ולא בצורה עוקצנית. אני מכירה בשוני של הגישות לא באה לכפות על אף אחד לחשוב כמוני רק לכבד מתוך אמונה אמיתית שאלו ואלו דברי אלוקים חיים.(מקוה שלא אתבדה).

כתבת הרבה דבריםבת 30
לא יודעת אם יכולה להתיחס להכל.
אבל א. מי אמר שגאולה זה מ0 ל100? איפה זה כתוב? אם כבר, אז אני מכירה את ההפך, מהגמרא ''כך היא גאולתן של ישראל מתחילה קמעא קמעא וככל שהיא הולכת, היא הולכת ורבה''.
זה לא תיאור של 0 ל100.
מעבר לזה, אני חושבת שהגישה של גאולה בומבסטית, חד וחלק ופתאומי, זו גישה מעט גלותית. תסלחי לי, כן?
כשיהודים סבלו אי שם באירופה או אי שם בארצות ערב, התפללו לביאת המשיח, הם באמת ציפו שיום אחד יבוא המשיח יקח את כולם בבת אחת לא''י. בום בית מקדש, בום גאולה, בום קיבוץ גלויות.
אבל כמו שכתבתי לפני כן, אף אחד לא באמת חשב איך הדברים יקרו? הכל תמיד נשאר בגדר צופיה ל''בום'' הזה.
ופשוט נראה לי שהיום, במרחק של כמה עשרות שנים טובות מההתחלה של השינוי שחל כאן בא''י (לא משנה מה השם שלו) אז אנחנו מבינים שזה לא בדיוק קורה בבום.
כלומר, מבחינה היסטורית זה בהחלט משהו מהיר מאוד , מה שקרה כאן ב150 שנה האחרונות, אבל בסוף, זה היה מורכב מהמון פרטים, ואנשים, והחלטות.
כלומר, המציאות גורמת לנו ''להתבגר'' ולהבין שיש תהליך.
להבדיל, ביציאת מצרים כמעט לא היה תהליך. הכל היה בחפזון, והיום לזה השלכות, כמו חטא העגל ועוד.

ב. גם אני ב''חסידות''. אולי בחב''ד אומרים שעוד לא התחילה הגאולה. לא מכירה מה אומרים בלעלוב, לצורך הענין, או באמשינוב...חסידות is a big thing.

ג. אני באמת לא חושבת שתפיסה של תהליך סותרת תפילה, או התערבות אלוקית מהירה יותר...וברור שאני מתפללת שמשיח יתגלה מחר בבוקר. (אגב, מתגלה. לא יבוא. הבעש''ט אמר שבכל דור יש אחד שראוי להיות משיח, ולפי הדור מחליטים אם יתגלה או לא)
הקורונה הראתה לנו ששינויים יכולים לקרות, גם בתוך הטבע בצורה מאוד מהירה...כך שאני לא רואה שום סתירה בין הבנה שיש פה תהליך לבין הבנה שהתהליך הזה יש גם הפתעות נעימות והליכים מזורזים...
וכמובן שזה לא סותר תפילה.
תפילה היא מנוע לתהליך. תפילה היא הקשר שלי לקב''ה בתוך התהליך.

ד. לגבי הקטע של המשיח שיבוא ויבנה את ביהמ''ק. אני לא ממש בקיאה בסוגיות האלה, אבל יש מדר
ש מפורסם שאומר שכשהמשיח יבוא, יעמוד על גג בית המקדש ויאמר ''ענוים ענוים'' וכו'. 'זתומרת שביהמ''ק יהיה כבר בנוי כשהוא בא. אז מי יבנה אותו? לא יודעת. אנחנו, הילדים שלנו, אולי ירד מהשמיים.
הדבר העיקרי שאני באה להגיד, זה שבעיני לא נכון להינעל על אף אחת מהשיטות ולחשוב ''זה חייב לקרות ככה. ואם זה לא קורה ככה אז זה לא זה''. כי בסוף, הקב''ה עושה מה בא לו, איך שבא לו...רוצה יעשה לאט, רוצה יעשה מהר , ''בעיתה אחישנה'', אנחנו לא באמת יודעים מה בדיוק יהיה. וכדאי שנשחרר קצת את האחיזה במה שנראה לנו שיקרה, כדי שח''ו לא נפספס את זה.

דבר אחרון, לגבי מלך המשיח. אני חושבת שאין דבר רלוונטי מזה היום..מצב ההנהגה פה על הפנים מכל הבחינות כבר הרבה שנים. כולם צמאים למנהיג! מנהיג אמיתי שיורה את הדרך, שיאחד את העם, שילחם את מלחמותינו ועוד ועוד.
האם זה מישהו שפה כבר בשטח, ועוד מעט יתגלה?
האם הוא ינחת משומקום?
אין לי מושג. ואיך זה יהיה? האם כולם יאמינו לו ויקבלו את הנהגתו או שיהיו לו מתנגדים? לא יודעת.
לכן אני אומרת שצריך להקשיב למציאות. ה' פועל במציאות, בפרטים הקטנים והגדולים שלה, וככל שנגלה את ה' במציאות, ככה הוא יתגלה יותר!
גילוי אלוקות זה לא רק משהו מלמעלה, זה גם תנועה שאנחנו עושים מלמטה.
ואם זה לא חסידות, אז מה כן...
אני מבינה את הנוחותמצטרפת למועדון
שיש בלזרום עם המציאות ולראות איך הקב"ה מדבר אתנו דרכה. אבל זה בדיוק מה שאמרתי שאולי את לא מכירה. יש כאן מחלוקת והבדלי גישות די תהומיות. רק עכשיו קראתי שיחה של הרבי שהוא מביא את הדעה שבית המקדש השלישי ירד בנוי ומשוכלל מהשמיים ואנחני נשלים את בניית השערים כדי שיהיה לנו גם חלק בזה. כל הגישה של הרבי היא גישה מאד גאולתית שמחדירה בכל פרט את הרצון וציפיה לגאולה כמו גם את האמונה החזקה שעוד רגע הוא פה וזה תלוי בנו לגמרי. לא שאנחנו מחוץ לתמונה. אבל יותר במישור הרוחני של לקיים תורה ומצוות בהידור ולהוסיף בהפצת היהדות והחסידות שזה בעצם מביא לתוצאה של גילוי ה בעולם. אין התיחסות לכל הפן הלאומי כעניין שעומד בפני עצמו. וכל הדבור הוא על זה שמשיח מגיע וגואל אותנו מ0 ל100. ורגע לפני ההתגלות שלו אנחנו עדין בגולה ולא בגאולה או בהתחלתה. זה בעצם להכניס את הא' אלופו של עולם בתוך הגולה ולגלות את מה שהיה כאן תמיד רק בצורה נסתרת ומכוסה. כל מה שפעלנו במשך כל הדורות מתגלה ברגע אחד.אלו דיוקים מאד חשובים עם השלכות מאד משמעותיות לכל התפיסה של הנושא.אם זה מעניין אותך אני יכולה להעמיק בזה ולהביא לך צטוטים ומקורות שמסבירים את הגישה החבדית יותר. מה שבטוח זה שאני ואת לא יכולות לבטל אותה במחי יד ולרצות לזרום ולשחרר תפיסות. אם זה היה מחשבות שלי מול מחשבות שלך הינו נפגשות בדרך.
אבל זה לא ואני לא חושבת שהפורום זאת הבמה הנכונה לבוא ולפרוס פה את כל השיטה.
עניין אותי איך הספור של מלך המשיח מתיישב עם הגישה הדתית לאומית ואני מבינה את מה שכתבת. זה ענה לי בצורה חלקית. יותר כוונתי את השאלה ל@נשמה כלליתשכן מדבר במונחים שהזכרתי אבל ממש מעריכה שהקדשת מזמנך לענות לי. בסופו של דבר איך שלא נסתכל על זה זה עדין חידה גדולה ותמיד יש דברים שלא נדע עד שהם יקרו.
ח''ו לא מזלזלת ברביבת 30
ממש לא.
אני גם לא בטוחה שמה שכתבתי זו גישה דתית לאומית.
זה המחשבות שלי על הענין.

סתם מענין אותי. נניח שנוצר מצב שיש אפשרות לבנות את בית המקדש. ומתחילין לתכנן, אדריכלים, בעלי מקצוע, רבנים, וכו' וכו' ומתחילין לבנות.
האם חב''ד יתנגדו? ינסו למנוע את זה כדי לחכות לבית המקדש שירד משמיים?

זו דוגמה שנראית קצת מופרכת אבל בכוונה הבאתי אותה, כי יש בה את הפן של המציאות המעשית לעומת ה''חזון''. מה קורה אם החזון לא מתממש לפי מה שחשבנו?
אני לא חב"דניק, אבל לצערי זה אכן נראה שחב"ד יתנגדו..הָיוֹ הָיָה

קצת לא מדוייק לקרוא לזה "שיטת החסידות".הָיוֹ הָיָה
עבר עריכה על ידי נשמה כללית בתאריך ד' באב תשפ"א 12:19

קצת הרבה... זו בסה"כ שיטת הרבי מליובאוויטש, שהוא איש גדול וקדוש, אבל טרם שמעתי שהוא מונה לדובר החסידות.

לעצם השאלה - אין שום בעיה, אנחנו מתקדמים ומתקדמים, וביום מן הימים הקב"ה יגלה את עוזו עלינו בשלימות, בביאת גוא"צ. (וגם אז, אגב, זה לא יהיה שניה של מהפך וזהו. גם אז תהיינה עוד התקדמויות ושלבים)

וזו לא המצאה שלנו, ולא של הרצי"ה, ואפילו לא של הראי"ה. אלו דברים שמופיעים בחז"ל (מגילה, סנהדרין, מד"ר ויקרא, ועוד) ובראשונים, ובמהר"ל, וברמח"ל, ובגר"א, ואפילו - כןכן - אצל גדולי החסידות.

ועוד לפני שנדון בכל דברי חז"ל על איך תתרחש הגאולה, קחי את הציטוט המאוד ברור, שהביאה כבר @בת 30. חז"ל אומרים באופן הכי מוצהר וברור שהגאולה לא תבוא מאפס למאה אלא תתקדם אט אט. את באה ואומרת שהרבי אמר במפורש הפוך, ואפילו לא מנסה לייפות את זה. מה התכ'לס? מה התשובה? איך את יכולה להקשות עלינו "איך אתם אומרים שזה יקרה בשלבים, והנה הנה דווקא הרבי אומר שלא", בעוד שחז"ל הם אלו שאמרו כך? בהיפוך וניגוד גמור למה שאת מביאה בשם הרבי?

לא אמרתי שברגעמצטרפת למועדון
שמשיח יגיע לא יהיו עוד התקדמויות ושלבים. ברור שכן יש הרבה תקופות. אבל בהחלט יש רגע מכונן שבו קורה שינוי מאד מאד עקרי ומרכזי.
מה ש@בת 30 אמרה זה מדרש. מדרשים יש הרבה ובשפע וגם אתם לא מתיחסים לכל המדרשים. מה עם בית המקדש ירד בנוי ומשוכלל מהשמיים??
מה עם כל ההפשטה של פסוקי חז"ל שלפי השיטה שלכם כבר מתקיימים אבל לא בצורה המדויקת כמו שכתוב אלא רק באופן סמבולי?
הדבר היחיד שמחיב זאת פסיקת הלכה ומכיוון שהרמב"ם הוא הפוסק היחידי שמזכיר את ימות המשיח אין אפשרות להתסמך על עוד פוסקים. לפי הסדר שהרמב"ם מונה גילוי המשיח (או חזקת משיח זה לא משנה כי העיקר היא ההתלכדות מול מנהיג) קודמת לכל הפעולות של קבוץ גלויות ובניין המקדש.
אז השיטה של הרבי היא הכי נכונה הלכתית.
וזה שאתה טוען שבחסידויות אחרים לא סוברים ככה. נכון. בחסידיות אחרות נושא המשיח הוא הרבה פחות על סדר היום המעשי מאשר המשקל שניתן לו בחזון ובתורת הרבי.
בגדול אפשר לאמר שקבלתי תשובה לשאלה שלי. אני מסיימת את הדיון כי אין לי כרגע את הפניות והזמן להמשיך ולהעמיק ואני לא מעונינת לשים את עצמי ללעג ולקלס מול אדם שמגיע מעמדת התקפה.
תודה רבה. ברור לי שלכל דבר שאני אכתוב יהיה לך מה לענות ובצורה קצת מאיימת אז זה פחות בשבילי. באמת מעריכה את כל הידע שלך. קוראת אותך הרבה. אבל לנהל איתך ויכוח זה מחוץ לגבולות היכולות שלי.
לא אמרתי שאמרת.הָיוֹ הָיָה

הוספתי את זה בסוגריים.

א.בואי נתחיל מזה שגם הרבי הוא לא ממש יותר ממדרש. עם כל הכבוד וההערכה

ונמשיך בזה שהמדרש הזה מצוטט בלי סוף, כלל ישראל קיבל אותו.

ונמשיך בזה שיש עוד גמרות מפורשות שתומכות בכך (אתחתלא דגאולה - מגילה. ואתם הרי ישראל - סנהדרין. ועוד ועוד בלי סוף)

ב. לגבי בית המקדש יירד בנוי ומשוכלל - לפי כל הראשונים (כולל הרמב"ם!) מלבד רש"י - יש לנו מצווה לבנות בידיים. וברש"י עצמו יש סתירה בין המקום שכתוב שיירד בנוי למקום שכתוב שייבנה בידינו. וכבר האריכו הפוסקים לדון, ורוב מכריע מהם קובע שעלינו לבנות בידינו.

בנוסף, הגאולה היא עוד הרבה הרבה לפני השאלה של בנין הבית. הרי כל הטיעון שלנוה וא שכבר התחלנו את הגאולה והיא מתקדמת, וכידוע עדיין אין בית. גם אם תסכימי שהגאולה התחילה ותפקיד המשיח יהיה להוריד את ביהמ"ק מהשמיים - זו תהיה התקדמות מצידך.

ג. לא הפשטנו שום דבר ולא אמרנו על שום דבר שהוא לא מדוייק אלא סימבולי. סלחי לי אבל לא ברור לי על מה דיברת. 

ואפילו אם זה היה קיים - זה לא דומה למצב שבו את לא אומרת שמשהו הוא "סימבולי" אלא מצהירה באופן נחרץ שדברי חז"ל ההם לא נכונים ו"שיטת החסידות" שביאר הרבי חולקת על זה מהקצה לקצה, זה שחור והרבי לבן.

ד. הדבר היחיד שמחייב זו הלכה?! אני מסכים לגמרי. אבל לשמוע את זה ממך, ועוד בשרשור הזה, זה קצת אירוני, את יודעת..

מכל מקום, כאמור, אני מסכים. והרמב"ם אכן פסק שעלינו לבנות ביהמ"ק בידינו.

מעבר לכך, בשאלת ההסתכלות על התופעות - זה לא קשור להלכה. אין "הלכה איך להסתכל".

ומעבר לכך - זה שהרמב"ם הוא הפוסק היחיד זו המצאה של הרבי, ובמחילת כבודו - אני לא רואה את עצמי מחוייב לכך (ולפני שיהיו פה שוב נאומים על גדלותו, אבהיר מראש: אין לזה שום קשר להערכה שלי אליו).

ה. "אז השיטה של הרבי נכונה הלכתית"? כן, אם את מקבלת מראש את ההנחות שלו. אבל בהיות שאני לא חשוב שההנחות שעליהן הוא מתבסס נכונות, אז אני גם לא מוצא את השיטה שלו נכונה. נפל היסוד נפל הבניין.

ו. לא דיברתי על "המקום שהמשיח תופס בחסידויות אחרות", אלא על זה שאת לא יכולה להביא את הרבי בתור "דרך החסידות". למרות בחב"ד נורא נורא אוהבים לעשות את זה.

ז. היו פה הרבה תגובות שהתקפתי, בתגובה הזו ספציפית אלייך ממש השתדלתי לא לעשות את זה. אני חושב שכתבתי עניינית לחלוטין.

אני מוכרח לומר שזה שאת פורשת בשיא תוך האשמה על התקפה, דווקא בתגובה שלא היה בה שום התקפה, מעורר רושם של חוסר יכולת להתמודד עם טענות ענייניות. אז את מכשירה את הקרקע לבריחה תוך הצטדקות של "מה לעשות, אתה תוקף.." לא תקפתי, כתבתי טענות ענייניות ומסודרות, ואם את יכולה להתמודד איתם - תתמודדי.

וזו, הייתה ההתקפה הראשונה שלי (כאן ספציפית, לא בכל השרשור).

אתה יכול להסתכל על זה ככהמצטרפת למועדון
אבל יש אנשים שויכוחים לא באים להם בטוב נפשית. אני לא יכולה להרשות לעצמי עוד יום כזה כמו שהיה לי אתמול. יש לי עוד חיים לנהל.
ולגבי ההתקפות אני מסוגלת להסיק מסקנות פשוטות ולדעת שההתקפות בדרך אתה רק מחמם את התותחים...
זאת הדרך שלך כלפי כל מי שחושב אחרת ממך. וזה בסדר מצידי. אני פשוט מודעת לכוחות הנפשיים שלי ונמנעת מזה מראש. שוב תודה ויום טוב.
אתה נכס לעם ישראל . באמת מעריכה את כל הידע והאכפתיות שיש לך לנושאים שבקדושה. תעשה עם זה רק טוב בעולם אמן.
נו נוהָיוֹ הָיָה

מי שקשה לו לא נכנס לזה מראש. אי אפשר לטעון שדרך X לא מסתדרת עם האמונה בביאת המשיח, ואז כשמסבירים לך שלא - לברוח.

והעניין עם ה"תותחים בדרך" רק מראה שזו התחמקות. בהתחלה טענת שהתקפתי אותך, הראיתי לך שלא התקפתי אז את אומרת "טוב בסדר, אבל כנראה זה בדרך"... ומה חשבת קודם? קיצר, זה סתם דרך לצאת מהדיון בצורה אלגנטית ולהשאיר את הצד השני אשם. שוין.

אני לא מתקיף כל מי שחושב אחרת ממני, אגב. לא אומר שאף פעם לא מתקיף, אבל בפירוש לא "כל מי שחושב אחרת".

ותודה על הברכה והמחמאה, מה אני אגיד..

יום טוב.

אין לי איך לצאתמצטרפת למועדון
מדיון שלא נכנסתי אליו לכתחילה. הגדרתי את המטרה שלי בהודעה הראשונה כ שאילת שאלה. לא חשבתי שזה ראלי לגשת וללבן את שתי השיטות ולהחליט מי מהן נכונה יותר. אולי לא היתי מספיק ברורה בכוונה שלי. אז הנה הבהרתי שוב את הכוונה הראשונה.
קצת קשה לי עם הענין ההלכתיבת 30
ההלכה לרוב מורה ליהודי איך להתנהג בזמנים שונים, מצבים שונים.
למה שההלכה תורה לקב''ה איך לגאול את עם ישראל?
האם יכול להיות שההתייחסות לדברי הרמב''ם בתור הלכה שמחייבת את המשיח ואת הקב''ה לוקה בחוסר הבנה של הרמב''ם?
אני שואלת, לא אומרת.
אולי הרמב''ם בעצם סיכם כאן את דברי הדורות שקדמו לו והכריע לכאן או לכאן המחלוקות, לפי דעתו. אבל להגיד שזו ''הלכה'' באותו מובן של ''הלכות שבת'' זה נשמע לי קצת משונה
ההלכהפטיט סירה
מקורה משולחן ערוך שחיבר מרן הבית יוסף, ועליו הגהות הרמ"א לפיו הולכים האשכנזים.

הבית יוסף הכריע את פסקי הלכותיו לפי שלושת המאורות, הרי"ף הרא"ש והרמב"ם.

דרכם של נושאי כליו של השולחן ערוך( הש"ך הטז מג"א), לברר את פשר פסקיו לפי המקורות שלו, דהיינו הרי"ף הרא"ש והרמב"ם.

כיום שהפסיקה היא לפי דרך השולחן ערוך, פוסקי ההלכות האחרונים, כאשר נתקלים במקרה שאין עליו כלל התייחסות בשו"ע, אז הולכים בדרכו של מרן הב"י, ומעיינים במקורותיו.

מבין הפוסקים רי"ף רא"ש הרמב"ם, הרמב״ם היחידי שמתייחס בצורה כל כך מקיפה לנושא הגאולה ומלך המשיח.

אכן בעל "המנחת אלעזר" אכן כך התייחס לרמב"ם שהוא היחיד הפוסק בעניין מלך המשיח, וזאת לפי הדברים הנ''ל.
נאום ארוך. לא ענית כלום לשאלה שלה.הָיוֹ הָיָה

בדיוקבת 30
את כל דרכי פסיקת ההלכה למדתי לפני הרבה שנים...
צריך לראות את המגמה והיא מאוד ברורהshaulreznik

נניח שיש מטופל שלחץ הדם שלו נעשה גבוה יותר משנה לשנה. יחד עם זאת, בשנים הללו הוא הספיק לכתוב עבודת דוקטורט. מה חשוב יותר להבנת המצב הרפואי של החולה, הנתונים היבשים של לחץ הדם או הצלחותיו האקדמיות?

ישראל שנת תשפ"א: גל של פוגרומים, יהודי מותקף לאור יום, צועק "יהודים, הצילו", ואף אחד לא עוזר לו:

"יהודים, הצילו": בן 50 הותקף בפארק הירקון על ידי משפחה ערבית | תיעוד - וואלה! חדשות

אותם החוזרים בתשובה מתקזזים עם היוצאים בשאלה, ולראיה, מספר המנדטים של "יהדות התורה". לכאורה, עם כל הריבוי הטבעי של המגזר החרדי, המפלגה מזמן הייתה צריכה לחצות רף דו-ספרתי, אבל זה לא קורה:

בנוסף, ישראל עוברת תהליכים הדומים לאלה שבארה"ב: מיעוטים אלימים משתלטים על שיח, הרוב הדומם כורע בפניהם ברך, מוסד הנישואין והמשפחה הולך ומתערער וכו' וכו'. 
מדינת ישראלבת 30
היא לא בועה מנותקת מהעולם.
בכל העולם הפוסט מודרניזם והפוליטקלי קורקט משתלטים על השיח ועל התודעה.
לו משיח בן דוד היה פה המלך אולי היינו מצליחים לעמוד בפרץ, אבל כל עוד הוא לא פה, אז המגמות האלו משפיעות גם עלינו, כחלק מהעולם.
אבל.
כל זה לא סותר את הטובה והברכה שיש בקיום המדינה.
וחשוב לא להתעלם מזה ולהכיר תודה לקב''ה על זה.
מי שנולד לתוך מציאות של מדינה חיה וקיימת, חזקה ומתקדמת, רואה מקרוב את כל הבעיות.
אבל מי שלא נולד לתוך זה, וראה את זה קורה, כנראה יודע להעריך הרבה יותר.
^^הָיוֹ הָיָה

ומלבד זה שהוא מתעלם עדיין ממה שהראיתי לו - שכאן זה עובד הכי לאט. ויש כאן הכי הרבה שטחים שזה לא משפיע עליהם.

הרבה יותר ממך, כנראההָיוֹ הָיָה

הוא בראש ובראשונה לא שקרן. זה מה שבראש ובראשונה.

תשוווה את פרעות תשפ"א לפרעות תרפ"ט ותגיד לי סימן לאיזה כיוון זה.

הבעיה בך היא שיש לך הסתכלות כל כך לא היסטורית, כל כך נקודתית, אתה רואה כל מאורע בפרסקטיבה של היום ועכשיו במקום בפרספקטיבה של מאות שנים.

אב, וגם זה שלא למדת כלום על גאולתם של ישראל אבל בשם הבטן שלך אתה כבר נמאיים עלינו מה יעשה לנו הקב"ה. בדיחה.

אתה שוב משווה לעבר הרחוקshaulreznik

בתרפ"ט לא הייתה לנו מדינה. היום יש לנו מדינה ויש פרעות שרק בנס (ובעיקר, בעזרת התושייה של מאיר ליוש ושות') לא נשאו תוצאות דומות. מדינה משווים למדינה. בשנות ה-80 תושבי אופקים היו עורכים קניות בעזה ומשתזפים על חוף הים העזתי באין מפריע. היום הם יפחדו להיכנס ליישוב ערבי ישראלי.

יש לך אמונה עיוורת ב"אתחלתא דגאולה", בעוד שלאמונה אמורים להיות סייגים ומגבלות. לדוגמה, זה ששבתאי צבי התאסלם, מוכיח באופן חד-משמעי שהוא לא מלך המשיח, נקודה. כל התירוצים של חסידיו על "בירור הניצוצות" שש"צ רצה לעשות לאסלאם, הם שטויות במיץ.

זה שיש מדינה ריבונית שיותר ויותר מזכירה גטו אחד גדול, אמור לעשות סדק בתזת ה"אתחלתא דגאולה". מי שממשיך לתרץ תירוצים, דומה לאותם השבתאים שסירבו להודות באמת המרה.

בדיוק, הבעיה שלך היא שאין לך פרספקטיבה. נכון מאודהָיוֹ הָיָה

העולם שלך מתחיל אתמול ונגמר מחר. לא פלא שתראה רק את הרע. את טיפת הבגרות של קבת פרפקטיבה רחבה - אין לך.

אין לי אמונה עיוורת בכלום, למעשה ההבדל המרכזי ביני לבינך הוא שאני מסתכל על המציאות בעיניים פקוחות, ואתה עוצם אותן בכח.

אבל כמובן, הבאת ראיה משבתאי צבי, אז בטח אתה צודק...

לי יש ראיה שאני גם צודק, הרי נפסק כמו רש"י בפיגול למפרע. מה, זה לא ראיה?

זה שיש מדינה ריבונית זה עצם האתחלתא, איך זה יהיה סדק בה?

מי שממשיך לתרץ תירוצים, מוכיח שהוא כופר בדברי הנביאים, בדברי חז"ל, ובדברי הראשונים והאחרונים.

אבל כמובן, כל אלו היו "בעבר הרחוק", ולכן הם לא רלוונטיים.

אני מציע שתפתח לך דת משלך, גם משה רבנו היה בעבר הרחוק.

אז זה אחלה רעיון, פתח דת, שעקרון היסוד שלה יהיה לראות רע בכל מקום ולהאמין בלב ונפש שיש גלות והיא לעולם לא תסתיים.

כמו שאומרים, ההיסטוריה תשפוט בינינוshaulreznik

אתה מוזמן לעשות לעצמך תזכורת ב-Google Calendar: 

"13 ביולי 2031 - אין גאולה, הייתה התנתקות נוספת, החמאס התעצם עוד יותר ומסובב את ממשלת ישראל על האצבע הקטנה".

אני אעשה לעצמי תזכורת אחרת: יש גאולה, חברת סולל בונה הקימה את בית המקדש, מיליוני יהודים עולים לארץ הקודש, "ורבים מעמי הארץ מתיהדים כי נפל פחד היהודים עליהם".

הולך?

לא הולך.הָיוֹ הָיָה

כי בשונה ממך, שמינית את עצמך איפשהוא כאן לדובר האלוקים. אני טרם התיימרתי להיות כזה.

אין לי מושג מה יהיה בדיוק ב31.

דבר אחד אני כן מוכן להתחייב עליו:

אתה טענת שהארץ הולכת להקיא אותנו.

ובכן, התזכורת שלי, על פי הבטחת חז"ל שלא תהיה גלות שלישית משעה שתתחיל גאולה אחרונה. היא: שבשום פנים ואופן, בשום תאריך, מעתה ועד עולם. לא הולך להתבטל מה שזכינו לו כאן.

מכל מקום, לי יש תורה. ואני נאמן לכתוב בה, ולא לפנטזיות שלך. כך שאין לי שום צורך בספיטה של ההסטוריה.

אתה חי בפנטזיה אחת גדולהshaulreznik

תחילה החלטת שהקמתה של מדינת ישראל הוא תהליך של גאולה, אח"כ קבעת שהבטחות חז"ל לחות עליו. ועוד לא דיברנו על שלל הבטחות חז"ל שאינן אלא אמרי שפר ("שלוחי מצווה אינן ניזוקין", מה שהוכח אמפירית כלא נכון בעליל).

אני חי על פי התורה.הָיוֹ הָיָה

לא "החלטתי" כלום, לא תחילה ולא סוף.

יש קריטריונים בחז"ל ל"מה נקרא גאולה". קריטריונים שאומצו על ידי הראשונים והאחרונים, ובראשם הרמב"ם, המהר"ל, הרמח"ל והגר"א.

בעיניך כל אלו לא היו מספיק דוסים כי הם לא קינאו קנאת ה' צבאות כמוך. בסדר, בעיה מוכרת, אתה יכול ללכת לרופא והוא יתן לך מרשם לכדורים נגד היבריס.

תשים לב איזה תוקפנות מכוערתיהודה224
יוצאת לך מהמקלדת...
אתה טוען יפה אבל חבל על הקופלימנטים שאתה מחלק תמיד לכל אחד שקצת לא חושב כמוך...
סוף סוף זה זמן חורבן הבית בגלל שנאת חינם...
ואל תשכח שתלמידי ר"ע מתו בגלל שלא נהגו כבוד זה בזה...
הדיוק הוא שרק לא נהגו כבוד... לא זלזלו...
ואתה ממש מזלזל בעומד מולך
הו, ברוך הבא, באמת חיכינו לך.הָיוֹ הָיָה

כמובן, זה שהוא קורא לי שבתאי זה בסדר גמור.

צרור הגידופים שהיצור הזה השריץ כאן על כל מי שחושב שאנחנו באתחלתא דגאולה זה בסדר גמור.

אבל כשאני כותב לו שהוא חושב שהוא יותר דוס מחז"ל -  העולם נחרב, וצריך דחוף את יהודה כדי שיחנך אותי.

צביעות זה לפעמים וואו.

היה שלום, שמחתי לתת שירות.

בעיות בהבנת הנקרא?shaulreznik

את שבתאי צבי הבאתי בתור דוגמה מובהקת לתעשיית התירוצים שמטרתם להשאיר על כנה אמונה שהופרכה. אף אחד לא השווה אותך לשבתאי.

קח דוגמה נוספת: חסידי הסוציאליזם. ברית המועצות היא גן עדן עלי אדמות, אופס, החבר סטאלין היה איכסה פיכסה, אבל החבר לנין היה גאון, אז מה אם רמת החיים בארה"ב גבוהה מזו שבבריה"מ, הרי רוסיה נלחמה בנאצים והשקיעה המון משאבים, טוב, בברית המועצות היה סוג לא נכון של סוציאליזם, אבל בקובה וונצואלה יש את הסוג הנכון, אופס, גם הן על סף קריסה, טוב, זה בגלל מרגלים אמריקאיים וכו' וכו' וכו'.

תעיר אותי כשבג"ץ יכשיר את זכות השיבה ותסביר שבקרב הפלסטינאצים יש צאצאים של יהודיות שהתאסלמו, ולמעשה מדובר בקיבוץ גלויות.

לא..יהודה224
שאתה כותב משהו כמו לך לרופא שיתן לך כדורים נגד היבריס או כל מיני פנינים זו הבעיה
מישהו פה לא קרא כלום ממה שכתבתי הָיוֹ הָיָה

תשאל את הרופא, בטח יש לו גם בשבילך משו.

(בעצם, גם הרצפט ההוא יעיל גם לך)

😛יהודה224
הלם..
🤦‍♀️

הופה, יש לי בשבילך תירוץ נוסףshaulreznik

חשיפה | הממשלה מקדמת: עבודה בשבת לענף הייטק - סרוגים

אם כל עם ישראל יחלל שתי שבתות, המשיח יבוא, זה אומר שמדינת ישראל היא אתחלתא דגאולה, בינגו!

אה?הָיוֹ הָיָהאחרונה

משהו רע עובר עליך אחשלנו

אבל אל תיבהל, יש היום פתרונות להכל

תתייעץ

מה שכתבת על הרמב"ם נוגד את דברי הרמב"םהלב כמה למלך

רמב"ם הלכות מלכים ומלחמות יב הלכה ד

ואם יעמוד מלך מבית דוד הוגה בתורה ועוסק במצות כדויד אביו, כפי תורה שבכתב ושבעל פה ויכוף כל ישראל לילך בה ולחזק בדקה וילחם מלחמות ה' הרי זה בחזקת שהוא משיח אם עשה והצליח ובנה מקדש במקומו וקבץ נדחי ישראל הרי זה משיח בודאי ויתקן את העולם כולו לעבוד את ה' ביחד שנאמר כי אז אהפוך אל עמים שפה ברורה לקרוא כולם בשם ה' ולעבדו שכם אחד.

תנאים למשיח:

1) שומר תורה ומצוות ('דוס' בלע"ז)

2) כופה את ישראל לשמור תורה ומצוות

3) נלחם מלחמות ישראל

רק אחרי שקיים כל אלו הרי הוא רק בחזקת משיח

4) בנה בית המקדש

5) קיבץ כל ישראל

רק אז הוא נחשב משיח באופן סופי

"אבל הצדיק אמר..."הָיוֹ הָיָה

🤦‍♂️🤦‍♂️

''ראו באורי שזורח עליכם''בת 30
שלח אותם אלי ואני אטפל בהם. אני אמנם אקס חב"דניק הארדקורדי שרוט
אבל אף אחד לא ידבר בהם סרה מולי! 🤬
אל תתרגשמופאסה
אני הייתי אומר שאם ארצה עצות בחינוך ילדיי אפנה אליך.

מי שמשווה את חב''ד המשיחיסטי לנוצרים הראשונים הרי הוא בור ועם הארץ בהיסטוריית הנצרות (וטוב שכך).
מוקיר את חב"ד אך מסביר לילדיי...shaulreznik
אחרי כל דקלום שכזה בל"ג בעומר, שתיזת "הרבי המשיח" עומדת על כרעי תרנגולת ולא מחייבת אף אחד פרט למשיחיסטים עצמם. אילו חסידי ברסלב היו עורכים אירוע דתי לגיטימי ואז מספרים על נפלאות דקלום ה'נ-נח-נחמן', הייתי עושה את אותו הדבר.
חבד בבירור לא נצרות...יהודה224
אבל יש מוטיבים משותפים...
כמו הרבי נסתר מעיננו ועוד מוטיבים
שיש דרך אגב גם באיסלאם.. כמו האמאם הנסתר
אבל יש שם בהחלט הרבה טוב
ה. לא אמרת פסוקים?חופשיה לנפשי
כנראה חילקו שם שלוקים הפעם😉מאמינה ומתאמנת
מה קשור לנוצרים,החבדנקים אנשים ירא שמיים, גם אני.....רויטל.

כשהייתי קטנה הייתי אומרת את הפסוקים(אז בגלל הממתק)

הלוואי שכולם ילמדו מהם,

לא הבנתי מה הבעיה במלך משיחאורה שחורה
זה לא קונצנזוס כאילו?
מה פספסתי?
אין בעיהיהודה224
שום בעיה
רק שיבא כבר לא משנה מיזה רק שנגאל כבר....
אני כבר פה אחי. מה צריך?די שרוט
שמע, ברגע שבני אדם ישכילו להבין שכל המלחמות שלהם זה קשקוש אחד גדול, אתה תראה אותי.

או כשרונלדו לא יעשה פאדיחות עם הנבחרת שלו.

מה שיבוא קודם.
חחחחיהודה224
בא תסדר לי תענינים באישי
אחר כך תטפל בכל השאר
אתה לא מתבייש בכיתי לפניך בפטי על מר גורלי ואתה לא בא לעזרת חבר??
אתה בטוח בדימוס פיטרו אותך כבר
מי יפטר אותי? יש לי עדת מעריצים ומעריצות שלא יתנו לזה לקרותדי שרוט
וזה נכון כי זה חרוז.

שמע, בתור המשיח אני אגיד לך בדיוק מה אתה צריך לעשות.

כך נוצה של ציפור דודו זכר מהמלטה שלישית לפני הסוף, תערבב עם ביצת דינוזאור טי רקס, תערבב בסיר של סולתם (חשוב מאוד סולתם, אחרת לא יעבוד), תוסיף זיעה של 6 גברים אשכנזים שלא מתקלחים בתשעת הימים, את התערובת תשתה פעמיים ביום בבוקר אחרי אוכל ולפני צחצוח שיניים.

אה כן, וח"י רובל לחשבון קופת העיר.

טוב עצרתי בדודויהודה224
הוא נכחד לפני 300 שנה לפי המדע המודרני אם זכרוני אמנון אינו מטעה אותי
לא קראתי כל השרשורפרצוף כרית
לא קראתי כל השרשור בדיוק
אך מאד מפריע לי בחב'' ד שהם הולכים לעשות שליחות במקום דתי או חרדי
וזה סוג של התנשאות
כאילו לדעתם הם חושבים שמי שלא חב'' ד - הוא לא מספיק דתי וצריך 'לקרב' אותו
לכו למקומות חילוניים...
בכללי הם בעלי חסד גדול וכל הכבוד....
האמת שמה שהכי מפריע לי בחבדמצטרפת למועדון
זה הקטע שמחלקים סופגניות בחנוכה..
סתם משמין ועושה צרבות...
חחחחח קורעתפרצוף כרית
שמחה שזה מצחיק אותךמצטרפת למועדון
אותי אישית זה מעליב שרשור שכל מהותו למצוא פגמים במגזר יפה ביהדות. ועוד בתשעת הימים...
את צודקתבת 30
בכלל, מאוד צורם לי כל האמירות האנטי-חב''דניקיות שמושמעות במעין התנשאות כזאת. לאו דווקא כאן אלא באופן כללי.
כמו החכמים בעיניהם שאוהבים לצטט את הרב שך ועוד, כאילו זה הופך אותם לצודקים יותר או יהודים יותר.
ואת זה אני אומרת למרות שאני די רחוקה מחב''ד. ניסיתי פעם, וממש לא התחברתי, משום כיוון כמעט.
אבל באמת. שנזכיר על מה חרב הבית השני?
זה קיים גם הפוך, רקאומר..הָיוֹ הָיָה

לא רק אנשי הרב שך שונאים את חבד, גם אנשי חבד שונאים את אנשי הרב שך...

היא בדיוק אומרת : שנזכיר על מה חרב הבית השני?שִׁירָה

ואז אתה מזכיר

יפה

מפריע לך?הָיוֹ הָיָה

מילא אני, רק מזכיר. את מייצרת.

משום כיוון זה לא טובבת 30
אבל משום מה, חב''ד וגם ברסלב, אגב, הם ציבורים שאיכשהו אנשים מרשים לעצמם לצחוק או לזלזל או להשתלח בהם.
ומהצד של ברסלב, אני אומרת, שאני פשוט לא מצליחה להבין איך אנשים יראי שמיים מתנהגים ככה.
אפרופו חבד וברסלבפרצוף כרית
שמעתי פעם אימרה
שחבד ןברסלב הסכימו ברוב טובם לקבל אליהם את כל ה'מסכנים' של כל עם ישראל, שאף מגזר לא הסכים לקבל
( דהיינו חולי נפש, יתומים וכדו',),
ואז בגלל זה אנשים חושבים שיש להן שם לא טוב....
התכוונתי לומר ש- כל הכבוד להם!!!
אולי...בת 30
חב''ד וברסלב הן חסידיות שפתחו את שעריהן, לעומת חסידויות אחרות שנשארו מאוד מסגרתיות וסגורות.
יש לזה גם סיבות רוחניות אני מניחה, אבל לא ניכנס לזה
לא הבנתי מה הסיבות, אוקיפרצוף כרית
הסיבותבת 30
תכנים בתורות של חב''ד וברסלב שגורמים להם להיות רלוונטיים לבעיות של הרבה מאוד אנשים בדורינו.
יש הרבה חדשנות יחד עם עומק ומענה עמוק לנפש, בשתי החסידויות האלה, למרות שהן מאוד שונות.
...רחל יהודייה בדם
סורי שפלשתי לשרשור אבל זה לא נכון ממה שאני מכירה, בחב"ד לא מחנכים לשנאה לאף קבוצה.
כן גדלתי על זה שיש מורכבות עם הרב הנודע
אבל חלילה לא על שנאה לאנשיו.
@נשמה כללית
באמת, שאני לא אגיב רק מפני כבודך.הָיוֹ הָיָה

...רחל יהודייה בדם
ממה שאני מכירה המצב כמו שכתבתי.
אין לי עניין לשקר.
ואני הראשונה שתבקר דברים לא נכונים, במיוחד במקום בו גדלתי
נכון יש להם באמתהמון אהבת ישראל, כל הכבודפרצוף כרית
האשמת הקרבןמצטרפת למועדון
כמובן, נזר הבריאה אתם.הָיוֹ הָיָה

הרב שך היה סתם איש קנאי שפל וקטן שנלחם עם הרבי בקטנוניות כי הוא נעלב שהרבי לא נתן לו להיות ראש ישיבה בחב"ד.

איזה קרבן מסכן אתם.

(לא שאני חושב שהרב שך צדק בסיפור, אבל אתם מתנהלים בכלל לא פחות טוב. אז שקט באמת)

צודקת! חבלז!!!!פרצוף כרית
וואי צודקת! את גדולה מהחיים!פרצוף כרית
אני אוהבת אנשים כמוך!
באמת בשיא הכנות!!!!!
אשמח שתוציאי רמקול ותגידי לכולם,
כי גם לי מפריע הנקודה שמקטלגים ומדגישים את השונות במקום את האחדות!!!!
ואולי לא יפה מה שכתבתי קודם על המגזר הנ''ל, חוזרת בי, כנראה יש להם כוונה טובה שבלתי ידועה לי.....
חמודה כשמך כן את!מצטרפת למועדון
ראיתי בני עליה והם מועטים! מהממת!פרצוף כרית
ראיתי בני עליההגיבן מנוטרדהם
והם בני מיעוטים
חחח והאמת נכון - אין על חוזרים בתשובהפרצוף כרית
בלתק. אהבתי את הדברים שכתבתשִׁירָה

ולדעתי לא חכם להעלות את הנושא הזה כאן

חוץ מזה אתה צודק בהחלט

(לגבי א. לא יודעת אם יש צורך לעשות כזה בירור. ברור לי מאז שנולדתי שחבדניקים הם יהודים. למה בכלל להכנס לזה? למה שתהיה הוה אמינא שהם נוצרים?)

אחריות הורית לוקה בחסרלביטה

מה אפשר לעשות כשהאחריות ההורית של ההורה השני לוקה בחסר?

אסביר,

הוא איש טוב ואבא טוב.

לא משנה המצב בינינו, הוא לא רלוונטי.

מתייחסת רק להתנהגות שלו כהורה.

כשהילדים בבית איתו, יש כאוס.

הוא לא מחזיק. לא מקפיד על דברים שצריכים להיות בשגרה.

הכל מרגיש כמו אווירת עלא באב עלא.

חוזרת למגבות על הספה, בגדים מלוכלכים על הרצפה שני ס"מ מהסל, וילדים חצופים ומשתוללים שצריך פלוגה כדי להרגיע אותם.  

כשהילדים איתי, יש רוגע והרמוניה.

מקפידה איתם על חוקים, סדר, זמנים.

הכל ברוגע ושלווה. אין חיכוכים. כל אחד תופס את הפינה שלו ויש אווירה של קסם בבית.

עד שהוא נכנס הביתה.

הילדים פשוט מריחים את הפשרנות שלו לדעתי.

על הכל הוא מוותר.

מעניש, ומוותר. מאיים. לא מקיים שיח.

עכשיו, כמובן שאני לא מושלמת. אבל מפה ועד הורה שהילדים איתו בכאוס מוחלט יש פער רציני.

פרקטית, להיות הורה 24/7 מבחינתי לא אופציונלי.

אני גם ככה איתם המון שעות לבד. באהבה ושמחה.

ויש לי כמובן דברים שאני מחויבת אליהם מול עצמי.

מעבר לעובדה שאם אתמסר ככה, בוודאות אשחק עד היסוד.

ניסיתי לומר לו, לרמוז, לבקש על דברים ספציפיים.

עדיין הכל נותר על כנו.

מה כן אפשר לעשות? 

לא סתם הקב"ה ברא לילד 2 הוריםאורי8

זה בריא ומייצר גמישות נפשית ומחשבתית שאבא ואמא שונים. ושעם כל הורה מתנהלים אחרת. את נותנת להם צד חשוב מאוד באישיות . אבל נם יכולים כם להתרם ממה שקורה אצלו. שם הם קצת מתפרקים ומרשים לעצמם להשתולל ולהיות פחות בתוך הגבולות,  מי אמר שזה רע? אני חושבת שזה בריא לנפש שיש גם מקום להשתולל, לפרוק ואפילו להתחצף קצת. זה לא באמת מזיק להם. מבינה ממש שזה קשה לך, גם לי קשה להגיע לבית הפוך... ואני יכולה להתחרפן מזה, רק שב"ה יש ביני לבין בעלי יחסים טובים, ועל כל פשעים תכסה אהבה... וממה שאני מבינה אתם במצב אחר. במצב זוגי לא טוב יש נטיה לשחור לבן, וככה את מתארת את המצב אצלך יש קסם, ואצלו כאוס. טובת הילדים שלך שתתני לילדים שלך לחוות את 2 ההורים שלהם . מניחה שרוב הזמן את איתם ואת נותנת גבולות וסדר , אז מידי פעם עם אבא יש בלאגן, זה לא יפגע בהם, הפוך הם יגדלו להיות ילדים יותר בריאים בנפשם( הסדר נותן רוגע ושגרה  , קצת בלאגן מייצר ילדים יותר יצירתיים, ועם יותר אומץ ותעוזה , חשוב מאוד בחיים ). לכן, אני מציעה, שחררי, תני להם להנות עם אבא שלהם, זה האבא שהם קיבלו מהקב"ה ואת לא המחנכת שלו , הוא באמת לא הילד'שלך, תני לו להיות אבא בדרכו. לא תארת פה שום דבר מסכן חיים( זה הדבר היחיד שאני רבה עם בעלי עליו בענין , כשהוא מרשה דברים שמסוכנים בעיני , לראות מסך בשעה מאוחרת לא מסכן חיים...)

אשכרה עברו 5 שנים מאז? לא יאומן. עברנו מגפה עולמיתדי שרוט

ומלחמת קיום מאז. יש צורך בעוד אחד כזה? פעם הייתי מצחיק.

יאללה בואו נצחק קצת על עצמנו. מקווה שאצליח להעלות חיוך - נשואים טריים

עוד אחד דחוף ממשלאחדשה
אמאל'ה הזמן טסססספשוט אני..אחרונה

וכן, פעם היית מאוד מצחיק 😝

אבל גם היום ❤️

יש משהו שמפריע לי ואשמח לשתףאנונימית:)

בעלי ואני ב"ה בזוגיות מהממת ואוהבת באמת.

היום קרה משהו שמפריע לי ואני מתלבטת אם אני מגזימה או שזה באמת מציק. בעלי סטודנט והלך ללמוד למבחן שלו עם מישהי מהלימודים, כדי שתשלים לו חומר שהפסיד במהלך החודשים האחרונים במילואים. זה עורר בי פתאום רגשות של קנאות מה הוא יישב עם בחורה לבד והיא תסביר לו? מה ואם הם יצחקו פתאום וכו... אני קנאית בהגזמה או שמה?

חחחח תודה

אם הם יהיו כמה שעות ביחדפשוט אני..

אז מן הסתם הם יצחקו, ידברו, יקשקשו... 

אם הוא לא לומד הוראה והוא לא מתכוון לעבוד בישיבה,

אז זה לא כל-כך שונה מאינספור פגישות שיהיו לו גם בעבודה.

(אני יודע שלא עניתי לשאלה שלך, רק הרחבתי אותה...)

טעיתי. הבנתי לא נכוןיעל מהדרום
אם זה מפריע לך-אז זה מפריע לך!*אשתו של בעלי*

אין נכון או לא נכון.

לאחת זה יפריע-וזה בסדר.

ולאחרת זה לא יפריע-וגם זה בסדר.

אבל אם זה מפריע לך,פשוט תגידי לו.

תשתפי אותו בתחושות שלך.

מסכימה...לומדת כעת
רק לא כדאי לעשות מזה עניין גדול מדישלג דאשתקד
כי זה בעצמו יכניס רעיונות, בפרט אם אתם באמת נשואים טריים.. 
אפשר להבין אותך. תחושות של זוג טרי טריאלישבע999

אצלה בבית או במקום ציבורי, כמו בספריה?

זה  טבעי שדברים כאלה מעוררים מחשבות ורגשות, במיוחד כשאתם זוג טרי והקשר עוד בבנייה והתגבשות. זה ממש לא משהו לחוש עליו אשמה או לחשוב שאת "מגזימה".

אבל כיוון שההקשר הוא נטו לימודים ולא בילוי חברתי נניח של קולגות מהעבודה ,  לצורך השלמת חומר חיוני שהוא הפסיד עקב המילואים – זוהי מטרה פרקטית, ברורה ומקצועית. זה לא "בילוי" או "יציאה".

אם הם אכן ישבו בספריה - זו התנהלות שגרתית ונורמלית של חבורות סטודנטים.  

אם בפעם הזו נפגשו בבית שלה, לגיטימי לבקש שלהבא ישבו במקום ציבורי  

כל הטעויות הלא פרקטיות התחילו ממטרה פרקטיתשוקו.אחרונה
פרקטית מי שרוצה לשמור על עצמו על ביתו ועל הזוגיות יתרחק מאוד מאוד

גרוע והתחושה שלך נכונהזיויק
לדעתי זה שונה מעבודה מקצועית
אתה משתמש במילים קשותשלג דאשתקד

יש הרבה חברויות בלימודים ובעבודה שלא מתפתחות למקומות שהפנטזיות של כבודו הולכיהם אליהם.

זה לא הופך את זה לטוב או לרע, אלא בעיקר שצריך לדעת לשים דברים בפרופורציות ולהבא להציב גבולות (נניח, שבפעם הבאה ייפגשו אצלכם בבית, או שייפגש עם אחר/ת).

מחשבה פסימית מיידית או תגובה קיצונית יכולים להזיק מאוד, בין אם החשש מוצדק ובין אם לא.

זה באמת מורכבהסטורי

השאלה אם יש לו ברירה.

לי לא היה מפריע, אם מפריע לך תגידי לו בצורהאור123456
מכובדת ואני מקווה שהוא יכבד 
קשה לתת גבולות ברוריםהעני ממעש

אבל כמה נקודות ציון

א האם יש איסור ייחוד. אם כן אז זה פשוט אסור .

ב האם חד פעמי/ פעמים בודדות/ סדרה של שיעורים

ג האם יש רעשי רקע שיגבירו צניעות או שיגבירו קלות דעת

ד מה הסגנון של הסטודנטית המדוברת

הצלחה רבה 

אני ממש מבינה למה זה מפריעיעל מהדרום

לק"י

לא קשור לאם סומכים על בן הזוג או לא.

ובעיני, אם לך זה מפריע, הכי לגיטימי שתבקשי ממנו ללמוד עם גבר.

אולי לא הייתי באה בדרישה, אלא מבקשת ומקווה שייענה לי.

בעיניי אם הכרחימאמינה-בטוב

עדיף ללמוד בזום ביחד ולא פיזית ועוד יותר עדיף ללמוד עם גבר..

זה די פשוט ובסיסי

אפשרתהילה 3>

שיפריע לך

כדאי לשתף בזה❤️

אפשר להזמין ללמוד אצלכם אם אין אופציה טובה יותר עם מי להשלים..  או שילמדו בזום.

החשש מובןנפשי תערוג

יחד עם זאת, ראוי לסמוך עליו

ואם ממש קשה (לאו דווקא קשה לסמוך אלא קשה הסיטואציה)

אפשר להזמין אותה ללמוד אצלכם

אני לא אוהב להגיב לדברים כאלו מהסיבההמצפה לישועה

שצריל זהירות גדולה ב"לתת עצות" שחלילה לא יפגע בצורה כלשהי בשלום והאהבה בין איש לאישתו.

אז כל המטרה היא רק לתיקון ולכוונה טובה.

גמו שכתבו זה חייב להיות ברור שהגבולות ההלכתיים חייבים להישאר אחרת אין לזה שום היצר בלי קשר לנישואין בכלל.

והדבר השני והקריטי זו לא הנהגה טובה אני מאמין שהוא עושה את זה בתום לב וגם אותה סטודנטית שעוזרת לו.

אבל זה לא מומלץ כלל וכלל גם כשאין  שום ייחוד ומבחינת הלכתית יבשה הכל נעשה לפי ההלכה.

מהסיבה שזה יוצר קירבה בטח אם משובר במשהו של כמה פעמים.אי אפשר להיות לא אנושיים אי אפשר לשבת עם אדם ולא קצת לצחוק איתו להביע נחמדות וזה לא דבר רע אבל בהקשר הזה זה עלול חלילה להגיע למקומות שליילים ואיני מדבר מדמיונות אלא מסיםורים ששמעתי ומתלמידי חכמים מאוד מתונים ומחוברים לחיים שגם הם אומרים את הדברים הללו.

זה מעבר להרגשה האישית זו הנהגה לא נכונה...

העולם היום הפך להיות מכיל וכל דבר כמו מה שכתבתי נשמע שמפגש בים איש לאישה הוא מלא ביצרים ותאוות.

אבל זו בכלל לא הכוונה שלי.

אנחנו בני אדם בריאים עם רגשות וכל פגישה מסוג כזו היא סוג של חוויה וחוויה היא דבר מקרב.

וזה לא משנה עבודה לימודעם וכד' צריל שיהיו גבולות ברורים

בסגנון הדיבור והתוכן.גם במקום של עבודה זה לא דבר נכון שאיש או אישה ידברו על אה ועל דא או יצחקו אחד עם השני...

זו האמת וזו דרכה של תורה

ברור לי שהרבה מאיתנו לא עושים את זה ממקום רע פשוט העולם הפך להיות מכיל כביכול ונותן לגיטמציה לערבוב הזה.

*אני ממש לא חושב שצריך שלא יהיה שום מפגש בין נשים לגברים.

אבל אני כן מתנגד שבתוך המפגשים האלו יכנסו ערכים,אמונות,תחביבים, חווית וכד' בין גברים לנשים(אא"כ המטרה שלהם להכיר ולהתחתן).

ודרך אגב אני בטוח שהוא ממש צדיק וטוב וממש אוהב את אשתו ובכלל לא חושב על הנ"ל.

אבל כמו שכתבתי זה לא דבר טוב ונכון.

איני יודעת מה לעשות?אורית יעל

ממד אחד חושבת על גירושין מצד שני על הילד שיוולד.

בעלי עוזר לחבר שלו " בן 60" עבר ניכור הורי חי במקלט אדם רווק.

הולך איתו לקניות,מתקשר אליו , מבשל לו (מה שבבית הוא לא עושה) ואומר לי שהוא לוקח ממנו כסף על הבישול כי זה חשמל ומים.

הבנאדם נדבק לבעלי כל הזמן מתקשר , תבוא איתי לאירוע.

הגעתי מהעבודה אחרי שעתיים וחצי של פקקים וקניות בעלי ביקש שאבשל

בישלתי , גם בשביל אותו אדם.

בעלי חוזר ב3-4 לפנות בוקר כל הזמן מסתובב איתו.

עובד רק בעבודה אחת שהכסף לא מספיק , מתבטל.

התייעצתי עם רב מקובל שאמר לי שאותו אדם לא יעזוב את בעלך הוא נדבק אליו ורק יהיה יותר גרוע.

אפילו יש לי אוכל של אותו אחד כדי שנבשל לו.

חוץ מזה שבעלי רב איתי שהלכתי לבת מצוה של אחיינית שלי

ואחותי והוא לא מדברים יש קצר במשפחה.לחמותי היא לא אמרה שלום וחברותי אומרות שהיא דיברה עלי בחתונה שלי ואמרה " אחותי סתומה שהתחתנה".

היה לי ויכוח עם חמותי ובעלי ופתחתי בפניה את עניי הגירושים

אמרתי לה קחי את הבן שלך תחנכי אותו וקחי אותו.

היא ענתה לי שאין לה שליטה עליו ושאני צודקת שאנשים מתגרשים בגלל זה.

ואמרה לו תעזוב את אותו חבר.

אחיות שלו רבו איתו שגר יעזוב וזה לא עוזר.

אין לי את מי לספר ולשתף רק חברה אחת שיודעת

אבל אני מרגישה שנמאס לי מהניצול הזה

אפילו ההורים של בעלי אין להם מה להגיד ומה לעשות- רבו איתו ומה לא...

כן אומרת שבעלי לא מדבר גם עם אחיות האחרות שלי.

מרגישה שנמאס לי מהנישואים האלה

ולגבי שם של  גרושה עדיף

אבל לחיות בנחת ובשלווה .

נ.ב - יש סיפור במשפחתי שאני גילתי בשבעה של אימי ע"ה - שהיא היתה מבשלת פעם בשבוע אוכל ושולחת בקופסאות לאדם ערירי ניצול שואה וכך כל שבוע.

אבא שלי ידע מזה והאחים שלי היו מביאים לו 

הם סיפרו שהם היו ילדים קטנים והיו שותפים לזה

יש פה כמה דבריםכל היופי

א. העזרה של בעלך לאדם בודד

ב. חוסר בגבולות בעזרה

ג. חוסר בתקשורת בינך ובין בעלך ותחושה שהוא לא רואה אותך ואת הצרכים שלך, או אולי לא נפל לו האסימון שהוא בזוגיות וצריך לשנות פאזה

ד. מעורבות גבוהה של המשפחה שלך ושלו

אתחיל מההתחלה.

בעלך עוזר לאדם בודד, זה מאוד יפה. הוא עושה איתו חסד.

גם אמא שלך עשתה חסד דומה וזה מקסים. חיובי, ומעיד על נפש טובה.

הבעיה מתחילה במינונים... כאשר זה נמשך המון שעות, חוזר הביתה בשעות לא שעות, מצפה גם ממך להיות שותפה למרות שזה לא מתאים לך, זה כבר הופך להיות עוול ולא חסד.

כי זה חסד על חשבונך וגם חוסר הגבולות הזה מטריד, גם אצל בעלך כלפי עצמו זה ברמה חריגה ומשהו בקשר הזה מאוד מוזר.

ברור לי שאת מנסה להסביר לו את זה והוא לא מבין.

השאלה היא מה יש לכם בזוגיות מעבר לדינמיקה הזו, האם יש לכם מכנה משותף? שיחות? מחוות הדדיות?

למשל, האם את חושבת מה יפנק אותו ומה חשוב לו?

האם את מרגישה שאכפת לו ממך?

האם אתם יוצאים מדי פעם, מפטפטים, מתחבקים וכל מה שמעבר?

ומה היה לפני החתונה, היה לו את הקשר עם האיש הזה?

האם דיברת איתו על זה פעם בנחת או רק בעצבים או רק דרך קרובי משפחה?

תקשורת זוגית אמיתית לא אמורה לעבור דרך חמותך או האחיות שלך או שלו, אם הוא מדבר עם אמא שלו על להתגרש ממך וגם את פונה אליה ככתובת "קחי אותו תחנכי אותו" שניכם צריכים לעשות איזה סוויצ' בראש.

להפנים שהקשר הזה הוא אך ורק שלכם ולא קשור לסביבה, אתם שני אנשים בוגרים שנחליטו להתחתן וזה שלכם.

שימי גבול מאוד ברור מה את מוכנה ולא מוכנה לעשות בשותפות שלך במצווה הגדולה שבעלך עושה.

למשל - שיעזור לו רק בשעות שהוא לא בעבודה ואת כן בעבודה (אם יש כאלה). או רק יום בשבוע. או רק לבשל לו אבל לא להסתובב איתו. וכו'.

מה שמתאים לך, מתוך ראיית הטוב.

יכול להיות שכמה מפגשים בודדים עם יועצ/ת זוגי/ת יעשו לכם טוב ויאפשרו לכם לדבר על זה בנחת כי נשמע שמשהו בתקשורת ביניכם לא 100%, לפחות ממה שאת כותבת.

מהניסיון שלי זה ממש יכול לעזור להציל את הנישואים.

בהצלחה יקרה!

וואו, כואבהסטורי
יותר מהכל, כואב שאינכם מצליחים לתקשר. בבסיס נשמע שבעלך אדם טוב עם רצון טוב, אבל בלי פרופורציות נכונות.

מציע לנסות ללכת ביחד לטיפול זוגי ופשוט להעזר במטפל/ת לתקשר. תשמעי איך בעלך רואה את הדברים ואת חלוקת המשימות, הוא ישמע אותך ותראו ביחד איך מסדרים את החיים עם פרופורציות.

ממש בשולי הדבריםפשוט אני..

לוקח כסף על הבישול כי... חשמל ומים?

אלה שני הרכיבים הכי זולים בבישול.

החלקים העיקריים זה זמן עבודה וחומרי גלם. 

ממש לא הדבר היחיד שמוזר בשרשור...לאחדשה
לא נשמע שזה רק חסדנעמי28

או שהוא מצא חבר שהוא נהנה איתו והוא יכול להתנהג כמו רווק

או ללכת למחוזות רחוקים יותר כמו קשר של ניצול.

הקשר עם המשפחה שלך לא רלוונטי למקרה הספציפי אבל רלוונטי לתקשורת ביניכם, גם איתך אין תקשורת?

לחזור כל הזמן ב3-4 זה לא תקין.

נשמע מוזר קיצונילביטה
נשמעתהילה 3>

שיש כל מיני מורכבויות,

מה שלי בלט זה שאת מדברת עם הרבה אנשים אבל ביניכם שיח כן וקרוב שראוי לבני זוג.

ממליצה לך מאד לא להסתפק בעצה של המקובל, כבודו במקומו מונח. (גם כי יש כל מיני שרלטנים,

וגם כי לא מבינה איך המידע הזה מקדם את המצב)

אלא ללכת לקבל עזרה אמיתית: ללכת יחד שניכם לטיפול זוגי, או לחילופין אם זה לא מצליח ללכת בעצמך לטיפול ולקבל מענה מה לעשות ואיך.

קורה שיש מצבים מורכבים או קשרים בתקשורת.

יש דברים בסיפור שתיארת שיכולים להתפרש בכל מיני אופנים.

בשורה התחתונה לא ניתן להבין דרך הודעה את המצב לאשורו, וודאי שכדאי לנסות לתקן מה שאפשר

(בזוגיות או אצל כל אחד מכם בפני עצמו, זה אף פעם לא רק "הצד השני").

מאחלת לכם שתמצאו שליחים טובים.

לבעלך יש לב רגיש זה טוב בשבילךאדם פרו+

ברור שהוא אמור להפנות אותו אלייך

ובפרט כשאת בהריון

תעצרי אותו לשיחה

ותגיד לו שאת רוצה שהוא יהיה איתך.

בצורה ברורה.

אולי אפילו כדאי לדבר עם רב סביר

לא מקובל וכאלה

רב הלכתי, רב שכונה או מי שיכול להשפיע

ולא לדפדף את המקרה

כי ברור שהסדר עדיפויות הנכון

הוא להיות עם האשה שלו, ובפרט כשהיא בהריון.

זו טעות שיכולה לקרות להרבה, ובפרט כשמגיע אדם

מבוגר, אולי אפילו חולה, ומצווה ענקית לעזור לו.

הכל טוב ואושר לעזור לבן אדם,

ולהאכיל אותו זה מצוה רצינית וטוב שעשית

לפעמים האנשים האלה סבירים

יודעים לא להפריע.

ולפעמים הם חסרי גבולות וטקט או לא מודעים לנזק שהם גורמים, כי נותנים להם את התחושה שבכיף והכל סבבה.

ואולי זה מה שהולך מרגיש שזה דיי בכיף מבחינתי

תפקידך להבהיר לבעלך, שאת מעוניינת ביחס שלו עכשיו, ושיתעדף אותך ביחס ובזמן.

אפשר לעזור לו, אבל מהצד כזה בלי לתת לו

נתח מהזמן, שישים לב.

רפרוף קצר על כל ההודעות שלך כאן...השתדלות !

בכולן את כותבת שאת לא יודעת מה לעשות, את רוצה להתגרש. עוד לפני שהתחתנת איתו! ורגע אחרי החתונה! ושנה אחרי, ושנה וחצי אחרי!

למה את עדיין איתו בכלל? אני שואלת באמת, זה לא שאלה רטורית. לא מכירה אותך.

את יודעת מה את רוצה בחיים? זה נכון הילד וכו'... אבל עדיף ילד שגדל עם הורים שטוב להם בנפרד מאשר ילד שנמצא בבית אחד מפורק ורואה ריבים ותסכולים כל הזמן, ואמא שלא פנויה אליו רגשית כי היא מתעסקת בזה שלא טוב לה בזוגיות.

תעצרי שנייה את הכול. תחשבי על עצמך- טוב לך עכשיו? יהיה לך טוב בשנה הבאה ובעוד כמה שנים? מה יעשה לך טוב? מה את יכולה לעשות שיעשה לך טוב? לא לצפות שאחרים יעשו דברים שאולי ישפיעו עלייך. תשני דברים בעצמך.

אשכרה לכל שרשור פה צריך "בפרקים הקודמים"נעמי28
כל החיים שלנו זהמתלבט34
מה היה בפרקים הקודמים... 
רק רוצה להאירעוד מעט פסחאחרונה

שיכול להיות שהבעיה היא לאו דווקא באדם הספציפי, אלא שזה דפוס מסוים של הפותחת, חוסר יכולת להתחייב ולהשלים עם הבחירה שלה.

כך שייתכן שהפתרון הוא מציאת בן זוג אחר, אבל ייתכן גם שהפתרון הוא בשינוי פנימי אצלה (לא קראתי את הפרקים הקודמים, רק מה שכתבת כאן).

נר איש וביתו ✨🏡נגמרו לי השמות

נר איש וביתו

דווקא בחג הזה, חג החנוכה, כשאנחנו מוצאים עצמינו מארחים או מתארחים,

מוקפים בסביבת המון אנשים, משפחה, חברים

דווקא אז חשוב שנזכור את הבסיס שלנו.

שנר איש וביתו.

"ואישתו היא ביתו"

איש ואישתו.

בבית.

פנימה.

כשטוב לנו יחד - מי יכול עלינו

רק מהתנועה *הזו*, מבפנים - החוצה - רק כך נוכל להתעלות.

נתרכז בביתנו פנימה.

נמצא את הכמה רגעים בין לבין, ניצור אותם, ניזום אותם, 

נעלה אותם לראש סדרי העדיפויות, מעל הכל.

גם במחיר "ביטול" מפגש משפחתי כזה או אחר,

גם במחיר אחר.

כמה שנצטרך.

עד שנרגיש שאנו מלאים.

וממילא בהתמלאות ובטוב שלנו - נוכל להיות עוד יותר בטוב ועוד יותר להשפיע גם החוצה.

נר ה' נשמת אדם

ה', הקב"ה -

אתה שאמרת שתמחה את שמך מעל המים כדי להשכין שלום בין איש לאשתו

שימכר ספר תורה ובלבד שיהיה שלום בית בין איש לאישתו

ששמך שלום וכמה חשוב השלום. ובראש ובראשונה בין איש לאשתו.

נשמת אדם -

נשמה שנתת בי טהורה היא.

ונשמה שנתת באשתי טהורה היא.

ונשמה שנתת בבעלי טהורה היא.

טהורים הם.

כוונותיה של אישתי טהורות הן, נשמתה טהורה היא, גם אם בטעות פגעה בי.

כוונותיו של בעלי טהורות הן, נשמתו טהורה היא, גם אם בטעות פגע בי.

וכל עוד הנר דולק אפשר עוד לתקן

כוונותיהם טהורות.

וגם אם מעשיהם לעיתים לא מיטיבים - נלמדם איך.

נלמד גם אנחנו יחד.

נלבן. נברר. נתקרב.

נגדל מזה. נתעצם.

נזכור שמי שאמר "ו*כל* זה אינו שווה לי" - היה המן הרשע,

בעוד מרדכי היהודי מלמדנו כי הוא "רצוי *לרוב* אחיו".

והרוב טוב.

ולא צריך לחפש את ה"כל".

נדבק ברוב. ברוב הטוב.

נגדיל אותו.

נמשיך ללמוד אחד את השנייה.

נמשיך ללמוד את עצמינו.

"מוסיף והולך"

נמשיך להוסיף לטוב הזה, כל פעם עוד ועוד

עוד תובנה,

עוד קירבה,

עוד אהבה,

עוד כלים,

עוד תקשורת,

עוד גדילה זוגית ואישית.

8 נרות 

8 - מעל הטבע.

נס.

ימים של ניסים, הלל והודיה.

*מעל* הטבע.

וה' מוחה שמו *מעל* המים כדי להשכין שלום בין איש לאישתו

וגם אנחנו, נתבונן *מעל*.

נתבונן ב*מבט על* על הסיטואציה הזוגית שלנו

מה היה שם?

היינו בריב? ריב נוראי? ריחוק איום? מצאתי את עצמי חווה קושי עצום? תסכול עמוק וחוסר אונים?

ואם אני מסתכל/ת במבט על, מה אני רואה?

מה *בעלי* הרגיש וחשב שם?

מה *אשתי* הרגישה וחוותה שם?

"לא טוב היות האדם לבדו" -

לא טוב לו לאדם כאשר הוא לבוד, דבוק, גב אל גב

"אעשה לו עזר כנגדו" -

כנגד, מול, מציאות של פנים מול פנים.

מציאות שרואים גם את ה"פנים" - אראה את הפנים של בעלי, אראה גם את הבפנים של בעלי, את הנשמה שלו - וזו תהיה מציאות מתוקנת שתוכל לקרב עוד ביננו.

מציאות בה אראה את הפנים של אשתי, את הבפנים שלה, את הנשמה שלה - היא מציאות מתוקנת שתוכל לקרב עוד ביננו.

המבט על הזה,

מעל,

יכול ליצור גם אצלנו מעל הטבע.

מעל הטבע האנושי שלנו.

להתגבר.

להתגדל.

להרחיב את כוחות הנפש שלנו.

לעלות מעלה מעלה.

להביט גם מעלה. לקב"ה. שהכל מאיתו. והוא משרה שכינתו ביננו.

ללמוד ממנו ולהביט גם אנחנו מעל הסיטואציה, מעל הפגיעות שלנו, 

לנסות לראות *גם* את הצד השני (גם ולא רק, לא לבטל את עצמינו חלילה, לא להתכחש לרגשות שלנו חלילה, אלא להיפך - להכיר בהם. לתת להם מקום. להבין אותם. לעומק.

ובהמשך נוכל גם לתווך ולתקשר זאת *נכון* לבן/בת זוגנו)

לנסות לראות מה עובר ועבר שם במחשבתו, ברגשותיו, בנשמתו?

ולעיתם דווקא *מתוך הקושי*, מתוך הקושי הכי הכי עצום אפילו -

מ-קץ

עת צרה היא ליעקב ו*ממנה* יוושע -

וגם אם הכי חשוך וקשה - עלות השחר עוד תגיע. וקרובה מאין כמותה.

ודווקא מתוך החושך הכי גדול - נדליק את האור. 

בלב שלנו.

בלב של החצי השני שלנו.

נראה גם את האור שבו/בה.

את כל הטוב שבו/בה.

נבין מתוך עוצמות הכאב במבט על מה היה כאן בעצם,

מה הוביל לכך,

מה אני הכי הייתי צריך שם?

מה אשתי הכי הייתה צריכה שם?

לכן נזכור -

כשאנחנו במשבר - זו הזדמנות נדירה ועמוקה בשבילנו לתקן.
לתקן את עצמנו.
לתקן את החיים שלנו.
לתקן מה ששבור לנו בחיים האלה.

כשאנחנו נמצאים במשבר -
יש לנו גם הזדמנות נדירה להיות "משבירים לעצמנו"
כמו יוסף הצדיק, שהיה המשביר במצרים,
בזכותו לכל העם היה מזון ויכולת קיום ל7 שנים שלמות.

גם אנחנו -
אם נשכיל להבין מה המשבר הזה שאנו חווים אומר לנו?
מה הוא אומר עלינו?
מה הוא אומר על המקום שאנו נמצאים בחיים?
מה בו כואב לנו הכי הרבה?
מה הוא גורם לנו לחשוב, להרגיש ולרצות הכי הרבה?
אם נענה לעצמנו על כל אלה -
נוכל לזכות ולהיות המשבירים של עצמנו.
לגרום לנו להיות ניזונים יותר,
להיות חיים יותר,
להיות שלמים יותר
להיות מרוצים יותר.

כשאנחנו נמצאים במשבר - 
ניתן לנו "שובר" במתנה.
כן,
לפעמים
המשבר הוא מתנה.
כי בלעדיו לא היינו עוצרים רגע להסתכל בחיים שלנו.
לראות איפה כואב, איפה קשה,
איפה רע,
מה צריך לתקן,
מה לא הולך אפילו שניסינו בכוח זמן רב,
מה דרוש תיקון לשבר הזה.

קיבלנו שובר חינם להזדמנות חד פעמית להפוך את החיים שלנו למשהו טוב יותר.

כשיש משבר,
אפשר לקחת את המשבר הזה,
להתעלם, לכאוב ולבכות ולא באמת לשנות משהו בחיים שלנו.

אבל אפשר גם אחרת.

אפשר גם לתקן את השבור.
אפשר גם לזכות בשובר מתנה להתבוננות מעמיקה על החיים שלנו.
אפשר גם ללמוד ממנו ובזכותו להיות המשבירים הראשיים של עצמנו.
"המשביר לצרכן"
וה"צרכן" הזה הוא אני. לי אני צריך להיות המשביר.

נר החיים

הנר שמסמל את החיים, "נר ה' נשמת אדם",

והטומאה - מסמלת היא את היעדר החיים.

"טמא" משורש א.ט.ם - אטום - היעדר חיים.

ביצית שיכלה להיות מופרית אך לא הופרתה - תגיע הוסת ותהיה כאן מציאות של היעדר חיים = טומאה.

תינוק שיצא לאוויר העולם וכבר איננו בתוך גופה של אימו - יש כאן מציאות של היעדר חיים בתוך הגוף = טומאה.

אדם שהתקרב למת, נגע במת - יש כאן מציאות של היעדר חיים = טומאה.

הטומאה היא היעדר החיים.

וכאשר אני עם אשתי/בעלי אני רואה חיים.

"ראה חיים עם האישה אשר אהבת"

איתה, ורק איתה אני אראה חיים.

איתו, ורק איתו אני אראה חיים.

ואם חלילה אפזול הצידה ולא אהיה בבלעדיות ונאמנות לאשתי/לבעלי - כאן יש טומאה. כאן יש היעדר חיים. כאן אראה מר. 

כאן היוונים רוצים להשכיחם מחוקי תורתך, לטמא את הקדוש לנו, להכניס עבודה זרה בליבנו.

נתחזק בחיים.

בשלמות.

בשלום.

בבלעדיות.

"ראה חיים עם האישה אשר אהבת" - נשואים טריים

רק איתה, עם אשתך, אתה יכול לראות *חיים*

רק לה, לאשתך, תשמור את האהבה שלך.

רק עבורה, עבור אשתך תהיה הגיבור שלה.

תהיה גבר. וגיבור. שלה. ועבורה.

לא לחפש להיות גיבור של אישה רנדומלית, אלא של אשתך.

לא לחפש לעזור ולסייע על חשבון הבית פנימה.

להשקיע את כל הטוב הענק הזה שבך – באשתך.

להסתכל *לה* בעיניים

לשמח *אותה*

להצחיק אותה

לפלרטט איתה

לכתוב לה מכתבים או הודעות משמחות במהלך היום

לשלוח לה אימוג'ים אוהבים

לראות מה קשה *לה*, מה אתה יכול לעשות עבורה? במה אתה יכול לעזור לה?

לראות עוד את כל הטוב הגדול הזה *בה*, במי שכרתת איתה ברית עולם.

אין לך דבר יותר יפה ושלם ואהוב ומדהים מהאהבה הזו בינך לבין אשתך.

אין שום דבר שיכול להתחרות בזה.

זה *באמת* הדבר הכי יפה ומדהים שקיים בעולם.

כמה יופי וטוב אתם יכולים לחוות!

אילו עוצמות של קירבה ואהבה ואושר יש בכוחכם לחוות! מרגש ומפעים עד כמה!

כמה היופי והטוב הזה יעשו לך טוב, לאשתך טוב, לילדים שלכם טוב, לקב"ה נחת גדולה, לעולם כולו טוב עצום.

-----------

"שמעי בת וראי והטי אוזנך" ושכחי כל עבודה זרה שבלב וכל גבר זר שאינו בעלך

והטי אוזנך וליבך לאישך שלך.

תהיי האישה שלו, ורק שלו.

שמרי את יופייך, את צחוקך, את ליבך רק לו.

ראי חיים ואהבה יחד איתו

כל כבודך בת מלך – רכזי פנימה, פנימה אל תוך ביתך, פנימה אל אישך.

השקיעי את כל הטוב הזה שנקרא את – בו.

להביט בו בעיניים

לשמח אותו

לצחוק איתו

להעריך ולתמוך בו

לאהוב אותו.

אין לך דבר יותר יפה ושלם ואהוב ומדהים מהאהבה הזו בינך לבין אישך.

אין שום דבר שיכול להתחרות בזה.

זה *באמת* הדבר הכי יפה ומדהים שקיים בעולם.

כמה יופי וטוב אתם יכולים לחוות!

אילו עוצמות של קירבה ואהבה ואושר יש בכוחכם לחוות! מרגש ומפעים עד כמה!

כמה היופי והטוב הזה יעשו לך טוב, לבעלך טוב, לילדים שלכם טוב, לקב"ה נחת גדולה, לעולם כולו טוב עצום.

אם מישהו רוצה גרסה מקוצרת פשוט אני..

הטקסט מדגיש את רעיון “נר איש וביתו”: חנוכה הוא זמן לחזור לבסיס הזוגי – איש ואשתו, פנימה אל הבית והקשר. מתוך חיזוק השלום, הקרבה והתקשורת בבית, ניתן להשפיע גם החוצה. הוא קורא לראות את בן/בת הזוג במבט על, מתוך הכרה בטוהר הנשמה והכוונות, גם כשיש פגיעה או משבר, ולזכור שדווקא הקושי הוא הזדמנות לצמיחה, תיקון והעמקת האהבה.

עוד מודגשת החשיבות של בלעדיות, נאמנות והשקעה רגשית בקשר הזוגי: לראות חיים רק עם בן/בת הזוג, להשקיע בהם את כל הטוב, החיבה, העזרה והשמחה, ולא לפזר את הכוחות החוצה. אהבה זוגית מתוקנת מביאה טוב לשני בני הזוג, לילדים, ולעולם כולו – והיא האור האמיתי שנדליק, במיוחד בימי חנוכה.

(GPT)

יש את הגרסה של די שרוטדי שרוט
נר איש וביתו - תדליקו אחד את השני.
תודהנפשי תערוגאחרונה
לצערי אני לא מצליח לקרוא את הגרסה הארוכה
תודה על הגירסה המקוצרתהעני ממעש
(התודה לפשוט אני ולצ'אט גיפיטו😅)נגמרו לי השמות
נשואים טרייםנשואה127

היי

מתייעצת פה עם אנשים שמן הסתם היו במקום הזה...

תחילת הנישואין, ב"ה מאושרים עד הגג יחד. הבעיה היא שאנחנו ממש ממש מתקשים עם ימי הנידה והריחוק. חשוב לנו מאוד להקפיד ועדיין נופלים במגע ומרגישים אחרי זה רגשות אשם. מה עושים עם זה? 

בעיה ידועה וגם הפתרון...זיויק

ככל שהעיקרון הדתי חזק בבית אז זה פחות אופציה, ונשארים עם ה"פיתו בסלו", כלומר יודעים שיגיע ליל הטבילה וזה נשמר עד אז.

לכן השאלה היא כמה ההלכה נוכחת אצלכם בשאיפה הזוגית.

ברור שכל זה לא מזילזול בדחפים וברצונות הטבעיים שזה דבר משמח בפני עצמו וטוב מאד שקיים אצלכם.

קודם כל מזל טוב גדול לחתונההסטורי
שנית - להחליט באמת שכל ההרחקות המופיעות בהלכה, הן קו אדום חד משמעי. לא מעבירים חפצים, שמים בינכם סימן כשאתם יושבים לאכול לבד וכו'. כשמקפידים על זה, המגע כבר אינו אופציה.

שלישית - ללמוד ביחד, לחזור ביחד על ההלכות הללו, שהן חדשות לכם ואולי לא מספיק במודעות ובכלל - ללמוד משהו ביחד מחזק את היחס המשותף שלכם לתורה.

בהצלחה רבה וברכה גדולה בביתכם

בעיה מוכרת ומבורכתשלג דאשתקד

אתם רוצים קשר טוב ומגע וחיבה, וזה מדהים.

מה שצריך לשים לב, זה לשני דברים שפחות קל לראות מהמקום שלכם:

1. ככל שיש יותר מגע אסור ונקיפות מצפון, אתם תחוו את המגע כמשהו שמוביל לתחושות אשם, או שצד א מעיר לצד ב ומנסה למנוע אותו מהחטא. התוצאה היא כמובן בעייתית (ואפילו הרסנית, בטווח הארוך).

2. ככל שיש יותר שמירה, ככה ימי הטהרה הרבה יותר מרגשים ועוצמתיים. שוב, זה מתחיל בקטן אבל ככל שחולף הזמן זה מקבע את ליל הטבילה ובכלל את תקופת הטהרה כזמן של קשר מאוד מרגש ועוצמתי.

עצה פשוטה שלי: זמן הנדה הוא הזמן העי חשוב באמת לבניית הזוגיות, ואם מנהלים אותו נכון, מרוויחים בגדול. תקופת הטהרה, בעיקר כזוג צעיר, גולשת כמעט במישרין למגע וחיבור פיזי וזה מדהים. אבל אם מנהלים נכון את זמן הנדה, בונים את הרובד של קשר בשיחה משותפת, דיבור וסיפור על עצמי. זה מאוד מאוד חשוב, כי תוך כמה שנים שני התחומים האלה יהיו פחות לחוצים לכם, וככל ששניהם ייבנו טוב (מגע נעים מתוך קרבה ולא מתוך תחושות אשם, לצד שיחה נעימה ומקרבת) - צלחתם את החלק הכי בסיסי בזוגיות, ואתם במועדון הטוב של אלו שבונים את עצמם.

כדי ליישם את זה, תפנימו ביחד כמה חשוב גם זמן בלי מגע פיזי ואיך כדאי לנהל אותו בחכמה. תחשבו להעמיס על ימי הנדה שלכם מפגשים של שיח וקרבה שמצד שני לא מאפשרים ככ מגע. יותר יציאות בערב להליכה משותפת, לרכז אז נסיעות להורים ולאירועים וכדו'.

אני חושב שאתם נמצאים בשלב מרגש ויש לכם את הכלים לפתח זוגיות מהממת. מכיר הרבה אנשים שהיו שמחים לחזור לתקופה הזו ולעשות את זה שוב, בצורה נבונה ובונה.

מלא הצלחה יקרים!

ומזל טוב 🍷

תגידו כל בוקר תודה על המקום שלכםמשה

פתרונות טכניים כבר כתבו לפניי טוב ממני.

המון מזל טוב וברכה בע"ה!לאחדשה

קודם כל הכל תקין אצלכם ואתם לגמרי נורמליים ומצויינים ברוך השם.
זו מתנה וברכה גדולה, המשיכה הבלתי ניתנת למעצור הזו...
מבחינת עזרה טכנית- צעדי תינוק.
כל פעם להחליט על משהו קטן, לא ישר הכל או כלום כי זה קשה.
כל פעם שאתם מצליחים לשמור על הריחוק- לשמוח בזה.

אולי לעזור לעצמכם, לא להיות יחד המון זמן במצב של קרבה,
לצאת יחד למקומות ציבוריים אולי אפילו ליד אנשים אם ממש ממש קשה,
וכמובן להתפלל על זה להשם...
לשים לעצכם גבולוצ קטנים יותר- מה אתם בטוח לא עושים. צעדים קטנים. זה לא המקום לפרט אם באלך בפרטי בשמחה רבה...

מרגש לשמוע את זה,באמת.. מתיקות

רק אומרת שמפעם לפעם זה נהיה יותר קלאמונה :)

הפעמים הראשונות היו לנו סיוט ממש

אבל באמת מפעם לפעם זה נהיה יותר טוב ב"ה

ושנה-שנה וחצי אחרי החתונה זה היה לנו הבדל של שמיים וארץ מהחודשים הראשונים...

שולחת חיבוק, בע"ה שה' ישלח לכם כוחות לניסיון הזה, ואם זה מעודד- בע"ה זה ילך וישתפר...;)

זה עניין של החלטהרקלתשוהנ

ברור שקשה מאד מאד. ברוווור.

אבל זה עניין של החלטה, שרק אתם יכולים לקבל לעצמכם. יחד.

מה שהקל עלינו זה לצאת מהבית יחד כמה שיותר. 

לדעתי צריך לסייגשלג דאשתקד
עבר עריכה על ידי שלג דאשתקד בתאריך כ"ו בכסלו תשפ"ו 17:49

שאין הכוונה שכל היום תשהו בחברת אנשים, כמו להתארח הרבה אצל ההורים וכדו. זה יהרוס לכם את הכיף של הביחד.

אני הייתי ממליץ לטייל ברחוב או בקניון וכדו, שיש אנשים אז המגע תמיד עדין (או לא קיים - עניין של הנורמות שלכם), או לנסוע למקומות ואירועים אבל יש לכם את הביחד של הדרך לשם ברכב וכדו.

מאוד חשוב להתרגל להנות מלשבת לפטפט ולספר על עצמינו ולשתף ביחד, בלי אנשים נוספים ובלי יותר מדי מגע. זה הרגל מאוד כדאי להמשך הזוגיות (יש גם רובד של להעמיק את השיח המשותף, אבל זה לא נשאל כאן ולא כאן המקום לדבר על זה).

מציע לדייקהסטוריאחרונה

באמת יכול להועיל חלק מהזמן לצאת מהבית, מסכים שזו עצה טובה לחלק מהזמן או אפילו להרבה זמן, למי שבאמת לא מסוגל.

אבל, חשוב מאוד באופן כללי לשלוט בעצמנו וחשוב באופן ספציפי שתהיה זוגיות עמוקה ואוהבת גם בלי המגע. לא אומר בהכרח שהייתי מנדב לזה בלי שהתרה חייבה, אבל אחרי שיש את המצווה והאיסור - כדאי לקחת זאת כהזדמנות להעמקה.

הזדמנות לברר שהקשר שלנו הוא קודם כל קשר של נשמות, מתוך כך קשר של אנשים שיש להם ערכים משותפים ועולם ידע משמעותי ועשיר. מתוך כל הקומות הללו ועל גביהן מגיעה, בזמנים המתאימים, גם הקומה החשובה של המגע- שהיא מאוד מיוחד ונעימה ומביאה את היחד שלנו לקומות מדהימות. אבל היחד קיים הרבה לפני המגע.

כמדומני שאצלינו כזוג צעיר (אי אז...), הרבה מהשיחות הארוכות שביססו את היחד התודעתי שלנו - היו דווקא בשבתות שהיינו לבד בבית ואסורים.

מחזקים ומתחזקים יחד במהות מצוות טהרת המשפחהנגמרו לי השמות

ובמהות שמירת התורה והמצוות כולה.

ובפן הפרקטי, אכן מנסים קודם כל להיות בזה *יחד* מתוך הבנה שזה מה שאנו בוחרים וכי זה מה שחשוב לנו,

ומתוך החיזוק הזה כל אחד לעצמו וגם לשני/ה לעשות בפועל דברים שיעזרו - כגון דיני ההרחקות שבאים בדיוק כדי לשים את הגדרות הללו.

כתבו עוד על הפן הפרקטי ומצטרפת לכל דברי החוכמה שנאמרו כאן,

ורוצה גם להוסיף על הפן הרעיוני וההבנתי של הדברים בהרחבה:

בהחלט הזמנים השונים במעגלי החיים (כדוגמת הזמן שאסורים) מזמנים לנו הזדמנות מופלאה ללמוד ולהעמיק בכך יחד, ולגדול בתור הזוג שאנחנו לעוד ועוד רבדים עמוקים.

זו ממש עבודת חיים. 

בהחלט אפשרות של עבודה על רמת קירבה נפשית-רגשית בעוצמה גבוהה בזמנים אלו יכולה לתרום,

גם התכנסות והתמקדות אישית חשובים בפני עצמם

ולשניהם יש מקום, הכל תלוי באיזון העדין והנכון לכם כיחידים וכזוג.

ויש גם נקודה שחוזרת על עצמה הרבה פעמים בתקופה הזו, שהיא נקודת הרגשת הבדידות בזמנים אלו שאסורים. כתבתי עליה בהרחבה בעבר ומצרפת את הדברים גם כאן:

לפעמים עולה אצל האישה, ואולי גם אצל האיש, מן תחושה של "בדידות" כאשר אסורים.

וזו אכן נקודה מאוד עמוקה שלדעתי יושבת איפשהו שם-בנבכי הנפש של הרבה מאוד נשים (וגם גברים) בזמן שאסורים.

וזה ממש לא סתם.

הרי יש שפה שלמה של אהבה (בין היתר, יש 8 שפות של אהבה) שהיא שפת המגע -

שבעצם מי ש"מדבר" בה - אומר ע"י כל סוג של מגע - חיבוק, נשיקה, ליטוף, יחסי אישות וכו' - אומר ע"י כך "אני אוהב/ת אותך"

וגם מרגיש אהוב/ה ע"י מגע שנותנים לו/לה.

עכשיו,

בתקופה שאסורים,

ועוד אחרי החיבור הגדול שהיה שמותרים,

ועוד אחרי הרבה זמן שהייתם מותרים -

פתאום נלקחה מכם השפה הזו!

משניכם!

אז גם בעלך - זה קשה לו

כי הוא אוהב אותך

ורוצה להגיד את זה

להגיד את זה גם במגע

והוא לא יכול!!!

ואת, אוהבת אותו כל כך

ורוצה להיות קרובה אליו

אבל לא יכולה לומר לו זאת בשפת המגע!

ואז מה קורה?

למי שממש קשה, כי הוא ממש "ספץ'"- ממש מדבר חזק ורהוט בשפה הזו של האהבה - הוא לגמרי מרגיש כמו נכה חלילה שלקחו לו את הקביים והוא לא יכול ללכת... כאילו איבר ממשי מתוכו חסר...

ואז מתוך קושי הוא ממש מרגיש חסר אונים!

ומהחוסר אונים הזה באמת לפעמים נוצר ריחוק גם ברגש/בנפש -

*כי* כל כך אוהבים

*כי* כל כך קשה בלי המגע

ולעיתים אפילו מעדיפים "להתרחק" לגמרי כדי שלא יהיה קשה מדי עד בלתי אפשרי

וגם כדי לא ליפול.

השורש החיובי של זה כמובן מראה עד כמה אהבה ענקית וקירבה ענקית *כן* יש ביניכם!

שעד כדי כך אתם מפחדים לא ליפול מרוב שהתשוקה והאהבה ביניכם חזקה!

שעד כדי כך אתם מרגישים חסרי אונים בלי יכולת המגע הזו

שעד כדי כך לפעמים הנפש ומנגנוני ההגנה מעדיפים להתרחק כי פשוט לא יכולים ככה בלי המגע!

אם מבינים את השורש של זה,

את המקום ממנו הכל קורה -

זה מאוד יכול להרגיע את הנפש.

כי דווקא כאשר אסורים יכול לעלות רצון יותר חזק לקירבה נפשית ומילולית

אך לעיתים מרגישים, כמו שפירטתי קודם, בדיוק להיפך

ואז התסכול גדול שבעתיים

גם אין שפת המגע

וגם אין את שפת המילים

אז כאילו מה? אז מה כן יש?

מה? כל מה שאנחנו זה רק מגע?

מה, למה אנחנו כ"כ רחוקים?

מה, הוא כבר לא אוהב אותי?

מה, הוא רק רוצה אותי כשמותר לגעת? ואני אותו?

מה יש לנו?!

אז על כל השאלות האלה לענות - ממש ממש לא!

יש ביניכם קשר שלם!

אהבה שלמה ואמיתית

אתם פשוט אנושיים!

פשוט לקחו לכם שפה! קביים, איבר, פה, יכולת התבטאות!

והריחוק הוא לא אמיתי אלא רק כמו מסכה לתסכול וחוסר האונים שהנפש מרגישה *כי* היא רוצה להיות כל כך קרובה!

עכשיו זה חשוב חשוב חשוב

אני כותבת את זה לך, לעצמי, לכולן

וכ"כ למה?

כי דווקא בימים האלו,

הימים שאיש ואישתו אסורים,

הם ימים שחלילה "מועדים לפורענות".

הכוונה שחלילה חלילה בגלל אותה הרגשה בנפש

אותו איש

או אותה אישה

יכולים "להאמין" ו"ללכת שבי" אחרי הרגש המתעתע והשקרי הזה של ה"ריחוק" לכאורה

ולחשוב שהאישה שלהם/האיש שלהן רחוק מהם

ואז זה כר פורה לחלילה ריחוק אמיתי

ע"י קשרים אסורים ל"ע

או מריבות

ויכוחים

צעקות

חוסר הבנה

רצון למלא את ה"חלל" הזה בהתכתבויות או דיבור עם גבר אחר חלילה,

או לצחוק ממישהו אחר חלילה,

או כל דבר שמכניס גורם זר בקשר המקודש בינינו

וכל דבר שהוא לא מקרב בינינו אלא מרחיק

כיוון שאין ואקום בעולם.

איפה שלא נכניס את הטוב - ישר יש בור פעור לרע.

וישר צריך למלא אותו!

כמו שכתוב בתורה "הבור ריק"

ומפרש רש"י מים אין בו

אבל נחשים ועקרבים יש בו!

ז"א, אם אין את הקירבה

אז חלילה הפוטנציאל לרע ולריחוק עוד יותר גדול!

וצריך להיזהר שבעתיים!

צריך ל"סור מרע" שבעתיים!

ואז "לעשות טוב" שבעתיים

לא לדבר עם מישהו שאסור (תמיד כמובן!)

לא לריב מריבות מכוערות

להמשיך להבין אחד את השני

כן להסתכל בעיניים (אם מתאים לכם, אני חושבת שזה חשוב)

כן לצאת יחד דווקא כשאסורים לבילוי רק בלי מגע

כן ליצור זמן ומרחב לזוגיות - זמן, פניות ומקום לזוגיות,

כן לדבר על הדברים

כן לומר במילים "אני אוהבת אותך"

או בפתקים

או מחוות

או חיוך

כן להתמלא במה שכן יש

במה שכן היה

להיזכר בזה

לזכור את זה

להפנים את זה

להסניף את זה עמוק לתוכנו

ובשאר הזמן?

בשאר הזמן להבין את המקום בנפש של זה.

ולשחרר.

להרפות.

ככה זה.

אי אפשר תמיד מושלם.

אז להכניס גם דברים טובים *אחרים* אבל שיהיו *טובים*

זמן למרחב *האישי* של כל אחת ואחד מאיתנו

זמן יותר לפיתוח תחביבים

זמן יותר ליציאות עם אחות/חברה/אמא/אחר

זמן יותר לפתח דברים בעצמך ובעולם האישי שלי ולהשקיע בזה יותר

זמן יותר לבקר הורים ומשפחה

זמן יותר לישון

זמן יותר לראות סדרות אולי, או כל דברים שאוהבים וזה דורש רק אחד ולא זוג

וכמובן גם אישך אותו דבר - יקדיש את הזמן להתמלא ב*אני* שלו

זמן יותר לעצמו

לעבודה/לימוד תורה

לחברים

ליציאות עם משפחה וחברים

לפיתוח עצמו ותחביבים שלו ויצירתיות שלו

ואז

כאשר המקום של זה בנפש קצת נרגע

אפשר לאט לאט לראות גם את הברכה בזה -

שזה באמת באמת מאםפשר גם זמן לגדול בתור יחידם ולא רק בתור זוג,

ואז אותם שני היחידים האלה יגיעו לטבילה ולמפגש המחודש עוד יותר מלאים

עוד יותר שמחים

עוד יותר *הם*

ומתוך המקום האישי השלם הזה - גם הזוגיות תהיה שלמה יותר

כי כאשר כל אחד מרגיש *עם עצמו* ועם *עצמה* טוב ושלם - הזוגיות היא הראשונה להרוויח מכך! (וגם להיפך כמובן!)

ואז יש גם את הגעגוע

והציפייה

והכמיהה

והתשוקה

ואת החיבור המחודש שהוא ממש יכול להיות עם פרפרים בבטן ממש כמו ואפילו עוד יותר מיום החופה!

ולהכניס עוד עומק וגיוון וטוב שלם בתוך המרחב הזוגי שלכם בתחום האישות ובכל התחומים.

אני קוראת לזה (לתקופה שאסורים) "שעת האפס"

שכאילו אנחנו, הנפש שלנו, כמו שעון,

שצריך מדי פעם להתאפס

לאפס אותו.

כי אם לא הוא משתגע ולא מראה את השעה הנכונה

אבל כאשר מאפסים אותו

ונותנים לו את היחס הראוי לו - הוא ימשיך להתאפס על עצמו ולהרואת את השעה הנכונה

ממש "אם תעירו ואם תעוררו את האהבה עד שתחפץ" -

שיש כמו שטח אפור כזה שהוא הזמן שאסורים בו, תקופת הריחוק בנידה,

שמה שיכול לתרום ולעזור לאפס אותו זה מה שכתבתי קודם - להכניס טוב ולא רע,

למשל סרט, שיר שכותבים או שרים עליכם עם תמונות שלכם מכל הזמנים, ממש להקדיש באופן *אקטיבי* זמן ב"להעיר ולעורר" את האהבה עד שתחפץ בזמן הזה שזה דורש יותר אנרגיה,

אז כן, לעשות קליפ מכל הסרטונים והתמונות שלכם,

לדבר על הילדים החמודים

להקדיש יותר זמן לילדים החמודים

לשמוע שירים שמקרבים ומחזקים

לרקוד

לראות סרט שיכול לקרב (לאו דווקא ביחד, הכוונה לקרבב את הלב שלכן בנפרד לשני ולתחושת הקירבה)

בילוי יזום יחד

שיחה טובה

מבט בעיניים א ר ו ך

ממש להעיר את הקירבה הזו

כמו שעון מעורר

ואז,

במקום ללכת ולהיות בשטח האפור - שיכול לזמן את כל הרע והריחוק והדברים הרעים חלילה שפירטתי למעלה -

ללכת לשטח הלבן, או הורוד - ששם הכל טוב, ומקרב, ונכון, ואמיתי ולא מזויף, גם בטווח הקצר וגם בטווח הארוך.

למשל להוסיף עוד פגישה עם אחות

עם חברה

לצאת לאוויר עם מוזיקה

לישון

להסניף את הילדים

להתפלל על זה ולהתפלל בכלל

להתחזק

לראות סרט טוב

לראות תמונה שלכם יחד

ליצור משהו

לעזור למישהו - בטוב

ממש להתכוונן לזה!

לדבר את זה.

לשהות לבקש מהשם את זה.

במילים פשוטות.

כל יום.

ואם קשה אז יותר חזק לבקש.

ותמיד תמיד לחשוב

מהי מטרת העל שלי? למשל זוגיות טובה לנצח ובית שלם ושמח לנצח -

אז מה מקרב אותי למטרת העל הזו שלי?

ומה מרחיק אותי ממטרת העל הזו שלי?

וכ-ל מה שמקרב אותי למטרה - לעשות!

וכ-ל מה שמרחיק אותי מהמטרה - להתרחק!

ב"הצלחה רבה, מאחלת לכם שתזכו לצמוח ולמצוא המון מתנות דווקא בתוך התקופות שאסורים, ומתוכן להעמיק ולשמוח עוד יותר גם בתקופות שמותרים 🙏🌹

יש מטפלים בקהל?חוזר

אשמח אם תוכלו אפילו לתייג אנשים מהפורום שעוסקים במקצוע. תודה

אני מטפלת, פסיכולוגיתמתיכון ועד מעון
מטפלים באיזה תחום אתה מחפש?לאחדשה
כל תחום, אני רוצה להבין משהו על המקצוע הזהחוזר
אז תשאל את שאלתך ומי שיהיה לו מה לענות יענההסטורי
אנשים לא אוהבים, בצדק, שניק חדש מתחיל לאסוף פרטים על ניקים.

מחילה, עניתי לך אתמול (לא גילית סוד, זה ידוע בפורום) כי הייתי בטוח שמי שבפורום נשואים מחפש מטפל - מחפש לעצמו מטפל זוגי. אבל אם אתה בסה"כ רוצה לברר משהו כללי - אין צורך לאסוף כאן מידע.

טוב, אבל בפומבי בטח לא יענו... אנסהחוזר

מה ההכשרה שלכם?
כמה שנים אתם במקצוע?

מה היקף העבודה?

על זה בוודאי לא יענו ואני גם לא באמת מבין מה אתההסטורי

מנסה להשיג.

המושג 'מטפלים' הוא עולם מאוד רחב והתשובה לשאלותיך תהיה שונה מאוד מאחד לשני. אם אתה רוצה ללכת למישהו לטיפול, הגיוני לשאול אותו את השאלות הללו באופן אישי, אבל לא חושב שדרך הפורום.

מזל שלא שאלתעוד מעט פסחאחרונה

גם מה גובה המשכורת וכמה יש להם ביו''ש.

המטרה שלך לא ברורה, (ואם כבר נראית כחשודה) ולכן אין רצון לעזור לך.

אתה שוקל ללכת לטיפול? אתה שוקל ללמוד טיפול? או שאתה סתם רוצה להסביר שהכל חארטה?

תסביר מה אתה צריך, תקבל תשובות למה שאתה צריך.

ויכוח סוער - אוכל קנוי - בבקשה בבקשה תעזרו לי!זקן ושבע ימים

אשתי לא אוהבת לבשל אבל טובה בזה, אמא שלה לעומת זאת שורפת סלט. בקיצור זה לא הצד החזק שלהן. אשתי כל הזמן אומרת שיש ביצה במקרר ואפשר להכין חביתה, ויש ירקות אפשר לחתוך סלט, ולכן לא מבשלת. ואני אומר לה שאני רעב והלוואי והייתי יודע לבשל אוכל, אוכל אמיתי. בישולים. סירים. הבנתם..

בקיצור, חזרנו שבת מההורים שלה, עם מה שמתיימר להיקרא "אוכל", וכל השבוע אני רעב! אומר לה אולי תוכלי להכין משהו, את טובה בזה. היא אומרת לי שיש אוכל מההורים שלה, או שאני אכין חביתה, מצידה לא חסר אוכל.

אז עשיתי מעשה - הלכתי לקנות אוכל מוכן, פיצה שווה, המבורגר טוב, סושי מפנק..

חזרתי ואמרתי לה  - זה שלי! אני רעב!

ואז היא נפגעה ממני ממש. אמרה לי שהיא גם עובדת קשה, וגם רעבה, וזה לא בסדר שאני לא חולק איתה. אז אמרתי לה שהיא טוענת שיש מלא אוכל בבית, אז מה פתאום היא מתנפלת על מה שקניתי? לא בקטע של קמצנות , אלא בקטע של אם את בסתר ליבך גם רעבה וגם יודעת שאין באמת מה לאכול ושסלט לא באמת משביע, אז מה את מחכה שאני אקנה אוכל מבחוץ ואז אוכלת לי אותו??

בקיצור - מה דעתכם? האם אני באמת לא בסדר במצב הזה? 

למה שלא תלמד לבשל בעצמך?shaulreznik

זה מעניין, לא גוזל יותר מדי זמן אם מכינים תבשילי קדרה, אורז עם ירקות, פשטידות וכיו"ב. בנוסף תזכה להמון מחמאות מאשתך וחמותך. 

אולי יעניין אותך