~התיעצות~אורושקוש
אנחנו בכתה 30 ומשו בנות.. ויוצא שממוצע 3 בנות מתפללות בקול עוד 5 בשקט ושאר לא מתפללות חלק שומעות מוזיקה בשקט או מדברות.. מתוך ה-3 שמתפללות יש שתיים שחזניות תמיד-ו-ז-ה-ו..
אוקי אחרי שכתבתי את הנתונים- אני בהתלבטות אם ללכת למורה ולבקש שנתפלל בשקט וזהו או להשאיר את זה ככה כשאני חזנית לקהל שהוא בערך אני.. אני יודעת שאם אני אבקש היא תסכים כי תכלס מי שעושה את התפילה-תפילה זאת אני..אבל לא יודעת אם נתפלל בשקט יהיו בנות שלא יתפללו מהבנות שעכשיו כן מתפללות.. וגם בכל זאת ככה עוד יש קצת אוירה של תפילה..
מצד שני-זה כאילו יותר זלזול ככה כשמתפללים ושרים בקול ובנות מדברות כאילו לא יודעת מה..וגם ביום חמישי מתפלל איתנו מורה אז הוא שומע בעצם רק אותי שרה אז יש בזה די בעיה..
קיצור-מה עושים?!
לא יפה שאף אחד לא מתייחס!!!|נעלב|אורושקוש
מממ...זכוכית מגדלת
אני די מבינה את הבנות שמתפללות בשקט.
גם אני עושה רק עם השפתיים.

לפי דעתי חבל שתפסיקי להתפלל בקול.
ופשוט בימים שמלמד אתכן מורה, תתפללו בשקט.
בשקט הכוונה-כל אחת לבד..לא בשקט עם השפתייםאורושקוש
רוב התפילה היא בשקט רק ששרים שירים והקצב לפי החזנית..
איפה את לומדת?אלישע בן אבויה
בס"ד

זה נורמלי באולפנות? אם זה המצב, לדעתי צריך לסגור את המקום הזה..
לא אלישע, זה ממש נורמלי באולפנותאביה =)
נכון. גם אצלנו זה ככה.אנונימי (פותח)
כן גם לי זה נראה מוזרכחול כהה
אצלנו בנאדם יכול לא לבוא לתפילה, אבל אם כבר בא הוא אז הוא יתפלל אבל לא ידבר
כי אצלכם זה ישיבה.אנונימי (פותח)
התפילה אצלנו היא בכיתה לא בבית כנסת או בית מדרש או משהו כזה וגם כל שניה יש בנות שמאחרות אז זה ממש מפריע
אוי.. גם אצלנו זה ככה...אביה =)
רק שאצלנו לא שומעים מוזיקה, אלא רק משתעממים כי למורות לא אכפת שאת לא מתפללת, אלא שלא תעשי דברים תוך כדי התפילה...
וחצי מהכיתה יוצאת ונכנסת חופשי...
זה ניראה כאילו השלמת עם המצב.למה להתיאש?אינטרנט?!
כי אי אפשר!!!אביה =)
ו-אוף!!!
בכיתה השניה זה ממש לא ככה!!!
וב אמת, זה ממש תלוי בבנות של הכיתה....
וואי,, תקשיבו, זה ממש עצוב, אני ועוד מישי מהכיתה מתחילות שמונה-עשרה, אני התחלתי איזה שתי דקות לפניה והיא מסיימת להתפלל כשאני ב"סלח לנו"

את מישורון?לוטמניה
ולא, זה ממש לא רגיל באול' תורניות. אולי בכיתות ז-ח.
טוב, אז אולי זה יעבור, אני ממש מקווה!!!!אביה =)
לא אני לא מישורוןאביה =)
אין לי מושג איך זה באולפנות..אורושקוש
אני בכתה ח' בבי"ס יסודי..
חשבתי לבקש מהמורה לתת לי שיעור אחד לדבר על זה..אבל מה אני אגיד?! זה בנות שיעשו דווקא...
ביום הולדת שלי פשוט בכיתי ותוך כדי צרחתי עליהן שהן מפריעות לי..תאמינו לי שכבר לא יכולתי..
אבל מה כן לעשות?! אין לי מושג כבר..
וזה עצוב לי מאוד המצב הזה...
לפי דעתי..השם הוא המלך
אצלינו בכיתה זה גם היה גם ככה..ואז החלטנו שכל אחת תתפלל לבד...וזה היה יותר מוצלח...
..להבת-כוח
בפשטות, אל תוותרי על התפילה יחד!
שנה שעברה התפללנו יחד והייתה אווירה של תפילה, מתוך 30 בנות הגיעו בזמן 26 או משהו בסיגנון.
השנה אין לנו מורה יחד איתנו ויש 5 בנות שמגיעות בזמן ועוד10-15 שמתפללות מאוחר עשר דק' לפני שהמורה מגיעה לשעה הראשונה.
לא הצלחתי להבין מדברייך אם יש לכן מורה יחד איתכם. אם אין, תשיגי אחת.
אין דרך שאת תצליחי להשליט סדר ואווירה של תפילה לבד, דוגרי זה גם לא האחריות שלך. ואם תבטלי את התפילה יחד לחלוטין, אין מצב שתצליחי להשיג את האווירה.
כשכולן מתפללות יש מצב שבנות שאין להם כ''כ כוח בכל זאת יתפללו כי כולם עושים את זה. חבל לפספס את הבנות האלה.
בכל מקרה, ב''הצלחה.

גם אני חושבת שלא כדאי לוותר על התפילה ביחד..אורושקוש
כן,יש לנו מורה אבל היא אני לא יודעת להגדיר ממש אבל היא לא ממש משתלטת.. היא התחילה עכשיו שמי שלא מתפללת מקבלת עבודה..אבל את יודעת איך זה..יומיים היא לא מתפללת איתנו-אז יש בלאגן..
ואני לא חושבת שזה צריך להיות ככה.יש זלזול בתפילה וגם אם יהיה שקט זה עדיין יפריע לי.     זה ממש לא צריך להיות ככה אני רוצה לשנות את זה..ואני משתדלת כמה שאני יכולה כשאני חזנית(שזה רוב הפעמים) אני משדלת כמה שיותר שזה יהיה בצורה כזאת שיהיה חשק להשתתף בתפילה או שלפחות תהיה יותר אווירה של תפילה..
חשבתי לבקש מהמורה שנדבר על זה..או שאני אדבר..כי חייבים לשנות את זה..אני לא מבינה איך בנות שלא מתפללות אף פעם יכולות לקרוא לעצמם דתיות.. אבל איך משנים את זה?! אוקי חפרו על כל מני הסברים על קטעים התפילה כדי שבנות יותר יתחברו לתפילה.. מה אפשר לעשות?!
אור.להבת-כוח
אני לא חושבת שעונש הוא הצורה הנכונה.
א. דברי עם המורה, אבל אל תבטלי, אלא תסבירי לה את דעתך לגבי התפילה. רק שתשמע את מה שעובר על הבנות.
ב. אני ממליצה שתלמדו הלכה מהלכות תפילה כל בוקר, או שתשירו שיר לפני. לזה אין סיבה שלא יקשיבו, זה אפילו מהנה.
ג. להגיד שאת לא מבינה איך בנות שלא מתפללות קוראות לעצמן דתיות, לא רק שזה לא נכון בעליל! זה גם קביעה --------- (אין לי מילה לתאר) ביותר. זה פשוט לא נכון! אל לנו להרגיש שיש לנו את הזכות לקבוע מי דתי ומי לא. השאירי את החשבונות האלה לקב''ה.
ב''הצלחה
א.אני יראה מתי אני אוכל לדבר איתה..אורושקוש
ב. אז את פשוט לא מכירה אותם..שיר לפני התפילה וא הדבר האחרון שיעניין אותם..והלכות תפילה אין טעם-מי שמתפללת תקשיב להם אבל היא די יודעת את זה כבר..ומי שלא מתפללת לא תקשיב...
ג. צודקת.למרות שקשה לי עם זה בכל זאת..אבל כשהן מפריעות לתפילה אתה באמת לא מבין מה הם עושות בבי"ס דתי..אבל באמת אסור לנו לשפוט. צודקת!
..להבת-כוח
שמעי, תודי לקב''ה שיש לך עם מי להתמודד. אצלי אין בנות בכיתה! זה לא משנה אם נחליט לשיר כי זה יהיה אני שרה לבד עם עוד שלוש בנות כשהשאר בחדרים ישנות.
הבנות כן נמצאות, אז צריך למצוא משהו שיעניין אותן! אולי הלכות לשון הרע, זה תמיד מתאים לכולם. או שתמצאי ספר של סיפורים חסידיים של רב אריה לוין או הרב קרליבך ותקריאו סיפור כל בוקר.
שמעי, תפילה זה לא מה שבוחן מי דתי ומי לא. כשהן מפריעות לתפילה את נפגעת, זה מעצבן אותך ואת מרגישה מהן המון זילזול, ואני מבינה את זה לחלוטין. אבל זה לא קשור לדתי! זה קשור לחוסר תשומת לב. אני מאמינה שאם הם היו יודעות שזה שהן מדברות מוציא אותך מריכוז לחלוטין, הן היו יותר משתדלות.
מצד אחד יש רצון פשוט להעיף את כל מי שמדברת מהכיתה, כל מי שלא מתפללת- שתצא לדשא ותחכה עד שזמן תפילה נגמר. מצד שני, אנחנו רוצים לקרב ולא פשוט לוותר.. ולכן מהיכרות שלך עם הכיתה את צריכה לבחון מה כן יקלוט את אוזניהם ונפשותיהם ויעודד אותן להתפלל.
תבחני אולי יש לחץ חברתי לא להתפלל, או משהו בסיגנון, ואז תחשבי מה אפשר לעשות כנגד זה.
שמעתי משהו יפה, גם אם כרגע לא מתחשק לנו להתפלל, ושהאנחנו העכשויים מנותקים אז אין קטע להתפלל. צריך לזכור שמתפללים על השאיפה. הוי אומר, אנחנו מתפללים על המצב האידיאלי שאליו אנחנו שואפים להגיע. כך שאף אדם לא יכול להגיד שהתפילה לא נוגעת בו, כי התפילה לא צריכה רק לגעת בבו העכשווי אלא גם בבו העתידי, והוא לא יכול לדעת מי הוא יהיה בעתיד.
תראי-אורושקוש
אני נפגעת מהן לא הרבה כי אני ב"ה מצליחה להתרכז בתפילה גם כשיש רעש חוץ מביום הולדת שלי שזה כבר היה בלתי נסבל.
אבל אני נפגעת בשביל בתפילה. ככה?! ככה מתייחסים לתפילה?!
ואת מבינה? אני לא אוהבת לצאת 'הרבנית' של הכתה או אחת שסתם חושבת את עצמה למורה..
אני ודעת שאין לי בררה אם אני רוצה לשנות את זה.. אבל אני מנסה לחשוב איך..סיפורים חסידיים לא נראה לי יגעו להם..
צריך משו שפשוט יגיע להם ישר ללב, שיגיע לאיפה שצריך להגיע וישנה בהם משו..הם יזלזלו בסיפורים ובהלכות..
בקיצור אם יש לך רעיון אני אשמח!
אולי יש לי ראיון....הדרוש=)
שנה שעברה המורה שלי הקריאה לנו איזה קטע חמוד וממש נוגע ללב....

הינה הוא:
איזה מין חבר?
אתה שומע אותי. אתה שוב לא מסתכל עלי ... ובעצם, מתי אתה כן מעיף מבט לעברי. הינה,אני קולט את עיניך מרצדות מפה לשם. על מה אתה בידיוק חושב?
כן, יש לך אלף ואחת עיסוקים אחרים חוץ מאשר להזכר בי. ללא, לא, אל תתנצל, אני לא אאמין לך.
חשבתי שאנחנו חברים. כלומר, תמיד ביחד. ביחד כשטוב, וביחד כשרע.
איזה תמים הייתי. בהתחלה סירבתי להאמין שאתה יודע לבכות לי רק כשרע לך, כשאתה צריך איזו כתף להשען עליה. אבל עם הזמן הבחנתי שאת הדברים הבאמת שמחים שלך אתה אוהב לשמור לעצמך ולאחרים.
אני חשב שאפשר לקרא לך "חבר לעת צרה". כשיש לך צרה, אתה תמיד מופיע. כל כך נירגש, כל כך כואב, כל כך מעורר רחמים.
הנה רק אתמול כל כך רצית זוג אופניים חדשות עם מהלכים. איך רצת אלי בכזו התרגשות... תארת בדיוק מה אתה רוצה, בקשת, התחננת... זה היה מדהים לראות אותך ככה, כמה נירגש. וזהו, אחרי שיש לך כל מה שאתה רוצה אתה הופ... נעלם.
אני פשוט נגד חברות חד צדדית, זה הכל.
תראה אתה אפילו עכשיו לא מסוגל להקשיב לי כמו שצריך. אני יודע, צריך ליקרות משהו כדי שתתנער, כדי שתוכל להיסתכל טוב טוב ולומר מכל הלב מה שיש לך להגיד.
אולי אני נישמע כועס, מרוגז... הייתי אומר שההגדרה הטובה ביותר היא מאוכזב.
אבל אני פה למרות הכל. מחכה לך, מאמין בך, יודע שאתה יכול גם אחרת.
ממני ,
הסידור שלך.!
אני חושבת שהקטע הזה נכון לגבי כמה בנות מהכיתה שלך. ואני מקווה שזה יפיע על חברותיך...

.להבת-כוח
אוקי, אז מה דעתך על להביא טייפ ולשים שירים?
זה לא דורש מהן יותר מידי, תעשי מקבץ של שירים חסדיים ושימי בבוקר. מה דעתך?
ולכן כדי שלא תצאי רבנית, הדיבור עם המורה יעזור לדעתי.
לגבי הפגיעה בכבוד התפילה, אני מסכימה לחלוטין! ממש כואב לראות את זה, הזילזול הוא בלתי נסבל לפעמים.
ב''הצלחה רבה אור!
שוקולד זה בדיוקהבורא אוהבאותי
מה שאני חשבתי ואור תבקשי מהמורה שכל אחת תתפלל לבד סתם זה נראה לי יותר טוב אצלינו אסור וזה סיוט כאילו אני לפעמים קולטת את עצמישרה לבד כזה

אצלינו...עץ על מים
יש כל יום חזנית אבל רק היא מתפפלת לעצמה ועוד כמה בנות שמתפללות לבד וזהו אבל שמבקשים מהמורה להתפלל לבד כי אף בת לא מתפללת היא לא מסכימה זה מחרפן...
..-רייייינוש
אצלנו זה פשוווט היה אותו דבר (רק אני מתפללת!!) וזה מעצבן .
כול אחת עושה מה שהיא רוצה יוצאת מתי שבא לה..עד שאני יצאתי עליהם ואז בקשתי מהמורה
שכול אחת תתפלל לבד..ופשוט התחלנו להתפלל לבד ויש בנות שמתפללות וזה טוב ...
בית הכנסת יושבי בצילואנונימי (פותח)
אני מתפללת דווקא בבית הכנסת יושבי בצילו הוא נמצא בדרך בית לחם.
זה ביהכנ"ס ממש טוב........
הוא של סבא שלי - זקי שישפורטיש. הוא הקים את ביהכנ"ס לזכר שסבא שלו- אליהו שישפורטיש.

הממ..את ממש מזכירה לי את הכיתה שלי שנ"ש.שיראל.
אפחת כמעט לא התפללה ומי שכן-איזה שתיים שרות בקול ועוד כמה שרות (?) בשקט בשקט ועוד כמה מתפללות לבד..
כצפוי-התחננו למורות להתפלל לבד והן לא הסכימו אבל לפחות אמרו שמהשנה מתפללים לבד..
למרבה הפלא זה השתפר כמעט לחלוטין! כולן מתפללות (למעט בודדות ממש) ואפילו כשלא מגיעות מורות מתחילים לבד.
נכון-יש כאלה שיוצאות להתפלל (!) בחוץ ויש הרבה מאחרות,ולא כולן באותו קצב בכלל (אני מתפללת חלק בהסעה וכשאני מגיעה אני ממשיכה ותמיד אני גומרת אחרונה ולא מספיקה להיות קצת עם כל החברות בחוץ ) אבל ב"ה כולן מתפללות.
בקיצור-אני ממליצה לחכות קצת ולהמשיך להתפלל ביחד ואח"כ כשהבנות יתבגרו קצת להתפלל לבד בתקווה שכולן יתפללו כבר אפילו בלי תמריצים..
מה הקשר?!?!(דוריה)נדנדה כתומה.אחרונה
לפי התגובות-נדנדה כתומה.
זה נראה כמו בעיה של כל החיינוקיות בארץ...

גם אצלנו יש תבעיה הזו- בצורה חלקית:

ישלנו מחנכת מדהימה- שרוב הכיתה מתות עליה, והיא כן יודעת לעשות אווירה של תפילה בכתה... ומתפלליםן ביחד וזה..  א-ב-ל, פעמיים בשב וע היא לא איתנו בתפילה ואז אינלנו מורה קבועה בכתה... לפעמים ה'מנהלת'(היא המנהלת, אבל אפחד לא קורא לה ככה,כולם קוראים לה המורה רותי.... והיא המחנכת של י"ב, וחוצממנה יש גם תרב, שהוא ה 'מנהל המפחיד' ...) איתנו ולפעמים המדריכה.. והן לא מצלחיות לעשות ממש אווירה של תפילה.. הנן מצאו פתרון פשוט- בימים האלה מתפללים לבד, אבל מלאא פעמים זה לא עובד כי זה פשוט אומר- 6 בנות בערך מתפללות, כל השאר עושות מה שבאלהן..(שזה כולל להפריע לבנות שכן מתפללות להתפלל...)
היתה גם תקופה של בערך חודש שהמחנכת שלנו לא יכלה להגיע לאול', ואז המדריכות(גם השניה..)או המורה רותי  התפללו איתנו כל בוקר במקומה...(ז"א=מתפללים לבד...) והיו בנות שפשוט אפ'פעם לא התפללו...(וכן, גמאני מצאתי תצמי פעם מנסה להתפלל ולא מצלחה כי כולן מדברות ומרעישון ומפריעות מסבבי...)

גם המורה רותי אמרה פעם שהיא מקווה שכשהמחנכת שלנו תחזור היא לא תכעס שהרסנו לה תתפילה...

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך