שאת נזכרת בתחושות הקשות, שהוא לא היה איתך עד הסוף.
שהוא קצת אולי הרבה הסתכל עליך מבחוץ. ולא רצה אותך באמת.
הוא היה רגל בחוץ רגל בפנים. לא רצה לטעות בך. לא רצה להיכנס לזה.
התלבט והתלבט
והתלבט
לא היה שם לגמרי
לא רצה את זה באמת.
חשש לוותר, אבל גם הרבה חשש ללכת על זה.
קצת הרגשתי שהוא "עושה לי טובה" ולא משתוקק לזה.
מסתכל עליך מבחוץ.. בוחן, בודק.. לא סגור. לא יודע. זה לא כן ולא לא. יופי באמת. זה לא כן? אז שלום.
מרגישה שאני כל כך לא מוצלחת, כל כך נכאבת מהסביבה..
מאנשים כאלה.
שלא באמת רוצים בי, שלא באמת חפצים בי.
שאני לא ראויה לאהבה. שאני לא ראויה שירצו בחברתי.
שאני לא מספיק. או לא בכלל.
שלא בטוחים בי. לא רגועים איתי. לא סומכים עלי.
לא מאמינה שאני באמת ראויה ליחס ורצויה. לא מבינה למה מתייחסים אלי.
למה רוצים אותי. מה מצאתם בי.
נמאס לי לחוות כל הזמן מהסביבה שלא רוצים אותי. להתאכזב כל פעם מחדש.
ושהם לא עונים לי. חוצפנים. שעה על הקו כבר יומיים ואין מענה ואין צפי למענה! בדוק עד סוף היום הם עדיין לא היו עונים! אז שלפחות לא יחרטטו תשכל שהם "מחכים לשיחתכם".. יא אללה שלהם. מוציאים את כל המיץ לבן אדם שכל כך מקווה ומצפה למשהו מסוים! קצת רגישות יא מטומטמים. אני בונה עליכם אז מה נראה לכם עם ההתנהלות המטומטמת הזאת!
אני קולטת שהוא לא רוצה. זה ברור כשמש.
גם כל המחשבות שווא האלה, של עכשיו הוא חושב עלי ככה וככה.
כלומר אם הוא לא היה רואה אותי, אז הוא לא היה חושב עלי והיה שוכח אותי, ובגלל שעכשיו הוא ראה אותי אז עכשיו הוא נזכר בי ובטח הוא חושב עלי שאני כזאת וכזאת, וכל הכבוד לי ע כך וכך ואיזה רצינית ופייטרית ועושה עם עצמה משהו ולא נשארת בדאון וכו וכו
שקר וכזב.. פשוט שקר אחד גדול
הוא בכלל לא חושב עליך את כל הדברים האלה כשהוא רואה אותך! את בכלל לא מעניינת אותו והוא לא רוצה ולא אמור לחשוב עליך! עובדה שהוא חתך, מה את באמת חושבת שאחרי כל זה הוא עוד יחשוב עליך כל פעם שתעברי לו מול העיניים? תאמיני לי שזה הדבר האחרון שהוא היה רוצה. לראות אותך.. מבחינתו הלוואי והיית נעלמת לו מהעיניים כי נסגר הסיפור. אין על מה לדבר יותר. די לחיות בסרט.
הקטע היותר מעניין, זה שגם אם הוא היה פסדר איתך או מישהו אחר עדיין יש לי את הקטע הזה שאני נכנסת לראש של אנשים ובטוחה במיליון אחוז שהם עכשיו חושבים עלי ככה וככה. בטח ההוא חושב שאני צדיקה, וההוא חושב שאני חברותית, וההוא חושב שאני יפה, וההוא רוצה לשדך לי מישהו, וההוא חושב שאני שווה, וההוא חושב שאני בחורה רצינית, לא כמו שאר הבנות, וההוא חושב שאני עם ביטחון עצמי, וההוא חושב שאני יראת שמים, וההוא רוצה אותי בכלל ואיך אני משיג שישדכו לי אותה, וההוא בכלל רוצה לחזור אלי כי הוא פתאום רואה אותי ובטח חושב לעצמו מה, היא בסדר גמור, למה בכלל חתכתי אותה?! חבל שיתפסו לי אותה.. היא בכלל כן שווה..
כי אם הוא ראה אותי צנועה אז בטוח הוא חושב שאני צדיקה. ואם הוא ראה אותי יפה אז בטוח הוא חושב שאני יפה. ואם הוא ראה שאני סוגרת את הווילון אז בטוח הוא חושב שאני מהרציניות. ואם הוא רואה שאני עושה הליכה אז בטוח הוא חושב שאני אחת שאכפת לה מעצמה.
איך יכול להיות אחרת הרי?
ומזה אני מחזיקה את עצמי. זה מה שממית ומחיה אותי.
בתחושה שלי, אם בכלל אף אחד לא היה רואה אותי ומתוך כך לא חושב עלי כלום (או אם באמת הייתי מבינה שזה שראו אותי זה לא אומר שכל המחשבות שאני בטוחה שבאות עם זה לא היו ולא נבראו) אז פשוט הייתי נשארת בתוהו ובוהו שאני נמצאת בו ובחיים הריקניים והגרועים שלי.
אבל עכשיו, שהוא ראה אותי בסיטואציה הזאת והוא חושב ככה וככה (אהמ אהמ!! בטוח, מה לא?) אז החיים שלי משתנים ואולי אני בעצם כן בסדר, והנה אני כן נחשבת רצינית ושמחה כזאת עם ביטחון עצמי ומשמעות ואולי אני כן פייטרית בכלל ואחת שמתקדמת הלאה ולא ההיא שאני מכירה טוב מאוד ושאני יודעת בדיוק מה היא מרגישה, ההפך לגמרי..
פתאום החיים מסתדרים ואולי אני בסדר בכלל ומה רע בי
נשמה טהורה לפני שניה היית בקאנטי, היית במצב ירוד וחסר תקנה, מה קרה פתאום, חשבת שנכנסת לראש של איזה בחור ושאת יודעת בדיוק מה הוא חושב, אז עכשיו פתאום יש לך ערך לחיים? אז זה מעלה אותך?
לא נשמה, לא, החיים שלך לא השתנו, לפני שניה שנאת את עצמך ולא ראית עתיד, לא השתנה כלום החיים ממשיכים להיות דפוקים כי את יודעת באמת מה את מרגישה ומי את באמת, איזה בן אדם מתוסבך ודפוק וכל היום מלא בפחדים ובחוסר אונים ובחוסר ביטחון, אז מה אם חשבת שהוא חושב משהו אחר, אל תנסי לשקר לעצמך שאת יודעת מה הוא חושב וגם אם היית יודעת (ואת לא! ! ! !) זה לא היה משנה כלום ואין לך מה להיאחז בזה, כי מה אכפת לי שהיא חושבת שאני איזה אנערף, איזה בחורה סטנדרטית ורגילה ויכולה להתחתן, כשאני יודעת בדיוק מה אני עוברת ומה קורה אצלי בלב באמת, שאני לא סטנדרטית בכלל וממש לא מוכנה לחתונה.. זה פשוט לא מעניין אותי, זה פשוט לא עוזר לי.. כי בסוף החיים שלי נשארים אותו הדבר. אז מה זה משנה?