איך לגרום להורים לקנות לי טלפון?אוריה (בדוי)

לרוב החברות שלי מהכיתה ומהשבט יש כבר סמארטפונים,

וההורים שלי החליטו שאין לי צורך בטלפון.

(אני מסיימת כיתה ז')

אשמח לעזרכן.ם איך לשכנע את ההורים לקנות לי סמארטפון

הייהיום יהיה שמח✨

אני לא יכולה לעזור לך כי בכנות, אני לא מאמינה שזה טוב לך.. את רק מסיימת כיתה ז'..

זה ככ חבל בעיניי.

אני עכשיו מסיימת שביעית ואין לי סמארטפון ואני ממש שמחה בזה!

ואגב, כאן בפורומים זה די מגוחך לכתוב ככה: לעזרכן.ם

ואם את כבר כותבת ככה לפחות תשימי סלש במקום כי אחרת זה לא תקני בעברית.

זה גם לא תקני לומר סלש אומרים לוכסן😝😝ילדה998

אני יודעת...סתם צחקתיילדה998

כי אמרת על עברית תקנית😅😅

לא גורמים להורים.שפרינצא בוזגלו
מבקשים ומשכנעים
מממישראלית2❤🇮🇱
את רוצה סמארטפון או בכלל טלפון? נוקייה נגיד..כי זה ממש משנה
היא כתבה סמארטפוןחסידי

לא ממליץ טלפון כל עוד לא צריך סתם מוציא מריכוז מניסיון

מה הקטע של הכתיבה הא-מגדרית?ילדה998

אמממ אם לרוב יש אז אולי הם כן יסכימו...

אם לרוב אין אז אולי את גם תסתדרי בלי

ביסודי למדתי בכיתה שלרוב המחולט כמעט היו ולי לא היה...

לי אישית אין

אבל אולי הם יסכימו ואולי לא...תנסי להגיד על הבעיות החברתיות או משהו

מצטרףbahu12

הם יחסית צודקים, זה לא גיל שטוב שיהיה בו סמארטפוןמתנחל בראבק

כן אבל מינמום נוקיה..bahu12

לא מסכים, בגיל הזה לא היה לי נוקיהמתנחל בראבק

יכול להיות שאם לכולם יש צריך, אבל סמארטפון ממש לא טוב בגיל הזה.

אני לא בכיתה זbahu12

לכן כשכתבתי כתבתי לה וא לךמתנחל בראבק

אתה באת כאילו בשמה, אז אאמתי לך שלא נכון

אוקיי אז לפי דעתיישראלית2❤🇮🇱
טלפון בכל מקרה צריך.
סיבות שעלו לי לראש:
*זה תורם לביטחון העצמי שאת במקומות פחות נעימים
*זה ממש טוב שאת 'נתקעת'
*לביביסיטר זה חובה מבחינתי
*בכללי לתקשר עם אנשיםםםם חברות וכו זה דיי חשוב..וממש מסורבל להיות בלי..
זה בנוגע לנוקיה שהחיסרון היחיד זה התמכרות אבל אם זה באמת נוקיה בלי גוגל או משו לא נראלי בעייתי..
בקשר למסמארטפון
זה נוח הרבה יותר
זה שיש מצלמה זה משמעותי
שיש גוגל וכו זה באמת נוח
יש מוביט וכאלה
ובאמת שהרבה יותר נוח שזה עם וואטצפ ןהכל..כי כן יש הפסד חברתי מהבחינה הזאת..
החסרונות זה באמת הבזבוז זמן וההתמכרות..
זה בגדול ממש
אני גם מסיימת כיתה ז', ולי יש סמארטפון.החנונית

אני לא ביקשתי סמארטפון, אבל ההורים שלי רצו שיהיה לי סמארטפון מסיבה אחת- אוטובוסים. אני לומדת בירושלים, וכל יום אני לוקחת אוטובוסים מירושלים ליישוב שלי, ולפעמים גם בהלוך.אני לא כל כך טובה בניווט, אז ההורים שלי רצו שיהיה לי מוביט. דרך אגב, לאח שלי התאום אין סמאטפון, והוא מסתדר מדהים עם נוקיה, כי הוא גאון ניווט. תחשבי למה את באמת צריכה את זה. אני ממש לא ממליצה, כי זה מאוד גורם לתלות בטלפון- אם נגמר הסוללה מתחילים להילחץ, זה קרה לי היום...
אם את רוצה סמארטפון בגלל הווטסאפ, והקשר עם החברות, יש תוכנה שקוראים לה bluestacks- BlueStacks – Fastest Android Emulator for PC and Mac, 100% Safe עם התוכנה הזאת ניתן להוריד ווטסאפ ולחבר אותה למספר טלפון, גם אם זה לא סמארטפון. אני השתמשתי בזה בתחילת השנה, כשלא היה לי סמארטפון, ולכל הכיתה שלי חוץ ממני ומאוד אחת היה, ולא היה לי דרך לתקשר איתן ללא ווטסאפ. אז אם הבעיה זאת ווטסאפ- זה יכול לעזור. 

ודרך אגב, כמו שציינתי קודם- עכשיו יש רק ילדה אחת(!) ללא סמארטפון בכיתה. והיא הילדה שאני הכי מעריכה בכיתה. באמתי אליה לבית מספר פעמים, והיא משחקת עם כל האחים שלה (הם שישה) לעומת בנות אחרות שתמיד בטלפון, ופשוט כיף להיות שם. 

לי יש סמארטפון, ואני חושבת שאם צריך סמארטפון, אז אפשרסמארטפון עם סינון חזק. אבל אני לא ממליצה בכל סמארטפון...

התוכנה הזאת ממש תוקעת את המחשבפיקאר

ל@יוני קדוש  יש תוכנה יותר טובה (אם אני זוכר נכון קוראים לה נוקס)

אפשר גם לשים סימולטור אנדרואיד על המחשב ולהתקין ווטסאפמתנחל בראבק

סליחה שאני ככה הורסת לךהפילוסופית

אבל אני יגיד לך שאני גמרתי ח' ולכל השכבה שלי יש טלפון ולי אין ותכלס אני ממש שמחה על זה כאילו תסתכלי במפגשים חברתיים איך כולם בטלפון במקום עם חברות שאת יכולה לדבר עם חברה ובאמצע היא תעבור לטלפון.. זה לא טוב וזה קורה לצערנו כמעט לכל בנאדם גם אם לא קבוע יוצא לפעמים... קיצר אם את עדיין רוצה טלפון אל תגידי להורים שלך שלכולן יש ורק לך אין זה נותן להורים שלך כל כך הרבה אופציות לטיעוני נגד כמו את לא צריכה לרצות משו בגלל שלכולן יש או תראי מזה עשה לכולן רוצה שגם את תהיי כזאת... אולי תתני להם טיעונים משכנעים כמו להרגיש יותר עצמאית, יותר ביטחון בלילות, נסיעות למקומות רחוקים, וכאלה...

חחח חיכתי תגובה שלך;)ישראלית2❤🇮🇱
יש עוד מישי בלי טלפון בשכבה🤪
חחח סתם ובאמת שאני מסכימה ממש עם זה..כח אין מישי נראלי שהיא לא עשתה את זה מתישהו..מזל שיש שבת🥵
אממ היא לא נחשבתתהפילוסופית

כי זה לא נראלי מפריע לה כל כך...הפילוסופית

לא כדאי סמארטפוןפיקאר

ב"ה לרוב החברים שלי אין, אז לא יודע להגיד לך מה לעשות

....באולפנה...

לי בגילך לא היה טלפון ביכלל, אז סמארטפון??

אני בת 17, ועדיין חושבת שבני גילי, לא צריכים סמארטפון..

ואשריהם של  ההורים שלך! ככה צריך..

אני חושבת שאני כן צריכה כיאוריה (בדוי)

אני כל הזמן דרך הטלפון של אמא שלי

אני צריכה קצת מרחב אישי

יש בטלפון הרבה דברים מעבר לסרטים: תכנות, הווי חברתי, קריאה, הבעה בכתב, חדשות ועוד

מסכימהישראלית2❤🇮🇱
שזה כן חשוב.
יש כאלה שיוצר ויש שפחות..אני מהאלה שחייבות את המרחב האישי והכל..כי דוגרי בנות מרגישות פחות בנוח להתכתב עם חברה שמשתמשת מטלפון של הורים..
ובכללי זה כן נותן ביטחון
לגביי החדשות זה אני דיי נגד..
וקריאה והבעה בכתב לא הבנתי ככ את הקשר
....החנונית

לי דווקא יש חברה אחת שמשתמשת בטלפון של אמא שלה, ואיתה דווקא הכי נוח לי לדבר בווטסאפ! ככה אני יודעת שהשיחה לא תידרדר לדברים לא נעימים... חוץ מזה, זה ממש טוב שיש אמא בקבוצות רגילות של הכיתה, אבל לא מרגישים בזה רק היא לא משתמשת בזה...

...באולפנה...

אולי יש בזה דברים טובים, אבל זה לא מגיע ליתרון.

אין יתרונות בסמארטפונים לגילי הנוער. 

וואלה פחות מסכימה..ישראלית2❤🇮🇱
אני יכולה להגיד לך עלי ועל השכבה באופן אישי שמי שאין לה סמארטפון דיי מפספסת הרבה דברים חברתיים..צחוקים,דיונים,אירגון..בהחלט יש חסרונות..מה לעשןת..במיוחד בקורונה או עכשיו בחופש הגדול..
...באולפנה...

ממש כואב לשמוע ש"סמארטפון" ניהיה המגבש הכיתיתי,

יש לי חברה בלי טלפון בכילל, ואנחנו בקשר מעולה.

זה עניין של איזה תרבות אתה מכניס את עצמך.

בקורונה ממש לא היה ברירהישראלית2❤🇮🇱
וכמובבן שאפשר להיות בקשר גם בלי,זההרבה פחות נוח אבל
תשמעי,מח"פ

אני באיזור גיל שלך (לא מגלה בדיוק) ויש לי נוקיה ואני מרוצה מזה סמרטפון בגיל הזה זה לא טוב ואם לא קריטי אז אל תקני

אל תעשי את זה!!גבר רצח

לא כדאי לך סמארטפון!

זה דבר ממכר שהורס לך את החיים!

אתה חייב להיות זמין, כשאתה מתחיל להרגיש שעמום אתה הולך אליו אתה נהיה עצבני!!!

את לא יודעת לכמה דברים הדבר הזה גורם!

לי באופן אישי אין סמארטפון ולעומת חברים שלי עם סמארטפון אני מאושר פי 100

למה סמטרפון?ה' אור לי.

זה לא יעשה לך טוב, תאמיני לי...

אני לא סובלת שמונעים ממני ממני משהו ורוצים שאאמין שזה רע...שפרינצא בוזגלו

אני לא ניסיתי, ולכן גם לא ראיתי שזה רע,
כמו כן, למה שאאמין לך אם אני לא מכירה אותך ואפילו לא נימקת למה זה רע?

הנה הנימוק.ה' אור לי.

קראתי את מה שכתבו פה, ואני מקווה שתתייחסי גם לדעה שלי.
ברור, אם סמרטפון אתה מעודכן, וזה כיף.
אני יכולה לומר לך שבתור האחת שבבית שלה נורא מתנגדים לכל הקטע של הפלאפונים החכמים- תמיד שהיה משהו בוואטספ ושכחו להודיע הייתי ממש מתבאסת. למה, רק מי שיש לו טלפון חכם חייב להיות הכי מעודכן?
אבל סמארטפון, זה לא משהו טוב.
ברור, אפשר לנצל לטוב, אפשר לרע. אבל רוב האנשים, ובאמת רובם, מתמכרים. ממציא הסמרטפון לא הסכים לילדים שלו את המצאתו. והוא ידע למה.
אני לא בטוחה שתקשיבי לי, אבל, בבקשה, אל תכנסי לזה אפילו. זה מושך, ממכר, משכר ומשקר. היום אפילו מנוקיה אפשר להתמכר, אז מסמארטפון? לא משנה כמה הגנות יש על זה, בהחלט אפשר.
וכן, נראלי לא דתי.
לא דתי. באמת שלא דתי. גם לא חרדי או לסתם בני אדם. לא יודעת מה איתך, לרוב שאני הולכת ברחוב הסמארטפון (ולא משנה איזה) בא עם מכנסים ואוזניות וקטע של החצנת החיצוניות.
אולי את אומרת "זה מסונן, נו מה." אז תדעי שאנשים נפלו על יותר מזה. זה רק מתחיל שם ונגמר… לא יודעת איפה.
תקראי סיפורים של אנשים על זה באנטרנט ותזדעזעי. באמת.
ועכשיו, בתור אחת שבמשפחה שלה לאף אחד אין סמרטפון, אני אגיד לך. זה קשה, באמת קשה. לפעמים את ממש רוצה משהו ואין או שאת לא מרגישה מעודכנת בוואטספ.
אבל האם התפקיד שלנו כיהודים הוא לעשות מה שאנחנו רוצים? כן?
לפי דעתי ממש לא. עברי- כל העולם מעבר האחד ורק הוא מהשני. והוא צודק. ונכון, יש על זה לחץ חברתי מטורף- אבל קחי את המילה שלי ברצינות ותוותרי על זה. אפילו תשוטטי טיפונית בגוגל ותחפשי על מכשירים והתמכרות.
אולי יניא אותך מהרעיון.
שווה לוותר בשביל דברים שמעריכים ואוהבים.
מקווה שעזרתי ושתקשיבי לי...

וזה מאתר אחד שאני מכירה:ה' אור לי.

רציתי להגיד משהו..
אני חושבת שסמארטפון זה פשוט לא דבר טוב. אם את לא צריכה את זה *באמת* אל תעשי את זה לעצמך. שנה שעברה התחננתי להורים שלי שעות שיקנו לי סמארטפון, והם לא הסכמו. (אני לא חסידית, אני דתייה..) אבל עכשיו, אני מבינה שזה סתם יהרוס לי את החיים! עכשיו לא רק שאני לא רוצה סמארטפון, אלא אני גם מפחדת שאצתרך בעתיד ואז לא תהיה לי ברירה… נוקיה זה שולטט!!
תסתכלי על זה ככה; סמארטפון זה המון קרינה. זה התמכרות. וגם אם זה חסום- זה פשוט לא טוב בשבילך. להיות מול המסך כל היום במקום לתקשר פנים מול פנים זה ממש חבל!! ומה יש בסמארטפון חסום שאין בנוקיה? אם את ממש צריכה הודעות תקני טלפון נוקיה לא "כשר" (זה לא אומר כלום חוץ מזה שיש שם הודעות)… ותסבירי את זה להורים שלך ותסדרו את זה ביחד. אבל לא סמארטפון! באמת באמת, סמארטפון זה *לא טוב*. לא בשבילך ולא בשביל אף אחד אחר.
בהצלחה

כאילו זה שאלה של מישהי, ואלו הדעות ה' אור לי.

עוד מישהי כתבה:

יש לי סמארטפון ואני רוצה פשוט לשרוף אותו. באמת.
אבל אני לא מסוגלת.
אני אומרת לכל מי שרוצה, שאם אין לה סיבה אמיתית לרצות, אז שלא תקנה!!
אני לקחתי סמארטפון ״בגלל״ הסגר והקורונה וכו׳…
(שזו גם לא סיבה כל כך אמיתית, אבל זה היה בהתחלה, אפילו לא חשבתי)
אז בנות! מאחלת לכל אחת מכן שתראו ותבחרו בטוב!!
בהצלחה יקרות!!! נתראה בגאולה תכף ימיד ממש ובלי סמארטפונים;

ואגב...ה' אור לי.

ההבדל בין סמרטפון למחשב זה הזמינות, אם את מבינה למה אני מתכוונת...

תודה על הפירוט!אוריה (בדוי)

אני לא בעד סמארפון, רק כתבתי שלבקש שיסמכו עליך זה לא משכנעשפרינצא בוזגלו

אז בזכותך נימקתי ה' אור לי.

אוקי,ב"ש

לי יש סמארטפון, אני שנה מעלייך, ואני לא ממליצה בכלל!!

זה ממכר ברמות, שורף פול זמן, וסתם משגע את השכל..

כמה שזה נחמד וכיף, להתכתב עם חברות ולהרגיש חלק מהצחוקים בקבוצות,זה לא שווה את זה!!

כל מפגש שלנו בכיתה, כולםםם בטלפונים. 

וחוצמיזה גם עם זה עם הגנה תמיד אפשר להגיע איכשהוא לאינטרנט.

אני רוצהה לשבור תטלפון שלי...הוא הורס לי תחיים.

תחשבי טוב לפני שאת מנסה שוב לשכנע אותם..

בהצלחה!

תחשבי קודם אם את באמת צריכה אותובת סוד
ועד כמה זה שווה לך-
ברגע שיש לך סמארטפון מאתגר יותר לחזור חזרה (מניסיון🙊)

ובכללי לא כדי לעבור לסמארטפון כי לרוב יש
אלה יותר כי את באמת צריכה.

אם את צריכה בשביל וואצאפ- אז את יכולה שיהיה לך במחשב או שיהיה לך טלפון שמיועד רק בשביל זה.

(יש לי עוד מה להרחיב אם את רוצה-מוזמנת לפרטי)

לי יש נוקיהארץ ישראל היפהאחרונה

ואני לא הכי ממליצה על סמארטפון למרות שיש חסרונות ויש יתרונות...

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך