בלי כותרתחידוש

הרב ישראל אריאל: זו הסיבה לאסון במירון

בלי להביע דעה לגופו של נושא, לגופה של אמירה, וכמובן לא לגופו של רב.

אבל, רק תחשבו מה היה קורה אם למשל הרב טאו היה אומר "אסון X קרה בגלל ש*כן* עולים להר הבית"?

מיד כל נאמני הפוליטקל קורקט הדתי היו נזעקים ומצקצים בלשונם "נהיית המזכיר של הקב''ה?", "אתה ידע חשבונות שמיים?" וכו' וכל הקלישאות הידועות.

אבל לרב ישראל אריאל מותר. הוא 'משלנו'. 

(אני אישית חושב שדווקא כן צריך להיות שיח בכיוון הזה. הצרות נועדו כדי לעורר לחשבון נפש ולא כדי לגלגל עיניים ולהמשיך הלאה, ויש לכך מקורות רבים ואכמ''ל).

צריך לעודד לחשבון נפש אמיתי וכנה. להתחיל בפרט ולהגיע לחברהבסדר גמור
לא בשום אופן להכתיב לכולם את המסקנה כי אז זה קידום אידאולוגיות ולא חשבון נפש ואפילו משיג ככה ההיפך מהמטרה
החתם סופר אמר את זה לפניו על העלייה למירון ורעידת האדמהחסדי הים
שהיה בימיו.

אם כי אני חושב שצריך לעשות חשבון נפש על הקריסות במירון, בגבעת זאב ומיאמי ביחד.
...הָיוֹ הָיָה

זה ברור שבעיני המיינסטרים הרב ישראל אריאל לא נראה "משלנו".

אדרבה, אלו שרואים את הרב טאו כהוזה, רואים באותה מידה אותו כהזוי.

ההבדל הוא המרכזיות בשיח. לרב טאו יש את חסידיו ופעולותיו, כל דיבור כזה שלו מהדהד, ובצדק אנשים מתעצבנים עליו.  על הרב אריאל מסתכלים מזווית העין וממשיכים בדרך..

ואחרי כל זה, אני מהמר שתוך יום תהיה תגובה כלשהיא, לפחות כאן בערוץ. 

באמת שאלה למה נותנים לזה במה בכלל..בסדר גמור
"משלנו" לעניין זהחידוש

נובאמתהָיוֹ הָיָה

אז אתה רוצה דברים שהרב טאו הוא "משלנו לעניין"?

התכוונתי שבענין הזה הוא אומר משהו שדווקא מתאים לתפיסה 'שלנו'חידוש

ממשהָיוֹ הָיָה

כל המיינסטרים הציוני דתי מרגיש שבגלל הר הבית היה אסון מירון...

איפה אתה???

ממש לא על זה דיברתיחידוש

הזרם שעושה הרבה רעש סביב עידוד העלייה להר.

ועדייןהָיוֹ הָיָה

מאלו שלא סובלים לא את זה ולא את זה, ובכל זאת מגיבים רק לרב טאו, אתה למד שסיבה אחרת נעוצה כאן. והיא זו שכתבתי.

זה בעיקר ערוץ 7שִׁירָה

כל חג וכל ראש חודש מפרסמים שיא חדש של עולים...

זה לא באמת כל כך מעסיק את הציבור

כל אדם מוזמן להציע השקפה.מי האיש? הח"ח!

רק שבמקרה הזה אני מציע לא לחשוב שום הצעה למעניינת יותר מאחרות.
כבר ציינתי בדיון אחר שאפילו כאשר ברק מכה בעץ והעץ עולה באש, קשה מאוד להוכיח שאלו בבירור הסיבה והמסובב.
להבנתי הדלה במירון היה מעבר צר שלתוכו נדחקו אלפי בני אדם, אולי אפילו רבבות.
יש שטוענים שהיו שוטרים שהכריחו לעבור משם במעין סאדיזם.
יש אחרים שטוענים שלשוטרים לא היתה שום דרך להוציא את ההמונים (שכבר היו מותשים ודחוקים מדי בתוך מתחם ההדלקה) מלבד במעבר הצר, שאותו דחקו כמה מהשולטים במקום עוד יותר על ידי הצבת מכשולים, לצורך הפרדה בין גברים לנשים.
בוודאי לא נשמע מוצדק במיוחד ששר הפנים לשעבר יקונן מעל דוכן הכנסת שזו גזירת שמיים, כאשר לא זו בלבד שמשרדו - ומקורבים אישיים שלו - עשויים למצוא עצמם נחקרים, אולי אפילו באזהרה, על אחריותם לאסון (אולי אפילו נאשמים בפלילים בהקשר לכך), אלא שגם שעה קלה בלבד טרם הקריסה הנוראה הוא עצמו הוזכר - בשידור חי - כמי שבהשתדלותו האישית אושרה עלייה המונית למקום למרות מגבלות שתוכננו.
הרעיון לעזוב את כל המתואר לעיל ולעסוק בסיבות נסתרות הנוגעות לשיקוליו של היושב במרומים, מדאיגות אותי בכל הקשור לחשש שהאחראים בדיני אדם יתחמקו מלתת דין וחשבון, ויסיטו את הדיון לדיני שמיים.

זה לא חשבון נפש, אלא בדיוק הדבר ההפוךפשוט אני..
חשבון נפש זה לבדוק איפה הייתי לא בסדר, לפשפש במעשים שלי ולבחון האם הקב''ה לא מרוצה מחלקם.

להניח מראש שבוודאות כל מה שאני עושה זה מעולה, ואילו החוטאים שבגללם התרחש אסון הם המתנגדים האידיאולוגיים שלי - זו סתם אכזריות, ויש לעשות עליה חשבון נפש.

בנוסף, מדובר בכשל לוגי הנקרא ''הנחת המבוקש'' - אתה רוצה להוכיח שצריך לעלות להר הבית, ולא משנה מה יקרה - לדעתך זאת תהיה הוכחה שאתה צודק.

שיתכבד הרב ויגיד האם יש אירוע כלשהו, שיגרום לו להגיד ''זה סימן משמיים שטעיתי, ובאמת אסור לעלות להר הבית''. אני מניח שאין שום אפשרות כזאת, וכל אירוע יתפרש אצלו כהוכחה לכך שהוא צודק.

הייתי פעם בדרשה של רב אחד, כחצי שנה לאחר ההתנתקות. הוא אמר שיש עכשיו בצורת קשה כי הקב''ה כועס על החקלאים הקיבוצניקים שתמכו בהתנתקות, ובמיוחד באלה שגרים בעוטף עזה.
מישהו בקהל שאל אותו אם יכול להיות שהקב''ה בעצם כועס על החקלאים של כפר מימון שהתנגדו להתנתקות, והרב אמר שזה ''לא יכול להיות''. כלומר ברור לרב שההתנתקות היא דבר רע, ואז מן הסתם כל צרה מגיעה כעונש על ההתנתקות, אפילו אם נפגעים ממנה במידה שווה גם מפוני גוש קטיף עצמם...

אני לא אומר שההתנתקות הייתה טובה, אבל בוודאי שלא ניתן ללמוד על כך מתוך אותה בצורת, כשם שאי אפשר ללמוד על החשיבות של ירושלים מתוך אותו אסון נורא במירון.
מדוייקמישהו כל שהוא
כל אחד דופק בוידוי על החזה של השני.
החרדים אומרים בגלל חילול שבת וצניעות
החילונים אומרים בגלל החרדים
אלה אומרים כי לא עולים להר הבית
ואלה אומרים כי כן עולים

באו נסכם כל אחד יתקן את עצמו ויתעסק בלראות את נגעי עצמו והציבור שלו
אהבתיCherry
יפה ממש!Fff

כן אמרו דבר כזה. תסתכלו בהקדמה למורא מקדשבתוך בני ישראל
לא אמרתי שלאחידוש

לדפוק על החזה של השני זה לא דבר נכון. משום ציבור וכיווןנפש חיה.
כתוב
"נחפשה דרכי נו ונחקורה"
ולא "נחליט ש'הם אשמים' "
"לדפוק על החזה של השני" זו דמגוגיה. אם יש משהוחידוש

שלדעת מישהו לא בסדר, הוא צריך לומר את זה ולנסות למנוע כמה שהא יכול.

אוקיי, שיגיד שזה לא בסדר לעלות למירון, אבל מה הקשר לאסון?פשוט אני..

האסון לא מוכיח את זה מה שהוא מנסה להוכיח (וכי אף פעם לא נפגעו ישראלים שרצו להגיע לירושלים?).

אין בעיה עם אדם שחושב שהוא מושלם ושמישהו אחר צריך לעשות תשובה.

הבעיה היא כאשר קורה אסון, והאסון מוכיח מבחינתך את מה שממילא חשבת שנכון - ואין למעשה שום אסון שיכול לקרות שיגרום לך להגיד את ההפך. כלומר אתה לא באמת מנסה להקשיב לרמז של הקב"ה, אתה בסך הכל מנסה להקשיב לעצמך.

כן , אבל להגיד בגללך קרה משהו בלי שיש הוכחהמישהו כל שהוא
זה לא מוסיף אלא רק להפך .

מי שלא השתכנע מהטענות ההלכתיות לא ישתכנע כי אמרו לו שבגללו נהרגו 50 איש.
לפחות בלי הוכחה רצינית .
אז למעט נביא בעיני זה מיותר ורק מרחיק

בגלל אנשים שמבזבזים את הזמן שלהם בפורום לכן הכל קרה.
זה לא דמגוגיה בכלל.נפש חיה.
להאשים אחרים זה סינדרום שהרבה לוקים בו אחרי אסונות מכל הסוגים והמינים.
זאת כן דמגוגיההרמוניה
להגיד 'חשבון נפש' זה קל אבל התוצאה היא שזה נשאר באוויר

זה תפקיד הרבנים וגדולי הדור להוכיח את הציבור, כל רב את הקהילה שלו, את תלמידיו, על מה צריכים להשתפר,
כשרב אומר שמשהו מסויים עשה קיטרוג אני מאמינה לו, וכן, כל רב יכול להגיד משהו אחר והכל ביחד מצטרף לחשבון נפש כללי באמת
ולא סתם לזרוק "שכל אחד יעשה את החשבון נפש שלו" ו"אי אפשר לדעת" כי בסוף זה משאיר את מה שה' עשה לנו בלי שום אפקט, כאילו זה היה סתם, חשבונות שמיים וביי... הכי קל...
וקצת אמונת חכמים לא תזיק כאן:/
אז אתה מקבל את התוכחה של הרב ישראל?הָיוֹ הָיָה

אתה רוצה שעות פתיחה של ההר?

ממה הסקת את זה?חידוש

הוא הוכיח את הציבור, אתה לא מקבל תוכחה?הָיוֹ הָיָה

אם היית קורא בדבריי היטבחידוש

היית רואה שלא מפריע לי מה שהוא אמר אלא השיח הציבורי הרדוד

קראתי בדבריך הדק היטב.הָיוֹ הָיָהאחרונה
יפה אמרת - ''כל רב את הקהילה שלו, את תלמידיו''פשוט אני..
אני חושבתהפי
שצריך לתת לרב את המקום שלו , אפשר להתייחס, אפשר גם לא .
אם הוא רצה להגיד כנראה זה היה חשוב לו .
בכל מקרה מכבדת אותו.

ולהתחיל לריב אם מה שאמר היה נכון אם צריך להקשיב או לא מבחינתי , מפספס את כל העניין .
צריך זהירות מאוד מאוד גדולה פה , אנשים נפטרו , יש רבנים שלהם מותר להגיד מה שלנו לא .
בכל מקרה בתור פרט , אנחנו מחוייבים לא לריב , ולעשות חשבון נפש עם עצמנו כמה שיותר .
דברי בשם עצמךבנות יאלה לריב
אני לא מתחייב לא לריב
ערכתיהרמוניה
חבלהפי
בלי כותרתultracrepidam

אני באמת מסתייג מהאמירה של הרב ישראל אריאל

באופן כללי ובאופן עקרוני, כשעושים חשבון נפש בעקבות אסון צריך:

1 להבין שאנחנו מעלים ספקולציות ולא משהו החלטי

2 לעשות חשבון נפש שלנו ולא של אחרים

3 לוודא שאנחנו מטפלים בבעיות הדחופות לפני הבעיות שלדעתנו נרמזו

4 לנסות להיות כנים ולא למצוא את הפתרון מתחת לפנס שיש לידו ספסל נוח לשבת

לא חושבTsurie
שהיה כזה הבדל..
לא אוהב את התפיסה ה'שלנואיסטית'. אולי היה קצת הבדל, בגלל שאנשים מרגישים שלרב טאו יש יותר השפעה, יותר מפריע מה שהוא אומר..
למה אנשים מגמגמים?בנות רבות עלי

הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?

אמרתי לו אוקי מה…

אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.

קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה

חחח …בנות רבות עלי

עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄

מצווה שניה.

אגב, למה לא פונה אלי מישהי חסודה לשם שינוי?בנות רבות עלי

סתם שאלה שעלתה לי הרגע.

טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼‍♂️

חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …

בודקים אותך. תעבור כמה שלבים במשחק ואז תגיע החסודהמבקש אמונה

🤡

חחח נראלי זה באמת ככהבנות רבות עלי

אשריך. באמת! שנה טובה!נחלת

תודה גם לך🙏🏻בנות רבות עליאחרונה

מי אשכנזי וער בגלל סליחות?זיויק

אני ספרדי וישן בסליחותבנות רבות עלי

אם אתה לא אשכנזי ולא מתפלל סליחות בכוונות עצומותפ.א.

אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח

יש רק בעיה אחת, אני כבר שנים לא אוכל קטניות בפסח😂בנות רבות עלי

אם כך, אתה יכול להמשיך לישון 🛌 בשקטפ.א.

ישן טוב יותר בבית כנסת מבמיטה?ארץ השוקולד

ברור זה כמה צעדים מהמקרר אתה קם בלילה מנשנשבנות רבות עלי

ארץ השוקולדאחרונה

זה לא תלוי מה איכות האוכל שם או שאצל ספרדים לעומת אשכנזים יש אוכל טוב בטוח?

לכבוד ראש השנהאוי טאטע!

ארץ אשר ד' אלהיך דרש אתה תמיד עיני ד' אלהיך בה מרשית השנה ועד אחרית שנה

לכבוד ראש השנה ראיתי משהו ממש יפה ומשמעותי

קבוצה של תמונות יפות מהארץ עם מקורות על שבח ומעלה ארץ ישראל

מוזמנים להצטרף

קמפיין 'טובה הארץ מאוד מאוד'

תודה רבה!נחלתאחרונה

ת

שנה טובה, ברוכה, שמחה, שלווה, לכולכם כולכם כולכם!!נחלת

אמן ואמן וגם לךארץ השוקולד

שנה של קיום משאלות לטובה לכל באי ובאות הפורום

אמן. גם לךנפשי תערוגאחרונה

יש משהו מאוד מוזרפשוט אני..

כאשר יש תחושת אבל על אדם שהלך לעולמו,

למרות שהוא לא קרוב משפחה,

ולא חבר קרוב,

ולא בוס,

אלא ''רק'' מנחה ומנטור.

מי שבהרבה מובנים הביאה אותי עד הלום,

ומי שמיליוני בני אדם חייבים לה את חייהם בלי שהם בכלל יודעים.

נוחי בשלום,

פרופסור עדה יונת.

וכן אני יודע שהיא הייתה שמאלנית קיצוניתפשוט אני..

אשמח אם זה לא יהיה הנושא כאן...

למה מוזר?משה

היה לך קשר איתה. הערכת אותה. עשית איתה דרך. הכי הגיוני בעולם.

מתוך 14 הזוכים הישראלים בפרס נובלאריק מהדרום

היא האשה היחידה, גם בזה היא היתה פורצת דרך לשבור את תקרת הזכוכית.

יהי זכרה ברוך.

איזו תקרת זכוכית?shaulreznik

לוועדת פרס נובל מאז מארי קירי אין שום תקרת זכוכית

נכון עקרוניתאריק מהדרום

בפועל היתה רק אחת

היה את רוזלינד פרנקלין שהיו נותנים לה אםקעלעברימבאראחרונה

לא היו גונבים ממנה את הגילוי

יש כאן אוהדי קבוצת כדורגל/כדורסל לשאלה בפרטי?צע

חיילי גבעתיאריק מהדרום

אמר לו פפוס מי הביאך לכאן אמר ליה אשריך רבי עקיבא שנתפסת על דברי תורה אוי לו לפפוס שנתפס על דברים בטלים

לא מכבים אש עם דלק!Nachman Wilhelmאחרונה

מעגל דמים ללא קץ או עוצמת נצח: התודעה היהודית שתכריע את האויב

החרות הפצועה של מדינת ישראל, המנסה לבנות את ביתה הלאומי ללא זיקה עמוקה לשורשיה ולקודש, גובה מאיתנו מחיר דמים יומיומי וכואב. אנו מוצאים את עצמנו במרדף אינסופי של "כיבוי שריפות" מול פני רוע משתנים: פעם אלו בלוני תבערה ועפיפונים המכלים את שדותינו, פעם נחילים של כטב"מים ורחפני נפץ המאיימים על ערינו, ופעם מטחי רקטות, מנהרות ופיגועי טרור מגוונים. אנו ניצבים מול מציאות שבה אין לנו רגע של שקט; מציאות שבה אנו לא מפסיקים לכבות דליקות פיזיות וביטחוניות, מבלי לראות את האופק או את הקץ.

בכל פעם שאנו גוברים על איום אחד, מיד צומח איום אחר במקומו. הניסיונות לפתור את הבעיה בכלים טקטיים, טכנולוגיים או צבאיים בלבד דומים לטיפול בסימפטום ולא במחלה עצמה. אנו משיגים שקט זמני, אך נכשלים פעם אחר פעם מלגמור את הסיפור עד הסוף ולעקור את האיום מן השורש — משום שהשורש האמיתי הוא רוחני במהותו.

אירועים אלו אינם יד המקרה. הטרור הבלתי פוסק, על כל סוגיו וטכנולוגיותיו, הוא תזכורת רוחנית וקיומית רבת עוצמה. האויבים מציקים לנו, אך מלמעלה מכוונים אותנו בניסי ניסים — באמצעות מסרים שמימיים שאין לנו ברירה אלא להקשיב להם — להבין שאיננו יכולים להסתמך על כוחנו ועוצם ידינו בלבד. המציאות דוחקת בנו לחזור "מלא על מלא" לשורשינו העוצמתיים, המוצקים והקדושים.

הטרור והלחימה האינסופית ייפסקו רק מכוח נחישותנו המוחצת, שתנבע מתוך זהות יהודית מבוררת. ברגע שנתחבר לשורש הנשמה המשותפת של עם ישראל, יתקיים בנו: "כל המקום אשר תדרך כף רגלכם בו לכם יהיה" (דברים יא). נחישותנו הרוחנית והמעשית תנפץ את אשליות האויב, כהבטחת התורה: "ונתתי שלום בארץ... ורדפתם את איביכם ונפלו לפניכם לחרב" (ויקרא כו). אז, מתוך עוצמה פנימית בלתי ניתנת לערעור, יסתיים מעגל כיבוי השריפות ויראו כולם את ניצחוננו המוחלט: "וראו כל עמי הארץ כי שם ה' נקרא עליך ויראו ממך" (דברים כח).ל

פיייייי סחטיין על הדשבורד. מה רבו וגו'די שרוט
לא רואים כלום מהצילום מסך שהעלתאריק מהדרום

קטן מידי.

מה הבעיה להגדיל?אני פה דברו!
היי, מזמן לא היית פה!מבולבלת מאדדדד

כי אי אפשר מהפלאפוןאריק מהדרום

בוודאי שאפשרנפשי תערוג

תעבור למצב מחשב

ואז הגדלה/הקטנה על ידי צביטה

אפשר מהטלפוןמשה

החל מלפני כחודש שהחלפנו את הckeditor הנוראינב tiptap.

א-אהאריק מהדרוםאחרונה

עכשיו הכל מובן.

זה בדרך אבל אתם לא יודעים את זהקפיץ

אולי יעניין אותך