עבר עריכה על ידי קמה ש. בתאריך ה' באב תשפ"א 14:43
עבר עריכה על ידי קמה ש. בתאריך ה' באב תשפ"א 14:30
בס''ד
הי יקרה!
קודם כל תודה על התיוג ועל המילים המחממות את הלב ❤
שנית, חיבוק גדול על התקופה המורכבת. מקווה ששום דבר לא רציני או חמור.
בכל מקרה, שהכל יסתדר בקרוב על הצד הטוב ביותר בע''ה!!! 💛
וגם חיבוק על תקופת האיסור 😕
ובהצלחה עם כל ההורמונים! לפחות כאן בפורום את בחברה טובה!
*
מממ... אם את שואלת אותי, אני חושבת שזה בסדר להיפגע... אנחנו לא עשויות מפלדה. עוברים עלינו דברים, אנחנו פוגשות כל מיני סוגים של אינטרקציה... חלק מהן נעימות לנו. חלק מהן סתמיות. וחלק מהן לא פשוטות לנו. ככה זה. החיים מורכבים מהרבה מאד גוונים, ובעיניי יש מקום גם לתחושות של פגיעה.
יותר מזה, *באופן אישי*, אני חושבת שצריך להיזהר מ''עבודת-יתר'' כשאנחנו עסוקים בעבודת המידות. ברור שהשאיפה שלנו צריכה להיות להיות כל הזמן אנשים טובים יותר. ברור שכשיש מידה מסויימת שממש בעייתית, צריך להשתדל מאד כדי לעבוד על התיקון שלה. אבל סתם ככה, בחיים הרגילים? אני חושבת-מרגישה שלא הכל צריך להיות נושא לעבודת מידות. בנערותי חשבתי אחרת, וממש ניסיתי לעבוד על עצמי חזק במלא תחומים. אבל עם הזמן הרגשתי שהדרך הזאת לא מספיק עושה אותי שמחה. ושדווקא להיות מחוברת למה שאני מרגישה, בלי לנסות ''לתקן'' מיד את אותם הרגשות שעולים - הרבה יותר נכון לי. הרבה יותר מביא אותי לידי שמחה. ובסופו של דבר גם הרבה יותר מקדמת את עבודת ה' ואת עבודת המידות הכללית שלי בסופו של דבר.
יש צדיקים גדולים שכנראה לא חווים רגשות שליליים של אכזבה, כעס או פגיעה. שהם בדרגה כזאת גבוהה שכל דבר לא טוב שקורה להם (כולל אינטרקציות לא מוצלחות עם אנשים אחרים) ישר מתורגם אצלם כמשהו שבא ישירות מאיתו יתברך, ולכן גם הניסיון הזה עשוי כולו אהבה אלוקית (למען הסר ספק, כותבת את המשפט הזה בלי שום טיפת ציניות). אבל מדובר ביחידי סגולה. ואני, נכון להיום, ממש לא במדרגה הזאת.
*
מה אני עושה כשמישהו אומר משהו שפוגע בי? אם מתאפשר לי, אני אומרת לו שזה לא היה לי נעים עכשיו / שזה פגע בי. זה יכול להיות שכן או מוכר שאמר לי משהו לא במקום, זה יכול להיות בלנית, זה יכול להיות אחותי, בעלי כמובן, הילדים שלי, מישהי מהמשפחה של בעלי, חברה... כל הדוגמאות שהבאתי הן דוגמאות בהן באמת נפגעתי ממשהו ויידעתי את הצד השני (זה די מלא דוגמאות אבל הן פרוסות על פני כמה וכמה שנים 😅). בכל המקרים האלה זה ב''ה הסתיים בצורה טובה, עם מילות סליחה מהצד ''הפוגע'', ועברנו הלאה. באופן אישי, התהליך ממש מתאים לטבע שלי. אני אוהבת להיות עם לב נקי כל הזמן. אני אוהבת להרגיש טוב (כמו כולן 🙂) ולכן *בשבילי זה הפתרון הטוב ביותר*.
לפעמים יש מצבים שבהם מורכב לעבור תהליך כזה. אני לדוגמה זוכרת איזשהו מקרה עם משהי שעבדתי תחתיה. משהי שאני אוהבת ומעריכה מאד, אבל במקרה הספציפי הזה ההתנהלות שלה גרמה לי להרגיש פגועה. או מקרים בהם אנשים מבוגרים אומרים דברים לא הכי במקום, אבל אני הרגשתי שלא נכון לפתוח את זה איתם. כי הם שייכים לדור ותרבות אחרת ולא יבינו. או כי זה עלול לצער אותם. וכו'. מה עוזר לי במקרה כזה?
* לתת זמן לזמן - מתישהו הזמן בדרך כלל מעביר את עוצמת הפגיעה. החיים מתמלאים בכל-כך הרבה שזה כבר רק נשאר כאיזשהו זיכרון לא הכי נעים אבל באמת לא נורא.
* לשתף את בעלי או מישהו אחר שיבין אותי - אני רואה איך השיתוף הזה ממש עשוי להביא להקלה ולריפוי. כשאני פגועה ובעלי (שבכללי ממש זהיר בדיבורו) אומר לי ''אוי, זה ממש לא נעים, את צודקת'', זה הרבה פעמים עוזר לי להתקדם הלאה. הרגשות שלי קיבלו אישור, שמעתי שאני בסדר, יאללה אפשר להניח לזה. (מה שנקרא ''דיבור לתועלת'' מבחינת שמירת הלשון).
* שיטת העבודה של קייטי ביירון - זה מתאים למי שאוהבת להתבונן ולכתוב. זאת שיטה מאלפת שעוזרת לראות אירועים, תחושות ומחשבות מכל מיני זוויות חדשות. היא פתרה לי באופן אישי המון מקומות של תסכול או פגיעה. יש מקומות מאד מסויימים שזה פחות עשה לי את זה, אבל בכללי אני ממש-ממש ממליצה לנסות. זה כלי מדהים.
הייתה תקופה שהייתי משתמשת מלא בשיטה הזאת ובאמת הרגשתי שאני מאד מתקדמת בכל מיני תחומים רגשיים. בשנים האחרונות, כמו שכתבתי למעלה, אני פחות בקטע של עבודה עמוקה על המחשבות ועל הרגשות שלי. ולכן לרוב אני לא יושבת לשיים את השיטה (אם כי אני מרגישה שמבחינה מסויימת, היא הפכה להיות חלק ממני, ולכן היא ממשיכה לפעול את פעולתה גם כשאני לא יושבת וכותבת את הדברים כמו שקייטי ביירון מלמדת). מתי אני בכל זאת כן אשב על זה? אם יש איזשהו משהו שתקוע לי כבר הרבה זמן, או בצורה שמציקה לי ממש (גם אם לא הרבה זמן), וחשוב לי כבר לשחרר אותו ולהשתחרר ממנו. ואז זה עוד כלי שיש לי לרשותי.
ועוד שני דברים:
* תפילה כללית - להסתדר עם אנשים, לאהוב אותם ולהיות אהובה על-ידם, זה משהו שאני באופן אישי מתפללת עליו.
* ועוד תפילה מיוחדת אחת - כל לילה בקריאת שמע אני אומרת ''הרני מוחלת לכל מי שהכעיס והקניט אותי וכו'''. יכול להיות שמישהו פגע בי. אבל מבחינתי אני מבקשת מהקב''ה שהוא לא ייענש בגלל זה. תפילה מדהימה.
זה מה שעולה לי כרגע... בהצלחה בהכל נשמה יקרה!!! ❤❤❤