אז ככה תקשיבו כתבתי ושיתפתי בפלטפורמה אחרת שבה אני לא אנונימית בכלל אם מישהו מכם נתקל בזה או זיהה אותי בעיקבות זה אשמח להודעה שזיהו אותי, אני לא אשאל מי אתם אם לא תספרו לי לבד .תודה .
כמה עוצמה יש בלקיחת אחריות על החוויות שלי!
במהלך הלימודים בעוצמת הרכות אני עובדת הרבה על המקום והתהליך שלי, הלימודים לא נשארים באיך אוכל לעזור למטופל, אלה מתחילים קודם כל באיך אני מתקדמת בעצמי ואיך מיישמת את הכלים הנפלאים של עוצמת הרכות בחיים שלי.
אחד משלושת העיקרים של עוצמת הרכות זו העצמה - לקיחת אחריות על עצמי וחיי, בניגוד לאחריות עודפת על אחרים ובניגוד לקורבניות / האשמה.
אני מעולם לא ראיתי את עצמי בתור בנאדם מאשים, בתור אחת שדואגת מדי ולוקחת אחריות לא מדויקת- מאוד, אבל לא בתור מישהי שמאשימה את הסביבה יותר מדי.
עבדתי הרבה בשנים האלה על לקחת אחריות מדויקת עלי ולא על הסביבה וחברות וכן גם הפוך להבין שאני באחריות שלי בלבד ואם אני רוצה מאחרים משהו אני צריכה לבקש, לבקש שלא ולהסביר אותי .
להבין שהעולם הוא לא כמוני ורובו לא מבין את הרגישות שלי וגם מי שכן הוא לא אני. אז אם לא אומר איך יוכלו לדעת?
באמת יש שינוי שהרגשתי, מאוד, אבל עד עכשיו לא תמיד יכולתי להצביע עליו. בשבוע שעבר הייתה לי התכתבות עם חברה, שבפשטות העלתה לי את זה לעיניים. היא שיתפה במשהו שלא התאים לי ואמרתי לה שזה לא מתאים לי ואיך כן מתאים... והיא ישר התנצלה והרגישה אשמה שהיא פוגעת בי, כשחשבתי על זה עלה שבאמת פעם הייתי נפגעת וחושבת ''מה היא לא רואה שלא מתאים לי? היא לא שמה לב אלי? אני מאוד נזהרת שהיא לא תיפגע… למה היא לא הזהירה…'' או אפילו בלי מילים, זה היה מכווץ ופוגע כי באמת לא התאים לי לשמוע וזה מעייף סוחט כח ומציף.
אבל בפעם הזו (ובעוד פעמים שפתאום שמתי לב מאז) זה לא היה. כן היה טיפה מעייף, אבל בכלל לא באותה רמה. כל מה שהרגשתי אז זה צורך לדייק מול עצמי ומולה מה נכון לי ומה לא.
והמקום הזה שלא נפגע🙂, שמדיקת לי בו את עצמי.
שלוקחת אחריות עלי
.
הוא כל כך עוצמתי- נותן חוויה של עוצמה פנימית שלא הבנתי והכרתי בעבר, נותן מרחב נשימה ויציבות.
משחרר את הפחד להיפגע וכך אני יכולה לצאת לחופש ולהנות מהעולם ומכל מה שסביבי !🤗
ותודה ל @הרמוניה שעזרה לי להחליט