לקראת נישואין וזוגיותextinct
רואים סרוגים,נכון?

מה הייתם עושים אם היה קורה לכם מה שקרה ליפעת ואמיר מסרוגים?
למי שלא ראה,היא קיבלה ביום החתונה שלה[נידה] אבל בחרה לא לספר לרב ולשמור נגיעה גם אחרי החופה

השאלה מופנת לבנים ובנות כאחד D:

ואם השאלה לא במקום אל תענו או שתמחקו את האשכול..?
אבל אותי זה מעניין,תודה!
לא רואה סרוגיםאורי217
לא רואה טלוויזיה לא רואה סדרות
תעזבו אותי מהבזבוז זמן הזה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
לדעתי,תודה ה'
השאלה הזו חשובה, אבל באחד על אחד....לא בפומבי.....
כמו הרבה שאלות צנועות....
בשביל מה לראות את הסרדה הזאת?פרח80
למה זה מועיל?
מה לומדים מזה?
עלק סדרה כשרה לדתיים....

צודקת! מסכימה איתך^^^^אנונימי (פותח)
ב~ר~ו~ר שלא עושים מה שהם עשו!!המוזרה
מה השאלה בכלל?? או שאתה שומר או שאתה לא שומר מה זה פעם כן פעם לא?!
ואת שוכחת שהם חילונים לגמרי!
 ואגב אם לא שמת לב אז הם לא שמרו גם לפני החתונה, דבר נוסף גם לאחר החתונה הם עברו על כך בטח לא שמת לב כי את לא יודעת את כול ההלכות ולדעתי הם בעצמם בכלל לא יודעים שגם זה אסור.

אבל אני באמת לא חושבת שהשירשור הזה מתאים כאן.
(אזה הצתות)
אם זה מעניין אותך תשאל רב. לענ"ד,לא צנוע.לא המקוםהרבי מיאוטו
בימינו כמעט שאין חופות כאלהנועמיק
במקרים כאלה,בדרך כלל לוקחים לפני כדורים שפותרים את הבעיה
עוד סיבה טובה למה לא לראות את הסדרה הזומשה
לעצם השאלה - העיקר פה זה לשמור על ההלכה, וכמה שפחות אנשים ידעו כן ייטב.
מה החידוש בלייצר הלכות משל עצמך??יהודית פוגל
היום אומר לו כך, מחר אומר לו כך...
עם כל הקושי-הייתי אומרת לרב..אביוס
לא הבנתי למה זה חשוב שהרב ידע..קראתיך
מה כבר יש לו לעשות?
אומרים לבעל כדי שידע לא לגעת וזהו.

תקנו אותי אם אני טועה..
אתה טועה...arale44
יש המון הלכות מעבר לנגיעה, והזוג בפרק עבר כמעט על כולם...

יחד עם זאת, אני לא מאחל לאף אחד להגיע למצב הזה. זה בהחלט יכול להרוס חתונה.

ודבורי: אם היו שואלים אותי אם אני רוצה להיות יהודי, והיו מספרים לי על ההלכה הזאת, אני בספק אם זה היה משכנע אותי.

תדעו שהחיים לא תמיד פשוטים, וזוגות עומדים (או שלא) בנסיונות קשים מאוד בתחום. אמנם זה סידרה, אבל אל תשפטו אף אחד...
אל תדון אדם עד שתגיע למקומו.לפעמים

לא ראיתי בכלל כלום מהסידרה ההיאמאמע צאדיקה
אבל יש דברים שהם תורה וצריכים לימוד...
אז מכיוון שהשאלה נשאלה יחסית בצניעות- אני גם יתיחס כמיטב יכולתי...

חופת נידה זה דבר שקורה לא מעט.
וזה לא הסוף של החיים של הבניאדם.... שורדים את זה.

חשוב לספר לרב- קודם כל אם יש דרך להתיר אותם ("כתמים" למשל...)
ואח"כ כדי לתת הדרכה נכונה על החתונה ואח"כ- למשל- שלא ינעלו את החדר ייחוד, שלא ילכו הביתה לבית עם ייחוד, שיקבלו הדרכה וליווי עד שיהיו מותרים (ותמיד דבר חדש הוא קשה יותר ודורש לימוד והדרכה.)

נשמע שבסרט חוששים שהרב רק "ידפוק" להם את הנישואין... זה ממש לא ככה- לרב שמבין ויודע יש כוח היתר לא-קטן. וגם אם יש משו שאסור-אסור -עדיין יש לו כלים איך להתמודד עם הצו האלוקי הזה.

ולגבי שכל העולם רואה אם הם מחזיקים ידיים בחתוונה או לא- יש נורמה של זוגות שלא נוגעים-נקודה.
ככה אף אחד לא יודע מה הם כן ומה הם לא.
וכל אחד שומר את העיניים והמחשבות שלו לעצמו.
(לראות את נתינת הטבעת זה דורש קירבה מאוד גדולה כדי לראות את הפרטים- ככה שאולי אפילו ההורים לא ראו את ההבדל...)

איך אני שמחה*שלי*
לדעת שיש דתיים שלא אוהבים את הסידרה זאת, כבר חשבתי שכל הדתים אוהבים אותה
מאמע צאדיקה
מזכיר לי אבא מעיירת פיתוח שאמר שהוא לוקח את הילדים שלו להפגנות רק שיראו כמה דוסים\כיפה סרוגה כן יש- שהם לא המוזרים היחידים....

וכן- יש המון המון דוסים טובים שאוהבים סרטים\קולנוע\סדרות\\\ שמדירים רגליהם (ועיניהם) מהסידרה ההיא.
אם כבר סדרה איכותיתהסהר האיתן
אז ללכת על מעורב ירושלמי.
היא באמת מציגה את הדתיים ברמה
והיא עם עומק, והיא מאוד צנועה,
ממש סדרת איכות.
פעם שמעתי הרצאה של היוצר שיצר את הסדרה
בן אדם מבוגר דתי,
(בגור ישיבת מרכז הרב כזכור לי)
התרשמתי ממנו ממש.
ולחובבי ירושלים יש בסדרה שוטים מרהיבים של ירושלים: 
של רחוב בצלאל, הכותל מלמעלה
וגם רחביה ונחלאות אם אני מזהה נכון.

מעורב ירושלמי לא מאוד צנועהחרישית
היא מאוד מאוד לא צנועה!!!
יש כאלה שעדיין לא הבינו שהסדרה נועדה לחילונייםנמרוד
שמסתכלים על חיי הדתיים כעל משהו מוזר ואקזוטי.
לגבי החילוניים דיני כשרות או חמץ בפסח, לא כל שכן דיני טהרת המשפחה נראים כמו קשקוש אחד גדול.
הם גם צופים בסדרות כאלה בעיניים פעורות בדיוק כשם שהם צופים בסדרות על שבטים מאפריקה או מפפואה.
כך שלא הייתי לוקח את זה ברצינות רבה מדי.

ואנחנו רואים אותה בתור עוד סתם סרטהמוזרה
מצחיק\מוזר\מעצבן.
אני לא חושבת שבזה שראיתי אותה גרמתי לה להיות יותר נכונה.
 ואני גם לא חושבת שיש בה משהו נכון או חלילה שיקוף של הדתיים.
לכן לא צריך ליראות טלוויזיה.קראתיך
עזבו אותכם מהשטויות האלה..באמת.
אני אגיד לך את האמת...אנונימי (פותח)
אני אגיד לך את האמת: ממש חבל שהיא לא אמרה לרב, בגלל שהוא היה יכול להגיד לה ממה להזהר, ויכול להיות שמחוסר ידע הם יפלו בעברה שהעונש שלה הוא כרת. אבל עוד יותר גרוע לראות סרוגים, כי חוץ מזה שזה חילול ה' (ואני גר ברמת השרון אז אני יודע על מה אני מדבר), זה גם משחית מאוד את הנפש בגלל שאנשים חושבים שהרבה דברים מותרים בגלל שהצדיקים מסרוגים עשו את זה, כמו לגור ביחד לפני החתונה בשביל להיות ר"ם באולפנה. חוץ מזה שזה בכלל לא רחוק מהסרטים הכי לא צנועים בהוליווד (כול פרק לפחות נשיכה אחת) שזה ממש חבל שמי שקורא לעצמו בן תורה יכתוב תסריט כזה (אני גם תסריטאי והרבה מהצנות הבעיתיות לא היו חייבות להיכתב בשביל להעביר את מה שהוא ניסה להעביר, וזה היה גורם להרבה פחות עברות ממה שזה עכשיו). ולדתיים ממש אסור לראות את זה (גם לבנות שחושבות שזה לא מפריעה להם בנשמה כי הן בנות) בפסיקה של גדולי הדור (אם מעניין אותך מה שרבנים אומרים או שגם את נגד הממשל הרבני).
אני לא רואה טלויזיה חס וחלילה!!המוזרה
סתם מצאנו את זה באינטרנט...
ראיתי את הפרק הזהשירק
מה לעשות - זה נכון... חופת נידה היא פדיחה עצומה.  יש לי בת דודה שהתחתנה כבר לפני 20 שנה וכולם זוכרים לה את זה. רק הקטע הטכני לסדר שני ילדים שיישנו איתם מחייב שידעו מזה לפחות 20-30 איש.
מאד הערכתי את זה שאמיר כבד את רצונה לפרטיות. זה נראה לי הדבר הכי נכון לעשות.
ההלכות שקשורות בעניין הזה לעניות דעתי לא מתאימות לתרבות היום. פעם בקהילות מסויימות היו המון מנהגי חתונה שמי ששומע אותם היום ישר מסמיק ונופל על הרצפה, זה התאים לתרבות אחרת, היום זה לא מתאים!

חמודה!!חשבשבת
התורה נכתבה גם ובעיקר לדורינו ,לא רק לדור המדבר!!

וזאת כדי למנוע דברים חמורים ביותר.....

ומה שכתבת בתגובתך חמור ביותר!!!!!!!!!!!!
ההלכה בהרבה מקומות מתייחסת ומתגמשתשירק
לפי אופי ומנהגי המקום, ואני חושבת שגם כאן יש צורך בזה.
דבר נוסף - אני לא באה לומר באופן גורף חס וחלילה אל תקיימו את ההלכות האלו - אם זה ברור לשני הצדדים שהולכים על פי זה למרות כל הקושי - סבבה, סבבה. אבל ברגע שהבחורה מתחננת לחתן שלה שלא יגיד לרב, אני חושבת שזה היה מאד פוגע אם הוא לא היה מתחשב ברגשותיה.
זה חלק מלהיות בן אדם לפני הכלשירק
הצחקתני...חשבשבת
התורה קדמה לעולם 2000 שנה...

אז מן הסתם גם לאדם לא?????!
שירקמאמע צאדיקה
ברור שחתן צריך להתחשב ברגשות של הכלה. הם ביחד בכל הסיפור הזה- לא?!

תגידי לי- כלה היתה מתפדחת לספר לרופא נשים מתי היא קיבל מחזור?
לא.
אז למה היא מתפדחת מרב מסדר קידושין?
הוא מסתכל על זה במבט הלכתי-מקצועי לחלוטין. הוא מקבל לידיו כל יום שאלות אישיות של נשים (ואנשים גם...) ויש לו את הידע ההלכתי איך לצאת מהמצב במינימום פאדיחה- למשל- שבמקום שיהיו שני ילדים- שהזוג ילכו לישון בבית של זוג אחר- ווכה הנוכחות של הזוג ישבור את הייחוד. כמה אנשים יודעים מזה? 1.חתן 2.כלה 3. רב. 4.5. זוג.-והוא גם נוהגים להם ת'אוטו בדרך הביתה... אז אף אחד לא יודע לאן הם הלכו....
סוג של פתרון (ששמעתי ממישי שככה היה לה בחתונה שלה... )

משפטים על  "הלכות שלא מתאימות לתרבות של היום" זה ממש לא מקובל עלי. התורה היא ניצחית ומתאימה לכל מקום וזמן.
אולי את כן מתכוונת שיש את העיקרון ההלכתי- ויש את אופן היישום שלו.
למשל- חתן וכלה שהתמזל מזלם והם אסורים- חייבים לשמור הרחקות וייחוד. נקודה.
איך עושים את זה?
עם ילדים- ואז 20 איש יודעים. (ואגב- איך 20?! יש רק 2 הורים לילדים האלו... )
או עם זוג- ואז 2 אנשים יודעים (סליחה, 3- כולל הרב.)
או עם פיתרון הלכתי אחר שהרב יציע להם.

הדבר הכי חשוב להבין זה שלשאול רב זה כמו לשאול רופא.
זו שאלה מקצועית ולא צריך להתפדח.
ושלמורה הוראה יש כוח היתר גדול מאוד!!
ושלא צריך לפחד ש"ההלכה תדפוק לו את הזוגיות"!!!

אגב 2- מי אמר שבאמת זה היה חופת נידה? אם היו שואלים רב- אולי הוא היה מתיר את זה כ"כתם"? גם לאסור צריך לדעת.
אני ממש מבינה את יפעת מסרוגיםז'וז'ואית
לא קראתי הכל, לא היה לי כוח, אבל כולם ידעו שהם זוג שכן ייתן ידיים אחרי החתונה. זה סוג של חברה.
והמשפט שלה "אני לא רוצה שכל פתח תקווה תיכנס לי למיטה" הוא הגיוני בהחלט.
למה כולם צריכים לדעת???
אז נכון, הם נתנו ידיים, וזהו. אפילו כשהצלם בא לצלם אותם הם לא נגעו, למרות שהצלם ביקש.
אני חושבת שהרבה יותר לא צנוע שכל העולם ואשתו ידע מה המצב שלך, ומתי את אסורה או טהורה לבעלך, מאשר ללכת יד ביד כמה מטרים, כדי לא לגרום ללשונות הטובות להתגלגל בנושא ההורמוני שלך...

מוטב להקרא שוטה כל ימיאנונימי (פותח)
ולא להיות רשע שעה אחת לפני המקום

נגיעה באשתו (ולהפך כמובן)  נידה זה לאו דאורייתאעיצה
והמצווה :שלא ידעו האשה נידה" היא כידוע הלכה לרגשניות מסיני שדוחה לאו דאורייתא

זוזואית אמרה:
"אני חושבת שהרבה יותר לא צנוע שכל העולם ואשתו ידע מה המצב שלך, ומתי את אסורה או טהורה לבעלך, מאשר ללכת יד ביד כמה מטרים, כדי לא לגרום ללשונות הטובות להתגלגל בנושא ההורמוני שלך..."

אז זהו - שמה שאת חושבת בכלל לא משנה. ברוך ה' יש לנו תורה ולא צריכים להסתמך על גחמות לבינו.
 לענ"ד זו עצת היצר, שאומר לך: את בת ישראל צנועה, איך ידעו כולם שאת נידה?! אבל זו צניעות פסולה - עובדה שהיא עלולה לגרום לך (חלילה) לעבור על מצוות ה'

אגב, כמה את צודקת "צדיקה אחותך" שזה כמו רופא.עיצה
הרי הרב בודק בעצמו מראות וכ"ו... אז להתבייש משטות כזו?!
שירק- מה ההשוואה???+mp8
אם ביטלו את מנהגי החתונה הפרימיטיביים של פעם- זה אומר לבטל הלכה מפורשת???
גם כיסוי ראש לא ממש נראה לי מתאים לימינו, ויש החושבות שגם לא צריך היום מקוואות- כי יש אמבטיות....
מישהו שאל אותנו, בכלל??
ככהשירק
mp6 - המשפט הזה שאמרת, מישהו שאל אותנו בכלל, ממש ממש מעצבן. מותר להפעיל חשיבה.
עיצה - המשפט שהכי עיצבן אצלך היה: הלכה לרגשניות מסיני. 
על פי שיטתך ההלכה לא אמורה לתת מענה לרגש. אז תסביר לי איך היא יכולה לשמש כדרך חיים, בזמן שבני אדם עשויים גם מרגש??? אולי ההלכה נועדה רק לגברים חסרי רגש???
צדיקה:  הפתרון הזה שאמרת, זוג+רב, נשמע מצויין הרבה יותר מאשר לישון עם שני ילדים, אז באמת צדקתי שאפשר להתגמש.
גם לא לספר לרב וללכת לטייל בלילה במקום לישון נשמע אחלה פתרון, במיוחד שלא תמיד אפשר למצוא רבנים כל כך רגישים שיעשו הכל בשושו.
לחשבשבת: כבר אמרתי את זה, לפעמים דווקא לא מה שעל פי ההלכה בדיוק זה הדבר הנכון ביותר לעשות. יש עוד רבדים של מוסר ושל אנושיות, כמו למשל שהיה בסיפור הזה, שהחתן לא רצה לחשוף דבר שהיה חשוב לכלתו לשמור בשקט. אני יכולה להביא לך עוד הרבה דוגמאות לזה, כמו למשל הסיפור על רב אחד התארח אצל מישהו ואכל אצלו דגים שלא היה ברור מה רמת הכשרות שלהם, ושאלו אותו איך זה, אז הוא אמר ככה: עדיף לאכול תולעים מאשר לאכול בני אדם (לבייש אותם).
אז למה צריך תורה אם כשזה לא מרגיש נכון מתעלמים?עיצה
וזה ממש לא הענין איזה פתרונות "צדיקה" תמצא או לא יודע מה. המחויבות שלנו לקב"ה היא לפני הכל, זה בכלל לא חשוב אם יש פתרון לדרך קלה יותר או לא, כי גם אם אין, עלינו לציית
בסדר,שירק
המחוייבות שלנו להקב"ה היא לא רק הלכה לבד, גם להקשיב ללב ולהיות מוסריים זה חלק מזה. וזה כן ממש חשוב שאם יש דרך יותר קלה ופחות פוגעת באחרים - למה לא לחפש אותה? מי אמר שה' מבקש אותנו להיות נוקשים?
שירק- לגבי ה"אחלה פיתרון":+mp8
בלילה הראשון הם יצאו לטייל, יופי.
מה עם שאר הלילות?? איסור ייחוד חל עליהם כל זמן הנידה עד הפעם הראשונה!!
אחרי הטיול הם הפכו מותרים??
ה' לא מבקש שנהיה נוקשים, אפשר להיות גמישים כל עוד ההלכה נשמרת, ובמקרה זה- היא פשוט לא נשמרה!!
הבעיה...חשבשבת
שאנחנו לא יוונים...

אנחנו יהודים ומצווים לביטול וקבל עול מוחלטת ברגע שיש את זה אין בכלל בעיה עם דברים אחרים שמפריעים באמצ כגון: שכל או הומניות..
יש לי תשובהשירק
לגבי מה שאמרת קודם על התורה שקדמה לאדם. לא אני המצאתי אותה, אלא חז"ל: דרך ארץ קדמה לתורה. ודרך ארץ היא לאו דווקא נימוסים כמו שמקובל לחשוב אלא אנושיות. ועוד הוכחה לזה שאי אפשר לחיות רק עם הלכה היא שגם אם בן אדם לכאורה מקיים הכל לפי הספר הוא עדיין יכול להיות נבל ברשות התורה.

נכון, אבל מי שהולך נגד ההלכה הוא פשוט נבל...  חחחnick
תרשי לי לענות לך...חשבשבת
שאין קשר בין הדברים.

הלכה היא הלכה נטו וצריך לקיים אותה...

אז נכון אנחנו לפעמים מנסים להיות הומנים להתיר כל מיני דברים ולהעלים עין אבל לטווח הרחוק זה פוגע בנו ורואים שההלכה צדקה!!

ואמרתי את זה גם בכללי לאו דווקא למקרה הספציפי הזה- זה נשמע שאצלך הגישה היא כמו אצל הציונים הקדמונים: "תיהיה אדם בצאתך ויהודי בביתך" וד"ל
את מערבבתשירק
אני מעולם לא אמרתי "תהיה אדם בצאתך ויהודי בביתך" אמרתי: "להיות בן אדם לפני הכל" - וזה  דבר שונה לגמרי, רק שהמילה "אדם" בתוך המשפט שלי הזכירה לך את המשפט ההוא.
עכשיו, גם אני לא מזלזלת בהלכה, אני רק אומרת שעם הרבה רגישות אפשר להתאים כל דבר לרוח הזמן. למשל, אני לגמרי מעריכה את אלו שלא נותנים ידיים כעיקרון כדי שלא להגיע למצב שכלה תתבייש.
קשה לדעת מה כלה הרגישה בדורות קודמים לגבי כל המנהגים, מקריאה בספרים ישנים לפעמים נדמה שהאנשים פעם היו עסוקים יותר בלשרוד, ולא היה פנאי להתעסק בזוטות כמו רגשות. מישהו שמע על המושג פרטיות בעיירה יהודית? לא יודעת, יכול להיות שהבנות הרגישו רע עם זה, אבל פעם הגישה היתה שכל תלונה על "כלום" נחשבת פינוק מיותר.
היום זה אחרת, ולכן צריך להתאים את ההלכה ולקיים אותה באופן שכמה שפחות אנשים ידעו.  

הדבר נכון אך ורקאנונימי (פותח)
כשאתה לא עובר על ההלכה. אך כשההלכה עומדת מנגד אמרו חז"ל שלא יתבייש מפני המלעיגים עליו

אסור לאדם לעבור שום עבירה בשביל לרצות את כלתו וכד'

בנוגע לסיפור עם הרב יתכן שהוא נשען על ההלכה שרוב הדגים נקיים אך אילו ידע שמדובר בדג טרף בודאי שלא היה אוכל ממנו!!! במקרה של השרשור עברו על ההלכה בודאי

כל זה למרות שלסיפורים האלה בד"כ אין מקור אמיתי אני מתיחס רק לרעיון
ומה עםשירק
ומה עם נוח לו לאדםשירק
שיפיל עצמו לכבשן האש ואל ילבין פני חבירו ברבים?
להרוג את עצמו מותר לו, אז לתת לה יד כמה שניות עד שנכנסים לחדר אסור?
שירק!חשבשבת
עכשיו את מערבבת....

זה לא הלבנה ברבים שואלים את הרב כי זה ההלכה.

יעבור אדם אפילו על כיבוד הורים אם הוא רוצה לקיים מצוות כי רצון ה' קודם לה-כ-ל(שו"ע ורש"י לחומש ויקרא)

ואני ממש לא מבלבלת ,מה שאת אומרת זה בדיוק אותו הדבר ,רק במילים אחרות יותר יפות ופחות קשות.
בואי, בואי,שירק
נשמה, זה ויכוח מעניין, אבל חשוב שלא תשימי בפי דברים שלא אמרתי. אוקיי.
היה אדם בצאתך ויהודי בחוץ - זה אומר תהיה פעם ככה פעם ככה.
תהיה אדם לפני הכל - זה אומר תהיה הכל! אבל קודם כל תהיה בן אדם.

אם הכלה מתביישת שלא נותנים ידיים אחרי החופה - אז זה כן הלבנה ברבים למרות שכך ההלכה.
סליחה - יהודי בבית כמובןשירק
התשובה היאאנונימי (פותח)
נח לאדם שיפיל עצמו לכבשן האש נלמד מיהודה ותמר שאו שיהודה היה מבייש עצמו או שהיה מבייש את תמר ועל זה נאמר נח שיפול לכבשן האש.

אי אפשר ללמוד משם שמוטב לעבור על איסור דאורייתא כדי שהחבר לא יתבייש

מה גם שפה הוא לא מבייש בפועל אלא לא מונע את הביוש ע"י עבירה

צדיקה קבלי ח"חחשבשבת
וספציפית כאן בדיני עריות - יהרג ובל יעבורעיצה
אז כן, גם כשרגשנות האשה מתנגדת לזה

(וכמובן זה בכל מצווה, רק כדי להדגיש את הטעות)

שירק, צר לי עלייך שאת נשמעת בחורה טובה אבל שטופת מח בידי גורמים "לא ממש אורתודוכסים" בציונות הדתית.  זו אחת החולשות הגדולות ביותר של הציבור שלנו, אם לא הגדולה שבהן.
לתת יד לנידה לא נראה לי יהרג ובל יעבוראנונימי (פותח)
אולי אני טועה
אז...חשבשבת
חבל שזה לא נרהאה לך...

תסתכל ברמב"ם  מפורט שם בדיוק על הענינים האלו.
מה פתאום??אור77
רק... "כל הזר הקרב-מות יומת"!!! לא צריך להקטין את האיסור סתם כי נח לנו!!! ה' ירחם... ונמאס לי שדנים שוב על הסידרה הכפרנית הזאת!
רמב"ם הלכות איסורי ביאה..חשבשבת
כל הבא על ערוה מן העריות דרך איברים או שחבק ונשק דרך תאוה ונהנה בקרוב בשר הרי זה לוקה מן התורה, שנאמר לבלתי עשות מחקות התועבות וגו' ונאמר לא תקרבו לגלות ערוה, כלומר לא תקרבו לדברים הבאים לידי גילוי ערוה.
ועי' בדברי הרמב"ם בסהמ"צ מצוה שנג, ובדברי הרמב"ן שם.

והנה הרמב"ם לא הביא לגבי אשת איש ויתר עריות דאסור בהוא בבגדו והיא בבגדה, ורק לגבי נדה כתב לעיל פי"א הי"ח: ואסור לאדם שידבק באשתו בשבעה ימים נקיים אלו ואע"פ שהיא בכסותה והוא בכסותו ולא יקרב לה ולא יגע בה אפילו באצבע קטנה ולא יאכל עמה בקערה אחת
מה אתם מתלהמים?אנונימי (פותח)
בסך הכל כתבתי את שנראה לי והדגשתי שאני לא בטוח אבל עכשיו אני יותר בטוח שרוב הפוסקים סוברים כך

זה מהרב יוסף וייצן רב היישוב פסגות ודיין
גם לגבי גילוי עריות נחלקו האם על כל איסור יש לההרג ולא לעבור או רק על על איסור שכתוצאה ממנו יבוא לגילוי עריות ממש. הגדר של עריות זה אישה שאסורה על האדם באיסור מהתורה, כגון: אשת איש. לגבי פנויה אין הנגיעה בה מוגדרת כגילוי עריות. אולם מכיון שהיום נשים פנויות נידות נחשבות כחייבי כרת. אולם לגבי נגיעה בנידה מצאנו מחלוקת בנוגע לאישה חולה והיא נידה האם הבעל שלה יכול ליגוע בה במקום פיקוח נפש. [יו"ד ס' קצ"ה] . אולם שם למסקנה נראה שלדעת רוב הפוסקים נידה לא מוגדרת כעריות לענין יהרג ואל יעבור. [ע' ע"כ ביביע אומר ח"ו, יו"ד ס' ט"ו, אות ג'] .
אולי לענין כרת לא...חשבשבת
אבל זו עבירה והוא מקבל מלקות עליה....

זה בטוח

וחוצמזה מי שמתחיל בקטן, לעבור על המצוות בדברים קטנים , ממשיך אח"כ בגדול- כי זה דרכו של היצר הרע
סליחה, ומה עם איסור ייחוד בסיטואציה הספציפית???+mp8
כרת אולי כן אבל דיברנו על יהרג ובל יעבוראנונימי (פותח)אחרונה
שלדעת רוב הפוסקים זהו לא הדין בנגיעה בנידה!

לא אמרתי לעבור על קוצו של יוד מה שאמרתי זה שהדין לרוב הפוסקים שאינו ביהרג ובל יעבור.

למרות שפוסקים חשובים פסקו שכן
מה הקשר לזר הקרב יומתאנונימי (פותח)
זה נאמר על כניסה לקודש הקודשים
זו גמרא ערוכהעיצה
אדם שהיה חולה והרופאים אמרו שירפא רק אם וכ"ו... ואח"כ אמרו שלפחות יראה וכ"ו... וחכמים אמרו ימות ולא... ימות ולא  יראה... ימות ולא יספר עמה מאחורי הגדר
אז מתחילים איתך, תרגישי בנוח?אחיקר

סתם מעניין אותי, בנות דוסות רוצות שיתחילו איתם? ברור שכל סיטואציה והמקרה שלה, אבל אשמח להתייחסות אם ליגיטימי ואיך?

באוטובוס? ברחוב? או באיזה שיעור מעניין? בהלל של הרב שמואל אליהו? או בשמחת בית השואבה במרכז? או סתם כששניכם רכזים באיזה תנועת נוער?

וישיר? או שמעדיפות שחבר יפנה לשאול אם רלוונטי בכלל? וישר זורמים או שעדיין ליגיטמי לבקש לברר? גם מצידו?

ואתן חשבתן על זה? רציתן פעם להתחיל אבל היה פשוט מוזר מידי? זה אמור להיות מרתיע?

תודה מראש

הדוגמאות שנתת הן של ציבור קווניקי- מרכזניקיחושבת בקופסא

בציבור הזה אני חושבת שזה יהיה פחות מקובל ויתקבל פחות טוב אצל בנות שזה הסגנון שלהן.

בציבורים כאלו כנראה יעדיפו לשלוח התעניינות דרך צד שלישי.

אם היית מדבר על שמחת בית השואבה במחניים, זה כנראה היה הרבה יותר מקובל ולגיטימי (שמעתי, שיש בנים ממחניים שקובעים חברותא עם בנות ממגדל עוז, ואז בטח העניינים יכולים להתגלגל, למרות שזו לא המטרה המוצהרת...)

מעניין אם קיימות גם בנות מחוץ למקומות האלוכְּקֶדֶם

רציתיהפי

התביישתי מאוד וגם חשבתי למה שהוא יגיד לי כן?

זה היה שיעור תורה הוא היה נראה בחור טוב

נעלבתי שהוא בעצמו לא פנה אלי חח זהו.. נראלי היה לא שייך לפנות אליו

אפשר להבין את הרצון שהבחור יפנהמתוך סקרנותאחרונה

רק כדאי לקחת בחשבון שגם הגברים יכולים לפעמים לחשוש מדחייה(שלא לדבר על האווירה הרווחת בה נסיון חיזור תמים יכול בקלות להיחוות כ"הטרדה").

אני בעד שבחורה שבחור מוצא חן בעיניה, לא תחשוש לעשות את הצעד הראשון (אפשר גם דרך מישהו שלישי, אם חשוב לי שאת הדינמיקה בפועל, יוביל בהתחלה הבחור).

שליחת תמונה מלפני 15 שנה +- להצעותראומה1

הציעו לי הצעה והבחור העלה תמונה שלו מלפני עשור++++

איך אני יודעת? כי איכות התמונה ירודה מאוד ומטושטשת. וגם מצאתי בגוגל תמונה עדכנית שלו ממקום עבודתו.

הוא נראה אחרת לגמריי..

זה לא נעים בלשון המעטה וגובל בעבירה על הדיבר "לא תשקר"...

אין דיבר כזהבחור עצוב

אבל באמת מעצבן. תנוח דעתך,גם בנות עושות את זה.

ועל פי רוב גם שוכחות לעדכן את הגיל בכרטיס.

חחח אל תתפוס אותי על קוצו של יוד הרעיון הובןראומה1

"לֹא תַעֲנֶה בְרֵעֲךָ עֵד שָׁקֶר" גם כולל שליחת תמונה עדכנית

מה הרעיון לשלוח תמונה ישנה? שבדייט פתאום אתאהב באופי שלך?, אבל איך? אם ארגיש ששיקרת לי עוד לפני הדייט?

אולילגיטימי?אחרונה

לא יודעת מה בדיוק קרה, אבל אולי -

מקור התמונה הוא לא הוא, אלא מציע ההצעה?

הרי אם אפשר למצוא בגוגל בקלות תמונה עדכנית, לא סביר שהוא יתעקש לשלוח תמונה ישנה. יכול להיות שזה סתם מה שמסתובב עם הכרטיס שלו - וזה לא הגיע ישירות ממנו.

עוד כיוון של לדון לכף זכות -

יכול להיות שמבחינתו, איך שהוא רואה את הדברים, הוא נראה בול אותו דבר, אז למה לטרוח לשנות??

עד כמה אתם מרגישים שמודל הזוגיות של ההורים שלכםפתית שלג

משפיע על מה שאתם מחפשים בבן\ת הזוג או על מודל הזוגיות שאתם מחפשים?

אני בטוח שזה משפיע הרבה יותר ממה שאפשר לבחון בשכל, אבל עדיין זה יכול ללמד הרבה.

לי לקח המון זמן להבין כמה שזה משפיע עלי בין אם רציתי ובין אם לא. אולי אפרט בהמשך..

תדייק ותסביר את כוונתךפ.א.

אני שואל זאת כי הרבה דברים בזוגיות, באופי ההתנהלות הזוגית, ביחסים בין בני הזוג, נחשפים ומתגלים רק לאחר תקופה ארוכה שגרים ביחד.

לדעתי הרבה מה שאתה רואה כיום בבית, לטוב ולרע, לא בטוח שתוכל לאבחן בצד השני לפני הנישואים.

אני למדתי המון מהזוגיות של ההורים שליפשוט אני..

למדתי מה לא לעשות

גם אנירקאני

אותו דבר

השפיע בוודאיארץ השוקולד

בעיקר לטובהארץ השוקולד

מופתע שזה חריג

שאלה מעניינת.חתול זמני

בעיקר הוציא לי את החשק והמיץ.

הזוגיות שלהם מתאפיינת, לפחות מהמבט שלי, בחיכוכים מינוריים תמידיים, הרבה משחקי תפקידים גבר־אישה, ובפן החיובי דברים שאני מבין שנחמדים שלהם אבל פשוט לא נמצאים בעולם הערכים שלי.

מה שבסופו־של־דבר חיזק אצלי את המחשבה שלפחות עבורי, שאיני מצליח להפיק את החלק החיובי בזוגיות, זה רעיון עם נטו שלילי.

פעם חשבתיooאחרונה

שלמדתי מהם איך לא לנהל זוגיות והורות

היום אני יודעת שזה לא רק הזוגיות/ ההורות

אלא האדם באשר הוא

כי בסוף הזוגיות/ ההורות היא מראה של הבנאדם

גם אם לא רציתי להתנהל כמוהם (והצלחתי בהרבה מובנים)

יש חלקים שנשארו

השפעות מילדות

אפילו כאלה בתת מודע

תמיד יש ויהיה על מה לעבוד

לעשות נכון יותר

שידוכיםאשר ברא

איך אתם מבררים מה קריטים לכם?

(שלא קשור למידות של האדם)-

לדוגמה נושא הצבא.

איך יודעים אם זה באמת באמת קריטי לי או שיכולה להבליג אם הבחור לא עשה או לא מתכנן אבל כן פעיל במישורים אחרים?

מרגישיםintuscrepidam

השאלה למה חשוב לך שהבחור יעשה צבאאביעד מילוא

האם זה דבר שמעיד על הבחור האם את מחפשת שיהיה בבית הערך של גיוס לצבא או שפשוט חונכת לזה? זה הבירור שאת צריכה לעשות על הערך הזה

האם משהו מרגיש לך חזק שהוא חסר או קייםארץ השוקולד

אם יש לך רגש חזק בנושא וזה מאוד מפריע לך אז זה קריטי לך, אחרת, זה כנראה לא קריטי

נניח שהייתי צריך לחיות עם הבן־אדם הזה 100חתול זמניאחרונה

שנה,

האם המשהו הזה היה מציק לי?

גיל בייחס לבשלות לזוגיותאחד האם שומע

הציעו לי מישהי בת 19, מסיימת שנה שנייה של שירות לאומי. אני בן 23, בשירות קרבי. יש בינינו פער של 3-4 שנים, 3 שנתונים. ומשהו בזה ממש מפחיד אותי. בסוף אני אדם בוגר מאוד, ומשהו בגילאים האלה נשמע לי ממש ממש ילדותי. עכשיו ברור שאי אפשר להכליל, ויש מקרים הפוכים לגמרי וכו וכו. השאלה שלי היא מה הבירורים שהייתם עושים לגביה וגם לגבי עצמכם כדי להבין האם היא בוגרת ברמה שמתאימה למה שאני מחפש? אני מדבר גם על בירורים לפני שיוצאים (שזה איפה שאני נמצא כעת) וגם על בירורים תוך כדי הפגישות במידה ומחליטים לצאת..

בנוסף גם יש את החשש הפרקטי, שהיא, בניגוד לבנות בגילי, עוד לא התחילה בכלל לימודים, ולא יודע אם היא סגורה על הכיוון שלה בשנים הקרובות (אפילו אם יש לה תכנון מסוים ללמוד משהו)

תודההההה

לדעתי תתקדםחוזר תמיד לאשתי

אם אתה מבין שהיא בוגרת ומבינה תתקדם.

מאוד יכול להיות שיש פה משהו

תתקן אותיהפי

מה שקפץ לי מהפוסט הוא שנראה שאתה קצת בודק אותה דרך רשימת נתונים חיצונית גיל לימודים תכנון קריירה

לפני שבדקת מי היא באמת(:

בסוף, מקצוע או העובדה שהיא כבר התחילה ללמוד לא מעידים בהכרח על בגרות. הייתי מנסה לברר קודם מי היא כאדם מה הערכים שלה מה היא אוהבת , איך היא חושבת ומתנהלת ורק אחר כך מחליטה אם הפער ביניכם באמת משמעותי..

ברוראחד האם שומע

אבל בסוף קשה לברר את כל זה בבירורים שלפני.. לפני אפשר לברר לרוב דברים יותר טכניים, שלפעמים מעידים על בגרות וכו'

או שאני טועה, מוזמנת להאיר את עיניי(:

הממממממממממממממ.חתול זמני

האם עובד גם הפוך?

לדעתי, אין באמת איך לברר מראשלגיטימי?

אפשר לדון על מה זה בגרות.

ואולי כדאי לפרק את המושג הזה - לדוגמה, האם אתה מדבר על מודעות כלכלית? על יכולת להכיל מורכבויות?

אם אתה יכול לפרק את המושג הזה, אפשר לנסות מראש לברר, וגם בפגישות לדבר על הנושאים האלה.

אבל -

קח בחשבון שבירורים לא בהכרח מציגים תמונה מלאה. כל אחד מכיר מישהו בפן מסוים שלו, ואולי לא מודע ולא מכיר צדדים אחרים.

לגבי פער השנים,

אני לא חושבת שהגיל הכרונולוגי בהכרח מעיד על משהו. לכל אחד מאיתנו יש מסע בחיים, ואנחנו עוברים בתחנות שונות, והאישיות שלנו משתנה בהתאם. יכול להיות מישהי בגיל 19 שעברה מבחינה נפשית הרבה יותר ממך - לא שזה תחרות, אלא שגם לה יש חיים מלאים.

תמיד תפסתי את עצמי כאדם בוגר יחסית לחברות שלי; זה לא מנע ממני לצאת עם אנשים שצעירים ממני בכמה וכמה שנים - וגם אם היה בינינו פער כמו שאתה מתאר, אבל הפוך, לגבי הלימודים. גם מזה לא נבהלתי, כי מה זה כמה שנים של לימודי מקצוע יחסית לחיים שלמים ביחד?

ואולי זה קצת אירוני, אני חושבת שמי שיצאתי איתו עם הפער הגי גדול מעליי - היה אחד המדוייטים הכי פחות בוגרים שלי (לפי ההגדרות שלי), ודווקא עם לא מעט שצעירים ממני ראיתי בגרות גדולה יותר. כמובן שלא כולם, היו גם כאלה שהיו צעירים ממני, וממש לא בוגרים בעיניי - כשהפער שכתבת, כשאני בלימודים והם עוד לא יצאו מהישיבה (כולל לא עשהו עדיין צבא), יחד עם איך שהתרשמתי בפגישה - ראיתי שזה מאוד לא רלוונטי מבחינתי.

בקיצור, לדעתי צריך לבדוק לגופו של אדם. אם שאר הפרטים נשמעים לך טוב, לדעתי כדאי לנסות -

אבל --

רק אם אתה מגיע עם ראש (ולב) פתוח.

אם אתה כבר ירית את החץ ורק רוצה לצייר מסביב את המטרה, עזוב. אתה לא צריך להוכיח שום דבר לאף אחד. רק אם אתה מוכן לתת הזדמנות אמיתית לבחורה להביא את עצמה, לך על זה. אם אתה לא שלם עם זה, אם כל הזמן יהיה לך ציפור בראש שתגיד לך - היא ילדותית, אינפניטילית וכו' - חבל על הזמן שלכם.

תודה רבה!אחד האם שומע

.

בתחילת הדרך היה לי קשר עם פער דומהadvfb

ואני זוכר שגם היה לי חשש דומה וראיתי שהיא בוגרת והכל היה סבבה.

תחשוב על זה שהיא אחרי שנתיים שירות,

כמו שהשלב של הצבא מבגר אז ככה גם שירות לאומי, וממש לא פחות בדר"כ.

אתה יכול לשאול בבירורים איפה היא ביחס לרצון להתחתן, אם היא מתכננת ללמוד בקרוב, אם היא בכללי בחורה מקורקעת-מעשית שלוקחת אחריות על עצמה ועל הסביבה.

חוץ מזה, תזכור - יש בזה גם יתרון שהיא צעירה, זה משהו שאפשר מאוד להנות ממנו

מכירה לא מעטשלומית.

זוגות כאלה, אנחנו ביניהם (:

( עם פער של כמעט 5 שנים, אני הייתי בת 19 בחתונה)

בנות בגיל הזה הרבה פעמים כן בוגרות, והרבה מהן גם די סגורות על עצמן.

מה היא עושה שנה הבאה זה משהו שאתה כן יכול לבדוק בבירורים...

קיצור, לא לפסול על הסף

יש לי חברהרקאני

שהתחתנה כשהייתה בת 18

עם בן 24

אפילו תעודת בגרות לא הייתה לה

אבל היא הייתה בוגרת ובשלה

והם התאימו

גבולי, אבל עדיין נראה לי בסדרPaslash

בגיל 21 יצאתי עם מישהי בת 24, היה הרבה פחות ממה שחשבתי והיא הודתה שגם היא הופתעה.

תלוי כמה היא ספציפית בוגרתזיויק

אפחד לא הולך לדבר על המתיקות של התמונת שירשורכְּקֶדֶם

חן חןאריק מהדרום
עבר עריכה על ידי אריק מהדרום בתאריך י"ב באב תשפ"ו 22:59

אני לא בוחר את כל התמונות שמועברים לראשי אבל ספציפית זו בחרתי.

הפרש הגילאים לא באמת משנהאנונימי17

העיקר זה הגיל שלה, אולי לא מתאים לך מישהי בת 19 אבל אני חושב שהפרש הגילאים הוא משהו שלא תייחסו לו חשיבות כשתמשיכו בקשר.

השאלה שלך כאן מעוררת בי שאלההמגיד מרששאחרונה

האם אתה מספיק בוגר לקשר זוגי.

אסביר: שאלות כאלו לא מבררים אצל ההמון.

שאלות כאלו שואלים אצל אנשים שאתה יכול לסמוך עליהם.

בפורומים כאלו תקבל מגוון תשובות, ויכול להיות אפילו שמישהו יענה לך שהשאלה שלך מעידה על זה שאתה לא מספיק בוגר.

והוא בכלל לא מכיר אותך...

פער בעומק100

היא במקום פשוט יותר, לא מסתבך, פחות שיחות עומק

יותר מעשית

והוא בשיח יותר עמוק.. וחשוב לו שיח גם כזה בקשר

יש מה לנסות?

אפשר לנסותהפיאחרונה

לראות גם את העומק שלה ולא רק את מה שנראה מבחוץ. הרבה פעמים אישה מבטאת את עצמה דרך רגשות ושם דווקא אפשר להבין מי היא באמת.

סגנון על פי מקום לימודיםאביעד מילוא

כמה מקום הלימודים במהלך השנים לדעתכם משפיע על האישיות ,רמה התורנית, וההשתייכות החברתית בתוך הציבור כיום?

ואם כן אז האם ראוי לומר לשדכן שאני רוצה להכיר בחורה שלמדה במוסד הספציפי הזה או לפנות לאותו מוסד ולשאול על בוגרות שבאזור הגיל שלי פחות או יותר?

(לא רק מדרשות נכללות כאן אלא גם אולפנות)

ובכלל מה מגדיר סגנון של השקפה בציבור שלנו?

לדעתי כן,חתול זמני

(עד גבול מסוים)

אנשים מסגנון מסוים נמשכים לסגנון מסוים ולאו דווקא השקפתי שזה לדעתי החלק הפחות מעניין אלא מצד האופי

וכמובן המוסד מחזק את העניין

אלא שבחורי ישיבה אינם באמת חשופים לעולם המדרשות והאולפנות ולהיפך מלבד שמועות וקווים כלליים מאוד.

בגיל מסויים זה לא אומר הרבהיעל מהדרום

לק"י

והאמת שגם בסוף י"ב זה לא תמיד אומר משהו.

לצורך העניין אני למדתי באולפנא אזורית, שהיו בה כל מיני סגנונות. אני הייתי מההכי דתיות שם.

אם מישהו היה בוחן אותי לפי האולפנא, הוא כנראה היה חושב שאני משהו אחר.

כן ולאברוקולי

לא חושבת שאולפנא או ישיבה תיכונית אומרים הרבה

לא תמיד זה בבחירת הנער/ה ולפעמים השיקול הוא נוחות / לימודים / הקו של ההורים והבית.

גם אחרי תיכון צריך להיזהר עם ההכללות.

מה שכן-

זכותך להגיד סגנון X מעניין אותי ולפנות למוסד שאתה עלול למצוא בנות כאלה או לציין זאת בפני השדכן

(עדיף כמובן לתאר מה קנה אותך במקום הזה ולא רק להגיד מדרשה X מעניינת אותי או מכללה או אוניברסיטה כזו או אחרת)

מעניין אותי כי אני מחפש א' ב' ג'

ככה אתה נותן למי שמשדך אפשרות למצוא את מה שמעניין ומסקרן אותך גם במקומות אחרים שאולי לא היית חושב לחפש.

אני אדייקאביעד מילוא

אני מסכים עם מה שאמרתם אבל לא לגמרי. אני אחדד. אם ניקח כדוגמא את הציבור החרד"לי האם המוסדות שם מעידים על האופי והרמה התורנית או שהם רק מחזקים את זה?

כמובן שאשמח לתשובות כי זה יעזור לי להבין ולדעתאביעד מילוא

אני חושבת שלפעמים בנות משתנות מכיתה ט'יעל מהדרום

לק"י

עד לגיל 20+

הרבה בנים ובנות הולכים ללמוד בגלל שהחבריםפ.א.

הטובים הולכים ללמוד במקום מסויים, גם בגלל שיקולים שהאלטרנטיבות הרבה פחות טובות.

זה באמת לא מעיד על אורח החיים, הההשקפה, הכיוון הדתי, בגיל 20 ומעלה.

תלויאחד האם שומע

אני יכול להעיד על עצמי שלמדתי בישיבה שנחשבת ממש אשכנזית ואני בכלל בכלל לא כזה. לדעות קדומות בדרך כלל יש שורש באמת, אבל צריך לקחת אותן בערבון מוגבל ולבדוק כל מקרה לגופו.

שאלה יפההפי

אני אישית מרגישה שמקום לימודים יכול לתת כיוון מסוים אבל הוא לא באמת מגדיר את האדם.

פגשתי בוגרות של אותה אולפנה או מדרשה שהיו שונות מאוד אחת מהשנייה. בסוף האישיות הערכים וההשקפה נבנים מהרבה דברים לאורך החיים ולא רק מהמקום שבו למדו.

לכן הייתי פחות מתמקדת בשם המוסד ויותר במי שהבחורה היא היום.

למה זה לא נראה לי רלוונטילגיטימי?

לבדוק מוסד תיכוני:

א. מי בוחר את המוסד?

עד כמה זה החלטה שלי, ועד כמה זה החלטה של ההורים שלי?

ב. עד כמה בוגרים של מוסד דומים זה לזה? עד כמה אתה דומה לחבריך, ועד כמה אתם מקשה אחת?

ג. עד כמה הבחירה במוסד משקפת עמדה אידואלוגית, ולא נוחות\סיבה כלכלית\חברתית וכו'?

ד. עד כמה מה שהיה לפני "היציאה לעולם האמיתי" משקף את מי שאני היום? פתאופ כשאנשים יוצאים מהמסגרת, הם יכולים לבחור דרך קצת שונה ממה שהיה.

מדרשות זה אולי יותר פשוט, כי זה יותר מבטא בחירה אישית. אבל גם שם יש מגוון (בדיוק כמו שבישיבה יש מגוון...).

אבל בהחלט -

סטיגמות עוזרות לנו להתמודד עם העולם. לחלק אנשים לקופסאות. האם זה בהכרח נכון ויעיל? אפשר לדון על זה. אבל כדאי לדעתי להסתובב עם התודעה שזה לא בהכרח שמי שאתה מחפשה תהיה בוגרת אולפנה X ומדרשה Y, אלא שזה יכול לבוא מכל כיוון, גם אם אתה מחפש דווקא בוגרות של מוסדות מסוימים.

אני מסכים עם הנאמראביעד מילוא

יש הרבה קווים דקים פה שצריך לברר. ולכן אין כאן דבר מוחלט. צריך לדעת לברר טוב ונכון וגם לדעת איך להתייחס לסטיגמות

ואני אסייג בדברי משהואביעד מילוא

ברור לי שבחורה שלמדדה באולפנת ראשית תצא משם עם סל ערכים מסוים וזה לא בגלל הסטיגמות זה באמת בגלל שהיא בחרה לבדוק שם ולקבל מהאולפנה

בקיצור...אביעד מילוא

איפה מכירים בוגרת של אולפנת ראשית זה יותר הסגנון שאני מחפש

מסכימה איתךלגיטימי?

ששם כנראה יהיה יותר קל למצוא בנות עם טלפון טיפש.

ניסית לפנות לאולפנה? הפרטים קיימים ברשת, לשאול מי שם מתעסק בשידוכים.

רעיון נחמדאביעד מילוא

אני אנסה לראות

בכלל לגיטימי לעשות את זה?אביעד מילואאחרונה

לפנות לראשת אולפנה ולומר לה זה הסגנון שאני מחפש ואיך אני מכיר בוגרות שלכן? (או כל ניסוח כזה או אחר?)

עוד פעםטבע, אמת

האמת,שקצת נמאס לי

אני יוצאת כבר תקופה, בת 22

ודי נמאס לי.

אין לי כח עוד פעם,שניים -שלוש דייטים

ואז זה לא מתאים,

כי החלומות שונים

כי סגנונות התקשורת לא מתאימים

סתם כי זה פשוט היה מוזר.

בסדר, כל קשר מדייק אותי. וזה אמיתי,

אבל נמאס לי לקבל דיוקים, אני פשוט רוצה למצוא את האיש שלי, את הדרך שאני עושה לבד, לעשות עם עוד משהו

נמאס לי לצעוד לבד בדרך, לפעמים אני מרגישה שגם הקב"ה איתי. אבל לא מעבר לזה,

ונמאס לי לשמוע עצות, ביקורת, תנסי לראות את..., מה הבעיה שלך עם..., אני רוצה משהו שיחלום חלום דומה לשלי, שהבית שלנו ילך לאותו מקום, בסדר. יש לי קצת חלומות לא קונבנציונלים, אבל יש לי חלום, ונמאס לי לחלום אותו לבד.

קיצר, אחרי הפריקה והתסכול - איך ממשיכים לשמוע עוד הצעות? לא רוצה לצאת לעוד הפסקה בין דייטים, אבל אין לי כח לעוד קשר שיגמר.

קודם כל - חיבוק ענק!רק נשמה

אני גם נמצאת במקום הזה. קצת יותר "מבוגרת ממך", וגם, כמעט ולא היו לי קשרים רציניים, הרוב נגמר אחרי משהו כמו פעמיים. הציפייה הזאת לפעמים הורגת, אני לפעמים מרגישה ממש מחנק אמיתי של תסכול ואכזבה, אבל אני משתדלת להיאחז באמונה תמימה שזה פשוט יבוא ושזה קיים, רק אם לא ארים ידיים. ואסור, פשוט אסור, לפזול הצידה ולראות מה קורה אצל חברות (אני בדיוק רוצה לפתוח שרשור בנושא הזה), זה שעוד אחת מתארסת אין לזה שום השפעה עלייך, על המסלול שלך, על הדרך המיוחדת שלך בדרך לבעלך. אנחנו אנשים מאמינים ואנחנו יודעים שהעולם לא הפקר, הכל מתוכנן ויש אלוקים שמוביל כל אחד בדרך שלו, גם אם היא קשה, מלאת ייסורים ומרגישה כאילו את קורעת בעצמך את ים סוף. קחי לך פסק זמן, קצר, אם את לא רוצה הפסקה ארוכה, לפעמים זה פשוט הכרחי בשביל לתת לנפש שלנו קצת לחזור לעצמה ולהתאפס. להיכנס ללופ זה מתיש ולא טוב, ואם את מרגישה שאת שם קחי לך צעד אחורה בשביל אחר כך לעוף קדימה. ותשבי עם עצמך ותנסי לראות אם יש דברים שאת יכולה לשנות באופי הפעולה שלך, לפנות לשדכנים אחרים, חברות שעד היום התפדחת לפנות אליהם, לשנות את הכרטיס שלך ככה שיגרור הצעות יותר מדוייקות, לשבת עם עצמך ולעשות זיקוק ערכים של מה באמת חשוב לך ומה סתם נחמד, והכי חשוב, נראה לי, לא להילחם בעצמך. מרגישה שמשהו לא שייך? תורידי. בלב שלם. ואל תתאכזבי ותכעסי על עצמך. את צריכה להיות עם מישהו כי את בוחרת בו לא כי הוא בחר בך.

סליחה אם סתם הארכתי, מקווה שעזרתי במשהו, ותמיד תזכרי ש"טוב ה' לכל", תנסי להתמקד קצת יותר במה שעושה לך טוב, ולא להתייאש. בהצלחה

מאוד יפה וחכם.נחלת

מה עדיף? להתחתן סתם כי כבר אין כח לחפש?חוזר תמיד לאשתי

ברור שאין אלטרנטיבה אחרת.

את יכולה לנסות לבדוק עם עצמך האם את מפוקסת מספיק על מי שאת וממילא על מי שאת מחפשת.

אם תהיי שלמה עם עצמך, המרחב של הניסוי והתהייה יקטן.

ברור שלאטבע, אמת

הדרך הזו, היא ארוכה, מתישה, ודורשת ים של כוחות, ולפעמים המאגרים של הכוחות פשוט נגמרים

אני יודעת שצריך לקום, לחפש, לדייק עוד ועוד.

אבל פשוט אני רוצה להגיע למצב שמצאתי את בעלי. ואין לי כח לעוד פעם, קצת התעייפתי מהדרך.

בדיוק באותה מידה, שאני יודעת שאני אקום ואמשיך עוד פעם, עד שאצליח.

מבינה אותך ככמחפשת111

פשוט תני לעצמך זמן, כמה שאת צריכה

ואחכ תבואי עם כוחות מחודשים

אל תפחדי מההפסקה.. היא תיתן לך כוחות להמשך הדרך

ספרי לי על זההפי

תהי גאה בדרך שאת עוברת נשמה

שאת נאמנה לדרך שלך .

...אילת השחר

יש לי מחשבות בלב שאשאיר אותן לעצמי... למה הן מקבלות שורה בכל זאת? כי צריך לתת להן ביטוי איכשהו, גם אם לא גלוי, אחרת לא אצליח להמשיך לכתוב מה שרוצה שיגיע אלייך.

ועכשיו,

שולחת חיבוק לתסכול, ולכאב ולאכזבה ולכל הרגשות האלו שמסתובבים שם בנפש.

אמרת שנמאס לך מעצות, ודיוקים ואמירות ... אז לא באתי לתת כאלו.

רק לשים זרקור על משפט אחד שאמרת -

'הפסקה' לא חייבת להיות כשהמיקוד בה הוא על ה'בין דייטים'.

הפסקה יכולה להיות פשוט עבורך, עבור הנפש שלך שזקוקה עכשיו לנשום רגע עמוק, להרגיש מה עובר בפנים בלי להילחם בזה... לתת לזה לעבור כמו משב רוח (גם אם חם וכבד באמצע הקיץ), ולהמתין למשב רוח קליל שיבוא אחריו...

וכשהוא יבוא, להרים עיניים, להסתכל על השבילים שפתוחים לפניך, ולבחור אחד ללכת בו וללמוד את הדרך שלך בעולם דרכו.

לא ממקום מיואש, לא ממקום שחושב על הסוף שלו...

אלא פשוט כדי ליהנות מהמסע שיוביל לאן שיוביל...

ואולי גם תופתעי לגלות, שהבית לא חייב להיות רק בקצה של שביל, אלא הוא בכל מקום שבו נמצאת...

אֲת.

לא קל אבלזיויקאחרונה

נשמע די התשה רגילה...

צריך לחרוק שיניים ולהמשיך

אולי יעניין אותך