לקראת נישואין וזוגיותextinct
רואים סרוגים,נכון?

מה הייתם עושים אם היה קורה לכם מה שקרה ליפעת ואמיר מסרוגים?
למי שלא ראה,היא קיבלה ביום החתונה שלה[נידה] אבל בחרה לא לספר לרב ולשמור נגיעה גם אחרי החופה

השאלה מופנת לבנים ובנות כאחד D:

ואם השאלה לא במקום אל תענו או שתמחקו את האשכול..?
אבל אותי זה מעניין,תודה!
לא רואה סרוגיםאורי217
לא רואה טלוויזיה לא רואה סדרות
תעזבו אותי מהבזבוז זמן הזה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
לדעתי,תודה ה'
השאלה הזו חשובה, אבל באחד על אחד....לא בפומבי.....
כמו הרבה שאלות צנועות....
בשביל מה לראות את הסרדה הזאת?פרח80
למה זה מועיל?
מה לומדים מזה?
עלק סדרה כשרה לדתיים....

צודקת! מסכימה איתך^^^^אנונימי (פותח)
ב~ר~ו~ר שלא עושים מה שהם עשו!!המוזרה
מה השאלה בכלל?? או שאתה שומר או שאתה לא שומר מה זה פעם כן פעם לא?!
ואת שוכחת שהם חילונים לגמרי!
 ואגב אם לא שמת לב אז הם לא שמרו גם לפני החתונה, דבר נוסף גם לאחר החתונה הם עברו על כך בטח לא שמת לב כי את לא יודעת את כול ההלכות ולדעתי הם בעצמם בכלל לא יודעים שגם זה אסור.

אבל אני באמת לא חושבת שהשירשור הזה מתאים כאן.
(אזה הצתות)
אם זה מעניין אותך תשאל רב. לענ"ד,לא צנוע.לא המקוםהרבי מיאוטו
בימינו כמעט שאין חופות כאלהנועמיק
במקרים כאלה,בדרך כלל לוקחים לפני כדורים שפותרים את הבעיה
עוד סיבה טובה למה לא לראות את הסדרה הזומשה
לעצם השאלה - העיקר פה זה לשמור על ההלכה, וכמה שפחות אנשים ידעו כן ייטב.
מה החידוש בלייצר הלכות משל עצמך??יהודית פוגל
היום אומר לו כך, מחר אומר לו כך...
עם כל הקושי-הייתי אומרת לרב..אביוס
לא הבנתי למה זה חשוב שהרב ידע..קראתיך
מה כבר יש לו לעשות?
אומרים לבעל כדי שידע לא לגעת וזהו.

תקנו אותי אם אני טועה..
אתה טועה...arale44
יש המון הלכות מעבר לנגיעה, והזוג בפרק עבר כמעט על כולם...

יחד עם זאת, אני לא מאחל לאף אחד להגיע למצב הזה. זה בהחלט יכול להרוס חתונה.

ודבורי: אם היו שואלים אותי אם אני רוצה להיות יהודי, והיו מספרים לי על ההלכה הזאת, אני בספק אם זה היה משכנע אותי.

תדעו שהחיים לא תמיד פשוטים, וזוגות עומדים (או שלא) בנסיונות קשים מאוד בתחום. אמנם זה סידרה, אבל אל תשפטו אף אחד...
אל תדון אדם עד שתגיע למקומו.לפעמים

לא ראיתי בכלל כלום מהסידרה ההיאמאמע צאדיקה
אבל יש דברים שהם תורה וצריכים לימוד...
אז מכיוון שהשאלה נשאלה יחסית בצניעות- אני גם יתיחס כמיטב יכולתי...

חופת נידה זה דבר שקורה לא מעט.
וזה לא הסוף של החיים של הבניאדם.... שורדים את זה.

חשוב לספר לרב- קודם כל אם יש דרך להתיר אותם ("כתמים" למשל...)
ואח"כ כדי לתת הדרכה נכונה על החתונה ואח"כ- למשל- שלא ינעלו את החדר ייחוד, שלא ילכו הביתה לבית עם ייחוד, שיקבלו הדרכה וליווי עד שיהיו מותרים (ותמיד דבר חדש הוא קשה יותר ודורש לימוד והדרכה.)

נשמע שבסרט חוששים שהרב רק "ידפוק" להם את הנישואין... זה ממש לא ככה- לרב שמבין ויודע יש כוח היתר לא-קטן. וגם אם יש משו שאסור-אסור -עדיין יש לו כלים איך להתמודד עם הצו האלוקי הזה.

ולגבי שכל העולם רואה אם הם מחזיקים ידיים בחתוונה או לא- יש נורמה של זוגות שלא נוגעים-נקודה.
ככה אף אחד לא יודע מה הם כן ומה הם לא.
וכל אחד שומר את העיניים והמחשבות שלו לעצמו.
(לראות את נתינת הטבעת זה דורש קירבה מאוד גדולה כדי לראות את הפרטים- ככה שאולי אפילו ההורים לא ראו את ההבדל...)

איך אני שמחה*שלי*
לדעת שיש דתיים שלא אוהבים את הסידרה זאת, כבר חשבתי שכל הדתים אוהבים אותה
מאמע צאדיקה
מזכיר לי אבא מעיירת פיתוח שאמר שהוא לוקח את הילדים שלו להפגנות רק שיראו כמה דוסים\כיפה סרוגה כן יש- שהם לא המוזרים היחידים....

וכן- יש המון המון דוסים טובים שאוהבים סרטים\קולנוע\סדרות\\\ שמדירים רגליהם (ועיניהם) מהסידרה ההיא.
אם כבר סדרה איכותיתהסהר האיתן
אז ללכת על מעורב ירושלמי.
היא באמת מציגה את הדתיים ברמה
והיא עם עומק, והיא מאוד צנועה,
ממש סדרת איכות.
פעם שמעתי הרצאה של היוצר שיצר את הסדרה
בן אדם מבוגר דתי,
(בגור ישיבת מרכז הרב כזכור לי)
התרשמתי ממנו ממש.
ולחובבי ירושלים יש בסדרה שוטים מרהיבים של ירושלים: 
של רחוב בצלאל, הכותל מלמעלה
וגם רחביה ונחלאות אם אני מזהה נכון.

מעורב ירושלמי לא מאוד צנועהחרישית
היא מאוד מאוד לא צנועה!!!
יש כאלה שעדיין לא הבינו שהסדרה נועדה לחילונייםנמרוד
שמסתכלים על חיי הדתיים כעל משהו מוזר ואקזוטי.
לגבי החילוניים דיני כשרות או חמץ בפסח, לא כל שכן דיני טהרת המשפחה נראים כמו קשקוש אחד גדול.
הם גם צופים בסדרות כאלה בעיניים פעורות בדיוק כשם שהם צופים בסדרות על שבטים מאפריקה או מפפואה.
כך שלא הייתי לוקח את זה ברצינות רבה מדי.

ואנחנו רואים אותה בתור עוד סתם סרטהמוזרה
מצחיק\מוזר\מעצבן.
אני לא חושבת שבזה שראיתי אותה גרמתי לה להיות יותר נכונה.
 ואני גם לא חושבת שיש בה משהו נכון או חלילה שיקוף של הדתיים.
לכן לא צריך ליראות טלוויזיה.קראתיך
עזבו אותכם מהשטויות האלה..באמת.
אני אגיד לך את האמת...אנונימי (פותח)
אני אגיד לך את האמת: ממש חבל שהיא לא אמרה לרב, בגלל שהוא היה יכול להגיד לה ממה להזהר, ויכול להיות שמחוסר ידע הם יפלו בעברה שהעונש שלה הוא כרת. אבל עוד יותר גרוע לראות סרוגים, כי חוץ מזה שזה חילול ה' (ואני גר ברמת השרון אז אני יודע על מה אני מדבר), זה גם משחית מאוד את הנפש בגלל שאנשים חושבים שהרבה דברים מותרים בגלל שהצדיקים מסרוגים עשו את זה, כמו לגור ביחד לפני החתונה בשביל להיות ר"ם באולפנה. חוץ מזה שזה בכלל לא רחוק מהסרטים הכי לא צנועים בהוליווד (כול פרק לפחות נשיכה אחת) שזה ממש חבל שמי שקורא לעצמו בן תורה יכתוב תסריט כזה (אני גם תסריטאי והרבה מהצנות הבעיתיות לא היו חייבות להיכתב בשביל להעביר את מה שהוא ניסה להעביר, וזה היה גורם להרבה פחות עברות ממה שזה עכשיו). ולדתיים ממש אסור לראות את זה (גם לבנות שחושבות שזה לא מפריעה להם בנשמה כי הן בנות) בפסיקה של גדולי הדור (אם מעניין אותך מה שרבנים אומרים או שגם את נגד הממשל הרבני).
אני לא רואה טלויזיה חס וחלילה!!המוזרה
סתם מצאנו את זה באינטרנט...
ראיתי את הפרק הזהשירק
מה לעשות - זה נכון... חופת נידה היא פדיחה עצומה.  יש לי בת דודה שהתחתנה כבר לפני 20 שנה וכולם זוכרים לה את זה. רק הקטע הטכני לסדר שני ילדים שיישנו איתם מחייב שידעו מזה לפחות 20-30 איש.
מאד הערכתי את זה שאמיר כבד את רצונה לפרטיות. זה נראה לי הדבר הכי נכון לעשות.
ההלכות שקשורות בעניין הזה לעניות דעתי לא מתאימות לתרבות היום. פעם בקהילות מסויימות היו המון מנהגי חתונה שמי ששומע אותם היום ישר מסמיק ונופל על הרצפה, זה התאים לתרבות אחרת, היום זה לא מתאים!

חמודה!!חשבשבת
התורה נכתבה גם ובעיקר לדורינו ,לא רק לדור המדבר!!

וזאת כדי למנוע דברים חמורים ביותר.....

ומה שכתבת בתגובתך חמור ביותר!!!!!!!!!!!!
ההלכה בהרבה מקומות מתייחסת ומתגמשתשירק
לפי אופי ומנהגי המקום, ואני חושבת שגם כאן יש צורך בזה.
דבר נוסף - אני לא באה לומר באופן גורף חס וחלילה אל תקיימו את ההלכות האלו - אם זה ברור לשני הצדדים שהולכים על פי זה למרות כל הקושי - סבבה, סבבה. אבל ברגע שהבחורה מתחננת לחתן שלה שלא יגיד לרב, אני חושבת שזה היה מאד פוגע אם הוא לא היה מתחשב ברגשותיה.
זה חלק מלהיות בן אדם לפני הכלשירק
הצחקתני...חשבשבת
התורה קדמה לעולם 2000 שנה...

אז מן הסתם גם לאדם לא?????!
שירקמאמע צאדיקה
ברור שחתן צריך להתחשב ברגשות של הכלה. הם ביחד בכל הסיפור הזה- לא?!

תגידי לי- כלה היתה מתפדחת לספר לרופא נשים מתי היא קיבל מחזור?
לא.
אז למה היא מתפדחת מרב מסדר קידושין?
הוא מסתכל על זה במבט הלכתי-מקצועי לחלוטין. הוא מקבל לידיו כל יום שאלות אישיות של נשים (ואנשים גם...) ויש לו את הידע ההלכתי איך לצאת מהמצב במינימום פאדיחה- למשל- שבמקום שיהיו שני ילדים- שהזוג ילכו לישון בבית של זוג אחר- ווכה הנוכחות של הזוג ישבור את הייחוד. כמה אנשים יודעים מזה? 1.חתן 2.כלה 3. רב. 4.5. זוג.-והוא גם נוהגים להם ת'אוטו בדרך הביתה... אז אף אחד לא יודע לאן הם הלכו....
סוג של פתרון (ששמעתי ממישי שככה היה לה בחתונה שלה... )

משפטים על  "הלכות שלא מתאימות לתרבות של היום" זה ממש לא מקובל עלי. התורה היא ניצחית ומתאימה לכל מקום וזמן.
אולי את כן מתכוונת שיש את העיקרון ההלכתי- ויש את אופן היישום שלו.
למשל- חתן וכלה שהתמזל מזלם והם אסורים- חייבים לשמור הרחקות וייחוד. נקודה.
איך עושים את זה?
עם ילדים- ואז 20 איש יודעים. (ואגב- איך 20?! יש רק 2 הורים לילדים האלו... )
או עם זוג- ואז 2 אנשים יודעים (סליחה, 3- כולל הרב.)
או עם פיתרון הלכתי אחר שהרב יציע להם.

הדבר הכי חשוב להבין זה שלשאול רב זה כמו לשאול רופא.
זו שאלה מקצועית ולא צריך להתפדח.
ושלמורה הוראה יש כוח היתר גדול מאוד!!
ושלא צריך לפחד ש"ההלכה תדפוק לו את הזוגיות"!!!

אגב 2- מי אמר שבאמת זה היה חופת נידה? אם היו שואלים רב- אולי הוא היה מתיר את זה כ"כתם"? גם לאסור צריך לדעת.
אני ממש מבינה את יפעת מסרוגיםז'וז'ואית
לא קראתי הכל, לא היה לי כוח, אבל כולם ידעו שהם זוג שכן ייתן ידיים אחרי החתונה. זה סוג של חברה.
והמשפט שלה "אני לא רוצה שכל פתח תקווה תיכנס לי למיטה" הוא הגיוני בהחלט.
למה כולם צריכים לדעת???
אז נכון, הם נתנו ידיים, וזהו. אפילו כשהצלם בא לצלם אותם הם לא נגעו, למרות שהצלם ביקש.
אני חושבת שהרבה יותר לא צנוע שכל העולם ואשתו ידע מה המצב שלך, ומתי את אסורה או טהורה לבעלך, מאשר ללכת יד ביד כמה מטרים, כדי לא לגרום ללשונות הטובות להתגלגל בנושא ההורמוני שלך...

מוטב להקרא שוטה כל ימיאנונימי (פותח)
ולא להיות רשע שעה אחת לפני המקום

נגיעה באשתו (ולהפך כמובן)  נידה זה לאו דאורייתאעיצה
והמצווה :שלא ידעו האשה נידה" היא כידוע הלכה לרגשניות מסיני שדוחה לאו דאורייתא

זוזואית אמרה:
"אני חושבת שהרבה יותר לא צנוע שכל העולם ואשתו ידע מה המצב שלך, ומתי את אסורה או טהורה לבעלך, מאשר ללכת יד ביד כמה מטרים, כדי לא לגרום ללשונות הטובות להתגלגל בנושא ההורמוני שלך..."

אז זהו - שמה שאת חושבת בכלל לא משנה. ברוך ה' יש לנו תורה ולא צריכים להסתמך על גחמות לבינו.
 לענ"ד זו עצת היצר, שאומר לך: את בת ישראל צנועה, איך ידעו כולם שאת נידה?! אבל זו צניעות פסולה - עובדה שהיא עלולה לגרום לך (חלילה) לעבור על מצוות ה'

אגב, כמה את צודקת "צדיקה אחותך" שזה כמו רופא.עיצה
הרי הרב בודק בעצמו מראות וכ"ו... אז להתבייש משטות כזו?!
שירק- מה ההשוואה???+mp8
אם ביטלו את מנהגי החתונה הפרימיטיביים של פעם- זה אומר לבטל הלכה מפורשת???
גם כיסוי ראש לא ממש נראה לי מתאים לימינו, ויש החושבות שגם לא צריך היום מקוואות- כי יש אמבטיות....
מישהו שאל אותנו, בכלל??
ככהשירק
mp6 - המשפט הזה שאמרת, מישהו שאל אותנו בכלל, ממש ממש מעצבן. מותר להפעיל חשיבה.
עיצה - המשפט שהכי עיצבן אצלך היה: הלכה לרגשניות מסיני. 
על פי שיטתך ההלכה לא אמורה לתת מענה לרגש. אז תסביר לי איך היא יכולה לשמש כדרך חיים, בזמן שבני אדם עשויים גם מרגש??? אולי ההלכה נועדה רק לגברים חסרי רגש???
צדיקה:  הפתרון הזה שאמרת, זוג+רב, נשמע מצויין הרבה יותר מאשר לישון עם שני ילדים, אז באמת צדקתי שאפשר להתגמש.
גם לא לספר לרב וללכת לטייל בלילה במקום לישון נשמע אחלה פתרון, במיוחד שלא תמיד אפשר למצוא רבנים כל כך רגישים שיעשו הכל בשושו.
לחשבשבת: כבר אמרתי את זה, לפעמים דווקא לא מה שעל פי ההלכה בדיוק זה הדבר הנכון ביותר לעשות. יש עוד רבדים של מוסר ושל אנושיות, כמו למשל שהיה בסיפור הזה, שהחתן לא רצה לחשוף דבר שהיה חשוב לכלתו לשמור בשקט. אני יכולה להביא לך עוד הרבה דוגמאות לזה, כמו למשל הסיפור על רב אחד התארח אצל מישהו ואכל אצלו דגים שלא היה ברור מה רמת הכשרות שלהם, ושאלו אותו איך זה, אז הוא אמר ככה: עדיף לאכול תולעים מאשר לאכול בני אדם (לבייש אותם).
אז למה צריך תורה אם כשזה לא מרגיש נכון מתעלמים?עיצה
וזה ממש לא הענין איזה פתרונות "צדיקה" תמצא או לא יודע מה. המחויבות שלנו לקב"ה היא לפני הכל, זה בכלל לא חשוב אם יש פתרון לדרך קלה יותר או לא, כי גם אם אין, עלינו לציית
בסדר,שירק
המחוייבות שלנו להקב"ה היא לא רק הלכה לבד, גם להקשיב ללב ולהיות מוסריים זה חלק מזה. וזה כן ממש חשוב שאם יש דרך יותר קלה ופחות פוגעת באחרים - למה לא לחפש אותה? מי אמר שה' מבקש אותנו להיות נוקשים?
שירק- לגבי ה"אחלה פיתרון":+mp8
בלילה הראשון הם יצאו לטייל, יופי.
מה עם שאר הלילות?? איסור ייחוד חל עליהם כל זמן הנידה עד הפעם הראשונה!!
אחרי הטיול הם הפכו מותרים??
ה' לא מבקש שנהיה נוקשים, אפשר להיות גמישים כל עוד ההלכה נשמרת, ובמקרה זה- היא פשוט לא נשמרה!!
הבעיה...חשבשבת
שאנחנו לא יוונים...

אנחנו יהודים ומצווים לביטול וקבל עול מוחלטת ברגע שיש את זה אין בכלל בעיה עם דברים אחרים שמפריעים באמצ כגון: שכל או הומניות..
יש לי תשובהשירק
לגבי מה שאמרת קודם על התורה שקדמה לאדם. לא אני המצאתי אותה, אלא חז"ל: דרך ארץ קדמה לתורה. ודרך ארץ היא לאו דווקא נימוסים כמו שמקובל לחשוב אלא אנושיות. ועוד הוכחה לזה שאי אפשר לחיות רק עם הלכה היא שגם אם בן אדם לכאורה מקיים הכל לפי הספר הוא עדיין יכול להיות נבל ברשות התורה.

נכון, אבל מי שהולך נגד ההלכה הוא פשוט נבל...  חחחnick
תרשי לי לענות לך...חשבשבת
שאין קשר בין הדברים.

הלכה היא הלכה נטו וצריך לקיים אותה...

אז נכון אנחנו לפעמים מנסים להיות הומנים להתיר כל מיני דברים ולהעלים עין אבל לטווח הרחוק זה פוגע בנו ורואים שההלכה צדקה!!

ואמרתי את זה גם בכללי לאו דווקא למקרה הספציפי הזה- זה נשמע שאצלך הגישה היא כמו אצל הציונים הקדמונים: "תיהיה אדם בצאתך ויהודי בביתך" וד"ל
את מערבבתשירק
אני מעולם לא אמרתי "תהיה אדם בצאתך ויהודי בביתך" אמרתי: "להיות בן אדם לפני הכל" - וזה  דבר שונה לגמרי, רק שהמילה "אדם" בתוך המשפט שלי הזכירה לך את המשפט ההוא.
עכשיו, גם אני לא מזלזלת בהלכה, אני רק אומרת שעם הרבה רגישות אפשר להתאים כל דבר לרוח הזמן. למשל, אני לגמרי מעריכה את אלו שלא נותנים ידיים כעיקרון כדי שלא להגיע למצב שכלה תתבייש.
קשה לדעת מה כלה הרגישה בדורות קודמים לגבי כל המנהגים, מקריאה בספרים ישנים לפעמים נדמה שהאנשים פעם היו עסוקים יותר בלשרוד, ולא היה פנאי להתעסק בזוטות כמו רגשות. מישהו שמע על המושג פרטיות בעיירה יהודית? לא יודעת, יכול להיות שהבנות הרגישו רע עם זה, אבל פעם הגישה היתה שכל תלונה על "כלום" נחשבת פינוק מיותר.
היום זה אחרת, ולכן צריך להתאים את ההלכה ולקיים אותה באופן שכמה שפחות אנשים ידעו.  

הדבר נכון אך ורקאנונימי (פותח)
כשאתה לא עובר על ההלכה. אך כשההלכה עומדת מנגד אמרו חז"ל שלא יתבייש מפני המלעיגים עליו

אסור לאדם לעבור שום עבירה בשביל לרצות את כלתו וכד'

בנוגע לסיפור עם הרב יתכן שהוא נשען על ההלכה שרוב הדגים נקיים אך אילו ידע שמדובר בדג טרף בודאי שלא היה אוכל ממנו!!! במקרה של השרשור עברו על ההלכה בודאי

כל זה למרות שלסיפורים האלה בד"כ אין מקור אמיתי אני מתיחס רק לרעיון
ומה עםשירק
ומה עם נוח לו לאדםשירק
שיפיל עצמו לכבשן האש ואל ילבין פני חבירו ברבים?
להרוג את עצמו מותר לו, אז לתת לה יד כמה שניות עד שנכנסים לחדר אסור?
שירק!חשבשבת
עכשיו את מערבבת....

זה לא הלבנה ברבים שואלים את הרב כי זה ההלכה.

יעבור אדם אפילו על כיבוד הורים אם הוא רוצה לקיים מצוות כי רצון ה' קודם לה-כ-ל(שו"ע ורש"י לחומש ויקרא)

ואני ממש לא מבלבלת ,מה שאת אומרת זה בדיוק אותו הדבר ,רק במילים אחרות יותר יפות ופחות קשות.
בואי, בואי,שירק
נשמה, זה ויכוח מעניין, אבל חשוב שלא תשימי בפי דברים שלא אמרתי. אוקיי.
היה אדם בצאתך ויהודי בחוץ - זה אומר תהיה פעם ככה פעם ככה.
תהיה אדם לפני הכל - זה אומר תהיה הכל! אבל קודם כל תהיה בן אדם.

אם הכלה מתביישת שלא נותנים ידיים אחרי החופה - אז זה כן הלבנה ברבים למרות שכך ההלכה.
סליחה - יהודי בבית כמובןשירק
התשובה היאאנונימי (פותח)
נח לאדם שיפיל עצמו לכבשן האש נלמד מיהודה ותמר שאו שיהודה היה מבייש עצמו או שהיה מבייש את תמר ועל זה נאמר נח שיפול לכבשן האש.

אי אפשר ללמוד משם שמוטב לעבור על איסור דאורייתא כדי שהחבר לא יתבייש

מה גם שפה הוא לא מבייש בפועל אלא לא מונע את הביוש ע"י עבירה

צדיקה קבלי ח"חחשבשבת
וספציפית כאן בדיני עריות - יהרג ובל יעבורעיצה
אז כן, גם כשרגשנות האשה מתנגדת לזה

(וכמובן זה בכל מצווה, רק כדי להדגיש את הטעות)

שירק, צר לי עלייך שאת נשמעת בחורה טובה אבל שטופת מח בידי גורמים "לא ממש אורתודוכסים" בציונות הדתית.  זו אחת החולשות הגדולות ביותר של הציבור שלנו, אם לא הגדולה שבהן.
לתת יד לנידה לא נראה לי יהרג ובל יעבוראנונימי (פותח)
אולי אני טועה
אז...חשבשבת
חבל שזה לא נרהאה לך...

תסתכל ברמב"ם  מפורט שם בדיוק על הענינים האלו.
מה פתאום??אור77
רק... "כל הזר הקרב-מות יומת"!!! לא צריך להקטין את האיסור סתם כי נח לנו!!! ה' ירחם... ונמאס לי שדנים שוב על הסידרה הכפרנית הזאת!
רמב"ם הלכות איסורי ביאה..חשבשבת
כל הבא על ערוה מן העריות דרך איברים או שחבק ונשק דרך תאוה ונהנה בקרוב בשר הרי זה לוקה מן התורה, שנאמר לבלתי עשות מחקות התועבות וגו' ונאמר לא תקרבו לגלות ערוה, כלומר לא תקרבו לדברים הבאים לידי גילוי ערוה.
ועי' בדברי הרמב"ם בסהמ"צ מצוה שנג, ובדברי הרמב"ן שם.

והנה הרמב"ם לא הביא לגבי אשת איש ויתר עריות דאסור בהוא בבגדו והיא בבגדה, ורק לגבי נדה כתב לעיל פי"א הי"ח: ואסור לאדם שידבק באשתו בשבעה ימים נקיים אלו ואע"פ שהיא בכסותה והוא בכסותו ולא יקרב לה ולא יגע בה אפילו באצבע קטנה ולא יאכל עמה בקערה אחת
מה אתם מתלהמים?אנונימי (פותח)
בסך הכל כתבתי את שנראה לי והדגשתי שאני לא בטוח אבל עכשיו אני יותר בטוח שרוב הפוסקים סוברים כך

זה מהרב יוסף וייצן רב היישוב פסגות ודיין
גם לגבי גילוי עריות נחלקו האם על כל איסור יש לההרג ולא לעבור או רק על על איסור שכתוצאה ממנו יבוא לגילוי עריות ממש. הגדר של עריות זה אישה שאסורה על האדם באיסור מהתורה, כגון: אשת איש. לגבי פנויה אין הנגיעה בה מוגדרת כגילוי עריות. אולם מכיון שהיום נשים פנויות נידות נחשבות כחייבי כרת. אולם לגבי נגיעה בנידה מצאנו מחלוקת בנוגע לאישה חולה והיא נידה האם הבעל שלה יכול ליגוע בה במקום פיקוח נפש. [יו"ד ס' קצ"ה] . אולם שם למסקנה נראה שלדעת רוב הפוסקים נידה לא מוגדרת כעריות לענין יהרג ואל יעבור. [ע' ע"כ ביביע אומר ח"ו, יו"ד ס' ט"ו, אות ג'] .
אולי לענין כרת לא...חשבשבת
אבל זו עבירה והוא מקבל מלקות עליה....

זה בטוח

וחוצמזה מי שמתחיל בקטן, לעבור על המצוות בדברים קטנים , ממשיך אח"כ בגדול- כי זה דרכו של היצר הרע
סליחה, ומה עם איסור ייחוד בסיטואציה הספציפית???+mp8
כרת אולי כן אבל דיברנו על יהרג ובל יעבוראנונימי (פותח)אחרונה
שלדעת רוב הפוסקים זהו לא הדין בנגיעה בנידה!

לא אמרתי לעבור על קוצו של יוד מה שאמרתי זה שהדין לרוב הפוסקים שאינו ביהרג ובל יעבור.

למרות שפוסקים חשובים פסקו שכן
מה הקשר לזר הקרב יומתאנונימי (פותח)
זה נאמר על כניסה לקודש הקודשים
זו גמרא ערוכהעיצה
אדם שהיה חולה והרופאים אמרו שירפא רק אם וכ"ו... ואח"כ אמרו שלפחות יראה וכ"ו... וחכמים אמרו ימות ולא... ימות ולא  יראה... ימות ולא יספר עמה מאחורי הגדר
להוריד על נראות זה רדוד?יהלום12

אומרים לי שאני יותר מידי בררנית בשידוכים כי אני מורידה הרבה על נראות...

זה לגיטימי שאני מורידה על נראות ורק אם הבן אדם מוצא חן בעיני בחיצוניות אני מוכנה להקשיב לעוד פרטים (פנימיים יותר..)

זה ממש שטחי מצידי?

כן ולא (בעיני)יעל מהדרום

לק"י

לא, כי לא רצוי להתחתן עם מישהו שלא אוהבים גם את המראה החיצוני שלו.

וכן, כי תלוי במה מדובר. האם את מוכנה להפגש רק עם מישהו בעל מראה מאוד ספציפי?

אם כן, אז בעיני כדי להפתח ולנסות לפני שפוסלים.

מראה חיצוני רואים הכי טוב במציאות. ויכול להיות שחיבור רגשי לבנאדם, יוביל אותך לחיבור גם למראה החיצוני.

בדיוקברוקולי
לגיטימי ממשזיויק
כל עוד זה במידה
כןהפי

יש גבול במראה מבינה? תסתכלי באחוזים כמה את מורידה

אם אמרו לך את זה הרבה כנראה שזה נכון ואם את לא שומעת את זה הרבה ואת חושבת שחצי חצי הגיוני .

צריך חן .. אבל לא לחפש את מלך היופי להתמקד בשאר הפרטים.

עוד דבר אני חושבת שדווקא נשים שפחות מרגישות בנוח עם היופי שלהן יחפשו אותו אצל אחרים ..

אז לשים לב איפה את לא מקבלת את עצמך

לא קשור לרדודoo

לכל אחד חשוב משהו אחר

חיצוניות זה המון

הבעיה בסינון כזה היא

שמראה כמו כל תכונה אחרת

יכול להפריע ואחרי זה כבר לא

אפילו למצוא חן

וגם להיפך

ככה שסינון ע"פ תכונות

הוא לא בהכרח נכון

חיצוניות (בעיניי) זה לא רק מראה חיצונימשה

זה גם "אנרגיה" שאנחנו קולטים כשאנחנו נמצאים ליד הבן אדם. וזה כבר קריטי למערכת זוגית בריאה.

לכל תכונה יש גם אנרגיהoo

האישו הוא לא התכונה/ האנרגיה

אלא

איך היא נתפסת

וזה יכול להשתנות מתקופה לתקופה 

נכוןמשה

אבל קודם כל לא לפסול את זה כ"מראה חיצוני וזהו". לפעמים זה באמת רק זה, לפעמים יש עומק.

ברמת ההצעה לדעתי זה חבלריבוזום

חוזרת קצת על דברי קודמיי, אבל מתמקדת במה שכתבת "רק אם... אני מוכנה להקשיב לעוד פרטים". אני לומדת מזה שהסינון החיצוני הוא כבר בשלב ההצעה, וזה חבל, כי תמונה הרבה פעמים לא מספיק משקפת: אפילו את החיצוניות הפשוטה ממש של מראה בלבד, ובטח שלא את השדר הכללי ופוטנציאל מציאת החן החיצונית שתלוי גם בחיוך, מנגינת דיבור, מחוות וכו' (ובטח לא את הפוטנציאל של מציאת חן שאינה חיצונית, אבל זה מובן מאליו)

אם ממש רוצים לראות תמונה לפני, אני חושבת שזה צריך להיות רק כדי לפסול במקרים שממש נראה שיש דחיה. עדיף לדעתי לברר דווקא את כל הפרטים האחרים ולא לבקש תמונה, כי מהחיצוניות (שהיא גם חשובה!) תתרשמי באופן הכי משקף בפגישה.

כןצדיק יסוד עלום

סטטיסטית את לא נופלת על מכוערים. יש הרבה חבר'ה שנראים בסדר ופשוט לא חתיכים.

הבעיה בלהתחתן עם אדם מכוער היא שאת לא נהנית להתקרב אליו. החיסרון בלהתחתן עם אדם נחמד וממוצע היא שאת תרגישי ש"התפשרת" או ש"יש יפים ממנו", בזמן שבפועל הוא כן יפה וכן מושך ולא מעורר רתיעה.

כל אחד מציב לעצמו את הקו שבין רתיעה להתפשרות, אבל הרתיעה היא די בינארית וההתפשרות היא ספקטרום רחב (יש כאלה שאם הבחורה לא דוגמנית על לא טורחים אפילו)

...אילת השחר

אני כותבת מה שעולה בי כרגע מול השאלה שלך, קחי רק מה שמתאים ונכון לך.

השלב שאת מדברת עליו הוא שלב שאת בעיקר רואה בו תמונה, ולא פגשת את האדם עצמו והמכלול שהוא. ואפשר להבין את הצורך והרצון להתחבר בנראות לפני שמעמיקים חיבור, זה משמעותי במיוחד לאנשים מהסוג המתמסר, שאם הם נכנסים פנימה הם לא יגידו לא מהר כל כך. ואם את מהסוג הזה, יכולה להבין למה תעדיפי לא להיכנס למקום שעשוי להיווצר חיבור פנימי, כך שאם את לא מתחברת לפן משמעותי שאת הולכת לפגוש כל יום, יהיה פער ביחס כלפי בין ההערכה לפנימיות למה שמתעורר בך בהסתכלות החיצונית.

אז מול זה, אפשר לצטט פה מחקרים על זה שמציאת חן מתפתחת ככל שמכירים יותר חלקים פנימיים במי שמולנו, ודי בשלב ראשוני שיהיה נעים להתבונן בו, ואפשר גם להסביר כמה תמונה אחת סטטית (שלא תמיד היא גם כזו מוצלחת...), לא משקפת בכלל מי הנשמה שעומדת מאחורי התווים החיצוניים האלו, או להתחיל להסביר על האור הפנימי שזורח כשנפגשים עם חכמת האדם שמאירה אותו.

אבל משהו בי אומר שיתכן ויש פה בקשה עמוקה מתוכך, שיש מצב שברגע שתביני מה בעצם את מבקשת, ומה המשמעות הפנימית של מראה כזה או אחר עבורך, באילו עניינים פנימיים זה נוגע אצלך, ואת זה תבקשי במהות של האדם ולא רק בנראות החיצונית - גם תמצאי את הדרך איך לגשת להצעות מכאן והלאה.

ויכול להיות שאפילו תרצי לחזור להצעות שקיבלת.  

במקום הזה מול המקום הפנימי שיודע טוב מאוד לומר ''זה לא'', אולי כדאי להתמקד במה כן משמעותי ולמה זה משמעותי לך. את יודעת מה את מחפשת שם שיתגלה לך על הבחורים מתוך ההתבוננות בתמונות שלהם? אני לא יודעת אם זה המצב אצלך, אבל עולה בי מחשבה שלפעמים כשלא יודעים מה בדיוק מחפשים שם (ויתכן שזה בכלל לא קשור לחיצוניות, אולי מתבטא דרכה אבל זה לא העניין המהותי), הנטייה שעלולה להתפתח תהיה להימנע מהכל ולהכל להשיב בלא, גם אם אין סיבה אמיתית.

וזה מקום שכדאי לעשות בו בירור עומק פנימי כדי להיות מכוונת, קודם כל עבורך, ואחרי זה כדי להיות עירנית ובתשומת לב לזהות את זה במי שמגיעים אלייך, ולא לפספס את מה שיכול להיות הטוב עבורך.

מה בתכלס?

נסי להבין עם עצמך או עם מי שיכולים לכוון בבירור הזה, מה בעצם את מחפשת באותן תמונות ולא מוצאת. מה את היית שמחה ורוצה לראות, ומה ההרגשה שזה מעלה ומעורר בתוכך כשאת רואה מישהו שנראה כך?

(אפשר להתחיל במה את רואה ולהעמיק מה זה אומר שיש לו כך וכך ... מה זה אומר על מישהו שיש לו כך וכך? ומשם להמשיך...).

עוד נקודה שחשוב לומר - יכול להיות גם שיש לך אינטואיציה מאוד חזקה להרגיש מה שייך לך ומה לא, ולא תמיד זה משהו שאפשר להסביר לאחרים. אבל כדי להבין אם זו אכן אינטואיציה בריאה שמגיעה מחיבור או שלילה שמגיעה ממקום אחר (כמו הימנעות, פחדים וכדו') נדרש שם בירור קשוב ועמוק יותר.

שאי ברכה וה' יהיה עימך בכל ההחלטות לטוב לך תמיד.

..שפלות רוח

אני בול כמוך, אם אין לי משיכה(חזקה) חיצונית, קשה לי להמשיך, תיארת את זה מדויק ממש, רק אם יש משיכה חיצונית אז אני מוכן להמשיך לשמוע פרטים.

אני יודע שאם יש חיבור פנימי זה לרוב מפצה על החיצוני ודןוקא ירגיש ממש סבבה אבל מעדיף שלא

לא רואה בזה שטחיות כלל וכלל, גם לא חושב שאני חיצוני או ריק בגלל זה, יש לי המון מה לתת ואני מודע לזה, זאת פשוט נקודה שממש חשובה לי זה הכל, לא צריך לעשות מזה סיפור.

יש לי עוד המון מה להגיד בנושא הזה אבל מרגיש לי שהפורום הנ"ל פחות רלוונטי אז זה בתמצות.

רק מעירה שאם יש חיבור פנימי זה לאו דווקא מפצה אלאאורין

שהחיצוני פתאום נראה אחרת, וא זה חבל להפסיד.

..שפלות רוח
לא דייקתי צודקת אבל לזה התכוונתי, שהחיצוני נראה אחרת-פתאום היא כן מושכת וכו' אני לא חושב שאז חבל להפסיד אגב, הקשר הכי טוב שהיה לי בפער זה עם מישהי שלא מצאה חן בעיניי היא פשוט הבינה אותי ממש ואני אותה והיה לנו תקשורת באמת וואו, ובכל זאת היה לי קשה להמשיך.
זכותך המלאהנפשי תערוג

בסוף זה החלטה שלך אם ועם מי להתחתן.

ומין הסתם את לוקחת את כל השיקולים ומחליטה בהתאם

בסוף בחיי נישואין יש הרבה פעריםאמאגיבורה
ועבודה.. ועליות ומורדות... לדעתי זה דבר ממש בסיסי ומחזיק את כל הקשר שבעלך מושך בעינייך ואת עפה על איך שהוא נראה. בתנאי שזה רק עניין התחלתי של פרטים.. כבר ראיתי בעייני איך בחורים חתיכים ברמות נראים נורא אחרי שהם פותחים את הפה.
לא. אבל.מוקי_2020

לא רדוד.

כי רק את מחליטה וקובעת מה מתאים לך ומה בא לך טוב.

את תחיי איתו 80 שנה ולא אף אחד אחר.

אז בקטע הזה, את מסודרת גם מפני בורא עולם (לדעתי)

אבל.

את עלולה לפספס בחורים שמאוד מאוד מתאימים לך על הדרך.

ולכן לדעתי זה מה שהכי טוב בשבילך :

את רואה בחור (או תמונה) - אם אין לך משהו -נגד- המראה שלו, 
(הכוונה למשהו שממש אומר לך "לא..אין מצב" )

אז תבדקי פרטים נוספים. אם שם ראית משהו שכן מדבר אלייך, תפגשי.

ככה את לא תוכלי לפספס את מי -שהכי- מתאים לך.

בהצלחה.

רוצה להוסיף - איך הנראות נמדדת?לגיטימי?

בנוסף לדברים החכמים שכבר כתבו,

אני חושבת שחשוב לשים כוכבית על תמונות.

תמונות לא תמיד משקפות לנו מי האדם.

יש אנשים שהם יותר פוטוגניים מאחרים.

להסתמך על תמונה אחת כמו שבד"כ עושים, ולפסול רק על פי זה -

לדעתי ייתכן שאת מפספסת אנשים שבמציאות דווקא לא היית פוסלת על הנראות שלהם.

ולכן לדעתי כדאי לקחת את זה בחשבון - אולי גם לבקש עוד תמונות - ואולי לבוא בגישה הפוכה:

קודם לקרוא פרטים על האדם,

ורק אז להסתכל על התמונה. ואם הפרטים נשמעים סבבה והתמונה לא - לנסות לבדוק עוד קצת, אולי עם מישהו שמכיר אותו, אם התמונה שיש לך משקפת.

אין עניין להתחתן עם מישהו שלא מוצא חן בעינייך, אבל כן כדאי לדעתי להיות זהירים בשיטת הסינון.

זה לא שטחי מותקבחורה יפה
אחד הדברים החשובים שאגב גם הרבי מלובביץ' עם כמה שהוא צדיק אמר- שחייבת להיות משיכת הלב , יעני שהמראה החיצוני ימשוך ולא תהייה רתיעה .. בסוף את צריכה להתחתן עם הבנאדם הזה .. אל תתפשרי על זה 
צריך את הרבי לזה?זיויק
זה דבר פשוט
ברור , מוסיפה שזה לא שטחי בכללבחורה יפהאחרונה
ספירה לאחור לחברהאשר ברא

חסד ה' העליון החברה הכי טובה שלי התארסה.. ומחפשת רעיונות לספירה לאחור.

איך עושים? מי האנשים שסופרים וכו'?

כל מי משפטים שכותבים.. 😃

הספירה רק בשבילה? או גם בשביל הארוס שלה?חושבת בקופסא

לדעתי עדיף לשניהם כי זה ימלא בקלות יותר אנשים. 

מה הקונצפט? לתלות לה תמונות בחדר או קבוצת ווצאפ שבכל יום שולחים את הספירה וכל משתתפי הקבוצה רואים?

יש לה או לארוס שלה מעגלי חברים ממקומות מיוחדים? מחוג מיוחד או ממעגלים שונים מצה"ל או מהשירות?

כדאי להתארגן על אנשי קשר לכל קבוצת אנשים, ואיש קשר למשפחה של כל אחד מהם.

תודה!אשר ברא

לשניהם בקבוצת ווטצאפ.

יום אחד חברים שלו ממעגל מסויםארץ השוקולד

יום אחד חברים שלה ממעגל מקביל,

ככה לכמה מעגלים שונים,

יום לסבים וסבתות אם יש (אפשר יום לכל צד),

יום משפחה מורחבת (לכל צד),

יום אחים ואחיות (אפשר לפצל ליומיים) לכל צד,

יום הורים ב2,

יום של הזוג ב1

לדעתי רק שלה. בהתחלה יותר רחוקיםאוריןאחרונה

אבל אנשים שתשמח בהם : מורות, מדריכות וחברות וככל שמתקרבים לחתונה : אנשים יותר קרובים ובסוף סבאסבתא אחים אחיות אבא אמא

בנות שמבררותadvfb

בבקשה, אנא מכם, 

אל תחזירו תשובה חיובית עם כוכבית.

דהיינו - כן, אשמח להפגש אבל בא נבדוק את זה ואת זה...

זה מוריד, חד משמעית.

נניח הייתי אומר לך "אני רוצה להפגש איתך אבל אני בספק" או "את נשמעת מעניינת אבל אני לא סגור על זה"

איך זה היה מרגיש לך?

זה כמובן נכון לגבי בנים, אבל הרבה פעמים זה יותר נכון אצל בנות. למה?

כי בדרך כלל בנים מקבלים את ההצעה לפני שהבחורה יודעת בכלל עליה

ולכן הבנות בסוג של "פור". קיבלת את הפור הזה, בצדק, ואני סבבה שקיבלת את הפור הזה, הכי מפרגן

אבל תכירי בזה שקיבלת פור, תעריכי את זה ואל תקחי את זה כמובן מאליו

ולפיכך תדעי שגם מצופה ממך 

לענות תשובה ברורה - כן כן, לא לא.

אני עשיתי המאמץ, קבעתי זמן לדבר עם חברה שלך, חשבתי על זה וגם לקחתי בחשבון שאני אחכה זמן שאותו אוכל להשקיע בהצעה אחרת.

אז כן - אני מצפה ממך לברר כמו שצריך, להחזיר תשובה כמו שצריך.

נ.ב - 

יודעים מה, אם למרות הבירורים, בחורה רוצה לברר עניין מסויים בשיחת טלפון, 

אם אין ברירה אחרת או שקרתה אי הבנה בטעות (כולנו בנ"א)

ברגישות, אפילו בקצת בושה  - יכול להיות לזה מקום.

חלק מהרעיון של בירורים זה למנוע בדיוק את החוסר נעימות הזאת. אם אין ברירה, אז לפחות להודות בחוסר נעימות שיכול להגרם. זה שיא המוערך.

על הנייר אתה צודק. אבל לדעתימוקי_2020

אם תשנה גישה, אתה תרויח יותר.

מתי מרויחים יותר ? בדרך הקשה.

מהי הדרך הקשה ? תתעלם מכל הקוסמטיקה הזו, מכל הכוכביות האלה.

או במילים אחרות - תהיה גבר.

בסופו של דבר זה גם ירגיש לך נכון יותר וגם תרגיש טוב יותר.

שהבחורה תברר גם עם 8000 כוכביות. זה  לא אמור להזיז לך (קל לדבר קשה לבצע). זה לא העניין שלך. זה העניין שלה בלבד.

תחשוב על זה טוב טוב ותראה שזו האמת.

אותך מעניין דבר אחד : להפגש. לשדר מי שאתה. לא יותר. לא פחות. תפס ? מזל טוב.

לא תפס ? התקדמת עוד צעד בדרך לחתונה כי כל מפגש כזה מחדד אותך.

הכל בהכוונת השם יתברך.

לדעתי גם זה שתתעלם מהכוכביות האלה, זה חלק מהמבחן שהוא  עושה לך.

אגו. גאווה. להעיף את הזה ממך.

תבחר בדרך הקשה. רק תרויח לטווח ארוך.

בהצלחה.

מבין את הסברה שאתה אומר, לא מסכים עם המסקנהadvfb

כן, יש עניין להחזיק מורכבות, ושאתה גבר יש בזה גם ציפייה או יכולת להחזיק שהיא עוזרת מאוד להתחיל ולהמשיך קשרים.

אממה, נראה לי כל בנאדם ירצה להיות עם מי שרוצה להיות איתו. זה אנושי לגמרי.

ברגע שאני מבין שהבחורה השנייה פחות רוצה ממה שאני חושב שהגיוני שתרצה או רוצה מעבר למידה שנראת לי הגיונית, זה מדליק נורה אדומה.

למה? כי יש לי מלאי כוחות מוגבל ואני לא אקח כל הזדמנות רחוקה לקשר.

לפני כל הצעה, אני לוקח בחשבון את הסיכויים ואת המחירים שאני אשלם אם אני יענה אליה לחיוב.

מבחינה סטטסטית הגיוני שמי שתעשה לי טובה פחות תרצה להמשיך ופחות יהיה לזה סיכוי. אז כן, זה משתכלל בחשבון.

אני מכוון לבחור בדרך הקשה, להקשיב לעצמי ולסמוך על האינטואיציה שלי. וואו, זאת דרך מאוד קשה ולא מובנת מאליה.

תראהמוקי_2020

הכי קל לי, (במיוחד שאני קצת מקורר ולא מרגיש טוב)

להגיד לך "מסכים עם כל מילה שאמרת. אני פשוט עניתי תשובה כללית לכל הקוראים שנותנת -עוד- זוית."

אבל אני לא מוכן להסתפק בזה.

כי גם כשאני קורא את התשובה שלך

ואני מסכים איתך,

אני יודע שיש משהו שמפריע לי (מפריע לי, בשבילך. שאולי אתה מפספס)

ואני אתן דוגמא :

"ברגע שאני מבין שהבחורה השנייה פחות רוצה ממה שאני חושב שהגיוני שתרצה או רוצה מעבר למידה שנראת לי הגיונית, זה מדליק נורה אדומה."

לזה אני לא מתחבר. ויתכן שאני לא מבין אותך או מפספס.

כשאתה מקבל הצעה,

אותך צריך לעניין :

א. האם אני מעוניין בה.

ב. האם אני חושב שאני יכול לספק לה את הציפיות שלה ואת השאיפות שלה בטווח הארוך.

הפרמטר "היא לא רוצה מאוד" "היא רוצה מאוד אבל בתנאים"

הוא מעצבן, הוא לא נעים, אבל...בחישוב קר, הוא לא נכון.

אני אגיד לך למה.

כי יש מיליון דוגמאות.

כלומר זה לא איזה סיפור נדיר,

זה חלק מהאופי של הבחורות (אל תאמין לי , תברר את זה לעומק)

שבחורה רגילה לגמרי עם היגיון בריא, יכולה לומר על בחור מסויים "מממ...לא יודעת.." "תבדוק לפני את זה..."

אבל אח"כ הכל משתנה אצלה ובני הזוג צוחקים שהיא לא רצתה בהתחלה. מלאאאאאא מקרים כאלה.

זו הסיבה שאני אומר לך (שוב, זה לא קל, אבל זה באמת ככה !)

יותר חשוב זה מה שיש לך להציע, מאשר הסרט שהיא חיה בו.

זה יכול להשתנות בדייט אחד !

מספיק שהיא תראה זוית חדשה שהיא אהבה אצלך,

אצל בחורות נורמליות, זה מקבל תפנית חזקה בעלילה. הרגש משחק כאן תפקיד גדול מאוד.

אז כאילו, אני אומר לעצמי "בואנה, שלא יתחיל עכשיו להתבאס מכל מי שתתחיל להציב תנאים"

תלך לפגישה הראשונה.

תנסה להבין מי הבחורה

ואם החלטת שאתה מעוניין בה *ו* אתה מתאים לה *ו* היא מתאימה לך

זה מה שחשוב <---------

מה שהיא אומרת, לא רלוונטי (בהקצנה).

לצערי,  אולי אני מסביר את עצמי לא טוב.

בוא נגיד ככה.

נניח שהעמדה שלך היא 3 והעמדה שלי שהיא מאוד קלה בתאוריה כי הכי קל לקשקש, היא 8.

אז אני אומר "אוקי, אל תשאר ב 3 . תדאג שאתה לפחות ב 5".

כלומר שחס וחלילה, לא תכנס לאוטומט "יש תנאים ? ביי". כאן הבעיה.

תהיה קר ומחושב עם עצמך. כן ! אבל תבדוק בצורה כנה, אם זו שחיה בסרט, שווה להלחם עבורה

כי שניכם תרויחו בסופו של דבר.

לזה שהיא לא רצתה כ"כ בהתחלה, ***אין משמעות*** להמשך הקשר. מבין?

צוחקים על זה אח"כ.  לא אני אומר. העובדות אומרות את זה על אלפים...ואולי עשרות אלפי זוגות.

מקווה שאני קצת ברור יותר אחרי הקידוח הזה.

רציתי לסיים "אוהב אותך" אבל, אין לי מושג מי אתה באמת, אנחנו לא מכירים מעבר להודעות בפורום.

אז אני אסיים, מחבב אותך מאוד ובהצלחה בהמשך, בציפייה להודעה משמחת שלך בפורום.

חולה עללייךךךךךadvfb
לרוב אתה צודקהפי

אבל אם יש לי התלבטות מאוד גדולה מרגיש לי רמאות לא לתווך את זה לצד השני .

נניח היה בחור שממש התלבטתי אם לצאת איתו והרגשתי שאני חייבת להגיד לו את זה .. זה לא סבבה לבזבז את הזמן של מישהו בלי להגיד לו את זה .

הוא בכל זאת רצה שנצא לא יצא מזה כלום כי זה עדיין הפריע לי .. אבל זכיתי להכיר בחור שמכיר לי היום בחורים איכותיים ואני לו . 

מסכיםadvfb
בסוף, גם בנים לא תמיד מקבלים הצעות..נ א

ובנות דוחות הצעות של בנים.

יש לכאן ולכאן.

בדרך כלל בנים מקבלים את ההצעה לפניadvfb

ורק אחרי שהם מחזירים תשובה חיובית אז הבחורה מקבלת את ההצעה.

אתה מתכוון למקרים אחרים מהמקרה הזה?

אני לא הבנתי דבר אחדאשר ברא

איך מגיעות אליך הכוכביות?

זה לא שהיא מאשרת את ההצעה בפניך.. היא אומרת למי ששידך, לא?

נכוןadvfb

שיעביר הלאה.

אני חושבתאשר ברא

שיש הבדל בין שאלות לבירור לבין אמירה של הגברת שהיא נפגשת מתוך התלבטות.

גם הבחור מברר דברים שחשובים לו, אותו דסר הצד השני.. לכן אני חושבת שאם הדברים נעשים בצורה שיש מתווך-

אז גם שהמתווך יהיה חכם ולא יגיד לך "היא רוצה להיפגש אבל מתלבטת".

הממלגיטימי?

באופן עקרוני, תמיד פגישות הן עם ספק, לא?

זה לא שבדייט ראשון אני יודעת שזה האדם שאיתו אתחתן.

מטרת הדייטים היא לבדוק אם הפוטנציאל שקיים כאן הוא בר מימוש.

כלומר, הספק מונח על השולחן תמיד.

יכול להיות שזו צורת התבטאות מסוימת, איזושהי רתיעה ממחויבות, להדגיש שזה רק בדיקה ולא הצעת נישואין.

יש ספק כללי ויש ספק ספציפיadvfb

אדם שרוצה לברר דבר ספיצפי שיברר אותו ואז יחזיר תשובה. זאת היתה האמירה.

ספק כללי, זה שאתה לא מכיר את הבנאדם עדיין ואין לך מושג מה באמת היחס שלך כלפיו.

מסכים ממשפתית שלג

אבל מהצד הגברי כן יש מקום להחליק את זה. לפעמים התשובות המהוססות מגיעות מתוך מגננה אחרי פגיעה כלשהי, או מתוך חשש שהצד השני לא מספיק רוצה.

יש הבדל בין הסוס לבין חוסר בידע מסוייםadvfb

למה יש עניין מה הצד הגברי להחליק? יש לי גם רגשות

אין סיבה שאני אהיה חסר רגש בגלל שאני גבר

לאו דוקא מהצד ה*גברי*, יותר הצד ה*שני*פתית שלג

כוונתי היא שבתחילת קשר אף אחד לא מכר את השני ולא באמת מבינים את ההקשר והעוצמה של כל ביטוי.

נכוןadvfbאחרונה
למישהו יש נסיון עם מלצר תכשיטים?פצל"פ

יודעים אם אפשר לעשות אצלו עיצוב אישי?

או שזה הכל עיצובים קיימים ורק עושים התאמות?

מתלבט האמת אם כדאי לשאול פה או בנשו"ט...

אני קניתי שםרקאני

לא רציתי עיצוב אישי

אז לא יודעת לענות על זה

אבל כן עשו התאמות והיו מאוד אדיבים וקשובים

הבנתי...פצל"פ

תודה!

מזל טוב לך?...הרמוניה
עדיין לא😅פצל"פ
תודה אבל
חברה שלי קנתה שםמבולבלת מאדדדד

ועשו לה בעיצוב אישי. היא רצתה שילוב של כמה דוגמאות.

היא היתה מרוצה מהתוצאה. 

וואו מצוייןפצל"פאחרונה
תודה רבה
איך אפשר לזהות בדייטיםאנונימי בלנ"ו

מישהו כזה?

פתחתי ניק חדש לשיתופים מהסוג - נשואים טריים

במהלך דייטים נראה לי פחות מתאים, אבל אחרי החתונה נשמע מהמם.

לא רוצה מישהו אובססיבי, ואני לא בטוחה שאני יודעת לזהות פוטנציאל כזה ולא להגדיר אצלי כמישהו אובססיבי. לפרגן, לפנק בדייטים זה מצוין, אבל באיזה שלב ואיך קריטי בעיני. איך יודעים לזהות את האיזון שמתאים לי?

תתחתני עם מישהו עם מידות טובות ותהפכי אותו לכזה.intuscrepidam
מידות טובות זה אכן התנאי הראשון, אבל גם מאוד תלויזמירות

בעיסוק והזמינות של הבעל, בדינמיקה הזוגית, בעומס החיים והמשפחה (גילאי הילדים, כמה ילדים). 

אם הבעל הוא זה שאחראי על ארגון הילדים בבוקר, להעיר, להלביש, אוכל, לפזר למוסדות חינוך - פחות זמינות ופנאי לפנק בבוקר במיטה עם אלפחורס את האישה האהובה…

אני דווקא לא מסכימה עם זהזרלאיבין

זה עניין של סדרי עדיפויות

לשים אלפחורס ליד הכרית עם פתק זו פעולה של פחות מ5 דק

זה דברים קטנים שעושים שינוי גדול בדינמיקה הזוגית

וההפך אם מכינים ארוחת בוקר לילדים אפשר להכין צלחת נוספת לאישה/ להזמין ארוחת בוקר עם שליח

זה עניין של מה חשוב

אם נהיה אובייקטיבים לאדם שאין זמן גם לא יהיה לו זמן להיות בפון או להתכתב עם אנשים או לעשות דברים שהוא אוהב ורובנו עושים את הדברים הנ"ל

אז שזוגיות זה דבר מספיק חשוב אפשר למצוא זמן למחוות יום יומיות של 5 דק

תהיי ראויה לכך,האופטימי

והקב"ה ידאג שתקבלי מישהו כזה.

את לא מתחתנת עם מוצר מוגמרנעמי28
עבר עריכה על ידי נעמי28 בתאריך כ"ו בטבת תשפ"ו 14:20

את מתחתנת עם אדם, פרטנר, שרוצה לעשות לך טוב ואת לו.

להתחתן עם האחד המושלם שבדיוק נותן לך את החיזור המדויק שאת רוצה - אין כזה כנראה.

הסוד הוא תקשורת.

ולא רק בחיזור, בכל ציפיה מסוימת שיש לכם מבן/בת הזוג.

המטרה היא לא חיפוש אחרי שלמות, וגם לא מה שהכי קרוב לשלמות.

המטרה היא אדם שאפשר לתקשר איתו בצורה בריאה, שהוא קולט, שהוא רוצה שיהיה לכם טוב וששניכם מוכנים לעבוד על זה.

רוצה פרחים כל שישי? אפשר להגיד.

גם מתנה, אפילו איזו מתנה ספציפית.

זה לא גורע מאפקט החיזור.

וללמוד עוד לפני החתונה - לא לצפות מאף אחד להבין ללא מילים, בן/בת זוג לא אמור לקרוא מחשבות ולא הבעות פנים עמומות.

וזה לא קשור למידות טובות, מכירה אנשים מהממים שלא קולטים את הצורך המדויק של האישה ולא את שפת האהבה שלה.

תקשורת טובה זה הנתון הכי חשוב להצלחה בזוגיות. 

אהבתי את הערותייךארץ השוקולד
הייזרלאיבין

רוצה לענות לך על כמה דברים

חשוב שתביני לא היינו נשואים דקה וחצי

זו זוגיות שנבנתה במשך שנים..כלומר לא התחתנו וישר הכל היה מושלם התחתנו עם הרבה אהבה ורצון להטיב אחד לשניה אבל כמו כל זוג עבדנו על הזוגיות דיברנו הרבה למדנו אחד את השני הסברתי לו בדיוק מה משמח אותי ומה פחות מדבר אלי ולאט לאט הוא הבין איך אני מרגישה אהובה ומחוזרת ומתוך זה שגבר אוהב אישה והוא רוצה לעשות אותה מאושרת אז הוא יעשה את הדברים שהיא הסבירה לו שמשמחים אותה

.אני חושבת כמו שרשמו לך מידות טובות זה הבסיס להכל..זה דבר שאני יכולה להעיד עליו היה לו מידות של בנאדם 1 לדור היינו נשואים כמעט עשור ואני יכולה לספור על יד אחת את מספר הפעמים שראיתי אותו כועס אז תחפשי גבר עם מידות טובות ורגוע

לגבי דייטים אני באמת מאמינה בתחושה פנימית אני יכולה לומר לך שבשניה שראיתי את בעלי ידעתי שהוא יהיה בעלי לא חושבת שכשתרגישי מחוזרת תרגישי שזה גובל באובסיסיביות ההיפך את תרגישי אהובה ושמישהו דואג ואוהב אותך

וגם בדייטים בעיני אפשר לראות הרבה..הוא דואג לבדוק אם הגעת הביתה. מציע לך לשתות/ מביא איתו משהו לפגישה/ יוזם/ בפגישות מתקדמות מביא פרחים או פינוק קטן

אבל זה דברים שעם אדם טוב ניתן גם לבנות יחד

מאחלת לך מכל הלב שתמצאי את שאהבה נפשך

(לקרוא אותך זה קצת חמוץ על מתוק)משה
את מזהה שאת רואה שאכפת לו ממךadvfb
עבר עריכה על ידי advfb בתאריך כ"ז בטבת תשפ"ו 1:09

בדברים הקטנים.

רגיש ביחס לזמן שלך, ביחס לנוחות שלך

תסמכי על עצמך שתדעי לזהות אכפתיות

מפה והלאה - תקשורת תקשורת ועוד תקשורת, ואז - השמיים הם הגבול

ממליצה להסתכל על השרשור הזה:לגיטימי?אחרונה
חברה מתארסתתתתאושריתו

שלום כולם

חברה הכי קרובה ,חברת נפש מתארסת

וכל כך קשה לי, ואני יודעת שזה נורמלי שקשה וככה זה 

אבל אני רוצה אחרת!

אני רוצה לעבור את זה בטוב , אני מבקשת מכם כלים בשביל זה..

איך לעבור את זה בהכי טוב

כרגע אני ממש בלחץ וזה קשה לי כי זה חברה סופר קרובה בלב וגם אנחנו טכנית הרבה ביחד 

בבקשה אשמח לטיפים איך להפוך את התקופה הזאת עד שאני בעז"ה אמצא את זיווגי לטובה וכיפית למרות שחברה הכי טובה מתחתנת

וגם חשוב לי לציין שאני וחברה שלי מדברות על זה הכי פתוח , על הקושי והיא הכי איתי ומבינה אותי
תודה רבה מראש

יש לי עצהאביעד מילוא

תדבר איתה על זה על החששות שלך ועל הרצונות שלך ברגע שהכל יהיה על השולחן אז אפשר יהיה ליצצור קשר בינכן שהוא עמוק יותר גם בתקופה הזו

למה בעצם זה דורך עלייך?משה

היא כן ואת לא ?

כן, היא מתארסת ואני טרם מצאתי.. בעז"ה בקרוב ממשאושריתו
אפשר גם אחרתמשה

לשמוח בשבילה ולבקש את אותו אור שימלא את החיים שלך.  התחושה שאת מרגישה עכשיו זה בערך משהו כמו "לה יש ולי אין ואני מקנאת בה" (ואז גם עושה עבודה שכלית של לא רוצה לקנא בה)

ואני מציע משהו אחר

איזה כיף להם, אני רוצה גם. יש כזה בעולם, ואם יש כזה בעולם אז גם אני יכול/ה להשיג אותו.

ואוו אהבתי תודה על הנקודת מבטאושריתו
לשמוח על התקופה שהייתה ולהבין שזה טבעי שהקשר יהיהאני:)))))

פחות קרוב. לשמוח בשביל חברה שלך אפילו שזה לא קל לך.

מובן מאודבחור עצוב

אין על מה להתבייש. הרגשות שלך לא אומרות שאת לא שמחה בשביל החברה שלך.

להיפך, דווקא בגלל שאת כל כך שמחה בשבילה זה לוחץ לך על כפתור ה"מה איתי?". זרה לא היתה גורמת לך להרגיש כך.

לכי תדעי, אולי דרך החתונה שלה תכירי את בעלך..נוגע, לא נוגע
תודה, אהבתי את התגובה!! את צודקת צריך להתמקד בחיובאושריתו
בשמחהנוגע, לא נוגע
(ואני לא בת, אני אחלה גבר)
ברור שאת שמחה ממש בשבילהזיויק
אחרי שאמרנו את זה, צריך לפרק ולברר את הקושי שלך.
וואי אני לגמרי באותו מצב ..בחורה יפהאחרונה
יש כמה דבריםהפי
עבר עריכה על ידי הפי בתאריך כ"ד בטבת תשפ"ו 20:13

שממש סוגרים אותי

זלזול ברגש שלי או במה שאני מספרת.או לחלופין לצחוק עלי/לגחך .. פחות.

וגם חוסר עקביות ( פעם חם פעם קר) זו התכונה הכי גברית בעייני יציבות .. ברגע שאין אותה מבחינתי הוא לא גבר.

גם אם זה לפני דייט ראשון.. תוביל תשקף תהיה .

אימפולסיביות - להלחיץ אותי לפזר יותר מידי מחמאות

הגזמה - אין צורך להסביר מיותר להגיד אני אוהב אותך בדייט שני שלישי .. חרדה .

מה כן?

אמיתיות

יציבות הובלה ..

הקשבה .

הערכה 

להתקדם איתי בקצב הגיוני לא מהר מידי ולא קר מידי

אם אתה עושה לי או למישהי שאני מכירה גאוסטינג תהיה בטוח שחצי מהנשים מהציבור הדתי לאומי יודעות לברוח ממך.. אף בחורה אם ישאלו אותה עליך. לא תרגיש בנוח להגיד שאתה אדם טוב

זה א. ב. של בן אדם לחברו 

ואנשים טובים מתווכים 

פשוט

אני אחד האנשים היציבים ביותר בשכבת הגיל שליintuscrepidam
ולא מצאתי תכונה שמקשה עליי ליצור קשר יותר מיציבות. 
נראלי זו גם הבעיה שלי יציבותהפי

לא מרגש אותי כל המחמאות שטויות

תן לי כנות עדינות יציבות זהו

עדיף צעד צעד מאשר שחור לבן מוגזם

איך מחמאות ושטויות קשורות ליציבות?intuscrepidam
אני חושבת שזה קשור להגדרה של מה זה יציבותלגיטימי?אחרונה
גוסטינג זה עניין אחר לגמרימרגול
אישית כשאני מציעה שידוך בין חברים, אני מתנה את זה בלהיות ישרים אחד עם השני. כלומר, אם לא מתאים אז להגיד בצורה מכבדת וביי. לא למרוח, לא להיעלם.

בנוגע ליציבות, זה שונה. גבר יכול להיות אחלה בכללי גם אם הוא לא הכי משרה יציבות, וכמובן זו תכונה, לא מעשה ספציפי. אבל גבר שעושה גוסטינג זה מעשה נלוז. (גם אישה כמובן.)

חד משמעיתהפי
נקודות מעניינות הפי.גבריאל.ק.צ
חוזר מחתונה של אחישפלות רוח

כמה תובנות שכנראה בלי האלכוהול והאווירה שעשו את שלהם, לא היו עולות על הכתב.

עשיתי תנאי עם השם לפני החתונה בעניין כמה אנשים שאין לי רצון לראות אותם בעקבות תחושות קשות שעולות, והוא התקיים בחציו, והחלק שלא התקיים, דווקא ממנו באו דברים של מים צוננים על נפש עייפה ואחרי תקופה קצת לא משהו בלשון המעטה, יש דברים שאנשים רואים עליכם מהצד, ואתם פשוט לא כי אתם חיים אותם והם מאירים אותם בכם וזה נפלא מאוד. ממש הרגיש לי כאילו השם נכנס בדיבורים שלהם והרים אותי תודה אבא.

ואני מחפש פרח חברים, אבל פרח יפה, ממש.

איזה כיף לשמועadvfb
🙏🙏שפלות רוחאחרונה

אולי יעניין אותך