בא לי נושא רציני...מיי אי?.<אריאל>
אוקע, אני לוקח את הרשות לידיים ומתחיל.

פולארד וגלעד שליט.
האם אתם חושבים שהיחס של הציבור לגלעד שונה מהיחס לפולארד? האם הוא שונה בצדק? מה ההבדל לדעתכם ביחס של החילונים לגלעד, מאשר ליחסם לפולארד?..שהרי החילונים נרתמים למאבק לשחרור גלעד ולא כ"כ יודעים מי זה פולארד, למה זה ככה? 

תפרטו...שיהיה מעניין..ליל"ט...
~הסנה-בוער
בס"ד
ואי, נושא קצת טעון. לפני שנתחיל לנתח, בואו נחליט שעושים דיון בוגר, ומנתחים פה דברים בצורה שכלית ולא רגשית.
~
אני חושבת שיש המון הבדל בין היחס של התקשורת [ומשם הרי מגיע הידע של הציבור הממוצע] לפולארד לבין גלעד שליט. והנה ההבדל: לפולארד פשוט אין יחס.
יש מן צורך לתקשורת 'להתעלק' על מן דמות תקשורתית שאפשר יהיה לחפור עליה הרבה, ואם אפשר גם להחדיר תוך כדי דיעות שמאלניות. זה היה ככה גם עם השבויים של קרב סולטן יעקב [אאל"ט], שעליהם לא דברו, ולעומת זאת על רון ארד דברו המווון. הוא חילוני, טייס 'מלח הארץ'- למה שידברו על ההסדרניקים השבויים?
גם עכשיו, פתאום כשיש את גלעד שליט, אם שמתם לב, כבר לא מדברים על רון ארד. לדעתי זה ממש עצוב, ורק מוכיח שהתקשורת לא באמת מתעניינת בשלומו אלא פשוט נצלה אותו ומצצה מהסיפור המרגש רייטינג. ובאותה הזדמנות גם לדבר על שחרור מחבלים, כי לעזור לערבים זה תמיד בראש העדיפויות של התקשורת. אבל ללחוץ קצת על אובבמה בשביל פולארד, אפילו בלי לשחרר מחבלים? בלי לתת כלום? נה, אין פה סיפור מעניין.

רוב הילדים ובני הנוער בישראל לא יודעים מי הוא יהונתן פולארד, אבל אין ילד שלא יודע מיהו גלעד שליט. 
טובהבורא אוהבאותי
אז ברור שיש הרבה הרבה יותר תשומת לב לגלעד מאשר לפולארד מה שאמור להיות שישימו דגש חזק על פולארד כי הוא הרבה יותר זמן מגלעד ועוד רגע נרקב שמה אני לא יודעת למה היחס שונה אבל אין ספק שהיחס השונה ממש חזק נכון שגלעד אצל הערבים ופולארד אצל האמריקנים אבל בכ"ז צריך להשקיע מאמץ לא פחות מגלעד על פולארד
ברור שהיחס שונההרועה
לשחרר את פולרד זאת סיסמא מאוד דתית ומאחורי שיחרור רב"ט שליט יש תעמולה של כל השמאל בארץ אז..
ברור שזה ככה, השאלה היא למה?אנונימי (פותח)
לדעתי זה קשור לשני דברים:
1. גלעד שליט הוא חייל תמים שלא עשה כלום ונחטף על לא עוול בכפו, ועוד ע"י הפלשתינאים (וכל דבר שקשור לפלשתינים מיד מרגש את מדינת ישראל). לעומת זאת פולארד הוא מרגל, וזה היה בארה"ב, האח הגדול שאנחנו לא רוצים להתעסק איתו. וחוץ מזה יש שם סיפורים מסריחים של הפקרה שלו בידי המפעילים הישראלים, וזה סתם באסה לפרסם סיפור כזה. חוץ מזה, קשרי ההון-שלטון-עיתון יעשו מאמצים להשתיק את החלק המכוער שלהם בפרשה ולקבור את הסיפור כולו.
2. ההורים של גלעד הם אנשים חזקים, בעלי קשרים, ויודעים לדבר טוב ולרגש, וחוץ מזה הם לא חסכו מאמצים- עשו הפגנות ענק ושלטים וגייסו אנשים ותרומות לטובת העניין. וכמובן, הם שמאלנים ומהברנז'ה, אז התקשורת שיתפה איתם פעולה ברצון רב. 
לעומת זאת, פולארד הוא דמות נורא לא ידועה, ולא היה מי שיפעל למענו בארץ כשזה קרה, וכל הפעילות שקיימת עכשיו ובגללה כל הדוסים (אבל רק הם) יודעים עליו, התחילה בסה"כ לפני בערך 8 שנים ע"י איש אחד צדיק וקומץ תלמידים שלו מישיבות ואולפנות דוסים. וככה זה הפך להיות מאבק מגזרי לא מתוקשר. 
>>>דעתי<<<<אריאל>
האם יחס הציבור שונה?
כן, היחס שונה, ואני מסכים לגמרי עם סנה בקטע של התקשורת. יש מעין קטע שיש לשמאל הנאור כנגד דתיים, מעין שנאה או חוסר סימפטיה. לחזק ידי דתיים זה לא כ"כ מקובל, במיוחד אם זה לא כ"כ מביא רייטינג.

שונה בצדק?..
אני לא חושב שיהיה פה (עם הדגש על ה"פה")מישהו שיחשוב שהשליחות של פולארד היא אינה שליחות מספקת, שליחות למען מדינת ישראל, שליחות שמניעה הוא הקרבה עצמית למען העם שלך. כנראה שהצדק לא כל כך מעניין את התקשורת. והפוליטיקאים ממש לא אוהבים להסתבך עם ארה"ב, כל יציאה נגדם אבודה מראש(כך הם חושבים). 

יחס החילונים. - באמת אין לי מושג, אף פעם לא הכרתי חילוני שיודע מי זה יונתן פולארד, כנרא אני לא מכיר מספיק חילונים.

>>walla
א. לא נראה לי שפולארד היה דתי כשכל הסיפור הזה קרה.. לדעתי זה קטע של השנים האחרונות (אולי 10 השנים האחרונות או משו כזה) כך שזה לא נראה לי קשור לקטע של דתיים במקרה הזה.
ב. אני מכירה כמה חילונים ששמעו עליו  אבל הם לא מייצגים את הרוב..
ג. בקשר לשליחות של פולארד: יש המון אנשים (לא פה) שחושבים שהוא הביא את זה על עצמו, בעיה שלו, ושיאכל אותה על הבגידה שלו במולדת שלו. מגעיל, אבל ככה באמת הם חושבים. אולי זה חלק מהסיבה שהוא לא קונצנזוס כמו גלעד שליט.
*מכיר P:walla
זה שהיחס שונה זה ברורלולה=]
וגם יותר דחוף להם כנראה גלעד שליט כי הוא שבוי בידי אויבים, לא בידי אמריקה...
זה לא הוגן, כי פולארד יושב בכלא פי 8 שנים ממה שגלעד יושב בשבי, והמדינה בכלל שכחה אותו... החילונים לא מודעים אליו בכלל....
אבל פרה פרה, שישחררו את גלעד שליט ואז ינסו לשחרר את פולארד...
למה?הסנה-בוער
בס"ד
מבחינת ויתורים של המדינה, למען פולארד זה הרבה פחות קשה.
אתם חושבים שאנחנו אשמים באי ידיעת החילונים?<אריאל>
אולי אם היינו עושים יותר רעש, מסבירים, ומפגינים, ומתראיינים לתקשורת התודעה לשחרורו הייתה גדולה יותר ואולי זה היה נעשה??
אני יגיד לכם-אביה =)
פולארד היה בכלל יהודי אמריקאי שעבד במודיעין של ארה"ב. מתישהו הוא ראה חומר על הכור האטומי בעיראק או משו כזה, והוא ראה שההאמריקאים לא מודיעים לישראלים על שעיראק עומדת להפציץ אותם, למרות שארה"ב וישראל אמורות להיות ביחסי שלום.
פולארד התחיל לךהעביר את החומר, בהתחלה ביוזמתו ואח"כ כשישראל ביקשה ממנו.
כשהוא נתפס, זה היה פשוט פאדיחות.
אנחנו ביחסי שלום, למה אתם מתחילים לרגל אצלנו? מה זה הדבר הזה?
ישראל לא הכירה בפולארד שהוא סוכן ישראלי, הם גם לא טרחו לשחרר אותו למרות שהיה להם מלא הזדמנויות, הם פשוט מתפדחים ממנו.
מתישהו בא אליו לכלא גם סוכן מוסד ישראלי, שאמר לו שכדאי נלו להתאבד בשביל לא לבייש את המדינה. להתאבד.
זה מפדח אותם, זה לא נעים להם.
הם לא רוצים שידעו מזה.

גלעד שליט היה חייל ,ישראלי, חילוני, ובמלחמת לבנון השניה (?) הוא נחטף. (נראלי כבר כולם יודעים תסיפור שלו...)

פולארד הוא בכלא אצל האמריקאים.
גלעד הוא בשבי אצל הערבים.

בשביל לשחרר את פולארד צריך קצת לדבר.
בשביל לשחרר את גלעד צריך לשחרר מחבלים.

למי יש כח לדבר???
אם נשחרר מחבלים--->יהיו יותר פיגועים--->יהיה מה להגיד בחדשות---> נהיה מפורסמים!!!! נרוויח כסף!!!!
(טוב, נסחפתי)

אבל הבנתם מה ההבדל?
בלי פולארד עיראק הייתה מפציצה את ישראל בפצצת אטום,אביה =)
וכולנו לא היינו פה עכשיו בשביל לדבר עליו. (ח"ו)
פולארד בעצם מנע את השאננות של ארה"ב.<אריאל>
והציל את כולנו. הכבוד שמגיע לפולארד עצום, הוא גיבור, יותר מכל חייל ששמענו עליו בתקופה האחרונה. למה לא מבינים את זה? וחושבים שהוא הביא את זה על עצמו...זה נורא אגואיסטי מצידנו, כמדינה.
צר לי להגיד - את מנפיצה..golani

גלעד שליט לא נחטף במלחמת לבנון השנייה אלא בעת ששהה בבסיסו ליד רצות עזה בערך חודשיים - ארבעה חודשים לפני מלחמת לבנון השנייה. הקשר של יונתן פולארד לכור בעירק הוא מפוקפק אם בכלל ועיקר המידע שהעביר היה על תוכניות לנשק אב"ך ועל מפקדת אש"פ בתוניס כך שהוא למעשה הוא כמעט ולא תרם אך "המחווה היתה ללא ספק אצילית" (הארי פוטר. שם,שם). בכול אופן, זה לא שייך לעניין פולארד ריגל בששביל המדינה ולכן המדינה צריכה לדאוג לו. ושליט מוחזק בידי החמאס בבדידות בלי ביקורים ובלי מידע על גורלו, ברור שהוא ינגע יותר ללב של הרבה אנשים.

ל "אני 513"golani
אממ...החלטתי לעבור על החומר--זה למשל מויקיפדיה:<אריאל>
המידע שהעביר פולארד שימש רבות את מדינת ישראל. בין השאר שימש מידע זה להיערכות הגנתית מפני נשק להשמדה המונית של ארצות ערב ואף לפעולות התקפיות, שהידועה שבהן היא הפצצת מפקדות אש"ף בתוניסיה ב-1 באוקטובר 1985 במסגרת מבצע רגל עץ, כתגובה לשורה של פיגועים שביצע הארגון‏‏[1]. (מסמך רקע בנושא: ג'ונתן פולארד - פעולות שנקטה מדינת ישראל לשחרורו - סקירה שנכתבה על ידי מרכז המחקר והמידע בכנסת)

פעילות פולארד לא הייתה בגדר מחווה, אלא יותר. פעילות שתרמה רבות.
הוא אשר אמרתיgolani
פעילות הגנתית - הרי מעולם ב"ה לא הופצצנו בנשק גרעיני, והתקיפה בתוניס - בזה הוא אכן עזר, אבל הדרך מכאן ועד "אם לא פולארד לא היינו קיימים היום ח"ו" רחוקה מאוד...
לגרום  להגנת הישוב היהודי, היתה המטרה שלו.<אריאל>
וזה מה שהוא עשה, וההגנה עזרה,במובנים של ביטחון, הרגשת התמצאות, וידע כיצד לפעול נגד הסכנה הבאה, תשווה אל אירן של היום, איך כולם לוטים בערפל מתמשך לגביה, ותוכניותיה.

אך להגיד שפולארד כמעט ולא תרם זה פשוט לא מכובד, התרומה של פולארד הייתה עצומה.
וודאי שזאת המטרה שלוgolani
אבל למעשה - ואני אומר זאת סתם כדי להרחיב את אופקיהם של הקוראים - הוא כמעט ולא תרם כי הסכנה מפניה התריע לא התרחשה לבסוף.
היא לא התרחשה מסיבה כלשהיא...והוא חלק ממנה<אריאל>
לאgolani
הוא העביר מידע שגרם לישראל להתכונן לסכנה שלבסוף לא התרחשה.
לכן כתבתי סימן שאלה, כי אל הייתי בטוחהאביה =)
טוב הגיע הזמן להקפיץ את כולםהרועה
את פולארד יש סיבה להחזיק שם, את שליט אין.

שליט לא מחזיק במידע מודיעיני.
המידע של שיש בידי פולארד כבר ממש לא משנה<אריאל>
קראתי שדניס רוס, שליח אמריקני של המזה"ת בתקופת קלינטון, כתב לו שהוא ממליץ לשמור את פולארד כקלף מיקוח חשוב עד אשר יוסדרו הסדרים סופיים בין היהודים לפלסטינים.(הוא אמר זאת לאחר ששמע שפולארד נחשב חייל, ובישראל לא מפקירים חיילים בשדה הקרב..)  
אני מאמין שיש חומר כן רלוונטי.הרועה
גם פולארד כבר לא מחזיק במידע מודיענילולה=]
הוא העביר את הכל לישראל
ולפני חצי יובל!!!! זה לא הוגן מה שעשו לו.
הוא העביר לישראל רק מה שרלוונטיהרועה
החומר שהוא ידע כבר אז הוא היה חיוני<אריאל>
עכשיו הוא פג תוקף.
יכול להיות שהוא יודע דברים שלא קשורים לישראלהרועה
אלא לאמריקה ושהם עדיין סודיים.
הפרכת הטענה שפולאד סייע בהפצצת הכור הגרעיני בעיראקgolani
מזכר ההבנות לפיו ארה"ב צריכה להעביר מידע בנושא נשק אב"ך לישראל נחתם בשנת 1983 ואילו הכור העיראקי הושמד בשנת 1981. לפי האתר למען שחרור העביר הנ"ל מידע לישראל "כשנה וחצי עד שנעצר" מכאן שהחל לפעול בשנת 1983/1984, על כל פנים, אחרי הפצצת הכור בעיראק.
כן.. ברור. אז זה הכל באשמת היחסים אמריקה-ישראל.חיים מנחםאחרונה
פולארד הצדיק עשה שליחות עצומה למען ישראל תוך סיכון עצמי גבוה. והתמורה מהממשלה היתה שפרס (כן שמעון)
ציווה להוציאו מהשגרירות שיתפס. כי העיקר לא להפריע ליחסים עם ארה"ב..
ואז פרס הרוצח שלח את פולארד לכלא והעלים אותו מהשיח הציבורי, וביינתים פולארד נמק שם בכלא..

לעומת זאת גלעד אצל  שליט הצדיק כולם מנסים להיות "רגשיים" כאלה ולהראות שהם לא יכולים לראות דמעות של אמא וכו'. אבל מנסים לעשות הכל עם ניגוד אינטרסים. שמצד אחד.. אבל מצד שני....
במקום להגיד שצריך להוציא אותו ויהי מה ולא להשאיר אותו יום אחד נוסף שם....
ואל פולארד כבר אף אחד לא מתייחס כבר 25 שנה אז לדעתם לא נורא להשאיר אותו שם עוד קצת.
לסיכום: יש בעיה בהתיחסות לשניהם..
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך