סליחה, הייתי חייב לפתוח את זה, לא יכולתי שלא...פותח והולך...תות"ח!
עבר עריכה על ידי תות"ח! בתאריך י' באב תשפ"א 20:40
עבר עריכה על ידי תות"ח! בתאריך י' באב תשפ"א 20:34

(יש הסוברים כי לחשיפה למיניות הומוסקסואלית ישנה השפעה על העדפות מיניות של משיכה תוך מגדרית, אך השדה המחקרי בעניין לא מפותח מספיק).

@נשמה כללית

@שפרינצא בוזגלו

@פשוט אני..

נו, בסוף מסתבר שצדקתי, או לכל הפחות שלא אמרתי שטויות.

פעם הבאה תבחנו דעה לפני שאתם פוסלים.

ושוב, הגיוני מאוד מה שאמרתי, זה לא שסתם אמרתי שטויות.

ואולי אדייק את דבריי בנושא, שלא חלילה תצא טעות ותקלה תחת ידי, לא טענתי שאין כאלו שזה לא בחירי אצלם, והם לא "בי", אלא טענתי שני דברים שלאחד מהם הבאתי הוכחה מבן אדם רציני ביותר, שנכתבה לעיל בסוגריים (איתן זימן) על הנושא:

א. בשלב גיל ההתבגרות, כל עוד לא נקבעה זהותו המינית של האדם, ייתכן והוא יוכל לשנות את זהותו המינית ואם יבצע טיפול הולם שיצליח ע"פ זיהוי של הסיבה שבגללה הוא הפך להומו, כמו רמות חשיפה מסויימות וכו'..., אפשר יהיה להחזיר אותו למשיכה רגילה לנשים.

נכון, יש כאלו שמלכתחילה נולדו כך ואף פעם לא נמשכו לנשים וזה לא בחירי- נכון, אך לא תמיד בכל המקרים זה נכון. (אגב, גם אם אדם הוא אכן "הומו" ואין לו כלל משיכה לנשים, לא אומר שאין לו תקווה והוא חסר סיכוי, הוא יכול להמשיך להתפלל לקב"ה, הקב"ה יכול לעשות הכל ופתאום לפתוח לו דברים ודלתות שלא היו פתוחות לו בעבר, אם יעשה מספיק השתדלות. ((אין לו הבטחה לכלום, אבל בהחלט הוא יכול לנסות...))).

יש כמה כשלים במה שאתה טוען, ואמנה:שפרינצא בוזגלו

א. מה שאמרת נכון רק בתנאי שהנטיה עוצבה עקב טראומה חשיפה או חסכים, ולא כאשר אדם נולד כזה.
    הטיפולים שאתה מזכיר אלו טיפולים נוראיים שהייתי מאחלת רק לשונאי ישראל. תשאל את כל מי שחווה אותם. רק מלשמוע מה        מעוללים שם למטופלים אני יכולה להקיא.
ב. כמו שאני לא מתפללת שהחור שיש לי בשן יסתם לבד אלא מתפללת למצוא תור לרופא שיניים כמה שיותר מהר- ככה גם עם            הומוסקסואליות, אין הגיון להתפלל לה' שישנה את הנטיה כי זה לא דרך הטבע, אלא צריך להתפלל לה' שיעזור בהתמודדות.
    כמוכן, לא בטוח בכלל שמספר ההומוסקסואליים עלה מכיוון שלא ניתן לשער כמה כאלו היו בעבר, אך מה שבטוח שבקרב תרבויות      שונות הומוסקסואליות נחשבה לנפוצה ואף לסמל המעמד הגבוה, דוגמאות: הומוסקסואליות מתועדת במצרים, ביוון העתיקה,            ברומא, ואף במזרח הרחוק. כך שכל עוד לא בדיוק קראת על הנושא- אל תפתח תיאוריות.
    ואם תטען אחרת אשאל: מי אמר לך שהמספר אכן גדל?

...תות"ח!

א. אוקיי, מקבל. לא הבנתי, מה הבעיה בטיפולי המרה...?

ב. לא מסכים. בשיניים אני מתפלל כי יש לי מה לעשות, לכן וודאי מה שהקב"ה רוצה זה לא שאתפלל אליו, אלא הוא רוצה שאפעל ואלך לרופא. אולם, כאשר מדובר במשהו שלא ניתן לשינוי, אין לאדם אלא להתפלל על זה, וזה כנראה רצונו של מקום. וכבר שמעתי סיפור על מישהו שנמחקו לו תאי שמיעה או משהו כזה, דהיינו הרופאים אמרו לו שזה אבוד והוא לא ישמע יותר כמו שצריך, ואז הוא התפלל ופתאום התחיל לשמוע, והרופאים לא הבינו מה קורה. ויש עוד הרבה ניסים רפואיים כאלו. לא שאנחנו "בונים" על הנס, אלא שאנו עושים רצונו של מקום ומבינים שהביא לנו את ההתמודדות הזאת כדי שנתפלל אליו. נכון, אם את רוצה לדייק, לא להתפלל שיעשה לנו נס, אלא להתפלל על הצרה שיושיע בדרך הכי טובה, אך אני אומר שכדאי גם להשאיר פתח של תקווה שאולי הקב"ה יעשה נס.

אני יודע שהייתה תרבות כזאת וזה לא חדש, אך רמת החשיפה של זה וההכרה בזה לא הייתה כפי שהיא כיום, לענ"ד, ולכן כתבתי תיאוריה שלאו דווקא נכונה וכמו שאני לא יודע כך גם את לא יודעת. נכון, התיאוריה מבוססת על משהו שהוא לא בהכרח נכון, אבל שוב, זו תיאוריה, והיא לא בהכרח נכונה, כי אין לך גם הוכחה הפוכה כנגדי.

א. אתה יודע בכלל מהם טיפולי המרה לפני שאתה מדבר עליהם? אה?!שפרינצא בוזגלו

ב. ה' תמיד רוצה שתתפלל, השאלה על מה ואיך, במקום לבקש שישנה את חוקי הטבע צריך להתפלל שיעזור להתמודד.
    ניסים הם לא הוכחה לכלום, חוץ מזה שיש אנשים מועטים מאד שזוכים להם. לכן לא יעיל להתפלל שה' יהפך סדרי עולם אלא        שיעזור לנו להתמודד עם הקושי שכבר קיים.

עניות דעתך בנושא אכן ענייה, ביוון וברומא העתיקה התרבות הזו הייתה כ"כ נפוצה עד כדי כך שלרוב הגברים מהמעמד              הגבוה היו מאהבים. כך שגם אם לא הייתה טכנולוגיה- זה לא אומר שלא הייתה חשיפה, ולא אומר שהיה פחות, להיפך זה היה      כ"כ נפוץ ומאגניב ברמה שברור שבחלק מהתקופות היו יותר הומואים מכיום.

אין לי הוכחה נגדך אחרי שמחקת חצי מהשטויות שכתבת, אבל יצאת מנקודת הנחה שכיום יש יותר, אז שאלתי אותך למה            החלטת ככה בעוד ע"פ ההיסטוריה יותר ברור שבעבר היו יותר.

לגבי ב'- סבבה.תות"ח!

מקבל...

לגבי א'- אין לי כוח להתווכח, וגם אם היה לי כוח אין לי מספיק ידיעה בנושא. (לא תמיד אי-ידיעה בהכרח מצדיק את הדעה השנייה, פשוט הצד השני לא יודע להשיב לטענות כי הוא לא מספיק בקיא, זה כמו ויכוח בין מבוגר עם ידע, חוכמה ונסיון חיים לבין ילד...).

ממש לא.שפרינצא בוזגלו

אני הייתי שמחה להרחיב על טיפולי המרה רק בשביל שתחזור בך מהדעה המגעילה בעדם, אבל זה פשוט תיאור לא לעניין בכלל.

כמוכן כך כלל- לעולם אל תצודד בדעה שאתה לא יודע במאת האחוזים מהי ומהם השלכותיה.

טוב, אז אין מה לעשות...תות"ח!

זה משפט אבסורדי, מכיוון שאני לא מכיר את הנושא אז אני לא מכיר מספיק טוב את שני הצדדים, ולכן אין טעם להגיד לא לצדד בדעה הזאת.

כמובן, אני צריך לברר אותה כמו כל ערך או דעה שאני צריך להעמיק ולברר, אבל אין זה אומר שאני לא יכול לתפוס עמדה. (נכון, לכן תפיסת העמדה גם אומרת הרבה פחות, אבל אינה בהכרח מצדיקה את הצד השני...). זה שאת יותר בקיאה בנושא ממני זה יכול לגרום לדיון שאת רוצה לפתוח להיות "לא פייר", ולכן נמנעתי מלהסביר את דעתי בנושא. (וגם לאור העובדה שיכול להיות שיכתבו שטויות, כמו שכבר עשיתי בנושא הזה וכתבתי פה שטויות בנושא, אני צריך באמת יותר להיזהר בדברים האלו...)

תראה מה כתבתי בשורה האחרונה.שפרינצא בוזגלו

וכמו שכתבתי למעלה, הייתי משכנעת אם היה מתאים לי לנקוט בתיאורים המלבבים של טיפולי המרה.

כל הכבוד שאתה נזהר, אבל כשאמרת שאפשר לטפל בזה בטיפולי המרה זה לא נקרא להיזהר. 

אוקיי, אז בשבילך...תות"ח!

אני "נירטלי", ועדיין לא בטוח לגבי טיפולי המרה אם זה טוב או לא כי אני לא מספיק בקיא בנושא...

פשוט לא רציתי שיצא שזו הדעה המנצחת, כיוון שאני חושב שזה לא נכון, דווקא הפוך, פשוט אמרתי לך מה הסיבה שלא נקטתי עמדה והסברתי את עמדתי.

אז בקיצור, לא בטוח שאת צודקת...

שאלהצ'יאל

מכל התיעודים העתיקים הנ"ל, יש תיעוד שמדבר על משיכה בלעדית לגברים? אאלט, ביוון וברומא, גם למי שהחזיק נער מאהב, הייתה אשה כדרך כל הארץ.
מחז"ל משמע שהם לא הכירו תופעה כזאת.

זה לא כ"כ משנה, מה שבאתי להגיד שהם לא היו סטרייטים.שפרינצא בוזגלו

סליחה, תיקוני PC:
הם לא היו הטרוסקסואליים.
(כי אם אני אומרת סטרייטים אז כנראה שהלהט"בים עקומים)
@חושבת בקופסא

אז זהוצ'יאל

אני לא חושב שההגדרות הקשיחות האלה היו קיימות אז.

הוא דיבר על כל נטיה שהיא לא סטרייטית...שפרינצא בוזגלו

לא אמרתי אחרתצ'יאל

רק שאלתי.

אכן, ההגדרות עצמם לא היו קיימות, אבל היו מושרשות עמוק בתוךשפרינצא בוזגלו

התרבות.

לדעתי לאצ'יאל

שוב, אם את מכירה מקור שמתעד משהו כזה, תכתבי.

הלהט"בים באמת עקומים.הָיוֹ הָיָה

גם אם שלא באשמתם.

ואנשים שמנים הם מאוד מכועריםפשוט אני..
גם אם אתה חושב שמשהו נכון, אין מצווה להגיד אותו אם זה עשוי לפגוע באנשים.

חז''ל אמרו כמה דברים על הלבנת פנים, אני לא צריך להזכיר לך. או שגם הם היו חלק מתרבות ה-PC, ולכן אנחנו צריכים להתעלם מהם ולהעליב כל אדם?
דמגוגיה.הָיוֹ הָיָה

אם יהיה לך ילד עם הפרעת קשב - אתה תאמר לו "הכל בסדר, זכותך להיות כזה", או שתאמר לו "זה לא אמור להיות ככה, בוא נראה מה אנחנו עושים עם זה"?

ודי עם הסיסמאות של "הלבנת פנים". זה באמת כבר יוצא מהאף - לוקחים חצאי ציטוטים מחז"ל, כמובן - רק אלו שמתאימים למוסר המערבי הנאור וההומאני, ועושים מזה צימעס.

אותם חז"ל שלא היו חלק מהPC, אותם חז"ל שדיברו על הלבנת פנים, אמרו על להט"ב דברים לא פחות חמורים ממה שאני אומר. אולי היה להם פיצול אישיות?

את התורה אין צורך לסלף, ואפילו על פני הלבנת פנים - "אין חכמה ואין עצה ואין תבונה נגד ה', מצא כלאים בבגדו פושטו אפילו בשוק".

זה שאיש שמן הוא מכוער זה לא תורה ולא ערך ואין לי שום מטרה שכך יחשבו. אבל שיידעו שנטיות הפוכות הינן הפוכות - זה תורה וערך ואני רוצה שיידעו זאת, מה אפשר לעשות.

בעצם, שורש הבעיה היא אכן בתרבות הPC שהפכה את זה ל"העלבה". ידידי היקר והאהוב, כמו בדוגמה שפתחתי בה - אין שום הלבנת פנים בלומר למישהו שיש אצלו שוני מהטבע. אין צורך לחפש מתחת לאדמה איך להעלב.

א.כנראה אינך יודע מהי דמגוגיה. ב. חז"ל לא אמרו דבר על להט"בפשוט אני..

הם אמרו דברים על האיסור לקיים משכב זכר, ואם בעיניך אין הבדל בין הדברים - אז באמת אין לי להוסיף...

ג. יש הבדל בין להגיד על משהו שהוא אחלה ולא דורש תיקון, לבין להגיד מילים מעליבות שאין בהן תועלת כלשהי. גם אם יהיה לי ילד שמן אני מניח שלא אתעלם מזה אלא אנסה לעזור לו לרזות, אבל לא אשתמש במילים שיפגעו בו.

ד. "סיסמאות של הלבנת פנים"? סירייסלי? בדת שאני חלק ממנה מדובר בעבירה חמורה ביותר, ובעיניך זו סיסמה? מעניין מהי הדת שלך...

א. גם בזה אנו חולקים, שוין.הָיוֹ הָיָה

ב. אין לפני ציטוט, אבל מקורותינו עוסקים בדיוק בנושא של טבע העולם והשינוי ממנו. אכן הדברים החמורים והמאשימים נאמרו על פי שמממש את הנטיה, אבל לא כיחדו מלהביע דעה על יושר הנטיה עצמה.

ג. זה לא אמור לפגוע. הPC החליט שזה טבעי, ואז כשאומרים למישהו שזה לא טבעי הוא נפגע.

כשאני לא הרגשתי טוב והרופא אמר לי שX אצלי בעייתי, לא נעלבתי.

יצרו התניה, הנחה מסויימת, שכל מי שיוצא ממנה הופך "מעליב". סליחה, אני לא שם.

א. זו לא מחלוקת, כנס למילון. ב. הם דיברו על משיכה ורגש?פשוט אני..

לא, הם דיברו רק על יחסי מין, שאגב היו (ועודם) נפוצים מאוד גם בקרב סטרייטים במסגרות מסוימות. כלומר אלה בפירוש לא אמירות נגד להטבים.

ג. שוב, יש הבדל בין מילים שמיועדות לעזור לך להשתפר, לבין מילים חסרות תועלת. אם תלך לדיאטנית בגלל עודף משקל, היא תעזור לך להבין את הבעיה במשקל הגבוה ולכן זה חשוב שתשמע את דבריה. אם מישהו ברחוב יצעק לך "שמן!", זה משהו אחר לגמרי. ובקשר ל"טבעי" - אולי תמציא מילה חדשה שתתאים לצרכיך, במקום להשתמש במילה קיימת ולא מתאימה?

א. בסדר... ב. דיברו על נטיה, משיכה.הָיוֹ הָיָה

ג. אתה רואה בזה חסר תועלת, אני רואה בזה ישרות עולם הערכים התורני. ולצורך כך אני משתמש במילים כפי שהן בעולם התורני. 

עולם הערכים התורני אומר לא להעליב, אבל בעיניך זו סיסמה...פשוט אני..

התייחסתי כבר ליחס ה"מעליב".הָיוֹ הָיָה

עולם הערכים התורני מלמד אותנו הסתכלות נכונה על העולם, מי שהאמת מעליבה אותו שיקח קרם הגנה.

הסיסמא בעיני היא אכן בדיוק איך שהצגת זאת: סיכום של עולם הערכים ב"לא להעליב". וזהו, כל התורה היא כנראה ווארט לשולחן שבת...

"אתה מכוער ממש, מה זה האף הארוך הזה?"פשוט אני..

אה, זה מעליב אותך? קח קרם הגנה. אני אומר את האמת, זה מה שחשוב.

וואו, כמה קדושה וטהרה יש בהתנהגות הזאת!

אגב, מעולם לא אמרתי שזה סיכום של התורה. אבל אם כבר אתה מזכיר, אז הלל הזקן בהחלט סיכם את התורה בדרך דומה... אוף, הוא כנראה הושפע מה-PC.

ואחרי זה תאמר שאני לא יודע מה היא דמגוגיה....הָיוֹ הָיָה

חשבתי שתביא את הלל הזקן. אבל אני מאמין שתצליח למצוא עוד כמה הבדלים בין הגישה שלו לשלך, אם תחפש חזק.

מכל מקום, אינני רואה תועלת בויכוח חסר הטעם הזה.

אם יש מישהו שהתורה מעליבה אותו, שיתנצר.

התורה לא מעליבה, אתה כן. אל תאשים אותה בגסות הרוח שלךפשוט אני..

והכי מדהים?

שאתה בטוח שאתה איזה קדוש שמקדש שם שמים...

התורה אומרת שזה עקום. לומר את זה זו לא גסות רוח.הָיוֹ הָיָה

כן, למרבה הפלא יש בתורה עוד כמה ציטוטים חוץ מ"ואהבת לרעך כמוך, ו"שנאת חינם".

אני לא חושב שיש כאן קשר לקידוש שם שמים, מה שאני כן חושב זה שאני אולי עוזר לאנשים לא לעוות את עולם הערכים שלהם בהתאם לתכתיבים של העולם המערבי.

הרי בעוד עשרים שנה נתווכח כאן בפורום אם משיכה מינית לחולדות היא טבעית, ואתה תגיד שאני גס רוח אם אני חושב שלא.

ולמה? פשוט, כי אז העולם המערבי יקדם את זה במלוא התנופה כמו שהוא מקדם כעת את הנטיות ההפוכות.

קיצר, אם המדד לגסות רוח הוא "מי שאומר הפוך ממה שהעולם המערבי אומר", אז אני גאה להיות גס רוח (גאה זה טוב, לא?)

שוב, יש הבדל בין להגיד משהו עם תועלת, לבין סתם לעלובפשוט אני..

ולמה אתה ממשיך להגיד שיש עוד דברים בתורה? מתי כתבתי שלא? מתי כתבתי שיש מצווה לעבור על משכב זכר?

אתה הנחת שזה חסר תועלת ובמטרה לעלוב, ואז אתה כועס.הָיוֹ הָיָה

חבל שאנחנו חוזרים על עצמינו שוב ושוב.

יש תועלת בעולם ערכים אמיתי, כנה, נכון וישר. מודרך על פי תורה ותואם את ערכיה.

ישנה היום מגמה להפוך את העולם הזה, לסרס את התורה ממשמעותה הרוחנית, ולהפוך אותה לספר חוקים יבש חסר כל תוכן.

המגמה הזו היא בעיני נזק. וההסברה על טעותה היא בעיני תועלת.

אם יש מי שהעולם המערבי חינך אותו לחשוב שמחלה מסויימת היא טבעית, ולכן הוא נעלב כשאומרים שהיא לא טבעית, התורה לא אמורה בגלל זה לשנות את עצמה, או להסתתר.

ושוב, התורה לא דיברה על להט"ב.פשוט אני..

אבל בהחלט הדיון די מוצה

לא נכון 🤷‍♂️הָיוֹ הָיָה

^^^צ'יאלאחרונה

דיברנו על זה בעבר @נשמה כללית.

אין מה להצטרף לשפת הPCחושבת בקופסא

זה מדרון שלא נגמר.

מזכיר לי שפעם נתקלתי בטעות במישהי שאמורה להיות בצד המסורתי- ימיני בארה"ב מדברת על הנושא בצורה שכ"כ עמוק בתחום הזה שזה הזוי:

סיפור על אישה לסבית שחשבה שהיא נכנסה למיטה עם אישה זרה מבר וגלתה שאיברה הגבריים עדיין במקומם, והוא\ היא\ הם\ היוסה\ "אישה טרנסג'נדרית"

ואז היה דיון האם אותו יצור אנוש נכנס להגדרה של אונס ע"י רמייה שלא סיפר על כך והאם חובה על טרנסג'נדרים לספר שהם לא מהמין שהם טוענים שהם למי שהם מתכוונים לבלות את הלילה איתם.

תייגת אותי כי חשבת שיש לי איזו סמכות בנושא? אז העצה שלי היא אפילו לא להתחיל להשתמש במושגים שלהם כי זה פשוט לא נגמר.

(ואם כבר מבחינת ההגדרה מי שנמשך גם לגברים וגם לנשים הוא בי)

תייגתי אותך כי אנחנו אוהבות PC שפרינצא בוזגלו

לא הייתי מגדירה את זה בתור אוהבת....חושבת בקופסא

לא פייר שערכת.שפרינצא בוזגלו

זה אכן לא פייר!דמעה שקופה

סתם. אני אשמה בזה בכלל...

קיצצת שוב, בחצי!שפרינצא בוזגלו

תעמוד מול הטענות שלך ואל תמחק אותם כשמראים לך שאתה טועה, בבקשה...

סורי...😄תות"ח!

צודקת, טעות שלי....

אכתוב לך בתגובה אחרת שנייה מה אני חושב שנכון ומה לא...

מה שכתבת כאן נכון.הָיוֹ הָיָה

חוץ מהמושג "לא נקבעה זהותו המינית"

לא הבנתי מה באת לומר. מעולם לא אמרתי לך שזה לא נכון.

הוא קיצץ חצי מההודעה המלאה.שפרינצא בוזגלו

במה שאתה רואה עכשיו אכן אין כמעט שטויות.

לא אשמתי...תות"ח!

הייתי בכיף משאיר, זו אשמתה המליאה של @דמעה שקופה...

סורי שאני מטיל את האשמה עלייך, @דמעה שקופה, אבל עד כאן, לא רוצה שיאשימו אותי ויוכפש שמי הטוב, אני גבר ומסוגל להתמודד עם ביקורות וטענות ומתקפות, ערכתי רק בגללה.

הכל טוב, מוזמן להכפיש את שמי כאוות רצונך.דמעה שקופה

תות"ח!

אחלה, תודה על האישור...!!

תות"ח!

קיבלתי...

רק שאני אבין, פשוט לא הבנתי, מה הבעיה להגיד כך...?

כותב מבוּרות, באמת לא מבין...

זה נותן חותמת על הגישה הפרוגרסיבית..הָיוֹ הָיָה

ש"כל אחד מעצב את זהותו המינית".

אין "זהות מינית" שמעצבים. יש זכר או נקיבה, וזה נקבע אי אז בשעת העיבור או קצת אחר כך.

יש לפעמים משיכה מינית לא טבעית, זה משהו אחר.

אה, הבנתי...תות"ח!

תודה....

דגש: נטיה מינית הפוכה היא לא בטבע העולם, אך היא בטבע האדם.שפרינצא בוזגלו

לעיתים.

אחרי העיבור? 😳פשוט אני..
יש תא זרע זכר ויש תא זרע נקבע.
ברגע שתא זרע מסוים מפרה את הביצית - המין של הילד/ה נקבע.

ולגבי ''טבעית'' - אתה כבר יודע את דעתי בנושא... אתה מהנדס את המילה ''טבעי'' כדי שתתאים לצרכיך.
הי, לא קבעתי כך.הָיוֹ הָיָה

כתבתי "בשעת העיבור או מעט אח"כ" - כלומר: לא ידעתי מתי בדיוק. שכוייח על המידע.

לגבי "טבעי", אני אכן יודע את דעתך ואין טעם שנתווכח על כך שוב. כמו שאתה אומר שאני מהנדס, אני אומר שאתה מהנדס..

מתוך האקדמיה:פשוט אני..
טבעי: שמתפתח מאליו (כנגד: מְלָאכוּתִי).

מכיוון שאף הומו לא לוקח כדור בשביל להיות הומו, אזי נטייה מינית הומוסקסואלית היא טבעית.
בסדר, אז לפי האקדמיה זה טבעי.הָיוֹ הָיָה

כשאני אומר טבעי אני מתכוון יותר לתוכן שהמהר"ל מכניס במילה הזו. לדוגמה.

אכן.תות"ח!

האדם יכול להפוך עיוות לטבע, כידוע...

סליחה, בלי כידוע...

עכשיו אני קולט...תות"ח!

כשכתבתי זהותו המינית התכוונתי לנטייתו המינית...

טעות שלי...

יש כאלה שערים עכשיו?אהבה 18
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

אולי יעניין אותך