זה פשוט מזעזע אותי!הָיוֹ הָיָה

דיברתי עם חברים, וגיליתי שחלק מהם אוהבים לקרוא מתוך ספר שירים שכתב מחבל.

לספר הזה קוראים "תהילים", וכתב אותו מחבל, ולא סתם מחבל, אלא מחבל יהודי.

הוא רצח מאתיים חפים מפשע כדי להתחתן עם הבת של המלך.

ואנשים קוראים בספר שלו, ועוד מתגאים בזה! ועוד קוראים לו 'ז"ל'.

אנחנו עם סגולה! לא חמאס! והוא גם הזיק לקשרי החוץ.. ולקשר עם השמאל...

@אוריה (בדוי), יאללה נפסיק לקרוא מהספר שלו?

לא אומרים ז"לנופת צוף

אומרים דוד מלך ישראל חי וקיים

איי איי איי..נערה ארצישראלית

מסכימה לגמרי עם הזעזוע..

העם צריך להתעורר ומהר, לפני שארגון הטרור היהודי ישתלט גם על בתי הספר ויכניס לילדים שלנו ערכים מחפירים.

תארו לכם ילדים בכיתה ג', שפתאום נכנס לכיתתם תומך טרור ומתחיל ללמדם בהתלהבות על מחבל יהודי שכבש את ארץ כנען מידי עמים חסרי ישע. נורא ואיום. הם יחזרו הביתה אחרי יום לימודים, ופתאום יתחילו לקרוא למחבלים בתואר 'צדיק'!

צריך לעצור את זה כאן ועכשיו!

נבהלתי קשותאני ועצמי:)
ואז גילגלתי קצת וראיתי את השרשור ההוא..
עדין לא מבין את ההשוואה של דוד לברוךאבק ביקום
ועוד יותר לא מבין את ההשוואה של הפלישתים לערבים.
הפלשתים היו עובדי עבודה זרה והיו הרוצחים מהזן הגרוע ביותר וכל מהותם היא להלחם נגד אלוקי ישראל .
הערבים, עם כל הדברים הרעים שעשו הם לא מעמי הארץ שצריך לגרש. הפלישתים מהותם למלחמה נגד האלוקים ולכן נכתב בתורה שצריך לגרשם (ולכן מעשי דוד לא היו כאלה דרמטיים) .
עם הערבים אנחנו בפלונטר מסובך ובסופו של דבר משני הצדדים יש אנשים שרוצים לחיות בשקט. אלא שלא רוצחים /מסיתים לרצח / תומכים ברצח/ מסייעים לרצח הם מקיימים את שבע מצוות בני נוח.
למרות כל הזוועות שהעם הערבי מחולל לנו וכל מאות הנשמות הקדושות שנרצחו אי אפשר להשוות את הערבים מבחינה הלכתית לפלישתים.
את ההשוואה השנייה הם בעצמם עושיםמתנחל בראבק

איפה כתוב בתורה שצריך לגרש את הפלישתים?מנסה להיות דוס

אוקיי, אפשר להסביר:הָיוֹ הָיָה

פלישתים גם הם לא מז' עממין, זה דבר ראשון. אז מאיפה אתה לוקח ש"לכן כתוב שצריך לגרשם?"

דבר שני, גם מי שאינו מז' עממין אסור לתת לו ישיבה בארץ אם אינו גר תושב.

דבר רביעי, כל מי שמתנגד לשליטתנו כאן ואינו מקבל את מרותנו, הוא אויב.

דבר חמישי, ודאי וודאי שמי ששמח בפיגועים ותומך במלחמה עם עמ"י הוא אויב.

דבר שישי  - "שונאי ישראל הם שונאי המקום", אם כן, הערבים גם הם "כל מהותם להלחם באלוקי ישראל".

דבר שביעי, אין כמעט ערבים שמקיימים ז' מצוות, ושלא לדבר על השיטות שצריך קבלה בבי"ד, ושלא לדבר על השיטות שצריך שזה יהיה "מפני שכך ציווה אלוקי ישראל את משה", ושלא לדבר למ"ד שצריך שיכירו בהיות ישראל העם הנבחר.

דבר שמיני, אנחנו לא ב"פלונטר" והם לא רוצים לחיות בשקט. אנחנו במלחמה בין דתית,על הלאום ועל הארץ.

מכל זאת עולה, שקביעתך הפסאודו הלכתית לפיה אין מקום להשוותם לפלישתים, אינה מבוססת.

בנוסף, העיקרון הוא שנקמה היא ערך קדוש, ושבמלחמה בין לאומים אין מושג של "חפים מפשע". שנינו יודעים שנאומי ה"זעזוע" מברוך הי"ד היו נאמרים על ידי אותם אנשים באותה מידה על דוד המלך, והיו ממציאים ק"נ תירוצים חדשים.

נוסף על זה, לדעת כמה מהאחרונים,מתנחל בראבק

כל מי שטוען  לבעלות היסטורית ל הארץ, יש לו דין ז' עממין.

דילגת על מספר 3... קפצת מ2 ל4... (אזהרת בדיחותא)יוני קדוש

רק היית צריך להוסיף: "עכשיו תחזרו לבדוק על איזה מספר דילגתי
עכשיו תראו שעבדתי עליכם
עכשיו תראו שלא עבדתי עליכם וסתם שיגעתי אתכם" ...
חחח צוחק 

😂😂😂טונה(לא דג)אחרונה
אין איזה משוהפילוסופית

על זה שדוד לא עשה את זה על דעת עצמו אלא בהוראת שאול?

לא יודעת על ברוך פחות מכירה את הסיפור שם אבל נראלי שהוא עשה את זה על דעת עצמו והוא לא שאל את העם האם כולם מסכימים אם המעשה שלו או שהממשלה אשרה את המעשה... אז זה לא אומר שהמעשה שלו לא נכון רק אל תתפלאו שלא כל העם וגם לא כל הציבור הדת"ל מסכים עם מעשיו כי הוא לא בדיוק שאל לדעתם.. 

אני לא בדיוק מכירה את הנושא אז אני לא תומכת באף צד ואל תתחילו לתקוף אותי לא רוצה להיכנס לויכוח הזה רק הערתי הערה שלדעתי מתאימה...

הו, את הראשונה שכותבת הבדל אמיתי.הָיוֹ הָיָה

ואכן, רמזתי להבדל הזה בשרשור הקודם.

אם כי, לא דייקת לגמרי. ואסביר:

אכן דוד עשה זאת בהרשאת המלך, וגולדשטיין עשה זאת על דעת עצמו. אבל נקודת ההבדל אינו ב"אם העם מסכים" או "העם אינו מסכים", אלא בעיקרון - שדבר כזה צריך להעשות על ידי נציגי העם, בכח האומה.

לשם הדגמה: אם הממשלה היתה מחליטה לעשות דבר כזה - זה היה בדיוק כמו דוד המלך. ולא מעניין אותי מה העם היה חושב (בכלל, העיסוק ב"דעת העם" שהתחיל מאיזור הגירוש, הוא עיוות נוראי של ההלכה). הבעיה היא בכך שזו לא היתה החלטת ממשלה - שהיא באת כוחו של כלל ישראל, אלא החלטה של אדם פרטי.

מה שהתכוונתיהפילוסופית

מאחר והוא לא עשה את זה בהוראת העם או הממשלה הגיוני שיהיו אנשים שלא יסכימו איתו ויתנגדו למעשיו...

(פתאום אני מרגישה כמו תלמידה שענתה את התשובה שהמורה ציפתה לה אחרי הרבה נסיונות... חח למרות שלא קראתי את השרשור הקודם עד הסוף...)

אוקייהָיוֹ הָיָה

אבל אני שוב אדייק אותך: הרבה אנשים מתנגדים בטענה שעצם המעשה פסול. ואני אומר שהבעיה היא שהוא נעשה באופן פרטי.

נניח ולא היה קריטריון בתורה ל"מצווה של אומה" וכו'. האם אותם אנשים היו עדיין מתנגדים לו כי תכל'ס הם נגד המעשה או כי תכל'ס הוא לא שאל אותם? כן. האם הבעיה שאני מצביע עליה היתה קיימת? לא.

כלומר, אני מצדביע על בעיה נקודתית ומסויימת: ענייני מלחמה באויב נעשים ע"י האומה כולה, כשם שאני קורא "אויב" לאומת האויב כולה.

הבנתי תודה.הפילוסופית

בדיוק אנחנו תמיד נשמח לחיותמח"פ

עם אותם אלה שלא רוצחים לא מסיתים לא תומכים ברצח ומקיימים 7 מצוות בני נוח, רק חבל שאין כאלה

...הָיוֹ הָיָה

@אוריה (בדוי) להשמיץ את יודעת בביטחון רב, אבל להתמודד את מפחדת?

אולי גברתי החכמה, ששניה לפני שרצה לבקש שהשרשור ינעל כתבה בגאווה "נוער שיכולותיו השכליות מסתכמות ב"מי שמשלנו" הוא טוב", תנסה להוכיח את יכולותיה השכליות שלה עצמה?

אוש את פשוט מפחדת להודות שבאמת את חושבת שדוד היה מחבל.

קיצר, המצאת לעצמך דת, ולתורת אלוקינו את קוראת "מחשבות של נוער בלי יכולות שכליות". מעולה.

אז ככהאוריה (בדוי)

אחת הגולשות ביקשה ממני לסגור את השרשור כי השיח מתנהל ברמה מאוד לא מכבדת. והיא לגמרי צודקת.

זה תירוץ נהדר.הָיוֹ הָיָה

למה את לא נותנת תשובות על השאלות שנשאלת?

פשוט כיף לקרוא ליהודי צדיק "מחבל" וללכת, בלי לדון ברצינות?

אוקיי, אז אני אומר שאת מחבלת.

אתה יכול לדבר מכובד בבקשההולך דרכים

לא כולם חושבים כמוך, לא כולם מקצינים, לא כולם חושבים שזה צחוק אז תפסיק.
אתה קורא פה למישהו מחבל כי הוא לא מסכים אתך? 

אתה שם לב מה כתבת?הָיוֹ הָיָה

היא קראה למישהו מחבל כי הוא לא מסכים איתה. ואני זה שמתווכח איתה על זה.

אז אם אתה אדם ישר, נראה אם אתה הולך לכתוב לה עכשיו הודעה בלשון הזו: "את יכולה לדבר מכובד בבקשה, לא כולם חושבים כמוך, לא כולם מקיצינים, לא כולם חושבים שזה צחוק אז תפסיקי. את קוראת פה למישהו מחבל כי הוא לא מסכים איתך".

נראה אותך.

אני מסכימה איתך ברעיון הכללי, אבל בזה ממש לא!גלקסיה

היא אמרה על מישהו שהוא מחבל בגלל שהוא הרג אנשים.

אתה אמרת שהיא מחבלת כי היא לא מסכימה עם הדעה שלך.

איך אפשר להשוות בכלל?

אויש נו. אנשים, תבינו סרקזם!הָיוֹ הָיָה

אמרתי לה שאם היא חושבת שאפשר לזרוק על מישהו "מחבל" בלי לדון ברצינות, זה כמו לומר עליה שהיא מחבלת בלי לדון ברצינות.

תקראו את המסביב, לא רק שלוש מילים. 

ושוב: דוד המלך גם הרג אנשים, לגיטימי בעיניכם לקרוא לו "מחבל"?

זה אפילו לא קשור לחוק פו.הָיוֹ הָיָה

זה קשור ללקרוא את תגובתי במלואה: 

"כיף לקרוא ליהודי מחבל וללכת בלי לדון ברצינות? אוקיי, אז אני אומר שאת מחבלת".

אין הרבה מה להתבלבל.

יש בהתחשב כל מה שאמרת עליה עד עכשיו אבל עזובהולך דרכים

זה לא משנה כל עוד אתה חוזר בך אני בסדר עם זה

ולגבי דויד המלך כבר שלושה אנשים הביאו סיבות למה זה לא אותוהולך דרכים

הדבר.

ולכולם עניתי וכולם שתקו...הָיוֹ הָיָה

בקיצר ידידי, תתחיל להיות רציני בדיונים, עשינו עסק?

לא ענית ליהולך דרכים

עניתי על כל הטיעונים שנכתבו. אתה מוזמן לקרוא ולהחכים.הָיוֹ הָיָה

מותר לך גם לומר טעיתי, אתה יודע.הָיוֹ הָיָה

אני לא מוכן שתקרא לזה "חוזר בך" ושתחלק לי אישורים. כל מי שעבר כיתה א' וקרא את המשפט שלי בשלמותו הבין את משמעותו היטב, אל תחפש לי חסרונות מתחת לפני האדמה, אל תמציא שאמרתי דברים שאל אמרתי, ואל תאשר לי "לחזור בי" מהם. תודה מראש.

אם אתה סרקסטי אז לא התכוונת למה שאמרת ואם לא אז אתה צריךהולך דרכים

לדעת שיש דעות אחרות שיש בהם היגיון ולהכיל אותם.
דויד המלך הרג אויבים פלישתים שהייתה להם מלכות משלהם ומדינה משלהם.
המדינה הייתה עוינת כחלק מהמלחמה דויד הרג אותם.
דויד לא הרג סתם אנשים שישבו בארץ (אני לא אומר שהערבים תמימים אבל גם לא כולם רוצחים).
אז בבקשה, סרקסטי-לא התכוונת.
ציני- תכיר בדעה אחרת 

אתה מוזמן להכיל גם דעות אחרות.הָיוֹ הָיָה

לא לגיטימי לדרוש ממני "להכיל" את דעתכם הנתעבת על הקדוש גולדשטיין, בעוד שאתם עצמכם מסרבים "להכיל" את דעתו שלו. משום מה יש אנשים שאוהבים רק ש"יכילו" אותם עצמם...

החילוק שאתה כותב הוא סברת כרס חסרת ביסוס. מצוות מלחמה באויב לא נאמרה דווקא על מדינה, אדרבה, היא נאמרה אפילו במפורש על החותרים בתוך מלכות ישראל.

ואגב, אם היתה מדינה פלסטינית וגולדשטיין היה טובח במאתיים מתושביה, היית מסכים איתו? הרי לכולנו ברור שלא. אז חדל סדר תירוצים מפוברקים.

היא קראה למישהו מחבל לא על שהוא לא מסכים איתההולך דרכים

אלא על שהוא הרג בני אדם.
מחבל או לא אני לא יודע ואני לא הייתי קורה לו מחבל אבל כשאתה מדבר עם מישהו ואתה קורה לו מחבל זה צביעות.
זה לשלול כל לגיטימציה מהדעה שלו ולדעה הזאת (שהוא טעה) יש מקום ולכן אני פונה אלייך כי אתה משמיץ בן אדם חי ברשת אז בוא נרגע

אם אתה בן אדם ישרהולך דרכים

תתנצל בפניה ותבקש סליחה על זה שקראת לה מחבלת גם אם אתה לא מסכים אתה.
לרדת על בן אדם ברשת זה "לא מצחיק".מת

>>הָיוֹ הָיָה

אויש נו. אנשים, תבינו סרקזם! - נוער וגיל ההתבגרות

ולך צריך להוסיף על הכתוב שם: שאם אתה רק מטיף לי על מה שאמרתי לה ולא מטיף לה על מה שהיא אמרה על הקדוש הי"ד. אתה לא ישר. יהיה לך קשה לשכנע אותי בצורה כזו.

אתה מטיף לי לא לשלול לגיטימציה מאחרים, ולא אכפת לך שהיא שוללת לגיטימציה מאחרים? ואתה עוד מדבר על צביעות? בוא אחשלנו, קשוט עצמך תחילה.

לפי מה שזכור לי יצאתי גם נגד מה שהיא אמרה...הולך דרכים

בחצי פה לצאת ידי חובה...הָיוֹ הָיָה

בא תשווה בין מה שכתבת לי לבין מה שכתבת לה.

בעצם עזוב. הויכוח העקר הזה מתיש אותי. אם לא טוב לך דעתי תסתדר. תודה. אני לא צריך להתחנן אליך.

אם נפגעת ממני אני מבקש סליחה, זה לה הייתה הכוונה שליהולך דרכים

עליה יצאו מספיק אנשים ולכן אני לא יצאתי גם אבל לא משנה היה ונגמר.
לילה טוב לכולנו בעזרת ה' ושנדע לראות את האחר ואת השונה

..נופת צוף

מישהו שמעודד ומגן על מחבלים ומכנה את מי שפוגע בהם 'מחבל' לא בטוחה שכל כך נורא לכנות אותו כך

(היא ספציפית לא עושה את זה לדעת, אבל באופן כללי)

ברור אבל מכיוון ששנינו מסכימים שלא כולם שם היו מחבלים (אולי)הולך דרכים

וחוץ מזה היא לא בעדם היא פשוט נגד לרצוח אותם אז לקרוא לה מחבלת זה לא נכון

טוב, את יכולה לנסות לסגור את השירשור, בהצלחה...מתנחל בראבק

חח לקח לי כמה שניות לקלוט🤣קוואלה
יש כאלה שערים עכשיו?אהבה 18
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

אולי יעניין אותך