וואו גיליתי את הפורום הזה כעת, כל כך שמחה במיוחד על האפשרות לכתוב אנונימי!
נעים מאוד, כיף לראות שאני לא היחידה שכותבת את הכותרת האכזרית הזאת.
אז היום הבנתי שאני כבר כמה שנים סוחבת איתי דיכאון מינורי כרוני.
בעצם אולי מאז שאני זוכרת את עצמי ואפילו כתינוקת מספרים לי דברים שלא צריך להיות גאון כדי להבין שיש פה התחלה של נפש עצובה ומדוכאת.
אני בתקופה לא טובה כרגע, וספציפית עכשיו הפסיכולוגית שלי בחופש ואני צריכה להסתדר לבד. הייתה תקופה לא מזמן שלקחתי כדורי הרגעה אבל אני לא רוצה לחזור לזה. רוצה להיות מאוזנת טבעי.
בא לי לפרוק...
עברתי כמה משברים בחיי הקצרים, מסוג המשברים שלאנשים לוקח כמה שנים להתגבר עליהם. זה התחיל בלידה שעברתי משהו לא פשוט בתחילת החיים שלי, מצב רפואי מורכב מאוד שיש לו השלכות פיזיות (ובטח שנפשיות עד היום). זה המשיך שגדלתי בסביבת דחק מבחינת ההורים ומקום המגורים. בשנה האחרונה עברתי בזה אחר זה 2 משברים ענקיים שכאמור לאנשים רגילים על כל משבר לוקח כמה שנים להתגבר, ואצלי זה פשוט הגיע אחד אחרי השני עוד לפני שהספקתי להבין מה קורה. אני רק עסוקה בלעכל מה עבר עלי בכלל.
נמאס לי מהחרדות, נמאס לי מהעצב, נמאס לי מהדאון, מהכבדות, מנדודי השינה, העייפות. נמאס לי מהכאבים הפיזיים מכל מיני 'מתנות' (מחלות) שאני מתמודדת איתן. אני כבר לא יודעת מה גרם למה, העצב למחלות או המחלות לעצב. נפשי או פיזי (כנראה ביחד)
אני מרגישה שהמצב התמידי שלי הוא 'מתמודדת'. ובא לי להיות רגועה. לא לפחד מהפחד.
אומרים לתת מקום לכאב שלך, אז אני נותנת ובוכה בלי סוף ומרגישה את העצב הפחד הקנאה התסכול וכו', מדברת עם ה'. אבל זה לא עובר. זה פשוט לא עובר. וכרגע אפילו אין לי את מי לשתף. אני לא אוהבת שאת החברות הטובות שלי אני משתפת רק בדברים עצובים וכל היום בוכה להם. נמאס לי בכללי לבכות מכל דבר קטן.
אין לי תמיכה מהמשפחה כרגע, מזלי שיש לי חברות טובות אבל אתם בטח יודעים שזה לא מספיק.
אני לא מספיקה לטפל בעצמי פיזית בכל ההפניות שיש לי ואני צריכה ללכת.
היום הבנתי שזה לא שיש לי אירועי חיים קשים שגורמים לי למצב נפשי מעורער, אלא מצבי הנפשי הוא שגורם לי להיפגש עם אירועי חיים אלו וליצור אותם. לחוות את העולם בצורה אחרת שמתנגשת עם החיים כל הזמן. כבר שנים אני מרגישה תקועה, שמשהו לא עובד אצלי. אני שונה זה ברור אבל למה זה צריך לבוא בסבל?
וספציפית השבוע יש לי ניסיון קשה מאוד בקנאה! זה לא מוסיף טוב.
אוף. מחכה שהפסיכולוגית תחזור ומקווה לא להתמוטט עד אז