מה דעתכם על נשות הכותל?אנונימית דתייה
פרובוקציה לשמהמח"פ
אהה...שם שלא בשימוש
בושה וחרפה...!תות"ח!
איזו הזיה, ועוד במקום הכי קדוש...!!
אשריהן של בנות ישראל שעושות עבודת קודש ומתפללות בעזרת נשים ומסיגות את הפולשות האלו...!
מחללות שם השם במקום הכי קדוש, בושה וחרפה...!!
אך אני מעדיף את הבושה וחרפה מאשר שיהיו בחו"ל, כי אז נאבד אותם מעם ישראל לגמרי, פה אפשר להחזיר אותם (את כל הרפורמים, לאו דווקא ספציפית נשות הכותל) בתשובה...
כןן, ומה בדיוק אתה עושה כדי להחזיר אותם בתשובה???בחור נאה
אני יודע שהרבה אומרים את זה אבל כרגע אף אחד לא עושה שום דבר והם רק הורסים לנו את הדת עדיף שהם ילכו לחו"ל ויתבוללו.
אני מתפלל עליהם ולומד תורה...תות"ח!
לא עולה לי רעיון איך אני עוד יכול להחזיר אותם בתשובה...
ח"ו...!!!
הם יהודים...!! (יש כאלו מבינם שגויים, הם לא אכפת לי שילכו לחו"ל...)
אסור לוותר על אף יהודי...!!
משה רבינו לא וויתר על הערב רב, נכון...?
אז באיזה קטע אתה מוותר על יהודים מעם ישראל...?
בסדר, הם קצת מאתגרים אותנו וקצת עושים לנו צרות, אז מה...?
הם הרי לא מחטיאים אותנו או עושות מסיון או משהו נורא שכזה...
אז איך אתה בכלל אומר את המשפטים האלו...?!
85 מתוכם גוייםבאמונה תמיד
עד ג=כמה שידוע לי. כלומר... בגלל התבוללות.
וחוץ מיזה אפשר לבוא לתפילות ראש חודש זה מאד מאד מועיל! זה גם השתדלות במובן הרוחני וגם בפן המעשי זה מסייע מאד.
אה... וגם לתפילות מנחה ברחבה הדרומית.
85 אחוזבאמונה תמיד
לא נכון, בארץ ממש לא 85% גויים.תות"ח!
וזה לא משנה, גם אם 15% יהודים אנחנו רוצים את אותם יהודים ולא מוותרים עליהם...!!
ואני בן, זה לא רלוונטי, כבר הזכרתי שאתן עושות עבודת קודש כשאתן הולכות לשם...
זה רלוונטי מאדבאמונה תמיד
שלבנים שם תהיה תפילה יפה ועוצמתית ולא מסכנה זה חשוב מאד
מה הקשר אבל לנשות הכותל...?תות"ח!
איך זה עוזר שאני מתפלל בכותל כנגד נשות הכותל...?
לא אחזתי...
יש פה כמה עניניםבאמונה תמיד
א. השתדלות וחובת מחאה. כאשר יש מעשה שהוא לא בסדר אסור לנו לעמוד בשתיקה. עם ישראל ערבים זה לזה ולכן יש לנו חובת מחאה. לא משנה כמה זה ישפיע או לא ישפיע, ריבוש"ע לא רוצה את התוצאה הוא רוצה את ההשתדלות. בשה שאנחנו באים לכותל ומתפללים שם אנחנו מוחים על המעשה הזה.
כאשר תיפטר (אני, אתה או כל אחד אחר) ותגיע לשמיים לא תישאל מה הצלחת לעשות בנידון לחילול שם ה' בכותל אלא מה השתדלת לעשות.
לדעתי זה ההשתדלות
ומי שיכול להגדיל את ההשתדלות ולעזור לארגן הסעות אשריו!
ב.פוליטיקה...
ככל שיש יותר אנשים זה מביע דיעה ציבורית שמשפיעה על מהלך העניינים. לכאורה זה נראה ש"כלום לא זז" אבל בפועל קרה הרבה, ואם יש מעונינים אז אפרט כשיהיה לי כח ואו אעלה מצגת על זה...
ג. מה זה קשור לבנים?? אנחנו רוצים שתהיה תפילה יפה! שכבוד ה' יתחלל כמה שפחות. בשביל שבאמת תהיה תפילה מכובדת צריך הרבה בנים. קולם נשמע וכך קולן של אותם נשים פחות נשמע.
ד. יש עוד כמה ענינים אבל נגמר לי הכח
תות"ח!
תודה על הפירוט....!
לפרט את כל זה למי ששואל...
?
תלוי למי.באמונה תמיד
אם מישהו באמת רוצה להבין לדעתי זה בסיס חשוב.
אבל פחות ללכת עכשיו לעשות רישום ולהגיד "רוצים להירשם להסעה לכותל בר"ח בגלל שזה עוזר ל... (ואז להכניס את כל מה שאמרתי)
אה, הבנתי...
תות"ח!

זה לא יעשה לו חשק ללכת...
המניין של ליב"ה הוא לרובמח"פ
המניין הכי גדול בכותל
תות"ח!
טוב, אם יהיה זמן...
זה חופש, בוא אולי גם יש הסעות מהאיזור שלךמח"פ
תגידו לי מאיפה ואגיד לכם אם יש משם הסעהבאמונה תמיד
אזור המרכזתות"ח!
יש מכמה ערים במרכז אם תגיד לי איפה בדיוק אז אוכל להגיד יותרבאמונה תמיד
בכל מקרה, לחודש הקרוב יש תקציב להרבה הסעות אז אם אתה רוצה לעזור להביא את הישיבה שלך זה יכול להיות אפשרי...
לא נראה לי שירצו בתור ישיבה גבוהה...תות"ח!
והישיבה התיכונית שהייתי בה כבר לא לומדים, עכשיו חופש...
אם כבר אני יכול לארגן מהעיר שלי חבר'ה שרוצים...
אה, בעצם כשאני חושב על זה אולי כן ירצו בישיבה הגבוהה, אלול וזה...
את יכולה להפנות אותי לאיזה בן שאת מכירה שגם אחראי...?
אם לא אז אגיד לך...😅 (ואז אערוך ואמחק)
כן...באמונה תמיד
אני אחראית בבנות...
אז אני אדבר עם האחראים לראות איזה מהבנים אחראי החודש ואגיד לך בע"ה בלנ"ד.
ישר כח
נ.ב. אפשר "לשווק" את זה גם בתור התחזקות לכבוד אלול וגם עזרה לעמי ומניעת חילול ה'
תות"ח!
אחלה, תודה רבה...
אבל מתי בערך תדעי...?
כי בעיקרון רציתי להתנתק לגמרי מהפורומים ולחזור חד"פ למשהו קטן עוד שבועיים וחצי בערך...
אם בשבועיים הקרובים תדעי אז אשאר מחובר רק כדי להתעדכן לגבי זה...
מה אומרת...?
אני מקווה לעדכן אותך היום בלנ"ד בעהבאמונה תמיד
אחלה, תודה רבה...
תות"ח!
אם תוכלי לבדוק היום/מחר אשמח מאוד...תות"ח!
בסדר...?
תודה רבה...
התקשרתי...באמונה תמיד
והיא לא ענתה לי. תכף אנסה שוב ואם היא לא תענה אתקשר לאחד הבנים (אני פשוט פחות מחבבת לעשות את זה)
תות"ח!
ואשרייך שאת לא מדברת עם בנים...!
אני מדברת כשצריך. לא סתםבאמונה תמיד
ואני שולחת לך עכשיו מספר
כן, כן...תות"ח!
שכוייח.
אחלה...
תודה רבה...
ראית? קיבלת תמספר?באמונה תמיד
כן, ראיתי...תות"ח!
תודה רבה...
!!
ואגב, נראה לך שנוער מהעיר שלי ירצה בחופש בוקר אחד ללכת לשם...?
או שרק בישיבה הגבוהה לארגן...?
את שאר השאלות אני כבר אשאל אותו...😅
ברור שירצובאמונה תמיד
אם מספיק תלהיב אותם
יש עדכון...?תות"ח!
סליחה שאני חופר...
אכןבאמונה תמיד
ויש להגדילו
אם יש מישהו או מישהי שמעונינים לעזור בזה שיפנו אלי בפרטי
בלי לזלזל בתפילות כן, אבל בינינו הם לא באמת יעשו משהובחור נאה
אני לא זוכר שום צרה שהייתה לעמ"י שהתפללו שהיא לא תקרה והיא לא קרתה סוף. אילו היינו נפגשים איתם ומנסים להסביר להם את דעתנו אז מילא אבל עד שהרב אליעזר מלמד עשה עד זה כולם יצאו עליו (אני לא אומר אם מה שהוא עשה זה טוב אני רק אומר שפרקטית אין דו שיח איתם)
לשיטתך שאסור לוותר על אף יהודי איך זה שיש הוצאה להורג לפי דין תורה?
אין לי מושג על מה אתה מדבר על ה"ערב רב"
הם לא קצת מאתגרים הם פועלים לשנות את צויונה היהודי של המדינה (והם מצליחים לאט לאט)
בודאי שהם מחטיאים אותנו עצם האובדה שהם נמצאים הא"י זה חילול השם אחד גדול
בגלל זה אני אומר את המשפטים הללו
לא התכוונתי דווקא לתפילהבאמונה תמיד
התכוונתי להראות נוכחות בכותל בשעה שהם מתפללות שם
הוא הגיב לי, לא לך...תות"ח!
שימי לב לאיפה מפנה התגובה ע"פ החזקת העכבר על הנקודה של התגובה, לאן היא שולחת אותך...(יש איזה סרטון שמסביר בדיוק...)
מוזר, מצד אחד אתה כותב שאתה לא מזלזל בתפילות....תות"ח!
ומצד שני אתה לא מאמין ביכולתן לשנות מציאות.
תרתי דסתרי...
ממש לא נכון מה שאתה אומר, בתורה יש ציווי שמצד אחד יש לוחמים ומצד שני מתפללים, "אלף למטה" לכל צד. (או כמו ש"הגע הזמן"- סיירת קולני...
).
התפילה היא הסיבה שבזכותה אנו מנצחים, הסייעתא דשמיא, שהרי בלעדי הקב"ה לא היינו מצליחים, אנחנו רק עושים את ההשתדלות, אבל בסופו של דבר הקב"ה הוא זה שעזר לנו ובזכותו ניצחנו.
אתה כל שנה שומע מגילת אסתר וכתוב שם: "לך כנוס את כל היהודים הנמצאים בשושן וצומו עליי ואל תאכלו ואל תשתו שלושת ימים לילה ויום גם אני ונערותיי אצום כן ובכן אבוא אל המלך אשר לא כדת וכאשר אבדתי אבדתי", ובזכות זה שהתאחדו והתפללו וצמו, כנגד מה שהמן אמר: "ישנו עם אחד מפֻזר ומפורד בין העמים בכל מדינות מלכותך וכו'...", קרתה הישועה וניצלנו, והקב"ה ענה לתפילה והציל אותנו.
וכן רחל אמנו מתפללת לקב"ה על בניה שבגלות והקב"ה מרחם עלינו רק בזכות בכיה של רחל.
וכן אחרי חטא העגל הקב"ה רוצה לכלות את עם ישראל ורק בזכות תפילותיו ותחנוניו של משה רבינו במסירות נפש, עד כדי כך שאמר: "מחני נא מספרך אשר כתבת", ולא קיבל את ההצעה של הקב"ה להיות לעם ושעם ישראל יושמד, ניצלנו.
נראה לי מספיק דוגמאות להפריך את טענתך, לא...?
לא אמרתי להיפגש ולהסביר את דעתי, מתי הבנת ממני את זה...?
חבל שאתה לא מבין לבד, אסביר לך...
יש הבדל בין היחס לדעות שלהם ולמה שהם רוצים לשנות ולהביא, לבין היחס שלנו כלפיהם, באופן אישי, כיהודים.
בדיוק כמו תנועת הלהט"ב, אנחנו נלחמים בהם בכל כוח בדעות שהם רוצים להביא ולחוקק לא עלינו, אבל מצד שני באופן פרטי אנחנו אוהבים כיהודים, ולא חלילה אם מישהו יציע לזרוק אותם לחו"ל שיאבדו מתוך הקהל ויתבוללו נסכים, ועובדה שכל הרבנים לא הסכימו למעשה הפשע שנעשה ורצחו מישהו ממצעד הגאווה.
אנחנו אוהבים אותם כיהודים ולא מוכנים לוותר עליהם באף אופן...!
רק שבתור מה שהם רוצים לקדם ומה שהם מייצגים, אנחנו נלחמים בהם מלחמת חרמה...!
וכן, אני אחדש לך, אבל דווקא מלחמות החרמה מחזקות אותנו הרבה יותר ממה שאתה חושב, כן...
ולגבי דין מוות בתורה, באמת כתוב בתורה: "והצילו העדה את הרוצח" ומזה למדו חז"ל שצריך לחקור היטב ולבדוק את העדים ולעשות הכל כדי שלא יהיה לאותו אדם דין מוות, וכתוב שבית דין קטלנית אחת שרוצחת אחת לשבעים שנה...!! זאת אומרת, רק פעם בשבעים שנה היה לה מקרה של מוות, וזה נקרא בית דין קטלנית...!
וכתוב שבן זכאי היה בודק בעוקצי תאנים, דהיינו היה חוקר את העדים לאיפה העוקץ של התאנה פנה ואם היו טועים ולא היו יודעים לא היה מקבל את העדות, עד כדי כך...!
ואחרי כל זה, גם כשרוצחים מישהו זה כי הוא לקח נפש אחרת מישראל וחטאו חמור כ"כ עד שאין ברירה וצריך שמיתתו תכפר...אולי זה לא בדיוק מצד הייאוש מהאדם, אין ייאוש בעולם כלל, אלא מהצד של "למען יראו ויִרַאו", אבל לא משנה...
ואפילו אחאב שהחטיא את כל עם ישראל בחטאים חמורים של עבודה זרה חזר בתשובה, אז על מה אתה מדבר איתי...?
נו, ברור, זה מתחיל מחוסר ידיעה כל הדיון הזה, חבל...
לך תקרא חומש ותחזור לדיון...
רק על רגל אחת, בגלל הערב רב עם ישראל חטא במלא חטאים במדבר, כולל בחטא העגל, הם התסיסו את העם לחטוא ("והאספסף אשר בקרבו"- הערב רב, לגבי חטא קברות התאווה...) ולמרות זאת משה לא וויתר עליהם והמשיך, למרות שיכל להשאיר אותם במצרים, הוא זה שביקש מהקב"ה לצרף אותם...
אז תילחם בדעותם מלחמת חורמה...!!
וכבר עניתי על זה מקודם...
איך חילול ה'...?
שיהודים נמצאים בארץ ישראל...?
ההיפך, חילול השם זה שיהודי נמצא בחו"ל, זה שגויים היו פה בארץ ועם ישראל היה בגלות, כשיש גאולה והקב"ה מקבץ נדחי ישראל ויש עדיין יהודים בגולה זה החילול השם הגדול...!
אתה יודע, בזמן עזרא ונחמיה עלו יהודים שהיו נשואים לגויות, נשאו נשים נוכריות...!
והם בנו את בית המקדש ועלו לארץ...
וזה לא הוגדר כ"חילול השם", אלא בדיוק ההיפך, הם הצילו את עם ישראל ובזכותם נבנה בית המקדש, רק חבל שהיו מעט, כתוב שמכיוון שעלו קצת ולא עלו הרבה אז גם ירד קצת שפע א-לוקי ולא הרבה...
את מי הקב"ה רצה...? מי הוא רצה שיגיע לארץ...?
כן, שמעת נכון, אותם יהודים שהיו נשואים לגויות...
תחזיר אותם בתשובה...!
תילחם בדעותם...!
אל תדבר איתם כי דעתם יכולה להסית אותך וזו דעת כזב...!
אבל תאהב אותם, שיכאב לך עליהם...!
ולא שהפיתרון שלך יהיה לזרוק אותם ושיאבדו מעם ישראל...!
קצת קשה אז זורקים...?
איזה מזל שהקב"ה לא מתנהג כמוך, אחרת הוא היה זורק מזמן את עם ישראל שעשה לפעמים שטויות, הרבה שטויות, אלא ריחם עליהם וראה שבמרחק הם עוד יחזרו בתשובה, נתן להם צ'אנס, האריך אפו, ולא זרק אותנו לכל הרוחות...
חבל שאתה אומר את המשפטים האלו...
...בחור נאה
השואה, אינקויזיציה, מסעות הצלב, השואה גירושים (גם כיום יש גירושים). על כולם עמ"י התפללו, מה שכתוב בתנ"ך טוב ויפה אבל לא סומכים על הנס.
יש הבדל עצום בין מי פועל להכרית את התורה לבין מי שנשוי לנוכריה עיין הלכות תשובה פרק ג'.
מה הקשר...?תות"ח!
לא הבנת, אחי...
תנסה להפעיל קצת את הראש, סבבה....?
לא אמרתי שתפילה זה כמו כספומט, אתה מתפלל-נענה אוטומטית, ממש לא, והקב"ה יכול לגזור גזירה ומכיוון שזו הגזירה הא-לוקית וזה הכי טוב לעולם עכשיו וזה חלק מהמלך הא-לוקי, גם אם אתה תתפלל זה לא יעזור לך, זה תהליך נצרך במהלך הא-לוקי ואין מנוס שיתקיים, גם אם יהיה קשה...
מה הקשר לא סומכים על הנס עכשיו...?
אם תתפלל, זה יכול לפעול במציאות ולשנות אותה, זה שזה לא מאה אחוז, זה לא אומר כלום ולא מפחית ממך את החובה של ההשתדלות והצורך להתפלל ורצון לשנות...
גם הלהט"ב פועלים להכרית את התורה, והבאתי לך הוכחה משם שלא אומרים את מה שאמרת, לא ענית על טענה זו...
לא הבנת אותיבחור נאה
יש ענין לאומי, תרבותי ודתי להתפלל אבל מה אתה חושב שאם נתפלל אז פתאום כל הרפורמים יחזרו בתשובה? ודאי שלא. צריך שאנשים יפעלו לקרב אותם ולא רק יתפללו כי אם רק נתפלל לא יקרה כלום, הבאת את הדוג' מהמגילה ואני אשאל אותך, אילו עמ"י היו רק מתפללים ואסתר לא הייתה נכנסת לאחשורוש אתה חושב שהייתה מתבטלת הגזירה?
בלי שעושים משהו בפועל אין תועלת בתפילה.
לגבי הלהט"ב. אשלח לך בפרטי
לא מצליח לשלוח לך שיחה אישיתבחור נאה
שלחתי לך הודעה בש"אתות"ח!
תפילות משפיעות, הרבה יותר ממה שאתה חושב...הָיוֹ הָיָה
וזה שאתה "לא זוכר" לא מוכיח מאומה.
לא התכונתי שהם לא עוזרותבחור נאה
התכוונתי שאם לא עושים שום דבר בפועל אז ממילא התפילות לא יעזרו.
אבל נימקת ב"לא זכור לי שום צרה שנמנעה"הָיוֹ הָיָה
לא סייגת ב"צרה שלא עשו לגביה השתדלות".
ומלבד זאת, גם בלי השתדלות יש להן השפעה.
צודק, לא ניסחתי כמו שצריךבחור נאה
אני לא חושב שהם לא עוזרות אני חושב שאי אפשר לסמוך עליהם
או-קיי. זה אכן נכון לכאורה.הָיוֹ הָיָה
אה כן שכחתי להגידבחור נאה
הכותל הוא לא המקום הכי קדוש
כן, מה זה בדיוק קשור עכשיו...?תות"ח!
הכותל הוא מקום יותר קדוש ממקום רגיל בהחלט...
המקום הכי קדוש הו כמה מטרים מזרחית מהכותלבחור נאה
נו, ואיך זה סותר...?תות"ח!
לא אמרתי שהכותל הוא המקום הכי קדוש, ולמעשה חוץ ממך לא שמעתי על אף אחד שטען שהכותל הוא המקום הכי קדוש...
כתבת ב"מקום הכי קדוש"בחור נאה
מה אני אעשה לא הבנתי נכון, ואיפה כתבתי שהכותל המקום הכי קדוש?
פעם הבאה שים לב למילים שלי...תות"ח!
כתבתי שהוא יותר קדוש ממקום רגיל, לא טענתי לרגע שהוא המקום הכי קדוש....
לא התכוונתי לכך שאתה טענת כך ממש, הרי אתה טענת בדיוק ההיפך, התכוונתי שחוץ מהדעה שאתה הצגת שהכותל הוא המקום הכי קדוש, לא שמעתי אף פעם על דעה כזאת...
הם דפוקות לאללהמנסה להיות אני
ואו, כאלה כותרות מראות על הרבה טענותאחד הגברים!!!
לא משנה אם זה נכון או לא
אבל ששואלים מה דעתך על משו והתשובה היא דפוק/מטומטם, וכדו', זה מוריד ישר
לא בהכרחהָיוֹ הָיָה
לפעמים זה מראה על האינסטינקט הטבעי הבריא הראוי.
פחות כיף לשמוע טענה כזאת, היא לא באמת אומרת משואחד הגברים!!!
לדעתך.הָיוֹ הָיָה
ברב, לדוגמה, כתוב אחרת.
וכך גם היה ברור לכל יהודי דתי עד לפני לא הרבה שנים.
...תות"ח!
אם לא משתמשים בהם בכלל אז למה המילים האלו נועדו...
?
סתם, עכשיו ברצינות, דפוק זו לא קללה...
קללות אני מסכים איתך, לא משנה מה קורה וכמה הצד השני לא בסדר, זה לא מתיר לבן אדם לנבל את הפה שלו ולחטוא בדיבור ובלשון לא נקייה, אין צורך לרדת לרמה שלו...
עכשיו, יש פעמים שכן מצינו שאפשר ואף צריך להשתמש בזלזול ובמילים קשות כנגד אנשים מסויימים...
לדוגמא, דוד המלך כשעומד מול גוליית שמחרף ומגדף מערכות א-לוקים חיים, לא יוצא "פראייר" ומשיב לו גם מה הוא יעשה לו...והוא לא משיב לו במילים גבוהות כאלו, אלא אומר לו שבשרו יהיה לעוף השמיים ולבהמת הארץ, לא בדיוק תשבחות, אך כאשר צריך להשיב כך כך צריך להשיב, כנאמר: "עם נבר תתבר ועם עיקש תתפל", ואל תצא פראייר כשהצד השני מחרף ומגדף...
דפוק זה אומר "לא רציונלי", "קיצוני", "נדפק איזה בורג במערכת" או משהו בסגנון, וכנגד אותן נשים שלא בוחלות באמצעים כדי לקדם את הערכים שלהן ומחללות את הקודש בכותל המערבי הקדוש, בהחלט יש מקום להתבטאויות נגדן, כל עוד לא מדובר על שפה מלוכלכת, כמו שאמרתי...
כנגד אותן נשים שמנסות לצאת "נאורות" בעוד הטירוף שלהן גדול מאוד, בהחלט אפשר לדבר עליהן ככה...
לפעמים השימוש בציניות כנגד הכופרים והאפיקורסים מוציא אותם מטומטמים וכך מראה את הפנים האמיתיות שלהם...
ברור, זה לא הכי רציונלי במובן מסויים ובמבט שטחי, אך זה לא שזו רק הציניות, אם מישהו משתמש בציניות אך אין לו בשר של ממש בטענותיו באמת זה לא שווה כלום והוא סתם ליצן, אך אם זה רק כלי כדי להראות את הפנים האמיתיות שלהם בהחלט אפשר ואף צריך להשתמש בו כדי להראות מי הן באמת...
נכון, לקרוא להן סתם דפוקות באמת לא כזה חכם ואסטרטגי ולא באמת מוציא אותן ככה, אפשר לנקוט בחירופים וגידופים יותר נורמלים ויותר עוקצים שבאמת ישפילו אותן...
מעוררות רעש על כלוםילדה998
האסוציאציה הראשונה שזה מעלה לי זה תפילת רח עם החדש והישן![]()
מה שמצחיקפיקאר
הרפורמים התחילו באירופה מהאמירה שאין להם קשר לארץ ישראל (משה מנדלסון- גרמני בן דת משה)
בעיקרון אפשר לתת להם קיר בתל אביב
הם חלק מהמערכה נגד הזהות היהודית של המדינה.יהודישראלי
צריך לוודא שכל נשמר בטהרתו לכל אורכו..
ארגון עם דעות שונות מאוד מהזרם האורתודוקסי היהודיהיום יהיה שמח
זו לא שאלה...תות"ח!
יש גבולות ברורים ודברים משותפים בסיסיים, קווי יסוד, שבלעדיהם אי אפשר להסכים.
אם הם לא מאמינים בתורה שבע"פ אין מקומם ביהדות, בדיוק כמו הזרמים שהיו לפניהם: הבייתוסים, הקראים והנוצרים, שכולם בסופו של דבר אחרי מלחמה ארוכה יצאו מהיהדות ב"ה.
גם הם נקווה שיצאו, זאת אומרת, שכולם יחזרו בתשובה ואלו שיחפצו להישאר פשוט ישארו ולאט לאט יעלמו או יתבוללו (נקווה שלא, אבל כנראה שכך יקרה...) ואולי ישארו קהילות בודדות קטנות שעדיין שומרות על מסורת אבותיהם הקלוקלת.
אמנם יש שבעים פנים לתורה, אך יש את הפנים השבעים ואחת.
יש עיקרי אמונה ועיקרים יסודיים שעליהם מושתתת היהדות, ואם כופרים בהם עוקרים את היהדות.
זו אולי שאלה הלכתית, אך זה נובע מתוך תפיסת עולם, ועובדה שיש כאלו, כגון הרב אליעזר מלמד, שהגיעו לתפיסת עולם מעוותת והם כן נמצאים בשיג ושיח איתם וחושבים שהם חלק מהיהדות.
אין בעיה עם מפגש איתם, רק שקודם כל יסכימו איתנו על עיקרים וקווי יסוד מסויימים, ורק לאחר מכן יהיה אפשר לשוח איתם ולהגיע לעקרונות ויסודות משותפים, בלי זה אי אפשר לדבר.
לא יודע למה התכוונת הרעיון הפנימיסטי, הרעיון בתור רעיון אולי טוב, אבל אם אתה מתכוון לתנועה הפנימיסטית איך שהיא כיום, ממש לא, היא תנועה נוראית שמוחקת את הזהות היהודית ואפילו לא היהודית אלא הזהות הבסיסית של כל מין ומין וייחודה של האשה במיוחד נמחק פה ועוד כל מיני צרות ודברים רעים...
לא אמרתי להסכיםהיום יהיה שמח
בנוסף, אין הבדל מהותי בין תנועות ביהדות כמו - חב"ד, הציונות הדתית או ברסלב לבין שיטות ביהדות כמו הנצרות, הרפורמים או הבייתוסים. ההבדל הוא רמת השונות בין הזרמים והיחס של הזרם האורתודוקסי אליהם. אבל בסופו של דבר כולם זרמים שבסיסם היהדות.
הרעיון הפמיניסטי הוא רעיון השיוויון בין גברים לנשים.
לא נכון...תות"ח!
עם הזרמים האחרים כמו חב"ד וברסלב (אני דתי-ציוני, אם לא הבנת...
), יש לי מחלוקת בכל מיני נושאים, אך יש בינינו הסכמות בסיסיות ועל גבן אפשר לקיים דיונים ושיח משותף, כי זה תפקידנו, ויש שבים לתורה וכשם שפרצופיהם שונים כך דעותיהם שונות והכל בסדר, וגם אם יש לי ויכוח ומחלוקת איתם אני אגיד להם ואשוחח איתם, כי אני מאמין בהדברות, אני מאמין באחדות ועצם זה שאנחנו מדברים מראים שלמרות כל המחלוקות אנחנו עם אחד וכולנו יוצאים מתוך היהדות.
אבל...ופה מגיע האבל הגדול, מי שלא מסכים להנחות הבסיסיות הללו, לא חלק מהיהדות. הפסוקים, הסוגיות והכל ניתנים לפירושים מסויימים ולכן זה די פתוח ונתון למחלוקת, ולכל אחד יש את האסמכתות והמקורות שלו כביכול שהוא מסתמך עליהם, אך מי שלא מאמין בתורה שבע"פ, שכתוב בגמרא ששתי תורות ניתנו מסיני, תורה שבכתב ותורה שבע"פ, ושתיהן חלק בלתי נפרד מהתורה, בבחינת שני צדדים למטבע, התורה שבע"פ שופכת אור על התורה שבכתב ומשלימה אותה, וגם כתוב בתורה במפורש: "ועשית ככל אשר יורוך", והתנאים הקדושים היו כל גדולי הדור דאז והמשנה התקבלה ע"י כל גדולי הדור והשתרשה בקרב עם ישראל, ולכן מי שכופר בה לא נכנס בסוגייה, הפנים ה-71, ואי אפשר לדון איתו כלל, אלא בדיוק ההיפך, צריך להוקיע אותו שלא חלילה אנשים יחשבו שזה חלק מהיהדות ויבחרו בדרך הזו חס ושלום.
מה שאני כותב פה אומרים (בלשון אחרת אמנם, אבל עדיין...
) כל גדולי הרבנים, ואפילו פעם אחת שרצו לעשות פגישה הרפורמים עם הרבנים הם שלחו להם מכתב ובו כמה סעיפים שאם הרפורמים יסכימו עליהם בתור הנחות יסוד לפגישה הם יסכימו להיפגש איתם, כמובן, אותם הרבנים הרפורמים לא הסכימו לאותם סעיפים, ולא הייתה פגישה איתם.
זה רק מדורינו, גם היה עם הרב פיינשטיין סיפור דומה, ועם עוד רבנים בזמנים עברו, ובא הרב אליעזר מלמד (שנפתח עליו שרשור אחר...) והוא היחיד שעקר את הדבר הזה, חשב שהוא יכול לעשות מה שכל גדולי העולם בזמנם וגם בזמנינו לא עשו, אז בכל מקרה ממנו אי אפשר לקחת דוגמא ואי אפשר להביא אסמכתא ומקור לדברים האלו.
שתבין, יש הבדל בין דעות שונות שכולן נכנסות תחת כנפי השכינה, מה שנקרא, "אלו ואלו דברי א-לוקים חיים", מה שנאמר על מחלוקת בית שמאי ובית הלל, לבין דברים הבטלים, דברי בלע ורעות רוח, דברים שאין להם לא טעם ולא ריח של תורה, דברים שאינם נוחים לגדולי עולם ותלמידי החכמים של הדור שמנחים אותנו, דברים שאינם מוסכמים כלל ועיקר אצל כל הציבור היהודי, מה שמוכיח בוודאות שזה לא נכון (אם יש הסכמה בינינו זה חייב להיות א-לוקי...
), דברים שאין הדעת סובלתן ואין בהם כל כלל ועיקר וכו'....
ולא הבנת, אני יודע מהו הרעיון הפנימיסטי, שאלתי האם כוונת דבריך שרק הרעיון הפנימיסטי הוא רעיון מעולה או שגם איך שנראית כיום התנועה הפנימיסטית....(אגב, סתם שתדע, הרעיון הוא לא שוויון, הרעיון הוא העדפת נשים, מכיוון שהיו מקופחות, מה שנקרא העדפה מתקנת, וכיום פשוט לוקחים את זה למקומות השם ירחם, יעזור, יושיע, יציל וישמור ויחוס ויגן....)
נ.ב. לגבי הדוגמא של חילול שבת, צר לי לבאס אותך, אבל אנחנו לא מקבלים את העניין של חילול שבת, רק משום דרכי שלום ואולי מצד זה ש"כשם שאומרים דבר הנשמע כך לא אומרים דבר שלא נשמע"....אז דבריך פרוכים מעיקרא. ודו"ק.
אחי אתה כותב ארוך מדי
היום יהיה שמח
בודאי שיש הבדל ביחס שלך כלפי חב"ד והנצרות. ואני לא מצפה ממך להסכים לא איתם ולא איתם. השאלה היא על מה אתה מוכן להבליג (בכל סיטואציה שהיא) כשהם אינם נוהגים או חושבים כמוך בין אם זה משום דרכי שלון או כל סיבה אחרת.
אני יכול להניח, כשחב"ד אומרים או נוהגים משו שאינך מסכים איתו - אתה תבליג על זה אם זה בכלל זה יפריע לך.
מצד שני אני מנחש שמנהגים נוצריים או רפורמים אתה ממשל לא תקבל בשלווה. אם זה מסיבות שאתה מרגיש פגוע ועד סיבות של מצוות הלכתיות.
הדרך לברר את רמת ההבלגה והכבוד שאתה מוכן לתת לדעות אחרות היא לברר קודם מהי דעתך, עד כמה אתה בטוח בה ומה היא אומרת על הדעה המסוימת הזו...
ברגע שכל אחד יענה לעצמו על שתי השאלות הראשונות (ובהנחה שתשובתו תהיה בטוחה יחסית בהלכה הרבנית) השאלה שנשארה היא מה ההלכה הרבנית. לכן אמרתי שזו שאלה הלכתית בעיקר בשביל רוב האנשים פה.
ושוב, זה מה שאני אומר...תות"ח!
אין צורך לדקויות כמו שאתה כותב, מכיוון שהיסוד מוטעה...
ברגע שהיסוד מוטעה והשורש וההנחות הבסיסיות לא נכונות, אז לא יעזור כלום, לא נקבל אותם...
וזה לא עניין של פגוע, זה לא מלחמה של רגשות, זו הגכחה של הרבנים שנלחמים נגד זה ויוצאים נגדם אם אתה אומר כך, ואפילו לא מצוות הלכתיות, כיוון שאיננו נלחמים כך כנגד אחינו החילונים...
מדוע...?
כי החילונים אמנם לא עושים את המצוות, אך הם אינם מערערים על היהדות, הם אינם אומרים שזוהי היהדות, הם אומרים או שהם לא מאמינים בתורה או שאין להם כוח, אבל לא מנסים להציב אלטרנטיבה וכביכול משהו שמייצג יהדות, ולכן אין איתם מלחמה כמו ברפורמים...
הרפורמים יכולים לגרום לטעויות עצומות, ואנשים יחשבו שזו ההלכה...!! שזו היהדות...!!
זה ההרס והחורבן הגדול שכנגדו יוצאים הרבנים...!
לא איזו מצווה אחת או שתיים שהם לא שמרו, וגם לא על החיטה שהם קצרו, זה לא העניין, זו מחלוקת עקרונית ויסודית כדי שלא חלילה יטשטשו הגבולות והיסודות של היהדות, ולא כמו שאתה מנסה להציג את זה, ויכוח שטחי ורדוד שמגחיך את עמדת הרבנים וגדולי הדור...(גם סיבות הלכתיות אינן חשובות דיין, שהרי גם ביני לבין החב"דניקים ישנן מחלוקות על הלכה, או ביני לבין החרדים, והדוגמא הקלאסית זו המחלוקת על ארץ ישראל, שמדובר על הלכות ועל נפקא מינות עצומות, אבל זה לא אומר שלא מדברים ולא עושים שיח....לעומת הנוצרים וכו'...שאיתם אין לנו שיח...).
אם למחלוקת הזאת קראת משום מה הלכה, מצטער, אך רציתי להדגיש את הנקודה החשובה הזאת...
סורי על האורך...😅
אני לא חושב שזאת מחלוקת הלכתיתהיום יהיה שמח
בנוסף, אינני מזלזל בויכוח הרפורמי-ארתודוקסי. אני חושב שצריך לשים לב שהוכיוח גם עם הנצרות, גם עם הרפורמים וגם עם חבד הוא ויכוח על מהי היהדות ולא היהדות עצמה. בודאי שויכוחים מסוימים יותר גדולים ומהותיים מהאחרים אבל אלו אותם ויכוחים.
לא נכון...תות"ח!
זו לא סיבה כמותית, אלא סיבה איכותית.
יכול להיות שעכשיו יבואו הרבה זרמים מהיהדות, יתכנסו ופה אחד יצביעו כנגד זרם של מיעוט בעם ישראל.
מה זה אומר...?
האם זה אומר שעכשיו הם יוצאים מהיהדות...?
לא, חס וחלילה, וגם אותם רבנים לא יגידו את זה לרגע...
הם בעצמם יגידו שאמנם חלקו עליהם ואמרו שהם טועים, אך אין אמרו ולו לרגע שהם אינם חלק מהיהדות...
למה....?
כי זה לא עניין כזה של מכיוון שכך החליטו רוב הרבנים אז כך נקבע, ממש לא....
זה מכיוון שאותן קבוצות בעצם מחריבות את היהדות, ואינן קשורות ליהדות, זה אפילו לא מתחיל, מה שנקרא.
אז למה התייחסו אליהם...?
כי פחדו שאנשים רגילים לא יבינו את זה ויבואו לידי טעות חס ושלום, ולכן הבהירו שהם אינם מהיהדות והוקיעו אותם...
הרפורמים והנוצרים זה לא ויכול על מהי היהדות, זה ויכוח על היהדות עצמה, בכך שאנחנו מייצגים את היהדות והם טוענים לייצוג היהדות...
אלו אינם אותם ויכוחים כלל ועיקר, הם שונים אלף אלפי הבדלות ורחוקים כרחוק מזרח ממערב אחד מהשני.
ואם אתה אומר את זה, אז בעצם אתה משווה את עמדת חב"ד לעמדת הנצרות, זה בדיוק מה שיוצא מדבריך. (בהנחה שרוב הרבנים לא אומרים כחב"ד, וזה אכן נראה לי המציאות...אבל לא משנה, לא זה הויכוח...).
אני באמת משווה בין חב"ד לנצרות.היום יהיה שמח
האמירה שהקבוצות הללו "אינן קשורות ליהדות" לדעתי יכולה לנבוע רק מחוסר הכרה של הקבוצות האלה.
הנצרות זה פשוט זרם ביהדות שמאמין שהמשיח הוא ישוע. אמנם הזרם הזה הוקע בכל תוקף ע"י הרבנים אם משום שהוא ערער על סמכותם ואם משום שהם באמת כאלה נוראים. בכל מקרה הם זרם ביהדות.
אותו דבר הרפורמים שמאמינים שדבר אלוהים לא כולל את התורה שבע"פ.
זה נכון שהם טוענים לייצוג היהדות. בדיוק כמו חב"ד, החסידים, הליטאים וחסידי ברלנד
טעות היא בידך....תות"ח!
הם אינם זרם ביהדות, היה מאוד חשוב לכל הרבנים להבהיר חד וחלק שהם לא זרם ביהדות ולא לגיטימיים, לעומת חב"ד או זרמים אחרים שגם אם הם מותקפים על דברים מסויימים ברור לכולם שהם חלק מהיהדות, והם זרם לגיטימי, גם אם פחות מובן ופחות מוסכם.
לא נכון....!!
אתה פשוט חצוף, אתה יודע...?
ברגע זה אמרת שהחב"דניקים אינם יהודים...
באיזה קטע אתה אומר את זה...?
באיזה קטע אתה משווה בין חב"ד לבין הנצרות ימח שמם שם רשעים ירקב...?
הנוצרים טענו לייצוג היהדות, כמו הרפורמים בדיוק, לעומת החב"דניקים שהם אכן חלק מהיהדות.
לכן הרפורמים הם הכי מסוכנים לנו כיהודים והכי מאיימים עלינו ונגדם יש לנו את המלחמה הכי קשה, עוד יותר מהמלחמה עם החילונים והשמאלנים.
@נשמה כללית, מותר להגיד על גלעד קריב ימח שמו או שר"י?
לא בקיא בסוגייה הזאת....(כמו בכל הסוגיות שאני לא בקיא...)
ימ"ש לא, שר"י כן.הָיוֹ הָיָה
תות"ח!
תודה...
אני כל פעם מוכיח לך וחוזר על אותן טענות...תות"ח!
וכל פעם מחדש אתה מתחמק...
הנה, לא הצלחת לברוח והודית שהשווית את חב"ד לנצרות.
יפה, מה הלאה...?
תעביר את כל הזרמים שהם לא הזרם שלך מחוץ ליהדות, וכך תישאר לנו יהדות קטנה ואיכותית, כי ידוע שזו לא הכמות, זו האיכות...
ואני פשוט לא מאמין ששמת בשורה אחת את חב"ד, החסידים הליטאים וחסידי ברלנד...!!
חסידי ברלנד לא קשורים לאף אחת מהקבוצות שלעיל, וחסידות ברסלב שברלנד מנסים לטעון שהם חלק מהם, מדירים ומוקיעים אותם מהם, ומנסים בכל הכוח להבהיר שברלנד לא שווה ברסלב.
נו, הנה, עכשיו לא פשעת רק לחב"ד, אלא לכל הקבוצות הללו...
כמה הכללות, כמה השמצות...
בושה וחרפה....
אם לא הבנת עכשיו מה מקור טעותך ומה הבעיה במה שאתה אומר, אין לי כבר איך לעזור לך...
חוששני שאתה זה שחוזר על אותן טענותהיום יהיה שמח
אני נורא מצטער אם פגעתי בך כשהשוויתי את חב"ד לנצרות, אבל אני בהחלט לא חוזר בי. אני מקווה גם שאתה מבין מה זה השוואה חלקית זה אולי יכול לעזור.
אולי הקצר בינינו הוא בהגדרה של זרם בתנועה מסוימת. אני מסתכל על זה ככל קבוצה שטוענת שהיא היהדות (כלומר האמירה שמקור הזרם שלהם הוא מהאלוהים היהודי). גם אם אני אבוא ואטען שיהדות זה לשתות קפה כל היום ולשיר שירים של נעמי שמר הריני זרם ביהדות. אוליאם זרם מגוחך, אבל עדיין זרם..
נצרות היא ע"ז, ע"ז אינה זרם ביהדות. חב"ד לא קרובה לזה.הָיוֹ הָיָה
הלכת טרלול אחד יותר מידי.
ממש....תות"ח!
אין בכלל השוואה ביניהם.
אבל חולק על המשפט "אפילו לא קרובה לזה", כיוון שהם כן קרובים לזה במידת מה....(אבל לא ברמה שזה באמת נחשב כע"ז, כמובן, אחרת הם לא היו לגיטימיים כזרם ביהדות...)
במה היא קרובה?הָיוֹ הָיָה
בזה שהיא מאמינה במישהו כמשיח?
מהרח"ו האמין שהאר"י משיח, אז גם הוא קרוב?
מה בין אמונה (מוזרה והזויה, אכן) במישהו שהוא משיח, לבין אמונה במישהו שהוא בן-האלוהים-שעיבר-רוחו-ללא-בעילה?
לא בדיוק בזה שהיא מאמינה במישהו כמשיח...תות"ח!
אלא שהיא מאמינה שמישהו שמת כמשיח...
הרבי, עד כמה שהוא היה קדוש ועליון, לא היה משיח, גם בגלל העובדה שלא לחם מלחמות ישראל ועוד כמה תנאים שמופיעים ברמב"ם שמלך המשיח צריך לקיים כדי להיות המשיח, וגם לאור העובדה הפשוטה שהוא כבר לא חי...
להגיד על בן אדם כזה שהוא המשיח ולחיות כך כל הזמן ולכתוב "יחי אדונינו וכו'...מלך המשיח" זו פשוט הזיה וזה גובל בעבודה זרה, מה לעשות.
כתוב בפירוש על משה רבינו שלא נודע קברו כדי שלא יעשו עבודה זרה, וזה אחרי שהוא מת...!
שוב, ברור שאני לא משווה, והנוצרים בהחלט דחויים כל כלל ועיקר ואינם חלק מהיהדות, לעומת החב"דניקים שהם בהחלט חלק מהיהדות, אך להגיד שהם אינם קרובים כלל ואין בכלל מוטיב או רעיון של ע"ז אצל החב"דניקים, הוא לא נכון לדעתי....
לא אמרתי שכל מי שהאמין במישהו שהוא משיח הוא הזוי, אך להאמין ולהעריץ אותו כמשיח למרות שבוודאות הוא לא המשיח, זה אכן גובל בע"ז....
גם רבי עקיבא האמין בבר כוכבא שהוא משיח, אך לא סתם הוא חשב כך, הוא גם לחם מלחמות ישראל, וכנראה שגם היה תלמיד חכם, ולפי עיניו של רבי עקיבא ענה לקריטריונים של המשיח, אך להגיד על מישהו שכבר נפטר מן העולם שהוא משיח זו שטות אחת גמורה שאין לה צל של היגיון, תסלח לי...
לא רואה קשר.הָיוֹ הָיָה
זו קונספירציה, כמו אלו שמתנגדים לחיסוני קורונה. אין לזה קשר לע"ז.
קונספירציה לא מבוססת וחסרת היגיון.תות"ח!
ואם היא חסרת היגיון וסתם מהללים אותו, אז זו עבודה זרה.
שוב, ברור שאינני טוען שהם עובדי עבודה זרה ממש, שהרי לפי דעתם זו אינה עבודה זרה ואני יכול איכשהו להבין, אך מהצד שלי זה אכן גובל בעבודה זרה, גם אם לא ממש...
אם לא הובן אז לא משנה, אני בהחלט טוען שזו לא עבודה זרה ממש וזה זרם לגיטימי, גם אם אני חולק עליו מכל וכל.
זה פחות או יותר משמעות המילה קונספירציה.הָיוֹ הָיָה
אך טרם הבנתי מה הקשר לע"ז.
לא משנה...תות"ח!
אם זה ככה, אז סבבה, פשוט לא הגדרתי ככה משום מה קונספירציה...😅
לדעתך הנצרות היא ע"זהיום יהיה שמח
טוב פה כבר הגזמנו באמתהָיוֹ הָיָה
אם בכותרת עוד היה מקום לטעון שאתה נסמך על איזה אחרון נידח (ועדיין זה היה מגוחך לקרוא לקונצנזוס כמעט מוחלט "לדעתך") בתוכן כבר לגמרי הוכח שאתה באמת מדבר מפוזיציה תמוהה.
רק שאני אבין, לדעתך, בניגוד ל"דעתי", ע"ז היא כן יהדות?
אולי להניח תפילין זה איסלאם? סביר, לא?
מה הקשר? לא אמרתי שזאת דעתי.היום יהיה שמח
דעתו של מי זה כן?הָיוֹ הָיָה
תן לי מישהו שסובר שע"ז יכולה להיות בתוך גדרי היהדות
לא יודע אם יש כאלההיום יהיה שמח
נו ואז?הָיוֹ הָיָה
המוסלמים מאמינים בכל ליבם שהאיסלאם הוא אמת, זה הופך את זה ליהדות?
כל עוד הם לא אומרים שזאת היהדות הם אינם זרם ביהדותהיום יהיה שמח
אוקיי. הנני להכריז בזאת על זרם בודהיסטי שאני פותחהָיוֹ הָיָה
בבודהיזם שלי אוכלים חלאל, מצטלבים כל יום ראשון, ומניחים תפילין בשבת בצהריים.
ביום שלישי רוקדים קאדאצ'קע בכיכר המרכזית של היישוב. ופעם בשנה עולים לרגל לאבן הקדושה בניו יורק.
מזמין את כולם להצטרף לזרם הבודהיסטי שלי, רישום אצלי באישי.
יפה מאוד הבנת אותיהיום יהיה שמחאחרונה
מטרתם לבזות את הכותל.222972
מטרתם (המוצהרת, אגב) היא לקעקע את הבעלות היהודית על הכותל. מנכ"לית נשות הכותל אמרה את זה בראיון לאחת הרשתות, הם רוצים לקבל לגיטימציה שהם זרם ביהדות. לא ניתן להם את זה, נשות הכותל והרפורמים הם לא זרם ביהדות אלא יהודים שרוצים להקים "כת" חדשה ליהודים שבה הם לוקחים מהתורה מה שהם רוצים וכמובן זורקים את המצוות ש"לא בא להם"
אני לא חדשההרהמורניק
למה כ"כ משעמם פה?????
כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל
או לשטו"ל
לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
אני פהשמיניסט באמ"ש
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
את יכולה להפסיק להספיםנקדימון
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
..יהודי חסידיאחרונה
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
הפצות!!יהודי חסידי
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
וואודומיה תהילה
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי
וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
...יהודי חסידי
....יהודי חסידי
...יהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
מחפשים בני נוער לכתבהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.