שאלה מעניינת (לפחות אני מקווה שהיא כזאת)חושבת בקופסא

אם הייתם יכולים לבחור את המקצוע של ההורים שלכם, מה הוא היה?

הייתם רוצים להיות בן\בת של מה?

בתשובתכם נא לכלול את הסעיפים הבאים:

ציינו מקצוע מדומיין גם לאימא וגם לאבא וגם את המקצוע הקיים. (עקרת בית ואברך נחשבים)

האם אתם חושבים שהתעסוקה הנוכחית שלהם משפיעה עליכם ואיך זה היה שונה אם הם היו עובדים במה שבחרתם?

פרטו נמקו והסבירו את בחירתכם

ותכתבו בפסקה רציפה ולא סעיפים עד כמה שאפשר.

תיוגים (מוזמנים להוסיף, כי אני גרועה בלזכור ניקים)

@שושיאדית

@שפרינצא בוזגלו

@אוריה (בדוי)

אוהוו! מחכה גם לתשובה ממך...שפרינצא בוזגלו

אבא שלי כיום אופטומטריסט, אמא עקרת בית ומטפלת בהתנדבות בעשרות נשים...
אני חושבת שמקום ההעבודה של ההורים שלי לא משפיע עלי בכלל.
אני טיפוס עצמאי שבנה את עצמו לבד, כסף אף פעם לא חסר, אבל אני תמיד הרווחתי אותו בעבודה מאומצת.
מה שכן הייתי רוצה שאמא תהיה קצת פחות עסוקה עם המטופלות...
כי הרבה פעמים זה ממש על חשבוני, אני מתקשרת להודיע משהו דחוף ואמא כמובן תפוסה...
הייתי נותנת לאבא עבודה יותר רגועה (בכללי אבא שלי צריך את העבודה רק בשביל התעסוקה, אז שיעשה שם מה שמעניין אותו באמת [אין לי מושג מזה]) ושיחזור הביתה בערב מסופק שעשה עם עצמו משהו.

אז אין לך את העניין של גאווה במקצוע של ההורים?חושבת בקופסא

בכוונה שאלתי על בן\ בת של.....

אין. מבחינתי מה שחשוב זו ההתנהגות של ההורים לילדים.שפרינצא בוזגלו

עבודה לא קשורה לזה...
אמא שלי נניח עסוקה מאד, אבל היא נותנת לי להרגיש הכי טוב שבעלום, לשמוח במי שאני ואיפה שאני נמצאת, היא מעריכה אותי, היא אוהבת אותי כמו שאני, ומשחררת אותי לעשות מה שאני חושבת שנכון לעשות כי היא סומכת עלי.
אז לא משנה לי במה היא עובדת, העיקר שתהיה מסופקת, ואם הטיפול מעניק לה סיפוק- גם אם זה קשה לי אני מפרגנת לה.

כמובן שעם הבעל זה יהיה שונה, ארצה שיעבוד בעבודה מכניסה ושלא יהיה מנקה רחובות או שואב ביובים...

אמממח"פ

אבא שלי מורה ואמא שלי ספרנית במכללה כלשהיא יש יתרונות בשניהם כי אבא שלי בבית חודשיים בשנה ולגבי אמא שלי יש מצב שאני ארוויח בעתיד מזה דברים שווים אבל כן קצת הייתי רוצה שאבא שלי יהיה פוליטיקאי או אישיות ציבורית אבל גם יותר ויותר ריאלי שאמא שלי תהיה מורה ואז גם לה יהיה חופש

פוליטקאי או אישיות ציבורית?חושבת בקופסא

לפי מה שראיתי הם סובלים מאיומי מוות עליהם ועל המשפחה שלהם יום יום.

לא כולםמח"פ

זה בערך כן כולם...שושיאדית

כמעט כל ראש מפלגה ממוצע מנהל מאפיה אימתנית...

מאיפה חשבת שמגיעים כל מיני הסכמים הזויים?

איך בדיוק הגיעו 34 מיליארד לעבאס?

הנגב, שה' ישמור...

איך הוקם בששון ושמחה היישוב "אבייתר"?

איך קורים דברים תמוהים כאלו?

איומים, ככל שיותר אכזריים, יענו את הכל.

בהחלט שאלה מעניינת!אוריה (בדוי)

ההורים שלי שניהם גדלו ללא השכלה בסיסית- בציבור החרדי אבל עמוק עמוק בפנים. אבא שלי ממשפחה מיוחסת שם והוא היה גאון (אחיותיו מספרות שבגיל 13 היה פותר משוואות של בגרויות) ולכן שמו אותו בחיידר (תת) מיוחד, שבו לומדים מגיל מאוד קטן גמרא וכו'. קיצקץ גם אבא שלי וגם אמא שלי לא יודעים מתמטיקה ואנגלית (אמא שלי כן קצת מסרטים וזה...).

אבא שלי מורה ליחנוך מיוחד, נערי גבעות... אמא שלי גרפיקאית. בעולם מקביל, אבא שלי יכל להיות פרופסור, פוליטקאי, איש ציבור מוכר, אולי הייטק... והייתי רוצה את זה בשבילו כי הוא מרגיש מבוזבז, למרות שהוא נהנה מהטיפול וזה. אבל בגיל 40 ללמוד ABC ולוח הכפל זה קצת קשה מידי

אמא שלי, הייתה יכולה להיות אחות (והיא באמת מתכננת ללמוד סיעוד) או מורה. מורה זה בנפש שלה..

וכן, התעסוקה שלהם מאוד משפיעה עלי. התלמידים של אבא שלי באים אלינו, ואני מאוד אוהבת מחשבים והטכנאית של הכיתה ומעצבת תמיד גרפיקות לכיתה.

חפרתי חחח

גם רבי עקיבא למד אותיות בגיל 40...דמעה שקופה

(יש הבדל בין ABC ל-א' ב', ובכל זאת, העיקרון מובן. אף פעם לא מאוחר להתחיל )

הוא ידע לפתור משוואות של בגרויות אבל הוא לא יודע מתמטיקה?בחור נאה

כתבתי תגובה ארוכה מאד ונמחק לי ינסה לשחזר...הפילוסופית

אמא שלי מנהלת תיכון באולפנה ואבא שלי ראש מחלקת תרבות תורנית בעיר מסוימת שלא נגיד את שמה מחשש לזיהוי... אני ממש לא רוצה שההורים שלי יחליפו עבודה.. העבודה הזאת ממש מתאימה להם לפחות לדעתי והם מנצלים את העבודה שלהם לעשות הכי טוב שאפשר לאחרים.. אני חושבת שהעבודה שלהם נותנת לי הצצו למאחורי הקלעים של כל מיני דברים פתאום כשאתה רואה פרסום של הופעה של זמר או הפנינג שהעייריה עשתה אתה באמת מעריך את זה כי אנשים ישבו ותכננו ודאגו לסגור עם הזמר או המפעילים חודשיים מראש ואפילו אחרי הפעילות עדיין עובדים על הדבר הזה... או להעריך את המורים על העבודה שלהם וגם שנראה משו לא טוב שהם עושים להבין מה טוב (וגם מהצד לדעת על אמת מה המטרה של מה שעשו) חוץ מזה למדתי מהם בהקשר של העבודה שלהם להפיק מכל מצב את המיטב, בכל תפקיד שנתנו לקחת אחריות ולעשות את המקסימום שאני יכולה.... בכללי זה די דברים שלמדתי מהם גם אם הם היו משנים עבודה עדיין זה היה אותו הדבר... זה קצת מעצבן שאמא שלי עובדת מאלאא גם אחרי שנגמרים הלימודים וגם בחופש וזה מתסכל שלמרות שיש חופש לעובדי משרד החינוך היא עדיין עובדת ושאבא שלי חוזר מאוחר מהעבודה זה נותן סיפוק וגאווה שההורים שלי בשליחות והם עושים טוב ומנצלים את הזמן שלהם...

אז ככהאמרלד
אבא שלי ברוך השם כבר הרבה שנים מנהל בשותפות
עסק שהולך טוב, ( אאוטינג וזה)
זה משהו בתחום משעמם של כספים ומסמכים.
לאחרונה לצערינו השותף כבר לא בקו הבריאות
אז הכל מתנהל במתכונת שונה קצת ,
וגם אבא שלי ראה שלמרות שהולך טוב, אין הרבה מה להתקדם בזה.
ואז הוא הגשים חלום .
ופתח סטארטאפ של משהו חדש
בתחום שהוא מאד אוהב ומבין בזה
מה שאומר לקחת סיכון גדול, להתפלל הרבה
ותודה להשם זה מצליח!
- אני שמחה שככה.. יכול להיות שאם העסק החדש
היה קורה לפני כל הבלאגן זה היה אחרת ,ויענטו עוד שנים של להתעסק במה שהוא אוהב
אבל אנחנו לא יודעים חשבונות שמיים ובטוחה שזה הכי טוב בשבילו ובשבילינו
אמא שלי כמובן גם פעילה ועושה הרבה בהכל
היא מוכשרתת ועבדה במגוון תחומים , בשנים האחרונות
היא עקרת בית
לאחרונה היא יוצאת לעבוד פעם בשבוע במשהו נחשב ומתאים לה ,
אני פשוט רואה עליה איזה כיף למצות את עצמך, היא חוזרת
וכיף לה וטוב לנו 🙂
ברור שהעיסוקים וכל מה שכרוך בזה שיעורים לחיים בשבילינו הילדים.
לי באופן אישי לראות את האומץ ואמונה בלהיות עצמאיים
לשמוע את ה - תתפללו מחר בתשע כי יש פגישה חשובה..
ולהתפעל מהיחס וההתשתדלות לדרבן ולתת לעובדים הרגשה טובה ..
אין לי ספק שכל זה משפיע

אוקייילדה998

אבא שלי עובד בגיור (ולא נפרט יותר אחרי הכל אנונימיחיוך גדול) אמא שלי בתפקיד בכיר בביטוח הלאומי (כנ"ל) אם זה היה האגואיסטיות שלי הייתי רוצה ששניהם יהיו מורים שיהיו יותר זמן בבית...אבל לא יותר מדי זמן אם זה לא מהאגואיסטיות שלי הייתי מחזירה את אבא שלי להיות אברך למרות שהעבודה שלו ממש מתאימה לו...לאמא שלי תפקיד עם יותר מרץ ולנצל את העובדה שהיא באת רוצה לעזור ועוזרת לאנשים

אני לא חושבת שהעבודה של ההורים שלי השפיעה עליי בפן האישיותי אבל אני הרבה יותר מעורבת במה שקורה עם הקורונה...

יפההאמרלד
נשמע מעניין ממש העבודה של אבא שלך

יישר כח על הפירוט שושיאדיתאחרונה

אוקיי אז, מקצועות נוכחיים.

אמא - אומנית.

אבא - מהנדס.

הייתי רוצה שההורים שלי יהיו... אמ... בא נתחיל מכך שאני רוצה שההורים שלי יהיו אנשי משפחה,אז אי לכך ובהתאם לזאת, לא ימצא חן בעיניי זוג הורים שלא נמצאים בבית כמו "אסטרונאוטים" "צלמים בנשיונל גיאוגרפיק" או סלבים למיניהם.

למרות מה שציינתי, הייתי ממש גאה בהורים שלי אם הם היו מקריבים את הקריירה, ואת עצמם עם הכישרון שלהם לערך חשוב. גם אם במחיר שישאיר אותי לבד בבית.

אז אם אמא שלי אומנית, והיא יכולה לעשות עם זה טוב לעולם, אז אני גאה בה, שתהיה תרפיסטית באומנות, ותתן ערך חשוב לאומנות יהודית בפעילות שלה. 

ואם אבא אדם אנליטי - לא חסרים תפקידים שהוא יכול להועיל עם זה לארץ ישראל, בלימוד תורה, וכו'... הייתי גאה בו אם הוא היה מקובל שמשקיע את כישרונו בלימוד תורת הנסתר, ובשטח לתרום מכישוריו למן א"י וביטחונה, בכל מני צורות.

אני ממש גאה בהורים שלי כיום, כי הם עושים את המירב כדי לתרום מעצמם.

אני שואפת ללכת בדרכם (יותר לכיוון אבא שלי) ובהצלחה לכולם!!

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך