הורדת מחיר שיעורי נהיגה, אשמח לעצותיכםאוריה (בדוי)

אחותי ביקשה שאפרסם, תעירו הערות, תוסיפו , יש לי מייל ומספר טלפון שלה ונדאג שיעבור לטיפולה!

לכבוד ח"כ מרב מיכאלי

שרת התחבורה

יושבת ראש מפלגת העבודה

הנדון: בקשה להורדת מחיר שיעורי הנהיגה לבני נוער

שלום וברכה!

בשנים האחרונות, מחיר שיעורי הנהיגה רק עולה. אנו, בני הנוער, הזקוקים לרישיון סובלים מכך רבות.

ראשית, בשביל להשיג סכום כסף המתאים לכל שיעורי הנהיגה בני הנוער צריכים לעבוד 200 (!) שעות בממוצע, שזה זמן רב לכל הדעות.

גם מימון דרך ההורים אינו מתקבל על הדעת. מדובר בסכום אגדי שהורים למשפחות ברוכות ילדים לא יכולים להרשות לעצמם.

נוסף על כך, זמן העבודה בא בדרך כלל על חשבון לימודים, מה שיפגע בבני הנוער בעתיד.

לאור הנכתב לעיל, נבקש שתפעלי למען הורדת מחיר שיעורי הנהיגה לבני הנוער

ראינו לנכון לפנות אליך, אנו מקווים שתתני לנו את המענה הטוב ביותר כחברת כנסת סוציאליסטית וכשרת תחבורה הדואגת לציבור . 

בברכה,

כאן כתוב את השם שלי,

מקום המגורים,

מספר טלפון

וכתובת מייל

בשם בני נוער רבים.

אולי כדאי להוסיף עוד כמה שמות של אנשים ממקומות שוניםנ.ד.ב

[שתראה שבאמת רוצים את זה], במיוחד באריאל שלשם כל איזור גב ההר מגיע ושם המחירים ממש גבוהים.

או שהרבה בני נוער ישלחו מכתב כזה. [שתראה שזה דחוף]

ואפשר לגם לכתוב 200 שעות [ובד"כ יותר].

ואפשר גם להוסיף שזה מפחית את הרצון להתנדב כיוון שאנשים מעדיפים לעבוד כדי שיוכלו ללמוד נהיגה.

ואפשר גם לכתוב שאנחנו מנסים כבר המון שנים להוריד וללא מענה.

כנראה יש לי עוד דברים שלא עולים לי בראש כרגע...

יישר כח!

וואו תודהאוריה (בדוי)

מה זה ממש גבוהים? מה המחיר לשיעור באריאל?עץ הזית
כרגע 180, והבנתי שרוצים להעלות...נ.ד.ב

יש לי בחתימה👇קישור לעצומה שפתחתי בנושאאחד הגברים!!!
אפשר לשלוח גם אותה, יש מאות חותמים
אין לך אפילו 1,000 חתימות, זה לא יעניין מורי נהיגהמתנחל בראבק

תודה! אתקן.אוריה (בדוי)

אני נגדזה רק אני
אני לא רוצה שהמדינה תכפה על המורים מחיר מסויים, המורים ידרשו את הכסף שהם חושבים ואם לבני הנוער זה כל כך קשה הם ייאלצו לארגן מחאה שבה הם פשוט יפסיקו ללמוד נהיגה עד שיורידו להם את המחירים.
זכותך לחשוב ככה ואני מכבדת את זהאוריה (בדוי)

תודה רבהזה רק אני
מה הייתי עושה לו היית אומרת שאין לי זכות לחשוב ככה?
אין זה נושא השרשור אך אני מתנגד לאמירה "זכותך לחשוב כך ואני מכבד את דעתך" במקום לדון בדבר. הבריחה למקום ש"כל אחד חושב אחרת וזה בסדר" מוקדם מידי היא גישה פוסטרמוניסטית ובמקום לדון ולחתור לאמת פשוט סוגרת עניין עם העובדה שיש כמה עמדות בתחום.

האמירה הזו חייבת להגיע בסוף הדיון לאחר שכל צד שטח את דעתו ועיין ופלפל בדעות הנגדיות ואף על פי כן לא הגיעו להסכמה- או אז אפשר לפטור את השיח באמירת "זו זכותך לחשוב כך ואני מכבדת".
אתה יודע שאחותי הגדולה למדה נהיגה ב80 ש"ח לשיעור?מתנחל בראבק

המורים פשוט סוחטים תלמידים לנהיגה.

המחירים עולים כל הזמןפיקאר

מורה נהיגה לא נהיה עשיר מהמקצוע (אל תשכח שאם אתה משלם 180 לשיעור המורה משלם גם מע"ם וגם מס ובסוף הוא מקבל פחות מחצי) 

הוא מקבל יותר מחצי.מתנחל בראבק

לא. הוא עצמאי. יותר מחצי הולך למיסים וביטוחים סוציאליים.עץ הזית
אין לא מעביד שמפריש עבורו לקרן פנסיה, לפיצויים, לביטוח אובן כושר עבודה (וגם לא לקרן השתלמות).

עצמאי שרוצה להבטיח את עצמו ואת משפחתו, בדומה לביטחונות הסוציאליות שנהנה מהם שכיר - מפריש אחוזים גדולים מהברוטו.

ולכן נשאר לו נטו הרבה הרבה הרבה פחות מחצי מהסכום.
דווקא יש לו מעביד, כל מורה שייך לבית ספר ללימוד נהיגה,מתנחל בראבק

וזה גם אחד הדברים שמחזקים את הקרטל, לא צריך עשרות מורים בכל עיר, צריך שלושה בתי ספר.

מנש לא כולם שכירים. הם סוג של קואורפרטיבים. שותפויות.עץ הזית
ושכר המינימום היה 22 לשעהזה רק אני
ככה זה עובד.
ושוב אין לי בעיה שיורידו את המחירים, השיטה המאימה היא לארגן מרד תלמידים שלא ילמדו לכמה חודשים עד שיורידו להם את המחירים.
אם זה למירב מיכאלי צריך לכתוב יושבת ראשת משרד התחבורה🤭🤭🤭מתנחל בראבק

הפתרון זה פשוט לכתוב יו"ר עברי אנכי

אני חושב שצריך שכולנו נשלח את המכתב הזה, תשלחי את המייל שלה.מתנחל בראבק

אפשר להכין מכתב להחזרים כספיים למי שעבר?אהבת ישראל בנשמה

קודם צריך שהמכתב הזה יעבוד ואז נדבר על החזריםאוריה (בדוי)

היום בפינתנו: בני נוער לומדים מה זה שוק חופשיפשוט אני..
היום בפינתנו, מבוגרים לומדים מה זה קרטל.מתנחל בראבק

אלפי מורים לנהיגה חברו יחדיו, תוך תיאום מוחלט וחוסרפשוט אני..
אפשרות לסרב, כדי להעלות את המחירים?
לפחות באריאל...נ.ד.ב

זה לא קרטל, אלא היצע וביקושפשוט אני..
חוצמזה שחבר שלי שלמד אצל מורה באריאלנ.ד.ב

שאל אותו למה לא מורידים את המחירים והוא ענה לו שהיה משהו שניסה להביא רכב וללמד באופן פרטי, ויום למחרת הוא מצא את הרכב שלו שרוף...

אז אין קשר לשרת התחבורה, אלא למשטרהפשוט אני..
אל תצחקמתנחל בראבק

כל המורים במודיעין החליטו על מחיר אחיד, יום אחד הם החליטו להעלות בעשרה שקלים לשיעור, ככה בינתיים תוך ארבע שנים עלה בשישים ש"ח.
תבדוק ותראה שכולם במודיעין באותו מחיר

ואגב, איזה הסבר יש לך שהמחיר עלה כ"כ הרבה?

ההסבר מאוד פשוט: היצע וביקושפשוט אני..
הביקוש די קשיח, כלומר גם אם המחירים עולים עדיין כולם רוצים להוציא רישיון נהיגה.

לכן המורים יכולים להעלות את המחירים, לראות שבאמת היומו ממשיך להיות מלא כמו לפני ההעלאה, ואז אפשר בנחת להעלות פעם נוספת.

אם היומנים של המורים יתחילו להתרוקן, אתה תראה מהר מאוד ירידה במחירים.

אבל יותר קל לשלוח מייל חסר סיכוי לשרת התחבורה מאשר לארגן את החבר'ה למעשים שיכולים באמת לעזור...
כבר ניסו את זה המון פעמיםנ.ד.ב

אבל אין ברירה, זה לא עוזר וגם חברה צריכים את הרשיון, ובאיזור של גב ההר אין אפשרות אחרת מאריאל... [ואלה שהתחילו רשיון לא יפסיקו באמצע]

בדיוק מה שאמרתי: ביקוש קשיחפשוט אני..
לכן המחירים יכולים לעלות. זה א''ב בכלכלה
אם יש דברים כאלה, זה כנראה לא חוקי..אדם כל שהוא

וצריך לבדוק האם אפשר לפעול נגד זה בכלים חוקיים, אולי דרך רשות התחרות. [לפני שפועלים בכלים משפטיים, צריך גם לבדוק הלכתית האם הם מותרים. ייתכן למשל, שחייבים להזהיר קודם].

אבל אין כאן שום מונופול!היום יהיה שמח✨
אם באמת בעיר מסוימת כל המורים תיאמו מחירים..אדם כל שהוא

כמו שנכתב קודם, אז זה כנראה נחשב לקרטל, ואסור ע"פ החוק.

זה באמת לא חוקי, הבעיה היא חוסר אכיפהמתנחל בראבק

יש בעיהשפיר כאמרתי
בגלל שמדובר.ת בכבוד.ה מירב מיכאלי אל תכתוב משפחות ברוכות ילדים כי היא נגד זה וברור שאל תזכיר אתאריאל
הבעיה לדעתיהיום יהיה שמח✨
זה שאין מספיק מורים ויש הרבה תלמידים= ביקוש גבוה מול היצע נמוך וככה המורים יכולים להעלות את המחירים כמה שבא להם.
הבעיה היא שמשרד התחבורה לא מכשיר מספיק מורים בשנה!! ואת זה צריך לכתוב למרב מיכאלי, כי להתערב בשוק חופשי היא לא תתערב וזה גם לא יעבוד
יש אנשים שרוצים להיות מורי נהיגה ואין להם אפשרות לקבל הכשרה?אדם כל שהוא

נראה לי שההסבר הוא אחר - לשיעורי נהיגה יש עלויות נלוות גבוהות (דלק, בלאי של הרכב ועוד) והמשכורת של מורה נהיגה בסופו של דבר לא כ"כ גבוהה. לפי אתר alljobs - המשכורת החודשית ממוצעת של מורה נהיגה היא באזור 13,000, שזה גם בערך השכר הממוצע במשק.

אם יהיו הרבה יותר מורים, והשכר ירד, לחלק מהמורים כבר לא ישתלם לעבוד במקצוע, והם ילכו לעבוד במקצוע קל יותר או רווחי יותר, ושוב ההיצע יקטן והשכר יעלה. כך באופן טבעי מתאזנים הביקוש וההיצע.

אז איך אתה מסביר את זה שהמחיר כל הזמן עולה?מתנחל בראבק

בגדול, גם השכר הממוצע עולה.אדם כל שהוא

אם יש לך נתונים מדוייקים יותר - נניח, בכמה המחיר של שיעור נהיגה עלה בחמש השנים האחרונות, יהיה אפשר לבדוק האם זו עליית מחירים חריגה.

אני מסתמכת על מה שקראתי כאןהיום יהיה שמח✨
תגובה לשרשור: "על איך להיות מורה נהיגה" שפתח shai3349 - לימוד נהיגה

בשוק שמתנהל טוב המחיר צריך להיות איזון בין ההיצע לביקוש, אם פעם היו שיעורי נהיגה בשבעים שקל כנראה שזה היה רווחי למורים.
אגב, הרבה מהמורים הם פנסיונרים שאין להם מקום עבודה אחר, ואם הם מורים כנראה גם שאין להם תואר שהם יכולים לעבוד בו.
1. צריך שיהיה סינון והכשרה, כדי למנוע אסונות..אדם כל שהוא

2. אני לא יודע מתי שיעור נהיגה עלה שבעים שקל, אבל כנראה שאז זה היה רווחי למורים, זה לא אומר שזה עדיין רווחי.

לאורך השנים, עלו השכר הממוצע במשק ושכר המינימום, מה שהיה משתלם פעם, לא משתלם היום.

לפי בדיקת 'גלובס' לפני 13 שנה - מחירי השיעורים נעו בין 80 ל-120 שקל ל-40 דקות. בינתיים, השכר הממוצע במשק עלה בקרוב ל40%, שזה אומר שאם מחירי השיעורים היו עולים באותו יחס, המחיר צריך להיות בין 110 ל165.

ובכל זאת בהרבה מקומות זה יותרנ.ד.ב

במיוחד באריאל...

יכול להיות ששם יש פחות היצע של מורים..אדם כל שהוא

הרבה פעמים, בכל מיני תחומים, במקומות קטנים יחסית, יש פחות תחרות, והמחירים בהתאם.

וכל עוד המחירים לא גורמים לתלמידים לעבור לערים אחרות, [או למורים מערים אחרות להגיע לשם], אין להם סיבה להוריד מחירים.

אבל במקומות כאלה, הסיכוי שפיקוח מחירים יגרום למחסור יותר גדול במורים גבוה, ואז פשוט תלמידים יאלצו ללמוד הרבה יותר רחוק.

בר כתבתי שהיו שרצו לעשות ולא נתנו להם...נ.ד.ב

מירב מיכאלה היא הראשונה שתתערב בשוק חופשימתנחל בראבק

היא הכי סוציאליסטית בכנסת.

אם יקבעו מחיר קבוע לא יהיו מוריםהיום יהיה שמח✨
יהיו מורים, לכמה חודשים הם ישבתו ואחרי זה יחזרו.מתנחל בראבק

מאיפה אתה מתיימר להגיד ככה?היום יהיה שמח✨
וגם אם מה שאתה אומר נכון לא ייכנסו מורים חדשים
למה שלא ייכנסו? יש שם אחלה כסף.מתנחל בראבק

לא אם יהיה עליו פיקוחהיום יהיה שמח✨אחרונה
מישו עכשו כתב לי בעצומה, שאם יש 3,000 חתימות,השר חייב להתיחסאחד הגברים!!!
זה סוג של חוק
אבא שלו היה סגן שר והוא מבין בזה
לא קראתי הכלאיכה

אבל כדאי לכם לדרוש שהמחיר יהיה בפיקוח ממשלתי

כמו שאפחד לא יכול למכור חלב ביותר מ5.9 (נגיד, אין לי מושג) ככה אף מורה נהיגה לא יוכל לדרוש יותר מטווח מסויים שיקבע משרד התחבורה.

עוד כדאי להוסיף,

שאתם פונים אליה בשל מצביעי העתיד, זה אמור לעשות יותר מוטיבציה לפעול לעניין.

וחוץ מזה, הייתי פחות מדגישה את הקטע של משפחת ברוכות ילדים, כי תכלס לא רק הנוער הדתי לאומי על הפרק, אלא כולם.

הייתי כותבת שאתם נמצאים במקום מורכב, שאתם בסך הכל בני נוער, בסביבות גילאי 18, והעליה הבלתי פוסקת של המחירים מכניסה אותכם למקום שאתם לא יכולים להתמודד מולו ולמנוע את העליה במחירים ולהחזיר אותם למחירים שפויים יותר, לא כאלה שאתם לא יכולים לעמוד בהם ושגורמים לכם להוציא סכומי עתק שפוגעים ביכולת הכלכלית שלכם לעמוד בפני עצמכם בהמשך דרככם.

(לא בטוחה שהניסוח ממש מתאים, אבל תנסו לשאוף לנגן להם על האינטרסים שלהם שהם רוצים לדאוג לטובתכם)

ורק היום נכנסתי דרך המחשב, אז ראיתי דרך הראשי

אלופים, הלוואי והמאבק שלכם יצליח!

וואו, מסכים לגמרי. רעיונות מצוינים!נ.ד.ב
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך