פורום נוער וגיל ההתבגרות
בהנהלת: חצילוש
מכתב פתיחה
מהו היחס התורני לביקורת המקרא?שפרינצא בוזגלו
אין ללמוד מהםתות"ח!
להוריד את גדולי ישראל ולחשוב שהם בגובה העיניים שלנו והם כמונו בדיוק וכו'...זו כפירה.
התורה היא אידיאלית, קדושה וגבוהה, זה שהם נמוכים לא אומר שהם צריכים להוריד אותה לרמה שלהם, הם צריכים להתעלות ולעלות אליה, אם הם רוצים...
כשאני חושב על זה עכשיו, לא בדיוק הבנתי את פשר השאלה...
מה ההו"א ומה בדיוק את רוצה לברר...?
כפירהמח"פ
קפצתי מהראשי - חושב שיותר מתאים לבית מדרש.חמדת66
את צריכה גם לנסות קצת להגדיר יותר את כוונתך ב"ביקורת המקרא".
ביקורת המקרא - בחוץבן מכיר
חקירת התנ"ך באמצעות המדע - בפנים.
הבעיה העיקרית של שיטת ביקורת המשנה היא שהיא מניחה שאין נבואה, ואז מנסה לענות על שאלות כמו "איך מתואר שאברהם אבינו רדף אחרי ארבעת המלכים עד דן בעוד שהשם הזה ניתן כ - 550 שנה מאוחר יותר?.
הבעיה העיקרית של שיטת ביקורת המשנה היא שהיא מניחה שאין נבואה, ואז מנסה לענות על שאלות כמו "איך מתואר שאברהם אבינו רדף אחרי ארבעת המלכים עד דן בעוד שהשם הזה ניתן כ - 550 שנה מאוחר יותר?.
אכן.תות"ח!
גם הרבה מהם טוענים שיש שני ישעיהו, כיוון שלא יכול להיות שהוא ניבא דברים שקרו הרבה אחרי זמנו...
והופכים את כל גדולי האומה ואבותינו לאנשים עם רצונות שפלים ונמוכים כמוהם, ולא מכירים בזה שהם היו גדולי עולם ואנחנו לא מתקרבים לקרסולם...
בושה וחרפה, "תנ"ך בגובה העיניים"....
איך אני שונא את הדיבורים האלו של "להנגיש את התנ"ך לזמנינו" או כל המילים המכובסות האלו, פשוט מזעזע ונורא איך הם רוצחים את התנ"ך...
ואז הם שואלים אותנו: "מה, אתם מפחדים משאלות נוקבות?"
"אנחנו אנשים נאורים ולא מפחדים משום דבר"
מילים אחרות לחוסר יראת שמים ופריקת עול...
אגב, מי שרוצה, הרב שרקי מזכיר לפעמים בשיעורים שלו על אנשים כאלו, זה די מעניין...(הוא עושה את זה הרבה יותר טוב ממני...
).
מי שחפץ למצוא שיעורים שלו, יש לו במכון מאיר וגם יש לו ערוץ יוטיוב משלו....
תנ"ך בגובה העיניים הוא שונה לגמרי מביקורת המקראבן מכיר
עירבבת פה שני עניינים.
אני די בטוח שהרב שרקי מסכים (או לפחות מאשר) את שיטת תנ"ך בגובה העיניים
אני די בטוח שהרב שרקי מסכים (או לפחות מאשר) את שיטת תנ"ך בגובה העיניים
צודק...תות"ח!
שני דברים שונים...
ביקורת המקרא- לכו"ע לא.
תנ"ך בגובה העיניים- גם לא.
לדעת רבני הגוש- כן (מה שמצטרף לחוסר יראת שמים שלהם...).
הרב שרקי לא שידוע לי שהוא בעד השיטה הזאת, ממש לא...
מה זאת אומרת לפחות מאשר...?
הוא לא יוצא עליהם בחריפות כי הוא לא הסגנון הזה שיוצא בחריפות כנגד אנשים, הוא לא קווניק, אבל הוא בהחלט לא נותן גושפנקא ואישור לשיטה הזאת, שמי שנוקט בה חושב שהוא והתנ"ך היינו הך: "כי גבהו דרכיי מדרכיכם ומחשבותיי ממחשבותיכם"- נראה לי שהם שכחו לקרוא את הפסוק הזה....
הוספתי לתור, מוזמן לצפות גם כןבן מכיר
אשריך...
!תות"ח!
תודה...
הנה, מצאתי סרטון שבו הוא מדבר על זה...תות"ח!
הנה, רואה...?
היה ברור לי שהוא לא תומך בזה...
מצד שני, הוא גם לא תומך בשיטה שלא מדברת בכלל על גדולי עולם...
אך גם תנ"ך בגובה העיניים, רואים את גדולי העולם כאנשים בעלי יצרים ואנשים קטנים...
תצפה בכל הסרטון ותבין, דברים חשובים ביותר...
הטענות שלך על התנ"ך בגובה העינייםבן מכיר
(להלן תג"ע) מעט מגוחכות, בעיקר כי זה נראה כאילו מעולם לא ניסית לבדוק את השיטה ואת היסוד התורני שלה.
כיוון שאין לי כוח וזמן להתווכח על הנושא, אני מציע שתודיע שאתה "משעה" את הוצאת שם הרע על רבני הגוש ותומכי תג"ע עד שתבדוק היסוד התורני של הלומדים.
יום טוב.
כיוון שאין לי כוח וזמן להתווכח על הנושא, אני מציע שתודיע שאתה "משעה" את הוצאת שם הרע על רבני הגוש ותומכי תג"ע עד שתבדוק היסוד התורני של הלומדים.
יום טוב.
הנה, תראה את הסרטון של הרב שרקי ששלחתי...תות"ח!
הדברים של השיטה הזאת מזעזעים...
תסתכל משפט מכתבה בסרוגים: "הרב עידו פכטר שוב עשוי לעורר סערה בעקבות דבריו על הדרך ללמוד תנ"ך: "וכי דוד לא חטא באשת איש? וכי יעקב לא ביקש את רחל כדי לבא עליה? וכי משה לא סבל ממשבר מנהיגות?""
בושה וחרפה, אתה מבין איך הם מדברים...?
כנראה אותו רב לא קרא את הגמרא: "כל האומר דוד חטא אינו אלא טועה"...
רק כשאין מסורת ואין יראת שמים, זה מה שקורה...
אני יודע היטב מה השיטה שלהם ובדיוק לכן אני אומר את מה שאני אומר....
אה, ועוד משהו...תות"ח!
אין צורך לאכול חזיר בשביל להבין שזה אסור...
אין צורך "להתנסות" בשיטה הזאת, זה אסור, כמו שאומרים תמיד: "אל תנסו בבית"....
לא אמרתי לנסותבן מכיר
אמרתי לראות מה טיעוני התומכים, בדיוק כפי שאני לא אוכל חזיר אלא שואל את הרב שלי למה זה אסור.
לא יודע אם הרב נבון מתעסק בזהבן מכיר
אבל באופן כללי אני ממליץ עליו
מתעסק במה...?תות"ח!
בתנ"ך בגובה העיניים...?
ואולי אשמע אותו, אבל אני לא כ"כ אוהב את השיעורים של הרב נבון, הוא חולק על גדולים שהוא לא ברמתם....
צריך קצת ענווה לפעמים, במיוחד אם אתה תלמיד חכם, אחרת זה לא מתכון טוב לשום דבר...
אני לא אופתע אם הרב נבון מתעסק בזה, אבל אני עדיין מקווה שהוא לא הגיע לשם...
הנה, הבאתי את דעת התומכים...תות"ח!
והיא פשוט מזעזעת...
צודק, לפעמים צריך גם לראות את הצד השני כמה הוא לא צודק וככה גם בעצם השתקת את הפחד שלפעמים קיים וגם ראית ונוכחת לגלות עד כמה היא נוראה ולא נכונה....
ואם הגעת למצב שאתה שואל את הרב שלך למה חזיר אסור, המצב לא טוב, אגב, אבל בסדר, לא משנה....
איפהבן מכיר
שלחת קישור לשיעור או מאמר שמסביר את העניין מאחורי תג"ע?
די, אל תכניס לכאן פוליטיקות,מתנחל בראבק
אני לא מסכים עם תנ"ך בגובה הגרביים, אבל אל תתחיל להכניס כאן מריבות. רוב רבני הגוש מתנגדים לזה.
תות"ח!
חשבתי ששם זה מוסכם לכו"ע, אם כך- שמח לשמוע...
קיבלתי...
ואהבתי את השם, תנ"ך בגובה הגרביים....

להלן, תנ"ך בגובה העינייםשחר אורן

עכ"פ רבני הגוש אכן מתנגדים- למונח תנ"ך בגובה העיניים.
זה תהילים בכללפיקאר
![]()
זה רק לפי החזו"א של "חוט המקיף" (מתפלפל)הָיוֹ הָיָה
??שחר אורן
בהדס משולשהָיוֹ הָיָה
החזו"א חידש שאי"צ שייצאו שלושת העלים באותה נקודה, אלא די שאם נקיף הענף בחוט - תהא יציאת עלה זה נוגעת בו מעליו ויציאת עלה זה נוגעת בו מתחתיו.
וזו רמת ה"בגובה" שבין התהילים לעיניים בתמונה הנ"ל.
אה..שחר אורן
יש בזה משהו.
אני ממש לא מסכים עם האמירה הגורפת לגבי רבני הגוש. וד"ל.הָיוֹ הָיָה
לאיזו אמירה בדיוק התכוונת...?תות"ח!
ולמה...?
שהם תומכים בזה ושהם חסרי יר"ש.הָיוֹ הָיָה
כבר הבנתי שטעיתי...תות"ח!
והם לא תומכים בזה...
לגבי חוסר יראת שמים, בהחלט יש מוטיב כזה אצל רבני הגוש, שהם חולקים על רבנים שגדולים מהם וכו'...
תלוי למי אתה קורא "רבני הגוש".הָיוֹ הָיָה
הם כוללים את הרב ליכטנשטיין, לדוגמה.
נו, אז לא דיברתי על הרב ליכטנשטיין...תות"ח!
צודק, רבני הגוש זה שם כללי מדי למי שאני מתכוון...
כמובן שהתורה שוללת את דעותיה של ביקורת המקרא.היום יהיה שמח
יש בינהם מחלוקות על עובדות ( לפחות בהסתכלות פשטנית על התורה). האם לתורה יש את הסמכות לשלול את ביקורת המקרא (וכן להפך) זו שאלה נוספת, אבל ברור שהם לא מסתדרים יחד.
לדעתי אפשר.... וצריך ללומד ביקרות המקראהכול לטובה!
כי המון פעמים בחיים ידברו איתך על כך ולא יהיה לך תשובות על כך...
את צריכה ללומד את זה בדרך שלך את התושבות לביקורת המקרא!!
המון פעמים אתה פוגש אנשים , ואומרים לך דברים ואינילך מושג מה לעונת ואיך זה מסתדר לכן לדעתי צריך ללומד תושבות לביקורת המקרא.. וגם מהי הביקורת... איך תדעי לעונת למשהו בלי לדעת מה הביקורת...
וזה מאוד חושב!!!
אחותי סיפרה לי שבמכללה שאלו \ אמרו לה שהיה שני ישעיה היא בכלל לא ידעה שיש טענה כזאת היא לא ידעה כלל מה לעונת על כך
לכן לדעתי זה משמועתי לדעת ולא מיד לתוקף נגד
נו, זה כבר משהו אחר...תות"ח!
יש הבדל בין האם זה לגיטימי וזה כשר ביקורת המקרא ובין האם צריך לדעת את טענותיהם כדי לדעת להשיב להם.
אם אדם לומד את טענותיהם כדי להשיב להם, אז זה בדיוק ההיפך, המטרה שלו היא להשיב להם ולנגח אותם, לא חלילה ההיפך...
האם זה חכם תמיד...?
לא בטוח...
כמו שלא תתחילי ללמוד לי עכשיו את התשובות לכל המסיונרים והכופרים, כך גם פה...
בגיל נעורים קטן האדם צריך עדיין להישאר ברמה מסויימת ולא להתחיל להתווכח עם דתות ועם אנשים שלמדו הרבה זמן וחיפשו את הטענות הללו, וצריך הרבה חוכמה וידע בשביל לענות להם...
לכן, אמנם תלוי באיזה גיל ואלו טענות ורמה לומדים, אך לא תמיד לומדים את טענותיהם, גם אם זה למטרה טובה...
ברור שכדאי שאדם ידע דברים בסיסיים ולאט לאט ימצא את הזמן ללמוד על טענותיהם, אך שלא יתחיל להתמקד בזה, זה לא התפקיד ולא העיקר של האדם, קודם שילמד פשט תנ"ך איך שיהודים לומדים ואז שילמד גם שיטות אחרות ואיך לענות להם....
אני חושבתהכול לטובה!
שאם יש אפשרות אז כדאי ללומד את התושבות של האלו וכו.. ..
מה זה הספר הכוזרי?
קיצר דעתי שצריך ללומד את זה
וכן זה חושב לדעת איך ללומד ובאיזה גישה ללומד את זה...
אבל זה מאוד חושב!!
מה זה הספר הכוזרי?
קיצר דעתי שצריך ללומד את זה
וכן זה חושב לדעת איך ללומד ובאיזה גישה ללומד את זה...
אבל זה מאוד חושב!!
....תות"ח!
גם ספר הכוזרי, לא לומדים אותו מגיל קטן, לומדים אותו מגיל מסויים.
ונגיד ספרו של רס"ג, לומדים בגיל קצת יותר מאוחר כיוון שהוא לא מתאים לכל גיל.
ו"מורה נבוכים", שהטענות שם יותר מסובכות ויותר קשות לומדים בגיל מבוגר יותר.
שימי לב שהדוגמא שלך הייתה ממישהי מבוגרת שהייתה במכללה.
בן אדם סתם כך לא אמור להיפגש או להתמודד באופן רגיל עם אנשים כאלו ועם טענות כאלו, ולכן אין צורך שילמד עכשיו טענות כנגדן.
מדוע...?
כי כשאדם לומד מה להשיב, הוא גם לומד את השאלות ואת הקושיות, וכשאדם לא מספיק מבוסס אמונית זה עלול לפגוע באמונתו, ולכן אין צורך עכשיו להתחיל ללמוד על זה לפני שאנחנו מבוססים באמותנתינו, בדרכינו ע"י לימוד התורה וההלכה ובנייה מבוססת של דעתינו ואמונתינו ועולמינו הרוחני, השקפת עולמינו וכו'....
לכן, לא אומר לא ללמוד בכלל, לא להתכחש לזה ולהיות מודע לזה, ומצד שני לא להיכנס לזה ולהתמקצע בזה ולהתחיל ללמוד תשובות וטענות לכל שאלותיהם, לאט לאט נבנה את עולמינו הרוחני ונלמד את הטענות ואיך משיבים עליהן, לא בבת אחת ולא כאלו שאלות שלא מתאימים לנו.
גם הרבה פעמים הרבה מהשאלות שהם שואלים, אם היינו מחכים אחרי שנלמד קצת מן המקורות ונשמע רבנים, טענותיהם היו מגוכחים בעינינו, כבר היינו יודעים את התשובה, הרבה פעמים שאלותיהם מופרכות מעיקרא והכל בנוי על שקר ועיוות שמי שמכיר קצת מן המקורות יודע שזה שקר.
בקיצור, מקווה שהובנתי ובהצלחה לכולנו...!
כןהכול לטובה!
אבל בהתחלה לפי איך שכתבתי שללתי את זה לחלוטין ולדעתי אוסר לשלול
וכן כול אדם שחיי בעולם ,
בוטח יתקל בשאולת האילו וגם אם לא נגדו ישירות
יראה ולא ידע מה לעונת וזה יהיה הרבה יותר קשה מאשר אדם שלא ידע כלל שזה קיים
למשל דוגמא על עצמי אני ומשפחה הלכנו לטייל הייתי בערך בת 8והיה איזה איש שהיה בטיול שאמר
"התנך זה אגדה מאוד יפה'"
וואלה אבא שלי ישב והסביר לנו יום שלם מאיפה הוא הגיע לזה ולמה זה לא נכון..
וכן אני כן חושבת שזה היה משמועתי שהוא עושה את זה!!
וכן בכללי ילד יש לו שאלות ואם הורה יתעלם כי זה לא לעניין
יקרה ההפך
ילד צריך לדעת תושבות!!!
תמיד תמיד הוא ייפגש עם אנשים הוא לא חי בגטו...
הוא בן אדם!!
ולא רק זה אני בגן לימדתי כוזרי ברמה של גן
וכן זה לא סותר
לדעתי זה חובה ללומד את זה!!!
וכן כול אדם שחיי בעולם ,
בוטח יתקל בשאולת האילו וגם אם לא נגדו ישירות
יראה ולא ידע מה לעונת וזה יהיה הרבה יותר קשה מאשר אדם שלא ידע כלל שזה קיים
למשל דוגמא על עצמי אני ומשפחה הלכנו לטייל הייתי בערך בת 8והיה איזה איש שהיה בטיול שאמר
"התנך זה אגדה מאוד יפה'"
וואלה אבא שלי ישב והסביר לנו יום שלם מאיפה הוא הגיע לזה ולמה זה לא נכון..
וכן אני כן חושבת שזה היה משמועתי שהוא עושה את זה!!
וכן בכללי ילד יש לו שאלות ואם הורה יתעלם כי זה לא לעניין
יקרה ההפך
ילד צריך לדעת תושבות!!!
תמיד תמיד הוא ייפגש עם אנשים הוא לא חי בגטו...
הוא בן אדם!!
ולא רק זה אני בגן לימדתי כוזרי ברמה של גן
וכן זה לא סותר
לדעתי זה חובה ללומד את זה!!!
...תות"ח!
ברור שיש עניין ללמוד, אך כל גיל ומה שמתאים לו ולא ללמוד כמו מישהו בוגר שלומד, אחרת זה לא טוב.
לגבי הדוגמא שלך, זה נכון, אבל רק כי השאלה כבר צצה והמישהו הזה זרק את השאלה לאוויר, ברגע שיש שאלה כבר אז לא מדחיקים אותה, וצריך לענות עליה ולהתמודד איתה ולא להדחיק אותה, אך מלכתחילה בגילאים קטנים יותר, כל אחד וגילו הוא, לא צריך להיפגש עם דברים כאלו ולהוסיף לעצמינו עוד שאלות, כדאי לתת לתהליך החיים שבסופו של דבר נתגלגל לשם באופן עצמאי ונהיה הרבה יותר בנויים לכך מאשר מישהו שבגלל הפחד מזה שהוא לא יצליח להתמודד קפץ למשהו שהוא לא וזה לא עשה לו טוב.
איך נדע בתור הורים אם הילד שלנו בדרך מהבית ספר או משהו כזה לא נפגש עם שאלה כזאת...?
אז פה באמת אנחנו צריכים לתת קצת אמון בילדים שלנו, ולסמוך עליהם שבשעת האמת כשיהיו להם שאלות ותהיות, ולכולם זה בא בשלב מסויים, מי יותר ומי פחות, הם ידעו לפנות אלינו ולפתוח את הנושאים האלו ואת השאלות האלו.
אצלנו בבית תמיד בשולחן שבת אף אחד לא מפחד לשאול שאלות ותמיד אבא שלי עונה עליהן ומפרט עליהן, וכל אחד צריך ליצור את האווירה הזו שהבן שלו תמיד יוכל לפנות אליו לכל שאלה והוא יעזור לו, יענה לו, כמובן, באופן ענייני, וכשהוא לא ידע אז הוא יגיד לבן שלו שהוא לא יודע ושהוא ישאל את הרב שלו ואז ישתף את הבן בתשובה, ובמקרה הצורך גם יתמוך ויעודד אותו ויגיד לו "מה כן", מה דרך היהדות, מה היהדות אומרת במקרה הזה וכדו'....
נכון, לכן לילדים צריך ללמד אמונה, זה אחד הדברים החשובים וכיום במיוחד, אבל צריך לדעת לא להפגיש את הילד עם משהו שלא מתאים לו ולא נכון לו, נכון, יהיו ילדים ספציפיים ובודדים שכן יפלו קרבן לאנשים עם טענות מסויימות, מסיונרים וכדו'...אך מה לעשות, עליהם נסמוך שישתפו ולא ידחיקו את השאלות, ולא שכולם סתם תיפגם אמונתם בגלל מספר מסויים של ילדים שזה יקרה להם, ועוד שגם לא תמיד התשובה לילד תהיה פשוטה, והיא תהיה ארוכה וקשה להסבר לילד, ואז אתה לוקח סיכון שבשלב התשובה הוא יאבד את זה ואז סתם הרסת לו עוד יותר, כי עכשיו הוא נתקע עם השאלה, ואתה זה שבגללך הוא נתקע עם זה ל"ע.
אם נמשיל את זה במשל, ברור שעדיף לחסן מישהו ולא לתת לו להיות חשוף למחלה, אבל אם אחרי שתחסן אותו בנגיף הנגיף לא יהיה מספיק מוחלש ויפגע באדם, אז אתה בעצמך גרמת לו לחלות ועדיף היה שלא תביא לו את החיסון כלל, רק מי שכבר נפגש עם הנגיף כדאי לקחת את הסיכון ולתת לו כי זה הסיכוי היחיד להציל אותו.
הדוגמה עם החיסונים מראה כמה זה לא נכוןחושבת בקופסא
כמו שהחיסון מכין את הגוף לנגיף ועדיף כמובן לא להיתקל בו, אבל הסיבה היחידה שתוכל לא להיתקל בו שכולם יהיו מחוסנים, ככה עדיף לדעת את התשובות לשאלות כפירה מראש גם אם מעולם לא תתקל בכופרים, כדי להיות מוכן.
אבא שלי פעם לקח קורס באונברסיטה על יהדות מול נצרות וחלק מדרישות הקורס היו לקרוא את הברית החדשה. הוא שאל את הרב שלו שאמר "האם יש סיכוי שאם תקרא את הספר הזה תהפוך לנוצרי?" והוא חשב וענה שלא, עשה את הקורס והכל היה בסדר.
יש גם עניין של להיות חלשים באמונה אם שאלה קטנה מערערת אותך. חשיפה לרעיונות של כופרים ומתן תשובות ממוקד גם אם זה לא יכסה את כל השאלות שיהיו לך או שתיפגש איתן, זה ייתן את הידיעה שיש תשובות, וכל עולמך לא יחרב משאלה פשוטה.
האמונה שלך הרבה יותר עמוקה ומבוססת בעיקר מול עצמך אם יש לך הסברים ודיוקים ולא סתם "כי ככה".
אבל אם אתה מדבר מדבר על גיל קטן של יסודי ומטה הם פשוט קטנים מידי כדי להבין את זה, כמו שלא תלמד אותם חקר פונקציות אין מה להטריח אותם בזה כשהם לא מוכנים. פשוט עונים על שאלה אם יש להם ובאופן כללי עושים מודעים לכך שיש תשובות, ואת הבירור המורכב שומרים לגיל המתאים.
רק לציין:הָיוֹ הָיָה
אינני יודע מה היו השיקולים של אביך ורבו, ובוודאי כל מקרה לגופו. אך אין ללמוד מכאן הוראה כללית, כיוון שבעיקרון האיסור לעיין בברית החדשה אינו "שמא נהפוך לנוצרים" אלא "אל תפנו אל האלילים".
צריך להיזהר כשמפרסמים דברים כאלו, ולסייג.
כתבתי שהוא שאל את הרב שלוחושבת בקופסא
וגם זה מה שאני זוכרת שהוא סיפר לי ממה שהוא שמע מהרב, די ברור שזה לא ציטוט מדויק והדיון היה עמוק יותר.
לא אמרתי שכתבת משהו לא בסדר.הָיוֹ הָיָהאחרונה
אמרתי שצריך לסייג.
....תות"ח!
דיברתי על גילאים קטנים, וגם על גילאים יותר גדולים מיסודי, חטיבה ותיכון, לא צריכים ללמוד עכשיו כ"כ הרבה טענות כנגד הנצרות כי התפיסה שלהם אכן עדיין לא מספיק עמוקה, מה לעשות, וגם לא הכל הם יבינו, ולכן אין טעם שילמדו את זה באמת וזה סתם יכול להלעיט אותם בשאלות שאותן הם יבינו אבל התשובות יהיו מורכבות מדי בשבילם, לא צריך להיות ילד קטן כדי להבין שלא הכל אנחנו מבינים, וכמו שיש סיווג לסרטים מגילאים מסויימים, וגם אחרי גיל 13 יש כל מיני סיווגים עדיין, כי זה שאדם לא ילד לא אומר שבהכרח הוא מספיק בוגר לכל הדברים, וכל עוד הוא עדיין בן נוער בהחלט הוא לא מספיק מוכן להתמודד עם כופרים ואפיקורסים ועם טענותיהם.
ושוב, אחזור על הדוגמא שנתתי כבר שתביני, הספר "מורה נבוכים", שלא מתאים לבני נוער כלל ורק לגילאים יותר גדולים זה מתאים.
ככל שעולים בגיל התפיסה המחשבתית המורכבת משתכללת ויכולה להיות ברמה יותר גבוהה, והגילאים הקטנים זה יותר בחינת היסודות, ולכן לאט לאט עולים ברמה ולא ישר כשאתה בגיל בר מצווה אתה יכול לקפוץ לרמות של מבוגר בעניינים האלו.
מה התשובה ל"יש שני ישעיה"? ואיך הם בכלל הגיעו למסקנה הזאת?חושבת בקופסא
כי מפרק מ' בישעיהצ'יאל
יש נבואות נחמה שמתייחסות למקדש כחרב, ואל העם בגלות. וגם נזכר במפורש שמו של כורש, ומי שכופר בנבואה לא יכול לקבל את זה.
אני לא חדשההרהמורניק
למה כ"כ משעמם פה?????
כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל
או לשטו"ל
לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים
אני פהשמיניסט באמ"ש
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
את יכולה להפסיק להספיםנקדימון
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
..יהודי חסידיאחרונה
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
הפצות!!יהודי חסידי
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי
וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
...יהודי חסידי
....יהודי חסידי
...יהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
מחפשים בני נוער לכתבהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.