המטרה היא חזרה בתשובה?ישראלית2❤🇮🇱
מה לנו,בתור שומרי תורה ומצוות המטרה? שאנשים אחרים יחזרו בתשובה?
חשבתי על זה כי פעם זה היה נראה לי לא בסדר ומוזר שאנחנו כביכול צריכים לשכנע אחרים להצטרף אלינו (קצת להבדיל כמו כת..) אבל אז חשבתי על זה שתכלס זה כי אני מאמינה שזה הדבר הכי טוב ואני רוצה שגם אחרים ירגישו את זה. אז זה בסדר,לא..?
ומה עם לכבד כל אחד איך שהוא בלי לנסות לשנות,לשכנע ולהשפיע?
(הגיע הזמן האחרון דיי עורר את זה יותר..😅)
קיצר האידאל זה שכולם יחזרו בתשובה?
@אני ועצמי

ושאלה😁 (אולי חסרת טאקט)
יש כאן חברה לא דתיים?
אני לא חושבת שזה ה-מטרה..הפילוסופית

אוףף חייבת לעוף כשאני יחזור אני יענה לך רק שתראי שלא מסננים אותך...

אם היינו מאמינים באמת שהיהידות והחיבור לרבש"עשמינייייייסט

זה הדבר הנפלא בעולם מה אכפת אם איזה חילוני אחד קצת מתלונן שאנחנו "כת?" מה זה "להצטרף אלינו"? כל אחד הוא נשמה בפני עצמו וצריך לגלות את האור המיוחד שלו בעולם ואת הקשר האישי שלו עם בורא עולם ולא להיכנס עכשיו לחומות ומבצרים של פוליטיקה דתית. אז ברור שצריך לכבד ולעשות הכל באהבה ושמחה ולא בכעס ודחיקת השעה של "בואו מיד".

האידיאל שהדתיים יחזרו בתשובה. גם החילונים אבל זה יותר קל, הם בכל מקרה מרגישים שהם צריכים... הבעיה היא יהודי שמגדיר את עצמו דתי, סבבה לו בחיים, הוא שומר, מדקדק, מקפיד על קלה כבחמורה- למה לו לחזור בתשובה? למה לו להתקרב לה'? זה בשביל ההזויים האלה שמחפשים רוחניות וריגושים..

ה' כל כך מתגעגע אלינו, כל כך רוצה שנשוב אליו בצורה הכי פשוטה וכנה, שנחזור לדבר איתו בהכי פשטות שבעולם, להיות שמחים ומאושרים בבחינת "עז וחדווה במקומו" לשוב למקום האמיתי שלנו, שנרגיש בבית אצל בורא עולם כמו שהנשמה שלנו הרגישה לפני שירדה לעולם...

זה הפשט של המשפט שרבי נחמן אמר- "בסוף כולם יהיו ברסלב- לב בשר. לכולם יהיה את התבלין המיוחד שרבי נחמן מברסלב הוסיף לחיים היהודיים הרגילים- השמחה והחיבור לבורא עולם ברמה הכי אישית והכוללת את כל תחומי החיים בכל מצב ובכל מקום. חסיד מבוגר אמר לי - "אתם חסידי ברסלב- לוקחים את הרבש"ע ברצינות!" הוא באמת כאן. והנה אני הולך לדבר איתו! שכולם יזכו בעזרת ה', בהצלחה.(אגב המפתחות לקירוב רחוקים נמצאים בתורה י"ד ובתורה נ"ט בליקוטי מוהר"ן ובעוד תורות...)

המטרה לא מוגדרת כ"שכולם יחזרו בתשובה".הָיוֹ הָיָה

המטרה היא לתקן עולם במלכות שדי, והיה ה' למלך על כל הארץ.

חלק מזה זה באמת ש"יכירו וידעו כל יושבי תבל" ובוודאי עם ישראל עצמו...

זה לא דומה לכת - וכי כת מתאפיינת ברצון שיסכימו אותה? כת מתאפיינת בדרכי הםעולה, ואין לנו דמיון אליהם.

ובאמת "לכבד כל אחד איך שהוא בלי לנסות לשנות, לשכנע ולהשפיע" זה אידיאל מומצא, מערבי ופוסטמודרני, הכופר במציאותה של אמת אחת.

..ישראלית2❤🇮🇱
הבנתי את החלק הראשון, את החלק של זה אידיאל מומצא, מערבי ופוסטמודרני, הכופר במציאותה של אמת אחת. פחות..כאילו בתור דצייה עוד פסדר,הבנתי תראש אבל בתור חילונייה זה היה מחרפן אותי אם אנשים היו ומנסים לשכנע אותי..כי וואלה אני מכבדת אותך ואת הדרך שלך,למה שאתה לא תכבד את זה ותנסה לשכנע אותי מה נכון בשבילי? תחייה את החיים שלך בשקט ואני את שלי..

הבנת בערך את השאלה שלי?
אני חושב שאני מבין מה את באה לומרהָיוֹ הָיָה

אז א' - יכול להיות שבראש חילוני זה מרגיז, אבל זה לא אומר שאנחנו אמורים להרגיש עם זה מוזר, לא? אנחנו יודעים שזה דבר נכון והגיוני

ו-ב' - אני חושב שגם אדם חילוני לא אמור להתרגז מזה. אדרבה, כל מהותו של אדם היא שיש בו דעה, שהוא יכול לחשוב, לקול דברים, לדון בדברים ולהתדיין עליהם. למה לנסות לשכנע זה חוסר כבוד? כשסוכן מכירות מנסה להציע לך את החבילה הכי משתלת לך - הוא לא מכבד אותך? כשפוליטקאי מנסה להסביר לך למה לך ללכת איתו - הוא לא מכבד אותך? מה מחרפן בזה?

איזה מן חיים אלו של "תן לחיות בשקט" בלי להפעיל את הראש?

מממישראלית2❤🇮🇱
הבנתי בערך..
אבל עדיין זה נראה לי לא בסדר שהדרך האידאלית והסוף הטוב זה 'שהוא חזר בתשובה בסוף'..
כאילו אי אפשר לחיות עם חילוניים בלי לחלום להחזיר אותם בתשובה? די זה מה שהוא רוצה,בחר ולא באלו להתחיל לשמור שבת וזה אז זכותו..
תוך כדי הבנתי יותר את מה שהתכוונתי לשאול חח ביותר מדויק,אתה חושב שאני צריכה (לא עכשיו בגיל הזה,סתם בתור בנאדם) לעשות משו בשביל זה?
..הָיוֹ הָיָה

מה פתאום "זכותו"? ואם הוא היה בוחר לרצוח אז היינו צריכים להחליט לחיות איתו בלי לשכנע אותו אחרת כי בזה הוא בחר?

ולגבי השאלה אם את צריכה לעשות משהו בנושא - אני לא יודע, אני לא מכיר אותך...

זה משו אחר..ישראלית2❤🇮🇱
לרצוח לבין סתם לא להאמין בקיום של ה' או להאמין בלי לרצות עול מצוות..
והשאלה שלי היא יותר כזה על העיקרון..יעניי אם אנחנו אמורים לרצות שהם יחזרו בתשובה רק או גם לנסות לשכנע?
למה משהו אחר?הָיוֹ הָיָה

תתפסי את העיקרון: אין שום בעיה לנסות לשכנע מישהו בעמדה שאת חושבת שיותר טובה.

ורק אם הוא מלך השחצנים הוא ייפגע מזה.

וברור שבאופן עקרוני אנחנו אמורים לפעול לשם כך, לא לשבת ורק לפנטז על זה..

ממ הבנתי..תודה רבה!ישראלית2❤🇮🇱
יופי הָיוֹ הָיָהאחרונה

ומסכימה?

...אני לכאורה

האידיאל זה שכולם יעבדו את השם, ברור.

אבל המטרה שלך היא לא לנסות להחזיר בתשובה, המטרה שלך היא לעבוד על עצמך ולקיים תורה ומצוות.

כמו הרעיון של להיות אור לגויים, עם ישראל יעבדו את השם ועל ידי כך יצרו חברה מתוקנת, שכל הגויים ינסו לחקות כי יראו את האמת שבדרך הזאת.

כך גם עם לא שומרי תורה ומצוות, אתה עושה קידוש השם ומשפיע על אחרים על ידי כך שאתה עובד על עצמך, אתה לא מנסה "לשווק" את הדרך שלך.

הבנתי תודההה😁ישראלית2❤🇮🇱
דיי איך לא התקשרתת?אני ועצמי:)
השבוע(!) ניסחתי לעצמי תשובהה
תוסיפי לרשימה..אני ועצמי:)
וצריך ממש לפתוח יומן לקבוע זמןן
ואיי בדחופפפישראלית2❤🇮🇱
אהה סיפרתי לך?ישראלית2❤🇮🇱
לא הייתי בטוחה
לאלאלאאני ועצמי:)
לא סיפרתת
המטרה היא לעשות רצונו יתברךפיקאר

וזה כולל לעזור לעם ישראל להתקרב לקב"ה

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך