המטרה היא חזרה בתשובה?ישראלית2❤🇮🇱
מה לנו,בתור שומרי תורה ומצוות המטרה? שאנשים אחרים יחזרו בתשובה?
חשבתי על זה כי פעם זה היה נראה לי לא בסדר ומוזר שאנחנו כביכול צריכים לשכנע אחרים להצטרף אלינו (קצת להבדיל כמו כת..) אבל אז חשבתי על זה שתכלס זה כי אני מאמינה שזה הדבר הכי טוב ואני רוצה שגם אחרים ירגישו את זה. אז זה בסדר,לא..?
ומה עם לכבד כל אחד איך שהוא בלי לנסות לשנות,לשכנע ולהשפיע?
(הגיע הזמן האחרון דיי עורר את זה יותר..😅)
קיצר האידאל זה שכולם יחזרו בתשובה?
@אני ועצמי

ושאלה😁 (אולי חסרת טאקט)
יש כאן חברה לא דתיים?
אני לא חושבת שזה ה-מטרה..הפילוסופית

אוףף חייבת לעוף כשאני יחזור אני יענה לך רק שתראי שלא מסננים אותך...

אם היינו מאמינים באמת שהיהידות והחיבור לרבש"עשמינייייייסט

זה הדבר הנפלא בעולם מה אכפת אם איזה חילוני אחד קצת מתלונן שאנחנו "כת?" מה זה "להצטרף אלינו"? כל אחד הוא נשמה בפני עצמו וצריך לגלות את האור המיוחד שלו בעולם ואת הקשר האישי שלו עם בורא עולם ולא להיכנס עכשיו לחומות ומבצרים של פוליטיקה דתית. אז ברור שצריך לכבד ולעשות הכל באהבה ושמחה ולא בכעס ודחיקת השעה של "בואו מיד".

האידיאל שהדתיים יחזרו בתשובה. גם החילונים אבל זה יותר קל, הם בכל מקרה מרגישים שהם צריכים... הבעיה היא יהודי שמגדיר את עצמו דתי, סבבה לו בחיים, הוא שומר, מדקדק, מקפיד על קלה כבחמורה- למה לו לחזור בתשובה? למה לו להתקרב לה'? זה בשביל ההזויים האלה שמחפשים רוחניות וריגושים..

ה' כל כך מתגעגע אלינו, כל כך רוצה שנשוב אליו בצורה הכי פשוטה וכנה, שנחזור לדבר איתו בהכי פשטות שבעולם, להיות שמחים ומאושרים בבחינת "עז וחדווה במקומו" לשוב למקום האמיתי שלנו, שנרגיש בבית אצל בורא עולם כמו שהנשמה שלנו הרגישה לפני שירדה לעולם...

זה הפשט של המשפט שרבי נחמן אמר- "בסוף כולם יהיו ברסלב- לב בשר. לכולם יהיה את התבלין המיוחד שרבי נחמן מברסלב הוסיף לחיים היהודיים הרגילים- השמחה והחיבור לבורא עולם ברמה הכי אישית והכוללת את כל תחומי החיים בכל מצב ובכל מקום. חסיד מבוגר אמר לי - "אתם חסידי ברסלב- לוקחים את הרבש"ע ברצינות!" הוא באמת כאן. והנה אני הולך לדבר איתו! שכולם יזכו בעזרת ה', בהצלחה.(אגב המפתחות לקירוב רחוקים נמצאים בתורה י"ד ובתורה נ"ט בליקוטי מוהר"ן ובעוד תורות...)

המטרה לא מוגדרת כ"שכולם יחזרו בתשובה".הָיוֹ הָיָה

המטרה היא לתקן עולם במלכות שדי, והיה ה' למלך על כל הארץ.

חלק מזה זה באמת ש"יכירו וידעו כל יושבי תבל" ובוודאי עם ישראל עצמו...

זה לא דומה לכת - וכי כת מתאפיינת ברצון שיסכימו אותה? כת מתאפיינת בדרכי הםעולה, ואין לנו דמיון אליהם.

ובאמת "לכבד כל אחד איך שהוא בלי לנסות לשנות, לשכנע ולהשפיע" זה אידיאל מומצא, מערבי ופוסטמודרני, הכופר במציאותה של אמת אחת.

..ישראלית2❤🇮🇱
הבנתי את החלק הראשון, את החלק של זה אידיאל מומצא, מערבי ופוסטמודרני, הכופר במציאותה של אמת אחת. פחות..כאילו בתור דצייה עוד פסדר,הבנתי תראש אבל בתור חילונייה זה היה מחרפן אותי אם אנשים היו ומנסים לשכנע אותי..כי וואלה אני מכבדת אותך ואת הדרך שלך,למה שאתה לא תכבד את זה ותנסה לשכנע אותי מה נכון בשבילי? תחייה את החיים שלך בשקט ואני את שלי..

הבנת בערך את השאלה שלי?
אני חושב שאני מבין מה את באה לומרהָיוֹ הָיָה

אז א' - יכול להיות שבראש חילוני זה מרגיז, אבל זה לא אומר שאנחנו אמורים להרגיש עם זה מוזר, לא? אנחנו יודעים שזה דבר נכון והגיוני

ו-ב' - אני חושב שגם אדם חילוני לא אמור להתרגז מזה. אדרבה, כל מהותו של אדם היא שיש בו דעה, שהוא יכול לחשוב, לקול דברים, לדון בדברים ולהתדיין עליהם. למה לנסות לשכנע זה חוסר כבוד? כשסוכן מכירות מנסה להציע לך את החבילה הכי משתלת לך - הוא לא מכבד אותך? כשפוליטקאי מנסה להסביר לך למה לך ללכת איתו - הוא לא מכבד אותך? מה מחרפן בזה?

איזה מן חיים אלו של "תן לחיות בשקט" בלי להפעיל את הראש?

מממישראלית2❤🇮🇱
הבנתי בערך..
אבל עדיין זה נראה לי לא בסדר שהדרך האידאלית והסוף הטוב זה 'שהוא חזר בתשובה בסוף'..
כאילו אי אפשר לחיות עם חילוניים בלי לחלום להחזיר אותם בתשובה? די זה מה שהוא רוצה,בחר ולא באלו להתחיל לשמור שבת וזה אז זכותו..
תוך כדי הבנתי יותר את מה שהתכוונתי לשאול חח ביותר מדויק,אתה חושב שאני צריכה (לא עכשיו בגיל הזה,סתם בתור בנאדם) לעשות משו בשביל זה?
..הָיוֹ הָיָה

מה פתאום "זכותו"? ואם הוא היה בוחר לרצוח אז היינו צריכים להחליט לחיות איתו בלי לשכנע אותו אחרת כי בזה הוא בחר?

ולגבי השאלה אם את צריכה לעשות משהו בנושא - אני לא יודע, אני לא מכיר אותך...

זה משו אחר..ישראלית2❤🇮🇱
לרצוח לבין סתם לא להאמין בקיום של ה' או להאמין בלי לרצות עול מצוות..
והשאלה שלי היא יותר כזה על העיקרון..יעניי אם אנחנו אמורים לרצות שהם יחזרו בתשובה רק או גם לנסות לשכנע?
למה משהו אחר?הָיוֹ הָיָה

תתפסי את העיקרון: אין שום בעיה לנסות לשכנע מישהו בעמדה שאת חושבת שיותר טובה.

ורק אם הוא מלך השחצנים הוא ייפגע מזה.

וברור שבאופן עקרוני אנחנו אמורים לפעול לשם כך, לא לשבת ורק לפנטז על זה..

ממ הבנתי..תודה רבה!ישראלית2❤🇮🇱
יופי הָיוֹ הָיָהאחרונה

ומסכימה?

...אני לכאורה

האידיאל זה שכולם יעבדו את השם, ברור.

אבל המטרה שלך היא לא לנסות להחזיר בתשובה, המטרה שלך היא לעבוד על עצמך ולקיים תורה ומצוות.

כמו הרעיון של להיות אור לגויים, עם ישראל יעבדו את השם ועל ידי כך יצרו חברה מתוקנת, שכל הגויים ינסו לחקות כי יראו את האמת שבדרך הזאת.

כך גם עם לא שומרי תורה ומצוות, אתה עושה קידוש השם ומשפיע על אחרים על ידי כך שאתה עובד על עצמך, אתה לא מנסה "לשווק" את הדרך שלך.

הבנתי תודההה😁ישראלית2❤🇮🇱
דיי איך לא התקשרתת?אני ועצמי:)
השבוע(!) ניסחתי לעצמי תשובהה
תוסיפי לרשימה..אני ועצמי:)
וצריך ממש לפתוח יומן לקבוע זמןן
ואיי בדחופפפישראלית2❤🇮🇱
אהה סיפרתי לך?ישראלית2❤🇮🇱
לא הייתי בטוחה
לאלאלאאני ועצמי:)
לא סיפרתת
המטרה היא לעשות רצונו יתברךפיקאר

וזה כולל לעזור לעם ישראל להתקרב לקב"ה

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך