תגידו, אמא שלכם מסתובבת מידי פעם בבית בלי כיסוי ראש?ציפור מדבר.
יצא לי לגלות שיש אימהות שכלל הזמן עם כיסוי ראש בבית..

איך זה אצלכם?

ובנות, כשתתחתנו, אתן חושבות שתסתובבו כללל הזמן עם כיסוי ראש בבית?
אמא שליאמרלד
בקומה של החדר שינה כן.
בעיקר ליד הבנות ,פחות ליד האחים.
אם קורה והיא כן מסתובבת בלי, היא תמיד
תנעל את הדלת של הבית
אהממ אני חושבת שכשיהיו לי בנים גדולים בעז"ה אז פחות
אבל נגיד בים או חדר כושר ישמצב גדול
שיהיה בא לי להוריד 🙂

מאז שהבנים גדלו היא ממש מקפידהשפרינצא בוזגלו

אבל כשרק הבנות בבית היא יותר משוחררת.
בתכל'ס אנחנו 3 בנות גדולות, אז כשאין בנים בסביבה אנחנו מרגישות חופשיות להתלבש איך שבא,

הדבר הכי כיף זה כשהשטח סטרילי ואפשר להריץ צחוקים ושיחות של בנות...

בתור נשואה אני חושבת שאוריד את הכיסוי ראש מיד בכניסה לבית, זה חםםם!
אבל כנראה זה ישתנה כשיהיו ילדים גדולים ומקווה שאצליח לכסות לגמרי כשהבנים יגדלו.

זה ממש מסירות נפש.. יש לי רק תינוק קטןחצילוש
אבל לא מסוגלת להיות בבית עם כיסוי ראש. מציק ברמות אחרות! אז החלונות תמיד סגורים, ואני תמיד עם שיער אסוף וכובע בהישג יד למקרה שמישהו ידפוק בדלת.. אמא שלי יכולה להיות בלי כיסוי בבית, אבל בדרך כלל היא תשים משהו על הראש גם אם הוא לא מכסה הכל הכל כמו בדרך כלל כשהילדים בבית, לי כבר בקושי יוצא לראות אותה ככה כי אני מגיעה עם בעלי ולידו כמובן שקושרת כרגיל כשהכל מכוסה גם בבית..
...אמרלד
וואי. כל הכבוד
וזה מעניין לקרוא את השיתוף שלך בתור נשואה, ואמא.
תודה לך
אמא שלי תמיד עם משהובלחית בנשמה

בדר"כ בבית עם כובע אבל כשהיא יודעת שמישהוא בא או שהיא יצאה לאיפשהוא וכו' היא עם מטפחת

כמעט לא רואה אותה בלי. לפעמיים בערבים אחרי מקלחת

והבן היחיד שלנו קטן עדיין אז זה לא קשור..

כשהיו לי בעז"ה בנים גדולים ברור לי שלא.. אני פשוט לא כ"כ מכירה מציאות אחרת וגם אם כן זה מוזר לי...

כשנהיה זוגצ"ע אני חושבת שכן אין עניין להכביד איפה שלא צריך.. כנל שיהיו לי ילדים קטנים..

אמא שלי כל הזמן עם כיסויאפרת????
ונראלי בבית אני לא אשים... כל עוד הילדים קטנים
לא יודע אםמשקפת
זה קשור לזה במאה אחוז אבל אצלי במשפחה אנחנו (הבנים) הרוב וגם הגדולים אז אמא שלי תמיד עם כיסוי ראש ,בקושי ראיתי אותה בלי
אצלינו אמא שלי תמיד עם משהו על הראש, בלי קשר לבנים הגדוליםכלשהי
אני כניראה אחרי החתונה לא אסתובב עם כיסוי בבית.. אני ממש לא הטיפוס שלובש דברים שאפשר שלא
חח, אני בשוק שמדברים פה על מצבים שליד הבנים האמא עם כיסוש😂קורא ממעמקים

יש לזה סימוך הלכתי בכלל?

שמע, אמא שלי רוצה כהנים גדולים...שפרינצא בוזגלו

חושבת שכן , יכולה בל"נ לבדוק.נפש חיה.
לנו אמא שלי תמידהכול לטובה!
אנחנו הרוב בנים...3 בנות.. 9בנים...
פעם ב... ראיתי אותה בלי ממש מידי פעם..
אבל בזמן האחרון היא שמה כובע בבית
אכןתות"ח!

כתוב בגמרא:

"תנו רבנן: שבעה בנים היו לה לקמחית, וכולם שמשו בכהונה גדולה.
אמרו לה חכמים: מה עשית שזכית לכך?
אמרה להם: מימי לא ראו קורות ביתי קלעי שערי,
אמרו לה: הרבה עשו כן ולא הועילו"

(בבלי יומא מז, א)

כמו ש@שפרינצא בוזגלו כתבה, רק הבאתי את המקור...

אמא של חברה שליהכול לטובה!

סיפרה לנו על כך בגאווה!! ( כיאלו שאם אנחנו רוצות וכו...)

ואז חשבתי על זה , אימתי אם 7 בנים שלה נהיו כוהנים גדולים זה אומר שהם מותו צעירים...

זה אומר משו , לא?

לא מבינה בזה באמת...

גמרא בכול זאת אני בתקורץ

את האמת, לא יודע לענות לך...תות"ח!

כמובן, לא נראה לי שהגמרא רצתה להדגיש משהו שלילי פה, רק שבאמת אין לי מושג איך לתרץ מבחינת מציאות איך זה ייתכן.

ואפשר להגיד שאולי היו כהנים מבית עלי, שמתו צעירים, ואז זו לא אשמתם, כמו אביי שמת בגיל שישים מכיוון שהיה כהן מבית עלי וכן רבה, רבו ודודו, שמת בגיל ארבעים וגם היה כהן מבית עלי.

או שאיכשהו יש אפשרות שיחליפו אחד את השני, אין לי מושג, לא בקיא בסוגייה...

אבל התירוץ הכי הגיוני שעולה על דעתי הוא זה, מקווה שלא טעיתי והטעיתי...

כן..הכול לטובה!

אשאל את אבא שלי...

אבל מה שבאמת מוזר זה יש אמאהות שמעריצות את קמחית הזאת!!!

ושמים פיאה? זה מותר בכלל פיאה?

קיצר מוזר...שכול בניה מתו ככה צעירים...

נו, מה הקשר...?תות"ח!

באמת הגיוני להעריץ אותה, כמו שכתבתי, היא מובאת בתור דוגמא לאשה צדקת שראוי ללמוד ממנה...

זה שהם מבית עלי ומתו צעירים, אם זה נכון, לא הופך אותם ללא צדיקים, ממש לא...

ולא, פאה זה בעיקרון אסור, יצאו על זה מלא גדולי דור, צריך פשוט לשים כיסוי ראש, פאה זה לא הפתרון...

@הרבי מלובביץ'קורא ממעמקים

סתם, בגלל שיש כרגע הסתר פנים אתייג את הנציג שלו כאן בפורומיםקורץ, @קולמוס הנפש.

לא ביקשתי ויכוחים...תות"ח!

פשוט אין לי כוח, סליחה...😅

קורא ממעמקים

מאוחר מדיבוכה/צוחק

לא תקבל אותם.. פשוט הנושא טחון פה בהרבה שרשורים אחריםקולמוס הנפש.

וגם, פשוט גם לי אין כ''כ כח לנושא, במיוחד שיש שרשורים הטוחנים אותו דק דק..

בכל מקרה, אל תהיה פסקני עם ה'פיאה זה אסור' הזה..

כי אם כך אתה יוצא נגד הרבה מאד מאד רבנים פוסקים וגדולי הדור, לא רק הרבי מליובאוויטש..

ראה לביאור עמוק יותר ספר ''לקט שכחת הפאה'' לרב וולפא שיחי'.

וכן כאן - פאה נכרית – חב"דפדיה

צודק, קיבלתי...תות"ח!

תיקון: מי שלובש פיאה לא עובר על איסור, כי יש לו על מי לסמוך ועל רבותיו, אך אני הולך בדעת כל גדולי הדור שאומרים שזה אסור ויוצאים כנגד זה ולכן אמרתי שזה אסור.

מקווה שהיה מובן, אם לא לא משנה...😅

גם כאן.. שוב,קולמוס הנפש.

יש טעות, וחוסר אמת במילים ''דעת כל גדולי הדור שאומרים שזה אסור''.. כי הדבר במפורש לא ככה.. הייתי מאד מאד ממליץ לך לעיין בערך של פאה ששלחתי לעיל.

ולקרוא את הספר ''לקט שכחת הפאה'' של הרב וולפא שיחי'.

עשיתי את שתיהם.. ובמיוחד לאחר שקוראים את הספר המוזכר, רואים שהמילים שאמרת, ושציטטתי, אינם נכונות כלל וכלל, ומקורם בדרך כלל בפשקווילים ובמודעות רחוב, וכד', אבל לא מעוגנים בקרקע לנוכח דבריהם של גדולי הדור, מנהיגי הדור, וגדולי הפוסקים שבוודאי אין לך ערעור על דבריהם.

מה, לא הבנתי מה לא מובן במה שכתבתי...?תות"ח!

לא אמרתי שאין גדולי דור שמתירים, אמרתי שאני הולך ע"פ גדולי הדור שאומרים שאסור ומגנים את הפיאות בכל תוקף...

מה לא מובן בזה...?

הם מתו צעירים בגלל שהכהן הגדול היה מת כשנכנס לקודש הקודשים?חושבת בקופסא

זה היה רק אם הם לא היו ראויים, לא?

שוב, אני לא מספיק בקיא ולא יודע...תות"ח!

אבל תירצתי שלא בגלל זה מתו צעירים, אלא כיוון שהיו מבית עלי....

פאה זה מותר (לפי חלק מהפוסקים)שפרינצא בוזגלו

השאלה האם זה מהודר לאיזו פאה הכוונה, האם החפץ חיים היה מאשר את הפאות של היום נניח?

גם הפוסקים שהתירו.תות"ח!

התירו בגולה, במצבים מסויימים.

להגיד שכיום יתירו גם, ממש לא.

אבל נו, ברור שיש מקור הלכתי, אבל הוא לא שייך וקשה מאוד להקל בגלל היתר כזה.

לא יודע, אני לא מבין את האלו ששמות פיאה, במיוחד אם אותן נשים מאוד מקפידות על שאר הלכות צניעות, והולכות עם חצאית עד הרצפה כדעה המחמירה והכל, פתאום בפיאה מצאו לעצמן היתרים...?!

בחסידויות מסוימות אסרו כסר"ששפרינצא בוזגלו

כמו כן בכל חסידות ישנן תקנות צניעות לפאות ויש גם את התקנון של הרב וואזנר.
כך שאישה צנועה באמת תלך עם פאה קצרה.
כמו שציינתי למעלה ישנן חסידויות שזה המנהג והוא בכלל לא בגדר היתר אצלם אלא בגדר ציווי.

פאה צנועה זה לא אסור, זה הזוי.
כאילו מה הגיון לכסות שיער בשיער?

טוב....תות"ח!

אם זה כך, סבבה...

נכון, ממש הזוי...

לא ברור באמת...

לדעתי יש בזה הגיוןקורא ממעמקים

בהנחה שענייני הצניעות קשורים למעשה עצמו ולא למה שאחרים יראו/יחשבו

זה לא השיער של האישה, נקודה, לא משנה איך זה נראה

ההנחה לא נכונה, רבינו.תות"ח!

וגם ההיתר לפיאות בא רק בשעת הדחק בגולה, כשלא הייתה ברירה, זה בהחלט במצב רגיל לא נורמלי ולא יעלה על הדעת.

מה זה משנה אם זה באמת השיער שלה או שזה לא באמת השיער שלה והיא מסתובבת איתו כל הזמן...?

די, נו, זה לעשות מענייני צניעות חוכא והיטלולא ולנסות למצוא היתרים בקוצו של מחט....

זה משנה, כמו שזה משנה אם נטלתי ידיים או שרק שטפתי אותןקורא ממעמקים

לא דוגמא טובה.תות"ח!

נטילת ידיים זו הלכה שמצריכה כלי, בלי הרבה היגיון וטעם.

לעומת זאת, הלכות צניעות אלו ההלכות הכי מובנות שיש...

אז כשהטעם נאבד, גם אם בהלכה היבשה יצאת ידי חובה, זה לא הגיוני.

לא חושב שאפשר להתיימר ולהגיד שאלו הטעמים הכי מובנים שיש...קורא ממעמקים

הרבה פעמים הטעם הוא לא מה שנראה לנו, יש מקום להעמיק

מה....?תות"ח!

ברור שכן...

בסדר, זה שיש מקום להעמיק, זה לא סותר את הרובד הפשוט והבסיסי, שפשוט נעלם.

אם היית אומר לי על החמרה מסויימת שיש בה עוד איזה רובד מעבר להלכה הפשוטה הייתי יכול להבין, אבל פה מדובר על קולא שמוחקת את הדבר הבסיסי ביותר ואת אחד מהטעמים שבגללו יש הלכות הצניעות...

אז סלח לי, אני לא מבין את זה....

דבר שני, נו די אל תגיד "לא יעלה על הדעת", זה עלה על הדעת...קורא ממעמקים

דעתם של לא מעט גדולים, לא בכוחנו להכריע ולא מתפקידנו, איך אמרו פה בשרשור, "ושכל אחד ינהג כמנהג רבותיו"

בסדר, תיקון טעות...תות"ח!

בלי לא יעלה על הדעת...

לאו דווקא היתרים, הרבי אומר ללבוש פיאה כיוון שהיא יותר מהודרקולמוס הנפש.

מהודרת ככיסוי ראש, ז''א כחובה, ולא כ''היתר''

התירוץ הוא שלכל כהן גדול היו כמה מועמדים להחלפהמצטרפת למועדון
ואצל בני קמחית כולם היו בדרגה שיכלו להחליף את הכהן הגדול במקרה וימות. לא שכולם היו כהנים גדולים בפועל!
הם גם החליפו בפועלתות"ח!

תסתכלי בשרשור...

לפי מה שהגמרא שם מספרתsimple man

אז פעמיים ביום כיפור בן אחד שלה שהיה הכה"ג נטמא ואז האח החליף אותו ליום כיפור, ליום אחד כולם היו כוהנים גדולים

אה, הבנתי...תות"ח!

באמת תהיתי לעצמי אם הם אינם מבית עלי, איזו אפשרות הגיונית יש שכל בניה ישמשו בכהונה גדולה, אך לא ידעתי שיש אפשרות כזו ולא ידעתי אם זה הסיפור, אשריך...!

בוודאי שיש:שפרינצא בוזגלו

"שבעת ימים קודם יום הכפורים מפרישין כהן גדול מביתו ללשכת פרהדרין ומתקינין לו כהן אחר תחתיו שמא יארע בו פסול"

כן, כן...תות"ח!

משום מה פרח מזכרוני...😅

לא.פלספנית

בעזהי"ת

בגמרא במסכת יומא, איפה שמובא הסיפור הזה, מתואר שכל הבנים שימשו ככהנים גדולים לא כי הכהן הקודם- אח שלהם- מת, אלא כי הכהן הקודם- אח שלהם- נטמא במהלך יום כיפור.

הרי מעמידים מראש כהן גדול חלופי לפני יו"כ; כדי שאם הכהן הגדול ייטמא- ייכנס מיד כהן גדול חדש לתפקיד, לעבודת יו"כ..

אתה יודע זה אומר שכולם מתו אחד אחרי השנימאן דאמר
חס וחלילה...תות"ח!

אתה עם הראש שלך, תאמין לי...

תסתכל בשרשור, כתבו איך זה הגיוני...

צחקתי כע? נו ברור שההוא נטמא ושימש אחיו במקומו וכומאן דאמר
אבל במילי דבדיחותא
אה, חחחח...תות"ח!

תאמין לי אתה...

אתה תאמין לי אתה תאמין לי אתהמאן דאמר
תאמין לי אתה
זה לא סימוך הלכתי אחיקר...קורא ממעמקים

סיפור מחזק, אבל לא הלכה

תסתכל בשרשור...תות"ח!

יש דעה בהלכה שחייב בכיסוי ראש גם ליד ילדים...

ההחמרה שאיננה הלכה היא גם כאשר אף אחד לא נמצא, ועדיין לא להוריד, אך להשאיר ליד הילדים זו הלכה. (אמנם יש דעה יותר מקילה שהרבה סומכים עליה והכל בסדר, אך זו הלכה...)

סבבה, אבל מה שאתה הבאת בהקשר של השאלה שלי לא היה הלכתיקורא ממעמקים

אמא שלי תמיד בלי כיסוי ראש בביתחושבת בקופסא

אם יש עליה כיסוי זה רק אם היא בדיוק חזרה הביתה או מתכוננת לצאת.

אפילו בשבת אם אין אורחים, או אפילו כשאנחנו מזמינים לשבת את חברה של ההורים שלי שהיא אישה בת 60 בערך היא לא שמה כיסוי ראש בשבילה.

אף פעם לא חשבתי עד שקראתי את השרשור שיש רעיון כזה שאמא תכסה את ראשה מהבנים שלה.

שלא תטעו, אמא שלי מכסה את הראש כשצריך בפני גברים זרים, אבל לא חשבתי אף פעם שיש דבר כזה לכסות אותו מפני המשפחה הגרעינית.

אני חושבת שאני אעשה בערך את אותו הדבר כשאני אתחתן (אבל אני בטוח לא אשים כיסוי בסגנון שהיא שמה, לדעתי הוא די מיושן ומכוער)

ואם יש באמת מקור הלכתי שאמא שצריכה לכסות את השיער מהבנים שלה אשמח שתקשרו אותו לכאן.

לא נראלי... אני חושבת שזה הקפדההכול לטובה!

בשביל שילד התרגל לכך ויהיה צדיק...

ולא משו הלכתי

למה שמראה השיער של אמא שלו ימנע ממנו להיות צדיק?חושבת בקופסא

אין לו בחירה חופשית?

ברור שחינוך טוב יכול לעודד לכך, אבל כאן מדובר רק על פעולה טכנית, ואני לא רואה את הקשר בין המעשה לתוצאה הרצויה הזאת.

(ולפי ההיגיון הזה אין פעולות טכניות שיהפכו בנות לצדיקות?)

מישהו באמת יכול לטעון אחרי 120 שהסיבה שהוא חטא זה הלבוש של אמא שלו?

מה הקשר...?תות"ח!

כתוב על אמא של אחד מהתנאים, אם אינני טועה, לא זוכר את שמו, שהייתה לוקחת אותו לשמוע שיעורי תורה עוד בקטנות, כדי שיגדל ויהפוך לתלמיד חכם, ואכן זה מה שקרה.

זה לא עניין של בחירה חופשית...

אנחנו, באופן טבעי, יונקים הכל, וזה כולל חינוך ותפיסת עולם, מהורינו הנפלאים...

כמובן, לא תמיד זה כך, ולפעמים למרות שהאבא ניסה לחנך למשהו מסויים הבן לא הלך בדרכו, אך הרבה פעמים כי הדרך וההנגשה לא היו נכונות, אך אם החינוך היה באופן המתאים ובמינון והדחיפה הנכונות, לא לוחץ מדי, לא קשוח מדי, וגם לא עדין ורך מדי, כנראה שהבן כן היה הולך בדרכי אביו וכך זה באופן טבעי. (כבר הבאתי בפורומים כמה פעמים את ההוכחה מהגמרא של "צדיק בן צדיק וצדיק בן רשע" על "צדיק וטוב לו וצדיק ורע לו", שאומרת הגמרא שפה שהולך בדרכי אביו ופה שלא, אין לי כוח לחזור על ההוכחה....).

בכל אופן, ברור שיש בחירה חופשית, אך הרבה פעמים, ואפילו הייתי אומר רוב הפעמים, הסיבה שהבן לא יצא כך וכך היא כשל בחינוך, או הייתי אומר חוסר התאמה, לאו דווקא באשמת ההורים, לפעמים ההורים היו צריכים לנקוט בדברים שלא לרמתם או דברים שקצת קשים ליישום או דברים שאפילו לא היו מודעים אליהם או לא מספיק שמו לב אליהם, לא תמיד זו דרישה לגיטימית מההורים, אך זה לא משנה אם זה לגיטימי או לא, בסופו של דבר זו המציאות.

הרבה פעמים גם ההורים מנסים לחנך למשהו מסויים, בעוד שהם לא נמצאים במצב הזה, ואפילו לא דוחפים את עצמם לשם, ואז נוצר מצב של חוסר שקיפות וחוסר אמת, ולכן החינוך לא באמת עושה את עבודתו.

אם ההורים ירצו לחנך את ילדיהם לרמה מסויימת דתית, אך הם אינם רואים את ההורים שלהם מתנהגים איך שהם דורשים מהם, הם לא יעשו ככה, אלא ילכו בדרכי אביהם, הילדים לא טיפשים, ולכן זו לפעמים אחת הבעיות הנפוצות שבגללן החינוך "לא עובד", כי חושבים שזה משהו חיצוני שאם נאמר אותו אז פתאום הכל ישתנה, צריך שתהיה דוגמא אישית. (לא דוגמא אישית, אישיות לדוגמא...).

ההלכה, כשמה כן היא, הלכה למעשה, איך נוהגים, מה עושים בחיי היום-יום, והיא מראה לנו שבעצם בכל מעשה הכי קטן יש חשיבות עצומה לאיך אנחנו אמורים להיראות, למי אנחנו אמורים להיות ואיך יהודי שמקדש שם שמים אמור להתנהל בחיי היום-יום שלו.

לכן, זה בכלל לא מעשה טכני, זה מראה על משהו מסויים, זה מראה על חינוך למשהו מסויים, וזה מציב ונותן לילדים רף גבוה ודוגמא אישית שדוחפת אותם כבר מגיל קטן לרמות קדושה עצומות, שבסופו של דבר זה אכן מה שקרה.

אני משער שאותה אשה צדקת לא רק עשתה את המעשה הזה, אלא החומרה הספציפית הזאת מראה על כל ההתנהגות שלה, כל חיי היום-יום שלה והחינוך שלה, בבחינת "אל תטוש תורת אמך", הייתה התנהגות למופת, חינוך לקדושה ולצניעות, חינוך לערכים יהודיים ולתורת חיים ברמה גבוהה ביותר, שהדוגמא הזאת רק מראה באופן כללי איזה חינוך מטורף היה לאותה אשה שבסופו של דבר בניה זכו לכך.

שוב, לא מדובר על פעולות טכניות, אלא על מעשים בפועל, על חינוך מסויים.

החינוך לצניעות לבנות, לדוגמא, אם רצית לדעת, הוא בכיסוי ראש (אני חושב שזה משפיע על חינוך הצניעות לבנות, אך לא בבית, אלא ברחוב...) באורך השמלה, באורך השרוולים, בדיבור ואיך היא נראית ברחוב, וכמובן, שזה גם לבנים, בחיי הזוגיות שלה ושל בעלה, שזה אחד הגורמים הכי משפיעים.

לקחת את זה יותר לפן השלילי, של זה שהוא חטא, אני חושב שזה יותר לפן החיובי, זאת אומרת, זה שהיא חינכה אותם לגדולות והציבה רף גבוה הפך אותם למי שהם, לכהנים גדולים, שהרי אם לא היו כהנים גדולים כנראה שלא היו חוטאים או עמי ארצות, אלא פשוט היו פחות תלמידי חכמים או גדולים ממה שהם היו, אך בזכות החינוך הזה הגיעו לגדולות.

אין פה עניין של האשמה, אלא באופן טבעי, ילד צריך אמונה של אמא, ובלעדי זה קשה לו להתקדם.

הרי בדרך כלל מהחברה לא מקבלים אמונה גדולה, מה לעשות, ואז הילד צריך לפחות את האמונה של האמא כדי להצליח. וגם אם יש אמונה בחברה, היא פחות חזקה ומשפיעה מאשר האמונה של האמא שיכולה לדחוף אותו קדימה הרבה יותר.

מסופר על איינשטיין שקיבל מכתב מהבית-ספר שהוא עף מהבית-ספר, ואמא שלו באה אליו עם המכתב, ובמקום לקרוא את מה שכתוב שם, שכתבו כמה שהוא לא הצליח וכו'...היא קראה לו מילים מהראש שלה, שהוא יותר מדי חכם לבית-ספר, וכו' וכו'...

ובסופו של דבר, בזכות אמא שלו, הוא הצליח להגיע לאן שהוא הגיע, בעוד שבבית-ספר הוא לא קיבל הערכה ואמונה גבוהה.

(אני לא בטוח עד הסוף בפרטים של הסיפור, זה מה שאני זוכר, אולי זה לא היה על איינשטיין, אבל בטוח יש סיפור כזה...).

אמנם בן אדם יכול להגיע לרמות גבוהות בעצמו, אך זה די בלתי-אפשרי וקשה מאוד בלי אמונה.

באמת לאנשים שאבא ואמא שלהם לא משמשים להם מודל ודוגמא אישית מבחינה דתית, לדוגמא אם ההורים שלהם חילונים והם חוזרים בתשובה, קשה מאוד, והם צריכים למצוא לעצמם מישהו אחר שיהווה תחליף, אך אין באמת תחליף לאבא ואמא, זה מעין זה, זה חיקוי או תחליף, אך אין באמת תחליף, כמו שלחלב אין תחליף.(מה לעשות, התחליף לחלב פשוט מגעיל וחלב סויה לא עושה לי את זה...).

אביי לדוגמא, היה יתום, שכן שמו הם ראשי תיבות לפסוק: "אשר בך ירוחם יתום", ויש כל מיני דברים מעניינים על אמו החורגת וכן על חייו התורניים, אצל מי הוא היה (היה בן בית אצל רבה או רבא, לא זוכר...) ועוד כל מיני דברים, לא זוכר הכל...

גם למשה רבינו, היה את אביו, עמרם, שהיה אחד מארבעת האנשים שלא מתו בעטיו של נחש, מרוב שהיו צדיקים, וכן הייתה אמו, שלא נכנעה לדברי פרעה והמשיכה במסירות נפש עצומה ליילד תינוקות עבריים.

וכן יעקב, שאמו רבקה אהבה אותו ודאגה לו, כנאמר: "ורבקה אוהבת את יעקב", ושלחה אותו למקום אחר כשריחפה מעליו סכנת מוות מעשיו אחיו.

וכן יצחק, שאמו שרה דאגה לעתידו הרוחני וביקשה מאברהם שישלח את ישמעאל ואת הגר מביתה, "כי לא יירש בן האמה הזה עם בני עם יצחק".

בקיצור, נראה לי מספיק דוגמאות...😅

לגבי ההתחלה~לראות בטוב
מדובר על ר' יהושע בן חנניה, אחד מתלמידי ר' יוחנן בן זכאי.
עליו נאמר "אשרי יולדתו" (משנה אבות ב,ח')
שבזכות זה שאמא שלו הביאה אותו כשהיה קטן לבית המדרש זה נתן לו התחלה של קדושה בחיים, ולכן כשעלה בתורה והגיע להיות תלמידו של ר' יוחנן בן זכאי אמרו על אמא שלו- אשרי יולדתו, שאשרי מי שילדה אותו.
תות"ח!

שכוייח על הבאת המקור, שכחתי על מי מדובר...

רק על הדוגמה של איינשטיין-חושבת בקופסא

השמועה שהוא לא הצליח בלימודים\ הועף מבית הספר\ כל מה שאמור לעודד תלמידים נכשלים- הופצה עוד בחייו והוא הפריך אותה ואמר שכבר בתיכון הוא הצטיין בפיזיקה ובמ"מ ובקולג' כבר פרסם מאמרים גאוניים.

ובתגובה לכל המגילה הזאת- כתבתי קודם שחינוך יכול לעודד לצדיקות לא הייתי צריך להפריך אותי בזה בכלל, אבל מה שדברו עליו זו פעולה טכנית של הסתרת שיער ואמרתי שאני לא רואה קשר בין הפעולה הזאת לבין צדיקות.

את צודקתהכול לטובה!

רק שאמא של חברה שלי לא תשמע.. חח

הי מצחיקה יש לה סגולות כאלה... מרוקאית..

אבל יש מצב שיש בבזה משו שאם בתוך הביית מקפדים על משו זה יותר חזק נכנס לילד ... לא ממש יודעת...

בסדר...תות"ח!

שוב, זו לא פעולה טכנית בדיוק כמו שלבוש צנוע זו לא פעולה טכנית, מה לא מובן בזה ומה קשה לך להבין שזו צדיקוּת...?

נכון זה צידקות...הכול לטובה!

אבל זה לא חובה זו הוספה.. ממי שיוכל לעשות כך אשריו!

אבל זו לא חובה!

זו לא בדיוק הוספה...תות"ח!

כיוון שיש דעות, כמו ש@נ.ד.ב הביא, שאומרות שזו חובה....

אבל זו אכן לא חובה הלכתית ממש, כי מי שלא נוהג כך יש לו על מי לסמוך, אבל זו לא מידת חסידות או משהו כזה....

כי זאת לא חובה הלכתית לכסות את הראש לפני הילדיםחושבת בקופסא

זה כמו שהראו לנו פעם סרט על שליחי חב"ד באיזו מדינת עולם שלישי והם החזירו מזרון עם תמונות של דובי כי הם לא מראים לילד שלהם חיות טמאות.

זה לא שהוא מתכוון לאכול את המזרון! הוא תינוק בשבילו אלו רק כתמים של צבע, ספק אם הוא יודע שזו דמות, ומי מדבר בכלל על האם זו חיה, עוד יותר האם הוא קולט שהיא כשרה.

וגם ההשלכות של הרעיון הזה לא מסתדרות לי- מי שראה את השיער של אמא שלו לעולם לא יגיע למדרגה של מי שלא ראה?

הוא לכל החיים כבול מבחינה רוחנית בגלל דברים שלא בשליטתו?

מה?הכול לטובה!

זה מוזר... לא להראות לליד תמונה של דובי?

זה נראה הגזמה!!

בסופו של יום לכול ילד ילדה יש בחירה מה לעשות עם החיים שלו

וגם לאמא איך להתנהל בבית ויש אימהות שמרגישות שזו משמעותי ויש שפוחת

בדיוק מה שאני מנסה להגיד, תודה לךחושבת בקופסא

לא הגזמה, אפשר להבין מאוד את המחשבה מאחרי המעשה הזה.לראות בטוב
הרבי מאוד עודד לכך.
להראות לילדים כבר מגיל צעיר מאוד רק חיות טהורות, ותמונות של צדיקים וכו'.
זה משפיע.
(לא אומרת שזה בהכרח מה שאני אעשה, אבל אפשר להבין את זה)
וואלה לא הכריתי את זה...הכול לטובה!

לדעתי זה מוזר... אבל סבבה

שוב, זה עניין של גישה.לראות בטוב
כשרוצים שיהיו מלאים בכמה שיותר טהרה, אז אפשר להבין את זה.
כי אז זה מתחיל מגיל קטן.

(ובתור חסידים שהולכים לפי רב מסוים, לחבדניקים זה דיי ברור שזה מה שעושים, כי ככה הרבי אמר.)
אני בהחלט לא רואה את המשפחות הלא-חב"דניקיות...תות"ח!

פחות קדושות וטהורות מאותן משפחות, ואולי בדיוק להיפך....

כבר כתוב שמשום שחווה החמירה על עצמה לא לגעת אפילו בעץ הדעת נכשלה באיסור, אין צורך להמציא איסורים שלא קיימים ולחשוב שזה מה שיהפוך אותנו ליותר קדושים וטהורים...

אני לא מזלזל במנהגי חסידות כלל, כל עוד הם גובלים בגבול הסביר והנורמלי, אך דברים קיצוניים כאלו לא יקדמו אותנו באף צורה, ואולי אפילו יסיגו אותנו לאחור כי הם לא באמת לרמה שלנו...ולא קשור אפילו ללא לרמה שלנו, אני לא רואה בזה כישלון או נפילה או אפילו משהו פסול אידיאלית, גם החיות הטמאות הן חלק מהבריאה ואין אף בעיה איתן, כל עוד לא מסתכלים על איך הן צדות או איך הן מתאכזרות...

שיהיה מוטיב של חיות טהורות יותר מאשר טמאות, סבבה, אבל אין צורך להעלים את החיות הטמאות, בסופו של דבר בחיים הם יחשפו לאותן חיות וזה לא יתרום כלום החוסר מודעות הזאת...

זה קיצוני.תות"ח!

אבל אני כן יכול איכשהו להבין...

אני חושב שאמנם הרעיון נשמע כך, אבל אין צורך להגיע לרמות כאלו, זה די מוגזם...

אין בעיה שילדים יראו תמונה של חיה לא כשרה, הכל בסדר, זה גם חלק מהבריאה של הקב"ה, אולי גם לא נלמד על המקרה של אלישע והנערים שצעקו לו "עלה קרח עלה קרח" ואז נטרפו ע"י דובים כי אלו חיות לא כשרות...?

ואולי המשל של בלעם (בברכותיו) ומשה רבינו שהמשילו את עם ישראל לאריה לא נספר אותו לילדינו כי אריה זו לא חיה כשרה...?

ואולי גם יששכר שנמשל לחמור לא נגיד כי זו חיה טמאה...?

ואולי לא נגיד את המשנה של בן עזאי, כי הוא אומר שצריך להיות "עז כנמר וקל כנשר" ששתיהן לא חיות כשרות...?

בקיצור, אין צורך להגזים, זה מוגזם ומוקצן...

לגבי העניין של לא לחשוף את הילד לחיות טמאותמצטרפת למועדון
אני יכולה להבין את ההתנגדות שזה יוצר אצל אנשים.. חשוב להדגיש שזה נובע מתוך תפיסת עולם שבהחלט רואה קשר בין הדברים שהאדם נחשף אליהם כבר מגיל צעיר להשפעה על הנפש אפילו בתת מודע.
ראיתי כאן תגובות שמקשרות את זה לענין הבחירה החופשית. אין קשר. אף אחד לא בא להגיד שמי שראה חיה טמאה/ שער של אמא שלו לא יכול לבחור להיות צדיק. מה גם שההשפעה היא לא ברובד המעשי של פעולות מדידות, אלא משהו שאין לנו דרך תמיד למדוד. חשוב לזכור שבסופו של דבר הנפש שלנו מושפעת המון מאוירה ודברים שנספגים דרך החושים ונקלטים בתת מודע וכדי להצליח להתמודד עם הנסיונות הרבים שיש בעולם הזה זקוקים לפעמים לכוחות נעלמים שמגיעים ממדרגות של קדושה.
עכשיו לעצם הענין של הקפדה על חיות טמאות אני רוצה רגע לנרמל את זה. ההוראה של הרבי בענין היא לא להמנע להראות או ללמד על חיות טמאות. אין שום פסול בללכת לגן חיות נניח ולראות חיות "טמאות ". אדרבה זה מלמד ומפתח ומוסיף בהכרה בגדלות הבורא. ילדים חבדים לא גדלים עם חור בהשכלה ויודעים היטב מזה דובי או כלב.
העניין הוא יותר איפה שהחיה נכנסת לקטגוריה של תחביב או מחמד. דוקא שם זה מקום שיכול ליצור הזדהות נפשית. כשלילד יש בובה של כלב או תיק עם הדפס של חתול זה כבר הופך להיות משהו אישי ומחובר יותר לעולמו של הילד וכאן נכנסת ההקפדה להמנע כדי באמת לאפשר לילד לגדול באוירה קדושה, שהדמויות שסובבות אותו ואליהן הוא מתחבר הן קדושות וטהורות.
ואם יורשה לי להוסיף לגבי כסרש בבית. זה גם מתקשר לענין הפאה. בזוהר מודגש המעלה הגדולה שיש בכסוי ראש. הברכה הגדולה שזה משפיע על האשה וילדיה בכל הענינים. ולכן אשה שרוצה את הברכות הגדולות המגיעות בעקבות כסוי ראש מקפידה לכסות את הראש גם בבית שעל פי ההלכה היבשה אולי לא חיבים ומאותה סיבה הולכת עם פאה בחוץ כי רב המטפחות לא באמת מכסות את כל השיער כל הזמן ופאה עושה את כסוי הראש בצורה הכי מקסימלית ומהודרת. (לא סותר כמובן שזה צריך להיות פאה צנועה).
אני אישית גדלתי בבית שבו אמי כסתה את הראש כל הזמן ומתוך הרגל אני גם מקפידה שלא לצאת מחוץ לחדרי בלי כסוי ראש.
לי זה אפילו היה חידוש שיש נשים דתיות שלא מקפידות ככה..
אגב, זה לא בעיתי להיות מול ספרי קודש או לברך ולהתפלל בלי כסוי ראש?
אבל חיות טמאות וכשרות זה לעיניי כשרותחושבת בקופסא

הילד לא מתכוון לאכול את הדובי שלו, גם לא את בובת הכבשה.

אם לבובת הכבשה נתלשה הרגל, עכשיו זאת חיה בעלת מום, לא?

בובות דובי, חתולים, כלביים, נמרים וינשופים (זוכרים שהיה טרנד של עגילים ותיקים עם הדפסים של ינשופים? זה היה אסור לחב"דניקיות?) או ציורים שלהם נראים שונה לגמרי מהחיה האמיתית והם לא אמורים להזכיר אותם מבחינת המידות הרעות, אלו רק סמלילים חמודים.

וגם חז"ל בעצמם היו מגדלים חמורים וסוסים וכל מיני חיות טמאות לצרכים שונים, מבחינת הקשר אליהם זה אפילו יותר קרוב מבובה או ציור מופשטים.

מצטערת, אני פשוט לא מבינה את זה.

גם אני לא...הכול לטובה!
וזה נשמע ממש ממש ממש טיפשייי
את לא יכולה להגיד טפשימצטרפת למועדון
על הוראה של הרבי!
גם אם את לא נוהגת ככה בפועל או לא רואה בזה עניין...
מסתבר שהרבי שמבין בענינים רוחניים קצת יותר משתינו ביחד הורה לנהוג ככה אז טפשי זה לא.
טובהכול לטובה!
לא התכוונתי לזלזל ברבי!
אין על הרבי!!וואלה יש מצב שתביאי לי מקור לעניין הזה סקרן אותי
בבקשה לא רק מקורמצטרפת למועדון
לא הכל מתחיל ונגמר בהבנה שלך למזלנומצטרפת למועדון
וזה בסדר שאת לא מבינה הכל..
אין קשר לזה שהילד לא אמור לאכול אותם. אחת הסיבות שהם נאסרו לאכילה זה כדי שהאדם לא יקבל את המידות הרעות שיש להם. כי אחרי שאוכלים משהו הוא נהפך להיות דם ובשר כבשרנו ואפשר להיות מושפעים מהתכונות של מה שאכלנו.
זאת אומרת שהיכולת להיות מושפע ממשהו שהוא לא פיזי אלא רוחני גרידא כגון תכונות כבר נמצא בטעם איסור אכילת מאכלים לא כשרים. סימן שלא הכל עובד בצורה רצניולית כשזה מגיע לעניני קדושה...
סורי גם הטעם של החכמים שגדלו חיות לצרכים שונים לא תופס כאן. ברגע שיש צורך זה כבר למטרה מסוימת ואז אין בעיה.
הבנתי!!הכול לטובה!
תודה!!
אפעם לא שמעתי כל כך!
לימדתי אותי משו חדש!!!
אני חושבת שאני צריכה לחושב עלזה בריצינות...
עד עכשיו סתם לקחתי כמשו מצחייק
מה זה "יש אמהות שמרגישות שזה לא משמעותי?"תות"ח!

כתוב שיש עניין...

ויש שסוברים שזו אפילו הלכה...

אך לכו"ע יש עניין וזה משמעותי...

נכון, לא לכולן מסתדר ומתאים ולא כולן מסוגלות לכך, אז בסדר, שלא ישימו, הכל טוב, הן לא עוברות על ההלכה, אך שלא יעקרו את העניין של זה, זה אכן משמעותי...

אין לי בעיה שתגידו שלא כולן יכולות ומסוגלות, סבבה, אבל שלא יבוא ממקום ש"זה לא מספיק חשוב ומשמעותי בעיניי", ממש לא, אל תעקרו את הגמרא...

זה כמו שאמא תגיד ש"ללבוש שמלה ארוכה עד הרצפה כדעת הדעות שסוברות שזו ההלכה ומחמירות לא מספיק חשוב בעיניי", ממש לא, זה חשוב מאוד וכל הכבוד למי שעושה את זה, ויש עניין גדול, אלא שלא לכולן זה מתאים ולא כולן מצליחות לעמוד בזה, אך לא להשלות ולעבוד על עצמינו...

אם אני כתבתי את זההכול לטובה!

אז סליחה אתה צודק טעות בלשוני...

כן, את כתבת את זה...תות"ח!

יופי, שמח לשמוע שלא התכוונת לכך...!

וסליחה אם הייתי תקיף...😅

יש דעות שסוברות שכן...תות"ח!

מה הקשר לדוגמא מחב"ד...?

שוב, ברור שזו בחירה חופשית וזה לא המדד היחיד של האם בגלל זה תתעלה מבחינה רוחנית ואדם יכול למרות הכל להתעלות, ועיקר העניין זו עבודה והשתדלות, אבל בהחלט זה מדד חשוב ביותר שבזכותו אפשר להתקדם...

את סתם לוקחת את זה לפן שלילי של "כבול מבחינה רוחנית", מי שאמא שלו לא נוהגת כך יכול לחיות חיי קודש ולהתעלות מבחינה רוחנית והכל בסדר, הוא לא "כבול", אך בהחלט זו הייתה תוספת מבורכת שיכולה להוסיף לו אם היא הייתה הולכת עם כיסוי ראש...

ולזכור שלפעמים זו אכן פעולה טכנית שלא תמיד משקפת, דהיינו, הפעולה הטכנית הזאת בעיקר עוזרת אם היא משקפת את הפנימיות, אך אם תהיה אמא עם כיסוי ראש אך ההתנהגות שלה באופן כללי לא תשדר מסרים חיוביים מהבחינה הזאת והיא לא תתנהג בצניעות זה אכן יפגע בהעברת מסרים הזאת ולא תועיל כפי שהייתה אמורה להועיל, ואילו מישהי אחרת שלא שמה כיסוי ראש בבית אך מחנכת לצניעות הרבה יותר בכל שאר הדברים תתרום לבנייה הרוחנית של הילד הרבה יותר....

ואכן, אלו דברים שלא "בחיריים" כביכול, דהיינו, זה לא בחירי לאיזו משפחה אתה נולד אך זה מה שיקבע וישפיע מאוד על עתידך הרוחני, אין מה לעשות...

אפשר להתנחם בכך שהנשמה שלנו בחרה לאיפה לרדת...

אני לא חושבת שהכוונה היתה שמי שראה את השיער של אמא שלולראות בטוב
לא יוכל להגיע למדרגה של מי שלא ראה.
אלא קצת מעבר,
מה שמנסים לומר פה זה דווקא שכל דבר שקורה, מה שאפילו ילד כשהוא קטן נחשף אליו, משפיע על הרוחניות שלו.
ורוחניות זה לא ממש דברים שאפשר להסביר בשכל קר וישר.
כשהתנאים אומרים לנו על דברים כאלו,
או כשזה כתוב בגמרא או בקבלה, אפשר להבין שיש פה משהו מאחורי זה,
גם אם אנחנו לא ממש מבינים בשכל.
...רחל יהודייה בדם
@תות"ח!
בנוגע לסיפור אכן לא מדובר באיינשטיין אלא בתומאס אדיסון
אה, תודה על התיקון...!תות"ח!

וואו, איזה ידע כללי, בהחלט ראוי להערכה...

...רחל יהודייה בדם
אם הגבת לי אז באמת קטונתי..

תאמין לי שיש לך ידע כללי רחב פי כמה וכמה ממני
קטונתי...תות"ח!

איזו הצטנעות, ממש מתאים לאופיה של רחל, כפי שהזכרתי כבר...

לא, איזה, הלוואי, הידע שלי מסתכם בכמה דברים שאני חוזר עליהם כמו מנטרה וזהו, אין באמת הרבה תוכן בדבריי, זה הכל מנופח...

לא אייזק ניוטון?קורא ממעמקים

כן זה ניוטון ולפי האגדה בעקבות כך הוא כתב את החוק הראשון שלוהפילוסופית

על פעולה תגובה...

נהניתי לקראנפש חיה.
אני חושבתהכול לטובה!

שאומרים שזה סגולה שיהיהו לך ילדים צדיקים כך אמא של חברה שלי אמרה חלו בהסבר מופרט.. בערך שעה...

מסכנה חברה שלי הובכה...

קיצר ומה שאומר תותח פה למעלה זה גם נכון ואפילו נראלי יותר נכון... מטענה של אמא של חברה שלי.. שזה סגולה ובלה ובלה...

לגבי השפעת פעולות על צדקות הילד-הָיוֹ הָיָה

כבר התרגזת בזמנו על החזון איש של ה"סנטימטר בשרוול"...

וצריך לדעת שהאמת היא שאכן יש השפעה, זה לא סותר את החבירה החופשית או את השכל והעונש, אבל זה משפיע.

(שאלת "מה, מי שראה את השיער של אמא שלו לעולם לא יוכל להיות צדיק כמו מי שלא ראה?" ובכן - למה לא חשבת על הרעיון שהוא יוכל, אבל יידרש ממנו לשם כך יותר עבודה נגיד?)

אז צריך לעשות סקרים לתלמידים ולשאול אותם על מנהגים בביתחושבת בקופסא

ולמיין אותם לפי כמה הקפדות טהורות שכאלה יש בבית שלהם ולהשקיע יותר בתלמידים שאין להם את זה.

הרי הם צריכים לעבוד קשה יותר.

ואני חוזרת על השאלה שכולם התעלמו ממנה- אין מנהגים מייצרי קדושה כאלו שפועלים על בנות?

זה בהנחה שאת רוצה למיין תלמידים...הָיוֹ הָיָה

ואז אכן, נעשה כיתה בישיבה לאלו שלומדים 10 שעות ביום, וכיתה לאלו שלומדים 9:50, וכיתה לאלו שלומדים 9:45, וכיתה לאלו שאמא שלהן לא כיסתה את הראש...

ונדמה לי שלא הבנתי מה את שואלת

זו המסקנה ההגיונית אם המדרגה הרוחנית נקבעה ע"י ההוריםחושבת בקופסא

צריך לתת יחס שונה לתלמידים לפי כמה יש להם חסכים רוחניים, יותר שעות לימוד, יותר שיעורי בית, יותר שיעורי אמונה, והעיקר לחנך אותם לזעזוע עמוק מהמעשים הנפשעים של אמא שלהם שהעזה ללכת כדרך המקלים ותקעה אותם עם כל זה.

(וזו לא "אמא שלא כסתה את הראש", תדייק בבקשה ל"אמא שלא כסתה את הראש מפני הילדים שלה" אתה כותב כאילו היא הולכת גלויית ראש ברחוב, אלו דברים שונים לגמרי.)

השאלה שלי היא- קבענו שמידת הצדיקות של בנים נקבעת לכל החיים לפי האם אמא שלהם הייתה בלי כיסוי ראש לידם, האם יש דרך לאימהות או לאבות להנדס את מידת הצדיקות של הבנות בפעולה דמויית לחיצת כפתור כמו זאת?

כיסוי ראש תמיד= בן צדיק, מה הפעולה בחצי הראשון של המשוואה שתוציא בת צדיקה?

לא. לא הבנת מה טענתיהָיוֹ הָיָה

ברגע שאף אחד לא טוען שצריך לחלק תלמידים לפי רמה רוחנית על כל פיפס (בין מי שמאוד מאוד מאוד מתמיד למי שרק מאוד מאוד) אז גם הקרקע מתחת טענותייך נשמטת.

(לא משנה, זה לא היה בכוונה, העיקרון ברור)

ברור, איפה את חיה, כל פעולה ופעולה של ההורים משפיעה על הרוחניות של הילידם שלהם, הן הבנים והן הבנות. מה לא מובן כאן?

יש חילוק קטן.מאן דאמר
המטרה בחינוך וזו אחת הבעיות היותר גדולות של הסוציאליזם.
היא לא לתת לכולם חינוך כדי שיהיו שווים.
כלומר המטרה היא לתת לכל תלמיד אפשרות למצות את עצמו. כלומר אין שני תלמידים שווים. כל תלמידמזה אינדיבידואל.
ותסכימי איתי שתלמיד שחזר בתשובה יהיה הרבה יותר קשה למצותמאת עצמו.
כלומר יש נקודת פתיחה. ועל זה הבית אחראי. לתת לתלמיד נקושת פתיחה. ואין מה לעשות אמא שמכסה את ראשה גם בבית זה נקןדת פתיחה אחרת מאמא שהולכת גלוית ראש בבית.
(מצד שני מי שיחזור בתשובה יבין מאליו מה הבעיה בללכת בלי כיסוי ראש בבית.).
ולכן כן זה לא פשע וכל אחת תעשה מה בראש שלה אבל למעשה למעשינו יש השלכות לטוב ולרע ולכוונתו. זה פשוט נקודת פתיחה של הילד שחבל עליה.
פחח, מה הקשר....?תות"ח!

תפסיקי לעקור את ההקפדות על הלכה ועניינים שכתובים בגמרא אצל אנשים שמבינים קצת יותר ממך בטענות טפשיות וחסרות בשר וכל מה שהן זו ליצנות מהלכה ומחכמים....

כתבתי על השאלה הזאת כבר בתגובה שלי שכנראה לא קראת מספיק טוב, מה הקשר...? - נוער וגיל ההתבגרות, אבל זה לא קשור וזה לא סותר כלום, הגמרא דיברה על חינוך ספציפית לבנים, מה הקשר עכשיו לשאלה שלך....?

מי עקר הקפדות על ההלכה?חושבת בקופסא

איך מה ששאלתי מונע ממישהו להקפיד ולהחמיר כמה שבא לו?

בסך הכל שאלתי על הרעיון שמי שלא חווה את ההקפדות האלו יהיה נחות רוחנית או צריך לעבוד יותר קשה או איך שלא תנסחו את זה.

יופי, אחים שלי לעולם לא יהיו צדיקים כמו הילדים של השכנה. יום טוב.

למה את אומרת כך...?תות"ח!

מה זה המשפט הזה "נחות רוחנית"?

מאיפה הבאת את זה...?

למה את חושבת שעכשיו ישנה תחרות וסיווג לפי דרגות רוחניות או משהו כזה....?

כתבת כבר בתגובה שלך הזו:

למה שמראה השיער של אמא שלו ימנע ממנו להיות צדיק? - נוער וגיל ההתבגרות

"אבל כאן מדובר רק על פעולה טכנית, ואני לא רואה את הקשר בין המעשה לתוצאה הרצויה הזאת."

את בעצם כתבת שמה שחז"ל אמרו שיש עניין לכו"ע או אפילו הלכה, כתבת שזה רק מעשה טכני ותו לא שלא מביא אף תוצאה ולא עוזר ובעצם כתבת שאין בזה טעם וזה כאילו לא לעשות כלום.

"מישהו באמת יכול לטעון אחרי 120 שהסיבה שהוא חטא זה הלבוש של אמא שלו?"

במשפט המטומטם הזה, בעצם אמרת שאין קשר בין המעשים של האמא לבין הדרגה הרוחנית שיכולה להיות לילד, וכתבת את זה בצורה קצת שונה שתיראה כשאלה הגיונית ולגיטימית.

אז ממש לא, חז"ל אומרים בעצמם את זה שיש בזה עניין וזה אכן משפיע, וגם אם את לא מבינה ואת לא באותה דרגה, אין צורך להפוך את אותן נשים צדקניות שמקפידות את זה לכאלו שסתם עושות משהו חיצוני ותו לא.

אין קשר לנחות רוחנית, כל אחד ודרגה דיליה, אין צורך לחוש מאויימים או נחותים רוחנית, ואם את באמת מרגישה בדרגה אז את יכולה לנהוג כך, אולי באמת זה מתאים לך ולכן את מרגישה קנאה או חוסר נוחות במצב שלך עכשיו.

ממש לא לעולם לא יהיו צדיקים, הם תמיד יכולים לעלות דרגה ולהתקדם רוחנית, רק שזה יכול לתת להם מקפצה או משהו שיתן להם נקודת התחלה יותר גבוהה, אך זה תלוי במעשיהם ובבחירתם החופשית בלבד, ויכול להיות שעם הנקודה הזאת הם יבחרו ברע, ולא חסרים בנים של צדיקים שלא בחרו בדרך התורה והמצוות בתור דוגמא לדבריי. (יש בזה באמת היגיון ופסיכולוגיה, לא ניכנס לזה כאן...)

יום טוב...!

זה זוהר מפורש שכותב את זה.עברי אנכי

לא לזלזל.

בכל מקרה

יש רבנים חוזרים בתשובה

וגם אמא שלי בלי כיסוי ראש

יש לילד יש בחירה חופשית

אבל ודאי שזה צד

ההרגל נהיה חלק מאיתנו!כל זמן

לענ"ד, בלי לצטט מקורות, אם בן מתרגל לרף צניעות מסוים אצל אמא שלו, יש מצב שהוא יחפש את זה בעצמו, ובאישתו לעתיד. רף הצניעות מרומם יותר, אם לזה רגילים. יש סכוי שהוא יימשך לזה באופן טבעי בזכות זה.

אחרי המעשים (כאן זה מעשה של אמא) נמשכים הלבבותנפש חיה.
יפהכל זמןאחרונה

פרשנות יפה על המימרה הזו

לא חייבים הלכתית...תות"ח!

יש על מי לסמוך כשלא עושים את זה...

כן, ראיתי, תודה רבה, @נ.ד.ב...

אמא שלי עם כיסוי בבית, חוץ מהחדר שלה [ששם אנחנו לא רואיםנ.ד.ב

אותה]

מצרף מה שכתוב בפניני הלכה על זה:נ.ד.ב

יט – האם אשה צריכה לכסות ראשה בביתה – פניני הלכה

...נחלקו הפוסקים בשאלה האם מצד הדין חיוב כיסוי הראש הוא רק בשעה שהאשה יוצאת מחוץ לביתה וחצרה, כפי שסובר התוספות (כתובות עב, ב), או שחיוב כיסוי הראש הוא גם בתוך הבית, כפי שמשמע מדעת הרמב”ם. פסק ה’חתם-סופר’ (או”ח לו), שהואיל ומנהג הנשים להחמיר ולכסות את ראשן אפילו בחדרן שבביתן, נחשב הדבר כדין גמור, וכל הנשים חייבות לכסות את ראשן אפילו בתוך חדרן. וגם לדעת ה’משנה-ברורה’ (עה, י) צריך לנהוג כן, ולחבוש כיסוי ראש אפילו בתוך הבית.

ויש חולקים ומקילים, ולדעתם מן הדין מותר לאשה ללכת בתוך ביתה ללא כיסוי ראש, ובתנאי שרק בני ביתה יראו אותה ולא אנשים זרים. וכן סובר בעל ה’אגרות-משה’ (אה”ע א, נח).

בשעה שהולכים לישון, לכל הדעות מותר להיות בלא כיסוי ראש.

כן לפעמים היא בלי כיסויאנונימית דתייה
עפ הקבלה צריך תמיד. גם אם אין ילדים.עברי אנכי

על פי הזוהר (גם ספר קבלי, מסתבר)שפרינצא בוזגלו

השיער שגדל בימי הנידה הוא טמא משום שהוא גדל מן השורש צריך להסירו לגמרי (לגלח).

אם כן למה צריך לכסות בבית אם אין שיער?

זה מנהג של החסידיםעברי אנכי

והם טוענים שזה עפ הקבלה

בסדר

אסור לזלזל

הדברי יציב כותב זה משהו שועד ארבע הארצות תיקן

למרות שלא רואים את זה בכל מקום ב4 ארצות

בזוהר הקדוש זה לא כתוב.

והמקובלים הספרדיים מעולם לא העלו הוא אמינא כזאת בדעתם.

זה כתוב:שפרינצא בוזגלו

פרשת אחרי מות, דף ע"ט עמוד א'
לקראת סוף הדף

..עברי אנכי

אני כמעט בטוח שהכוונה שם היא בדווקא שיער הערווה וכו'.

הגיונישפרינצא בוזגלו

אבל מכיוון שלא כתוב מפורש באיזה שיער מדובר הטענה שלהם מחזיקה, לא?

לא זלזלתי באף מנהג חועברי אנכי

פשוט הבאתי דעה אחרת

האם נכונה השמועה שאישה נשואה אינה צריכה לספר את שערות ראשה האם מותר

ראית?

הוא כותב פה אפילו שעדיף שיהיה שיער

אני לא באמת עומד לדון פה בקבלה כי אין לי מושג..

נכון, רבי חיים ויטאל טוען אחרתשפרינצא בוזגלו

ואני גם טוענת שעדיף שישאר שיער...

ממה שאני מכירהנפש חיה.
גבר- לא יגדל שערות ראשו ולעומת זאת- יאריך את זקנו (זקן זה מרמז לחסד וכו')
אישה- היופי שלה זה השיער ואין לה איסור לגדל אותו. אלא שהיא כן צריכה לשמור אותו מכוסה בצורה צנועה.
אכן...תות"ח!

@שפרינצא בוזגלו, תומך בדעתך...

יופי זה לא דבר פסול ולא צריך לעקור גמרות בשביל חומרות כאלו...

נכון, צריך לכסות את השיער כשהולכים בחוץ או אפילו יש מחמירים בתוך הבית, אבל להגיד לגלח לגמרי זה לא נכון וסתם החמרה מיותרת...

האשה צריכה להיות נאה בפני בעלה...

וכתבתי כבר בשרשור אחר מלא טענות על זה, חלקן נערכו, וחלקן נשארו... (מי שרוצה, בשרשור שאני פתחתי שנקרא: "איזה כיף...!!")

ואם תרצי ראיהעברי אנכי

אדם שגדל בצל אביו

מגדולי המקובלים בירושלים

ושימש עוד הרבה מקובלים אחרים בירושלים

ספרדים כולם

א האם יש עניין שאישה צריכה לגלח שערות ראשה ב ואם לא האם מותר לבעלה

לא שמעתי על זהנפש חיה.
לי ידוע שיש קהילות חסידיות שלפני החופה מגלחים את כל השיער כדי ששום שערה לא תתגלה מעבר לכיסוי ראש (כדי לשמור על הידור בכיסוי מלא בכל מצב)
אז יש להן קצוץ ואולי אין להן צורך להתעסק עם בובו לסוגיו....
האוחזות בדעה זו מגלחות פעם בחודש לפני המקווה.שפרינצא בוזגלו

אין לי מושגנפש חיה.
רק לדייק- מה שכתבת לגבי השיער שהוא טמא בזמן הנידה ולכן מגלחים אותו-

יש גם סיבה של חציצה, כי כמו בנטילת ידיים לסעודה, "כל שמקפיד עליו-חוצץ"
ואם האישה מקפידה על השיער -שלא יהיה , (למשל- מקפידה לגילוי את שער הראש לא משנה למה) הוא הופך לחציצה ולכן היא צריכה להוציא אותו.
בגלל החציצה, לא בגלל טומאת הנידה.

אבל אפשר לטבול את השיערשפרינצא בוזגלו

ויש בלנית במיוחד בשביל להשגיח

זה נכון , אבל יש נשים חסידיות שלא משאירות שיער ראשנפש חיה.
עושות גלאח.
נו, את נתת את זה בתור סיבה לעשות גלאחשפרינצא בוזגלו

ואני הסברתי למה זו לא סיבה.

בקיצור, כל אחד ילך כמנהגו וישאל את רבותיונפש חיה.
מבינה למה שפרינצא בוזגלו

ואני חושבת שגם להן טוב עם השיער שלהן, אבל לחלקן אין ברירה
למשל האדמו"ר מבעלזא כותב (בספר תוספת חיים בדרך האבות עמוד נ"ט) שאישה שלא מגלחת את שיערות ראשה מפסידה את כתובתה...

לא חושב שההקפדה תהפוך את זה לחוצץהָיוֹ הָיָה

זה חלק מהגוף. הקפדה רלוונטית לדבר שאינו חלק מהגוף.

אכן.תות"ח!

"הטפל לבשרו" ולמדו חכמים שזה שיער, דהיינו הוא נחשב חלק מהבשר, חלק מהגוף, שאינו חוצץ.

אתה לא מדייקהיום יהיה שמח✨
יש בזה כמה דעות..

בכל אופן, לא נראה לי מתאים לדון בזה כאן
יש דעות שחלק מהגוף יהיה חציצה אם מקפידים עליו?הָיוֹ הָיָה

יבלת היא חציצה?

לא מכיר דעות כאלו, אבל אני אכן לא יכול לקבוע נחרצות שאין. אופתע לשמוע שיש.

לא רואה בעיה לדון בזה. זה לא נושא אינטימי או לא צנוע.

נראלי הוא צודק כי זה פרטי דינים שלא ממש שייכים כאןנפש חיה.
בגדול, הבן איש חי כותב שמה שחוצץ בנטילה חוצץ בטבילה.

אפשר לדון בזה באישי ולהתפלפל כמה שצריך

בקצרה
יש דינים רלוונטיים לחציצה לגבי נידה
מה נחשב חציצה וכו'
וזה מפורט בספרים שנוגעים לנושא.

כאן הזכרת הנושא (בעיניי לפחות), קצת בעייתית.
ציפורן היא חלק מהגוף?שחר אורן

כי אם כן אז כן.

יבלת היא לא דוגמא טובה, כי אין לך איך להוריד אותה אז אתה נשאר אתה ולכן זו לא הקפדה.

אני חושב שיש שוניהָיוֹ הָיָה

אבל בעקבות מה שהעירו כאן על הדיון בנושא - עדיף שנעבור לפרטי

ממה שהבנתי ממכרה חסידית בעניין התספורת -כל זמן

הן מגלחות את ראשון דווקא למחרת החתונה. והשוויגער (החמות) מביאה לה בושם בתספורת הראשונה, כדי לעודד אותה ולחזק אותה במנהג העתיק הזה.

ויכול מאוד להיות שיש בזה מנהגים שונים בקהילות שונות. לא חקרתי לעומק את עניין זמן התספורת הראשונה. או השנייה ואילך...

אני בטוח שהקרחת מאוד עוזרת לקיום "ואהבת לרעך כמוך"😂קורא ממעמקים

בדגש על "כמוך"בוכה/צוחק

אוף, גנים גרועים יש ליהודים בקטע הזה

חחחכל זמן

הכונה שלך היא הזדהות עם הבעל המקריח כאילו?

כןכןקורא ממעמקים

אבל אני מניח שזה גם עוזר לאהבה בין בני הזוג בלי קשרמטורללבוכה/צוחק

את מתכוונת לעשות קרחת כל שבועיים?היום יהיה שמח✨
לאאאאאאאא!!! ח"ו! רח"ל!שפרינצא בוזגלו

קרחת קרחת כמו של חולי סרטן בחיים לא...
אולי קצר כזה, וגם זה מטעמי נוחות נטו.
אצלינו לא נהגו לגלח.

מממ אבל הוא גדל בזמן הנידה!היום יהיה שמח✨
יש דעות אחרות שאני מעדיפה וגם הבעל שלי יעדיף.שפרינצא בוזגלו

אני פשוט חושבת שההחמרה הזו לא קשורה לשיער של הראש..היום יהיה שמח✨
אלא למקומות אחרים..
מממ מעניין...שפרינצא בוזגלו

דיברתי על שיער ראש או על שיער אחר?

כמדומני שדברת על שיער ראשהיום יהיה שמח✨
אני טועה?
אמממ בעיקרון היא תמיד עם כיסוי ראש.חסרת טאקט

אולי אחרי המקלחת או לפני השינה לכמה דקות...

אמא שלי תמיד עםמח"פ

השרשור הזה הפתיע אותי ממשהָיוֹ הָיָה

כל כך הרבה אנשים ואנשות שלא העלו בדעתם שיש מציאות כזו של להסתובב קבוע עם כסר"ש בבית?

כלומר - לא שחדש לי שיש כאלו שלא, חדש לי שיש כאלו שחדש להם שישי כאלו שכן...

ולי חדש שיש כאלה שזה חדש להם שיש אנשים שזה חדש להםחושבת בקופסא

זה אומר שמעולם לא ראית את שערות ראשה של אימך הצדקת?

מעניין אותי איך זה עובד, כיסוי ראש זאת עבודה מסובכת. אמא שלך טורחת לקשור מטפחות גם באמצע הלילה כשהיא קמה לשירותים או משהו מחשש שתתקל באחד מבניה הצדיקים?

כשאתה חוזר הביתה אמא שלך תופסת את הברט שניה לפני שהיא פותחת את הדלת בדיוק כמו שהיא הייתה פותחת את הדלת לאינסטלטור?

אני באמת רוצה לדעת, סליחה אם זה יוצא מזלזל.

😅😅הָיוֹ הָיָה

לא חושב שזה קשור למזלזל, זכותך כמובן לתהות - אבל מה לעשות, למרבה הפתעתך זה קיים.

ובאמת מוזר לי שאנשים בכלל לא שמעו שזה קיים, זה אשכרה חור בהשכלה..

(לגבי ה"עבודה מסובכת" - לא נראה לי שיש אשה שמסתובבת בבית עם מטפחת מעוצבת יוקרתית.. וזה גם באמת מאוד חם כמו שכתבו כאן. כל אשה שמכסה את הראש בבית עושה את זה כנראה במטפחת פשוטה או בנדנה וכאלו, לא מסובך מידי וגם הרבה פחות חם)

לא להגזיםהיום יהיה שמח✨
לא תפקידו של ילד ללמוד הלכות של נשים ותכיר בזה שלא כולם הגיעו מבית כמו שלך בדיוק
מה מה מה?הָיוֹ הָיָה

תרצי אולי לכתוב מילון למשפט המוזר שכתבת כאן ולהסביר איך הוא קשור לתגובה שלי?

הייתי באמצע לכתוב תגובה עם בערך מה שהוא אמרחושבת בקופסא

הזלזול שלך במי שלא גדל בבית קדוש כמוך קצת צורם, בדרך כלל אנשים מקבלים שהמנהגים שלהם לא מוכרים לאנשים אחרים הרבה יותר בהבנה, ולא כ"חור בהשכלה".

יוו כמה שאתן קלות להיפגע (ולקרוא בצורה מוזרה)הָיוֹ הָיָה

גברתי, נדמה לי שבעצמך שמת לב שמי שהביע כאן זלזול במנהגי האחר זה לא אני.

כשתתחילו לקרוא משפטים בשלמותם - תראו שכתבתי "חור בהשכלה" על זה שאת לא ידעת שיש אחרים שנוהגים שונה ממך.

כלומר - הפוך על הפוך: אני זה שמכיר מנהגים שונים, כתבתי חור בהשכלה על זה שאת לא מכירה מנהגים שונים, ואז אתן באות וכותבות לי שאני צריך להפנים שיש כאלו ששונים ממני?

לא לא חבריא. כאן הגזמתן לגמרי. צעד אחורה בבקשה.

העניין הוא לא ההפנמה אלא הזלזול בחוסר הידעחושבת בקופסא

אם מישהו ילמד לראשונה שיש בתים שבהם נועלים נעלי בית, התגובה הנעימה יותר של בעל נעלי הבית היא לא לצחוק על החור בהשכלה של מי שלא ידע על המנהג הזה.

אני לא פגועה עד עמקי נשמתי, רק אשמח להביא את זה לתשומת לבך, זה הכל.

ההר הוליד עכברהָיוֹ הָיָה

ואת יודעת מה? אפילו חוק פו לא עומד כאן לעזרתך, כי הרי שמתי צוחק אחרי הדברים. צריך להיות סופר סופר בכוננות ספיגה כדי לקחת את זה כפגיעה.

לא מתאים לך.

(ובטח שלא לעניין בכלל התגובה ההזויה שהיא כתבה לי, שקשורה לדבריי כקשר הירח לערפילית ראש הסוס)

הבנו....תות"ח!

אז את נעלבת מזה שהוא התפלא עלייך ועל עוד ניקים מהשרשור שלא ידעו שיש הלכה כזאת ויש אנשים שנוהגים את זה.

אז לך מותר להתפלא על כך שאנשים בכלל נוהגים את זה ולצחוק עליהם בלי בושה ולזלזל במנהגים שלהם, כי בכל זאת, מותר לך, הרי את לא יודעת, וזה מתיר הכל, ממש כמו פיקוח נפש, אבל שהוא מתפלא על כך שאת מתפלאה את מתחילה להיעלב עד עמקי נשמתך...

איפה הרגישות הזאת הייתה כשכתבת בזלזול בוטה כנגד המנהג הזה...?

אל תצפי להבנה ולסליחה מאף אחד, מצטער, עברת פה גבול...

לא נעלבתי ולא ניסיתי להעליבחושבת בקופסא

מי שמנסה לחפש כאן עלבון בנרות זה אתה.

אשמח אם תראה איפה צחקתי וזללתי במנהגים. רק שאלתי שאלות מנקודת המבט שלי ובסוף גם קבלתי את ההסבר של העמדה המחמירה, כל מה שרציתי זה רק להבין אותה.

אתה מכניס לי מילים לפה והשוואות ודוגמאות רחוקות מאוד ממנה שאמרתי, למעשה זה ההפך הגמור כי אמרתי במפורש שאני לא פגועה עד עמקי נשמתי, אבל אתה כנראה יודע יותר טוב ממני.

יש קטע לכמה מיושבי הפורום, במיוחד אלו שמעל הגיל הממוצע, לקחת כל אדם שלא מתיישר 100% להשקפתם  בנושא מסויים כאילו הוא לא רק שלא מתיישר אלא גם מזלזל, מתקיף, מתנגד, והוא האויב הנורא שצריך לצאת נגדו במלחמת חורמה על גבי שרשורפלצת בתגובות ארוכות על כמה שהוא פגע בכל היקר לך.

כבר הכנסת את הניק הזה למגרת כל הדברים האיומים האלו ולא משנה מה יקרה בהמשך לא תשתכנע להוציא אותו מהמגירה הזאת ולשפוט את דבריו כמו שהם, בלי הקרע של המזלזל הנורא בקודשי ישראל.

אני לא מצפה להבנה ולסליחה כי לא הייתה לי מטרה לפגוע באף אחד, עוד יותר שכנראה פגעתי בך מעבר לגבול המחילה.

..הָיוֹ הָיָה

צריך רק לציין, שמי שהפך כאן את האחרים ל"מזלזלים ומתקיפים" היתה בראש ובראשונה את (ההר הוליד עכבר - נוער וגיל ההתבגרות).

ולא, אני לא מסכים עם ההתקפה של תות"ח עלייך, אבל את הנקודה הזו צריך לציין.

מה שכתבתי על חוסר הנוחות שלי עם הביטוי חור בהשכלה שלךחושבת בקופסא

היה אחרי שתות"ח כבר כתב מגילות מפורטות על הכוונות המרושעות שלי.

או שאתה מתכוון לכך שחלק ממה ניסיתי להבהיר בהסבר על המנהג המחמיר הוא התחושה שמי שאמא שלו לא עושה את זה יש בו איזו בעיה?

בכל מקרה לא התכוונתי להדביק תוויות כאלו, מצטערת אם זה מה שיצא.

..הָיוֹ הָיָה

לא, לא התכוונתי שזה כאילו ניסית להדביק תווית בעייתית.

ולמה אני אשם במה שתות"ח כתב לך? אני לא חושב שיש לך כוונות מרושעות ולא אמרתי דבר כזה או קרוב לזה.

(ואת אחת שאני מעריך. באמת לא מתאים. הפתעת.)

לא אמרתי שאתה מאשים אותי בכוונות מרושעותחושבת בקופסא

רק שאם התכוונתי למה שאמרתי נגד השימוש שלך ב"חור בהשכלה" כשאמרת שאני הפכתי אנשים למזלזלים ומתקיפים קודם, אז אמרתי שקודם הפכו אותי לזה ואז כתבתי את התגובה הזאת.

אני לא  מאשימה אחד במה שהשני אמר, זה רק תיקון בנוגע לציר הזמן.

ובאופן כללי- אני מצטערת שפגעתי בך או בתות"ח או בכל ניק אחר שנפגע ממה שהלך בשרשור הזה.

כששרשורים הופכים לפירוש על פירוש של כוונות במקום דיון על נושא זה סימן שצריך לעצור, כי משהו השתבש כאן בצורה שאי אפשר להמשיך.

זאת התשובה שלי גם למה שכתבת לי באישי.

לא, אני מצטער...תות"ח!

כתבתי דברים מהרגש ולא מהשכל ובאמת כתבתי משהו למרות שבעצמך כתבת שלא התכוונת להעליב ואת מתנצלת אם כך יצא.

פשוט צרם לי הצורה שכתבת את זה, שנינו באנו ממבט מסויים והיה קשה לנו להתחבר לצד השני, ואז נוצר מצב שכל אחד זלזל בשני, אפילו בלי לשים לב, ואני מסתכל על זה עכשיו וממש מצטער...

אשמח אם תקבלי את התנצלותי הכנה...

בסופו של דבר העיקר והבשר נאמר פה וכולם הבינו את כולם, עכשיו זה באמת סתם ויכוח מטומטם שלא מוציא דברים טובים כלל....

את הבנת את מה שהגבתי לו?היום יהיה שמח✨
אני מתלבטת אם בכלל צריך וכדאי להסביר לו..
אני חושב שכשתעבדי על הבנת הנקרא שלך יהיה נהדרהָיוֹ הָיָה

כי התגובה המגוחכת שלך עשתה רושם שקראת את דבריי מתוך שינה.

ישמצב😂היום יהיה שמח✨
אני מחר בלי נדר ינסה לקרוא שוב למרות שלא נראלי שפספסתי
קבלה טובה, התחלה טובה.הָיוֹ הָיָה

לא נראה לך אולי, אבל פספסת בענק. בהחלט.

נראה לי שהיה בלבול שירשורי, התגובה שלך רלוונטית להודעה אחרתקורא ממעמקים

מה הקשר...?תות"ח!

הוא לא זלזל באף אחד, ולא טען לרגע שיש בעיה עם מי שלא מקפיד כך, אלא שאמר שזה לא הגיוני שמרוב שההקפדה השתכחה עד כדי כך שיודעים רק את הקולא ולא מכירים את החומרא, וזה חדש להם שבכלל יש דבר כזה.

אין בעיה שתהיה קולא, רק שיזכרו שיש חומרא ויש דעות יותר מחמירות בהלכה ולא רק את הדעה המקילה.

כי אם כך, גם אם מישהו יהיה בדרגה גבוהה הוא לא יקיים את החומרא, כיוון שהוא אפילו לא יודע שהיא קיימת, כמו אותו אחד שהיה בשוק שאפשר להישאר עם תפילין אחרי "ובא לציון" כי כולם בבית כנסת הורידו אחרי "ובא לציון"....(, סיפור אמיתי לגמרי, מדובר במישהו אמריקאי שהתפלל במניין של אמריקאים אנשי עסקים שמיהרו לעבודה וחלצו תפילין ישר כשמותר מבחינה הלכתית לחלוץ...)

חצי מהגמרא עוסקת בנשים.שפרינצא בוזגלו

ולפעמים בצורה הכי בוטה שיש.
אז עכשיו גברים יפסיקו ללמוד?

עזבי, עזבי...תות"ח!

אל תנסי להבין אותה אפילו.

רגע, אם את אומרת שגברים לא ילמדו הלכות נשים, אז אולי דוד המלך שפסק בענייני נדה ונשים יפסיק, וכן כל הרבנים וכל הפוסקים ואפילו רבי יוסף קארו, מחבר השו"ע, יפסיק לכתוב על הלכות נשים, כי זה לא שייך לו כלל.

אה, וכמעט שכחתי, גם שכל התנאים שכתבו סדר שלם על ענייני נשים, שיפסיקו לכתוב על זה, כי זה ענייני נשים.

אה, ומשה רבינו שנתן את התורה שבה כתובים, איך לא, ענייני נשים, שיפסיק לדבר על זה. (וכן אהרון, ובניו והזקנים שכולם מסרו לעם ישראל את התורה...).

וכן רבי יהודה הנשיא שסידר את המשניות, וכן רבי עקיבא, וכן רבי חייא ורבי אושעיא, וכן כל הרבנים לאורך כל הדורות, שיפסיקו לדבר על ענייני נשים, זה שייך רק לנשים.

אז אולי תפסיקי את ללמוד על כל מצוות עשה שהזמן גרמן...?

זה שייך רק לגברים....

אני חושבת שכתבתי *ילד*היום יהיה שמח✨
והתכוונתי לגילאי 16 כזה..

ואני גם חושבת שלא אמרתי שילדים לא יפסקו הלכה אלא שלא ילמדו הלכות שקשורות בנשים. נידה לדוגמה, מה נער יחשוב כשיספרו לו על מחזור? מי ידאג לספר לו כמו שצריך? או שהוא יגלה בעצמו ויתחרד מהגילוי?
אך נשמה כללית הרבה מעל 16....תות"ח!

גילוי נאות: בשביל לפסוק הלכה צריך לדעת מה ההלכה אומרת, איזה קטע.

ובואי לא ניכנס בפורום כזה לדוגמאות ספציפיות....

זה ההוצאה מההקשר כל פעם מחדשהיום יהיה שמח✨
כתבתי על פסיקת הלכה כי אתה לקחת את הנושא למקום הזה ולא ברור לי בכלל למה.
ואני די חושבת שדיברנו על עוד אנשים חוץ מנשמה כללית
לא הבנתי מה את רוצה, באמת...תות"ח!

מה ההבדל בין פסיקה לבין ידיעת ההלכה...?

לדעתך מותר לפסוק, אך לא ללמוד...

אך בשביל לפסוק צריך ללמוד, כדי לדעת מה ההלכה אומרת, אז מה עשינו בזה...?

ודיברנו על נשמה כללית, אין עוד מלבדו...

אה, חשבתי שעניין ההלכה קשור לילד של אותה האמאקורא ממעמקים

כנגד הטעם שזה מחנך את הילד לכיסוי ראש

אז ככה:שפרינצא בוזגלו

@נשמה כללית קצת מעל 16
אם התורה מספרת מי אנחנו שנסתיר?
הוא יגלה באיזשהו שלב, אחרי הכל גם אנחנו נחרדנו בהתחלה...
את לא פחדת אחרי ה'שיחה'?

יחי ההבדל הקטן, אגב,הָיוֹ הָיָה

שבין ענייני טהרה להלכות כיסוי ראש

בואי לא ניסחף.

לא יודע מה איתך, נשמה...תות"ח!

אבל ההודעה הזאת ממש מזלזלת...

אבל בסדר, אשריך שאתה לא כועס כמוני...

ראוי באמת להיות כה"ז עם כיסוי ראש בבית. וכל אחד ילך כרבונפש חיה.
ממה שידוע לי יש בזה מקלים.
כן וזה גם מה שאני יעשההיום יהיה שמח✨
אני רוצה שיישאר לי שיער😏
כיסוי ראש מדלל שיער?חושבת בקופסא

שמעתי שלידה גורמת לשיער לנשור, אבל כיסוי ראש?

אולי זה דווקא, טוב יש לי שיער ממש נפוח, לא יזיק לדלל אותו קצת.

בגלל שהשיער חנוק ולא נחשף לשמשהיום יהיה שמח✨
כן זה עצוב
אבל שיער פזור מתמלא קשרים ומשנה צבע בשכבה העליונהחושבת בקופסא

(קצת כמו שאוכל מטוגן מקבל שכבה זהובה כזאת, עכשיו כשאני חושבת על זה)

יש מצב כלשהוא שלא גורם לשום בעיות לשיער?

חוץ מקרחת?

גם קרחת גורמת לבעיות בשיער...תות"ח!

תתפלאי...

אפילו למצרים שהיו קרחים היו כינים, זה לא יעיל באף צורה, סתם מכוער...

בגיל מסוים כבר אין כיניםשפרינצא בוזגלו

כן, כן, אני יודע...תות"ח!

זה רק כי בגיל מסוים יש פחות מקומות להדבק בהםחושבת בקופסא

אימהות לילדים בגן נדבקות וסובלת מכינים בעצמן בערך עד שהילד שלהן גדל מהגן (ומהכיתות הנמוכות ביסודי, לא עלינו)

ולמה שזה ישכנע אותי לשים כיסוי ראש בבית?היום יהיה שמח✨
לא ניסיתי בתגובה הזאת לשכנע לשים כיסוי ראש בבית חושבת בקופסא

אם את מעירה על ניצלו"ש, אז סליחה, זה באמת לא ממש קשור לנושא, סתם תהייה בנושא שיער.

אם מטפלים בשיער כמו שצריך הוא לא נהרסנפש חיה.
בעיות של בנות עברי אנכי

בעוד שאנחנו מנסים להיפטר משיער

ושחם לי בראש

בנות משקיעות בו את החיים

אתה חושב שלא באלי לעשות קצר קצר? (לא קרחת לגמריי)שפרינצא בוזגלו

אבל אז זה יקטלג אותי.

מה יש?הכול לטובה!

כמה חברות שלי עושו..

ומי קיטליג המורות?

מה אכפת לך?

דיי מהר גדל להם השיער וגם כולם התרגלו..

עשו כמו בנים לא קרחת ממש...

5 בנות! ו1 מהם חברה ממש קורבה!!

וזה לא ממוקם של למורד!

בסביבה שלי זה פשוט יקטלג אותי בצורה ממש שליליתשפרינצא בוזגלו

אז לראשונה אני מוותרת על הנוחות שלי

אולי תתרמי....😉?תות"ח!

אחלה תירוץ לעשות קצר, לא...?

חשבתי יותר על להגיד שנדבק לי מסטיק לשיער...שפרינצא בוזגלו

אה, גם אפשרות...תות"ח!

אוי, מניסיון זה אחד הדברים הנוראיים שיכולים לקרות...

*כיתה ה'*

*הולך לישון בטעות עם מסטיק*

*קם כשאחת מהפיאות סבוכה במסטיק ונאלץ "לקצץ בנטיעות*

😭😭😭

שיאוו זה מזכיר לי משוהכול לטובה!

אחרון וזהוו!!!

שכנים שלי בנים בגילי שמנינסטים... סתומים עושו מכות...

תאמת שאני מבינה מה כייף בזה... 

אבל פוחת חברות שלי יזרמו...

קיצר תלשו לו פיאה במכות ... ואוו זה היה דיבור בשכונה איזה מסכן..

קיצר עד יותר מסכן חח

אחחחח....לראות בטוב
זה כואבב

מסכנים😟
מהההקורא ממעמקים

חמאת בוטנים לא עבדה?

מים חמים?

מים חמים עם סבון?

חמאת בוטנים לא ניסיתי...תות"ח!

אל תדאג, לא הכל ירד, רק דילל לי בערך חצי מהפיאה...

מזכיר לי שפעם נדבק לי מסטיק בלמעלה של השיערלראות בטוב
וכשגזרנו את זה נהיה לי פשוט פוני

(מזל שזה היה בגיל 5 ואף אחד לא זוכר באמת)🤭

נראה לי שלכולם נדבק מסטיק לשיער מתישהו...😅 תכלס...
לי לא. אצלינו בבית יש סנקציות על מסטיקים.שפרינצא בוזגלו

כן, יש גם את המדינה הזאת...תות"ח!

שמטילה קנס על זריקת מסטיק ברחוב....

תכל'ס, חוק הגיוני ברמות...

כן, נכון...תות"ח!

תודה על המידע...!

כן, נכון! אבל שם בכלל אסור ללעוס מסטיק בשטח ציבורי,לראות בטוב
זה לא רק על זריקת מסטיק
(למדינה הזו התכוונתי)
לא. שם מוכרים מסטיקים רק בבית מרקחתשפרינצא בוזגלו

וואלה..? לא ידעתי.. הכרתי רק שאסור בכלל למכור שםלראות בטוב
ובטח שלא ללעוס במרחב הציבורי...

אבל וואלה טוב לדעת...
יש גם מדינה ששם חל איסור על לעיסת מסטיק.לראות בטוב
לא זוכרת איזו...
וואו, זה כבר הזוי...תות"ח!

אני זוכר את הדברים האלו נטו מהחוקים ההזויים בכל מיני מדינות שמופיעים באותיות...😅

אכן אכן.. נראה לי גם אני זוכרת משם את זה😅לראות בטוב
וואלה,לראות בטוב
אין לכם מסטיקים בבית בכלל? 😅
תות"ח!

כן, וגם לכולם נדבק לסולייה של הנעל מסטיק ואז הוא גירד במשך חצי שעה עם מקל כמו מסכן את המסטיק...

לי קרה דבר הרבה יותר מזעזע, אבל הוא לפירוט....

כן, ממש....תות"ח!

גם מרשמלו שרוף לא הכי מלבב...

וואלה?! זה לא קרה לילראות בטוב
מנסיון אתה אומר אההא..?
כן, זה נורא...תות"ח!

עשינו עם החניכים אחרי מסע מרשמלו על האש, ואז לחניך כנראה נפל מהשיפוד ואני הייתי הקרבן שדרך עליו...

אבל שוב, זה מחוויר לעומת משהו אחר שקרה לי, זה היה באמת נורא, אבל זה יותר מדי נורא, אני לא יכול לפרט...

נו סיקרנתקורא ממעמקים

אני אנחש שמדובר בתוצאה של פעולת עיכול של חיה כלשהי

תות"ח!

איך ידעת...?

אל תשאל, אחרי זה נתקעתי חצי שעה לפחות במקלחת כדי להוריד הכל, היה סיוט...

במיוחד ללכת עם זה עד שהגעתי למקלחת...

אם זה מנחם אותךקורא ממעמקים

אחייניתי המתוקה, פעם, בגיל שנה משו, לא לגמרי הייתה מחותלת, ואיכשהו נוצר מצב שדרכתי, יחף, בתוך תוצר עיכול, אני בוכה כשאני נזכר בזהבוכה/צוחק

תות"ח!

אוי ואבוי...

ממש לבכות...

או לצחוק, אם זה לא אתה...

יאווו את גוזרההכול לטובה!

תגיזירי...

מה אכפת לך!!!

יקטלגו או לא תעשי מה שטוב לך בדרך ה'!!

וואלה @שפרינצא בוזגלו אוהבתת אותך!!!

מה קרה לתיוגים שלי?

זהוה אני באמת חייבת לעוף בייי

מה לעושתהכול לטובה!

שאני יפה כזאת מין הים עד הירדן.. מה לעשות מה לעשות... חחח .. מי מכיר את השיר הזה?

וואלה אבל באמת מה לעושת השיער זה מאוד חושב לנו כבנות!!!

וזה לא באמת נכון שבגיל מסיום אין כינים...

@חושבת בקופסא מעריכה אותך!!!

וגם @תותח!

וואלה אתם לא מותרים אחד לשני!!

וחושבים אותו דבר מהצד ככה זה נראה

טוב לילה טוב!!

אני צריכה לישון...

תודה...תות"ח!

חחחח, כנראה...

את אומרת את זה מניסיון? ומה כולל הטיפול?היום יהיה שמח✨
כןנפש חיה.
לאוורר אותו
להבריש כל יום
משתמשת בקרם לפעמים
לאכול דברים בריאים
ולשתות המוןןןןן מים
גם וגם וגם. הכל ביחד. זוועהחצילוש
אעאעאע 193 ץגובותת?ציפור מדבר.
אנלא יודעת אם זה כבר מעניין אותי מה ששאלתי או לא🥵🥵🙈

לקרוא את כל זההה?

באנה ישלי אתזה בלפתוח שירשורים עסיסיים
בהחלטקורא ממעמקים

היה פה מינון מוצלח של נושאים שמעוררים את הציבור להתדיין, כגון: מנהגים שונים, תפיסות שונות, הלכה, צניעות, עיקר הדין וחומרות, וכו וכו

איזה כיף ב"הציפור מדבר.
חחחכל זמן

נושא חשוב!

אמא שלי תמיד אם כיסוי ראש ובלילה היא אם כובע כזההחיים מאושרים

ואני בלי נדר יעשה כמו אמא שלי

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך