קשה להיות נשואים ואין למי לספרחוט שני

אז ככה, יש לי עניין רגיש עם בעלי בענייני יחסי אישות, תחושה כזו שלפעמים הוא שוכח שאני קיימת למרות שהוא טוען שהוא מת עלי ולא שוכח מיקומי…
קרה לנו בשנות נישואינו כמה תקלים בליל טבילה שנגרמו בגללו, זה גרר ריב רציני אבל עברנו את זה.
לפני כשבוע הייתי צריכה לטבול והודעתי לו שיבטל את העבודה באותו לילה, ושאם הוא לא מבטל אדחה את יום הטבילה.
במהלך השבוע תזכרתי אותו לחפש מחליף והוא ענה ״עובד על זה״
ביום של הטבילה גיליתי שהוא התחיל לחפש מחליף רק שלושה ימים אחרי שהודעתי לו - ולא מצא, כי זה לא פשוט למצוא מהרגע להרגע.
ממש כעסתי ואמרתי לו שאני לא הולכת, היה סביב זה ויכוח וריב, לא ממש דיברנו יומיים, במהלך השבוע הוא אמר לי כמה פעמים שחבל שאני עושה ביג דיל ממשהו לא כזה רציני ושיכלתי כבר לטבול וחיינו היו ממשיכים על מי מנוחות.
אפשר לומר שזה אפילו עוד יותר פגע בי, המחשבה שלגיטימי שאלך לטבול כשהוא מצידו לא עשה את כל ההשתדלות, גם שאלתי אותן אם חלילה היתה לוויה של אדם קרוב בעבודה היו מסתדרים? היית הולך? הוא ענה שכן… ולא הצלחתי להבין למה גם בנקודה הזו הוא לא הציב עובדה שיש לו עניין דחוף מאד ולא יוכל להגיע(זו פעם ראשונה שנופל מקווה על משמרת לילה).
בקיצור מאז לא טבלתי, נראה שגם החודש כבר לא אלך לטבול.
הוא לא מדבר איתי על הנושא בכלל, מדי פעם מחבק אותי ואומר שהוא אוהב וזהו לא מדברים על זה. מרגיש לי מוזר, מהיום שהתחתנו אני מרגישה שנושא המקווה לא בראש סדר העדיפויות שלו, הוא מאד מכבד ומעריך אותי אבל לא ישנה באופן קיצוני את שעות העבודה והמשמרות שלו.
אשמח לשמוע מה דעתכן, כמובן כתבתי פה על קצה המזלג.
תודה
עצוב הסיפורבסדר גמור
בעיקר בגלל התקשורת החטא בריאה ביניכם.
את מדברת בנשית והוא מדבר בגברית - אין פלא שיש קצר..

ואיך הוא מחבק אותך אם לא טבלת?!
איך, שאלה מצחיקה… עם הידייםחוט שני
וברצינות, אנחנו משתדלים מאד לשמור אבל נהיה משבר וזה חיבוק תמיכה, אנחנו גם אסורים למעלה מ3 שבועות.
אני מבין את הכאב שלך, אבלעוד סתם אחד
מערכות יחסים, מעמדות, מאבקי כוח סמויים וכו' במקום העבודה זה דבר שמאוד קשה למי שמבחוץ לקלוט.
תחשבי על זה שלווייה הוא היה אומר פשוט "יש לי לווייה" ואף אחד לא היה פוצה פה. "יש לי משהו דחוף" ואז ניסיון להתחמק מפירוט מהו אותו "משהו חשוב" - זה גם מאד לא נעים (כי או שיבינו או שיחשבו שהוא סתם מנסה להתחמק) וגם לא תמיד עובד (או שפשוט לא יאמינו לו ש"יש משהו חשוב", כאמור, או אם הם חילונים ויבינו שהוא רוצה להיות עם אשתו - לא יבינו שהיתה תקופה של כמה ימים שבהם לא היה יכול להיות עם אשתו, וכדו').

בקיצור - זה באמת שונה מהדברים הדחופים האחרים שציינת. אז עם כל הכאב המובן שלך - אני חושב שעדיף לרדת מזה.
לא מסכים בכללבסדר גמור
לרדת מזה = לוותר על הזוגיות
צריך ללמוד על זה ולקבל כלים להתמודד ממש לא לוותר
טוב, אני חושב שזוגיות זה דבר רחב יותר מליל טבילהעוד סתם אחד
אבל לגיטימי לחשוב אחרת ממני
השאלה מה משמעות לוותרחוט שני
לוותר על היחס שאני חושבת שמגיע לי לקבל?
לוותר על התחושות שלי?
או לוותר כי ככה זה אמל כולם ואני חיה באשליה שבעל אחר נוהג אחרת כלפי אשתו…
אם אני אשמע שאני חיה בדרישה מופרזת אני אוותר כמובן, הבעיה שאני מרגישה שהדרישה שלי בסיסית ביותר.
את לא חיה באשליהעוד סתם אחד
אבל בהחלט יש מגוון של אפשרויות, וגם המחשבה שאצל כולם-כולם הבעל רק יושב וממתין שהאשה תחזור מהמקווה ומבטל כל תוכנית אחרת שהיתה לו בכל שלב בחיים - זה גם פנטזיה. וזה גם לא משנה מה קורה אצל אחרים, תכלס.

אין דבר כזה "דרישה בסיסית". את חושבת שהדרישה שלך בסיסית, הוא חושב שזה מוגזם, ושדווקא ההתחשבות באילוצי עבודה שלו היא דרישה בסיסית.

לגבי על מה לוותר בדיוק - אני לא יודע. אבל אם את אומרת שזה יוצר ריבים חוזרים ונשנים, ושהוא לא משתנה, אבל אומר לך שאת כן חשובה לו וכו' - אז להנמיך ציפיות, ופשוט להאמין לו שהוא לא שוכח מקיומך, וכנראה הוא *מאד* מוטרד מדברים אחרים.
לגבי הסיטואציה הספציפית שתיארת: אם את יודעת שבליל טבילה יש לו משמרת - אז תגידי לו מראש שאת טובלת בלילה שאחרי ושאת רוצה שזה יתנהל בצורה xyz, ואת משחררת אותו מהלילה של המשמרת כי את מבינה שתהיה לו בעיה עם זה ושאת מצפה להתחשבות הדדית. אני לא יודע בגלל מה נוצרו הריבים הקודמים שלכם סביב ליל טבילה, אבל פתרון מסוג זה ניתן ליישם בכל מיני הקשרים.
הרעיון שהוא שהדחייה תהיה מתוך הבנה של האילוצים, ולא כעונש ומתוך כעס.
אכן מה שאמרתיחוט שני
אם אתה עובד לילה אני לא הולכת לטבול באותו יום.
הוא ענה לי. ״עובד על זה״…
אגב עכשיו אני אשמה כי הוא טוען שאם היה לי משמרת ולצורך העניין הוא היה צריך לטבול הוא היה טובל😅
חבל שזו השוואה שאי אפשר לנסות אותה.
ועל מה היו הריבים הקודמים?
למשל שחזרתי והוא נרדם- היה עייף קורה😤
הוא שאל אותי באותה פעם למה כעסתי עליו במקום להעיר אותו.
פעם אחת פורים הוא היה שיכור לחלוטין-התנצל, עד היום לא מבינה למה החליט לשתות אבל הוא אומר שזה פשוט קרה, נשאבים לזה ולא מבחינים בגבול בין ההתבשמות להשתכרות.
קצת מעליב, אבל לפעמים זו המציאות ואין ברירה.....פרצוף כרית
כואב מאדפרצוף כרית
1) כואב מאד
מבינה את תחושתך היטב - אכן ליל טבילה אמור להיות
בראש סדר העדיפויות,
ואם לא - מאד פוגע, במיוחד עבור האישה - שכ''כ מתכוננת ומתאמצת עבור כך! ומצפה ליחס מתגעגע הולם בהתאם!

זו הרגשה מאד קשה, אני איתך, קבלי חיבוק!!!!
2) מאידך,
באיזו שעה מסתיימת משמרת לילה שלו?
היו לנו מקרים הזויים של ל''ט בזמנים סופר לא נוחים, כגון חזרה מבית חולים במוצאי שבת שיצאה מאוחר,
ואעפ''כ הל''ט התבצע.... במאמץ עצום....
אז.... אולי פשוט - במידה והמשמרת שלו מסתיימת נניח עד שעה 2 בלילה- אולי סביר שפשוט תמתיני לו?
אכן עבודה לעיתים קצת קשה למצוא מחליף, אע''פ שמבינה לחלוטין את הצד שלך!!!! אך גם את הצד שלו במקצת, שלפעמים אכן בלתי אפשעי למצוא מחליף
פוגע שרק אחרי 3 ימים התחיל לחפש!!! את צודקת! מבינה לליבך, אך יתכן שבאמת איכשהוא ידע מראש שקשה למצוא ולכן התייאש מראש לחפש?! כלומר יתכן שזה לא נובע משכחה או חוסר חשיבות לל''ט?!
אשמח שתכתבי באיזו שעה מסתיימת משמרת לילה שלו.... אולי שווה לך לחכות לו, אם לא שעה מאוחרת מדי?
לפעמים צריך לקבל שזה סגנון העבודה והשגרה שלכם, לא?
בהצלחה, מבינה ללבך מאד, מבינה את 2 הצדדים האמת....
משמרת לילהחוט שני
היא כל הלילה, עד 8 בבוקר!
התחלת המשמרת כשעתיים לאחר הזמן שבו אפשר לטבול
יש לי רעיוןפרצוף כרית
אולי תתאמצי לטבול בול בזמן?
זה ממש קשה אני יודעת.....
וגם מבאס.... אפשר להשלים למחרת....
אבל במקרי דחק שאין ברירה ואין לו מחליף...... אולי כדאי טיפה להתגמש?

לא שזה כזה קל...... לא מתיימרת להקטין את הקושי.....

כמה זמן נסיעה לעבודה שלו? פחות משעה?
תוהה לעצמיconet
מה היה קורה אם היית טובלת כרגיל ותפגשו בבוקר...
או לפחות להפגש בערב לארוחת ערב טובה לפני המשמרת (אחרי הטבילה) ותמשיכו למחרת

מדבר ממקום של אחד שעבד בפנימיה ובשלב מסויים העניין של היחד הפך לסיוט כשנפגשים בליל טבילה ב 2 לפנות בוקר כשאין לשנינו כוח לכלום...
הכעס על עצם ההשתדלותחוט שני
אתה מבין שהכעס שלי לא על הביחד, הכעס שלי על ההשתדלות מצידו ועל זה שהוא לא תופס איפה הבעיה.
זה אגב משמרות קבועות לחודשים ארוכים קדימה…
וזו עבודה עם משקל מאד מחייב (שכחתי לציין)
היה לנו לפני כמה זמן ארוע משפחתי על משמרת והוא עשה הכל כדי לשנות את היום- והצליח!
היה לו משהו כמו שבועיים לבקש שינוי.
וכשעבדת בפנימיה מה עשית?
אני אגב אשמח לשמוע שיש מי שמצא פתרון שיכול להתקבל גם אצלנו.
שיחקנו עם זהconet
הייתי קופץ לבית בזמנים מסויימים בחלק מהערב...
מודה שלפמים הייתי גם נדאב ונדאר בבית קצת יותר מדי וחוזר שוב ממש מאוחר... והיו גם מקרים נדירים שלא היינו יחד באותו ערב או רק לפנות בוקר

בדלב מסויים אחרי הרבה שנים נמאס לי ועברתי לתפקיד של בוקר בלבד... ובלי קשר היום אני שיניתי כיוון לחלוטין
האמת בשני שלבים בחיי עבדתי בפנימיותconet
שנה ראשונה של החתונה חשבתי שאני חכם ומצאתי מקום נחמד שחסך לי שגר דירה והתחתנו אחרי החגים ושרתי כמדריך עוד חודשיים עד שביקשתי לשנות למשהו אחר...

אחרי 10 שנים נשוי+3 התגלגלתי שוב ל 5 שנים של הדרכה בפנימיה בלית ברירה..
היותקופות שהיינו 2 מדריכים והיה יותר קל והיו תקופות קשות
זה גם קשור ליחסחוט שני
יכול להיות שהשיח ביניכם היה כזה שאשתך הסכימה ואתה הראת לה שאתה לא ״מפקיר״ אותה…
אני באמת יודעת שבעלי ממש אוהב אותי, רק הוא אדם מאופק בדיבור וביחס וכשזה מגיע לנקודות כמו טבילה וכו אני מרגישה שזה כבר פוגע.
מה גם שמהעומס הוא יכול בכיף לשכוח ליזום כשמותרים.
מורכב.
מבינה ללבךפרצוף כרית
זה באמת פוגע,מבינה ללבך מאד כואב

אולי לפתח תחביבים וחברות שיגרמו לך להרגיש שהוא לא כל עולמך?
ואולי גם יעזור לו להמשך אליך, שיראה שאת בחורה מענינת שמפתחת את עצמה בלי תלות בו
ויש לה משהו מענין לספר
מה אתעושהבחיים? עובדת?
אם לא עובדת, אולי לכי לקורס מענין שתיצרי דברים וגם תכירי חברות חדשות?

תפירה / אפיה/ כל דבר מענין אחר עבורך
כמה זמן נשואים?
נשמע שאתם די טריים, האם צדקתי?
אם כן, בתחילת הנישואין יש שאיפה שהבעל יגשים כל החלומות, ואז קולטים - ש-לא, עלי לפתח חברות ותחביבים במקביל לזוגיות
בהצלחה וחיבוק ענק!
חל טעית בהכלחוט שני
נשואים למעלה מעשור, יש גם לא מעט ילדים…
עובדים באטרף בעבודות לא משעממות, הוא טוען שהוא מעריץ שלי🧐
כנראה מתכוון בקטע אקדמי ופחות בקטע זוגי😜
אויפרצוף כרית
סליחה
יש מצב שפשוט העומס גורם לכך שאין לכם זמן רגוע לבד?
לדיט שבועי - מצליחים לצאת?
אולי באמת את צריכה למצוא זמן למנוחה או תחביבים או לקחת חופש קצת מהעבודה להירגע?
משהו שיעשה לך טוב
איזה דייט שבועי..חוט שני
אם אני אספור את כל הפעמים שיצאנו יחד זה יסתכם בממוצע לפעם בשנה.
אנחנו לא נעזוב את העבודות שלנו כי אנחנו עושים מה שאנחנו אוהבים, וגם פחות שייך בגלל קונפליקטים לזרוק מאמץ של שנים.
וואי באסה....פרצוף כרית
אולי, אם אין לכם זמן ועמוסים וקשה לקחת ביביסיטר -
להזמין משלוח הביתה של משהו מפנק - כמו ופל בלגי - ולהרגיש כאילו יצאתם למסעדה?! קצת להכניס כיף ולפעמים פתאום כל המתחים מתפוגגים מאליהם, או לפחות במקצת.... הלוואי אמן
האמת זה נשמע שהמקום שלך קצת מתפספס. .דודה שוקו
נכון שליל הטבילה זה הלילה המיוחד שלכם, אבל כשאת מציגה את זה בצורה של "אם אתה לא נמצא אני לא טובלת" זה הופך את זה למשהו שהוא רק בשבילו, ואז זה נהיה משחקי כוח סתם.
הטבילה במקווה היא קודם כל בשבילך, יהיה או לא יהיה - זה קודם כל שלך.
ואתם בטח נשואים יותר זמן ממני אז קטונתי, אבל אני חושבת שאם מתייחסים למקווה כאל אירוע בפני עצמו ולא רק כתחנת מעבר, הוא מקבל ערך עצום.
כשאני מגיעה למקווה אני מתרגשת ומרגישה משהו אחר לגמרי, משהו משתחרר מהנשמה.. ולא רק בגלל אותו לילה.

וגם, במקום שאת תהיי "בסדר" ותטבלי, את גם לא טובלת ואז אתם גם עוברים על איסורים שהם סתם. כי אפשר לא לקיים יחסי אישות ולא לגעת מתוך היתר, אבל אם יש את ה"חיבוק בשעת משבר" בזמן שאת יכולה להיות טהורה את מפספסת את זה?
לא בכעס או משהו, פשוט באמת באסה על המקום שלך ועל התחושות האלו, כי זה באמת נשמע הכי מבאס שיש.
באופן כללי שווה לפתוח את זה, לשאול מה זה בשבילו ליל הטבילה וכו וכו ומשם להתקדם ולדבר על זה כששניכם רגועים.
אם אתם לא מקפידים על מגע בימים האסורים יכול להיות שהאדישות שלו גם נובעת מזה, ואז שווה להחליט ששומרים ולהרוויח את שני הדברים.
אני חושבת שאם בעלי לא היה מייחס חשיבות ללילה הזה אני הייתי טובלת, חוזרת הביתה והולכת לישון.. שיבין שזה עיצבן/ביאס אותי, אבל לדעת ולשדר שהמצווה הזאת היא שלי ולא תלויה בו.
חולקת עליךחוט שני
המצווה הזו היא שלך לצורך הזוגיות שלכם, זו מצווה שאת לא מחויבת בה אם את רווקה או אם ידוע לך שבעלך לא יגיע באותו לילה(למשל טס לחו״ל).
יש בזה אלמנט עצום של השפלה לעשות השתדלות, להגיע לטבול כשאת יודעת שבצד השני לא השתדלו בשבילך בחזרה.
בעיניים שלו במקרה הנוכחי הוא השתדל, בעיניים שלי זה לא נקרא השתדלות לברר רק באותו שבוע מי יכול להחליף וגם זה בחצי קלאץ׳
עונה לדעתיקל"ת
לדעתי בסיטואציה שהייתה לך זה היה ממש בעיה הלכתית לא לטבול ולדחות את הטבילה.. כמו שכתבת ההיתרים לדחות את הטבילה זה כאשר לדוגמא הבעל טס לחול ולא יחזור בקרוב או שהוא במילואים.
אבל במקרה שלך שהוא רק עובד לילה ותיפגשו שוב למחרת בבוקר זה ממש בעייתי כי זה עוד יום שאתם רואים אחד את השני ויכולתם להיות מותרים..
לא רוצה להישמע שופטת אבל אני אישית בחיים לא הייתי מגיעה למצב כזה שאני אומרת לבעלי שאם הוא לא יהיה בבית אז אני לא אטבול.. גם אם היה פוגע בי.
הייתי טובלת בשקט ומדברת איתו אחכ ומנסה ליישב את ההדורים.
בהצלחה רבה
השאלה אם עמדת במצב כזהחוט שני
כי כשהכל ורוד אפשר לדמיין שאת לא היית מוותרת על טבילה, כי אולי את לא מכירה מציאות שטבילה יכולה להיות רגע משפיל וכנוע, סוג של החפצה.
מודה שלא עמדתי במצב כזהקל"ת
בעלי משתדל להיות מוקדם יחסית בבית בליל טבילה.(מצד שני, אין לו דילמה עם עבודה כי הוא לא עובד לילות).
אני באמת פחות מבינה למה את רואה בטבילה במצב כזה כרגע משפיל וכנוע..נשמע שרת כביכול טובלת רק בשבילו ואני פחות רואה את זה כך.

השאלה שלי היא האם את מרגישה שהוא פחות רוצה ומצפה לביחד שלכם ולכן את פגועה? או שבכללי הוא מאד רוצה ומחכה ונפגעת ספציפית מההתנהלות שלו כלפייך לעומת העבודה?
אם בכללי הוא כן מראה ציפייה ומחכה לזה אז לדעתי אתם צריכים לעשות בניכם שיחת תיאום ציפיות לגבי הזוגיות לעומת משמרות הלילה בעבודה שלו. יכול להיות שהוא רואה את זה אחרת ממך שלא משנה כמה הוא אוהב אותך ומחכה לזה אז עדיין הוא לא חושב שהוא צריך לקרוע את העולמות כדי שלא תהיה לו משמרת לילה באותו יום..אני גם לא יודעת עד כמה זו עבודה תובענית ומאפשרת גמישות
הגמישות היחידה זה אם מוצאים מחליףחוט שני
מחליף לבעל???פרש בודד
אני לא בטוח שזה מותר הלכתית..🧐
אוקיקל"ת
אבל מהודעת הפתיחה שלך נשמע שהוא כן ניסה למצוא מחליף , פשוט לא מרגע העיתוי שאמרת לו..
לא יודעת, אני אישית לא הייתי עושה מזה ביג דיל, יש גברים שהם יותר רחפנים וזה לא אומר שהם לא אוהבים וטובי לב
הוא אוהב וטוב לב, אבל יש מקום שהרחף לא מתאים בוחוט שני
אבל מותק.. בינתיים עברו כבר כמה שבועותיפהכלבנה
ובכל יום שעובר אתם מתרחקים יותר. לא חבל? אם הוא טיפס על עץ ולא מוכן לרדת, או לא מבין אותך מספיק בשביל לעשות את המאמץ הזה וכמה חשוב לך לראות שהוא מתאמץ, תמצאי הזדמנות ושבי להסביר לו. אל "תענישי" אותו בזה שלא תטבלי כי את גם מענישה אותך.. אתם זוג, אתם יחד, אין לי ספק תמצאו דרך לגשר על זה.. בינתיים חבל על כל יום שעובר ואפילו חיבוק ניחומים או נשיקה בלחי נעשים באיסור
מבינה אותךסוסה אדומה
את לא עושה ביג דיל, והתחושות שלך מאוד מובנות.
ביטאת את עצמך יפה מאוד.

בכללי, קורה ששוכחים לחפש מחליף, אבל זה באמת נותן תחושה כאילו זה לא מספיק דחוף לו.
אפשר להבין גם את הכעס שלך.

לגבי האם זה לגיטימי, ברור שזה לגיטימי שתלכי לטבול,
אבל אם יש ציפיה כזאת מצידו, זה באמת לא לגיטימי.

את משקיעה מאוד את נפשך וגופך ומרגישה שמצידו לא נעשה כל מאמץ.

ואני מקבלת את הפרשנןת שלך ביחס לזה שזה לא בראש סדרי העדיפויות שלו.

אני יכולה לתת לך עצה אחת,
לעולם אל תראי בדחיית הטבילה כאפשרות, לא כי זה אסור, אלא כי זה לא כדאי.
תהפכי את העולם כדי לטבול במועד, הכי הרבה לא תהיו ביחד, או אפילו חודש אל תסכימי לו לגעת בך, אבל תטבלי.
הטבילה היא לא רק בשבילו ובשביל להיות ביחד. היא בשבילך. לעצמך, למה שבינך לבין ה'. לגוף שלך ולנפש שלך שפותחים דף חדש במחזוריות חדשה.
את יכולה לטבול גם בלי לספר לו.
אבל תשאירי את הכח הזה אצלך, תאפשרי לעצמך את האופציה לסלוח ולהתקרב.
את נועלת את האפשרות, וזה מגיע למצב שאתם נוגעים באיסור וחבל.

לגבי זה שאת מרגישה שזה לא בראש סדרי העדיפויויות שלו, זה יכול לנבוע מהרבה סיבות.
הדברים שבידיים שלך -
אל תגעו אפילו לא מעט בזמן שאתם אסורים, אתם מבלבלים את עצמכם. זה שזה בכלל אופציה, זה מבטל את הדחיפות שבטבילה. לא נוגעים גם לא בשביל חיבוק ניחומים. פשוט כלום. עם כל האיסורים הנלווים. אפילו רק בשביל לרצות להעביר מיד ליד.

משהו נוסף,
אני לא יודעת מה קורה אצלכם, אבל אל תהי נואשת לזה.
תני לו להתאמץ קצת יותר.
אל תהי מושגת בקלות מידי ואל תכעסי אם הוא לא מגיע,
מבחינתך זה הפסד שלו, את עפה על עצמך וחיה את חייך בעליזות, וכשהוא יזכר, תתני עקיצה קטנה בנושא כדי שילמד לקח.
ויאללה ברגע שאת סולחת, תחגגו.

את לא חייבת לסלוח, אבל תני לעצמך את האפשרות.
העולם נברא כדי שתתענגי בו, אל תענישי את עצמך.
חחח אני מאד כזו וזו אולי חלק מהבעיהחוט שני
עכשיו על דבר כזה, אני יכולה חודשיים לא להסכים לו להתקרב אלי. מהפגיעה.
אהבתי את הרעיון לטבול בלי שהוא ידע, אולי באמת..
מצד שני מי ישמור על הילדים כשאני טובלת, הוא בטוח ידע.
ולגבי החיבוק, אנחנו שומרים על ריחוק, פשוט שכבתי במיטה איזה יום (ויצא לי כל התאבון מהזילות) אז גם לא אכלתי ואני שמחה שהוא לא המשיך להיות קר והרגיש שצריך לצאת מכללי ההלכה ברגע הזה.
מה הכוונה מאוד כזאת?סוסה אדומה
הפגיעה שלך מובנת, אין לי מה להגיד לך חוץ מזה שעם כמה שהיא מובנת, עדיין כדאי לך בשביל עצמך ולא כי מגיע לו, לסלוח לו ולשחרר.

הוא חייב בעונתך, וגברים לא תמיד מבינים את עוצמת הפגיעה שיש לנשים מדחיה של זה. במיוחד כשהן משקיעות כל כך, ובמיוחד שהן צריכות לרמוז וכו'...

לגבי טבילה במועד, את לא מבינה כמה זה חשוב.
אומרת לך מנסיון. זה יום קדוש...
לטבול ביום אחר זה כמו לחגוג יומולדת בתאריך אחר. זה לא אותו דבר גם אם זה נחמד...

תביאי בייביסיטר. זה באמת חשוב... אמרתי לך. תהפכי את העולם - בשביל עצמך. ובנחת

אני מבינה את השמחה, אבל באמת באמת זה רק פוגע בכם זה שהחיבוק הזה הוא אופציה.
כי אז לא דחוף שתטבלי,
ומצד שני לא שוכבים.
לא עדיף פשוט שיהיה דחוף שתטבלי, או שתטבלי בכל מחיר והחיבוק הזה מקסימום בטעות יגרור יחסים ויהיה כיף?

קיצור, אלו העצות שיש לי לתת לך.

ואל תהי נואשת ומושגת מידי.
תפתי אותו.
חוץ מזה שזה יעזור לך בנושא החיזורים שלו אחרייך, זה מחדד את החכמה הנשית שלך וזה כיף כשלעצמו.
הכוונהחוט שני
אני מאד כזאת הכוונה שהוא צריך לרדוף אחרי…
ולא, יש בי כעס ככ עמוק ששום חיבוק לא היה מוביל למעבר.
וזה גם אמירה לעצמי, אני ככ כועסת ולא רוצה שיתקרב אלי שאני מפחדת שאם אני אטבול אני אשחרר.
אז אולי את צודקתסוסה אדומה
וזו באמת הבעיה

אם הוא צריך לרדוף מידי, והוא לא נענה, אולי הוא סוג של מיואש... אבל את יודעת, ונשמע שאת מבינה עניין.

לגבי הכעס העמוק,
אם אני מבינה נכון, את חוששת לשחרר שמא הוא לא יבין את רמת הפגיעות ואת דחיפות העבודה שהוא צריך לעשות עם עצמו.
אולי יש גם צד שרוצה "לחנך" אותו
אני מבינה את הצד הזה,
אם יש צד כזה, תזכרי שהדור הזה מבין חינוך חיובי ולא בדרך של ענישה...
אז אולי זה דווקא טוב שתשחררי אם באמת תשחררי... תני להוויה לעשות את שלה ואם עדיין תישאר פגיעות, את אף פעם לא חייבת להמשיך ואת תמיד יכולה לבקש לדבר איתו ולספר לו מלב אל לב על הפגיעות שלך.
כשאומרים דברים בלי כעס, הדברים מתקבלים יותר...
ברור שיש צד שרוצה לחנךחוט שני
אנחנו נשואים למעלה מעשור, ודי נמאס לי מהתחושה הזו, אני לא יודעת אם קראת מה שרשמתי למעלה בתגובה למישהו ששאל, אבל יש לי בטן מלאה על קטעים בליל טבילה.
היה לי תקופות שממש הרגשתי שהדברים האלו שפוגעים בי ברמה הככ אישית גורמים לי להיות חסרת ביטחון כלפי חוץ, משהו פנימי כזה שהסביבה לא תרגיש כי אני משדרת ביטחון אבל בתוך תוכי התחלתי לפקפק בחיים שלי ולתהות אם אני זו שרואה את העולם הפוך או שבאמת משהו בזוגיות שלי לא בסדר.
אם מותר לשאולתמר לילי
מזדהה אתך שמרתיח התעלמות מליל טבילה.
נשמע לא פשוט בכלל ומקווה בשבילכם שתגיעו למצב של שיחה מסודרת שתניב תוצאות לתווך ארוך בעניין.
השאלה, אם רק נושא זה מרתיח אותך או שבכללי יש חוסר בתקשורת.
אני מכירה זוג שגם קרוב לעשור בנישואין והתקשורת כמו שני ישרים ישרים מקבילים שלא נפגשים....
דווקא יש תקשורת די טובהחוט שני
הוא לא מתעלם מליל טבילה, אם הוא לא היה עובד ודאי שהיה מתייחס ועוזר לי להתארגן..
הוא פשוט לא עשה בעיני השתדלות מספקת לפנות את הערב הזה.
מבחינת תקשורת תלוי באיזה נושאים, בהרבה נושאים היא די טובה
אז לנקודה הזאת את הגעת בעצמךדודה שוקו
את יודעת שזה משהו שהיה חד פעמי, את יודעת שבדרך כלל הוא כן מתאמץ.
נכון שזה פוגע ברמות ומבאס ומוציא את כל האוויר, אבל הנה, גם את יודעת לראות שזה היה חד פעמי.
אני חושבת שהמקום המעניש הזה סתם גורם לשניכם לטפס על עץ גבוה מדי ולחכות שהשני יוריד אתכם, וזה אף פעם לא עושה טוב בקשר..
אני גם כמוך בקטע של הלהפגע ואז להנעל, לא משהו שאני שולטת בו.
יש לי מין מנגנון כזה שאומר לי שאם אני לא אתרחק ואשדר ריחוק אז הוא לא יבין עד כמה נפגעתי .
וזה לא נכון, ואני גם בטוחה שבעלך מבין ופשוט מרגיש שאין לו כל כך מה לעשות עם זה כי גם הוא מבין שהוא פגע בך אבל פשוט מחכה שתתקררי קצת..

אני חושבת שאם הפיוס יבוא מהצד שלך זה יהיה צעד ממש משמעותי וחכם מהמקום שלך ובטוחה שגם הוא ינסה לעשות יותר השתדלות להמשך
ותדעיחוט שני
שמה שאת כותבת לי ממש עוזר לי לעשות חושבים בצורה טובה.
אז תודה
איזה כיף ♥️סוסה אדומה
אני רוצה להציע פיתרון פשוטא"י זה קשה
בתחילת הנקיים תשבו עם הלו"ז ותבחרו בשבוע שאחרי הטבילה את היום הכי מתאים לערב רומנטי כמו שאת רוצה ותדחו את הל"ט ליום הזה. ככה הל"ט לא יפול על ימים עמוסים שלו, והרבה מהקונפליקט יפתר. בעלך יפנה לך זמן כמו שאת רוצה, ואת תגיעי ליום הזה שמחה.

אז נכון, חלק גדול מהבעיה זה הגישה שלו, אבל לא צריך לקדש קונפליקטים ולראות בהם דבר מהותי, אם אפשר לפתור אותם.
(בטח יקפצו עלי שאסור לדחות ל"ט... אז במקרה הזה אין ספק שזה עדיף הלכתית)
גברים לא מבינים כמה יחס כזה פוגע באשה וגורם לה צער עמוקאורה שחורה
אדישות של גבר זה נורא.
אויש זה מוכר וכואב אז קודם כל חיבוק ענק ענק.
ועכשיו לכי לטבול ❤
כאילו לא עכשיו...אבל בערב.
גם אם הוא ידע. ההיפך,שידע שטבלת אבל את עוד לא מוכנה וגם תסבירי לו למה.
בצורה רגועה בזמן שקט תשבו ותגידי לו מה את צריכה ולמה את מצפה.
אם את לא מסוגלת אז תכתבי לו.
העיקר שהוא ידע בצורה ברורה מה את מרגישה ומה את צריכה ממנו בהכי ברור עם פרטים שהוא לא ינחש.
אחרי זה, עם כל הצער זה בידיים שלו. עשית מה שביכולתך.
ואם הוא מפספס את הזכות שנפלה בחיקו לאהוב אותך
כל הבאסה שלו.
מציעה לך לעשות רשימת הסחות דעת מהנושא לכמה זמן.
הבעיהחוט שני
שהוא לא חושב שהוא אדיש!
זה הזוי, הוא בטוח שהוא עשה הכל.
אז אני יודעת שהמצב הזה לא יתוקן לעולם כי הוא לא מכיר בבעיה.
כי הוא לא יודע למה את מצפהאורה שחורה
תקשיבי המצב שלך לא כזה נורא
אני מכירה מצבים הרבה יותר קשים.
הוא רוצה לעשות מה שצריך בשביל שיהיה לך טוב הוא פשוט לא יודע מה זה אומר.
הרצון שלו לשמח אותך זה הכל.
הוא מרגיש רוצה ועושה אבל כנראה הוא לא עושה מה שאת צריכה. אז תני לו הכוונה.
תסבירי בפירוט בלי להתבייש למה את מצפה מה את צריכה בשביל ללכת למקווה בשמחה.
אני בעד רשימת הסחות דעת גם כן!פרצוף כרית
1) בעד רשימת הסחות דעת! תחביבים, חברות,
קניות וכו'
אם תחשבי על זה כל היום, את עלולה להשתגע....
2) יש מצב גם, שיש פה דינאמיקה כזו שמחמירה את המצב....
כמה שהוא נראה לך 'גבר' ושלא אכפת לו ואדיש -
יתכן שבתוך תוכו מסתתר ילד קטן שמפחד מאשתו ומהכעס שלה
הור באמת עשה משהו לא בסדר
מאידך גם מתאמץ בעבודה עבורך לפרנס את המשפחה, וזה עומס וקשה, והוא בנאדם
ויתכן שהוא מרגיש שהכל כבד עליו, וללא מוצא

וככל שאת יותר כועסת ומתרחקת ( בצדק!!! מבינה אותך!!!) , יתכן שזה גורם לו יותר להתייאש מלפייס אותך.....?! לאבטוחה, רק מעלה השערה....
אז מישהו מכם צריך לשבוג את המעגל והדינאמיקה השלילית הזו,
איך??? שאלת מליון דולר,
אולי ע''י הסחות דעת,
כביכול 'לשכוח' מהנושא למשך שבוע, לא לדבר על כך ולא לכעוס, 'כאילו' לא קרה כלום
( אני גם בעד לטבול במקביל, אך זו לא הנקודה העיקרית, אלא בעיקר להפסיק לתת פוקוס כזה ענק למריבה)

מקווה שהבנת והמון הצלחה מתוקה!
אשריך. כיוונת לדעת המהממת.אורה שחורה
אגב, את מכירה את החוברת של אפרת צור "אני מבין!" ?בסדר גמור

חושב שיכול לעזור לכם לגשר על הפערים

לא מכירה, מה נושא החוברת?חוט שני
תקשורת זוגית, 13 נקודות שונותבסדר גמור
לוויה למישהו קרוב, אין כל חודש ב"האיש השקים
גם מקווה על משמרת אין כל חודשחוט שני
עכשיו זו פעם ראשונה אחרי שנתיים פלוס.
בואו לא נשווה לוויה לליל טבילה ולהיות עם האשה שלך אוקי?אורה שחורה
למרות שיש גברים כאלה שאצלם זה מרגיש דומה.
במקרה הנ"ל ב"ה זה לא ככה.
לא השוויתי במידת החשיבות, אלא במידת היכולת להתגמשחוט שני
יכולת של המערכת, יש תפקידים שגם תלויה הבנאדם לא יצאחוט שני
ברור. זה מובןאורה שחורה
כשאת מרגישה שאת רוצה יותר ממנו זה סבל בלתי יתואר.
נשמה תטבלי ובואי איתי לסדנת ויפסאנה.
מה זו הסדנא הזו?חוט שני
אגב לא בטוחה שאני רוצה יותר ממנו כמו שאני רוצה שהוא ירצה מאד
סדנת שתיקהruthi
בעלך מעצבןפרש בודד
כי למה הוא לא מטפל בזה בזמן? ולמה לא אכפת לו? ואיך אחרי כל-כך הרבה זמן שאתם אסורים הוא אדיש?

ואת מעצבנת כי למה את מציבה לו אולטימטום? ולמה את מענישה אותו (ואתכם) לא להיות ביחד רק כי הוא טעה?

ושניכם מעצבנים. כי למה להשאיר דברים באוויר ולא לשבת ולדבר עליהם כמו שני בני אדם בוגרים?

(כולם פה מעצבנים כי מה הקטע לשאול על זה שהוא חיבק אותה בזמן שהם אסורים במקום לדבר על משהו מהותי יותר)
😂😂😂😂חוט שני
חחח קולע בולפרצוף כרית
..Dynamite
הוא מטומטם .

קצת התחברתי למה שסוסה אמרה . תטבלי בשביל עצמך.
כי אם כבר הסיוט הזה . שהרווח יהיה שלך.
אבל איזה רווח בדיוק?חוט שני
אני לא מבינה על מה אתן מדברות, טבילה זה אמצעי להיות נוטרת.
יש לטבילה מעלות מעצם כך שיש זוגיות, אין לה משמעות מיוחדת כשהיא בפני עצמה, לפחות לפי הבנתי
מסכימהפרצוף כרית
אם הבנתי אותך נכון,
אכן זה עבורו או עבור הזוגיות
הטבילה בפני עצמה לא הכי משנה

מה שכן, נדמה לי הלכתית אין חיוב בל''ט.... ולכח עדיף כן לטבול ולהתחבק ומקסימום לדחות למחרת....
זה מעצבן מאד
אבל גם הוא יכול לומר שאת לא מבינה שהוא לא מצא מחליף וזו פרנסתכם
לא, הכסף לא אישיו בעניין הזה. גם לא מבחינתוחוט שני
מרגיש לי שכולן פה מאד ותרניות וסלחניו
תראיפרצוף כרית
תראי,
מצד אחד זה מכעיס נורא איך שהוא מתנהג ובאמת קשה להבין למה לא חשוב לו
מצד שני, יש מצב שהוא מצטיין בדברים אחרים שגברים אחרים פחות חזקים
ומכיוון שיש מקום לדון אותו לכף זכות, זה לא שחור לבן, יש צד להבין, אז גם כדאי לנסות להבין, לא?
..Dynamite
אכתוב לך באישי .
כי זה לא מזיז לופרצוף כרית
ואת סתם בעצבים
אז כאילו יצאת דפוק
לטובתך, עשי כאילו לא מזיז לך...
מקווה שהבנת אותי נכון
באהבה וחיבוק ענק
שאלהמופאסה
אולי בעלך קצת אפטי ודחיין באופן כללי?
לפעמים אנחנו דוחים דברים כי רמת העוררות שלנו בחיים, היא נמוכה באופן כללי. במצב הזה כל שינוי, כל פעולה מצריך כוחות נפש גדולים ועד שאין את הגורם לחץ שמתקרב ממש לא פועלים. מכירה את זה?
כמה היית נותנת לבעלך מ1 עד 10 במדד העוררות? (1 ישנון ואפטי ו10 עוררות לחוצה)
היום 5, בעבר 3😅חוט שני
קראתי כאן את השרשורבת 30
וראיתי לשאול אותך.
יצא לך פעם לדבר על זה איתו בנחת, לעומק?
לא בזמן אמת. בזמן אמת הכל רגיש ומתפוצץ בקלות.
אבל האם ניסית לתאר לו מה את מרגישה?
אתה יודע, אני ממש מרגישה מתוסכלת מהנושא הזה של ליל טבילה. זה לילה כל כך חשוב עבורי, ואני מרגישה שעבורך הרבה פחות.
זה פוגע בי כש....
אני מרגישה מושפלת כש...
הייתי ממש רוצה שתשים לב לדבר הזה!! זה קריטי בשבילי. וכו' וכו'.
ולהזכיר אח''כ, אתה זוכר כמה זה חשוב לי, נכון? אז בבקשה תעשה מאמץ מקסימלי בשביל זה.
וכו'.

אולי דיבור כזה יכול לפתוח את העניינים
כן בטח הרבהחוט שני
הוא מתנצל תמיד והוא אומר שהוא לא מבין איך אני מרגישה ככה כשאני יודעת שהוא אוהב אותי..
הבעיה פה שהוא לא מבין איפה הבעיה, לא שהוא לא אוהב או לא נמשך.
פשוטפרצוף כרית
תקבלי את זה שיש לו את הדפקט הזה עם החוסר חשיבות לליל טבילה
)(זה אכן מעליב אך לא גורף פוסל אותו כבעל טוב....)

ומן הסתם יש לו דברים טובים אחרים ששווה להמשיך להיות נשואים ואת מרגישה שהוא אוהב אותך

לא בעיה למצוא חסרונות בבעל
החוכמה להתמקד ביתרונות
למה לקבל את זה?קפה הפוך

זה המהות הכי חשובה ופנימית של הנישואים...

עזבי שהוא התחייב לזה בכתובה, אז אם הוא לא מקיים את זה, למה הוא התחתן?

שניהם צריכים לעבוד - כל אחד עם עצמו (הוא חייב שמשהו יעיף לו כאפה ויסביר לו את החשיבות, והיא אולי צריכה למרות הפגיעה לטבול , אבל אני לא מכירה אותם אז לא יודעת מה באמת...)

ושאלה לפותחת - את לא חייבת לענות

בכללי הוא שותף לתהליך ההטהרות?

מתי את עושה הפסק? בדיקות שאת עושה? מתעניין אם היו טובות? מתרגש יחד איתך? את משתפת אותו בתחושות ("וואי אני מ'זה מקווה שההפסק יהיה טהור", "וואו אני כבר לא יכולה לחכות" וכו')

את תופסת את הטבילה כמשהו זוגי - כמו שצריך, אבל לדעתי, כל התהליך הוא זוגי... וצריך להיות בשותפות.

אולי אם תחזקו את המקום הזה, זה יעזור...

והרבה חיבוקים התחושות שלך סופר לגיטימיות זה ממש מעליב ולדעתי חייב חייב לפתור את זה

לאחוט שני
בכללי הוא בעל שלא נדחף לי למרחב-שזה מעולה לי כי לא הייתי יכולה לסבול אחד שכן…
והוא סומך עלי שאעשה הפסק כשאפשר.
בכל הנישואים שלנו הוא שאל אותי פעמים בודדות אם עשיתי הפסק, בדרכ אני מעדכנת אותו כשיש הפסק ובדיקה של היום הראשון ובזה מסתכם העניין.
מתרגש איתי זה ביטוי מצחיק כשמכירים את האישיות😅.

להתעניין בךקפה הפוך

זה לא להדחף למרחב...

התפיסה שלי, שכל התהליך של ה"אסורים" "מותרים" הוא זוגי ומשותף. נכון שזה טכנית על גופי - אבל שוב, זה משהו משותף

ולכן שהוא מתעניין אם עשיתי הפסק או שאני משתפת אותו זה לא להדחף וזה לא כי הוא לא סומך עלי. זה פשוט חלק מהרצון של שנינו שירגיש גם חלק בתהליך, למרות שהוא לא עושה בדיקות.

אולי באמת שם זה נעוץ, ממה שכתבת אני מרגישה שלשאול על ההפסק זה מרגיש שהוא לא סומך עלייך או שזה יותר גרוע "נדחף לי למרחב" אז אולי הוא קיבל את הרושם שגם ליל טבילה הוא שלך בלבד והוא לא רוצה "להדחף" או לתת לך הרגשה שהוא לא סומך עלייך? כי זה מה ששדרת לו?

שוב, אני לא מכירה אתכם ויכול להיות שמה שכתבתי לא רלוונטי, אבל אולי כדאי להסתכל על זה גם מהזווית הזאת.

לשחרר לו להרגיש חלק מהחיים שלך.

מסכימה!!פרצוף כרית

מסכימה!

אני אישית מאד אוהבת שבעלי מיוזמתו שואל אם עשיתי הפסק, ושם לב מתי הל"ט וכדו'

זה מרגש אותי שאכפת לו, שהוא מחכה לזה, שהוא מתרגש

אכן, אם רמזת לו לא לשאול (אם הבנתי אותך נכון)  בנוגע  להפסק וכדו', 

יתכן שהוא נורא אוהב אותך ומנסה לא לפלוש למרחב, ולכן פחות מתענין , כי לא רוצה לתת הרגשה שהוא לוחץ, והוא לא יודע איפה הגבול  המדויק

מכיון שיש דברים שאת רוצה שהוא לא יתענין, (כגון הפסק)

ויש דברים שאת רוצה שהוא כן יתענין - (כגון ל"ט)

אולי קשה לו לדעת ולבחון את ההבדל בין השניים -מה אצלך נקרא  -

1) לפלוש למרחב

2) ומה בגדר התענינות בריאה ורצויה?

והוא מסגל לעצמו קיצוניות לצד השני - חוסר התענינות מוחלט, 

ע"מ לתת לך תחושה של אמון?

אם בכללי את מרגישה שהוא בעל אוהב, ושהוא טוב כלפיך, בא לידי ביטוי בנושאים אחרים, 

אז פשוט להגיד לו במילים מה את רוצה ומה לא

כמה שאת רוצה שיבוא מיוזמתו ויבוא טבעי - 

מכיוון שיתכן שאת ה"טבעי/ספונטאני" שלו (כמו התענינות בהפסק) - לא מצא חן בעיניך,

אז הוא שומר מרחק ונזהר לא להתענין מדי,

ולא מצליח למצוא את הגבול המדויק

בטוחני ששניכם חמודים, זוג אוהבים , שטוב לכם ביחד בכללי (אם אכן כך - תאשרי את...),

רק טיפה לדבר על הציפיות והכל יהיה בסדר  

חיבוק ושהכל יסתדר לטובה במהרה! אמן

וואו בנות עפתן רחוקחוט שני
אני גם הייתי שמחה שיתעניין וישאל, היו כמה פעמים ששאלתי אותו למה הוא לא מתעניין והוא עונה ששכח.
אז מפה ללהפוך את זה לאישיו זה לא מתאים ולא יקדם אותנו לכלום.
סליחה, באמת שרק רציתי לעזורפרצוף כריתאחרונה
סליחה,
באמת שרק רציתי לעזור

רק עניתי מנקודת מבטי לסיפור,
כי בד'כ יש דינאמיקה ויש קשר בין התנהגויות של האישה לגבר וכו'- זה בכל קשר האמת, גם עם חברות - חברה יותר נחמדה קל לך להפתח אליה.... זו דינאמיקה כזו....
אם אמרתי משהו שלא נכון לגבייך או נשמע לא נעים -
אז קבלי ביטול, ובאמת שתעשי כראות עיניך, סליחה,
לא מתיימרת להגיד שאני צודקת, רק שכך נשמע לי, יתכן בהחלט שאני טועה בשיפוט
ומה שבטוח - את מכירה את עצמך הכי טוב!
מה שלא נכון לגבייך - תעיפי בכיף!
בהצלחה מתוקה!
אין קשרחוט שני
אני לא אמרתי שלגיטימי שהוא לא מתעניין, אני הצגתי פרופיל של אדם עם התנהגות מסויימת.
הייתי שמחה שהוא יתעניין ויברר, אבל מפה עד להתחיל להכניס גם את זה למלאי הדברים שאני רוצה לשנות-הדרך ארוכה…
מה גם שאין לי שאיפה להתמקד בזה כשיש דברים יותר חשובים.
ההודעה שלך בגדול נשמעת כמו ״בואי ננסה להבין איפה עוד יש לכם בעיות״ בחיים שלי באופן כללי אני נגד הגישה הזו, ובטח ברמה האישית והזוגית זה נשמע לי כמו אסון להכנס לזה.
אבל תודה על העצה, אני יודעת שזה הגיע ממקום חיובי.
מצטערת שככה תפסת את זהקפה הפוך

באמת שלא התכוונתי...

וזה לא היה "בואי ננסה להבין איפה עוד יש לכן בעיות" אלא שאולי זה חלק מזה וגם רשמתי שיכול להיות שפרשתי לא נכון את ההודעות שלך, ולכן מוזמנת להתעלם בהחלט אם זה לא הכיוון...

בכל מקרה שיהיה הרבה בהצלחה!

הממממבת 30
אולי הבעיה שהוא לא כ''כ מקבל את העובדה שאת מרגישה משהו שהוא לא מצליח להבין.
אולי את יכולה למצוא איזו מקבילה להרגשה שלך, בסיטואציה דומה אבל בהיפוך תפקידים- שהוא מרגיש פגוע או מתוסכל ואת לא מבינה איך הוא מרגיש ככה אם הוא יודע שאת אוהבת אותו.
אולי זה יעזור לו להבין
נחדד נקודה של האימון ביניכםדוד10

ברשותכם נדגיש נושא אחד:

את טוענת שהפגיעה היא מזה שנודע לך שבעלך המתין יומיים לבקש מהעבודה חופש, ולא רץ מיד.  

אז נסכם: הוא מצידו דיבר איתך בכנות מלאה, וסיפר לך מתי בדיוק ביקש, אבל את, במקום שתתני לו פרס על הכינות והפתיחות את יוצרת אי נעימות ארוכה.

האם זה כדאי לך? האם זה מעודד לשתף אותך בפעם הבאה? סוף סוף, הוא נתן בך אימון ושיתף, אז תנסי לא להתסיס את האוירה.

חוץ מזה, הוא הלך לעבודה, להביא פרנסה הביתה. הוא טרח ויגע לעבוד במשמרת לילה. לא הלך לבילוי.

באופן כללי על אי-הבנה בין בני זוג, זה כמו שתי ידיים של גוף אחד. אם יד ימין בטעות פגעה ביד שמאל, אז לא סביר שיד שמאל תכה בזדון את יד ימין. גם אם בעבר יד ימין כבר פגעה בטעות. כל אירוע הוא מקרה בפני עצמו, לא סביר לגרום אי נעימות לחלק השני שלנו ולעצמנו בגלל שבטעות הוא גרם לנו.   זה פן אחר של האימון ביניכם, כל אחד חייב להאמין שהשני מעוניין בטובתו ומתאמץ להימנע מגרימת סבל.  

חוץ מזה את מכניסה פה אלמנט נוסף, למה הוא מספיק מחזר אחרייך כשמותרים. אז אולי לא כדאי לכם בגלל טעות לאחרונה, לפתוח את כל ההיסטוריה וגם לשפוט את האיכות של מתי שכן. 

קיצור, מה שהיה היה. מספיק סבלתם, עכשיו מתפייסים.   

בעלי לא מצליח לשלוט בעצבים שלואמאגיבורה

הוא בן אדם מקסים. באמת. ואנחנו בתקופה כלכך מוצפת..

אתמול בערב הוא היה לחוץ ממשהו וזרק משהו לעבר הבן שלי וזה פגע בו בפנים. שניהם כלכך נבהלו וזאת פשוט הייתה סיטואציה כלכך עצובה. אני רק בוכה מאז...

אני מרגישה ששנינו לא מצליחים להשתלט על הסיטואציה כמו שצריך ולא משנה כמה אני מנסה לבוא לכיוונו בסוף הוא פשוט מתפרץ וזה יוצא לו. הוא מרגיש מאוד רע עם עצמו ולא מאשים או מצדיק שום דבר... אני דואגת לו. אני חוששת שהוא בדיכאון או משהו כזה. הוא מתבייש ללכת לטיפול ואני כלכך מתביישת שמישהו ידע מה קורה בבית שגם אני לא מצליחה להוציא את זה... 

חשבתם ליצור קשר עם ער"ן קודם?אריק מהדרום
לא יודעת מה זה ער"ן אז לאאמאגיבורה
הסתכלתי קצת עכשיואמאגיבורה
נראה שזה לא טיפול עומק. יותר עזרה ראשונה.. אז באיזה סיטואציה אפשר ליצור איתם קשר? 
במקרה שצריך טיפול נפשי כעזרה ראשונהאריק מהדרום

עד שתקבעו טיפול רגיל בין בקופ"ח ובין בפרטי.

זה יכול להיות טיפול ראשוני עד שתתארגנו על עצמכם.

כמו שכתבתיאמאגיבורה
הוא ממש מסרב אפילו להתקשר אליהם.. מאוד מובך וקשה לו...
את רוצה שיטפל בעצמואריק מהדרום
זה מקום טוב להתחיל, זה לא יקרה לבד.
אם תלכי לטיפול יחד איתונהג ותיק

שירגיש שהוא לא לבד.

נשמע שאת מאוד תומכת בו, קשובה לו, הוא זכה.

גם את כנראה זקוקה לעצה מיקצועית איך להתמודד.

הוא עבר איזה משבר אישי לאחרונה? משהו שיכול לגרום לדיכאון?

האם זו הפעם הראשונה שהוא אלים בבית?פשוט אני..
כלפייך או כלפי הילדים
אני חושבת שבנוסף לטיפולשוקולד פרה.

דברו שניכם על חשיבות השליטה העצמית.

בלי הלקאה, בלי ייסורי אשם, בלי לשנוא את מה שהיה.

כי הנטייה להתפרצות היא חלק ממנו, ואם הוא ישנא את הנטייה הזאת ואת החלק הזה בעצמו, במצב דחק היא תתעורר וביתר עוצמה.

בעיניי חשוב שהוא יבטא גם מה המחשבה מאחורי ההתפרצות:

אולי היא "אני כל כך לבד בעולם הזה, בא לי לברוח מכל המחויבויות ותחומי האחריות שלי"

או שהיא אומרת "אני לחוץ כל כך, לא יכול לשאת עוד מיליגרם של לחץ"

או "אין לי כוח להשקיע בחיים ולכן מה שעולה בי מוציא החוצה"

חשוב שתדברו ביניכם לעומק. תנסו להבין את העולם הפנימי שלו.

וכמובן- ליצור לילד חוויה טובה עם אבא. חווייה בונה ביטחון.

אם הילד בר דעת ממש לדבר אתו על שליטה עצמית ולהגיד לו שהוא מבטיח לשלוט בעצמו.

לא רק לטייח, אלא גם לתת מרפא לשריטה שנוצרה.

אני מצטער אבל...elicoאחרונה

הסיטואציה לא ברורה לגמרי.

קורה שיש לחצים ועצבים בחיים.

מה זה אומר זרק?

זרק כדור? זרק מלחיה? כדור שלג? זרק מילה?

את לא צריכה להשתלט על הסיטואציה..

את לא אשת מקצוע ואת לא צריכה לאבחן אותו לדכאון.

לדכאון יש תסמינים כללים ותסמינים אישיים.

אתן דוגמא:

אני אוהב מאוד ללמוד תורה.

אבל, יש אנשים שאומרים שכשאני לומד חומר מסויים זה אומר שאני לא בסדר.

בפועל, כשדיברתי עם רופא המשפחה על זה הוא אמר לי שזה לא סימן, להיפף זה סימן שאני בריא.

לכן מאוד חשוב להאציל במקרה הזה את הסמכות של ההכרעה והבדיקה וההתעייצות לאיש מקצוע.

למה לרוץ לטיפול? אולי רופא המשפחה יכול לתת כיוון?

הוא יודע מה הוא עובר בחיים ואת לא. את לא יודע מה העבר והווה משליכים על נשמתו...

ועם כל הדאגה, ער"ן זה לא הפתרון למקרים כאלו לדעתי.

הייתי מתחיל ברופא בהתייעצות משותפת על רופא המשפחה ואז לפי הגישה הכללית שלכם.

יש אנשים שבשבילהם "רב" הוא דמות שהם יכולים לסמוך עליה בנושא.

ויש אחרים שמדברים עם משפחה (אני ממש לא ממליץ) ויש שעם חברים.

אגב, תני לו קצת מרחב..

רק תקחי בחשבון שכנראה לי שאם הוא לחוץ, אולי זה לא הזמן לעוד ילדים במשפחה? (היספור על הרב עם זה שחסר מקום בבית..)

אשמח לעזרתכםאישדרומי

אשמח אם מישהו יוכל לכוון אותי

אשתי נעלבת פעם אחר פעם ומתלוננת כל היום שמרגישה בודדה.(על קצה קצהו של המזלג)בקרוב יש שמחה במשפחה שלי ואמרה לי שקשה לה כי היא מרגישה שלא מוצאת את עצמה שאף אחד במשפחה שלי לא באמת מדבר איתה כי היא מעניינת מישהו ורק עושים איתה חסד אמרתי לה שאני לא חושב שיש לה מה לתרום לשיחה פחות מאחרים אבל אני יכול להבין שמרגישה ככה  ושאם יש משהו שיכול להקל עליה שתגיד לי . בתגובה היא נכנסת למיטה לישון ונכנסת לעצבות.כשאני שואל אותה מה הפריע לה מסבירה לי שהיא בודדה ואני לא מכיל .האם אתם יכולים לכוון אותי במה התגובה שלי לא מכילה ?לא מבינה ? כל הזמן יש סוג של תקלות כאלו ואני מואשם בחוסר רגישות ממש אשמח לשמוע ממכם איך הייתי אמור להגיב אחרת...

אני חושבת שמה שיותר יעזור פהשוקולד פרה.

אלו תגובות שמזמינות אותה להיפתח יותר. היא כאילו נותנת לך פה קצה חוט ומצפה שתתעניין בעולמה.

תגובות שיפתחו אותה הן כאלו:

"אני שומע. מתי הרגשת את זה לאחרונה?"

"זה נשמע ממש כואב להרגיש ככה לבד. רוצה לספר לי עוד?"

"איך אפשר להיות שם בשבילך?"

"את רוצה לספר לי יותר? אני מאוד רוצה לדעת"

"איך אפשר לתמוך בך ולהקל עליך?"

וכו'

לשאול שאלות ולא להציע פתרון, זו התורה כולה

אני לא חושבת שהגבת בחוסר רגישותרקלתשוהנ

להיפך התגובה שלך מחממת את הלב.

קודם כל, לצאת מנקודת הנחה שמישהו שמרגיש שלא רואים אותו והוא לא מעניין זה יכול לכאוב מאד מאד מאד. ובסיטואציות של המשפחה שלך, שהיא לא גדלה בה, באירועים משפחתיים שיש הרבה רעש ובלגן ואפשר למצוא את עצמך בצד בלי מישהו לדבר איתו - זה מאד מקשה.

אחר כך, תשאל אותה. תגיד לה שניסית להיות איתה ולעודד אותה. תן לה לחשוב ולענות - מה את רוצה לשמוע? מה היה מעודד אותך שאני אגיד?

לא בשביל שתדקלם את זה פעם הבאה, אלא כדי שתבין לעומק.

התגובה שלך היתה מעולה, אבל זה לא מה ש*היא* ציפתה, או מה ש*היא* מרגישה כעידוד ותמיכה.

זה ממש הגיוני. מישהו אחד צריך שיגידו לו - קטן עליך אתה מעולה ותעבור את זה, וזהו להתעלם מהקושי, ומישהו אחר צריך שיתנו לו שקט במיטה כשהוא הולך למיטה, ומישהו אחר צריך שדווקא יבואו אחריו וישאלו שוב ויכינו לו שוקו וישתתפו איתו בגל העצב הזה עד שיעבור.

ואם לא ברור לך או לא ברור לה - קח את התשובה של שוקולד פרה

זה באמת סוג התגובות שמאפשרות לפרוק רגש. תגובות של פתרון (אז תהיי איתי/אז אל תבואי) או של עידוד לפני שמקשיבים ממש עד הסוף (את מעולה ברור שכיף לדבר איתך) יכולות לתת הרגשה שהרגש שהיא חווה כרגע בעוצמה לא חשוב/לא משנה/משעמם/מתיש אותך.

תודה רבה על התשובות המפורטותאישדרומי

בגדול אני מרגיש שהיא מצפה שאני אהיה איתה בזה שבאמת לא מעריכים אותה ואעלב יחד איתה אני מנסה לא לבטל את זה למרות שבתוכי אני חושב שהיא נורא נחיתית (כמובן שלא אגיד )אבל אולי איכשהו אני לא מצליח באמת להראות שאני גם חושב שהיא כזאת לא מוערכת (וגם חושב שכשמישהו כל הזמן משדר את זה אז גם לאנשים קצת קשה עם זה)ומרגישה בודדה 'לא מבינים אותה .

בגדול אני חושב שכן הגבתי כמו שכתבתם שאלתי מה היתה הציפייה שלה שאני יגיב וסוג התשובות הם אני בודדה ותן לי להיות עם זה לבד שאין לי זוגיות (כמו שכתבתי זה על קצה המזלג ...פשוט נשברתי עכשיו לבקש עזרה במקרה האחרון)וזה באמת נורא מתסכל לשמוע את זה כל הזמן. אז אם בכל אופן מתוך לב של אשה לאשה אתן יכולות להעמיק את הטעות שלי בתגובה ממש אשמח.

היא נפגשת עם חברות ביום יום?ברגוע
הלוואיאישדרומי
לא ממש ואיכשהו גם בזה אני אשם.😪
לא משנה אם אתה אשםברגוע

אבל כן כדאי שתחשבו ביחד איך היא יכולה להפגש יותר עם חברות/משפחה, נשים חייבות את זה בשביל לא להרגיש בדידות.

לגבי התחושות שלה שהיא נעלבת ממך קשה לי לעזור, אולי הנשים כאן ידעו יותר.

חסרים נתוני פתיחההעני ממעש
הפרדהמשה

כתבו פה הרבה עצות חכמות לפניי. אבל אני אתעסק עם משהו אחר:

התפקיד שלך הוא להציב לה גבול רגשי. הרגשות שלך נשארים אצלך. אני נמצה פה בתור בעל ומוכן לחבק ולהיות ולהקשיב וכו. אבל אתה צריך להשאיר את האשמה שלה אצלה.

את ה"כיווץ" בגוף שאתה מרגיש ושלח אותך כנראה לכתוב את הפוסט הזה- את זה תשאיר אצלה. זה שלה. זה לא קשור אליך.

אתה יכול לעזור? אולי. אתה בן זוג מכיל וכל העצות הטובות? כן ! אבל זה שלה. לא שלך.

נשמע שאשתך מתמודדת עם תחושות קשותתהילה 3>

1. מציעה בזמן שהיא לא בקושי, לשאול אותה איזה דברים יכולים לעזור לה שתעשה.

אם היא לא אומרת אפשר להציע:

חיבוק, לשבת לידה, להגיד לה שאתה אוהב אותה,

להגיד עליה דברים טובים, מחווה של משהו טעים נגיד שוקולד ושתיה חמה, או ארוחת ערב..

2. באופן כללי כנראה כואב לה והיא רוצה להרגיש אהובה, שרואים אתה ומשתתפים בצערה, ממליצה לעזור לה בשיח של הכרה בתחושות שלה;

נשמע ממש מבאס, זה בטח עצוב וכו

בשלב ראשון לא לתת פתרונות, לא לנסות לשכנע אותה שזה פחות נורא ממה שהיא מרגישה או שזה לא נכון. כדי להכנס לפרופורציה היא צריכה קודם כל תיקוף והכרה במה שהיא מרגישה עכשיו, וזה מה שהיא צריכ  (גם אם כנראה אובייקטיבית זה לא נכון שכולם לא אוהבים אותה או חושבים שהיא גרועה.)

אחרי זה להגיד שאתה ממש אוהב אותה וחושב עליה דברים טובים, ולפרט מה הדברים הטובים שאתה רואה ומעריך..  וגם מחוות כמו שהצעתי ברשימה למעלה.

מעבר לזה, אם אתה רואה שיש לה קשיים משמעותיים כדאי לעודד אותה לקבל עזרה רגשית שתעזור לה להרגיש טוב ולטפל בקשיים מהשורש וגם למד כלי התמודדות. 

נפלאהנגמרו לי השמותאחרונה
מחפשת מספרי טלפון של הפסיכיאטרים הבאים:מתואמת

יופה מרק

ליאור אדלר

אבי וייצמן

ואם לא הם - אז המלצה וטלפון לפסיכיאטר (גבר) אחר שמאבחן אוטיזם, שמקבל ברדיוס סביר מירושלים.

תודה!

אם תל אביב נחשבעוד מעט פסחאחרונה
תכתבי לי בפרטי
פתחתי ניק חדש לשיתופים מהסוגזרלאיבין

הבנות של הו"ל יזהו

אז לפני תקופה איבדתי את בעלי ורציתי להשאיר קצת מהאור שלו כאן..

אז עלה לי במוצאש כמה דברים שהוא היה עושה ששמר על הזוגיות שלנו טובה לאורך השנים משתפת כאן ואם זה יועיל / יישפר למישהו את הזוגיות שיהיה לע"נ

1. שהיו ימים שהיו מועדים לדאון או מצבי רוח הייתי קמה בבוקר ועל הכרית היה מחכה לי הפתעה קטנה עם פתק (בדכ אלפחורס גדול עם פתק של כמה מילים) זה היה עושה לי את היום טוב יותר ומזכיר לי שיש לי מישהו שאיתי תמיד

2. פעם בשבוע הוא היה שולח לי הודעה שהוא מזמין אותי לדייט ואם אני יכולה לצאת איתו - זה שומר על תחושת דייטים כזו שבדכ נאבדת עם השנים

3. תמיד שהוא היה הולך בשישי לקנות חלות הוא היה חוזר עם מתנה בשבילי (פעם אשת חיל מעוצב/ נרות מעוצבים/ורד קטן העיקר משהו)

4. בימים של מקווה הוא תמיד היה מחביא לי ברכה בתיק

5. באשת חיל הוא תמיד היה מצביע עלי ואומר לילדים להצביע על אמא

6. אם יש לידך בן/בת זוג תאמץ את אחד הטיפים ותהנו במקסימום אחד מהשני כי דברים שמובנים לנו מאליו ככ ככ חשובים ❤️

רעיונות ממש יפיםמאמינה-בטוב

תודה על השיתוף,

משתתפת בצערך, כואב

וואו איזה אדם מאיר הוא היה!זיויק
תודה רבה ששלחת... שה' ישלח לך נחמה ושמחה.. ובעל אוהב שימלא את החלל כמה שאפשר..
המקום ינחם אותך בתוך שאר אבלי ציון וירושליםהסטורי
ותודה על הרעיונות היפים. נשמע שבאמת היה אדם מאיר במיוחד.
מקסים מקסים איזה מתיקותרקלתשוהנ

איזה לב גדול שמתבטא במעשים קטנים שמחממים את הלב ומאירים את היום

איזה אומנות, ללמוד להביע ככה אהבה ותשומת לב בשגרה

ממש תודה שכתבת

אקח את זה גם לזוגיות וגם לילדים, להסתכל עליהם בעין טובה ולשלוח להם מסרים מחממי לב

הרבה כוחות יקרה אחת

שתרגישי את השם איתך 

מרגשתהילה 3>

נשמע איש מדהים ואבידה גדולה כל כך💔

תודה ששיתפת וחיבוק גדול ממש🥲

מרגש ממש❣️❣️❣️רקאני

הלוואי שנצליח לאמץ לפחות חלק

וואו יקרה! זה פשוט לקרוא ולא להאמיןנגמרו לי השמות

איזה אדם מופלא!

איזה איש ובעל מופלא!

וואו וואו

באמת נעתקת הנשימה לקרוא כמה כמה הוא אהב ואוהב אותך! אינסוף, זה באמת באמת אינסוף.

בטוחה שגם עכשיו הוא שומר עלייך מלמעלה ואוהב, כ"כ כ"כ אוהב ורוצה את ההכי הכי טוב עבורך ושתחייכי את החיוך המקסים שלך שכ"כ משמח אותו ❤

ריגשת אותי כ"כ

איזו ברכה ואור עצום הוא והזוגיות שלכם

תודה רבה שנתת לנו הצצה קטנה לאור הגדול הזה שלו, למודל הזוגיות המבורכת הזו, לנתינה, למחשבה על האחר, לאהבה העצומה, לפינוק והשמחה.

זה פשוט מעורר השראה

ב"ה שנזכה כולנו ללמוד ממנו אפילו קצת 🙏

ב"ה שהקב"ה הטוב ישלח לך נחמה עצומה, המון המון כוחות, אור, תקומה וטוב שלם

שלא תוסיפי לדאבה עוד

והלוואי שתיפגשו בקרוב בבריאות בשמחה עצומה בתחיית המתים 🙏

מתפללת עלייך

את בלבי ממש ❤

תודה על השיתוףהעני ממעש
מרגש ונוגע מאודיערת דבש

ומלמד מאוד!

תודה רבה יקרה ששיתפת מהאור הגדול שלו

זה באמת אור אינסוף שבטח ממשיך להאיר

שהשם ישלח לך נחמה כוחות ושמחה!!🙏🩷

תודה לכולםזרלאיבין

מקווה שבאמת ישנה ואפילו רק לאחד מכם משהו

והלוואי שיום אחד הכאב הזה ידהה ויכאב פחות אבל מיום ליום מרגיש שהכאב על מה שנאבד רק מתגבר ולא צריך הרבה מספיק ריח שמזכיר שיר או אפילו תמונה שאין למי לשלוח..שומרת את המילים המחבקות שלכם לזמנים קשים ויש לא מעט כאלה

אהובה ❤️💔❤️‍🩹נגמרו לי השמות

באמת שאין מילים

הלב נשבר 😢

זה כ"כ כ"כ כואב וקשה מנשוא

אוי ה' איזו אבידה עצומה 😢

שולחת לך אהבה ותפילות וחיבוק ענק

אם יש דרך לעזור מעבר תגידי לנו 🙏

כמובן ששום דבר לא יכול למלא את החלל העצום

אבל אם יש דרך טיפה להקל מעלייך או כל דבר אחר שכן אפשרי?

יקרה שאת ❤️ אני חושבת עלייך הרבה, את בלבי ובתפילותיי, בהדלקת נרות ובתהלים ב"ה ובכלל ביומיום 🙏 

שהקב"ה ילווה אותך יד ביד בכל רגע ויתן לך המון נחמה, כוח, אור, ישועה שלמה

אמן כן יהי רצון 🙏❤️❤️

תודה יעל יקרה❤️זרלאיבין
חיבוק גדוליערת דבש

האמת חוסר לא נתפס

שולחת לך כוחות ותפילות! 🙏❤️

וואוו איזו אבידהשירה_11

ליבי ❤️❤️❤️❤️

שה' יימלא חסרונך כמה שאפשר 🩷

וואו.משה

חסר מילים

(יש קצת מילים מיותרות, אבל הן לשרשור אחר)

וואונעמי28

נשמע אדם מיוחד, וכמה הוא אהב אותך!

איזה אובדן😢

את עושה מתוק וגם כואב ללבאליפ

זכית בבן זוג נדיר

לא יודע איך ממלאים כזה חסרון, אבל ה יתברך גדול מכולנו...

שבת שלום

מאמץ השבת את סעיף 5די שרוטאחרונה
עברתי על החוזה של הבית שלנו (על הנייר) חתמנו עליועכבר בלוטוס

מזמן

טוב אני יודעת שזה ממש לא חכם לעבור עליו רק עכשיו

אבל גיליתי שנתנו לנו חנית נכים ולא חניה רגילה...

הגיוני?

יש מה לעשות עם זה? זה די הזוי. מה אעשה עם חנית נכים בבית להשקעה?! 

מה שכולם עושיםפשוט אני..
תוציא תו נכה 🤣
לשוכרים העתידיים?! עכבר בלוטוס
תחפשו להחליף עם שכן שיש לו תו נכהברגוע
בדרך כלל זה חניה עדיפהנפשי תערוג

קרובה יותר לכניסה/מרווחת יותר

כך שזה בדרך כלל יתרון ולא חיסרון.

כמובן שאם זאת חניה שצמודה אליכם בטאבו. אין משמעות לכך שזאת חנית נכים.

זה רכוש פרטי שלך.

כמובן שחובה להקפיד שהחניה תרשם על שמכם בטאבו. אבל זה מובן מאליו.

לא מסכים שאין משמעותפשוט אני..

אם בפועל זה יסומן כחניית נעים,

פקח או שוטר יכולים לתת דוח (אפילו אם לא מוצדק), ובנוסף לכך אנשים נכים ירגישו חופשי לחנות שם כי הם יחשבו שזה עבורם

שוטר לא נותן דו"ח על חנייה פרטית בטאבומשה

גם אם היא מסומנת חניית נכים.

זה חתיכת לאקונה בחוק שבתי משפט פסקו נגד הנכים בקצת שישבתי לקרוא על זה קודם כי זה עניין אותי. גם אצלנו בבניין יש חניית נכה שצמודה לאחת הדירות ואם אני מבין אין מניעה (לבעל החניה) לחנות שם.

לא אמרתי שהדוח חוקיפשוט אני..
אלא העליתי חשש שבפועל הדוח יינתן
כן אני מביןמשה

עד היום זה לא קרה, ונכים שגררו בעלי חניות פרטיות-נכים לבית המשפט הפסידו שם עד היום. העניין זה התגובה הנוספת שלי ושם זה יכול להסתבך.

זה שטח פרטי שלהם (בהנחה וירשם בטאבו)נפשי תערוג
לכל היותר יצריך מהם פח צבע שמן 
אם אין תמרור ליד החניית נכהשירה_11
אין דוח
כן חשבנו על זה בדיעבדעכבר בלוטוס
טוב מקווה שזה יסתדר מול גם מול המועצה ביישוב והפקחים
טוב, ישבתי לקרוא קצתמשה

מסתבר שזה בעיה יותר קשה  מאז אמצע 2025. עד אז הקבלן צבע את  החניות הנגישות ומכר אותן לאחת הדירות והכל היה סבבה.

והיום, מסתבר, העיריות לא נותנות לזה לקרות ודורשות שחניית נכים תישאר רכוש משותף:

ועדה מקומית רשאית למנוע מהיזם להצמיד חניית נכה לדירה פרטית? - מרכז הנדל"ן

בגלל זה כתבתי שיתעקשו שהחניה תרשם על שמם בטאבונפשי תערוג
החניה ממוספרת ורשומה בחוזה. זה נקרא בטאבו לא?עכבר בלוטוס
לכאורה, כן, תהיה בטאבומשה
אלא אם כן הקבלן יכשל בלרשום אותה (ראי הקישור ששיתפתי פה).
אני צריכה בעצם לוודא את זה מולו?עכבר בלוטוס
יש לך עו"ד?נפשי תערוג

אם כן זה חלק מעבודתו

אם לא, מומלץ להעזר במישהו שיודע לקרוא תשריט בית משותף (לא תורה מסיני. אבל עדין רצוי מישהו שיוכל לוודא שזה נרשם כראוי)

לא. תודהעכבר בלוטוסאחרונה
ההפך מעולהשירה_11

לא חושבת שצריך תו נכה בשביל זה

והיא תהיה מרווחת ונוחה

אצלינו השכן עם החניית נכים נהנה והשאר מחפשים את עצמם ביציאה ובכניסה לחניה

אז היום היה לי יום הולדת 38אריק מהדרום
יום הולדת 38 זה יום הולדת מאוד מיוחד כי הוא בכפולות של 19 מה שאומר שיום ההולדת הלועזי והעברי מתאחדים, מה קוראים אותו יום הולדת כפול.

יש סך הכל 6 ימי הולדת כאלה בחיים: 19, 38, 57, 76, 95, 114.

ביום הולדת 19 הייתי צעיר וטיפש ועני בישיבה הגבוהה, מאז הזדקנתי ואפשר לומר שעברתי כברת דרך, היום אני חוגג את יום ההולדת שלי בהתפטרות מהעבודה, שבוע הבא ראיון עבודה בחברה ענקית, לא מצליח לנשום, אלו הם חיי.

מזל טוב (:אדם פרו+
יפהoo

מזכיר לי את המתנה שקבלתי ל38 שלי

תשובה חיובית מעבודה חדשה

עד היום אני שם

המשרה הכי טובה שהיתה לי

בהצלחה

מזל טוב ובהצלחההסטורי
מזל טוב!קפיץ
וואו - בשעה טובה ומוצלחת להחלפת העבודה !זמירות
מזל טוב ושפע איחולים ליום הולדתך!
אהבתי! מזל טובהמקורית
מזל טוב !משה

והמעבר לעבודה אחרת... שיהיה בהצלחה.

הווו רב' אריק, ברכות!די שרוט
ג'וינט עליך ועל משפחתך.

שתזכה לשנים רבות ונעימות לצד אישתך וליצ'י (עדיין חי הוילדע חייא?).

עדיין חיאריק מהדרום
הזדקן אבל פחות מציק
מזל טוב, ובהצלחה רבה עם הראיון!ריבוזום
מזל טוב והרבה ברכה והצלחה ב"ה 🙏נגמרו לי השמות
לא תמיד זה מדויקעזריאל ברגר

בכל 19 שנה נפגשים (בערך) הפער בין המולד לבין התאריך הלועזי.

אבל תתכן סטיה של ימים בודדים משיקולי "לא אִדּוֹ ראש" וחבריו (לדוגמא בהיותי בן 19 - היה לי פער של יום אחד, ובהיותי בן 38 - היו יומיים).

וכן להיפך - תתכן פגישה של התאריכים גם בשנים אחרות (לדוגמא לי, הפעם הראשונה שיהיה לי איחוד בין ימי ההולדת - יהיה בהיותי בן 46).

נ.ב. סליחה שקצת הרסתי את ההתלהבות...

וכמובן היום הנוסף בפברואר.משה
לא אד"ו ראש זה לא כלל, זאת מציאות. בכל אופן מענייןפתית שלג

יש כלל אחר?

ההודעה הראשונה שלי!tal-Assembly

לא קשור לנושא אבל זה כן כלל, דוחים את ראש השנה בכוונה אם המולד יוצא באד"ו, וכן יש עוד שלשה כללים. (מולד זקן, גטר"ד בפשוטה ובט"ו תקפ"ט אחר עיבור)

והיה זה שכרי?פתית שלג

וואלה, לא ידעתי.

אינני יודע איך אתה מגדיר "כלל" לעומת "מציאות"עזריאל ברגר

ובכל אופן, זה לא חשוב בהקשר הנוכחי.

האם כשיצרו את סבב ה19 שנהקעלעברימבאר

של סוגי השנים (מעוברות ולא, שנ"ד ושנ"ה ימים) כחזל תקנו לוח קבוע וקידשו את השנים מכאן והלאה(בימי רבי הלל? לא זוכר) אז יצרו בכוונה כדי שראש השנה לא יצא באד"ו?

אם התכוונת לשאול אותי - אזעזריאל ברגראחרונה

צר לי לומר שלא הבנתי את השאלה.

ואם התכוונת להצביע על כך שיש פרשנויות בנושא בין חכמי ישראל - זה דבר מפורסם בין העוסקים בסוגיא זו.

מעניין🙂 לא ידעתיקעלעברימבאר
קודם כל מזל טוב שתדעהגיבן מנוטרדהם

רק שמחה ואושר

שנית

זה לא נכון מה שכתבת כי הם מתאחדים יותר

אומנם רק לכמה שעות מצאת הכוכבים  העברי ועד חצות הלילה הלועזי..

לא יודע מה החישוב המדויק לחשב זאת אבל בפועל ראיתי שזה קורה

איזה יופי, סחתן עליך!שלג דאשתקד
מלא הצלחה בעבודה ובדברים יותר חשובים מעבודה.
מזל טוב!זיויק
בהצלחה בכל בע"ה!
מזל טוב🙂 שפע פרנסה וברכות מהשמיםקעלעברימבאר
מחפשים ביתמתעניינים

אנחנו משפחה צעירה שגרה בעיר במרכז, אבל לא מרוצים ממצבנו הנוכחי.

היינו מאוד רוצים לעבור לבית קרקע (במקום דירה בבניין), וכמו כן לגור במקום יותר קהילתי ושקט.

המגבלות:

1. לא רוצים להתרחק מהמשפחה שגרה באזור השרון. באזור ה-30-40 דקות נסיעה מהשרון זה עוד סביר.

2. מפחדים לגור מעבר לקו הירוק ככה שהתנחלויות הן לא באמת אופציה.

3. צריך להיות מקום דתי, שיש בו גם משפחות צעירות (לא כולם חייבים להיות צעירים, אבל גם שלא נהיה היחידים..)

4. יש כמובן גם מגבלה כלכלית, אבל כרגע מתעלם ממנה כדי להבין מה בכלל האופציות שיש, אפילו באופן תיאורטי. 

נשמח להצעות!

מתחיל מקרוב ל-6,000,000 ₪ באזור השרוןזמירות
בית פרטי עם קהילה באזור שכתבתם יעלה הרבה מיליוניםפשוט אני..

אני יודע שביקשת להתעלם מהנושא הכלכלי, אבל לדעתי זה הפיל שבחדר - אי אפשר באמת לשקול מקום מגורים אם אין אפילו טווח ריאלי.

האם למשל בית פרטי ברעננה, תמורת 5-7 מיליון ש''ח, יכול להתאים לכם?

בית ברעננה ב-5, יהיה משהו ישן מאוד מאוד.זמירות
לא חושבים שרעננה מתאים..מתעניינים

לא חושב שרעננה יענה על קהילתי ושקט, מאמין שזה כנראה צריך להיות משהו בסגנון של יישוב/קיבוץ/מושב וכדומה

לגבי העניין הכלכלי - אנחנו רוצים להבין מה האופציות שיש (שמקיימות את התנאים העיקריים שלנו, כרגע לא ברור לנו אם יש כל כך מבחר), אחרי זה נכניס את הפן הכלכלי לתמונה

דווקא רעננה זה קהילתי ושקטמרגול
לפחות איזור הבתים הפרטיים
אבל המחירים…זמירות
אולי טל מנשה?מתואמת

זה בשומרון, אבל לפי מה שהם כותבים בפרסומים שלהם - "לא עוברים מחסום" בשביל להגיע אליהם.

אני לא מכירה מאוד מקרוב, אבל הוא נשמע יישוב נחמד ומתאים לבקשות שלכם, והמחירים שם זולים יותר מעיר... (לא יודעת כמה המרחק בדיוק מהשרון, אבל זה אמור להיות יחסית קרוב)

רחוק מדיי לפי גוגל וגם סמוך מאוד לכפרים ערבים..מתעניינים

ראיתי שהם כותבים שלא עוברים מחסום, אבל נראה מאוד קרוב לכפרים ערביים

תודה על ההצעה 

יש את המושבים באיזור אחיעזרSeven

אני לא זוכרת את כולם

יש לי משפחה בחמד והם מרוצים...

אבל כמו שכבר אמרו המחירים שם מאוד יקרים

כנראה שאין (אולי במליונים רבים...)הסטורי
מציע לבדוק מה באמת חשוב לכם ומה אולי לא כל כך משמעותי.

אולי בעצם לגור יותר רחוק זה אופציה?

אולי לפחדים מה'מעבר לקו הירוק', אין יותר מידי סיבה אמתית ואפשר להתיידד עם הרעיון?

ניסינו וכבר הורדנו כל מיני רצונות אחרים שהיו לנומתעניינים

האמת שכבר ניסינו והורדנו כל מיני רצונות אחרים שהיו לנו..

הפחד הוא קשה להתגברות (בעיקר לאשתי)

לגבי המשפחה - 30-40 דקות זה אחרי עבודה של שנים בעבר, הדרישה הייתה באותה עיר או מקסימום עיר שכנה..

אם יש בכל זאת רעיונות (אפשר להתעלם מהפן הכלכלי!) נשמח לשמוע

אולי להתחיל מכך ש'מעבר לקו הירוק' זה ממש לא מקשההסטורי
אחת.

האיזורים שקרובים לשרון, ברובם הם כאלו שבקושי רואים בהם ערבים.

בשכירות כנראה זה ניתן להשגהמשה

בקניה, ספק. אולי יחידת דיור בתוך וילה קיימת.

איפה?מתעניינים

נשמח לשמוע רעיונות אם אתה מכיר יישובים קהילתיים ושקטים שעומדים בתנאים של המיקום

הייתי בודקתעוד מעט פסח

את כפר הראה או אם יש משהו דומה בסביבה (עמק חפר).

אבל כמו שאמרו מעליי, זה יהיה יקר. מאוד יקר.

מכירה אולי את כפר הרא"ה?מתעניינים

כמה קהילתי שם? משפחות צעירות?

לא מכירהעוד מעט פסח

אבל אולי מישהו אחר מהפורום יכיר.

ויש ישובים נוספים בעמק חפר. אולי יש ישובים נוספים, שפשוט פחות מוכרים, אבל אולי גם הם יענו על הדרישה.

(וגם תלוי איפה בשרון נמצאת המשפחה. אולי גם פרדס חנה נמצאת בטווח שלכם).

גני טלברגוע
אולי כוכב יאיר או צור יגאל?עוד מעט פסח

וגם צופים רשמית זה לא בדיוק התנחלות.

או בכיוון של אלקנה/עץ אפרים/שערי תקווה.

(לא מכירה אישית את המקומות הנ''ל. זורקת כיוונים).

אבל כשאתה מחפש בית קרקע, חשוב לקחת בחשבון משהו-

ברוב המקומות, הבתים הפרטיים הם בשכונות הישנות, כלומר בהם גרים המבוגרים של הישוב.

הצעירים לרוב יגורו בשכונות הצעירות, שבהן בד''כ כבר תהיה בנייה רוויה (לרוב בניינים נמוכים של 3-4 קומות). אז הרבה פעמים, באותו ישוב ממש, תיאלץ לבחור בין לגור בשכונה של הצעירים, לבין לגור בבית צמוד קרקע (גם אם יהיו לך כמה מיליונים פנויים לרכישת הבית הפרטי).

אלפי מנשה? צופים?רק לרגע9
אלפי מנשה לא עוברים מחסום
נחלים, כפר הרואה? פרדס חנה? חריש?כלכלן
בחריש אין בתים פרטייםנפשי תערוג

יש כמה ישנים שעברו הרחבות

השאר קטנים מאוד

אולי אלקנה? לא צריך לעבור מחסום ומאוד קרובפתית שלגאחרונה

אם זה סביר עד 40 דק, אז יש גם את נוף איילון, מבוא חורון, ויישובי נחל שורק- יד בנימין, גני טל, נצר חזני

רעיונות לשבת זוגית בביתאנונימית בהריון

אני מחפשת רעיונות איך לגוון את השבת,

תנו רעיונות למשהו מענין ומגוון

מה אתם אוהבים? משחקי קופסא? הליכות?משה
עכשיו בחורף זה גם מאוד תלוי מזג אויר ומקום מגוריםזמירות

אצלנו באיזור יש מגוון אפשרויות לצאת לטייל. עשינו זאת בשבוע שעבר אחרי ארוחת הצהריים. היה מזג אויר מאוד יפה ונעים.

בערב שבת אפשר משחקים שמעניינים אתכם.  

אנחנו נהנים לשחק משחקי קופסאסטודנטית אלופה
קטאן, ספלנדור, אנדרלמוסיה וכו
פחות בעניין של כאלו משחקיםאנונימית בהריון

משחקים שחמט שיש זמן

או יניב- למי שמי מכיר

במקום חריימה תעשו סושי ותאכלו בצ'ופסטיקס. זה מגווןדי שרוט
תודה לכולםאנונימית בהריוןאחרונה

היה גשום מידי השבת אז לא יצאנו כמעט,

נשפכנו מעייפות אבל היה טוב 👌

אולי יעניין אותך