דעתכם.להבת-כוח
מה אתם אומרים?
לתת לאדם ליפול כדי שיחווה קצת וילמד בעצמו מה נכון ומה לא..
או להשגיח בשבע עיניים ולנסות למנוע את הנפילה..?
למנוע את הנפילה אבל להראות לומה יכול לקרות אם יפולאביה =)
לתת לו ליפול אבל-לביאה...
להשגיח עליו!שברגע שהוא נופל לעזור לו לצאת!! ב"הצלחה!
..להבת-כוח
למה?
מה טוב בצד הזה ומה טוב בצד השני?
לאחרים לפעמים לתת ליפול,לעצמך לא!!נועמיק
אי אפשר לשמור על כל העולם כל הזמן.
למשל אצל ילדים קטנים,המטרה של ההורים שלהם זה לא לשמור עליהם לעולם ועד,אלא לעזור להם לבנות את עצמם.לכן לפעמים ההורה יתן לילד שלו לעשות משהו שיכאב לו,כדי שהילד ילמד שזה כואב.כמובן שההורה תמיד ימצא בסביבה כדי לעזור.

לכן,אם את אחראית על החינוך של מישהו,לפעמים כדאי לתת לו ליפול,אם יצא מזה טוב לא,ואם לא נראה שזה יכול להשתבש.

לתת 'ליפול' באופן מבוקר,פלספנית
בעזהי"ת

ככה שזו אפילו לא נפילה.

ז"א, לתת לעשות משו- שמצד האדם עצמו, זאת נפילה אדירה- הוא יחווה את הצער של הנפילה, את הכאב-
מצד שני, אם יש לי אפשרות- לבקר את זה, שיהיה כמו באנג'י כזה- שנכון, האדם נופל- אבל מישו מחזיק בחוטים ושומר שהוא לא יתרסק- ואז אם אני זאת שמחזיקה בחוטים, אני אוכל להעלות אותו אח"כ ולשמור עליו למעלה-ובלי שהוא בכלל ישים לב שאני מחזיקה אותו.
מבחינתו- הוא עצמאי.

איך? כל אחד לעצמו, תלוי במידי הרבה גורמים.
פלספנית, דברי טעם!להבת-כוח
העשרת את החשיבה שלי, תודה!
אני ממש מסכימה איתך.
אדם באמת ובתמים זקוק להרגיש שהוא עצמאי ועושה את הדברים בדרך שלו ללא כל התערבות- וזאת התחושה שצריך להעניק לו.. זאת תחושה שבעצם הוא גם מנסה להשיג, ואם ע''י ביקור מעשיו אומנם נמנע ממנו את הנפילה המסויימת הזו אבל הוא ימשיך לחפש את העצמאות.
וגם אם בפועל אתה מתערב הרבה, הכי חשוב שהוא לא ירגיש בכך... זאת נקודה חשובה ביותר.
לא, קשה מאוד מאוד לשלוט בזהלולה=]
אחרי שהוא טעם פעם אחת מנפילה, ויראה שזה אחלה של דבר, הוא ירצה ליפול שוב כשיהיה לו קשה, כשהוא לא יהיה מאופס, ואת לא תמיד תהיי לידו. וכמה שתרצי את לא תוכלי למנוע ממנו ליפול. זה מסוכן מאוד, לא מתגרים באש.
לפני שזה קורה אז בטוחים, שהנה, תוך שנייה אני מונעת ממנו ליפול, תוך רגע הוא קולט ומפסיק, אבל אחרי שנכנסים לזה פעם אחת קשה לצאת מזה. אז אם יש בררה, לא מתקרבים לזה אפילו.

ץץלהבת-כוח
בכל מקרה, אדם שעושה דברים בכוונה- מטרתו למרוד.
אז איך ניתן לו להרגיש שהוא מורד ונדאג במקביל שהוא לא פוגע בעצמו?
מי אמר לך שהוא נופל בכוונה?לולה=]
איזה סוג של נפילה זאת?
שאלה טובהלהבת-כוח
א. דיברנו מאוד באופן תיאורתי.
אבל בחלק מהמקרים, נגיד הוא בוחר לזרוק ת'כיפה. זה בכוונה יתרה.
או שאפילו הוא בחר לצאת מהבית למרות שההורים אמרו לו לא.
זה עניין כ''כ נרחב, שקשה למצוא כלל ברור לכל מצב.

לדעתי אסור לתת לו יד חופשית ליפוללולה=]
ואז לנסות לעצור אותו, כי זה יהיה הרבה יותר קשה אחרי שהוא כבר התנסה לעצור אותו מאשר לעצור אותו לפני שהוא טעם מה זה.

קשה מאוד לעמוד במה שהחלטת שנכון לעשות בשעת אמת, ולכן אם הוא יפול קצת, ואולי, במקרה,  אח"כ הוא יבין שזה באמת לא טוב, (מה שלא בטוח בכלל שיקרה, סביר להניח שהוא יאהב את החטא) יהיה לו קשה מאוד מאוד להפסיק ולא לייעל את הנפילה או לעצור אותה, הוא כבר נכנס בתוך הסרט הזה.

אם את יכולה לעשות משהו, אז אל תתני לו בכלל להיכנס לדבר כזה, אל תתני לו ליפול מלכתחילה. אם הוא כבר נפל, אז זה כבר מקרה אחר....

אחלה של דבר?!!? מה את פסיכית?!פלספנית
בעזהי"ת

נפילות זה הדבר הכי גרוע בעולם.
כל פ'ם שאני נופלת, אני מרגישה כמה זה רע.
הייתה נפילה אחת בסביבות כיתה ו'-ז', שאני עד היום מתחרטת עליה.

אחלה של דבר!?
אני לא פסיכיתלולה=]
ואני לא חושבת שזה אחלה של דבר, ואח"כ ברור שמצטערים על זה ומנסים לשנות.. אבל את יודעת שהרבה יותר כיף זה לאכול כל מה שרוצים, לדבר לשון הרע כמה שרוצים, לעשות כל מה שבראש שלך ולא להתחשב בעובדה שזה לא טוב ואסור.

ממש כיף לשבת לרכל על כל העולם ולהרגיש בעניינים, מה איכפת לי באותו הרגע שאני מרכלת אם זה 'נפילה' או לא?
אוך, זה כ"כ לא ככה.פלספנית
בעזהי"ת

ברור שמהבחינה הגשמית הרבה יותר כיף אולי לעשות מה שבא לראש,
אבל---
כרגע המצב הוא שזה לא טוב לנו לעשות כלמיני דברים,
ואנחנו יודעים שזה לא טוב לנו כי ה' אמר לנו לא לעשות אותם.
אז כשאנחנו עושים אותם- גם תוכדי אנחנו מרגישים באסה.

חוצמזה, מדובר פה בכלל על מצב שניתן לבנאדם ליפול באופן מבוקר [כדי שהנפילה תהיה נפילה, אבל לא משמעותית מידי], ואז נעלה אותו.
אחרי שהוא לא יעלה, גם לפי מה שאת אמרת, הוא יצטער וינסה לשנות- הוא הרי לא ידע שזאת הייתה נפילה מבוקרת. ממילא הוא לא יירצה לחזור לשם.

אל תיכנסו לזהלולה=]
עבר עריכה על ידי לולה=] בתאריך ג' שבט תש"ע 21:27

זה כמו להגיד, נצית שרפה בשדה קוצים, נשגיח עליה כמובן, וכשנרצה, נכבה אותה אחת ושתיים.

אבל לפעמים יהיה ממש קשה לכבות את השרפה, לפעמים היא תתפס בעוד מלא קוצים, ואז תיהיה בעיה לכבות אותה מהר כמו שחשבנו בהתחלה.

אני נגד נפילות מבוקרות.
לא לתת לו ליפוללולה=]
אחר כך הרבה הרבה יותר קשה לעלות ולהצליח לא ליפול.
למנוע את הנפילה, אבל אם זה כבר קרה והוא נפל, לעזור ולעודד כמה שאפשר.
אני עם לביאה..Tamar Golan
אני גם עם לביאה..רייייינוש
גמאני מסכימה עם לביאה<סתאם:>לביאה...
את יכולה אולי יותר לפרט?
אז ככה.להבת-כוח
אני משאירה לכם את ההדגמה.
המטרה שלי הייתה לשאול באופן תיאורתי מה דעתכם.
מה לדעתכם האידיאל, איזה התנהגות יותר מוצלחת.
תדגימו, ואז יהיה מקרה ספציפי, הבנתם?

אז אני לוקחת את הדעות שפה ומוסיפה גם את דעתי, ותודה לכם- עזרתם לי לבנות אותה.
תיקונים יתקבלו בחפץ לב, זה נחמד מאוד כשמחדדים את ההבנה שלי.

אז.. לדעתי הקו הוא מאוד דק, כי מצד אחד צריך לתת לכל אדם עצמאות- במיוחד אם מדובר בגיל העשרה כשהוא עושה חלק ממעשיו על מנת לקבל את העצמאות הזאת. מצד שני, איך באמת אפשר לעמוד בצד ולראות אותו עושה דברים שאת יודעת שהוא באמת יצטער עליהם? קשה מאוד לא להגיד כלום.
אז אם האדם הזה הוא חברה טובה, אפשר לדבר קצת, לעשות את שיטת כבשת הרש- לספר לה כל מיני מצבים דומים. לקוות שזה יעזור. ככל שקרובים יותר יש יותר השפעה. אבל אני חושבת שיש מצב שבו האדם נזרק אל המציאות ונאלץ להילחם בה בכוחות עצמו. צריך להשתדל להיות שם, לעזור לו עם מסקנותיו, להאיר לו קצת. אבל למרות זאת, האדם זקוק לעצמאות.
האדם בהרבה מהמקרים צריך ליפול, זאת תהיה הדרך אל ההבנה והבגרות. כמו שנועמיק אמר.. גם אם אתה יודע שלגעת בתנור חם זה יכאב. האדם לא יודע.. ולצעוק עליו, להתרות בו, להסביר לו בנועם- כל אלה יעזרו עד שלב מסויים, אם האדם הוא עקשן יותר מיזה- הוא צריך את הנפילה כדי ללמוד.
אז...
לתמוך ברור! אבל לתת לאדם ליפול אם הוא צריך.
וכמו שפלספנית אמרה, להשתדל וכן לקחת שליטה מסוימת, בלי מודעות של האדם. כדי שכשהוא יפול, תוכל לעזור לו בקלות יותר. וגם, כדי שלא תרגיש חסר יכולת לעזור בכלל- גם חשוב.

אני עכשיו ממש חווה את הנפילה הזאתטליה 123
תמיד שמרו עליי והגנו עליי שאני לא ייפול והסבירו לי כמה רע זה יכול לגרום לי וכמה לא טוב לעשות את זה.
בהתחלה הקשבתי.באיזשהוא שלב כבר נמאס לי והתחלתי לעשות שטויות ....הייתי פשוט חייבת לנסות כל מיני דברים שסיקרנו אותי..אפילו שהזהירו אותי....
ואני חושבת שלמרות כל הקושי עם הנפילה הזאת עכשיו...וזה ממש קשה...כי נפלתי חזק...רק עכשיו אני מבינה כמה טוב איפה שהייתי ושאני יכולה לחזור לשם ולדעת ששם המקום שלי.....אז תלוי לפי דעתי בבנאדם אבל אין ברירה לפעמים לומדים רק מהטעויות ומהנפילות שאתה ממש חווה אותם בעצמך...
לפי דעתי כח מקרה לגופו,,,מוריה צפת=)אחרונה
תלוי בנפילה
תלוי בבנאדם
תלוי בך...
..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך