רבני צהרשפרינצא בוזגלו

מיהם? הם פחות דתיים או שפשוט הרבנות מפחדת מהם אז מוציאים להם כזה שם?
הבנתי שהשגחת הרבנות בחלק מהמקרים מבקרת פעם בחודש במסעדה וזהו, וצהר לעומת זאת נמצאים הרבה יותר.

הם דתיים ליברליםעברי אנכי

הם לא דוגלים בחפיפניקיות. לא

פשוט יש להם דעות יותר פתוחות וכו'..

פרקטית לגבי הביקורת במסעדה - זה בכלל משתנה מעיר לעיר

הרבנות הראשית לתל אביב או הרבנות הראשית לירושלים אלו שני גופים שונים והדרישות שונות.

כל מקום יש את התקציבים שלו, מסעדות, יר"ש ועוד שיקולים

בתכלס?

כדי להיות מבין בזה צריך להיות מאוד מעורה שם

עיקר הסיבה שיוצאים נגדם זה בגלל שהם יוצרים תחרות נגד הרבנות הראשית

אבל אם הרבנות באמת לא בודקת אז לא עדיף צוהר?שפרינצא בוזגלו

עד היום הבדצים היו ככה בנוסף על הכשרות של הרבנות הראשיתעברי אנכי

הם במקום

א"א להגיד שהרבנות לא הביאה את זה על עצמה, ועדיין זה עצוב.שפרינצא בוזגלו

רוצים לעשות רפורמה? מצויין.עברי אנכי

בתוך הרבנות ולא מחוצה לה.

תשפרו את הרבנות

הרבנות לא מעוניינת שיתערבו לה.שפרינצא בוזגלו

היא גם לא מעוניינת בזהעברי אנכי

אפשר לשפר

זה טוב

מה שעושים פה זה לא שיפור

אני לא יודעת איך זה עובד, אבל למה כשרות של הרבנות עולה כ"כשפרינצא בוזגלו

הרבה בעוד הם מבקרים מעט מאד פעמים בחודש?

חכי תראי כמה הכשרויות האחרות יעלו מעכשיועברי אנכי

בדצים זה דבר הרבה יותר יקר

זהו, שהכשרויות החדשות לא יהיו בד"צים...שפרינצא בוזגלו

והם מן הסתם יתחרו בינהן על שירות ומחיר טוב יותר.

בדצים זה לא אומר שהכשרות טובה יותרעברי אנכי

יש בדצים שכולם יודעים שהם גרועים

זה לא בגלל האיכות

כשרות זה דבר יקר.

הגרסה הישראלית של המודרן אורתודוקס, זה הכולshaulreznik

"בואו נתגמש ונרד אל העם כדי שהוא יאהב אותנו".

הבדל בין רבני צהר לרבנותהכול לטובה!
הוא שרבני צהר מנסים להיות יותר נחמדים לחילונים ולהוריד יותר את המיחרים
רק שלא כול כך מצליח להם זה עסק יקר כשרות...
כן הם פחות דתייםמח"פ

יש לך דפוס מוזר כזה להגיב כאילו אתה יודע הכלשפרינצא בוזגלו

לפחות תנמק בצורה הגיונית...

זה פושט כזה ידוע...הכול לטובה!
לאבא שלי יש חבר שהוא אחראי על כול הכשרוית בארץ וזה מה שהוא אמר לו על צהר..
וגם אבא שלי חקר וזה...
וזה מה שהוא גילה מה שכתבתי למעלה
הייתי עייףמח"פ

רק תסתכלי על זה- אלה אנשים שכל מה שמעניין אותם זה כסף "תחרות בכשרות" כחלק מזה הם לא רק יורידו את המחירים אלא גם את הרף בשביל הכין כהנא את התוכנית שלו? אגב את באמת סומכת על מי שליברמן רוצה שיקבע את הזהות היהודית של המדינה?

לא סתם הרב יעקב אריאל שהקים את צהר פרש ממנה...תות"ח!

הוא ראה לאן זה הולך.

גם מבחינת הכשרות ברמה הירודה יותר, אבל זה לא העניין, גם אם הייתה רמה גבוהה של כשרות, עיקר העניין זה מה שהם רוצים לקדם ומה האמירה שלהם, ומה דעותיהם ועד כמה יש להם יראת שמים ונאמנות לתורה ולגדולי הדור. לא משנה עד כמה אתה חכמולוג, אתה לא יכול לעקור ולהרוס מסורת והלכות והוראות של גדולי הדור, אפילו אם נראה לך אחרת.

גם יכול להיות שתקני בשר מחברת כשרות בהשגחת הרב מחמוד, כל עוד זה לא כפוף לרבנות הראשית אלא פועל כאלטרנטיבה וכגוף נפרד אין לזה מקום, לא משנה מה.

ואני לא מבין איך מישהו שמכנה את עצמו "ימני" כמו בנט תומך בדברים הללו...?

(הרב זצ"ל הקים את הרבנות, למי ששכח...אין עליו...🤩)

אה, סליחה, הוא מזמן לא ימני, יצא המרצע מן השק, ראינו את פניו האמיתיות והגלויות שעם קצת היינו מורידים את הידיים מהעיניים היינו רואים את זה הרבה קודם, ואם קצת היינו מקשיבים לרבנים שהזהירו לגבי בנט (כן, הרב טאו, כן, רבני הקו, הם לא פסולים...אבל הם לא היחידים שהזהירו, גם הרבה רבנים אחרים התפקסו בשלב כלשהו אם הם לא אמרו קודם לא להצביע לבנט...ב"ה היום כשיצא המרצע מן השק כל הרבנים הבינו שהוא לא ימני ולא נעליים. אולי רבני הגוש עדיין תומכים בו, אינני יודע, אך זה לא יפליא אותי אם כן, כי ברור שלהם יהיה טוב אם הרב סתיו יתמנה לרבנות הראשית ויעקור את כל מערך הכשרות והגיור ויעזור להם לסרס את הכוח של הרבנות הראשית ושל בתי הדין והרבנים ויהפכו את תפקיד הרב הראשי לתפקיד סמלי של כבוד, בדיוק כמו הנשיא של ימינו.)

סליחה אם נצלשת"י, אתם לא חייבים להמשיך ולנצל"ש, זה שאני חטאתי לא אומר שאתם יכולים גם...

עדין לא הבנתי לפי מה שכתבתהכול לטובה!

מה בעיה בצהר..

אבא שלי הסביר לי אבל זה לא הסביר לי

יש לי חבר שנמצא קרוב לרב סתיוהולך דרכים

אחד מראשי צוהר והוא אמר לי שהם מאוד רציניים.
אני לא תומך בצוהר אבל בהחלט יש דברים רבים ואולי אפילו רבים מאוד שצריך לשנות ברבנות וצוהר קצת מכניסה אותם לפרופורציות וזה טוב

מה הקשר...?תות"ח!

תשנה מבפנים, תנסה לשנות ע"י אפילו העברת חוקים שנותנים מקום גם לרבנים מהציבור שלנו, תקים ועדות וכו'...

אבל להקים ארגון כזה שמהווה אלטרנטיבה...?

ממש לא...

אולי גם כדי שמשרד הבריאות יפסיקו להיות מושחתים נקים משרד בריאות חלופי שיעוגן בחוק ויתן שירותים דומים...?

זה לא עובד ככה...

אם אתה רוצה לעצור את השחיתות, שקיימת בכל המערכת השלטונית ואני לא מבין למה אנשים פוקחים עיניים דווקא על הרבנות וצועקים, ואילו על שאר הדברים לא, אז תנסה לשנות, אל תהרוס ותחריב. מצעקות ומכעס לא בונים. גם החרדים צועקים על גוש קטיף, אבל מה הם עושים כדי לבנות אותו וכדי לנסות לאחד ולקדם את המדינה היהודית...? לא הרבה...(אגב, אני מסייג את דבריי ואומר שאכן יש הבדל בין הרבנות לשאר הגופים, כי הרבנות זה משהו שאמור לייצג את הדת וזה חילול השם ששם יש שחיתויות, אך מזמן כולם יודעים שזה הפך למשהו של פוליטיקה ולא משהו שבאמת מייצג את הדת לגמרי, לצערינו...ואת זה צריך לשנות...אבל לא לצעוק או להרוס הכל רק כי יש משהו שצריך טיפול...זה כמו שמכיוון שכואב לי אני אצרח, זה לא יעזור, צריך לטפל ולחבוש את הפצע, גם אם זה כואב ודורש מאמץ והשקעה...זו הדרך הנכונה לפעול...).

ואני מסכים איתך מאוד, הם מאוד רציניים, הבעיה היא שהם מסיגים אותנו לאחור, ולוקחים את הכוחות שלהם ואת העשייה שלהם למקומות רעים ולא טובים לעם ישראל, אז אני מוותר על הכוחות והאנרגיה שלהם, שיעשו איתם דברים אחרים שלא יבואו על חשבון המדינה היהודית.

@הכל לטובה!, אני אנסה שוב להסביר כדי שתביני למה צוהר לא טובים...

במדינת ישראל, כמו כל מדינה נורמלית ומפותחת אחרת בעולם, יש ריכוז ניהולי של כל מיני משרדים ושירותים לציבור.

יש לנו במדינה משרד הבריאות שהוא מרכז את כל ענייני הבריאות במדינה, וכל בית חולים או קופ"ח או סל תרופות מנוהל ועובר דרכם, וכמובן, דברים יותר כלליים כמו חיסונים לקורונה או שאר החיסונים שצריך הזמנה מיוחדת מחו"ל הרבה פעמים, או פיתוחים מיוחדים בארץ, הכל עובר דרכם. כמו שלא נגיד שכל רופא משפחה יכול לקבוע מוות או להתערב בעניינים שרק רופאים בכירים מעורבים בהם, לגבי נגיד פיתוח תרופות, או כל מיני דברים ששמורים למומחים, כך גם לא נגיד שכל רב עיר או רב שכונה יטפל בעניינים ארציים, יש ריכוז ארצי של הרבנות שהיא אחראית על הכל והיא דואגת לכל השירותים והדברים הללו וכל מערך הכשרות והגיור וכו'...עוברים ומנוהלים דרכם. צהר, לא משנה כרגע הויכוח על רמת הכשרות שלהם והאופן של איך הם עושים את זה, ואפילו לא נתווכח על הדעות שלהם ועל הגישה שלהם, אין צורך להגיע למקומות האלו, ברגע שאנחנו פותחים פתח ונותנים למקום שהוא לא הרבנות לקבוע לי מה כשר ומה זה יהודי זה הורס הכל. זה יכול לגרום לחורבן היהדות, פשוטו כמשמעו, כי ברגע שהתרנו למקום מסויים להכריע מה כשר ומה זה יהודי, ובעצם להוות אלטרנטיבה לרבנות הראשית, יבואו לך מוסד לגיור רפורמי ויחליטו לפי הגדרים והמדדים שלהם מה זה יהודי, כמובן, לא ע"פ ההלכה. וכן לא נדע באמת מה כשר, ואנחנו פחות הבעיה, כי אנחנו נוכל עוד להסתמך פשוט על בד"צים, בעיקר החילונים והמסורתיים שאיזה קטע, רובם רוצים אוכל כשר (רוב החילונים, בלי המסורתיים בתמונה...), פשוט יכשלו ויאכלו נבלות וטריפות, רק כי אותו בעל מסעדה התקשר לאיזה רב עיר וקיבל כשרות, ומספיק שהוא מוצא רב אחד שיתיר לו דברים כאלו, מבין הרשימה הענקית של כל רבני הערים.

וכמובן, מסעדות שפתוחות בשבת יקבלו לגיטימציה, למה שלא יקבלו, הם לא עשו אף חטא.

זה כל מה שצהר רוצים לקדם בראשות הרב סתיו לרבנות הראשית שמר בנט, יקדם אותו כנראה.

חורבן היהדות, זה מה שיקרה.

במקום להתחתן ברבנות ולא לחשוש, נצטרך להסתובב עם ספרי יוחסין ולראות מי יהודי ומי לא, ל"ע.

בקיצור, חורבן היהדות בעטיפה נוצצת של "חדשנות יהודית" ו"נאורות". ממש תנועת ההשכלה.

קצת כתבתי מסורבל, לא היה לי כוח להתחיל לסדר מבחינת דיוק הפרטים, מקווה שיצא מספיק מובן...😅

@נשמה כללית

הפאנ'ץ הוא שכל עוד אין סנהדריןהולך דרכים

אין לשום סמכות רבנית כוח לכפוף את כל שאר המאמינים תחתיה וכשהיא מיאה בשחיתויות ובידיים של החרדים (שאגב מעדיפים ללכת אחרי הרבנים שלהם ולא אחרי הרבנות הראשית) אין שום בעיה להתחרות בהם.
עדיף להשפיע מבפנים אבל כשאין לך כמעט סיכוי (רבנים רבים התנגדו לרב סתיו כשהוא רצה להתמודד, לאו דווקא שמשקפים את כל ציבור המאמינים) אז אולי יש היגיון דיעבדי לייצר גוף חליפי.
כל שחיתות היא לא בסדר והטענה "למה דווקא פה?" היא לא נכונה כי היא מתחמקת מהבעיה ומצביעה על בעיה אחרת, בקיצור לא פתרת כלום.
(מקווה שלא נפגעת מהמשפט האחרון הוא יצא טיפה תוקפני, לילה טוב) 

....תות"ח!

זו הבעיה, שאתה רואה את עצמך מנותק ממדינה יהודית ולא חושב שדבר כזה הוא בסיסי.

אשכרה אנחנו משלמים מיסים על תוכנית כאן11, על ערוצי בידור שבאחת מהן גם יש סדרה אנטישמית, אגב, משלמים על מלא דברים, ומה שמפריע לאנשים זה התשלום לרבנות.

כאילו, בכל שאר הדברים יש שחיתויות, אבל פתאום כ"כ מפריע וחורה להם שיש שחיתות במוסד הרבנות.

אין קשר, אנחנו דואגים למשהו בסיסי לכל עם ישראל, וזה לא משנה שהם הולכים ע"פ הבד"צ. כל דתי או חרדי מעוניין במדינה יהודית שהאוכל בה כשר, גם אם הוא עצמו מקפיד.

פחחח, הרב סתיו. גם אני וגם הרבה מהציבור הדת"ל לא רוצים אותו, אז מה הקשר...? מה ההוכחה בדיוק...?

תמשיך להתייאש מראש ולא להאמין, באמת הרבה יותר קל לשחרר את הידיים מהמושכות שמובילות את המדינה היהודית ולתת לה להדרדר לתהום במקום לשנות ולעשות, באמת זה פחות מאמץ ויותר קל, אני מבין מדוע אתה נוטה להגיד ככה. עצלנות וכעס אלו לא הדברים שחסרים לנו במדינה, תאמין לי. אולי בנייה, תיקון ואחדות זה מה שיעשה טוב. כן, אחדות עם החרדים, אני יודע שזה ישמע לך מוזר, אבל גם הם יהודים ואפילו שומרים מצוות.

מה הקשר...?

אני הבאתי דוגמא שכמו שבכל שאר המקומות של נגיד משרד הבריאות אנחנו לא אומרים להרוס את כל משרד הבריאות לדוגמא רק בגלל שחיתות, כך גם אל תעשה את זה במוסד הרבנות. מה ההבדל בדיוק שפה ראית לנכון להרוס ולהחריב את מוסד הרבנות ואילו את שאר הגופים השארת על תילם וגם אפילו לא ראיתי אף שרשור שבו זעקת על השחיתויות  בשאר הגופים, אבל בסדר....

לא נפגעתי ולא הבנתי מה פוגעני במשפט, הכל בסדר....

לילה טוב...

אגב, אם אתה חושב שעד שנקים סנהדרין לא צריך לאכול כשר ולא צריך שנהיה יהודים, אז כנראה שבגלל זה גם לא תקום סנהדרין. אלו דברים בסיסיים שאנחנו צריכים בתור מדינה יהודית.

הפוך את המושכות צריך להוציא מידיים מושחתות כדי שלא יובילוהולך דרכים

אותנו למקום לא נכון.
בגלל שכשרות זה דבר כל כך חשוב ובסיסי במדינה שלנו לכן דווקא כזה הרבה יותר אנשים מוחים, מה יותר חשוב כשרות או ערוץ אחת עשרה?
ולכן על הכשרות אני נלחם.
אני לא אוכל צוהר או אחד מהחסידים שלהם אבל בהחלט צריך לשנות את הרבנות ודרך אחת טובה היא להתנגח בהם מהצד.
הדוגמא של הסנהדרין היא שאני לא מחויב לרבנות (לכשרות כן אבל לא לרבנות) לכן אין לי שום בעיה להקים גוף כשר אחר.

גם המשכילים הראשונים היו אנשים דתיים ורצינייםshaulreznik

משה מנדלסון בכלל היה תלמיד חכם. הבעיה היא המגמה שבחרו אנשי "צוהר", והיא להראות שהרבנות הראשית היא איכסה פיכסה, ואילו "צוהר" הם אחלה בחלה. הדרך מכאן ועד ללרצות את הלקוח בכל מחיר, כולל ויתורים הלכתיים, קרובה מאוד.

^^הָיוֹ הָיָה

ולא מדובר על ספקולציה, אלא על דברים שנעשו בפועל.

ע"ע פרישת הרב אריאל מנשיאות הארגון ודבריו עליהם.

כשהערך העליון הופך להיות "שיאהבו אותי" ודוחק ממקומו את "רצון הקב"ה" - הכל אבוד.

הם לא מספיק מחמיריםילדה998

קחי לדוגמה הם לא מחייבים חסלט והמשגיח לא יישב ויבדוק עלה עלה...על חלב נוכרי ואבקת חלב נוכרי אין מה לדבר בכלל וזה קצה המזלג (פשוטו כמשמעוקורץ)

ממש ממש לא.שפרינצא בוזגלו

ממה שאני ראיתי הם בודקים עלה עלה.
לוידעת לגבי אבקת חלב נוכרי- אבל זה באמת דיון אחר.

מה הכוונה "ממה שאני ראיתי"?הָיוֹ הָיָה

אבא שלי מכיר את הרב גורארי' הרב הראשי של חולוןשפרינצא בוזגלו

ובאמת הוא לימד אותו הרבה על הכשרות של הרבנות, הוא אמר לו מה ממש אפשר לאכול בכיף ומה כמעט ללא השגחה, והיו יותר מידי ערים שבהם ההשגחה לא טובה בכלל. לעומת זאת ראיתי אנשים שמעידים שהמשגיח של הרבנות היה מגיע פעם בחודש בעוד המשיח/ה של צהר נמצאים כל יום כמה שעות טובות...

..הָיוֹ הָיָה

אני לא אומר שאפשר לאכול רבנות בכל מקום. אבל צריך לא להוציא דברים מפרופורציות.

לגופו של ענין, אני מעדיף קריטריונים רציניים שנבדקים פעם בחודש, מאשר בדיקה יומיומיתש ל קריטקיוני-פיקציה.

בנוסף, צריך להכיר מציאות. במקרים רבים המשגיח של הרבנות מתואם עם משגיחי בד"צים שסומכים עליהם, ולכן אינו מבקר יותר.

בקיצור, לא כל מעשיה מלמדת על מסקנות מהירות.

קריטריונים רציניים כמו להפוך כל מאפה חלבי באשר הוא למשולש?שפרינצא בוזגלו

ומי אמר לך שקריטריוני צהר הם פיקציה?

כמובן לא דיברתי על מקומות שמושגחים גם בבד"צ, דיברתי על מקומות השגחת הרבנות בלבד.

הופההההָיוֹ הָיָה

באמת אחלה דוגמה. ההלכה קובעת שצריך שמאכלים שיש מהם גם וגם מבחינת בשרי וחלבי - שיהיו שונים בצורתם. בהחלט קריטריון רציני.

את מוזמנת לעיין בקריטריונים של צהר.

את יודעת על מקומות שיש בהם רק רבנות והמשגיח בא פעם בחודש? כמה?

נדמה לי שלא שונים בצורתם אלא שיהיה ניכר. ושלט חלבי' זה ניכר.שפרינצא בוזגלו

הפיצריה ליד הבית, החומוס ליד הבית של סבתא, נו חסר מקומות או שאתה צריך שמות ספציפיים?

נדמה לך, אבל את טועה.הָיוֹ הָיָה

מפורש בהלכה שלא מספיק אלא צריך שהמאפה עצמו יהיה ניכר.

לפיצריה ליד סבתא שלך יש רק רבנות ומגיע משגיח פעם בחודש? מנין המידע?

נכנסנו לבדוק האם אפשר לסמוך על הכשר הרבנות.שפרינצא בוזגלו

למיטב ידיעתי בעבר הרבנות חייבה רק לידע שזה חלבי וכעבור זמן שינתה את הקריטריון- כך שאיך זה יתכן שאם זו ההלכה רק כיום נזכרו בה? ואיך זה יתכן שכשאני קונה עוגה חלבית היא בצורה רגילה ונראית בדיוק כמו פרווה? 

לא הבנתי.הָיוֹ הָיָה

לאן נכנסתם

ופליז, את באמת רוצה עכשיו שיעור על כל הלכות בשר בחלב? בואי נגזים ביחד.

פשוט תפסיקי להאמין לכל רפורמי שאומר לך שהדוסים מחמירים סתם, וזהו, תנוחי.

לא כל מה שהוא רבנות הוא לא טוב- אז נכנסים ושואליםשפרינצא בוזגלו

מה טיב ההשגחה, כמה זמן יש שם משגיח וכו'...

שמע, אני לא האמנתי ולכן אני מוכנה לשמוע את השני הצדדים, אבל כשלא בדיוק מובן לי אם הם פחות מחמירים אז באמת שקשה להבין את הסיפור.

נכוןהָיוֹ הָיָה

ובעל המקום אמר שהמשגיח מגיע פעם בחודש?

דיווחת על זה לרבנות המקומית?

אז זהו, יש כאן נושא הלכתי, מצד אחד עומד יחצן עם כיפה שנקל ואומר לך שזו סתם חומרא, ומצד שני עומדים *כל* גדולי התורה, מכל העדות והחוגים והמגזרים, ואומרים ההיפך. מה קשה?

...שפרינצא בוזגלו

אני הנחתי שמאפים משולשים זה חומרא בגלל שיש במאפיה עם הכשר בד"צ ליד הבית עוגות חלביות פתוחות והן לא משולשות (נניח).
אני מכירה בהתנגדות של הרבנים, אבל זו התנגדות אידיאולוגית. ומהבחינה הזו גם אני מתנגדת. אבל מבחינת איכות הכשרות- למה היא נופלת מאיכות הכשרות שהל הרבנות?

זה רק סימן בעלמא, קצה המזלג.תות"ח!

שמעיד על כל העיסה.

ומעיד לאן זה הולך ומה הם חושבים.

היום- משולש גבינה, מחר- עקירת כל סממני הכשרות היהודיים המוסכמים בשביל "לקרב יהודים".

מה שמטומטם ביותר, רוב היהודים רוצים כשר ורוצים להתחתן עם יהודיה, לא ההיפך חלילה.

אבל שיהיה להם לבריאות, אני כבר לא יודע אם לחשוב שהם מאמינים בעצמם ללוקשים שהם מוכרים לציבור או שהם בעצמם יודעים שהכל חרטא והכל בעטיפה נוצצת.

זה פשוט לשים אבן בעטיפה של סוכריה, בדיוק כך.

ובלי קשר, יש עוד הרבה דברים שהם נופלים באיכות מבחינה פרקטית, אבל זה לא הנושא העיקרי לדעתי.

רמת ההשגחה והקריטריונים ההלכתיים הנדרשים הם פחותים בהרבה אצל צהר.

אני לא יודע להגיד לך מה בדיוק כי אני לא מבין גדול בהלכה, אבל אכן זה המצב.

אם את רוצה לדעת מה ההבדלים מבחינה פרקטית תשאלי את @נשמה כללית

....תות"ח!

@נשמה כללית, אתה יורד איתה לפסים לא נצרכים.

אבל אם כבר ירדתם, אכן הוא צודק...

אכן, את צודקת שגם רבנות צריכה בדיקה ועדיף להחמיר ולבדוק כל מקום באשר הוא, כיוון שזה תלוי באיזו עיר אתה אוכל רבנות ויש כל מיני שינויים בין ערים שונות, ורמת ההקפדה שונה בין עיר לעיר, ולכן אם אתה סומך על עיר אחת לא אומר שבעיר אחרת הרבנות עם סטנדרטים כמו שצריך.

בכל אופן, אם הולכים עכשיו לעיר חדשה ולא מוכרת שלא יודעים בדיוק מה טיב הכשרות שם, אפשר או לבדוק עם מכר שאנחנו סומכים עליו ומכיר את המקום מה טיב הכשרות, או לברר ולבדוק בעצמינו מה טיב הכשרות, אבל באופן כללי אכן הרבנות זה דבר שאפשר לסמוך עליו. שוב, אמנם יש מקומות ספיציפיים שרמת ההקפדה שם לא להיט, אבל זה יוצא מן הכלל, יוצא דופן, באופן כללי אפשר לסמוך. האם זה שבאופן כללי אפשר לסמוך פוטר אותנו מלבדוק סניף חדש ולא מוכר...? לא, כיוון שיכול להיות שהסניף הזה ספציפית כן אחד מהסניפים המועטים והבודדים שלא מקפידים, אך בהחלט אפשר לסמוך על זה ולצאת מנקודת הנחה שכנראה זה מקום טוב וכשר שאפשר לאכול בו בלי לחשוש, ואם רוצים לוודא ולראות שזה אכן לא יוצא דופן אפשר לבדוק ולחקור.

אם את רוצה לשמוע לשני הצדדים, אז תקשיבי למה שאנחנו כותבים פה, כי זה בהחלט לא נכון, מה שצהר עושים זה להוציא שם רע ולעז על הרבנות הראשית כדי להשניא אותה על הציבור.

איזה קטע, לפני שצהר הגיעו אף אחד כמעט לא דיבר על הבעיות ועל הדברים שיש בכשרות, וכולם כמו גדולים אכלו רבנות ולא ערערו או פקפקו בדבר ואפילו, אגלה לך סוד אבל אל תגלי אותו, כיבדו את הרבנות ואהבו אותה. פתאום הגיע ארגון צהר ששם לו למטרה להרוס את מוסד הרבנות בלי לבחול באף אמצעי, והתחילו לפקפק בכשרות שלהם, ואם זה מפוקפק, הם לא ישאירו את הציבור "המסכן" שמאכילים אותו נבלות וטרפות ברבנות לבד וישאירו אותו בודד במערכה, הם רצו לעזור לו אז הם הציעו "אלטרנטיבה" ועזרו לציבור לא להיכשל חלילה באוכל לא כשר. וכדי להזהיר את הציבור מפני אותו מוסד מסוכן ואכזרי שממומן ע"י תקציבים מסיונרים מהוותיקן, הם מוציאים עליהם שם רע ומכפישים אותם, הכל למטרה טובה, כדי לא להכשיל את הציבור הקדוש בנבלות וטריפות.

אבל זה בהחלט לא נכון, כל המטרה שעמדה לנגד עיניהם היא להכפיש, להוציא שם רע, ולהרוס את מוסד הרבנות בלי לבחול באף אמצעי שיקדם אותם למטרה המקודשת הזאת, והם בהחלט לא רואים לנגד עיניהם את עניין הכשרות "המוזנח", ומזלזלים בכל הרבנים שעושים כל כך הרבה ופועלים בשביל שחלילה לא יהיה אוכל לא כשר בארץ ישראל.

ואני פשוט לא מבין את הטענות והססמאות שאיתן הם מנגנים על המצפון וחוש המוסר של היהודי הפשוט, שכאילו "יש שחיתות" וכו'...אם יש שחיתות, תשנה. זה שיש שחיתות, כמו בכל מוסד אחר, לא סיבה למה לשבור את כל הכלים ולהרוס הכל. אם יהיה מה שצהר רוצים לקדם, לא נוכל לאכול אוכל במסעדה שכתוב עליה כשר, יכול להיות שיהיה שם דברים לא כשרים, כי איזה רב עיר מרשימת 140 ויותר רבני ערים אישר לכל המסעדות שרצו ממנו כשרות כולל כאלו שפתוחות בשבת, כמובן, למכור את האוכל ולכתוב כשר. מה הקריטריונים של אותו רב עיר...? האם את רוצה להעביר את הסמכות שכרגע כל התקנים הנדרשים והקריטריונים מוטלים על רבנים גדולים, לרבני ערים שיפסקו בעניין....? נו, באמת....

אז בוא נהרוס את המדינה, לא נדע אם מי שאני רוצה להתחתן איתו יהודיה ואצטרך לבקש ספר יוחסין שיוכיח את זה, לא אדע אם אפשר לאכול כשר במסעדה ואצטרך להפוך עולמות רק כדי לברר על מסעדה ספציפית אם היא כשרה, ולהכשיל מלא חילונים ומסורתיים שיאכלו כי כתוב "כשר" ויכשלו בנבלות וטריפות, למה...? כי יש שחיתות...מי שלא מבין שזו רק סיסמא בעלמא, איזו טענה פרוכה מעיקרא שלא באמת אומרת משהו, עוצם עיניים בכוח.

אה, ואת יודעת מה הכי הזוי....?

הכל בשם היהדות.

אז שלא ירצו לאף אחד על חילול השם, כי הם עושים את החילול השם הכי גדול.

בסופו של דבר יהפכו את המדינה למדינת כל אזרחיה, יתנו את כל הכוח לבריונים החילונים בפוליטיקה, ויעשו אותנו, הדתיים, עוד יותר ילדי כאפות ממה שהיינו בכך שיסרסו את הכוח המועט שנתנו לנו במדינה הזאת למרות התרומה הענקית שלנו והכוח והחוסן שלנו מנגד, למה...? כי יש שחיתות. אה, לא שחיתות, שחיתות לא מעניינת אותם, יש גם מלא חילונים מושחתים, מפריע להם שיש גם עסקנים חרדים מושחתים, זה הכי מרתיח אותם. כי כידוע, החרדים הם לא חלק מעם ישראל והם רחוקים מאיתנו עוד יותר מהרפורמים ומהחילונים, כמובן. אז בוא נפוצץ הכל, נהרוס את היהדות. במקום להילחם מלחמה משותפת על היהדות ולנסות לקרב אותם. לא, מסתבר שהקירוב רחוקים הוא רק לחילונים, מסתבר שהחרדים רחוקים מדי והם כבר וויתרו עליהם.

זה מאוד נכוןילדה998

שמעתי ממישהו שמכיר את העיניים מקרוב ממש

"הבנת" את זה מיחצנים של צוהר...הָיוֹ הָיָה
עבר עריכה על ידי נשמה כללית בתאריך כ"ה באב תשפ"א 08:05

זה ממש לא אומר שזו האמת.

אל תאמיני...

רבנים שרוצים רפורמה - זתומרת שהם מבולבליםאלקנה ק

זו תנועה מבולבלת שהולכת לכיוון הצד הרפורמי שביהדות

הם לאו דווקא פחות דתיים...החנונית

אבא של חברה שלי רב בצהר, והוא לפחות פשוט רוצה שהרבנות תהיה יותר טובה, אז הוא משוכנע שאם הם יפתחו תחרות הרבנות תקלוט את המסר ותהיה יותר טובה...

אני חושבת שלבעוט בילד במטרה לגרום לו להיות יותר טוב זה שגוי.שפרינצא בוזגלו

נכון.תות"ח!

וזה חשוב מה ש@החנונית אמרה, כי היא אומרת שבעצם הרצון שלהם טהור.

יש מצב שזה נכון, יכול להיות שאת צודקת ואז טעות שלי...

אבל זה לא משנה את העיקרון, כי אמנם "כוונותיך רצויות", אך "מעשיך אינם רצויים" ואף מסיגים אותנו אחורה ויכולים לגרום להרס ולחורבן עצומים.

זה מה שהם אומרים...הָיוֹ הָיָה

אם כי, זה נכון שיש שם רבנים בודדים שבכנות כאלו, ואולי האבא של החברה שלך מהם.

טוב, אז ככה:תות"ח!אחרונה

דיברתי עם רב שמבין בסוגייה ושאל ובירר בעצמו מלא ושאל אחד מחברי ההנהלה של צהר וגם מרכז הועד של הכשרות שלהם, והכל מאומת איתו.

א. רמת הכשרות של צהר מוצהרת מבחינת הרמה כפחות מהסטנדרטים הנדרשים ברבנות הראשית.

למה...?

כי הם רוצים שכמה שיותר מקומות תהיה להם כשרות בסיסית ולא יאכלו טרף, מין היגיון עקום שמוריד את ההלכה אל העם.

במה זה מתבטא...?

אז שתי דוגמאות:

חסה וירקות שלא נבדקו מתולעים נכנסים למטבחים שלהם.

עוד דוגמא, חלב נוכרי ממש (לא אבקה...) מותר ונמצא במטבחים שלהם.

איך...?

כי הם סומכים על ההיתר של הרב פיינשטיין שאמר שאם זה במדינה שבפיקוח אין חשש, למרות שהוא אמר את זה רק לארצות הברית ולא ברור מאיפה הם הבינו שמותר לעשות כך.

אה, ומה עוד הבעיה בצוהר...?

דבר ראשון, הם לא אומרים ומצהירים בגלוי את מה שאצלם די ברור.

מטרתם היא להרוס את מוסד הרבנות הראשית.

למה...?

לטענתם הוא מושחת ורקוב והם לא עומדים במה שהם אומרים.

למשל, ברבנות הראשית, כתוב שמשגיח צריך לבוא כל יום ובפועל יוצא לפעמים שהוא בא פעם ביומיים-שלושה. ואילו הם, עומדים במילה שלהם, אבל המשגיח שלהם במוצהר צריך לבוא פעם בשבוע.

אתם מבינים....?

עכשיו, גם אם המוסד רקוב ויש בעיות, צריך לשנות.

והבעיה העיקרית שלהם שהם רוצים להרוס את המוסד וכביכול מציעים אלטרנטיבה.

רק הבעיה שהאלטרנטיבה כביכול הרבה יותר נמוכה, אז מהצד הזה זה ממש לא נכון.

עכשיו, הרבנות כרגע מושרשת ומעוגנת בחוק, ולכן יש לה כוח וסמכות לפעול.

החוק של הרבנות עבר לפני חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו. ולכן כל הכללים של החוק הזה לא חלים על חוק הרבנות.

ברגע שנהרוס את הרבנות, אז כל הכוח יפקע וגם אם נצליח מחדש להעביר את החוקים בשביל רבנות, הוא יהיה כפוף לחוק כבוד האדם וחירותו, ואז מכירת אוכל כשר תוכל להיאסר ע"י בג"ץ, כי זה פוגע בחירות של האדם, וכן איסור חיתון עם גויים וזוגות חד מיניים זו "גזענות". זה מה שיקרה.

אז לסיכום:

א. רמת הכשרות פחות טובה, ויש שם כמה בעיות הלכתיות שפשוט נגרמות בגלל השיטה שלהם "לרדת אל העם" ושיהיו כמה שיותר חנויות פתוחות כשרות- אבל עם רמת כשרות הרבה פחות.

ב. היא חושבת שהיא "אלטרנטיבה" לרבנות הראשית, בעוד שרמתה פחותה בהרבה, היא קוראת למוסד הרבנות "רקוב" כיוון שיש שחיתויות שמתבטאות בכך שהם לא עומדים במילה שלהם, אבל הם עצמם אמנם עומדים במילה שלהם, אך הסטנדרטים שלהם הרבה יותר נמוכים וזו לא חוכמה.

ולמרות זאת הם עדיין אומרים שאין מה לשנות והמוסד הזה רקוב וצריך להחליף אותו, ובכך הם יהרסו את הכל ויעקרו ויסרסו, באופן עקיף, את הכוח של כל הרבנות הראשית באמת במדינה וכך כוחנו ייחלש והמצב במדינה יהיה מצב הזוי שבו אתה לא יודע מי באמת יהודי ולא יודע אם המסעדה הזו אכן כשרה.

אגב, כרגע הם לא נותנים למסעדות שפתוחות בשבת כשרות, לא כי הם ככה חושבים, אלא כי יש מספיק רבנים בועדה שלהם ב"ה שמתנגדים לזה, אבל זה רק עניין של זמן עד שהם יעשו גם את זה.

אז השיטה הזאת, שלא קשורה להלכה ולרמת כשרות, זה לא השינוי שהם מדברים עליו כי זה פשוט לא, אלא מה שהם רוצים זה הפקעת ההלכה, "התאמתה למציאות", קרוב לשיטה הרפורמית, ולא כך עובדת היהדות ועולם הפסיקה, במיוחד על אחת מהמצוות שעם ישראל מסר עליו את הנפש ורוב עם ישראל הוא נורמלי ורוצה לאכול כשר ולא להוריד את רמת הכשרות ולפזר את נתינת הסמכות לרבני ערים עד כדי שאי אפשר לדעת אם זה כשר או לא.

ואגב, צר לי לספר לכם, אבל הרבנים המהוללים שעומדים בוועדה של צוהר הם רבני עיר ועוד כמה רבנים אחרים. וכשהרב הזה שאל לשמם לא הסכימו לגלות, כיוון שזה יכול להיות ניגוד עניינים או משהו כזה, כשמצד אחד אתה משמש כרב עיר ברבנות, ומצד שני אתה משמש בצוהר, ארגון פרטי, כרב בוועדה שלהם.

הכל בדוק ומאומת...

@נשמה כללית

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך