היי! פתחתי לרגע ניק כדי להתייעץ בנוגע למשהו חשוב...ופריקה..X?

תמיד הייתי ילדה מוזרה קצת. הייתי אוהבת ואהובה, אבל מוזרה טיפה, כאילו היה לי קצת קשה לתקשר עם העולם.

כולם זוכרים אותי בתור ילדה חכמה עם עיינים ענקיות שבולעות הכל, מהורהרת כאילו מנסה לפצח את כל סודות היקום.

קראתי כל מה שיכולתי לקרוא מגיל קטן, ילדה חמודה עם חיוך חמוד אבל... פשוט קשה לה לתקשר עם אנשים. כל ניסיון שלי בתור ילדה להשיג חברות נגמר בכישלון או אכזבה, וזה לא שרבתי ושנאתי בנות. ממש לא. רציתי חברות, רציתי להיות אהובה ולאהוב, פשוט...הייתי מאוד מאוד ביישנית ושקטה, וכאילו חיכיתי שיזמו קשר איתי, וגם זה מוזר לומר אבל...לא היה לי כל כך מכנה משותף עם בנות... המשחקים שלהם והמריבות הילדותיות לא ממש עניינו אותי... כאילו תמיד הייתי כזה רצינית ובוגרת לגילי... היו לי קצת חברים אבל רוב ההפסקות ישבתי לבד והרהרתי... וככה המשיך גם בבית הספר

קראתי וקראתי, והיה לי די טוב לבד, אבל לא למדתי איך יוצרים קשר עם אנשים והיו רגעים שזה התפרץ בצורה שרק הרחיקה חברות ממני ועשיתי מלא פאדיחות לעצמי.... מלאא... הביטחון העצמי שלי ברצפה, מהכבוד שלי מזמן לא אכפת לי

לאורך כל התקופה ניסיתי לעבוד על זה ולא הלך. ועד שהצלחתי להפתח לאישהי בת ונוצרה חברות בינינו- היא עברה דירה... ממש שוב ושוב ושוב.

אני עכשיו צוחקת שלהתחבר איתי זו סגולה למעבר דירה...וזה גרם לי קצת לרתיעה מיצירת קשרים. למה צריך את הפאדיחות האלה, הקשיים האלה, להתחבר ולאהוב מישהי ואז היא פשוט נעלמת... ואני לא אחת שידעה לשמור על קשר... ושתבינו שעד שיצרתי חברות עם בנות הם היו די ספורות אז זה היה משמעותי מאוד שהם עזבו

הבעיה ש'לא טוב היות האדם לבדו', וזה התחיל לתת את אותותיו. זה לא תקין שיכלתי לעבור ימים שלמים בלי לדבר יותר ממילים טכניות ספורות ממש. הייתי שקופה ממש ממש ושקטה ברמות, גם בבית ספר וגם במשפחה שלי והרצינות שלי התחילה לההיפך לדיכאון וייאוש, וגם התחלתי לשנוא ממש את איך שאני נראית והאשמתי במראה החיצוני את זה שאין לי חברות וזה גרם לי להזניח עוד יותר את עצמי מייאוש, הלכתי שפופה כמו סבתא... אם שהייתי קטנה זה היה נורמלי לעשות פאדיחות ולהיות ביישנית ולא לתקשר תקין עם אנשים, ככל שגדלתי זה התחיל להיות לא מתאים וכבר לא 'סלחו לי'. התקווה שלי הייתה שאני אמצא בחור שיאהב אותי ואני אקים משפחה ואשכח מהעבר אבל התחלתי ממש לפחד שזה לא יקרה בקצב הזה... לא הייתי בטוחה שמישהו בעולם אוהב אותי בכלל. באולפנה החדשה הכרתי בנות שיותר מתאימות לי והתחלתי יותר להתחבר ולאט לאט, באיטיות המצב התחיל להשתפר אחרי כמה שנים באולפנה והבנתי שזה לא יעזור להאשים את כל העולם, אני צריכה לקחת אחריות על עצמי ואני לא יכולה יותר להיות כמו זאבה בודדה ולהתמסכן. התפללתי לה' שיעזור לי בדרך הזו, והוא עזר. התאמצתי לחזק יותר את הקשרים עם החברות ודי הצלחתי, ולא התייאשתי למרות כל הקשיים והביישנות והשקט שלי. ואז הגיעה הקורונה. ושוב הקשרים החברתיים שלי התערערו כי אני לא יודעת לשמור עליהם מחוץ לאולפנה, כמה חברות טובות מאוד שלי עזבו, ואני קבורה בבית מול מסך. עם יותר מדי מחשבות, עם שנאה עצמית והזנחה של המראה החיצוני ושריטה שיש לי בנוגע למצב הביטחוני שהתגברה (מעדיפה לא לפרט). ושוב הגיעה העצבות עם הייאוש. והפחד שאף אחד לא ירצה אותי. וזה ממש לא כל מה שעברתי, רק קצה הקרחון, מעדיפה לא לפרט מחשש לאווטינג... אין לי מושג איך לא גמרתי בבית משוגעים, ה' פשוט ריחם עלי שלא אשתגע וממש שלח לי סימנים שחיזקו אותי מאוד, או שכבר אני רגילה להיות לבד, אבל אני יודעת שאני שוב צריכה להרים את עצמי. ואין לי כוח לזה. לא שוב ריבונו של עולם, רק לא שוב. אין לי כוח לשקם את כל התדמית והשם שלי מחדש. מעולם לא אובחנתי כסובלת מבעיה פסיכולוגית או הפרעה נפשית או אחרת כלשהיא או קיבלתי טיפול כזה או אחר לא תרופתי ולא פסיכולוגי, אני בעצמי לא יודעת מה הבעיה שלי כי אני יודעת שאני לא עונה להגדרה 'משוגעת', אבל אני פוחדת להשתגע ואני חוששת שאני סובלת מדיכאון וזו הבעיה שהייתה לי מההתחלה. ברמה קלה אולי, כי אני מתפקדת ולא חושבת שהכל אבוד, אבל קראתי את התסמינים של דיכאון קליני וזה הפחיד אותי... אני גם יודעת שאני מתאמצת ממש לשדר תדמית של 'הכל בסדר'. אני אלופה בלחייך ואפילו לעודד אחרים שפורקים אצלי (ולקח לי זמן להגיע למצב שפורקים אצלי...)  שהכל בפנים...חשוך, ואם היו יודעים מה עובר לי בראש היו שולחים אותי לטיפול. אני לא רוצה לדבר על זה עם אף אחד שמכיר אותי ולכן גם פניתי לפורום האנונימי, אני חושבת שאני יכולה להתמודד ואני משתדלת לחשוב חיובי ולשקם את הדימוי העצמי גם החיצוני שלי ולהתגבר על ההרגשה שיש על הלב שלך גל אבנים שקובר אותך, וזה לא ברמה שאמורה להפריע, כאילו אני לא חושבת שאיבדתי שפיות ולא חושבת שאני זקוקה לכדורים ומקווה שזה רק דיכאון נעורים חולף ומאמינה שבעזרת ה' אצא מזה והכל יסתדר ולא רוצה ללכת לפסיכולוגית ושיתנו לי תווית של 'סובלת מדיכאון' חס ושלום אבל פוחדת שזה יחמיר....

כדאי לי לדבר על זה? לפנות לטיפול? זה נורמלי התחושות האלה, כאילו גם לכם זה קורה?  מדגישה שלא מדובר במצב רוח זמני שבא פעם ב אבל בכללי אתה שמח, אל מצב רוח  "נמוך" באופן קבוע שפעם ב נעלם והכל טוב... 

מי שקרא עד לכאן, מזה תודה 

...ה' אור לי.

לפיצ דעתי כדאי לך לדבר על זה עם חברה ממש טובה...

ובכללי לדעתי עכשיו החופש שזה זמן מעולה להתקשר לחברה ולהגיד לה "שנים לאדברנו, באלך לצאת להליכה?" מפדח אולי, אבל שווה.

מה יש לך להפסיד?

תודה רבה על התגובהX?

הבעיה שאני לא חושבת שיש לי חברה ממש ממש טובה ברמה שאני אוכל לדבר איתה על זה...

יש לי חברות טובות, אפילו מאוד, אבל לא יודעת.. 2 חברות טובות ממש שלי שאולי הייתי מעיזה לספר להם עברו שנה שעברה ובאופן טבעי הקשר התרופף... אולי אחותי?... לא יודעת...

החברה היחידה שאולי הייתי מעיזה להציע לה לצאת להליכה לא גרה בעיר שלי, אבל יצאתי החופש פעם אחת עם כמה חברות והאמת שזה עשה לי טוב אבל נגמר מהר

הבעיה היותר קשה שגם שאני עם חברות, במיוחד בקבוצה, אני תמיד שקטה כזו, יותר בצד והראש שלי מתאמץ לנחות למציאות ולהיות חלק ולמצוא מה אני יכולה לומר

(האמת שאני יותר אוהבת להקשיב מלדבר...)

וואו איזה סגנון. מתאים לי ה' אור לי.

אסז אפילו סתם עם ההורים... או משהי שאת סומכת עליה...

X?

עם ההורים? אני בקשר טוב מאוד איתם ב"ה, אבל לא נראלי... על חלק מהדברים שהזכרתי כן דיברתי איתם, לא על זה שאני חוששת שאני בדיכאון, אבל גם אבא שלי שאל אותי כמה פעמים למה אני נראית ככה עצובה כאילו והציע לי לקרוא ספר שקוראים לו "שמחה כאתגר"... ... נראה, רמזתי על זה לאחותי (שלאחרונה נהיה לנו קשר חזק) אבל היא חשבה שאני אומרת את זה בצחוק...

היא לא נראלי הבינה שאני באמת חוששת שאני בדיכאון ובכל מקרה לא לקחה את זה ברצינות

אבל תודה, אנסה לחשוב על מישהו...

//תתן אחרית לעמך!
קראתי והזדהיתי עם חלק מהדברים שכתבת
(יש בי גם צד שקט וקצת ביישן)

לגבי מה שכתבת בפסקה השנייה, שהחברה היחידה שאת מעיזה לצאת איתה להליכה גרה מחוץ לעיר..
בשביל לפתח קשרים-חברתיים חייב לצאת מאיזור הנוחות ולעשות דברים שממבט ראשון 'אין סיכוי שאני יעשה אותם'. דברים שלכאורה אני לא מעיזה לעשות, לפעול מהשכל כזה. כמובן שתשתפי בסופו של דבר את מי שנוח לך, פה דיברתי רק על יציאה להליכה (:

ו.. כן, אפשר גם להשקיע וליסוע מחוץ לעיר. אני למדתי באולפנה עם פנימייה ככה שרוב החברות שלי גרות במרחק שעה וחצי פלוס ממני. ודואגים להיפגש.

כמו שאמרת בעצמך, מפגש עם חברות זה עושה לך טוב! את תעשי את זה עוד. כדאי ממש
וזה בסדר גמור להיות בצד המקשיב יותר, את לא צריכה להכריח את עצמך יותר מדי. כן להיות שותף, אבל עדיין, זה מה שאת
הכמות שהוספתי לאווירה לא תלויה רק בכמות המשפטים שאמרתי באותו המפגש ובכמה שמעו אותי. לכן לפי דעתי זו טעות גדולה לקרוא לזה בעיה
(כמובן שלפעמים כן צריך להתאמץ לדבר.. אבל גם אם לא הייתי מרכז השיחה, זה לא כי יש בי בעיה כלשהי, זה פשוט כי זה אני)

עד כאן לא דיברתי בכלל על ה'מצב רוח' שלך (לא יודעת אם נכון לקרוא לו דיכאון, בע''ה שלא!) שדיברת עליו, גם אני חושבת שכדאי לשתף מישהו שאת סומכת עליו

מאחלת לך שתהיי תמיד שמחה, תאהבי את עצמך ותאמיני בעצמך ומתוך כך גם תוכלי למצוא את מקומך ולהרגיש חלק בכל מקום שתהיי(:
ושתהיי תמיד מוקפת באנשים אוהבים ואהובים❤️
תודה על התגובה וההזדהותX?

את צודקת לחלוטין, אבל זה העניין, שזה מביך ממש, במיוחד שמנסים להתחיל קשר ואין לך ממש מושג איך לעשות את זה...וואי איך זה נשמע

זה היה אישהו מפגש קטן שהצלחנו לארגן, מקווה שנצליח לארגן עוד. חוץ מזה השנה בכללי ובמיוחד בחופש בקושי ראיתי בנות מהכיתה שלי ואת חברות שלי...

את צודקת, אני צריכה לא לראות בזה בעיה ואין בעיה שאני יותר אקשיב ושקט זו תכונה מעולה, אבל יש קטעים שאני פשוט לא יודעת מה להגיד ואיך להגיד ויש לי קטע שאני מדברת טיפה יותר מהרגלי אני מרגישה מיד חופרת... ובכללי קשה לי לבטא את עצמי בדיבור... (בכתיבה לדוגמא הרבה יותר זורם, נגיד בוואצפ)

היתה לי לפני כמה שנים תקופה שבקושי דיברתי אז שניסיתי לומר לאמא שלי משהו והתחלתי להסתבך ולהתגמגם ולא הצלחתי לבטא את עצמי עד שאמא שלי אמרה לי "תסדרי לך בראש מה את רוצה לומר ואז תגידי". היה קשה לי לדבר מרוב שלא הייתי מתורגלת בזה.. זה היה אחד המקרים שגרמו לי לשים לב שמשהו באמת לא בסדר, אבל מאז המצב השתפר ולא חושבת שהגעתי לרמה כזו שוב...

אני מאוד מאוד מקווה שזה לא דיכאון ורק סתם מצב רוח כי קראתי את התסמינים של דיכאון קליני ואני פחות או יותר די עונה עליהם, לא יודעת אבל אם זה באמת רמה שנחשבת והאם זה באמת מצב שמצריך טיפול... 

תודה רבה רבה על האיחולים והתגובה החכמה והמפורטת, מאחלת לך כנ"ל

היי, אפשר להגיב לך באישי?דמעה שקופה

כמובן, תודהX?

ניסיון קשה אחותיאפרת????
אין לי מושג מה להגיד לך כי זה באמת אני לא יודעת מה יכול לעזור לך, אולי באמת טיפול פרטני... אבל רוצה להרגיע אותך בתור מישהי שקטה גם ולקח לי מלא זמן להיפתח, אין מה להילחם בעצמך אלא לתת לחיים להוביל אותך. פוגשים אנשים שונים שמוציאים ממך צדדים שלא הכרת אפילו וגם אם הם עוזבים בשלב מסויים, מה שגילית בזכותם לא עוזב... תאהבי את עצמך על מי שאת. ומבטיחה לך שבעלך יאהב אותך הכי בעולם איך שאת ועל מי שאת......
ואם את רוצה לשמוע משהו ממש חזק תראי סרטונים של טוני רובינס ביוטיוב. הוא משנה חשיבה ברמות...
אכן...X?

לא יודעת עם טיפול פרטני יעזור, בכל מקרה אני לא ממש סומכת שלא יאבחנו לי כל מיני דברים סתם כדי להרוויח כסף...

תודה רבה על ההזדהות והעצות! הלוואי...בעז"ה יהיה טוב, את התקווה לא איבדתי

חיזקת

...דעתן מתחיל

היי,

קראתי ושמרתי, וקראתי ושוב שמרתי, וקראתי פעם שלישית.

כי לא יכולתי שלא להגיב, והזמן לצערי הוקדש לדברים אחרים.

שמח שהגעתי לכאן.

למה שמח? כי אולי לא אזכה לראות את הניצוץ הזה בך, ניצוץ של תחילת חיים שלוים וטובים, ניצוץ של תקווה מלאת חן... אולי לא אזכה - אך אני מדמיין אותו כבר עכשיו.

פעם שאלתי את קובעי ההקלות עבור הבגרויות, לא בטוח בשמם, כיצד יתכן שכל מי שמבקש מקבל. אני משער שהתשובה שלהם אלי כבר ידועה מזמן: אנחנו נותנים לכל מי שמבקש. ונראה לי, לדעתי הלא מקצועית בעליל, שכולנו נקבל תג פסיכולוגי כלשהו אם רק נרצה...

יודעת משהו? הייאוש מראה על הרצון והכח לקום. רק הכח לכתוב כאן כבר מורה עליו. אז את החלק הקשה עברת. הרצון.

את חושבת שאת יכולה לעלות מהמקום שלך? זה נפלא! ואל תחשבי, היי בטוחה! ואל תדאגי לגבי בחורים, זה כלל לא הדבר הראשון שהם מחפשים - 'חברותית' ~

המילים שהעלו בי חיוך היו על לפני הקורונה. הצלחת.

אספת כוחות, והצלחת. את הצלחת. אז. מה מונע להצליח גם הפעם?

דברים שאינם בשליטתך קרו, אך את כבר הוכחת שאת יכולה. לעצמך ולעולם.

תמיד כדאי להיעזר באנשים סביבך, אבל אפשר באמת להצליח גם לבד. יותר מאתגר, אבל מגדל ומחזק הרבה יותר. אם האופציה אפשרית, שווה לך להיעזר. אבל גם אם לא, עם נשימה עמוקה ומעט אומץ - אפשר.

מתנצל מעומק ליבי שהמילים כאן אינן מדויקת גלל. אתנחם בכך שכל אחת מהן מהלב.

הרבה אומץ וביטחון,

את יכולה.

תודה רבה רבה!😊X?
תגובה יפה ומפורטת שנתנה לי כוח
חיזקת ממש!
תודה
תודה לכולם על התגובות😍 עודתתם וחיזקתם מאוד!X?אחרונה
תכננתי להכנס לכאן לרגע ובסוף נשארתי טיפה יותר מהמתוכנן...
אז ביי ביי! אתם אנשים מדהימים פה
סליחה עם מישהו ירשום לי פה עוד הודעה ולא אראה אותה ולא אגיב כי אני לא מתכננת להיכנס שוב כרגע
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך