החרד'ל , השקרן , הבריון הנבער , לוקח איזה רסיס של כלום , עם ראשי תיבות מטומטמים באנגלית והופך אותם על דעתו הנחשלת בלבד , ליעדים של התנועה הרפורמית שמונה מילוני חברים באלפי קהילות , שלרובם המוחלט אין שום קשר לפעיליות הקיצוניות האלו.
זה דומה למי יטען שכל עניינה של הציונות הדתי לדורותיה , הוא ריקוד הדגלים האידיוטי.
מה באמת השיקול שרואים לנגד עינהם אנשים כמו הרב אליעזר מלמד ועוד רבנים ששותפים לדעתו?
אני לא יודע.
אבל יש לי ניחוש טוב מאוד.
אני חושב שהם יודעים את מה שאת לא יודעת וזה שכל הסיפור של "גיור כהלכה" כפי שמוגדר בשולחן ערוך מזה חמש מאות שנה , הוא תהליך שיכול לקחת נניח עשר דקות.
וכל הארגונים והתקנות והקורסים והאולפנים הם כולם בגדר סייגים והחמרות שעומדים על חצי פולקע.
אז מה נקודת המחלוקת בין האורתודקוסים לרפורמים, כאילו הנקודה העיקרית?
האורתודוקסים אומרים "גיור כהלכה"
הרפורמים אומרים "כל קהילה תקבל חברים לפי החלטתה" בלי להכנס להגדרות פורמליות קטנוניות שלא מעלות .
בשורה התחתונה , אם נסתכל על קהילה רפורמית אקראית בטקסס או בלואיזיאנה , או באדינבורג אנחנו נראה שרובם יהודים לכולי עלמא.
אם ישאל החרדל האדיוט "מה אם אלו שלא?"
אזד אותם אלו שלא , ממילא כבר שייכים לקהילה וממילא מכירים את המסורת היהודית , את החגים ואת הטקסים ויודעים מה זה טלית ותפילין וקריאה בתורה , מתוקף זה שהם חברים בקהילה.
לכן בעיני האורתודוקס הנבון, כל מה שצריך לעשות , כדי להעביר את "הלא יהודי הרפורמי" , גיור כהלכה , זה את אותו תהליך הלכתי בן כמה דקות , שהוא אפילו עוד יותר קצר , אם מדובר בבן או בת לאב יהודי ומכיוון שמדובר במחלוקת טכנית זעירה , ממילא אין תועלת אלא רק נזק במריבה עם הרפורמים, שעושים כאמור עבודת קודש במניעת התבוללות.
אבל בשביל להבין את זה באמת צריך שכל.
מה לעשות?