למה יהודים בכל ארץ דומים לעמים המקומיים?צהרים
מי אמר שתימנים יהודים?חדשכאן
יש מצב שהתימנים נשארו אותו דבר...צהרים
קצת גיורים, קצת אונס, קצת אקלים.שום וחניכה
^^^חיים של
לא נראה ליה-מיוחד
גיורים- מיעוט שבמיעוט במיעוט
אונס- לא הגיוני. גם מיעוט וגם היהודים היו מיעוט קטן
אקלים-אולי
אקלים משנה גנים?נשמה-כללית
כן, הגוף מסתגל לתנאי הסביבהחושבת בקופסא
לא הכי מדויק...ששש!
האקלים משנה את הבקרה על ביטוי הגנים
כלומר, ישפיע על הדרך שבא הגנים יתבטאו בגוף ואיזה גנים שקיימים יתבטאו בהתאם למצב החדש
אבל הוא לא יכול לשנות את הדי אן איי. הגנים לא משתנים! רק לעיתים בתאים ספציפיים בגוף יכולות להיות מוטציות אקראיות שישנו את הגנום (וזה עלול להוביל לסרטן) , אבל הם אקראיות בעקבות חשיפה לקרינה או חומר מוטגני ולא נעשות ע"י "כוונה" של הגוף ולא משנות את המטען של כל הגוף.
בטווח של דורות, יש מה שנקרא "תהליך ברירה טבעית"-
מוטציות והבדלים בין המטען הגנטי של האנשים שנובע גם מרביה זוויגית (מקבלים חלק מסוים מהגנים של שני הורים וכך נוצר מגוון גנטי) גורמים לכך שהשכיחות של תכונות גנטיות באוכלוסיה תעלה כי מי שמותאם יותר לסביבה מסוימת מבחינה גנטית ישרוד יותר. מי שמותאם- שורד ותרבה ומעביר את התכונות שלו הלאה. תיאוריית האבולוציה הומצאה בעקבות כך (והיא עדיין רק תיאוריה. הברירה הטבעית היא עובדה)
ברמת העיקרון, מחקר מעניין מאוד שראיתי פעם מוכיח שמבחינה גנטית לממצאים קדומים וחקר ביולוגי וארכאולוגי שנעשה על שרידי גופות יהודי א"י ויהודים בימינו ממגוון עדות ההתאמה הכי גדולה בגנים היא ליהודי תימן. (כ70%! אם אני זוכרת נכון) . אח"כ היו יהודי עיראק נראלי. מעניין. זה גם מאוד הגיוני שהיהודים לא היו בלונדיניים עם עיינים כחולות במקור, ולא נשכח שהיו הבדלים גנטיים בעם גם שהיינו בארץ, במיוחד בין השבטים. אף פעם לא היינו בעלי מראה אחיד.
אמא שלי אמרה לי על זה שנראה לנו שיש עמים כמו הסינים שבהם כולם נראים כמעט אותו דבר כי הם חושבים כמעט אותו דבר, ואצלינו יש כל כך הרבה מגוון דעות ולכן גם יש מגוון של סוגי מראה חיצוני
"כשם שפרצופיהם שונים כך דעותיהם שונות"... יתכן שככל שהשוני החיצוני גדול יותר זה מעיד על רמת השוני בדעות?...
(ועוד משהו קטן- גם אם מקרי אונס וגיורים פה ושם בפירוש לא אמורים להשפיע עד כדי כך ולהביא לכאלו הבדלים, יתכן שבמידת מה זה השפיע בנוסף.)
@נשמה-כללית @צהרים @חדשכאן אוף התיוג לא עובד לי
לגבי זה שהסינים נראים לנו אותו הדבר זה בגלל שאנחנו לא רגיליםחופשיה לנפשי
קחי סיני רנדומלי שלא יצא מסין במדינה שהיא לא מדינת מהגרים וכולם יראו לו אותו הדבר
אהמ, יש זה משהו,ששש!
אבל בפירוש יש תווי פנים מסוימים שמראים שהם שייכים לעם מסוים ויש דימיון
ולעומת זאת בעם ישראל אין תכונה חיצונית מאפיינת ואי אפשר לראות אדם ולהגיד "הוא יהודי" לפי המראה
(אלא אם כן מישהו מאמין לסטריאוטיפים האנטישמיים...)
יישר כח! החכמנונוגע, לא נוגע
עם ישראל במקור היה ממוצע בצבע העור (כך משמע ממשנה בנגעים) ולכן כנראה האפגנטיקה בזמן הגלות הצליחה לגרום לכך שיהודים יגיעו לשני צדדי הסקאלה. אחרת קשה להבין איך היה מעבר כזה קיצוני
מעניין, לא שמעתי על המושג "אפיגנטיקה"...חידשתששש!
הוא היה ממוצע? כלומר היו "ניטרליים" כאלה בצבע, אחידים?... אולי. כהים מאוד או בהירים מאוד הם לא היו, זה בטוח...
חשבתי שמלכתחילה הייתה רבגווניות, וזו הסיבה להבדלים. השבטים באו מארבעה נשים שונות אחרי הכל...
ונראלי שהשוני בין השבטים מוזכר במקורות, לא?
אכן קשה להבין בלי ההסבר של ה"ברירה הטבעית", כי ברור שאפילו אם היו מקרי אונס וגיור זה מקרים בודדים ולא אמור להשפיע בצורה כזו דרסטית.
זה אולי משפיע טיפטיפה בצורה כלשהיא אבל זה לא יכול להסביר את ההבדל המשמעותי.
הכוונה להבנתי שהם לא היו באחד הקצוותנוגע, לא נוגע
לא זכור לי משהו על זה במקורות. אבל זו כמובן לא ראיה.
ומן הסתם הייתה רבגוניות בגלל מה שציינת אבל לא עם הבדלים גדולים כי הרי ארבעת הנשים הגיעו מאותו מקום (וגם אברהם ושרה וממילא יצחק, ורבקה)
וכן, מסכים לגמרי שזה ההסבר הכי פשוט והגיוני
ששש!
ועם מי התחתנו 12 השבטים?.... מן הסתם גם זה השפיע...
נכון..נוגע, לא נוגע
האם נולדה תאומה לכל שבט וכל אחד נשא תאומה של אחד מאחיו או שהתחתנו עם כנעניות.
לפי הדעה של כנעניות זה אכן הוסיף גיוון אבל מן הסתם לא יותר מדי כי בסופו של דבר הכנענים ובני ארם נהריים הם בערך בני אותו אזור
וואלה?...מעניין....חידשת ליששש!
כן.. רשי מביא את זה בבראשית לז, להנוגע, לא נוגע
ששש!אחרונה
למרות שתכונות נרכשותשום וחניכה
בד"כ לא עוברות בתורשה (עי' חולין סט. 'דא"כ סומא יולד סומא, וקיטע יולד קיטע') כי הן לא נצרבות בדנ"א יש תכונות שכן משפיעות על הדנ"א.
זה הגיוני תחשוב על הטבע ..הפי
לא דומה מדינה עם שמש רוב היום למדינה שחצי מהזמן קור אימים שם. בטח שיהיו יותר בהירים ..
מה שלא היה הגיוני אם היו בגלות והיו נראים אותו דבר.
חוץ מזה בטח היה התבוללות או גיורים וכו'..
כמו שאמרו, כנראה היו גיוריםרואה אור
עוד אפשרות זה שבאופן טבעי האדם מתדמה למי שמסביבו (הבעות פנים וכאלה) (מזכיר את השקתות של יעקב עם צאן לבן), יכול להיות שזה משפיע גם על גוון עור. לא יודע אם יש לזה גיבוי מדעי.
תלוי את מי אתה שואלחופשיה לנפשי
יהודים נשארו דומים אע"פ שekselion
התווי פנים והצבע עור שלהם שונה
למי שהיה בחו"ל ופגש ישראלים/יהודים וידע שהם יהודים עוד לפני שהם אמרו משהו יבין אותי..
יש משהו ביהודים שמזהים אותם מיד
משהו בלתי מוסבר
גם גוים מודים בזה
זה לא לא-מוסבר, יש גנים יהודיםחושבת בקופסא
וגם פנים יהודיות גם אם הן לא בדיוק אף ארוך.
זה ממש בולט ביוצאי רוסיה למשל,ומי שמבין יכול לראות מי יהודי מלידה ומי התגייר (או שלא)
ובתשובה לשאלה של פותח השרשור- בעיקר אונס, וקצת תנאים מקומיים וגיור.
אונס הכי פשוט כי לילד יש אמא יהודייה אבל חצי ממנו גנים של גוי, אם הוא מתחתן ונולדים נכדים אז ככה הגנים אלו נכנסים.
גיור הכי פחות משפיע כי היהדות הייתה דת מושפלת וזה כמעט ולא קרה. אבל אם זה קרה אז יכול להיות אפילו זוג שהתגייר, או שמשדכים את הגרים ביחד ולילדים שלהם יש 100% גנים של גויים.
ההפךחמדת66
גיור השפיע כנראה הכי הרבה.(במיוחד ברומא, אבל גם בהמשך ההיסטוריה היו גלים לא קטנים של גיור, הברברים במרוקו לדוג').
אבל לא הייתה כמות גיור שווה בכל אחת מהתפוצותחושבת בקופסא
חייב להיות מוצא שביו היו הכי פחות גיורים ואחר עם הכי הרבה, לפי ההיגיון שלך יהיה שינוי באחוז הגנים היהודים מכל מוצא.
לא ממש הבנתי מה באת להגידחמדת66
אם יש שינויים בעניין הזה? מן הסת. איפה הם? אין לי מושג. "לפי ההיגיון וכו'? יכול להיות - מי אמר שאין?
אם לגיור יש השפעה משמעותית על ההבדלים הפיזיים בן העדותחושבת בקופסא
וגם לא הגיוני שכמות המתגיירים בכל עדה ועדה היא זהה, אז אמור להיות עדות עם יותר גנים יהודים- כלומר פחות התגיירו, ואחרות עם פחות גנים יהודים- יותר התגיירו.
למה יש"ו מצוייר כאדם לבן כשהוא באמת היה כהה?חסדי הים
הוא לא היה כזה, זה הטירלול האחרון של לוחמי ביקורת הגזעחושבת בקופסא
בדיוק כמו שיצאו נגד הליהוק של גל גדות כקליאופטרה כי "היא הייתה שחורה, הליהוק הזה לוקח את התפקיד שמגיע לשחקנית שחורה"
ובכלל המוצא של קליאופטרה הוא אצולה יוונית ובגלל זה היא התחתנה עם מלך מצרים.
יש סתירה ממש מוזרה בראיית ההיסטוריה שלהם.
או שפעם אנשים היו גזענים ולא נתנו לשחורים ולכהים להיות במעמד בעל השפעה.
או ששחורים וכהים תמיד היו בעמדות בעלות השפעה וגזענים בהווה מוחקים את זה וטוענים שהיו רק לבנים.
אז איפה הגזענים? בעבר או בהווה?
בגלל זה מוציאים עכשיו דרמות ההיסטוריות עם שחורים כחלק מהאצולה האירופאית. זה לגמרי לא אפשרי, אבל זה תקין פוליטית לייצג את כל סוגי הגזעים בעלילה, אז לעזאזל עם היסטוריה.
ובנוגע לישו, כרגע הוא מוגדר כפלסטיני.
מוזר... מה שאת אומרת..הכול לטובה!
אני רואה מלא תיירים וממש אפשר לזהות , יהודים או גוים גם בהתנהגות....
איפלו שכול אחד מתנהג אחרת...
איך זה מוזר שמצאת הוכחה למה שאמרתי?חושבת בקופסא
והגבת לתגובה הלא נכונה.
לא חחחהכול לטובה!
התכוונתי שעולם מוזר... ושמצב מאוד מוזר.... מה שקורה פה
זה קצת יותר מורכבultracrepidam
למשל פושקין היה נכד של בחור בשם חניבעל שהיה בעל מעמד ברוסיה והיה אפריקאי כהה עור במוצאו
אבל כמובן אלה היו מקרים נדירים
מה שכן גם בעבר דברים היו הרבה יותר מעניינים ומורכבים מאשר הדמויות שיש לנו היום כאילו כל ארץ היתה לפי הסטריאוטיפים שלנו.
גזענות היא תופעה של העולם המפותח.
העולם העתיק היה מאד פונקציונלי ולכן לא נטה להתייחס לסטיגמות על אנשים.
פרשנות שלי להרבה אירועים היסטוריים שמראים אנשים זרים שהשתלבו בארצות רחוקות בצורה טובה.
מה שכן, היתה חשדנות כלפי אנשים שנראים שונים כי זה לא היה מובן ולכן נטו לתת לזה פרשנות שזה קשור לתכונות אופי
ברור שזה יותר עניין של מוצאחושבת בקופסא
באצולה האירופאית היו משפחות אירופאיות, לא הגיוני שיהיו שם שחורים בגלל ששחורים הם לא אירופאיים.
וכשנתתי את שתי האפשרויות אמרתי שאלו טענות של לוחמי בקורת הגזע, זה לא אומר שאני חושבת שאף אחת מהן נכונה.
ברור ש"פעם כולם היו גזענים" יותר קרוב לאמת מאשר "פעם היו שחורים בכל עמדות הכוח בכל העולם ואז הגזענים מהווה מחקו אותם". זה לא אומר ש"פעם כולם היו גזענים" היא האמת המוחלטת.
ואתה באמת הולך להתעלם מהאמירה שישו הוא פלסטיני?
הוא לא כל כך מעניין אותי אז לא התייחסתי לנקודה הזאתultracrepidam
כאמור, מעבר בין ארצות היה קיים ולכן היו גם אנשים במעמד האצולה שהיו ממוצא זר מאד
על אף שזה לא היה נפוץ, כמובן
וכן, ברור ש"פעם כולם היו גזענים" יותר קרוב לאמת מאשר "פעם עמדות הכח היו של שחורים". הראשון לא מדויק, השני מגוחך.
לצורך העניין הפלסטיני - כנראה יש בין הפלסטינים הרבה יהודים, ישראלים, שומרונים ואדומים (ואולי גם כנענים וארמים ועוד ועוד...) שאיבדו את זהותם. גם הערבים כשלעצמם הם די קרובים אלינו כנראה. ועוד תערובות מסוימות של עבדים ושליטים מארצות שונות שיובאו לכאן. לפי מה שאני יודע יש גם קשר גנטי בין יהודים לפלסטינים. ולכן לא ממש מוזר להניח שדמויות כמו הורדוס האדומי או ישו היהודי הם קרובים גנטית לפלסטינים
והנה, זה הבחור השחור שהיה שייך לאצולה הרוסית
----------רב שמואל
אלא הסיבה שאתה מפגר בגלל שאתה מניח שהפיתרון של ה"פרשנות" שאתה מציע כדי לעקוף את הבעיה, אתה מניח שזה אמור לבוא באופן "חופשי" מה שנקרא "להתפרע" ולמנוע כל התעקשות על אמת ברורה, גם במחיר היכולת להבין ולפתח תפיסות איזשיהיו בצורה ארוכת טווח. יותר חשוב בעיניך היכולת למצוא מהר פרשנות, שאולי תתפתל בכל מיני דרכים עקלקלות מבחינה הגיונית ומבחינה אנושית, ובלבד שתשיג שקט מהיר ככל האפשר מכל הבעיות ש"עושות לך כאב ראש". כי "כאב ראש", בעיניך, זה רק כדי שתזכור שיש לך ראש. וכיוון שבדמיונותיך הראש שלך הוא בלתי ניתן או בלתי ראוי לשינוי, לכן אתה מזכה את עצמך בכאבי ראש שמקורם כביכול "איננו ידוע לך" כי "זה לא באשמתך ולא באחריותך" (ו"תמיד יש כמה טיפשים בסביבתם שכל אחד אשם בדבר אחר מסך הכל כאבי הראש הללו (ואת חמור עצמך לא חבשת, החמור של ה****[צונזר] שלך שאדם בכל הדברים שמסביבך שאחרים עושים וגורמים לך כאב ראש. וכן יהי רצון לך ולכל אוהביך אשר ניבאת להם בשקר. ויינתן את כל חוסנך ויגיעך ויקרך, ואתה והם תיפלו לתהום ועיניך רואות. אמן ואמן ואמן. וכן יהי רצון בקרוב בימינו.))
*שאדם צ"ל שאשםרב שמואל
הוא היה כנראה כהה כמו ערביםחסדי הים
כמה וכמה גורמיםshaulreznik
- השפעת האקלים:
A Nose In The Air: The Influence of Climate & Nose Morphology
- נישואי תערובת
- נישואים עם גרים
האם @eskelionרב שמואל
מי נתן לו הסמכה?
לא כזה מדויקנראה.לאחרונה
יהודים הרבה פעמים, גם מאירופה הם בעלי שיער שחור ואף נשרי. רוב היהודים האשכנזים לא עם שיער ועיניים בהירות. יש עור בהיר, אבל זה בהחלט ניתן להסברה בגלל האקלים.
זה לא נכוןגלקסיה
ראה כאן - אף יהודי – ויקיפדיה
מזג אווירדודי 321
כי עברו הרבה דורותadvfb
וגם זרמו הרבה מים. לא הסברת למהצהרים
זה קורה למהגרים עם הזמןadvfb
אנשים נולדים ומתאימים את עצמם כלפי המקום.
תכונות של קור וחום גורמות לאנשים להראות אחרת. האקלים משפיע על איך יראו תושבי המקום.
מתי שמהגרים משתקעים המון זמן במקום מסויים הם מקבלים את הצורה של אנשי המקום שגם הם קיבלו את צבע העור וכולי כתוצאה מהשהות הממושכת לאקלים
כל התשובות אומרות אותו דבר.עשב לימון
זה חוק טבע- שכל דבר שואף להתאחד עם הסביבה שלו.
כמו שתה רותח שאתה מכין מתקרר עם הזמן ונהיה שווה בטמפרטורה לחדר כולו.
כך גם אדם שמגיע למקום חדש משתנה לאט לאט בהתאם למקום אליו הגיע.
לדעתי לאגלקסיה
בנאדם לא משתנה בהתאם לסביבה שלו! אם אני אעבור עכשיו לאפריקה אני לא אהפוך לכהת עור.
מה שכן, היהודים התבוללו עם הגויים וכך הילדים שלהם יצאו 'מעורבבים'.
את אולי לא תהפכי לכהת עור, אבל הנכד של הנכד של הנכד שלך כןחושבת בקופסא
^^^עשב לימון
לכן כתבתי לאט לאט
אני לא חושבתגלקסיה
אולי איזה צאצא רחוק שלי, גם זה לא כל כך נראה לי. כאילו, למה שזה יקרה?
כי הגוף מסתגל לסביבהחושבת בקופסא
יש כפר דייגים שהתושבים שלו יכולים לעצור את הנשימה ל10 דקות לפחות מתחת למים.
אבל למה שהנכד שלי יהפוך לכהה עור ואני לא?גלקסיה
לפי מה שאת אומרת גם אני יכולה להסתגל לסביבה
זה לא רק שיזוף כתוצאה מהסביבהחושבת בקופסא
כתוצאה מהשיזוף של ההורה הגנים שמועברים ליד מכילים יותר מלנין ומראש הוא יוולד ככה יותר בלי צורך לפגוע בעור שלו כי הגוף למד שאלו תנאי הסביבה.
אבולוציהגלקסיה
.....ששש!
די קשה לי לקרוא על הוצאת השם הרע שעולה פה על עם ישראלשוקולד לבן
ואילו לעם ישראל שהיה אלפיים שנה כמעט בגלויות בארצות שונות לא ישתנו הגנים והגוונים בצורה טבעית, וזה חייב לבוא דרך התערבבות בעמים? (מה שכתבו על אונס, נישואי תערובת- עמ"י ממש שמרו על הבנות שלהם, זו הוצאת שם רע להגיד שזה היה בכמות כל כך גבוהה שזה מה שהשפיע על הגנים. וגרים, בהתחשב בעובדה שעמ"י היה תמיד שנוא, לא הגיוני שהיו בכמות גדולה. זו סתם הוצאת שם רע של אנשים שמנסים לעוות את המציאות ולהגיד שעמ"י לא זכאי לארץ ישראל כי זה לא אותם אנשים)
לא הבנתי למה הוצאת שם רע.צהרים
אשה שעוברת אונס היא בעייתית?
(אישית אין לי מושג מה הסיבה)
לאשוקולד לבן
אם היהודים שמרו על עצמם מאד (במציאות העבר זה היה אחרת מהיום) כמות הנשים שעברו אונס קטנה מאד, ולא משמעותית מספיק בשביל להשפיע על הגנים (וברור שאין בעיה באישה עצמה או בילד שלה). להגיד אחרת אומר שעם ישראל לא שמרו על עצמם, וזה נורא ואיום. הרי עם ישראל "עם לבדד ישכון" ומאד מאד שומר מהתבוללות.
וגרים טכנית לא יתכן שהיו הרבה, כי עם ישראל היה שנוא. אין בעיה עם גרים, חלילה, אבל זה לשחק לאלו שטוענים שרוב היהודים הם צאצאי גרים ולכן לא באנו מא"י ואין לנו זכות עליה חלילה
(אגב, למיטב זיכרוני בדקו את זה ומצאו יותר גנים משותפים לעם ישראל בגלויות השונות מאשר לעמים שגרו בשכנותם. זה עצמו הוכחה שהעניין הוא פשוט שינויי אקלים במשך אלפי שנים שהשפיעו ולא התערבבות עם גויים)
כל הקטע של שינוי בגנים הוא שזה ערבובחושבת בקופסא
זה לא אומר שרוב עם ישראל "צאצאי גויים", זה לא שחור ולבן.
מקרה נורא- גוי אונס יהודיה.
לילד שנולד יש 50% גנים גויים.
לבן שלו 25% גנים גויים.
לנכד שלו 12.5% גנים גויים.
לנין שלו 6.25%
לבן הנין שלו 3.125%
לנכד הנין שלו 1.5625%
וגם לכל אחד מהם נולד כנראה יותר מילד אחד ככה שכמה עשרות משפחות עברו את התהליך הזה ויש להן אחוז וחצי גנים מהסביבה וזה כנראה מספיק כדי לעשות שינויים קלים מאודבצבע העור ובמבנה הפנים, אפילו שהילד הזה 98.4375% יהודי.
וזאת ספירה של 6 דורות, בערך 200 שנה. (תלוי בהגדרה של כמה שנים זה דור) תכפילו את זה ב10 וככה מתקבלים שינויים כאלה.
מי אמר לך?שוקולד לבן
איך תוך 2000 שנה השתנו ככה הגנים, שנהיו צבעים שונים? כנראה שהאקלים משפיע תוך אלפיים שנה על שינויי גנים וצבעים ברמה משמעותית.
הגלות היתה כמעט 2000 שנה, אם ככה, למה שלא ישתנו הגנים של עם ישראל *בלי* שום גנטיקה מגויים?
למה לא גם וגם?חושבת בקופסא
זה לא אומר שהייתה התבוללות המונית, אבל תוספת של כמה אחוזים בודדים או פחות ביד עם השפעה מהאקלים נראת נוסחה הגיונית.
אבל לא הכרחיתשוקולד לבן
השאלה היא למה גויים בכל העולם דומים ליהודים המקומיים.אריק מהדרום
זה די בטוח שהגויים היו שם קודם.חושבת בקופסא
אני מכיר משהו שגר במקום מאד גבוה בעולםקולמוס הנפש.
מקום שמשהו שמגיע מבחוץ לזמן קצר לשם, צריך חמצן בימים הראשונים כדי לנשום נורמטיבי עד שמתרגל לאט לאט לתנאי החמצן.
האנשים שגרים שם, כמובן בנויים בצורה שמתאימה למקום, ונושמים חופשי את האויר..
אבל אני מכיר משהו שלא גר שם דורות.. ישראלי כמונו, שהגיע לגור שם. כמובן היה צריך (וצריך) התחברות לחמצן בכל פעם שמגיע לשם..
אבל הבן שלו, כבר לא צריך.. הבן שלו נולד עם רמת חמצן דומה לאנשי המקום, והגוף שלו הסתגל מלידה לתנאי המקום..
לא עברו מאות שנים, וגם לא עשרות.. בסך הכל דור אחריו..
הגוף של האדם מסתגל ומשתנה בפועל לפי תנאי המקום, זה לא כ''כ מופרך, זה די ברור..
אפשר לראות בכל העולם, אנשים שעבודתם המשפחתית הייתה שנים תחת השמש, נהיו הרבה יותר כהים, מאנשים אצילים שעבדו בארמונות וכד'..
לא צריך ללכת לתאוריות מוגזמות, ומופרכות, אודות התבוללות של עם ישראל בין הגויים, קבלת הגנים מהם וכד'.
זו דווקא דוגמא קצת פחות טובהnobody
באופן כללי הגוף "יודע" כמה הוא צריך לייצר בכדי לקשור מספיק חמצן מהאוויר, ברגע שיש ירידה בחימצון (למשל בגלל אוויר דליל יותר) הגוף מייצר יותר כדוריות (לוקח בדר"כ כיומיים) ולכן אדם מהשורה ייצטרך זמן הסתגלות\חמצן במקומות גבוהים.
אבל אדם שהגוף שלו קבע נורמה כזו של כדוריות עוד בצעירותו לא ייצטרך.
אפיגנטיקהנוגע, לא נוגע
אם לא נניח שהיו המון המון מקרי אונס זה מאוד לא הגיוני (קרה להרבה אם לא לרוב הנשים אחרת זה לא היה משפיע בצורה ככ נרחבת ומשנה כמעט את כולם, קרה כשהן לא היו הרות, בזמן המתאים בחודש, גנים אירופאיים רצסיביים/בעלי השפעה נמוכה).
אבולוציה:טיפות של אור
כל היהודים עם הזנב והקרניים התקשו יותר להסתתר בפוגרומים
יום המחרת שלכם - ראש חודש שבטזיויק
תרגישו התחדשות? או שגרה משעממת?
מה עושה את ההבדל?
אה.. וחודש טוב! 😊
בא לי לקנות ראש דשאהרמוניה
אולי היום בניגוד לילדות אני אצליח לטפל בו ויגדל לו קצת שיער
נעשה לו קוקיות, שיהיה בת
איך אומרים ראש דשא או ראשת?😉
ראשת? נשמע המצאהזיויק
סתם אני אומרת בגלל כל הדיוניםהרמוניה
"ראש אולפנה או ראשת אולפנה?"
"ראש עיר או ראשת עיר?"
כן ראשת זה חארטה..
אפשר לומר ראשת. מלשון ראשה. כמו אבן הראשהקעלעברימבאר
לא שמעתי על זההרמוניה
נראלי המצאה של שמאלנים ממשזיויק
ראש מדשאהקעלעברימבאר
אניoo
מחבבת שגרה
היא לא חייבת להיות משעממת
בשבט יש יומולדת לעץ שלנו בגינה
שגדל בספונטניות מתוך דשא סינתטי
לא שזכרתי את זה
אבל האייפון בחר להציג תמונה שלו הראשונה להיום
מרגשזיויקאחרונה
מה הלוז שלכם במוצאי שבתות של חורף?זיויק
זה ברכהפצל🤫
יש הזדמנות לעשות סעודה רביעית, להוסיף אלפא ביתא פסוקי ברכה ופיוטים וכו'. הלוואי שאזכה לחצי ממה שאני מדבר בחצי מהפעמים. אבל לפחות יש משמעותית יותר זמן ויותר נחת לזה מאשר בקיץ. (וגם בקיץ זה ברכה כי יש הזדמנות יותר בנחת משמעותית בשישי להשלים שמו"ת ושיר השירים וכו' וכולי האי הלוואי
)
יפה ממשזיויק
תודה רבהנחלת
שהעברת נושא. זה מאוד חכם. יישר כוח!
חודש טוב!
מה?זיויק
השאלה שלךנחלת
לגבי מה עושים במוצ"ש ארוך. זה היה כמו מים קרים על נפש עייפה אחרי הדיונים של חרדים -דת"ל.
אה פספסתי טיפהזיויקאחרונה
סקר שמעניין אותי על תורה ועל דתמרגול
כותבת בלשון נקבה, מיועד לכולם כמובן.
1. האם את מרגישה שהחברה החרדית מייצגת את היהדות כפי שאת מאמינה בה?
2. האם את מרגישה שיש סתירה בין היהדות לבין הדרך של החברה החרדית?
3. האם את לוקחת דעות של פוסקים חרדיים בחשבון? האם אותם הפוסקים לוקחים דעות של הרבנים שלך בחשבון?
ואגיד גם למה אני שואלת.
פתאום הגעתי למסקנה שמדייקת את הקושי שלי עם החברה החרדית.
זה שהם (כחברה) לא מתגייסים, נגד גיוס וכו- מובן בעיניי הקושי.
הקושי שלי הוא עם האמירה שהם "מחזיקים את עולם התורה", או שומרים על היהדות וכו. וגם שצריך לתת להם חופש דת…
כשהאמת עבורי היא, שהחברה החרדית לא מייצגת את היהדות כפי שאני ורבנים ורבניות שאני מעריכה תופסים אותה.
ואף לעתים נוגד.
ואפשר כמובן להגיד שהכל טוב כל עוד גם לי וגם לחרדים יש חופש דת. אבל החברה החרדית לעתים לא מאפשרת את חופש הדת שלי.
ובטח שלא נושאת את לפיד היהדות.
אז האמירה שאולי אנחנו כחברה צריכים "להחזיק" אותם כי הם תורמים לעולם הרוחני והיהודי במדינה, לא רלוונטית עבורי, כי הם מקדמים גישות נוגדות יהדות.
הם מייצגים את עצמם. ויש עוד אנשים שמזדהים איתם. אבל הם לא "היהדות", ולעתים אף להפך
אולינחלת
אתה מבין בנצרות, באלילות, אבל ביהדות, כפי שמתבטאת למשל באורח החיים והתפישה החרדית, ולא רק, משהו מאוד מעוות, ידידי.....רחמנות. באמת.
חבל.
לא רוצה להתעסק עם זה יותר. זה הביא לכל כך הרבה דברים לא נכונים, ומכוערים (!), שחבל שהתחלנו עם זה.
חודש טוב לכולם!
הייתם מוותרים על הקשיים שעברתם בחיים?זיויק
שאלה טובהoo
בעבר הייתי עונה בוודאי
היום אני מסתכלת אחרת
קשיי העבר (וגם ההווה) עזרו (ועוזרים) לי לבנות דברים שאני מאד מרוצה מהם
וכנראה לא הייתי מגיעה אליהם לולא הקשיים
זה מצד אחד
מהצד השני הייתי שמחה לחיים נטולי קשיים או מופחתי קשיים מורכבות החיים..
כתבת מדויק ולא ממש עניתזיויק
אני בסדר עם דילמותoo
יש בזה אמתזיויק
"קשיים" זה בעצם החזית שבה אנחנו מתקדמיםמשה
כלומר, זה משהו שמתנגד לנו כדי שנשים לב אליו, קצת כמו "כאב" במובן הפיזי.
אכןזיויק
השאלהoo
כמה התנגדות צריך בדרך כדי להתפתח
לא שמישהו שאל אותי קודם
אבל אולי יום אחד אני אבין שזה היה נצרך כמו שהבנתי על קשיים מהעבר
אני באמת בהרבה מחשבות על זהמשה
אני חושב שבשלב מסויים לומדים שצריך ללמוד יותר "להכיל" ופחות להתנגד.
זה עוזר לשנות את המציאות בטווח הרחוק, בעיקר. אבל בטווח הקצר עוזר לי לחיות טוב ולישון טוב ולא להיות במקום שבו "קשה" לי במובן של להרגיש שקשה.
פחות להתנגדoo
הגדרה טובה
כשההתנגדות יורדת
גם הציפייה יותר מותאמת
קושי צפוי הוא יותר קל
קושי צפוימשה
איך את מגדירה את זה?
אםoo
זה קושי שחוזר על עצמו
אז אני יודעת (או לומדת לדעת) מראש מה או מי הגורם/ים
ויודעת (או לומדת לדעת) להתייחס בהתאם
אם זה קושי חדש
זה הזמן לניסוי וטעייה עד להגדרת הגורמים ולהתוויית הדרך המתאימה ביותר
אני חושב שאחת המתנות הגדולות שקיבלתימשה
אי אז בגיל 30 וקצת.
זה את היכולת "להגדיר" (הנה יצא ממני המתכנת) קשיים כדי להתחיל לעבוד איתם.
זה אומר שקורה לך משהו שאתה לא נהנה ממנו אבל אתה לא חסר אונים כלפיו וגם יודע לדחות אותו למחר או לשים לב להתקדמות.
יפה ממשזיויק
הייתי מוותרת. בהחלט. למרות שזה מחשל וכו'נחלת
What doesn't kill you makes you strongerאריק מהדרום
Stand a little taller
Doesn't mean I'm lonely when I'm alone
What doesn't kill you makes a fighter
Footsteps even lighter
Doesn't mean I'm over cause you're gone
תלוי איזהרקאני
יש כאלה שהייתי מוותרת
ומאמינה שהייתי נבנית גם בלעדיהם
כן חדמשSeven
כי?זיויק
כן, לא, לאמבולבלת מאדדדד
עברתי כל מיני דברים בחיים. והייתי במקומות שלא ברור לי כיום איך יצאתי מהם…
כשאני מסתכלת אחורה, אני רואה איך זה חלק ממה שגרם לי להיות מי שאני כיום. אבל לא הייתי מזמינה שום דבר כזה, גם אם הייתי יודעת איך אצא מזה. משתדלים לראות את הטוב מהמצב הנתון, אבל זה לא אומר שהייתי בוחרת בזה. ואני עדיין מצולקת מדברים שעברתי. אבל משתדלת כל יום לגדול מזה ולהתקדם הלאה.
כל קושי שעוברים, עלול להשאיר משקעים. ויש את הפחד להתעורר יום אחד ולחזור אחורה, להרגיש שוב שם בקושי הזה ולא להיות עם כוחות להתמודד.
תשובה יפהזיויק
בדיעבד חלקם לא. לכתחילא כן.נפש חיה.
לכתחילא כן
כיון שאם חלק מהקשיים לא היו קיימים בחיי
הייתי חוסכת הרבה סבל (וזבל)
בדיעבד חלקם לא
כיון שזה חשף אותי להבנות עמוקות כלפי עצמי
והביא אותי למי שאני כיום
מה כן ומה לא?זיויק
העיקרון הואנפש חיה.
על החלקים ה"עצובים" או המורכבים בחיים (שגרמו לי בדיעבד לבזבוז כוחות והרבה עצב)
הייתי מוותרת
בבחינת "לא הם ולא שכרם"
אבל
בדיעבד, בגלל שהמורכבויות לימדו אותי הרבה
ובזכותם אני מי שאני
אז הם 'עזרו' לי ללמוד מהם איך להמשיך הלאה.
לא.אשר ברא
ואפשר להעמיק ב"תורת מנחם", תשמ"ד חלק ד', שבת מסעי סעיף י"ב-
בקצרה הרבי מילובביץ' מסביר על עניין המסעות ממדרגה למדרגה [כפי שידוע שהבעש"ט עסק במסעות שיש בנפש האדם].
אם בא לך תדביקי כאן את עיקרי הדבריםזיויק
מה שזה בנה בי שייך לבדיעבדוהוא ישמיענו
בדיעבד אני באמונה שלמה בהקב"ה ובראייה של הטוב של מה זה בנה בתוכי.
אני? לכתחילה? הייתי מוותר.
אבל איזה מזל שהקב"ה מנהל את המציאות...!
יפהזיויק
בהחלטכל קול קן כן
למהזיויק
על חלקם כןhodayabאחרונה
אבל אני מניחה שזה כי עוד לא מיציתי את הטוב מהם. התועלת שהיתה בהם עוד לא נגלתה לי. מקווה שמתישהו בהמשך אבין שלא הייתי מוותרת עליהם.
POVבין הבור למים
תוסיפי לווידוי ביו"כפצל🤫
מזעזעזיויק
ברוכה הבאהארץ השוקולדאחרונה
נדרש מנהל פורום לפורום בצמיחהאריק מהדרום
לרפאה מהטבע צריך טבעוני … ואולי גם מתנגד חיסונים…זמירות
הלכתי להביא פופקורןקפיץ
איך רואים שזה נושא נפיץ?פצל🤫
אפשר להגיב שם אנונימי. כאילו, מה? תהיו טבעונים, תמהונים, מתנגדי חיסונים, זה לא משנה, יש לך אמת? לך איתה. אבל למה להבנות שרפואה טבעית זה דבר להתבייש בו חחח
(כן מבין זה לא למעיישה ופורום מת וכו' והכל כאן בדיחה שאני בכוונה לא מתייחס אליה. תהיות לאור ההצפה של הנושא והדיון)
//הרמוניה

עם כמויות הספאם שם באמת צריך ניהול
..פתית שלג
שכר חודשי?זיויק
וכל העוסקים בצרכי ציבור באמונה, הקב"ה ישלם שכרםזמירות
ויסיר מהם כל מחלה, וירפא לכל גופם, ויסלח לכל עוונם,
וישלח ברכה והצלחה בכל מעשי ידיהם עם כל ישראל אחיהם, ונאמר אמן
נשמע טובזיויק
חחחחחחחח אנונימי 2 בא לרמוסססצדיק יסוד עלום
אני מדמיין שזה אותו אחד שפותח תשירשוריםפצל🤫
ונהנה לריב עם עצמו בפינה שכוחת "אל" כדי לפרוק עצבים 😂😂😂
אבל בטח זה דוגמא קלאסית למה שנקרא להאכיל את הטרולים
נע,צדיק יסוד עלום
😅 ממש טרחת לבדוק?פצל🤫
משתעממים מספרים סיפורים
זה לא דוקטורט אבל אם כבר מעניין אם כך למה הוא מגיב מאנונימיי? או שהוא מגיב מאנונימי רק בקללות חח ואז אני מבין אותו
מי המוזר ההזוי שכותב שדובדבנים זה מגעיל???אורין
במלחמה עיקשת החיילים דורכים על הפרחיםצדיק יסוד עלוםאחרונה
מישהו יודענחלת
לאן נעלמו מגיבים שעד לא מכבר, היו?
הנני כאינני, והים נסוג.... הכל בסדר?
הזכרת לי את הסצנה הזאתפשוט אני..
לא הבנתי.נחלת
לא הופיע דברנחלת
את בטוחה שאלו היו ניקים כאן?פ.א.
אולי הכוונה שלך לפורומים אחרים?
אין כאן בערוץ 7 כאלו ניקים.
- הנני כאינני
- הים נסוג
בטח שישנחלת
תשאל את משה
מה יש לשאול את משה? מקישים את השם והוא לא קייםפ.א.
איפה מקישים את זה?קעלעברימבאר
בשורת החיפוש בשיחות האישיותפ.א.
כן נמצאים כאן. דפדפו בפורומים קודמיםנחלת
מה זה קודמים? אולי התכוונת לאחרים?פ.א.
כי למשל @בין הבור למים פעיל בפורום מסויים מאוד ולא מוכר בכלל כאן.
כל פורום הוא עולם ומלואו ואין קשר בין רבים מהפורומים במרחב העצום של הפורומים בערוץ 7.
נכון. היא נדמה לי בפורום של פרוזה. סליחה.נחלת
הו ואו מישהו קורא אותיבין הבור למים
אולי התכוונתקעלעברימבאר
אולי באמת חסדי הים… הוא פעיל כאן on & offפ.א.
לא הצלחתי לנחש שזה חסדי היםמבולבלת מאדדדד
ויש את @אני הנני כאינני, אולי הוא מדבר עליו
מבולבלת מאדדדד
...אני הנני כאינני
היא התכוונה ל@בין הבור למיםצדיק יסוד עלום
נכון נכון. תודה!נחלת
חי וקייםאני הנני כאינני
☺️☺️מבולבלת מאדדדד
לא לחסדי היםנחלת
התכוונתי למגיבה שכתבה שירים מאוד יפים שאחד מהמגיבים (צדיק יסוד עולם (?) ניתח אותם).
נכון. נזכרתי שלא קוראים לה כך, השורה האחרונה שחזרה בתגובה שלה היתה: והים נסוג...
אני הנני כאינני - הכל בסדר איתו.
אבל הם לא מוכרים כאן…זמירות
לשאלתך, ורק על עצמי לספר ידעתיבין הבור למים
העיקרהעיקרנחלתאחרונה
העיקר שהכל בסדר