כשמכנים אותו גזען?
(בייחס שלו כלפי עמים אחרים)
אני שואל כי העניין הזה נובע מההנחה הפוסט-מודרנית הקדושה שכולם שווים
ולעניות דעתי זה לא מה שמשתמע מהתנ"ך
כשמכנים אותו גזען?
(בייחס שלו כלפי עמים אחרים)
אני שואל כי העניין הזה נובע מההנחה הפוסט-מודרנית הקדושה שכולם שווים
ולעניות דעתי זה לא מה שמשתמע מהתנ"ך
קל שאנחנו גזע הארי וצריכים להיות מובדלים ומרוממים מהעמים האחרים.
אבל- לא כי אנחנו יותר טובים או שיש בנו משהו יותר טוב, כי פשוט כך ה' רצה, מאהבתו.
ולכן ההתנשאות וההבדלה מסויימת ומאוזנת למקום נכון
אני לא חושבת שיש הבדל בין יהודים ששבו מהגלות מכל ארץ כלשהי, אני לא המקום הנכון לפנות אליו.. מחילה!
אבל מבינה את הכאב והצער שלך על אנשים שחושבים ככה!
(מה שכן אני יודעת, שדווקא כלפי יוצאי אתיופיה(האמת שמאוד גלויות לאו דווקא אתיופיה), לפחות חלקם, היה ספק ונדרש מהם לעבור גיור לחומרה, ולא כולם הסכימו לעבור את הגיור הזה. מי שכן הסכים או שלכתחילה לא היה ספק על יהדותו, הוא יהודי לכל דבר, לגמרי כמו אחרים. לא חושבת שיש מקום ליחס מפלה כלפיו מבחינה דתית חלילה)
לדעתי יש גזענות אשכנזית-חרדית גם כלפי אתיופים וגם כלפי רוסים
בגלל שהם לא לגמרי קיבלו את פסיקתו של הרב עובדיה שהאתיופים יהודים לכל דבר
אצל חרדים ספרדים יש גזענות כזאת כלפי רוסים
לא ברור לי למה אלה ואלה חושבים שיש מצוה לזלזל באדם שאיננו יהודי (באמת או לפי שיטתם)
פה ושם בגלל שלרוסים יש גם נוכחות חיובית גבוהה באוכלוסיה (רופאים וכו') אז "התרגלו" לכבד את הדברים האלה ואותם בכלל
נראה לי שזה הסיפור באופן עקרוני
וברור שלכל דבר יש מורכבויות נוספות, כמו שאלות חברתיות והשפעה סביבתית
קיים תיעוב אצל כל חלקי האוכלוסיה. כל אוכלוסיה מוצאת את הצידוקים ההלכתיים או האחרים שלה ללשנוא.
חרדים שונאים חילונים/אתיופים.
חילונים שונאים מתנחלים.
מתנחלים שונאים רפורמים.
רפורמים שונאים אורטודוקסים.
זה מנגנון שנאה שמתדלק את עצמו כבר מאות שנים.
אני לא חרדי
אני כן שמעתי ממישהו שהכיר מנסיון אישי שלמשל חרדים אשכנזים פחות משקיעים ב"קירוב" של יהודים אתיופים מהסיבה הזאת, או באופן כללי מתייחסים אליהם כספק יהודים הלכתית (למשל - נמנעים מללמד תורה, כי אסור ללמד תורה לגוי)
אם יש מישהו שמתייחס אליהם כגויים ודאיים, עד כדי לבקש ממנו לחלל שבת בשבילו - לא מאמין שיש מישהו בדור הזה שיש לו סמכות לפסוק כך, ולכן אם מישהו עשה כך לדעתי הוא פשוט לקח את השיטה ההלכתית של רבותיו כמה צעדים קדימה, וזה ממש לא בסדר ברמה ההלכתית, בלי להתייחס לשאלה האנושית. לא יצא לי לפגוש אירוע כזה, וזה לא בסדר כבר ברמה ההלכתית (שוב - כי זה מתעלם מדעתם של פוסקים חשובים מאד), ולכן קשה לי לקבל שמדובר בהוראה ישירה של רבנים מרכזיים בחברה החרדית.
האם בנוסף לזה יש גם תיעוב אישי? לא יצא לי לפגוש, אבל לא יצא לי להיות נוכח בהרבה מפגשים כאלה (חרדים-אתיופים). גזענות היא תכונה אנושית לא נדירה, ולכן לא מפתיע אותי אם זה קורה, אבל לא מכיר את זה כמגמה
האשמה שמופנת כלפי הגזענות היא עריצות.
אצל עמ"י זה בדיוק הפוך. עמ"י צריך לשרת את שאר העמים.
אם היחס שלו לעמים אחרים הוא יחס ראוי ונכון, אז הוא לא צריך להתבייש
אולי צריך לבדוק אם הטענה נגדו מוצדקת ואז עברנו לסעיף 2
אם היחס שלו הוא לא ראוי ולא נכון, הוא צריך להתבייש גם אם לא יקראו לו גזען
אל תהפכו את זה לדיון עדתי
שימו לב שהדגשתי בשאלה שלי
שהכוונה לגזענות של יהודי נגד עמים אחרים, לא נגד יהודים אחרים.
ברור שזה עוול הקטע הזאת של הגזענות העדתית..
יש הבדל בין לומר "בני האומפה לומפה נחותים מהאדם הלבן בהגדרה" לבין להתבונן בהבדלי ה-IQ בין הגזעים והעמים השונים ולהסיק מסקנות שהולכות ומתחדדות עם הזמן (למשל, מצבן העגום של כל מדינות אפריקה ה"משוחררות"):
IQ and the Wealth of Nations - Wikipedia
כמו כן, בתורה יש פסוק מאוד, אבל מאוד חד-משמעי: "לֹא בְצִדְקָתְךָ וּבְיֹשֶׁר לְבָבְךָ אַתָּה בָא לָרֶשֶׁת אֶת אַרְצָם כִּי בְּרִשְׁעַת הַגּוֹיִם הָאֵלֶּה ה' אֱלֹהֶיךָ מוֹרִישָׁם מִפָּנֶיךָ וּלְמַעַן הָקִים אֶת הַדָּבָר אֲשֶׁר נִשְׁבַּע ה' לַאֲבֹתֶיךָ לְאַבְרָהָם לְיִצְחָק וּלְיַעֲקֹב".
הם חשובים ונחשבים קדושים יותר. והדבר הזה עובר בתורשה.
מהידע הקיים אצלי (לפחות בצורה מודעת - כי משום מה אני עדיין חושב\מרגיש שהיא כן אולי זו איזושהי אינטואיציה, אבל יותר סביר שפשוט לא עיכלתי את דברייך.) אני לא יכול להוכיח שהיהדות מוכרחת להיות גזענית. שכנעת אותי.
אבל אני עדיין חושב שגזענות בפני עצמה אינה פסולה. אם יש דעה, גם אם היא טוענת משהו "גזעני" היא צריכה להישפט לפי מידת אמתותה. מה את חושבת?
היא העריצות שמתלווה אליה.
יש אחד שיותר 'שווה' וממילא יש לו יותר 'זכויות' מהשאר.
אנשים אוהבים להכליל ולשנוא
אלו חולשות אנושיות נפוצות
אמנם, אני חושב שלרוב, או לפחות הרבה פעמים גזענות היא טיפשית, בטח כשמדברים על כזו שמייחסת מידות ותכונות תורשתיות. אך הבעיה בעמדות הללו היא, כמו שאמרתי, שהן טיפשיות, לא שהן גזעניות. יכול להיות שהייתה בינינו אי הבנה ואת בעצם מסכימה, זה היה נשמע אחרת...
"גזען"?
שתי נקודות לראשי תיבות שלא מתחילות ב"תהא שנת"
בכל זאת נותרו רק 12 שנה לזה.
לאומנים, פוליטיקאים ואחרים שרוצים לבלוט בתודעה: תהא שנת פריצה זוהרת
והכי חשוב, כנראה: תהא שנת פרנסה זמינה
וביקשת בלי "תהא שנת":
תשוקה, שייכות, פריחה זוהרת
תפילה, שירה, פתיחות זולת
תקופה של פרנסה זמינה
מהשנה של הבחירות הקודמות
תאכלו שוקולד פלוס זנגביל
תנין שבולע פטריה זוהרת
תוכי שאוכל פסטה זולה
תרצה שנעשה פוקר זבל
תהה שנת פתרון זהב
תופסת שנכנסת פה זהירות
תהא שנת פרס זכאית
תהא שנת פייס זכייה
תהא שנת פורום זורמת
פורום דתי.
זה הכי מקורי שעלה לי
אבל בגילי זה באמת אחרת
אני תמיד בתנועה
לחלום
להגשים
לשפר
להתמיד
אנשים ונשים שעברו טראומה שקשורה לביטחון- פיגוע טרור או מלחמה או משהו כזה
אני יודעת שזה קצת אישי- פשוט תכתבו על חבר שלכם
איך זה נראה ונחווה מבפנים או מבחוץ
אחרי שנה, אחרי עשר שנים, אחרי עשרים ושלושים שנה?
אשמח לכל מידע או סיפור מקרה
בשורות טובות ושמחות 
רוב האנשים פה בסדר, אבל לא כל ניק פה הוא טלית שכולה תכלת ותיזהרו מפירוט של דברי שיוכלו לנצל נגדכם.
ובנוסף, תזכרו שהפורום ציבורי וכל דבר שהכתב פה יכול להימצא על ידי גוגל כך שכל אדם יכול לפתוח ולקרוא.
הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?
אמרתי לו אוקי מה…
אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.
קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה
עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄
מצווה שניה.
סתם שאלה שעלתה לי הרגע.
טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼♂️
חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …
🤡
אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח
ארץ השוקולדאחרונהזה לא תלוי מה איכות האוכל שם או שאצל ספרדים לעומת אשכנזים יש אוכל טוב בטוח?
שנה של קיום משאלות לטובה לכל באי ובאות הפורום
כאשר יש תחושת אבל על אדם שהלך לעולמו,
למרות שהוא לא קרוב משפחה,
ולא חבר קרוב,
ולא בוס,
אלא ''רק'' מנחה ומנטור.
מי שבהרבה מובנים הביאה אותי עד הלום,
ומי שמיליוני בני אדם חייבים לה את חייהם בלי שהם בכלל יודעים.
נוחי בשלום,
פרופסור עדה יונת.
אשמח אם זה לא יהיה הנושא כאן...
היה לך קשר איתה. הערכת אותה. עשית איתה דרך. הכי הגיוני בעולם.
היא האשה היחידה, גם בזה היא היתה פורצת דרך לשבור את תקרת הזכוכית.
יהי זכרה ברוך.
לוועדת פרס נובל מאז מארי קירי אין שום תקרת זכוכית
בפועל היתה רק אחת
לא היו גונבים ממנה את הגילוי