באיזה גיל בן אדם מבין שהוא לא מרכז העולם?שמייםבשמיים

באיזה גיל בן אדם מבין שהוא לא מרכז העולם?

יש גיל כזה?😉😂מתנחלת בלב:)

סוף שישית?אודה ה' בכל לבב

אחרי 120. וגם לא בטוח....חיים רק פעם אחת
תלוי בבגרות של בנאדםהפילוסופית

ובכל זאת בכל גיל אתה תראה אנשים אגואיסטים

נדמה לי בגיל 4 בנאדם קולט לראשונה שגם לאנשים סביבוגלקסיה

יש מחשבות, דעות והעדפות משל עצמם.

קראתי ככה פעם באיזשהו מחקר

13 וחצי019284

אני אישית לא זוכרת שחשבתי שאני מרכז העולם אז לא יודעת לענותג'ורג

אני לא מרכז העולם?טונה(לא דג)

חידשת לי!

חחחג'ורג

בוכה/צוחק

זה פחות עניין של גילבת סוד

ובד"כ יש עוד לאן לשאוף 

כשהוא קולט שיש עולםהיום יהיה שמח
כשנולדים לו ילדיםפשוט אני..
כשמצטרפים אליו עוד אחים , כשנעזרים בו וכשהוא נעזר באחריםנפש חיה.
כל כבוד על המקום בראשיחושבת בקופסא

עכשיו למשך כמעט חודש השרשור הזה יפורסם מלא זמן אחרי שכולם שכחו ממנו.

אני חושבת שיש לזה כמה שלבים.

יש את השלב של להבין שיש אנשים אחרי בעולם ויש להם עוד רצונות חוץ מלשרת אותך, זה קורה בגיל 4 בערך.

יש אנשים מבוגרים שאף פעם לא מתבגרים מדרישה לצומי וקבלת מחמאות, גם אם הם מבינים שלאנשים יש עוד עיניינים חוץ מהם, הם לא מוכנים לקבל את זה ותמיד יפנו את תשומת הלב לעצמם.

הייתי לי מישהי בכיתה בחמישית (אני חושבת, אולי פחות) שממש לא יכולתי לדבר איתה ולא הבנתי איך תמיד יש מעגל בנות סביבה.

כל מה שהיא דיברה עליו זה "הולכים לשפץ לי את הבית, קנו לי כזה, אבא שלי כזה, אני חושבת שאני אסתפר ככה, אני, אני ואני" לא משנה איך השיחה התחילה היא תמיד נקעה שם וזה פשוט היה לי בלתי נסבל.

תלוי בבן אדםמתנחל בראבק

יש אנשים שמבינים כבר בכיתה ד', ויש אנשים שגם בגיל שלושים לא מבינים.

לפי דעתי זה תלוי חינוך.נפש חיה.
אדם שמתחנך לנתינה
אדם שמתחנך להיות חלק מציבור
חלק משושלת
חלק ממהלך כלשהו
אדם שמתחנך לתרום לסביבתו
לתרום ולהתפתח בעצמו

אדם שמסתכל על העולם בעיניים אכפתיות
של "במה אני יכול לקדם את העולם, איך אני יכול להיטיב לו?"
אדם שגדל ומתחנך בתודעה של -
"כשם שנטעו לי, כך אטע אני לבניי"

מבין שלא הכל סובב סביבו.
וכן, יש דברים שרק הוא יכול לעשות ולהשפיע. וזה כן סיבוב חיובי של העולם סביבו, סביב השפעתו לאחרים.
לא, לא תלוי חינוך, תלוי אדם.מתנחל בראבק

בהקשר הזה אפילו הייתי אומר שכמעט ולא משנה חינוך, משנה האופי, יש אנשים שמתבגרים ומבינים דברם ומסוגלים להכיל מורכביות ויש אנשים בכיתה י' שלא מבינים את זה.
יש אנשים בגיל תיכון שאומרים מה צריך את אמריקה את מי מעניין מה היא אומרת. ואין הנחתום מעיד על עיסתו, אבל כבר בכיתה ב' הבנתי שזה לא פשוט, ושיש קשרי חוץ, ושאתהתלוי גם במדינות אחרות, ושיש סחר וקשרים דיפלומטים.

שאלה חזקההיום הוא היום
משתדלים להגיע לזה כמה שיותר מוקדם.

בפועל יש כאלה שנפטרים מבוגרים מאד ובטוחים שהם מרכז העולם.

ברוך השם גם יש הרבה שמבינים נכון את המציאות
"בשבילי נברא העולם" - למה זה טוב?חברים_מקשיבים

במידה מסוימת - כולנו ילדים. בכל גיל. אנחנו המרכז של העולם מבחינתנו. וזה - טוב. זה טבעי ובריא. 

אז מה ההבדל בין ילד קטן לבין מבוגר?

ילד קטן לא תמיד מסוגל לדייק את ההתנהגות שלו אל מול הסביבה. וזה טוב, כי הוא חייב לשרוד ולהיעזר באחרים. כשתינוק רעב, הוא מיד בוכה. הוא לא עוצר רגע כדי לברר האם אמא סיימה לקרוא את העיתון, והאם אבא פנוי כרגע כדי לחמם בקבוק. וזה מצוין! כי הוא באמת באמת חייב לאכול ברגע שבו הוא רעב. כל העולם תלוי מבחינתו בבקבוק הזה. 

בהמשך יש לנו יותר כוחות, ולכן גם יותר יכולת לדייק את הרצון שלנו. אנחנו לא רק "רוצים בקבוק, רוצים מוצץ", אלא דברים יותר מורכבים ומעניינים. אנחנו למשל רוצים... אתגר! איזה מין דבר זה? למה לא לעשות תמיד את מה שקל? זה לא הגיוני! אבל ככה זה. בלי אתגר יהיה לנו מאוד משעמם ואפור. יש לנו יותר צרכים מהתינוק, לא פחות. 

ולכן זה מאוד לגיטימי שהאדם כן ירגיש שהוא מרכז העולם. בכל גיל. מתוך המרכזיות שלו הוא יכול להתחזק, לספק את הצרכים האמיתיים שלו, וכך לעזור  גם לאחרים, לפעול, לעמוד באתגרים - ולהיות משמעותי ומאושר לעצמו ולעולם. אם כל אחד מאיתנו ישקיע רק בביטול עצמי - איזה כוח יהיה לנו להחזיק את עצמנו? ואיל נוכל להיות חזקים בשביל אחרים שזקוקים לנו? 

כמובן שחשוב לא להגיע למצב שבו אנחנו פוגעים באחרים רק כדי שיהיה לנו טוב. אם לאחותי יש מסטיק ולי אין - אני יכולה לקחת אותו ממנה. כי בשבילי נברא העולם! זאת לא הכוונה. אלא שבאמת כן מגיע גם לי מסטיק. זה בסדר שאני רוצה אותו. מגיע לי שיהיה לי טוב. ועדיין, זה לא בהכרח המסטיק המסוים שיש לאחותי. ואולי יש עוד דרכים שבהם אני יכולה להרגיש טוב מלבד המסטיק הזה. כשמתאמנים בלדייק את ההבנה הזאת, אפשר להרגיש הרבה יותר טוב, בלי ביטול עצמי, אלא דווקא מתוך העצמה עצמית. 

מה דעתכם?

מוזמנים לדבר איתנו על זה גם במוקד, בכוכבית 8298 חיוך

בניצני גיל ההתבגרותשושיאדית

כשאדם מתחיל לקבל ממד "בוגר" לחייו.

במשך כל אותה תקופה הוא מודע לכך עד כאב, עד שהבגרות האמיתית מגיעה, ודווקא היא זו שאומרת לו שאדם הוא נזר הבריאה...

ובכן, בשלבי ההתפתחות שלך יש שלושה שלבים:רב שמואל
שלושה שלבים מובהקים:
א. האדם הוא מרכז העולם, באופן בלתי ניתן לפקפוק.
ב. האדם מקבל מימד "בוגר" ברמה מקסימלית, עד להבנת המודעות החלקים העורבים ביותר - מתוך בגרות בלבד. כיוון שהחלק הרוחני ה"בוגר" הוא המימד השולט.
ג. האדם הוא נזר הבריאה, וזו הבגרות האמיתית.
ד. סיכום הכל בשמחה גדולה.
--- ---רב שמואל
תתעוררי, גברת.
עייני הושע, ב', י'.
...לראות בטובאחרונה
מאוד אינדוודואלי.
זה תלוי באדם,
ולרוב, זה לא בא "ככה סתם". זו עבודה, עבודת המידות.
יש אנשים שזה מגיע אצלם בגיל מאוד צעיר, ויש כאלו בגיל יותר בוגר.
יש אנשים שגם בגיל מאוד מבוגר, הורים לילדים ויותר, שעדיין מרגישים עצמם "מרכז העולם".
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך