ואם כן,
באיזו רמה?
תוסיפו מקורות...
תודה!
ואם כן,
באיזו רמה?
תוסיפו מקורות...
תודה!
אבל כמובן שיש את הצניעות הפנימית שכשהיא לא פגומה היא שמה מעצורים, כל אחת לפי הדרגה שלה.
המושג צניעות הוא מושג יסודי ופנימי, שלא תלוי בשוני בין המינים.
השוני בין המינים בסך הכל משנה את הגדרותיו ומעלה את הרף, כשנמצאים אלו בנוכחות אלו.
אפשר לראות בשו"ע בסימן ג' הלכות צניעות אפילו בשירותים, כשאדם נמצא לבדו.
כמובן שזה בפומבי זה לא ראוי, אבל זה כבר נובע מצניעות פנימית שהלוואי ותהיה לכל הנשים...
גם במקווה גברים יש, הרבה יותר מבלן אחד....
ועדיין מי שיתפשט ליד חבר שלא במקווה, הוא פרוץ ועובר עבירה גמורה.
הצניעות הפנימית הזו, מלבד שהיא כן מעלה גדולה שהלוואי והייתה לכולם, גם מעוגנת בהלכה.
תציין.
במקווה גברים לפי מה שהבנתי יוצא שאנשים רואים אחד את השני, אז כולם חוטאים?
🤦♂️ את לא קראת מה שכתבתי? התייחסתי לזה מפורשות. כתבתי שאת לא יכולה להביא ראיה מבלנית, כמו שזה שגברים רואים אחד את השני במקווה לא מתיר להם להתערטל זה בפני זה במקום שאינו מקווה.
ההלכה מחלקת בין "בית מרחץ" (קרי: מקווה) לשאר מקומות.
וגגם בבית המרחץ ישנם כללים. זה לא הפקר.
נשים
סדר ההתלבשות, לא זוכר אם סימן א' או ב'.
מכל מקום, אם את רואה שיש הלכות צניעות בביתה כסא, את חושבת שליד חברות אין צניעות? איך זה עובד בדיוק? 
פשוט לא מסתדר לי שאשה במקווה מחוייבת שבלנית תבדוק אותה למרות שלטענתך אסור שאשה תראה אישה, כאילו מה הבדל?
כתבתי, ההלכה מכירה בהבדל בין בית מרחץ למקום שאינו בית מרחץ. מה עדיין לא ברור?
נושאים שאין זה כבוד לדון בם בכזו שפה. ובפורום בכלל.
דנו בהלכות צניעות בצורה מכבדת ביותר.
כמוכן אם מפריע לך את יכולה לא לקרוא.
ולא כולם עובדים במסננת הנימוסים המפוארת שלך.
למה א"א בטבעיות?
צניעות, בגרות.
(כמובן לא באמת, אין לי מושג מי את במציאות...)
רואה? לפעמים כדאי להיות מנומסים ועם טאקט![]()
(היה על המצח, לא על האף)
ברור שהוא הביע דאגה לביתו האהובה, אבל זה תפס אותי כ"כ לא מוכנה.

טאקט נצרך במקרים מסויימים.
כמו שבגלל שלא צמח לי חצ'קון ענק על האף לא יזיז לי מה שאמרת כי בסה"כ צחקת, כך בחיים, יש פעמים שטאקט סתם יהיה מיותר ויראה כמו מניירה ילדותית ומטופשת...
אנלא רגיל
באמת תודה אבל אין צורך.
שאתה דוחף את האף שלך בדיוק איפה שצריך כדי לקרר את שמירת ההלכה... מפליא ממש..
תמצא לך חברים אחרים להתעסק איתם, ובשעות הפנאי תלמד איתם את משלי כ"ו י"ז. בסדר חבוב? לילה טוב.
(כמובן, רק אם שלמה המלך לא נחשב בעיניך תוקפני וילדותי, הוד מעלת יפה הנפש היקר שלנו)
למעשה קצת הציק לי לכתוב שוב ושוב וכאילו לא קראו, בהתחלה כתבתי אפילו יותר קצר רוח, ואז ערכתי... מכל מקום, מתנצל על הפגיעה גם במה שנותר, ומקווה שעל כל פנים תשובה יש לך.
הכל טוב.
אתה כתבת שיש הבדל. אני מעוניינת לדעת ממה נובע ההבדל.
ואגב במקווה צריך בלנית במרחץ לא צריך כך שצריך להיות עוד חילוק...
החילוק הוא שבית מרחץ קל יותר ממקום שהוא לא בית מרחץ. זה הכל.
כמובן שכשיש צורך, כמו במקרה של בלנית - זה עוד יותר מובן. כמו שלא תשאלי למה אסור להסתובב בעירום ברחובות "הרי ממילא לפעמים בנאדם עובר ניתוח כשהוא בלי בגדים, אז אם המנתח רואה - שכולם יראו"
יש הלכה, והיא זו שמכתיבה מה מותר ומה אסור ומה ראוי.
ממה שראיתי מי שעושות דברים כאלו הן אך ורק זקנות מקומטות שמבקרות קבוע בבריכה או בים, וכנראה לא שמעו על המושג תא הלבשה פרטי.
מעל להכל זה פשוט דוחה.
אבל אולי יש להן איזו התדרדרות קוגניטיבית, אי אפשר לדעת.
סליחה מכל הרוסיים, אבל זה ידוע שרוסיות חילוניות חסרות בושה בכל הנוגע לגוף שלהן...
צריך להרגיל את עצמנו לקדושה וטהרה, גם אם זה בין עצמנו ולאחרים.
צניעות - זה דבר פנימי וחיצוני, זה יכול להתבטא בהרבה דברים, למשל - דיבור, שפת התנהגות, לבוש, והתנהגות וכו..
ואחותי, לא צריך לכול דבר מקורות, יש דברים שהם פשוט לא לרוח ההלכה.
נגיד, שבנות גם צריכות לשמור על העינים שלהם, בסרטים מבנות פרוצות וכו.. כדי לשמור על הקדושה בעינים! ויש בנות שרואות כי זה לא כתוב בשום מקום וכו, אבל זה ממש גישה לא נכונה, הרבה דברים לא כתוב אותם, ואנחנו לא עושים אותם.
ובאיזה רמה, רמה נורמאלית ובריאה. וגם זה תלוי בפתיחות עם חברות שלך.
בהצלחה נשמה..
על איזו רמה את שואלת?
שירה, וריקוד - מותר.
(אם את נכנסת לעניין של חשיפת הגוף, אז דבר ראשון צריך לפתח חוש של צניעות, בחורה אמורה להרגיש בעצמה מה ראוי ומה לא ראוי שתעשה, מה מכובד ומה לא.
אבל יש גבולות חשיפה שכל ברת דעת תבחין בינם לבין "פריצות".
מקומות בגוף שאפשר לחשוף וזה לא יגבול בפריצות, כמו זרוע, מרפק, ברך...
אבל יש צורות שהן ממש בגדר"התפשטות" שזה מגונה ולא צנוע.
אין איסור לבת להסתכל על בת אחרת, כי היא לא אמורה להנות מזה... )
זה בסוגריים, כי לא נראה לי שצריך לדון בזה כל כך, ובפרט שלא ע"ג פורום. כל אחת תרגיש לבד מה צנוע ומה לא.
פשוט לא תאים צניעות נפשית בלי מקורות לפחות אני לא חושב שזה נורמאלי בכללל
חצילוש
שושיאדיתיש בזה משהו...
אני הצעתי לשים מחיצה בין "כמה ניקים" אבל נראה שניק אחד יצא משליטה, ומשתוקק לקרב מגע
שנוצר סוג של הכרת ניקים מעבר לשמות
למה כ"כ משעמם פה?????
או לשטו"ל
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.