אני חושבת שהיום יש נטייה לטובת הגברים ללא פרופורציה וקשר למציאות
כתבו פה על מזונות וכמה גברים סובליםראשיתך
אני חושבת שהיום יש נטייה לטובת הגברים ללא פרופורציה וקשר למציאות
מתאים ללנ"ו/נדו"טנפש חיה.
זה פשוט לא נכון נקודהחדשכאן
חברה שלי מקבלת 1000 על ילד אחד שהיא במשמורת מלאה עליוהיא יושבה בחלון
אבל יש כאלה שנהנים להגיד שאנחנו הנשים עושקות אותן
זה אותם אלה שבדכ יגידו, 'לנשים יש כח היום'
מה לעשות שמציאות שבה אשה יכולה להעלילבן מערבא
על הגבר תלונת שווא וגם אם יתברר שהיא העלילה עליו ובינתיים הוא עבר שיימינג, נזקים כספיים, התעללות נפשית ועוד ועוד לא יעשו לה כלום זה פשוט כוח מטורף ?
לא נעים לך אולי לשמוע, אבל זאת המציאות.
אני מכירה אישה אחת שהתלוננה תלונת שוואהיא יושבה בחלון
אז עם כל העצב ומה שדורש תיקון בהחלט דורש
עדיין השוואה לא במקומה בעייני בגלל הפער האדיר בין המקרים. תנועת הנגד של מספר גברים (בד''כ לא מעודדי נשים במיוחד) להציג את זה ככה הוא חולני וחוטא לאמת
אני לא אומרת שאני מייצגת את הסטטיסטיקה אבל צריך להבין כמו שכבר אמרו פה: אחרי מציאות של אלפי שנים שמעיד האישה היה נחות עד שאפילו לפי ההלכה היבשה אלימות זה לא סיבה מספקת לגירושים (אשכרה!) יש ניסיון לתיקון וברור שבדרך יש גם טעויות. אבל ניסיון התיקון הוא מבורך, חשוב חלשה מרכזי בדרך לגאולה ואל לנו להפוך את היוצרות ולטעון שבעצם הגברים הם המוכים.
בכלל כל השיח של מי יותר מורה או את מי החברה יותר הורסת הוא מוטעה בעייני, יהונתן קליין מדבר על זה המון ממליצה להיכנס לפייסבוק שלו
את מכירה אישה אחת. לה יש חברה אחת. נו באמת.בן מערבא
לא סתם יש שיעור התאבדויות מפחיד אצל אבות גרושים. ולהציג את זה נחשב חולני וחוטא לאמת בעינייך ? את בסדר ?
עושה רושם שאת מדברת חזק מפוזיציה. (גילוי נאות: אני לא מדבר על סמך ניסיון אישי או קרוב ב״ה. אבל ממה שקראתי והתעניינתי העוול שנחשפתי לו פשוט הרתיח אותי).
אז בגלל שלאורך ההיסטוריה היו עוולות כלפי נשים ומעמדן היה נמוך זה אומר שמותר כעת לשפוך את דמם של הגברים ולעשות עוולות לצד השני כדי לאזן את המטוטלת ? איך למנוע מאבא לפגוש את הילדים שלו ולגרום לו להתאבד זה שלב בדרך לתיקון ? זה שלב הדרך להריסת מבנה המשפחה!
ואת עוד רוצה למנוע מאנשים למחות על העוול הזה וטוענת שזה נקרא להפוך את היוצרות! בעיניי זאת רשעות.
רק רוצה להגיד לגבי התאבדויות של גברים גרושיםruthi
שזה צעד שפוגע בילדים שלהם בצורה בלתי הפיכה.
שזה בריחה מהתמודדות.
שאין נשים גרושות שעושות את זה, למרות שלפעמים אנחנו מתמודדות לבד עם הכל, כי אנחנו חושבות קודם כל על הילדים שלנו ואחר כך על כל השאר
ממני
חד הורית
שלא מקבלת מזונות ובקושי סוגרת את החודש
שהגרוש שלה לא מרים טלפון אפילו, להתעניין בבן שלו
ובכל זאת נשארת פה למען ילדי.
נכון. שום קשר.בן מערבא
שום קשר לכך שהגרושות שלהן והמערכת המרושעת והרקובה מונעות מהם להיפגש עם הילדים שלהם. שום קשר. שום קשר לכך שבעזרת מערכת כוחנית ורעה הגרושה שלהם יכולה להפוך אותם לסמרטוט. שום קשר. סתם ככה במקרה אחוז תמוה של אבות גרושים מחליט ביום בהיר להתאבד. אולי גם זה בסה״כ מגפה.
״שאין נשים גרושות שעושות את זה, למרות שלפעמים אנחנו מתמודדות לבד עם הכל, כי אנחנו חושבות קודם כל על הילדים שלנו ואחר כך על כל השאר״.
מה את אומרת ? חשבת אולי על האפשרות שזה בגלל הסיבה הפשוטה שמי שלרוב מנתקים אותו מהילדים שלו זה הגבר ולא האשה ?
הקשר היחיד זה כנראה הקשר שאתן קשרתן כדי לטייח את המציאות המכוערת שלנו.
ולגבייך. מצטער לשמוע. כמובן שזה לא בסדר. אני לא טוען שאין גברים רעים ומרושעים. ברור שיש. לצערי.
נשגב גם מבינתי איך אדם נורמלי לא שואף לקשר קרוב עם הילדים כמו שאת מתארת.
אבל ככלל לטעון שהמערכת לא מוטה בצורה מרושעת אלימה וכוחנית נגד הגברים זה להכחיש את המציאות.
שמע, לדעתי כדאי לך לדבר עם הרב שמואל אליהו דחוףהיא יושבה בחלון
את פשוט חוצפנית. אבל ממשבן מערבא
מה בדיוק את יודעת או לא יודעת על התפיסה שלי לגבי נשים ? הא ? מוזמנת לחפור בכל היסטוריית ההודעות שלי ולהביא צידוק אחד! אחד! למה שאמרת.
בגלל שהעוול הזה מרתיח אותי ואני לא מנגן מנגינות לפי החליל שאת אוהבת לשמוע את מתייגת אותי כ״אנטי נשים״ ושולחת אותי לחינוך מחדש ?! הייתי זועק ככה גם אם העוול הזה היה נעשה כלפי נשים. מציאות שבה אדם אחד יכול להתלונן בחוסר צדק כנגד אדם שני (לא משנה המין שלו) ולגרום למערכת שלמה להתגייס לטובתו ולא לשלם על כך מחיר מטריד אותי מאוד. מציאות שבה מונעים מהורה (לא משנה אם הוא גבר או אשה) לפגוש את הילדים שלו וגורמים לו להתאבד מרתיחה אותי. את זאת שצריכה חינוך מחדש לא אני. אני בסה״כ מבקש צדק. יושר. הוגנות.
אתה גרוש? אתה נמצא בתוך המערכת מאיזושהו צד?ruthi
אני מגשרת משפחתית ומלווה לא מעט זוגות בתהליך הזה.
ובאופן חד משמעי אני אומרת לך, שהמערכת לא נגד אף אחד. המערכת מנסה ככל שיש בידיה להיות הוגנת לכל הצדדים, ובעיקר שלילדים יהיה בית רגוע ושלו לגדול בו.
אין לאף אחד מחוץ למערכת מושג למה מתקבלות החלטות כפי שהן.
אתה שומע צד אחד בסיפור, ובטוח שככה זה עובד.
ובכן.
לא.
לא גרוש ולא שייך למערכת הרקובה הזאתבן מערבא
ואני לא מדבר על על סמך חוויה אישית קרובה. ב״ה.
והיא הנותנת שאני, כנראה בניגוד אלייך, ניגש לעניין שלא על סמך משקעים אישיים.
את ממשיכה להתעלם מהעובדה שנשים מעלילות הורסות וממררות לבעלים שלהן לשעבר את החיים בתלונות שווא, ועל סמך הנחיה מתקופת עדנה ארבל שר״י לא עושים להן כלום!
ממוטטים את הבן אדם מבחינה כלכלית, מדביקים עליו כתם חברתי של גבר אלים, הורסים את השם שלו, מרחיקים אותו מהילדים שלו ובכך שוברים אותו נפשית, ואז כאשר הוא כבר לא יכול לעמוד ביסורים ובעינויים האלה ומרגיש שדחקו אותו לקיר ללא מוצא והוא מתאבד, את באה ומאשימה אותו בבריחה מהתמודדות! פשוט רשעות.
״ובאופן חד משמעי אני אומרת לך, שהמערכת לא נגד אף אחד״.
באופן חד משמעי אני אומר לך, גברת משגרת, אני לא מאמין לך. את נשמעת כמו הקלטה שחוקה של מערכת הפשע הזאת ״ההחלטות התקבלו על סמך שיקולים מקצועיים וענייניים בלבד״. כן. בטח.
את מפרסמת את עצמך כאן כמגשרת משפחתית וזוגית, אבל עושה רושם שבחרת צד באופן די מובהק. ללא ניסיון אפילו של מראית עין של אוביקטיביות והוגנות. נפלא.
ובתור קונטרה אלייך. הנה סיפור של אשה בעלת נסיון אישי ומקצועי בעניין
https://www.hidabroot.org/article/1156720
כמה גרושים וגרושות אתה מכיר באופן אישי?ruthi
בוא אני אספר לך נתון מעניין: רוב הגרושים והגרושות חיים בשלום עם עצמם וסביבתם, רוב הילדים להורים גרושים, פוגשים בצורה מסודרת את שני הוריהם, אשר נוכחים בחייהם נוכחות מלאה, רגשית ומעשית.
ואני אספר לך עוד משהו: ליוויתי לא מעט גרושים שעברו התעללות מצד גרושותיהן, אני מכירה את המערכת גם בצד הלא נחמד שלה.
עוד נתון: אני מלווה זוגות שמתגרשים על רקע יציאה בשאלה של אחד מבני הזוג, ששם הרבה יותר מצוי ניסיונות ניכור.
אוקי?
ואני אומרת לך בצורה חד משמעית: בחירה של הורה לנתק את עצמו מחיי ילדיו בצורה של התאבדות, היא מעשה אנוכי שפוגע קודם כל בילדים.
אם אתה אבא שרוצה קשר עם ילדיו, אתה תמצא את הדרך.
גם אם זה אומר לראות את הילדים שלך שעה בשבוע תחת פיקוח במשך שנתיים ושלוש, כי הגרושה העלילה עליך שפגעת בה/ בילדים.
אתה לא מרים ידיים ואומר או הכל או כלום, אלא לוקח מה שיש, ועושה מה שצריך כדי להוכיח שאתה ראוי ליותר, ולילדיך מגיע יותר.
זה קשה? ברור! זה שובר? בלי ספק.
אבל אבא שאוהב את ילדיו לא מתאבד. חד וחלק.
וכנל אמא.
במאמר מוסגר לחלוטין: הייתי אמא מנוכרת במשך שנים, ועמדתי ללכת לחלוטין, כי הרגשתי את כל התחושות האלה שאתה מדבר עליהם.
והמערכת לא הכירה בסבל שלי, ושילמתי מחירים כבדים מאד על בחירות של אנשים אחרים.
ונשארתי, והתמודדתי. ונלחמתי, ואני נלחמת יום יום.
והילד המנוכר הזה חזר אלי, ולא מוכן ללכת למקום שניסה לקחת לו את אמא.
אז אל תתנשא עלי. אני יודעת, בעצמות, בורידים, בדם, על מה אני מדברת.
אני לא חושב שזה הוגן לדון כך מתאבדים, בלי קשר לגירושיןאריק מהדרום
..נשמה-כללית
דווקא ה"היכרות האישית" שהיא זו שהורסת כאן את המהימנות, זה אמור להיות מובן מאליו....
וסתם הערה, לשפוט אדם שמתאבד בגלל התעללויות כאלו, מעורר חששות לגבי מידת יעילות ה"ליווי" מטעמך.
אני מדברת מנתונים, בלי קשר להיכרות האישית שליruthi
מי שמגיע אלי יודע, שהדגש הראשון שלי הוא הורים מאושרים וילדים שיש להם זוג הורים נוכחים בחייהם.
אשרי המאמין...נשמה-כללית
והרבה אנשים התאבדו בלי שמישהו יחשוב שהם חושבים בכיוון...
אבל מצד שני, עצם דברייך מוכיחים עד כמה את לא יכולה להוכיח כלום: את מעידה שמי שבא אלייך אלו הורים בלי ניכור, הורים שלא עסוקים למרר את החיים אחד לשני.
מה שאומר שלהגיד "אני עוסקת בתחום" זה כמו לומר "הפרופסור קבע שזו מחלה X", אמירה דמגוגית בלבד בהתחשב בכך שמדובר בפרופסור למתמטיקה. את בכלל לא עוסקת בתחום הרלוונטי.
@בן מערבא, על מגש של כסף.
עזוב, אחרי כמה וכמה פעמיםבן מערבא
שאני מעמת אותה עם העובדה הידועה על החסינות הנשית בפני תלונות שווא ועל הניצול לרעה שהן עושות עם זה בעזרת המערכת המושחתת והיא ממשיכה להתעלם מכך בעקביות ולנפנף בלי בהפסקה בכך שהיא מגשרת והיא מכירה את המערכת מבפנים ובסה״כ המערכת מאוד הוגנת ומשתדלת ולפי הנתונים האמיתיים שבידה בסה״כ הכל דבש הבנתי שאין עם מי לדבר. יראה הקורא וישפוט.
(אגב. השילוב של האמירות האנטי גבריות שלה ביחד עם ההגנה שלה על המערכת גורמות לי לחשוד ש…)
מתי דיברתי נגד גברים?ruthi
אכן, פשוט מש"ל.נשמה-כללית
הרי לנו דוגמה איך עובדים הנפשות הפועלות..
אמממ אז הם סתם מתאבדים...ילדה998
לא בגלל שלא נותנים להם לראות את הילדים שלהם,אין שום קשר
בריחה מהתמודדותruthi
מעט מאד אמהות מנתקות את הילדים שלהם מהאבות, יש יותר ויותר מודעות לחשיבות של נוכחות שני הורים בחיי הילדים, גם בתוך המערכת.
הסיבות להתאבדויות יכולות להיות רבות ומגוונות,
אתן לך דוגמא מעולם אחר: אחוז המתאבדים אצל יוצאים בשאלה, גבוה מיחסם באוכלוסיה.
האם יציאה בשאלה היא גורם להתאבדות? לא. אותם נסיבות נפשיות שהובילו ליציאה, יהיו אילו שיגרמו להתאבדות, לבסוף. כנל בגירושים.
לא מעט מתגרשים בגלל סיבות נפשיות כאלה ואחרות, והסיבות הללו גורמות להתאבדות.
התאבדות קשורה למבנה נפש והתמודדות, הרבה יותר מאשר לנסיבות החיים.
אתה שמעת ממני שזה מותר? אמרתי בפירוש שמה שצריך תיקוןהיא יושבה בחלון
(אגב, הקהילה הגאה טוענת שבגלל חוסר הסובלנות שלנו כלפיהם, אצליהם שיעור התאבדויות הכי גבוה, אז מה ההשלכה?)
אני פשוט גם קראתי דברים אחרים, וחוויתי דברים אחרים, גם בבית הדין
ובעייני ודאי שצריך למחות על זה
אני רק טוענת שמי שהמחיה באה בד''כ מהאגף הגברי שפחות אוהד נשים והתפתחותן ולכן בעיני זו תנועת נגד
בוא נגיד ככה: אותם גברים שזועקים על תלונות שווא, הייתי רוצה לראות אותם זועקים לא פחות על האונס באילת למשל
אתה יודע שכל אישה מוטרדת? ואחת מ3 נפגעת ואחת מ5 נאנסת? זה הרבה יותר מתלונות שווא
ולהפוך את תלונות השוואת לחזות הכל בעייני זה שגוי
זה פשוט מזכיר לי תקופות בהיסטוריה ששרפו נשים מסויימות כי הן היוו איום, ובכלל זה מרגיש לי השפעה מתרבות המערב והנצרות שרואה באישה מחטיאה ואיום. פירוש המילה וומן women זה איש-שטן. אז כדאי לבדוק אם כל הטענות האלו נובעות מרצון אמיתי לתיקון החברה או מפחד ותחושת איום
המספרים על הטרדה ואונס מנופחיםחושבת בקופסא
הסטטיסטיקה הזאת היא על בסיס סקר שנעשה בארצות הברית, בקולג'ים, ושאל בנות רק כמה מאות בנות אם הן אי פעם הרגישו כל סוג של חוסר נוחות והטרדה אי פעם מאדם אחר, ואת כל זה רשמו בתור הטרדה מינית ויש מקורות שהגדילו וספרו את הכל בתור אונס.
זה לא מבוסס על נתונים מישראל, זה רק מארה"ב, על קבוצת גיל של בנות 16-20 בערך, בקולג'ים, שם יש אווירה של הפקרות תמידית, ועוד הם ספרו כל חוסר נוחות כאילו זו הטרדה או אונס.
הגישה הזאת של אתה "בעד נשים או נגד נשים" היא מאוד פשטנית ולא מציאותית.
מזכיר לי ראיון רחוב שראיתי לא מזמן שבהם שאלו אנשים מה דעתם על קמילה הראיס- סגנית הנשיא, האישה הראשונה, השחורה הראשונה, האייסתית הראשונה, ההודית הראשונה (ועוד ועוד זהויות, שהיא מוצאת במקרה במשפחה שלה בדיוק מתי שזה מועיל לה) בתפקיד.
כל האנשים שענו ענו על כמה גאים שהיא מייצגת את ההגדרות האלו, לא היה להם מושג ירוק מה העמדות הפוליטיות שלה ומה היא עשתה בזמן שכיהנה בתפקיד.
ועוד אחר כך כשהראו להם את הנתונים של דעת הציבור עליה שהיא סגן הנשיא בעלת הכי פחות תמיכה בהיסטוריה של ארה"ב, כמובן שהנאורים האלו טענו שלא מפתיע אותם כי יש הרבה שוביניסטים וגזענים בעולם. (שתבינו- אין להם מושג מה העמדות שלה, אבל כל ביקורת נגדה חייבת להיות לא מוצדקת ושופעת אות-ים ו-איזמ-ים רק בגלל איך שהיא נולדה)
יש הרבה יותר למציאות מ"אתה שובינסט או לא", וכשאנשים מדברים על בעיות והטיות במערכת, אי אשר לתרגם כל ביקורת ל"הם שונאים נשים" במקום להתמודד איתה.
ודווקא היותך אישה גרושה שמה אותך בעמדה מוטה כאילו כל ביקורת שמועברת כאן היא עלייך באופן אישי. אף אחד לא אומר דברים רעים עלייך ועל נשות העולם, רק נשים ספציפיות במערכת ספציפית שמתגמלת התנהגות כזאת. את מסכימה שלנשים יש יכולת להתנהג ככה או שהם מלאכיות מושלמות ואוי למי שיחשוב לומר אחרת?
תודה לך. כבר אמרתי שאני אוהב לקרוא אותךבן מערבא
תודה לך על קול של שפיות והגיון והוגנות. במיוחד מעצם היותך אשה.
הניסיון להכתים את הבן אדם כ״אנטי נשים״ במקום להתמודד עם הטענות, דומה במהותו לשימוש בתלונות השווא. Same same
ועוד נקודה אחתבן מערבא
הייתי מצפה ממך ומשכמותך לדרוש את שינוי המצב הזה שבה מתלוננות שווא יוצאות בחינם. מי שהשתמש באלימות כנגד אשתו שיחטוף. מגיע לו. אבל גם מי שהשתמשה באלימות והתלוננה תלונת שווא שתחטוף. נשמע לי די הוגן. לא ?
סתם. לא באמת מצפה לזה. קשה לצפות מבן אדם לוותר על כוח שניתן לו והוא כמובן נהנה ממנו. די מובן.
ואפרופו תלונות שווא, קצת תקרא ברשת על נפגעות ונפגעי תקיפה מיהיא יושבה בחלון
מספיק לראות דוגמה אחת מנפגעות עזרא שיינברג תקרא מה כותבת העו''ד שלהן ותבין למה נשים לא מתלוננות
תקרא מה שקרה עם שי אביטל ותבין
וזה עוד מקרים מפורסמים שיש בהם עניין לציבור,
מה קורה במקרים שלא?
אז יותר מתלונות שווא יש חוסר טיפול בתלונות
אז
״אז חברה שלי…בן מערבא
אני חושבת שהיום יש נטייה לטובת הגברים ללא פרופורציה״
קפיצה כזאת זה ישר לאולימפיאדה.
את בהחלט צודקת. בגלל זה אשה יכולה להגיש תלונות שווא ולא יעשו לה כלום ולגבר ימררו את החיים. בגלל זה יש אחוז התאבדויות מטורף אצל אבות גרושים.
מדברת בתור מישהי שהונשא קשור אליה.מאוד.פצלשית!
זהו הנחתי את זה כאן.
אויש נו באמת. מספיק עם הסיפורים האלהבן מערבא
״הרבה מהם פשוט מאבדים את הילידם. לא נותנים להם כמעט להיות חלק ושותף פעיל בחיים של הילדים שלהם״
יש לנו כאן הרי מגשרת זוגית ומשפחתית שטוענת באופן מובהק ש ״מעט מאד אמהות מנתקות את הילדים שלהם מהאבות״ ושהמערכת מנסה להיות הוגנת לשני הצדדים! אז למה את מנסה להטעות את הציבור ?
ממליץ לקרוא את הסיפור הכואב הבא שנוגע למה שתיארת
אני מכירה סיפור הפוך.נפש חיה.
שמה קרה בו ?בן מערבא
שהאבא מנתק את הילדים מהאמאנפש חיה.
לא מכחיש שקיימים גם דברים כאלהבן מערבא
וזה עצוב ורע. וכואב. וזה כמובן לא נאמר כדי לצאת ידי חובה.
אבל הנקודה היא ככלל שהמערכת לטובת הצד הנשי* ורוב מי שסובלים מהעניין הם גברים (ושוב. אם המצב היה הפוך הייתי מוחה על כך באותה מידה. עוול הוא עוול בין לגבר בין לאשה).
ליתר דיוק לטובת הרס מבנה התא המשפחתי בעם ישראל.
זה נכון. ובאמת עצובשקורים דברים כאלונפש חיה.
מעט אנשים עם פוסט טראומה עושים נזק תדמיתי לכל השאר.ruthi
*מעט נשים. בטח התכוונת...נשמה-כללית
עוד שרשור בענייןבן מערבא
תודהראשיתך
לא תמידשושיאדית
נשים הן בככלי, המין החלש, קל לנצל אותן, לפגוע בהן פיזית או נפשית, לכן העולם מתנהג בצורה כזו...
פשוט צריך לחיות עם זה ולנסות לצמצם פערים.
--- ---רב שמואל
אם היית אומרת שנשים נפגעות יותר, ניחא
אם היית נותנת עצה טובה, ניחא
(שלא לדבר כרגע על מקרים ספיציפיים שאישה היא הפוגעת ולא הנפגעת. אבל בואי לא נפתח את זה פה)
אבל את אפילו לא אומרת את אחד מהרשימה של השלושה שלעיל.
את כותבת רק, שאנשים הם רעים. ושנשים הן לדעתך פשוט חסרות אונים. סוג של בובות מסכנות, חסרות רצון, התנגדות, מחשבה, או יכולת מינימלית. ובגלל שאנשים הם רעים - הם פשוט עושים את הדבר המתבקש. ולבסוף את ממליצה "ללמוד לחיות עם זה".
ציון לרמת המלצה:
מינוס 100%
וזה אחרי שכתבתי בצורה עדינהרב שמואל
"את אמרת דבר מטומטם"
חד וחלק. בלי סיפורים משחקים או הסתבכויות.
ברוכה הבאה לעולמם של בני האדם.
*ואת עוד מתגאה בטמטום הזהרב שמואל
זה אותה חברה שהחיסון הרג לה את ההריון?נשמה-כללית
הגיע הזמן שאנשים יפסיקו לחשוב שסיפור על חבר שלהם, או שני חברים, או שתים עשרה ושלוש עשיריות האגורה, מוכיחים משהו.
יש נתונים קצת יותר מדוייקים בנושא.
לא צריך לסבול מכל הספיקות. כריות למשל זה לכולי עלמא.שום וחניכה
לסיכוםמישהו כל שהוא
אז תשקיעו בזוגיות חברים
ולרווקים תבחרו טוב....
קצת חומר להעשרה על ״יושרתה והוגנותה״ של המערכתבן מערבא
יישר כח, חשוב!נשמה-כללית
תודהראשיתך
אני חושב שיש היום נטיה לשפוט מערכת שלמה לפי מקרה אחד שמכיריםבלקאחרונה
(ל2 הצדדים, אגב)
כל מקרה לגופו, לפי ההכנסות של 2 הצדדים והעילות לגירושין והכל.
מה שבטוח זה שההלכה היא "נגד" גברים - עליהם מוטלת הפרנסה. האם הדיין שבסך הכל מחשב כמה זה יוצא הוא נגד גברים? האם יש תיק גירושין שאין בו צד לא מרוצה? בעסק כזה כאוב של בית ומשפחה שנחרבים יוצאים הרבה אמוציות וטענות, אבל יש פה בעיה - בית נחרב, יהיו נפגעים. לא תמיד מי שאשם זה הצד השני או בית המשפט
מה דעתכם על השיר שהכנתי? (איאיי)כולנו הביתה
מקסים! מאוד זורם, קליט, המוסיקה קצבית. יישר כויח!נחלת
תודה רבהכולנו הביתה
שיר גנריshaulreznik
שיש מאות כמוהו. אין בכוונתי לפגוע, חלילה, אך כדי להפיק את המיטב מה-AI, נדרשת השכלה מוזיקלית. כשמבינים אילו מעברים ומקבצים נשמעים סתמיים, יודעים מה בדיוק לבקש מהבינה המלאכותית כדי שזו תפיק לחן מקורי.
זה לא לחן מקורי, זה קאבר ללחן מפורסםכולנו הביתה
ואשמח שתראה לי איפה יש מאות כמוהו (תורניים), לא מצאתי שירי AI ברמה הזאת.
זה A! ? זו לא להקה וסולן? או שרק המוסיקה AI?נחלת
איכשלאיהיה - מאוד יפה. אהבתי.
כל הביצוע השירה AI. שמח שאהבתכולנו הביתה
והנה גירסא אחרת עם רק גיטרות משוגעות, מה עדיף?כולנו הביתה
לי יש משהו שמאוד אהבתי. שמעתי את זה שוב ושוב ושובנחלת
בלי סוף...עד שאחת התגובות הודיעה חגיגית שזה AI.....כל כך התאכזבתי......
בורחת עוד מעט לארץ קצת נחשלת, בלי אינטרנט, בלי AI......תענוג!
וואי.. לאן את נוסעת? מעניין….זמירות
לא מאמין שיש מקום בעולם בלי אינטרנט…
אנטרקטיקהחתול זמני
זו לא העונה המתאימה- שיא החורף שם עכשיוזמירות
חוץ מקור קיצוני - חושך!
0 שעות אור ביום
ספר ששמו "בדד" -רצ'רד בירד חוקר קוטב אמריקאינחלת
משלחת שהתגוררה שם לצורך מחקר...לא היה מספיק קר ובודד לו
אז החליט לעשות התבודדות בקוטב הדרומי בנקודה יותר רחוקה..
הספר לכאורה עוסק במדידת מזג האוויר וכד', אבל הוא
מרתק. במיוחד כמה תובנות שהגיע אליהן...ממליצה.
💯🏆 (על הניחוש המדויק…)פ.א.
אולי יש לכם רעיון באמת?נחלת
עברתי היום עם מישהו מהמשפחה על אירופה:
הונגריה - הרב מקריסטיר. אבל נוף - מישורי ולא נראה מעניין, יש שם שולי הקרפטים - דובים חומים בשפע.
רומניה - יש אוכלוסיה ענקית של דובים חומים באיזור ההרים - ודווקא לשם הייתי רוצה ללכת...
מזרח אירופה - הייתי נוסעת דווקא. אחד הבנים רוצה אתרים יהודים. אבל טיול לא מאורגן, קשה להסתדר. אוכל, לינה וכו'
מה גם שהשילוט הוא בפולנית בלבד. בזה הוויז יכול לעזור אולי. קוסמת לי ארוחת בוקר באחו שם, אבל פוחדת שבלי כוונה
אאחוז בעצם אדם, או שהנעליים יתמלאו בדם...מחילה.
דווקא הייתי שמחה לראות את הציון של הגר"א ובעיקר את מי שקבור לידו ( האפר - אברהם בן אברהם הי"ד) זה בליטא. לא אוהבת אותם...
איטליה - יקר ורומא עם הותיקן שלה ודנדוני הפעמונים - לא מושך במיוחד. גם לא הקולוסיאום על
כל הזוועות שהתרחשו שם.
ספרד - רחוק מדי. אנטישמים (זה בעצם משותף לכולם, אבל עדיין לא כל כך בבוטות כמו בספרד -
מה לעשות, האינקוויזיה זורמת להם בדם.
הארצות הבלקניות - נוף יפה מאוד, צוקים ונהרות. אולי.
יוון - אתונה לא עיר יפה, כך שמעתי. הים סביב האיים נהדר מן הסתם, אבל בעונה כזו נורא מתוייר. צפוף.
ובאי אחד מפורסם, בתי התיפלה, כך נראה, מרובים מהבתים האחרים. לא רוצה.
הולנד - חוץ מהבית בו הסתתרו אנה פרנק ומשפחתה, הי"ד - לא מעניינת אותי. יש גם הרבה ערבים.
בלגיה - נשמעים לי אנטיפטים...
אנגליה - הייתי. המקום בו שהה צ'רצ'יל, על מפותיו והסיכות התקועות בהן - מאוד מעניין.
מספיקה פעם אחת.
סקוטלנד - הייתי. ריח מבשלות הבירה באדינבורג הבירה, הכריע אותי תחתי. הם גם מאוד
לא יפים, במיוחד בהשוואה לסקנדינבים. הגענו לשם אחרי שהינו בסקנדינביה...
אירלנד - הייתי. עוני, נשים עם מטפחות קשורות מתחת לסנטר. נכנסנו לבר (בית מרזח
בלעז...) כדי לראות מה זה ועל מה זה, ושני שקצים שאלו אותנו מהיכן אנחנו. אחרי שענינו, אמר אחד לשני:
I TOLD YOU THEY ARE BLOODY JEWS!
יש שם הרבה ג'ינג'ים....
סקנדינביה - דנמרק מישורית. אורבנית כזו.
שבדיה - גם משהו כזה, נדמה לי
נורבגיה - המון טבע, פיורדים, לא הרבה אנשים יחסית לגודל הארץ. אחרי כמה
פיורדים והמון בריות בהירות שיער ועיניים, מתנו משיעמום ושיווענו לאיזו בריה
שחומה; באמת פגשנו איטלקים ואורו עינינו; חומים לגמרי. מקסים.
פינלנד - אגמים. גם מישורית נדמה לי. פעם נתקענו באיזה מקום נידח
על יד בצה , מן הסתם, לפי כמות היתושים שעטו עלינו. עברה מכונית
יחידה ונדירה בכביש הנידח, דווקא מכונית משטרה. נפנפנו אליה ביאוש
והם נפנפו חזרה בטוב לב.... . הסקנו שהעם שם לא מצטיין באינטליגנציה רבתי...
כרתים - זאתי הנחשלת קצת. הכל בעצלתיים. לא יפה. נוף מזרח תיכוני -
עצי רימון, תאנה....אולי בהרים יפה אבל לא הגענו לשם.
אין בית חב"ד. אין שום דבר כשר. כלום. אפשר רק פירות
וירקות. הבאנו עמנו מנות חמות פיתות הרבה גבינה צהובה
והבטחתי בלי נדר, לא לראות גבינה צהובה בחיי יותר...
מקווה שאמרתי באמת בלי נדר, כי שכחנו מזה בכלל....
אבל הים. הים רבותי זה לא הים תיכון שלנו. שדומה לנו בעצבנותו
ומרדנותו....ל...לא. זה ים טורקיז שקוף צלול שקט, הסובב את האי
מכל צדדיו, הוא כנראה מתאים עצמו לסביבה (או להיפך..) ים
עצלתיים כזה; דגים צבעוניים, מאוד יפה.
אבל החוף לא נעים; זפזיפי כזה, חורק, גבשושי...
אולי ניסע לשם. אולי אסע לשם.
נכון, אין חוף נפרד, אז היות ועדיין לא תיקנתי את
עצמי לחלוטין, הולכת לחוף רגיל. משתדלים אם
אפשר בפינה.
ובכל זאת, כל העיניים (רוסים והרבה גרמנים)
מופנות אלי; בניגוד חריף לאופנה הרווחת על החוף,
אני נכנסת למים עטופה מכף רגל עד ראש.....
נראה לי שגם הדגים נדהמו...
אבל זה המינימום שאני יכולה לעשות, מקווה
שהשם לא כועס ועדיין יש לו סבלנות אלי...
הצלחנו לקטוף 2 סברסים בר בדרך לאכסניה
שלנו; מאוד התרגשנו....
המסעדות מלאות תיירים, ואלו של הדגים
משליכות את השיירים בצדדים למטה והריח,
הריח.....כפרת עוונות.
מזרח רחוק - יקר ולא רוצה לראות מיני
שקצים בדוכנים...וחם ונורא לח...
אפריקה - יקר. פוחדת מאריות.
אוסטרליה - יקר. פוחדת מכרישים.
אמריקה - יקר. פוחדת מכרישים (פלורידה, קליפורניה...) וגם מתנינים...
צרפת, כמובן שלא. אם ארצה, אלך לעיר העתיקה,
חבל על הכסף של הכרטיס.
אנטרטיקה- דווקא לשם הייתי רוצה, אבל
אמרתם שקר מדי. וגם יקר מדי. נורא
רוצה לראות לוויתן בגודל טבעי במקום
הטבעי שלו. מה רבו מעשיך....
( הא, גם שם יש דובים.....נזכרתי)
בקיצור, אין לאן ללכת.
אולי בארץ שלנו יש מקום נחמד?
בצפון? לא יקר ולא מעדיפה דווקא
סביב הכינרת. אבל כן בצפון צפון...
אבל רגע, חיזבאללה...
אוף!
ממך אליך אברח...
עכשיו- כל זה היה מזמן מזמן מזמן, עם תרמילי גב כבדים
בלי הרבה כסף, במיוחד בסקנדינביה - חלמתי ללא הרף
רק על שוק מחנה יהודה...
ודעו לכם - זה לא כיף כמו שזה אולי נשמע. התרמיל, כאמור
כבד. מצטמצמים באוכל, חם (או קר). האכסניות לפעמים
לא נחמד בהן, במיוחד שאיזו בחורה גרמניה מספרת בהתלהבות
וקול רם מאוחר בלילה, לחברתה, משהו בגרמנית מעצבנת ומפריעה
לישון..
ובכלל, רוצים כבר מקום ביתי. לא לנדוד כל הזמן.
אבל הייתי צעירה והיתה אופנה לנסוע לחו"ל
וזהו.
ובכל זאת, עדיין, לא אוהבת כל כך בתי מלון.
אנקטודה נחמדה - הגענו פעם לאכסניה,
היה מאוחר והדלת היתה נעולה (נדמה לי
שהיתה אחת פתוחה בצד השני אבל לא ידענו)
אז פרשנו את שקי השינה על המפתן ונכנסנו
לתוכם.... בלילה התעוררתי לקול נקישות
עדין (גשם קל טפטף). הרמתי את הראש
מהשק וראיתי raindeer - זה אייל צפוני
יוצא מהיער ופוסע לעבר שוקת או משהו
שהיה לידינו. זה היה כל כך יפה. כל כך
מיוחד. היה שווה לישון על האבן הקרה...
זה היה בנורבגיה או פינלנד. לא זוכרת.
שבת שלום! (המטבוחה נשרפה לי בינתיים...)!
עכשיו ברצינות - האם מישהו מכיר איזו אכסניה
לגמרי כשירה (מהודרת) בצפון? ליד הבניאס או
החצבני? רחוק מלבנון? בלי יתושים......!
מקסים מקסים. הגיטרות - המוסיקה פחות בומבסטית.נחלת
לטוב; שתי הגרסאות מוצאות חן בעיני. הזמר הוא לא זמר באמת?
לא רע הAI הזה אבל לא רוצה אותו בתור ידיד משפחה.....מעדיפה בן אדם. אנוש.חי.
אני שרתי את המילים, והAI עיבד את השירהכולנו הביתהאחרונה
אולי תצטרכי לקבל את זה, הAI משתפר בלי סוף...
הנה קטע משיר אחר שלי - היית מאמינה שזה 100% AI???
בית אבי - רפי ביטון וילדים; פאפאוה - טל וקנין איפהנחלת
אתה - חיים ישראל.
משהו משותף בכל השירים האללה. לקוח כנראה משיר צרפתי. מאוד יפה.
פוליןנחלת
האם מישהו מכיר אנשים דתיים שהיו רוצים לצאת למסע
לפולין - אתרים יהודיים שמלפני השואה, חמישה ימים?
חברים שלנו היו רוצים אך לא מצאו סוכנות נסיעות שעורכת
כזה עכשיו.
הם סיפרו שאחת מהסוכנויות הציעה לגבש קבוצה
של לפחות עשרה איש. דתיים המעוניינים בהכשר
מהודר, וצניעות.
נשמח לשמוע אם לאי מי יש רעיון עבורם.
הם רוצים לנסוע עכשיו. לא מאוחר יותר.
יישר כוח!
.
רק אתרים יהודיים מלפני השואה?פשוט אני..
כלומר בלי גטאות ומחנות השמדה?
חושבת שאפשר אבל לא רק הם יהיו בדיכאון תודה רבה!נחלת
רק אחד טוב שם פשוט?נחלתאחרונה
כשאני צריכה לנקות את הפריג'ידר, אוף??
אז השם אומר לי: קחי בתי והיי שמחה!
זוכר את הויכוח על האסטרונומיה?נחלת
שאלתי אז חברה שעסקה בכך באופן יסודי ורציני פעם, היא אמרה שאין
ספרים כאלה.
פתחתי עכשיו מחשב וקפץ לי שיעור של הרב אהרן לוי שכותרתו:
איך בונים אמונה.
נפתח לי דווקא השיעור השלישי. התחלתי להאזין ואז הוא אמר
משהו על מזל. הוא הזכיר ספר של הרמב"ם (גזירת כוכבים)
ואת הרמח"ל (דעת תבונות).
חושבת שזה נוגע קצת. ממליצה.
שים לב, אם אתה שומע את השיעורים שלו, גם לתגובות.
לפעמים הן מעניינות. ואפשר לשאול אותו בתגובות והוא
תמיד עונה (אין לי מושג מאין הוא לוקח את הזמן לזה...)
הוא עונה בקצרה. כך שאם תתכוון לשאול, כדאי לנסח
את השאלה כך שהתשובה תתאים למה ששאלת.
בהחלט אפשר לבקש ממנו הפנייה למה שמעניין
אותך בנושא.
מה אתם חושביםהתלמיד העייף
הייתי בחתונה עכשיו של חבר והיה 0 אנשים מהישיבה התיכונית שלנו (היום כבר נמצאים עמוק בעולם הישיבה) הגיעו מהישיבה התיכונית אני הרב שלנו וראש הישיבה עכשיו זה לא היה בחור שקט הוא בחור שבתיכוניץ היה מאוד פעיל ובאמת היה חבר טוב של כמה חבר'ה וחברמן עכשיו בסדר לא כולם חייבים לבוא אבל מינימום חבר אחד שניים טובים מה נסגר??
עצוב ממשכְּקֶדֶם
אופייני לג'ן זישבורת,לב
והלוואי שיתעוררו מחשבות
תלוי מה הגיל שלוחושבת בקופסא
אם הוא סיים את התיכונית לפני 7-8 שנים ולא כל כלך שמר על קשרים משם, יכול להיות שזו התדלדלות טבעית של חברויות מהתיכון.
היינו פעם בחתונה של חבר של בעלי, ובעלי הרגיש צורך מיוחד שנבוא למרות שזה היה באיזה כרם נידח על איזו גבעה, כי הבחור הזה לא מאוד חברותי במיוחד וצריך לשמח. בסוף היו חוץ ממנו עוד 2 חברים, ושלושתם היו היחידים שרקדו לחתן. לכלה היו בערך 4-5 חברות. אחרי החופה בשעה 9 וחצי בערך הם עוד לא יצאו מהחדר ייחוד, ובעלי ממש התלבט כי הוא הרגיש שהוא חייב לשמח בריקודים, אבל הטרמפ שלנו (הרב שקידש בחופה) רצה לצאת, וידענו שיש לנו נסיעה של שעתיים וחצי לפחות, ושום טרמפ אחר כי אנחנו לא מכירים אף אחד שם, ומתוך אולי 50 האנשים שהיו שם חצי כבר יצאו. בסוף נסענו עם הרב.
זה כנראה אחד האירועים הכי מוזרים שהייתי בהם, ובאמת הרגיש מאוד לא נעים שלא היו חברים.
יישר כוח לכם!!נחלת
זה לא המקרה...התלמיד העייף
סיימנו תיכון לפני 3 שנים
ואני יודע שהוא שמר על קשר עם כמה מהקרובים אליו ואפילו הציע להם שידוכים
הוא לא הזמין או שהחברים לא הגיעו?חושבת בקופסא
הזמיןהתלמיד העייף
אני הייתי אחראי על ההרשמה פרסמתי בקבוצה של הכיתה שלחתי לקרובים שלו תזכורות ונאדה אפחד לא בא או אפילו נרשם
מאוד יפה מצידך. תבורךנחלת
באסהארץ השוקולדאחרונה
תלוי במרחק מהמקום ועם מי הוא שמר על קשרארץ השוקולד
יכול להיות שכעת אין לו קשר עם אף אחד מהישיבה התיכונית ולכן מיותר מבחינתו להזמין משם
אין מספיק מקום בשרתים של ערוץ 7פשוט אני..
אם אתחיל לכתוב ביקורת על הגיליון האחרון של מגזין ''פנימה'' 🙈
כמעט בכל עמוד הרגשתי צורך לדפוק את הראש בקיר, אבל הצלחתי להתגבר על היצר 🥳
הדסה הדסה למה את הלב שלי לקחת הדסההה
קפיץ
אממ… בנותבנות רבות עלי
מה הקטע שלכם עם זקנים של גברים?
שלכן*בנות רבות עליאחרונה
שנים לא הייתי פה.הלב בוער למלך!
לא ידעתי שזה עדיין קיים. אז ברוכים תיהיו אנשים חדשים וישנים
אתה קיים גם מחוץ לווצאפ???אריק מהדרום
לאט לאט חוזרים למקורותהלב בוער למלך!אחרונה
עוד פעם גולש יותר זמן ממה שתכננתיחוזר תמיד לאשתי
בפעם האלף החלטתי שהפעם אני לא נסחף.
כאילו, שום דבר לא יעזור זה חזק ממני.
לא בקטע של צדקות או נפילה, פשוט נגרר, זה שורף זמן ואני מרגיש שאין לי שליטה על הזמן שלי.
מה יש באינטרנט שמטשט את גבולות הזמן, ותמיד תמיד תהיה עליו יותר זמן ממה שתכננת?
הוי. כמה שזה נכון. איפה המשמעת העצמית שלי? ובגילי?נחלת
זו רעה חולה. באמת. ממש. וזה ממכר, נורא.
אני חוששת שאחרי 120, חברה קדישא יתקלו בקשיים רבים בבואם להטמין אותי;
לא יהיה קל לנתק את היד שלי מהמקלדת שלי המחוברת למחשב שלי המחובר לאינטרנט -
שלי המחובר ל....אחד הפורומים של ערוץ 7....איזה בושות!