פריקה/שאלההרמוניה
מי שאיבד את התמימות יודע איך זה התחיל.
נחשפת למשהו קטן. ואז גם לזה. ואז לעוד משהו. ואז לעוד אחד.
אם זה ספר, סרט, קליפ, אפליקציה... זה יכול להתחיל מהדבר הכי קטן! ומזה לאט הגבולות נשחקים הלאה...
ומה אנחנו יכולים לעשות כדי למנוע את זה?
אנחנו לא יכולים להתנתק מהעולם.
אני רואה את אחותי עכשיו, בהתחלה של הדבר הזה. בשלב של ה"משהו קטן"... למען האמת אני לא יודעת באיזה שלב היא בדיוק. ואני מפחדת עליה...
למה כל דבר צנוע הוא משעמם יותר? ממתי??
מה לעזאזל הסרטים האלה?! מישהו עוקב אחרי הספרים שהיא קוראת? האתרים שהיא גולשת בהם? אני אחותה סך הכל ואני גם לא מחנכת... והכי מפחיד אותי להיות בטעות שוטרת.
ועוד יותר, כשאין לי זכות דיבור.

אבל איך אפשר לעצור את זה פה???
נראה לי השאלה שלי היא יותר מהצד החינוכי...הרמוניה
היום באמת לא קשה להשיג סרטים או ספרי נוער או להגיע לאתרים כלשהם (אני לא מדברת על דברים חמורים, כן?)
סינון במחשב זה לא מה שעוצר בסוף... ולפעמים זה בכלל מחברים/ חברות
פיקוח הורי זה לא אחריותי
אז איך צריכים להתנהג עם זה?
כאילו, מה אפשר להגיד לה?
זה בעיה של ממשekselion

שמתי לב שגם אחיין שלי שהוא בן 8 מתחיל לעבור את זה.. וזה ניכר באיך שהוא מדבר

זה תלוי בהשגחה של ההורים וכמה הם רציניים בנוגע לעניין הזה

או שהם פשוט חס ושלילה אדישים ומנחמים את עצמם ב "כל אחד עובר את זה"

לדעתי כן אפשר למנוע את זה או לפחות להפחית את החשיפה שזה גם משהו 

צריך להעסיק את הילד, שכל הזמן יהיה בעשייה.

חז"ל אומרים ששיעמום גורר עוון.

אם זה עובד על אדם מבוגר אז אין פלא שזה יעבוד על ילד תמים.

וכמובן בנוסף לזה יש עוד פתרונות יצירתיים, שלא יהיה לו טלווזיה או מחשב בחדר.

או שלא יישן לבד, וכמובן שיהיה סינון בכל המחשבים וכו.

אני בכלל חושב שילד עד גיל 13 לא אמור להיות לו סמאטפון

הסמארטפון הראשון שלי היה בערך בגיל 15 ועד אז "שרדתי" מצויין עם הנוקיה והסנייק שם חח

ואם סמרפון אז עם סינון. וחסימות..תפוחית 1
ברורekselion

לעניות דעתיאני77

אם את רוצה לעשות אם זה משהו אז כדאי לך לנסות לתפוס אותה לשיחה רגועה, ואז לעבוד בכמה נקודות.:

להסביר לה בקצרה את הבעייתיות (בקצרה- כדי לא לצאת חופרת, או גרוע יותר- לחוצה מדי). ממקום משתף ולא ממקום מבקר.

כלומר- אפשר לתאר לה למשל תהליך שאת עברת, אפשר גם לתאר לה מה שאת רואה אצל אנשים בעולם. לתאר את ההזדהות עם המקום המתמודד. ומאידך גיסא- להבהיר שאת מצטערת על זה שהרחקת יותר מדי, ושאת חושבת שכדאי גם לה להתייחס ברצינות לשאלה איפה היא רוצה שיהיו הגבולות שלה, ואיך היא מבטיחה את זה לעצמה. כי אם היא לא תגדיר- אז כנראה היא תפגוש דברים שהיא לא היתה רוצה להגיע אליהם, ותתרגל לדברים שהיא לא היתה רוצה להתרגל אליהם. ואפילו אם חלק מזה עכשיו נראה נחמד- בעתיד היא תתאפס על עצמה ורוב הסיכויים שתצטער. אז שתחשוב על זה בכובד ראש.

דבר שני- להזמין אותה לדבר על זה באריכות אם היא מעוניינת.

דבר שלישי- להגיד לה שאם היא רוצה או תרצה בכל שלב לשתף או להיעזר (למשל בהצבת הגבולות, או אולי בפיקוח, וכדומה) אז היא מוזמנת.

ולהבהיר (במילים או בין השורות) שאת נותנת בה אמון, ושאם היא לא מעוניינת בהתערבות- אז את לא תתערבי, ושאם היא תרצה שתתערבי במשהו מסוים- אז את תשתדלי לעזור לה בזה, בלי להתערב מעבר לזה.

ולהבהיר שיש לך אמון בה. שאת מאמינה בה וסומכת עליה ועל הגבולות שלה. אלא שגם כשמישהו לא רוצה שישגיחו ויעיקו עליו, זה תמיד טוב שהוא יודע שאם הוא ירצה- יש מישהו שמוכן להושיט לו יד. כשאתה סומך על מישהו אתה נותן לו את האחריות. כשאתה נותן לו אחריות אתה נותן לו עול. את לא הולכת להכריח אותה לעזור לה עם העול שלה, אלא מציעה לה עזרה- אם היא תרצה ולפי התנאים שלה. כמובן, שבתוך זה כדאי להסביר שהעול הזה הוא עול שמנסיונך ומחכמת החיים שלך את יודעת שהוא לא פשוט להתמודדות, ושהרבה אנשים (אולי גם את) היו שמחים להתמודד איתו טוב יותר מאיך שהתמודדו איתו.

לדעתי... (בטוח יהיה מי שיתנגד). אזהרת אורך חמורהרואה אור
לדעתי הבעיה היא שמסתכלים על כל נושא האישות בפני עצמו. בגלל שהמעשה הוא מעשה צנוע, נוצרה גישה שכל מה שקשור למעשה גם כן צריך להיות צנוע. נוצרה תחושה שדיבור על הנושא, גם אם לצורך ממשי, הוא לא ראוי ואפילו אסור. קשה לי לראות איך זה יוצא מהתורה. אנסה להסביר.

בכללי בנושא טהרת המשפחה יש את הגישה האשכנזית והגישה הספרדית. ממה שהבנתי אצל האשכנזים הבעל בקושי מודע לתהליך, לעומת הספרדים שלצורך הדוגמה, הבעל הוא זה שהולך לשאול את הרב כשיש ספק.
תדמייני עכשיו את עמ"י מתנהל על פי הלכות טומאה וטהרה. אם נאמץ את הגישה האשכנזית, איך יהיה אפשר להימנע מטומאת זבה (אם לא יבטלו את תקנת רבי זירא)? יש דעות שמספיק שאישה נידה עולה לאוטובוס, וכבר כולם טמאים מטומאת היסט. בלי מודעות זה פשוט לא אפשרי לקיים חיי טהרה, בטח שלא בעולם המודרני. לא תוכל להיווצר מודעות אם כל מה שקשור לאישות, כולל תהליכים ביולוגיים טבעיים, יהיו כמעט בגדר טאבו.
דוגמה קטנה, באתיופיה שמרו על דיני טומאה וטהרה מסויימים (לא ממש הייתה להם תושב"ע, אז יש שוני). לנשים נידות הייתה בקתה מוגדרת ששם הן היו עד שטבלו, ואז חזרו לבית שבו היו כלים טהורים. במצב כזה ברור שיש מודעות. אי-אפשר ולא נכון להסתיר את הסיבה שאמא יוצאת מהבית לכמה ימים כל חודש.

אם אנחנו שואפים לחיי קדושה וטהרה, צריך למצוא את הדרך להעלות את הנושא למודעות כבר מגיל קטן. אולי אפילו מהגן. זה לא כל כך הזוי, כל ילד רואה איך מחליפים לאח הקטן שלו טיטול ושיש הבדל בין אח שלו לאחות שלו. כל ילד יודע שברית מילה עושים רק לבנים.
במקום שמעשה האישות יהיה העיקר וכל השאר טפל, צריך למצוא את הדרך להפוך את הטהרה לעיקר. כשהטהרה היא הכותרת הראשית, תהליכים ביולוגיים הם הכותרת המשנית הראשונה, חיי אישות באים הרבה יותר מאוחר ונתפסים כחלק ממכלול שלם, לא כנושא בפני עצמו.
כשיש פתיחות לדבר על טהרה, כשיש תחושת מחויבות לשיח בנושא, כי אחרת כולנו ניטמא, יהיה יותר קל לדבר גם על נושא האישות. אם ילד בן 13 מתפדח להגיד לאבא שלו שקרה לו הלילה משהו מוזר, כי הוא מרגיש שמשהו בו לא בסדר, כי לא לימדו אותו כבר בגיל 10 על תהליך הרביה בגבר, פשוט אין סיכוי שכשהוא יתקל במשהו לא צנוע הוא יגיד משהו. לעומת זאת, אם אמא תלמד את הבת שלה שגבר נטמא כי ככה וככה ואישה נטמאת כי ככה וככה, ושאם משלבים בין השניים ילד יכול להיוולד, אמא שלה תהיה הראשונה שהיא תפנה אליה אם היא תחשף ליחסי אישות לא תקינים.

ברור שיש דרך ארוכה לעבור. רק עכשיו שברתי את הראש בלחשוב באיזה ביטויים להשתמש כדי שזה יהיה מתאים לשני המינים בסביבה פתוחה כמו אינטרנט. הדור שלנו "אבוד" במובן מסויים, הוא נחשף לתכנים בגיל מוקדם, בלי הכנה, ובעוצמה גבוהה. נלחמים עם סינון, אבל כל הגישה היא מראש לא אפשרית.

לשאלתך, מה את יכולה לעשות בקשר לאחותך? תכלס זה תלוי בטיב הקשר שלך איתה. בת כמה היא בכלל? בכל מקרה, לדעתי עדיף להגיד לה שאת רוצה לוודא שהיא מודעת לאיך הגוף שלה עובד (כי את חושבת שלך הסבירו לא נכון, או תרוץ סביר אחר) ומשם להתקדם ל"בימינו החשיפה לפורנוגרפיה מתחילה מגיל צעיר" או משהו בסגנון, מאשר ישר להגיד לה "את נחשפת לתוכן אסור, תפסיקי". אני חושב שעדיף להציג את זה כאילו את משתפת אותה בדברים ששמעת על העולם, ולא ליצור תחושה שאת מרגלת אחריה.

הכותב חסר ניסיון בתחום, עדיף להתיעץ אם אנשים שמבינים (למכון פוע"ה יש הרצאות בנושא, ומן הסתם לעזים בקדושה יש תוכנית חינוכית כלשהי).
קוראים לזה התבגרותחדשכאן
נעים להכיר.
ועם חינוך טוב, זה נעשה בגבולות נורמליים. ובהמשך מגיע למקום טוב מבפנים
אני רק רוצה להזדהות ולכאוב יחד איתך על המצב של כולנו תכלסהיא יושבה בחלון
אני מנסה פחות להילחם בחושך
ויותר להוסיף אור, לקרוא סיפורי צדיקים, לעסוק בפעילויות של קדושה להתחזק בנושאים אחרים כמו לשון הרע או צניעות
לא בטוח שיש מה לעשות נגד זהultracrepidam

הפתרון היחיד שמאפשר לשמר הכל הוא סגירות מוחלטת ופיקוח הדוק על מה שנכנס

יש אנשים שחיים כך עד גיל מסוים, לפעמים הרבה שנים. לפעמים כל החיים אבל זה די נדיר, כי היום כמעט כל אחד בסוף משתמש באינטרנט או נפגש עם אנשים מחוץ לקבוצה הסגורה שלו.

דבר אחד שבעיני מועיל הוא הפיתוח של התודעה "אצלנו זה לא כך" - אנחנו לא מדברים בשפה לא נקיה, אנחנו לא מתלבשים בצורה כזאת.. זה יכול לתת לפחות ריחוק תודעתי

תודה רבה לכל מי שענההרמוניה
בקשר למודעות שזה לא טוב- אני חושבת שיש לה ואני לא צריכה להסביר (היא בעצמה אמרה לי שמאז שיש לה מחשב נהרסה לה הילדות והיא רק בת 13)
הבעיה שפתאום נפל לי האסימון שזה בעצם די אשמתי... הייתי צריכה לפקח על עצמי, לא להזכר כשאני רואה את זה מבחוץ. אם היא רגילה שרואים סרטים כמעט חופשי בבית למה שהיא לא תעשה את אותו דבר...
ידוע שזה לא טוב לראות משהו לא צנוע אבל איפה היא רואה שבודקים טוב ושממש אכפת מזה? בעצם אני צריכה לחשוב על כללים מסויימים בשביל לפקח ולהתנהל עם זה אפילו עם עצמי קודם..🤦🏻‍♀️ כי אני הדוסית של הבית
והבעיה השניה היא שאין תעסוקה... יש לה המון זמן פנוי, מה היא יכולה לעשות בינתיים במקום? ניסיתי להציע לה התנדבות אבל אני בספק אם היא תלך על זה

סליחה על השיגוע ותודה על מה שכתבתם
מצויין שהיא מודעת לזהekselion

זה חשוב מאוד

ותאמרי  לה שגיל 13 זה ממש לא מאוחר מדיי לשנות דברים

בשביל זה כדאי לנסות לחפש את השורשadvfb

של העניין.

מה יוצר עניין אצל בנאדם? במה בנאדם מתעניין ובמה לא?

במה כדאי לתת אמון ובמה לא?

באמת לא בטוח שאת צריכה לשאול את עצמך איך את עוצרת את זה.

הקב"ה נתן בחירה חופשית ואם זה תחת תחום אחריותה, עם כל הכאב - כדאי לשחרר.

אם ביחסים בניכם את רואה שיש לך אפשרות לתת לה משהו שהיא תסכים לשמוע/לקבל, אז לכי על זה. אם לא - אז לא.

גם עמדה ביקורתית היא עמדה לא מוצלחת לבוא אליה.

עמדה של "מה מעניין אותך? אני אחותך ואכפתית לי ממך ורוצה לשתף אותך ואשמח לשמע" היא יותר שלימה.

זה עדין. את יודעת אם שייך או לא.

אולידעתן מתחיל

מעט סור מרע והרבה עשה טוב, ובהיפוך.

למלא את החיים, את הלב, את היום ואת הרצונות בטוב, בעשייה ברוכה ומספקת. לאחר מכן להתעסק מעט בהגבלות נצרכות בשביל שהאור יוכל להחזיק בכלים היטב. ולשחרר, לתת גם ליפול חלילה.

זו דרך דרך אחת, חינוך חסידי אולי.

וצריך להאריך המון כיצד ובכלל. אך אולי רק לשם הכיוון.

ובי הרבה הזדהות על השאלה.

זה רעיון טובהרמוניה
אבל זה ידרוש הרבה מאמץ כדי שיתבצע...
היא ב"ה עוזרת בבית הרבה, וגם מבלה עם חברות ועדיין יש לה מליון זמן פנוי. אני לא נגד זמן פנוי אבל כל הספרים והסרטים מקולקלים וזה כמעט מעבר לתחום השליטה שלנו לנהל את זה...
התנדבות- היא לא תלך לזה לבד
מה עוד יכול להיות עשייה ברוכה?
מנסהדעתן מתחיל

אני לא מכוון למעשה כזה או אחר, אלא לדרך.

אולי אפשר לומר דרך של מעשים.

לכל אחד מתאימה עשייה מסוג שונה ;

לאחד עשייה פרטית תהיה מדויקת יותר - לימוד תחומי עניין נוספים, השקעה והעמקה יוצאת דופן בתחומי עניין קיימים, התעסקות בכתיבה וקריאה, בתפילות, לימוד תורה או נגינה. תחביבים למניהם נכנסים גם הם לרשימה ועוד...

לשני עשייה כללית תתן מענה יותר מגדל - עזרה בבית, למשפחה או לחברות, התנדבויות מסוגיה המגוונים, הרמת או השתתפות בפרוייקטים שונים, חיזוק אידיאל או ערך כזה או אחר, יישוב הארץ, חיזוק העם, לימוד תורה מגדל, פוליטיקה יהודית, משפט עברי ועוד ועוד.

ובעצם, כל מעשה שמשפיע טוב ונותן כוחות או ערך מוסף וגורם לסיפוק, ככול הנראה יעלים את הצורך למלא את החלל הנפשי בכל אלו.

אך לא בהכרח צריך למצוא מעשה. זה אולי תפקידה.

תפקיד המחנך, אולי, הוא למלא את הרצונות, את החיים והלב לרצות לפעול ולתת כלים להצליח בכך. לרצות להשקיע מעט יותר ולקבל תמורה טובה וגדולה לאין ערוך. 

איך יוצרים רצונות? איך גורמים לעיני האחר לברוק?

זה בטח מתחיל בנו (: וממשיך בתורת חינוך ענקית מאין כמוה...

קושי גדול אכן דורש פתרון אמיץ ומלא השקעה,

ואני הרי רק נתתי כיוון ~

וואו יפההרמוניה
תודה רבה על התשובה
אתה בעצם אומר שצריך לעורר את הרצון לעשייה ואז היא תקרה מאליה ע"י שאדם יתפוס את ההזדמנויות האלה בחיים להוציא את הרצון הטוב שלו לפועל... נכון?
משהו כזה (:דעתן מתחיל

אינני יודע אם היא תקרה מאליה, זו הרי בחירתה ואיננו רוצים לשלול את הדבר החשוב באדם ממנה. אך הסיכוי לממש את המעשים והרצונות הטובים ללא ספק יקפוץ משמעותית.

רצוננו, כמו שאמרת, לעורר את הרצון ולתת כלים בשביל לממש אותו. מכאן אני מאמין שתהיה לה בחירה נוכחת יותר בין המעשה הטוב, הנכון והמספק ולזה שאינו. אולי היא תכשל פה ושם, אבל את האור שהדלקת כבר לא ניתן לכבות. 

וואו הלוואי שהייתי במקום כזה של לעורר את הרצון לאחרים...הרמוניה
מי ידליק את האור אצלי...

לפעמים אני רואה מלא מקרים שהייתי רוצה לעזור אבל בלב כואב אני מתעלמת כי אני יודעת שאין לי את היכולת למרות הרצון
או שאני עושה משהו לא בסדר ואני רואה שאחרים לומדים ממני וזה חילול השם והשפעה רעה ומי יתקן את זה אבל אני פשוט לא מסוגלת להתעלות מעל זה עדיין, לא מסוגלת לעשות מה שצריך
יש לי עוד דרך
האור? תמיד היה דולקדעתן מתחיל
וכל עוד הוא דולק...
כבר אין מדובר כאן על אחותך ~

יש איזון שכזה בין שני הדרכים, כאשר האחת היא זו שמציבה תמיד גבול לעצמה ע"פ כוחותיה, או לפחות מה שנראה בעיניה כגובה כוחותיה, והשניה דווקא שואפת לתת ולעשות יותר ויותר, דווקא מתוך כך מתמלאים בכוחות חדשים.

כמו הסיפור החסידי הידוע על החסיד והעז, אך אולי ראוי יותר לספר את הסיפור על הרב עדין אבן ישראל זכר צדיק לברכה. הרב כידוע פעל, עשה, חינך, לימד וכתב בכמות ואיכות נדירה וכל הפרוייקטים העצומים שאבו ממנו כוחות אדירים. רק לשם הכיוון, תלמוד שטיינזלץ לקח 45 שנים לסיים...
בשלב מסוים הרב הבין שהעומס מכריע אותו ומעל לכוחותיו, וכתב שאלה לרבי מלובביץ' - על מה לוותר? הרבי ענה, להמשיך בכל הקיים, ולהוסיף עוד כמה דברים. תשובתו האחרונה של הרבי לרב.

הצד הזה הוא צד בו הטוב שאנו עושים כביכול מעל יכולתנו, מגלה לנו שבאמת טעינו בהערכה הפנימית והכוחות שלנו גדולים הרבה יותר. ובעיקר הוא נותן בנו סיפוק ומעורר בנו כוחות עמוקים וחדשים לפעול עוד יותר.

היכן האיזון בין שניהם? שאלת השאלות. רק הצד הזה קיים גם הוא בעיניי.
עם זאת, כל עוד יש כיוון, דרך והתקדמות - אנחנו במקום נפלא ממש.
--- ---רב שמואל
פחההה....

אתה מן הסתם לא יודע, שברגע שאתה ממשיך לנסות "לחנך", כדי לעבור "בדווקא" על ידי תחפושת על הדברים שכתבתי - הרי אתה בוודאות לא יודע מה מסמל למשל, העדה התימנית, בחכמה העמוקה על פי הבנת הידע בתפיסה האלוהית כפי שאני יודע.

ובכן, מוטב תלמד לא להתגאות במה שאתה לא מבין.....

פח,חח,ח,חח.....
בסוף רוב האנשים בימינו חשופים כמעט להכל וכמעט אי אפשרחסדי הים
לעצור את זה.
התמימות בימינו יותר מתבטאת ביכולת להתעלות מעל כל הזוהמה וללכת בדרך של ה', להאמין ולבטוח בו בכל לבנו ובדרך של המצוות שהוא התווה לנו.
התמים מציב את החזון האלוהי מול החזון הבהמי, בלי להתעלם מהעולם החיצון.
אבל אתה תהיה חשוף בכל מקרה, השאלה עד כמההרמוניה
אם גם במה שתלוי בך אתה לא מנסה להילחם אז זאת באמת מלחמה אבודה
בעיניי מה שאתה אומר זה סוג של לוותר על צד מסויים כי הוא קשה מדי ולהילחם בצדדים אחרים

הרע בדורינו חזק מאוד, עדיף לא להיכנס למשא ומתן איתו.חסדי הים
מה שהוא יפעל עלינו, אז הוא יפעל, אבל לנו יש את היתרון שאנחנו הולכים בדרך של הטוב.
לא מסכימה שעושים "עשה טוב" בלי "סור מרע"...הרמוניה
ה'עשה טוב' גורם לך ל'סור מרע'חסדי הים
מי אמר שתמימות זה טוב?חמצוצית
אפילו אנשי להב''ה אומרים שבנות תמימות נופלות לרשת של ערבים יותר בקלות.
עדיף לגלות דברים בספר או סרט ולא מניסיון מר.
את יכולה להתעניין במה היא צופה או קוראת, לחוות דעה .
אז בוא נשבור את התמימות בכוונה?הרמוניה
המטרה היא לא "לא לדעת", אדם ששומר על עצמו צריך מידה מסויימת של תמימות אבל גם מידה מסויימת של זהירות ופיקחות ואם את שואלת אותי עדיף שתהיה יותר תמימות. חוץ מזה ששומעים על דברים גם בלי לראות אותם בעיניים.
תלוי נושא, תלוי סביבהחמצוצית
יש דברים שצריכים לספר. נגיד, גיליתי שיש בנות שלא מבינות שאף אחד לא יקנה להן מאה ורדים סתם. צריך להסביר את זה לפני ולא אחרי.
לדעתי לדעת רבי נחמןשמינייייייסט

(והמקור שלי- גם הרב בזאנסון הציע עצה כזאת למישהו עם שאלה דומה...)

הכי טוב שאת יכולה לעשות זה... כמה שיותר לשמח אותה. כשאדם שמח הוא לא צריך את כל השטויות האלה. המצב הבריא של הנפש זה כשהיא שמחה לכן אם תצליחי לשמח אותה אז יהיו לה רגעים של שפיות ואולי אז היא תצליח להבין את הנזקים שזה גורם לה..

אם יש ביניכן קשר טוב אז  הייתי מציע שתקחי את זה בתור הזדמנות לקבוע איתה חברותא בספר שלא קשור ישירות לנושא הנ"ל כמו שמצינו ברבי עקיבא שראה פעם שחברו הטוב רבי טרפון לא מקפיד מספיק במצוות הצדקה.. אזי, כדי שלא לפגוע בו בתוכחה ישירה, הציע לו רבי עקיבא חברותא ב... ספר תהילים! וכשהגיעו ל"פיזר נתן לאביונים" הבין רבי טרפון את הרמז של ר' עקיבא ושמח מאוד שהוכיחו בלי לביישו.

אם כן הייתי ממליץ שתתחזקו ביחד ועם הזמן לדעתי זה יקרה באופן טבעי שתוכלו לדבר על זה, רק בלי ללחוץ ובלי לדחוק את השעה.

בינתיים- תפילה תפילה ועוד תפילה כי היא ממש לא היחידה ובעזרת ה' שה' יציל את כולם..

וואיהרמוניה
ללמוד איתה ביחד רעיון מדהים לא חשבתי עליו
אבל אני בספק אם היא תזרום היא לא תבין מה קרה לי תחשוב שאני על איזה סם😅
בדיוק היה יום כיפור...שמינייייייסט

את יכולה להגיד שהחלטת להתחזק

אפשר בהחלט לנסות!הרמוניה
אני אחפש משהו שמעניין אותה... אם אתה מכיר ספר מחזק אבל קליל, מצחיק אפילו, אני אשמח לרעיונות!!
תודה רבה!
הנה רשימה קטנה-שמינייייייסט

-"אומץ" של הרב בזאנסון. (ובכללי כל הספרים של הרב בזאנסון, חוץ מ"מסילת הקשרים" שהוא יותר עיוני.)

-"משיבת נפש" ר' נתן מברסלב , "עצות המבוארות" רבי שמשון בארסקי (קצת יותר כבד, אולי לא ככ מתאים..)

- "בגן האמונה", "בשדה יער", "בגן החכמה" הרב ארוש. פשוט ועממי 

- "מסע" הרב ארז משה דורון ובכללי כמעט כל הספרים שלו מתאימים 

תודה רבה! נתת לי רעיונותהרמוניה
״למה כל דבר צנוע הוא משעמם יותר??״אהבה.
כי זה לא הטבע שלנו, הטבע הוא פרא והוא חסר מעצורים ןהגבלות והתורה בהחלט מלמדת אותנו לשלוט בטבע, לשלוט ביצר.
שוב.
זה ה ט ב ע
היא ואת לא מוזרות, זה הגיוני וטבעי.

לדעתי הדרך לעצור היא לא לעצור, אלא להבין.
בן אדם שאת עוצרת אותן ממשהו הוא בדווקא ילך לדבר הזה, וכל שכן בחורה צעירה.
צריך ללמד אותה למה טוב לנו לשלוט על עצמנו. למה
מ ש ת ל ם לה לשמור על עצמה
במשפט הזה התכוונתיהרמוניה
שהיא כנראה התרגלה לראות לא צנוע ולכן זה הרף שלה וזה נורת אזהרה שזה לא ידרדר..
פשוט פתאום נפל לי האסימון שהיא מסכנה שיש לה אפשרות גישה לדברים כאלה ואנחנו צריכים להבהיר אולי בבית את הערכים שלנו מחדש, לכולנו
😥 זה אחד הדברים הכי עצובים...שושיאדיתאחרונה
אם היא בחורה של פילוסופיה, הייתי נכנסת איתה לשיחה עמוקה על זה...

אבל יש את הגיל הזה...

ואם.. אז כאשר שמתבגרים, יוצאים מזה לבד, בלי מאמץ, פשוט רוצים לצאת. ואין דבר העומד בפני הכח הזה.
עשיתם אקזיט של 100 מיליון דולרזיויק

מה הלאה בחיים?

תנסו להרוויח יותר?

תשבו במנוחה על התורה ועל העבודה?

תשקיעו במשהו טוב לעם ישראל?

אמתין עד סוף התוארבין הבור למים

בעו"ס, היינו לימוד תורה.

עד אז אגבש דעה עם בעלי, בטח נשקיע בלחיות היטב בכדי למות היטב

חשוב לא להתרגש

למה לך תואר?זיויק
נוח להיות בתוך מסגרתבין הבור למים

כשמאה מיליון דולר נופלים אל כיסי.

בנוסף לא מצאתי עדיין מי שילמד אותי את הדברים מפיו, ועליי ללמוד לפני שאצא לשדה.

קודם כלנקדימון
קרן מלגות לתחומים בהם אני רוצה יותר בוגרי ישיבות רציניים - שישבו ברצינות והתאברכו ואז החליטו ללכת לעולם המעשה - כדי שישפיעו במדינה. הייתי רוצה לסנות קרן שתהיה מסוגלת לספק להם תמיכה משמעותית כדי שילכו דווקא ללמוד תואר בלי (כמעט) דרגות פרנסה.
מסקרןזיויק
מה היית רוצה שילמדו לעשות? או להיות?
להשקיעמשה

הרבה יותר חשוב להרים מיזמים שיעשו את העבודה ויכניסו כסף אחר כך

מלתרום אותו ובעצם לאבד אותו.

בכללי אני מעדיף לתת דגים ולא חכות.

חכה מועילה בטווח הרחוק לאדם עצמו יותר מדגנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך ה' בשבט תשפ"ו 8:43

לא? 

ברורמשה

היה לי פעם סיפור עם עבודה משרדית קטנה שהייתה לי וחברה במצב כלכלי לא פשוט. בקיצור נתתי לה את זה נטו כצדקה וגם שילמתי קצת קדימה על עוד חודש כדי לעזור עם חוב ספציפי.

מפה לשם.

בחודש הראשון היה מעצבן והיא עשתה את זה לא כל כך טוב. בחודש השני עשתה את זה טוב. בחודש השלישי עשתה מעולה ממש.

החוב נגמר מזמן. היא עבדה שם עוד שנה והייתי מרוצה מהעבודה שלה. התבאסתי ושמחתי כשהיא עזבה.

התכוונת: לתת חכות ולא דגיםזיויק
נכון. טעות.משהאחרונה
כולם צדיקים פה?צאט
או שמישהו ראה הכוכב הבא?
הטלויזיה דלקה ברקע. ראיתי בערך חצי מהגמרפ.א.אחרונה
לא אהבתי את הביצועים 
עזרה!צאט

היי חזרתי לכאן אחרי שנה שלא הייתי פה🙂‍↔️

ובאופן אירוני הסיסמה הייתה שמורה לי אבל לא היה לי מושג מה השם משתמש😅 (די מצחיק שאדם לא זוכר איך קוראים לו אבל כן זוכר של אחרים)

כמובן שאין איך לאפס שם משתמש..

קיצור יש למישהו רעיון איך למצוא?

או שאולי אני פשוט יתחיל מחדש ותכירו את אני של עכשיו🙂

עדיף לפתוח דף חדש…פ.א.אחרונה

גם הפורום כיום אינו מה שהיה לפני שנה,

די דעך.

הרבה ניקים ותיקים התחלפו בניקים אחרים.  כנראה הרוב לא יזהו את הניק הותיק, גם אם היית יודע אותו.   

אםרועישםטוב

אם מישהו מטייל ומוצא פסל מלפני 3000 שנה, האם הוא צריך לנתץ אותו או למסור אותו לרשות העתיקות?

לתת השתחוויה קטנהצדיק יסוד עלום
במובן סמלי מסורתי
ברור שבכך יש איסור חמורארץ השוקולד

הערתי ברצינות אם הציניות פוספסה כדי שלא תצא תקלה

🤭טיפות של אוראחרונה

'באתי עדיך - האם הכרתני? הנני היהודי, ריב לנו לעולמים...'

לא זוכר. אבל לזכרוני גם אםקעלעברימבאר
גוי פוגם פגימה קטנה בפסל כדי לבטא שהוא לא מאמין בע"ז הזאת, אז הוא כבר יצא מכדי ע"ז ומותר בהנאה ליהודי.

חוץ מזה מי אמר שמותר לנפץ ע"ז שאינה שלך, ואולי לפי דינא דמלכותא כל ממצא שייך למדינה. וגם מי אמר שהוא ע"ז? והאם הולכים בזה לפי חזקה או לפי סימנים או לפי מה שאומר הארכאולוג?

ברור שמותר לנפץ עבודה זרה שהיא לא שלךאדם פרו+

"כי את מזבחותם תתצון, ואת מצבותם תשברון

ואת אשריהם תכרותון."

יהודי כלל לא רשאי להחזיק בפסלים

מבחינה ממונית הפסל לא שווה כלום

ונחשוב כאפר, כי צריך לשרוף אותו.

אתה מערבב שני נושאיםשלג דאשתקד

מותר להחזיק דברים שלא שווים כלום.

ולא בטוח שאיסורי הנאה אכן לא שווים כלום.

ובכל זאת אסור להחזיק פסל

שאלה מעניינתנקדימון

תציץ בפניני הלכה לגבי דין של ביטול עבודה זרה, ובחלוקה שבין בעלות יהודית לבעלות של גוי.

כאן הלכה ה - ביטול עבודה זרה של גוי | פרק י - איסור הנאה | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א וכאן הלכה ו - עבודה זרה של ישראל אינה בטלה לעולם | פרק י - איסור הנאה | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א

על פניו נראה שלא בטל מזה דין עבודה זרה, אם כי זה יהיה גם תלוי בשאלה האם הפסל נמצא באזור שהיה יהודי או לא. עכשיו באמת תהיה השאלה האם בכלל זה משהו שבידך לאבד או שאתה צריך לתת את זה למדינה. זו שאלה מעניינת מאוד.

צריך שאלת רב על כזה דבר. לא לנחש בעצמנו.

לא כדאי ללמוד הלכה מפורומיםטיפות של אור

אם זו שאלה רק לעיון - יש על זה מאמר בתחומין לו. המסקנה שלו לא לנתץ, כי עבודה זרה שאף אחד לא עובד היום בטלה מאליה. וגם אם יש חשש שהפסל היה של ישראל, זה ספק ספיקא - כי אולי הישראל לא השתמש בו לפולחן. ראה גם כאן:

הלכה ח - תיירות | פרק יב - בתי פולחן וסמלים | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א

אולי הישראל לא השתמש לפולחן?!נקדימון

זו אמירה מאוד מוזרה.

לאיזה עוד שימוש ישראלים החזיקו פסלי עבודה זרה? בזמן שעבודה זרה שולטת בכיפה, קשה לומר שהיו מי שהחזיקו דבר כזה רק לנוי.

השאלה אם אתה קובע לפי חזקה או סברה.קעלעברימבאר
השאלה אם סתם פסל שנמצא מה חזקתו.

אם חזקת רוב פסלים שהם לנוי. אז בשביל להוציא מחזקה יש כללים הלכתיים ביורה דעה

הוא כותב שהחוקרים אומריםטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך ב' בשבט תשפ"ו 18:14

שרוב הפסלונים של הישראלים לא שימשו לפולחן אלא למסחר או דברים אחרים

(יש על זה הרחבה במאמר אחר בתחומין יג. בלי קשר למאמר - אני שמעתי מארכיאולוגית שמתישהו הארכיאולוגים הגיעו למסקנה שהיו פסלונים שפשוט שימשו למשחק ילדים)

השאלה אם בהלכה הולכים לפיקעלעברימבאר
המחקר. והשאלה איך נקבעת חזקה.

אם יש 9 חנויות כשרות ואחת טרפה ונמצא בשר ביניהם, ושרלוק הולמס אומר שיש ממצאים מיקרוסקופים שזה טרפה, מה הדין?

למשל בתכלת, למרות הממצאים המחקריים, רוב הפוסקים לא פסקו שזה התכלת

את השאלות אנחנו יודעיםנקדימון
אם אתה רוצה להוסיף משהו לדיון, תביא תשובות
אולי בבית שנינקדימון
אבל ממצאים בבית ראשון בוודאי יהיו עבודה זרה גמורה.

אבל מעניין, אחפש לקרוא בתחומין

בכל זאת מצינו פסלים לנוי בבית ראשון, למשלקעלעברימבאר

התרפים שמיכל שמה במיטה של דוד.

או האריות בכסא שלמה.

גם בארכאולוגיה יש כזה דבר פסלים שהם בבירור לנוי. אני לא יודע לגבי הארץ, אבל בבבל היו הרבה כאלה בארמונות

הדיבור שם (של החוקרים) הוא גם על בית ראשוןטיפות של אור

(ואם התכוונת למה שהארכיאולוגית סיפרה לי בנוגע לצלמיות משחק - דומני שהיא התכוונה אפילו לא רק אצל יהודים, אלא בכלל)

וכן, המעשה הנכון הוא לפתוח הפניות 👍

נדמה לי שיש סיפור כזה בגמראשלג דאשתקד
על רבן גמליאל, שגרם לכך שהפסל יהיה של גוי והכריח אותו לבטל אותו.
יום המחרת שלכם - ראש חודש שבטזיויק

תרגישו התחדשות? או שגרה משעממת?

מה עושה את ההבדל?

אה.. וחודש טוב! 😊

בא לי לקנות ראש דשאהרמוניה

אולי היום בניגוד לילדות אני אצליח לטפל בו ויגדל לו קצת שיער

נעשה לו קוקיות, שיהיה בת

איך אומרים ראש דשא או ראשת?😉

ראשת? נשמע המצאהזיויק
סתם אני אומרת בגלל כל הדיוניםהרמוניה

"ראש אולפנה או ראשת אולפנה?" 

"ראש עיר או ראשת עיר?"

כן ראשת זה חארטה..

אפשר לומר ראשת. מלשון ראשה. כמו אבן הראשהקעלעברימבאר
לא שמעתי על זההרמוניה
נראלי המצאה של שמאלנים ממשזיויק
ראש מדשאהקעלעברימבאר
אניoo

מחבבת שגרה

היא לא חייבת להיות משעממת

בשבט יש יומולדת לעץ שלנו בגינה

שגדל בספונטניות מתוך דשא סינתטי

לא שזכרתי את זה

אבל האייפון בחר להציג תמונה שלו הראשונה להיום 

מרגשזיויקאחרונה
הייתם מוותרים על הקשיים שעברתם בחיים?זיויק
על מה שזה בנה בכם? לימד אתכם?
לרוב, מקשיים צוברים ניסיון, כישורים ומיומנויותפ.א.
מה הלוז שלכם במוצאי שבתות של חורף?זיויק
זה יוצא חצי יום לפעמים.
זה ברכהפצל🤫

יש הזדמנות לעשות סעודה רביעית, להוסיף אלפא ביתא פסוקי ברכה ופיוטים וכו'. הלוואי שאזכה לחצי ממה שאני מדבר בחצי מהפעמים. אבל לפחות יש משמעותית יותר זמן ויותר נחת לזה מאשר בקיץ. (וגם בקיץ זה ברכה כי יש הזדמנות יותר בנחת משמעותית בשישי להשלים שמו"ת ושיר השירים וכו' וכולי האי הלוואי )

יפה ממשזיויק
תודה רבהנחלת

שהעברת נושא. זה מאוד חכם. יישר כוח!

חודש טוב!

השאלה שלךנחלת

לגבי מה עושים במוצ"ש ארוך. זה היה כמו מים קרים על נפש עייפה  אחרי הדיונים של חרדים -דת"ל.

אה פספסתי טיפהזיויקאחרונה
חח

אולי יעניין אותך