ההריון הזה היה מלווה בהרבה חששות. הריון ראשון בחול, התנהלות שונה ורופא לא מוכר. כאן מקובל שהרופא הפרטי שמלווה את האמא בהיריון מגיע ללידה. אבל החלפתי רופא שבועיים לפני הלידה ועד הרגע האחרון לא ההיתח בטוחה שאני באמת רוצה אותו.
ההריון היה מלווה בסיפוליוזיס, סכרת הריון ומגרנות קשות. סיכמנו עם הרופא שבשבוע 38 נעשה זירוז כדי לא להגיע למצב של עובר גדול מידי.
שבוע 37 ויומיים חזרו לי המגרנות. לקחתי כדורים חזקים לכאבי ראש בבית ללא הועיל. התקשרנו לרופא ששלח אותנו למיון. לחץ דם תקין. תרופה לכאבי ראש דרך הוריד לא ממש הועילה והרופא הסתפק אם לנסות תרופה אחרת. אבל אז זה היה בעלי ששאל אם כדאי לנסות או להקדים את הזירוז. והוחלט להקדים את הזירוז.
ב 12 בלילה נבדקתי לא היתה כלל פתיחה.
ב 1 בלילה לפני שקיבלתי את הזירוז נבדקתי שוב היתה פתיחה של סמ. שאין לי מושג מאיפה צצה.
ב 3 בלילה ההיתי עם פתיחה של 3 סמ. מהבית חולים התקשרו לרופא שיבוא מהר שזה מתקדם יותר ממהר ממה שהם מצפים. תוך רגע הוא והמיילדת היו לידי. המיילדת עשתה איתי תרגילים לביסוס של התנוקת. היא ממש עזרה לי לשמור על נשימות.
ב 5 בבוקר כבר ההיתי עם פתיחה 5 סמ. המרדים הגיע והכניסו אותי לחדר לידה. ציפתי שתוך 3 שעות אני אלד.
אבל כאן התחיל הסיוט. ההיתי עוד כמעט 13 שעות עד הלידה. הפתיחה כמעט ולא התקדמה. התינוקת לא ירדה.
המיילדת לא נתנה לי להשאר במיטה הרימה אותי חייבה אותי לעמוד ולעשות תרגילים. ההיתי מותשת, סבלתי מבחילות והקאות.
12 בצהרים ואני עם פתיחה 7...
המיילדת היתה מקסימה, היא עשתה גם תפקיד של דולה. עודדה תמכה. אין לי מושג איך היא לא קרסה.
מגיעים לפתיחה של 8 והנסיכה עדיין לא יורדת.
הרופא מכניס יד ואומר לי ללחוץ- אין לי מושג איך אבל הוא הצליח להוריד את הראש שלה.
הלידה ממשיכה להתקדם.
מגיעים לפתיחה 10- 4 בצהרים אנחנו מותשים.
מושיבים אותי על כסא לידה. הרופא ישיבה מזרחית מקדימה. המיילדת תומכת מאחורה.
הרופא אומר בצחוק- ההיתי חושבת ש2 לחיצות והגברת בחוץ אבל למדתי בלידה הזאת לשתוק.
וכן, היה צריך קצת יותר מ 2 לחיצות. וגם נקרעתי...
אבל אז היא יצאה... מהממת ומושלמת והראש שלה כל כך קטן שאין לי מושג למה לקח כל כך הרבה זמן (הגדול נולד קילו יותר ממנה...)
העבירו אותי מיד למיטה. התחיל דימום משמעותי- אז קיבלתי תרופות חזקות יותר.
וכאן, יש סוג של גזיה שבקשו ממני ללבוש מיוחד ללידה- הכניסו לי אותה שם לבפנים כשהבגד מחבר אותה והיא התחילה לנוק תוך כדי שעשו לי תפרים. זה היה מהמם.
וכן, אני מדלגת כאן על ההקאות רגע אחרי ועל הכאבי גב ועל זה שאני עדיין חושבת שזו לידה אחרונה. אבל לחלוטין היה שווה את זה...