ויש לך כל כך הרבה לשחק עם הדברים כדי לשפר את ערכי הסוכר שלך.
בוקר: תורידי סוכר, ואם את שותה עם חלב- תעברי לשמנת 38%, *לא* של תנובה.
חלב הוא סוכר זמין, ועם סכרת צריך להמנע מסוכר (לכן גם להוריד את הכפית סוכר לגמרי).
בוקר2: לחם זו פחמימה שלחלק היא בסדר ולחלק לא. את צריכה למדוד אחרי זה ורק אז תדעי אם זה בסדר לך או לא. תוודאי שזה 100% קמחים מלאים, ותוסיפי שומן כלשהו.
ביניים:
יוגורט ופרי זו פחמימה. תוותרי על אחד מהם.
ביניים2: פריכיות אורז זה ממש בעייתי. אורז לא טוב ללא מעט נשים, ואורז מעובד ומנופח זה עוד יותר בעיה.
ארטיק לייט: או שזה עם סוכר או שזה עם תחליפי סוכר בעיתיים גם כן (מלטיטול, למשל, שזה מה שיש שם, ככול הנראה, מתרגם לסוכר בגוף שלנו וזה בערך כמו לאכול ארטיק רגיל).
בכל מקרה, זה לא מאוזן. את צריכה להוסיף שומן.
צהרים: קוסקוס בעייתי ללא מעט נשים. כנראה שעדיף לוותר על זה וחעבור למשהו אחר. אבל זו ארוחה מאוזנת בסהכ.
ביניים: להוסיף שומן עם הפרי (אגוזים/שקדים/חמאת בוטנים/טחינה)
ארוחת 8: שוב, לוותר על פריכיות אורז ולהוסיף שומן וחלבון.
10:30: נראה סבבה.
זה נראה שאת צורכת יותר מידי פחמימות. בגדול, אמורות להיות שלוש ארוחות גדולות ו2-3 ביניים.
כל ארוחה עיקרית: פחמימה, ירקות, חלבון ושומן. 30 גרם פחמימה.
ארוחות ביניים: שומן ופחמימה. 15 גרם פחמימה.
אני לא הייתי אוכלת ארוחת לילה (שהיא בגדר ביניים) אבל לרוב נשים שאוכלות אותה אוכלות ארוחה קטנה, ובעיקר שומן.
דרך מדידה של פחמימות: תסתכלי על הרכיבים של כל מוצר ותבדקי כמה פחמימות יש ל100 גרם, ואז תבדקי כמה גרם מוצר את יכולה, שיש בו פחמימות בהתאם לארוחה 30/15.
תורידי סוכר. לגמרי. ובלי תחליפי סוכר מלבד סוכרלוז ואריתריטול. כל שאר תחליפי הסוכר מתרגמים לסוכר בגוף שלנו.
בלי פריכיות אורז. זה ממש לא מומלץ.
אני לא רופאה, אבל הייתי עם סכרת היריון בעצמי וקראתי הרבה (המון מידע שיש לי מגיע מקבוצת הפייסבוק היריון מתוק-סכרת היריון). אז כל מה שכתבתי פה הוא לא המלצה רפואית.