גזענות.אימוש ל3
חברה הכי טובה של ממוצע אתיופי. הבן שלי, בן שנתיים, אמר לה משהו שאני מתביישת לומר אבל בגדול הוא אמר שהוא "לא רוצה שהיא תהיה בבית בגלל הצבע". באמת מצב מביך, מעציב ולא הבנתי מאיפה הוא למד את זה. הסברתי לו שככה לא מדברים וקצת כעסתי אבל הוא המשיך להגיד דברים ממש לא יפים. בסופו של דבר ביקשתי ממנו לומר סליחה והוא חיבק אותה. ביום שלמחרת חברה שלי לא דיברה איתי ולא ענתה לשום הודעה. אחרי 3 ימים היא חזרה אלי ואמרה שהיא פשוט ממש פגועה.. היא לא פגועה מהבן שלי אלא ממני. על כך שלא הבנתי את רמת הכאב שהיא חווה ביום יום בתור אתיופית. שביום אחר הבן ידבר ככה ליחד אתיופי אחר (למרות שלקחתי את הנושא ברצינות ואעשה כל שביכולתי לחנך דור הגון וערכי יותר) שבגלל שרוב הקהילה שלי לבנה, לעולם לא אבין אותה. השיחה הסתיימה בכך שהיא פגועה ושום דבר ממה שאמרתי לא עזר. היא כרגע לוקחת הפסקה מהקשר שלנו ולא מדברת איתי. היא החברה הכי טובה שלי וכואב לי הלב. אני לא רוצה לאבד אותה.. בבקשה עזרה.. האם זה לגיטימי מה שעשיתי? האם הייתי צריכה להתנהל אחרת?
אני חושב שהיא משליכה עלייך הרבה יותר מידי דברים.תורם דם

הבן שלך כולה בן שנתיים- מה הוא יודע מהחיים שלו?
הוא שמע את זה ממישהו ולצער כולם זה נטמע בו.

מבין שהיא פגועה, אבל אני חושב שהיא מענישה אותך על לא עוול בכפך.

אני חושב שפעלת מצוין, וכרגע פשוט לתת לה זמן להירגע ולהבין שהיא טעתה.

תודה על החיזוקאימוש ל3
בשמחה. תודה לך על השיתוף.תורם דם

היא לגמרי הגזימהפשוט אני..
ירדתי פעם עם הבן שלי למעלית, ונכנס אדם מאוד מאוד שמן. הבן שלי אמר לו ''וואי אתה ממש שמן!''.

כמובן שרציתי לקבור את עצמי באותו הרגע, ביקשתי סליחה מאותו האיש ונתתי לבן שלי שיעור בדרך ארץ.

לצערי לילדים לא תמיד יש טאקט, זה מה יש, ובאותה המידה ילד יכול להגיד דברים פוגעים על מרכיבי משקפיים או נמוכים או גבוהים או אנשים עם קול גבוה או כל דבר אחר. ממש לא צריך לקחת את זה ללב.
תכננתי להגיב לפותחת, בטעות שרשרתי לא נכוןפשוט אני..
נכוןפרצוף כריתאחרונה
זה לא אשמתךפרצוף כרית
לא אשמתך
כנראה נושא רגיש אצלה
צריך להגיד לילד בפניה שזה לא נעים להגיד כך ומאיפה הוא למד את זה וכו' כדי שהיא תראה שאכפת לך
ובאמת לשבת איתה לשיחה ולהגיד בכנות שאת בשוק שהוא דיבר כך וממש כואב לך, וברור שאת לא בעד
ולהדגיש כמה היא חשובה לך וכו'
זה בדיוק מה שעשיתיאימוש ל3
העניין שהבן שלי עשה את זה כבר פעמיים. יש בה הרבה כעס ותסכול מהגזענות- ובצדק! כנראה שזה באמת יוצא עלי..
למה באמת הוא לא רוצה אותה בבית?חמצוצית
אולי ילדים שלה מציקים לו?
אין לה ילדים. זה נטו בגלל הצבע.אימוש ל3
עם חברות אחרות שלך הוא כן זורם?בארץ אהבתי
לפעמים פשוט לא כיף לילד שמישהו אחרת מדברת עם אמא שלו, כי זה לוקח לו את הצומי. אולי הוא סתם ניסה למצוא תירוץ?
תמתיני מעט.....פרצוף כרית
תמתיני זמן....
היא תירגע ותשוב לחברות איתך....
אם יש לכן קשר חזק זה לא מה שיפריד ביניכן....
אולי תתקשרי אליה לאחר שבוע ותקני לה מתנה / תכיני עוגה או משהו שיחמם לה את הלב?
אני פשוט אצטרך לחכות..אימוש ל3
אנחנו צריכות לגשר על הרבה פערים. לי יש 3 ילדים ולה אין בכלל. קשה לה להבין את העומס שאני נמצאת בו. אבל אנחנו תמיד משתדלות לדבר ולגשר.. מקווה שגם עכשין נצליח..
יתכן שבאמת יש קשר רבפרצוף כרית
שקשה לה שאין לה ילדים
ובנוסף הגזענות
ברור שזה מכאיב לה

בעז'' ה שיהיו לה ילדיםבקרוב אמן!
מאמינה ובטוחה שאם תבואי אליה בקטע לבבי וכמה שהיא חשובה לך כחברה, אפשר גם מתנה/מאכל, היא תשמח מאד! יתכן שהיא אפילו מחכה ומצפה לכך!
בן שנתייםהעני ממעש
לא מצופה
ולא ניתן ואין צורך, לעשות רשי תוספות

זה הגיל ואין מה לדרוש ולחקור

בתור הורה, שיקול אישי אם ומה לשדר לכזה אירוע

היא פגועה ובצדק. מצד שני אין לך אשמה ואין לך מה לעשות.
בתקווה, המצב יתקדם לאחר זמן והיא תירגע ותוכל לדייק

כמו תמיד, אירועים שמתגלגלים לפתחינו יכולים לדרוש מאיתנו חשיבה מחודשת
נשמע ליתהילה 3>
שזה כאב שקיים אצלה מפעם וזה בסדר שזה כואב.עצוב שכך ילדך התנהג, יופי שדיברת איתו ושהתנצל.
יכול להעות שזה מדי כואב לה...
הייתי מכינה איתו משלוח עם בקשת סליחה בשבילה ושולחת הודעה שאת מבינה שזה כואב והכי מבקשת סליחה ואוהבת אותה וכו
וגם תביני אם היא צריכה זמן כדי לחזור לקשר למרות שזה קשה לך.
..:))))

ממש הגיוני בגיל הזה להתייחס לצבעים וכאלה, עדיין אין תפיסה מורכבת

זה לא שמשהו בחינוך שלך בעייתי

אחיין שלי בן שנתיים מפחד מאנשים בלונדינים למשל כי הוא לא מכיר את זה

אולי תנסי לתת לה את הדוגמה הזאת, שתבין שזה לא נגדה

ויכול להיות שזה הציף לה דברים אחרים? אולי תשאלי אם יש עוד דברים שקשים לה בקשר שלכן

הטיה על רקע גזע קיימת אצל מרבית הילדיםshaulreznik
אני לא חושבת שצריך לקחת את זה יותר מידי ללבחושבת בקופסא

לילדים קטנים פשוט אין טאקט, זה לא משהו שנולדים איתו, צריך לפתח אותו.

חלק מהפיתוח זה ניסיון וטעייה בלראות מה בסדר להגיד באיזו סיטואציה, אין סיבה להלביש על הילד כל מיני אידאולוגיות מרושעות כשזה ברוב המקרים פשוט חוסר טאקט.

כמו שאם הוא אומר שהוא לא רוצה שיהיה לו בבית מישהו בגלל הקרחת, אפשר להבין שהוא אנטי-קרחן או משהו כזה, הוא פשוט לא יודע ולא מבין כלום.

מה שצריך לעשות לדעתי זה פשוט להבין למה הוא חשב שזה הגיוני לומר את זה ופשוט לתקן את הטעות שלו. אולי הוא חשב שצבע עור זה דבר מידבק והוא נבהל, אולי איזו הנחה מוזרה אחרת, לא משנה מה הוא חשב, מסבירים שזה לא נכון, וזהו.

אין סיבה לעשות מזה עניין ולתייג אותו בתור גזען.

מוסיפה למה שאמרו כבר5+
שלא צריך לשאול ילד בן 2 מאיפה הוא למד את זה. לילדים בגילאים קטנים יש פחדים שאנחנו כמבוגרים לא תמיד רואים כהגיוני.
אצלינו בישוב לצערי, אין אף משפחה ממוצא אתיופי וכשהבן שלי ראה לראשונה אתיופים הוא נכנס ללחץ, למרות שהסברתי לו שהם בני אדם נחמדים והכל בסדר, וגם יש לנו בבית ספרים עם ציורים של אנשים ממוצא אתיופי, לקח לו הרבה זמן לרדת מהעניין, כשהוא גדל קצת, הפסיק לפחד מאתיופים. הוא גם פחד מחיילים במדים תקופה מסויימת. אז זה ממש לא קשור לגזענות.
אני מבינה גם את החברה, זה ממש לא נעים לבא למקום שילד קטן רואה בך זר דוחה/מפחיד וכדו', כל אחד היה נעלב נראה לי. במיוחד אם זה קורה לה בעוד מקומות אז כשהיא באה לחברה היא מקווה למצוא בטוח ונח ולא להפך.
כדאי לנסות אולי לבא אליה בלי הילד ולהגיד לה מה שאת מרגישה, כמה את רוצה להמשיך בקשר וכמה היא חשובה בחייך.
להסביר גם שילד בן שנתיים מדבר הרבה שטויות ולא צריך להתייחס.
אולי זה ישפיע עליה.
לילד אולי אפשר להראות תמונה שלה מידי פעם ולהגיד לו: אתה יודע שזאת חברה של אמא? כמו שלך יש חבר .... , זאת חברה שלי. ואולי הוא יתרגל בסוף. לבן שלי שהיה קצת יותר גדול סיפרתי על איך האתיופים באו מארץ רחוקה והראתי לו בספר שיש לנו בבית ציורים של אתיופיה והעלייה וזה מאוד הרשים אותו.

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מועדון מאמא דילmama273

🌸 מאמא דיל – דילים שאמא באמת צריכה! 🌸

כאמא ל5 ילדים בגילאים מגוונים, אני יודעת כמה אנחנו מחפשות לחסוך – בלי להתפשר על מה שחשוב באמת לילדים ולבית.
בדיוק בשביל זה פתחתי את מועדון מאמא דיל 💕

ערוץ שבו אני משתפת כל יום דילים שווים – כאלה שאני גם קונה בעצמי 👶🛍️

✔️ מוצרים שימושיים לבית ולילדים
✔️ מחירים משתלמים באמת
✔️ חוסך זמן וכאב ראש
✔️ רק דברים שעושים חיים קלים יותר

📲 להצטרפות לערוץ הטלגרם

📩 לא בטלגרם? אין בעיה!

אפשר להירשם ולקבל סיכום דילים מרוכז למייל (כפעם בשבוע):

👉 להרשמה במייל

מאמא אחת לשנייה – בואי לחסוך חכם 💕

מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך