אורי אורבך תוקף את בנ"ע - ודעתכם?אוסנת

ח"כ אורי אורבך (הבית היהודי) תוקף את החלטת בני עקיבא להחרים את השתתפותה באירוע הזיכרון המסורתי לזכר לוחמי שיירת ה-ל"ה בגוש עציון.

אורבך אמר הערב "חניך המקפיד שלא לשמוע שירת נשים, יקפיד על עצמו. הבעיה בהחרמת הטקס החשוב היא בהפיכת הנושא של שירת נשים לחזות הכל ולדגל מזוייף של הציונות הדתית". לדבריו, "בני עקיבא לא צריכה להיגרר לפינות המעדיפות את הבדלנות על פני הקירוב שמבטא הטקס החשוב וגוש עציון כולו".

הערב דווח כי תנועת הנוער הציונית-דתית הודיעה כי היא מבטלת את השתתפותה באירוע הזיכרון המסורתי הנערך זו השנה השלישית לזכר לוחמי שיירת ה-ל"ה בגוש עציון. זאת, בשל העובדה כי בתום הצעדה המסורתית אמורה הייתה להופיע להקה צבאית - בה נוטלות חלק גם בנות. בתנועה סירבו שפעיליה יקשיבו לשירת הבנות.

במכתב מיוחד ששיגרו חברים בתנועה למועצת גוש עציון נאמר, כי חניכי התנועה ייעדרו השנה מהטקס. התנועה כתבה כי משרד הביטחון מנסה לכפות את תכני הטקס על כול המשתתפים וכי "לא ניתן ביטוי לרוח תנועת בני עקיבא, שחניכיה הם הרוב הבולט".

באיזה צד אתם?

[ולי יש רק תמיהה: מה זה בדיוק "צוות הווי"? 10 בנות ובן לקישוט...

והאם בנ"ע לא ביטלו את ההשתתפות כי גם כך הכל נדחה עקב הגשם, וזה מסובך להתחיל להוציא את כולם במועד אחר]

למה אנחנו צריכים להביע את דעתינו אם לא בקשו אותה?קוגל ירושלמי
אבל בעצםקוגל ירושלמי
משום מה אני נוטה להסכים לו.

כי אני ביקשתי אוסנת
וכי אנחנו שואפים להיות אנשים פעלתניים ועצמאיים, לא פסיבים מרובעים שרק אומרים להם מה לעשות כל היום.
"קול באישה ערווה" זה הלכה ולא עוד משפט עיתונאno name102
 זה הסיפור!
כול הכבוד לבני עקיבא ששומרים על ההלכה בצורה ברורה בלי התיפיפיות!
חלאאס, עברנו את היחצנות המזוייפה שבגללה נמנעים מלשמור על ההלכה!
אני דתיה לאומית גאה, משתדלת לשמור על כל המצוות בלי לוותר על הקלה בינהם!, אני לא חושבת שאני צריכה להתיפיף עבור אפחד בעולם!!!!
זה מה שה' ציווה אותנו וכך נעשה.
אנוחנו דוסים, מתנחלים גאים!!!
לא יודעהרועה
אני לא מכיר את הסיפור מקרוב,אבל נראה לי שיש דרכים יותר טובות לפתור את זה אבל אולי לא. 
ולגבי הסוף הצוות הווי הוא כולו קישוט ואין בו בכול מקרה מצב של בת ששרה לבד.
אם ההלכה היא לא הדגל של הציונות הדתית....יהודי מרמ"ג
אז למה היא נחשבת דתית?
כי היא דוגלת בהלכה ולא בפרנויה מטומטמת מבנותהרועה
ובהלכה יש מקום לפתרונות אחרים לפני בריחה.
נכון, אבל ברור שאסור לשמוע את האשה....יהודי מרמ"ג

אבל זו קבוצה.אלישע בן אבויה
אם זה כמו הלהקה של הרבנות אז יש סולו לכל זמרהרועה
ואז זה בעייתי, אולי באמת היה אפשר להתפשר על זה שלא יהיה סולו של בת אם לא להוריד את זה לגמרי, או שאפשר לחתוך לפני.
לדעתי-אורושקוש
יש משו במה שהוא אומר..
ותאמת כולנו יודעים שגם בציבור שלנו וגם בבנ"ע יש את אלה שכן שומעים אישה שרה..ולא נדבר על איזה שירים...

אבל אני חושבת שכן צריך שיתחשבו בנו קצת וינסו למצוא פתרון לזה..

פתאם לבנ"ע כ"כ חשוב הענין בנים בנות???האחת והיחידה!!
נכון!^ באמת פתאום כ"כ אכפת להם???אורושקוש
יאללה גם כן אתם.. תפסיקו להוציא שם רע!!מיטל
ובני עקיבא כן מקפידים על שירת נשים ..

אז נכון יש פעילות מעורבת.. אבל כל השאר נפרד!!

אז מי שלא בבני עקיבא- שלא ידבר

וסורי על ההתפצות. אבל חאלס.
אני בבנ"ע..אורושקוש
ומצטערת, עם כל הכבוד להם,ויש כבוד בקטע הזה הם לא משו בכלל..
אני מבחנתי לא מרגישה שבנ"ע עושה משו טוב לחברות שלי חוץ מזה שנפגשים כולם ביחד..
זה רק הורס הקטע הזה שיש בנים ובנות ביחד. הורס.
הורס את כל הדברים הטובים..
אני לא בעד חברה נפרדת לגמרי. אבל ממה שאני ראיתי בשני סניפים שהייתי וממה ששמעתי כמעט בכל מקום אותו דבר..זה לא הולך ככה. שמים בנים ובנות ביחד ומצפים שיצא מזה טוב..מה לעשות שנולדנו עם יצרים?!
מצטערת נמאס לי כבר.
יכול להיות שטוב שהם החרימו את זה אבל כדאי שישימו לב למה שוקרה כל הזמן בבנ"ע..

סבבה..מיטל
והיית פעם במסע שבהופעה שרו בנות?

היית במחנה שב-ODT הבנים ובנות היו ביחד?

ראית על פרוספקט לנטיעות תמונה שלבנות לא צנועות??

אז נכון, הפעילות מעורבת.. אבל על נגיעה, עיניים, אוזניים - כן, בנ"ע בתור מוסד, שומר! !
נכון..בנ"ע בתוראורושקוש
מ-ו-ס-ד שומר.
אבל מה לעשות שהיום יש יצרים מאוד גדולים והחניכים הפשוטים לא ממש עומדים במה שבנ"ע בתור מוסד עומד.
אני חושבת שצריך לראות מה עושים עם זה..אי אפשר שבנ"ע ישמור על דברים כאלה אבל בפועל מה שקורה לא משו..
צריך להבין את זה. יש המון פיתויים היום והיצרים רק גדלים. אז אולי טוב שהם החרימו את הטקס אבל זה לא יכול להגמר כאן. יש הרבה מעבר לזה.
ושוב אני מדברת בתור אחת שבבנ"ע ואני יכולה להגיד לך שלא רציתי להיות שם בכלל כי ידעתי שזה יכול לקלקל אותי אבל חברות שלי פירשו את זה כאילו שאני רוצה להתרחק מהם אז באתי לבנ"ע..
יקירתי אני מחזיקה ממךבשמחה תמיד_בת
קשה מאוד לפתוח את העיניים במקום שהנורמה היא בנים בנות יחד והכל, ממש מחזיקה ממך!
לא חייב להגיע לבני עקיבא רק בגלל החברות, הצעה ידידותית ממני תלכי חזק עם העקרונות שלך ותשאירי את בני עקיבא בצד, תגיעי רחוק בע"ה.
אין צורך להחזיק ממני...אורושקוש

ואני לא נראה לי אעזוב עכשיו.. בסכ"ה יש לי כוח אז כדאי שאני ישאר לתרום ולנסות לשנות מה שאפשר..

אני חושבת...מ.מ.
כן, ההלכה באה לפני הקשר עם החילונים.
אין עניין להתפשר על הלכה כדי להראות שאנחנו חלק מעמ"י.
נכון יש מקומות אחרים שצריכים שיפור. אבל כל הכבוד לבנ"א הפעם שהם הולכים עד הסוף עם ההלכה גם אם זה לא נראה לכמה ח"כים בכנסת.
גם אני יכולה להראות את ההלכה כאילו יש בה בעיה, אנחנו לא צריכים להיגרר אחרי כל אימרה של ישהו מפורסם...

בני עקיבא לא צריכה להיגרר לפינות המעדיפות את הבדלנות על פני הקירוב שמבטא הטקס החשוב וגוש עציון כולו

כן!!! אנחנו מעדיפים להגרר לפינות בדלניות שמתאימות להלכה מלקרב שלא ברוח ההלכה!
בני עקיבא מוציאה מאות חניכים לצעדת ה-ל"המיטל
ועושה טקס יפה ודתי משל עצמה.. אני לא רואה למה הם חיביים להשתתף בטקס..
באמת שאלה טובה!רבקה...
יש עניין בטקס עם כולםהרועה
אסור שבני עקיבא תעשה לכל אירוע גירסה שלה, בני עקיבא צריכה להיות חלק מהעם.
חלק מהעם, לא בכל מחיר.יורבית
יכוליות שיש לזה היתרים מסויימים-- אבל מדובר פה על עניין עקרוני, ומאד הרשימה ושימחה אותי התגובה הזאת, כי בתור תנועה שמחנכת לערכי התורה אתה פשוט לא יכול להתעלם מזה. השתתפות בצעדה היא הצהרה- שמבחינתנו זה בסדר..
אולי שכל אחד יעשה מה שהוא רוצה, אבל לא בשם התנועה.

ואור מתוקה [וכל השאר ]- יש מילה כזאת, ת-ה-ליך.
כן. ב"ה בנ"ע נמצאת בתהליך, ולכן היא עושה דבר כזה- שלפני 10 שנים אפילו לא היו חושבים על זה.. אז עדיין לא הגענו למצב האידיאלי, ובאמת יש הרבה בעיות [ותחשבי שאת מדברת- ואת בסניף שנחשב נפרד- אז מה קורה בסניפים אחרים?..] ברור שיש המווון במה להשתפר, אבל עדיין זה יהיה ממש לא הוגן לבטל את ההתקדמות העצומה שקורה פה, בגלל שעוד לא הגענו למצב האידיאלי.
[ולהגיד ש"פתאום" שלבנ"ע כ"כ חשוב מבנים-בנות, זה לחיות בסרט. אחד הנושאים היותר מדוברים, לפעמים יותר מדיי..]

בב"ח לתו"ע.
|מפוצל"ש|
הי, y.s. יותר בעדינות..שיראל.
לדעתי זה לא נכון מה שאורבך אמר אבל אם אין קטעי סולו והן באמת שרות במקהלה ובלבוש צנוע אפשר לשקול זאת שוב (ובלי קשר-אם יש בנים זה לא טוב כי זו שירה מעורבת וזו עוד בעיה..).
לא הבנתי..שיראל.
ועוד משו שנזכרתי-
לפני כמה זמן אמרה פה מישי בשם איילת על אודישנים לשירים לאיזה תחרות שירה לכל בנ"ע העולמי.
אז מה באמת קרה שפתאום חשוב לבנ"ע שחניכיה היקירים לא ישמעו שירת נשים?
אם חברה שלך פתאום תלך עם חצאים ארוכה- תכעסי?מיטל
[למה לא לפורום בנ"ע? ככה סתם יבש שם..]נעמה*
יש גם בפורום בנ"עלולה=]
רק ששם אפחד לא מגיב
כי יש כאן גם אנשים שהם לא, וזה יותר מעניין ככה..הרועה
תומכת בבנ"ע-ממשצוויג^^
ונכון כל מה שאמרו פה ש"מה זה פתאום מפריע להם" וכו'...
ואולי זה לא היה הבמה הנכונה לעשות את זה    (לוידעת מה הלך אז אני לא אביע דעה בעניין)

אבל ב"ה סופסוף הם מעיזים להרים בגאון את דגל הציונות הדתית (לא שעד עכשיו הם התבייישו בדתיות שלהם עד כדי כך אבל היה חסר משהו מהותי -לפחות מנק' המבט שלי - שהוא ללכת עם הדגל הזה עד הסוף ולהדגיש את מה שחשוב לנו)

אני אישית אריאלניקית לחלוטין (אם טרם עליתם על זה...) ותומכת בהקצנה הרבה יותר (כמו להפריד את רב הסניפים-בהם זה אפשרי ולא יפגע (וזה אפשרי-לא סתם כסיסמא!!....) אבל מבינה נראלי תעמדה והתחברתי ממש...
מה בדיוק הדגל של אריאל?אלישע בן אבויה
בס"ד

הפרדה, הפרדה, הפרדה, הפרדה. צר לי, אבל לא רק שגילוי עריות הוא לא העבירה היחידה בתורה, הוא גם לא העבירה הכי חמורה בתורה. תמשיכו להפריד, ולחשוב רק על הנקודות הצרות שלכם. בינתיים ייצאו מכם עוד ועוד אנשים שכל מי שלא יהיה צר כמוהם יהפוך מ'הרב' לסתם 'אבינר', 'שרלו', 'ליכטנשטיין', 'שך', 'טייטלבאום',  ('אברהם ישעיה' עוד לא שמעתי, אבל מן הסתם אם היו שומעים שאמר שבימינו אין דבר כזה אפיקורסים וכולם תינוקות שנשבו..) 'משה בן נחמן', 'הכופר ההוא שכתב את ה'מגילת אסתר' על הרמב"ם'. ובקרוב, במהדורה מוגבלת - 'ליאור', 'מלמד'. ברגע ששני הרבנים ייצאו נגד ביזוי תלמידי חכמים שנעשה, כביכול, בשמם.

ולסיום, שאלה לy.s: אם נביא אומר שהקב"ה צוה להיכנע לערבים, מה העונש הראוי לאותו נביא?
אין לי כח לקרוא את כל התגובות...אבל דעתי-~~אני~~
 אני די מסכימה עם אורי אורבך. עם כל הכבוד לבני עקיבא, בסניפים המעורבים שלהם מן הסתם יצא להם (לבנים) לא אחת לשמוע קולן הערב של בנות שבטם. (מלשון שבט, לא המכה רעהו בשבט בפרשת משפטים אלא שבט בבני עקיבא). אי לכך ובהתאם לזאת אינני סבורה שראוי לעשות ה'שירת נשים' הלזו עניין כה רב, מה עוד שישנם דברים יותר מוכרחים כגון להראות מסירותם ולהשתתף בצעדה המוזכרת לעיל. דבר פעוט שכזה - שירת נשים, שבו עומדות להן בניחותא כמה נשים רחמנא ליצלן ושרות בקולן הערב כעורב מכרכר אינה צריכה להפריע להם, ועוד יותר באם דוגלים המה בתנועה הציונית הדתית העושה כל שביכולתה ע"מ להשתלב בתוככי החברה ולהראות אידאליה וציונותה עם כל הקשיים (כמו מעורב למשל). בנוסף לכך אינני מבינה מדוע לפתע הם נזכרים ששירת נשים תביא עליהם אסון ומשום כך כדאי להתרחק משם כ"כ וכו', ואין הם מבינים שכל הקטע בשירת נשים הוא לראות את האישה, וזה מה שרוב הסניפים עושים תדיר פעמיים בשבוע בשבט שלהם...
ולסיכום- אין שירת נשים נוראית וזוועתית יותר מכל דבר אחר ואין זו סיבה שלא לקחת חלק ולבצע המוטל והמצופה עליהם בדברים שכאלו כגון צעדות למיניהם. המדקדקים שבהם יביאו אטמי אזניים ויאטמו אזנם. העוד יותר דקדקנים יקשיבו לשירתן עם מעוות קול וידמיינו פרצופן כשל מפלצת, שערה ירוק גם גוני צבעי נזלת וענייה ורודות בוהקות עם נצנצים וכל רצונה רק להשמיד ולהרוס ולמגר ולשבת כל חלקה טובה ע"י קולה הצורמני והנוראי. דעתי היא שדווקא עתה הם צריכים להראות כיצד הם הולכים אחרי אידיאליהם ברוב עוז גם כאשר יש כמה נשים ששרות. אין זה אמור להפריע להם לדבוק במסירותם ואידיליהם!
שבת שלום ומבורכה =]
רעות ומיטל-שיראל.
רעות-זה שבנ"ע היא תנועה של עם לא אומר שהיא צריכה להנמיך את עצמה לרמה של העם אלא להעלות את העם לרמה טובה..
מיטל-אני לא כועסת עליהם שהם שינו.להפך,אני שמחה..רק זה קצת מתמיה..

אריאל זה לא רק הפרדהשמחה ואמונה
וצניעות זה אולי הגורם העיקרי להרבה מהבעיות של עמ"י..[נכון שיש עוד בעיות,וצניעות נמצאת ברשימה].
אם אריאל היו מסתגרים לא הייתה להם תנועת נוער.. זו תשובה ממש מרוחה לומר שהם מסתגרים.. ממש כמו לומר שהחרדים מסתגרים.. לא עושים כלום חוץ מלדאוג לטריטוריה שלהם... יצחק אבינו לא היה "צר"? חיקוי של אבא שלו לא עשה שום דבר מיוחד..[כביכול]

כן, זה מה שיצחק אבינו מייצגאלישע בן אבויה
בס"ד

אבל צריך לעשות את זה במידה.
והמידה הזאת צריכה להעשות בצניעות,שמחה ואמונה
כי אם אין צניעות אין קדושה, ואז ליצר יש מקום טוב..
אולי מישהו יעשה טובה לאנושותgolani
ויעשה עבודת מחקר קטנה על נושא שירת נשים ויעלה אותה לפה? זה נושא שמעסיק יחסית הרבה את הפורום.
המתחיל במצווה אומרים לו גמור..שיראל.
אתה הצעת תעשה אתה..
אולי המישו הזה תהיה אתה???אורושקוש
זה יחסית פשוטהרועה
בעיקרון אסור, ההיתרים הם אם אתה לא מכיר את הזמרת ולא רואה אותה, או אם היא לא שרה לבד, ההיתר השני יותר דחוק והוא לא לכתחילה אלא אם יש סיבה להתיר.

שו"ת מאת הרב שרקי בנושא:

שירת נשים

י' בחשון, ה' בטבת תשס"ז, י"ט בתשרי תשס"ח

שאלה 1:

רציתי לדעת מהם האיסורים שנפסקו להלכה בנושא שירת נשים כי ראיתי הרבה מנהגים ולא ברור לי מה ההלכה ומהן חומרות.
1. האם מותר לשמוע שירת אישה כאשר אינה נראית (ברדיו לדו')?
2. האם יש הבדל אם זו שירת אישה אחת או מס' נשים ואם יש חשיבות למס', אז כמה נשים זה המינימום?
3. האם מותר לאישה להצטרף לשירת גברים (לדו' בערב שבת) ואם כן - אז כמה גברים זה המינימום?
4. האם מותר לשמוע שירת אישה שנפטרה? - כגון נעמי שמר ז"ל.

תשובה 1:

אין שום משמעות הלכתית להכחנה שערכת בין הלכה לחומרות. ההלכה היא מה שהרב שלך פוסק. אם הוא פוסק להיתר. אז מותר, ואם הוא פוסק לאיסור, אז אסור. נכון שבנושא זה יש כמו בכל הלכה, דעות שונות. אם אתה שואל את דעתי, אומר: 
1. ברדיו, מותר אם אינך מכיר אותה אישית. 
2. יש הבדל בין אשה אחת לכמה נשים, אך אין להקל בזה לכתחילה. רק אם נקלעת למקום שבו שרות הרבה בבת אחת, או לכתחילה אם יש סיבה חינוכית, מותר. 
3. אסור. בערב שבת, כלומר יום שישי בבוקר או אחה"צ (זאת משמעות הביטוי "ערב שבת" בהלכה), אין הבדל. אבל ליל שבת (כלומר אחרי שנכנסה השבת, בלילה), יש מתירים בשירה של מצוה בסעודה, וניתן לסמוך עליהם. 
4.  נעמי שמר ז"ל, למי שלא הכיר אותה אישית בחייה, מותר. ולמי שהכירה, אסור.

שאלה 2:

הרב כתב בתשובה באתר שיש מקום להקל שאשה תצטרף לשירה לכבוד שבת. 
א.האם זה גם כשיש רק גבר אחד ששר? 
ב.האם זה משנה אם אשתו שרה גם כן? 
ג.האם זה מגונה להעיר לאשה ששרה במצב כזה?

תשובה 2:

א. כן. 
ב. לא. 
ג. לא להעיר.

שאלה 3:

זה כמה שנים שאני שרה שירי קודש. כעת ברצוני להקליט כמה שירים.

1. האם אוכל להזמין נגן אחד או שניים (גברים) ללוות את שירתי (באולפן הקלטות)?

2. האם מותר להם גם ללוות אותי מול קהל של נשים, או שעלי לחפש נשים נגניות?

תשובה 3:

1. מותר.

2. מותר.

שו"ת מעולה של הרב שרלוהרועה
תוכן השאלה
האם מותר לאישה להתחיל שיר בסעודה שלישית(בני עקיבא) כאשר יש שם גם בנים? אם אפשר להביא מקורות
תוכן התשובה 
שלום וברכה 

אין מקורות של ממש בנושא שירת נשים. הגמרא אומרת שקול באישה ערווה, וזה מקור היסוד לכל הפסיקה. 
הראשונים דנים בהקשר האסור, בהבחנה בין קול שירה וקול דיבור וכדו´ - אולם לא נכנסים לשאלה של פתיחת שירים וכדו´. 
ההלכה אוסרת שמיעת שירי סולו של נשים, וכך יש לנהוג

לגבי תחילת שיר: אם הכוונה היא רק לתחילת שיר ומיד כולם מצטרפים, נראה לי שיש להקל בדבר, הן בשל העובדה שמדובר בזמן קצר ביותר שאין בו כלל מקום להרהור (במקביל לדוגמה לפניה של אישה שאינה חייבת ללכת עם רעלה), והן בשל העובדה שלא ניתן להדיר בנות מלפתוח בשירים. ברם, מדובר בפתיחה בלבד, ולא בשירת אישה. 

כל טוב 

כל טוב
התשובה התקבלה מהרב יובל שרלו
בתאריך ט"ז שבט ה´תשס"ט
2 דברים קשים בדברי הרב שרלואנונימי (פותח)
א. לא נכון שיש רק מקור אחד יש עוד מקור שבו מדברים על גברים שרים ונשים עונות או הפוך
ב. לי זה נשמע מגוחך להגיד שיכולה להתחיל לשיר, אם זה קול באשה זה אסור ולא צריך לחפש היתרים מוזרים
אולי אני אשאל אותו, אני רואה אותו ביום שלישיהרועה
ולי אתה נשמע מגוחך, אז מה? אני אגיד את זה בפורום? לא.
תגובת בני עקיבא | תודה לנעמה*אוסנת

חברים יקרים ה' עמכם,

להלן מספר עובדות על מערך צעדת הל"ה:

1. עד לפני שנתיים צעדת הל"ה מנתה כ450 צועדים, במשך שנים פעלה מועצה אזורית גוש עציון לחבר את תנועות הנוער לצעדה ע"מ להגדילה .
  2. בשנה הראשונה להשתתפותנו גדלה הצעדה ל4000 חניכים מתוכם 2000 חניכי התנועה.
  3. שותפות זו לא באה לידי ביטוי במספר החניכים בלבד אלא, בכל המענה החינוכי – התנועה אחראית על תוכן הצעדה ולשם כך הפיקה 4 סרטים הפזורים במסלול, ואף הצד הארגוני כגון, סדרנים, גנרטורים ושתיה חמה, מבוסס ברובו המכריע על התנועה.
  4. בשנה הנוכחית נרשמו לצעדה 2800 חניכים + 1500 תלמידי מערכת חינוך (חלקם דתיים וחלקם שלא + 500 חיילים. (כלומר, רוב הצועדים הינם חניכי התנועה.)
  5. בבואנו לתכנן את הצעדה השנה נתקלנו במספר דרישות:

א.      הפרדה של המסלולים- מערכת של"ח רצתה לפצל את ההליכה באמירה "תלמידי בתי הספר לא רוצים להיפגש עם בני עקיבא".

ב.      בקשה להפרדה של הטקס בעקבות ההפרדה במסלול.

ג.        דרישה שמזכ"ל התנועה לא ידבר בטקס הסיום באמירה "שמזכ"ל התנועה הינו איש פוליטי ולכן זה יפגע ברגשות התלמידים אשר אינם בעלי דעה שכזאת" (יש לציין שגם לפני שנתיים נתקלנו בבקשה דומה והצלחנו לבטלה).

1. אנו הסכמנו לתכנן מסלול נוסף והתעקשנו שיהיה טקס משותף.
  2. ממניעים טכניים, (המסלול הנוסף גרם לכך שחניכי התנועה לא יוכלו ללכת את המקטע האחרון בלילה אלא רק באור ראשון), היה צורך שבתי הספר יתעכבו כשעה עד שהחניכים יוכלו לרדת מגבעת הקרב למקום הטקס ואפילו המלצנו שלחברי בתי הספר תיבנה תוכנית חינוכית אשר תתאים להם על מנת שיהיה טקס משותף. (אולי גם הופעה.)
  3. בכל ישיבות התיאום המשטרה, ובניית תוכנית הירידה והעלאת התלמידים, הייתה שותפה התנועה ולא שום גוף אחר .
  4. לשמחתנו לא אישרה המשטרה צעידה בשני מסלולים נפרדים. (שמחה זו נבעה ממניעים אידאולוגיים של שיתוף וחיבור, מבחינה ארגונית פשוט יותר לפעול לבד. )
  5. לצערנו עלתה דרישה שגם בעקבות השינוי, הצעידה תהיה בנפרד, תופיע להקה צבאית והמזכ"ל לא ידבר.
  6. יש לציין שהלהקה לא הייתה אמורה להופיע ב"שירי ארץ ישראל היפה", אלא ע"פ הגדרת אנשי מערכת הביטחון ושל"ח היא אמורה לשירי שירים עכשוויים (השיר לדוגמא שהוצג על ידם היה: "ריקדי ידך הניפי" – שירו של זוהר ארגוב. באופן אישי אני מאד אוהב את השירים אך זה לא קשור לאופי האירוע.) ולא שירי עצב וזיכרון. גם בעניין תוכן השירים, לא הסכימו לקבל את דעתנו שיש צורך למתנם לצורך אירוע זיכרון, ולא הופעה של "ליל חמישי". מכאן נבעה דאגה נוספת לא רק משירת נשים (גם לפני שנתיים בטקס הייתה שירת נשים ללא שהודיעו לנו ונושא זה לא הגיע לתקשורת,) אלא גם מריקודים והופעות שאינן עולות בקנה אחד עם הגדרות צניעות בסיסיות.
  7. לדעתי באירוע בו שותפים כל חברי התנועה יש לתת מענה לכולם כהגדרה של "תנועה של עם" ואם שירת נשים הינו נושא השנוי במחלוקת, יש להתחשב בו בבחירת התוכנית, ולא לחייב אחד מן הצדדים הנוגעים במחלוקת שלא להשתתף בצעדה. (יש לציין שגם המועצה האזורית גוש עציון הבינה כך ב"שיחות מסדרון" לקראת השנה הבאה.)
  8. אנו העלינו לפחות חלופה אחת של זמר אשר יכול לתת מענה לכלל הציבור המשתתף באירוע ואפילו היינו מוכנים להשקיע מכספי התנועה לצורך כך. (וזאת כאשר נטענה כלפינו הטענה כי אין תקציב להביא זמר אחר אלא רק להקה צבאית שהשתתפותה אינה כרוכה בתשלום.)
  9. המארגנים הציעו לקיים טקס משותף, בו כאמור לא ידבר המזכ"ל, ולאחריו יודיעו שחניכי בני עקיבא ממשיכים בצעדה ואז תופיע הלהקה .אנו חשנו שכך המחלוקת תובלט בעקבות הפומביות שתינתן לעניין.
  10. יש לציין ששקלנו לבטל את ההשתתפות ע"מ שלא להיקלע לעימותים מיותרים אך חשנו שערך הצעדה הינו גדול יותר.
  11. לאור זאת נאלצנו לוותר על הטקס המשותף ולשנות את לוחות הזמנים. עם זאת, עדיין הייתה דרישה מצד הגופים האחרים שלא לצעוד ביחד עם חברי התנועה. (למרות שלכלל הצעדה אנו נספק סדרנים / מלווים שתייה חמה תאורה.)
  12. למרות הקושי שיש לנו עם הסדר זה ההסדר התקבל אצל כלל הצדדים כלומר המארגנים משרד הבטחון ושל"ח.
  13. לדעתנו, כל אחד צריך לראות בין השורות מי מנסה להעלות את הנושא שוב לתודעה הציבורית ומדוע. את מי משרת אינטרס זה? וזאת לאחר שכל אחד מהצדדים  הסכים בכאב לפשרה.
  14. צריך להדגיש שהדיון בכללותו הוא דיון תיאורטי משום שכרגע, עקב דחיית הצעדה בעקבות מזג האויר, הלהקה הצבאית כרגע לא תוכל להופיע.
  15. הדברים נכתבים מתוך כאב, אך עם אמונה רבה בחובה ליזום פעילות המשותפת למספר גופים עם המחירים והמורכבויות העלולים לנבוע מכך.
  16. בני עקיבא ממשיכה בכל הכח להיות תמיד "תנועה של עם"!

בברכת חברים לתורה ולעבודה

ובברכת שבת שלום

הנהלת התנועה

אני בשוק... זו התגובה הרשמית של התנועה?!יהודיזההכי אחי
זה הרב בני טייכטל?!
"המארגנים הציעו לקיים טקס משותף, בו כאמור לא ידבר המזכ"ל..."
"
הייתה דרישה מצד הגופים האחרים שלא לצעוד ביחד עם חברי התנועה. (למרות שלכלל הצעדה אנו נספק סדרנים / מלווים שתייה חמה תאורה.)"
תגידו, מה זה?! זו תנועה חינוכית? או חברה לארגון אירועים חינם בע"מ?!
אז יופי! לא רוצים לשמוע את המזכ"ל  (מענין אם היו אומרים אותו הדבר אם זה היה מזכ"ל הנוער העובד והלומד, או הצופים הדתיים... הרי הם לא אנשים פוליטיים, הם ניטרלים), לא רוצים שילכו עם הנוער שלנו (שלא יקלקלו אותו), ועוד מבקשים מימון מהתנועה?
זה חינוך איך להתרפס בפני החילונים... ה' ירחם.

וחוץ מזה,הוא "מאד אוהב את השירים" של זוהר ארגוב? של מי שהתמכר לסמים? מי ששלח יד בנפשו? זו דוגמא חינוכית? ועוד לא דיברתי על התוכן התורני והערכי של השירים שלו... ממש תורה ועבודה...
לא הייתי מעולם בבני-עקיבא, אבל עכשיו אני מבין למה אריאל לא הסתפקו בהקמת סניפי בנ"ע נפרדים... זו תנועה חסרת עמוד שדרה, ובוודאי לא חינוכית.
ויסלחו לי כל חברי התנועה... אבל הייתי חייב לזעוק את זה.
תתחיל להעריך אנשים!!!אנונימי (פותח)
איך אתה יכול לדבר ככה,בכזה זילזול, אני רק רוצה ליראות אם תצליח להגיע לקרסולים של מה שהתנועה הזאת עושה(כ"כ הרבה גריענים תורנים כ"כ הרבה אנשים עלים לארץ ביזכותם), תתחיל להעריך אנשים אחרים גם אם לא הכל אצלם בסדר!!, אני לא אומרת שאריאל לא עושה שום דבר טוב לעם אבל יש גם אנשים קצת פחות דוסים ממך רק תצא מהבועה שלך ותראה כמה אנשים באמת צריכים אתזה גם אם לא הכל אצלנו ורוד אנחנו עדין עושים מלא מלא ואי אפשר לזלזל!!!! בתנועה שעושה כ"כ הרבה!! תילמד להעריך ולכבד אנשים ויעריכו אותך חזרה!! ב"הצלחה
לא זלזלתי באף אחד, אסור להעביר ביקורת?יהודיזההכי אחי
א. לא מצאתי בדברים שלי איזה ביטוי של זלזול במישהו (חוץ מאותו זמר...). יש אנשים שעבורם כל ביקורת מלווה בזלזול. אולי אצלך זה כך, אני לא מהם. אצלי אין קשר בין מתיחת ביקורת, קשה ככל שתהיה, לבין זלזול.
ב. קל וחומר שלא זלזלתי בגרעינים התורניים, אשריהם ואשרי חלקם. אפילו לא הזכרתי אותם בדבריי.
ג. כל מי שיש לו כיפה סרוגה הוא בנ"ע?

דרך אגב, נשמע מדברייך שצריך להעריך אנשים כדי שאחרים יעריכו אותי... לא נראה לך שזו תפיסה מעט שטחית? ההערכה לאדם צריכה לבוא משום שהוא ראוי לה, לא כדי לקבל משהו בתמורה.
כמה דברים.אוסנת
א. הרב בני נכטיילר. לא טייכטל...
ב. לא מן הראוי לבוא ולתקוף בנושא רגיש, כשאתה רק אורח לרגע ולא שותף בפורום. אני לא אמנע ממך, רק תחשוב על זה.
ג. לתנועת בני עקיבא יש המון זכויות. זאת קטנות לראות נקודה רעה ולהתפס אליה.
אם אתה רוצה לפסול תנועה - תסתכל על כל המכלול מתוך מחשבה וכובד ראש.
ד. אם תשאל את הגרעינים התורניים הראשונים (ואת רוב אלה שקיימים היום), הם ידברו בהערכה רבה לתנועה הזו שבנתה אותם, ומחנכת את ילדיהם בערים הפזורות ברחבי הארץ.
אישית, החיים בצל ההערכה לתנועה, בנו בי את היחס הגאה על השתייכותי לה. וההורים שלי בכלל 'אריאלניקים' (כביכול).
ה. כל מי שיש לו כיפה סרוגה הוא בני עקיבא. נקודה סוף.
כמה כבר בוגרים יש לתנועת "אריאל"?
מעבר לכך שאם תלך ברחוב, אתה תזוהה עם "החבר'ה האלה מבני עקיבא"... (בדוק!)
התנועה הזו היא אבן יסוד לציבור הדתי-לאומי.

אז הכי נוח שבעולם לבוא ולהשמיץ - "תנועה חסרת עמוד שדרה ולא חינוכית". ביחוד כשמתעלמים מהיקף העליה לארץ בזכותה, במפעלים החינוכיים שהיא הקימה (אולפנות וישיבות ראשונות), חזרה בתשובה הכי יסודית שיש בעולם, עזרה לזולת, ועוד אלף דברים קטנים וגדולים.

ערב טוב,
אוסנת, בוגרת בני-עקיבא.
אוסנת- אשרייך נעמה*
הסכמתי עם כל מילה .

[רק הערה קטנה- אין כזה מין דבר להיות "בוגרת בנ"ע". בנ"ע זה לכל החיים- אף פעם לא יוצאים מזה ]
הדבר האחרון שאני רוצה זה להשמיץ/לזלזל וכדו'יהודיזההכי אחי
נכון, טעיתי בשם. צודקת.

תקשיבי, בעניין מה שאמרת שזו "בעיה קטנה ושולית" - קודם כל, גם אם זו בעיה קטנה, זה לא אומר שאסור להתייחס אליה. בכל אופן, אני חושב שבעיית ההתרפסות היא בעיה קשה. יש לה הרבה השלכות הרסניות. בשם ה"התחברות" וה"מעורבות" מכשירים גירוש של יהודים, ומכשירים לראות מראות לא צנועים, ומתאהבים בחילונים בעוד ה"חרדים האלה" זה לא בדיוק כוס התה שלנו.

אבל מכאן ועד לפסול את התנועה? מה פתאום?! לא אמרתי דבר כזה! לא פסלתי כלום. אמרתי שהזדעזעתי מדברים שנאמרו בשם התנועה, זה לא אומר שאני פוסל אותה, מזלזל בה, שולל את עצם קיומה, או את עצם קיומו של הציבור הדתי לאומי, ואפילו לא את עצם קיומו של עם ישראל (למרות שבני-עקיבא זה כמובן עם ישראל, כי זו תנועה של עם...). לא נסחפתי, אני מאמין שיש כאלו שדברים מהסוג הזה עברו להם בראש.

בני-עקיבא היא תנועה חשובה, שיש לה הרבה זכויות. אני מאד מעריך את המדריכים, את הקומונריות ואת שאר הפעילים. יש לי חברים בוגרי התנועה, וגם קרובי משפחה כאלה, שגם היום ממשיכים במלאכת הקירוב. זה שלא הייתי בבני-עקיבא זה לא אומר שאני לא אוהב אותם. אבל אני חושב שאנחנו צריכים ללמוד להיות קצת ביקורתיים. גם אם את מדריכה או קומונרית - מותר לך לחשוב אחרת מהמזכ"ל.

אני חושב שיש בבני-עקיבא חבר'ה שצריכים להוריד קצת מגאוות התנועה שלהם, ולהפתח קצת יותר. בנ"ע זה לא כל העולם, ולא כל עם ישראל, וגם לא כל הציונות הדתית. יש הרבה גוונים בציונות הדתית, ויש גם גוונים חדשים שהתפתחו לאחרונה. אנשים מתפתחים, מתקדמים.

בכל אופן, אני בוגר עזרא, ואני לא חושב שבנ"ע משקף את כל הציבור הדתי לאומי. יש גם הרבה שלא קשורים לאף תנועת נוער (ואגב, גם בעזרא לא הכל דבש). מעבר לזה, אני מכיר הרבה מאד אנשים מהציבור ה"דתי-לאומי"  (ה"סרוג") שלא מזדהים עם הרבה ממה שאומרים מזכ"לי בני-עקיבא.

ולגבי זה שאני לא חבר קבוע בפורום - אני באמת מתנצל, שכחתי לשלם דמי חברות...
מעריכה מאוד.אוסנת
התנהגותינו נראית "התרפסות" למי שאינו מברר די הצורך את דעתנו.
כלפי חוץ אנחנו נראים חבורת נחנחים שנכנעת לכל קושי.
אבל חשוב: הרבה יותר קל ללכת עם הרגש והדחף, ולכעוס, להתעצבן, לטרוק את הדלת. הרבה יותר קשה להבליג, להמשיך, לחייך.
אז אם למרות הכל עושים זאת - כנראה שיש לזה אידיאולוגיה חזקה מאוד שלא מגיעה ממקום של התרפסות גרידא.

לא הייתי מעולם בבני-עקיבא, אבל עכשיו אני מבין למה אריאל לא הסתפקו בהקמת סניפי בנ"ע נפרדים... זו תנועה חסרת עמוד שדרה, ובוודאי לא חינוכית.
ויסלחו לי כל חברי התנועה... אבל הייתי חייב לזעוק את זה.

זה לא נשמע טוב, מצטערת. ^
לכן נזעקו פה על פסילת התנועה והזלזול.

גם לא יכלתי להבליג על מה שכתבת על הרב בני נכטיילר. אתה לא חלק פעיל מהתנועה, אז בוודאי תשמח לשמוע שהרב בני נכטיילר הוא אחד הדברים הטובים שקרו לה בשנים האחרונות. השינוי החיובי הוא מדהים!

לא ביקשנו שלא תכתוב פה, אלא שלא ראוי להתקיף, ביחוד כשאתה חדש.

אוסנת,
בנ"ע לכל החיים. (בשבילך, נעמה...)
לא נולדתי אתמוליהודיזההכי אחי
את באמת חושבת שזה שאני "מבחוץ" זה אומר שאני לא מכיר את התנועה? אני מכיר אותה היטב. לא חסרים לי חברים בוגרי התנועה. אני מכיר טוב מאד את האידאולוגיה הזו, ולדעתי היא ממש לא מועילה, ואפילו מסוכנת. לזה התכוונתי כשאמרתי שזו תנועה חסרת עמוד שדרה. אם מזכ"ל (או מי שכתב את זה) מוכן לקבל את זה ש"תלמידים לא ילכו יחד עם חניכי התנועה", ושאר הדברים שהוזכרו שם, ובכל זאת לממן את האירוע - זה משדר משהו. זה משדר שלהתקרב כדי להשפיע, זה לא מה שעומד בראש מעייננו. העיקר אצלנו זה להיות כמוהם. העיקר זה לארגן אירוע ממלכתי גדול, שגם החילונים ישתתפו בו. זה שלא נשפיע בעזרתו - מילא, אבל העיקר שאנחנו אתם, שאנחנו כמוהם.

בלי שום קשר לנושא, אומר משהו על הבעייתיות שאני חושב שיש ב"התרפסות" הזו. אני חושב שמסר חינוכי בריא הוא: "אנחנו שונים מהם. התרבות החילונית היא אינה לגיטימית. כיהודים פרטיים - יש בהם מעלות טובות, אבל כתרבות, כגופים חילוניים - אם מעבר לקו האדום שלנו. אנחנו מייצגים את התורה, ומתוך כך ציונות, ורק מתוך כך. לא ציונות עם כיפה". רק כך משדרים מסר ברור כזה, אפשר להיות רגועים שחניכנו (אני מדבר גם כמדריך בדימוס) לא ילכו רחוק. אנחנו רואים היום כמה רחוק בני הציונות הדתית יכולים להגיע, עם ה"מעורבות" הזו. כמה אנטישמים חובשי כיפה יש? (בבר-אילן, במעלה, בפוליטיקה וכו'). רק לא מזמן התבשרנו על חובש כיפה שהפגין נגד התיישבות היהודים בבתיהם הגזולים בשכונת שמעון הצדיק. ויש גם פחות גרועים מאלה, אבל עדיין לא ממש מקדשים שם שמיים. כל זה הוא תוצאה של מעורבות היתר הזו בחברה החילונית.

אני יודע שלא כולם בראש שלי, אבל מה שראיתי כאן ממש כאב לי. עד כמה יכולה תנועה, שאמורה לייצג כלכך הרבה ערכים נעלים, להתרפס בפני גופים חילוניים שבזים לה?. גופים שמבחינתם התנועה הזו היא לא יותר מאשר "קבלן ביצוע", ובכל הקשור לערכים - שומרים ממנו מרחק. איזו הצדקה יש ליחסי גומלין כאלו?.

ולענין הפז"מ שלי... שוב, עדיין לא ברורות לי חובותיי המוסריות היתרות הנובעות מכך שאני חודש בפורום. אם מה שכתבתי היה לא ראוי או פגע במישהו, אז למישהו ותיק זה מותר?. בכל אופן, מי שרואה בבנ"ע אביו ואמו, ונפגע מזה אישית, אז צר לי שלא אוכל להתנצל על כך. בני-עקיבא זה גוף מופשט, לא אדם, והוא אפילו לא יהודי. זו תנועה, מוסד, שיש בו כל מיני אנשים עם כל מיני דעות. אל תהיו לי "בני-עקיבא בנשמה", זה לא בריא, לא תוכלו להתפתח. תהיו אתם, ותייצגו את עצמכם. מקסימום את עם ישראל.

בברכה.
...אוסנת
מה לעשות? יש ביננו אנשים ששכחו שיש אידיאל גם להרים טקס ממלכתי, אפילו שלא משפיעים שם בצורה המונית על כולם.
מבחינה פרקטית, בוודאי שזה משפיע. אם אתה מתבדל, ועושה כל דבר רק אם הוא תועלתי - ינפנפו אותך.
אבל גם מבחינה אידיאולוגית - לעם בארצו צריכים להיות אירועים תרבותיים, ומדוע שלא נקח בהם חלק כרגילים שברגילים?
יש דברים שאינם לרוחנו. לפעמים יש מקום לצאת כנגדם, לפעמים זה רק יזיק ולא יועיל.
אני, כאדם פשוט - לא מכירה את שיקולי ההנהלה הארצית, ולא רואה את מה שהם רואים.
אבל אני סומכת עליהם, שהם עושים ככל האפשר.
אם לדעתך יש מקום ליותר - אפשר לומר זאת, כמובן. אבל מתוך כבוד, הערכה וענווה.

אני מסכימה איתך שצריך לחנך אנשים לעמוד על עקרונותיהם.
שאלו אותי פעם - "מה תעשי אם הצוות יחליט משהו שנוגע את עקרונותיך? הרי אמרת שאת דעתנית ועקרונית". עניתי: "יש לי עקרון לא לפרוש מן הציבור".
לא תמיד צריך לצעוק ולהלחם, לפעמים עדיף לשתוק. אבל נכון שצריך לזכור מי אנחנו ומה אנחנו.
האם בדבר התנועה ראית טשטוש גבולות? אני לא ראיתי.
אני ראיתי תנועה שרוצה להיות חלק מההווי של עם ישראל, אבל שומרת על עקרונות בסיסיים. ובסה"כ עושה מה שכולם עושים. ככה זה בחלונות הגבוהים - אתה נלחם כדי לקבל הכרה וכדי להוציא עוד כספים...

אין זה מכובד לבוא ולתקוף כשאתה "אנונימי". אם יש לך ותק כלשהוא בפורום, אז אתה לא "סתם" זורק מילים לאוויר. אתה צריך יותר לשקול אותם, כדי לשמור על הקשרים שאולי יש לך. בנוסף, אם אתה ותיק - דבריך יותר נשמעים.
במצב העכשווי, אתה קצת כמו טוקבק. אין הערכה יותר מדי, ואנשים לא סובלים את היחס המתנשא והמזלזל שאולי משתדר מההודעות.
אני לא רוצה להפחיד אותך. רק לומר - אם אתה רוצה שדעתך תשמע גם אם היא חריפה, כדאי שתתחיל להיות יותר פעיל...

אוסנת,
שרק בשרשורים על בנ"ע נזכרת שהיא גאה בתנועה שהיתה חלק מילדותה.
לא יותר מזה.
מסכימה שלהיות "שרוף" זה לא בריא ומזיק להתפתחות.
תגובה בנושא ה"..."יהודיזההכי אחי
באמת טוב שהם לא מתבדלים, אחרת לא היו מסכימים לתת להם לדבר... את לא שמה לב לאירוניה? יש הרבה אנשים אסרי עמוד שדרה שיש להם עיקרון "שלא לפרוש מן הציבור". זה ממש מצחיק לענות תשובה כזו. לערך התורני המקורי של "לא לפרוש מן הציבור" יש משמעות אחרת לחלוטין. ע"פ היהדות - ההיפך הוא הנכון, ואצטט מהרמב"ם (תחילת פרק ו' מהלכות דעות): "דרך ברייתו של אדם להיות נמשך בדעותיו ובמעשיו אחר ריעיו וחבריו, ונוהג במנהג אנשי מדינתו. לפיכך צריך אדם להתחבר לצדיקים ולישב אצל החכמים תמיד, כדי שילמוד ממעשיהם, ויתרחק מן הרשעים ההולכים בחושך, כדי שלא ילמוד ממעשיהם. הוא ששלמה אומר: "הולך את חכמים יחכם, ורועה כסילים ירוע" (משלי יג).  ואומר, "אשרי האיש אשר לא הלך בעצת רשעים, ובדרך חטאים לא עמד ובמושב ליצים לא ישב" (תהילים א). וכן אם היה במדינה שמנהגותיה רעים ואין אנשיה הולכים בדרך ישרה - ילך למקום שאנשיו צדיקים, ונוהגים בדרך טובים. ואם היו כל המדינות שהוא יודען ושומע שמועתן נוהגים בדרך לא טובה, כמו זמננו זה, או שאינו יכול לילך למדינה שמנהגותיה טובים, מפני הגייסות או מפני החולי - יישב לבדו יחידי, כעניין שנאמר "יישב בדד ויידום" (איכה ג,כח)...".
ומסור מרע לעשה טוב...
"מצות עשה להידבק בחכמים כדי ללמוד ממעשיהם,  שנאמר "ובו תדבק" (דברים י). וכי אפשר לאדם להידבק בשכינה?! אלא כך אמרו חכמים בפירוש מצוה זו: הידבק בחכמים ותלמידיהם..."
כשמדובר באנשים שהולכים בדרכים טובות, אלא שיש להם איזה מנהג שאיני נוהג אותו, ואני נמצא כרגע ביניהם - אז לא פורשים מן הציבור. אבל כשזה ענין עקרוני, או ענין חינוכי - מה שייך בכלל?!

ובכלל, אני לא מבין את ההתבטלות הזו כלפי ההנהלה הארצית. הם לא יותר חכמים ממך, ואת כל השיקולים שלהם את גם יכולה לשמוע ולדעת.

לענין ה"כבוד", וה"ענווה" - לא אמרתי שאני צדיק הדור. כאבה לי ההתרפסות, וראיתי שיש בה נזק חינוכי - אז זעקתי. זה הכל. איפה ראית שאמרתי שאני מושלם? נכון שאני עדיין גאוותן, לצערי, אבל איפה את רואה את זה במה שכתבתי שם?

לגבי הנקודה האחרונה: אמנם אני חושב שצריך לשמוע את האמת ממי שאמרה, ואם לא מסכימים - אז לא מסכימים, גם אם זה חבר מוכר. אבל אני מבין מה שאת אומרת, ודי שכנעת אותי להמנע מלכתוב כאן. אין לי הרבה זמן להקדיש לפורומים, ואם אנשים לא אוהבים דברים שכותבים אנונימיים, אולי באמת אמנע מלכתוב.

הכל טוב ויפה.אוסנתאחרונה
אבל עדיין - יש עניין לא לפרוש מהציבור.
הייתי רוצה ללכת להתחיל לפתוח ספרים, אבל חוששתני שהאור יעיר כמה מיושבי הבית. אז אני אדבר באופן עקרוני:
כמובן שיש ללכת בדרכי ישרים עפ"י רבנים. אבל מה כאשר מדובר במצב שהוא לא חד משמעי?
אתה אולי חושב שדבר מסוים איננו ראוי להעשות, אך אחרים חושבים שכן. הלכתית - אין תשובה חד משמעית. יש דעה לכאן ולכאן, גישה כזאת ואחרת, השקפה שונה.
אם אתה חלק מחברה, זה לא שייך שתשבור את הכלים כי לא הסכימו מיד עם מה שאמרת.
תסתכל מצד השכל הישר - בחברה נורמלית יש צורך בויתורים.
ולכן, אני לא אחמיר על עצמי במקום שאצטרך לפרוש מן הציבור בגלל זה.
טכנית, אם אני אבדל את עצמי - אני גם לא אצליח למשוך אחרי אנשים.

קצת קשה לי עם הראש הביני"שי, שמנסה למצוא "איפה זה כתוב בתורה" על כל דבר.
זה כואב לי, בעיקר כי אני כזאת בדיוק.
בעקבות דיונים כאלה שנערכו בעבר, הצלחתי להחזיר לעצמי את ההבנה הפשוטה והטבעית - מדינה צריך להקים? למדינה נורמלית יש טכסים ממלכתיים! יש התאחדות של נציגים או עם סביב רעיון ואידיאל, עם היבט אומנותי וכמה הרצאות. זה מאחד, זה מגבש, זה יוצר מסורת וערכים משותפים, ומנחיל לדורות הבאים את ערכי המדינה.

אני לא יכולה להבין את עוז הרוח לומר שאני הקטנה, שההבנות שלי בפוליטיקה ובעסקנות מסתכמות בפרויקט מקומי, יכולה בכלל להבין את השיקולים של ההנהלה הארצית.
קל וחומר כשמדובר בממשלה.
להיות יותר קיצונית? יכול להיות שנתניהו צודק. יתכן והוא רואה שיקולים רחבים יותר מאשר אני, ולכן מחליט לדחוף לכיוון נסיגות או שחרור מחבלים. אני צריכה להיות מודעת להבנתי הדלה.
א-ב-ל, יש לי הזכות לומר את דעתי. אם לראש הממשלה תהיה התלבטות, חשוב שדעתי תשמע.
כנ"ל לגבי ההנהלה הארצית.

[לא הבנת את כוונתי בביטוי "מושלם". התכוונתי לבנ"ע ולרב בני נכטיילר]

לא צריך לקחת ללב הערה בונה. הסברתי שזה לא ראוי להתחיל לתקוף. זה הכל.
מאוד נשמח אם תשתתף, חסרה פה רמה וחסרים דיונים.
כמעט שכחתי...יהודיזההכי אחי
מה האידאל בדיוק של "להרים טכס ממלכתי, גם אם לא משפיעים"? לא ששכחתי אותו, פשוט עוד לא השכלתי להבין איפה זה כתוב בתורה...
ואגב, לגבי הרב נכטיילר (כתבתי נכון?)יהודיזההכי אחי
(תמיד היה לי קשה עם שמות משפחה אשכנזיים)
אני יודע שהוא אחד המזכ"לים הטובים שהיו לבני-עקיבא, ודוקא בכלל זה כל-כך נדהמתי, והזדעזתי. דוקא מתוך ההערכה, לא הייתי מצפה ממנו לתגובה שכזו. זה לא בא מזלזול, אלא דווקא מתוך הערכה, של מה שהכרתי עד עכשיו.
אז קצת סבלנות והכלת תהליכים...אוסנת
אי אפשר להיות מושלם.
אני לא מכיל את הבזיון והרפיון החינוכי שזועק מהמכתביהודיזההכי אחי
עם כל ההערכה, אני חושב שהוא טועה בגדול, ואם זו גישתו - מן הסתם בעקביות, והנזק של הטעות הזו הוא גדול. עייני למעלה מה שכתבתי.

בטעות שלחתי איזו הודעה ריקה, עמכן/ם הסליחה.
מה הקשר לכל הרוחות בין זה שזהר ארגוב התאבדgolani
לאיכות השירים שלו? עוד הודעות אינפנטיליות נוסח "רחלקה" שהציפה אותנו בזמנו בהודעות שקראו לתמוך באודי דוידי בפלייליסט של גל"ץ או משהו כזה? לא הספיק לנו פעם אחת?
שני קשריםיהודיזההכי אחי
א. בעקיפין. אם הוא התאבד, זה אומר שעולם הערכים שלו מעוות, וזה מתבטא גם בשירים. ואת זה אפשר גם לראות בעין (אגב, הוגנב לאוזניי שדוקא השיר המוזכר בכלל לא שלא, אבל אני לא מבין בשירים האלו, ב"ה). ואם הוא גם הלחין אותו, אז יש מסר נפשי עמוק שבא לידי ביטוי במנגינה. ראי כאן.
ב. כששרים שיר של זמר או מלחין, מתחברים לאישיות שלו, כי כולם יודעים שהוא בעל השיר, נזכרים בו, והוא מקבל לגיטימציה. מן הראוי כי מוסד או גוף חינוכי לא ייתמם, ויעודד שירים של אנשים הראויים להיות מודל לחיקוי. ועל כל פנים, לכל הפחות יתנגד לשירים של אנשים רשעים.

ועוד הערת אגב - לפי היהדות, אין כל הבדל בין אדם שרצח את עצמו לאחד שרצח את חברו.
הוא לא קרא לשמוע את השירgolani
הוא רק אמר שהוא אוהב אותו.
אם מזכ"ל לא אמור להיות דמות חינוכית, מודל לחיקוייהודיזההכי אחי
אז אתה צודק.
ממלכתי,דוסית גאה!
מה נעשה?
דמגוגיה. האמירה שלך חסרת ערך ועומק.golani
שמעתי שיש תג' של מוא"ז גוש עציון..  מיש'ו ראהיורבית
בני עקיבא ע"זאנונימי (פותח)
בני עקיבא בני עקיבא עבודה זרה כל חניך כל מדריך יש לו חברה
בני עקיבא בני עקיבא עבודה זרה יש בנים יש בנות רק אין מחיצה
איפו אהבת ישראלאנונימי (פותח)
עלק הרמורניק זה מה שמלמדים אתכם לזלזל ככה באנשים!!! ועוד מהזרם שמימנו אתה בא!!! איפו האהבת ישראל שלך?! איך אתה רוצה שיבנה בית המיקדש ככה?!! 
יאללהלהה! פעם אחת בנ"ע מראים סימניאפוש
בס"ד
התחזקות וישר תוקפים אותם?!??!!?!
סופסוף הגיע הזמן שלא ישלחו!
ואורבך הזה..יאללה איך הח"כים ה"דתיים לאומיים" מראים שבשעת אמת הם "דתילונים"!
גולני,דוסית גאה!
למה?
סיכמתי את כיוון החשיבה שלו!

אני שונאת שהופכים את המדינה, התרבות, המדע וכו' לקודש ושוכחים את ההלכה הבאמת קדושה בצד...
בני עקיבא,ככה נופליםאנונימי (פותח)
זו לא התנועה שגדלנו בה ובנינו את השומרון.יש לצרפם לארגון הנוער האגודתי.
למה מה קרה? במרבית הסניפים ב"ה עדיין לא שמים מסך בין בנים ובנות.
לא פלא שממדיניות כזו אנו מפולגים,מורדים,מסרבים . המצוינות שלנו בצבא
ובכל מקום מהרצון לחזק ולאחד את החברה ולא להפרידה.
שירת נשים זו בעיה חמורהאנונימי (פותח)
קודם כל הח"כ תקף את ההחלטה ולא את התנועה!!!!
ראוי לציין שבנ"ע לא החרימה את הטקס בגלל מהות/תוכן/משמעות הטקס אלא מטעמי צניעות(קול באישה)!!!!!!!!!!!!!!!!!
יש כאן שאיפה נכונה לא לשמוע שירת נשים-בנ"ע מתקדמים בדרך עבודת ה'
 עם זאת יש לציין שהמצב לא פשוט ואי אפשר לשנות את כל הנוער שנמצא
תחת התנועה בבת אחת אלא בשלבים והחלטה זו היא חלק מתהליך שבו בנ"ע
פועלת בשטח כדי שהתורה תהיה תורת חיים וזה רצון ה'
לדעתי היו צריכים להתחשב בדתיים (לא קשור לבנ"ע) ולא להשמיע שירת נשים בטקס המכובד
זה בטח יעזור לעילוי נשמות הנופלים
מי שדתי באמת לא מקיים איזה חלק בתורה שנראה לו ואנו בשאיפה לעשות רצון בוראנו
יישר כח לתנועה !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

מה הולך פה?אנונימי (פותח)
יש פה כמה תגובות לא נורמליות: אומרים שממילא בבני עקיבא רואים בנות כל הזמן, אז "מה פתאום נזכרו עכשיו"?
ועל זה נאמר בגמרא: מי שאכל שום וריח נודף יחזור ויאכל שום?!?!?!"
לא הגיוני שאם חיים במציאות לא מתוקנת נהפוך את זה לאידיאל.
יכול להיות שכרגע לא שייך להפריד סניפים מכל מיני סיבות (אבל זה לא הנושא פה), אבל זה בכל אופן רק בגדר של "הוראת שעה", הכרח וכדומה, ולא אידיאל.
ברוך השם הציבור היום סוף סוף מתחיל לומר בגאון שמעניין אותנו רק רצון השם לפי התורה, ולכן כל מיני שיקולים אחרים נגד התורה לא מעניינים אותנו, גם אם זה שיקולים כמו "מה יאמרו" ויחצנות מסוגים אחרים.
הבעיה בהופעה מעורבת חוץ מהפן ההלכתי הטהור של שירת נשים היא מה זה מייצג. הופעה כזאת היא בודאי לא דבר דתי, והיא נראית (גם אם לא ככה באמת) כנוגדת את ההלכה. אי אפשר להאכיל חבר'ה לוקשים יותר מידי. אם רואים הופעה מעורבת ושומעים נשים, למה שלא גם נרקוד עם בנות (אני מקווה שזה לפחות עוד קו אדום שברור שלא עוברים עליו)?!

ברוך השם שבני עקיבא מתחילה להשתפר בייצוג "תלמידי רבי עקיבא".
זאת חוצפה שח"כ אורבך מביע דעה בנושא הלכתי! מי שמך?! מה אתה רב?! מה פתאום כל עם הארץ מתחיל להביע דעות בנושאים הלכתיים? (שזו אגב אחת הבעיות הגדולות של המפד"ל)
רגע...לא הבנתי...ד"ר אריק
בס"ד
כמה בנות שרו ביחד אז...שרו מורל כיאלו????????????
אם זה נכון (מה שהבנתי...)לא ניראה לי שיש עם זה בעיה...
למה לא?דוסית גאה!
איבדנו את הערכים- כנסו וקראו עד הסוף!!!!!!!!!אנונימי (פותח)
כשאני נכנסתי להיות מדריכה בבני עקיבא אמרו לי שבני עקיבא זו תנועה של תורה ועבודה ולא תורה בלבד...
ההליך של מזכ"ל בני עקיבא להחרמת האירוע נוגד את ערכי התנועה הבסיסיים שעליהם חונכתי ועליהם חינכתי את עכשיו את החניכים- ערכים של התחברות לעם ישראל ולא של היבדלות
וחוץ מזה לכל אלה שדואגים להיתרפסות של החברה הדתית. הינה כמה עובדות:
הבנות ישירו במקהלה- ע"פ הבנתי שירה במקהלה של בנות מותרת עפי ההלכה
הבנות לא יופיעו בבגדים חושפניים אלה במדים ואפילו חרמוניות בשל הקור
לא מדובר בשירי מופע של " ליל חמישי" כפי שהוגדר באתר של בני עקיבא אלה בשירי זכרון

אז לפחות אם אתם כבר מתחילים בחוסר התרפסות תתעקשו במקומות הנכונים כמו לדוגמא שבסמנריון הדרכה של בני עקיבא- לא יהיו חדרים סמוכים של הבנים והבנות מה שגורם לכל מני דברים שאל לתנועה להתגאות בהם....
גרמתם לתנועה להראות בתור משהו רדוד שנכנס לדיקוקי הלכה והחמרות עוד לפני שקיים את ההלכה במישור הכי פשוט- בני עקיבא יצאה צבועה מכל הקטע הזה בעיקר בעיני המדריכים שספגו ערכים מסוימים ועכשיו בעקבות לחצים שהשד יודע מאיפה הם הגיעובני עקיבא מפנה גב לכל הערכים הכי בסיסים
אני קוראת לכל מי שמרגיש כמוני שבני עקיבא איבדה את ערכיה האמיתים לעלות לטקס המרכזי בל"ה עם חולצות תנועה ולהראות לעולם ובעיקר לעצמנו שלא כולם איבדו את הערכים ולפחות מבפנים המדריכים עוד ממשיכים ליצג את ערכי התנועה האמיתים

למה בעצם שלא רק הבנות יעלו?אנונימי (פותח)
רק כדי להבין באמת:
הנהלת התנועה החליטה לא לעלות בגלל שלבנים יש בעיה לשמוע בנות שרות.
למה שלא יעלו בנות בלבד?
לctrlאנונימי (פותח)
אני אסביר לך למה: כדי שלא יחשבו שהתנועה תומכת בזה, ויראו שהיא מחרימה את זה לגמרי!
(סליחה על רצף התגובות, פשוט אני גולש רשום חדש..... איזה כיפ לי!!!!!!)
קראתי עד הסוף! זה באמת מתחיל להיראות כסוף!אנונימי (פותח)
אולי מספיק להיות ארנבת? 
אולי נפסיק את הפטפטת?
אולי נשמור על קדושה וכך! נחזיר בתשובה?!
אולי גבר ישיר ותתחיל החגיגה?
אולי יבינו שאנחנו לא מסחטה?
אולי הגב שלנו יהיה עשוי מפלדה?
כי אנחנו עמוד השדרה!
ואין מדינה חילונייה!
כי אנחנו עם סגולה!
ולא עם אופנה!
ואשה שרה רק לבעלה!
ואז תבוא הגאולה!
הגיע הזמן להיות חוד החנית גם בתנועה הציונית!
ורק עם אנשי "ערכים" (לא הארגון)
את השלטון כאן נרים ואת התרבות הגויית נדמים! (מלשון שתיקה).
מקווה שהמסר הועבר שאנחנו לא רק עובדים על פי הכתוב בלבד אלא על פי רוח התורה כמו שחניכי הסדר לא שומעים שירת אשה בצבא (ולא משנה המראה שלה) כך גם חניכי תנועה ציונית דתית לא שומעים ואל דאגה מי שיעמוד על ערכים בסוף כולם לפניו מתקפלים
אפרים
(תגובות: efraimmag@gmail.com) 
תנועה מעורבת פסולה לכתחילה!אנונימי (פותח)
תנועה מעורבת בנים עם בנות זה מתכון נהדר לאיסורי תורה חמורים!!(מתוך ניסיון)
אין לי מושג איך אפשר לעמוד בכך!
מי שאכפת לו מהתורה צריך לעזוב את בנ"ע!!!!!!
אלא אם כן התורה זו עדיפות שניה...
לא קראתי הכל- אין לי זמן.בת שמש
אין לימ ושג אם אמרו את זה כבר.

אומר שמצד אחד, יפה שהתנועה נעמדת על הרגליים האחוריות פתאום.
ומצד שני, לא מזמן היו אודישנים לצוות הווי גם לבנות. כלמר, כל הסיפור הוא, לדעתי, צביעות אחת גדולה.

ברור שאורבך לא היה צריך להתבטא כך. התורה היא לפני הכל- גם לפני העבודה.
צוות הווי הוא של התנועה העולמית.נעמה*
יש הבדלים עצומים בין בנ"ע העולמית לבנ"ע.
לא מסכימה.יורבית
יאא, בואו נדכא כל דבר טוב שאני יכולה לעשות- כי עוד לא תיקנתי את כל המידות שלי, אז זה צביעות.
אוקי, לא צריך..אל תענו!ד"ר אריק
בס"ד
יש בסוף ל"ה או לא??????????
~~~~~~~~~לידע כללי~~~~~~~~~~~הסנה-בוער
בס"ד
ההחלטה לא באה *רק* בגלל השירת נשים, אלא כי לא הסכימו לר' בני לדבר שם בעצרת ולהיות על הבמה, כי הוא דמות פוליטית, והיו עוד כמה סיבות.
[האתר של תנועת בנ"ע, שם, שם]
[לא באמת ציפית שאני אקרא 70 תג'.. ]הסנה-בוער
מהגיגיי ..צופיה[=
כמה נקודות שעלו לי מהדיון[קראתי פחות או יותר ..] -
- מישהו למעלה הזכיר ופירט- והיית פעם במסע שבהופעה שרו בנות?היית במחנה שב-ODT הבנים ובנות היו ביחד?ראית על פרוספקט לנטיעות תמונה שלבנות לא צנועות?? אז נכון, הפעילות מעורבת.. אבל על נגיעה, עיניים, אוזניים - כן, בנ"ע בתור מוסד, שומר! !
מה שהדגשתי,זה בעיניי הבעיה האמיתית .
אנחנו כל הזמן חושבים ומדברים כמה יש/אין נגיעה/שמיעה/ראייה פיזית . אבל לא מבינים שזה לא רק האיסור הפיזי ,אלא גם הנפשי .לא משנה כמה הם חברים דוסים ,ולא נוגעים וכלום ,הם נוגעים אחד בשני נפשית. ולא רק בבודדים ,אלא גם כקבוצה(שבט ,לצורך העניין) - האווירה ,החשמל שיש באוויר(..) הוא המקלקל ,הוא האסור והלא טוב.זה לא חייב לבוא במגע ממש ,שכולם כל הזמן מדברים וחוששים ממנו .

-עוד נק': שמישהו/י הזכיר פה קצת .לא הופכים קושי לאידיאל .מה שקורה הרבה בבנ"ע .משהו פתאום נהיה עם קושי בהלכה ,אז מתרצים,מקילים את זה איכשהו ונהיה אידיאל .
יש לי עוד מה לומר ,אבל כשיהיה לי זמן בע"ה .

שבוע טוב
בנ"עאנונימי (פותח)
פעם בנ"ע דגלו וחינכו לאמונה עם דרך ארץ. היום מחנכים רק להופעה חיצונית האמונה כבר לא חשובה
תהלוכת הל"האנונימי (פותח)
בס"ד יום שני יא שבט תש"ע

בעניין שליחת חניכים בבני עקיבא לתהלוכת הל"ה הם יכולים לבוא לתהלוכה ואחרי זה בזמן המקהלה ללכת וזה לא יפגע באף אחד מהצדדים
בני עקיבא בהפרדה...אנונימי (פותח)
ברוך ה אנו רואים היום יותר ויותר סניפים מופרדים ויותר דעה והשכל בעניני ההפרדה המחייבת עפ"י תורת ישראל בין בנים לבנות.

אורי אורבך,אם כל הכבוד לך אתה שייך לבני עקיבא של פעם שלצערי היה יותר דומה לתנועת ה"צופים".
עם ריקודים מעורבים ומחנות עבודה מעורבים ושלא נדע מצוות הווי "בני עקיבא, שהיה שר יחד בנים ובנות.

אנו הולכים לקראת דרך של באמת להיות בני עקיבא שהוא הוא ממש בשמיים יתפאר בנו שאלו בניו.

אז עם כל הכבוד לאורי עורך השולחן ערוך הוא עדין לא ואשרי העם שאלו הם בניו שלא עוברים על שום הלכה ואף חומרה ראויה ביותר בשביל לעשות לאנשים טוב בעינים.

אשריכם ישראל!
אני מסכים עם בני עקיבאאנונימי (פותח)
אני מסכים עם בני עקיבא בכל הלב, שצריך להחרים שירת נשים. מילא לא היו רואים את האשה, אבל אם רואים אותה זו ממש עבירה.
אני לא יודע מאיפה אורי אורבך  מביא את הרעיונות האלה, זו גם ממילא להה צבאית עם 10 בנות ובן אחד שלא שר....
סתם משהו ששכחתי להוסיף...אנונימי (פותח)
אני מתחרט על הניסוח של התגובה הקודמת שלי, הוא נראה לי קצת דבילי
אבל לא נורא, אני רק רציתי להגיד שאני לא מסכים עם אורי אורבך.
תחייכו, זה לא תנועה גסה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

כל זה נראה לי קצת חופר......
תגובת בנ"עgross

חברים יקרים ה' עמכם,

1. עד לפני שנתיים צעדת הל"ה מנתה כ450 צועדים, במשך שנים פעלה מועצה אזורית גוש עציון לחבר את תנועות הנוער לצעדה ע"מ להגדילה .
  3. שותפות זו לא באה לידי ביטוי במספר החניכים בלבד אלא, בכל המענה החינוכי – התנועה אחראית על תוכן הצעדה ולשם כך הפיקה 4 סרטים הפזורים במסלול, ואף הצד הארגוני כגון, סדרנים, גנרטורים ושתיה חמה, מבוסס ברובו המכריע על התנועה.
  4. בשנה הנוכחית נרשמו לצעדה 2800 חניכים + 1500 תלמידי מערכת חינוך (חלקם דתיים וחלקם שלא + 500 חיילים. (כלומר, רוב הצועדים הינם חניכי התנועה.)

א.      הפרדה של המסלולים- מערכת של"ח רצתה לפצל את ההליכה באמירה "תלמידי בתי הספר לא רוצים להיפגש עם בני עקיבא".

ג.        דרישה שמזכ"ל התנועה לא ידבר בטקס הסיום באמירה "שמזכ"ל התנועה הינו איש פוליטי ולכן זה יפגע ברגשות התלמידים אשר אינם בעלי דעה שכזאת" (יש לציין שגם לפני שנתיים נתקלנו בבקשה דומה והצלחנו לבטלה).

2. ממניעים טכניים, (המסלול הנוסף גרם לכך שחניכי התנועה לא יוכלו ללכת את המקטע האחרון בלילה אלא רק באור ראשון), היה צורך שבתי הספר יתעכבו כשעה עד שהחניכים יוכלו לרדת מגבעת הקרב למקום הטקס ואפילו המלצנו שלחברי בתי הספר תיבנה תוכנית חינוכית אשר תתאים להם על מנת שיהיה טקס משותף. (אולי גם הופעה.)
  3. בכל ישיבות התיאום המשטרה, ובניית תוכנית הירידה והעלאת התלמידים, הייתה שותפה התנועה ולא שום גוף אחר .
  4. לשמחתנו לא אישרה המשטרה צעידה בשני מסלולים נפרדים. (שמחה זו נבעה ממניעים אידאולוגיים של שיתוף וחיבור, מבחינה ארגונית פשוט יותר לפעול לבד. )
  5. לצערנו עלתה דרישה שגם בעקבות השינוי, הצעידה תהיה בנפרד, תופיע להקה צבאית והמזכ"ל לא ידבר.
  6. יש לציין שהלהקה לא הייתה אמורה להופיע ב"שירי ארץ ישראל היפה", אלא ע"פ הגדרת אנשי מערכת הביטחון ושל"ח היא אמורה לשירי שירים עכשוויים (השיר לדוגמא שהוצג על ידם היה: "ריקדי ידך הניפי" – שירו של זוהר ארגוב. באופן אישי אני מאד אוהב את השירים אך זה לא קשור לאופי האירוע.) ולא שירי עצב וזיכרון. גם בעניין תוכן השירים, לא הסכימו לקבל את דעתנו שיש צורך למתנם לצורך אירוע זיכרון, ולא הופעה של "ליל חמישי". מכאן נבעה דאגה נוספת לא רק משירת נשים (גם לפני שנתיים בטקס הייתה שירת נשים ללא שהודיעו לנו ונושא זה לא הגיע לתקשורת,) אלא גם מריקודים והופעות שאינן עולות בקנה אחד עם הגדרות צניעות בסיסיות.
  7. לדעתי באירוע בו שותפים כל חברי התנועה יש לתת מענה לכולם כהגדרה של "תנועה של עם" ואם שירת נשים הינו נושא השנוי במחלוקת, יש להתחשב בו בבחירת התוכנית, ולא לחייב אחד מן הצדדים הנוגעים במחלוקת שלא להשתתף בצעדה. (יש לציין שגם המועצה האזורית גוש עציון הבינה כך ב"שיחות מסדרון" לקראת השנה הבאה.)
  8. אנו העלינו לפחות חלופה אחת של זמר אשר יכול לתת מענה לכלל הציבור המשתתף באירוע ואפילו היינו מוכנים להשקיע מכספי התנועה לצורך כך. (וזאת כאשר נטענה כלפינו הטענה כי אין תקציב להביא זמר אחר אלא רק להקה צבאית שהשתתפותה אינה כרוכה בתשלום.)
  9. המארגנים הציעו לקיים טקס משותף, בו כאמור לא ידבר המזכ"ל, ולאחריו יודיעו שחניכי בני עקיבא ממשיכים בצעדה ואז תופיע הלהקה .אנו חשנו שכך המחלוקת תובלט בעקבות הפומביות שתינתן לעניין.
  10. יש לציין ששקלנו לבטל את ההשתתפות ע"מ שלא להיקלע לעימותים מיותרים אך חשנו שערך הצעדה הינו גדול יותר.
  11. לאור זאת נאלצנו לוותר על הטקס המשותף ולשנות את לוחות הזמנים. עם זאת, עדיין הייתה דרישה מצד הגופים האחרים שלא לצעוד ביחד עם חברי התנועה. (למרות שלכלל הצעדה אנו נספק סדרנים / מלווים שתייה חמה תאורה.)
  12. למרות הקושי שיש לנו עם הסדר זה ההסדר התקבל אצל כלל הצדדים כלומר המארגנים משרד הבטחון ושל"ח.
  13. לדעתנו, כל אחד צריך לראות בין השורות מי מנסה להעלות את הנושא שוב לתודעה הציבורית ומדוע. את מי משרת אינטרס זה? וזאת לאחר שכל אחד מהצדדים  הסכים בכאב לפשרה.
  14. צריך להדגיש שהדיון בכללותו הוא דיון תיאורטי משום שכרגע, עקב דחיית הצעדה בעקבות מזג האויר, הלהקה הצבאית כרגע לא תוכל להופיע.
  15. הדברים נכתבים מתוך כאב, אך עם אמונה רבה בחובה ליזום פעילות המשותפת למספר גופים עם המחירים והמורכבויות העלולים לנבוע מכך.

ובברכת שבת שלום

הנהלת התנועה

חברים יקרים ה' עמכם,

ובברכת שבת שלום

הנהלת התנועה

חברים יקרים ה' עמכם,

ובברכת שבת שלום

הנהלת התנועה

א.אוסנת הביאה את זה באמצע השירשורשיראל.
ב.למה זה כתוב 3 פעמים?
ג.תודה בכולופן..
סוף סוףאנונימי (פותח)
סוף סוף בנ"ע תופסת את עצמה בידיים ומתחילה ללכת עפ"י ההלכה.

תמיד כשעולים והולכים בדרך הטובה יש אנשים שיתנגדו כי להם זה קשה ובמקום להודות בכך פשוט יוציאו לעז...
על כולנו להתאחד ולתמוך במהלך זה!!
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Giniאחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך