נתקלתי בספר ה'צניעות' של רונן חזיזה.
הרושם שלי מהספר ומהרב נוראיים.
בתכל'ס הגישה שלו לצניעות היא: נשים= מקור כל הרעה, והתפקיד שלהם בעולם הוא לא להיות קיימות, ואם הן בטעות נוצרו שלא יטרידו את העיניים שלנו.
שתי נקודות שהפריעו לי בעמוד הזה:
א. מוצאים את הגברים מכונת מין שלא אכפת לה מכלום חוץ מניצול האישה, איזה רושם זה יוצר אצל בנות? הן ירצו להתחתן בכלל?
ב. אנחנו לא צריכות ללמוד מה מפריע לגברים. אנחנו צריכות ללמוד מה מפריע לה'. התפקיד שלנו להיות צנועות בשבילינו ובשביל ה'.
התפקיד של הגברים לשמור עיניים בשבילם ובשביל ה'. נא לא לערבב תפקידים. לא אמור להיות אכפת לנו אם גבר מקיים את
התפקיד שלו או לא. אמור להיות אכפת לנו מכך ש*אנחנו* נקיים את התפקיד *שלנו*, ותאמין לי רונן, זה מספיק קשה.
סליחה! המטרה העיקרית של מצוות צניעות היא לתקן את האישה והעולם! ואפילו אני שבטוח למדתי פחות תורה ממך יודעת את זה!
בנוסף לתפקיד האישה ישנו תפקיד הגבר, והוא לשמור עיניים. אבל כאמור הוא תפקיד של ה*גבר* לא של האישה.
חוץ מזה, אולי תלמדו את הגבר איך לא לגרום לאישה לחשוב שאתם מעוניינים בה? הרבה פעמים כשאישה חושפת מעצמה זה הדדי בגלל שהגבר בסביבה משדר לה שהוא בקטע.
מצוין. אני לא בעד להכשיל! אולי תיתן עצות טריוויאליות ומעשיות במקום להשוות אותנו לחתולות לגיטרות ולילדים קטנים?
חוצמיזה אין סיבה שניכנס בכלל ליער (לעזרת גברים אם לא הבנתם), כך שגם אם יהיו לנו גפרורים נוכל להדליק איתם רק נרות שבת.
וואו!!! אין לזה סוףףף!
הוא יראה אותי עם חצאית ויחשוב שמתחת יש מכנס ויחשוב שמתחת יש תחתונים ויחשוב...
הוא יראה אותי עם שיער רטוב, ויזכר ששיער נרטב ממים, שהיו במקלחת ושאני הייתי בתוכה...
הלווו גבר! אתה לא חושב שהגזמת עם האובססיות? צריך להיות חולה בשביל לקחת בחשבון את כל הפרטים האלו בחוסר טבעיות משווע שכזה...
באמת שאני רוצה להאמין שלא כל הגברים חולים כמוהו.
אני באמת לא מבינה!!!! אחרי שהתכסתי כמצוות ה' לפי כל ההלכות והחמרתי בגרביים אפילו, למה אני צריכה לבקש סליחה על גבר שנכשל בי? שיבקש הוא סליחה על כמה שהוא מלוכלך! אישה חשופה ברור לי למה היא מכשילה. אבל בשביל להיכשל מאישה צנועה צריך להיות מלוכלים הרבה יותר.
תיוגים:
@חושבת בקופסא
@נשמה כללית
האם זו צניעות?שפרינצא בוזגלו
אכן גישה בעייתית לחלוטין.הָיוֹ הָיָה
לא אגיב פרט פרט על מה שכתבת, אבל צריך לציין שיש שם דברים כן טובים, אך אכן הם מעורבים בהרבה דברים רעים ומזיקים, בגישה מחרידה ומזעזעת.
ובאמת חבל שכ"כ הרבה בנות "משוגעות עליו", כאילו חסרים לנו רבנים אמיתיים....
חסרים רבנים שידברו אל הנערות.שפרינצא בוזגלו
אנלא בטוחחמדת66
אבל אני גם לא חושב שזה תפקיד של גבר. בשביל זה יש רבניות (=מישהי שלמדה, ולא אשתו של).
צריך גם וגם.שפרינצא בוזגלו
אבל יש מחסור בסמכות פוסקת שיש לה גישה לנערות. מניסיון.
בציבור החרדי? כנראה.חמדת66
לא. גם בציבור הדת"ל.שפרינצא בוזגלו
הרבנים יותר נגישים לגברים.
ורב של אולפנה זה גם לא תמיד אופציה.
מצטער על הניסיון שלך, אבל עדיין, יש גישה.חמדת66
נחמד שבתור בן אתה מדבר על הגישה של רבנים לנערות בגיל שלי :9שפרינצא בוזגלו
ו…?חמדת66
אני אישית לא אוהבת שרבנים מדברים על צניעותגלקסיה
כי הרבה פעמים זה עושה לי תחושה ש'אנחנו הגברים נגיד לכן בדיוק מה לעשות ואיך', וזה מעצבן כי הם בכלל לא קשורים לזה - אין להם את הניסיון של הצניעות.
לא יודעת, זה קצת מרגיז.... בערך כמו שאני אבוא לחבורת בנים ואתחיל להסביר להם איך הם מניחים את התפילין לא נכון.
....באולפנה...
רבנים לומדים יותר טוב ממך על נעייס של בנות, ואנחנו צריכים ללכת עיוורים אחרי הרבנים שלנו.
זה כמו שאבא שלך יעיר לך על החצאית שאולי קצת קצרה, אין בזה בעיה..
ואני פשוט, חושבת שהם צריכים ממש לעריך את הצניעות שלנו, ולהבין כמה זה נסיון קשה לבנות..
אבל מה הבעיה שרב ילמד על צניעות? אדרבא, הרבה בנות עושות מה שרבנים אומרים, ושואלות אותם, בנושאי צניעות.
הבעיה היא ברב שמתחיל לקשקש בשכל. לא ברב שפוי.שפרינצא בוזגלו
שאז אדרבא, שידבר טיחזק.
....באולפנה...
חסידה של הרב רונן חזיזה, אני לא יזלזל בדרך שהיא הולכת.
ותפסיקי לזלזל..!!!
ולא כולם לוקחים את זה בתור "קישקוש"
חבל בהחלט שלא כולם לוקחים את זה בתור קשקוש.שפרינצא בוזגלו
כדאי שיתחילו. זו לא הגישה של התורה.
לא לנשים ולא לגברים.
איזה דרך היא הולכת??מתנחלת בלב:)
הולכת שחור? לא מתאפרת?
אולי עדיף שלא תצא מהבית ש"חלילה" לא תכשיל בנים. לא הבנתי את הראש, שהבנים יעשו את המצוות שלהם, שהבנות ישמרו על המצוות שלנו. אנחנו מצוות לשמור בצניעות ולא להתכער ולשמור לבעל את היופי שלי ולבנתיים לא לצאת מהבית שחלילה אני לא יכשיל בנים.
גישה כ"כ מוטעת.
נכוןאמרלד
ומתחברות לחלק מהדברים.
אוקיי, אני גם פחות מסכימה עם הרוב שם
אבל אם זה מחזק אותן אז יופי

אגב, גם המורה שלי אישה נורמלית ביותר שמעה שבנות מתווכחות על זה,
בדקה ואמרה שזה בסדר.
לא אמרתי שאני לא אקשיב...גלקסיה
במיוחד אם זה הלכות. אין לי בעיה שיפסקו הלכות. אבל כן, אם מביאים לתיכון הרצאה בנושא צניעות אני אעדיף פי עשר שזו תהיה רבנית ולא רב. כי היא מכירה את זה מקרוב ומבינה יותר טוב.
...באולפנה...
הבנתי, אני תלוי מאוד מי הרב, אני לוקחת מאוד משתי הצדדים.
מבינה אותך. אני גם אעדיף רבניתאמרלד
לפעמים זה כן טוב לשמוע מנקודת המבט של הגבר ( בצורה סבירה לא כמו הקטעים מהספר כאן!)
כמו שכתבה @באולפנה...
שאבא נניח מעיר על חצאית..
אנחנו לא צריכים ללכת עיוורים .הנשמה זועקת וי
לא עיוורים, תמיד צריך לחשוב
נכון, מסכים מאוד.תות"ח!
מצד אחד לא להיות כמו הרבה מהחרדים- עיוורים, מצד שני לא להיות לצערי כמו הרבה מהמגזר שלנו, בלי אף טיפת כבוד לחכמים והקשבה לתלמידי חכמים, זו תופעה של אנשים שחושבים יותר מדי, כמו החכם במשל החכם והתם של רבי נחמן, לפעמים חוכמה יתירה היא טיפשות, צריך את הקומה הבסיסית הזאת של האמונה הפשוטה ושל הישרות הטבעית בלי פלסופים, ויוצא שבן אדם שקורא לעצמו דתי מרשה לעצמו להצביע למפלגות כמו יש עתיד, כחול לבן, דרך ארץ (אגב, שם זה רק דרך ארץ, אין שם אף מילה על תורה, למי שתהה...) וכו'...כאילו, איך יש לאדם דתי אפילו הו"א להצביע למפלגות כאלו? הרי אף רב לא תומך במפלגות האלו...!! אלא שכל אחד חושב שהוא הכי חכם ולא מבין שהרב רואה קצת יותר למעלה ממנו וגם אם הוא הגיע לשיקולים כאלו ולמסקנות כאלו הוא אמור להבין שזה לא ככה, מצד שני לא להגיע לרב כמו תוכי ולחכות שהוא יאכיל אותי בכפית, לחשוב, לנסות להגיע למסקנות לבד וגם לבצע בדברים שלא צריך לשאול את הרב (לא כל שאלה צריך לשאול את הרב, אנחנו אנשים עצמאיים, ב"ה, ולא צריך להטריח את הרב יותר מדי, יש לנו שכל ולא צריך על כל נשימה לשאול את הרב שאלה...), ובדברים שצריך לשאול את הרב אחרי שהאדם חשב והגיע למסקנה כלשהי ילך להתייעץ עם הרב ויקבל את דבריו וישמע אותם, ויבין שלפעמים מה שהוא בעיניו הצרות לא רואה הרב מצליח לראות. כמובן, האדם לא צריך להיות כפוף לרב כנגד רצונו, צריך לבחור רב שנדמה עליו כמלאך ה' צבאות, זאת אומרת, אם האדם חי את זה שהרב הוא גדול והוא מבין את זה ומקבל ממנו דברים, אז גם אם הרב יגיד לו משהו שלא תמיד יסכים איתו, הוא ישמע ויקבל, בתנאי שלא יחשוב שהוא הכי חכם בעולם.
יש עוד הרבה מה להאריך וצריך עיון גדול. עד לפה. שכוייח.
יייפיקאר
לא כל מי שלא מסכים עם הגישה הדת"ל לא נקרא רב... למרות שאנחנו לא מסכימים איתו..
הוא ספציפית באמת לא רב. הוא קשקשן.שפרינצא בוזגלו
ובאמת שכואב לי להגיד את זה, אבל הוא ניגש לנשים בשיטה של הפחדה וזה הרסני.
כמה זמן הפחד מחזיק מעמד עד שהוא מתנדף? אהבה מתוחזקת לעומת זאת תחזיק הרבה יותר.
עם הייתי קוראת ושומעת אותו באמת היית שומעת כמה הוא אומרפצלשית~
על חצאיות קצרות וכלמיני שמעטס שבנות לובשות אשריין ומחזק אז די די לחפש רבנים ...
למה הוא מתעסק בפרטי לבוש לא צנועים של בנות?חושבת בקופסא
דיבור על צניעות צריך להיות מה הגבול נגיד: "צריך חצאית שעוברת את הברך" לא להתחיל לפרט איזה גירוי כל בגד אסור גורם כי אז מתעסקים יותר בגירוי שזה בדיוק ההפך מצניעות.
"מחזק" זאת מילה מאוד סובייקטיבית, ובגלל זה היא לא אומרת שמה ש"חיזק" אותך זה אוטומטית דבר טוב וגם לא נקודה לזכותו.
נכון מאוד, אני האחרון שצריך לספר לו את זה.הָיוֹ הָיָה
מצד שני, אדם שכוחו בעיקר ברטוריקה לא הופך להיות רב "רק בשל העובדה שהוא חרדי"
כבר כ"כ הרבה נכתב בפורום על זה שהגישה החרדית מעוותת,מתנחל בראבק
לא מפתיע. בכלל, ספר לבנות על מהות הצניעות, יותר חכם שאישה תכתוב, כי בדיוק כמו שאישה לעולם לא תבין מה באמת הגבר חושב ורוצה, כך הגבר לא יבין באמת את היצר של האישה.
זה הרבה יותר קיצוני גם מהגישה החרדית הקלאסית...הָיוֹ הָיָה
נכון, אבל בסך הכל ניםוח של מה שהוצג בקטן\מתנחל בראבק
הוא בכלל לא דיבר על היצר של האישה.שפרינצא בוזגלו
הוא הפחיד אותה מהיצר של הגבר.
באמת הזוי, אני אגיב במפורט עם דוגמאות משלי אחר כךחושבת בקופסא
זאת כנראה חוברת חוברת הצניעות הכי גרועה שנתקלתי בהחושבת בקופסא
(בת מלך אמיתית לא צריכה שיקראו לה ככה כל שנייה.
או: עד כמה אתה חושב שאנחנו עפות על עצמינו וצריכות שינשקו לנו את האגו?
זאת לפחות התחושה שלי)
לומר במילים בוטות שאת חתיכת בשר עסיסית שצריך להסתיר מהזאב הגדול הנורא לפני שיטרף כל עולמו הרוחני זה מסר מזעזע.
הוא מוציא את הגברים חיות טרף חסרות שליטה ואחריות עצמית, ואת הנשים הוא אשכרה מחפיץ מינית במלוא מובן המילה.
אני מניחה שזאת הדרך שבה מדברים על זה בעולם החרדי, אבל למה המושגים הם "הוכשל" ו"הכשילה"?
אי אפשר לומר שגבר נכשל בשמירת עיניים האישה נכשלה בצניעות? כל אחד עבר עבירה בין אדם למקום ולא לוקח על עצמו/ מפיל את האחריות על חטאים של אחרים?
היא לא אחראית לשמור על העיניים שלו והוא לא אחראי לשמור על הצניעות שלה.
ואם כבר מחמירים בצניעות- גבר שכותב ספר לנשים ובו תיאור מדיוק איך סוג של בגד גורם לו לאיזה חטא זה לא מתאים בכלל.
מה כם שמשחקי ההאשמה האלו חסרי כל היגיון, נתת יופי של דוגמאות וגם מה אם אישה חולת נפש מסכנה שפטורה מהמצוות "הכשילה" מישהו? מה אם גבר צופה בפסל מתקופת הרננסאנס בדמות אישה? האשמה עוברת לפסל שמת לפני מאות שנים? אה, אי אפשר כי גברים אף פעם לא אשמים במה שהנשים הרעות הכשילו אותן.
מסכנה האישה שהולכת ברחוב מתוך מחשבה שהיא פצצה מתקתקת, לא צלם אלוקים, לא בת לעם הנבחר, לא סתם פלונית אלמונית שהולכת ברחוב, אלא חפץ שנועד רק לסיפוק מיני בדרך ראויה או אוי ואבוי לה אם לא, ובטיפול בתוצאות הסיפוק הזה.
לגמריגלקסיה
זה כנראה הספר הכי בוטה שראיתי על צניעות. זה אומר פחות או יותר את ההשקפה החרדית הכללית, נראה לי, אבל באמת בלי ההצטעצעויות של בת המלך וכו'...
כתבת יפהחופשיה לנפשי
לא יודע מה היו הציפיות...חמדת66
בכ"מ, אני מאוד ממליץ על 'מה את מבקשת' של אוריה מבורך. לא חייבים להסכים עם הכל, אבל מעניין ומעורר מחשבה.
וראוי שמי שלא תדע עם מה אפשר להסכים ועם מה לא, פשוט תימנע.הָיוֹ הָיָה
מח' נשמה כללית עם הרב עזריאל אריאל. קיבלתי.חמדת66
לא ידעתי שאתה מאלו שמכבדים סמכויות רבניות.הָיוֹ הָיָה
מתברר שרבנים שווים משהו רק כשהם אומרים כמוך, אה?
(אשכרה, אני מדמיין ויכוח בעולם מקביל בו אני כותב איזו דעה שמרנית שלא מוצאת חן בעיני חמדת הנאור שלנו, וכשחמדת יביע את הגיגיו אלעג לו ש"הרב עזריאל אריאל אומר אחרת".... מתלבט אם לצחוק או לבכות
הרי אבא שלו הוא קליפת השום בעיניך, הרי רבותיו-של-אבא-שלו הם עלה נידף בהבל פיך, אז פתאום נזכרת לגייס אותו לעזרתך כי מצאת איזה מאמר חצי קלאצ' שלדעתך לא מסתדר עם מה שכתבתי? לכזו רמה רדודה ירדת)
ואגב, בכל המאמר כולו הוא לא כותב שום דבר ששונה מהסיוג שאני סייגתי. תתחיל להירגע עם האובססיה שלך.
😂חמדת66
העניין הוא ממש לא הבעת דעה שמרנית. אני המלצתי לקרוא ספר (שהמליצו עליו גדולים ממני, ואכן, גם שמרנים). ואז הגיע המשגיח נשמה כללית והוסיף סייג לא רלוונטי שגדולים ממנו (או שאין כאלה?) לא צירפו (צריך גם להוסיף משהו כזה על תנ״ך לא? ממליץ על החומש של סקווירא). ולא, ממש לא מדובר על ספר כפרני. (אגב, קראת את הספר? מניח שלא. אז אולי לא תביע דעה עד שתקרא?)
מאחר והתעקשת לרדת (כרגיל…) לפסים אישיים, אז יש לי רושם שיש לך קצת בעיה במודעות העצמית. מי שמפעיל פה משטרת מחשבות פה, זה כנראה אתה (עידוד של ניקים שכותבים לפי השיטה הקדושה, וסקילה, שריפה, הרג וחנק של אלו שלאו) ולא ממש אני.
כפי שכבר אמרתי לך, אין לך ממש מושג על הדעות שלי. לא זכור לי מעולם שזילזלתי ברה״ג אריאל (אוך, אם רק הוא היה רב ראשי), ההיפך. (כמובן קשוט עצמך, להביא לך כמה הודעות שלך על הרב מלמד?)
המאמר הזה הוא לא חצי-קלאצ׳ אלא דוגמא מהמעלה הראשונה של איך כותבים ביקורת רלוונטית (דווקא לא יזיק לך להפנים לענ״ד).
״בכל המאמר הוא לא כותב שום דבר ששונה מהסיוג שסייגתי״ -
נו, אז אני הקטן, שנעלמו ממנו מעיינות החכמה, דווקא הבנתי אחרת - (״המהווה משב רוח מרענן בסוגיה מאתגרת וכו״, ״ההסתייגויות שיש לי מנקודות בספר מסוימות בספר אינו מבטלות את ערכו כספר פורץ דרך שהמסרים המרכזיים שלו חשובים ביותר וכו״). ואולי זה כן מה שכתבת? אתה יכול לעשות תעלולים לשוניים (אולי הוא היה צריך לכתוב בצורה יותר מפורשת להזהיר את בנות ישראל מהטמא? הרי שהעיקר חסר מהספר). בהצלחה.
תצחק, זה בריא לאנשים קודרים....הָיוֹ הָיָה
א. למי המליצו? באיזה פורומים? לאיזה גילים? (וראה להלן סע' ט) ממתי נהיית כזה צאדיק שהולך בעינים עצומות אחרי כל פרסום?
ב. ואכן, לא אמרתי שהענין הוא שמרנות, אמרתי שהענין הוא כפיפות לרבנים. שאתה, בתור שחצן שמצפצף על רבנים מהשורה הראשונה של פוסקי הדור, תטיף לי על הוספת סייג ש"כבוד קדושת הרב עזריאל לא הוסיף", זה חוכא ואטלולא. אני בטוח שמוכשר כמוך מבין זאת היטב.
ג. הסוגריים של "אין כאלו" כל כך מגוחכות בהתחשב בכך שככלל, החיכוכים בינינו הם כאשר אני מתבטל לגדולי ישראל ואתה מתנשא על פקחותך ומחשבתך העצמאית. אם יש בינינו מישהו שחושב שאין גדולים ממנו זה לא אני... טול קורה.
ד. כנראה שאתה בחור מוכשר, אבל להיתמם בצורה טובה זה לא אחד מכשרונותיך. מי שהחל כאן בפסים אישיים זה מי שכתב "מחלוקת נשמה כללית והרב עזריאל אריאל, קיבלתי" במענה לתגובה יבשה ועניינית. טול קורה #2
ה. מי שמפעיל מלחמת מחשבות וקידש כאן מלחמה על ניק מסויים (-אני) שחושב שונה ממנו ולכן עושה סביבו סטוקינג ורודף אחריו לכל שרשור, זה אתה ולא אני (אגב: ניק שאתה מאוד מעריך, ושמזדהה בד"כ עם עמדותיך, כתב לי באישי שניכר שאתה מחפש לריב איתי...) טול קורה #3
ו. אכן כתבת, אז מה, אתה כותב הרבה שטויות. דיעותיך פרוסות על פני שלל תגובותיך, ובפרט - ויכוחיך איתי
ז. לא ידוע לי שהרב אליעזר הוא אביו של הרב עזריאל או מרבותיו של אביו. למקרה שזה מעניין אותך - דווקא לגר"י אריאל יש חלק משמעותי במחשבות שלי לגבי הרב אליעזר. אתה זה שחושב שאין שום רב שראוי ללמד אותך משהו, אתה זה שעושה מה שהוא רוצה ומצפצף על כל הפוסקים, אבל פתאום נזכרת להזדעק על כבוד התורה? טול קורה #4
ח. לגבי סיום דבריך - נשאר לי לתהות אם אתה טיפש כ"כ מלידה או שעברת קורס להתמקצע בזה. או אולי, שזה ניסיון נוסף להיתמם בצורה לא מוצלחת. הרב עזריאל ייעד את המאמר שלו לילדות בנות 13 מכל חור ופספסתי את זה במקרה? אין כאן שום תעלול לשוני. בסך הכל טיפת בגרות ואחריות, טיפת ראש גדול והפעלת מחשבה, וכמובן - טיפה פחות היתממות. ואה, כן, גם טיפת אכפתיות ליידישקייט, מצרך שחסר במרכולתך הנאורה.
(ט. יתירה מכך: הרב עזריאל הצביע בפירוש על גדוד של בעיות שיש לדבריו בספר, הן הלכתיות והן ערכיות. לחלקן הוא אפילו טרח לרמוז בכותרת המשנה. אותם כמובן לא טרחת לצטט, ואני לא אפסיד הרבה כסף אם אהמר שלעצמך ולגביהן אתה מרשה לחלוק על כ"ק הגר"ע... נח לך עם המחמאות שלו על פריצת הדרך, אבל מתאים לך לסנן את הביקורות שלו. אתה לבטח מניח שהוא סתם פחדן ושמרן כשהוא כותב שהיא צבעונית מידי ומקלה מידי ומעוותת הסתכלות... לא נאה ליפה נפש ופלורליסט שכמוך, אה?
ולחשוב שאתה עוד אשכרה מעיז להטיף לי כשכתבתי שמי שלא בטוחה שתדע לברור אוכל מן הפסולת שלא תעסוק בזה. אני מקווה שזה סתם חלום רע ואין באמת במציאות אדם צבוע וקאלטער {-קר, חסר יר"ש. מיידיש} כמוך
את עיקר המאמר הוא הקדיש לביקורת נוקבת על דברים שונים, עקרוניים ומנחים בספר, אלא שהקיפו בכך שעצם העיסוק הכנה הוא פריצת דרך שראוי ללמוד ממנה. אתה באמת מרגיש נאמן לאמת כשאתה הופך את זה להמלצה גורפת לקריאה, לימוד, וסמכות ["לכל נערה בת י"ב" כלשון הגרא"ו בקוה"ע....] ויוצא נגדי בחרב ובחנית?)
אשמח שלא תנצלש לי את השרשור. תודה ובוקר טוב.שפרינצא בוזגלו
אשמח שלא תנצלש לי את השרשור. תודה ובוקר טוב.שפרינצא בוזגלו
לא היו ציפיות. בכלל.שפרינצא בוזגלו
רק לא חשבתי שאדם יכול להוציא את עצמו ובני מינו כ"כ גרוע, ואת הנשים להפוך לגיטרות שצריכות להסתתר.
ואם אני נכנסת לראש המלוכלך שלו אני גם יודעת למה עלתה לו גיטרה כדוגמא...
יצאו נגדו הרבה בציבור החרדיטונה(לא דג)
....באולפנה...
הגזמתם, תפסיקו לדבר לשו"ע על רבנים, ולזלזל.. בושה.!!
הם בגישה שונה משלכם, נכון..
וגם שפרינצא נשמה, לפני שאת שומעת שיעור של רב, תבדקי טוב מה הסגנון שלו, ואם הוא מתאים לציבור שלך.
ואני מכירה דוקא אנשים שממש בגישה שלו, ויש לי חברות חסידות שלו.
אבל בבקשה, תפסיקו לצאת על רבנים, גם אם הם לא בגישה שלכם.
והרב חזיזה רב צדיק גדול..!!!
הוא לא רב. הוא דמגוג גדול.שפרינצא בוזגלו
וזה שיש לו חסידות בכלל לא קשור להיותו רב. גם לישו יש חסידים, והרבה.
ומעבר להתאמה לסגנון צריך לבדוק התאמה לתורה. האם זה עומד בקנה אחד עם דבריה או שזה עיוותים עם קרדיט על חשבונה.
ואני חושבת שאני באמת משתדלת לא לצאת על אנשים. אבל יש אנשים הרסניים- וצריך שידעו את זה.
זו אותה תופעה של אמנון יצחק רק ביותר סבבה (לבנתיים), מרגיש את עצמו צודק מכל אלו שהיו לפניו.
יש למגזר הדתי כ"כ הרבה רבנים נפלאים. חבל שבנות הולכות לקושש אצלו.
....באולפנה...
"חבל שבנות הולכות לקושש אצלו", את זאת שקראת ספר שלו, אז אשמתך.
ושלא תחשבי שאני לא מסכימה איתך, את צודקת..
אני פשוט פחות עם הגישה הזאת לעשות שרשור, כמה הרב הזה הוא לא רב, וכמה לש"ע, (שעוד שנייה אלול).
למה?
ואת עוד דבר, את חושבת שחוץ מהשיעורי צניעות שהוא מעביר, אי אפשר לשמוע ביכלל שיעורים שלו בנושאים אחרים?
כשאת נתקלת בתוכן מכל סוג שהוא את בוחרת אם להיות מושפעת ממנו.שפרינצא בוזגלו
כך שח"ו לא קוששתי אצלו. קראתי ושללתי.
למדתי מה *לא* צניעות.
אני חושבת שצריך מאאד להיזהר מהגישה שלו.
יש רבנים אחרים שאפשר לשמוע בלי לחשוש ולסנן בכלל. ויש רבנים שצריך לדעת מה כדאי לקחת מהם ומה להשאיר אצלם.
אם עדיין לא מצאת את הגישה שאת מאמינה בה- כדאי לך להימנע מלשמוע דברים שלא תוכלי לדעת אם לאשר או לפסול.
וזה נוגע לכל דבר בעולם. כל עוד אין לך עמדה ברורה- אל תיכנסי לנושא. חבל שתושפעי מדבר שאין לך מושג אם הוא נכון.
בירורים חשובים כאלו כדאי לעשות בחברת אנשים שאינם שנויים במחלוקת.
אגב בדקתי אם יש לו תעודה מהרבנות לתפקיד רבני כלשהו ולא מצאתי. לא יודעת מה זה אומר, אבל לתשומת ליבך.
....באולפנה...
למה ללמוד, למה לא ללכת בתמימות מאיך שלימדו אותנו בבית?
וזה כמו שתגידי, שמישהוא יראה סרט לא צנוע, ויבחר אם להיות מושפע ממנו,
זה לא טוב לנפש כול הנעייס הזה, על רבנים.
ואכן, יש לנו היום רבנים נפלאים ב"ה! שצריך ללכת בדרכם, לא צריך להתעמק ולגלות כמה בן אדם,
עושה דברים לא נכונים, וחמורים, וביכלל שעוד לשבור לאנשים תתמימות.
והפוף - ב"ה אני יודעת מה הגישה שלי, שאני הולכת לפיה, ויודעת מי הרבנים שאני הולכת בדרכם, וב"ה זה מיושב.
וגם אם בן אדם עם דעה חזקה ואידאלית, לא צריך לקרוא ספרים שרק יזיקו. ויזיקו לאחרים.
ואם הוא יעביר שיעור על פרשת שבוע, גם אי אפשר לשמוע?
כל בנאדם צריך למצוא את הדרך שלו.שפרינצא בוזגלו
אם היא בדיוק כמו של ההורים זה נהדר. אם לא הוא צריך לחפש.
הכל תלוי בצרכים של הנשמה.
הדוגמא הזו שונה לחלוטין.
כי בניגוד לשכל, שאיתו אפשר לעשות משא ומתן, מה ראוי לחשוב ןמה לא, מה נכון בכלל ומה לא- העיניים הם החלון לנשמה.
בלי מסננות. א"א לצנזר, הדרך היחידה לצנזר מהעיניים היא פשוט לעצום אותן ולהשתדל לא להיכנס למקומות פרוצים, בגלל שמה שנכנס נכנס. בניגוד לשכל שאפשר לעבד איתו מידע ולבחור בעזרתו את הדרך והאמת.
אני לא רואה בשבירת התמימות מעשה חמור. אז תסלחי לי שלא הבנתי מה את רוצה...
גם בפרשת שבוע יש הרבה דרכים לסלף.
אני ספציפית יש אנשים שלא אשמע מהם שיעור תורה גם אם יש סיכוי שהפעם הם ידברו לעניין. רק מעצם הספק שלא.
....באולפנה...
אז אנחנו בגישה שונה, את בעד להכניס הרבה חומרים לראש, ואז לבחור חומר אחד.
אז אני לא, אני בעד שיהיה לי חומר אחד, בראש מיושב טוב. בלי עוד דברים,
לחיות בבועה, ןגם ישר שאני פשוט שומעת דברים כאלה, אני מלבנת אותם קצת עם עצמי ואולי עם חברה מחוננת, ורב.
ואז מוציאה את הדעה הזאת מהראש, ומשאירה את הדעות שלי.
וזה לא שאני סגורה, ממש לא. יש לי חברות טובות מאוד שונות ממני, ונגד הרבנים שלי.
ונכון מה שאמרת על העיניים נכון מאוד, אבל העיניים זה דבר מאוד עדין גם מבחוץ וגם בפנים.
אני הכי בעד תמימות קדושה, וגם אם מישהוא ישבור תמימות, זה ההורים. או מורה..
וחבל שככה את מסננת כול שיעור תורה, ממש חבל!
בשביל להגיע לחומר המיושב תצטרכי לברור.שפרינצא בוזגלו
אני מסננת ככה שיעורי תורה כדי לא לשמוע דברים לא נכונים.
יש רבנים ו'רבנים' שידועים בכך שהגישות שלהן לחלק מהתורה לפעמים שגויה בנושא כזה או אחר- אז אסנן ולא אשמע אותם מטוב ועד רע בכדי לדעת שלא הכנסתי דעה מיותרת לראש.
יש רבנים שברור לי שהתורה מדברת מתוך הפה שלהם ולא האגו- ולהם אני אוהבת להקשיב. אותם לא צריך לסנן.
....באולפנה...
אז לברור בשבילי, זה להוציא את זה לגמרי מהראש.
ושוב אנחנו בגישה מאוד שונה.
ותשמעי מה שעושה לך כמובן טוב ומחזק אותך, מי אני שיגיד לך מה לעשות.
לברור זה להוציא את הטוב מהרע. עייני ערך אנציקלופדי.שפרינצא בוזגלו
לא לרוקן לגמרי.
וכמובן כמו תמיד כיף לחלוק עליך ואיתך 
את מאד מכבדת!
...באולפנה...
אני בעד לנקות הכול, ואז להתחיל מחדש.
וכו לאמר, כנ"ל את!!
אכן, לא נעים בכלל, אבל...פיקאר
דבר ראשון, עם כל הכאב והכעס שאת כועסת עליו, זה ככל הנראה לא יגרום לו (מבחינה הלכתית) להפסיק להיות רב, גם אם דבריו נראים לך תמוהים מאד...
והישר לנושא. חשוב מאד להבין, כל בחור או בחורה שפותח ספר/שומע שיעור/שואל שאלה וכו' של רבנים חרדים, צריך להכיר אותם קדם, אני לא יודע עד כמה את מכירה את הציבור החרדי, ובעיקר את הדרך שהם מתווים בכלל ובענייני צניעות בפרט, אבל חשוב מאד לדעת שהיא שונה בתכלית מהדרך המוכרת לנו, בני הציונות הדתית, וק"ו לחילונים שהם חסידי תרבות המערב... אני אנסה בקצרה לתת את הרקע לדבריו, חוץ מזה שבאופן כללי אני חושב שלפני שתוקפים רב בישראל (אחרי הכל הוא למד המון תורה, יש לו יר"ש והוא באמת מחזק המון אנשים בתורה ומצוות. גם אם זה לא בדרך שלנו, זה כבר נושא אחר לדיון...) יש ללמוד את כל דבריו, וגם אם לא ברור אפשר פשוט להתקשר לשאול... ובכל זאת. גם אם זה ממש כמו הפשט שתיארת (וצילמת...) לנו כאן, עדיין אני אסביר.
הציבור החרדי, לפחות בחלקו, (הוא נתון בתנועות תמידיות בעניין הזה. אני לא מספיק מכיר את המיינסטרים החרדי כדי לקבוע מהי הדעה הרווחת) עדיין אוחז שאנחנו בגלות, ויש אפילו סוברים שאנחנו בגלות הרבה יותר חמורה משהיתה לפני. וא"כ, עצם ההגעה לא"י לא שינתה, או לפחות לא היתה אמורה לשנות, שום דבר מההנהגות הגלותיות של חו"ל, דהיינו הנהגה של קהילה סגורה בתוך עצמה עם הפרדה מוחלטת וברורה בין גברים לנשים ובין הקהילה לעולם שבחוץ. זאת היתה הדרך היחידה לשמור על הגחלת של עמ"י למשך אלפיים שנה. וזה עבד. אלא שגם כאשר הגיעו לארץ הם לא חשבו (וחושבים...) שזה צריך להשתנות. וא"כ, הם פוגשים מציאות של תרבות המערב (החולנית והאיומה, יש לציין...) שפוגעת וחודרת למחנה שלהם. אז במקום לנהוג כמו בציבור הדת"ל (שהנהגתו בעניין גם לא מאה אחוז ברורה, ויש לבאר אותה יותר, ואכמ"ל... דא"ג רק מציין שאחוז הדתלשי"ם אצלנו גבוהה יותר.. סתם חומר למחשבה..) אז הם נהגו כמו שתמיד עשו בגלות, הגביהו את החומות. וכמו כן בענייננו אנו. מה שקראת זוהי פשוט תורה גלותית מאד, של סור מרע. אכן, אני די בטוח שהרוב המוחלט של החרדים לא מסכימים עם הדברים שלו... גם הלשון לענ"ד בוטה מדי... אבל למי שמכיר את הציבור החרדי יודע שזה קיים.. אנחנו פשוט גדלנו בחממה של הציונות הדתית אז אנחנו בשוק...
עוד נקודה חשובה מאד! אל תשכחי, הוא לא דיבר אל בנות כמוך, אלא בנות שבאו מרקע אחר שהשקפת העולם שלהם שונה... (לא שזה בסדר להפוך אותם כמו שתיארת לכלי שצריך להישמר מפניו...) אבל וודאי שזה שונה.
דא"ג, בעניין הבגדים השקופים וכו' לקחת את דבריו שתי צעדים רחוק מדי.. תחשבי עוד הפעם על דבריו באמת, לא מתוך זלזול והתרסה ואפילו תגלי שיש בהם היגיון מסוים (בפסקה הזאת ספציפית) ו... כן. בענין הזה הוא צודק.
כמו"כ יש להכיר את הלשון שלו בכל ספריו, ולא רק כאן כדי להבין שכך הוא תמיד נוהג לכתוב, ולא בגלל שהוא מתיחס לנשים כמו ילדות בת שמונה.
רק אעיר דבר אחרון, אני אישית מאד התחזקתי מהספרים שהוא הוציא על התנ"ך, סדרה מעולה.
והרבה יותר ממה שכתבתי כאן יש לדון בו... יישר כח על העלאת הנושא החשוב! יה"ר שנזכה לצניעות אמיתית כלפי אדם, אבל בעיקר כלפי שמיא!
אז בא נתחיל מהדבר החשוב ביותר- גדלתי במסגרות חרדיות.שפרינצא בוזגלו
אני מכירה את הגישה הרבה יותר טוב ממך. וכמו שכתבה @טונה(לא דג) פה: יצאו נגדו הרבה בציבור החרדי - נוער וגיל ההתבגרות אז חשוב לדעת שגם שם הוא לא מיינסטרים. הוא בסה"כ חוזר בתשובה (כל הכבוד לו ע"כ) שמתיימר לדעת יותר ממי שגדל על התורה ועל החרדיות (לא מזלזלת ברבנים חוזרים בתשובה ח"ו!, פשוט אנשים שלא מונחים מילדות בסוגיות הלכתיות שמעורבות בהן המון השקפה שלא יתיימרו לדעת יותר מכל הרבנים שכן גדלו בעולם הזה והתוו את הצניעות בצורה שונה לחלוטין) .
הוא באמת דעת קיצון מחרידה אפילו ביחס לדמוגוגית הסמינרים הידועה לשמצה.
אחוז הדתל"שים לא בטוח גבוהה יותר, שמעת על נשירה סמויה? בחור חרדי כלפי חוץ ורקוב כלפי פנים.
אני מכירה אישית הרבה מאד בנות כאלו. פשוט בציבור החרדי יש להן יותר מידי מה להפסיד אם יורידו את הלבוש המאפיין, אז הן מעדיפות להיות צבועות. זה לא מצדקת יתר. זה נטו שיקולים פרקטיים של רווח מול הפסד.
אין בדבריו שום הגיון. זו לא הגישה של התורה משום כיוון.
וזה לא קשור למאיפה הבת מגיעה. אף אחת לא ראויה לזלזול ברגשות והפחדה מחפירה שכזו.
זה במילא לא מחזיק מעמד יותר מידי זמן.
וואו! אמן שנזכה!
שנזכה לתקן את עצמינו ולתרום את חלקינו לתיקון העולם.
והלוואי שלעולם לא נתערב בתפקידים רוחניים של אחרים.
^^^הָיוֹ הָיָה
@פיקאר, אני לא צריך שהוא "יפסיק מבחינה הלכתית להיות רב" כל עוד שהוא בכלל לא התחיל.
לא כל חוזר בתשובה שנהיה ברסלבר מקבל אוטומטית תואר רב, דווקא אם נלך לפי ההלכה...
עד כמה שידוע ליטונה(לא דג)
נכוןנפש חיה.
אחוז הדת"לשים בדת"ל לעומת החרדיםekselion
זה ממש לא פאקטור
משום שאי אפשר למדוד כמה באמת ירדו מהדרך אצלם..
הכרתי הרבה יותר מדיי חרדים שמתנהגים כמו חילונים ולא עושים שום מצווה ועדיין לבושים כחרדים
זה תופעה שכיחה, יש כאלה שמסתירים זאת ויש כאלה שלא.
אצל רבים מהם אם מישהו יורד מהדרך - הלך עליו.
לכן הם חוששים לצאת מהארון
אצל הדת"לים כידוע זה לא ככה, לכן הרבה יותר קל לזהות כמה דתל"שים יש.
ובעיקרון מסכים עם שאר הדברים שאמרת
וגם אצל הדלת"ים יש את התופעה של ספירת יתרחושבת בקופסא
סקרים ששואלים בוגרי חמ"ד האם הם מגדירים את עצמם כחילונים מתעלמים מהעובדה שאחוז משמעותי מתלמידי החמ"ד באים מבית מסורתי או חילוני לגמרי, והם פשוט נשארו באותה הדרך שהם היו בה ולא עזבו כלום אז אין מה לספור אותם כדתל"שים.
על זה אתה בונה?simple man
ואם כן היית מאמין בזה זה היה משנה לך משהו?
לא משנה לי כלוםekselion
אני לא יודע אם יש יותר דתל"שים אצלהם מאשר אצלנו
רק אומר שאף אחד לא יודע באמת מבחינת נתונים כמה המצב שם גרוע
אבל הוא גרוע
לצערי
ועוד דבר -באולפנה...
קראתי שוב את מה שכתבת, את לא מסכימה איתי שבנות צריכות לדעת, מה זה היצר הרע של הבנים?
שידעו קצת להתחשב בהם, שחברה שלי ידעה את זה, היא לא נכנסה לטווח העינים של הבנים, ולא עושה פוזות או משהוא, כי היא פוחדת שמה XXXX , אז מה רע בזה? וככה מאוד מעריכה את הבנים ששומרים עינים!
"הוא יראה אותי עם שיער רטוב, ויזכר ששיער נרטב ממים, שהיו במקלחת ושאני הייתי בתוכה"
תפסיקי לחשוב שאת מבינה, את לא יודעת מה עובר לבנים בראש, ובחיים לא תדעי!!!
את עושה את ההשתדלות שלך בצניעות, אשריך! עזבי את זה, מה שהם מסתכלים ומדמיינים.
פעם סיפרתי לאבא שלי איזה מקרה שהיה לי עם בחור, ואז הוא פשוט אמר לי "אי אי הבנים האלה, את לא תביני בחיים מה עובר להם בראש".. אז תיישימי את זה.
אישה לא צריכה לדעת יותר מידי על נושא הקדושה. בהחלט לא.שפרינצא בוזגלו
אני צריכה לשמור על צניעות לא בשביל אף אחד. בשבילי. בשביל ה'. ובשביל תיקון העולם.
אני לא חושבת שלדעת את הקושי שלהם יהיה לי רלוונטי. אני לא צריכה לעזור להם וקלוחומר שלא להתערב להם בתפקיד.
ובשביל להעריך את הבנים ששומרים עיניים לא צריך יותר מידי חוץ מלנסות ללכת חצי שעה ברחוב מרכזי עם עיניים ברצפה.
ובאמת זו הזדמנות לומר שאני מאאאד מעריכה שומרי עיניים, הלוואי ובעלי ישמור גם.
אגב ידעת שחלק מהלכות צניעות זה לא לחשוב על גבר שהוא לא בעלך?
"הוא יראה אותי עם שיער רטוב, ויזכר ששיער נרטב ממים, שהיו במקלחת ושאני הייתי בתוכה"- את זה הוא כתב במילים אחרות.
תראי: 
אני רק צחקתי על הגישה הזו, 'שהרי אין לדבר סוף'.
ונראלך שאכפת לי ממה שחושבים עלי?
אני במקום מפוצץ גברים, אז יצאתי מהבית ושאלתי לפני את אמא אם אני צנועה מספיק, היא אמרה שכן והוסיפה שאני יכולה להוסיף צעיף בשביל להדר, אז אמרתי לה שאני לבושה צנוע לפי כל ההלכות וזה מספיק לי כרגע. אני לא יכולה להיעלם מעיניים של גברים רק כי קשה להם.
....באולפנה...
את צריכה לשמור על הצניעות, בשבילך ובשביל יוצרך, נכון..
ואני כן בעד לדעת את הקושי שלהם, תמיד בנות כזה לא מבינות את הבעיה "ללכת למעיין עם גברים, שהם לבושות צנוע"
ורק הבנות שמבינות את הקושי יודעות למה לא הולכים, וגם למה אסור "לפתוח ווילנות בתפילה ולהיסתכל על הבנים"..
אני יודעת שגם לבנות עדיף לא לחשוב על בנים, כי זה מביא להם בילבולים ומחשבות לא טובות, אשמח אם תביאי לי מקור לזה.. מעניין מאוד.
הבנתי שצחקת, אבל את לא תדעי מה עובר להם בראש..
לא אמרתי שתעלמי מעיינים שלהם, כי זה ל אפשרי. רק תיהיה בת ישראל צנועה ועדינה! ותעשי את ההשתדלות שלך לא למשוך עין יותר מדי, (ואני יודעת שאצל בנות זה ממש חזק, הקטע של להרשים ולמשוך "צומי") אז פשוט תעשי את ההשתדלות שלך, וזה גם בשבילך.
הרי לשם מה כול ההפרדות שעושים לנו?
תחשבי, למה זה כול כך חשוב שלא יהיה עירבוביה בין בנים לבנות.
לא צריך לדעת את הקושי בשביל לקרוא את ההלכה המפורשת ולקיימה.שפרינצא בוזגלו
התשובה להרבה דברים בנושא הזה היא 'כי ככה ה' ציווה'.
לא צריך להיכנס לנישות שגורמות לנו לחשוב דברים לא נכונים על בני המין השני. שהרי גם אם נשמע מהו הקושי נפרש אותו לא נכון כי בחיים לא חווינו קושי כזה, וכן לההיפך.
לכן אני לא רוצה לדעת מה הניסיון שלהם כדי לא להחיל לחשוב שאני מבינה בניסיון שלהם יותר מידי ולהיות שיפוטית כלפיהם.
ההשתדלות שלי היא לשמור על צניעות פנימית וצניעות חיצונית. מעבר לזה יש את התפקיד של הגברים. והם צריכים לקיים אותו גם אם הוא קשה.
ההפרדה היא כי ה' אמר. הפרדה וצניעות נועדו להגן על הנפש שלנו בצורה הכי נכונה. הן למין הנשי והן לגברי.
....באולפנה...
נכון, אז לכן אמרתי שאם שומעים, לברר מה זה, דרך ההורים, או מורה.
ולא מצערת על זה שאני יודעת את הנעייס הזה, לא.
אני רק אומרת שאם נחשפים לזה, כדי שההורים או מורים יסבירו את זה בצורה קדושה ונכונה.
ולא מאיזה כמה בנות רדודות שחושבות שכול הבנים סוטים..
ואפשר רק לדעת, ולהבין אי אפשר. וממש לא שיפוטית כלפיהם..
אשריך..!!
פשוט צריך להיות צנועות כי ה' צווה, כי ככה כתוב וככה צריך, וכדי לכבד את הגוף שה' ברא לנו.
נכון, בדיוק! זה מה שאני מנסה להגיד לך.
למה ההלכה אומרת שאור ללכת עם צבעים בולטים? שיער פזור? צמוד?
ההלכה יודעת, צריך להקשיב רק לה.
מזעזע הדברים שהוא כותבekselion
נראה לי זה בגדר הפוסל במומו...
למה להכליל את כל הגברים ככה ולמכור לבחורות תמימות שכל הגברים בלי יוצא מן הכלל הם כמו חיות טרף?
מתעב את הגישה הזאת
למה להתרגש מחיבור שמיועד לקהל יעד אחר לגמרי?shaulreznik
אני מניח שיש ספרים בנושא הלכות צניעות שנכתבו על ידי חסידי גור (שאצלם, כידוע, התחום הזה הפך לאובססיה של ממש). האם עלינו לקרוא אותם בכובד ראש? כמו שאומרים, "שבעים פנים לתורה".
הבעיה היא שבת דת"לית סטנדרטית לא תקרא ספרים של גור.שפרינצא בוזגלו
(מה שככל הנראה בכלל לא קיים, נושא הצניעות אצליהם מועבר מפי הגבורה או מפי המדריך)
בעוד ספרים של רונן חזיזה היא כן תקרא.
בעידן האינטרנט אפשר להיתקל בכל ספר שהואshaulreznik
כשם שבת דת"לית לא תלך ליישם הוראות שראתה באיזשהו פשקוויל בבני ברק ("לא להשתתף בבחירות הטמאות ועל הדרך לזרוק את כל הסמארטפונים לפח"), כך היא צריכה להבין את השתייכותו ואת השקפת עולמו של כותב חיבור תורני כותב או אחר.
כי הוא כן מיועד לקהל יעד הזה...הָיוֹ הָיָה
עדת מעריצותיו השרופות כוללת המוני בנות אולפנות, בעוונותינו...
מאיפה לך?באולפנה...
אני לא צודק?
הָיוֹ הָיָה
...באולפנה...
אולי כן ואולי לא, פשוט מסקרן אותי מאיפה המידע הזה, שאני לא יודעת עליו.
את לא יודעת עליו?הָיוֹ הָיָה
כאן: .... - נוער וגיל ההתבגרות דווקא כתבת משהו מאוד דומה...
....באולפנה...
יש לי שתי חברות שמאוד אוהבות לשמוע אותו, ולוקחות ממנו זהו.
רוב בנות האולפנות שאני מכירה הולכות לפי הרב שמואל אליהו, הרב אבינר, והרבנים של הציונות הדתית.
והרב קנייבסקי, וקצת הרב טל, אבל לא נכנס לזה.
זה לא הרוב
ב"ה הרוב שפויות
באולפנה...
לא אמרתי שהרוב אצלו, עוד לא הגענו לכזה טרלול...הָיוֹ הָיָה
אבל יש לא מעט בכלל, לצערי.
וכמובן - יש דרגות על הרצף... יש את אלו שחרדות לכל מילה שיוצאת מפיו, ויש את אלו שסתם שומעות מהצד, ויש גם את אלו שבסה"כ מאמינות שהוא רב צדיק והגישה שלו לגיטימית...
....באולפנה...
נכון, אבל מעט מאוד הולכות בדרכו. ואני מאמינה שאם אני יגיד לחברות שלי את מה שהוא אומר על צניעות, יש מצב שהם לא יקחו ממנו, אבל עדיין ילכו לשיעורים שלו.
יש הרבה בנות שב"ה אוהבות לשמוע דברי תורה מכול אחד, ולא מספיק מבררות מי מעביר תשיעור.
ולא נכון, אין הרבה.. בטוחה!
ודרגה השלישית שכתבת, היא אולי הרוב. אבל הדרגה הראשונה כמעט ולא.
יש הרבה! לצערי זה כ"כ חילחל...שפרינצא בוזגלו
...באולפנה...
אני יודעת יותר טוב משניכם, במחילה מכבודכם.
זה הוצאת שם רע!
לצערי אני מכירה מספיק שרק מחכות למוצא פיו.שפרינצא בוזגלו
אני שמחה מאד שאת מסכימה איתי שלומר על בנות שהן חסידות שלו זה הוצאת שם רע 
....באולפנה...
את לא באולפנה, ואפילו לא גרה כמעט במקום שיש שם בנות באולפנה . אז אני מכירה יותר טוב ממך..
סליחה לא הוצאת שם רע, זה הכללה על כול הבנות של האולפנות.
זו נשמעת קצת התכחשות למציאות
הָיוֹ הָיָה
עולים לי בזיכרון שרשורים מכאן בפורום של בנות שממש התווכחו: "הרב רונן פסק! אי אפשר לומר אחרת"...
ואם זה לא היה עצוב, זה היה מצחיק...
....באולפנה...
הפורומים האלה
, זה לא נקרא זה בנות מהרשת, זהו.
אני מכירה טוב מאוד מהמציאות.
ויודעת למי בנות מתחברות..
ממש לא התכחשות, זה הכללה לא נכונה, וזה לא המציאות.
ולא רואה מה משעשע בזה, ולא כול מי שפה מהאולפנות.
..הָיוֹ הָיָה
לא הבנתי, בנות מהרשת הן לא בנות אמיתיות?
ולא הבנתי איפה את רואה כאן "הכללה". לא אמרתי ש"כל" הבנות כאלו אלא ש"יש הרבה" כאלו. את מי הכללתי ולמה?
...פצלשית~
אוקי עם קראתה דבר כזה אני היחידה שרשמתי את זה ולא כתבתי פסק כי הוא לא פוסק ..
ואתה מגזים!
..פצלשית~
ובחיאת עד שיש משהו טוב שבנות מתחברת אליו לצאת נגדו מה התחלקתם על השכל מה קרה?
שבנות מורידות חצאית פתאום ורואים אותם מסתובבת עם כל המי ומי..אז מדברים,מיסכנות הם בסוף יחזרו.
אתה יודע למה זה?בגלל הזלזול בקדושה כמו הזלזול הזה,
זלזול בדיבורים קדושים בתלהבויות קדושות אז בת רואה שכולם משדרים זלזול זה כבר נמאס ומיאש ועושה וגורם לעשות דברים דפוקים באמת שמישהי אמרה לי שהיא עשתה דברים שבחיים היא לא חשבה שתעשה מהזילזול..
מה שהוא אמר זה ההיפך מהתורה. והיפך התורה הוא טומאה.שפרינצא בוזגלו
וזה מצחיק שאת חושבת שבת תרד ברוחניות בגלל הליצנות דעבודה זרה שלי.
וגם אם הוא היה באמת רב- איזו בת תרד ברוחניות בגלל שהבעתחי דעה? זה מגוחך...
ובכלל זה לזרוק את האחריות על אחרים. חטאת? אשמתך ולא אשמת אף אחד אחר.
..פצלשית~
לא בגללך בכללי בגלל הרוח הזאת ..
וזה ממש לא מצדיק אנלא אומרת שזה נכון שהיא זרקה את זה על זה אבל זה היו חלק מהסיבות שלה..
אז אני אלמד אותך משהו מעניין:שפרינצא בוזגלו
אדם שעוזב ומאשים אחרים הוא אדם שזורק אחריות.
אין דבר כזה עזבתי בגלל א' ב' ג'. יש רק עזבתי כי רציתי לעזוב.
אמנם יש מקרים שמזרזים את הרצון לעזוב- אבל בגלל שיש לנו שכל בריא אנחנו מצווים לשלוט בעצמינו.
גם לאדם שהיו לו חיים קשים אני מבינה את הרצון לעזוב. אבל לא מסיכמה שהעזיבה היא בגלל החיים.
אולי הרצון הוא בגלל החיים. לא העזיבה עצמה.
נראה שאת לא מבינה את הבעיהחושבת בקופסא
זה לא דבר טוב, זה לא קדוש. הוא לא מחזק בנות, הוא גורם להם לפחד מהגברים הרעים, זה לא רושם שנשאר, ובתור גישה לחיים זה מאוד מעוות ולא נכון.
צריך להתלבש בצניעות כי ככה ה' אמר, כי ככה זה הכי טוב בשביל הכבוד שלך, לא בשביל לעשות חיים קלים להזוי שרואה גיטרות בצורת בחורות וממש בא לו לדבר איתך על כל מה שזה גורם לחשוב עליו.
את כותבת ממש יפה וטובחופשיה לנפשי
באתי לענות, אבל כבר כתבו יפה ואני לא צריך להוסיף...הָיוֹ הָיָה
זו ההוכחה.שפרינצא בוזגלו
דווקא בגלל שהרבה מאד מהמעט אולפניסטיות שאני כן מכירה הן חסידות שלו, מה זה אומר על כל אלו שאני לא מכירה?
....באולפנה...
לא יודע את מי את מכירה, אני מכירה המון בנות אולפנה שלא הולכות לפיו.
ואולי את מכירה בנות ששומעות אותו, אבל לא חסידות שלו הדוקות.
הכי קשה לי עם האמירה של לא להכשילחופשיה לנפשי
גברים הם *לא* בהמות
אם אני צנועה אני צנועה
איזה ספר נורא ומעוותרודף אהבה בימים
קראתי את רוב הגיון. דיון מענייןנפש חיה.
כל אחד ומה שהוא מתחבר אחד יגיד שרב אחד מרחיק אותו ואחד יגידפצלשית~
שהוא מימנו בתשובה
אז די את חושבת משו רע למה לעשות את זה ככה את יודעת כמה זה מוריד לבנות...
אני ממש התחזקתי מהספר הזה וכל אחד הבחירה שלו איך לראות ולשמוע תדברים
וזהו
ואיכס אני שונאת זילזול!!!
יש גבול לפתיחותחושבת בקופסא
גם האנשים הכי פתוחים בעולם מאוד מתנגדים למי שמתנגד לפתיחות.
כדי להיות בעל דעה מסוימת בהכרח צריך להתנגד לדעה המנוגדת לה.
אז כמובן שמותר לבקר דעות שונות ברמת הכבוד הראויה.
ולאיש הזה שלא עבר שום הסמכה לרבנות לא מגיע כבוד כמו איזה אדמו"ר שהוא עשה מעצמו.
רק השפה הפשטנית, הכתב הגדול והמנוקד, והמשלים כל חמש שניות על דברים שמאוד ברורים,
("כיסוי שקוף לא מכסה" קלטנו, אין צורך במשל גיטרות.
וגם מראש בנות שלובשות משהו שקוף יודעות טוב מאוד שהוא לא מכסה, לא צריך לסביר להן את זה)
אלו דברים שממש מגעילים אותי, כאילו שהוא מפשט את הדברים לילדים רפי שכל.
אין שום צורך לערוך היכרות עם היצר הרע של הגברים, תתלבשי על פי גדרי ההלכה ואל תחיי באובססיה של "מה גברים חושבים עליי".
והעובדה שהוא גרם לך להיות באורות דמיוניים לא נותן סמכות בשום צורה.
אני גם לא אוהבת ספרים עם ניקוד (עד כיתה ג הייתי צריכה)נפש חיה.
..פצלשית~
נכון צודקת התגובה שלי הייתה קצת עצבנית בלי קשר פשוט הייתי עיפה
וישלו הסכמות מרבנים מאד גדולים..(קודם מבררים למה סתם לשים סטיגמה?)
ואוקי נראה לי הספר נכתב יותר לציבור חרדי נגיד אני קראתי ספר לפני כמה שנים ותעצבנתי על זה שהוא מגזים ועכשיו השתנתה לי הדעה קיצור אז עם נראה לך ככה אל תקראי כי באמת זה תלוי מי קורא ..
יש אנשים שזה עוזר להם להבין ועושה להם טוב בעבודת ה' אז למה לא?וזה גם לא גורם להם סלידה או פחדים מנסיון שלי..
נראלי הוא רק רצה להסביר למה להיות צנוע וזה היתה נשמעת לי סיבה מספיק מספקת עם לך זה מגעיל שאומרים בשביל לא להכשיל בנים אז סבבה יש עוד רבנים בעולם..
ועוד נדוקודה קטנה שכדאי לכם להתייחספצלשית~
תקראו את כל הספר ואז דברו
אין צורך בכלל. זו דגימה. והיא מעידה על כל הספר.שפרינצא בוזגלו
קראנו והזדעזענו. את כל הספר.מתנחלת בלב:)
...אני לכאורה
לא קשור לנושא של הויכוח אבל צרם לי מאודד היחס שלך לרב ולדרך. אני אישית מסכימה איתך אבל עדיין, הוא הולך בדרך הזאת וחושב ככה, את לא מסכימה, בסדר. זכותך ללכת בדרך אחרת ולמה שאת מתחברת, אבל תקבלי את זה שיש אנשים שונים ממך ולהשמיץ אותו ולקרוא לו בשמות גנאי זה לא מכבד בכלל.
הוא לא רב!!!!! חיפשתי בנרות הוכחה לכך שהוא רב ולא מצאתי!שפרינצא בוזגלו
הוא בסה"כ דרשן שלקח סמכויות יתר.
איפה חיפשת נשמה שתהי בריאה יש לו הסכמות ברבנים מאוד גדוליםפצלשית~
באמת בואי תפרטי ...
הסכמות זה לא הסמכה או תעודה מהרבנות.שפרינצא בוזגלו
והסכמות לא יכולות לקבוע מי רב.
...פצלשית~
תקשיבי את בכלל לא יודעת מה את מדברת יש לו תעודת רב תבדקי את זה..בישבילך ...
אין לי בעיה שתוכיחי. אני בדקתי ולא מצאתי.שפרינצא בוזגלו
מסכים איתךThe Lion
גם לי איך שהוא הספר הגיע לידי ןהזדעזעתי!מתנחלת בלב:)
אבא שלי העיף את זה מהבית. ממש מלחיץ אותי האיש הזה!.
אני מכירה מלא בנותאפרת????
ואין לי מושג אם הוא רב מוסמך עם תעודה או לא אבל אין ספק שהוא תלמיד חכם (והלשון הרע חוגג פה🙊)
מה זה נקרא "עזרו"?הָיוֹ הָיָה
לימדו אותן לחשוב שכל זכר הוא אנס פוטנציאלי שכשהוא רואה בנות הוא ישר מדמיין אותן בצורה הכי מינית שאפשר? זה נקרא "עזרה"?
התורה היא לא הפקר, ולא כל בנאדם עם זקן מקבל סמכות ללהג מה שבאלו... לא ממש מצאתי בו "תלמיד-חכמיות" מיוחדת... סליחה באמת.
מוסיפהחושבת בקופסא
חיפשתי קצת עליו והגעתי לדף שו"ת שלו:

אני גם חושבתאפרת????
ונכון שהוא מתבטא חריף מידי ואולי אתם פה צדיקים ולא כאלה אבל גברים שלא מחונכים בשליטה על המחשבות שלהם בהחלט יכול להיות שככה חושבים ב*עיקרון של הדברים*.
ואני ממש לא חסידה של הרב אבל שווה להיזהר בדיבור עליו... אולי אם תקשיב לשיעורים בנושאים אחרים תראה שהוא כן תלמיד חכם פשוט בגישה אחרת, אולי קצת קיצונית אבל עדיין תלמיד חכם..
אין מאה גישות להיות תלמיד חכם...הָיוֹ הָיָה
הוא למד בישיבה? הוא סיים ש"ס? הוא שולט במשנה ברורה? מי הם רבותיו?
לא כל אדם עם זקן נהיה אוטומטית רב.
יתכן שיש בנות שזה יעזור להן, אבל יש לזה צורה. לא בצורה שהוא עושה את זה.
ובכל מצב לא הוא לא אמור להוציא את הגברים כאוסף בהמות חולי מין ואת הנשים כאובייקט מיני.
אה, והוא לא אמר ש"חשוב לזכור את זה" אלא העמיד את זה במרכז שמירת הצניעות, בצורה מעוותת, בוטה וחולנית.
לא יודעת מי הם רבותיו. לא יודעת על ישיבה וש"ס.שפרינצא בוזגלו
יודעת שהוא פותח את פיו המזוהם ברבים, אז כנראה שהוא רב 
אחותיאפרת????
באמת? לא סילבסטר?שפרינצא בוזגלו
לאאפרת????
יש מיליון גישות להיות תלמיד חכם. לגמרי.אפרת????
אני אישית גם לא מתחברת לצורה הזו אבל אני חושבת שהגזמתם והוצאתם מפרופורציה....
אולי באיסלאם, לא ביהדות.הָיוֹ הָיָה
איזו ישיבה? מה הוא למד? מה הוא יודע? ממי קיבל תורה?
מי שמעביר הרצאות מחזקות נהיה תלמיד חכם? זה קריטריון שאת המצאת?
כתבת כבר שאת חושבת שהגזמנו. וזה בעצמו האסון, שאת חושבת שיש בגישה שלו משהו נורמלי...
רק תסתכל שנייה על העם שלנואפרת????
אין לי שמץ.
לא מה שאמרתי. תקרא שוב.
חח אז תקבל את האסון.
זה ממש ממש ממש ממש לא קשור.הָיוֹ הָיָה
מחלוקות והרבה דעות - יש.
עם הארץ עם זקן שנהיה בגלל זה תלמיד חכם - לא.
אדם שלא למד כמו בנאדם הוא לא תלמיד חכם, ויסכימו על זה כל אלפי הדעות בעם שלנו.
רבש"ע, אלו יסודות היהדות!
לא מסכימה עםאפרת????
שבת שלום.
ושנה טובה..
לא הצלחת להביא נימוק אחד ל"אי הסכמה" שלך, אבל שיהיה.הָיוֹ הָיָה
ממש עצוב שכל בנאדם עם זקן ורטוריקה הופך להיות מוערץ אצל בני נוער..
התורה נהייתה הפקר...
אני רק שאלה.. מה זה שונה מהגמרא הזאת?מבקש אמונה
סוכה כב
והאמר רבי יוחנן למדנו יראת חטא מבתולה וקיבול שכר מאלמנה
יראת חטא מבתולה: דר' יוחנן שמעה לההיא בתולה דנפלה אאפה וקאמרה (בעברית: שר' יוחנן שמע את אותה בתולה שנפלה על פניה ואמרה) רבש"ע בראת גן עדן ובראת גיהנם בראת צדיקים ובראת רשעים יהי רצון מלפניך שלא יכשלו בי בני אדם.
שונה מאוד מאודהָיוֹ הָיָה
כמו כל אדם, זכר או נקבה, ילד או זקן, כולנו צריכים להתפלל שלא יבואו אחרים לידי תקלה על ידינו. "מגלגלים חובה" וכו'.
ברור שגם המימד הזה קיים, כתבתי על זה כאן בעבר - שאמנם עשו עוול אלו שהעמידו את כל הצניעות על "לא להכשיל גברים", אבל עדיין צריך לזכור שאחרי שיש הלכה ללכת בצניעות בלי קשר לגברים - מי שהולכת נגד ההלכה ועל ידי זה גם נגרם מכשול לגבר כלשהוא - זה מצטרף לחומרת המעשה שלה.
הבעיה במה שעושה רונן חזיזה זה שהוא הופך את זה לחזות הכל, מציג את הנשים כאובייקט מין ואת הגברים כסוטי מין, כשכל האנושות לפי דעתו סובבת סביב זה - הגברים סובבים סביב לדמיין איך נראית האשה מתחת לבגדים והנשים סובבות סביב איך הן תתחמקנה הכי טוב מכל הגברים האיומים.
אבל למה שזה לא יהיה נכון?נפש חיה.
ולנשים יש את העניין של צניעות
לא חייב להיות קשר בין הדברים
ואם קיים קשר- הוא לא הדוק בהכרח.
לא הבנתי אותךהָיוֹ הָיָה
את חושבת שהטקסטים שצולמו כאן הם ההסתכלות האידיאלית על צניעות? על יחסי גברים-נשים?
אני לא הייתי לוקחת אותם בתור אידאלנפש חיה.
אני כאישה קיבלתי מצווה להיות צנועה.
אין בהכרח קשר לגברים בסביבה.
זה שהוא עשה את הקשר הזה
לא אומר שזה באמת ככה
( בתור נערה נקלעתי לשיחה בין חברות על הצניעות וסיבתה , שמעתי שזה נכון העניין עם המחשבה. )
מה זה "משפצת ועורכת"?הָיוֹ הָיָה
טיפול עשרת-אלפים זה צריך.
הוא מציג הסתכלות מעוותת וחולנית. חסרת אחריות ובהמית. שגם מרחיקה בנות מצניעות, גם הופכת אותן לאובייקטי-מין בעיני עצמן, וגם מלמדת אותן להסתכל על כל הגברים ברחוב כסוטים ונואפים.
וזה עוד בחסד..
וואו וואוו וואוווווונפש חיה.
הוא כתב בצורה קיצונית
ואתה גם יודע הוא עבר מ"קיצוני" - דתל לקיצוניות שנייה
ממילא מה שהוא כותב מתבסס על תחושותיו ומסקנותיו.
יש לאיש מה לתת ומה ללמד. הבסיס שלו נכון
מה שמקלקל זה האידיאליזציה והצבעים העזים מידיי שבהם הוא משתמש כדי לחנך אנשים דרך הספרים שלו .
כשיודעים מי האיש ועל מה הוא מתבסס
אפשר לבחור אם לקחת ממנו או לא .
גם לקונספירולוג יש בסיס נכוןחושבת בקופסא
שיש מישהו שמנהל את העולם לפי התוכנית שלו, מה שהוא לא מוכן להודות בו שזה ריבונו של עולם ושהוא מתכוון לטוב, אז הוא ממציא כל מיני ארגוני רשע שמשתלטים על העולם.
זה אומר שנגיד שיש לו בסיס נכון שקצת צריך שינוי ונשלח אנשים "להתחזק" ממנו?
לא. אם כל מה שהוא מתעסק בו שגוי ומעוות ועושה נזק, גם אם יש בסיס של אמת במה שהוא מדבר עליו אפשר למצוא אותה בהרבה יותר קלות אצל רבנים אמיתיים שלא קוברים פיסת אמת תחת שכבות של עיוות שיוצר נזק פסיכולוגי גדול.
אבל הוא לא קונספירטורנפש חיה.
לא חייבים לקחת ממנו
אם הנזק גדול
צריך להעיר
כרגע לי זה נראה כמו אצבע בסכר גדול מידיי.
הוא סותם את הסכר הזה ברעלחושבת בקופסא
אישה שמתלבשת בשביל הגברים, בין אם כדי למשוך את תשומת ליבם או כדי להימנע ממנה, יש לה פשוט תסבוכת פסיכולוגית.
כל יציאה למכולת, לעבודה, לבקר את סבתא, מבחינתה היא לובשת שריון שמגן על אחרים מפניה. הגוף שלה הוא בעיה, מכשול, עברה. היא לא מתייחסת לעצמה כבן אדם, אלא לבובת מין מהלכת שצריך להעלים מהתמונה.
כל גבר הוא זאב טורף מצד אחד, אבל איכשהו בו זמנית הוא תינוק שצריך להאכיל אותו רוחניות בכפית. זה בדיוק מה שנקרא {בתרגום חופשי} "חשיבה כפולה"- לחשוב ששני רעיונות סותרים הם נכונים בו זמנית. זה מה שמלמדים בכתות.
כמובן שצניעות היא דבר חשוב שאי אפשר להזניח אותו, אבל הגעה אליה בדרך הזאת יוצרת יותר בעיות מאש פותרת אותן. מה בחורה שכזאת אמורה לחשוב על בעלה לעתיד? על אבא שלה? אח שלה? המוכר במכולת? הרב שלה?
לגברים יש יצר, נכון, אבל הוא לא אמור להדאיג אותך, הוא אמור להדאיג אותם. הם בני אדם בוגרים שניתן להם הניסיון הזה להתמודד איתו, את לא אחראית עליהם.
לא צריך להקצין גם לכיוון השניהָיוֹ הָיָה
כמו שאני אומר תמיד בדיונים כאן על הנושא הזה... שזה שיש אנשים (כמוהו) שהפכו את זה לכזה מפלצת מאיימת ושרק עליה חושבים, לא אמור ליצור לנו ריאקציה שנעלים את זה בכלל.
יש מימד של "יכשלו בי בני אדם", וכמו שהביא @מבקש אמונה וכמו שהגבתי לו - שזה לאו דווקא בצניעות ולאוו דווקא לאשה, אלא באופן כללי, איננו רוצים שאנשים יכשלו ע"י אפשרות שאנחנו נתננו להם, גם אם אכן יש להם בחירה חופשית משל עצמם.
הבעיה היא כשלוקחים את המימד הזה, את הרובד הזה, והופכים אותו לחזות הכל. בטח ובטח כשעושים את זה בצורה שהוא עושה את זה - שכל הגברים הם חיות טרף וכל אשה היא בובת מין. ואז - זה גם לא מדבר לבנות אלא מעורר מרמור ואנטי, זה גם גורם להן לרגשות שליליים כלפי עצמן, וגם - כמו שכתבת - מעורר תהיות על מה הן אמורות לחשוב ביחס לכל הגברים שהן מכירות ומעריכות.
כמו 'לפני עיוור לא תיתן מכשול'שפרינצא בוזגלו
אבל צניעות היא לא בבחינת לפני עיוור לא תיתן מכשול.
כי לעיוור גם אם ירצה אין יכולת לפתוח עיניים ולראות את המכשול, לעומת זאת לגבר יש יכולת לעצום עיניים (לא שזה קל, בכלל לא) ולא לראות את המכשול- כך שאני לא בטוחה שאישה לא צנועה היא בגדר מכשילה, כי אחרי הכל הבחירה נתונה בידי הגבר אם להיכשל בסופו של דבר או לא, בעוד העיוור נכשל גם בלי יכולת אקטיבית למנוע זאת.
גם לעיוור יש עזרים מיוחדים בשביל להסתדר בדרךנפש חיה.
העזרים ממש לא מספקים חוויה של עיניים.שפרינצא בוזגלו
נכון, התייחסתי רק לנקודה של מניעת המכשולנפש חיה.
הם גם לא מסוגלים למנוע מכשול ב100% כמו העיניים.שפרינצא בוזגלו
את לא מדייקתהָיוֹ הָיָה
מאיסור לפני עיוור לא תתן מכשול - נלמד איסור להכשיל אדם בעבירה, גם כאשר יש לו בחירה חופשית לחלוטין.
יתירה מכך, מדרבנן אסור אפילו באופן שהוא יוכל לעבור את העבירה גם בלעדיי.
ואפילו לגבי צניעות ספציפית, כאמור, נאמרו בחז"ל דברים מפורשים שמעמידים את העובדה שאכן יש מימד של אחריות כלפי הגברים. הבעיה היא כשהפכו את זה לחזות כל המצווה והקצינו את זה למימדים חולניים.
בקיצור, איזון בחיים זה טוב בכל מיני היבטיםנפש חיה.
נכון מאוד, מאוד!הָיוֹ הָיָה
ממילא ה'הבנה'/ מסקנה שחיי תורה מגבילים/ מקשים, לא נכונה בכללנפש חיה.
וגם, אני לקחתי מסקנה מהשרשור הזה
שללמוד ממישהו קיצוני דרך שלמה לחיים
זה הרבה יותר מקלקל וגורם טעויות, מאשר למידה מאדם שנוקט בדרך האמצע, המאפשרת גילוי כוחות חיים במילואם כשהם במידתם הטובה, לאור התורה.
הם מגבילים, כמו סורג שמגביל את היכולת שלנו להתאבד.שפרינצא בוזגלו
אפשר לפרוץ אותו, לא חסרות דרכים למי שרוצה לעקוף חסימות ...נפש חיה.
בדיוק כמו התורה.שפרינצא בוזגלו
זכה- נעשית לו סם חייםנפש חיה.
לא נשמע טובמנ-דוס
לפי הדף ה4. לא משנה כמה בגדים תשימי זה עדיין נחשב כאילו לא שמת כלום
זאת הגישה החרדית פחות או יותר
ממש ממש לא! היא גם מגעילה, אבל הרבה יותר מתונה...שפרינצא בוזגלו
..מנ-דוס
אבל לא תוכלי להכחיש שזה ספר חרדי
לא חרדי. חוזר- בתשובניקי- חרדי.שפרינצא בוזגלו
זה לא אומר כלוםהָיוֹ הָיָה
וכי על כל ספר שכתב אדם דתי לאומי נאמר ש"זו הגישה הדתית-לאומית"?
לא קראתי את כל השרשור, רק רוצה להעיר...תות"ח!
בהחלט לא מסכים עם הגישה המזעזעת שמתוארת פה, אך בל נשכח שעם זאת, אמנם לא כמו שהוא הציג בספר, יש בצניעות של האשה מימד של ערבות ולא רק כלפי עצמה לקודשא בריך הוא.
כל ישראל ערבים זה לזה, ולכן לא שייך להגיד משפטים כמו "לא אכפת לי מגברים", זה קצת לא הגיוני בתור מישהו שקורא את התורה וקורא "ואהבת לרעך כמוך" ו"עשית הישר והטוב" וכו'...להגיד שלא אכפת לו מחצי (נו, קצת פחות, אל תתפסו על האחוזים בדיוק...) מעם ישראל. בוודאי שבת ישראל צריכה להבין קצת את הגבר ולא ללכת חשופה ברחוב ולהגיד "אשמתו שהוא מביט", ברגע שאשה הולכת לא צנוע קשה לגבר לא להסתכל וקשה גם להאשים אותו על זה שלא עמד בנסיון. (טוב, כן אפשר, אבל בכל מקרה, העיקרון מובן...).
בוודאי שאם אשה צנועה אין עליה תביעה על כלום, ומי שמתחיל לחשוב כמו שהוא הציג וכו'...הוא סתם חולה בראש, אבל בהחלט יש להתלבש בצניעות ואף בהידור שלא תתבלט, ואם יש מוסכמה מסויימת במקום מסויים ללכת לדוגמא עם חצאית מטאטא ומי שלא תיתפס כמישהי לא צנועה, אז ראוי ללכת כך ולהדר, כי אמנם אותה אחת לא עברה על סעיף בשו"ע, אך כיוון שהיא מתבלטת אולי יש כאלו שיכשלו בה, ולכן ראוי להחמיר. (סתם דוגמא שעלתה לי לראש, בבקשה לא להיתפס עליה...).
יש את מצוות "לפני עיוור לא תיתן מכשול", לכן להגיד שהתפקיד של הגבר הוא לשמור עיניים ואז להסתובב בצורה לא צנועה זה לא נכון, זה אמנם התפקיד של הגבר ויש לו מספיק נסיונות, אך זו לא עילה להעמיס עליו עוד קשיים ונסיונות, ובהחלט אם אשה הסתובבה לא בצניעות ואז בגללה גברים חטאו היא עברה על איסור "לפני עיוור", ולא חלילה באתי להשוות בין הקשיים, פשוט לא שייך להגיד לכל אחד יש את התפקיד שלו כלפי ריבונו של עולם ולא להתחשב בצד השני, כיוון שכולנו עובדים את ריבונו של עולם וכולנו חלק מעם ישראל, ולכן בהחלט כדאי שנעזור אחד לשני ולא נתנהג איך שבא לנו ולא נתחשב ונחשוב רק על עצמינו ועל המימד הפרטי שלנו מול הקב"ה. (כמובן, אני לא מתכוון לאיך שהוא הציג את זה, ואם בת שמרה על צניעות הכל בסדר, רק התכוונתי פה למישהו שלבושה בצורה חשופה ואומרת את מה שאת אומרת, לא התכוונתי לדברייך ממש, פשוט זה הרגיש לי חשוב לכתוב את זה...).
אני לא חושב שאנחנו חולקים, רק רציתי להבהיר כמה דברים חשובים.
ואגב, זה שיש את המימד הזה לא אומר שזו המשמעות של צניעות, אלא פשוט שזה גם מימד שצריך להביא אותו בחשבון, זה הכל.
נ.ב. אגב, המלצה שלי, מחילה שאני יורד לפסים אישיים: אל תסתכלי בספרים שמדברים על צניעות לגבר. אני מדבר באופן כללי, הם לא נועדו לבנות פשוט. אז אמנם על הספר הזה אני מסכים איתך אבל באופן כללי את לא אמורה להבין את מה שכתוב בספרים האלו וזה לא אמור להיכתב אלייך, אין סיבה שסתם לא תביני ותכנסי לתסבוכות. אבל החלטה שלך, לא מתערב, רק אומר מה אני חושב.
אוקי אז ככה:שפרינצא בוזגלו
לפני שאכפת לי מגברים צריך להיות אכפת לי מה', אז אם ה' ציווה משהו שעוזר לכם- הנה מה טוב ומה נעים...
אם לא אכפת לי מה', למה שיהיה אכפת לי ממכם?
הכל נעוץ בשורש הזה.
זה ספר שנועד לבנות ישראל. לא לבנים.
כי הערבות - היא גם ציווי של ה'.הָיוֹ הָיָה
ולכן צריך לזכור שיש כאן כמה בעיות ולא אחת.
אם עשיתי את מה שה' ביקש הרוווחתי מצווה בלי לחשוב על זה בכללשפרינצא בוזגלו
נפלא!
אכן.תות"ח!
נשמה כללית ענה.תות"ח!
חלק ממה שהקב"ה ציווה הוא על הערבות, דהיינו שיכול להיות שמישהי עשתה את רצון ה' מצד צניעותה הפרטית אבל היא החטיאה וזה גם אסור, כמו לדוגמא מישהי שמדברת עם בנים וכו'....ואכמ"ל.
אחלה, מחילה שחשדתי.
אה, עוד משהו, אם אפשר...תות"ח!
מתגובות שראיתי שנכתבו בשרשורים ישנים על הנושא הזה וגם קצת מהשרשור הזה, ראיתי איזה משהו שהוא נכון לגבי מה שהוא נכתב, אבל צריך לסייג ולהגיד הבהרה, ברשותכם.
הרבה פעמים נתפס שגבר ששומר על צניעות והלכה או גבר שלא מסתכל על נשים הוא דווקא מחפיץ אותן, כי ברגע שהוא מראה שהוא לא מסתכל או ברגע שהוא שם מחיצה, אז הוא מראה שנשים זה אובייקט מיני, ולכן עדיף לא לשים מחיצה/לשמור עיניים וכו'...
אז רוצה להגיד שזה ממש ממש לא נכון.
אמנם, יש את העיקרון שעדיף שהאדם יסתכל על אשה ויחשוב על הקיר מאשר שיסתכל על הקיר ויחשוב על האשה, אך זה בגבול המותר, בגבול שהאדם עובר ברחוב, ששם זו חומרה יתירה ואין צורך לשים מחיצות ברחוב, אבל בגבולות ההלכה בהחלט שחייבים לשמור ולא אומרים שמי ששומר עליהם הופך את האשה לאובייקט מיני.
מה שמוזר, זה שזו אחת מהטענות של החילונים. אבל רואים שדווקא הפוך, היהדות שהפרידה בין גברים לנשים ונתנה לכל אחד את המיוחדות שלו, ששמרה שלא יהיה ערבוב וטשטוש בין המינים ולא יהיה חוסר צניעות, נתנה לכל מין את הכבוד הראוי לו, ובמיוחד שמרה על כבוד האשה שלא יתבזה, אשה צנועה היא אשה מכובדת, לעומת זאת אשה חשופה היא אשה מופקרת שאין לה כבוד ובושה מהבריות, ורואים איזה כבוד יש לאשה בציבור החילוני.
איני רוצה לתת דוגמאות שבפוסקים ובאחרונים יש עליהן מחלוקת, אבל לדוגמא שלכו"ע חייבים הפרדה, בתפילה, לא נגיד שאם שמים מחיצה אז האשה הפכה להיות אובייקט מיני, זה מראה שיש צניעות, ומי שאומר שלא ככה, הוא לא מבין שחז"ל היו קצת יותר חכמים ממנו והבינו לנפש האדם ולא סתם גדרו גדרות וקבעו הלכות צניעות כדי לשמור על האדם.
והדוגמא שנתתי שם, גבר ששומר עיניים, קדוש יאמר לו, הוא שומר על הצניעות כמו שצריך ומחמיר וזה דווקא נותן לאשה את הכבוד שלה ושלא יסתכלו עליה בצורה חיצונית.
אמנם, רוצה לסייג. הרבה פעמים בצניעות יש דרכים קיצוניות. עכשיו, קיצון זה לפעמים טוב ולפעמים רע, תלוי מה הכוונה לקיצון. אם קיצון זה שהאדם הולך עד הסוף בדרכו כמו שצריך ולא מתפשר עליה בגלל עצלנות וחוסר נוחות וזה נתפס כ"קיצוני" בעיני הבריות, אדרבה, זה מבורך. אם האדם נוקט בדרך קיצונית בלי הסבר, איזה מן דבר לא ברור, זה קצת מחשיד, ולפעמים זה מעיד על כך שזה בא לפצות על משהו מקולקל פנימי. אני ארחיב עוד יותר: כשהאדם עושה מעשים קיצוניים חיצוניים בצורה מפוצצת עם רעש וצלצולים ומסביר את דרכו עם זה שהוא "לא מתפשר" והוא "הכי הכי", זה הרבה פעמים בא לפצות על זה שהוא דווקא לא טוב בנושא הזה ובזה דווקא יש לו פגם, אבל מבחינה חיצונית הוא עושה כלפי חוץ כאילו הוא שלם בנושא הזה, הוא מרגיש צורך להראות לכולם שהוא ככה, כתוצאה מזה שהוא באמת פגום בזה. דוגמא קיצונית, תרתי משמע, משמרת הצניעות של ברלנד. שם רואים בפירוש אנשים שבשביל צניעות כביכול ולשמור על ערכים של עדינות ודברים שהצנעה יפה להם, הם כל הזמן קנאים לזה, מדברים על זה, וגם עושים דברים נוראיים בשביל "לעצור" את חוסר הצניעות. המהר"ל (אם אינני טועה זה הוא זה שכותב את זה...) כבר כותב שלפעמים דווקא כשאדם מתעסק בחטא יותר מדי, הוא כבר גורם לחטא לגדול בכך שנותן לו יותר מקום ומדבר עליו, אז העיסוק המוגזם בעניין הזה בצורה של רעש וצלצולים ולא של אמת, מעידה על זה שזה חלול וריק ושקרי ולא אמיתי. לעומת זאת, כשזה בא בעדינות, כראוי לצניעות, בצנעא, כראוי לצניעות, ובצורה נסתרת ומוצנעת ולא חיצונית, כראוי לצניעות, כנראה שזה אמיתי. אז אם אדם באמת ברמה רוחנית שזה מפריע לו והוא מחליט שהוא שומר עיניים ולא מתחיל לצעוק על נשים שלא לבושות צנוע, שזה גורם לאדם לעוד יותר חוסר צניעות, ולא עושה רעש וצלצולים, כנראה שזה אמיתי, וזה לא מציג את אותו אדם בכלל כבעל יצר משולח רסן שלא יכול לשלוט בעצמו, כזאב, איך שאמרו פה, כי זה בהחלט הגיוני, דווקא כשאדם ברמה רוחנית גבוהה הוא רגיש לדברים שאדם רגיל שנמצא בדרגה פחותה יותר לא שם לב להבדל, כמו אדם שיש לו חוש ריח מפותח ומבדיל בין כל הניחוחות והארומות, כל אדם ממוצע בימינו, לעומת האנשים של פעם, שהיו רגילים לריחות מסריחים של פרות ודשן וכו'...ברגע שאדם של היום מריח ריח מסריח הוא לא מסוגל לעמוד שם, לעומת אדם של פעם שלא יבין בכלל מה מסריח, אבל אותו אדם לא מבין שזה מכיוון שהחוש ריח שלו התרגל לכל מיני ריחות והאף שלו לא מספיק מעודן, לכן הוא לא מבין למה הריח הזה מסריח, ולאותו אדם זה כן יהיה מסריח, וזה לא כי אותו אדם הוא סתם מוזר, אלא ההיפך, מכיוון שהוא ברמה יותר גבוהה זה מסריח וזה האידיאל וזו האמת. (טוב, לא האידיאל בהתגלמותו, כיוון שסוף סוף זה יצה"ר, אבל זה העולם שלנו והמצב הזה הוא מצב יותר גבוה מבחינה רוחנית, מצב של התקדמות).
טוב, זה נושא רחב ברמות ויש מלא מה להרחיב עליו, אבל נעצור כאן....
יפהמנ-דוסאחרונה
ישר כוח
אני מתבלט האם להגיב או שכבר עשו את זה מספיק כאןעברי אנכי
חחחאני לכאורה
נראלי עשו את זה מספיק בהחלט![]()
מחפשים בני נוער לכתבהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירותאחרונה
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
אני חדשההרהמורניק
סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!
משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
הפצות!!יהודי חסידי
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
וואודומיה תהילהאחרונה
שלוםטאטע מלך העולם
יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.
ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?
רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...
תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!
זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini
אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.
כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.
האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?
האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?
או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?
העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.
מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה? (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)
אולי לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי?
אמממטאטע מלך העולם
זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...
אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם
הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...
בד"כ זה כן סותריהודי חסידי
אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?
לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.
אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם
זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...
אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...
עכשיו מבינים קצת יותר??
כן...יהודי חסידי
אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...
חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך.
וואי תודה!טאטע מלך העולם
אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??
ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה
אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...
כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...
בקיצור מורכב ביותר...
בדידותהרשפון הנודד
למה אפשר לחוש בדידות ברמה כמעט משתקת והאם זה אמיתי ומה אפשר לעשות עם זה?
לכן לנוער יש תנועות נוער. מפגשים, פעילויותפ.א.
כן אבל זה מרגיש לי קצת בריחה משום מההרשפון הנודד
בריחה? אשמח שתסבירפ.א.
אתה מרגיש בדידות כי אין לך חברים? מה עם חברים לכיתה בלימודים?
אתה לא חבר בתנועת נוער?
זה לא זההרשפון הנודדאחרונה
זה הנקודה יש לי חברים אבל אני לא רוצה לבנות את הקשר שלי רק בשביל להרגיש שיש לי חברים ואני לא בודד...(מוזמן להסתכל בשרשור החדש על ללכת לסניף מעורב שאתה לא כל כך מאמין בזה אבל צריך בסוף חברה..)
...הרמוניה
א- אדם בסופו של דבר מול עצמו גם כשהוא עם חברים וגם כשהוא לבד... האם אתה מהווה חברה טובה לעצמך?
מעניין לך עם עצמך? האם אתה חבר טוב לעצמך (רגשית)?
תכנס פנימה. בכל אחד יש עושר פנימי וזה תענוג לגלות אותו.
ב- נסה לשים לב לזה שאתה אף פעם לא באמת לבד, תמיד מושגח בידי מישהו שאוהב אותך אהבת עולם...