לא נראה לי יפה לעשות דיון על הדרכה על גבי מקרה אחדהרועה
אני פותח שירשור חדש לדיון.

-מה דעתך על הדרכה?
-למה?
-אתה מתכוון להיכנס\נכנסת להדרכה?
-אם כן, האם תשנה ומה תשנה מאיך שהמדרכים שלך היו?
בלופי~מרב.

-מה דעתך על הדרכה? סבבה.. מי שאוהב, למה לא?
-למה? מה הבעיה בהדרכה? זה ממש נחמד למי שטוב בזה ואוהב את זה..
-אתה מתכוון להיכנס\נכנסת להדרכה? לא. אני לא אוהבת לעמוד מול קבוצה ולחנך אותם. אני גם לא טובה בלעשות כלמיני פעילויות כאלה.. פעם אחת-שתיים קשה לי להכין.. משו לשנה לפחות? לעע.. לא בשבילי.
-אם כן, האם תשנה ומה תשנה מאיך שהמדרכים שלך היו?
במקום הדרכה אני רכזת חב"ב.. זה סבבה, נראלי.. כאילו- רק השבוע ביקשו ממני להיות רכזת, אבל פסדר..
שנופי~להבת-כוח
מה דעתך על הדרכה? דבר נעלה ביותר, מלבד העובדה שנותנים הרבה ולומדים איך להשקיע, גם מקבלים המון. עוזר לבניית הזהות העצמית מאוד. אחרי מספר פעולות שאתה מרגיש צבוע שאתה מעביר אותם כי אתה לא פועל ככה בעצמך, אתה מתחיל גם לבנות קומות בתוכך.
בנוסף אומרים שככל שאדם יותר נותן לאדם אחר הוא אוהב אותו יותר- בגלל שהוא הופך את האדם שיהיה בעל תכונות זהות לתכונות שלו, וכמו שהוא אוהב את עצמו- כך יאהב את הכפילים שלו.
אז איזה כייף לי, יש לי 14 כפילות סתם סתם.
אתה נכנסת להדרכה? כן.
האם תשנה ומה תשנה מאיך שהמדרכים שלך היו? בראש ובראשונה אני אשתדל מאוד לא להיות יד אחד בפה יד אחד בלב. בכל המובנים. המדריכות שלי היו נהדרות, אבל לא מכולן הרגשתי שהן באמת מאמינות שמה שהן מעבירות, וגם לא מראות את זה כלפי חוץ. המדריכה שלי בנבטים עדיין זכורה לי לטוב כאדם שמאמין בכל מה שהוא אומר. ככה אני רוצה להיות.

אהה, אז זה חדש! באמת תהיתי ממתי את רכזת חב"ב.. (:יורבית
מזלטוב!
וכדי שלא יהיה ניצלוש גמור..>>

-מה דעתך על הדרכה? דבר מעולה, נצרך, משפיע המון טוב [במקרה שעושים את זה טוב]- וממש לא מתאים לכל אחד.
-למה? כי מדריך יכול לעשות כ"כ הרבה עם החניכים שלו! להביא אותם למקומות כ"כ גדולים!! להדליק בהם את האור!!! |מתלהב| [דינה, שם, שם.]
-אתה מתכוון להיכנס\נכנסת להדרכה? נכנסתי לפני 4 חוד' בערך..
-אם כן, האם תשנה ומה תשנה מאיך שהמדרכים שלך היו? כן, בחלק מהדברים. 2 חוויות טראומטיות [ככה כותבים?] במיוחד שהייתה לי שאחריהן אמרתי "כשאני אהיה מדריכה זה לא יהיה ככה..":
1. בניצנים, המדריכים החליטו שבפעולה נשב בן-בת-בן-בת, "כדי שלא תהיו סנובים".  וזה הדבר הראשון שעלה לי בראש כשהתלבטתי אם להכנס- שצריך לתקן את זה..
2. במעפילים או מש'ו כזה הייתה פעולה שהתווכחתי שעה עם המדריכה - היא אמרה שהדרך שלנו היא דרך האמצע [בין חילונים וחרדים] ואני אמרתי שהיא דרך שונה לחלוטין. עד היום אנ'לא בטוחה אם זה רק היה וכיוח כדי לעורר אותי או שהיא באמת האמינה במה שהיא אמרה..
בכל אופן, קלטתי כמה שאנחנו לא מכירים את ערכי התנועה שלנו. ולכן לפני שנכנסנו, ותך-כדי חודש ארגון- דיברנו על זה המווון בצוות- על מה אנחנו מחנכים בכלל.
אילה- תודה^^ איט'ס דה טיים~~מרב.
או כמו שאני אומרת-- דההה בייייג ניייטטט..
אבל זה כבר סיפור שלא כדאי שיסופר>>
כל הקטע באנגלית-לובנתי. Ooיורבית
[כחח.. איזה נוסטלגי'ה הסמיילים האלה.. ]
._._.-._._.הרועה
-מה דעתך על הדרכה? ברמת העיקרון טובה תכלס הרבה מאוד בעיות.
-למה? כי לוקחים את האנשים הכי פעילים בסניף ויוצרים להם קבוצה סגורה שזה דבר שגורם לפחות פעילות בחב"ב, וחוץ מזה תכלס לקחת כמה צוציקים בלי הכשרה רצינית לחנך זה בעייתי.
-אתה מתכוון להיכנס\נכנסת להדרכה?הייתי.
-אם כן, האם תשנה ומה תשנה מאיך שהמדרכים שלך היו? לא הייתי חניך אבל השתדלתי לשנות ממה שהיה עד שנכנסתי בזה שהדגשתי שהשבט זה המון ושהשמיים הם הגבול.
הרועה- זה לא נכון כ"F.מרב.
זה די תלוי באיזה סניף.
אצלנו לא לוקחים דווקא ת'אנשים הפעילים בסניף (באריאל בנות לפחות..), אלא את מי שהמדריכות חושבות שהיא הכי תצליח להדריך שבט.
נכון, בד"כ לוקחים ת'פעילים, כי הם אלה שבאים לפעולות, אז הם אלה שיודעים על ההדרכה, אז הם אלה שעושים ת'שאלונים, אז הם אלה שבוחרים.
אבל זה לא בגלל שהם פעילים יותר>> זה בגלל שהם אלה שעשו.
ומי שלא פעיל- לרוב גם לא רוצה להדריך. תראה אותי- אני לא פעילה בנעל (!!) וממש לא רוצה להדריך. אני לא פעילה כי אני לא סובלת סניפים בכללי (לא דווקא את שלנו. אני פשוט לא אוהבת ת'קטע הזה) ואני לא רוצה להדריך מאותה סיבה (וגם כי אני לא חושבת שאני מתאימה לזה).
פסדר, אז ישלי משו אחר לעשות בסניף, למרותש אני לא פעילה- וזה רק מראה עד כמה לא בוחרים לפי מי שפעיל אלא לפי מי שמתאים.
ובקשר לגיל של המדריכים- לוקחים אותם בהתחלה לא מוכנים. אבל אחרי כמה זמן הם נהיים ממש תותחיים ומעולים. איך מישו ידע איך לחנך, אם הוא לא יתנסה בזה?
ההדרכה זה גם בשביל הכיף, וגם בשביל החנוך של היותר קטנים. אז בהתחלה החינוך יהיה צולע, בחודש-חודשיים הראשונים של המדריך, אבל אח"כ זה ישתפר. וזה בד"כ, ברוב המקרים שאני מכירה, זה השתפר. מאוד.
יוטוסט((:
זה לא משנה את זה שתכלס רוב האנשים הפעילים מתבזבזיםהרועה
על הדרכה ואז הסניף הוא בעיקר הדרכה והרבה פחות חב"ב.
זה מ-א-ד תלוי בסניף [ובתנועה],יורבית
עד כמה נותנים מקום לחב"ב..
ביישובים קטנים נגיד זה לא בעיה, כי כולם ב"נוער"/"תיכון"/איך שלא יקראו לזה, וזה גוף שיש לו פעילויות משל עצמו..
ויש נגיד את גוש דן שיש שם גרעיני נחשון, שלפעמים אפילו נחשבים יותר מהדרכה.

בקיצור, יכוליות שככה זה אצלכם.. אבל לא תמיד.
.............שיראל.
-מה דעתך על הדרכה?דבר מקסים ומעולה.
-למה? כי זה תורם לשני הצדדים-גם לחניך וגם למדריך (ובפירוט-בדיוק מה שלהבת כוח כתבה).
-אתה מתכוון להיכנס\נכנסת להדרכה? לא.מיציתי את עצמי בעוז..
-אם כן, האם תשנה ומה תשנה מאיך שהמדרכים שלך היו?----------

שאלון חשוב.תודה.
>>>>פעימה
בס"ד

-מה דעתך על הדרכה? חשוב, אבל לא המטרה. עושים את זה כאילו זה הכי חשוב- המון סמנריונים על הדרכה ובקושי סמנריונים/פעילויות של הדברים בפועל.
-למה? המטרה היא שיחנכו את הילדים בגיל צעיר ואח"כ בח"ב הם כבר מספיק גדולים כדי להגשים את כל מה שהתחנכו עליו. ואז, בפועל- כשמגיעים לחב"ב יש את מי שנכנס להדרכה[כי חייב שמישהו יישאר לחנך את הדור הבא..] ומי שלא. מי שלא- הרבה פעמים עוזב את הסניף ואז הלכו לפח שנים של השקעה- כי המטרה עצמה לא הוגשמה
-אתה מתכוון להיכנס\נכנסת להדרכה?  נכנסתי, יצאתי[בעיה טכנית בלבד..], וחזרתי- ב"ה
-אם כן, האם תשנה ומה תשנה מאיך שהמדרכים שלך היו? אשתדל בעה"י לשמור הרבה יותר על קשר אישי עם כל חניכה וחניכה..
..להבת-כוח
ולכן צריך אגודה שתרכז את חב''ב, שיעשו משהו עם הכוחות שהם קיבלו במשך השנים כחניכים. כמו שבת מלך כרגע בתהליכי פתיחה.
אני חושב שהאגודה הזאת אמורה להיות בני עקיבא\אריאל\הרועה
עזרא.

זאת המטרה הראשונית לפחות של בני עקיבא, לגבי אריאל אני לא יודע.
למרות שאני ממש בעד שיהיה אירגון גג.הרועה
לא צריך אגודה בשביל זה.פעימה
בס"ד

צריך חב"ב נורמלי שיעשה משו חוץ משבתות חב"ב והתנדבות פעם בשנה..
ע"ע- רכז חב"ב מספיק בשביל דבר כזה. רק צריך רכז רציני שיודע ת'עבודה שלו ותם הסיפור.
לא נכון. הרכז לא יכול לעשות כלום אם אין שת"פ.הסנה-בוער
אם לחב"ב היה סמנריונים ארציים ויחס כמו מדריכיםהרועה
זה היה עובד, אבל התנועה בעצמה מזלזלת בהם.
זה בדיוק מה שאני אומרת..פעימה
בס"ד

עד שהתנועה לאתיקח את הנושא הזה בידיים[הלו!? בשביל מה כל העבודה?! בשביל חבורת צוציקים שלא עושים כלום עם כל הערכים והבלה-בלה?!]
וברור ששיתוף פעולה זה העניין. וזה בא מצד המדריכים- אם הם עושים סיפור של שנים על כניסה להדרכה במקום לומר מה האמת, למה בכלל יש את התנועת נוער..
~הסנה-בוער
בס"ד
-מה דעתך על הדרכה? יכולה לבנות ויכולה להרוס [את החניכים, את המדריך, את הסניף]
-למה? הבעיה בהדרכה היא שאכן כל הכוחות מתבזבזים על ההדרכה במקום על פעילת אמיתית של חב"ב. ואם פעם לפחות היו את גרעיני בנ"ע שממשיכים אחרי התיכון, היום אין את זה כ"כ. ההדרכה הופכת להיוטת מעין בייביסיטר, והורסת את המטרה של תנועות הנוער- במקום ליצור נוער פעיל, היא מוצאת מסגרת בשבת לילדים קטנים.
-אתה מתכוון להיכנס\נכנסת להדרכה? מדריכה

ממממ...זכוכית מגדלת
-מה דעתך על הדרכה?- תלוי מאיפה הרצון להדריך בא, אם זה כדי לתרום לחניכים וכו' אז מצויין, ואם מסיבות אחרות----------- (השלימו לפי דמיונכם) אז ככה ככה...
-למה?^
-אתה מתכוון להיכנס\נכנסת להדרכה?- שיגיע זמני (ויש זמן...). בעז''ה.
-אם כן, האם תשנה ומה תשנה מאיך שהמדרכים שלך היו?- יש דברים שכן, ויש שלא.
אין לי כח עכשיו לכתוב.. אז אולי במוצ"שבת מלך<=
שלימיטל
מה דעתך על הדרכה?  חשוב. בונה גם את עצמך וגם את החניכים. 
-למה? זה תורם לכולם.
-אתה מתכוון להיכנס\נכנסת להדרכה? אני מדריכה כבר שנה וחצי בערך..
-אם כן, האם תשנה ומה תשנה מאיך שהמדרכים שלך היו? שיניתי הרבה.. וקיבלתי הרבה..
זה היה מזמן אבל בכל זאתשלומי20104

-אם יש לך מה לתת זה חשוב מאוד אם לא זה סתם מריחת זמן!
-הדרכתי(שבט זרעים נבטים).
-לצערי כמו הרבה דברים אחרים שאנשים מדברים ומחליטים החלטות ובסוף חוזרים אל אותם טעיות של המדריכים שלהם ככה גם אני עשיתי. ואני מקווה מאוד שהחניכים שלי לא יהיו כמוני...
הדרכהבת מלך =)
-מה דעתך על הדרכה? לדעתי זה דבר חשוב מאד שאסור לוותר עליו (במיוחד שאם לא יהיה בנ"ע אז הילדים ילכו לתנועה חילונית..
-אתה מתכוון להיכנס\נכנסת להדרכה? נכנסתי
-אם כן, האם תשנה ומה תשנה מאיך שהמדרכים שלך היו? סביר להניח שאני ישנה כי  כשאני הייתי לא היו לי מדריכים לא היה בכלל בנ"ע...וחוץ מזה שאני מנסה צריך שהחניכים גם יגיעו ולא כמו השבת שרק אחותי הגיעה..לא נורא יהיה טוב |מעודד את עצמו|

ואני---->>קוקי...!
-דעתי על ההדרכה--
משו חשוב!! לדעת לתת לאחר וכו'.. רק צריך לדעת למה נכנסים ולדעת שאולי זה לא מתאים לי לפעמים..

-נכנסתי להדרכה כבר..

-אני לא באותו מקום שהמדריכות שלי היו אבל אם הייתי, הייתי משנה ה-מ-ו-ן-!!!!!

וכולם צריכים לדעת שהכי חשוב זה הקשר אישי בין המדריך לחניך !!!! כל אחד שרוצה להשפיע על מישו חייב שהמישו יעריך אותו ויקשיב לו...

המון הצלחה לכל המדריכים..
.........לולה=]אחרונה
דעתי על ההדרכה? כשזה הדרכה מתוך אידאלים, מתוך רצון לקדם ולשנות משהו, ההדרכה זה דבר חיובי מאוד וזה ממש תורם- גם למדריך, גם לסניף, וגם לחניכים.

אני מדריכה של שבט הרא"ה, ואני באמת משתדלת לקדם מה שאני יכולה- מבחינת השבט, מבחינת הסניף ומבחינת עצמי .
היו לי המון מדריכות, חלק אהבתי וחלק לא.. צריך למצוא את האיזון בין מה שצריך לעשות למה שרוצים לעשות... 

להדריך דוגרי זה דבר טוב. מאוד אפילו. 
אבל יש כאלו שלוקחים את זה למקומות לא טובים, רואים בהדרכה קידום עצמי בחברה, רואים בזה סימן ש"זהו, אני מדריך, אני מושלם, אפשר לעשות מה שבאלי" יש כאלו שנכנסו ולא מתאימים להדריך בכלל, או שלא מתאימים לשבט הזה, ואז יכולים לקרות מקרים לא נעימים. (בלשון המעטה)
..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך