לא נראה לי יפה לעשות דיון על הדרכה על גבי מקרה אחדהרועה
אני פותח שירשור חדש לדיון.

-מה דעתך על הדרכה?
-למה?
-אתה מתכוון להיכנס\נכנסת להדרכה?
-אם כן, האם תשנה ומה תשנה מאיך שהמדרכים שלך היו?
בלופי~מרב.

-מה דעתך על הדרכה? סבבה.. מי שאוהב, למה לא?
-למה? מה הבעיה בהדרכה? זה ממש נחמד למי שטוב בזה ואוהב את זה..
-אתה מתכוון להיכנס\נכנסת להדרכה? לא. אני לא אוהבת לעמוד מול קבוצה ולחנך אותם. אני גם לא טובה בלעשות כלמיני פעילויות כאלה.. פעם אחת-שתיים קשה לי להכין.. משו לשנה לפחות? לעע.. לא בשבילי.
-אם כן, האם תשנה ומה תשנה מאיך שהמדרכים שלך היו?
במקום הדרכה אני רכזת חב"ב.. זה סבבה, נראלי.. כאילו- רק השבוע ביקשו ממני להיות רכזת, אבל פסדר..
שנופי~להבת-כוח
מה דעתך על הדרכה? דבר נעלה ביותר, מלבד העובדה שנותנים הרבה ולומדים איך להשקיע, גם מקבלים המון. עוזר לבניית הזהות העצמית מאוד. אחרי מספר פעולות שאתה מרגיש צבוע שאתה מעביר אותם כי אתה לא פועל ככה בעצמך, אתה מתחיל גם לבנות קומות בתוכך.
בנוסף אומרים שככל שאדם יותר נותן לאדם אחר הוא אוהב אותו יותר- בגלל שהוא הופך את האדם שיהיה בעל תכונות זהות לתכונות שלו, וכמו שהוא אוהב את עצמו- כך יאהב את הכפילים שלו.
אז איזה כייף לי, יש לי 14 כפילות סתם סתם.
אתה נכנסת להדרכה? כן.
האם תשנה ומה תשנה מאיך שהמדרכים שלך היו? בראש ובראשונה אני אשתדל מאוד לא להיות יד אחד בפה יד אחד בלב. בכל המובנים. המדריכות שלי היו נהדרות, אבל לא מכולן הרגשתי שהן באמת מאמינות שמה שהן מעבירות, וגם לא מראות את זה כלפי חוץ. המדריכה שלי בנבטים עדיין זכורה לי לטוב כאדם שמאמין בכל מה שהוא אומר. ככה אני רוצה להיות.

אהה, אז זה חדש! באמת תהיתי ממתי את רכזת חב"ב.. (:יורבית
מזלטוב!
וכדי שלא יהיה ניצלוש גמור..>>

-מה דעתך על הדרכה? דבר מעולה, נצרך, משפיע המון טוב [במקרה שעושים את זה טוב]- וממש לא מתאים לכל אחד.
-למה? כי מדריך יכול לעשות כ"כ הרבה עם החניכים שלו! להביא אותם למקומות כ"כ גדולים!! להדליק בהם את האור!!! |מתלהב| [דינה, שם, שם.]
-אתה מתכוון להיכנס\נכנסת להדרכה? נכנסתי לפני 4 חוד' בערך..
-אם כן, האם תשנה ומה תשנה מאיך שהמדרכים שלך היו? כן, בחלק מהדברים. 2 חוויות טראומטיות [ככה כותבים?] במיוחד שהייתה לי שאחריהן אמרתי "כשאני אהיה מדריכה זה לא יהיה ככה..":
1. בניצנים, המדריכים החליטו שבפעולה נשב בן-בת-בן-בת, "כדי שלא תהיו סנובים".  וזה הדבר הראשון שעלה לי בראש כשהתלבטתי אם להכנס- שצריך לתקן את זה..
2. במעפילים או מש'ו כזה הייתה פעולה שהתווכחתי שעה עם המדריכה - היא אמרה שהדרך שלנו היא דרך האמצע [בין חילונים וחרדים] ואני אמרתי שהיא דרך שונה לחלוטין. עד היום אנ'לא בטוחה אם זה רק היה וכיוח כדי לעורר אותי או שהיא באמת האמינה במה שהיא אמרה..
בכל אופן, קלטתי כמה שאנחנו לא מכירים את ערכי התנועה שלנו. ולכן לפני שנכנסנו, ותך-כדי חודש ארגון- דיברנו על זה המווון בצוות- על מה אנחנו מחנכים בכלל.
אילה- תודה^^ איט'ס דה טיים~~מרב.
או כמו שאני אומרת-- דההה בייייג ניייטטט..
אבל זה כבר סיפור שלא כדאי שיסופר>>
כל הקטע באנגלית-לובנתי. Ooיורבית
[כחח.. איזה נוסטלגי'ה הסמיילים האלה.. ]
._._.-._._.הרועה
-מה דעתך על הדרכה? ברמת העיקרון טובה תכלס הרבה מאוד בעיות.
-למה? כי לוקחים את האנשים הכי פעילים בסניף ויוצרים להם קבוצה סגורה שזה דבר שגורם לפחות פעילות בחב"ב, וחוץ מזה תכלס לקחת כמה צוציקים בלי הכשרה רצינית לחנך זה בעייתי.
-אתה מתכוון להיכנס\נכנסת להדרכה?הייתי.
-אם כן, האם תשנה ומה תשנה מאיך שהמדרכים שלך היו? לא הייתי חניך אבל השתדלתי לשנות ממה שהיה עד שנכנסתי בזה שהדגשתי שהשבט זה המון ושהשמיים הם הגבול.
הרועה- זה לא נכון כ"F.מרב.
זה די תלוי באיזה סניף.
אצלנו לא לוקחים דווקא ת'אנשים הפעילים בסניף (באריאל בנות לפחות..), אלא את מי שהמדריכות חושבות שהיא הכי תצליח להדריך שבט.
נכון, בד"כ לוקחים ת'פעילים, כי הם אלה שבאים לפעולות, אז הם אלה שיודעים על ההדרכה, אז הם אלה שעושים ת'שאלונים, אז הם אלה שבוחרים.
אבל זה לא בגלל שהם פעילים יותר>> זה בגלל שהם אלה שעשו.
ומי שלא פעיל- לרוב גם לא רוצה להדריך. תראה אותי- אני לא פעילה בנעל (!!) וממש לא רוצה להדריך. אני לא פעילה כי אני לא סובלת סניפים בכללי (לא דווקא את שלנו. אני פשוט לא אוהבת ת'קטע הזה) ואני לא רוצה להדריך מאותה סיבה (וגם כי אני לא חושבת שאני מתאימה לזה).
פסדר, אז ישלי משו אחר לעשות בסניף, למרותש אני לא פעילה- וזה רק מראה עד כמה לא בוחרים לפי מי שפעיל אלא לפי מי שמתאים.
ובקשר לגיל של המדריכים- לוקחים אותם בהתחלה לא מוכנים. אבל אחרי כמה זמן הם נהיים ממש תותחיים ומעולים. איך מישו ידע איך לחנך, אם הוא לא יתנסה בזה?
ההדרכה זה גם בשביל הכיף, וגם בשביל החנוך של היותר קטנים. אז בהתחלה החינוך יהיה צולע, בחודש-חודשיים הראשונים של המדריך, אבל אח"כ זה ישתפר. וזה בד"כ, ברוב המקרים שאני מכירה, זה השתפר. מאוד.
יוטוסט((:
זה לא משנה את זה שתכלס רוב האנשים הפעילים מתבזבזיםהרועה
על הדרכה ואז הסניף הוא בעיקר הדרכה והרבה פחות חב"ב.
זה מ-א-ד תלוי בסניף [ובתנועה],יורבית
עד כמה נותנים מקום לחב"ב..
ביישובים קטנים נגיד זה לא בעיה, כי כולם ב"נוער"/"תיכון"/איך שלא יקראו לזה, וזה גוף שיש לו פעילויות משל עצמו..
ויש נגיד את גוש דן שיש שם גרעיני נחשון, שלפעמים אפילו נחשבים יותר מהדרכה.

בקיצור, יכוליות שככה זה אצלכם.. אבל לא תמיד.
.............שיראל.
-מה דעתך על הדרכה?דבר מקסים ומעולה.
-למה? כי זה תורם לשני הצדדים-גם לחניך וגם למדריך (ובפירוט-בדיוק מה שלהבת כוח כתבה).
-אתה מתכוון להיכנס\נכנסת להדרכה? לא.מיציתי את עצמי בעוז..
-אם כן, האם תשנה ומה תשנה מאיך שהמדרכים שלך היו?----------

שאלון חשוב.תודה.
>>>>פעימה
בס"ד

-מה דעתך על הדרכה? חשוב, אבל לא המטרה. עושים את זה כאילו זה הכי חשוב- המון סמנריונים על הדרכה ובקושי סמנריונים/פעילויות של הדברים בפועל.
-למה? המטרה היא שיחנכו את הילדים בגיל צעיר ואח"כ בח"ב הם כבר מספיק גדולים כדי להגשים את כל מה שהתחנכו עליו. ואז, בפועל- כשמגיעים לחב"ב יש את מי שנכנס להדרכה[כי חייב שמישהו יישאר לחנך את הדור הבא..] ומי שלא. מי שלא- הרבה פעמים עוזב את הסניף ואז הלכו לפח שנים של השקעה- כי המטרה עצמה לא הוגשמה
-אתה מתכוון להיכנס\נכנסת להדרכה?  נכנסתי, יצאתי[בעיה טכנית בלבד..], וחזרתי- ב"ה
-אם כן, האם תשנה ומה תשנה מאיך שהמדרכים שלך היו? אשתדל בעה"י לשמור הרבה יותר על קשר אישי עם כל חניכה וחניכה..
..להבת-כוח
ולכן צריך אגודה שתרכז את חב''ב, שיעשו משהו עם הכוחות שהם קיבלו במשך השנים כחניכים. כמו שבת מלך כרגע בתהליכי פתיחה.
אני חושב שהאגודה הזאת אמורה להיות בני עקיבא\אריאל\הרועה
עזרא.

זאת המטרה הראשונית לפחות של בני עקיבא, לגבי אריאל אני לא יודע.
למרות שאני ממש בעד שיהיה אירגון גג.הרועה
לא צריך אגודה בשביל זה.פעימה
בס"ד

צריך חב"ב נורמלי שיעשה משו חוץ משבתות חב"ב והתנדבות פעם בשנה..
ע"ע- רכז חב"ב מספיק בשביל דבר כזה. רק צריך רכז רציני שיודע ת'עבודה שלו ותם הסיפור.
לא נכון. הרכז לא יכול לעשות כלום אם אין שת"פ.הסנה-בוער
אם לחב"ב היה סמנריונים ארציים ויחס כמו מדריכיםהרועה
זה היה עובד, אבל התנועה בעצמה מזלזלת בהם.
זה בדיוק מה שאני אומרת..פעימה
בס"ד

עד שהתנועה לאתיקח את הנושא הזה בידיים[הלו!? בשביל מה כל העבודה?! בשביל חבורת צוציקים שלא עושים כלום עם כל הערכים והבלה-בלה?!]
וברור ששיתוף פעולה זה העניין. וזה בא מצד המדריכים- אם הם עושים סיפור של שנים על כניסה להדרכה במקום לומר מה האמת, למה בכלל יש את התנועת נוער..
~הסנה-בוער
בס"ד
-מה דעתך על הדרכה? יכולה לבנות ויכולה להרוס [את החניכים, את המדריך, את הסניף]
-למה? הבעיה בהדרכה היא שאכן כל הכוחות מתבזבזים על ההדרכה במקום על פעילת אמיתית של חב"ב. ואם פעם לפחות היו את גרעיני בנ"ע שממשיכים אחרי התיכון, היום אין את זה כ"כ. ההדרכה הופכת להיוטת מעין בייביסיטר, והורסת את המטרה של תנועות הנוער- במקום ליצור נוער פעיל, היא מוצאת מסגרת בשבת לילדים קטנים.
-אתה מתכוון להיכנס\נכנסת להדרכה? מדריכה

ממממ...זכוכית מגדלת
-מה דעתך על הדרכה?- תלוי מאיפה הרצון להדריך בא, אם זה כדי לתרום לחניכים וכו' אז מצויין, ואם מסיבות אחרות----------- (השלימו לפי דמיונכם) אז ככה ככה...
-למה?^
-אתה מתכוון להיכנס\נכנסת להדרכה?- שיגיע זמני (ויש זמן...). בעז''ה.
-אם כן, האם תשנה ומה תשנה מאיך שהמדרכים שלך היו?- יש דברים שכן, ויש שלא.
אין לי כח עכשיו לכתוב.. אז אולי במוצ"שבת מלך<=
שלימיטל
מה דעתך על הדרכה?  חשוב. בונה גם את עצמך וגם את החניכים. 
-למה? זה תורם לכולם.
-אתה מתכוון להיכנס\נכנסת להדרכה? אני מדריכה כבר שנה וחצי בערך..
-אם כן, האם תשנה ומה תשנה מאיך שהמדרכים שלך היו? שיניתי הרבה.. וקיבלתי הרבה..
זה היה מזמן אבל בכל זאתשלומי20104

-אם יש לך מה לתת זה חשוב מאוד אם לא זה סתם מריחת זמן!
-הדרכתי(שבט זרעים נבטים).
-לצערי כמו הרבה דברים אחרים שאנשים מדברים ומחליטים החלטות ובסוף חוזרים אל אותם טעיות של המדריכים שלהם ככה גם אני עשיתי. ואני מקווה מאוד שהחניכים שלי לא יהיו כמוני...
הדרכהבת מלך =)
-מה דעתך על הדרכה? לדעתי זה דבר חשוב מאד שאסור לוותר עליו (במיוחד שאם לא יהיה בנ"ע אז הילדים ילכו לתנועה חילונית..
-אתה מתכוון להיכנס\נכנסת להדרכה? נכנסתי
-אם כן, האם תשנה ומה תשנה מאיך שהמדרכים שלך היו? סביר להניח שאני ישנה כי  כשאני הייתי לא היו לי מדריכים לא היה בכלל בנ"ע...וחוץ מזה שאני מנסה צריך שהחניכים גם יגיעו ולא כמו השבת שרק אחותי הגיעה..לא נורא יהיה טוב |מעודד את עצמו|

ואני---->>קוקי...!
-דעתי על ההדרכה--
משו חשוב!! לדעת לתת לאחר וכו'.. רק צריך לדעת למה נכנסים ולדעת שאולי זה לא מתאים לי לפעמים..

-נכנסתי להדרכה כבר..

-אני לא באותו מקום שהמדריכות שלי היו אבל אם הייתי, הייתי משנה ה-מ-ו-ן-!!!!!

וכולם צריכים לדעת שהכי חשוב זה הקשר אישי בין המדריך לחניך !!!! כל אחד שרוצה להשפיע על מישו חייב שהמישו יעריך אותו ויקשיב לו...

המון הצלחה לכל המדריכים..
.........לולה=]אחרונה
דעתי על ההדרכה? כשזה הדרכה מתוך אידאלים, מתוך רצון לקדם ולשנות משהו, ההדרכה זה דבר חיובי מאוד וזה ממש תורם- גם למדריך, גם לסניף, וגם לחניכים.

אני מדריכה של שבט הרא"ה, ואני באמת משתדלת לקדם מה שאני יכולה- מבחינת השבט, מבחינת הסניף ומבחינת עצמי .
היו לי המון מדריכות, חלק אהבתי וחלק לא.. צריך למצוא את האיזון בין מה שצריך לעשות למה שרוצים לעשות... 

להדריך דוגרי זה דבר טוב. מאוד אפילו. 
אבל יש כאלו שלוקחים את זה למקומות לא טובים, רואים בהדרכה קידום עצמי בחברה, רואים בזה סימן ש"זהו, אני מדריך, אני מושלם, אפשר לעשות מה שבאלי" יש כאלו שנכנסו ולא מתאימים להדריך בכלל, או שלא מתאימים לשבט הזה, ואז יכולים לקרות מקרים לא נעימים. (בלשון המעטה)
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך