אפשר שניה לפרוק?עצמי החביבה

התחלתי השבוע שירות, ופשוט הכל היום מתנהל דרך הוואצפ..

וגם צריך למלא דו"ח יומי באינטרנט.

ואני עם הנוקיה החמוד שלי, בלי גישה נורמאלית למחשב..

אז נכון שלהכל יש פתרונות ובסוף מסתדרים, אבל רק הצורך הזה כל פעם לחשוב איך נסדר את זה, מתסכל אותי נוראא!

וגם כבר מעצבן לשאול חברות מה הרכזת שלחה וכו'...

ולא! אני לא רוצה לעבור לסמארטפון!!

עד כאן להיום.. אשמח מאד להזדהות, חיזוקים ועידודים! תודה!

מזדהה מחזקת ומעודדתמשבצת ‏‎

אני גם ככה...

ב"ה אצלנו יש עוד כמה עם נוקיה וממש מתחשבים ושולחים הכל גם בהודעות וכו' וכו',

אבל זה ממש לא אותו דבר. יש דברים שהם רק בואצפ, ומין הוואי כזה וצחוקים רק שם

מתסכל ומבאס

יש לי גם חברה שעל כל ט.ח שיש לי או כל תקלה הכי קטנה, לא עידכנו אותי, לא שמעתי שקרה משהו..

היא כזה - חחח רואה?! את צריכה סמארטפוןן!! באסה לךך שאת עם נוקיה!

יואוו תודה! מספיק קשה לי גם ככה מתוקה שאת

אבל בעז"ה נסתדר, אני מקווה...

הינה חיזוק

יואו תודה!!עצמי החביבה

מעודד לשמוע שיש עוד כאלה איתי בסירה, בבחינת 'צרת רבים נחמת שוטים' סתם, סתם...

וכן, שונאת את הקטעים האלה

קיצר, תודה על ההזדהות! ועל החיזוק

|מצדיע|הָיוֹ הָיָה
עבר עריכה על ידי נשמה כללית בתאריך כ"ו באלול תשפ"א 07:47

שתדעי לך, את וכל הבנות האחרות, והבנים, כולם.. כל מי שמתאמץ כל כך לא לעבור לסמארטפון, ומתמודד עם קושי ומורכבות וסחבת וכו' וכו'... שבאמת אתם ראויים לכל הערכה!

זה באמת קשה, ומתסכל, ומשגע, ונמאס.... לא מובן מאליו בכלל. 

תזכרי כמה נחת זה עושה לקב"ה, וכמה תועלת זה מביא לאנושות, לעם היהודי, ולציבור הנפלא שלנו...

את גם בונה את את עצמך בצורה ראויה ומוצלחת, בלי הפרעות לסוגיהן שמספק הסמארטפון... מגדלת את עצמך והאישיות שלך, גם בחלק של האישיות עצמה וגם בחלק של עבודת ה'... וזה משפיע כמובן גם על עצם מהותך וגם על עתידך

וגם משפיעה ציבורית - לכל אחד מאיתנו יש השפעה! זה שאת מקפידה להישאר עם הטלפון הטיפש, זה אקט חינוכי! אני בטוח שיש שמתחזקות מזה, ובודאי גם בעתיד תהיה לזה עוד השפעה...

כל אחד ואחת בציבור שנשארים עם טלפון טיפש - מוסיפים אור! מוסיפים ברכה! מוסיפים תורה!

וכשזה קשה - אז פי כמה... ולפון צערא אגרא.

אשרינו שזכינו שיש לנו נוער כזה! אשריכם ואשרינו, אשרי העם שככה לו!

עריכה:

בעקבות הפניית תשומת ליבי באישי, ראיתי לנכון לחדד:

אני לא מביע דעתי לרעה על אדם שיש לו צורך וכן משתמש במכשיר חכם, אני רק משבח את אלו שמשקיעים ומתאמצים להימנע, ואין חולק שהם והדור כולו רק מרוויחים מזה.

א ל ו פ ו תחיים רק פעם אחת
אני מממש מצדיעה לכם ושהשם יתן לכם מלאאאאאאאאאאאאא כח לא לעבור לסמארטפון!!!
אל תהרסו לעצמכם תחיים!
אני לא עמדתי בזה.... ועכשיו אני לא נראלי שאני מסוגלת להחליף... אבל אנ מעריכה אותכם ברמווווווות!!!
אתם הכי אלופות!!
הכי
הכי
הכי
ותמשיכו להיות חזקות!
ולשמח את השם
ולהתגבר
ולא לתת ליצר לנהל אתכם.
תדעו שברור שיש צחוקים וואצאפ זה נחמד וכיף
אבל זה לא שווה את הדברים האחרים שנחשפים אליהם.....
תהיו גאות בעצמכם!!!!!
אי מקנאה בכם !
אלופות!!!!!!!!!!!!!!

וואי גם לי זה היה ככה ההיתי במקוםמתנחלת בלב:)

שרק לי ועוד אחת היה נוקיה וכזה מארגנים מפגשי כיתה ותמיד אתה בחוץ.

אבל בסוף זה שווה. 

גם תמיד בוואסטפ זה מקום לפריקות והתעצבניות ואתה לא קשור לזה וזה כיף

תודה לכולכם!!עצמי החביבה
וואי מזדהה ממש!תתן אחרית לעמך!
זה באמת קשה להתנהל ככה ... במיוחד לאור העובדה שכל מי שסביבי עם סמארטפון (בניגוד לאולפנה)
אוי והדיווח הזה... שה' יעזור😅

בדיוק שבוע שעבר התוודעתי למכשיר מקשים חמוד וכשר תומך וואצפ ועוד כמה אפליקציות טובות כמו מייל, מוביט וכו'... אם זה מעניין אותך, אני ממש התלהבתי עליו ;)
זה הקישור אליו - טלפון מקשים שיאומי כשר | טלפון מאושר Xiaomi | צ'יפון

אשרייך, כמובן! מעריכה את הכוחות(:
התשובה של כפיר מחברים מקשיבים: ניתוק או ווטסאפ?חברים_מקשיבים

תודה על השיתוף הכנה!

זכית ב"ה להיות עם מכשיר פשוט, אבל אני מניח שזה לגמרי לא פשוט לך. זו החלטה שהיא ממש 'לשחות נגד הזרם' ודורשת גם אקטיביות וגם כמובן ויתורים לא פשוטים. כל כך קל להיות כמו כולם ולעשות מה שכולם עושים, בלי להסתבך.. אבל אפשר גם אחרת- ואת מוכיחה את זה בצורה מדהימה!

הבחירה החופשית

הקב"ה זיכה אותנו ביכולת מופלאה והיא הבחירה החופשית. אנו קמים כל בוקר מחדש, אומרים תודה לקב"ה על שנתן לנו עוד יום, ונכנסים ליום חדש מלא בהחלטות ובחירות חדשות. החל ממה למרוח על הסנדוויץ' בארוחת בוקר ועד לבחירות יותר משמעותיות כמו להימנע מלדבר עכשיו על מישהו שאנחנו מכירים כי זה לשון הרע.

הבריח של חיינו

יכולת הבחירה היא הבריח שמייצב את החיים שלנו. התורה מצווה אותנו – 'ובחרת בחיים', כל הזמן לבחור לחיות, לקבל החלטות שנותנות לנו חיים. במיוחד במכשיר הטלפון שמעסיק אותנו הרבה יותר ממה שהוא צריך להעסיק אותנו. וזו נקודה חשובה לקחת איתנו לכל מסלול חיינו!

לחיות חיים של בחירה זה אומר שיכול להיות שהחלטה שקיבלנו לפני שנה ומאוד עזרה לנו השנה צריכה 'עדכון' להחלטה חדשה ומתאימה למצב הנוכחי. לבחון עם עצמנו את האפקטיביות שלה במצב הנוכחי.

ובנושא שלנו- חשוב לדעת שב"ה היום יש כל כך הרבה כלים טכנולוגיים שמאפשרים לנו להחליט בלי להיות כבולים לאיזו שהיא בעיה 'טכנית'. החל ממכשיר פשוט כמו שיש לך, מכשיר כמו שיש לך רק עם ווטסאפ ומייל ללא גישה לדפדפן, טאבלטים שונים עם גישה לאינטרנט ועוד ועוד.

מכאן- הבמה שלך. אני מכיר לא מעט אנשים שמחזיקים 2 מכשירי טלפון, אחד פשוט שנמצא איתם כל היום ומשמש להודעות ושיחות ואחד שנמצא בבית ופותחים אותו בערב כדי לעבור על הווטסאפ ולראות אם פספסתי משהו חשוב (כשברוב המקרים לא מפספסים כלום – רק מרוויחים), זה יכול להיות גם מחשב נייד או טאבלט. תוכלי להתייעץ עם 'מוקד אור' של ארגון 'לוקחים אחריות' על רכישת מכשירים מיוחדים, סינון, אפליקציות לניהול זמן ועוד במס' 073-321-2727.

לסיום, יש ספר ממש מעניין בשם 'כלים ביד כלינו' שמנתח את תולדות המדיה ואת ההשפעה שלה על החיים שלנו. תוכלי לנסות לקרוא ולראות אם זה מעניין אותך להרחיב בנושא.

וכמובן שאת תמיד מוזמנת להתקשר למוקד הטלפוני של 'חברים-מקשיבים' כוכבית 8298 בכדי להתייעץ או סתם כדי לשתף.

בהצלחה רבה בכל מעשה ידייך. ובפרט בשירות-הלאומי !

כפיר

העולם מתקדם, והגיע הזמן שתתקדמי איתו...תורם דם
אני בטוח שזה ממש התגובה שהיא רצתה, שאפו על היצירתיות!הָיוֹ הָיָה

כמישהו שואל שאלה בפורום ציבורי- הוא צריך גם לצפות לתשובותתורם דם
שהוא לא ירצה לשמוע.

אם רוב מוחלט של העבודה מתנהלת בווטסאפ-
או שתדאד לעצמה לווטסאפ או שתהיה מוכנה לשלם את המחיר.

פיתרונות קסם יש רק בסרטים וספרים, לא במציאות.
סליחה, אבלתתן אחרית לעמך!
זה לא קשור לתגובה שהיא לא רוצה לשמוע
אלא זה פשוט תגובה לא במקום.
אתה קובע לה איך היא צריכה להתנהג.. "הגיע הזמן", כאילו זו הדרך היחידה שצריך ללכת בה.
יש לה בחירה חופשית איך להתנהג, ואתה יכול רק להציע ולהציג את דעתך.
לבחור לא לעבור לסמארטפון זו בחירה לגיטימית, והיא בחרה את זה על אף הקושי שטמון בבחירה הזו. זה שהעולם "מתקדם" לא אומר שאנחנו צריכים להתקדם יחד איתו (וה"התקדמות" הזו היא בעיקר טכנולוגית, מהרבה בחינות אחרות זו התדרדרות).
ואפשר להסתדר בלי, כמי שנמצאת בתוך מציאות דומה לזו יש פתרונות. (כן.. אמיתי לגמרי, לא קסם)
כתבת יפה ומדוייק!הָיוֹ הָיָה

@עצמי החביבה, אשרייך על ההתמודדות והעמידה האיתנה, שאפו!

תמשיכי לעמוד בגב זקוף ואל תתרגשי מכל מיני ציניקנים שלא נאה להם הדוסיות שלך. תקחי איתך את כל התגובות החכמות והמעריכות, ותנפנפי את הזלזול של חכמים בעיניהם...

אוקי. קיבלתי.תורם דם

חידדתי יותר את הדברים בתגובה השניה שלי.

לסיכומו של דבר- לכל בחירה שאנו עושים יש השלכות
וצריך לדעת לקחת אותן בחשבון.

כן? בוא ננסה לעבור ביחד קורס בהבנת הנקרא:הָיוֹ הָיָה

ראשית, ילדים חביבים, נלמד להתבונן בכותרת. מה הכותרת שהיא כתבה? יפה מאוד - היא כתבה שזו פריקה, לא התייעצות ולא שאלה. היא מעוניינת להישאר בעמדתה ורוצה לשתף אנשים טובים בקושי.

נהדר, שלב ב', נעבור לגוף ההודעה: כל הילדים יקראו את השורה השניה מהסוף, שניצבת כפסקה מודגשת בפני עצמה, ומה כתוב בה? קראתם מעולה! כתוב שהיא לא רוצה לעבור לסמארטפון, והיא אפילו טרחה להדגיש את זה עם שני סימני קריאה.

ועכשיו יקיריי, גם השלב השלישי נעשה כולנו יחד: היא כתבה בסוף למה נועד השרשור ומה היא מעוניינת לשמוע: "הזדהות, חיזוקים ועידודים" לאיזה מהקטגוריות האלו משתייכת התשובה החכמה של תורם הדמים?

יפה, אחרי שלמדנו כולנו פרק בהבנת הנקרא, נוכל לצפות לעתיד טוב יותר בתחום התגובות לשרשורים. נתראה בפרק הבא

קורס מצוין!חברים_מקשיבים

בדיוק קראתי איזה משו של הרבה צוקרמן זצלמתנחלת בלב:)

שממש אהבתי.

הרב אמר שאיו משו פגוע בסמרטפון, זה כלי. כלי לעבודת ה'. הבעיה היא בנו. במי שמשתמש בסמרטפון. כמובן צריך שהטלפון יהיה כשר וכו אבל יש דברים טובים בסמרטפון והוא כלי לעבודת ה.

מוסיפה את מה שהרב כתב: 
(זה שו"ת)

"מה דעת הרב לגבי השימוש בטלפון חכם ובשאר כלים טכנולוגיים? מצוי שהחברים בעבודה וכדו' פותחים קבוצות וואסטפ וכיוצא בזה,האם מדבר כזה כן ראוי לאדם לפרוש כדי שלא להיות מושפע לרעה?

הרב: אנו לא מדברים על ילדים שמשחקים בזה, אם כן למה להימנע מזה?! הטלפון החכם הוא כלי נפלא, ויש בו תועלת רבה אם יודעים את הגבול, ודואגים לכך שאף פעם לא תקפוץ תמונה פורנוגרפית חלילה ושלא יווצר שיעבוד לטלפון ופגיעה ביכולת ההפשטה. יש המון דברים טובים ומועלים שאפשר לעשות בעזרתו- אפשר ללמוד בעזרתו את כל הש"ס אפשר לומר מתוכו קריאת שמע כמו שצריך, ועוד הרבה דברים טובים.

שאלה:

אבל למה לא נכון לחשוש מפני הסכנות שבו?

הרב: למה סכנה?! זה רק כלי!

יפה מאוד! וזה נכון ומדויק לא פחות גם להרבה דברים אחריםחברים_מקשיבים

חשוב להבחין בין דבר שהוא "רע", לבין דבר שהוא נייטרלי או טבעי, וחשוב לדעת להשתמש בו נכון. סכין הוא לא דבר "רע". אבל סכין ביד של ילד בן 3 - זה מסוכן. הוא עדיין לא מסוגל מבחינה התפתחותית להשתמש בו בצורה בטוחה. ולכן בשלב הזה נפריד בין הסכין לבין הילד.

אבל בגיל 6, 7, 8, ילדים לומדים לאט לאט להשתמש בסכין, בהשגחת מבוגר, עוזרים בבישולים, ולומדים להיות עצמאיים. ולכל ילד ומשפחה יש את הדרכים שמתאימות להם. אבל עם תהליך מותאם ומדויק, אפשר ללמוד להשתמש בהרבה דברים בעולם. גם כאלה שנראים בהתחלה קצת מלחיצים. 

אותו הדבר לגבי התמודדות עם קשיים. לילד קטן קשה להתמודד עם תסכול. ניסה לפתוח צנצנת לבד, לא הצליח, ועכשיו הוא בוכה וכועס. זה טבעי. זאת הזדמנות ללמד אותו על התמודדות עם תסכול, ועם רגשות, ללמוד לשתף ולקבל עזרה.

אבל אדם מבוגר שנמצא באותה סיטואציה - הגיוני שהוא גם יתחיל לבכות ולהתעצבן? לא. כי אנחנו מצפים שהוא כבר ילמד להתמודד עם רגשות של תסכול בצורה טובה יותר.

תסכול הוא לא "רע". החוכמה היא להבין אותו, ולגבש דרכים להתמודד. אותו הדבר עם דיכאון, מצוקה, או כל דבר אחר. להתחמק מהם לא יעזור לנו להתמודד איתם. ללמוד עליהם, לקבל עזרה, ולגבש דרכי התמודדות - זה הדבר מועיל יותר. וזה בדיוק מה שאנחנו עושים במוקד. 

...רחל יהודייה בדם
עבר עריכה על ידי רחל יהודייה בדם בתאריך י"א בתשרי תשפ"ב 15:36
כל הכבוד לך,שמרי על עצמך ככה.
אשרייך צדיקה!לראות בטובאחרונה
תמשיכי ככה בכל הכוח (:
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך