העתקות במבחנים - מה דעתכם?..הדריכני
זה זמן מה אני תוהה בעניין וברצוני לשמוע את דעתכם.. =)
עד כמה מורה צריכה להשגיח על הכיתה ועד כמה היא צריכה לסמוך על התלמידים?

צד התלמידה (כן זו אני ):

אני חושבת שבכל כיתה הרוב לא מעתיקות (אני סתם תמימה?..) והחלק שכן מעתיק - קומכל הוא לא גדול, חוצמזה הוא לפעמים לא כ"כ יודע.
כשמורה נותנת אמון בתלמידה יש הרבה כאלה שמרגישות צורך להוכיח את עצמן, לעומת זאת כמובן יש כאלה שששות על ההזדמנות ומעתיקות.
כשמורה חושדת בבנות ובעקבות כך משגיחה עליהם במידת מה, יש בנות שזה מפריע להם להתרכז, זה לפעמים מעליב והבת מרגישה צורך כאילו "להחזיר" למורה ולהעתיק אם תהיה לה אפשרות.. ואני יודעת הרבה פעמים שבנות לא מעתיקות והמורה חושדת שזה פשוט הורס את הבת!

צד המורה (דיברתי עם כמה חברות שלי שהם מורות... ):
הבנות מקבלות את הציון בדרך של שקר. הציון הזה אחרי זה משפיע לכל מיני מקומות שם רואים את התעודה הזאת (וזה באמת משפיע) והם פשוט מקבלות את מה שהם מקבלות בשקר! - תלוי בכמות ההעתקות שלהן. הם כמורות מרגישות אחריות בעניין - הם שם בשביל להשגיח וזה אחריות מצידן. ועובדה שזה באמת עוזר במידה מסויימת למנוע העתקות (אני עדה..).

מה נראה לכם?

ודעתי:הדריכני
עכשיו לדעתי... כמה בנות כבר מעתיקות כשלא משגיחים? אז נכון, אני לא מדברת על מבחן כבוד שזה נסיון ממש גדול. אבל נניח מורה שיושבת ושומרת על שקט בשעת מבחן, לא עוברת בין השולחנות, לא בודקת שאין פתקים וכו'. אז יש כמה בנות שכן מעתיקות - הבנות האלה - כמה זה יבנה אותן אם המורה תשגיח עליהן יותר?! נכון - במבחן הזה ספציפית הן לא תעתקנה, אבל מה זה בנה אותן לחיים?.. הרי מורה צריכה להיות עם מטרה של חינוך, למורה לא אכפת שיעתיקו! ותכל'ס בהמשך החיים הרבה פעמים אנחנו צריכים להיות אמיתיים בלי שאפחד יודע עלינו! ומה אז? למה א"א להסביר את העניין ולהחדיר אותו בבנות כך שזה יעזור להם בעתיד..? נכון, יהיה קצת יותר העתקות אבל מה תהייה התוצאה?
כך נראה לי - מורה צריכה להשגיח, אבל לא בצורה כזו שהורסת את מערכת היחסים בין המורה לתמידה. וגם אם בת אומרת שהיא לא העתיקה - לכל הרוחות! - להאמין לה!
זה יפה,ממש יפה.<אריאל>
יפה שבאולפנה שלכם רוב הבנות לא מעתיקות. אצלנו-ההעתקות בשמיים!...(איזה שמיים?..מזמן כבר הגיעו למאדים!)
קחי למשל דוגמה: היה לנו מבחן באנגלית והיינו צריכים עוד זמן, אז היא נתנה לנו לעשות את זה בשיעור אחרי, בכיתה ליד.--כולם העתיקו, אפילו שהיא עשתה לנו טובה!!...הלכתי לכיתה אחרת, ובאו שני ילדים ופשוט התחילו לבדוק לי את המבחן. (דיברתי איתם על נושא אחר והלכתי להגיש.)

דעתי... להשגיח ב-7 עיניים כי אחרי זה המורים אוכלים אותה בגלל זה. מגנים גבוהים-ציוני בגרות נמוכים. ==>מסקנה? מורה גרוע.
לדעתי-מיטל
מי שמעתיקה- בעיה שלה.. היא הורסת לעצמה..

הכי מפריע לי זה שיש לנו מורה שבאמת נותנת בנו אמון ולפני שהיא יוצאת מהכיתה במחבן נגיד היא אומרת לנו "אני יודיעת שעל הכיתה שלכם אפשר לסמוך".. וברגע שהיא יוצאת בנות מתחילות להעתיק .. אבל בקול.. וזה מפריע לבנות שלא רוצות הלעתיק
את באמת תמימה, חמודונת.הסנה-בוער
בס"ד
הלוואי על כולנו .
ברור שהאדיאל הוא שנוכל לעשות מבחנים בלי שהמורה תשמש כשוטרת [סליחה- האידיאל הוא שלא נצטרך מבחנים מלחיצים שיגרמו לנו ללמוד אלא שנלמד בשביל ללמוד, אבל ניחא]. אבל בימנו בשטח הרוב מעתיקים ולא עושים בחינות ביושר, לצערי, אז חייבים את המורה.
חבל שמתייחסים לזה בזלזול, ולא חושבים ע"ז שעוברים פה על גניבת דעת ושקר.
[אריאל- לאו דווקא- זכיתי כבר לקבל גם בבגרויות עצמן אסמסים.. תמיד אפשר להעתיק.]
אני בטוחה שאצלינו זה לא עכ"כ גרוע..הדריכני
זתומרת, באמת, מה חושב מי שמעתיק??

אה ועוד צד שלי לזה שמורה לא צריכה כ"כ לשמור - לבת גם צריכה להיות אחריות לעצמה, לא?

וסתם כך - אם כבר שרשור על העתקות, מה דעתכם (בנוסף לשאלה המקורית! ) על לתת להעתיק? זה אסור באותה מידה לא?.. למה בזה מקפידים פחות?
בעיקרון,המורות צריכות לחנך,לא לשמורנועמיק
ברוב החיים,לא יהיה מי שישמור עלינו שלא נעתיק\נגנוב\נשקר.
והתפקיד של המורים זה לחנך אותנו להגיע למצב שלא נצטרך שישמרו עלינו יותר מידי.(דעתי בתור בוגר ישיבה תיכונית)

לכן נראה לי שהמורה צריכה להראות שהיא סומכת עליכן,ולא לשמור שמירה הדוקה על כל טופס מבחן שנכנס לכיתה שלכן.אבל לא מספיק שהיא לא תהיה בכיתה,שאז המעתיקות ישמחו על כמה טיפשה המורה שבדיוק הלכה,היא צריכה להראות איכשהו שהיא מאמינה בכן.

איפה שאני למדתי זה עבד טוב מאד,וכמעט שלא היו אצלינו העתקות.(וגם כמעט לא היו מורים במבחנים בכלל)

הבעיה היא שאם האוירה של כל המורות האחרות זה שלא סומכים עליכן,קצת קשה שמורה אחת תשפיע משהו בכלל.

בקשר לנתינה למישהי אחרת להעתיק,זה חמור כמעט באותה מידה כמו להעתיק.את בעצם עוזרת לה לבצע את השקר שלה.
   פשוט בזה,הנסיון הוא הרבה יותר קשה:כשנותנים להעתיק,יש תחושה שעזרת לחברה,ולהיפך,כשלא נותנים ,מרגישים סנובית קמצנית שלא מוכנה לחלוק את הכשרונות שלה עם הזולת.יכול להיות גם לחץ חברתי חזק לתת להעתיק.
   זה ממש לא נכון,כי בעצם כשנותנים להעתיק לא עוזרים,אלא יוצרים תלות של המעתיק במועתק.בהמשך חייו,הוא לא יוכל להסתדר לבד,לעשות מבחן לבד,ותמיד הוא יצטרך לשקר\לגנוב\לסמוך על מישהו אחר שיעשה את העבודה בשבילו.
  אם רוצים לעזור באמת,אפשר לעזור לפני המבחן.

כמה עצות מעשיות,שלא יעתיקו ממך:
1.לנסות לעזור לפני המבחן
2.להודיע מראש שלא תתני להעתיק(ככה הרבה פחות ילחצו עליך לתת תוך כדי המבחן)
3.כשמישהי מבקשת להעתיק,להתחמק(להגיד שזה מפריע לך להתרכז,וכד')
4.לשבת ליד המורה.
5.לכתוב בכתב קטן,לא מובן,או לכתוב הרבה מאד.

נסיון קשהפעימה
בס"ד

המורה שלי היה תלמיד של הרבנית נחמה ליבוביץ' והוא סיפר שפעם הוא שאל אותה מה דעתה על מבחני כבוד- היא אמרה פשוט לא. לא לא לא. זה להעמיד את האדם בנסיון מאוד גדול. לאדם לא חסרים נסיונות בחיים שהמורה בא ומעמיס עוד נסיון.

דעתי- כמוה^ ושהמורה פשוט ישב בכיתה ויסתכל על התלמידים, ימנע כל אפשרות ההעתקה שיוכל וזהו. אם התלמיד העתיק- בחירה שלו. הוא מבין לבד את המשמעות.. המורה לא גננת הוא בסכ"ה בא להעביר חומר..
המורה היא כן גננת,היא לא באה להעביר חומרנועמיק
אם המורה סתם באה להעביר חומר,אולי גם שתגיע בלבוש לא צנוע,כי היא לא מחנכת?
גם מורה ששומרת שמירה הדוקה,פוגעת בחינוך של התלמידות.

דעתי-מתו"ש
בס"ד

הכל מעוות לגמרי!!! במקום להסביר לתלמיד שאם הוא יעתיק הוא לא ידע את החומר וזה פוגע רק בו כי המורה נועד לעזור לתלמיד להצליח בעתיד, להרחיב את הידע וכו... מלמדים לא להעתיק כדי לכבד את המורה או בלה בלה בלה...מעוות לגמרי-כמו כל דבר אחר בעולם כמובן
שאני אבין - למה לא מעתיקים?הדריכני
מתוקה שכזאת... אנחנו לא לא מעתיקים כי זה פוגע בנו ולא נדע את החומר אלא בראש ובראשונה כי זה אסור, בין השאר זה גם מזיק לנו וזה בהחלט סיבה. ועד כמה שידוע לי זה לא קשור לכבוד המורה, אם כבר לכבוד העצמי של האדם.

ו-מרצ'.. אני לא מבינה - אתה מעתיק למרות שאתה יודע שזה אסור, או שאתה לא יודע? באמת מעניין אותי איךזה/למה אנשים מעתיקים...

למה אסור??מתו"ש
תשובה ל-מתוקה שכזאת...הדריכניאחרונה
מלשות שזה גניבת דעת...
וכמו"כ את מקבלת על הציון השקרי הזה אח"כ מקום לימודים/עבודה/כסף.. זה אחריות לכל החיים..
ושלא נצטרך להתנסות...
ולא ענו לי - מה אתם עושים כשמבקשים ממכם להעתיק??

דעתי המקובלת והישרה והתמימה (?!):מרב.
טוב, בעיקרון- זה גניבת דעת. אבל מורה שיודעת שהתלמידה העתיקה (לא מקשיבה בשיעורים, מחפפת בד"כ, ופתאום קיבלה 90- זה ברור שהיא העתיקה!), ועדיין מביאה לה 90-- היא מורה פוסטמה!
אני העתקתי כבר כמה פעמים *אפשר להגיד שאני מנוסה בזה^^*, ובשני מבחנים בערך קיבלתי 100 עגול, ובצד הערה: "פעם הבאה תלמדי לפני"/"ביקשתי לעשות את המבחן לבד!!"/"כדאי לך ללמוד. אומנם אם תקשיבי בשיעורים תקבלי 80, אבל אם תעתיקי עכשיו- מה יהיה בבגרות?"/"יכול להיות שבאוניברסיטא או מכללה את תהיי הגאונה, ואז ממי תעתיקי?"
וכיוצא בזה..
קיצר-- להעתיק זה טוב, רק כשאתם יודעים שאתם לא עושים את בד"כ, וזה רק לטובתכם (למרותש זה אל באמת), וזה רק כי באמת לא היה לכם זמן ללמוד, וזה רק שאלה אחת.
אבל כרוני זה גרוע! מניסיון!!
אה,מרב.
וכשיש מבחן כבוד- בלי מורה בכיתה- אני האחרונה שתעתיק!! זה באמת מסריח>>
לדעתי-תמנון רעב
מי שמעתיק הוא אדם חלש אופי שמפחד לקבל ציון נמוך וממילא האדם שמעתיק
לא לוקח אחריות על המעשים שלו, אני חושב שזה מגיע מחינוך לא טוב, כי מי שהתחנך
שהאמת היא ערך עליון ולא הציון אז באמת אם הוא לא למד הוא יקבל את ה 30 שלו ולא
יעתיק כי הוא יודע שזה באשמתו.

ואני מוסיף שאלה- אם כבר העתיקו ממכם, מה אתם עושים?
אצל בנים- חייבים להשגיח במליון ענייםאנונימי (פותח)
אחרת חבל..
לא בכל מקום.תמנון רעב
אצלנו בכל המבחנים המורים בחוץ, כי יש אמון. ולא מעתיקים!
שנה שעברה לקחתי הביתה מתכונת במתמטיקה כי הייתי צריך לנסוע...
בכל המקומות שאני מכיר כולם מעתיקים...אנונימי (פותח)
וגם במקומות שמוחזקים דוסים אש
אני בן,ואצלינו לא העתיקו כמעטנועמיק
וגם לא שמרו עלינו בכלל.
נתנו לעשות מבחנים אחרי הכיתה,אם בדיוק לא יכולתי לעשות עם כולם.ואפילו לפני כל הכיתה.
זה לא שווה את זהליאור 1
אח"כ כשנהיים קצת דוסים מסתבכים ויש יסורי מצפון אז לא כדאי
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך