אנשים שלא מתחסניםחיים של

למה?

באמת שואלת!

רוצה להבין מה הסיבה.

כל הקורונה זה פיקציה של ביבי כדי שישאר בשלטוןאריק מהדרום
לא רוצים זנב! אל תכריחי אותנו כבר התפתחנו אבולוציוניתekselion

לא רוצים לחזור לזה שוב

אבולוציה זה כפירהאריק מהדרום
כופר שכמותיekselion

דאי..חיים של

אני שואלת באמת!!

רוב גדול של הלא מתחסנים בארץ הם ערביםמישהו איתי
אצל היהודים, הרבה מאוד זה אנשים שניזונים מפייקים למיניהם (בד"כ מה שנקרא אוכלוסיה פחות משכילה).
אבל כל אלה לא עושים רעש, וגם לא בהכרח מתנגדים לחיסון, יותר ספקנים.

אם את שואלת על הקולות הבולטים וכו, לדעתי כדאי לבדוק לא רק מה הם אומרים, אלא למה.
הרבה פעמים תמצאי מאפיינים אישיים דומים, של אנשים עם אופי עצמאי/מרדני וכד.
לדעתי הרבה פעמים זה השורש האמיתי למה שהם אומרים, ונסיון להבין רק מה הטיעונים שלהם לא כ"כ יעזור

אני לא אומר את זה מזלזול..
^^^ultracrepidam

בעיקר ספקנים לדעתי, שמפחדים מה יש בחיסון

או מתמרדים

או שילוב

אנשים שאני מכיר שלא מתחסניםארץ השוקולד
הם אנשים שלא אוהבים שאומרים להם מה לעשות כי הם מבינים הכי טוב
יש מסתבר הרבה סיבותאמיץ(ה)

1. לא מאמינים בקורונה, חושבים שזו קונספירציה להשתלט על העולם או משהו.

2. יש קורונה אבל החיסונים לא באמת מועילים, וכאן אפשר לחזור לנושא הקונספירציה.

3. פחד מהחיסון, מהתופעות לוואי שעלולות להיות.

ובטוח יש עוד.. אלו פשוט מה שנחשפתי אליהם.
אז אענה בשמיפה לקצת
התחסנתי 2, בינתיים אין תכנון להתחסן את השלישי.
למה? כי אני לא יודעת אם זה באמת יעיל, מידי פעם שומעת שהחיסון לא יעיל לזן מסויים אז מה התועלת
וגם כי אני לא יודעת מה ההשפעה של 3 חיסונים על הריון ועל העובר ולא באלי לבדוק (כן, אני גם לא יודעת מה ההשפעה של הקורונה על הנ"ל אבל בכל זאת יש הבדל)
אם את לא יודעת, למה שלא תשאלי רופא?צהרים
נראלי שאפשר לסמוך על רופאים ובגדול רובם ככולם ממליצים להתחסן.

ומה ההבדל שכתבת בסוגריים?
כי אני לא יודעת אם לרופא מותר לומר לא להתחסן...פה לקצת
ובאמת התחסנתי בהמלצת הרופא שלי.
אבל הוא עזב ואני עוד לא מספיק סומכת על הרופא הנוכחי.

ההבדל הוא שבקורונה יש מצב שבעז"ה לא אחלה ואז לא אצטרך לדעת מה ההשפעה, ואת החיסון אני מכניסה לעצמי במודע (בלי לדעת באמת מה ההשפעה)
לרופא אסור להגיד לא להחסן - אחרת שולללים לו רישיון במקוםADE

שקר וכזבפשוט אני..

אם אני לא טועה רק אריה אבני איבד את הרישיון שלו, וזה לא רק בגלל הקריאה שלא להתחסן אלא בגלל עימות חזיתי עם המדע שנמשך כבר שנים רבות, זיוף פנקסי חיסונים תמורת תשלום, נאצות כלפי רופאים (ובעיקר אונקולוגים), קריאה לאנשים להימנע מקבלת טיפולים נגד סרטן ועוד.

כמה טעויותפשוט אני..

א. אם לא תתחסני, אין מצב שלא תחלי בקורונה. זה ייקח חודש, חודשיים, שנה, בסוף את תחלי. המספרים לא משקרים, בשנה אחת הגענו ללמעלה מ-10% מהאוכלוסייה.

ב. את יודעת *בדיוק* מה ההשפעה של החיסון. את יודעת שהוא יגרום לגוף שלך לייצר נוגדנים נגד המעטפת של הווירוס, וכך את מפחיתה בכ-90% את הסיכוי שלך לחלות במחלה קשה וב-95% את הסיכוי שלך למות מקורונה. בנוסף את מפחיתה את הסיכוי להעביר את המחלה לאנשים אחרים, ובכך את גם מקטינה את הסיכוי שלהם למות.

אוקיי, את לא יודעת אם תכאב לך היד אחרי החיסון והאם יהיה לך חום ביום שאחרי. אבל זה כ"כ בקטנה לעומת המחלה האמיתית, שבאמת לא שווה להתעכב על זה.

כמה? אם אתה צודק אז 2. אבל אתה לאפה לקצת
1. אין אף וודאות שאחלה בקורונה בדיוק כמו שאתה לא יכול לומר בוודאות שאין מצב שיהיה אדם שלא יחלה ושכולם כולל כולם יחלו.
נכון, הסיכוי גבוה אבל הוא לא אומר שבמאה אחוז כןלם יחלו.

2. לא נכנסת לזה.
אמרתי את דעתי.
ברור שאין 100% בשום דברפשוט אני..
אתקן את מה שכתבתי:

הסיכוי שאדם שלא התחסן לא יחלה בקורונה, מאוד מאוד נמוך. כל כך נמוך שבוודאי אין לבנות עליו כשמתכננים תוכניות או עושים חישובים לעתיד.
לא בונה על זהפה לקצת
כמו שלא בניתי על 2 החיסונים שעשיתי כי ידענו מראש שהם לזמן מוגבל ואחכ לא יעילים.
וכמו שאני לא בונה על זה שאם אתחסן פעם שלישית אז לא אחלה או אמות מקורונה....
אבל להוריד את הסיכוי ב-95% זה לא שווה בעינייך?פשוט אני..

מאחורי הגרף הזה יש מאות אנשים שחייהם נהרסו, חלקם ימות בימים הקרובים. זה לא משחק.
ל5 חודשים? לא יודעת...פה לקצת
מי שמת, מת לנצח. מי שחולה קשה, לעיתים לא יתאושש כל חייו.פשוט אני..

זה כמו עם חגורת בטיחות:

צריך לחגור בכל נסיעה מחדש, החגורה שומרת עלינו לזמן קצר מאוד מאוד (עד לסוף הנסיעה), אבל אנחנו עדיין לא מוותרים עליה כי אין לנו מושג אם בזמן הקצר הזה היא זו שתעשה את ההבדל בין שריטות קלות לבין ילדים קטנים שאומרים עלינו קדיש.

החיסון יעיל נגד כל הזנים, הבעיה היא שאחרי חודשיםמישהו איתי
הנוגנדים יורדים, ואז הגוף חשוף לכל הזנים.
ואין הבדל בין השניים הראשונים לשלישי, כולם בלי תופעות חריגות, וזה בטח עדיף על לחלות בקורונה, ובטח בהריון.
רק בריאות לכולם!
לא יודעת אם כולם בלי תופעות חריגותפה לקצת
או שפשוט לא יודעים עדיין הכל בנקודת הזמן הזאת.

עד כמה שאני עקבתי, לא מההתחלה ידעו שהחיסון עלול לגרום לדלקת בשריר הלב (לדוגמא) ובהמשך גילו את זה.
כנ"ל לגבי תופעות אחרות שעלולות להיות לא ידועות כרגע אבל בעתיד נגלה.

ולא יודעת אם מישהו בדק מה קורה אם מקבלים את הדבר הזה 3 פעמים בהריון, מה זה עושה לגןף, לעובר. ואם בכלל יש דרך לבדוק כרגע או שכאמור, רק בעוד זמן מסויים.
עוד מתלבטת מה כדאי לי כרגע. חיסון או לחכות לאחרי הלידה.
מקווה לקבל החלטות נכונות וטובות בעז"ה.
בע"ה החלטות טובות!בת שמיא
והמשך הריון בריא ולידה קלה ומאושרת בידיים מלאות!!!
אמן! תודה!פה לקצת
לי יש סיבה אחרת ממה שכתבו עד עכשיוחצילים
אני יודע שכולם פה ישנאו אותי שישמעו שאני עדיין לא מחוסן אבל לא באמת אכפת לי.
אני תכננתי להתחסן וקרו כמה דברים וזה נדחה ונדחה עד שהגיע גל הקורונה הנוכחי ואיתו החיסון השלישי.
וואלה כרגע העובדה שאני רואה היא שהחיסון לא עובד ושדוחפים עוד אחד.
אז אני החלטתי שאני אתחסן כשיהיה חיסון שאני יודע שהוא סופי ולא שאני הולך לקבל זריקה כל כמה חודשים.
ולא אין לי בעיה עם מחטים אני תורם דם כל שלושה חודשים וזה אפילו מאד נעים לי⁦️⁩⁦️⁩
אחי‍ ‍בנות לא לריב
דבר ראשון למה שישנאו אותך? אני לא חושב שזה אומר עליך כלום באופן אישי. דבר שני, עצם המחשבה שלך מין הסתם עוברת בראש של כל מי שלא התחסן. הבעיה היא שאולי לא יהיה חיסון ״סופי״ .. זו בעיה רצינית ..
אשריךחצילים
שמע אני ממש לא אתפלא אם אנשים ישנאו אותי/יקללו אותי/יסמנו אותי או אפילו ירביצו לי כי לא התחסנתי.(אל תדאג אף אחד לא יכול להרביץ לי באמת) כי אני רואה את צורת הדיבור והיחס של אנשים כבר כמה חודשים וזה ממש מזעזע אותי.

ולגבי העניין שלא יהיה חיסון סופי - אז שלא יתנו לנו משו לא מוכן
כשיהיה משו שאני אחשוב שהוא יעיל אני אלך להתחסן בכיף אבל כרגע כל כמה חודשים חיסון נשמע לי הזוי מאד ואני לא מוכן
אה הבנתי אחי‍ ‍בנות לא לריב
האמת שיש לי מה להגיד ולהשיב לכאן ולכאן לשתי הצדדים, אבל אני כל כך מפחד מההשלכות והקביעות שאנשים עלולים להחליט בעקבות זה, שאני מוותר מראש.

שבורא עולם ישים בלבך את ההחלטה הנכונה ביותר לך ולכלל.
הבעיה שאין כזה דבר חיסון שעובד לנצחekselion

צודקחצילים
הבעיה שכרגע אין חיסון שעובד בכלל
מה???נשמה-כללית

טוב, אני יש לי תחביב למקרים כאלו

@פשוט אני.., תרצה להציג לנו פה איזה גרפונ'ציק או שניים?

אם הוא יבוא ויצעק אני לא אגיב לא מתווכח עם אף אחדחצילים
@פשוט אני.. לא בקטע רע אחי פשוט נמאס לי מהנושא הזה
הוא לא יצעק, הוא פשוט יראה לך גרפיםנשמה-כללית

שמראים שהמשפט "הבעיה שכרגע אין חיסון שעובד בכלל" שקול באמינותו למשפט: "חייזרים שולטים בבית הלבן"

כניסה ראשונה שלי לפורום אחרי הרבה זמן, יאללה בכיףפשוט אני..
''חיסונים לא עובדים'', אבל הסיכוי למות אחרי חיסון יורד בכ-98%.

''חיסונים לא עובדים'', אבל הסיכוי להתאשפז במצב קשה אחרי חיסון יורד בכ-97%.

''חיסונים לא עובדים'', אבל הסיכוי לחלות בקורונה (ולהדביק אנשים אחרים) יורד בכ-94% אחרי החיסון.

.

אז נכון, מנה אחת לא מספיקה, גם לא שתיים. מאוד יכול להיות שגם 3 מנות לא מהוות ביטוח לכל החיים.

אך על כף המאזניים עומדים החיים שלנו, החיים של קרובי המשפחה והחברים שלנו, והפרנסה של מיליוני ישראלים.

ויתרת פעם על ארוחה בגלל שהיא משביעה אותך רק לכמה שעות?
החלטת להפסיק ללכת לשירותים למשך יומיים רצופים, כי ממילא מחר תצטרך לעשות זאת שוב?
נסעת בלי חגורה כי אתמול כבר חגרת?

אם התשובה לכל השאלות היא ''לא'', אז אין שום היגיון בסירוב שלך להתחסן.

מנהלי מחלקות קורונה, אחיות, אפילו החולים עצמם - כווולם מסכימים שיש פער עצום בין חולים מחוסנים לכאלה שלא חוסנו.
ראשית, כל החולים הקשים הצעירים הם לא מחוסנים.

בבתי חולים מסוימים אין אפילו חולה צעיר מחוסן אחד, לעומת עשרות לא מחוסנים.
בנוסף, בכל גיל, הסיכוי של לא מחוסן להתדרדר במהירות עד לכדי מוות גבוה פי כמה וכמה.

העמידה שלך מנגד בזמן שאנשים צעירים מתים ממפגה שיש נגדה חיסון היא עצימת עיניים מרהיבה אל מול סבל של מיליוני אנשים.
אם אתה תדביק מישהו ותהרוג אותו, איך תוכל להגיד שידך לא שפכה את הדם הזה? הנתונים זועקים, ואתה אומר ''שלא יתנו לי משהו לא מוכן''? על סמך מה?
מי אמר שחיסון זה זבנג וגמרנו?מישהו איתי
זה כמו אוכל, כל פעם צריך לתת חיזוק.
עד שהמחלה תיגמר/שהנוגנדים ישארו
כןחצילים
רק שאם החיסון הזה הוא אוכל אז אנחנו אוכלים הרבה יותר מידי
למה הרבה?מישהו איתי
כמדומני שככה זה בעוד חיסונים, שעושים כתינוקות ואחכ ביסודי וחלק גם בצבא..
אני באמת לא מבין את מה שאתה אומר.
ואני ממש לא בענין להתווכח ולריב, אז תרגיש בנוח
הכל טוב נשמהחצילים
אם זה דיון נעים ורגוע זה בסדר

ואין לי בעיה לקבל חיסון פעם ב8 שנים. כרגע זה פעם בחצי שנה וזה מוגזם.
אין לי איזה משו עקרוני נגד חיסונים פשוט נשמע לי לא הגיוני לא יודע
שמע, גם אני הייתי מעדיף לקבל אחד וזהומישהו איתי
או בכלל לא לקבל.
מה נעשה שזה מה שצריך בשביל לעצור את הנגיף.
ההתחסנות בסבב הראשון הצילה חיים של אלפים.
כמו שבצבא כל אחד נותן קצת לטובת החיים של כולנו פה, ככה גם בחיסון.
רק שחיסון זה משהו קטן וחד"פ, בלי סיכון בכלל
חיסון זה מוגזם, סבבה. ולמות בייסורים נוראיים, לא מוגזם?פשוט אני..
זה לא חיסון נגד עמידה בתור במכולת, זה הצלת חיים למען ה'!
כמות הצעירים שמתו היא נמוכהרדיאק2עצשן
כשאהיה מבוגר אתחסן כמה שתרצו. או שאעדיף למות מהר.
אתה מתעלם מנתונים חשובים מאודפשוט אני..

א. נמוכה, אבל יותר גבוהה מאלה שנפטרו מהחיסון.

ב. גם להיות חולה קשה זה לא תענוג גדול, ובמקרים רבים יש לכך השלכות הרסניות להמשך החיים.

ג. צעירים יכולים בקלות להדביק מבוגרים ולגרום למותם. אם פעם יכולת להגיד שזה שוגג, היום כשיש חיסונים זה לגמרי מזיד, כמו אדם שדוהר עם המכונית ברמזור אדום - הוא לא יוכל לטעון "לא ידעתי שמישהו ימות".

ומה עם זה שהמחוסנים מדבקים יותר ממחלימים/לא מחוסנים?ADE

ומה עם זה שלמחוסנים צומח זנב?פשוט אני..

תביא מקורות מהימנים, ואז אוכל להתייחס ברצינות.

ולפני שאתה רץ להביא לי את המחקר של ה-CDC (מרכז לבקרת מחלות בארה"ב), מחקר שמתנגדי מדע מנפנפים בו בלי להבין מה כתוב בו, אני מזכיר לך שהמחקר שלהם מצא ש*חולים סימפטומטיים* מחוסנים מדביקים כמו *חולים סימפטומטיים* לא מחוסנים.

מכיוון שגם לפי עורכי המחקר הסיכוי של מחוסן להגיע בכלל למצב של *חולה סימפטומטי* הוא נמוך יותר בכ-80-95 אחוזים לעומת לא מחוסן, הרי שהתוצאה היא שמחוסנים מדביקים 80-95 אחוזים לעומת לא מחוסנים.

דוגמה כדי להסביר את זה:

נניח שהסיכוי של אדם מאוד מאוד שמן לשרוד דום לב, זהה לסיכוי של אדם במשקל תקין לשרוד דום לב. האם זה אומר שההשמנה לא משפיעה על הסיכוי למות מדום לב? לא, כי מראש לאנשים במשקל תקין יהיו הרבה פחות מקרים של דום לב.

מה זה מבוגר? יש אנשים בני 40-50 שלקחו אתתפוחית 1
זה נורא קשה
גם בני 20+, חלקם גם נפטרו, אולם זה באמת לא נפוץפשוט אני..

(ועדיין יותר נפוץ מסיבוכים של החיסון)

אם זה לא הגיוני לך- תחקור ..ברוקולי

יש אפילו מונגש בשפה פשוטה של אתר מדעת
למה פעם בחצי שנה זה מוגזםחיים של

ופעם ב8 שנים זה בסדר?

אני לא אוכל עד שלא יהיה אוכל סופי,צהרים
לא הגיוני שכל יום צריך לאכול מחדש
שמעחצילים
לא בקטע רע - תגובה ממש ממש ממש לא קשורה ולא דומה
מתנצל על הנימה שנשמעה לא נעימהצהרים
מבחינתי זה טיעון ענייני, לא התכוונתי להעליב או לפגוע. סליחה.
דווקא תגובה מעולה עם דוגמה מדויקתפשוט אני..
יש הרבה דברים שאנחנו צריכים בשביל לחיות, בזמנים שונים בחיינו.

אנחנו צריכים חמצן כל הזמן, צריכים מים כל כמה ימים, צריכים מזון כל כמה שבועות. אחרת פשוט לא נשרוד.

בתנאים קיצוניים של חום או עבודה קשה, נצטרך הרבה יותר מים ואוכל בשביל לשרוד, ולא נוכל להחזיק אפילו 12 שעות בלעדיהם.
העובדה שהגוף שלנו צריך משהו שוב ושוב, אין בה כדי ללמד על חוסר יעילות. הגוף הוא מכונה חיה, צומחת, תאים מתחדשים ומתים כל הזמן, וזה מאוד הגיוני שמכונה כזאת מתוחכמת תצטרך תחזוקה שוטפת.
מצוין.צהרים
וכל הכבוד על הכתיבה המעולה שלך על הנושא. מעבר למי שמכיר פה ואולי ישתכנע, אני מאמין שיש קוראים מהצד שישתכנעו.

מה עם ואהבת לרעך כמוך?ברוקולי
זה לא שהוא לא עובד הוא פשוט לא מונע הדבקה אלאתפוחית 1
תחלואה קשה

וממש בא לי לבקש ממך שלא תשכנע מבוגרים לא להתחסן.
מכירה אדם שמאושפז וצריך המון תפילות, כי הוא חולה קורונה שפחד מהחיסון ולא התחסן...
החיסון יעיל כרגע נגד כל הזניםמישהו איתי
וכנראה שזה מה שיהיה הלאה.
הבעיה היא שאחרי 5 חודשים הנוגדנים יורדים ויש פחות הגנה מכל הזנים, בלי קשר לדלתא.
לזה נועד הבוסטר..
אתה יודע מה זה לשחק עם מערכת החיסון שלך?פשוט אני..
להידבק בווירוס אכזר כשהגוף שלך לא מוכן למלחמה נגדו,
לתת לו להתרבות פי כמה אלפים בכל מספר דקות,
לגרום לגוף שלך להעלות חום במאמץ נואש ולא יעיל לחסל אותו,
להתחיל להשתעל כי הווירוס הגיע לריאות והוא לא מאפשר להן לעבוד כראוי,
להרגיש שאתה נחנק מעצמך כי המערכת החיסונית שלך בצעד אחרון תוקפת לא רק את הווירוס אלא גם את הריאות עצמן,
לראות עשרות רופאים שלא מצליחים לעזור לך...

זה משחק עם מערכת החיסון שלך.

חיסון שלא מכיל וירוס?
זה רק הדמו, שמכין את הגוף למשחק האמיתי.
למה כן?הרמוניה
פשוט לא נתפס בעיניי שלא יודעים כלום אבל כדי למצוא פיתרון מכניסים לכולם דברים לגוף.
תודו. בזה. שאתם. לא. יודעים כלום.
גרפים שמה גרפים... לפני המחקרים המוטים האלה יש גם עובדות בשטח, ויש המוני גרפים סותרים, ויש גרפים של נזקי החיסון, ויש גרפים של מחוסנים שנדבקים, ולא צריכים להיות מכחישי קורונה בשביל זה. לצערי ביליתי בבית חולים אז אני יודעת על רופאים מקרוב, זה מה שהם אומרים בפה מלא: אנחנו לא יודעים.
כל העולם ממתין לראות איך יתפתחו העניינים בישראל, מה יהיו התוצאות פה במעבדה הלאומית... ואם זה היה כל כך מובן מאליו שצריך להתחסן לא היו צריכים כל כך הרבה תעמולה, וכפייה, ואיומים, ותמריצים.
דודה שלי התחסנה פעמיים ולקתה בדלקת שריר הלב. אז מה עכשיו, גם לקבל קורונה וגם לדפוק לעצמך את הלב?.. מסכנה. היא לא הולכת להתחסן שלישי.
תראי לי אחד שלוקח אחריות על החיסון הזה, שמבטח אותך כמו כל חיסון.
זה לא חיסון רגיל מהרבה בחינות... יש פה הרבה דברים לא הגיונים ולא מתיישבים.. וזה קצה הקרחון. לא, אבל אתם הכי חכמים ואתם יודעים מה נכון ולאף אחד אסור לחשוב אחרת. וכל האנשים עם האופי המגעיל מתעוררים ופתאום יש להם לגיטימציה לגועל נפש שלהם כלפי אחרים כי הרי הם צודקים וכל השאר רוצחים. אלה שאומרים שמי שלא מתחסן לא זכאי לטיפול רפואי... אולי עוד מעט הם יגידו שמי שמעשן או אוכל בורקסים לא זכאי לטיפול רפואי. העולם השתגע לגמרי. תפסיקו עם האלימות כלפי לא מתחסנים. תעשו מה שאתם חושבים בצניעות ותטפלו בעצמכם על הצד הטוב ביותר. אל תהיו בחרדות זה מחליש לכם את המערכת החיסונית, ובעיקר אל תפילו את החרדות שלכם על אנשים כאילו אם הוא לא מתחסן החיסון שלכם לא יעבוד... נו באמת אז מה הקטע של החיסון?
עוד לא דיברתי אפילו על הרווחים הכלכליים של כל מערכת הבריאות."הטוב שברופאים לגיהנם" נאמר על זה, על כך שלרופא יש אינטרס שתהיה חולה ולכן גם כשנעזרים ברופאים צריך לשים לב בעצמנו מה טוב. אבל אתם לא חייבים להסכים זה בסדר להודות בזה שהמצב לא פשוט, ושגם מי שלא מסכים איתכם עושה מה שהוא מבין שהכי טוב.
אל תגיבו לי צדיקים כבר היינו במקום הזה, מודה מראש אני לא מתכוונת לענות כי זה קצת עליהום פה.
גרפים שמה גרפים, באמת מי צריך אותם אם אפשר להמציא 😏פשוט אני..
מחילה אבל את נופלת לאותו בורמישהו איתי
אני לא במוד של לריב.
גם כי אין לי כח וגם כי זה לא יעיל.
יש כאלה שנלחמים במתנגדי חיסונים בצורה לא יפה ולא יעילה, כמו שכתבת בעצמך.
אבל את עושה את אותו דבר, מכניסה את כל המתחסנים לאותו סל ונכנסת בהם

אני חושב שאפשר לדון בכבוד, לשאול שאלות ולקבל תשובות.
בלי עצבים מאף צד
אי אפשרהרמוניה
בגלל שזה פומבי ועל כל משפט שתגיד מישהו אחר יקפוץ עליך.
וחוץ מזה בכנות אני מאמינה שיהיה קשה להגיע להסכמה כי חוסר ההסכמה פה הוא על נתוני הבסיס... לכן אני לא מבקשת שיסכימו איתי אני מבקשת שיכבדו אנשים שחושבים אחרת ולא יזלזלו בהם

ואל תדאגו מי שחושב שאם הוא בדיוק ידבר עם לא מחוסן הוא יציל את העולם, כי בסוף הפורום זה רק תוספת צדדית לחיים האמיתיים ולכל אחד יש את החיים שלו והוא עושה את הבחירות שלו מתוך חשיבה עמוקה והתייעצות עם אנשים שהוא מכיר ולא ברעש גדול על גבי דף אינטרנט בערוץ 7.
אוקי מקבל. בהצלחה..מישהו איתי
שלא נבוא לידי ריב בטעות‍ ‍בנות לא לריב
חברים יקרים לא באתי לדיון או לוויכוחחצילים
רק אמרתי את דעתי שכרגע לא תשתנה.
תודה על הזמן שהקדשתם!

@פשוט אני..
@מישהו איתי
@בנות לא לריב
@נשמה-כללית
@ברוקולי
@ekselion
@צהרים
אוהב אתכם באמת אבל באמת שאין לי כח לזה יש לי דברים הרבה יותר חשובים מזה כרגע
יותר חשוב מלעצור מגפה? אפילו הרמטכל וראש הממשלה מצאו זמןפשוט אני..
חחחחח אתה צודקחצילים
אבל כרגע כן זה יותר חשוב.
בעיקר שאני יודע שאני כרגע במקום נפשי שלא מסוגל לשמוע וחסר כח להקשיב עד כדי לשנות את דעתי אז לא רוצה סתם לבזבז לך את הכח והאנרגיות
בהצלוחה!!מישהו איתי
תודה יאחחצילים
יש חשש מסוים מתופעות לוואי לטווח קרוב\רחוקפעם הייתי ניקית

וגם למי שלא בקבוצות סיכון הקורונה לא מסוכנת

וכשבודקים באופן כללי את היעילות של החיסון צריך לבדוק גם על תופעות לוואי (לא רק את היעילות שלו בקורונה עצמה)

ואת כל הכפייה שיש מסביב לתו הירוק אני לא אוהבת, אבל נכון צודקים זה לא סיבה

ומה לגבי הווירוס? את יודעת מה תופעות הלוואי שלו לטווח הרחוק?פשוט אני..
לאפעם הייתי ניקית

אבל זה לא סיבה לקחת חיסון שגם הוא חדש

בוודאי שכןפשוט אני..
נניח שהטווח הרחוק הוא נעלם לא ידוע בשני המקרים.
הטווח הקרוב, לעומת זאת, ידוע טוב מאוד:
חיסונים מונעים בלמעלה מ-90% מקרי מוות ותחלואה.
כן,פעם הייתי ניקית

אבל בטווח הקרוב יש סיכון בקורונה (שלצעירים ולמי שלא בקבוצות סיכון זה לא מסוכן),

מול סיכון בחיסון (ויעילות שלו בקורונה).

בשביל לבדוק את הסיכון של החיסון בטווח הקרוב צריך לראות נתונים אם היו יותר הפלות התקפי לב וכו אצל מחוסנים לעומת מי שלא

ואת לא חושבת שמשרד הבריאותצהרים

עושה בדיוק את השיקולים האלו+נוספים ואוסף את הנתונים הרלוונטיים?

הי אבל ככה אפשר לסיים מראש כל דיון בנושאפעם הייתי ניקית

כשישראל לא מגיבה על ירי רקטה לדוגמא ומישו מתעצבן אף אחד לא אומר לו מה אתה לא חושב שמשרד הביטחון עשה בדיוק את השיקולים האלה גם

יש הבדל.צהרים

נושא הבטחון הוא לא נושא מדעי, אין בו נתונים מדעיים.

לעומתו הרפואה מסתמכת על נתונים וסטטיסטיקה כמעט חד משמעיים.

לכי תבדקי מה קורה במרפאת פוסט קורונהברוקולי

ואצל הקרדיולוגים 

ותראי כמה צעירים יש.. 

אני מכיר אחת..מישהו איתי
מחלימת קורונה, שחטפה בלב משהו יותר מפחיד מדלקת שעוברת..
הייתי רוצה לא להתחסןרדיאק2עצשן
זה נוגד את תפיסת העולם שלי.

אז אני כן מתחסן, כי אני ילד טוב משתדל לעשות מה שכולם מצפים, ללכת בתלם ולהיות בטוח שלא סיכנתי אחרים גם אם אולי מותר לי לפי ההלכה,

אבל זה סוחט אותי נפשית, כי זה באמת לא מה שאני מאמין בו. ואז כשאני מרגיש לא אוב במשך שבוע אחרי החיסון, אז זה סוחט אותי שוב, ולא בא לי עוד חיסון. ועוד אחד עוד חצי שנה. ועוד. ועוד.

ואז הילדים שלי בבידוד ואני איתם בבית 24/7 - אז בשביל מה התחסנתי?!
ואז בתור לבדיקות 4 שעות*2 פעמים.
ואנשים ממשיכים להביא את הנגיף מחו"ל.
וחתונות המוניות.

ואני מרגיש שאני נותן את כל כולי ואף אחד לא בא לקראתי - אז לא בא לי להתחסן!

אני מתחסן, כי אני מבין שזה שיש לי פתרון יותר טוב לקורונה - לא יפתור את הקורונה כל עוד המדינה לא תיישם אותו, אז אני מתיישר כרגע עם הפתרון של המדינה,
אבל מי שבוחר לא להתיישר עם המדינה - אני מבין אותו. כי אני לא רואה שהמדינה מצאה פתרון.
אתה בתור 4 שעות לבדיקות בגללך או בגלל הילדים?חיים של
זה האורך של התוררדיאק2עצשן
לא הבנתי...
פעם אחת הייתי בתור למעלה מארבע שעות. פעמים אחרות פחות מארבע שעות (יותר קרוב לשלוש), אבל אם מוסיפים לזה נסיעה הלוך ושוב זה כבר יוצא קרוב לארבע שעות.
לא..חיים של

התכוונתי אם אתה נבדקת או שבדקת את הילדים.

גם אני נבדקתי וגם הילדיםרדיאק2עצשן
אבל הילדים בכל מקרה היו חייבים בדיקה כי הם לא מחוסנים.
אני חושב שמי שאין לו אפשרות להתחסן צריך לתת לו קדימות בבדיקות. ומי שטס לחול צריך להיות אחרון בתור...
אי אפשר להתחיל לחשב את זהחיים של

ואם הוא טס לחול כי אמא שלו גוססת שם?

צריך פשוט לפתוח עוד מתחמי בדיקות.

יותר הגיוני..

טוב, התחלת לשאול בשביל מי הלכתירדיאק2עצשן
אז לא הבנתי את ההקשר.
למה להכניס לגוף חומר לא ברור ולא ידועADE

אם יש תרופה בדוקה ומנוסה שעובדת?

והיא?חיים של

בפניםADE

קוורציטין 500 מ'ג
אחרי 20 דק'
אבץ 50 מ'ג
ויטמין C ליפוזומלי של אקוסאפ 10 מ"ל כל שעתיים
ויטמין D 100,000 יחב'ל (100 טיפות של 1000 יחב'ל) במשך שלושה ימים

אוקי..חיים של

זה עובד גם במקרים קשים?

ומה זה קוורציטין?

אבל החיסון הוא מניעה למחלה.

לא עדיף?

כן עובד - עדיף אבל למנוע על ההתחלה כשרק' מתחילים תסמיניםADE

קוורציטין זה חומר שיש אותו בריכוז מאווד נמוך בבצל 
ובריכוזים גבוהים הוא מכניס את האבץ לתאים והאבץ משמיד וירוסים
אגב, זה כנל לגבי כל דבר ויראלי - לא רק קורונה..

ומניעה שאני לא יודעת מה מכניסים בפנים?
ושיש בה מלא תופעות לוואי ?
וכבר נשמעו והושתקו מקרי מוות מהחיסון..

100,000 ? 😳יהודי פשוט.
שמעתי על 10,000 אבל 100,000?!
בואנה זה יכול להרוג פיל נראלי
רק עכשיו שמתי לב לרשימה שלך, והבנתי את גודל התרמיתפשוט אני..
ויטמין סי *ליפוזומלי*?!

מתוך מדע גדול, בקטנה:

הכוכב החדש של תעשיית הרמאו״ת (רפואה משלימה, אלטרנטיבית ותוספים) הוא בעל השם המפוצץ ״ויטמין C ליפוזומלי״. אלא שכמו מוצרים רבים בתעשייה הזו, מדובר במהומה רבה על לא מאומה.
במה בדיוק מדובר? ויטמין סי ליפוזומלי, כשמו כן הוא, הוא למעשה ויטמין C שארוז בתוך מבנה שנקרא ליפוזום. ליפוזומים הם בועיות קטנטנות בעלות מבנה כימי ייחודי, שכולל שכבה שומנית והידרופובי , כלומר, ״שונאת מים״ (ראו פוסטים קודמים בנושא חומרים הידרופוביים), ובנוסף גם שתי שכבות הידרופיליות, כלומר, ״אוהבות מים״. בגוף האדם (ובעלי חיים אחרים), מולקולות דומות לאלו שבונות את הליפוזומים מרכיבות את קרומי התאים שלנו.
לליפוזומים יש יעילות רפואית לא מעטה. נניח שאנו מעוניינים להחדיר לגוף חומר המהווה תרופה. הסביבה הפנימית בגוף שלנו היא סביבה מימית, ולכן חומרים שהם עצמם הידרופיליים ״מרגישים בנוח״ בסביבה מימית, יתמוססו בקלות ויעברו בנוחות בין ולתוך רקמות הגוף. לעומתם, חומרים הידרופוביים לא מתמוססים בסביבה המימית ולא יכולים להגיע לרקמות השונות. כאן נכנסים לתמונה הליפוזומים. תעשיית התרופות מנצלת את המבנה הייחודי של הליפוזומים על מנת לארוז תרופות המורכבות מחומרים הידרופוביים ולהעביר אותם בין רקמות הגוף השונות, על אף המבנה הכימי שלהן. בתוך הליפוזום התרופה ההידרופובית לא חשופה אל הסביבה המימית, אלא רק אל ה״מילוי״ ההידרופובי של הליפוזום, בעוד שהצד החיצוני וההידרופילי שלו נע בקלות בסביבה המימית של הגוף. במקרים אחרים, משתמשים בליפוזומים גם בשביל לארוז תרופות הידרופיליות רגישות, על מנת להגן עליהן מפני פירוק על ידי חלבונים בדם וברקמות.
אך למרות שליפוזומים הם שימושיים מאוד ואף חיוניים להחדרה של תרופות הידרופוביות לגוף, זה ממש לא המצב במקרה של ויטמין C - שהוא חומר קטן והידרופילי, שמתמוסס במהירות ונע בחופשיות בדם וברקמות. ויטמין C בהחלט לא זקוק לשכבה שומנית שתבודד אותו מהמים שבגוף האדם, ואין ראיות לכך שליפוזומים תורמים לספיגה שלו.
מעבר לחוסר הרלוונטיות של המעטפת הליפוזומלית לויטמין C, לא ברור כלל שללקיחת ויטמין C יש יתרון בריאותי בתקופה ובמדינה בה אנו חיים. לויטמין C יש תפקיד חיוני בבריאות הגוף, ומחסור בו עשוי להתפתח למחלת הצפדינה. במקרה שיש חשש ממחסור בויטמין C, יש להתייעץ עם רופאת המשפחה או עם תזונאית מוסמכת.
מה הקטע.. הפוסט הזה בעצמו מסיים עם ספיקותמבקש אמונה

אם היו כותבים מוכח שזה לא עוזר לספיגה

וברור שללקיחת ויטמין C אין יתרון בריאותי.. מובן

אבל כשאומרים "אין הוכחות ש..." ו"לא ברור ש..."  איך מתייחסים לזה?

זה כאילו משחק מילים שנותן להרגיש שלא אבל מאיפה אתה יודע שלא?

כאילו, סתם לדוגמא, גם אין הוכחות שלא הייתי אתמול בלילה על הירח.

שואל באמת...

הולכים לפי מה שיש לגביו ראיות, לא לפי מה שאיןפשוט אני..
אם היית אמור לזכות בפרס כספי על הגעה לירח, אז על ''אין הוכחה שלא היית שם אתמול'' אתה לא תזכה בשום פרס.

אין שום הוכחה שכפית חומוס צבר בבוקר לא מפחיתה את הסיכוי ללקות בשבץ, אז זה אומר שאולי דווקא כן כדאי לי להקפיד על כפית חומוס צבר בכל בוקר?
בוודאי שלא.
סבבה. אבל זה לא אומר שזה בהכרח תרמית ולא נכוןמבקש אמונה

אפשר לומר "הדבר הזה לא מספיק בדוק ומוכח אז בינתיים תתייחסו אליו ככזה"

אבל הציגו את זה כשקר ורמאות, בקטע של: מה שאני לא יודע - לא נכון  (ממתי בכלל יש גישה כזאת במדע?)

בעוד שאולי זה כן נכון אבל עוד לא גילו את זה. 

הרי מצד שני גם לא מוכח שלא... אז נראה שלא מספיק חקרו את העניין.

אפשר להגיד "בינתיים אנחנו לא יודעים"

התרמית היא הדרך שבה מציגים את התרופה.צהרים

יכול להיות שזאת תרופה שעובדת (קשה להאמין), אבל להציג אותה כתחליף לחיסון זאת תרמית.

גם הצגה של תרופות כאילו הן בדוקות במחקרים זאת תרמית.

אבל הפוסט מדבר על זה אפילו כתוסףמבקש אמונה

תחליף את המילה תרופה בתוסףצהרים
במה שכתבתי. לא רואה הבדל
שהם יחליפו את המילה, לא אני אמור להחליף מבקש אמונה

הגישה שלך שגויהפשוט אני..

זה לא "לא מספיק בדוק ומוכח". מהניסוח הזה היה אפשר לחשוב שעשו מחקרים על 500 אנשים, וזה לא מספיק בשביל להגיע למסקנה רחבה.

האמת היא שאין בכלל מחקרים התומכים בכך שוויטמין סי ליפוזומלי נספג בצורה טובה יותר מאשר ויטמין סי רגיל.

כמו כן, ברפואה, מה שלא מוכח - לא עושים (אלא אם כן זה במסגרת מחקר והנסיינים יודעים שהם חלק ממחקר). כמו שכתבתי קודם, בלי ההנחה הבסיסית הזאת - כל אחד יוכל לשווק לך כל מוצר בעולם עם הבטחות מכאן ועד הודעה חדשה (ואם הוא חכם אז ההבטחות לא יהיו על הכתב כדי שלא תוכל לתבוע), ואנחנו לא נוכל להגיד שזאת רמאות כי לפי הגישה שלך "זה לא שאני לא יודע שזה נכון לא הופך את זה אוטומטית ללא נכון".

קודם חוקרים, אחר כך מגיעים למסקנות, אחר כך יוצאים בהצהרות. זה באמת מאוד פשוט ובסיסי.

אבל השאלה היא מה כן עשו כדי לבדוק...?מבקש אמונה

הבנתי אין מחקרים... אבל מה בדקו? מה כן יש?

מה שמפריע לי זה הגישה הזאת שאני שומע מכל מי שקורא מדע

שכשאומרים "לא מוכח" זה שם נרדף ל"חרטה"

יוצאים מנקודת הנחה שבטוח בדקו את כל הכיוונים ולא מצאו.  אבל זה לא המצב, ולא ככה מוכיחים שמשהו לא נכון.

אגב, לפי מה שאני מבין גם לא מוכח שזה משהו מסוכן,

אז למה לא להגיד "תנסה, אבל לא במקום הרפואה המוכחת"?

כמו כל דבר בצבא, אחלק את התשובה ל-3 חלקיםפשוט אני..

1. במקרה של ליפוזומלי, לא רק שאין מחקרים התומכים בכך - אלא הסבירו לך היטב בכתבה הזאת מה זה בכלל ליפוזומלי, מתי זה יעיל, ולמה זה *לא יכול להיות יעיל* בוויטמין סי.

2. מי שמוציא תכשיר חדש או תרופה חדשה, הוא זה שצריך להראות מחקרים לפיהם התרופה הזאת יעילה. זה לא אפשרי שבכל פעם שמישהו יחרטט משהו, מדענים יצטרכו לבוא ולהוכיח עם מחקרים שזה לא נכון. בשפה יהודית קוראים לזה "המוציא מחברו עליו הראיה" - אתה רוצה להרוויח כסף ולמכור לי משהו כדי שאהיה בריא? תוכיח לי.

3. אכן "לא מוכח" זה לא שם נרדף ל"חרטא", אבל בפעם המי יודע כמה - אין לדבר סוף. גם לא הוכיחו שעמידה על הראש בכל יום שישי ה-13 לחודש בשעה השביעית אינה מסייעת למניעת סרטן הלבלב, אז מה? אז עכשיו מישהו יוכל להציע את זה כפתרון, עד שיבואו חוקרים ויוכיחו שזה שטויות? זה לא ייגמר.

אוקיי. אז...מבקש אמונה

לגבי 1. 

זה בדיוק הייתה הטענה שלי על הפוסט, התחילו בהסברים יפים וסיימו ב"לא ברור"

לפי מה שאתה אומר הם היו צריכים לכתוב "ברור שזה לא מועיל" וזה לא מה שהם כתבו.. משמע גם הם לא בטוחים בזה.

ב2. אני מסכים איתך לגמרי

ב3. סבבה, רק שלא יגידו שזה רמאות. שיגידו "בינתיים לא מוכח אם יעיל או לא"

(ובאמת שיבדקו...  למה לא?)

זהו, זה כל מה שמפריע לי...

לא שעכשיו יתנו לכל אחד לשווק את ההמצאות שלו כתרופה. ברור שלא

אסבירפשוט אני..

אנשי מדע *מאוד* נזהרים בלשונם.

למשל, במחקר של פייזר (לפני שהחל החיסון ההמוני) הם כתבו שאפשר לראות מהמחקר שהמחוסנים נדבקים פחות, אך אי אפשר לראות שהם מדביקים פחות.

מתנגדי חיסונים עטו על המשפט הזה כמוצאי שלל רב, "אהההא!! אפילו פייזר טוענת שהחיסון לא מוריד את הסיכון להדביק".

אלא מה?

כשאתה מחסן אלפי אנשים, מאוד קל לראות כמה מהם נדבקו וכמה אנשים מקבוצת הביקורת נדבקו. עם זאת, אין לך *שום יכולת* לבדוק כמה כל אחד מהם הדביק, פשוט כי אתה לא יכול לדעת על כל אדם חולה מי הדביק אותו.

את הנתון הזה אפשר לבדוק רק כשיש מיליוני מחוסנים, ואז אפשר באופן סטטיסטי לראות מה קרה ללא מחוסנים במקום שבו מרבית האוכלוסייה מחוסנת.

כלומר פייזר מעולם לא התכוונו לכתוב שהחיסון לא יעיל במניעת הדבקה של אנשים אחרים, אלא הם רק התכוונו לכתוב שהם כלל לא בדקו זאת (כאמור הם לא היו יכולים לבדוק באותו השלב).

גם חברי "מדעת" כותבים בצורה מדויקת: הסברנו לך שזה לא אפשרי, אבל לסיום נכתוב שזה מעולם לא הוכח במחקר - וזה כל עוד לא יהיה מחקר שיוכיח את ההפך.

בקשר לסעיף ג - אני באמת לא יודע מה עוד אפשר לכתוב שלא כתבתי... אתה רוצה שבכל פעם שמישהו מוכר משהו בלי שום הוכחה, יתאספו מדענים בשביל לחקור אותה? למה להם? מי ישלם להם? אתה יודע כמה מחקרים יידרשו בשביל להפריך את כל השטויות שיש בעולם? וכשאתה כותב "בינתיים לא מוכח אם יעיל או לא", אתה מבין שאת אותו המשפט אפשר להגיד גם על עמידת ראש בכל יום שישי ב-13 בחודש בשעה השביעית? אתה קולט כמה זה מופרך להגיד על כל דבר שלא נחקר "בינתיים לא מוכח אם יעיל או לא"?

אוקיי. הבנתי.מבקש אמונה

אז כתבתי ככה כי לרוב אני שומע מאנשים גישה אחרת

לפני שהם יודעים איך משהו עובד אם אין מחקר אז זה לא נכון...

לגבי הסוף, כמובן התכוונתי שינסו לחקור - אם זה אפשרי

ואם המחלה לא מסוכנת בכלל בגילאים שלנו?ADE

תופעות פוסט קורונה..חיים של

שוב חוזרת לתרופה שמונעת ועוזרת גם אחריADE

מניסיון 

גם אחרי כמעט שנה?חיים של

שואלת בשביל חברה שסובלת מתופעות זוועות לגמרי.

כולל קשיים בנשימה

כןADE

מניסיון ! 
אבל אחרי 3 ימים של ויטמין D
לקחת -1500 יחב'ל על כל 10 קילו 

נשמע שיש לך פה איזה סוד גדולפה לקצת
תייצרי את זה בצורת תרופה ותשווקי לעולם, תרוויחי הרבה כסף.
ניסו לעשות את זה גדולים ממניADE

ושרפו את המפעלים שלהם.. אבל עזבו תעשו מה שטוב לכם 

יחב"ל?חיים של

יחידות בין לאומיותADE

שאיך מודדים את זה?חיים של

בארץ מוכרים הכי גבוה טיפה אחת של 1000ADE

אז נגיד אם שוקלים 70 אז ריך 10500 יחבל שזה יוצא 10 וחצי טיפות. אבל אין חצי.. אז אני לוקחת 11 טיפות
למרות שקניתי עכשיו כדורים מחול שכל כדור זה 5000 יחבל אז אני לוקחת 2 כדורים ביום 

מניסיון? על כמה אנשים בדקת את זה?צהרים
מה ההכשרה הרפואית והמדעית שלך?
קודם כל אני אחותADE

אישית בדקתי על משפחה וחברים (והיו לא מעט..) ולפני כן קראתי על זה המון מחקרים מרפואים בארץ ובעולם שניסו את זה
יכולה לחפש לך , אבל צריכה לחפור קצת כי זה היה ממש מזמן 

אז אני מניח שאת מבינה שהכשרה של אחותצהרים
לא מספיקה כדי להכריע בשאלות כאלו
אני בספק רב אם היא באמת אחותפשוט אני..

או שאולי היא אחות בטיפת חלב...?

אם היא הייתה אחות בבית חולים, היא לא הייתה יכולה להשמיע משפטים אוויליים כמו "ואם המחלה לא מסוכנת בכלל בגילאים שלנו?", כי היא הייתה רואה בעיניה כמה צעירים שלא חוסנו מתאשפזים במחלקות הקורונה בכל הארץ.

דבר אחד ברור:

אחות או לא אחות, היא מכחישת מדע, מפיצה תיאוריות קונספירציה ומתעלמת ממחקרים ומהיידע הנצבר מהם.

את אחות שלא התחסנה??תפוחית 1
מתברר שיש הרבה כאלהADE

שיש הרבה שמספרים שהם כאלו....נשמה-כללית

לא קשה להבין מה קרה פה.

מכחישת חיסונים שמנסה לגרום לאחרים להימנע מחיסון, ומנפנפת "אני אחות" כדי "לדפוק" אותנו ולהראות לנו שהנה, אפילו אחיות לא מתחסנות.

אין מצב שהיא אחות, סתם נסיון נואל לייצר לגיטימציה ולהביך את הצד השני

@פשוט אני..

שיחה עצובה שהייתה לי עם הבן שלי לא מזמןפשוט אני..

הבן שלי קצת התעצל לקרוא ספרונים שאמורים לשפר את הקריאה שלו, ואז הוא שאל אותי למה זה בכלל חשוב לדעת לקרוא.

בין יתר ההסברים, אמרתי לו שבזכות היכולת לכתוב ולקרוא בני האדם הם יצורים כ"כ חכמים. אנחנו הרי לא מתחילים את כל היידע שלנו מ-0, אלא מתבססים על כל מה שכבר כתבו הדורות הקודמים.

תלמיד ממוצע בכיתה י"ב יודע כבר יותר מדע (פיזיקה, ביולוגיה, אנטומיה, אסטרונומיה וכו') ממה שידעו גאוני הדור של לפני 1,000 שנים. לא בגלל שהוא חקר וגילה דברים בכוחות עצמו, אלא בזכות זה שאנשים גאונים חיו לפני אלפי/מאות/עשרות שנים, והם תיעדו בכתב את תוצאות מחקריהם, והיום כל אדם שיודע לקרוא יכול פשוט ליהנות מפרי המאמצים שלהם. 

בנוסף, אדם שירצה לחקור משהו, לא יצטרך להתחיל מהבסיס אלא רק מהנקודה האחרונה שחוקרים אחרים כבר הגיעו אליה, ולכן הידע האנושי הולך ונצבר בקצב מסחרר. 

למשל רופא שרוצה לחקור משהו על סרטן, לא צריך להתחיל את המחקר שלו מ"איך הגוף עובד" ו"מה זה סרטן" ו"תגובת הסרטן לחומר X" וכו', כי את כל אלה הוא כבר יודע בזכות עבודתם של אחרים, ולכן הוא יכול לחסוך זמן יקר ולהתחיל מיד מהנקודה שממנה והלאה עוד אין לנו ידע.

אמרתי לו שאפשר למשל לחשוב על קופים, שלא משנה כמה יידע הם יצברו במהלך חייהם - אין להם שום דרך להנחיל את היידע הזה לצאצאיהם (מלבד ידע בסיסי של הישרדות וכדומה), ולכן הצאצאים יצטרכו להתחיל את הכל מההתחלה, וחוזר חלילה עד סוף כל הדורות, ולכן קוף של עוד 1,000 שנה לא יידע שום דבר שקוף של היום לא יודע.

עצוב שיש אנשים שבוחרים להיות קופים, להתעלם מהידע האנושי ולחיות כבורים ועמי הארצות.

מילה בסלע.נשמה-כללית

אגב, שים לב מה הכינוי שהיא בחרה בו - ADE.פשוט אני..

ADE זאת תופעה שבה דווקא אנשים שיש בגופם נוגדנים נגד מחלה, חוטפים את המחלה בצורה קשה יותר.

אשרוב "הזהיר" שזה מה שיקרה למחוסני הקורונה, כמובן בניגוד לתוצאות הניסוי (ובדיעבד אפשר להגיד שגם בניגוד למציאות של מאות מיליוני מחוסנים).

בנוסף, אותם מתנגדי מדע שמשתמשים בזה בשביל להפחיד אותנו, "שוכחים" שתופעת ADE קיימת (אם היא בכלל קיימת) במידה שווה אצל מי שחוסן נגד מחלה ואצל מי שחלה בה, כי הרי לשניהם יש נוגדנים. 

מכיוון שהתחילו לחסן אחרי שמיליוני בני אדם חלו בקורונה, ולא נצפה אפילו אדם אחד בעולם כולו שנדבק שוב בקורונה וחלה בצורה יותר חמורה מהפעם הראשונה, הרי שהיה אפשר להבין מיד שהתופעה הזאת לא קשורה לקורונה.

בחירת השם אינה מקרית, והיא מוכיחה שמדובר במכחישת מדע.

ADE וחיסוני הקורונה

הבדיקה על חברים שווה כקליפת השוםפשוט אני..

כמה חברים ומשפחה יש לך? 

כמה מהם חלו בקורונה? 

כמה מהם קיבלו את הטיפול שאת מציעה? 

האם חילקת אותם לקבוצות, כאשר קבוצה אחת מקבלת טיפול אמיתי ואחת מקבלת פלצבו?

האם החלק שקיבל את הפלצבו התדרדר וחטף מחלה קשה ואף מוות, לעומת החלק שקיבל את הטיפול שאת מציעה?

אני בטוח שלא, וגם אם כן - מדובר במספרים כ"כ קטנים, שאי אפשר ללמוד מהם כלום.

גם אם היית מביאה לכל החברים והמשפחה שלך כפית חומוס צבר פעם ביום, היית רואה שהמחלה עוברת להם בקלות. למה? כי לרוב האנשים היא עוברת בקלות, בלי קשר לשום תרופה או טיפול. זאת הסיבה שצריך לבדוק דברים כאלה על אלפי אנשים, ולחלק אותם לקבוצות, כדי שיהיה אפשר להבין את המשמעות של הטיפול הניסיוני.

ולגבי זה ששרפו את המפעלים של מי שהמציא את זה, והסתירו מאיתנו מתים מהחיסון....

מזל טוב, את קונספירטיבית חסרת אחריות

אני מאוד מקווה שאת לא עובדת כאחות עם אוכלוסיות בסיכון, רחמים עליהם.

תפתחו עוד מחקרים של עוד רופאיםADE

יש עוד דעות. 

רוצה להביא לנו אותם?נחשון מהרחברון

נו נו, וחסידיו כבר אומרים שזה השב"כ שחיסל אותופשוט אני..

אממ.. זה לא חסידיו, זה הוא בעצמו אמרמבקש אמונה

זה שהוא טיפש זו עובדה ידועה, אחרת הוא עדיין היה חיפשוט אני..

אבל הוא טוען למוות מסיבה אחרת.. אז לא קשורמבקש אמונה

העניין הוא שאמרת שהחסידים שלו טוענים- כאילו המציאו סיפור שהם לא ראו.

אז אמרתי לך שהוא בעצמו טען ככה.  אם היה או לא.. אנאערף

כי הם לא יודעים איך עובדת הרפואה המודרניתshaulreznikאחרונה

הם לא שמעו על סמיות כפולה, ביקורת עמיתים, דרישות ה-FDA וכו' וכו'. במקום כל זה הם דבקים בסוג של "אמונת חכמים": אם פלוני אלמוני בעל חזות מרשימה אמר שהחיסונים הם רעל שביל גייטס פיתח כדי להכחיד את האנושות, אז זוהי אמת לאמיתה.

דייטיםאבוד
בנות תעזרו לי, אני לא מבין אני לוחם משוחרר נראה באמת טוב, אבל בנות פוסלות אותי סתם, מה קטע?
הפורום הלא נכוןארץ השוקולד

יש פורום לנו שנועד לזה.

לגופו של עניין, יש מגוון סיבות להחליט שכן או לפסול, לא הייתי מניח שהמראה היה הסיבה.

מוזמן לשאול בפורום לקראת נישואין וזוגיותפשוט אני..אחרונה
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך א' בטבת תשפ"ו 22:03

ו...

בנות הן לא בנים, תחליף דיסקט 🤭

פלאפון חדש. באיזה מחיר כדאי? מה היתרון של דגם יקר?מתיעצת28

אממ... מניחה שזאת שאלה קצת מצחיקה וילדותית כי זה כמו לשאול למה יש רכב שעולה 50K ולמה פרארי עולה 300K..

ובכל זאת.. אני רוצה לקנות סמארטפון חדש אחרי 5 שנים..  מה היתרונות לקנות ב2000 ולא ב1000/1500 ש"ח? ואולי בכלל כדאי חד"פ להוציא 3000 ש"ח?

השאלה מה חשוב לךפשוט אני..

לדעתי, לאדם הממוצע טלפון ב-1,000 ש"ח (מהדור האחרון של שיאומי למשל) יכול לספק את כל הצרכים +++. 

אבל אם למשל חשוב לך מצלמה מעולה, כזאת שתאפשר לך לפתח את התמונות שצילמת בלי שיראו שזה צולם בטלפון (כלומר בלי פיקסולים, מריחות וטשטושים), אז המחיר כבר קופץ פי כמה...

נתונים נוספים שאם הם חשובים לך, יכולים להשפיע על המחיר: עמידות למים ואבק, בהירות מסך (לנוחות צפייה באור שמש), עמידות לנפילות, זיכרון RAM (ככל שגבוה יותר - הטלפון יוכל לשרוד יותר משימות גם בלי להאט ולהיתקע), קליטה של דור 5 (מאז שיש לי דור 5 - אני כבר לא מחפש WIFI באף מקום, כי האינטרנט שלי במכשיר יותר מהיר מרוב הרשתות הביתיות), אפשרות לסים וירטואלי (בשביל להתחבר לחברות סלולר בלחיצת כפתור בלי צורך בסים פיזי, כולל למשל אם רוצים חבילת גלישה בחו"ל כמעט בחינם), טעינה מהירה, סוללה חזקה...

מכשיר שמצטיין בכל מה שכתבתי עכשיו, כנראה יעלה לפחות 3,000 ש"ח. אבל מי שלא חייב את כל התכונות האלה, בהחלט יכול לקנות מכשיר פשוט יותר.

נקודה למחשבה: מכשיר פשוט של היום שעולה רק 1,000 ש"ח, הרבה יותר משוכלל ומתקדם ממכשיר דגל שעלה לפני 5 שנים 3,000 ש"ח.

מצטרף לנאמרנפשי תערוג

הכל תלוי מה תרצי לעשות עם זה

לאחרונה קולגה רכשה את הדגם האחרון של אייפון הכי טוב.

עלה 7000+

שאלתי אותה מה הצורך, היא הסבירה שהיא מצלמת הרבה סרטונים לפרסום העסק שלה והיא חייבת שזה יהיה הכי טוב שיש

לעומת זאת.

אצלי התכונה הכי חשובה במכשיר סלולרי זה אינפרא אדום. לצורך שליטה במזגנים במקום עבודתי. לכן חיפשתי דווקא את התכונה הזאת. 

את חייבת להגדיר לעצמך מה אופי השימוש שלך בוזיויק

כי זה יכול להיות כלי זניח שאת לא נוגעת בו כמעט וזה יכול להיות מרכז היום שלך ללימודים / עבודה וכאלה.

אם למשל את מצלמת ועורכת סרטונים זה גם שיקול ובגלל זה כדאי לחשוב עם עצמך מה הפונקציות שחשובות לך ומה התקציב.

כמו שכתבו כולםפצל"פ

זה תלוי למה את משתמשת...

וגם לכל חברה ודגם יש יתרונות וחסרונות

אני מציע לך אם את באמת פחות מבינה ומכירה את העולם הזה של מפרטים של פלאפונים וההבדלים ביניהם

אז פשוט תכתבי מה השימושים שאת עושה בפלאפון וכמה מהם במקביל

אם בא לך אז יכולה גם לומר איזה מכשיר יש לך עכשיו ומה את מרוצה ולא מרוצה ממנו ככה יהיה מקום להשוואה וידעו לתת לך יותר מדויק

אם יש לך גם חברה של פלאפונים שאת רוצה רק מהם אז תכתבי

מה הצורך?משה

מכשירי ביניים (1500+) מספיקים לדעתי לרוב השימושים. אני עצמי מסתפק במכשיר ביניים שקניתי בפסח של 2021 ועבר מאז קצת שדרוגי תוכנה קצת יותר מורכבם (כן, בניתי לו רום !). הוא אחלה ומשרת אותי יפה לבינתיים.

קנית בסוף גלאקסי כלשהו אבל אל תשאלומתיעצת28

נמחקה לי כל היסטורית הצטאים בווצאפ במכשיר *הישן* .. ואחרי דו שיח ארוך עם הצאט GPT/גמיני נראה שאין לי שום גיבוי... מצד שני אם להיות רציונלית מה כבר איבדתי? הודעה ממשהי מהעבודה שמארה לי כמה אני מיוחדת.. נראלי נחיה.. 

תתחדשי🤗 ומעכשיו את מקפידה לגבות את הדברים בסלולריפ.א.אחרונה

שלך באופן שוטף 

חברים - אלו שצופים מדי פעם בסרטים\סדרותשפיכת לב

כמה הייתם מוכנים לשלם עבור שעת וידאו, עבור מעבר על כל התוכן וסינון המקומות שבהם יש בעיה של צניעות (נניח שניתן לבחור מידה - עירום, בגדי ים, או גם מקרים גבוליים יותר כמו שמלות לא צנועות וכד') חותך ומסדר את הקובץ הסופי לצפייה?  אני מדבר פר שעה (נניח לסרט שאורכו שעה וחצי: אני מוכן לשלם 2 שח).

לא הבנתי מה השאלהבנות בזות לי

אתה שואל כמה היינו מוכנים לשלם בכדי שיצנזרו לנו סרטים? אם גוי היה עושה את זה.. הייתי משלם הרבה.

בטח לא 2 שקל..

בעיתונות הכתובה פתרו את הבעיה בצורה יותר חכמהפ.א.

במקום לצנזר ולשפר את בעיות הצניעות בעיתונות החילונית, יש עיתונות המותאמת לציבור הדתי.  

נראה לי מוזר לצרוך תוכן ומדיה עם בעיות צניעות גם אם יש מי שיחתוך וידביק וינקה את מה שמפריע. 

אם זה חותך לגמרי את החלקים הבעייתיים..בנות בזות לי

ולא רק מצנזר בקטע של להסתיר, אז אולי יש בעיה אחרת של עצם הסרט והתוכן שלו. זה כבר דבר אחר..

לא הבנתי כלוםכְּקֶדֶם
ומרגיש לי לא מתאים בכלל 
אם הייתי צופה, הייתי משלם אלף שקל לכלחסדי הים
דקה, אבל הכסף זה גם סיבה לא לצפות.

יש גם בעיה של אלו שצופים כדי לסנן, אבל אולי אתה מתכוון אם איזה אלגוריתם.

הבהרה חשובהשפיכת לב

מדובר כמובן על סרטים או סדרות שבגדול הן 'נקיות', אבל לפעמים יש פתאום כמה שניות של בעיה.

הסינון מתבצע ע"י AI ולא ע"י שום אדם יהודי וכד'.
השאלה הייתה האם מבחינתכם הייתם משקיעים סך מסוים שעבור כל סרט או פרק שאתם צופים - תוכלו לשים אותו בתוכנה שתעבור על כולו ותחתוך את המקומות הבעיתיים.

אם זה נקיהרמוניה

גם מבחינה רעיונית אז כן

אבל הרבה פעמים סרטים אפילו בלי קשר לחוסר צניעות לא תואמים את הלך הרוח של יהודי.

נ.ב

המטרה של סרטים היא לא לשרוף את הזמן או להוות ריגוש אלא ללמד דרך חוויה

כי זה גם ככה מחנך מהדלת האחורית... אז צריך לראות שזה עונה גם על זה 

וזה מסובך, לכן הפיתרון הוא כמו שכתב @פ.א. 

הייתי קוראת לזה נקודות למחשבה/ מסר, אבל לימוד?נפש חיה.
חינוך בעיניי הוא לא דרך סרטים ודומיהם
למה?הרמוניה

סרט זו חוויה חזקה ולכן זה כלי שאפשר לרתום אותו לקדושה את לא חושבת?

אנשים הולכים לסרטים, להצגות, כדי להתענג, להתנתקפ.א.

לשעתיים מטרדות היום יום, מלחצים ודאגות.

הולכים לקולנוע או צופים בבית בסרט, יוצאים להצגה,  כדי להכנס לזמן קצר לעולם אחר.  ההפוגה הזו מעניקה למוח "מנוחה" מרעשי הרקע של המציאות.

לפעמים אנחנו נהנים אפילו מסרטים שגורמים לנו לפחד או לבכות. זה קורה כי המוח שלנו יודע שזה "רק סרט" 🙃

מי מחפש לקבל שעת חינוך בצפייה בסרט?

לשם כך יש שיעורים ולימודים.

אני חשבתי על סיבה אחרתנפש חיה.

סרט הרבה מחצין דברים ומציג אותם בדו מימד ולפעמים תלת מימד חזותי

יש נושאים יפים וחשובים שמעבירים אותם בסרט,

עדיין הדיבור ןהעומק שבשיח או לימוד אמיתי מתוך ספר, נותן מימד אחר שא"א להעביר בצורה שטחית וצבעונית

נראלי שמסר או תוכן אמיתי או רעיון זה דבר שצריך עיבוד או שיח עמוק, לא דרך רדודה

שתעביר אותו

או תתיימר לחנך איתו  

..הרמוניה

בסרט יש יתרון שאין בלימוד מספר וכן להיפך.

זה כמו סיפור רק בצורה משודרגת וחיה יותר. בעיניי אין רע בלשלב... כל עוד הסרט חיובי.

ולאו דווקא בתור שעת לימוד, גם בשביל העשרה.

..הרמוניה

בין אם תרצה ובין אם לא הסרט מעביר מסרים, ובצורה הכי חזקה שיש... שאגב המטרה שאתה מתאר לענ"ד לא אידאלית בכלל. זה לברוח מהמציאות. אבל אם כבר, אז לפחות שיהיה משהו יחסית מועיל ולא מזיק. (מסייגת שאין בעיה בעיניי שיציאה לסרט תהיה שעת בילוי מדי פעם, אבל שוב שזה יהיה סרט חיובי)

מנסה להבין אותך - למה את מתכוונת לברוח מהמציאות?פ.א.

בניגוד למדיום ויזואלי שבו הכל מוגש לנו "מוכן", הקריאה דורשת מאיתנו להיות שותפים ליצירה. כששוקעים בספר טוב ומעניין, אנחנו בונים בדמיון שלנו את הדמויות, את תיאור המקומות, המוח שלנו הוא זה שמפיק את הסרט מהמילים הכתובות. וממש נכנסים למציאות המתרחשת בספר, ומתנתקים זמנית מהמציאות סביבי בזמן שאני שקוע בספר.  

וכשעוצרים באמצע קריאת ספר וחוזרים אליו כעבור יום/יומיים, שוב צריך להכנס למציאות המדומיינת של העלילה. 

התכוונתי לגבי המטרה של הצפיה.הרמוניה

סרט יכול למלא בהשראה, להעשיר וללמד כמו ספר, אבל אם המטרה היא להסיח את הדעת מהמציאות אז משהו במציאות לא תקין. אלו שתי מטרות שונות. לא קוראים או צופים רק בשביל להפעיל את הרגש ולכבות את השכל... מסכים?

המטרה היא הנאה נטו, בילוי חברתי נעיםפ.א.
הולכים לסרט, להצגה בתיאטרון , להופעה של אומן מוכשר, כדי להינות. כדי לגוון את השגרה של עבודה, בית, נסיעות. אנחנו מחפשים רגש. בין אם זה לצחוק מכל הלב, להתרגש עד דמעות, או פשוט להתפעל מיצירה טובה.

וככה גם מספר טוב.

נראה לי מרחיק לכת להגדיר יציאה לסרט שנהנים ממנו, ובעקבות כך התנתקות לשעה/שעתיים, כבריחה מן המציאות. 

אין בעיה עם בילוי מדי פעםהרמוניה

כי המטרה מוגדרת, כמו שמכניסים מנוחה בלו"ז אבל זה לא מה שהיה נשמע שאמרת. חוץ מזה גם בילויים צריכים להיות כשרים, ותאמין לי שאין בזה אמצע בד"כ... או שזה חיובי וממלא, או שזה מוריד.

חזרתי לקרוא עכשיו את התגובה מאתמולפ.א.

אכן אפשר היה להבין ממני משהו אחר ממה שהתכוונתי

אז אני בא להדגיש שאני מדבר על יציאה לבילוי מידי פעם כדי להינות מהפנאי ולא כדי לברוח ממציאות חיים, מצרות ובעיות. 

אוקייהרמוניהאחרונה
לא ברור לי איך זה יעבודברגוע
אתה תוריד את הסרט בצורה לא חוקית ואז תצנזר אותו בעזרת התוכנה שלך? אתה הרי לא יכול לצנזר את הסרטים/סדרות כשהם באתר המקורי שלהם (רימון אולי כן יכולים).
המקום שלכם בעולםזיויק

הוא קיים בכלל? הוא ברור לכם?

יהיה ברור אי פעם?

איך אחרים רואים את המקום שלכם?

זה למעשה תפקיד? שליחות? כישרון?

רק מי שהבין את השאלה שיענה. תודה 🙂

אולי הבנתי, אז-הרמוניה

אין לי "מקום" בעולם... אני כאן כל רגע שה' מחליט שאהיה כאן, כל רגע מחדש. 

שליחה, כל מה שיש לי זה מה', ממה שהוא נותן לי משתדלת לתת.

אחרים רואים את מה שאני באמת מכוונת. כשאני מצליחה באמת לכוון ולהיות בתודעה של מה שכתבתי לפני- אנשים רואים את זה, זה ממש כאילו "שם ה' נקרא עליך ויראו ממך". יראת כבוד כזו.

אבל לא תמיד אני ככה, וכשאני פועלת ממניעים אגואיסטים זה ניכר.

זה לא יוצר פיזור? לא עדיף מיקוד? יש דבר כזה בכלל?זיויק
תלוי אולי בסוג האנשים? איך הקב"ה עובד עם היצורים שברא?
לא, כיהרמוניה

אין לנו תפקיד אחד בעולם חוץ מלעשות את רצון ה' ולהתקרב אליו.

וזה כן בא ביחד עם מודעות עצמית, לראות מה הכלים שה' שם לך.

אם זה יכולת לשמח אנשים, אם זה לימוד שאתה צריך להפיץ... מבינים את זה לפי מה שקורה איתך, אתה יודע במה אתה טוב, ועדיין כל פעם ה' שם אותך בסיטואציה אחרת, כל רגע בפני עצמו. 

יכול להיות שאתה אדם תוסס ואתה יודע איך להשתמש בזה לטוב אבל עכשיו ה' רוצה אותך בפקק ולראות איך אתה מגיב ואם תתעצבן. זה מלא דברים. המגמה היא אחת.

בלבלתזיויק
כי אישרת שבאופן כללי יש מיקוד בתכונה, גם אם יש יוצא מן הכלל.
התכונה היא לא המיקוד בעינייהרמוניה

היא הדרך, לא המטרה. 

מי שמתקבע על התכונה שבעיניו היא התפקיד שלו עלול לחטוא לעיקר.

הטלת כאן פצצהזיויק

כי תמיד חשבתי שכישרון ויעוד קשורים זה לזה.

תוכלי לבאר את כוונתך?

אין לי כוחהרמוניה
בעיהזיויק
😆
היעוד שליoo

ברור לי מאד

לעשות טוב לעצמי ולאחרים

ללמוד ולהשתפר מיום ליום

אני לא מוטרדת ממה אנשים אחרים חושבים על התפקיד שלי

את התפקיד שלי רק אני קובעת ושאחרים יתעסקו בתפקידים שלהם

זה לא יעוד של כל אחד?זיויק
חשבתי יותר בכיוון של משהו ממוקד: לדוגמא חסד, רפואה, שליחות ציבורית, יצירה, חינוך, ביטחון, קדושה וכאלה
זה יכול להיותoo

יעוד של כל מי שרוצה בזה

לא רואה צורך לתחום את תפקידי לתחום מסוים 

לגמרי הבנתי את השאלה. עונה:די שרוט

בסוף, זה תלוי במינון של כמה אתה צורך. כי אם תגזים אתה בסוף תמצא את עצמך בחמש לפנות בוקר מתעורר ליד פח זבל עם גרביים שהם לא שלך.

ככה זה בחיים. צריך לקבל אותם כמו שהם. כל ניסיון להתכחש להם נועד לכישלון. כי מה הם החיים אם לא צבר אירועים שמפריעים לנו לישון?

מתברר עם הזמן-יש כיוון אבל רק ה' יודעהרשפון הנודדאחרונה
לשבור הרגלים קבועיםזיויק

יוצא לכם? קל? קשה? יש טיפים?

כמו כן היה לי הרגל טוב שנטשתי ורוצה לחזור אליו.

איך שוברים את הכבדות שחוסמת ביני לבינו?

ההובי של חייoo

לשנות הרגלים רעים

ליצור הרגלים טובים

כשהבנתי את הקונספט של ההרגל זה הפך קל

ממליצה על ספר כוחו של הרגל

הוא מסביר את הרעיון של

טריגר- פעולה- תגמול

איך להיפטר/ ליצור הרגל

אמיתי? זה קל לך?זיויק
אחפש את הספר
לשנותoo

או ליצור הרגל זה תהליך מתמשך

הרבה אנשים אוהבים תוצאות של כאן ועכשיו

לא אוהבים תהליכים

וזה גורם לקושי בהשגת דברים

אני כן אוהבת תהליכים

מסוגלת לראות את התוצאה העתידית ולחכות בסבלנות

לרוב גם נהנת מהדרך

לכן בעיניי זה לא קשה

אחרים בטח יקראו לזה קשה עד בלתי ישים

נשמע נדיר ממשזיויק
זה באמת קשה מאד מאד, מתאים לאנשים ספציפייםנפש חיה.
חדמשזיויק
עם זאת זה מאתגר תסכימי איתי
כןנפש חיה.אחרונה
לאט לאטנפש חיה.

ממליצה לקרא קצת טורים של הרב יצחק פנגר

ללכת בצעדים קטנים 

ולחלק את החזון הגדול למטרות קטנות ברות ביצוע

תהיי ספציפית?זיויק
וזה עזר?
אשתדלנפש חיה.

לפני כמה שבועות בעלון הידברות הרב פנגר רשם טורים בנושא שינוי התנהגות

ופירט איך לעשות את זה צעד צעד

זה עלונים לפני חודש- חודש וחצי ככה.

לגבי הצעדים הקטנים-

נגיד שאתה רוצה לרוץ מרתון שזאת המטרה הגדולה, אז

קודם אפשר כצעד ראשון להגביר מוטיבציה ובמקביל להוריד את המושג המופשט (רוצה לרוץ מרתון)

לפס מעשי (שינויים קטנים - לשים את הנעליים ליד הדלת, אפילו בלי לנעול, בשלב מאוחר יותר לקבוע זמן לריצה)

כשהייתה לי מטרה גדולה

השיטה של צעדים קטנים עזרו לי להגיע אליה....

היום אני מתמודדת עם דברים שאותה טכניקה בהחלט תשמש אותי

רק צריך לרצות

ולעשות משהו קטן בכיוון. 

תודההזיויק
מתחילים לאט לאטנפשי תערוג

ומוסיפים כמה שיכולים

לאמיצים בלבדזיויק
אתם מחזיקים פה פצלשים? [אני לא]
מי שאמיץoo

לא מפחד לדבר בשם עצמו

וכנראה לא פותח פצלש

לפעמים לשאלות נקודתיות...הרמוניה
בדיוק חשבתי על זהזיויק
נשקול🙂
לא! עיניי יתהלך במישרים והייתי כשוכב בלב 'ים'.חסדי הים
איזו מן שאלה זאת?כְּקֶדֶם
#גם_פצלשים_בני_אדם@

כן. במקום אנונימי בפורומים שאיןיעל מהדרום
אני בעצמי😅פצל"פ

אבל היום אני כבר רק מפה כמעט

ולא כ"כ משתמש במקורי

כנ"ל חחפצלשי"ת
לא הבנתי את התגובהפצלשי"ת
שהשאלה הקפיצה את אלה שזה השם שלהםזיויק
בעוד אני כיוונתי לכלל משתמשי הפורום. קפיש?
לאנפש חיה.

היה לי כינוי בלי הנקודה ושכחתי את הסיסמא אליו

לפני הרבה שנים

יש לי פצלש בחיים האמיתיים.די שרוט
הבעיה שהוא תמיד מנצח בויכוחים.
מאחורי כל אישה עומד גבר שלא יודע מה קרה הפעםדי שרוט
בערךמבולבלת מאדדדד
יש לי כמה שפתחתי כל פעם לשאלה ספציפית. אבל הם לא פעילים (ואני לא זוכרת את השמות שלהם בכלל😂
לאארץ השוקולד

מלבד אחד כמו מבולבלת, לא זוכר מה הפצלש

אה הא! תמיד ידעתי שאתה פצלש של מבולבלתדי שרוט
ארץ השוקולד

אוי, עלית עלינו🙈

@מבולבלת מאדדדד , באיזה ניק נשתמש?

אופס🫢מבולבלת מאדדדד
אני חושבת שנעבור להשתמש רק בפצלש השלישי שלנו, @די שרוט
רעיון טוב💪ארץ השוקולד
נקווה שלא יזהו
בניגוד למה שחושבים אין לי הרבה..בנות רבות עלי

אומנם פתחתי הרבה בעבר אבל ברשמי אני קופץ מידי פעם לבנות מרכלות עלי אבל לא יותר מכך.

אני אפילו לא מכוון את זה.. אני פשוט מתחבר ומה שיוצא לי בהתחברות אני מתחבר.. חחח

מעניין ממה זה נובעזיויק
האם פצלש בניקים נובע מפיצלוש בנפש? 🫢
זהו?זיויק
לאבחור עצוב
אבל משום מה האתר מדי פעם מקפיץ לי הודעה "האם יש לך פיצול אישיות?" 
זה קורה כשאתה מנסה לכתוב לעצמך בשיחה אישיתיעל מהדרום
כל פעם שנכנסתי לשיחה אישית זה כתב ליבחור עצוב
כדי להיכנס לשיחה אישיתoo

צריך ללחוץ על שיחות אישיות בתפריט הצד ולא בתוך הכרטיס האישי

אכן זה מבלבל

תודהבחור עצוב
בינתיים נעלמו לי כל השיחות האישיות. 
כנראה המשוחח השניoo

העביר להסטוריה

אם לוחצים על 'הסטוריה' רואים את כל השיחות הסגורות

לא נוראבחור עצובאחרונה
זה לא באמת חשוב 
כתיבה ברשתות חברתיות: מה אתם אומרים עלחסדי הים

הכלל לא לכתוב למישהו ברשתות החברתיות אלא אם כן הייתי אומר לו את זה בפנים או שדווקא המרחב נותן לבן-אדם אפשרות להביע את דעתו באמת מה שהוא לא יכל לעשות בפנים של הבן-אדם?

איזה צד עדיף.

תמיד עדיף לבחור באופציה הראשונה.בנות מרכלות עלי

זה מונע מהמצב להדרדר למקומות לא נעימים.

הבעיה שזה מונע יצירתיות וכנות.חסדי היםאחרונה

יש צד טוב שאפשר להתבטא ככה, כשאתה ממש לא מול השני.

השיקול שלך מאוד רציני, וזה יכול למנוע הרבה דברים לא נעימים.

קשה להכריע.

ברור לי, צריך להיזהר מאוד במה שכותבים, אבל אולי לא יותר מדי.

חכמת ההמונים: קרה לכם שכעסו עליכם ולא רצו להסביר?זיויק
נגיד והשדר הוא "תבין לבד" כשזה באמת לא לגמרי מובן, או שמורגש שיש כאן משהו מעבר. מה עשיתם?
בטח, קרה ליפצלשי"ת

אבל לצערי מהצד השני, כעסתי על מישהו ולא רציתי להסביר...

כשמישהו מכעיס אותי כל כך ואח"כ עוד שואל למה אני כועסת, זה עוד יותר מרגיז ומתסכל וגומר את הסבלנות. כאילו... אתה עושה דבר כל כך מציק ולא ברור לך על מה אני כועסת?? זה מעלה את התחושה שמדובר בהיתממות ולא באמת ברצון כנה להבין למה כעסתי..

אני חושבת שהפתרון במצב כזה הוא פשוט להתרחק ממי שכועס עליך, אם אתה חשוב לו, כשהוא ירגע הוא יפנה אליך בעצמו...

מעניין ללמוד מהמקרה שלךזיויק

ומה עשית כשזה קרה לך? פשוט חיכית?

לא חשבתי על האופציה הזו למרות שחז"ל אמרו "אל תרצה את חברך בשעת כעסו".. כי שם בסוף מדובר בחברך שבסוף ישקף לך את המצב.

לדעתי גם אם זה חבר וגם אם לאפצלשי"ת
אם רואים שאי אפשר לדבר- עדיף תמיד לקחת צעד אחורה.
זה ברור... במצב שאין ברירהזיויק
מה שניסיתי להבין פה מכם זה אם יש ברירה כדי לא להשאר בפער עצוב כזה 🫥
זה קורה ל100% מהגברים הנשואיםדי שרוט

אני לא בטוח שנכון לקבוע כזאת עובדה מבלי לבדוקנפשי תערוג

יכול להיות שיש 0.000000000000000000001% שזה לא קיים אצלם

מה שחשבתי גםארץ השוקולדאחרונה

אולי יעניין אותך