אנשים שלא מתחסניםחיים של

למה?

באמת שואלת!

רוצה להבין מה הסיבה.

כל הקורונה זה פיקציה של ביבי כדי שישאר בשלטוןאריק מהדרום
לא רוצים זנב! אל תכריחי אותנו כבר התפתחנו אבולוציוניתekselion

לא רוצים לחזור לזה שוב

אבולוציה זה כפירהאריק מהדרום
כופר שכמותיekselion

דאי..חיים של

אני שואלת באמת!!

רוב גדול של הלא מתחסנים בארץ הם ערביםמישהו איתי
אצל היהודים, הרבה מאוד זה אנשים שניזונים מפייקים למיניהם (בד"כ מה שנקרא אוכלוסיה פחות משכילה).
אבל כל אלה לא עושים רעש, וגם לא בהכרח מתנגדים לחיסון, יותר ספקנים.

אם את שואלת על הקולות הבולטים וכו, לדעתי כדאי לבדוק לא רק מה הם אומרים, אלא למה.
הרבה פעמים תמצאי מאפיינים אישיים דומים, של אנשים עם אופי עצמאי/מרדני וכד.
לדעתי הרבה פעמים זה השורש האמיתי למה שהם אומרים, ונסיון להבין רק מה הטיעונים שלהם לא כ"כ יעזור

אני לא אומר את זה מזלזול..
^^^ultracrepidam

בעיקר ספקנים לדעתי, שמפחדים מה יש בחיסון

או מתמרדים

או שילוב

אנשים שאני מכיר שלא מתחסניםארץ השוקולד
הם אנשים שלא אוהבים שאומרים להם מה לעשות כי הם מבינים הכי טוב
יש מסתבר הרבה סיבותאמיץ(ה)

1. לא מאמינים בקורונה, חושבים שזו קונספירציה להשתלט על העולם או משהו.

2. יש קורונה אבל החיסונים לא באמת מועילים, וכאן אפשר לחזור לנושא הקונספירציה.

3. פחד מהחיסון, מהתופעות לוואי שעלולות להיות.

ובטוח יש עוד.. אלו פשוט מה שנחשפתי אליהם.
אז אענה בשמיפה לקצת
התחסנתי 2, בינתיים אין תכנון להתחסן את השלישי.
למה? כי אני לא יודעת אם זה באמת יעיל, מידי פעם שומעת שהחיסון לא יעיל לזן מסויים אז מה התועלת
וגם כי אני לא יודעת מה ההשפעה של 3 חיסונים על הריון ועל העובר ולא באלי לבדוק (כן, אני גם לא יודעת מה ההשפעה של הקורונה על הנ"ל אבל בכל זאת יש הבדל)
אם את לא יודעת, למה שלא תשאלי רופא?צהרים
נראלי שאפשר לסמוך על רופאים ובגדול רובם ככולם ממליצים להתחסן.

ומה ההבדל שכתבת בסוגריים?
כי אני לא יודעת אם לרופא מותר לומר לא להתחסן...פה לקצת
ובאמת התחסנתי בהמלצת הרופא שלי.
אבל הוא עזב ואני עוד לא מספיק סומכת על הרופא הנוכחי.

ההבדל הוא שבקורונה יש מצב שבעז"ה לא אחלה ואז לא אצטרך לדעת מה ההשפעה, ואת החיסון אני מכניסה לעצמי במודע (בלי לדעת באמת מה ההשפעה)
לרופא אסור להגיד לא להחסן - אחרת שולללים לו רישיון במקוםADE

שקר וכזבפשוט אני..

אם אני לא טועה רק אריה אבני איבד את הרישיון שלו, וזה לא רק בגלל הקריאה שלא להתחסן אלא בגלל עימות חזיתי עם המדע שנמשך כבר שנים רבות, זיוף פנקסי חיסונים תמורת תשלום, נאצות כלפי רופאים (ובעיקר אונקולוגים), קריאה לאנשים להימנע מקבלת טיפולים נגד סרטן ועוד.

כמה טעויותפשוט אני..

א. אם לא תתחסני, אין מצב שלא תחלי בקורונה. זה ייקח חודש, חודשיים, שנה, בסוף את תחלי. המספרים לא משקרים, בשנה אחת הגענו ללמעלה מ-10% מהאוכלוסייה.

ב. את יודעת *בדיוק* מה ההשפעה של החיסון. את יודעת שהוא יגרום לגוף שלך לייצר נוגדנים נגד המעטפת של הווירוס, וכך את מפחיתה בכ-90% את הסיכוי שלך לחלות במחלה קשה וב-95% את הסיכוי שלך למות מקורונה. בנוסף את מפחיתה את הסיכוי להעביר את המחלה לאנשים אחרים, ובכך את גם מקטינה את הסיכוי שלהם למות.

אוקיי, את לא יודעת אם תכאב לך היד אחרי החיסון והאם יהיה לך חום ביום שאחרי. אבל זה כ"כ בקטנה לעומת המחלה האמיתית, שבאמת לא שווה להתעכב על זה.

כמה? אם אתה צודק אז 2. אבל אתה לאפה לקצת
1. אין אף וודאות שאחלה בקורונה בדיוק כמו שאתה לא יכול לומר בוודאות שאין מצב שיהיה אדם שלא יחלה ושכולם כולל כולם יחלו.
נכון, הסיכוי גבוה אבל הוא לא אומר שבמאה אחוז כןלם יחלו.

2. לא נכנסת לזה.
אמרתי את דעתי.
ברור שאין 100% בשום דברפשוט אני..
אתקן את מה שכתבתי:

הסיכוי שאדם שלא התחסן לא יחלה בקורונה, מאוד מאוד נמוך. כל כך נמוך שבוודאי אין לבנות עליו כשמתכננים תוכניות או עושים חישובים לעתיד.
לא בונה על זהפה לקצת
כמו שלא בניתי על 2 החיסונים שעשיתי כי ידענו מראש שהם לזמן מוגבל ואחכ לא יעילים.
וכמו שאני לא בונה על זה שאם אתחסן פעם שלישית אז לא אחלה או אמות מקורונה....
אבל להוריד את הסיכוי ב-95% זה לא שווה בעינייך?פשוט אני..

מאחורי הגרף הזה יש מאות אנשים שחייהם נהרסו, חלקם ימות בימים הקרובים. זה לא משחק.
ל5 חודשים? לא יודעת...פה לקצת
מי שמת, מת לנצח. מי שחולה קשה, לעיתים לא יתאושש כל חייו.פשוט אני..

זה כמו עם חגורת בטיחות:

צריך לחגור בכל נסיעה מחדש, החגורה שומרת עלינו לזמן קצר מאוד מאוד (עד לסוף הנסיעה), אבל אנחנו עדיין לא מוותרים עליה כי אין לנו מושג אם בזמן הקצר הזה היא זו שתעשה את ההבדל בין שריטות קלות לבין ילדים קטנים שאומרים עלינו קדיש.

החיסון יעיל נגד כל הזנים, הבעיה היא שאחרי חודשיםמישהו איתי
הנוגנדים יורדים, ואז הגוף חשוף לכל הזנים.
ואין הבדל בין השניים הראשונים לשלישי, כולם בלי תופעות חריגות, וזה בטח עדיף על לחלות בקורונה, ובטח בהריון.
רק בריאות לכולם!
לא יודעת אם כולם בלי תופעות חריגותפה לקצת
או שפשוט לא יודעים עדיין הכל בנקודת הזמן הזאת.

עד כמה שאני עקבתי, לא מההתחלה ידעו שהחיסון עלול לגרום לדלקת בשריר הלב (לדוגמא) ובהמשך גילו את זה.
כנ"ל לגבי תופעות אחרות שעלולות להיות לא ידועות כרגע אבל בעתיד נגלה.

ולא יודעת אם מישהו בדק מה קורה אם מקבלים את הדבר הזה 3 פעמים בהריון, מה זה עושה לגןף, לעובר. ואם בכלל יש דרך לבדוק כרגע או שכאמור, רק בעוד זמן מסויים.
עוד מתלבטת מה כדאי לי כרגע. חיסון או לחכות לאחרי הלידה.
מקווה לקבל החלטות נכונות וטובות בעז"ה.
בע"ה החלטות טובות!בת שמיא
והמשך הריון בריא ולידה קלה ומאושרת בידיים מלאות!!!
אמן! תודה!פה לקצת
לי יש סיבה אחרת ממה שכתבו עד עכשיוחצילים
אני יודע שכולם פה ישנאו אותי שישמעו שאני עדיין לא מחוסן אבל לא באמת אכפת לי.
אני תכננתי להתחסן וקרו כמה דברים וזה נדחה ונדחה עד שהגיע גל הקורונה הנוכחי ואיתו החיסון השלישי.
וואלה כרגע העובדה שאני רואה היא שהחיסון לא עובד ושדוחפים עוד אחד.
אז אני החלטתי שאני אתחסן כשיהיה חיסון שאני יודע שהוא סופי ולא שאני הולך לקבל זריקה כל כמה חודשים.
ולא אין לי בעיה עם מחטים אני תורם דם כל שלושה חודשים וזה אפילו מאד נעים לי⁦️⁩⁦️⁩
אחי‍ ‍בנות לא לריב
דבר ראשון למה שישנאו אותך? אני לא חושב שזה אומר עליך כלום באופן אישי. דבר שני, עצם המחשבה שלך מין הסתם עוברת בראש של כל מי שלא התחסן. הבעיה היא שאולי לא יהיה חיסון ״סופי״ .. זו בעיה רצינית ..
אשריךחצילים
שמע אני ממש לא אתפלא אם אנשים ישנאו אותי/יקללו אותי/יסמנו אותי או אפילו ירביצו לי כי לא התחסנתי.(אל תדאג אף אחד לא יכול להרביץ לי באמת) כי אני רואה את צורת הדיבור והיחס של אנשים כבר כמה חודשים וזה ממש מזעזע אותי.

ולגבי העניין שלא יהיה חיסון סופי - אז שלא יתנו לנו משו לא מוכן
כשיהיה משו שאני אחשוב שהוא יעיל אני אלך להתחסן בכיף אבל כרגע כל כמה חודשים חיסון נשמע לי הזוי מאד ואני לא מוכן
אה הבנתי אחי‍ ‍בנות לא לריב
האמת שיש לי מה להגיד ולהשיב לכאן ולכאן לשתי הצדדים, אבל אני כל כך מפחד מההשלכות והקביעות שאנשים עלולים להחליט בעקבות זה, שאני מוותר מראש.

שבורא עולם ישים בלבך את ההחלטה הנכונה ביותר לך ולכלל.
הבעיה שאין כזה דבר חיסון שעובד לנצחekselion

צודקחצילים
הבעיה שכרגע אין חיסון שעובד בכלל
מה???נשמה-כללית

טוב, אני יש לי תחביב למקרים כאלו

@פשוט אני.., תרצה להציג לנו פה איזה גרפונ'ציק או שניים?

אם הוא יבוא ויצעק אני לא אגיב לא מתווכח עם אף אחדחצילים
@פשוט אני.. לא בקטע רע אחי פשוט נמאס לי מהנושא הזה
הוא לא יצעק, הוא פשוט יראה לך גרפיםנשמה-כללית

שמראים שהמשפט "הבעיה שכרגע אין חיסון שעובד בכלל" שקול באמינותו למשפט: "חייזרים שולטים בבית הלבן"

כניסה ראשונה שלי לפורום אחרי הרבה זמן, יאללה בכיףפשוט אני..
''חיסונים לא עובדים'', אבל הסיכוי למות אחרי חיסון יורד בכ-98%.

''חיסונים לא עובדים'', אבל הסיכוי להתאשפז במצב קשה אחרי חיסון יורד בכ-97%.

''חיסונים לא עובדים'', אבל הסיכוי לחלות בקורונה (ולהדביק אנשים אחרים) יורד בכ-94% אחרי החיסון.

.

אז נכון, מנה אחת לא מספיקה, גם לא שתיים. מאוד יכול להיות שגם 3 מנות לא מהוות ביטוח לכל החיים.

אך על כף המאזניים עומדים החיים שלנו, החיים של קרובי המשפחה והחברים שלנו, והפרנסה של מיליוני ישראלים.

ויתרת פעם על ארוחה בגלל שהיא משביעה אותך רק לכמה שעות?
החלטת להפסיק ללכת לשירותים למשך יומיים רצופים, כי ממילא מחר תצטרך לעשות זאת שוב?
נסעת בלי חגורה כי אתמול כבר חגרת?

אם התשובה לכל השאלות היא ''לא'', אז אין שום היגיון בסירוב שלך להתחסן.

מנהלי מחלקות קורונה, אחיות, אפילו החולים עצמם - כווולם מסכימים שיש פער עצום בין חולים מחוסנים לכאלה שלא חוסנו.
ראשית, כל החולים הקשים הצעירים הם לא מחוסנים.

בבתי חולים מסוימים אין אפילו חולה צעיר מחוסן אחד, לעומת עשרות לא מחוסנים.
בנוסף, בכל גיל, הסיכוי של לא מחוסן להתדרדר במהירות עד לכדי מוות גבוה פי כמה וכמה.

העמידה שלך מנגד בזמן שאנשים צעירים מתים ממפגה שיש נגדה חיסון היא עצימת עיניים מרהיבה אל מול סבל של מיליוני אנשים.
אם אתה תדביק מישהו ותהרוג אותו, איך תוכל להגיד שידך לא שפכה את הדם הזה? הנתונים זועקים, ואתה אומר ''שלא יתנו לי משהו לא מוכן''? על סמך מה?
מי אמר שחיסון זה זבנג וגמרנו?מישהו איתי
זה כמו אוכל, כל פעם צריך לתת חיזוק.
עד שהמחלה תיגמר/שהנוגנדים ישארו
כןחצילים
רק שאם החיסון הזה הוא אוכל אז אנחנו אוכלים הרבה יותר מידי
למה הרבה?מישהו איתי
כמדומני שככה זה בעוד חיסונים, שעושים כתינוקות ואחכ ביסודי וחלק גם בצבא..
אני באמת לא מבין את מה שאתה אומר.
ואני ממש לא בענין להתווכח ולריב, אז תרגיש בנוח
הכל טוב נשמהחצילים
אם זה דיון נעים ורגוע זה בסדר

ואין לי בעיה לקבל חיסון פעם ב8 שנים. כרגע זה פעם בחצי שנה וזה מוגזם.
אין לי איזה משו עקרוני נגד חיסונים פשוט נשמע לי לא הגיוני לא יודע
שמע, גם אני הייתי מעדיף לקבל אחד וזהומישהו איתי
או בכלל לא לקבל.
מה נעשה שזה מה שצריך בשביל לעצור את הנגיף.
ההתחסנות בסבב הראשון הצילה חיים של אלפים.
כמו שבצבא כל אחד נותן קצת לטובת החיים של כולנו פה, ככה גם בחיסון.
רק שחיסון זה משהו קטן וחד"פ, בלי סיכון בכלל
חיסון זה מוגזם, סבבה. ולמות בייסורים נוראיים, לא מוגזם?פשוט אני..
זה לא חיסון נגד עמידה בתור במכולת, זה הצלת חיים למען ה'!
כמות הצעירים שמתו היא נמוכהרדיאק2עצשן
כשאהיה מבוגר אתחסן כמה שתרצו. או שאעדיף למות מהר.
אתה מתעלם מנתונים חשובים מאודפשוט אני..

א. נמוכה, אבל יותר גבוהה מאלה שנפטרו מהחיסון.

ב. גם להיות חולה קשה זה לא תענוג גדול, ובמקרים רבים יש לכך השלכות הרסניות להמשך החיים.

ג. צעירים יכולים בקלות להדביק מבוגרים ולגרום למותם. אם פעם יכולת להגיד שזה שוגג, היום כשיש חיסונים זה לגמרי מזיד, כמו אדם שדוהר עם המכונית ברמזור אדום - הוא לא יוכל לטעון "לא ידעתי שמישהו ימות".

ומה עם זה שהמחוסנים מדבקים יותר ממחלימים/לא מחוסנים?ADE

ומה עם זה שלמחוסנים צומח זנב?פשוט אני..

תביא מקורות מהימנים, ואז אוכל להתייחס ברצינות.

ולפני שאתה רץ להביא לי את המחקר של ה-CDC (מרכז לבקרת מחלות בארה"ב), מחקר שמתנגדי מדע מנפנפים בו בלי להבין מה כתוב בו, אני מזכיר לך שהמחקר שלהם מצא ש*חולים סימפטומטיים* מחוסנים מדביקים כמו *חולים סימפטומטיים* לא מחוסנים.

מכיוון שגם לפי עורכי המחקר הסיכוי של מחוסן להגיע בכלל למצב של *חולה סימפטומטי* הוא נמוך יותר בכ-80-95 אחוזים לעומת לא מחוסן, הרי שהתוצאה היא שמחוסנים מדביקים 80-95 אחוזים לעומת לא מחוסנים.

דוגמה כדי להסביר את זה:

נניח שהסיכוי של אדם מאוד מאוד שמן לשרוד דום לב, זהה לסיכוי של אדם במשקל תקין לשרוד דום לב. האם זה אומר שההשמנה לא משפיעה על הסיכוי למות מדום לב? לא, כי מראש לאנשים במשקל תקין יהיו הרבה פחות מקרים של דום לב.

מה זה מבוגר? יש אנשים בני 40-50 שלקחו אתתפוחית 1
זה נורא קשה
גם בני 20+, חלקם גם נפטרו, אולם זה באמת לא נפוץפשוט אני..

(ועדיין יותר נפוץ מסיבוכים של החיסון)

אם זה לא הגיוני לך- תחקור ..ברוקולי

יש אפילו מונגש בשפה פשוטה של אתר מדעת
למה פעם בחצי שנה זה מוגזםחיים של

ופעם ב8 שנים זה בסדר?

אני לא אוכל עד שלא יהיה אוכל סופי,צהרים
לא הגיוני שכל יום צריך לאכול מחדש
שמעחצילים
לא בקטע רע - תגובה ממש ממש ממש לא קשורה ולא דומה
מתנצל על הנימה שנשמעה לא נעימהצהרים
מבחינתי זה טיעון ענייני, לא התכוונתי להעליב או לפגוע. סליחה.
דווקא תגובה מעולה עם דוגמה מדויקתפשוט אני..
יש הרבה דברים שאנחנו צריכים בשביל לחיות, בזמנים שונים בחיינו.

אנחנו צריכים חמצן כל הזמן, צריכים מים כל כמה ימים, צריכים מזון כל כמה שבועות. אחרת פשוט לא נשרוד.

בתנאים קיצוניים של חום או עבודה קשה, נצטרך הרבה יותר מים ואוכל בשביל לשרוד, ולא נוכל להחזיק אפילו 12 שעות בלעדיהם.
העובדה שהגוף שלנו צריך משהו שוב ושוב, אין בה כדי ללמד על חוסר יעילות. הגוף הוא מכונה חיה, צומחת, תאים מתחדשים ומתים כל הזמן, וזה מאוד הגיוני שמכונה כזאת מתוחכמת תצטרך תחזוקה שוטפת.
מצוין.צהרים
וכל הכבוד על הכתיבה המעולה שלך על הנושא. מעבר למי שמכיר פה ואולי ישתכנע, אני מאמין שיש קוראים מהצד שישתכנעו.

מה עם ואהבת לרעך כמוך?ברוקולי
זה לא שהוא לא עובד הוא פשוט לא מונע הדבקה אלאתפוחית 1
תחלואה קשה

וממש בא לי לבקש ממך שלא תשכנע מבוגרים לא להתחסן.
מכירה אדם שמאושפז וצריך המון תפילות, כי הוא חולה קורונה שפחד מהחיסון ולא התחסן...
החיסון יעיל כרגע נגד כל הזניםמישהו איתי
וכנראה שזה מה שיהיה הלאה.
הבעיה היא שאחרי 5 חודשים הנוגדנים יורדים ויש פחות הגנה מכל הזנים, בלי קשר לדלתא.
לזה נועד הבוסטר..
אתה יודע מה זה לשחק עם מערכת החיסון שלך?פשוט אני..
להידבק בווירוס אכזר כשהגוף שלך לא מוכן למלחמה נגדו,
לתת לו להתרבות פי כמה אלפים בכל מספר דקות,
לגרום לגוף שלך להעלות חום במאמץ נואש ולא יעיל לחסל אותו,
להתחיל להשתעל כי הווירוס הגיע לריאות והוא לא מאפשר להן לעבוד כראוי,
להרגיש שאתה נחנק מעצמך כי המערכת החיסונית שלך בצעד אחרון תוקפת לא רק את הווירוס אלא גם את הריאות עצמן,
לראות עשרות רופאים שלא מצליחים לעזור לך...

זה משחק עם מערכת החיסון שלך.

חיסון שלא מכיל וירוס?
זה רק הדמו, שמכין את הגוף למשחק האמיתי.
למה כן?הרמוניה
פשוט לא נתפס בעיניי שלא יודעים כלום אבל כדי למצוא פיתרון מכניסים לכולם דברים לגוף.
תודו. בזה. שאתם. לא. יודעים כלום.
גרפים שמה גרפים... לפני המחקרים המוטים האלה יש גם עובדות בשטח, ויש המוני גרפים סותרים, ויש גרפים של נזקי החיסון, ויש גרפים של מחוסנים שנדבקים, ולא צריכים להיות מכחישי קורונה בשביל זה. לצערי ביליתי בבית חולים אז אני יודעת על רופאים מקרוב, זה מה שהם אומרים בפה מלא: אנחנו לא יודעים.
כל העולם ממתין לראות איך יתפתחו העניינים בישראל, מה יהיו התוצאות פה במעבדה הלאומית... ואם זה היה כל כך מובן מאליו שצריך להתחסן לא היו צריכים כל כך הרבה תעמולה, וכפייה, ואיומים, ותמריצים.
דודה שלי התחסנה פעמיים ולקתה בדלקת שריר הלב. אז מה עכשיו, גם לקבל קורונה וגם לדפוק לעצמך את הלב?.. מסכנה. היא לא הולכת להתחסן שלישי.
תראי לי אחד שלוקח אחריות על החיסון הזה, שמבטח אותך כמו כל חיסון.
זה לא חיסון רגיל מהרבה בחינות... יש פה הרבה דברים לא הגיונים ולא מתיישבים.. וזה קצה הקרחון. לא, אבל אתם הכי חכמים ואתם יודעים מה נכון ולאף אחד אסור לחשוב אחרת. וכל האנשים עם האופי המגעיל מתעוררים ופתאום יש להם לגיטימציה לגועל נפש שלהם כלפי אחרים כי הרי הם צודקים וכל השאר רוצחים. אלה שאומרים שמי שלא מתחסן לא זכאי לטיפול רפואי... אולי עוד מעט הם יגידו שמי שמעשן או אוכל בורקסים לא זכאי לטיפול רפואי. העולם השתגע לגמרי. תפסיקו עם האלימות כלפי לא מתחסנים. תעשו מה שאתם חושבים בצניעות ותטפלו בעצמכם על הצד הטוב ביותר. אל תהיו בחרדות זה מחליש לכם את המערכת החיסונית, ובעיקר אל תפילו את החרדות שלכם על אנשים כאילו אם הוא לא מתחסן החיסון שלכם לא יעבוד... נו באמת אז מה הקטע של החיסון?
עוד לא דיברתי אפילו על הרווחים הכלכליים של כל מערכת הבריאות."הטוב שברופאים לגיהנם" נאמר על זה, על כך שלרופא יש אינטרס שתהיה חולה ולכן גם כשנעזרים ברופאים צריך לשים לב בעצמנו מה טוב. אבל אתם לא חייבים להסכים זה בסדר להודות בזה שהמצב לא פשוט, ושגם מי שלא מסכים איתכם עושה מה שהוא מבין שהכי טוב.
אל תגיבו לי צדיקים כבר היינו במקום הזה, מודה מראש אני לא מתכוונת לענות כי זה קצת עליהום פה.
גרפים שמה גרפים, באמת מי צריך אותם אם אפשר להמציא 😏פשוט אני..
מחילה אבל את נופלת לאותו בורמישהו איתי
אני לא במוד של לריב.
גם כי אין לי כח וגם כי זה לא יעיל.
יש כאלה שנלחמים במתנגדי חיסונים בצורה לא יפה ולא יעילה, כמו שכתבת בעצמך.
אבל את עושה את אותו דבר, מכניסה את כל המתחסנים לאותו סל ונכנסת בהם

אני חושב שאפשר לדון בכבוד, לשאול שאלות ולקבל תשובות.
בלי עצבים מאף צד
אי אפשרהרמוניה
בגלל שזה פומבי ועל כל משפט שתגיד מישהו אחר יקפוץ עליך.
וחוץ מזה בכנות אני מאמינה שיהיה קשה להגיע להסכמה כי חוסר ההסכמה פה הוא על נתוני הבסיס... לכן אני לא מבקשת שיסכימו איתי אני מבקשת שיכבדו אנשים שחושבים אחרת ולא יזלזלו בהם

ואל תדאגו מי שחושב שאם הוא בדיוק ידבר עם לא מחוסן הוא יציל את העולם, כי בסוף הפורום זה רק תוספת צדדית לחיים האמיתיים ולכל אחד יש את החיים שלו והוא עושה את הבחירות שלו מתוך חשיבה עמוקה והתייעצות עם אנשים שהוא מכיר ולא ברעש גדול על גבי דף אינטרנט בערוץ 7.
אוקי מקבל. בהצלחה..מישהו איתי
שלא נבוא לידי ריב בטעות‍ ‍בנות לא לריב
חברים יקרים לא באתי לדיון או לוויכוחחצילים
רק אמרתי את דעתי שכרגע לא תשתנה.
תודה על הזמן שהקדשתם!

@פשוט אני..
@מישהו איתי
@בנות לא לריב
@נשמה-כללית
@ברוקולי
@ekselion
@צהרים
אוהב אתכם באמת אבל באמת שאין לי כח לזה יש לי דברים הרבה יותר חשובים מזה כרגע
יותר חשוב מלעצור מגפה? אפילו הרמטכל וראש הממשלה מצאו זמןפשוט אני..
חחחחח אתה צודקחצילים
אבל כרגע כן זה יותר חשוב.
בעיקר שאני יודע שאני כרגע במקום נפשי שלא מסוגל לשמוע וחסר כח להקשיב עד כדי לשנות את דעתי אז לא רוצה סתם לבזבז לך את הכח והאנרגיות
בהצלוחה!!מישהו איתי
תודה יאחחצילים
יש חשש מסוים מתופעות לוואי לטווח קרוב\רחוקפעם הייתי ניקית

וגם למי שלא בקבוצות סיכון הקורונה לא מסוכנת

וכשבודקים באופן כללי את היעילות של החיסון צריך לבדוק גם על תופעות לוואי (לא רק את היעילות שלו בקורונה עצמה)

ואת כל הכפייה שיש מסביב לתו הירוק אני לא אוהבת, אבל נכון צודקים זה לא סיבה

ומה לגבי הווירוס? את יודעת מה תופעות הלוואי שלו לטווח הרחוק?פשוט אני..
לאפעם הייתי ניקית

אבל זה לא סיבה לקחת חיסון שגם הוא חדש

בוודאי שכןפשוט אני..
נניח שהטווח הרחוק הוא נעלם לא ידוע בשני המקרים.
הטווח הקרוב, לעומת זאת, ידוע טוב מאוד:
חיסונים מונעים בלמעלה מ-90% מקרי מוות ותחלואה.
כן,פעם הייתי ניקית

אבל בטווח הקרוב יש סיכון בקורונה (שלצעירים ולמי שלא בקבוצות סיכון זה לא מסוכן),

מול סיכון בחיסון (ויעילות שלו בקורונה).

בשביל לבדוק את הסיכון של החיסון בטווח הקרוב צריך לראות נתונים אם היו יותר הפלות התקפי לב וכו אצל מחוסנים לעומת מי שלא

ואת לא חושבת שמשרד הבריאותצהרים

עושה בדיוק את השיקולים האלו+נוספים ואוסף את הנתונים הרלוונטיים?

הי אבל ככה אפשר לסיים מראש כל דיון בנושאפעם הייתי ניקית

כשישראל לא מגיבה על ירי רקטה לדוגמא ומישו מתעצבן אף אחד לא אומר לו מה אתה לא חושב שמשרד הביטחון עשה בדיוק את השיקולים האלה גם

יש הבדל.צהרים

נושא הבטחון הוא לא נושא מדעי, אין בו נתונים מדעיים.

לעומתו הרפואה מסתמכת על נתונים וסטטיסטיקה כמעט חד משמעיים.

לכי תבדקי מה קורה במרפאת פוסט קורונהברוקולי

ואצל הקרדיולוגים 

ותראי כמה צעירים יש.. 

אני מכיר אחת..מישהו איתי
מחלימת קורונה, שחטפה בלב משהו יותר מפחיד מדלקת שעוברת..
הייתי רוצה לא להתחסןרדיאק2עצשן
זה נוגד את תפיסת העולם שלי.

אז אני כן מתחסן, כי אני ילד טוב משתדל לעשות מה שכולם מצפים, ללכת בתלם ולהיות בטוח שלא סיכנתי אחרים גם אם אולי מותר לי לפי ההלכה,

אבל זה סוחט אותי נפשית, כי זה באמת לא מה שאני מאמין בו. ואז כשאני מרגיש לא אוב במשך שבוע אחרי החיסון, אז זה סוחט אותי שוב, ולא בא לי עוד חיסון. ועוד אחד עוד חצי שנה. ועוד. ועוד.

ואז הילדים שלי בבידוד ואני איתם בבית 24/7 - אז בשביל מה התחסנתי?!
ואז בתור לבדיקות 4 שעות*2 פעמים.
ואנשים ממשיכים להביא את הנגיף מחו"ל.
וחתונות המוניות.

ואני מרגיש שאני נותן את כל כולי ואף אחד לא בא לקראתי - אז לא בא לי להתחסן!

אני מתחסן, כי אני מבין שזה שיש לי פתרון יותר טוב לקורונה - לא יפתור את הקורונה כל עוד המדינה לא תיישם אותו, אז אני מתיישר כרגע עם הפתרון של המדינה,
אבל מי שבוחר לא להתיישר עם המדינה - אני מבין אותו. כי אני לא רואה שהמדינה מצאה פתרון.
אתה בתור 4 שעות לבדיקות בגללך או בגלל הילדים?חיים של
זה האורך של התוררדיאק2עצשן
לא הבנתי...
פעם אחת הייתי בתור למעלה מארבע שעות. פעמים אחרות פחות מארבע שעות (יותר קרוב לשלוש), אבל אם מוסיפים לזה נסיעה הלוך ושוב זה כבר יוצא קרוב לארבע שעות.
לא..חיים של

התכוונתי אם אתה נבדקת או שבדקת את הילדים.

גם אני נבדקתי וגם הילדיםרדיאק2עצשן
אבל הילדים בכל מקרה היו חייבים בדיקה כי הם לא מחוסנים.
אני חושב שמי שאין לו אפשרות להתחסן צריך לתת לו קדימות בבדיקות. ומי שטס לחול צריך להיות אחרון בתור...
אי אפשר להתחיל לחשב את זהחיים של

ואם הוא טס לחול כי אמא שלו גוססת שם?

צריך פשוט לפתוח עוד מתחמי בדיקות.

יותר הגיוני..

טוב, התחלת לשאול בשביל מי הלכתירדיאק2עצשן
אז לא הבנתי את ההקשר.
למה להכניס לגוף חומר לא ברור ולא ידועADE

אם יש תרופה בדוקה ומנוסה שעובדת?

והיא?חיים של

בפניםADE

קוורציטין 500 מ'ג
אחרי 20 דק'
אבץ 50 מ'ג
ויטמין C ליפוזומלי של אקוסאפ 10 מ"ל כל שעתיים
ויטמין D 100,000 יחב'ל (100 טיפות של 1000 יחב'ל) במשך שלושה ימים

אוקי..חיים של

זה עובד גם במקרים קשים?

ומה זה קוורציטין?

אבל החיסון הוא מניעה למחלה.

לא עדיף?

כן עובד - עדיף אבל למנוע על ההתחלה כשרק' מתחילים תסמיניםADE

קוורציטין זה חומר שיש אותו בריכוז מאווד נמוך בבצל 
ובריכוזים גבוהים הוא מכניס את האבץ לתאים והאבץ משמיד וירוסים
אגב, זה כנל לגבי כל דבר ויראלי - לא רק קורונה..

ומניעה שאני לא יודעת מה מכניסים בפנים?
ושיש בה מלא תופעות לוואי ?
וכבר נשמעו והושתקו מקרי מוות מהחיסון..

100,000 ? 😳יהודי פשוט.
שמעתי על 10,000 אבל 100,000?!
בואנה זה יכול להרוג פיל נראלי
רק עכשיו שמתי לב לרשימה שלך, והבנתי את גודל התרמיתפשוט אני..
ויטמין סי *ליפוזומלי*?!

מתוך מדע גדול, בקטנה:

הכוכב החדש של תעשיית הרמאו״ת (רפואה משלימה, אלטרנטיבית ותוספים) הוא בעל השם המפוצץ ״ויטמין C ליפוזומלי״. אלא שכמו מוצרים רבים בתעשייה הזו, מדובר במהומה רבה על לא מאומה.
במה בדיוק מדובר? ויטמין סי ליפוזומלי, כשמו כן הוא, הוא למעשה ויטמין C שארוז בתוך מבנה שנקרא ליפוזום. ליפוזומים הם בועיות קטנטנות בעלות מבנה כימי ייחודי, שכולל שכבה שומנית והידרופובי , כלומר, ״שונאת מים״ (ראו פוסטים קודמים בנושא חומרים הידרופוביים), ובנוסף גם שתי שכבות הידרופיליות, כלומר, ״אוהבות מים״. בגוף האדם (ובעלי חיים אחרים), מולקולות דומות לאלו שבונות את הליפוזומים מרכיבות את קרומי התאים שלנו.
לליפוזומים יש יעילות רפואית לא מעטה. נניח שאנו מעוניינים להחדיר לגוף חומר המהווה תרופה. הסביבה הפנימית בגוף שלנו היא סביבה מימית, ולכן חומרים שהם עצמם הידרופיליים ״מרגישים בנוח״ בסביבה מימית, יתמוססו בקלות ויעברו בנוחות בין ולתוך רקמות הגוף. לעומתם, חומרים הידרופוביים לא מתמוססים בסביבה המימית ולא יכולים להגיע לרקמות השונות. כאן נכנסים לתמונה הליפוזומים. תעשיית התרופות מנצלת את המבנה הייחודי של הליפוזומים על מנת לארוז תרופות המורכבות מחומרים הידרופוביים ולהעביר אותם בין רקמות הגוף השונות, על אף המבנה הכימי שלהן. בתוך הליפוזום התרופה ההידרופובית לא חשופה אל הסביבה המימית, אלא רק אל ה״מילוי״ ההידרופובי של הליפוזום, בעוד שהצד החיצוני וההידרופילי שלו נע בקלות בסביבה המימית של הגוף. במקרים אחרים, משתמשים בליפוזומים גם בשביל לארוז תרופות הידרופיליות רגישות, על מנת להגן עליהן מפני פירוק על ידי חלבונים בדם וברקמות.
אך למרות שליפוזומים הם שימושיים מאוד ואף חיוניים להחדרה של תרופות הידרופוביות לגוף, זה ממש לא המצב במקרה של ויטמין C - שהוא חומר קטן והידרופילי, שמתמוסס במהירות ונע בחופשיות בדם וברקמות. ויטמין C בהחלט לא זקוק לשכבה שומנית שתבודד אותו מהמים שבגוף האדם, ואין ראיות לכך שליפוזומים תורמים לספיגה שלו.
מעבר לחוסר הרלוונטיות של המעטפת הליפוזומלית לויטמין C, לא ברור כלל שללקיחת ויטמין C יש יתרון בריאותי בתקופה ובמדינה בה אנו חיים. לויטמין C יש תפקיד חיוני בבריאות הגוף, ומחסור בו עשוי להתפתח למחלת הצפדינה. במקרה שיש חשש ממחסור בויטמין C, יש להתייעץ עם רופאת המשפחה או עם תזונאית מוסמכת.
מה הקטע.. הפוסט הזה בעצמו מסיים עם ספיקותמבקש אמונה

אם היו כותבים מוכח שזה לא עוזר לספיגה

וברור שללקיחת ויטמין C אין יתרון בריאותי.. מובן

אבל כשאומרים "אין הוכחות ש..." ו"לא ברור ש..."  איך מתייחסים לזה?

זה כאילו משחק מילים שנותן להרגיש שלא אבל מאיפה אתה יודע שלא?

כאילו, סתם לדוגמא, גם אין הוכחות שלא הייתי אתמול בלילה על הירח.

שואל באמת...

הולכים לפי מה שיש לגביו ראיות, לא לפי מה שאיןפשוט אני..
אם היית אמור לזכות בפרס כספי על הגעה לירח, אז על ''אין הוכחה שלא היית שם אתמול'' אתה לא תזכה בשום פרס.

אין שום הוכחה שכפית חומוס צבר בבוקר לא מפחיתה את הסיכוי ללקות בשבץ, אז זה אומר שאולי דווקא כן כדאי לי להקפיד על כפית חומוס צבר בכל בוקר?
בוודאי שלא.
סבבה. אבל זה לא אומר שזה בהכרח תרמית ולא נכוןמבקש אמונה

אפשר לומר "הדבר הזה לא מספיק בדוק ומוכח אז בינתיים תתייחסו אליו ככזה"

אבל הציגו את זה כשקר ורמאות, בקטע של: מה שאני לא יודע - לא נכון  (ממתי בכלל יש גישה כזאת במדע?)

בעוד שאולי זה כן נכון אבל עוד לא גילו את זה. 

הרי מצד שני גם לא מוכח שלא... אז נראה שלא מספיק חקרו את העניין.

אפשר להגיד "בינתיים אנחנו לא יודעים"

התרמית היא הדרך שבה מציגים את התרופה.צהרים

יכול להיות שזאת תרופה שעובדת (קשה להאמין), אבל להציג אותה כתחליף לחיסון זאת תרמית.

גם הצגה של תרופות כאילו הן בדוקות במחקרים זאת תרמית.

אבל הפוסט מדבר על זה אפילו כתוסףמבקש אמונה

תחליף את המילה תרופה בתוסףצהרים
במה שכתבתי. לא רואה הבדל
שהם יחליפו את המילה, לא אני אמור להחליף מבקש אמונה

הגישה שלך שגויהפשוט אני..

זה לא "לא מספיק בדוק ומוכח". מהניסוח הזה היה אפשר לחשוב שעשו מחקרים על 500 אנשים, וזה לא מספיק בשביל להגיע למסקנה רחבה.

האמת היא שאין בכלל מחקרים התומכים בכך שוויטמין סי ליפוזומלי נספג בצורה טובה יותר מאשר ויטמין סי רגיל.

כמו כן, ברפואה, מה שלא מוכח - לא עושים (אלא אם כן זה במסגרת מחקר והנסיינים יודעים שהם חלק ממחקר). כמו שכתבתי קודם, בלי ההנחה הבסיסית הזאת - כל אחד יוכל לשווק לך כל מוצר בעולם עם הבטחות מכאן ועד הודעה חדשה (ואם הוא חכם אז ההבטחות לא יהיו על הכתב כדי שלא תוכל לתבוע), ואנחנו לא נוכל להגיד שזאת רמאות כי לפי הגישה שלך "זה לא שאני לא יודע שזה נכון לא הופך את זה אוטומטית ללא נכון".

קודם חוקרים, אחר כך מגיעים למסקנות, אחר כך יוצאים בהצהרות. זה באמת מאוד פשוט ובסיסי.

אבל השאלה היא מה כן עשו כדי לבדוק...?מבקש אמונה

הבנתי אין מחקרים... אבל מה בדקו? מה כן יש?

מה שמפריע לי זה הגישה הזאת שאני שומע מכל מי שקורא מדע

שכשאומרים "לא מוכח" זה שם נרדף ל"חרטה"

יוצאים מנקודת הנחה שבטוח בדקו את כל הכיוונים ולא מצאו.  אבל זה לא המצב, ולא ככה מוכיחים שמשהו לא נכון.

אגב, לפי מה שאני מבין גם לא מוכח שזה משהו מסוכן,

אז למה לא להגיד "תנסה, אבל לא במקום הרפואה המוכחת"?

כמו כל דבר בצבא, אחלק את התשובה ל-3 חלקיםפשוט אני..

1. במקרה של ליפוזומלי, לא רק שאין מחקרים התומכים בכך - אלא הסבירו לך היטב בכתבה הזאת מה זה בכלל ליפוזומלי, מתי זה יעיל, ולמה זה *לא יכול להיות יעיל* בוויטמין סי.

2. מי שמוציא תכשיר חדש או תרופה חדשה, הוא זה שצריך להראות מחקרים לפיהם התרופה הזאת יעילה. זה לא אפשרי שבכל פעם שמישהו יחרטט משהו, מדענים יצטרכו לבוא ולהוכיח עם מחקרים שזה לא נכון. בשפה יהודית קוראים לזה "המוציא מחברו עליו הראיה" - אתה רוצה להרוויח כסף ולמכור לי משהו כדי שאהיה בריא? תוכיח לי.

3. אכן "לא מוכח" זה לא שם נרדף ל"חרטא", אבל בפעם המי יודע כמה - אין לדבר סוף. גם לא הוכיחו שעמידה על הראש בכל יום שישי ה-13 לחודש בשעה השביעית אינה מסייעת למניעת סרטן הלבלב, אז מה? אז עכשיו מישהו יוכל להציע את זה כפתרון, עד שיבואו חוקרים ויוכיחו שזה שטויות? זה לא ייגמר.

אוקיי. אז...מבקש אמונה

לגבי 1. 

זה בדיוק הייתה הטענה שלי על הפוסט, התחילו בהסברים יפים וסיימו ב"לא ברור"

לפי מה שאתה אומר הם היו צריכים לכתוב "ברור שזה לא מועיל" וזה לא מה שהם כתבו.. משמע גם הם לא בטוחים בזה.

ב2. אני מסכים איתך לגמרי

ב3. סבבה, רק שלא יגידו שזה רמאות. שיגידו "בינתיים לא מוכח אם יעיל או לא"

(ובאמת שיבדקו...  למה לא?)

זהו, זה כל מה שמפריע לי...

לא שעכשיו יתנו לכל אחד לשווק את ההמצאות שלו כתרופה. ברור שלא

אסבירפשוט אני..

אנשי מדע *מאוד* נזהרים בלשונם.

למשל, במחקר של פייזר (לפני שהחל החיסון ההמוני) הם כתבו שאפשר לראות מהמחקר שהמחוסנים נדבקים פחות, אך אי אפשר לראות שהם מדביקים פחות.

מתנגדי חיסונים עטו על המשפט הזה כמוצאי שלל רב, "אהההא!! אפילו פייזר טוענת שהחיסון לא מוריד את הסיכון להדביק".

אלא מה?

כשאתה מחסן אלפי אנשים, מאוד קל לראות כמה מהם נדבקו וכמה אנשים מקבוצת הביקורת נדבקו. עם זאת, אין לך *שום יכולת* לבדוק כמה כל אחד מהם הדביק, פשוט כי אתה לא יכול לדעת על כל אדם חולה מי הדביק אותו.

את הנתון הזה אפשר לבדוק רק כשיש מיליוני מחוסנים, ואז אפשר באופן סטטיסטי לראות מה קרה ללא מחוסנים במקום שבו מרבית האוכלוסייה מחוסנת.

כלומר פייזר מעולם לא התכוונו לכתוב שהחיסון לא יעיל במניעת הדבקה של אנשים אחרים, אלא הם רק התכוונו לכתוב שהם כלל לא בדקו זאת (כאמור הם לא היו יכולים לבדוק באותו השלב).

גם חברי "מדעת" כותבים בצורה מדויקת: הסברנו לך שזה לא אפשרי, אבל לסיום נכתוב שזה מעולם לא הוכח במחקר - וזה כל עוד לא יהיה מחקר שיוכיח את ההפך.

בקשר לסעיף ג - אני באמת לא יודע מה עוד אפשר לכתוב שלא כתבתי... אתה רוצה שבכל פעם שמישהו מוכר משהו בלי שום הוכחה, יתאספו מדענים בשביל לחקור אותה? למה להם? מי ישלם להם? אתה יודע כמה מחקרים יידרשו בשביל להפריך את כל השטויות שיש בעולם? וכשאתה כותב "בינתיים לא מוכח אם יעיל או לא", אתה מבין שאת אותו המשפט אפשר להגיד גם על עמידת ראש בכל יום שישי ב-13 בחודש בשעה השביעית? אתה קולט כמה זה מופרך להגיד על כל דבר שלא נחקר "בינתיים לא מוכח אם יעיל או לא"?

אוקיי. הבנתי.מבקש אמונה

אז כתבתי ככה כי לרוב אני שומע מאנשים גישה אחרת

לפני שהם יודעים איך משהו עובד אם אין מחקר אז זה לא נכון...

לגבי הסוף, כמובן התכוונתי שינסו לחקור - אם זה אפשרי

ואם המחלה לא מסוכנת בכלל בגילאים שלנו?ADE

תופעות פוסט קורונה..חיים של

שוב חוזרת לתרופה שמונעת ועוזרת גם אחריADE

מניסיון 

גם אחרי כמעט שנה?חיים של

שואלת בשביל חברה שסובלת מתופעות זוועות לגמרי.

כולל קשיים בנשימה

כןADE

מניסיון ! 
אבל אחרי 3 ימים של ויטמין D
לקחת -1500 יחב'ל על כל 10 קילו 

נשמע שיש לך פה איזה סוד גדולפה לקצת
תייצרי את זה בצורת תרופה ותשווקי לעולם, תרוויחי הרבה כסף.
ניסו לעשות את זה גדולים ממניADE

ושרפו את המפעלים שלהם.. אבל עזבו תעשו מה שטוב לכם 

יחב"ל?חיים של

יחידות בין לאומיותADE

שאיך מודדים את זה?חיים של

בארץ מוכרים הכי גבוה טיפה אחת של 1000ADE

אז נגיד אם שוקלים 70 אז ריך 10500 יחבל שזה יוצא 10 וחצי טיפות. אבל אין חצי.. אז אני לוקחת 11 טיפות
למרות שקניתי עכשיו כדורים מחול שכל כדור זה 5000 יחבל אז אני לוקחת 2 כדורים ביום 

מניסיון? על כמה אנשים בדקת את זה?צהרים
מה ההכשרה הרפואית והמדעית שלך?
קודם כל אני אחותADE

אישית בדקתי על משפחה וחברים (והיו לא מעט..) ולפני כן קראתי על זה המון מחקרים מרפואים בארץ ובעולם שניסו את זה
יכולה לחפש לך , אבל צריכה לחפור קצת כי זה היה ממש מזמן 

אז אני מניח שאת מבינה שהכשרה של אחותצהרים
לא מספיקה כדי להכריע בשאלות כאלו
אני בספק רב אם היא באמת אחותפשוט אני..

או שאולי היא אחות בטיפת חלב...?

אם היא הייתה אחות בבית חולים, היא לא הייתה יכולה להשמיע משפטים אוויליים כמו "ואם המחלה לא מסוכנת בכלל בגילאים שלנו?", כי היא הייתה רואה בעיניה כמה צעירים שלא חוסנו מתאשפזים במחלקות הקורונה בכל הארץ.

דבר אחד ברור:

אחות או לא אחות, היא מכחישת מדע, מפיצה תיאוריות קונספירציה ומתעלמת ממחקרים ומהיידע הנצבר מהם.

את אחות שלא התחסנה??תפוחית 1
מתברר שיש הרבה כאלהADE

שיש הרבה שמספרים שהם כאלו....נשמה-כללית

לא קשה להבין מה קרה פה.

מכחישת חיסונים שמנסה לגרום לאחרים להימנע מחיסון, ומנפנפת "אני אחות" כדי "לדפוק" אותנו ולהראות לנו שהנה, אפילו אחיות לא מתחסנות.

אין מצב שהיא אחות, סתם נסיון נואל לייצר לגיטימציה ולהביך את הצד השני

@פשוט אני..

שיחה עצובה שהייתה לי עם הבן שלי לא מזמןפשוט אני..

הבן שלי קצת התעצל לקרוא ספרונים שאמורים לשפר את הקריאה שלו, ואז הוא שאל אותי למה זה בכלל חשוב לדעת לקרוא.

בין יתר ההסברים, אמרתי לו שבזכות היכולת לכתוב ולקרוא בני האדם הם יצורים כ"כ חכמים. אנחנו הרי לא מתחילים את כל היידע שלנו מ-0, אלא מתבססים על כל מה שכבר כתבו הדורות הקודמים.

תלמיד ממוצע בכיתה י"ב יודע כבר יותר מדע (פיזיקה, ביולוגיה, אנטומיה, אסטרונומיה וכו') ממה שידעו גאוני הדור של לפני 1,000 שנים. לא בגלל שהוא חקר וגילה דברים בכוחות עצמו, אלא בזכות זה שאנשים גאונים חיו לפני אלפי/מאות/עשרות שנים, והם תיעדו בכתב את תוצאות מחקריהם, והיום כל אדם שיודע לקרוא יכול פשוט ליהנות מפרי המאמצים שלהם. 

בנוסף, אדם שירצה לחקור משהו, לא יצטרך להתחיל מהבסיס אלא רק מהנקודה האחרונה שחוקרים אחרים כבר הגיעו אליה, ולכן הידע האנושי הולך ונצבר בקצב מסחרר. 

למשל רופא שרוצה לחקור משהו על סרטן, לא צריך להתחיל את המחקר שלו מ"איך הגוף עובד" ו"מה זה סרטן" ו"תגובת הסרטן לחומר X" וכו', כי את כל אלה הוא כבר יודע בזכות עבודתם של אחרים, ולכן הוא יכול לחסוך זמן יקר ולהתחיל מיד מהנקודה שממנה והלאה עוד אין לנו ידע.

אמרתי לו שאפשר למשל לחשוב על קופים, שלא משנה כמה יידע הם יצברו במהלך חייהם - אין להם שום דרך להנחיל את היידע הזה לצאצאיהם (מלבד ידע בסיסי של הישרדות וכדומה), ולכן הצאצאים יצטרכו להתחיל את הכל מההתחלה, וחוזר חלילה עד סוף כל הדורות, ולכן קוף של עוד 1,000 שנה לא יידע שום דבר שקוף של היום לא יודע.

עצוב שיש אנשים שבוחרים להיות קופים, להתעלם מהידע האנושי ולחיות כבורים ועמי הארצות.

מילה בסלע.נשמה-כללית

אגב, שים לב מה הכינוי שהיא בחרה בו - ADE.פשוט אני..

ADE זאת תופעה שבה דווקא אנשים שיש בגופם נוגדנים נגד מחלה, חוטפים את המחלה בצורה קשה יותר.

אשרוב "הזהיר" שזה מה שיקרה למחוסני הקורונה, כמובן בניגוד לתוצאות הניסוי (ובדיעבד אפשר להגיד שגם בניגוד למציאות של מאות מיליוני מחוסנים).

בנוסף, אותם מתנגדי מדע שמשתמשים בזה בשביל להפחיד אותנו, "שוכחים" שתופעת ADE קיימת (אם היא בכלל קיימת) במידה שווה אצל מי שחוסן נגד מחלה ואצל מי שחלה בה, כי הרי לשניהם יש נוגדנים. 

מכיוון שהתחילו לחסן אחרי שמיליוני בני אדם חלו בקורונה, ולא נצפה אפילו אדם אחד בעולם כולו שנדבק שוב בקורונה וחלה בצורה יותר חמורה מהפעם הראשונה, הרי שהיה אפשר להבין מיד שהתופעה הזאת לא קשורה לקורונה.

בחירת השם אינה מקרית, והיא מוכיחה שמדובר במכחישת מדע.

ADE וחיסוני הקורונה

הבדיקה על חברים שווה כקליפת השוםפשוט אני..

כמה חברים ומשפחה יש לך? 

כמה מהם חלו בקורונה? 

כמה מהם קיבלו את הטיפול שאת מציעה? 

האם חילקת אותם לקבוצות, כאשר קבוצה אחת מקבלת טיפול אמיתי ואחת מקבלת פלצבו?

האם החלק שקיבל את הפלצבו התדרדר וחטף מחלה קשה ואף מוות, לעומת החלק שקיבל את הטיפול שאת מציעה?

אני בטוח שלא, וגם אם כן - מדובר במספרים כ"כ קטנים, שאי אפשר ללמוד מהם כלום.

גם אם היית מביאה לכל החברים והמשפחה שלך כפית חומוס צבר פעם ביום, היית רואה שהמחלה עוברת להם בקלות. למה? כי לרוב האנשים היא עוברת בקלות, בלי קשר לשום תרופה או טיפול. זאת הסיבה שצריך לבדוק דברים כאלה על אלפי אנשים, ולחלק אותם לקבוצות, כדי שיהיה אפשר להבין את המשמעות של הטיפול הניסיוני.

ולגבי זה ששרפו את המפעלים של מי שהמציא את זה, והסתירו מאיתנו מתים מהחיסון....

מזל טוב, את קונספירטיבית חסרת אחריות

אני מאוד מקווה שאת לא עובדת כאחות עם אוכלוסיות בסיכון, רחמים עליהם.

תפתחו עוד מחקרים של עוד רופאיםADE

יש עוד דעות. 

רוצה להביא לנו אותם?נחשון מהרחברון

נו נו, וחסידיו כבר אומרים שזה השב"כ שחיסל אותופשוט אני..

אממ.. זה לא חסידיו, זה הוא בעצמו אמרמבקש אמונה

זה שהוא טיפש זו עובדה ידועה, אחרת הוא עדיין היה חיפשוט אני..

אבל הוא טוען למוות מסיבה אחרת.. אז לא קשורמבקש אמונה

העניין הוא שאמרת שהחסידים שלו טוענים- כאילו המציאו סיפור שהם לא ראו.

אז אמרתי לך שהוא בעצמו טען ככה.  אם היה או לא.. אנאערף

כי הם לא יודעים איך עובדת הרפואה המודרניתshaulreznikאחרונה

הם לא שמעו על סמיות כפולה, ביקורת עמיתים, דרישות ה-FDA וכו' וכו'. במקום כל זה הם דבקים בסוג של "אמונת חכמים": אם פלוני אלמוני בעל חזות מרשימה אמר שהחיסונים הם רעל שביל גייטס פיתח כדי להכחיד את האנושות, אז זוהי אמת לאמיתה.

תתקלחוזיויק

זאת בקשה אלמנטרית מטרמפיסטים.

עדיין מתאושש מהנסיעה שהיתה לי עכשיו 🤢

אתה מתלונן הרבה ביחס לאדםאריק מהדרום

שיש לו הפריבילגיה להתמודד עם הבעיה ופשוט לא להעלות טרמפיסטים.

ומה יעזור לך להתלונן כאן?

חס וחלילה לא לעשות חסד??זיויק
אשריך שאתה מעלה!ל המשוגע היחידי

אנ בתור טרמפיסט חשוב לי מאוד לשמור על הגיינה ועל התנהגות נורמלית בתור אורח,

ואני גם מתעצבן על אחרים שגורמים לאנשים טובים לא לרצות להעלות טרמפים

(ואני מכיר כמה סיפורים..), 

מבקש סליחה בשם כלל הטרמפיסטים למיניהם

אשריךזיויק
או לעשות חסד ולא להתלונן במקומות לא רלוונטייםאריק מהדרום
או לא לעשות חסד בכלל אם קשה לך, אף אחד לא מחייב אותך לעשות חסד ואף אחד לא מחייב אותך לעשות חסד דווקא בצורה של טרמפים אבל מה אתה רוצה מגולשי צמ"ע לא ברור.
ואף אחד לא מחייב אותך לקרוא😃זיויק
פשוט תדלג הלאה על מה שלא מעניין אותך
אף אחד לא מחייב אותך לקרוא את מה שאני כותבאריק מהדרום

תדלג הלאה, אתה יכול לסגור את האינטרנט גם.

מה התגובה המוזרה הזו? אתה כותב כאן בפורום מה אתה מצפה שאנשים יעשו?

דווקא עדיף שיכתוב פהל המשוגע היחידי

ויקבל תשובה מכאלה שאכפת להם מזה,

מאשר שימשיך עם זה ולא ירצה להעלות טרמפים.

הוא יכול להתלונן קצת פה, זה חלק מהמטרות של הפורום

הוא יכול להתלונן קצת והרבהאריק מהדרום
ואני יכול להגיב לו שהוא מתלונן הרבה ביחס למישהו שיכול לפתור את הבעיה.
כן ברורל המשוגע היחידיאחרונה

אבל הוא כן רוצה להעלות טרמפים ואני מבין אותו ומעריך אותו על זה.

ואני משתדל לתת לו פידבק על החסד ולא לנסות להניא אותו מזה.

בכל מקרה מותר להגיד מה שאתה רוצה, פשוט נראלי כדאי קצת יותר בנחת...

תתקלחו ותתרחצו. נאחובאס. באראכהקעלעברימבאר
אוליקעלעברימבאר

יש מי שמקפיד לא להתקלח בספירת העומר.

@זיויק  @אריק מהדרום 

כל אחד וההתמחות שלופ.א.
@אריק מהדרום מתמחה ברחצה בימי בין המצרים, לא בספירת העומר 
אנחנו ייקים לא נוהגים מנהגי אבלות בניסןאריק מהדרום
מבחינתנו מתחילים בראש חודש אייר.
זה רק פולנים. ייקים לא אומרים תחנון באדר,קעלעברימבאראחרונה

כי זה לא חודש מצחיק

תודה על התזכורתבנות מרכלות עלי
אוזניות נגד רעשיםנקדימון

אני מחפש המלצות לאוזניות מגן נגד רעשים אבל כאלה שלא מוחצות את המוח המסכן.

לא אוזניות שמתחברות למכשיר אלא פשוט אוזניות שמבודדות רעש. לא אלחוטיות.

מכירים כזה? אשמח מאוד מאוד לקבל המלצות.

מקפיצו שובנקדימון
זה לא אוזניות זה אטמיםoo

תחפש בגוגל אטמים נגד רעש

אני מכירה את הפשוטים שמוכרים בסופר פארם אבל יש הרבה סוגים לאיטום מקצועי יותר

אטמים יש לי. אני מדבר על אוזניות נגד רעשנקדימון
אולי תמדוד בחנויות?יעל מהדרום
איזה חנויות מוכרות כזה?נקדימון
נראה לי חנויות של כלי עבודהיעל מהדרוםאחרונה

לק"י

ראיתי פעם בדן דיל.

בטוח גוגל יידע לכוון אותך.

מי עוד מתקשה לזכור פרצופים?חתול זמני
מכיר 2 אנשים כאלו. זו תופעה קיימת ולא נדירהקעלעברימבאר
זה ייחודי יחסיתהרמוניה

רוב האנשים דווקא מתקשים עם שמות אבל את הפרצוף זוכרים

מעניין

כן מענייןל המשוגע היחידי

שמות אתה זוכר?

כן פחות או יותרחתול זמני

בעיקר אם אני רואה אותם כתובים.

אבל יש הרבה שמות שאני פשוט לא טורח להכניס למאגר.

פרצופים לעומת זאת, כשאני מנסה להיזכר בהם, כמעט כולם מיטשטשים לי

ויש פרצופים שראיתי המון ואף ניסיתי בכל־כוחי לחרוט אותם בזיכרוני ואני פשוט לא מצליח להיזכר בהם

(לזהות כשאני רואה אותם, אין לי בעיה)

זה לא נשמע כ"כ חריגל המשוגע היחידי

בזיכרון פרצופים במחשבה

גם אני (ונראלי עוד אנשים) לא טוב,

אבל אם אח"כ אתה מזהה אותם

זה נשמע סבבה לחלוטין.

זו תופעה ממש שונה ממה שחשבתיריבוזום
שהתכוונת אליה ושאליה התייחסתי בהודעה הקודמת שלי בשרשור. זה לא שאתה לא זוכר, זה נשמע קשור יותר לכוח הדמיון. אתה מסוגל לדמיין באופן מוחשי דברים אחרים?
אז אולי אני כמוךל המשוגע היחידי

כשאני מדמיין

קשה לי לראות בראש את הפנים של האדם

גם אם אני מכיר אותו די טוב

אז זה משהו נקודתינוגע, לא נוגע

אני חושב שקשה לדמיין פרצופים כי הם דינאמיים (הבעות פנים), לעומת דברים דוממים או אפילו בעלי חיים. ובפרט לגברים שהמוח שלהם אנליטי יותר מטבעו.

נשמע שאצלך זה אולי דרסטי יותר, אבל זה עדיין לא משהו בעייתי.

הממ,ריבוזום
טוב, הדימיון שלי לא כל כך מוחשי. כלומר, אני לא ממש יכולה לראות ב"עיני רוחי" כמו שאני רואה בעיניים האמיתיות. אבל אני כן יכולה לדמיין "רושם", קשה להסביר - נראה לי כאילו מה שהמוח מפרש מתוך התמונה שרואים (אפשר לתכנן ציור באופן מדויק כך). במובן הזה אני מסוגלת לדמיין פנים כמו כל דבר אחר. 
בעיקרוןריבוזום
זה לא ממש שימושי להיות מסוגל לשלוף פנים, בניגוד לשמות. לא עשיתי מחקר אבל נשמע לי שזה ממש נורמלי להיות מסוגל לזהות ולהתקשות לדמיין. מעניין אם למי שמצייר הרבה יש יכולת שליפה חזותית טובה יותר מאנשים שלא. 
אני מתקשה, חוץ ממי שאני מדבר איתו בלימודחסדי הים
ולומד ממנו, כי אז בעל השמועה לפני.
לי לוקח זמן לזכור פרצופים של מדוייטותצדיק יסוד עלום
מה זה מדוייטות?חתול זמני
הבחורה שיוצאים איתה לדייטפ.א.
לא מכיר כזה דברחתול זמני
אחרי זמן מה זוכר די טובזיויק
אניאנימה

לרוב אם אני אראה את הבן אדם הנכון אני אזהה, אבל קשה לי לצייר את הפרצוף כשאני לא מולו ואז אין לי בטחון שאזהה.

עושה לעצמי סימנים: לקחתי את העט מההיא עם הסוודר הסגול, הבחור גבוה עם עיניים מודגשות.

יש לזה אבחנהנעמי28
והיא נקראת פרוסופגנוזיה
וואלהזיויק
פרוסופגניוזיהחתול זמני
סופגניות כמו בקונדיטוריה – הכי מושלמות!
אני זוכרת היטב, אבל חושבת שהכרתי פעם מישהוריבוזום
כזה... (מישהו שנפגשתי אתו פעם למטרות שידוך. אחר כך פגשתי אותו במקרה באיזה אירוע עם חברה. קצת אחר כך ניסינו שוב פעם אחת. כמה חודשים טובים אחרי כן, אחרי שהתחתנתי, החברה סיפרה לי שהיא פגשה אותו והוא אמר מזל טוב ושהוא שמע שהיא התחתנה... הם בכלל לא מכירים, ודי ברור לי שהוא התכוון אליי (אנחנו לא דומות במיוחד. רק בצבעים.)
בדיוק קראתי כתבהרקאניאחרונה

שראיינו באיזה עיתון 3 בנות שיש להן את זה

מסתבר שיש לזה שם
פרוסופאגנוזיה – ויקיפדיה 

לא לפתוחזיויק
אם פתחת תענה: למה ער?
אם למישהו יש חידון לפסח למבוגריםהרמוניה

או משחקים משפחתיים אשמח לשיתוף!

חג שמח!🌸🌸🌸

קישורים נחמדים לחידונים - אתר כיפה ומהאקדמיה ללשוןפ.א.
תודה רבה!הרמוניה

הראשון יפה...

בסוף הכנתיהרמוניה

אליאס לפסח (מילים ומושגים בנושא פסח) היה לי משהו כמו 105 מילים אז כל מילה היתה בקלף בפני עצמה

תודההרמוניה

באמת היה מוצלח ועם רמות קושי שונות... בשמחה תאמצו את הרעיון

הייתי משתפת אם היה לי קובץ מוכן אבל עשיתי ידנית בסוף

וואו, כל הכבוד!! 👍👏👏ל המשוגע היחידי
תודה רבה!הרמוניהאחרונה

האמת שהסתבכתי ממש עם לעצב לוח משחק בקנבה או בAI כי אין לי pro אז בסוף הכנתי ידנית.. אם למישהו יש כלי שטוב בזה, שאפשר להכין מהר ובקלות אני אשמח לשמוע😊

ההחלטה הכי גדולה שלקחתם בעקבות התייעצות עם AIפתית שלג

או הקניה הכי גדולה.

האם יצא לכם להתייעץ רפואית עם AI?

האם הAI השפיע על הקשר הזוגי או המשפחתי שלכם?

אני חושב שאצלי הכל קרה😅

נעזר באופן יומיומי- בהרבה דבריםפ.א.
אך זה עוד אחד מבין כלים ואמצעים רבים להתייעצות, ללימוד ולהבנה, לקבלת רעיונות ותובנות.  

אין משהו גדול שה (AI (Gemini תרם לי באופן בולט במיוחד.  

מרגישה מהדור הישןריבוזום

כמעט ולא משתמשת. כלומר, ברמה של בסהכ בכל חיי לדעתי פחות מעשרים פעמים. 

קניה? אממ... נראה לי שהתייעצנו על מחשב פעם, לא זוכרת אם בסוף קנינו משהו שהופיע בהמלצות, יש מצב שכן. רפואית? לא. לא התייעצתי על נושאים זוגיים או משפחתיים, אלא אם כן בקשת המלצה למתנה נחשבת (לא עזר בשום דבר שלא חשבתי עליו לפני כן בעצמי)

גם אצלינוגע, לא נוגע

אחרי שמבינים את הראש שלו, אפשר לפרק איתו דברים בצורה מטורפת..

עזר לי להתנקות פיזית (לדוג' להבין למה יש לי שיעול יבש מציק כבר כמה שנים טובות, מה ששני רופאים לא הבינו), להתנקות רגשית יחסית במהירות מכל מיני דברים לא פשוטים וחסימות (מגניב שתוך כדי ה"טיפול" אני יכול לשאול אותו למה אני מרגיש אפיפות במוח והוא מסביר לי איך זה קשור..), לפרק דברים שאני רוצה להבין עד לבסיס של הבסיס, להוריד לקרקע תובנות רוחניות ולהפנים אותן, לדייק חידושים, לתפוס יותר טוב רעיונות מדעיים, גם לדעת איך שרים יותר גבוה ויותר יפה בלי פיתוח קול ובלי הרבה עבודה.

וזה כמובן מעבר להרבה דברים טכניים כמו להבין מה הבעיה עם מצב השינה במחשב ועם מכונת הכביסה וכדו'.

ומצחיק שכל זה בחינם ובמינימום זמן.. 

אניoo

מנתחת עם גיפיטי הרבה נושאים/ סיטואציות/ התלבטויות/ תחושות

רוב הפעמים הניתוח וההמלצות טובים ומועילים

והזמינות כמובן מיידית

מה שהופך את הכלי הזה למועיל מאד ועם השפעה משמעותית על טיב החיים

אני משתמש בו לחישובים בעבודהחתול זמני

למשל כמה משטחים בגודל XYZ אני צריך בשביל X קרטונים בגדלים משתנים

או כדי ללמוד על כל־מיני פונקציות אזוטריות באקסל

וגם עזר לי מאוד בלימוד שפות

חוץ מזה אני אוהב לנתח איתו שירים וסיפורים (ביקורת ספרות זה תחביב שלי)

ניסיתי כמה פעמים לנתח איתו רגשות ומחשבות אבל לא הגעתי לתובנות מעניינות במיוחד

שינה את החיים בהרבה צורותמשהאחרונה

אני משתמש בו  לכל כך הרבה דברים. הן בעבודה, והן בעולם הרגשי.

רכבמחפש שם

אשמח לשמוע מכם הכוונות יתרונות וחסרונות בהחזקת רכב לבחור בן 21 עם עבודה קטנה שמכניסה 3-4 אלף בחודש. בעיקר מהצד הכספי והנפשי.

תלוי בעיקר באיפה אתה גראריק מהדרום
בירושלים ובמרכז אין הצדקה.
יש מקומות שאין ברירהמשהאחרונה
יתרון: שופוניחתול זמני

חיסרון: יכניס אותך לחובות

אני לא יודע איזה רכב אתה מתכנן לקנות והאמת אני גם לא כזה מעודכן בטווחים אבל אם אינני טועה רכבים חדשים הם בערך 70K צפונה יכול להיות יותר, משומשים במצב טוב 25K+ (זול), וכמובן אפשר לקנות גם גרוטאות שמתפרקות תוך כמה חודשים בפחות מזה.

כאמור אני לא בקי במחירים אז אני מצטט מזיכרון מעורפל ומגוגל אבל זה מאוד משתנה למטה זה הערכה גסה מינימום

זה אומר שתצטרך לעבוד בערך שנה או שנתיים רק כדי לקנות את הרכב במזומן. אם במימון אז מתווסף הרבה.

תוסיף דלק לפי הנסיעות (דלק כזה זול) אם אתה נוסע הלוך ושוב לעבודה ולעוד כל־מיני מקומות אני מניח שנע בין 1000₪-2000₪

תוסיף טסט שנתי 150₪~ בהנחה והכל תקין

תוסיף אגרת רישוי סביבות ה־1000₪ בשנה

תוסיף טיפול לרכב 500₪~ פר טיפול

תוסיף ביטוח חובה יקר פיצוצים לנהג צעיר (כמה אלפי ש"ח בשנה) לא כולל ביטוח מקיף (מניח שאם זה רכב זול אז גם לא יבטחו אותו)

כמובן בהנחה וזה רכב משומש זול יש סיכוי גדול יותר שיהיה צורך בהחלפת צמיגים / רכיבים / כיו"ב כל הדברים האלה יקרים פיצוצים. אם נגיד הלך לך המנוע ואתה רוצה לתקן ואין לך כסף בינתיים אתה מושבת וממשיך לשלם על הרכב.

או לחילופין אתה יכול לשלם חופשי חודשי ארצי שנתי 3780₪ ואם יש לך הנחות אז אפילו חצי מזה + הבוס שלך אמור לממן לך את זה

ואתה יכול לטחון את כל הארץ הלוך ושוב כמה שתרצה ולישון תוך־כדי נסיעה.

תודה רבה על הפירוטמחפש שם

אני לא עומד להכניס אותי לחובות. אם אני קונה זה רק בתנאי שיש לי את היכולת להחזיק אותו לבד. יש בהחלט רכבים זולים יותר מהמחיר שכתבת שהם בסדר גמור לשימוש שלי, אבל אתה צודק מבחינת ההוצאות.

למה אתה מתכוון שהיתרון הוא שופוני?

25K זה עבור טויטה קורולה עתיקה במצב מדהיםחתול זמני

מניח שיש יותר זול מזה

האם וואו? זה איני יודע

ואם לא וואו אז צריך לקחת בחשבון שצריך להחליף א' ב' ג' ד' ה' ו'

ובשלב מסוים הרכב "מתעייף" ואין מה לעשות כל־כך חוץ מלהחליף

לעניות דעתי ביחס למשכורת שאתה מדבר עליה (בהנחה שאין לך שום הוצאות אחרות) זה נתח ענקי שנותן יתרון מועט מאוד על־פני תחבורה ציבורית ומוניות

זה לא בהכרח יכניס אותך לחובות אבל בשלב מסוים קלטתי שהרבה אנשים מסביבי מרוויחים כמוני או יותר (לרוב יותר) אבל המצב הכלכלי שלהם גרוע משמעותית ובסוף ה־פקטור תמיד היה הרכב

לגבי שופוני גם אין הכוונה כפשוטו כן יש לזה קצת יתרונות של ניידות אבל מעשית היתרון הוא זניח זה יותר פסיכולוגי

מעשית צריך לעמוד בפקקים, לחפש חנייה, לפעמים יש דו"חות (קורה לטובים ביותר), יש סיכוי נמוך אבל קורה לכולם בשלב מסוים להיתקע באמצע הדרך וגרר ובלגן

צא וחשב כמה יעלה לך להחליף את כל הנסיעות המיוחדות במוניות

נניח נסיעות רגילות כמו עבודה וחזור / נסיעות ארוכות בתחבורה ציבורית

אבל כל־מיני דברים של להסיע בחורה / לסחוב רהיטים / סתם לנסוע בעיר מונית יכולה לסגור את הפינה בקלות

נניח 10 נסיעות במונית בחודש 300₪-400₪ וכמה כבר בן־אדם יכול לנסוע במונית

אם אתה גר בפריפריה קיצונית (נניח לא יודע, איזה כפר ערבי נידח בצפון) יכול להיות שיש בזה משהו אבל גם אז איני יודע

הגזמתאני:)))))
זה אחוז גבוה מההכנסהארץ השוקולד
למה לא להסתמך על תחבורה ציבורית?
זה פשוט תלויל המשוגע היחידי

אם אתה מרגיש ששוה לך להוציא על זה בסביבות 2000 ש"ח, זה תלוי ברמת חיים שאליה אתה מתרגל...

ואפשר למצוא גם רכב סבבה שנוסע טוב באזור 10/15Kל המשוגע היחידי
נכוןנפשי תערוג
אבל צריך להבין טוב כדי להבדיל בין רכב תקול לרכב תקין בסביבות מחיר כזה
נכוןארץ השוקולד
אבל האם לא עדיף לחסוך משהו כשזה אחוז כה גבוה מההכנסה?
כל עוד אפשר להסתייע בתחבצ ברור שעדיףאריק מהדרום
אם אתה גר בחור ביו"ש מה תעשה?
לאו דווקא עדיףנפשי תערוג

זמן זה פרמטר חשוב בחיים

בדיוק כמו שאנחנו מחזיקים מכונת כביסה. מייבש ומדיח.

גם רכב זה על אותו בסיס

שילוב של נוחות+חיסכון זמן

אתה לא מוציא כסף על מכונית כמו כל השאראריק מהדרום

על מכונת כביסה מייבש ומדיח אתה לא עושה טסט, דלק, ביטוחים, חניונים, מוסכים, אחזקה, ריביות, לא דומה ולא קרוב.

בירושלים ובמרכז ובערים חרדיות לרוב עדיף לחיות בלי רכב, ביו"ש לרוב אין לך ברירה.

נכון.נפשי תערוג

אבל זה על אותו משקל.

אומנם מחיר גבוה יותר, אבל זה כסף תמורת נוחות + זמן

גם בריכה פרטית זה כסף תמורת נוחות+זמןאריק מהדרום
נכוןנפשי תערוג

ובאמת יש כאלה ששמים בחצר כזה

לי אישית אין חצר, אז אין לי את הדילמה הזאת

ויש סבירות גבוהה שאם היתה לי חצר הייתי שם שם בריכת אינטקס

על אותו משקל אפשר פשוט לעבוד פחות...חתול זמני

אם השכר של מיודענו הוא נניח 50₪/שעה

וההוצאה על רכב זה נניח 2000₪ בחודש

אז הרכב צריך לחסוך לו 40 שעות בחודש מינימום כדי שזה ישתלם.

או משהו כזה.

נכוןנפשי תערוג

לכן זה שיקול של עלות תועלת

במקרה שלו לדעתי זה לא כדאי

אבל יש כאלה שזה שווה להם

(ושווה זה לאו דווקא רק חיסכון כספי. כי רכב לא מביא בדרך כלל חיסכון כספי)

👍מחפש שם
מעניינת הנקודה שאתה מעלה על רמת החיים
זה גם קשור בהרבה לזהל המשוגע היחידי

תמצא הרבה יותר חרדים מקרית ספר בלי רכב כי הם התרגלו לרמת חיים אחרת, ואין להם שום סיבה להוציא עוד הרבה כסף בשביל זה (וגם בשביל חופשה בחו"ל נגיד), כמובן זה כלול בנוחות ובזמן כדלעיל.

רכב הכי פשוט עולה כ1000 שח בחודשנפשי תערוג

השאלה האם אתה חושב שזה מוצדק

יתרונות: נוחות

חסרונות: עלות

זה בגדול

תתחיל בלהבין כמה עולה ביטוח (אתה נהג צעיר)מרגול

עוד לפני שהרכב נסע מטר, כבר ירד לך סכום

תוסיף עלות שנתית של טסט

אתה כנראה תקנה רכב ישן אז מוסך

וכמובן דלק

אנחנו מחזיקים רכב, אבל אל תטעה- זה יקר מאוד.

ומוסיפה לגבי הביטוח- סביר שאין לך "היעדר תביעות" (אלא אם ההורים רשמו אותך בביטוח שלהם, או בחלק מהחברות מאפשרים לקבל היעדר תביעות על סמך ההורים אם היית נוהג ברכבם דרך קבע)

אם הצורך הוא ניידות עירונית: קורקינט/אופנייםמשה

אולי יעניין אותך