לאכול ירקות ופירות כל הזמן יוריד לי את החלב.. בשביל כמות חלב מספקת אני חייבת לאכול 3 ארוחות יפות ביום.
הורדתי קמח לבן ואוכלת פחות מתוק.
מה הלאה ?
אני חודשים אחרי לידה נראת בחודש שביעי.
הליכה כל יום תעזור משמעותית?
שתפו בטיפים שלכן עזרו .. תודה!
עכשיו אני חצי שנה אחרי לידה עדיין מתמודדת להוריד אותם.הרבה כושר.ריצות והליכות ולסתום תפה בצורה מבוקרת.להוריד שטויותתת לגמריי ולשתות המון מים.
בהצלחה!!!!!
וירדתי 16 קילו 
עדיין מניקה
ב'ה הקטני בן 8 חודשים
אבל עדיף כן נטורופת או מישהו שיכוון יותר מדויק לכל בנאדם..
נגיד לי מותר דברים שלבעלי אסור ולהפך..
יכולה לחפש בגוגל
![]()
![]()
![]()
איכשהו מצאתי כזה...האמת שעשיתי את זה עם תזונאית. הרגשתי שיותר מתאים לי.
שילבתי ספורט ושתיתי המון מים.
אכלתי 6 ארוחות ביום ואפילו התחלתי להיות מחוטבת בזכות הספורט.
שלום. אשמח לעצתכן..
אנחנו זו''צ, עוברים עוד מעט דירה ומתלבטים בין 2 אופציות...
א. דירה קטנה וחמודה, היתרון שזה קומת קרקע, החיסרון שזה חדר וסלון.
ב. דירה גדולה, 3 חדרים, חסרון שזה קומה 3...
מבחינת כשיהיה הריון ואח''כ תינוק, מה עדיף? לסבול קומה 3 בלי מעלית אבל יהיה עוד חדר או להסתדר כמה שאפשר עם תינוק בחדר ובלי שידת החתלה וכו'?
או שיש עוד נקודות שלא חשבתי עליהן?
ואם הדירה של החדר וסלון- עד איזה גיל של התינוק זה עדיין אפשרי ואם יש טיפים איך לסדר את זה...
תודה!!
עד גיל בערך 8 חודשים. היה צפוף, אבל סביר. אני ממילא משאירה תינוקות לידי בחדר עד גיל כזה לפחות, ובגיל הזה עוד לא צריך הרבה מרחב זחילה.
שימי לב שתינוק מגיע עם הרבה ציוד ב"ה (עגלה? שידת החתלה? טרמפולינה? כסא אוכל? לא הכל הכרחי..), אז תחשבו אם נראה לכם שיכנס הכל, ואל תקנו בהתחלה מה שלא הכרחי.
עד שהתינוקת הייתה בת שנה וחצי. לקראת הסוף כבר היה די נפוץ כי לא היה לה ממש מרחב לשחק, ורציתי להוציא אותה מהחדר אבל בסוף השארנו אותה איתנו בחדר עוד חצי שנה אחרי שעברנו דירה😅
מבחינת ציוד לחסוך במה שלא חייבים, ולוודא שיש מקום לזחילה כשמגיעים לגיל הרלוונטי.
לדעתי אם אתם מוכנים עוד שנה וחצי- שנתיים לעבור שוב, אז זה עדיף.
אם היא דירת חדר וסלון צפופה יחסית אז לא כדאי לדעתי.
כי זה מאוד מאוד מגביל. זה אומר שמאיזה 7-8 הסלון מנוטרל לחלוטין...
עדיין הייתי כנראה הולכת על הדירה הקטנה והנוחה יותר בשלב שלכם, להבנתי את עדיין לא בהריון נכון?
אז פרה פרה.. כנראה שלפחות שנתיים הדירה הזו תהיה לכם ממש בסדר, ואחכ תראו..
לי אישית אין שידת החתלה פשוט כי זה לא נוח לי, מחליפים על המיטות או הרצפה, והבגדים במגירון כתר בגיל הפיצי ואחכ בארון רגיל... שידת החתלה זה מלא מקום ולא פרקטי במיוחד(לדעתי. יש אמהות שחושבות שזה מאסט)
אגב יש הורים שרואים שנעים להם שהילד איתם בחדר גם בגיל יותר משנה.. זה סביב הגיל שבדכ מעבירים חדר אבל זה גמיש..
היתה לך ולא אהבת או לא ניסית?
אני משוגעת עליה אני באמת מאוהבת בה קשות😂
ועוד יש לי איקאה שאין מה מלא איכסון (שתי מגירות מרווחות ומגירה פתוחה כזה לנעלים)
קטע
לא ניסיתי בבית שלי אבל יש לי אחים בפער מאוד גדול ממני(אחי הקטן נולד כשהייתי בת 18) אז התנסיתי הרבה עם ובלי..
הבית הקודם שלנו היה דיי צפוף וידעתי שזה לא ייכנס
ואז בבת השניה שלי כבר ידעתי שאין לי שום צורך בשידה וזה פשוט יותר נוח לי להחליף על המיטה שלנו..
כי על המיטה זה אומר גם להיות בסיבוב (הילד על המיטה לידך ואת יושבת את המותן מסובב אליו) וגם להתכופף יחסית
השידה ככ נוח לי שגבוהה ואני יכולה להיות זקופה
ואני מחליפה על המיטה חחח
יותר נוח לי ככה
השידה מאחסנת את כל הבגדים של 2 הילדים אז זה נחמד לי
אבל באמת לא כזה נצרך אפשר כל ארון או שידה
השידה נחמדה לאחסון וגם יפה בחדר
אבל אני גבוהה ולא נוח לי להחליף עליה
רק על המיטה
ולא הבנתי למה מסובב
אני לא יושבת כמו כיסא, אני כולי על המיטה וגם התינוק.. אני יושבת מול הרגליים שלו.
ולא כזה צריכה להתכופף..
לי זו התנוחה הכי נוחה
וגם פחות מסוכן, הילדים שלי מגיל חצי שנה בערך מהתהפכים זוחלים בורחים מתגלגלים בזמן החלפת טיטול, על שידה גבוהה זה פחד פחדים, ורק הידיים שלי זמינות גם לתפוס אותם וגם לנקות..
כשאני איתם על המיטה אני משתמשת גם ברגליים שלי כמעצור וגם יש הרבה יותר מרחק עד הרצפה...
קיצר לי זה הרבה יותר נוח😆
אה אולי כי אני אובססיבית למיטה שלי (אין שום סיכוי שאניח עליה רגליים אם אני לפני מקלחת, שום סיכוי) אז הכל נזהר לי יותר גם
טוב העיקר שנוח לך😍

פעמים בודדות החלפתי עליה וברוב הזמן הייתה מלאה בלאגן.
אבל הבת שלי כמעט בת שנתיים וישנה איתנו בחדר
לא חייבים להעביר בגיל שנה
היא בקצה השני של החדר הולכת לישון הרבה לפנינו
לנו זה ממש סבבה
ברור שאם היה לי עוד חדר הייתי מעבירה אותה
אבל לא בטוחה שלעלות 3 קומות עם עגלה זה עדיף
אבל החדר ממש גדול
ואנחנו כבר עם שניים
שניהם איתנו בחדר
לא אידיאלי אבל בסדר גמור
כי אני לא אוהבת שהסלון נהיה המקום של הכל…
עזבי להעביר את הילד חדר
ארון לבגדים שלו (דירה או ארונית או משו) ועגלה ומשטח פיעלות קטן (הסלון שלי קטני, אני מקפלת פוך לרבע ושמה שם כשהם פיצקים)
אבל שהכל הכל יהיה בחדר שלכם- אז החדר שלהם נהיה חדר ילדים ולא חדר זוגי
ומדרגות זה באסה אין ספק
אבל אישית מעדיפה שיהיה לי קשה כמה דק להגיע הביתה אבל הבית המרחב הנעים והנוח שלי
מאשר הפוך
זה באמת לא כ"כ קל
אבל אני הייתי מעדיפה דירה גדולה ומרווחת מאשר דירה פיצית בקומת קרקע.
אנחנו עם 2 ילדים ואני בהריון
אז כן זה קשה.
ולבעלי קשה לסחוב קניות.
לדעתי עד שיש ילד זה בטח לא בעיה מידי גדולה
אם תעברו לדירה הזו, קחו בחשבון בקניית עגלה בילד העתידי 
עגלה קלה ונוחה או שתהיה כל הזמן למטה או למעלה.
כי להעלות עגלה כזה הרבה קומות זה ממש קשה.
סוף הריון ואחרי לידה זה מאתגר אבל עדיף את זה ולהנות מהגודל של הדירה.
מבחינת שאר הזמן מתרגלים למדרגות.
שאלה האםניש מקום להשאיר חפצים בלובי, זה משמעותי
פעוטות עולים על ארבע, ככה בכל אופן היה אצלי
עד היום גרים בקומה 3 בלי מעלית,
רוב הזמן היינו בלי מעלית
אבל כן היה מקום להשאיר עגלה ובימבות בלובי.
אפילו קניות לפעמים משאירה לבעלי.
לא אומרת שזה כזה כיף, לפעמים נניח אם שני ילדים נרדמים באוטו ועוד יש קניות ובעל במילואים
זה ממש לא אטרקציה
אבל הייתי מעדיפה את זה ובית מרווח.
השאלה גם כמה מפריע לך לעבור דירה עוד שנה נגיד, אולי שנה הבאה או כשיהיה תינוק ויגדל כן תמצאי דירה עם חדר נוסף וגם פחות מדרגות.
אם לא ההורים שלי בכלל לא הייתי מודעת לשאלה אם יש לנו מדרגות מרוב שאנחנו רגילים.
הייתי בטוחה שאת גרה בבית עם חצר😅 לא יודעת למה.
שברת לי את התיאוריה עכשיו😂
איזה חצר,
במקסימום בניין עם מעלית, אבל גם זה לא
האמת שמחה ממש, ככה יכולנו להרחיב את הבית 🤪
יש מרפסת גדולה ונוף מהמם אולי בגלל זה 😄
העיקר שאת מרוצה ממקום המגורים והבית. זה מה שחשוב😉
כי יכולים לכתוב לך כל מיני שיקולים, יתרונות וחסרונות,
אבל בשבילך, לנסות לחשב מה יקרה עם ילד בגיל שכבר עולה מדרגות כש(אם אני מבינה את ההודעה שלך נכון) את עוד לא בהריון אפילו, נשמע לי תכנון לטווח רחוק מדי.
את לא באמת יודעת מתי תגיעי לשלב הזה ואיזה עוד שיקולים ושינויים יהיה לך בחיים עד אז.
בהנחה שזו דירה בשכירות, וזה דבר שהוא בר שינוי די בקלות, הייתי חושבת שנה קדימה. שנתיים זה הרבה אבל אפשרי. וכשתגיעו לשלב שזה לא יהיה נוח תחשבו מה התחנה הבאה שלכם.
הקטנה יותר..
גם כשנולד ילד הוא נמצא לפחות בשנה הראשונה עם ההורים (אצלנו הם ישנים איתנו עד שישנים לילה שלם, סביב גיל שנתים פלוס), והיתרון של קומת קרקע ביכולת שלך לצאת עם העגלה אחרי לידה הוא עצום.
גם כשהיתה לי שידת החתלה חיתלתי על מיטה או ספה, ולתינוק אפשר שיהיה מדף בארון.
וגם יש לנו הליכה מהרכב לבית.
דירת שלושה חדרים ובעיניי זאת מתנה, יש לי חדר לכביסה ועכשיו חדר מתוק לבייבי ששם נמצאים השידה, המיטת תינוק שלו (כרגע עוד ישן איתנו) וכמובן כל המשחקים וכו
לי אישית בהריון כן היה סבבה לעלות את המדרגות, אפילו בתשיעי. מה שכן עכשיו קצת קשוח עם העגלה, לכן הרבה פעמים יוצאת איתו על מנשא כשבעלי לא בשטח.
אבל לי באופן אישי זה עדיף, אני מכורה לסדר ונקיון וכשלכל דבר יש מקום מוגדר ולא הכל בסלון ובחדר שינה יותר קל לשמר את הסדר ולי אישית יותר כיף לשהות בבית.
לי אישית קשה ממש עם מדרגות,
ואני אני מבינה נכון אין מעלית?
היתרון בקרקע עצום, מבחינת קניות, לצאת בכיף בלי לחשוב אם כדאי או לא, וגם בע"ה שיהיה בייבי עם עגלה וכו..
שכל לפעם צריכה לשאול
זה כשר?🤓🤓🤓
שאת לא הדתייה היחידה אומרים לך אבל X אוכל את זה למה את לא לוקחת 😫
אההה, כי זה שהוא לובש כיפה בקושי לא אומר שאני אוכלת את מה שהוא אוכלת
זה באמת מעצבן פורטה
האמת שאם אין כשרות )גם קורה) אני עונה שלא
אם כן וזה לא משו שאני אוכלת אז אומרת שכשר אבל לא בכשרות שאני אוכלת
לא היו בעיות עד כה. ב"ה.
כשאני שואלת
הhr אומרת לי אני תמיד מזמינה כשר
אבל אני אראה לך איזה ותחליטי את כי אני לא תמיד יכולה להתכוונן אלייך
וזה ברור ומובן לי בייחוד כשאני היחידה
אבל סתם זה כזה מעיק לי כל פעם לגשת אליה ולשאול חח
שלחי לי שנייה בווצאפ לפני את הרי יודעת שאשאל אותך😅
אז כך פעם ה hr מקריאה את ההכשרים של כל הדברים
קיצור, לא נעים ככ
אני אוכלת רק מהדרין אז על כל דבר אומרים לי אבל זה כשר מה הבעיה?
מישהי מהעבודה מביאה עוגה שאמא שלה עשתה
אומרת לי תאכלי, אצל אמא שלי מפרידים בשר וחלב 😕
אני אמרתי שחלבי זה פחות בעיתי לי למתוא (כי אני אוכלת רבנות מהדרין בחלבי ויותר למצוא מהבד"צים בדרך כלל) אז מישי אומרת לי ואת צריכה שכל המסעדה תהיה חלבית?
😂😂
אבל אני לא מתבאסת אני צוחקת מזה יאללה הכל טוב
וואי זה קורע
בצוות של 17 גברים חילונים ואישה חרדיה אחת...
כמו לדוגמא-
מישהו שאל אותי ברגישות אם לא מפריע לי שבמטבח של המשרד יש רק מקרר אחד לחלבי ובשרי יחד. חחח גם בבית יש לי רק אחד
(אחכ בעלי אמר שאולי מהסופר הוא רגיל להפרדה במקררים...)
או שחבר צוות לא האמין לי שיש לירושלים פורים ביום אחר..
ועוד כל מיני פנינים שאני לא זוכרת עכשיו...
בקשר לפירות
הם היו בשוק טוטאלי 🤣
כמה שזה מצחיק
זה גם קצת עצוב...
אני ממש לא מנסה להחזיר אף אחד בתשובה ולא להיכנס לפינות
אבל חושבת שבעצם זה שהם נתקלים בי ופתאום אומרים היי היא בסדר חח
ופתאום מבינים כמה אנחנו רציניים לגבי דברים (מה אם מכנס ארוך ורחב גם אסור ללכת??? באמת??? מה את לא נוגעת בדוד שלך?? די נו… וכו' וכו')
אז זה קצת פותח את הראש
לא לשנוא בלי סיבה חח
אני דווקא במקום שהחילונים די מתורגלים ורגילים אז יש להם ידע יפה (למרות שידע מוגזם גורם לי לחשוד בדתל"שיות - להתווכח על טבילה של סכין זה קצת מוזר לחילוני מבית)
אבל אחד השיאים היה כשחזרנו למשרד לראשונה בקורונה ואחד המנהלים כ"כ התרגש שהוא שכח את הקטע של שמירת נגיעה 😅
אצלי היה צוות עם כמה דתיות
וגם דתי אחד בצוות המוביל
ובכל זאת- למסיבת סוף שנה הרכזת הזמינה למסעדה לא כשרה (לחלוטין! עם פירות ים).
בתור פלסטר אספו בדרך כריכים לשומרי הכשרות ממאפיה...
מעבר לעובדה שזה לא כ''כ חוקי (משה''ח, בשעות העבודה)
אני הגעתי באיחור (לא הכרתי את המסעדה לפני ולא ידעתי שלא כשר) ובדיוק הדתי יצא ואמר לי שהוא לא מוכן אפילו לשבת במקום כזה (וכמו שהוא אמר לי- כיסוי הראש שלך יותר גדול מהכיפה שלי. וזה נכון, אי אפשר שיראו אותי יושבת שם). התלבטתי מאוד מה לעשות, בסוף בעצתו של בעלי נכנסתי בנחמדות, חיבקתי ונפרדתי ואמרתי בענייניות שאני לא יושבת איתם כי אני לא יכולה לשבת במקום כזה. נראה לי שלמדו...
ב"ה יש לי בוסית ממש דוסית גם, אבל זה לחלוטין מאתגר.
אותי דווקא בעיקר מאתגר התחום הפוליטי, היום חברה טובה אמרה לי שממש קשה לה עם זה שאני מצביעה לסמוטריץ',
קראתי על זה קצת, וחשבתי שזה יכול לעזור לילדונת שלי, שזקוקה למגע חזק.
השאלה אם זה באמת כך... זה מוצר יקר, אז רוצה לשמוע מבעלות ניסיון אם זה באמת יכול לעזור.
(האמת שראיתי שיש כאלה זולות וכאלה יקרות. יודעות לומר לי מה ההבדל?)
אולי תדע מה כדאי.
וגם, אם יש אפשרות לקבל איזה החזר מהמדינה. (מבינה שזה מורכב)
שנתיים וקצת. לא קיבלנו טיפול אבל כן יש לה מלאאא ציוד למשל רציתי לקנות לו שמיכת משקל אז היה לה ובדקה איזו והאם.
וכוונה אותי ונתנה דגשים למקלחת לפעילות מותאמת וזה ממש עשה לי סדר בהמון דברים...
ומרגישה שנתן לי יותר כלים להתאים לו משחקים ופעילויות
שהציעו לנו לשים אותו לישון עם זה יעזור לו בויסות החושי.
אחכ להוריד לו כדי שלא יהיה מסוכן
בכל אופן, היא זקוקה יותר למשהו במשך היום. בלילה יחסית היא נרדמת בסדר...
תודה!
יש את זה לעדה הבוכרית, שהביאו איתם מרוסיה. כן זה עזר ממש , הרגיעה אןתה. היא ישנה לידי ככה שהייתה בהשגחה
בקיץ כבר לא שייך והבת שלי מתעוררת בבכי המון המון בלילה
מעניין אם שמיכות כובד מקוריות מתאימות לשימוש בקיץ... נשמע שכדאי לכם לבדוק, כי זה סיוט אם היא מתעוררת כל לילה...❤️
תודה!
אמא שלי עןבדת במעון שיקומי והיא רואה כמה שזה עוזר לילדים אז אמרה לי לעשות ככה
אבל שווה לבדוק
המשלוח יוצא יקר יחסית. ואז לא משתלם מעלי.
יש באמזון טובות
ובארץ של אירופלקס יש במבצעים הרבה פעמים, למשל אנחנו קנינו דרך בהצדעה.
לגבי השאלה על הקיץ- זה כן חם יותר משמיכת פיקה נגיד או קווילט דק
אבל זה לא כמו פוך.
יצא כולל משלוח פחות מ300 ממה שאני זוכרת
וכתבתי לך שגם מאירופלקס בארץ זה מה שעלה לנו כולל משלוח, חפשי מישהו שיש לו בהצדעה..
חנות שהקימו הורים לילדים עם צרכים מיוחדים
הם מייבאים ומשווקים מלא מוצרים מדהימים
לוויסות וכל מיני דברים .
הם גם נשמעים מתוקים ומבינים וגם המחירים נראה לי טובים.
אבל חיפשתי שם צלחת וסטיבולרית
והמחיר זול יותר ממה שהגננת של הגן של פוצון הצליחה למצוא. (יותר זול מהמחיר של המפעל)
שאלתי רב אם צריך לצום והוא הפנה לרופאה שלא ממליצה
ומפה מתלבטת מה לעשות כי באופן כללי היא לא בעד צום בהריון.
מישהי שגם פסקו לה בהריון עם סכרת לא לצום?
גם לא ביום כיפור
אבל אולי זה תלוי כמה את מאוזנת
צום עם סוכרת הוא מסוכן, וצום עם סוכרת בהיריון הוא מסוכן כפול 2.
בכל ספר הלכה שפתחתי סוכרתיים הם הדוגמה הראשונה לחולה שפטור מצום..
יש סיכון לנפילת סוכר, או התייבשות שתביא לצירים מוקדמים.
בתשעה באב אין שיעורים, אז לפחות תשתי כמו שצריך.
ואוכל יכולה להסתפק במינימום שצריך.
בע"ה בבריאות ובשמחה!
אפילו ביום כיפור אני שותה ואוכלת לשיעורים..
אם תצטרכי תפני למכון פועה, יש להם הנחיות מסודרות.
גם לי הנחו בסוכרת הריון לאכול לשיעורים גם ביום כיפור, זה קצת מוזר אבל ידעתי שזה בשביל העובר.
כולל כיפור שלא צמתי בו.
הרב הנחה אותי איך לאכול לשיעורין.
והיתה לי סכרת מאוזנת.
אני גם מודאגת וגם קצת חסרת אונים,
יש לו עוד כל מיני התנהגויות מטרידות, הוא עשה היום משהו לא צנוע ליד אחותו שיש לה אוטיזם והוא מנצל את זה שהיא לא מגיבה יותר מידי חזק ועוצרת אותו.
אני הייתי באותו זמן בחדר אחר והנקתי את התינוקת.
מה עושים כדי למנוע מצבים כאלו?
הוא כבר כמה פעמים בא והציק לה כשאני לא הייתי בסביבה ובעלי לא היה בבית..
וגם מה עושים כדי לגרום לו להפסיק עם זה?
הסברתי לו שזה לא צנוע ושזה לא נעים לה ולכל אחד יש את הגוף שלו, אבל אני מרגישה שהוא לא מספיק מבין את זה, הוא כל פעם חוזר על ההתנהגות הלא צנועה..
כשהוא רגוע ופנוי להקשיב.
האם הוא יודע שהגוף שלו הוא ברשותו.
להסביר שזה בעייתי לגעת בגוף של אחרים ומי שרוצה לגעת בו צריך לבקש ממנו רשות. וגם אז- לא נוגעים במקומות המוסתרים.
לראות לאן השיחה לוקחת אותו
אני שאלתי את הבן שלי איפה הוא רואה את זה ואז הוא פתח בפני מסכת הטרדות שהוא עבר על ידי חבר מהכיתה.
כאב לי מאד מאד מאד.
ברוך השם אותו 'חבר' עוזב בשנה הבאה אבל העניין טופל.
גם ממה שתיארת למטה לא נשמע שזה העניין.
אצל הבן שלי זה כלל עירום במקומות גם שהם לא הבית. נגיעות לא מתאימות דיבור לא מתאים וכו.
יש להם חוברת מידע חינמית באתר של רמזור- התנהגויות תקינות ולא תקינות
יש להם גם פודקאסט
וגם מרכז התייעצות
מציעה להתייעץ עם מדריכת הורים
חבל להיכנס סתם לסרטים
נשמע לי שהציפיות לא תואמות גיל
לצאת עם הישבן חשוף לסלון אחרי מקלחת (זה לא בכוונה, היא רוצה לקרוא לי ולא עוטפת את עצמה כמו שצריך במגבת למרות שיש לה גם חלוק רחצה)
לדעתי ההתייחסות שלך לעירום של הילד / להתנהגות שלו מונעת מפרשנות לא נכונה הן לגבי ציפיות מול גיל, ומרשה לעצמי להגיד - אולי מהסתכלות לא מאוד נכונה בקטע של צניעות מול גיל
צריך לדבר על זה, ברור, אבל לא להיבהל כאילו יש לו פרשנויות מיניות מול אחותו חלילה. הוא רק ילד, זה לא בראש שלו בכלל
אחרי מקלחת הולכים להתלבש
ופחות על לא מסתובבים ערומים..
לגבי להגיד לא לשבת עליה כשהוא ערום נשמע לי כמו להכניס סרטים לשניהם.
עדיף לעבוד על זה שקודם מתלבשים ואז יוצרים אינטרקציה.
כמו שלא מסתובבים בבית עם ידיים מלוכלכות אחרי ארוחה.
הם ישנים באותו חדר?
אולי אפשר להפריד בינהם וזה לבד יפתור את עניין הגבולות.
מי מוציא אותו מהמקלחת? אפשר לעטוף אותו עם חלוק, אפשר גם לקנות לו שתי מידות מעל.
הייתי מתייחסת לסדר המצופה ופחות לעניין הצניעות.
כלומר להבהיר לילד שמיד אחרי המקלחת, מתנגבים ומתלבשים ורק אחר כך עושים דברים אחרים.
כדי שזה יתאפשר טכנית, אם את יודעת שיתכן ותהיה עסוקה בזמן שהוא מסיים מקלחת, צריך שמראש הבגדים יהיו במקום שנגיש לו.
זה נורמלי לגמרי לגמרי
אל תלכי רחוק עם החששות
כמובן שצריך להסביר לו מה מותר ומה אסור וכו'
אבל באמת שזה תקין
גם מה שתיארת בשרשור הקודם
לא הגבתי שם
אבל מכירה כמה וכמה ילדים בערך בגיל הזה
שמתנהגים דומה
והם ילדים נורמלים לגמרי
חכמים בריאים ומתוקים
אני לא חושבת שבכלל הוא מתכוון לעשות את זה ערום
בגיל שש בעיקרון עוד אין לגמרי תפיסה של צניעות עצמית, ואם הוא עשה זאת אחרי מקלחת - זה מכיוון שהוא פשוט עוד לא התלבש... אם הןא היה מתשפט מעצמו במהלך היום זה היה קצת יותר מטריד, אבל גם אז הייתי חושדת יותר ברגישות חושית ולא בחוסר צניעות/פגיעה מינית.
כמו שכתבו פה, פשוט לעבוד איתו על כללים: "כשמסיימים להתקלח מיד מתלבשים." "לא יושבים על ילדים אחרים, כי זה לא נעים להם." וכו'. (אם באמת הוא על הרצף זה אמור לעזור, אבל גם אם לא)
לא נראה לי חריג בכלל בכלל לגיל.
אצלנו התנהגו ככה בגיל הזה.
גם בת כלפי בן.
שכל דבר עונה בטון מעצבן: בסדררר אמא.
🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️
ממליצה על הסדרה מתבגרת של עידן ניידיץ.
אזהרת צניעות.
אבל היא בת ארבע...
משהו נוראי.
ב"ה התמדה בזמן איכות איתה עשתה פלאים לדיבור הכללי המתלונן מקטר ולטון הבלתי אפשרי
כי דבר מלווה בבכי , טריקת דלתות ושכיבה על הרצפה
🙄
כל תשובה זה
יאללה יאללה
זה פשוט עולם אחר, לחוות את זה כמורה
ןלחוות את זה כאמא.
אמנם זה נתן לי הרבה כלים לקראת השלב האימהי,
אבל כמורה את הרבה פחות מתערבבת ממה שעובר עליהן..
לא קיים בכלל, רק אצלך
אצל כל השאר הילדים מושלמים
(תקראי כמובן בטון ציני)
לכולם יש קשיים עם הילדים, זה תקין, נורמלי תואם גיל.
העיקר לנשום, לדעת שזה תקין חלק מהבנייה של הזהות מצריך התנגדות למבוגרים
אחרי שאת מתאמצת להקשיב ולא להתרגז על החוצפה של כל הטענות והמענות "את בכלל מקשיבה לי??"
ארררר
"אבל מה עשיתי" ?? בטון כזה
והכי מעצבן שהם מנותקים מהמציאןת לגמרייי 😡
כאילו אתה באמת לא מבין מה עשית ולמה התעצבנתי??
כמו: אמא זה ממש מעצבן שלמלפפון יש טעם של מלפפון.(בת 16)
עוד פנינה:עצבנית עצבנית טוענת שאוף צאו לי מהחייםּ הציורים שלי יוצאים זוועה,(ציור ריאליסטי שנראה תמונה ממש רק הגוונים היא לא אהבה,מה לעשות שזה מה שבחרת לצייר?)
עוד אחת: (בת 17)
אין לי כח ללכת לקנות בגדים בחנות ולמדוד זה מוציא את כל החשק לנתלבש בכלל
אני: אין בעיה אל תלכי לקנות
היא:אני אזמין משיין
אחרי שעה :אוף אין שום דבר נורמלי שם
אחרי עוד שעה :אמא מצאתי כמה דברים
אני:איך?
היא: כתבתי בגדים של זקנות🤣
הוא
14) זה ממש נורא הבית הזה.
אני: מה עכשיו?
אתם אף פעם לא מסדרים כאן,מאת המבלגן הראשי
ממש עצלנות.
כל דבר הוא:כן ,כן,עוד שתי דקות.
בערב שים דבר לא קרה הוא:כן,כן אמרתי עוד שתי דקות מקודם
הוא(19)אף פעם לא מבינים כאן דברים בססיים
אני: אוקיי תן דוגמה
הוא:אין לי עכשיו(אף פעם אין לו אבל זה משפט שיוצא לו הרבה)
הוא: כל דבר את לא מרשה
אני: אומלל
הוא: מאיפה למדת את המילים האלה
אני 😂
המתבגרת (15) כל הזמן צועקת על הקטנים שלא יתקדמו, שלא ירוצו, שיזהרו מזה ומזה...
אני אומרת לה- אני אחראית עליהם.
היא- אבל את לא באמת אחראית.
אני- לך לא היתה אחות גדולה שדאגה לך, ובכל זאת איכשהו יצאת בסדר.
היא- מי אמר שיצאתי בסדר?
מאז היו כבר עוד כמה לידות, וכתבתי את סיפורי הלידה שלהן, וממש מתחשק לי לכתוב גם את סיפור הלידה שלו. זה סיפור מלפני כמה שנים אז לא הכל מדוייק איך שקרה.
אתמול כתבתי ממש ארוך ואז הייתה תקלה במחשב והכל נמחק 😥
אז ככה, הריון ראשון, אני ממש מקווה ללדת אחרי התאריך כי יש לי משהו חשוב בתאריך המשוער, חודש תשיעי אני בלי לחץ ללדת בכלל, מכינה תיק לידה, הולכת לקורס הכנה ללידה, אבל לא מחכה כל שניה מתי זה יקרה, בנחת. שבוע 39 יוצא הפקק הרירי, הולכת לישון בערב.
מתעוררת בתחילת הלילה מציר, מתלבטת אם זה באמת ציר, חוזרת לישון, אחרי עשר דקות עוד אחד. מעירה את בעלי, מתזמנים, מתרגשים, כל ער דקות בערך ציר, חוזרים לישון לאגור כוחות, אני מתעוררת כל 8 דקות, מעבירה את הציר וחוזרת לישון, כשממש בלתי נסבל מעירה את בעלי אבל בגדול מתמודדת. ככה כל הלילה, ישנה 8 דקות,מתעוררת לציר, חוזרת לישון עוד כמה דקות, וכו'. בעלי ישן כמה שעות רצופות בלילה ההוא, גם לא יותר מדי.
בבוקר ממשיכים לתזמן, הצירים מצטופפים לאיטם, צירים סדירים, כואבים אבל נסבלים, אני מתרגלת מה שלמדנו בקורס הכנה ללידה. יש דימום אז נאסרים. לקראת הצהריים כבר נמאס לי, מחליטה להזמין אמבולנס (אין לנו רכב) למרות שהצירים עדיין לא ממש צפופים, סתם כי כבר נמאס לי ובא לי להתקדם.
באמבולנס הצירים מתחילים להצטופף, כל ארבע דקות, כל שלוש דקות, משהו מתקדם.
מגיעים לבית חולים, בודקים פתיחה, אני בטוחה שישלחו אותי להסתובב בחוץ ולחזור עוד שעה, פתיחה 7! האחות מחמיאה לי איך אני ככה מאופקת בכזאת פתיחה גדולה, מכניסים לחדר לידה. אני מחליטה לנסות ללדת בלי אפידוראל, כי בינתיים זה נסבל ממש וכבר פתיחה 7 אז עוד מעט הסוף. אמא שלי מגיעה ומצטרפת אלי.
בחדר לידהפותחים וריד, נותנים אנטיביוטיקה בגלל gbs, עושים לי מוניטור, היה איזה משהו שהוא לא קורא טוב, או האטה בדופק או משהו אז ממשיכים במוניטור, כל הזמן של המוניטור אני שוכבת על הגב, לא יכולה להתמודד כמו קודם, אמא קצת עושה לי עיסויים, ועוזרת פיזית, בעלי עוזר מנטלית, שם לי שירים, מבחא לי לאכול, לשתות, מחזק. אני במצב רוח טוב, כמה חיכיתי להיות אמא והנה זה קורה, הרגע הזה שכל כך חיכיתי לו!
הצירים כבר כואבים ממש, פתיחה מתקדמת מאוד לאט, אולי כבר 8 אולי עדיין 7 אני שוכבת על הגב, עדיין לא רוצה אפידוראל, המיילת מציעה גז צחוק, ממשיכים עם המוניטור בגלל הגז צחוק, הוא קצת מעצבן, קצת עוזר, אני די נבלעת בתוכו, אמא שלי מציעה שוב אפידוראל, אני מסכימה, גם ככה אני לא יכולה לקום מהמיטה ולזוז ולהתמודד כמו שעשיתי בבית בגלל הניטור. נותנים לי אפידוראל, מתחילה להרגיש לא טוב, מבקשת שימדדו לי חום, הכל בסדר, המיילדת מציעה לפקוע את המים, אני מסכימה, מכניסה מין מסרגה כזאת, פוקעת, נשפכים מים חמימים, הפתיחה עדיין לא מתקדמת, אולי כבר 9, מבקשת שוב שימדדו לי חום, באמת עלה לי החום, נותנים אקמול בוריד, האפידוראל משפיע ואני שוקעת בשינה מבורכת המוניטור מראה על צירים חזקים אבל אני ישנה ולא מרגישה כלום (מזכירה שכל הלילה ישנתי במרווחים של עשר דקות...) מתעוררת מהשינה, בודקים שוב פתיחה, 9.5. בעלי הולך למנחה, חוזר עדיין 9.5, הולך לערבית, חוזר ועדיין 9.5. המיילדת מציעה פיטוצין, קודם לא רציתי (לפני האפידוראל) פחדתי כי אמרו שזה עושה צירים כואבים, עכשיו מסכימה הכל, נותנים לי פיטוצין, ברוך ה' זה עוזר, פתיחה מלאה סוף סוף. האפידורל משפיע עלי חזק, לא מרגישה צירי לחץ, המיילדת אומרת לי ללחוץ אני מנסה ללחוץ חזק, לא יוצא, לוחצת כשהיא אומרת, מפסיקה כשהיא אומרת. היא מעודדת אותי שהיא רואה את הראש שלו, אני שואלת באיזה צבע השיער (מה שאי אפשר לראות באולטרסאונד 😉) יש ירידות בדופק, נכנס רופא, או רופאה, אני אפילו לא זוכרת, באיזה שהוא שלב היה גם סטודנטית לרפואה אולי בשלב הזה, ביקשו רשות שהיא תיכנס והסכמתי. אומרים לי שעושים ואקום ואני צריכה ללחוץ הכי חזק שאני יכולה, המיילדת עושה חתך חיץ יזום, עושים ואקום, אני לוחצת הכי חזק שאני חושבת שאני יכולה, התינוק יוצא, בריא ושלם, נותנים לי אותו לחיבוק מוציאה גם את השליה ואז רופא ילדים בודק אותו בחדר לידה, רופאת נשים תופרת את החתך שלי. ונותנים לי להתכרבל עם התינוקי, נולד יממה שלמה אחרי שהתחילו הצירים. אמא נוסעת מיד כשהוא נולד, היא בתחבורה ציבורית, צריכה להספיק את האוטובוס האחרון, המיילדת המהממת נשארה עד שהוא יצא אפילו שנגמרה לה המשמרת, נוסעת מיד אחרי. בעלי איתי עדיין. מבקשת מאחת המילדות שתעזור לי להניק אותו, יונק מקסים ממש, אבל אז לוקחים אותו לתינוקיה, בגלל הואקום או בגלל הירידות בדופק הוא צריך השגחה. בעלי נוסע הביתה בקו לילה ואני נשארת לבד בחדר לידה באורות גבוהים, תחושה מדהימה, לפעול עם אל, חוויה עוצמתית שאי אפשר להעביר במילים.
אני משותקת בגלל האפידוראל,מיילדת מקסימה אחרת מנקה אותי, מעבירה אוצי לכיסא גלגלים, פתאום אני רואה שחור, נותנים לי מיץ מתוק, זה עוזר, מקבלת מיטה במחלקה, והולכת לישון, בבוקר מתעוררת, רוצה את התינוק שלי לידי, כבר עברו שמונה שעות מהלידה ולא הביאו לי אותו בלילה להניק, חוששת שנתנו לו מטרנה למרות שביקשתי רק הנקה, אני עדיין לא מסוגלת ללכת, בגלל האפידוראל. יושבת במיטה ובוכה כמו ילדה קטנה, מגיעה אחות לבדיקות או משהו ואני מבקשת ממנה את התינוק, אחרי דקות ארוכות מביאים לי אותו, לא נתנו לו מטרנה, הוא לא בכה אלא ישן כל הזמן הזה כך מסתבר, מניקה אותו כמו שהסבירו לי בחדר לידה, מניקה הרבה, גם סוחטת קולוסטרום למזרק שיתנו לו בתינוקיה כשהוא שם. כשהאפידוראל עובר הכל מתחיל לכאוב, החתך והתפרים והכל... אחרי איזה יממה גם ההנקה מתחילה לכאוב, אחרי יומיים כבר יונק דם ופולט דם... האחיות לא מתרגשות, אם יש לך פצע אז הכל בסדר שיש דם בפליטה שלו. היועצת הנקה של הבית חולים מסבירה איך להחזיק אותו ואיך להניק, זה הכי מסורבל בעולם...
רופא בודק אותו ואומרים לי שיש לשון קשורה, עושים לו התרה כבר בתינוקיה. התינוק שהיה עירני ביום השני של חייו מתחיל להיות ישנוני ביום השלישי...
ביום שישי אמורה להשתחרר, אחותי מגיעה עם רכב לאסוף אותנו, בבית של ההורים כולם מתרגשים מהאחיין הבכור המתוק שהולך להגיע, עומדים לשחרר אותנו, רופאה חותמת על המכתב שחרור שלי, רופאת ילדים בודקת אותו, ורגע לפני שהיא חותמת שואלת אותי אם יש לי חששות. אני אומרת לה שהוא נראה לי ישנוני. היא עונה שכל התינוקות ישנוניים בהתחלה, אני עונה לה שאני יודעת ובכל זאת, הוא נראה לי ישנוני יותר ממה שהוא היה לפני זה. היא אומרת טוב, אז לא חותמת על המכתב שחרור, "איך אני יכולה לחתום אם את אומרת ככה?" אני מתבאסת על החיים, למה אמרתי לה?? אחותי מחכה איתנו, בצהריים בודקים אותו שוב וההמוגלובין עלה, לא משחררים, הוא נשאר פה בשבת. אחותי נוסעת ובעלי נשאר איתי לשבת בבית חולים. יש בבית חולים חדר לאורחים לשבת וסעודות שבת לאורחים של איזה ארגון חסד.
במהלך השבת הצהבת עולה עוד ומכניסים את הקטנצ'יק לפוטותרפיה (המכונה עם האור הכחול) בשלב הזה אנחנו כבר מודים לה' ומודים לרופאה שלא השתחררנו. הקטנצ'יק נשאר בתינוקיה כל הזמן, אני יכולה להניק אותו פעם בשעה בחדר הנקה ושאר הזמן הוא באור הכחול, אז רוב השבת אני עם בעלי ובכלל לא איתו. הייתה שבת מרוממת, שבת ראשונה שאנחנו הורים! גם שבת מוזרה, בבית חולים...
אני מבינה שחשוב שהתינוק יאכל הרבה וההנקה לא ממש הולכת טוב אז מאשרת לתת לו מטרנה ובמקביל מנסה להניק עם הפצעים והכל. בחדר הנקה אני פוגשת עוד אימהות חמודות ומתיידדת איתן, בהשראתן בעלי קונה לי פטמות סיליקון, בעזרת הפטמות סיליקון אני מצליחה להניק בלי לראות כוכבים, אבל בגדול ההנקה היא סיוט ואני נלחמת ונושכת את השפתיים, רק בגיל עשרה ימים בערך מתחיל להשתפר.
במוצאי שבת יש עומס לידות, מעבירים אותי ועוד מישהי שהתינוק שלה עם צהבת למין חדר הדרכה מוזר עם וילונות מאולתרים, לא נורא, ממילא רוב הזמן אני בחדר הנקה מול התינוקיה. ביום ראשון בבוקר משחררים אותו עם הנחיה לבוא להיבדק במרפאת צהבת למחרת. ברוך ה' הצהבת יורדת הברית מתקיימת בזמן.
החוויות שלי מהאשפוז הארוך הן בעיקר שאין עם מי לדבר למעט אחיות בודדות מקסימות אבל שהרופאה שלא הסכימה לשחרר אותו רק בגלל שאני אמרתי שהוא נראה לי ישנוני הייתה מדהימה ובזכותה הוא קיבל טיפול בזמן לצהבת שלו ובזכות זה הברית שלו הייתה בזמן. בלידות האחרות בכלל לא זכור לי שדיבר איתי רופא ילדים לפני השחרור...
וואו, נשמע לי חלומי 
ולגבי הרופאה, שאפו, איפה מוצאים היום רופאים שקשורים ללב של אמא??
עד שהוא נולד. הייתי תקועה כמה שעות על פתיחה 9.5
ותודה ❤️
והאשפוז.. אמהלה..
איזה כיף שבחרת לכתו, למרות שכבר עבר זמן מאז
?
אם זה לא מומלץ עד גיל 14 זה לא מסוכן גם לתינוק?
כמובן נגד כיוון הנסיעה.. ולכבות כרית אוויר..
יותר גרוע לי שהוא מאוחרה ואין לי איך להרגיע אותו תוך כדי הנסיעה, זה ממש יכול להוציא אותי מריכוז וקשה לי נורא לנהוג ככה.
כשהוא לידי אני רגועה ומפוקסת.
הגדולה בת 8
אנחנו קנינו בשלב הזה רכב של 7 מקומות
אבל באמת גם כשהיה לי תקופה של 4 ילדים ורכב קטן, שמתי בוסטר גב מקדימה לילדה הגדולה...
והכסאות המעוגנים (סלקל, כסא בטיחות ועוד בוסטר) שמנו מאחורה...
אז בקיצור שתי האפשרויות לא טובות....😏
אני אישית לא מחכה לגיל 15 לישיבה מקדימה
כי אני אצטרך שהגדול ישב קדימה.
הוא מעל 13.
לא הצלחתי למצוא מידע חד משמעי מאיזה גיל כבר לא מבטלים. המידע הכי קרוב שמצאתי היה שילד שזקוק למושב הגבהה על פי הגובה שלו, יכול לשבת במושב הקדמי על מושב הגבהה ולבטל את כרית האוויר. הסקתי מזה שבגיל שלא צריך מושב הגבהה כבר לא מבטלים את כרית האוויר.
רק תחשבו על זה,
כרית האוויר נועדה להגן על המבוגר שיושב בכסא במקרה של תאונה חלילה. לילד צריך לבטל את ההגנה הזו (כי היא מסוכנת לו). כלומר ילד שיושב במושב הקדמי חשוף לסכנה יותר לעומת מבוגר!
המלצה נוספת של בטרם שקל ליישם - להזיז את הכסא אחורה ככל האפשר.
ובשלב כלשהו החלטתי לתעדף את הקיבה שלי לתינוק על פני הבטיחות.
כן הרבה יותר בטוח מאחורה אבל תינוק שהוא נגד כוון הנסיעה זה פחות מסוכן מילד שיושב עם כוון הנסיעה.
פשוט פתאום קראתי באתר של בטרם שמומלץ רק מעל 14 וזה גרם לי לתהות מה זה אומר מבחינת תינוקות...
תכלס אין לי מושג...
ואמן שלכולם יהיה נסיעות בטוחות ובכלל בשורות טובות תמיד❤️
תודה לכולכן שעניתן🩷🩷🩷
אם אני זוכרת נכון, במידה ויש כיסא בטיחות מתאים אפשר גם קודם.
(לא ניסיתי לבקש מילד בן 13 לשבת עם בוסטר