עזרה בשלום ביתאנונימית בהו"ל
כתבתי פה לפני שבועיים כמעט על ליל טבילה עצוב שבעלי לא יודע שאני טובלת. עדיין לא היינו ביחד מאז. כעס שלי עליו ושלו עליי
צריכה את חוות דעתכם על 2 דברים(הוא קורא את התשובות וזה משמעותי לנו כל תשובה):
אני כועסת שעבר שבוע כלומר שספרתי 7 נקיים בלי שהוא התעניין מה המצב ואם אני בכיוון לטבול בכלל ולכן לא אמרתי לו שאני הולכת למקווה כלומר מבחינתי זה שלא אמרתי זה תוצאה של המציאות שהייתה לפני. הוא אומר שהייתי צריכה לספר וזה שלא סיפרתי זה לבוא בהתרסה וזה לחצות קו אדום אם הוא שואל לאן אני יוצאת ואני עונה תשובה שהיא שקר (לא אמרתי שלמקווה, עניתי לרופא ובאמת היה לי תור ובסוף החלטתי לוותר עליו וללכת רק למקווה) .

דבר נוסף'-
נשמע לא קשור אבל זה חשוב
איזה קונוטציה יש למילה
שותף לחיים
ואיזה קונוטציה יש למילה
בן זוג
בהקשר של בעל ואישה?
והאם יש משהו שנשמע פחות? או מעליב או פוגע שזאת התפיסה של צד אחד על צד שני?
מאוד מעריכה כל תגובה שתגיע. גם אם קצרה

אני עייפה מדי כדי לענותאהבתחינם
אבל אתם כאלה חמודים! רוצים לעשות שלום אמיתי.
תצליחו❤️
משתפת מה שאני חושבת. מקווה שזה עונה לךמאמינה ומתאמנת
מעריכה אתכם מאד על שהגעתם להידברות בנושא ושאתם מנסים לפתור את מה שהיה ביניכים!
אני חושבת (וזו גם הגישה שלי ושל בעלי בעניין הזה) שבאיזה מובן שניכם צודקים- הבעל צריך להתעניין מידי פעם בתהליך הטהרה של האישה (מתי את עושה הפסק? הצלחת להתחיל לספור? מתי יש לך מקווה?) גם בשביל לדעת מה איתה ומתי היא טובלת (יותר טכני, בשביל עצמו) וגם בשביל תחושת השותפות שהאישה כל כך צריכה להרגיש (בעלי מתעניין בי, חשוב לו שאני אטבול, הוא מחכה וסופר יחד איתי)
והאישה צריכה לשתף את הבעל (הצלחתי לעשות היום הפסק, הבדיקה יצאה טוב, בעזרת ה מחרתיים אני טובלת) כך היא מראה לו שחשוב לה להתאמץ ולהיות טהורה בשבילו, וגם, מה לעשות, הרבה פעמים הבעל פחות זוכר ופחות 'אוחז' באיזה שלב נמצאים (בכל אופן האישה סופרת ומבצעת את הבדיקות ולא הגבר).
כמו כל נושא בזוגיות, גם על הטבילה והטהרה צריך לדבר ולשאול ולהתעניין. בנוסף להתעניינות ולשיח בתהליך הטהרה ממליצה גם על שיחה ערב לפני הטבילה שבה אפשר לשתף ברגשות ובמחשבות לקראת הטבילה ולקראת הביחד של בני הזוג.

לגבי השאלה השנייה- פחות מתחברת למילים שותף לחיים ובן זוג. יותר אוהבת שמשתמשים ב 'בעלי' ו'אשתי'
זוכרת שבעלי הראה לי פעם איזשהו שיעור על זה שזוגיות זה שותפות (מקווה שמדייקת) אם תרצי אחפש לך אותו

אולי מחר כשאהיה יותר ערנית יהיה לי מה להוסיף/ לדייק
בהצלחה לכם
בעיני חבל להתפס לקטנותמצטרפת למועדון
שתי השאלות נשמעות לי כמו נסיון להתפס למשהו לא מאד משמעותי ולתת לו לחבל לכם בקשר...
השאלה השניה בטח לא משמעותית והרת גורל בעיני. שתי הביטויים הם בעלי מוטיבים של קשר זוגי ומעלים לי קונוטציה של דבר חיובי, חבור נפשי, הדדיות , נאמנות, בטחון.
השאלה הראשונה יכולה להבין את מקור הפגיעה ואת הרצון שלך שבעלך יהיה מעורב יותר בתהליך הטהרה. עדין מרגישה שלקחת רחוק מדי את חוסר ההתענינות שלו למקום של לא לשתף אותו שאת הולכת לטבול.. זה לא מדתי ואני מבינה את הפגיעה שלו.
חושבת שהרצון שלך הוא לגיטימי ומובן לגמרי ובהחלט יש מקום לבקש את זה ולהסביר את החשיבות הרגשית של המעורבות שלו. להרבה גברים זה לא מובן מאליו.
מכאן ועד להעניש אותו בחוסר שקיפות כזה הדרך רחוקה וחבל...
מתייחסת רק להתחלהחדשה ישנה
אני אספר לך סיפור-
היו זוג שהחליטו ביניהם שכשהם רבים -לא משנה על מה, הם לא עוברים את הרבע שעה. גם אם זה היה נושא נוראי ולא משנה מה, מתחילים לריב-עברה רבע שעה- עוצרים מיד, שמים את המריבה בצד, נשיקות וחיבוקים ... יום אחד הבעל נפטר ובלוויה אשתו בכתה ובכתה ואמרה- אני בוכה על כל אותם רבע שעות שרבנו, ובזבזנו את זמננו על מריבות, לא חבל?!

אז לא יודעת אם זה סיפור אמיתי או לא, אבל אני שואלת אותך- לא חבל?! לריב על שטויות ובגלל שהוא לא שאל אותך איך היה לשרוף ככה שבועיים?! לא חבל להתבחבש על כך ולהעניש את עצמכם?!
ולעניין השאלה שהוא לא שאל על ה7 נקיים, נראה לי הגיוני...
הסיפור חמודרקלתשוהנ

אבל אני לא חושבת שזה נכון שזה לריב על שטויות.

אני כן חושבת שצריך לדעת לעצור מריבה גם כשפגועים נורא, אבל זה לא שטויות. זה יכול באמת לפגוע מאד מאד.

מצטרפת למה שמאמינה ומתאמנת כתבהמטילדה
וכמו כל דבר בזוגיות- צריך לדבר לדבר לדבר ..
אני ממש מבינה אותך שנפגעת מזה שהוא לא התעניין לכאורה במה שקורה אבל אחרי יום יומיים שאני רואה שיש משהו שבעלי לא שם לב/לא מתעניין ושאואל ושזה מפריע לי אני אומרת לו. לא תמידמזה קל לי אבל אני מעדיםה להגיד לו ולא למשוך את זה 'עד שהוא ישים לב' כי חבל על הזמן.
מותר גם להגיד שנפגעת מזה שהוא לא שאל ולא התעניין....
וגם לחשוב ביחד על פתרונות ודרכים שלפעמים הבאות הוא כן יזכור, נגיד שביום הראשון את מיידעת אותו וככה הוא יודע שהתחלת...

לגבי השאלה השניה
אני אישית פחות אוהבת שמשתמשים בביטוי בן זוג
הקונוטציה שזה עושה לי שזה זוג חברים שחי ביחד אבל לא נשוי (לא יודעת למה האמת אבל ככה זה)

יותר אוהבת פשוט בעלי ואישתי

בהצלחה לשניכם! בעז"ה רק תצמחו מהמשבר הזה

עונהאמאשוני
עבר עריכה על ידי אמאשוני בתאריך ז' בתשרי תשפ"ב 10:08
בעיני, כל הסיפור עם הטבילה הוא רק סימפטום למשהו עמוק יותר,
לא כתבת כלום על המסביב וזה יהיה חטא לדעתי לנתח את האירוע הזה בלי לדעת כלום בנוסף.
דווקא בגלל שהוא קיצוני (והוא קיצוני)
מסכימה עם בעלך שלא לספר כלום ולהסתיר טבילה זה קו אדום.
העניין שזאת לא האשמה, אלא קריאת השכמה.
למה היה לך כל כך קשה לספר מה שאמור להיות טריוויאלי וזורם וחלק אינטגראלי מהחיים?

במחילה, אבל זה קצת כמו שאם בעלי לא יבקש רשימת קניות אז אראה בזה חוסר אכפתיות מצידו, ואם לא מעניין אותו מה לקנות לחג אז בדווקא לא אעשה כלום גם במחיר של לא יהיה מה לבשל בחג.

יכול להיות שהנושא יושב על קושי ספציפי מול כל נושא הטהרה (למי מאיתנו אין רגישויות סביב זה)
או סביב תפיסת נידה (מלשון מנודה)
אבל השאלות שלך בסוף מכוונות שאולי יש בעיה כללית עם נושא השיתוף.
איך אתם עם השיתוף באופן כללי? איך את עם שיתוף עם אחרים? האם את מסוגלת לשתף גם מבלי שיגלו התעניינות או תמיד מחכה שהצד השני יזמין את השיתוף?
האם בעלך משתף אותך? איך הוא עושה את זה? מה קורה כשאחד מכם משתף במשהו אישי מבלי שהשני הביע קודם נכונות לשמוע?
האם נכוויתם בנושא בעבר אחד מהשני? מאיפה מגיעה ההססנות הזאת?
אלו שאלות שאת צריכה לשאול את עצמך.

בנוסף, כמה זמן אתם נשואים? יש לכם ילדים? אם אתם בתחילת הקשר בלי ילדים אז זה ההתעסקות הזאת תואמת שלב בניית בית. וזה בסדר לחקור ולשאול, לטעות ולתקן, ללמוד ולבנות.

לגבי השאלות על בן זוג, שותף לחיים, בעלי, אישי וכו'
אני ממש לא מייחסת חשיבות למונח עצמו. אין לי שום בעיה להשתמש במילה בעלי וזה לא אומר שאני מרגישה חפץ שלו,
מה שכן, שותף לחיים נשמע לי פשטני מדי, ובן זוג זה משהו רשמי מדי.
בעלי/ אישי או פשוט שמו האמיתי, מבטא בעיני הרבה יותר את מהות הקשר שאני שלו והוא שלי,
וביחד בונים משפחה. אבל המטען שאני מביאה למונח מסויים הוא שלי אישי, אין אמת אבסולוטית.
אם בעלי ירצה להשתמש במונח אחר, זה בסדר גמור. אין כאן נכון או לא נכון.
וצריך ללמוד לכבד את המרחב של האחר ולא לראות בזה פגיעה במה שחשוב לי.
מהצד השני, אם לבעלי יש מונח שהוא לא אוהב שאני משתמשת בו, אז אכבד את רצונו. לא בגלל שאני מסכימה/ לא מסכימה עם מה שעומד מאחורי הבקשה, אלא כרצונו זהו כבודו.

ובאופן כללי כמה טיפים לקשרים בינאישיים בכלל ולזוגיות בכלל:
* אני משפיעה על האירוע מהצד שלי. אני אחראית על המעשים, התגובות והפרשנויות שלי. מה ששל הצד השני- שלו הוא. אני לא אחראית על הצד השני. במקרה הזה- הוא לא שאל, אין לי שליטה על זה. איך אני יכולה מהמקום שלי להגיע אל נקודת השיתוף? אם קשה לי פשוט לבוא ולספר- אז אולי לבוא ולהגיד לו שקשה לי שהוא לא שואל איפה אנחנו בשבעה נקיים, אולי להשתמש בהומור- נניח הוא שואל מה השעה, אז לענות מה שאלת? איפה אנחנו עם שבעה נקיים? איזה קטע, טוב ששאלת, אז ככה אנחנו ביום הx לשבעה נקיים. היה לי מאוד חשובה ההתעניינות שלך. תודה על זה.
העיקרון הוא לא לשבת בחיבוק ידיים ולחכות שהשני יעשה את תפקידו. אחרת נישאר תקועים יחד איתו בברוך.

* אל תהיה צודק, תהיה חכם- נניח ואת צודקת ובעלך טועה ומן הראוי היה שיבוא וישאל- מה יצא לך מזה? את מרוצה ממה שיצא כשאת צודקת? אולי עם צעדים חכמים אפשר להרוויח יותר מאשר צעדים צודקים?

* תבחרי את המלחמות שלך- נניח והנקודה הזאת שהוא אמור להביע התעניינות ולהציף את הנושא היא קריטית עבורך ואת מוכנה לשלם מחיר עבור זה.
האם המחיר ששילמת היה שווה? אולי עדיף לוותר במקרה הזה וללמד את הלקח על נושא אחר? למשל אם ילד לא יקום בזמן, הוא יאחר לכיתה. האם אחמד אותו את הלקח הזה דווקא ביום של הטיול השנתי? לי יש בחירה באיזה שטח לבצע את הלמידה. אני יכולה לנהל את המציאות, ולא לתת למצב לנהל אותי.

טיפים למתקדמים:

* דברי חכמים בנחת נשמעים- לכל אחד מכם יש שק של טענות חשובות ומוצדקות. האם כדאי לשפוך את תכולת השק כשהשני לא במצב קיבולת? הכל יתפזר. אולי עדיף קודם להשלים ולחזק את הצדיקים החיוביים בזוגיות- ואח"כ ממקום של רמון לבניה תיקון, והעצמת האהבה- רק אז לשפוך את הטענות.
כלומר, קודם מחליטים שמפסיקים את המריבה. עושים דברים טובים יחד. מגיעים למצב שהטוב המשותף מתגבר על הרע המפריד- ומתוך נקודת החוזק והאכפתיות והרצון לתיקון- אז פותחים ומדבקים על הדברים.

* איפה שהחיסרון של בעלי שם תפקידי להשלים אותו, איפה שיש מגרעת בקרש שלו, שם אבנה את הבליטה בקרש שלי.
כלומר, דווקא איפה שקשה לי איתו- שם העבודה שלי.

אתם שניכם קוראים את התשובות, לא בטוחה כמה זה חכם, אבל ניחא. לאן אתם לוקחים את זה? איפה כל אחד מתמקד? במה שכתוב לטובתו או במה שהוא צריך לתקן?
אם המריבה תלך ותתעצם או תירגע- זה אך ורק בידיים שלכם.

בהצלחה!
אני אענה בכנות...ובעדינות..שאלהקטנהאחת
האמת שאני חושבת שהוא לגמרי צודק.

יש לנו לפעמים הנחות יסוד כאלה של איך השני אמור להתנהג.
הן יושבות על תפיסות עולם ועל חוויות אישיות
אבל זה לא אמת מוחלטת. זה לא שהשני באמת חייב לחשוב כמוני או לראות את הדברים כמוני

אם יש משהו שממש חשוב לי אז אני לא אחכה לבחון אותו אם נוהג ככה ואם לא אז אפגע ואכעס
אני אבקש מראש מה אני זקוקה ואסביר את עצמי.

אנחנו חיים יחד. אנחנו שותפים לחיים. אנחנו בני זוג.
אנחנו לא במבחן הדדי..וסנקציות בעיני זה בחיים לא.

אם היית זקוקה בהתעניינות שלו בזמן הספירה- אז תבקשי מפורש.
בצורה נעימה ומשתפת.
אם עדיין זה לא קורה- אז טבעי להתבאס.
אבל לא צריך לקחת את זה כזה קשה
הוא לא חייב . זה גם לא משהו כזה בסיסי אגב.. בחיים לא חשבתי על זה נגיד..ולא ציפיתי כזה דבר אז זה אומר שזה לא דבר שמובן מאליו לכולם.
את צריכה להבין שזה צורך שלך. וזה בסדר ולגיטימי אבל הוא לא חייב להיות כזה גם בעצמו
בתקשורת יפה אפשר לייצר את זה לאט לאט
אבל לא במבחנים, בהאשמות ובדרישות. ובטח לא בלהסתיר טבילה.

חבל. בשבילכם.
עליתם על עץ גבוה
רשו ממנו

תתפייסו תדברו תעברו הלאה

זה לא התנהלות זוגית בריאה
היא רק מייצרת משקעים
לא בונה כלום

מסכימה מאודאביול
כולן ענו פה תשובות מאוד מאוד חכמותשחרית*

ומנסה להוסיף גם את הזוית שלי.

תראי, הצורך שלך שיתעניין בתהליך הטבילה שלך הוא אינדיבידואלי. לי, למשל, אין צורך כזה בכלל ואם בעלי היה אחד כזה שמתעניין, למשל ברמה שבה את מצפה שיתעניינו בך, הייתי ממש מתעצבנת.

אני מנסה לשקף לך בזה שאתם אנשים שונים לגמרי, לא רק בזה שאתם גבר ואישה, אלא בכך שגדלתם במקומות שונים ובמשפחות שונות. כל אחד מכם הגיע לבית המשותף שלכם עם התפיסות שלו (על מה זו אהבה, מה זו התעניינות וכד') ואם הוא לא מתעניין זה לא בהכרח כי לא אכפת לו.

האם בעלך יודע שיש בך צורך מאוד מאוד חזק בהתעניינות שלו? דיברתם על זה פעם בשיחה רצינית? הבהרת לו מה ההתעניינות לה את מצפה ברחל בתך הקטנה?

ונגיד שהתשובה לכל השאלות הנ"ל היא כן.

עדיין הענין הזה שבו את "מענישה" אותו על כך שלא שאל כלום בשבעה נקיים ולא מספרת לו שהלכת לטבול, הוא לא ברור בעיני ומעיד על התנהלות זוגית לא נכונה שקצת מזכירה לי את עצמי בשנים הראשונות של הנישואים- הייתי מצפה שבעלי יבין כל מיני דברים לבד, איך להגיב ומה לומר בכל מיני מקרים (כשנעלבתי, כשכעסתי, כשהיתה לי יום הולדת וציפיתי ליחס מסויים וכד') והוא לא היה מבין ואני הייתי מתעצבנת וכועסת ולא מדברת איתו, מה שגרם שוב לכך שלא יבין ולאוירה מאוד לא נעימה ביננו. בהמשך למדתי שאם יש דברים שאני רוצה שיעשה או שחשובים לי- צריך להגיד מפורשות. ציפיות זה לכריות (מזכירה לעצמי עד היום את המוטו הזה).

מה שאני באה לומר בזה הוא שאם ציפית מאוד, זה לא רלוונטי. תגידי לו.

את בשבעה נקיים? אל "תבחני" אותו אם הוא זוכר ועוקב (בואי, ביננו, לפעמים אנחנו לא זוכרות לעשות הפסק או בדיקה), תזכירי לו בעצמך, תגידי לו- חשוב לי שתתעניין, תכתוב ביומן מתי אני טובלת, תתרגש איתי. נכון, גם אם כבר אמרת וביקשת, מותר להזכיר. אחרת ההרגשה היא של זוגיות שהיא "מבחן". וזו הרגשה לא נעימה בכלל שאף אדם לא היה רוצה להימצא בזוגיות כזו. כבר עברתם את המבחן הזה, כבר בחרתם זה בזו ונישאתם. זה אומר שאת מאמינה שאת חשובה לו, שהוא בחר בך להיות אשתו. למה את צריכה לבחון אותו בזה?

יכול להיות שהנקודה הזו פוגשת אתכם בעוד מקומות חוץ מאשר הטבילה?

אם כן, אני חוזרת על המלצותי לעיל. הן תקפות לכל ציפיה שלא מתממשת.

לגבי הקונוטציות- הפרשנות שאנו נותנים למילים מאוד מאוד תלויה בחברה שבה אנו חיים, בסביבת העבודה ואפילו במשפחה בה גדלנו. אני לא יודעת כמה התשובות שלנו נותנות לך מידע לגבי מה מעליב או פוגע והאם יש הבדל, כי שוב, כל אחד יפרש את הדברים בצורה שונה.

מראש נקודת המוצא לגבי ההסתכלות של בעלך, שלי ושלך ושל כל מי שהגיבה ותגיב פה בשרשור על המילה "שותף לחיים" או "בן זוג" היא שונה. אז לא רואה איך אפשר להשוות.

אפשר לתמלל ולפרט ביניכם, מה זה אומר שותף לחיים, מה זה אומר בן זוג ואז לגלות אולי ששניכם מתכוונים לאותו דבר (או שלא, ואז לדבר על זה).

מאחלת לכם שנה טובה ומבורכת ושלום אמיתי ביניכם.

האמת- אתם כנראה מתבחבשים במקום הלא נכוןמיקי מאוס
לגיטימי שעצוב לך שהוא לא מתעניין ב7 נקיים, כל אחשה תופסת את זה אחרת אבל זה בהחלט יכול להעליב. אבל גם לגיטימי שהוא לא ידע כמה זה חשוב לך/לא שם לב/שכח/היה פגוע מדי בשביל לעשות את זה

זה שלקחת את זה ללטבול בלי לספר לו זה באמת חצית קו אדום, אבל אני לא באה להאשים אותך בכלל. ברור לי שפעלת מהרגש וזה היה חזק אצלך באותו רגע, בטח סביב שלב הטהרה שהוא מעצים את המקום הפגיע

מה שבטוח- שכל הסיפור השטותי הזה יושב על פלונטר רגשי שאתם נמצאים בו כבר זמן מה.
אולי יש לזה מקור אחר שאתם יודעים מה הוא או שלא יודעים,
אולי סתם אוסף של מקרים שהלכתם והתרחקתם,
אבל ברור שיש בסיס למריבה הזו ושהכי כדאי זה להשקיע מאמץ שם ולא בפרטים הקטנים האלה

אני ממליצה לכם מאוד לפנות לייעוץ/טיפול -אפילו מפגש אחד או כמה בודדים יכול להספיק. פלונטרים קשה מאוד לפתור לבד, גם לאנשים עם רמת תקשורת גבוהה, כי לכל אחד מכם כבר הצטברו משקעים שאולי אפילו אתם לא מודעים אליהם והם מקשים מאוד. והמבט החיצוני יכול מאוד לעזור ולתת פרופרציות

כמובן שאם זה איש מקצוע אז הוא יוכל לתת גם יותר מאשר רק מבט חיצוני ובאמת להקפיץ אתכם בדרך לפתרון
קראתי הכלאנונימית בהו"ל
ואפילו כמה פעמים כל תגובה. תודה רבה לכל מי שכתבה והאמת שהופתעתי שזה לא כזה ברור כמו שחשבתי שאני צודקת. שכל אחת פה תדע שיש לה חלק בשלום בית אמיתי בזכות התגובה שלה.
התיוג לא עובד לי אבל מתייחסת לכולן.
אהבתחינם
מאמינה ומתאמנת
מצטרפת למועדון
חדשה ישנה
רקלתשוהנ
מטילדה
אמאשוני (כמה צדקת שהרקע חשוב.. והוא באמת רקע טעון)
שאלהקטנהאחת
שחרית
ומיקימאוס
הי נשמהתהילה 3>אחרונה
נפגעת מבעלך
את רוצה וצריכה להרגיש שאת חשובה לו
שהוא מתעניין בך
דואג לך
מחכה לך
אוהב אותך

פוגע ומעליב להרגיש שלא.
ואת נפגעת, ופעלת מתוך העלבון כך.

כעת שניכם מנסים להגיע להבנה ושלום וזה הכי חשוב.

לדעתי זה לא משנה מה ההגדרה שלי או של כל אחת פה לבן זוג ולשותף ומה יותר קרוב ומומלץ.

מה שמשנה לך זה מה שזה אומר לו ומה שמשנה לו זה מה שזה אומר לך.
אתם חיים אחד עם השני ולא עם אף אחד אחר.
עזבו את הצדק והסטטיסטיקות, תחיו זה עם זו.
תגידו מה אתם רוצים
מבקשים
צריכים
ממה אתם פגועים
ומה חשוב לכם

עזבו את הקליפות,
תתעסקו במהות.
בהצלחה ושנת שלום❤
אתן נוסעות בנסיעה ביןעירונית עם תינוק מקדימה בסלקלאוהבת את השבת

?

אם זה לא מומלץ עד גיל 14 זה לא מסוכן גם לתינוק?

כמובן נגד כיוון הנסיעה.. ולכבות כרית אוויר..

אני כןרוני_רון

יותר גרוע לי שהוא מאוחרה ואין לי איך להרגיע אותו תוך כדי הנסיעה, זה ממש יכול להוציא אותי מריכוז וקשה לי נורא לנהוג ככה.

כשהוא לידי אני רגועה ומפוקסת.

זה אכן לא מומלץ. מותר חוקית אבל זה לא מקום בטוחקופצת רגע
יחד עם זה, צריך לעשות את השיקול האם תצליחי לנהוג בצורה טובה כשהוא בוכה במושב האחורי. 
לאמדברה כעדן.
תמיד מתקינה מאחורה. לא קשור עירוני או בינעירוני... נשמע שזה נסיעה חד פעמית בשבילך? 
פשוט תוהה איך נוסעים עם 4 ילדים...?אוהבת את השבת
מבוגר +4..

הגדולה בת 8

גם בת ה8 יכולה לשבת מקדימה על מושב מתאיםחילזון 123
זה פחות מומלץ אבל מותר
אני יודעת שמותר, אבל קראתי שבטרם לא ממליציםאוהבת את השבת
מתחת גיל 14..
ברכב של 5 מקומות?מדברה כעדן.

אנחנו קנינו בשלב הזה רכב של 7 מקומות

אבל באמת גם כשהיה לי תקופה של 4 ילדים ורכב קטן, שמתי בוסטר גב מקדימה לילדה הגדולה...

והכסאות המעוגנים (סלקל, כסא בטיחות ועוד בוסטר) שמנו מאחורה... 

ואז צריך לכבות כרית אוויר... שזה די מלחיץ שלא נדע.אוהבת את השבת

אז בקיצור שתי האפשרויות לא טובות....😏

כןפה לקצת
סתם מעניין אותי, למה בגיל 15 זה כבר בסדר?
נראה לי כי אז אפשר להפעיל את הכרית אוירחילזון 123
לגיל קטן הכרית אויר עצמה מסוכנת

אני אישית לא מחכה לגיל 15 לישיבה מקדימה

נכון.. וגם, ככל שהגוף גדול יותר הוא יותר עמיד שלאאוהבת את השבתאחרונה
שבוע 8 ואין דופק פצלושון

שבוע שעבר ב6+5 ראו דופק ועובר בגודל שמתאים ל3 ימים קודם

והיום עובר באותו גודל בלי דופק

עצוב לי נורא

וכן אני יודעת שצריך לעשות עוד בדיקה לוודא אבל מה הסיכוי אם הוא באותו גודל

אוףף

אין לי כוחח

ואפילו אין לי שום דימום

אולי זה קשור לאנטיביוטיקה שהייתי צריכה לקחת עכשיו שבוע לאיזה דלקת בשן

אבל אמרו לי שמותר אותה בהריון

אוףףף

אין לי כוח לחזור לטיפולים

כל כך שמחתי כבר

וואי. חיבוק ענק ❤️אונמר

קשה ולא נעים בכלל.

שהשם ישלח לך כח ונחת ושמחה בעז"ה🙏

❤️‍🩹😰שיפור
חיבוק יקרהמקקה

אין קשר לאנטיביוטיקה

זה עצוב אבל זה פשוט קורה

ממש אל תאשימי את עצמך

שהשם ימלא חסרונך במהרה

וואי חיבוק גדול. לא יודעת אם מנחם אבל לרובירושלמית במקור
מדובר בפגם כרומוזומלי בביצית ולכן אם העובר לא היה נופל עכשיו הוא היה נופל חודש מאוחר יותר עם יותר כאב לב ויותר בזבוז זמן.

שהשם ימלא חסרונך במהרה!!!

אוף. איזה עצוב!!!פרח חדש

אפילו שזה דבר נפוץ

אי אפשר להתרגל לזה

וכל פעם זה קשה

חיבוק ענק!! ואל תלקי את עצמך מה היה אילו.. סביר להניח שזה לא קשור בכלל לאנטיביוטיקה

אני לקחתי המון פעמים אנטיביוטיקה בהריון ובתחילת הריון

חיבוק ענק ענקמדברה כעדן.

זה קשה בטירוףףףף

חיבןק ממני, שגם בטיפולים ויודעת כמה זה עוגמת נפש שא"א לתאר שדמיינת שאמרת בייביי לטיפולים לתקופה הקרובה... 

חיבוק ענקקרקאני

זה קשה וכואב💕

וזה לא קשור לאנטיביוטיקה

אל תחשבי על הכיוון הזה בכלל

זה קורה הרבה

לא כל הריון מתפתח לצערנו

חיבוק גדול!!! ובלי נקיפות מצפוןקנקן שבור

אמרו שמותר אז מותר

אין קשר

זה רצון השם, מתפללת בשבילך שימלא חסרונם בקרוב! בלי קושי וטלטלות

חיבוק גדול!רוני_רון

בשורות טובות

אוףף! חיבןק ❤️יגל ליבי
אוף. חיבוק!!מאוהבת בילדי

די, נו, איזה באסה!

מקווה בשבילך שפעם הבאה תהיה בקלות ובמהירות ובידיים מלאות!

אוי חיבוק אהובה!!!אוהבת את השבתאחרונה

איזה קשה ומבאס ככ...

ממש ממש ממש

קחי את הזמן להתאבל... זה באמת אובדן..

ובע"ה שבקרוב יהיו בשורות טובות טובות ורק טוב!!!!❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

אתגר השנצ במעוןאנונימית בהו"ל

בלתי נסבל.

מה עושים עם ילדה שפשוט לא הולכת לישון?

אני נשפכת בשבע וחצי (אולי קשור לזה שאני בהריון, אולי לא(

ועד עשר אני מנוטרלת כי בהשכבה.

וזה תמיד נגמר בבכי שלה ועצבים שלי

שונאת את עצמי אחר כך

ומרגישה האמא הכי דפוקה בעולם

ולא, זה לא רלוונטי להוציא מוקדם

נדיר שאני בבית בשעות האלו 

שנה הבאה בגן?איזמרגד1

אם כן פשוט לנשוך שפתיים ולעבור את השבוע- שבועיים שנשארו, פשוט להשכיב מאוחר ממש מלכתחילה ואז להפסיק שנצ.

אם לא אין לי פתרונות לצערי😐

לאאאאנונימית בהו"ל
לצערנו הרב
לספור לאחור... עוד חודש וזה נגמר. סיוטכורסא ירוקה.
זה פשוט קשהשירה_11

אני פרשתי

היא ערה איתי בבית עד שהיא מעצמה הולכת לספה ונזרקת לישון

לא מתאים לי הערבים המגעילים האלה שהיו לנו עם הרדמה אין סופית בכי ועצבים

עונהנויה12345

אני באופן קבוע הייתי יוצאת לגינה עם הבן שלי, פירות ארוחת ערב הכל שם, משחקת איתו המון והוא היה מתעייף מזה כל כך שבשמונה גג שמונה וחצי הוא היה הולך לישון. בתקופה של הקיץ הייתי עושה לו בריכה בחצר שלנו עם השכנים. אני יודעת שזה קשה יחד עם ההריון אבל אפילו לצאת עם עוד ילדים שיכולים להעסיק אותו בגינה יכול לעזור לך.

אבל אחרי שינה במעון הם לא ירדמו בשש או שבע. אני הייתי שמה בשמונה וחצי. 

יש ילדים שפשוט לא צריכים את השנצמשתדלתלהיותאני
יש ילדים שלא צריכים את השנצ, לא משנה כמה אנרגיה הם יוציאו.
לגמרי מסכימה.אחת כמוני
או שנצון קצרצר בלבד
המטפלת צריכה את השנציעל...

האמת, מבינה אותן.

מטפלת שעובדת משמונה בבוקר ועד ארבע, זקוקה לקצת מנוחה באמצע

והן גם לא נחות כל הזמן הזהיעל מהדרום

לק"י

הן גם מנקות ומארגנות דברים במעון.

(לנו באמת יש ילדים שעם השנ"צ במעון ישנו בעשר בלילה, וילד אחד שגם אחרי שנה בגן עדיין נרדם לפעמים בצהריים, ולא תמיד זה מפריע לו בלילה.

זה היה פלוס נוסף אצל המשפחתון הפרטי שהיו בו 2 מהילדים עד גיל הגן, שהם ישנו מוקדם יותר צהריים, ולפי הצורך שלהם. לפעמים גם בכלל לא).

לרוב משבע וחצי אפילושיפור
ברור שאני עושה את זהאנונימית בהו"ל
חברים, בריכה, גינה, והכל...
מעניין שגם השנה זה ככ משפיע עליהפרח חדש

הבן שלי במעון גם ויש לו עוד שנה הבאה

בינתיים הוא ממש צריך את השינה הזאת

חלק מהבנים גם בשנה השלישית עדיין היו צריכים את זה

ואחרים באמת היה סיוט כמו שאת מתארת..

אני יודעת שיש מעונות שאפשר לתאם עם המטפלת שחלק מהילדים ישארו ערים, אולי שווה אפילו לשלם על זה תוספת של כסף חודשי. 

נולדה בתחילת ינואראנונימית בהו"ל

פספסה בכמה ימים את העליה לגן...

אתם יכוליפ לבקש ועדת חריגיםכורסא ירוקה.
יש רשויות שמאפשרות עד ה12 בינואר לעלות אם אני לא טועה בתאריך
היא נולדה ב17אנונימית בהו"ל
וואו איזה באסה..כורסא ירוקה.
ממה שאני מכירה כבר אי אפשר בכללאמא לאוצר❤אחרונה
גם לא ילדים שנולדו בראשון או בשני.
ככ מבינה אותך!!אחת כמוני

אצלי נס שהילדון נולד בסוף דצמבר

אחרת עוד שנה שלמה עם שנצ של שעתיים 🫪

מבינה שאצלך לא :/

זה סיוטענבלית

אצלי נולד בינואר, הוא כבר בן 3 וחצי. לא הוא צריך דנצ, כשילדים שנולדו 3 שבועות לפניו לא ישנים שנצ בגן כבר כמעט שנה?

10-11 בלילה זה רגיל אצלו

החלטתי היום פשוט לא להלחםאנונימית בהו"ל

התקלחנו, שמנו פיג'מה

נכנסנו לחדר, אמרתי לה שפה יש חושך ומוצץ למי שרוצה לישון

מי שלא רוצה לישון יכול לבוא לשחק עם עצמו בסלון

כשבעלי נכנס הוא אמר לה שהוא הולך לישון במיטה שלה (אחרי כמעט שעה שהיא איתי בסלון(

היא נבהלה ונכנסה לישון במיטה

לא יודעת מה מצבה

נראה מה יהיה מחר

מהמם! זאת גם הגישה שלנודיאן ד.

במקום  להילחם שיירדמו כבר,

ללמד אותם להיות בשקט ובנחת בסלון

מסיימים מקלחות וא. ערב סביב שבע בערב

אח"כ יש דפים, צבעים ומדבקות ומשחקים בסלון

שישחקו עד שיפרשו לישון

אנחנו כן מעמעמים אורות בסלון,

כדי שיהיה חשוך מעט

בדר"כ נופלים לישון סביב שמונה, שמונה וחצי.

אנחנו בינתיים נחים קצת, לפעמים אני כבר מתארגנת בעצמי לשינה

אבל זה זמן מאוד נינוח ורגוע בבית.

הקטנה שלי בת שנתיים וקצת, ילידת מרץ אז קטנה מהבת שלך בחודשיים

כשהגדול שלי היה בגיל הזה והיה ישן צהריים אז זה יותר השפיע עליו ואז היה הולך לישון בתשע פלוס

לא היה אכפת לי כל עוד הוא רגוע ועסוק בשלו

בול!Seven

הקטנה שלי אותו דבר אני מחשיכה את הבית ועולה לישון היא בסוף נרדמת גם..משעמם לה לבד והכל חשוך חוץ ממנורת לילה

אני לא מתווכחת פשוט עולה לישון בעצמי

פשוט להשכיב בשעה עשרשבעבום

זה מה שאני עשיתי בשנות המעון של שבעת ילדי...

התורן תמיד היה איתי אחרי שאחיו הלכו לעשון

הבעיה שאני נגמרת בעצמי בסביבות שמונהאנונימית בהו"ל
אצלי אבל בגיל ההז הם לא נותנים לי מנוחה9 בום

הם כל רגע יבקשו משהו ירצו ועכשיו יקלו לעצמם כל הצומי

קיצר לא משהו שיש לי כוחות בערב אחרי כל היום

אני כן מגבילה לחדר אבל לא בצורת מאבק

פשוט הוא קורא לי..מגיעה ומביאה לוצערמת ספרים לחדר.. אחר גך כמה סובות.. אחר כך איזה מכונית

מתישהו הוא מתעייף מלשחק עם עצמו ונרדם

לפעמים מוצאת גם רעיון מקורי של ברור שבא לך ליושן עם פיל סגול!! מי לא רוצה ךיושן עם פיל סגול זה הכי מגניב בעולם

ואז שולפת בובה לשתפיל סגול שמלא זמן לא שיחק בה

והופ הילד מבסוט

ומשחק בה עד שנרדם חח

אם אחת ל הוא מנסה לצאת אני מסבירה שעכשיו לילה ובלילה הולכים למיטות ועוברת על הילדים במעון ושואלת איפה חיים איפה חנה ..? גם הם ינשים במיטה שלהם עכשיו איזנ כיף להם.. וכו

קשוח❤️שיפור
אולי לשכב איתה בחדר קצת חשוך ולתת לה לשחק עם משחקים עד שמתעייפת?
שמות לבנותאנונימית בהו"ל

אני ממש לא אוהבת שמות של בנות

וב'ה יש עוד אחת בדרך

וגם זה חייב לעמוד בקריטריונים של בעלי (בגדול הולך לפי הרב שמואל)

אולי יהיו לכם רעיונות?

שמות כמו הודיה, מוריה, תהילה שירה וכו' ממש ממש לא רלוונטים מבחינתי 

ושם אחד

ובעלי לא מרשה לקרוא בשמות של אחיות שלנו (אצלם יש שמות שאני לא אוהבת, אצלנו יש)

מעניין, לא פגשתי אף פעם, שם רגיל או חיבה?שיפור
איך מוצאים אשת טיפול מתאימה?אנונימית בהו"ל

החלטתי שאני רוצה ללכת לטיפול.

ב"ה לא קרה משהו מיוחד ובגדול אני בטוב,

זה יותר בקטע של אקסטרה וקצת פינוק.

דברים שפוגשים אותי בעיקר בעבודה

אנשים מסביבי שמערערים אותי ואת הביטחון שלי

אני גם חושבת הרבה זמן על חיפוש עבודה וככ מפחדת לשמוע לא שאני פשוט דוחה את זה בלי סוף

וזה לא חכם

אני חושבת שאני בעיקר נמנעת מדברים

הפחד מהכישלון הוא חזק מאוד אצלי

הרצון להיות תמיד בסדר

עם כולם

ובא לי לעוף על החיים

לנסות ולהתנסות בדברים חדשים

איך לי כח להתבחבש בילדות וכזה

זה פחות אני

בקיצור לא יודעת בדיוק מה אני מחפשת וגם איך מוצאים מישהי שמתאימה לי?

איך את מוצאת מישהי שמתאימה לךאיזמרגד1

קצת מבררים, עושים שיחת התאמה ואולי גם פגישה ראשונה בלי התחייבות כדי להרגיש אם זה מתאים או לא...

לגבי השיטה- אני אהבתי טיפול בגישת cbt, עזר לי עם דברים ברעיון דומה למה שאת כותבת. כן מדברים על הילדות קצת כדי להבין מאיפה הגיעו אלינו הדברים שאנחנו מאמינים בהם (לדוגמה פחד מכישלון להבין למה אנחנו מרגישים שאם אנחנו טועים אנחנו כבר לא שווים וכו') אבל לא מתבחבשים בזה אלא יותר מתמקדים באמונות והרגשות שלנו היום

אלופהאחת כמוני
בהצלחה רבה 
הרבה הצלחה!Doughnut

לברר לפני ולעשות שיחת טלפון מקדימה לראות אם מתאים לך, לקרוא כל מיני שיטות טיפול ולראות למה את מתחברת.

ספציפית אם את מהמרכז יש לי המלצה למישהי שמקבלת בפתח תקוה שמתאימה בול לצרכים שלך.

אני הלכתיכל היופיאחרונה

למישהי שלמדה אימון אבל היא מהממת ממש, בכיתי לה הרבה

והיא עזרה לי ממש בנקודה שרציתי אבל גם בכל המסביב שהוביל לזה.

קוראים לה דבורה עמרני

המלצות?תודה_לה'

יש לנו 2 ילדים קטנים והשגרה מאוד שוחקת. בעלי עובד בעבודה מאוד קשה וחוזר גמור בכל יום. תכף הוא חוגג יום הולדת וממש מתחשק לו שנעשה טיול בצפון. אולי יש לכן רעיון למסלול יחסית קליל שיתאים לילדים מתחת לגיל 5? חשבתי שאולי ניסע לסוף שבוע, אז אם יש אכסניה שווה באזור או משהו בסגנון- זה יהיה מושלם.

מעדיפה צפון שלא מאוד רחוק מהמרכז

יש מלא מקומות יפיםדיאן ד.

נחל השופט ממש מתאים לילדים קטנים ועגלות, זה אזור יוקנעם

אפשר לנסוע לכיוון עמק המעיינות בית שאן

יש שם מלא נחלים כמו נחל האסי, נחל הקיבוצים, עין שוקק

אני הייתי בגשר קנטרה וזה מהמם אבל כן היתה חתיכת הליכה עד לשם

אם אתם זורמים למקומות בתשלום אז יש את הסחנה (גן השלושה) - קחו בחשבון בעיית צניעות מאוד קשה בתקופה הזו של השנה.

עוד אפשרות למקום בתשלום עם ילדים זה אגמון החולה - לשכור רכב גולף ולהקיף את האגם

זה כבר מאוד צפונה.

שם כבר אפשר ללכת לבנייאס - לא נגיש אם אתם באים עם עגלה.

יש גם את שמורת דן שזה גשרים ושבילים מסודרים וכמעט הכל מוצל אז זה ממש מושלם לילדים קטנים ובתקופה כ"כ חמה.

נזכרתי בעוד המלצהדיאן ד.

בהר מירון יש מסלול מעגלי מושלם למשפחות

קל ועם נוףףף מדהים

פשוט מסובבים את פסגת ההר

נחל השופט ממש מתאיםאמאשוני

אם את רוצה כולל לינה זכרון יעקב יכול להתאים.

אם לא חייב צפון אז גוש עציון מהמם ויש גם טבע וגם אטרקציות לקטנטנים.

תבדקי כפר עציון לדעתי תהנו שם לא פחות מהצפון.

יש באזור נחל אלכסנדר ונחל תנינים מסלולים חמודיםכורסא ירוקה.

מותאמים לילדים, מעגליים.

מאמינה שתוכלו בקלות למצוא אכסניות באזור זכרון חדרה והסביבה.

יש גם חופים באזור שכיף להיות בהם וגם אם תצפינו עוד קצת לחיפה יש הרבה מה לעשות

אפשר לעשות אייר בינבי לדירה ליד היםאוהבת את השבתאחרונה
ואז פשוט להיות בים הרבה.. בבוקר ובערב..

אם זה לשבת אז פחות קשור...

יש בי''ח שעונה על הבקשה שלי?9 בום

1. בקרבה סבירה ליו''ש...אז נגיד לניאדו הכי צפון ובכללי במרכז.. ירושלים מרגיש לי קצת רחוק..

2. תומך בלידה טבעית ולא מכורים למוניטור ללא סיבה..ולא ממהר להתערב. ובכללי צוות נעים ונחמד.יודעת שבכל מקום יש ויש..

3. חדר פרטי הכי מושלם. או גג 2 נשים בחדר. זה תנאי סף מבחינתי..חשוב והכרחי לי שקט..אז לא בא בחשבון מקומות רק עם 3 נשים בחדר.

4. שיש תינוקיה שאפשר לשים לשעה-שעתיים אם אני על תת שינה קיצוני

לידה מתקדמת בעז''ה ובלי מלווה איתי.. עד כה תמיד היתי צמודה לתינוק ואפס הפרדה אבל זה עלה לי במחיר של כמעט חוסר שפיות..

5. שלא יהיה עמוס מדי- שלא אתקע בקבלה מליון שנה ..י ש לי לפעמים לידות 'מתפתחות מהר במפתיע וגם נסיעה מאחורי..

יש כזה דבר???😉

או שהגזמתי?

או מה הכי קרוב לפחות למה שמחפשת

אם אמקד

לידה טבעית

וחדר פרטי או עד 2 נשים+תינוקיה כאופציה

לא עמוס מדי

כןבשורות משמחות

בהדסה עין כרם זה בדיוק ככה

וגם הרישום בקבלה עכשיו הוא צמוד למיון מיילדותי

בעיקרון יש אצלם תכנון לידה ואז מראש את יכולה לבקש את הבקשות האלו

שואב שוטף ריח מסריחאמא לאוצר❤

בהמשך לכל שרשורי השואב שוטף..

יש לנו שואב שוטף דרימי, היה מצויין מאד חודשיים וחצי בערך

ופשוט התחיל להסריח ברמות, קרצפנו את כל החלקים שלו עם אקונומיקה ועדיין כל פעם שמפעילים אותו עושה ריח סירחון בבית של מים יושבים מגעילים כאלה

מישהי מכירה?? יש פיתרון??

כבר חודש לא משתמשת בגלל זה

כן רואה שמישהי למטה רשמה 30 מעלותSeven

אני מכבסת רגיל על 40 עם עוד בגדים

נתתי את הטיפ הזה לאחותי וזה הציל לה תשואב שוטף מהריח שלא עזב

הכי חשוב לשים חומץ אם יש ריח לא נעים ממש לשפוך על הסמרטוט לפני הכביסה זה יינטרל את כל הריח

יש לי את הדרימי שלי מעל שנתיים והסוד זה פשוט השיטות תחזוקה ואז את פשוט נהנת 

אולי יעניין אותך