יצא לי ארוך טיפה אבל אשמח אם תקראו...במיוחד מה שהדגשתי באדום
כותבת מבידוד שיימשך כנראה גם בכיפור וכנראה שכל כיפור יעבור עליי בבית... אז עלו לי כל מיני דברים על כיפור ותשובה:
יש סיפור חזק על שתי נשים, הראשונה עשתה מעשה נפשע ואיום והשנייה עשתה המון חטאים קלים, שהלכו לרב שיורה להן דרך כפרה. השנייה התנשאה על הראשונה באומרה: "עשית מעשה ממש איום, אני לא בטוחה שיש לך כפרה"... עייני חברתה זלגו דמעות. הרב אמר לכל אחת להביא אבנים כמספר וכגודל חטאיהם. האישה הראשונה לקחה אבן גדולה וכבדה וסחבה אותה בקושי ומאמץ רב, דמעות בעיניה, ועוד כמה אבנים קטנות בודדות וסיימה. השנייה לקחה אבן קטנטונת ועוד אבן קטנה ועוד אחת ורק לאחר זמן רב מאוד מאוד גמרה לאסוף. "ועכשיו", אמר הרב, "החזירו את האבנים בדיוק למקום ממנו הם נלקחו".
האישה הראשונה זכרה בדיוק מהיכן לקחה והחזירה בהמון מאמץ אך במהירות את האבן הכבדה ושאר הבודדות וחשה הקלה עצומה, והשנייה... עד היום מנסה לגמור עם זה ולהיזכר מאיפה לקחה כל אבן...
לפעמים אפילו פגיעות קטנות, הערות מעליבות, מילה קטנה לא במקום שנפלטה, שמועה נכונה למחצה על מישהו שמעבירים הלאה, כסף שהלוות מחבר ושכחת, סתם סיננת או התעלמת או סתם נשמעת מתנשא, וזה כמו המון אבנים קטנות (או גדולות..) שממשיכות להיות על גבך וקשות הרבה יותר לתיקון ממעשה "כבד". ויום הכיפורים לא מכפר על בין אדם לחברו...
זה נראה אולי עלוב לבקש סליחה מאחרים ומאלוקים "כי עוד מעט יום הכיפורים" ונראה נטול כוונה אמיתית, ובכללי בתקופה הזו יכולה להיות תחושה של "על מי אני עובד? על עצמי? על אלוקים? שנינו יודעים שהצדיקות שלי זה רק תחפושת. זה לא אני באמת. ואחרי יום הכיפורים... מה, בגלל שכיפורים הוא כ-פורים התחפשתי למישהו שזה לא אני?"... וזה לא נכון! כל השנה אנחנו טובעים בשקר, מתחת מסכים ומסכות ומתרחקים מהאמת שלנו, וביום הכיפורים יש לנו הזדמנות לשוב חזרה להיות כמו מי שאנחנו באמת! כי האמת האמיתית- אמיתית היא שבאמת אנחנו במהותנו טובים ויש בנו "נשמה טהורה שנתת בי" שרוצה טוב! השטן ביום הכיפורים יוצא לחופשה מלהסית אותנו לבחור ברע, מלבחור במה שמנוגד לנו והאמת שלנו, וזה בדיוק הזמן להתנער מהייאוש והשקר והרע שהוא לכלך וכיסה אותנו בו.
זו הזדמנות מצוינת להפטר מכמה שיותר "אבנים", שלא תמיד זוכרים את קיומם. לא תמיד אפילו שמים לב שפגענו, לפעמים פוגעים באחרים בתמימות גמורה ולא בזדון, ולא תמיד שמים לב עד כמה פגענו (במיוחד בפורומים שזה עלול להיות פגיעה ברבים) ועד כמה זה פוגע בנו שאנחנו פוגעים באחרים או לא מוחלים להם, ויום הכיפורים הוא הזדמנות ליישר ולנקות, וזה לא נטול כוונה וחרטה אמיתית. תזכרו שלטעות זו חולשה אנושית, למחול זו מעלה אלוקית... איזה הקלה זה לדעת שסלחו לך או שסלחת. איזה כיף זה להרבות אהבת חינם!!! איזה זכות זו לשוב בתשובה, להמחל ולמחול, להתנער מהעפר והחול, לפתוח במחול ולחולל בעולם טוב, ולהתחיל מהתחלה! נראה שהדבר הכי טוב בלסלוח ולבקש סליחה זה ההרגשה הזו של ההקלה והשחרור מהעבר.
אז... אם פגעתי במישהו בכל דרך שהיא, אם הבכתי או ציערתי, בין בפרטי ובין ברבים פה בפורומים, אני מבקשת סליחה ומחילה, באמת באמת בכנות, ואם כן אפשר ורצוי שיפנה או תפנה אלי בפרטי ויגיד לי. בלי נדר אחזור לראות לפני יוה"כפ. וכמובן שסולחת לכולם
ובעזרת ה' הלוואי ונזכה כולנו לשוב בתשובה שלימה ולתקן את כל אשר עיוותנו ולא להתייאש חס ושלום מזה, כמו שאמר רבי נחמן "אם אתה מאמין שיכולים לקלקל תאמין שיכולים לתקן". אנחנו צריכים להפסיק לברוח מה' ומהשליחות שהוא נתן לנו, מחשבון נפש, מתשובה שכרוכה גם בהודאה שטעינו וחרטה כואבת וחיפוש, ומלרדת מטה ולהרדם ופשוט להתעלם מהסערה סביב. הרי אי אפשר לברוח מה'. "אם אסק שמים שם אתה ואציע שאול הינך". ואולי זה מה שמגילת יונה באה ללמד אותנו. אנחנו חייבים להתעלות על עצמינו, להתעורר ולברוח ממנו- אליו! היישר אליו! לקרוא בשם ה' ולצעוק אליו שיושיענו! לחזור ולשוב אליו ולעצמינו ולשליחותנו בעולם הזה, לסלוח ולבקש סליחה ולא רק מאחרים ומאלוקים אלא גם מעצמינו, ולזכור שיש בנו גם המון טוב ולא רק דברים לתקן אלא גם דברים לחזק וה' הוא לא נגדנו חלילה אלא אוהב אותנו ומחכה לנו בזרועות פתוחות כמו אב המחכה לבנו. יום הכיפורים הוא יום שכרוך בחרטה אמיתית ושברון לב על חטאינו וגם בשמחה עצומה על הזכות לשוב בתשובה ולתקן ולהתכוון להשתפר באמת ולהתקרב אל בוראנו, שהרי יום הכיפורים הוא כ-פורים, יום שמח. כי אנחנו זוכים להתחיל מחדש. וזה לא משנה בכלל שאולי או וודאי שנחטא ונשוב שוב בשנה הבאה. אולי נצליח להיות טובים אפילו קצת יותר גם לעתיד ואולי ניפול חזק אפילו יותר מעכשיו, אבל העיקר הוא שנרצה לבחור בטוב ונהיה טובים יותר עכשיו, הרגע... אפילו בקצת, אפילו רק קבלה אחת.
גמר חתימה טובה לכולנו והלוואי ונזכה לנצל את היום הקדוש ונחתם ונכתב כולנו בספר החיים והמשך שנה טובה ומתוקה!

בעז"ה נעבור את זה
)