אם למשהו יש מילת חיזוק לקראת היום הגדול אשמח
מבקשת חיזוקראשיתך
אם למשהו יש מילת חיזוק לקראת היום הגדול אשמח
עיצומו של יום מכפר..מישהו איתי
הרפו ודעו כי אנכי א-להים..
תודה רבה! שמחת את נפשי!ראשיתך
חיזוקים ששלחו ליהרמוניה
ממתק (וירטואלי) ליום הכיפורים תשפ"ב
השעה 11 בלילה אני יושב בבית חב"ד בבנגקוק, נכנס בחור כבן 40 ומבקש לשוחח איתי, "אני רוצה לשאול אותך שתי שאלות בבקשה, אך לפני כן אספר לך קצת על עצמי, אני רופא בחדר מיון באחד מבתי הרפואה בתל אביב, עובד קשה מאוד ולאחרונה הפכתי להיות אדם עצבני מאוד בגלל חוסר השינה והעבודה הקשה, ביקשתי לקחת חופש כדי להירגע קצת ואישרו לי שבועיים, איך נרגעים בשבועיים? חבר הציע לי "סע לתאילנד תעשה קורס ויפאסנה (מדיטציה של שתיקה עשרה ימים)"
הגעתי היום לבנגקוק, נפגשתי עם הנזיר שהסביר לי על הקורס ואז לקח אותי לראות את האולם שבו עושים את המדיטציה, מיד כשנכנסתי ראיתי בקדמת האולם פסל גדול של בודהה, פניתי לאחור ואמרתי לו שאחזור מחר לסכם סופית את השתתפותי בקורס, יצאתי מהמקדש וחיפשתי את בית חב"ד כדי לשאול רב אם זה בסדר, אמרתי לך שיש לי שתי שאלות אתחיל דווקא מהשניה "תגיד אני נורמלי?" לתמיהתי הבחור מסביר "תבין כבוד הרב אנחנו בבית ממש לא דתיים, לא שומרים כלום, פתאום אני מוצא את עצמי כבר חצי שעה מחפש רב כדי לשאול שאלה הלכתית, מאיפה זה בא לי?
הראיתי לו שבספר התניא כתוב הסיפור שלו, בעל התניא כותב שיהודי אינו יכול להיפרד מאלוקים אלא שבכל עבירה שהוא עושה הוא אומר לעצמו אני בסדר אבל לכל אחד יש את הנקודה שכשיגיע אליה ירגיש שבזה הוא נפרד מאלוקים ועל זה לא יהיה מסוגל לעבור, אצל אחד זה ברית מילה, אצל האחר זה ליל הסדר ואצל השלישי רק כשיגיע לעבודה זרה ממש פתאום יתעורר.
הרופא ממש התרגש לשמוע את זה ואמר לי "בחיים לא חשבתי שיש בי איזשהו קשר לקב"ה אבל מסתבר שעמוק בפנים הוא קיים..."
בחסידות מוסבר איך זה שביום הכיפורים פתאום נמחלים לנו העוונות, איך סתם יום בלוח השנה יכול לכפר על עוונות? אלא שביום יום הקשר שלנו עם הקב"ה הוא באמצעות מצוות שאני מקיים אך ביום הכיפורים מתגלה הקשר הפנימי שקיים בין יהודי לקב"ה, מה שנקרא עצם הנפש של יהודי, אותו ניצוץ פנימי קיים אצל כל אחד מאתנו רק שלפעמים הוא מכוסה בקליפה ורק מצבים קיצוניים מגלים אותו, וביום הכיפורים זה מתגלה אצל כל יהודי.
התפילה שפותחת את צום יום הכיפורים היא תפילת כל נדרי, כולנו מגיעים לבית הכנסת בהתרגשות להתפלל מעומק לבנו אך אם נקשיב למילים של כל נדרי נראה שבסך הכל מדובר בהתרת נדרים ולא מובן למה זו התפילה שנבחרה לפתוח את תפילות היום הקדוש?
אלא, כשיהודי מגיע ביום הכיפורים לבית הכנסת ומתעורר בו הניצוץ הפנימי הוא מיד רוצה להחליט החלטות טובות לכל השנה, אך מיד היצר קופץ ואומר לו "הי תיזהר שלא תיקח על עצמיך דברים שלא תעמוד בהם ותעבור על נדריך" כאן מכינים לו מיד את התשובה "אל תדאג מיד בכניסת הצום אנחנו מבטלים את הנדרים ועכשיו אתה יכול להיות רגוע ולקבל החלטות טובות גם אם זה יהיה בלי נדר בטוח שכוחו של היום הגדול יסייע בידיך לעמוד בהחלטות הטובות.
אני מאחל לכל אחד ואחת מאתנו שנשכיל להחליט ביום המיוחד הזה לפחות החלטה על עוד מצווה אחת שנוסיף בשנה הקרובה ובזכות ההחלטות הטובות של כולנו נזכה להיחתם לחיים טובים כל אחד בענייניו הפרטיים וכולנו יחד כעם לגאולה אמתית ושלימה.
גמר חתימה טובה וצום קל ומועיל
הרב נחמיה וילהלם
בית חב"ד בנגקוק תאילנד
...הרמוניה
*בוקר טוב... חיזוק יומי... ט' תשרי*
*יום הכיפורים - הוידוי המשלים*
עומדים אנו לפני היום הגדול בשנה, יום הכיפורים. ביום הזה אנו אומרים את הוידוי הגדול, אשמנו, בגדנו, גזלנו, דיברנו דופי, וכו...
ביום הזה אנו מזכירים את הדברים הפחות טובים שעשינו, את אלו שאנו צריכים לתקן.
הרב בנימין הולצמן נתן לנו נקודות של אור, וכתב את ה"וידוי המשלים" - וידוי שבו נראה את הדברים הטובים שעשינו השנה, כדי שנתחזק נפשית, כדי שתהיה בנו תקווה, שבעזרת ה' בורא עולם יחתום אותנו לשנה טובה ומוצלחת.
וכך כתב הרב בנימין הולצמן:
"אהבנו, בכינו, גמלנו, דיברנו יופי, האמנו והשתדלנו, זכרנו, חיבקנו, טעמנו ספר, יצרנו, כמהנו, לחמנו עבור הצדק, מיצינו את הטוב, ניסינו, סרנו לראות, עשינו את אשר ציוויתנו, פרשנו, צדקנו לפעמים, קראנו בשמך,
רצינו, שמחנו, תמכנו".
כל אדם יכול לכתוב לעצמו את ה"וידוי המשלים" שלו, לראות את הדברים הטובים שעשה, ליקר אותם בעיניו, ובכך להעצים את הנפש שלו לקראת היום הגדול.
כתב הרב קוק בספרו עין אי"ה: "כשם שיש תועלת גדולה לתיקון הנפש בוידוי העוונות… כך גם כן בוידוי המצוות, למען ישמח בהם בלבבו, ויחזק אורחות חייו בדרך ה'".
לעיתים אנו יוצרים את הסביבה שלנו על ידי המעשים שלנו, מזלזלים בעצמנו, בהישגים שלנו, במעשים שלנו ויוצרים סביבה שחושבת עלינו בדיוק כפי שאנו פירסמנו את עצמנו.
ככל שנייקר את עצמנו, את המקום שלנו, את המעשים הטובים שלנו, לא מתוך גאווה אלא מתוך הערכה עצמית, כך יעריכו גם אותנו, ככל שנסגל לנו מודעות עצמית גבוהה, כך תמיד נוכל להתקדם ולהצליח יותר.
לעיתים אנו פועלים הפוך מייאשים את עצמנו, מלקים את עצמנו ומורידים אותנו למטה בלי חבל הצלה.
גם אם הנך אדם פשוט ביותר, אתה שווה הון, לא עושרך, עבודתך, השכלתך הם אלו שיעשו אותך לטוב יותר, אהוב יותר ומצליח יותר, דווקא אם תיצור לעצמך שם טוב, שמחה וראייה טובה על עצמך וסביבתך תוכל להגיע למקומות טובים יותר, ממך ילמדו ויעשו, תזכה לילדים הרוצים לחקות אותך, לסביבה המחפשת להיות סביבך, לאבא שבשמים שרוצה להעניק דווקא לך...
תייקר את מי ומה שאתה, יש בך ולך המון דברים טובים, רק תוציא אותם החוצה, תבליט אותם, וממך יראו וילמדו...
אתה יכול להיות עמוד הפירסום הכי מאיר, תפרסם את עצמך באמצעות מעשיך הטובים, תכונותיך המיוחדות, תאיר את עצמך ותתן אור גם לאחרים להאיר לפחות... כמוך...
ביום הזה תאיר את עצמך, את מעשיך הטובים, תכתוב לך ה"וידוי המשלים", את הסנגורים שיעדו עליך רק טוב, בדרך לחתימה טובה... ("חיזוק יומי" - רונן קרתא)
*יום טוב, גמר חתימה ✍️ טובה ובשורות טובות*
*לגאולת והצלחת עם ישראל ברחמים. אמן!*
*זמני כניסת ויציאת יום הכיפורים:*
ירושלים - 19.21-18.09
תל אביב - 19.22-18.24
חיפה - 19.22-18.16
באר שבע - 19.22-18.16
צפת - 19.22-18.17
אילת - 19.22-18.18
תודה רבה יקירתי!!! שימחת מאוד!!!ראשיתך
איזה כיףף❤הרמוניה
--- ---רב שמואל
רופא, בחדר מיון? "המליצו לו ללכת לקורס בתאילנד (של שתיקה, לדברי הטוען), והוא הלך". והוא בעצם לא היה רופא המוטל בשאלה, הוא היה "רופא באחד מבתי הרפואה בתל אביב". אני מודה, שעד היום לא שמעתי אפילו על בית רפואה אחד בתל אביב. והרופא היה צריך "ייעוץ", באופן פתאומי - השאלה החשובה ביותר שלו, הייתה לשאול את הרב "שאלה פסיכולוגית", שתוכנה הוא, לדברי הכותב "איך קורה שרופא שנסע לתאילנד מחליט לשאול רב שאלה הלכתית בענייני עבודה זרה או בענייני הבלי דרכי האמורי"
נ.ב. החידוש שכתוב בסוף, בעניין ביאור של "כל נדרי", הוא כמובן חידוש שלי - הרי כל הרבנים האלה רובם ככולם גנבים בכל מה שקשור לחידושי תורה שנתחדשו על ידי אנשים שאינם אהובים להם - חידושי תורה, הסברים, שיטות התנהגות, זהירות, חכמה, זריזות, וכולי. אחר כך הם זורקים את מי שאמר את החידוש, ומשאירים אותו רק כדי לצפות להכניע אותו תחתיהם "כי להם יש את החוכמה האמיתית".
הרי החב"דניק ההוא, שבגללו המציאו את הסיפור שהבאת פה. החב"דניק ההוא אפילו לא חשב לרגע שהוא צריך להתייחס אליי בצורה אנושית. הוא לא חשב לרגע, שיש חשיבות למילים שאני אומר "פיקוח נפש". הוא העדיף שכל העולם יסתובב סביב השנאה סביבי - שנוצרה בדיוק בגלל אנשים כמוהו - והעיקר מבחינתו, שאני - אדם ישר ןהגון - שהוא מעוניין לזרוק לפח, או לכל הרוחות, או ווטאבר לפי המצאות גיהנום שהם יודעים להגדיר בכל מיני דרכים - העיקר מבחינתו שאני אהיה מורחק מיחס, מהוגנות, מכל זכות שהיא - העיקר אחר כך הוא הולך ומפרסם ברבים את ה"נס" הגדול, שיש פה בחור, שלדעתו של החב"דניק - הבחור הזה "קצת חוזר בתשובה", ויש לו "ניסים" שהוא יספר עליהם רק בכפוף לדעתו של החב"דניק הגאוותן, כדי שחס וחלילה לא יהיה כבוד לבן אדם שאולי אינו תומך מספיק בחב"ד או בחרדים, או ווטאבר. וגם שהוא - והם - יבינו את הטעות - הם לא יחזרו בהם - אלא יסובבו את כולם להסביר, שבעצם עכשיו צריך רק לנהוג "משנה זהירות", כדי שהדברים הרעים שהחב"דניק וחבריו החרדים עושים,שלא יזיקו לאף ציפורן של חב"דניק או חרדי, חס וחלילה. ולכן צריך, בעצם, לדעתו, לחזק את השנאה, לספר סיפורים הזויים שלא היו ולא נבראו,לספר סיפורים שכן היו - בצורה מעוותת לחלוטין, ולהרוס את העולם כולו בשם מה שהוא מחשיב ל"אהבת האלוהים" שהוא קנה אותה בכסף רב של גאווה אינסופית, שמי האיש הטיפש והבזוי שחושב שיש לו זכות להביע דעה בנושא. "בעל המאה הוא בעל הדעה".
אחר כך האנשים האלה יגידו לך:רב שמואל
"וואי, איך ההוא בגד בך, והוא עוד מאשים איזה חב"דניק תמים? במילים כאלה חריפות? איזה בן אדם, וואי וואי. תאמיני לי, כמה מסכן מי שאין לו מידות טובות. כמה מסכן מי שלא למד תורה. כמה מסכן וכו'. כמה מסכן וכו'. כמה מסכן וכו'. רק רחמנות, טקס קצר של רחמנות, ומייד אחר כך לזרוק אותו - ואותך - הלאה. אנחנו ממהרים! אנחנו עסוקים! עסוקים בלעשות הרבה מצוות. בלמלא את העולם כולו בתורה וקדושה, וטוב אמיתי ו"ממתקים לשבת", כמו שמופיע בכותרת של מה שהבאת
--- ---רב שמואל
ח וְאַתָּה בֶן-אָדָם, שְׁמַע אֵת אֲשֶׁר-אֲנִי מְדַבֵּר אֵלֶיךָ--אַל-תְּהִי-מֶרִי, כְּבֵית הַמֶּרִי: פְּצֵה פִיךָ--וֶאֱכֹל, אֵת אֲשֶׁר-אֲנִי נֹתֵן אֵלֶיךָ. ט וָאֶרְאֶה, וְהִנֵּה-יָד שְׁלוּחָה אֵלָי; וְהִנֵּה-בוֹ, מְגִלַּת-סֵפֶר. י וַיִּפְרֹשׂ אוֹתָהּ לְפָנַי, וְהִיא כְתוּבָה פָּנִים וְאָחוֹר; וְכָתוּב אֵלֶיהָ, קִנִים וָהֶגֶה וָהִי. {ס}
--- ---רב שמואל
ד וַיֹּאמֶר, אֵלָי: בֶּן-אָדָם, לֶךְ-בֹּא אֶל-בֵּית יִשְׂרָאֵל, וְדִבַּרְתָּ בִדְבָרַי, אֲלֵיהֶם. ה כִּי לֹא אֶל-עַם עִמְקֵי שָׂפָה, וְכִבְדֵי לָשׁוֹן--אַתָּה שָׁלוּחַ: אֶל-בֵּית, יִשְׂרָאֵל. ו לֹא אֶל-עַמִּים רַבִּים, עִמְקֵי שָׂפָה וְכִבְדֵי לָשׁוֹן, אֲשֶׁר לֹא-תִשְׁמַע, דִּבְרֵיהֶם; אִם-לֹא אֲלֵיהֶם שְׁלַחְתִּיךָ, הֵמָּה יִשְׁמְעוּ אֵלֶיךָ. ז וּבֵית יִשְׂרָאֵל, לֹא יֹאבוּ לִשְׁמֹעַ אֵלֶיךָ--כִּי-אֵינָם אֹבִים, לִשְׁמֹעַ אֵלָי: כִּי כָּל-בֵּית יִשְׂרָאֵל, חִזְקֵי-מֵצַח וּקְשֵׁי-לֵב הֵמָּה. ח הִנֵּה נָתַתִּי אֶת-פָּנֶיךָ חֲזָקִים, לְעֻמַּת פְּנֵיהֶם; וְאֶת-מִצְחֲךָ חָזָק, לְעֻמַּת מִצְחָם. ט כְּשָׁמִיר חָזָק מִצֹּר, נָתַתִּי מִצְחֶךָ: לֹא-תִירָא אוֹתָם וְלֹא-תֵחַת מִפְּנֵיהֶם, כִּי בֵּית מְרִי הֵמָּה. {פ}
--- ---רב שמואל
--- ---רב שמואל
גם אני לא מרגיש את אור ה' עליאריק מהדרום
אני אפילו לא יודע מה זה אומר.
חחחראשיתך
אתה יודע קצת. עשית קידוש לבנה הלילה. "החמה והלבנה מאיריםחסדי הים
קצת באיחור.. אבל אם את מעוניינת להשקיעשמינייייייסט
אז יש עצה נפלא להרגיש את אור ה' כל הזמן.
הרי למה בעצם איננו מרגישים את אור ה'? הרי אנחנו יודעים בשכלנו שה' נמצא כל הזמן ובכל מקום! כיון שצריך תיווך בין המוח ללב והתיווך הזה נעשה על ידי הפה (כמובא בתורה ל"ד בליקוטי מוהר"ן) אם כן מי שמוכן להשקיע- שישתדל לדבר כמה שיותר דיבורי אמונה- בינו לבין עצמו (התבודדות, נכלל גם בשיחה בינו לבין קונו שהרי האמונה הגדולה ביותר מתבטאת בפנייה שלנו אל ה' בשפתנו הספונטנית), עם חבר (נקודת החבר) ובלימוד ספרי אמונה (נקודת הצדיק, מומלץ ללמוד את ערך "צדיק" בליקוטי עצות ובאוצר היראה) להימנע מכל דיבור שיש בו אפילו שמץ של אפיקורס וד"ל. ב
הצלחה! שנה טובה ומתוקה!
תודה רבה!!!ראשיתך
אמנם כבר עבר כיפור אבל איזה שרשור מהמם! גזור ושמורהיא יושבה בחלון
תפילהשושיאדיתאחרונה
❤
מה דעתכם?אני:)))))
תשמרו בבקשה על שיח מכבד.
יש אמלק?פשוט אני..
נפשית אין לי כח למעודדי השתמטות וסרבנותארץ השוקולד
מכל צד פוליטי (בין אם מדובר באחים לנשק או רבנים חרדים),
רק אנשים שמעריכים את חיינו פה יותר מכך שערכיהם ישלטו הם שותפים אפשריים לדעתי.
חושבתנחלת
שיש כאן דו שיח בין חרשים. מכיוון שהתשתית, היסוד, כל כך שונה מהותית,
שאי אפשר לבנות עליו דיון, מבלי לדבר על הדבר החשוב ביותר:
מה פירוש להיות יהודי
מה זו אמונה (במקום התשובה: יש דבר חשוב יותר, אמונה,
הייתי אולי משנה ל: יש דבר יותר חשוב מהחיים; א י ך לחיות אותם
נכון כפי שעם ישראל צריך להחיות ו ה ת ח י י ב לחיות.)
יש כאן ניגודים חריפים מאוד בין המראיינים
החילונים מאוד (אולי זה דבר טכני, אבל לפחות להניח כיפה
כדי לכבד את הרב והמקום; האם, להבדיל אלפי הבדלות,
בכנסיה, אם היו מבקשים לעשות משהו שמנוגד לאיך
שנכנסים לכנסיה - לא היו עושים זאת?)
לבין רב שמטיח את הדברים חד וחלק.
מבינה למה הם הלכו לרב, אבל למשל אם
היו משוחחים עם הרב נויגרשל או כל אדם
עם סבלנות רבה ויכולת להביא את הדברים
כך שיסברו את האוזן לאדם הרחוק כל כך
מהיהדות - זה היה עדיף.
זה לא בדיוק נכון, כך הבנתי ושמעתי,
שהיחידות ה"נפרדות" - באמת נפרדות כל כך.
כדי לתת ליהודי שלא היה חשוף כלל לעולם
החילוני, את צרכיו בצבא, צריך להיות כך
שהממונה יבין ויסכים ל ע ו מ ק, עם דרך
החיים שלו. עם הזהירות שלו. על הנשמה שלו.
הם, לענ"ד, לא הלכו לרב הנכון. אי אפשר לבוא
עם אפס ידיעה והבנה להשקפה היהודית הצרופה
לרב שחכם ככל שיהיה, ל א אמון להסביר
עם יהודים רחוקים כל כך.
אין ספק, שהם יצאו מתוסכלים, מאוכזבים
ואנטי, יותר מאשר היו קודם לכן.
עוד משהונחלת
הם מביאים את השביעי באוקטובר, כמו שיהודים חילונים רואים זאת;
היתה "פשלה" של הצבא, המחבלים המפלצתיים ניצלו זאת ועשו
ככל העולה על ליבם, כישמעאלים ועמלקים "גלות ישמעאל"
הרב נויגרשל. מומלץ.)
וזו כבר מקור לדו שיח של חרשים. כי אנחנו, כדתיים,
יודעים ומבינים שיד השם היתה כאן.
אז אם מלכתחילה מביאים את הנקודה החשובה כל כך
הזו, אולי קל יותר להבין את לעומק את ההתנגדות.
יש למשל דיעה שאומרת שעצם קיום המדינה הוא נס.
מדינה קטנטונת המקופת ברבבות שונאים שכל שאיפתם
היא להשמיד אותם - ועדיין עומדת על תילה?!!
(ברור שזה לא רק הצבא שהצליח ומצליח לשמור על קויומה).
ובשביל נס צריך...זכויות. המון זכויות.
אם כך, הוקמה כאן מדינה המושתתת על... נס,
אבל לא מכירה בנס הזה, עובדה, כמה הרבה
יהודים שאינם שומרי מצוות, חיים בה ואפילו
מתנגדים לכל המושג נס ולכל מה שכרוך בכך?
אז מבקשים מיהודים שכן שומרי מצוות ושאינם חשופים
ולא רוצים להיות חשופים לעולם החילוני וכל מה שכרוך
בו, להתגייס לצבא שכולו מושתת על טבע? על כוחי ועוצם
ידי עשו לי את החיל הזה?
גם כך נלחמים בציפורניים לשמור איכשהו
על טוהר יהודי בתוך כל הכאוס הזה והטומאה
הזו..... אז עוד להיזרק למקום של כל היצרים
הרעים? זה מאוד מורכב ולא פשוט.
הם לא יכולים ל הבין מה פירוש שיש
דבר שיותר חשוב מהמוות. בקושי אני
מבינה את זה. למרות שרואים זאת
בכל ההיסטוריה היהודית; שיהודים
העדיפו להקריב את נפשם ולא להיטמא.
אני די מרחמת על שני היהודים
האלה עם הרב, הם לא אשמים;הם לחלוטין
לא הבינו אותו ואת השקפת עולמו.
זה כמו להפגיש X עם Y. לא הולך. פשוט, לא שייך.
זה משהו משהו.. מה שנקרא..בנות רבות עלי
לגבי היחידות הנפרדותברגוע
את צודקת לגבי העבר, אבל היום יש את חטיבת חשמונאים שהיא חרדית למהדרין.
את לא צריכה להאמין לי, פשוט תראי עדויות של חיילים משם.
תודה. הלוואי.נחלת
לא יודע. אין לי כוח לראות. אבל את צודקתבנות רבות עלי
למה לדעתך צריך לכבד אנשים רעים כאלה שפגעו בכוונהזיויקאחרונה
כולם צדיקים פה?צאט
הטלויזיה דלקה ברקע. ראיתי בערך חצי מהגמרפ.א.
מזה הכוכב הבא?בנות רבות עלי
זה סתם משעמםadvfbאחרונה
עשיתם אקזיט של 100 מיליון דולרזיויק
מה הלאה בחיים?
תנסו להרוויח יותר?
תשבו במנוחה על התורה ועל העבודה?
תשקיעו במשהו טוב לעם ישראל?
אמתין עד סוף התוארבין הבור למים
בעו"ס, היינו לימוד תורה.
עד אז אגבש דעה עם בעלי, בטח נשקיע בלחיות היטב בכדי למות היטב
חשוב לא להתרגש
למה לך תואר?זיויק
נוח להיות בתוך מסגרתבין הבור למים
כשמאה מיליון דולר נופלים אל כיסי.
בנוסף לא מצאתי עדיין מי שילמד אותי את הדברים מפיו, ועליי ללמוד לפני שאצא לשדה.
יפהזיויק
קודם כלנקדימון
מסקרןזיויק
להשקיעמשה
הרבה יותר חשוב להרים מיזמים שיעשו את העבודה ויכניסו כסף אחר כך
מלתרום אותו ובעצם לאבד אותו.
בכללי אני מעדיף לתת דגים ולא חכות.
חכה מועילה בטווח הרחוק לאדם עצמו יותר מדגנפש חיה.
לא?
ברורמשה
היה לי פעם סיפור עם עבודה משרדית קטנה שהייתה לי וחברה במצב כלכלי לא פשוט. בקיצור נתתי לה את זה נטו כצדקה וגם שילמתי קצת קדימה על עוד חודש כדי לעזור עם חוב ספציפי.
מפה לשם.
בחודש הראשון היה מעצבן והיא עשתה את זה לא כל כך טוב. בחודש השני עשתה את זה טוב. בחודש השלישי עשתה מעולה ממש.
החוב נגמר מזמן. היא עבדה שם עוד שנה והייתי מרוצה מהעבודה שלה. התבאסתי ושמחתי כשהיא עזבה.
התכוונת: לתת חכות ולא דגיםזיויק
נכון. טעות.משהאחרונה
עזרה!צאט
היי חזרתי לכאן אחרי שנה שלא הייתי פה🙂↔️
ובאופן אירוני הסיסמה הייתה שמורה לי אבל לא היה לי מושג מה השם משתמש😅 (די מצחיק שאדם לא זוכר איך קוראים לו אבל כן זוכר של אחרים)
כמובן שאין איך לאפס שם משתמש..
קיצור יש למישהו רעיון איך למצוא?
או שאולי אני פשוט יתחיל מחדש ותכירו את אני של עכשיו🙂
עדיף לפתוח דף חדש…פ.א.אחרונה
גם הפורום כיום אינו מה שהיה לפני שנה,
די דעך.
הרבה ניקים ותיקים התחלפו בניקים אחרים. כנראה הרוב לא יזהו את הניק הותיק, גם אם היית יודע אותו.
אםרועישםטוב
אם מישהו מטייל ומוצא פסל מלפני 3000 שנה, האם הוא צריך לנתץ אותו או למסור אותו לרשות העתיקות?
לתת השתחוויה קטנהצדיק יסוד עלום
ברור שבכך יש איסור חמורארץ השוקולד
הערתי ברצינות אם הציניות פוספסה כדי שלא תצא תקלה
🤭טיפות של אוראחרונה
'באתי עדיך - האם הכרתני? הנני היהודי, ריב לנו לעולמים...'
לא זוכר. אבל לזכרוני גם אםקעלעברימבאר
חוץ מזה מי אמר שמותר לנפץ ע"ז שאינה שלך, ואולי לפי דינא דמלכותא כל ממצא שייך למדינה. וגם מי אמר שהוא ע"ז? והאם הולכים בזה לפי חזקה או לפי סימנים או לפי מה שאומר הארכאולוג?
ברור שמותר לנפץ עבודה זרה שהיא לא שלךאדם פרו+
"כי את מזבחותם תתצון, ואת מצבותם תשברון
ואת אשריהם תכרותון."
יהודי כלל לא רשאי להחזיק בפסלים
מבחינה ממונית הפסל לא שווה כלום
ונחשוב כאפר, כי צריך לשרוף אותו.
אתה מערבב שני נושאיםשלג דאשתקד
מותר להחזיק דברים שלא שווים כלום.
ולא בטוח שאיסורי הנאה אכן לא שווים כלום.
ובכל זאת אסור להחזיק פסל
שאלה מעניינתנקדימון
תציץ בפניני הלכה לגבי דין של ביטול עבודה זרה, ובחלוקה שבין בעלות יהודית לבעלות של גוי.
כאן הלכה ה - ביטול עבודה זרה של גוי | פרק י - איסור הנאה | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א וכאן הלכה ו - עבודה זרה של ישראל אינה בטלה לעולם | פרק י - איסור הנאה | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א
על פניו נראה שלא בטל מזה דין עבודה זרה, אם כי זה יהיה גם תלוי בשאלה האם הפסל נמצא באזור שהיה יהודי או לא. עכשיו באמת תהיה השאלה האם בכלל זה משהו שבידך לאבד או שאתה צריך לתת את זה למדינה. זו שאלה מעניינת מאוד.
צריך שאלת רב על כזה דבר. לא לנחש בעצמנו.
לא כדאי ללמוד הלכה מפורומיםטיפות של אור
אם זו שאלה רק לעיון - יש על זה מאמר בתחומין לו. המסקנה שלו לא לנתץ, כי עבודה זרה שאף אחד לא עובד היום בטלה מאליה. וגם אם יש חשש שהפסל היה של ישראל, זה ספק ספיקא - כי אולי הישראל לא השתמש בו לפולחן. ראה גם כאן:
הלכה ח - תיירות | פרק יב - בתי פולחן וסמלים | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א
אולי הישראל לא השתמש לפולחן?!נקדימון
זו אמירה מאוד מוזרה.
לאיזה עוד שימוש ישראלים החזיקו פסלי עבודה זרה? בזמן שעבודה זרה שולטת בכיפה, קשה לומר שהיו מי שהחזיקו דבר כזה רק לנוי.
השאלה אם אתה קובע לפי חזקה או סברה.קעלעברימבאר
אם חזקת רוב פסלים שהם לנוי. אז בשביל להוציא מחזקה יש כללים הלכתיים ביורה דעה
הוא כותב שהחוקרים אומריםטיפות של אור
שרוב הפסלונים של הישראלים לא שימשו לפולחן אלא למסחר או דברים אחרים
(יש על זה הרחבה במאמר אחר בתחומין יג. בלי קשר למאמר - אני שמעתי מארכיאולוגית שמתישהו הארכיאולוגים הגיעו למסקנה שהיו פסלונים שפשוט שימשו למשחק ילדים)
השאלה אם בהלכה הולכים לפיקעלעברימבאר
אם יש 9 חנויות כשרות ואחת טרפה ונמצא בשר ביניהם, ושרלוק הולמס אומר שיש ממצאים מיקרוסקופים שזה טרפה, מה הדין?
למשל בתכלת, למרות הממצאים המחקריים, רוב הפוסקים לא פסקו שזה התכלת
את השאלות אנחנו יודעיםנקדימון
אולי בבית שנינקדימון
אבל מעניין, אחפש לקרוא בתחומין
בכל זאת מצינו פסלים לנוי בבית ראשון, למשלקעלעברימבאר
התרפים שמיכל שמה במיטה של דוד.
או האריות בכסא שלמה.
גם בארכאולוגיה יש כזה דבר פסלים שהם בבירור לנוי. אני לא יודע לגבי הארץ, אבל בבבל היו הרבה כאלה בארמונות
הדיבור שם (של החוקרים) הוא גם על בית ראשוןטיפות של אור
(ואם התכוונת למה שהארכיאולוגית סיפרה לי בנוגע לצלמיות משחק - דומני שהיא התכוונה אפילו לא רק אצל יהודים, אלא בכלל)
וכן, המעשה הנכון הוא לפתוח הפניות 👍
נדמה לי שיש סיפור כזה בגמראשלג דאשתקד
יום המחרת שלכם - ראש חודש שבטזיויק
תרגישו התחדשות? או שגרה משעממת?
מה עושה את ההבדל?
אה.. וחודש טוב! 😊
בא לי לקנות ראש דשאהרמוניה
אולי היום בניגוד לילדות אני אצליח לטפל בו ויגדל לו קצת שיער
נעשה לו קוקיות, שיהיה בת
איך אומרים ראש דשא או ראשת?😉
ראשת? נשמע המצאהזיויק
סתם אני אומרת בגלל כל הדיוניםהרמוניה
"ראש אולפנה או ראשת אולפנה?"
"ראש עיר או ראשת עיר?"
כן ראשת זה חארטה..
אפשר לומר ראשת. מלשון ראשה. כמו אבן הראשהקעלעברימבאר
לא שמעתי על זההרמוניה
נראלי המצאה של שמאלנים ממשזיויק
ראש מדשאהקעלעברימבאר
אניoo
מחבבת שגרה
היא לא חייבת להיות משעממת
בשבט יש יומולדת לעץ שלנו בגינה
שגדל בספונטניות מתוך דשא סינתטי
לא שזכרתי את זה
אבל האייפון בחר להציג תמונה שלו הראשונה להיום
מרגשזיויקאחרונה
מה הלוז שלכם במוצאי שבתות של חורף?זיויק
זה ברכהפצל🤫
יש הזדמנות לעשות סעודה רביעית, להוסיף אלפא ביתא פסוקי ברכה ופיוטים וכו'. הלוואי שאזכה לחצי ממה שאני מדבר בחצי מהפעמים. אבל לפחות יש משמעותית יותר זמן ויותר נחת לזה מאשר בקיץ. (וגם בקיץ זה ברכה כי יש הזדמנות יותר בנחת משמעותית בשישי להשלים שמו"ת ושיר השירים וכו' וכולי האי הלוואי
)
יפה ממשזיויק
תודה רבהנחלת
שהעברת נושא. זה מאוד חכם. יישר כוח!
חודש טוב!
מה?זיויק
השאלה שלךנחלת
לגבי מה עושים במוצ"ש ארוך. זה היה כמו מים קרים על נפש עייפה אחרי הדיונים של חרדים -דת"ל.