אם למשהו יש מילת חיזוק לקראת היום הגדול אשמח
מבקשת חיזוקראשיתך
אם למשהו יש מילת חיזוק לקראת היום הגדול אשמח
עיצומו של יום מכפר..מישהו איתי
הרפו ודעו כי אנכי א-להים..
תודה רבה! שמחת את נפשי!ראשיתך
חיזוקים ששלחו ליהרמוניה
ממתק (וירטואלי) ליום הכיפורים תשפ"ב
השעה 11 בלילה אני יושב בבית חב"ד בבנגקוק, נכנס בחור כבן 40 ומבקש לשוחח איתי, "אני רוצה לשאול אותך שתי שאלות בבקשה, אך לפני כן אספר לך קצת על עצמי, אני רופא בחדר מיון באחד מבתי הרפואה בתל אביב, עובד קשה מאוד ולאחרונה הפכתי להיות אדם עצבני מאוד בגלל חוסר השינה והעבודה הקשה, ביקשתי לקחת חופש כדי להירגע קצת ואישרו לי שבועיים, איך נרגעים בשבועיים? חבר הציע לי "סע לתאילנד תעשה קורס ויפאסנה (מדיטציה של שתיקה עשרה ימים)"
הגעתי היום לבנגקוק, נפגשתי עם הנזיר שהסביר לי על הקורס ואז לקח אותי לראות את האולם שבו עושים את המדיטציה, מיד כשנכנסתי ראיתי בקדמת האולם פסל גדול של בודהה, פניתי לאחור ואמרתי לו שאחזור מחר לסכם סופית את השתתפותי בקורס, יצאתי מהמקדש וחיפשתי את בית חב"ד כדי לשאול רב אם זה בסדר, אמרתי לך שיש לי שתי שאלות אתחיל דווקא מהשניה "תגיד אני נורמלי?" לתמיהתי הבחור מסביר "תבין כבוד הרב אנחנו בבית ממש לא דתיים, לא שומרים כלום, פתאום אני מוצא את עצמי כבר חצי שעה מחפש רב כדי לשאול שאלה הלכתית, מאיפה זה בא לי?
הראיתי לו שבספר התניא כתוב הסיפור שלו, בעל התניא כותב שיהודי אינו יכול להיפרד מאלוקים אלא שבכל עבירה שהוא עושה הוא אומר לעצמו אני בסדר אבל לכל אחד יש את הנקודה שכשיגיע אליה ירגיש שבזה הוא נפרד מאלוקים ועל זה לא יהיה מסוגל לעבור, אצל אחד זה ברית מילה, אצל האחר זה ליל הסדר ואצל השלישי רק כשיגיע לעבודה זרה ממש פתאום יתעורר.
הרופא ממש התרגש לשמוע את זה ואמר לי "בחיים לא חשבתי שיש בי איזשהו קשר לקב"ה אבל מסתבר שעמוק בפנים הוא קיים..."
בחסידות מוסבר איך זה שביום הכיפורים פתאום נמחלים לנו העוונות, איך סתם יום בלוח השנה יכול לכפר על עוונות? אלא שביום יום הקשר שלנו עם הקב"ה הוא באמצעות מצוות שאני מקיים אך ביום הכיפורים מתגלה הקשר הפנימי שקיים בין יהודי לקב"ה, מה שנקרא עצם הנפש של יהודי, אותו ניצוץ פנימי קיים אצל כל אחד מאתנו רק שלפעמים הוא מכוסה בקליפה ורק מצבים קיצוניים מגלים אותו, וביום הכיפורים זה מתגלה אצל כל יהודי.
התפילה שפותחת את צום יום הכיפורים היא תפילת כל נדרי, כולנו מגיעים לבית הכנסת בהתרגשות להתפלל מעומק לבנו אך אם נקשיב למילים של כל נדרי נראה שבסך הכל מדובר בהתרת נדרים ולא מובן למה זו התפילה שנבחרה לפתוח את תפילות היום הקדוש?
אלא, כשיהודי מגיע ביום הכיפורים לבית הכנסת ומתעורר בו הניצוץ הפנימי הוא מיד רוצה להחליט החלטות טובות לכל השנה, אך מיד היצר קופץ ואומר לו "הי תיזהר שלא תיקח על עצמיך דברים שלא תעמוד בהם ותעבור על נדריך" כאן מכינים לו מיד את התשובה "אל תדאג מיד בכניסת הצום אנחנו מבטלים את הנדרים ועכשיו אתה יכול להיות רגוע ולקבל החלטות טובות גם אם זה יהיה בלי נדר בטוח שכוחו של היום הגדול יסייע בידיך לעמוד בהחלטות הטובות.
אני מאחל לכל אחד ואחת מאתנו שנשכיל להחליט ביום המיוחד הזה לפחות החלטה על עוד מצווה אחת שנוסיף בשנה הקרובה ובזכות ההחלטות הטובות של כולנו נזכה להיחתם לחיים טובים כל אחד בענייניו הפרטיים וכולנו יחד כעם לגאולה אמתית ושלימה.
גמר חתימה טובה וצום קל ומועיל
הרב נחמיה וילהלם
בית חב"ד בנגקוק תאילנד
...הרמוניה
*בוקר טוב... חיזוק יומי... ט' תשרי*
*יום הכיפורים - הוידוי המשלים*
עומדים אנו לפני היום הגדול בשנה, יום הכיפורים. ביום הזה אנו אומרים את הוידוי הגדול, אשמנו, בגדנו, גזלנו, דיברנו דופי, וכו...
ביום הזה אנו מזכירים את הדברים הפחות טובים שעשינו, את אלו שאנו צריכים לתקן.
הרב בנימין הולצמן נתן לנו נקודות של אור, וכתב את ה"וידוי המשלים" - וידוי שבו נראה את הדברים הטובים שעשינו השנה, כדי שנתחזק נפשית, כדי שתהיה בנו תקווה, שבעזרת ה' בורא עולם יחתום אותנו לשנה טובה ומוצלחת.
וכך כתב הרב בנימין הולצמן:
"אהבנו, בכינו, גמלנו, דיברנו יופי, האמנו והשתדלנו, זכרנו, חיבקנו, טעמנו ספר, יצרנו, כמהנו, לחמנו עבור הצדק, מיצינו את הטוב, ניסינו, סרנו לראות, עשינו את אשר ציוויתנו, פרשנו, צדקנו לפעמים, קראנו בשמך,
רצינו, שמחנו, תמכנו".
כל אדם יכול לכתוב לעצמו את ה"וידוי המשלים" שלו, לראות את הדברים הטובים שעשה, ליקר אותם בעיניו, ובכך להעצים את הנפש שלו לקראת היום הגדול.
כתב הרב קוק בספרו עין אי"ה: "כשם שיש תועלת גדולה לתיקון הנפש בוידוי העוונות… כך גם כן בוידוי המצוות, למען ישמח בהם בלבבו, ויחזק אורחות חייו בדרך ה'".
לעיתים אנו יוצרים את הסביבה שלנו על ידי המעשים שלנו, מזלזלים בעצמנו, בהישגים שלנו, במעשים שלנו ויוצרים סביבה שחושבת עלינו בדיוק כפי שאנו פירסמנו את עצמנו.
ככל שנייקר את עצמנו, את המקום שלנו, את המעשים הטובים שלנו, לא מתוך גאווה אלא מתוך הערכה עצמית, כך יעריכו גם אותנו, ככל שנסגל לנו מודעות עצמית גבוהה, כך תמיד נוכל להתקדם ולהצליח יותר.
לעיתים אנו פועלים הפוך מייאשים את עצמנו, מלקים את עצמנו ומורידים אותנו למטה בלי חבל הצלה.
גם אם הנך אדם פשוט ביותר, אתה שווה הון, לא עושרך, עבודתך, השכלתך הם אלו שיעשו אותך לטוב יותר, אהוב יותר ומצליח יותר, דווקא אם תיצור לעצמך שם טוב, שמחה וראייה טובה על עצמך וסביבתך תוכל להגיע למקומות טובים יותר, ממך ילמדו ויעשו, תזכה לילדים הרוצים לחקות אותך, לסביבה המחפשת להיות סביבך, לאבא שבשמים שרוצה להעניק דווקא לך...
תייקר את מי ומה שאתה, יש בך ולך המון דברים טובים, רק תוציא אותם החוצה, תבליט אותם, וממך יראו וילמדו...
אתה יכול להיות עמוד הפירסום הכי מאיר, תפרסם את עצמך באמצעות מעשיך הטובים, תכונותיך המיוחדות, תאיר את עצמך ותתן אור גם לאחרים להאיר לפחות... כמוך...
ביום הזה תאיר את עצמך, את מעשיך הטובים, תכתוב לך ה"וידוי המשלים", את הסנגורים שיעדו עליך רק טוב, בדרך לחתימה טובה... ("חיזוק יומי" - רונן קרתא)
*יום טוב, גמר חתימה ✍️ טובה ובשורות טובות*
*לגאולת והצלחת עם ישראל ברחמים. אמן!*
*זמני כניסת ויציאת יום הכיפורים:*
ירושלים - 19.21-18.09
תל אביב - 19.22-18.24
חיפה - 19.22-18.16
באר שבע - 19.22-18.16
צפת - 19.22-18.17
אילת - 19.22-18.18
תודה רבה יקירתי!!! שימחת מאוד!!!ראשיתך
איזה כיףף❤הרמוניה
--- ---רב שמואל
רופא, בחדר מיון? "המליצו לו ללכת לקורס בתאילנד (של שתיקה, לדברי הטוען), והוא הלך". והוא בעצם לא היה רופא המוטל בשאלה, הוא היה "רופא באחד מבתי הרפואה בתל אביב". אני מודה, שעד היום לא שמעתי אפילו על בית רפואה אחד בתל אביב. והרופא היה צריך "ייעוץ", באופן פתאומי - השאלה החשובה ביותר שלו, הייתה לשאול את הרב "שאלה פסיכולוגית", שתוכנה הוא, לדברי הכותב "איך קורה שרופא שנסע לתאילנד מחליט לשאול רב שאלה הלכתית בענייני עבודה זרה או בענייני הבלי דרכי האמורי"
נ.ב. החידוש שכתוב בסוף, בעניין ביאור של "כל נדרי", הוא כמובן חידוש שלי - הרי כל הרבנים האלה רובם ככולם גנבים בכל מה שקשור לחידושי תורה שנתחדשו על ידי אנשים שאינם אהובים להם - חידושי תורה, הסברים, שיטות התנהגות, זהירות, חכמה, זריזות, וכולי. אחר כך הם זורקים את מי שאמר את החידוש, ומשאירים אותו רק כדי לצפות להכניע אותו תחתיהם "כי להם יש את החוכמה האמיתית".
הרי החב"דניק ההוא, שבגללו המציאו את הסיפור שהבאת פה. החב"דניק ההוא אפילו לא חשב לרגע שהוא צריך להתייחס אליי בצורה אנושית. הוא לא חשב לרגע, שיש חשיבות למילים שאני אומר "פיקוח נפש". הוא העדיף שכל העולם יסתובב סביב השנאה סביבי - שנוצרה בדיוק בגלל אנשים כמוהו - והעיקר מבחינתו, שאני - אדם ישר ןהגון - שהוא מעוניין לזרוק לפח, או לכל הרוחות, או ווטאבר לפי המצאות גיהנום שהם יודעים להגדיר בכל מיני דרכים - העיקר מבחינתו שאני אהיה מורחק מיחס, מהוגנות, מכל זכות שהיא - העיקר אחר כך הוא הולך ומפרסם ברבים את ה"נס" הגדול, שיש פה בחור, שלדעתו של החב"דניק - הבחור הזה "קצת חוזר בתשובה", ויש לו "ניסים" שהוא יספר עליהם רק בכפוף לדעתו של החב"דניק הגאוותן, כדי שחס וחלילה לא יהיה כבוד לבן אדם שאולי אינו תומך מספיק בחב"ד או בחרדים, או ווטאבר. וגם שהוא - והם - יבינו את הטעות - הם לא יחזרו בהם - אלא יסובבו את כולם להסביר, שבעצם עכשיו צריך רק לנהוג "משנה זהירות", כדי שהדברים הרעים שהחב"דניק וחבריו החרדים עושים,שלא יזיקו לאף ציפורן של חב"דניק או חרדי, חס וחלילה. ולכן צריך, בעצם, לדעתו, לחזק את השנאה, לספר סיפורים הזויים שלא היו ולא נבראו,לספר סיפורים שכן היו - בצורה מעוותת לחלוטין, ולהרוס את העולם כולו בשם מה שהוא מחשיב ל"אהבת האלוהים" שהוא קנה אותה בכסף רב של גאווה אינסופית, שמי האיש הטיפש והבזוי שחושב שיש לו זכות להביע דעה בנושא. "בעל המאה הוא בעל הדעה".
אחר כך האנשים האלה יגידו לך:רב שמואל
"וואי, איך ההוא בגד בך, והוא עוד מאשים איזה חב"דניק תמים? במילים כאלה חריפות? איזה בן אדם, וואי וואי. תאמיני לי, כמה מסכן מי שאין לו מידות טובות. כמה מסכן מי שלא למד תורה. כמה מסכן וכו'. כמה מסכן וכו'. כמה מסכן וכו'. רק רחמנות, טקס קצר של רחמנות, ומייד אחר כך לזרוק אותו - ואותך - הלאה. אנחנו ממהרים! אנחנו עסוקים! עסוקים בלעשות הרבה מצוות. בלמלא את העולם כולו בתורה וקדושה, וטוב אמיתי ו"ממתקים לשבת", כמו שמופיע בכותרת של מה שהבאת
--- ---רב שמואל
ח וְאַתָּה בֶן-אָדָם, שְׁמַע אֵת אֲשֶׁר-אֲנִי מְדַבֵּר אֵלֶיךָ--אַל-תְּהִי-מֶרִי, כְּבֵית הַמֶּרִי: פְּצֵה פִיךָ--וֶאֱכֹל, אֵת אֲשֶׁר-אֲנִי נֹתֵן אֵלֶיךָ. ט וָאֶרְאֶה, וְהִנֵּה-יָד שְׁלוּחָה אֵלָי; וְהִנֵּה-בוֹ, מְגִלַּת-סֵפֶר. י וַיִּפְרֹשׂ אוֹתָהּ לְפָנַי, וְהִיא כְתוּבָה פָּנִים וְאָחוֹר; וְכָתוּב אֵלֶיהָ, קִנִים וָהֶגֶה וָהִי. {ס}
--- ---רב שמואל
ד וַיֹּאמֶר, אֵלָי: בֶּן-אָדָם, לֶךְ-בֹּא אֶל-בֵּית יִשְׂרָאֵל, וְדִבַּרְתָּ בִדְבָרַי, אֲלֵיהֶם. ה כִּי לֹא אֶל-עַם עִמְקֵי שָׂפָה, וְכִבְדֵי לָשׁוֹן--אַתָּה שָׁלוּחַ: אֶל-בֵּית, יִשְׂרָאֵל. ו לֹא אֶל-עַמִּים רַבִּים, עִמְקֵי שָׂפָה וְכִבְדֵי לָשׁוֹן, אֲשֶׁר לֹא-תִשְׁמַע, דִּבְרֵיהֶם; אִם-לֹא אֲלֵיהֶם שְׁלַחְתִּיךָ, הֵמָּה יִשְׁמְעוּ אֵלֶיךָ. ז וּבֵית יִשְׂרָאֵל, לֹא יֹאבוּ לִשְׁמֹעַ אֵלֶיךָ--כִּי-אֵינָם אֹבִים, לִשְׁמֹעַ אֵלָי: כִּי כָּל-בֵּית יִשְׂרָאֵל, חִזְקֵי-מֵצַח וּקְשֵׁי-לֵב הֵמָּה. ח הִנֵּה נָתַתִּי אֶת-פָּנֶיךָ חֲזָקִים, לְעֻמַּת פְּנֵיהֶם; וְאֶת-מִצְחֲךָ חָזָק, לְעֻמַּת מִצְחָם. ט כְּשָׁמִיר חָזָק מִצֹּר, נָתַתִּי מִצְחֶךָ: לֹא-תִירָא אוֹתָם וְלֹא-תֵחַת מִפְּנֵיהֶם, כִּי בֵּית מְרִי הֵמָּה. {פ}
--- ---רב שמואל
--- ---רב שמואל
גם אני לא מרגיש את אור ה' עליאריק מהדרום
אני אפילו לא יודע מה זה אומר.
חחחראשיתך
אתה יודע קצת. עשית קידוש לבנה הלילה. "החמה והלבנה מאיריםחסדי הים
קצת באיחור.. אבל אם את מעוניינת להשקיעשמינייייייסט
אז יש עצה נפלא להרגיש את אור ה' כל הזמן.
הרי למה בעצם איננו מרגישים את אור ה'? הרי אנחנו יודעים בשכלנו שה' נמצא כל הזמן ובכל מקום! כיון שצריך תיווך בין המוח ללב והתיווך הזה נעשה על ידי הפה (כמובא בתורה ל"ד בליקוטי מוהר"ן) אם כן מי שמוכן להשקיע- שישתדל לדבר כמה שיותר דיבורי אמונה- בינו לבין עצמו (התבודדות, נכלל גם בשיחה בינו לבין קונו שהרי האמונה הגדולה ביותר מתבטאת בפנייה שלנו אל ה' בשפתנו הספונטנית), עם חבר (נקודת החבר) ובלימוד ספרי אמונה (נקודת הצדיק, מומלץ ללמוד את ערך "צדיק" בליקוטי עצות ובאוצר היראה) להימנע מכל דיבור שיש בו אפילו שמץ של אפיקורס וד"ל. ב
הצלחה! שנה טובה ומתוקה!
תודה רבה!!!ראשיתך
אמנם כבר עבר כיפור אבל איזה שרשור מהמם! גזור ושמורהיא יושבה בחלון
תפילהשושיאדיתאחרונה
❤
לולאי השיעורים הנפלאים של הרב אהרן לוינחלת
לא הייתי עושה היום כ ל ו ם בבית! ממש! עונג רצוף, הכוזרי, דעת תבונות, רמח"ל, מהר"ל (אם אי י
טועה, אין לי זמן כרגע לבדוק) - תוך השוואה לאפלטון, אריסטו ועוד - חכמה צרופה. נפלא.
פריבילגיה של סבתא … שיכולה להיות פנויה לשיעוריםפ.א.
תוך כדי הדחת כלים, צחצוח פמוטי השבת, או קיפול כביסנחלת
אפילו תוך גדי
הספונג'ה.......וכי קלות כל אלו בעיניך?!
לולאי השיעור שלו הקשבתי היום, לא הייתי עושה כל זאת. או שהייתי עושה
זאת באיטיות, בחוסר חשק, בלשוטט מחשבתית בכל מיני מקומות , העיקר לא
כאן, ליד הכיור, השיש....
השיעורים שלו עוזרים לי לעשות מה (מה לעשות, אני מודה ומתוודה) - שאיני
אוהבת... זה לא נשמע מכובד כל כך, לערבב צלחות ותרסיס לניקוי חלונות
עם דעת וחכמה כל כך נפלאות, אבל זמני לא כל כך פנוי, Young man.......
א
אני לא טיפוס שלומד ללא הרף, הלוואי. אבל, כשלא נמצאים
במסגרת תורנית איזושהי, אז בלי לשמוע משהו תורני, אני
מרגישה שהופכת יותר ויותר לבורה ועמת הארץ.
הלוואי והייתי מקשיבה לרב לוי
ודומיו - יותר. הרבה יותר. וחוצמזה...זה כיף!!
ברור עם זאת, שיש אנשים הרבה יותר עסוקים
ממני. עובדים המון שעות, לומדים, פעילים....
אגב, השיעורים של הרב לוי נמסרים
לציבור של בעלי תשובה, או אנשים
שמתעניינים....ובכל זאת, הם עמוקים,
מלאי מחשבה, משהו!!
א גיט ווך!
יפה! והגית בו יום ולילה 😊פ.א.
כאן צריך לבוא אימג' מחייך אבלאיודעתאיך לעשותאתזה..נחלת
לילמנוחה!
שגיאות הכתיבמכי לאמוצאתאתהמשקםייםשליבפעםהאלפיים...נחלת
הוא ממש טוב אני אוהב את השיעורים שלו.מבקש אמונה
הייתי שומע הרבה, מתישהו הגעתי למחסום השיעורים בתשלום...
אין לי את האפשרות. אבל נהנתי מאד
כמובן לא לשכוח שעדיין בין המיצרים כן?שפוי
שלא אכשיל מישהו חס ושלום
לא לדאוג, אבל טוב שהזכרת, כי הסקרנות שלינחלתאחרונה
בהחלט היתה משכיחה לי את האבל.
אני מתארת לעצמי שהכל זה שירי אמונה וכד'. נכון?
זה כל כך לא הולך עם הרב לוי השכלתן כל כך....
הוא ממש נפלא. וגם צדיק אני חושבת. לפי התשובות שלו כששואלים אותו.
שאלתי אותו על משהו מזעזע שהזכיר בשיעוריו על הכוזרי, והוא ענה:
אנחנו לא שופטים אף אחד.
מדהים. תודה!
אני לא מאמינה לא מאמינה לא מאמינה.....נחלת
תודה!!!
הרב עמוס יקר בעיני ה'כולנו הביתה
שיר שהכנתי לזכרו
זכר צדיק וקדוש לברכה
מר פודלמן ממהר לאכול במסעדה בכשרות צהר לפני שמועצתקעלעברימבאר
הרבנות מבטלת את החלטת המנכל

משגיח צריך להיות גורם מרתיעארץ השוקולד
נראה לי שאצל חילונים להיות די ג'ייעשב לימון
זה כמו המעבר מהצד לעולם האימון והטיפול בעולם הדתי
מין משהו כזה שלומדים בקטן מהצד וחולמים להגביר לאט לאט למקסימום
יש גם די ג'ייס דתיים ויש גם מטפלים ומאמנים חילוניםאריק מהדרום
די ג'ייoo
זה תחום אומנותי
אימון/ טיפול זה תחום פסיכולוגי
יש לא מעט תחומים/ משרות שאפשר להתחיל בקטן ולצמוח
ותכלס קריירה נבנת כמעט תמיד ככה
מקטן (בסוג משרה/ כמות השקעה/ ידע/ משכורת) למשהו שיכול לגדול
את מתארת אמת ממש עצובהפשוט אני..
עולם האימון והטיפול - מין משהו כזה שלומדים בקטן מהצד.
זוועה.
הלוואי שאחד כזה ייתבע פעם, והפיצויים שהוא יצטרך לשלם ילמדו את כל השרלטנים שיש אחריות למעשים שלהם.
שכמו שאי אפשר ללמוד בזום בקורס של חודשיים איך לבנות בניין כך שהוא לא ייפול ברעידת אדמה, כך אי אפשר ללמוד באיזה קורס קקמייקה איך לטפל בנפשות של בני אדם.
ממש ממש מסכימהעשב לימון
אבל זה רווח לצערי
על אף שאני מסכים ברמת העיקרוןאריק מהדרוםאחרונה
א. אדם שבוחר להיות מטופל או מאומן ע"י בוגר קורס ללא ניסיון הרי שהבחירה בידו ועליו לשאת בתוצאות.
ב. אינני רואה בהכרח אינדיקציה לטיב הטיפול ומספר השנים שהמטפל בילה באקדמיה, או במוסד שבו הוא למד.
מהו הערך העליון שלכם? זה שעומד מעל הכל.מחפש אהבה
אמירת אמתshaulreznik
"דע מה למעלך ממך" וגו'. לא משתלם להסתיר ולעוות דברים, בסופו של דבר, הכול יתגלה.
אין לי ערכים, אני בסך־הכל חתול.חתול זמני
עושה מה שחתולים עושים.
שיגעתמחפש אהבה
אני חש בתחרות בינך לבין זיויקנקדימון
תסביר. לא שמתי לב אפילומחפש אהבה
שאלות אסוציאציה חופשיותנקדימון
אה, נכון. נראלי לי הוא יותר חופשי ממנימחפש אהבה
הסגת גבול?
Lavender
לא הבנתימחפש אהבה
היכולת לבחורoo
היכולת להקשיב פנימהמשה
ולהבין מה באמת קורה בפנים.
יש הרבה מובנים ל"ערכים"אני77
אני לא יודע לאיזה מובן אתה מתכוון.
הייתי אומר לך שהערך העליון שלי זה יראת ה', אבל זה לא ממש "ערך" במובן הרגיל, זה יותר איזשהו עיקרון מופשט.
מענייןHakuna.Matataאחרונה
הייתי אומר שקשה לענות על זה סלי איזה מבחן שבודק התנגשות מסויימת.
למשל, לעבוד מ8 עד 8 ולהרוויח הון תועפות
או לעבוד בעבודה ממוצעת פחות שעות ולהיות יותר עם המשפחה.
תביא דוגמאות שאפשר יהיה לבחון את הערכים.
אולי פה ידעו...זכרושיצאנולרקוד
אני מחפש את הניקית "הדובדבן שבקצפת"
הייתה פעילה פה לפני כמה שנים, אם יש כאלה שמכירים את הניק הנוכחי שלה
ויוכלו להגיד לה או משהו
שאלה לדתיים הלאומיים המכונים דוסיםכְּקֶדֶם
איך אתם עם זה שאתם מתגייסים לצבא שיש בו פריצות ואידיאולוגיה גויית מובהקת של לתעדף את חיי האויב על פניך?
כשאני הייתי שומר בלילות בחדר לידי היה זוג שהתאמן במצוות פרו ורבו מדי לילה והיו לי מפקדים שמצביעים למרץ והולכים למסיבות גייז
התייחסתי רק לאמירה העקרונית שהבאתנוגע, לא נוגע
לעצם העניין, ברור שחסרים חיילים.
אגב, אם הרמטכ"ל לא היה עבד של הפרוגרס, הוא היה דואג שלחרדים שכן מתגייסים היה מסגרת באמת מתאימה, כדי למשוך עוד חרדים להתגייס, במקום לרוץ לתקשורת ולהצהיר הצהרות על גיוס חרדים.
כמו שוינטר אומר-הצבא לא באמת רוצה חרדים.
(אין בדברים הצדקה לההתנהלות החרדית. זה לא הדיון).
עצומה לסגירה של 'שיחה אישית'מחפש אהבה
למה יש את זה בכלל? למה לא מספיק מסרים?
זה ממש מיותר.
מי שמסכים איתי שיצטרף לעצומה...
סתם צוחק בקשר לעצומה, אבל נראה לי זה ממש מיותר.
דווקא יותר נוח ממסריםקעלעברימבאר
מה זה אחלה כליפתית שלג
שהבעיה היחידה בו זה שהוא ממכר.
אה וגם שאין הקלטות.
זה מרגיש כמעט כמו וואטסאפ
יותר נזק מתועלת. עם יד על הלבמחפש אהבה
תלוי בבן אדם ובשימוש שלוארץ השוקולד
נראה לי שפעם היה אפשרות להקליט שםארץ השוקולד
אני זוכר נכון?
גם היום אפשרמשה
כלומר, הש"א לא תומכת בזה. אבל אם המכשיר תומך בזה אז הש"א יודעת להציג.
אולי פעם יהיה לי כח להתמיך את הזוועה הזו. אם זה יקרה, זה יקרה עם תמלול מובנה.
ארץ השוקולד
שלח לי הקלטה בווטסאפמשה
ותראה.