תגידו חבר'ה אתם חושבים שספרים שונים מאינטרנט וסרטים וכו וכו?שנזכה!

גם אליהם קל להתמכר והם לגמרי יכולים לנתק את האדם מהעולם והם גם יכולים לחשוף בן אדם למלא דברים שהוא לא בטוח רוצה..

ויש עוד כל מיני דמיונות ויש גם דברים שונים במהות..
קיצר דברו עלזה, לא באלי להביע את דעתי על ההתחלה, בעיקר כי היא לא ככ ברורה לי בעצמי חחקורץ

מסכימהמאמינה-בטוב

לעניין הניתוק - אני מכירה ילדה שההורים שלה שמים לה הגבלת זמן לקריאת ספרים.
אפשר להשאב גם לקריאה (התמכרות זו מילה חזקה, לא יודעת אם הייתי משתמשת בה).

לעניין התוכן - אין ספק שיש ספרים עם תכנים בעייתיים. לדעתי צריך להפעיל שיקול דעת וביקורתיות לפני קריאת כל ספר.

ולדעתך יותר קל להפעיל שיקול דעת בספרים מאשר באינטרנט?שנזכה!

שאלה טובהמאמינה-בטוב

בעיניי שיטת הבדיקה הטובה ביותר היא לשאול אנשים שכבר קראו את הספר ולקרוא חוות דעת האם יש שם תכנים בעייתיים, וזו אותה שיטה שהייתי ממליצה לעשות לפני ראיית סרטים / סדרות.

מצד שני, אם לא נעזרים בחוות דעת מאחרים, אני מניחה שיהיה יותר קשה לדעת על סמך הסתכלות ורפרוף בספר האם הוא בעייתי או לא מאשר תכנים באינטרנט...

שונהאפרת????
כי גם אם ספר מנתק אותך ממה שקורה סביבך הוא עדיין לא מת לגמרי כי הוא עובד בתוך עצמו בפיתוח הדמיון בשונה מסרט שמשבית את המוח ולא משאיר מקום לדמיון בכלל.. מעבר לזה שספרים מעשירים את השפה והדיבור...
ומה עם קומיקסים? והאינטרנט יכול גם לפתח מאדשנזכה!

אישית הערוץ פיתח לי תשכל מאד.. אתה נפגש באינטרנט עם עולמות (גם לא בפורומים)

ברור שכל דבר מפתח תשכל ברמה אחרת, אבל זה תלוי מה אתה מחפש. נגיד הפורומים הם באינטרנט והם מפתחים ת'שכל, אבל ספר בדיחות הוא ספר והוא לא מפתח

קיצר מה אומרת?

אז לכן אמרתי סרטאפרת????
ולא אינטרנט בכללי.. אינטרנט זו מילה מאוד רחבה... יש מיליון דברים באינטרנט, ברור שחלקם מחכימים ויפים וחלקם גם לא... וכשאני אומרת ספר אז אני לא מתכוונת לקומיקס וגם לא לספר בדיחות אלא לסיפורי עלילה רגילים...
מדוייקבן מכיר
את צודקת לחלוטיןשמינייייייסט

ואני מעיד על עצמי שכשהתחלתי לקחת את הקב"ה ברצינות לאט לאט הפסקתי בקריאה של כל ספרות חיצונית שהיא כיוון שהרגשתי וראיתי את הנזק שזה עושה לנפש..

בקיצור- דבר שאנו מכניסים לגוף דרך הפה בדרך כלל נחשב למזון הגוף. בדרך זו, דבר שאנו מכניסים למוח (שם שוכן הצד הרוחני של האדם כידוע) דרך העינים נחשב למזון הנפש. וכמו שבמזון- מי שרוצה להיות בריא וחזק וכו' צריך לאכול אוכל מסוים ולהימנע מאוכל מזיק כך גם בקריאת ספרים.

והנה הספרים בכללם נחלקים לשלוש סוגים עיקריים-

בריא- ספרים קדושים וטהורים ברוח ישראל סבא, ספורי צדיקים וכו'. שאין סיבה להאריך.

ניטרלי- ספרי מתכונים, ספרים טכניים למיניהם. כיוון שאין בהם שום הטיה לצדדים רוחניים אין להם השפעה גדולה על הנשמה, אלא אם כן כותב הספר הינו רשע גדול שאז עצם הקריאה בספרו יכולה לעורר רגשות דומים לכותב הספר.. וכן בספרי פנטזיה- אם כתב אותם מישהו שטוף תאוות, אין כל סיבה להתפלא שאחרי הקריאה מתגברת התאווה- הרי זה עתה הכנסת לנשמתך מסרים חבויים מנשמתו של רשע!

מזיק- סיפורי ניאוף (רומנטיקה)  ופנטזיה שמכניסה את הקורא לעולם דמיוני ומולידה בו רגשות שלא קשורים כלל לבורא עולם ואם יהודי רוצה להיות צדיק הוא צריך גם לרצות לקשר את כל רגשותיו לה' ואם כן הקריאה מזיקה ולא בריאה.

כל זה בתור רעיון לא מוחלט ולא קובע ומבוסס קצת על תשובה של הרב בזאנסון...

תלויאני פה דברו!

לדעתי שניהם יכולים להיות גרועים בתוכן

אבל אם זה תוכן נקי אז עדיף ספרים לדעתי.

אבל קשה יותר להפעיל שיקול דעת בספרים כי זה נשמע יותר מתחסד כזה

לא סרט עכשיו.. זאת דעתי

ממ,אני ועצמי:)
עבר עריכה על ידי אני ועצמי בתאריך י"ג בתשרי תשפ"ב 15:03
אישית ספרים משפיעים עליי יותר חזק מסרטים
אז יותר נזהרת (שזה הפוך ממה שבד''כ חושבים שאם זה ספר זה בסדר)

אולי זו רק אני,
אבל חושבת שבספרים אתה יותר נכנס לסיפור, כאילו חווה את זה..
בסרט שמים אותך על 'פוס' ואתה רואה הכל מהצד..
(כדי להתרגש בסרט בד''כ צריך שיקרה איזה משהו מאוד דרמתי, בספר מספיק גם דברים שיגרתיים..)

סוף ניתוחי לעינייןן
.....הכל עוד אפשרי
בעצם שאת קוראת ספר, אז אין לך כל-כך אפשרות לגלוש למדו אחר, ואין לך את הפתח הרחב הזה שיש באינטרנט
כאילו באינטרנט את רואה משו פתאום או סתם גולשת ויכולה להגיע להכל, ובספרים זה משו יותר ממוקד
חוצמזה בסרטים נגיד גם מציגים את הדברים, את האנשים, הסיטואציות וכו', ולכל יהיה לך פחות שליטה על זה, לטוב ולרע
אני ארחיב בהמשך בעז''ה אם אספיק
...החנונית

בספר אתה קורא רק את הספר עצמו, באינטרנט גם רק פרסומת קטנה יכולה להוביל אותך בדרכים אחרות...

לדעתי ספרים שונים לגמרי מסרטים ואינטרנטאני לכאורה

ברור שאפשר להתמכר גם לספרים (מדברת מניסיוןחושף שיניים) ואפשר להיחשף בהם לדברים לא טובים, אבל יש הבדל בין לקרוא לבין לראות. לדעתי למראה עיניים יש השפעה חזקה בהרבה מקריאה ודימיון...  אם תקרא ספר לא נקי ותראה סרט לא נקי מה שישאר לך יותר בזיכרון יהיה הסרט

זה תלוי בבן אדם אבל רוב בני האדם מתמכרים יותר לסרטיםחי תורה

תסתכלו סביבכם באוטובוס או ברחוב ותראו את רוב בני האדם שקועים במסכים. כי בספר כל מה שיש סביבך הוא הספר ואתה. אבל בסרט יש את המנגינה זאת יכולה להיות מנגינה רגועה או מנגינה מפחידה שמכניסה את הבן אדם למצב לפי המנגינה. ואפילו מחקרים מראים שרוב התאונות שהיו בזמן שאדם שמע מוזיקה הוא שמע מוזיקה קצבית ואלימה. נוסף לכך למדתי קצת צילום ושם מלמדים אותך שזוויות הצילום מכניסות אותך לאווירה למשל צילום מקרוב יכול ליצור תחושה של לחץ וסטרס. אלו דברים פשוטים, רק כדי לחדד אותם מידי פעם במיוחד לאלו שרואים הרבה סרטים מפחידים שגורמים להם לחרדות.

ממש אי אפשר לכלול אינטרנט וסרטים באותה קטגוריהחושבת בקופסא

אינטרנט זה יכול להיות פורומים בערוץ שבע, יוטיוב, ויקיפדיה, טוויטר, פינטרסט, אינסטגרם, טיקטוק, אתר של קופת חולים, אתר חדשות, טכנית גם וואצפ.

ובתוך כל הפלטפורמות האלו יש מיליון ואחד דברים שאפשר לעשות, לימוד תורה, לימוד מדע, היסטוריה, בישול, ניתוח יצירות, מוזיקה, ציור, דיונים פוליטיים, דיונים אישיים, ונגמרו לי הרעיונות לדוגמאות למרות שיש עוד מלא.

גם סרטים זה תחום מאוד רחב, ובאותה מידה גם תחום הספרים, אני לא מבינה אך אפשר לקבץ את הכל ביחד כאילו שאפשר לערוך את ההשוואה הפשטנית הזאת שמקורה כנראה בסטיקר הידוע "בלי אינטרנט וסרטים חיים מאושרים" ולומר "אינטרנט וסרטים רע. ספרים טוב."

תודה לכם שעניתם.. קראתי (: מעניין מה שאתם אומריםשנזכה!

לא ממשרואה אוראחרונה
נכון שכל תוכן יכול להיכנס לספרים או סרטים או לאינטרנט, אבל יש הבדל מאוד גדול מבחינת האיכות של התוכן.
כתיבת ספר מצריכה הרבה יותר מאמץ מפוסט באינטרנט, האורך משפיע על האיכות (אלא אם הסופר סתם מורח את הספר). אדם שקרא ספר יבין הרבה יותר בנושא מסויים מאדם שעוקב אחרי פוסטים באותו נושא. קשה מאוד להעביר תוכן עמוק ואיכותי בטיקטוק למשל.
ספרים דורשים מהקורא מאמץ מצד עצמו לקרוא ולהבין, בשונה מסרט/סדרה שמושך את העין אבל לא מאמץ את המחשבה כל כך. סופר טוב יכול להשקיע דף שלם בתיאור התפאורה של הסצנה, בסרט נותנים במקרי קיצון עשר שניות שבהם המצלמה מצלמת את הרקע.
(תנסי פעם לספור כמה שניות עוברות בין זווית צילום אחת לשניה, זה נובע מרצון ליצור מתח של התחדשות מדומה, כי המוח משתעמם מהר מסתם להסתכל)
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך