דווקא ההיפך, בפלאפון שהוא יותר זמין ויותר נגיש יש חשיבות רבה לשים סינון לעומת מחשב שהוא יותר נייח, אז אם פשוט שבמחשב צריך לשים ק"ו שבפלאפון, ואני לא מצליח להבין את ההבדל. אבל בהחלט מודע למציאות הזאת שיש משפחות שבמחשב יש ובפלאפון אין. נראה אפילו הם לא יודעים להסביר מדוע בפלאפון הם לא שמים.
נראה לי שהוא מאוד משמעותי, אפילו מהעניין הפשוט שהוא לא צריך לפחד שיקפוץ לו משהו שהוא לא רוצה לראות ושהוא יכול לגלוש בטוח בלי הפרעות. עוד יותר חשיבות מצד זה שהאדם יכול ליפול בקלות רבה לולי החסימה, וגם אם הוא יכול לעקוף אותה, הרבה פעמים האדם חוטא בגלל הנגישות, כיוון שהיה לו רגע קטן של חולשה ואם הוא כבר הקליק ותוך שנייה הוא יכול לחטוא אז הוא יחטא אבל אם יקח זמן הוא יצליח להתגבר ולא בגלל כל רגע של חולשה הוא יפול.
מניעה מוצדקת לא לשים סינון מבחינתי זו בושה לפנות להורים, אבל גם זה, צריך פשוט לאזור אומץ, אבל בהחלט יכול להבין את מי שלא מספיק אמיץ לפנות להורים. כסף לפי דעתי זה לא תירוץ טוב, בדר"כ ההורים מוכנים לשלם תמיד וגם האדם עצמו, לשלם כסף לכל מיני דברים הוא יכול אבל לשלם לדבר כ"כ נחוץ ובסיסי הוא לא יכול? אלא אם כן הוא בחרפת רעב ובקושי עובר את החודש, אבל אז אני לא מבין איך יש לו בכלל כסף לקנות סמארטפון...
כן, הייתה לי תקופה קצרה ממש בגיל הנעורים שהיה לי סמארטפון, לא כי רציתי או ביקשתי, פשוט היה בבית פנוי כי ההורים החליפו והאחים כבר קיבלו, ופשוט אמרתי לעצמי שלא יהיה נורא, וזו הייתה טעות נוראה בגיל כזה לקחת סמארטפון, שאז גם היה ללא הגנה ולא כלום, עם אינטרנט חופשי, חוץ מהתקופה הקצרה הזאת (ב"ה ממש קצרה, מהר מאוד הבנתי שזה לא נכון להיות עם סמארטפון...) הייתי כל הזמן, לפני כן ואחרי כן, עם נוקיה חמוד ב"ה ולא וויתרתי עליו, ועדיין נמצא איתו, ללא אינטרנט בסים, נקי לגמרי, ללא חשש טבל ושביעית. דוגמא אישית? מהרב שמואל אליהו לקחתי אולי דוגמא על כל מה שהוא פעל בלוקחים אחריות וזה. וחברים טובים שסובבים אותי שכולם נמצאים עם נוקיות, שזה נותן הרגשה כיפית, אם כי יש לי גם חברים עם סמאטרפון, חברים מאוד טובים, והכל בסדר, פשוט זה נחמד לדעת שאני לא היחיד עם נוקיה ויש עוד כמוני, זה נותן המון כוח להישאר עם הנוקיה ולא לחשוב להחליף אותו. וכמובן, לא אקנה סמארטפון בלי הגנה, ואם לא תהיה אפשרות כזאת, אז אוותר על קניית הסמארטפון, לחבר שלי שיש סמארטפון אין לו גישה לאינטרנט בפלאפון, ולשני יש הגנה וגם בשעה מסויימת זה חוסם לו את הגישה לאינטרנט והוא יכול לעשות רק דברים מינימליים בפלאפון.