דיכאון אחרי לידה?אנונימית בהו"ל
ניקית מוכרת פה. מפחדת שיזהו אותי....
3 וחצי חודשים אחרי לידה שלישית.
עד עכשיו עברתי ברוך ה התאוששות ממש מדהימה חזרתי לעצמי לגמרי. לאחרונה אני שמה לב שאני בוכה הרבה, כל דבר קטן שלא מסתדר אני מייד מאבדת עשתונות מתחילה לבכות ומרגישה אומללה מאוד רוצה להיעלם מרגישה פתאום יאוש מעצמי ולא רוצה לראות אף אחד. פתאום גם עולות לי מחשבות על חוסר התמיכה המוחלט שקיבלתי מהמשפחה שלי אחרי הלידה.
בדרך כלל עובר לי תוך כמה שעות עד מקסימום יום.
האם זה יכול להיות התחלה של דיכאון?

היו לי בעבר שני דיכאונות לא מאובחנים כי לא סיפרתי לאף אחד כך שלא טופלתי.
הראשונה בגיל 11 עם מחשבות אובדניות שעברה לבד אחרי שנה וחצי, ניסיתי בפועל להתאבד ובשניה האחרונה הפסקתי ולא הצלחתי לעשות את הפעולה הזאת אז פשוט הייתי מתפללת כל לילה למות. הפעם השניה היתה בגיל 16 עברה אחרי בערך 8 חודשים, היא היתה פחות קשה ולא כללה מחשבות אובדניות.
בגלל העבר הזה מה שאני מרגישה עכשיו מרגיש לי משחק ילדים ולא באמת דיכאון, לכן אשמח לשמוע ממכם אוביקטיבית...

חוזרת לניק שלי אז אומרת עכשיו מראש תודה רבה לכל מי שתגיב!!!!!

קודם כל חיבוק🤗אישהואימא
לא כתבת הרבה על החיים שלך אבל נשמע שיש דברים שמבעבעים בתוך הנפש , אולי דברים שעברת בחיים...כאב שמסתתר שם עמוק בנפש.ומה שהיה לך בגיל 11 , 16 ואולי עכשיו , זה שהדברים האלה כבר לא יכולים להסתתר עמוק פנימה ומוצפים לך כלפי חוץ.. רוצים שתטפלי בהם ותתיחסי אליהם.
בהצלחה יקרה ותרגישי טוב♥️
האמת שאת צודקת מאודאנונימית בהו"ל
לגבי הכאב שעדיין כנראה נמצא בי.
אנסה אולי לברר על טיפול או דרך להיפטר מזה
וואו... בעיקר בגלל העבר שלך - ממליצה לך ממש ללכת לטיפולמתואמת
אלה דברים שיכולים לשבת על הנפש שנים, וגם אם עכשיו הם לא התפרצו - זה עלול לקרות בהמשך.
אם את יכולה ללכת לטיפול פרטי אצל פסיכולוגית - מה טוב. אם לא, אז תפני לקופה או לארגון ניצ"ה ותאמרי שאת חוששת שיש לך דיכאון אחרי לידה. ומקווה שהם יוכלו להפנות אותך למטפלת טובה.
הרבה כוח, וכל הכבוד לך על המודעות!
וואו מה עברת נשמה!!!רקלתשוהנ
ועוד היית כל כך קטנה!!!!

הייתי חושבת כן ללכת להתייעץ עם מישהו מקצועי. שלא תמצאי את עצמך בתוך בור שחור, ושתהיי רגועה מהתחושות שיש לך היום
תודה רבה על התגובהאנונימית בהו"ל
והחיזוק
וואו קשה! מצד שני זה מראה הרבה על כוחות הנפש החזקים שלךטליה כ
אני נפעמת שהצלחת לטפס מבור כזה
אדירה!!!!
בטוח שאם תתקלי שוב במצב כזה, שוב תצליחי להתרומם
ועם זאת כדאי לך ללכת לטיפול כדי להקל על עצמך💚
תודה רבה על מילים התומכותאנונימית בהו"ל
ועל האמונה בכוחות שלי, חיזק אותי מאוד
מנסה להתייחס לנקודות השונותקמה ש.
עבר עריכה על ידי קמה ש. בתאריך י"ג בתשרי תשפ"ב 20:47

ה' שפתיי תפתח

לפני הכל, מזל טוב על לידת התינוק/ת ועל הרחבת המשפחה! המון נחת!!!

דבר שני, חיבוק גדול על התקופה המתאתגרת הזאת. נשמע לא קל 🤍

את מתארת מצב של נפילות רגשיות, בכי, אומללות, רצון להעלם...

וכל זה למרות ש'על הנייר', היית אמורה להרגיש טוב לכאורה!

ב''ה המשפחה הולכת וגדלה, את התאוששת לגמרי... מה חסר כבר?

ואז עולה השאלה המתבקשת - האם יכול להיות שיש כאן דיכאון אחרי לידה? שמתי לב שרק בפורום השאלה הזאת עלתה יחסית הרבה לאחרונה. מצד אחד זה משמח, כי זה אומר שהמודעות גבוהה, ומכיוון שעדיף לזהות ולטפל בדיכאון כשהוא עדיין קטן יחסית, המצב הזה הוא מבורך. מצד שני לפעמים אני תוהה אם כל המודעות לא מביאה לאיזה 'אובר-מודעות' ואז אפשר לפרש כל תקופה קצת יותר מאתגרת כדיכאון. ואת, שחווית דיכאון על בשרך, פעמיים, לא בדיוק יודעת איך להתייחס למה שעובר עלייך עכשיו. כי מצד אחד את לא מרגישה טוב. ומצד שני, זה ב''ה לא מגיע לתהומות שהכרת בילדותך ובנערותך.

אז האם זה דיכאון אחרי לידה? אני לא מאמינה שמשהי כאן תוכל לתת לך תשובה ברורה. מה שכן, כשאני קוראת אותך, עולות לי כמה נקודות, שאני אשמח לחלוק איתך:

1) עייפות - אם את רק רק 3.5 חודשים אחרי לידה, סבירות גבוהה שאת עדיין לא ישנה כמו שצריך. עייפות הוא דבר סופר משמעותי ביכולת שלנו לנהל את העולם הרגשי שלנו / להתנהל בתוכו. אמנם עם תינוק קטנטן לרוב קשה לישון 'כמו שצריך'. אבל לפעמים כן אפשר לעבוד על כיוונונים מסויימים של הלו''ז שלנו או של חלוקת המטלות בין בני הזוג על מנת להצליח לישון יותר ולצבור יותר כוחות. למי שיש נטיות לנפילות נפשיות זה דבר ממש חשוב ואפילו קריטי להכיר ולקחת בחשבון.

2) עומס - אם נשאל בפורום איזה מעבר למספר גבוה יותר של ילדים היה הכי קשה, נקבל מגוון תגובות. יש כאלה שהמעבר להורות הוא זה שהיה המורכב ביותר, כאלה שהילד השני, וכמובן גם לילד השלישי ואילך. אני יכולה לספר לך שעם ילד אחד, ואחר-כך עם שני ילדים, מהרגע שעברתי את שבועות ההתאוששות הראשונים, הרגשתי ממש בשליטה ובטוב. הרגשתי שהדברים מסתדרים מעולה ב''ה, ושבגדול החיים מתנהלים על מי מנוחות ושאני נהינת ממש מההורות. ואז הגיע הילד המדהים השלישי שלנו, והייתה לידה מיוחדת ותקופת התאוששות מיוחדת ב''ה...

ופתאום, גם סביב גיל 3 חודשים, התחלתי להרגיש שאני לא עצמי. מתעצבנת המון, לא רגועה, כל הזמן בתחושה של סטרס ומטלות והספקים ושעון שמתקדם ואני שלא מצליחה לעמוד בקצב. מבחינת תזמון זאת גם שנה שבחרתי לא לשים את הילדים בצהרון, כך שפתאום העומס הטכני גדל באופן משמעותי. לזה התווסף גם עומס מנטלי גדול כי קיבלנו איזושהי החלטה משמעותית בקשר לחיים שלנו, שבדיעבד הבנתי שלא הרגשתי שלמה איתה. אחרי כמה שבועות ככה בעלי ואני הרגשנו שאני מפתחת התחלה של דיכאון. המצב שלי לא השתווה בכלל לדיכאון הגדול שחוויתי כמה שנים לפני זה. אבל הבנו שמשהו לא הולך. קבענו פגישה משותפת עם המטפלת שלי והצפנו את כל הדברים. היא הסכימה שזה נראה כמו התחלה של דיכאון. בעקבות השיחה החד-פעמית הזאת, הכנסנו כמה שינויים לחיים שלנו, במטרה להפחית מהעומס שהיה לי. ובנוסף התחלתי לעשות הליכות ברמה יומית (הייתה מחשבה על לקיחת תרופות אבל רציתי קודם כל לנסות בלי). וב''ה תוך כלום זמן חזרתי לעצמי.

הרבה פעמים חושבים שגם אם מספר הילדים עולה, החיים יכולים להישאר פחות או יותר כפי שהם היו. בעיניי חשוב להכיר בזה שיותר ילדים = יותר עומס ולכן אם מזהים שמשהו לא עובד חלק כפי שהוא עבד לפני זה, צריך לעשות חושבים ולבדוק אלו התאמות אפשר לעשות על מנת שנצליח להתנהל בצורה בריאה ושמחה למרות העומס ההולך וגדל.

ומעבר לפיזור העומס, יש גם את הצורך הבסיסי להרגיש שאנחנו עדיין קיימות, מעבר לאימהות ולשלל המטלות שבאות איתה. האם עדיין יש לי זמנים לעצמי? האם אני עדיין דואגת להתמלא בדברים שמחיים אותי? אלו דברים ממש חשובים, כי אחרת אפשר סוג של לטבוע בתוך ההורות התובענית הזאת ולשכוח את עצמינו ומי אנחנו, מעבר לתפקיד (הענק והמדהים) שלנו ברמה המשפחתית.

(3) הגלים שאת מתארת (המצבים האלה שנמשכים כמה שעות עד יום אחד) - אני מבינה בין המילים שבשני הדיכאון שחווית בעבר, הייתה תמונה של דאון הרבה יותר מתמשך, נכון? בעוד שעכשיו זה מופיע כאירועים נקודתיים (אם כי תכופים יחסית) שנגמרים יחסית מהר, ואז את סוג של חוזרת לעצמך. קודם כל, זאת בשורה ממש טובה!

ממה יכול לנובע ההבדל בין המצבים?

* אז, בילדות, היית בדיכאון, ויתכן שהיום את לא שם, וזאת רק תקופה קצת יותר מאתגרת מהרגיל.

* יכול להיות שזה קשור לזה שהיום יש לך הרבה יותר אחריות ממה שהיה לך כשהיית ילדה. יש לך משפחה, יש לך ילדים קטנים, יש לך תינוק/ת, ולכן את לא יכולה להרשות לעצמך לשקוע עמוק מדי ולמשך פרקי זמן ארוכים מדי. 

* יכול להיות שזה קשור לכל הכלים ולכל הניסיון שרכשת עם השנים, ושעוזרים לך 'ליפול' בצורה הרבה יותר מתונה ומתוחמת ממה שהיה אז. אם זה המקרה, זה ממש-ממש מרשים שללא שום טיפול הצלחת לסגל לעצמך דברים שעוזרים לך כל-כך!

בכל מקרה, בשביל הפרוטוקול, דיכאון הוא לאו דווקא איזשהו אירוע ליניארי ואחיד שבו מרגישים-לא-טוב-כל-הזמן-לאורך-תקופה-משמעותית. כמובן שדיכאון יכול ללבוש צורה כזאת. אבל הוא גם יכול לבוא לידי ביטוי על-ידי נפילות תכופות וזמנים שמצליחים לחיות בצורה סבירה עד כמעט טובה בין לבין. אני חושבת שבין הדברים שקובעים יש את עניין המינון - כמה מרגישים לא טוב לעומת כמה מרגישים טוב? וגם את עניין עומק וחומרת הנפילות - האם המחשבות קשות? האם התפקוד נפגע בצורה משמעותית?

(4) מה שהיה בילדות שלך - לפני שאני ממשיכה, אני רוצה לעצור רגע ולתת לך, וגם לילדה הקטנה הזאת, ולנערה הצעירה הזאת, חיבוק ענק!!! היום אני מבינה שגם אני הייתי עם דיכאון לא מאובחן כשהייתי בת 10. גם אני הייתי עם מחשבות אובדניות לאורך תקופה לא מבוטלת וגם אני קיוויתי שה' יטול ממני את חיי מרוב זה שסבלתי. ואז ב''ה יצאתי מזה וזכיתי (כעבור כמה שנים של מעבר ממצב למצב) לשנים יפות ממש ב''ה. (אם כי זכורים לי כמה דברים שהיום מתפרשים אצלי כסממנים של מצוקה נפשית מסוימת). עם מבט לאחור, יש סיכוי שאם הייתי מקבלת מענה מקצועי כשהייתי קטנה, זה היה חוסך לי את הדיכאון הגדול היה לי בתוך אישה נשואה. אי אפשר לדעת אבל יש סיכוי טוב. 

מה שאני מנסה להגיד (מעבר להזדהות הגדולה שלי לדברים שאת מתארת!) זה שכשאת מספרת את החוויות הקשות מאד שחווית בעבר, ומוסיפה שבעצם לעולם לא טופלת, סביר שיש כמה דברים שיהיה שווה להציף ולעבד עם כתובת מקצועית. היית כל-כך קטנה, והגעת לעוצמות כאלה גדולות של סבל. למה זה קרה? (את לא צריכה להגיב לי כמובן). האם זה קשור לתכונות אופי רגישות במיוחד? האם היו שם טראומות? חרדות מסוימות? האם זה יכול להיות קשור לסוג החינוך שקיבלת?

בכל מקרה, הנפש הרכה שלך נאלצה להתמודד עם דברים ממש גדולים בשבילה. ולא רק זה, אלא שהיא התמודדה איתם תוך הרבה מאד בדידות, אם לא שיתפת אף אחד (!). וכשאני שומעת את זה, לי נראה שהילדה הזאת תוכל להרוויח הרבה אם היא תקבל סוף סוף הזדמנות להוציא החוצה את מה שהציקה לה כל-כך, את מה שהכאיבה לה כל-כך, את מה שהפחידה אותה כל-כך. אני באופן אישי מרגישה שהטיפול שהיה לי נתן לי את המקום הזה, להציף, להבין, לעבד ובמידה רבה גם להשלים ולרפא את הדברים שהתמודדתי איתם בילדות.

מעבר לעייפות, לעומס, להורמונים, ליציאה מאיזון ברמה הכימיקלית - ידוע שההורות היא בשבילנו הזדמנות לשחזר חלקים מהילדות שלנו ולתקן את הדברים שלא היו לנו אופטימליים. זאת אחת הסיבות שההורות מביאה איתה כל-כך הרבה אמוציות. שאנחנו פתאום פוגשים צדדים הרבה פחות בוגרים ושקולים של עצמינו. כי יש כאן תהליך שלם של 'חזרה לילדות' שלנו. מצד אחד זה מביא לא מעט קשיים והתמודדויות, וזה יכול להיות עד למשבר נפשי או לדיכאון. ומצד שני, יש כאן הזדמנות מדהימה, כמו בשיר 'זאת ילדותי השנייה'. כי כשאנחנו בונים הורות טובה לילדים שלנו, באיזשהו רובד אנחנו מעניקים לילדה הקטנה שבתוכנו את הדברים שהיו חסרים לה כשהיא הייתה קטנה. וזה דבר מרפא ממש.

(5) עוד משהו אחרון, שהוא סופר חשוב:

את נשמעת אדם עם עוצמות ענקיות!!!

אדם חזק ממש, שהצליח לבד (!) ובכוחות עצמו לגמרי (!) לבנות לעצמה חיים שלמים!!!

להתחתן, להביא שלושה ילדים לעולם...!!!

ובכלל להמשיך במסע הגדול הזה שנקרא ''חיים''... 

מדהימה, מדהימה, מדהימה.

ואני כותבת לך את זה בין השאר כי בתקופות שאנחנו מרגישות יותר חלשות ויותר מבולבלות, חשוב שמישהו יזכיר לנו שכבר עשינו כברת דרך משמעותית ממש! שאנחנו מסוגלות! שדיכאון אחרי לידה או לא, אנחנו בע''ה נעבור את התקופה הזאת ונגדל ונצמח ממנה, ושוב נרגיש כמה טובים ויפים החיים 🤍

המון הצלחה יקרה!!! 

חג שמח וכל הברכות בע''ה ❤❤❤

לא הספקתי להגיב לפני החג...אנונימית בהו"ל
אבל חייבת להגיד לך תודה רבה רבה על התגובה הארוכה והמושקעת. סיכמת במילים בדיוק את כל מה שאני מרגישה עד הדקויות הקטנות. ואת צודקת , חשבתי על זה שוב וזה בשום פנים אופן לא דיכאון ולא מתקרב לזה , אולי מצב רוח רע עומס נפשי ועייפות כמו שהיטבת להסביר.
האמת שמה שגרם אצלי לדיכאונות , בלי לפרט יותר מידי זה אלימות והתעללות במשפחה, ובתור בכורה הנפש שלי סבלה עבור עצמי ועבור כל אחד מאחים שלי שסבלו.
ודיברת על הבדידות וזה הציף אותי כי האדם הכי קרוב אלי - בעלי, אין לו שום מושג ממה שעברתי ואני גם בחיים לא אוכל לספר לו, בעלי מאוד בן אדם של שחור לבן שלא מסוגל לקבל שום דבר שחורג מהנורמה הוא לא יהיה מסוגל בכלל להבין מה זה דיכאון והוא יתעצבן שהוא התחתן עם אישה שהיו לה "בעיות נפשיות" בלי שהוא ידע מזה. הוא גם בטוח ירצה לנתק קשר עם המשפחה שלי ויתעצבן שגם אף אחד לא סיפר לו שיש בעיות במשפחה שלי ,בנוסף - יש לי בושה עצוממממה לספר את זה, תמיד קינאתי בחברות שהיו יתומות, מכל כך הרבה בחינות אבל בעיקר מבחינה שהיה להם תמיכה לרחמים מהסביבה כי אין בושה בלספר על יתמות.
כל זה גורם לי לבדידות ממש גדולה, הידיעה שאין לי באמת כתף להישען עליה , מישהו שמבין מה שעברתי ומבחינתי גם גורם לי לריחוק מסויים מבעלי - בסופו של דבר הוא לא מודע לשום דבר ממה שעברתי בחיים, הוא לא מודע לחלק חשוב מאוד ממני.
אין לי מושג למה אני כותבת את כל זה...
פשוט מרגיש לי שאת מבינה אותי וכל מה שאני מרגישה וזה משהו שהרגשתי צורך לפרוק.
ואוו העלת לי דמעות בעינייםאישהואימא
כמה כאב יש בתוכך. כמה בדידות.
יקרה, הקב"ה איתך, אוהב אותך ודואג לך. את נשמעת אישה כל כך מיוחדת וחזקה , עברת כל כך הרבה בחיים ואת מתמודדת עם כל זה...
כל כך כואב לשמוע שבעלך לא יודע כלום מזה...
יש לו אישה מדהימה
לא אישה עם בעיות נפשיות,
אישה שעברה אתגרים בחיים ושרדה אותם בגבורה והתחתנה ומגדלת ילדים..
אני מתייחסת פה למה שהגבת בהודעה שלי... שכתבת שאת רוצה לחפש דרך "להפטר" מהכאב . הדרך להיפטר מהכאב זה לעבור דרכו, לכאוב אותו , לעבד אותו. בהתחלה זה כואב נורא נורא, מציף, מערבל הכל. אחר כך הוא לאט לאט מתרפא ומחלים. את חייבת ליווי, עיבוד של כל מה שעברת. וגם לגבי בעלך-ברור שיש צורך בתהליך וזה לא משהו שעושים בשניה, צריך ליווי מקצועי וטיפול.. גם בשבילך זה לא קל לפתוח פצעים כואבים וחשוב שיהיה לווי עוטף. אבל בסופו של דבר כולכם יכולים להרוויח. גם בעלך וגם את.
פשוט אי אפשר לחיות בהסתרה ובהדחקה, המחיר שלה כואב מידי.
ויכול להיות שתתפלאי לראות שבעלך דווקא כן יכיל את הדברים הרבה יותר ממה שחשבת. יכול להיות שהוא שחור לבן לגבי אחרים, אבל את אשתו...
חיבוק גדול , נשמע שבעלך הרוויח אותך.. את נשמעת אישה מדהימה
אני לא יודעת מאיזה אזור את אבל אם תרצי המלצה למטפלת מדהימה במרכז, אני יכולה לתת לך.
תודה רבה רבה!!!!אנונימית בהו"ל
ממש בכיתי כשקראתי מה שכתבת. מילים כל כך מנחמות ומעודדות , כמו פלסטר לפצועים, תודה רבה לך! 💞💞
לא כל כך הבנתי מה התכוונת לתהליך עם בעלי, את מתכוונת שכדאי שאני כן אספר לו??

לגבי המטפלת- אני גרה באיזור המרכז, אז אשמח שתתני לי את השם שלה.
יקרהאישהואימא
כמו שאת כתבת שאת מרגישה ריחוק ממנו ושהוא בעצם לא מכיר אותך..אבל זה צריך להיות בליווי מקצועי ובתהליך... הכל יהיה צריך להיות בקצב שלך ובזמן המתאים. אלו דברים שגם ככה קשים וכואבים לך מאד ואת צריכה לעבד אותם גם בעצמך.
תפני אלי באישי.. (את יכולה מניק חדש.) ואני אכתוב לך את השם של המטפלת.
בהצלחה יקרה♥️
אהובה! ראיתי עכשיו את תגובתך...קמה ש.
בס״ד

לא יכולה להגיב מיד ומחר יש לי יום מאד עמוס. אבל אני מאד רוצה ומתכוונת לענות לך בעזרת ה׳ בלי נדר, גם אם לא מחר. אז בבקשה תמשיכי לעקוב כדי שתראי... בינתיים שולחת לך חיבוק חם!!! טוב מאד שכתבת! 🥰
וואי מותק....קמה ש.אחרונה

ה' שפתיי תפתח

חיבוק גדול-גדול על כל הדברים שעברת בילדות.

אלא שחווית בעצמך - ואלה שראית קורים אצל האחים שלך.

לאור המידע הזה שסיפרת כאן, ממש מובן לי איך בגיל צעיר גדול כל-כך התמודדת עם דברים כמו דיכאון ואובדנות עצוב

ילד הרי אמור לקבל תחושת ביטחון מהמשפחה שלו.

הבית שלו, לצד אבא ואמא, הוא המקום שבו הוא אמור לחוש מוגן.

ואת לצערינו חווית משהו שונה מאד.

במקום ביטחון נאלצת להתמודד עם חוסר-ביטחון ופגיעות.

במקום הזכות הבסיסית של ילד לעשות טעויות, סביר שאת היית צריכה להיות על המשמר כל הזמן, להקפיד ''להיות בסדר'' ולהיזהר לא למעוד. 

גם כשההורים אוהבים ועושים בסך הכל כמיטבם (הרבה הורים משחזרים את הדברים שהם בעצם חוו בילדותם)

קשה עד מאד לילדים לחוש אהובים ורצויים ושווי ערך כשמופעלים נגדם אלימות או התעללות.

ואז כל העולם הזה קשה מדי, ואפשר בנקל להגיע למסקנה שהיה עדיף לצאת ממנו חס ולשום.

כי חיים בתוך פחד, במקום בתוך תחושת ביטחון.

כי העולם מרגיש לנו עוין ואכזרי.

כי אנחנו לא יכולות למצוא את עצמינו ככה, כי אין סדר ברור בעולם של מה טוב ומה לא טוב, מה נכון ומה לא.

כי אנחנו חשות חוסר אונים גדול, כשאנחנו לא יכולות להגן על עצמינו, וגם לא יכולות להגן על אחינו הקטנים.

כי אנחנו מאמינות למסר שאנחנו מקבלים מבחוץ שאנחנו לא שוות, שאנחנו לא טובות, שאנחנו כישלון, שאנחנו רעות אולי.

כי אין לנו מקום כדי לנוח בו, כמו היונה שיוצאת מתיבת נוח, ואין לה איפה להניח את רגליה. העולם בחוץ הוא עולם גדול מדי, ואין לנו את הכלים להתנהל בתוכו בצורה בטוחה. ומאידך הבית הוא מקום שבו אנחנו חיות בתוך דריכות ופחד. מה שיוצר עומס מנטלי ורגשי אדיר בשביל ילדה קטנה בסך הכל.

וכל זה בלי לדבר בכלל על התעללויות חמורות (התעללויות בעלות אופי של עינוי או בעלות אופי מיני או גם וגם חלילה). אני כל-כך מקווה שאצלך הדברים לא הגיעו לכאלה מקומות. כי מי שעובר משהו כזה חלילה, זה כל מה שכתבתי עכשיו אבל מוכפל פי כמה וכמה בוכה

*

כאן יקרה, אני רוצה להגיד לך שבעיניי טוב מאד שהוצאת את הדברים האלה, גם אם רק בראשי פרקים וששיתפת אותנו!!!

קשה בכלל לתפוס שלפני השרשור הזה זה משהו ששמרת ככה בלב כל-כך הרבה זמן בלי לשתף איש...!

אני כל-כך שמחה שסוף סוף נתת לעצמך את האפשרות הזאת

לפרוק קצת

להתחבר רגע לדברים שנאלצת להדחיף עמוק בפנים ולתת להם סוף סוף מקום!

וכתוצאה מזה לקבל הזדהות ואפילו דמעות של אחרות,

לקבל את המילים הטובות ואת החיבוקים ששלחו לך

לקבל התייחסות לדברים שאת חווה ואולי גם עצות

זה כל-כך חשוב!!!

אנחנו, בני אדם, זקוקים לשיתוף הזה כל-כך!!!

כשתינוק בוכה, הוא זקוק לידיים המנחמות האלה!

כשילד נופל ונפצע בברך, הוא זקוק לליטוף הזה ממבוגר ולמילים המחזקות!

וגם מבוגר שכואב לו, כשכבד לו - זקוק כל-כך שישמעו אותו, שירגיעו אותו, שישלחו אליו אהבה!

זה צורך בסיסי ממש, ככה הקב''ה ברא אותנו, יצורים שזקוקים מאד אחד לשני כדי להמשיך במסע החיים והלצליח את אתגריו.

אז שוב - ממש טוב שכתבת אהובה. הגיע הזמן באמת, אחרי כל השנים האלה.

*

את כותבת שיש לך בושה עצומה לספר את הדברים האלה 💔

האם הבושה הזאת היא כלפי עצמך? או כלפי ההורים שלך?

אם זה כלפי עצמך, אני רוצה להגיד לך שזה כל-כך לא אמור להיות ככה!

מי שצריך לחוש בושה בעולם הזה, זה מי שפוגע שמישהו אחר.

זה נכון גם אם הוא בעצמו ''שבוי בתוך זה'' (אם הוא לדוגמה בעצמו חווה דברים דומים בילדותו ולא הצליח להשתחרר מזה)

וזה נכון שבעתיים וחומר אם אין לו נסיבות מקלות כאלה.

אבל את, את לא עשית שום דבר רע. שום דבר. 

ואם הבושה היא לגבי זה זה שאלה ההורים שלך, הורים שלא תפקדו נכון בתור הורים. אם זאת בושה מהסוג הזה שמרגישים כשהילד שלנו צועק מילה מביכה ברחוב, רק שהפעם זה בקשר למבוגרים שגידלו אותך - אז אני רוצה להציע להגיד לך שני דברים:

(1) את לא המבוגרים שגידלו אותך. הם זה הם. ואת זה את. כל אחד הוא אדם נפרד, עם מסלול חיים נפרד ועם בחירות נפרדות. את לא יכולה לסחוב על הגב שלך את הטעויות ואת המעידות של מי שגידל אותך. זה שלהם. זה לא שלך. אני מבינה שאנחנו קשורים להורים שלנו, אבל האמת בסופו של דבר זה שהם ואנחנו זה שני דברים שונים. הלוואי והם היו מנהלים את חייהם בצורה שונה. למרבה הצער זה לא קרה. אבל זה שלהם. את לא עשית שום דבר רע. ומה שיש לך עכשיו, זה החיים שלך, שפתוחיים לפנייך, ומחכים שתכתבי אותם, בצורה בריאה, נכונה ומכבדת.

(2) לפעמים החיים מובילים אותנו דרך דברים שמכיבים אותנו מאד. לדוגמה הדכאון שהיה לי. שהוביל אותי לתחתית התחתיות. או לדוגמה דברים שעשו לנו. אבל המפתח הוא להפנים שכל אלה היו חלק מהמסלול שלנו. הקב''ה בכבודו ובעצמו רצה שנעבור חוויות מסויימות. חוויות לא פשוטות. חוויות שמצטיירות בצורה מאד לא אסתטית. ואם כך, אז בעצם-בעצם-בעצם, אין לנו על מה להתבייש מהדברים שעברנו. עברנו אותם כי ככה ה' תכנן. כי הוא ידע מתוכם נהיה הגרסה הטובה ביותר של עצמינו, שככה נצליח להגיע לגבהים הגדולים ביותר ולאיכויות היקרות ביותר. ולכן אנחנו יכולות לנוח קצת מכל המחשבות, ולהגיע לקבלה של העבר שלנו ולהשלים איתו. (זה לא דבר קל, כמובן. זה תהליך שלם, לפעמים תהליך של חיים אפילו. ואני בכלל חושבת מתוך קריאת הדברים שלך שבמידה רבה את כבר בתוך התהליך הזה. אבל בעיניי זאת הדרך, בסופו של דבר. להסכים שזה חלק מהמסלול שלנו, ולקבל אותו באמונה שממנו ייצא ההכי טוב בע''ה).

*

ועכשיו לגבי מה שסיפרת - שעד היום לא שיתפת את בעלך ושאת חוששת מאד מהתגובה שלו אם הוא יידע. מה הוא יחשוב עלייך ומה הוא יחשוב על המשפחה שלך. וואו. זאת סוגייה גדולה באמת. 

אני אגיד לך את הדברים שעולים לי כשאני מתבוננת בצדדים השונים שהעלת.

1) באופן אישי, אני חושבת שיש כאן מידע שראוי מאד לשתף את בעלך היקר. כמו שכתבת: זה חלק חשוב מאד ממך. שמן הסתם יש לו עדיין השפעות כאלה ואחרות על מי שאת היום, על מה שאת חושבת, מרגישה ועל איך שאת מגיבה לסיטואציות מסוימות. אז קודם כל, זה שהוא יכיר את החלק הזה ממך יעזור לו להבין אותך יותר ויעזור לכם לתפקד עוד יותר טוב מבחינה זוגית. זה ברמה 'הפרקטית' אפשר לומר.

ברמה הרגשית, את מתארת מצב שבו למרות שאת נשואה ועם ילדים, את עדיין נמצאת במקום בודד מאד, כי את האדם הקרוב ביותר שלך, נבצר ממך מלשתף 😔. ואת גם מוסיפה בצורה פקחית מאד, שזה יוצר ריחוק מסוים ביניכם. כאילו כמה שתתקרבו אחד לשני, יש עדיין את המחיצה הגדולה הזאת ביניכם. האבחנה הזאת כל-כך נכונה בעיניי. וזה בגלל שמה שיוצר קרבה בין שני אנשים, זאת היכולת לשתף אחד לשני ממה שיש בתוכנו. האינטימיות (ברמה הרגשית כמו ברמה הפיזית) קשורה קשר הדוק לחשיפה הזאת של העולם הפנימי שלנו לשני. אולי בגלל זה בתורה אינטימיות נקראת ''ידיעה''... כדי לבטא את הקשר הזה שיש בין ידיעת עוד ועוד רבדים ועומקים של השני לבין קרבה.

אני מבינה שעלול לא להיות פשוט לשתף אותו בחלק הזה של החיים שלך. אבל אחרי השלב הזה, אני מאמינה שאתם עשויים לגלות שהקשר ביניכם דווקא התעצם. שהאהבה בינכם גדלה. שהקרבה בינכם חזקה יותר.

1) זה שבעלך הוא אדם מאד 'שחור לבן' שלא מסוגל להבין דברים כמו דיכאון. אני חושבת שהחיים בכלל והנישואין בפרט משנים אותנו לאט לאט. המון פעמים אנחנו מגיעים לנישואין ולחיים הבוגרים עם תפיסות עולם די מקובעות וברורות. ואז קורים לנו דברים בחיים. או לסובבים שלנו. ולאט לאט מבינים שהדברים לא כאלה חד-משמעיים כפי שחשבנו קודם. זה שעד היום הוא לא היה מסוגל להכיל דברים שיוצאים מהנורמה לא אומר שהוא אף פעם לא יהיה מסוגל להכיל את זה. מן הסתם ההפנמה לא תיעשה בבת אחת. אבל אנשים יכולים להשתנות וקשת הדברים שהם יכולים להתמודד איתם הולכת ומתרחבת עם הזמן ועם מה שהחיים מביאים להם.

2) לגבי הבושה העצומה שאת חשה, עד כדי כך שגם את בעלך את מרגישה שאת לא יכולה לשתף. כמו שכתבתי לך למעלה - אני חושבת שככל ששתחזקי בהבנה שהדברים קרו לך כי אבא שבשמיים רצה באהבתו ובחכמתו האינסופיות שהם יקרו לך, כך גם הבושה תלך ותתפוגג לאט לאט. הידיעה הזאת שהדברים לא קרו לנו סתם, והאמונה שאותם הדברים הקשים מאד, בסופו של דבר עשויים להפוך אותנו לאנשים גדולים מאד - מאפשרות לנו לגשת לדברים האלה של העבר שלנו כשאנחנו יותר מפוייסות ויותר בקבלה. ככל שתתחזקי באמונה שכגודל החושך של הילדות, ככה האור שתעניקי למשפחתך ושתפיצי לעולם יהיה גדול יותר, ככה יהיה לך קל יותר להתגבר על תחושות המבוכה והבושה בע''ה ❤

4) העובדה שלא שיתפת אותו לפני החתונה. זאת אולי הנקודה המורכבת ביותר. אני יכולה לדמיין שזה עלול לערער את בעלך, ושהוא עלול להיפגע או לכעוס שלא שיתפת אותו במידע לכאורה חשוב כל-כך. יכול להיות שהוא יפרש את זה כפגיעה מסוימת באמון הוא נתן בך. לכן יתכן שיהיה חכם לעשות כמו ש@אשהואימא הציעה ולחשוף את הדברים בפניו כשאת מקבלת ליווי והדרכה מקצועיים. 

באופן כללי, אני מאמינה שבחכמתך תמצאי דרכים להציג לו את הדברים בצורה הבטוחה ביותר. להכין אותו שיש משהו יקר שהיית רוצה לשתף אותו, ושזה לא פשוט לך, ולבדוק מתי ואיפה יהיה מתאים לעשות את זה. לבחור האם עדיף בטפטופים, כל פעם עוד קצת מידע. או לספר בבת אחת. לבחור האם לדבר על הדברים בעל פה או האם עדיף במכתב מנוסח בעדינות.

אני חושבת שחשוב שתנסי להסביר לו למה לא סיפרת לו קודם -

אולי מפאת כבודם של הורייך.

אולי כי חשבת בתמים שזה מידע שלא רלוונטי כי התגברת על הדברים מזמן. התקדם בחיים עד כדי כך שהיית מוכנה להתחתן. אולי כי לא הייתה לך מודעות שזה משהו שכזה בעל חשיבות.

אולי כי לעולם לא הייתה לך הזדמנות לשתף את הדברים ולכן לעולם לא הייתה לך הזדמנות שישקפו לך שעברת משהו ענק.

אולי כי התרגלת להיות סופר זהירה ולא לחשוף את הדברים שיש בתוכך, כי בבית זה היה מסוכן לעשות את זה, ולעולם לא הייתה לך הזדמנות ללמוד לעשות את הדברים בצורה אחרת.

וכו'

ושעכשיו את הבנת שחשוב כן לשתף אותו.

ושזה דורש ממך אומץ מאד גדול.

שזאת הבעת אמון ענקית שלך כלפיו.

שזאת 'אמירה', שאת מוכנה להתגבר על כל המבוכה והבושה, רק כדי שתחיו בצורה קרובה יותר.

ושזאת גם 'אמירה' שמראה שהיום את מרגישה במקום מספיק בטוחה בקשר בינכם כדי לקחת את הסיכון לחשוף את הדברים.

וכו'

*

יקרה,

את מדהימה ממש.

כל מה שכתבת רק מראה עד כמה העוצמות שלך ענקיות!!!

איך משהי כמוך עוברת ילדות כזאת מורכבת.

אלימות. התעללות. דכאונות ואובדנות.

ומוצאת בתוך עצמה את הכוח להצליח לחיות

ולבנות זוגיות, בית ומשפחה!!!

בכל פעם שתרגישי בושה או ספקות במי שאת (זה קורה לכולנו נראה לי, פה ושם)

תזכרי איזו אשה גדולה וחזקה את!!

ה' שלח בדרכך לא מעט נסיונות, 

אבל הוא גם דאג לספק לך תכונו אופי יקרות וגדולות - וכל מה שבנית הם ההוכחה של כל הטוב שיש בך!!!

שה' יתן לך עצה טובה ויעזור לך לקבל החלטות טובות ונכונות, בזמן הנכון ובצורה הנכונה.

כתבת שאת רוצה להתחיל טיפול באחת התגובות, ואני ממש מברכת על הצעד הזה. שה' ישלח לך שליחה מעולה ושזה יביא לך המון המון המון טוב, ריפוי ושלוות הנפש.

בהצלחה בכל, מכל כל!!!! ❤

קמה ש. את אישה מדהימה עם לב ענקרקלתשוהנ
❤🥰קמה ש.

בס''ד

תודה נשמה! עשה טוב לקבל!

וואו יקרהאביול
איזה גבורה ענקית! לעבור את מה שאת מתארת ה ממש מדהים. ממליצה מאוד לפנות לטיפול במיוחד לאור העבר

תודה רבה לךאנונימית בהו"ל
המילים שלך חיזקו אותי מאוד. אני באמת חושבת שזה רעיון טוב הטיפול
אשמח שתפני אלי בפרטי. יש לי מה לומר לך ולא רוצה לשתףהריון ולידה_פצ
על גבי הפורום כי כמה פה מכירות אותי.
אני אנסה לפתוח ניק חדש וליצור ממנו קשר איתךאנונימית בהו"ל
כי גם אני מפחדת להזדהות...
תודה רבה!!!
אחלה (:הריון ולידה_פצ
אפשר גם דרך מישהי.
אוופ (פריקה)השקט הזה

בבקשה שזה לא יתפתח לדיון של בעד או נגד חיסונים. תנסו להתייחס רק לתחושות ולרגשות שלי.. ואולי להציע פתרונות מעניינים אם עולה לכן

היינו אמורים ללכת הערב למסיבת חנוכה עם הצד של בעלי.

בשבת גילינו בדרך אגב שיש שם בן דוד שהילדים שלו לא מחוסנים והם מירושלים שזה כן מקום שיש בו התפרצות (אם היו מגיעים ממקום אחר שאין בו התפרצות השיקולים היו אחרים, אבל מעניין שיש קורולציה בין מקומות שיש בהם התפרצות לאנשים שלא מתחסנים)

בקיצור כנראה בעלי ילך עם הבנות שכן מחוסנות ואני אשאר עם התינוקי בבית וזה ממש מבאס להעביר ככה את נר שמיני לבד..

וגם מבאס שמגיעים למסיבה הזו אנשים שלא פגשתי כבר הרבה זמן ויהיה נחמד לפגוש אותם (כמו דודה של בעלי שאני אוהבת ומגיעה מחו"ל) ואני צריכה לוותר על להגיע בגלל זה. ושכבר בן דוד אחד שהיה אמור להגיע מחו"ל החליט כבר לפני כמה זמן לא להגיע בדיוק מאותה סיבה

זה מעצבן אותי שיש לבחירות של אנשים השפעה כזו על הסביבה שלהם😐

ממש ממש מבאסמתיכון ועד מעון

מבינה אותך מאוד!!!

תודה💕השקט הזה
אני אישית לא נמנעת מללכת כי גרה במקוםבורות המים

שבמילא חצי לא מחסנים

אז אין לי איך להמנע מלחיות..אני לא אעבור לחינוך ביתי ולא אנעל בבית

אני כן שומרת על הז שלקטן לא יתקרבו חברים לש הילדים..ובכללי במילא לרוב הוא צמוד אלי

אנ י גם חוששת לפעמים

זה לא שלא

אני לא אומרת לך מה לעשות

אני במקומך כן היתי הולכת

כי ירושלים זה עיר גדולה

זה לא שההתפרצות עכשיו היא בכל בית שני וכו

ובכללי בחיים יש אצלי כן איזה גבול בין השתדלות להשתדלות עודפת

אצל כל אחד הגבול עובר במקום אחר

ולכן באמת ההחלטה היא שלך

אבל סתם משתפת שזה לא כזה חד משמעי שאסור להפגש עם אף אחד לא מחוסן..

ואני יודעת שמי שהגבול שלה שונה משלי תבוא ותביא לי את כל מקרי המוות חו''ש וכו

אני יודעת

ואני גם לא מתנגדת ולא אומרת לאף אחת מה לעשות

תכלס את צודקתהשקט הזה

זה עניין של ניהול סיכונים.

אבל פשוט מכירה קצת את עצמי ויודעת שאני אהיה כל הערב בלחץ שהילדים שלהם לא יתקרבו לתינוק, ואחכ שבועיים אני אהיה בלחץ ואבדוק כל סימן שנראה לי חריג אצלו אז לא יודעת אם שווה לי הלחץ הזה

בן כמה התינוק?רק טוב!

שייך לשים אותו עליכם במנשא?

או אם הוא קטן ועדיין רוב הזמן בעגלת אמבטיה אולי מראש להגיד שאת מבקשת שלא יתקרבו כי עם כל המחלות שמסתובבות עכשיו את חוששת עליו.

ואם הוא כבר בגיל כזה שמסתובב אז אם נעים לכם, להגיד להם מראש שממש התלבטתם אם לא לבןא בגלל זה, אבל בסוף החלטתם שכן, אבל מבקשים שלא יתקרבו לתינוק כי אתם מפחדים. 

רק אומרתאפרסקה

שחצבת כמה שידוע לי מאוד מדבק.

ברמה שאם חולה היה בחדר ויצא ממנו, ומישהו נכנס אחריו לאותו חדר, יכול להידבק. אז זה שהתינוק שמור קרוב להורים לא בטוח יעזור במקרה וח"ו יש מישהו מודבק.

מוסיפה שלעניות דעתי כדאי שגם מי שכן מחוסן והולך למסיבה, שישטוף טוב טוב ידיים במים וסבון לפני שהוא נוגע בתינוק חזרה בבית

👍👍השקט הזהאחרונה
קטן.. לא מסתובבהשקט הזה
אבל עדיין חוששת.. זו בסהכ משפחה אחת מתוך כל מי שאמור להיות שם.. אבל משפחה עם ילדים קטנים שמסתובבים.. לא יכולה כל האירוע להיות על המשמר שהם לא מתקרבים ממרחק מסויים..
אני חושבתשירה_11

שללכת ולשמור על התינוק בעגלה שלא יתקרבו אליי זה מספיק

הם לא היחידים ואנחנו מסתובבים בין הרבה אנשים 

תשמעי, אני גרה במקום הכי סאחי שיכול להיותהשקט הזה
אני לא חושבת שיש סביבי אנשים שלא מתחסנים🙊

וגם יש הבדל בין זה שמישהו סביבי לא מחוסן אבל אני לא גרה במקום שיש בו התפרצות, לבין להפגש עם אנשים שכן יש סבירות מסויימת שהם יכולים להידבק ולהדביק.

וגם בעלי די מטיל וטו על ההגעה של התינוקי (מבחינתו הוא גם מוכן להשאר בבית, אבל זה הצד שלו אז פחות הגיוני😅)

אז לגמרי שיישאר איתו! תמצאו דרך להסביר..תודה לה''
גם אני לא הייתי מביאה את הקטן...
חח לא צריכה למצוא דרך להסבירהשקט הזה
ממש לא אכפת לי להסביר בפירוש שלא הגיעו בגלל שהם לא מחוסנים. לא רואה סיבה להתנצל או להסביר. אם כבר הם צריכים להתנצל. אבל עדיין זה הצד של בעלי ויותר הגיוני שהוא ילך. 
אבל אם לך יותר חשוב להגיע ולבעלך זה בסדר להישארתודה לה''
אז תלכו על זה
לשנינו חשוב להגיעהשקט הזה

זה לא שלי יותר חשוב. גם בעלי רוצה לפגוש את המשפחה שלו ומן הסתם יותר ממני

למרות שכרגע הוא אומר שלא מרגיש טוב אז אולי בסוף יצא שבאמת אני אלך🙊

מבאס על ההרגשה!אר

מתכוונת לחיסונים בכללי? או לא מחוסנים לשפעת?

בכל אופן הייתי הולכת ואת התינוק שומרת יותר שלא יתקרבו... או מרדימה בחדר (תלוי גיל)

בכל אופן אין לנו מושג מי מסביבינו מחוסן או לא....

אי אפשר לא לצאת מהבית וחבל שתגרמי לעצמך להפסיד 

נראה לי שהכוונה לחצבת ולא לשפעת...בארץ אהבתי
הם לא מחוסנים בכלליהשקט הזה

וספציפית לחצבת

זה מסיבה באיזה אולם קטן אז אין חדר שאני אוכל לשים אותו שם.. אחרת זה באמת יכל להיות פתרון נוח

חיבוק, באמת מבאס מאוד...בארץ אהבתי

מבינה את ההחלטה שלכם.

וזה באמת מבאס שהחלטות של אחרים צריכות להשפיע גם עליכם..

וואי זה ממש מבאסממשיכה לחלום

אולי לשים אותו במנשא עליך כל הערב?

או לחילופין להיפגש עם חברה אחרת?

זהו, שחושבת לבדוק באמת אם יש איזה חברה פנויההשקט הזה
אבל עדיין מבאס על המשפחה
באמת מבאס ממשניגון של הלב

אולי זה ירגיע ואולי לא, אבל ירושלים ענקית, וההתפרצויות הם במקומות מאוד ספציפיים ולא בכל העיר, ככה שהם לא גרים או מסתובבים הרבה באיזורי ההתפרצות (שהם מצומצמים) לא הייתי חוששת יותר מאשר אנשים ממקומות שאין בהם התפרצות

יש לך מידע איפה יש התפרצויות?השקט הזה
או איפה אפשר למצוא מידע כזה?
לא יודעת בדיוק,ניגון של הלב

בעיקר משמועות הבנתי שזה בעיקר בשכונות חרדיות מסוימות אבל לא מצאתי מידע שמאמת אז מעדיפה לא לכתוב פה... אני יודעת שבאיזור שהמשפחה שלי גרים (למרות שהוא נחשב חרדי) אין התפרצות, אז שווה אולי לנסות לברר את זה

כותבת באנונימי כי לא באלי שיתנפלו עלייאנונימית בהו"ל

אבל חד משמעית אם הם גרים בשכונות חרדיות- לא הייתי הולכת.

יש לי חברה שהיא אחות שמטפלת בילדים שנדבקו בחצבת והיא אמרה לי שכונות כמו מאה שערים, גאולה.. שכונות חרדיות ממש- הן האוכלוסיות שמגיעות.

חצבת זה לא צחוק... והמצב ממש מחריף בחורף. כל כך מבינה את הבאסה- גם אני הייתי בסיטואציה דומה וזה מתסכל!!

אבל מחזק אותי לדעת שאני עושה את מה שהכי נכון לתינוק שלי ולרוגע הנפשי שלי

הם לא משכונה חרדית לגמריהשקט הזה
כי הם עצמם לא חרדים.. אבל לדעתי כן שכונה שיש בה גם וגם🤔
מבאס ממש...פאף
מבינה אותך ממש, ובאמת כנראה לא תמצאי תחליף ראוי, אבל יפה שככה את מתבאסת על לפספס מפגש משפחתי של הצד של בעלך! מקווה שתפנקיצאת עצמך בדרך אחרת...
כן, זה באמת מיוחדהשקט הזה
אבל יש לו משפחה מקסימה ובגלל שהיא לא מאד גדולה אז אפשר גם להצליח להכיר את כולם וליצור קשרים
איזה כיף שיש לך קשר טוב עם המשפחה של בעלךאמאשוני

באסה להפסיד מסיבה,

אבל אני חושבת שהמחשבה על "אני מפסידה בגלל בחירות שלהם"

היא לא ממש נכונה ובטח לא מקדמת.

יש הרבה בחירות של אנשים שמשפיעות על הסביבה, ועדיין הבחירה של מי שנמנע היא גם בחירה.

מכירה מלא שלא ילכו למסיבות ביו"ש בגלל חשש מהדרכים,

ואף אחד לא יגיד בגלל בחירה שלהם לגור במקום מסוכן אני מפסידה מסיבה.

או בגלל ענייני כשרות/ צניעות.

כשהקטן שלי היה בן פחות משנה, גם הייתה תקופת התפרצות חצבת, ושמרתי עליו בבית ככל יכולתי,

ככה שמבינה את הבחירה שלך להישאר,

ועדיין כדאי לתייג את זה שאת בוחרת להישאר כדי לשמור על התינוק שלך, ולא בגלל בחירות של אחרים (שבעינייך זו בחירה חסרת אחריות, מבחינתם זו בחירה על אוטונומיית הגוף שךהם וזו זכותם בדיוק כמו זכותה שך בחורה ללכת עם גופיה גם אם זה מייצר קונפילקט לאחרים.

לעניין פתרונות, אפשר לבקש שיפתחו זום בזמן הדיבורים, זה נחמד לראות אנשים ככה ולשוחח איתם

אצלנו עושים את זה עם חלק המשפחה שבחו"ל.

אם לא עושים אצלכם תוכלי לעשות שיחת וידאו עם בעלך ולבקש לפטפט עם האנשים שרצית במיוחד, ועל הדרך גם עם השאר..

ותפנקי את עצמך הערב בלי קשר 😀

יכול להיות שאת צודקתהשקט הזה

ואולי זה היה מרגיש אחרת אם הייתי יודעת את זה מראש ומראש מחליטה את ההחלטה שלי ולא ברגע האחרון מגלה את זה..

נראה לי פחות הקטע שלי הזום או הוידאו.. אבל תודה על ההצעות

וברור שאתפנק.. מתלבטת על מה😅😜

בן כמה התינוק? האם חוסן במנה ראשונה?דיאן ד.

אם כן הייתי שוקלת כן לבוא איתו למסיבה

אם לא, אז ממש לא הייתי מביאה אותו...

מה לגבי בייביסיטר?

או להשאיר אותו אצל שכנה/ חברה/ אחות?

בן 5 חודשים.. עוד לא יכול בכלל לקבלהשקט הזה

את הבנות שמחוסנות במנה אחת אני שולחת..

הוא עדיין רק על הנקה אז ממש קשה לי להשאיר אותו בלעדיי.. בפעמים הבודדות שהשארתי זה היה עם בעלי. 

ממש ממש מבינה אותך...ממתקית

סביר להניח שאם תצאי עם התינוק למסיבה, לא יקרה לו כלום
אבל ממש מבינה את הלחץ שאחרי...גם אני ככה,כל אפצ'י יכניס אותך לחרדה...וזו סיבה טובה שעדיף להישאר מוגנים בבית.
מצד שני, אולי כדאי לברר דרך רופא או אחות, אם התינוק ממש קטן- הוא נחשב מחוסן ממך דרך ההנקה? (אם לא, מאמינה שהיו ממליצים לחסן לחצבת כבר בבית החולים)

הגיוני שההנקה נותנת איזה שהיא הגנההשקט הזה

אבל קשה לי לסמוך על זה בלב שלם.

והבנתי שמתחת לגיל חצי שנה החיסון לא יעיל ולכן לא נותנים, וגם במקומות שהייתה התפרצות הקדימו מגיל שננ לחצי שנה אבל לא פחות מזה

ילד שלא מסוגל לבקש סליחהחנוקה

הבן שלי בן 6 התנהג הבוקר לא יפה לאחותו. הערתי לו ובתגובה הוא ממש התחצף.

(כתבתי כאן פעם שלא תמיד הוא מבין מה נחשב חוצפה אבל עכשיו זה היה לכל הדעות חצוף-

אמרתי לו לא לזרוק קוביות על אחותו הקטנה כי זה יכול מאד להכאיב והוא ענה

תזהרי ממני אני יכול לזרוק גם עליך, ואז משך לי בחצאית ועוד ועוד סאגה שלמה שנחסוך מכן- אבל משהו שהבהרנו כבר כמה פעמים שלא אומרים למבוגר).

זאמרתי לו שהוא מתחצף, שזה לא מקובל עליו. אני מבינה שהוא כועס על אחותו אבל זה לא מוצדק ועכשיו מה שהוא צריך לעשות-

זה לבקש סליחה על ההתנהגות שלו.

לא הענשתי, פשוט הסברתי בנחת שזה לא מתאים- ועל זה מתנצלים.

אמר לי 'אבל אני לא יכול'

ומכאן במשך שעה וחצי הוא בכה שהוא רוצה כל מיני דברים\ מאד בסיסיים כמו לאכול ועוד

ואמרתי לו שבשמחה אכין לו אוכל- אבל הוא צריך קודם להתנצל על היחס שלו בבוקר

והוא בוכה ממש שהוא לא יכול לבקש סליחה

ככה בכי שעה וחצי.

בסוף הייתי צריכה לצאת, למזלי ולמזלו. כשחזרתי הוא כבר היה רגוע (להערכתי מי ששמרה עליו הביאה לו אוכל שתיה וכו' וזה עזר לו להרגע)

עדיין לא התנצל כמובן...

מצד אחד- אני לגמרי חושבת שזה בסיסי לבקש סליחה על התנהגות לא מתאימה,

גם אם היה נסער

מצד שני- באמת זמן מועד לפורענות, בוקר הוא רעב צמא וכו'..

מצד שלישי- הוא עדיין לא התנצל, נח לי ולו לעבור הלאה.. כמה זה חינוכי? לא יודעת...

מצד רביעי- מה זה ה'אני לא יכול לבקש סליחה'

אני זוכרת כבר שפעם היה לו מריבה עם חבר ונגמר בצורה דומה

עד שהצעתי לו לכתוב סליחה לחבר, וזה עזר

(הפעם זה לא עבד, הצעתי שוב)

אבל אני ממש זוכרת אותו בקלות אומר מלא פעמים סליחה מעצמו מיוזמתו

'סליחה אמא זה אני לכלכתי' ככה פשוט..

אשמח לשמוע את דעתכן

יש משהותקומה

בסליחה שהוא קצת מכני ומעושה, כשהוא מגיע בצורה של דרישה מילדים.

סליחה זה חשוב

יותר חשוב ללמוד איך מתנהגים

הסליחה היא לא מה שגורמת להם להבין האם מה שהם עשו בסדר או לא (לפי דעתי)

לגבי התנאים - בעיניי לא להכין לו אוכל, זו תגובה חריפה לאי בקשת סליחה. זה אמור להיות מנותק לפי דעתי. מה גם, שרעב (ועייפות גם, ועוד גורמים פיזיים), באמת מקשים על ההתנהלות ולפעמים אחרי זה הרבה יותר רגועים וקל לנהל כל סיטואציה הרבה יותר טוב 

הוא עלה על עץ, והיה צריך סולם לרדת ממנו.

זה באמת לא בסדר שהוא זרק קוביות, וגם לא בסדר שהוא ענה לך כמו שענה.

אבל אני מרגישה שיש כאן קצת פער בין הציפיות שלך, לבין ההבנה והיכולת שלו.

לא תמיד שיח הוא בדיוק מה שמתאים, במיוחד לא בזמן מעשה.

לפעמים משפט קצר וחותך, בטון החלטי, הוא יותר אפקטיבי משיח והסבר, שאולי מתאים שיהיו, אבל בשלב של נחת ואחרי מעשה, ולא תוך כדי.

אם עבר זמן זה יכול להיות מתאים בשביל שיחה רגועהכורסא ירוקה

לדבר איתו, בלי שיפוטיות, לנסות להבין מה הכוונה שהוא לא יכול לבקש סליחה. אפשר לקרוא ביחד את הסיפור המקסים של אמונה אלון "איך מבקשים סליחה", ולדבר על זה.

אבל, לדעתי האישית, מאד מאד חשוב שידע כן לבקש סליחה. לא בשביל המילה, בשביל היכולת שלו להתנצל, להודות בטעות, להכיר בזה שהוא עשה משהו לא בסדר, מול עצמו ומול מי שנפגע ממנו.

אחרי כל השיחה וההבנה וכל זה, הייתי מבהירה שזה הכל טוב ויפה אבל בסופו של דבר - הוא יבקש סליחה. בעל פה, בכתב, איך שהוא רוצה. אבל הייתי דואגת שהוא יעשה את זה. (אצלנו בבית לא רק מתעקשים על הסליחה אלא גם על ההכרה המפורשת בטעות - "סליחה שעשיתי איקס")

לא הייתי מונעת אוכל ושתיה או משהו בסיסי כי זה יכול לקחת גם יומיים, אבל כן הייתי מתעקשת לפני משהו שהוא לא בסיסי לשמוע את הסליחה.

מצד שני, גם לא הייתי הופכת את זה למשהו עם כעס ואישי, או העלבויות ועניינים כי זה רק יהפוך את הסיטואציה למפלצת, פשוט בענייניות - כמו אם הוא לא התקלח, או שכח לשים גרביים - לא ביקשת סליחה, תבקש. 

אני חושבתתקומה

שמושגי הזמן של ילדים הם קצת שונים משלנו.

זה נכון שהם זוכרים מה קרה, אבל "לגרור" מקרה במשך יומיים, זה לא בהכרח נכון...

ילד מבחינתו כבר עבר והתקדם הלאה, וזה קצת להישאר על מקרה יותר מידי זמן לגיל הזה.

אנחנו אף פעם לא מגיעים ליומייםכורסא ירוקה

אבל אני ממש ממש מאמינה בקריטיות של היכולת להכיר בטעות שלך מול עצמך ומול אחרים. גדלתי עם אחים שחלקם היו ילדים טובים טובים טובים ומדי פעם כשהתפלק להם משהו לא טוב הם מאד התקשו לבקש סליחה/להודות בטעות ולא רק מול אחרים, בכללי הם היו כל כך רגילים להיות ילדים בסדר גמור שממש לא הצליחו להכיל שעשו משהו לא בסדר, וקצת התנהגו כמו שהפותחת מתארת. בגלל שזה לא קרה כל הזמן, ורוב הזמן הם היו בסדר פשוט העבירו להם את זה, ועם השנים ממש הרגשתי איך הם בונים לעצמם חומה של חוסר מודעות עצמית רק כדי לעולם לא להיות טועים. והיום כמבוגרים - הם אף פעם לא אלה שלא בסדר, תמיד הם לא התכוונו, לא שמעת נכון, בשפה ההלכתית הביטוי הזה לגיטימי, לא הבנת אותם, או אלף ואחת תירוצים אחרים אבל בסופו של דבר הם לעולם לא מצליחים להודות בטעות שלהם, להתנצל גם אם אמרו משהו לא מתקבל על הדעת ולהכיר בזה שלפעמים הם לא בסדר.

נכון, זה תיאור קיצוני, אבל במציאות זה לא כזה קיצוני, כי גם היום הם אנשים בסדר גמור עם חיי חברה עשירים שרק מדי פעם יוצא להם כזה דבר אז כמו פעם - אנשים מרימים גבה ומחליקים להם. מה בגיל 30 תריבי עם אחיך על משפט אחד שהוא אמר?!

אבל ילד בן 6 שבוכה חצי שעה שהוא לא מסוגל לבקש סליחה - בדיוק ככה זה התחיל.. 

אניתקומה

לא חולקת על הצורך של להכיר בטעות

לא בטוחה שהדרך היא בלהכריח לבקש סליחה ולהתעכב על זה כל כך הרבה זמן.

יש כל מיני דרכים לחנך, ולפעמים גם נבחר דרכים שונות בסיטואציות מסויימות ולא תמיד נפעל בדיוק אותו הדבר.

בעיניי צריך לסגור סיטואציות עם ילדים בטווח הזמן המיידי, ולא למשוך את זה, גם לא לערב.

לדבר באופן כללי? זה אפשר.

יכול להיות שיקרה משהו בבוקר, ואחליט במודע לדבר אחרי צהריים. אבל זה אז זה לא יהיה כדרישה ותנאי מה לעשות עכשיו, אלא כהסבר ושיח בינינו. 

טוב אני רואה את זה אחרתכורסא ירוקה

מנסה לחשוב על עצמי בתור ילדה יותר קטנה מ6 גם, זה נותן לי איזשהי אינדיקציה, איך הרגשתי לגבי דברים או איך חשבתי עליהם. יצא לי בתור ילדה לקבל עונש על מעשים אחרי כמה שעות ואפילו אחרי שבוע (מעשה שנעשה בשבת והמענה היה בשבת אחר כך כשבסיטואציה דומה  לא התאפשר לי הדבר שבגללו התנהגתי לא בסדר) וכל עוד זה נאמר בהקשר של המעשה "עשית x ולכן זה לא מתאים ש-y" גם כשזו ממש לא היתה השלכה של המעשה שלי (נגיד לא קיבלתי ממתק כי התחצפתי), זה משהו שהבנתי וקיבלתי.

אני חושבת שילדים מסוגלים להכיל יותר ממה שמייחסים להם היום.

ברור שבמצב אידיאלי עדיף לסגור את הנושא באופן מיידי, בתוצאה למעשה, וכו וכו וכו.

בפועל דברים מורכבים יותר ובעיניי יותר חשוב שהילד מבין שהדברים נעשים מתוך שיקול דעת ולא מתוך כעס רגעי של ההורה ושיש משמעות למעשים שלו מאשר שהמענה ניתן באופן מיידי למשל.

ובסופו של דבר, האמת, זה גם מאד מאד קשור לאופי של הילד, והורים הרבה פעמים מבינים אינטואיטיבית מה יותר נכון מול הילד הספציפי, לא משנה מה יותר נכון לפי הספר.. 

אני לאתקומה

כותבת באופן אמורפי

אני כותבת מניסיון שלנו

אצלנו ראיתי שאין טעם "לגרור" דברים.

זה לא קשור לשאלה כמה הילד שלי יכול להכיל

זה קשור לבשלות של ילד

אני לא אעשה לילדים שלי הנחות בהתנהגות

אבל אני פשוט אומרת, שהרבה פעמים לנו כהורים משהו נראה מאוד מובן מאליו, והילדים בכלל כבר שוכחים מזה.

זה קשור גם לתפיסה שלרוב יש מניע לילד אם הוא מתנהג בצורה מסויימת, מצד אחד לא תמיד יעיל לדבר באותו רגע, מצד שני, לגרור את התנאים הלאה, זה גם לא נכון.

אני אעדיף בזמן אמת להגיב במשפט קצר וחותך

ואם אראה שיש צורך, אדבר על זה גם בזמן רגוע אחרי זה. הם ייזכרו

אבל כל שפת התנאים, והחובה בהקשר לבקשת סליחה, בעיניי לא מתאימה לאורך זמן ולא יעילה

בנוסףתקומה

יש משהו לא הוגן או מלחיץ, להחזיק ילד באוויר בציפייה לעונש.

מאוד קשה בעיניי להתנהל ככה.

ילד שיודע שאם הוא עשה משהו לא בסדר, יכול לחכות עכשיו שבוע בשביל עונש, יוצר תחושת לחץ ממש גדולה.

הרבה יותר הוגן ונכון, לסגור אירועים, ולא להחזיק את הילד בפחד מה יהיה העונש ומתי הוא יהיה.

לצד זה שחשוב לחנך ללקיחת אחריות, בעיניי חשוב לא פחות לדעת להעביר הלאה לפעמים, ולא לנטור.

לגבי ההתחלהכורסא ירוקה
נראה לי שזה באמת כנראה ענין של אופי. אצלנו אני רואה שדוקא שיחה רגועה מאוחרת יותר מתקבלת יותר בקלות, כולל הדרישה לבקש סליחה שבלהט האירוע לפעמים הילד מתקשה לבקש אבל אחרי כמה שעות הוא יותר נינוח להכיר במה שעשה, להבין את הצד השני ולמה מה שעשה היה לא בסדר.

לגבי העונשים, זה לא ששבוע הילד "מחכה לגזר דין", אלא באותו רגע אומרים לו בזמן איקס יקרה ככה (בקניות הבאות לא תוכל להצטרף, בארוחת הערב לא תקבל את הממתק או כל דבר אחר) ואז גם אם היישום קורה לאחר זמן, פשוט מזכירים לו ברוגע ובשקט ובזה זה נגמר. זה לא הופך לאיזו עננה שמסתובבת לו מעל הראש 

אז אנחנותקומה

כנראה לא לגמרי מצליחות להבין אחת את השנייה

או שההבדל הוא על הטרמינולוגיה של דרישה.

כי גם אני חושבת ששיחה רגועה מאוחרת יכולה להיות אפקטיבית יותר ונכונה יותר

פשוט להציב תנאי של "תבקש סליחה אחרת לא תוכל לעשות א,ב,ג" זה לא נכון בעיניי

זה מכניס את הילד למלכוד, וזה לא מה שמוביל אותו להבנה על הטעות

שיחות אצלנו יהיו יותר בכיוון של:

- דיבור על מה שהיה

- אתה מבין למה זה לא בסדר? / לא נעים / פוגע?

ואז אם זה באמת נעשה בצורה טובה הילד יבין מעצמו.

ואז השאלה תהיה

אז אני חושבת שצריך לבקש סליחה, מה אתה אומר?

ולרוב זה כבר יהיה כן, אם הוא באמת הבין.

אבל אם הוא לא הבין, גם אם אכריח אותו לבקש סליחה, זה לא מה שיגרום לו להבין.

נראה לי בעצם הבחבוש שלי זה כי סליחה מגיע רק אחרי הבנה בעיניי, ולכן אין טעם להכריח לבקש סליחה סתם ככה

אולי זה באמת סמנטיקהכורסא ירוקה

השיחות הרגועות הן הכי מועילות, וכן אני מתעקשת על הסליחה אבל לא ראיתי סיטואציה שבה יש שיחה טובה והבנה של הילד ועדיין הוא לא מוכן לבקש סליחה.

אולי את צודקת והשיחה זה העיקר, כל עוד הילד לא רק מקשיב ומנסה להצטדק אלא אקטיבית מביע הבנה לעובדה שהוא היה לא בסדר.

למרות שעדיין יש משמעות בעיניי, גם אם סימבולית,,לבקשה של הסליחה ממי שנפגע. כאילו, יכול להיות שהילד שפגע הבין והפנים, הכל טוב, אבל הילד שנפדע הוא גם צד פה, הוא גם בנאדם, ומגיע לו גם לעשות קלוז'ר למה שקרה ולא רק שהשני יבין. גם אם הוא מבין אז למה ככ בעיה לבוא לנפגע ולתת תוקף לפגיעה שלו?

האמת לא זוכרת כמעט סיטואציהטרכיאדה

שהענשתי ילדים. ענישה היא דרך מאד מאד בעייתית לחנך, בטח אם זה כדרך חיים.

ברור שיוצא שאני כועסת/גוערת/מעירה/מסבירה

אבל להעניש? לא יודעת, לא זכור לי שיצא לי.

גם לי לא יוצא הרבהכורסא ירוקה

אבל כשצריך לדעתי אני עושה את זה. אולי זה גם תלוי מה את מגדירה עונש, אבל גם אם לא,  אם זה עובד אצלכם ואף פעם אין צורך בענישה - נהדר..

מניחה שגם ההודעה השניה שלך מכוונת אליי - זה בסדר גמור שזו הגישה שלך, הגישה שלי שונה, ואני רואה שזה מה שנכון לעשות אצלנו.

גם לא יודעת מה את מדמיינת, זה לא שאני לוקחת יום ויושבת עם הילד בחדר עד שיסכים לומר סליחה, אבל כן מדברת, מוודאת הבנה גם אם הוא לא מסכים להודות בזה, ואם הוא מבקש משהו אקסטרה, אז כן אסרב עד שיאמר סליחה.

בעיניי זה גם לפעמים עוזר להם לרדת מהעץ 

חינוך זה תהליךטרכיאדה

גם אם חשוב לך מאד בקשת סליחה והכרה בטעות, התעקשות על כך לא תוביל למקום הזה!

הוא בן 6 בסך הכל, יש לו מספיק שנים ללמוד להכיר בטעות ולבקש סליחה, להתעקש

ולהתווכח ולעמוד על כך במשך שעות, בודאי לא יוביל לתוצאה המבוקשת.

לאט לאט, בנועם, בדיבורים ולא בוויכוחים ובטח לא בעונשים- זה יגיע

עריכה, הגבתי לפותחת.קודם כל יפה מאוד שלא כעסתנעומית

ואת מפעילה שיקול דעת עכשיו.

אני חושבת שיש הרבה דרכים לבקש סליחה, אפשר לבקש סליחה ואפשר להגיד לו: ''לאחותך היה לא נעים לפני כן, תעשה משהו שנעים לה, לדוג' תביא לב את הספר/ אוכל/ משחק שהיא אוהבת, תשיר לה שיר מצחיק, תעזור לי לגרוב לה גרביים/ להחליף טיטול''

הוא בעצם עושה מעשה כהכרה על זה שעשה משהו לא נעים, אבל לא מבקש סליחה באופן חיצוני ומעושה.

ולומד שהוא יכול בפועל לתקן טעויות ואיך.

ואת גם נותנת לו דוגמאות, אז הוא יכול לבחור. ו

לילד בן 6oo

אין מספיק שיקול דעת ושליטה עצמית 

בעיניי הסיטואציה שתוארה תקינה לחלוטין לגיל 6

כשילד אומר שהוא יכול לזרוק גם עלי או מושך בחצאית

אני לא אראה בזה חוצפה אלא מעשה שובבות/ תגובה של ילד קטן

גם ילדים גדולים יותר וגם מבוגרים

לא מגיבים תמיד בצורה אופטימלית  ולפעמים מגיבים בצורה גרועה

ככה שכדאי לקחת תגובות גרועות בחשבון מראש

בסיטואציה כשהילד עושה מעשה בעייתי

אני מבקשת להפסיק בצורה קצרה וברורה

אם יש צורך חוזרת שוב

וגם פעם שלישית

אם הילד מגיב תגובות פחות טובות לרוב אני לא אתייחס

רק אם זה משהו חריג וגם אז אני אגיב בקצרה שזה לא מתאים

בעיניי כבוד מקבלים

לא דורשים

כשהילד גדל הוא לומד לדבר בכבוד

לא בגלל שמישהו דורש אלא בגלל ששיקול הדעת והשליטה העצמית מתפתחים וגם הוא מקבל דוגמא אישית

כי אנחנו ההורים מדברים בכבוד אחד לשני ולילדים

לגבי בקשת סליחה

אני לא דורשת

אולי לפעמים מציעה לילד לבקש סליחה מאחיו (אני לא צריכה לעצמי בקשות סליחה)

לא כדאי להיכנס למאבקים על בקשת סליחה

זה לא יעיל לכלום וגם פוגע בהובלה ההורית

לא הבנתי מה ההקשר שעשיתהמקורית

בין האוכל שהוא ביקש לזה שנוא לא ביקש סליחה

בעיניי אסור לקשור בין דברים כאלה וזה לא נכון גם כי זה עלול ליצור יותר אנטי. לילד רעב נותנים לאכול לדעתי בלי קשר לאם ביקש או לא ביקש סליחה, וזה לא כמו ממתק לפינוק נניח

אגב, ילדים רעבים/ עייפים בהחלט יכולים יותר להציק אז הפוך - במקום להתעקש על סליחה, ללכת אחורה ולהבין איזה מנגנון הופעל אצלו שהוא התנהג ככה. זה יכול להיות בהחלט רעב/ עייפות/ הצפה רגשית מכעס או רצון בתשומת לב

נשמע שבאמת בנקודת הזמן הזו הוא לא היה מסוגלמתואמת

לבקש סליחה.

זו מיומנות שתלויה במצב רוח, בסופו של דבר, אפילו אצל מבוגרים... ובטח שאצל ילדים בגיל הזה.

טוב שדיברת אליו בנחת, זה חשוב, אבל נראה לי שנכון יותר היה לומר לו: "אני מבינה שעכשיו קשה לך לבקש סליחה, אבל אני בטוחה שבתוך הלב שלך אתה באמת מצטער על מה שאמרת, ולכן אני אסתכל על זה כאילו ביקשת סליחה." ואז לתת לו לאכול ולשתות, כי זה באמת יכול להרגיע...

זכורים לי מקרים שילדים באו אליי אחרי כמה זמן, כשנרגעו, ואז פתאום ביקשו סליחה... אז גם זה דבר שיכול לקרות.

בהצלחה, יקרה❤️

יש סיפור מקסים של אמונה אלון - "איך מבקשים סליחה"תהילה 4
בעיני משקף מאד יםה את הקושי של בקשת הסליחה מצד הילד הפוגע ואת הרווחה כאשר מצליחים.

יכול להיות שאולי אן תספרי לו את זה ותעשו דיון סביב הסיפור על הילד ולא עליו זה יוכל לתת כלים לפעמים הבאות 

מה זה סליחה?אפונהאחרונה

אם סליחה היא תשלום שצריך לתת לצד הנפגע תמורת הפגיעה שפגענו בו -

אז את צודקת.

פגעת - תשלם.

בעיני זה פספוס מהות של הסליחה.

(ולפעמים הילדים בעצמם מציפים את זה - "לא סולח!")

סליחה זה רגש

כמו הודיה

וככל שאנחנו מחנכים את הילדים לנפק "סליחה" ו"תודה" לפי דרישה - ככה החיבור שלהם לתחושות האלה ילך ויתרופף.

נכון שאנחנו צריכים גם לחברת את הילדים, ולהשתמש במילים כאלה בין השאר כקוד נימוסין, אבל לשים לב על מה אנחנו שמים את הדגש.

ילד בריא וטוב רוצה להיטיב, רוצה לפייס אם פגע. ואם זה לא המצב כנראה שחסר לו חלק בפאזל (לא מבין את האירוע, מרגיש פגיעות ואשמה שגדולים עליו, מגננות מכל מיני סוגים) ואם נטפל במה שצריך הסליחה תעלה מבפנים.

ואיך כן לעודד את הילד לתקשר את הסליחה? מצא חן בעיני - כמעט בטוחה ששמעתי מרותי דריאל - "אם אתה מרגיש שיש לך סליחה על קצה הלשון - אתה יכול לגלגל אותה החוצה".

איך אתן מאחסנות מטפחות?מחפשתהמלצה

לובשות עבות וריבוע ככה שזה תמיד נראה בלאגן..

רעיונות ותמונות יתקבלו בברכה!

לי יש כוורתכנה שנטעה

של ריבועים קטנים ואני מגלגלת לבפנים את המטפחות. ממש קליל לסידור (סתם לגלגל ולתקוע) ונראה מסודר כי איך לא

כמו הכוורת שיש בקמיליון?נפש חיה.
לא יודעת מה יש בקמיליוןכנה שנטעה
אבל זה פשוט כוורת עם ריבועים קטנים נגיד של 15 ס''מ לאחד, יכול להיכנס באחד גם שתי מטפחות אצלי אבל אפשר בטח למצוא בכל מיני גדלים
רעיון יפה, אהבתי. אאמץ ברשותך...ממתקית
אצלי הכנתי מתלה מדופן של מיטת תינוק ישנהטארקו

ואז אני תולה על זה

זה לא סופר מסודר אבל זה נוח לי וקל ונראה יפה בעיני

כל אופציה שדורשת קיפןל/גלגול לא החזיקה לי

במגירה, מקופלות ועומדות אחת ליד השניההשקט הזה
ככה שאני פותחת את המגירה ויכולה לראות את כל המטפחות
כנלשירה_11

מדפדפת להנאתי

הכי נוח שמצאתי 

במדף בארוןהשם שלי

מחולק לערימות: מטפחות של שבת, מטפחות צבעוניות, מטפחות חלקות, ומטפחות שאני פחות משתמשת.

לי נח ככה, אבל אולי אם היו לי יותר מטפחות זה כבר לא היה נח.

יש לי משהו כזהניגון של הלב

לא מסודר במיוחד אבל נוח מאוד

גם לי יש כזהחנוקה

אבל האמת לאחרונה מרגישה צריך למצוא פתרון אחר.

זה ממש מבולגן בעין ו'שמן' ומלא פעמים אני לא מוצאת מטפחת על המתלה

לי יש מגירון של 4 מגירותשלומית.

שם זה מחולק ל4 קטגוריות שונות.

וכן, יש לי הרבה...

במגירות רחבות יחסית ושטוחותבאתי מפעםאחרונה
מקפלת את המטפחת ואז מגלגלת צפוף, זה גם שומר שהיא לא תתקמט, גם יש יותר מקום אחסון וגם רואים את כל המטפחות מלמעלה מסודר. 
חגיגת יומהולדת לילדים (טריגר אובדן הריון)shiran30005

המתוקים שלי חוגגים תיכף חלאקה + גיל שנתיים. הבת יומיים לפני טו בשבט והבן חלאקה גיל 3 יומיים אחרי טו בשבט.

בעלי מאוד רוצה לשבת עם המשפחה המורחבת (אחים אחיות סבתות גדולות) ולחגוג להם יחד בטו בשבט. זה גם הזמן שכולם בבית בד"כ.

אבל אני לא מוכנה. רוצה לעשות משהו משפחתי מצומצם וזהו.

מה המניע שלי? בטו בשבט בדיוק לפני 16 שנים ילדתי את הבת הבכורה בלידה שקטה. ממש בליל טו בשבט. הקטנים נולדו בתאריך סימבולי צמוד ממש לטו בשבט ולא עשינו כלום.

הימים האלה בשבילי זה סוג של אבל ואובדן- ובמקביל כמובן צמיחה והודיה על הקטנים שנולדו.

בקיצור לא מוכנה לעשות להם כלום עכשיו, מה לעשות שקשה לי, לא יכולה להשתחרר מהתאריך הזה ומניחה שזה ילווה אותי עד סוף חיי גם. אף אחד לא מבין אותי ונשארתי בודדה בקטע הזה כי כולם שמו את זה מאחור. כן חוגגת ימי הולדת שלהם אבל בקטנה. לא רוצה לחשוב כרגע על בר/בת מצווה כי יש עוד זמן.

בקיצור להענות לדרישה של בעלי או להקשיב לעצמי ולא לעשות כלום? הוא מגיע ממשפחה שכל דבר חוגגים ועושים עם האחים והאחיות לכן חשוב לו

נכנסתי לסוג של אי נעימות מול בעלי שלא מבין מה אני עדיין תקועה בעבר (ולכו תסבירו לו ...) ומצד שני הוא צודק מה הילדים אשמים, 

היי יקרה חיבוק גדולפרח חדש

3 כיוונים שחשבתי, לא יודעת אם מתאים

גם באמת לא מכירה את הסיטואציה אז אולי הרעיונות שלי לא טובים

1. אולי לחגוג אבל לא ממש בתאריך היום הולדת?

2. לחגוג ביום ולהזכיר במהלך המסיבה מול האורחים את מה שארע לפני 16 שנה ושהתינוקת הזאת שמורה לך בלב עד היום

3. אולי עצם זה שתחגגו את המסיבה יעזור לך להתמודד יותר טוב עם התאריך הזה?

אולי יהיה לך נוח לחגוג חודש אחרי?דיאט ספרייט
אני מכירה הרבה אנשים שחוגגים חלאקה מאוחר כי קשה להם לספר את הילד. 
אני חושבתoo

שזה בסדר להיות באבל גם אחרי שנים ארוכות

גם אותי מלוות תחושות (אחרות לא אובדן) שנים ארוכות ואני נותנת להם מקום

אם בעלך רוצה לחגוג בגדול

אולי שהוא יארגן את המסיבה

אולי השתתפות בה בלי הארגון תהיה יותר קלה

נראה לי שזה בסדר שלפעמים חוגגים אירוע בשביל הילדים/ הבעל ופחות בשביל עצמנו

כמובן שזה גם בסדר לא לחגוג אירוע

(אנחנו עושים יומולדת סימלית גם בגיל 3)

(לנו היתה בר מצווה לילד קצת אחרי ה7 באוקטובר

עשינו את האירוע בלי חשק בכלל

אבל לא ביטלנו בגלל הציפייה של הילד

בסוף היה אירוע טוב למרות שהגעתי אליו שאני פיזית לא מרגישה טוב בגלל חרדות

ושמחתי שלא ביטלנו אותו)

אני חושבת שמה שנכון זהבורות המים

א. נשמע שהרגש שלך לא מקבל מספיק מקום

הוא צריך שיראו אותו שיבינו ללב הכואב הזה שיחבקו אותו ..נמשע שאת מנסה להשתיק את הלב..כי ככה נדמה לך משצפים ממך

שנו כבר עבר זמן אז ,...

ונשמע לי שאולי הלב צריך שם מקום יותר להביע את מה משרגיש גם היום אחרי כל השנים

ושזה יתקבל באהבה ובחיבוק ..אולי ללכת אפילו חד פעמי לטיםול שיקשיבו למקום הזה זה לפעמים משחרר.. או לשבת עם חברה לבקש לשתף

או עם עצמך..לכתוב...לבכות את זה ..

ב. מעשית - בוודאי לחגוג להם צריך גם נפרדות מול הילדים - בלי קשר למה שאת מרגישה..

רק מה

לא חייב באותו היום שמאוד רגיש

לא חקרה כלום אם ץבחרו תאריך אחר קצת לפני או קצת אחרי

לגיל שנתיים אני אישית חוגגת בבית רק עם המשפחה המצומצמת ברמת המתנה קטנה ועוגה קנויה ובלון העיקר לרקוד לה ולשמח אותה בפשטות

וגיל 3 היתי עושה חלאקה

גם חלאקה אפשר פשוט יחסית

אבל כן חגיגי וכן עם הזבא וסבתא ומי שחשוב לכם

אבל הניתוק מאותו היום ובעיקר הלתת לעצמך מקום גם בלי קשר לזה אולי ישקיט קצת את הרגיושת הספציפית

יקרה❤️מתואמת

נשמע לי שכדאי לך כבר עכשיו לנסות לעבד את התחושות הקשות של האבל, עוד לפני שתגיעי לבר-בת מצווה, שהם אירועים בלתי נמנעים (וגם הילדים יהיו זקוקים להם).

לא יודעת אם כדאי שתעשי את זאת באירוע כזה, שיפיל אותך לתוך המים, אבל כן כדאי כבר עכשיו להתחיל בתהליך, ואולי כן להצליח לחגוג להם עכשיו ברמה זו או אחרת.

היית בטיפול סביב האובדן?

(משתפת מהמקום שלי, אף שזה שונה: הבת הבכורה שלי נולדה כמעט בדיוק שלוש שנים אחרי הולדת אחותי, שנפטרה בגיל חצי שנה. בעיניי וגם בעיני הוריי זו הייתה נחמה גדולה... אני חושבת שזה בזכות תהליך שחרור שעשינו מול התינוקת שנפטרה. היה לנו קל יותר, כי היא הייתה תינוקת מיוחדת, ובעצם הולדתה היה סוג של אבל. אבל עדיין...)

הרבה כוחות, יקרה❤️

כמה מחשבותמקרמה

קודם כל חיבוק גדול

אני לא מדברת מנסיון

ואני מטבעי שכלתנית יותר

אבל בכל מקרה אני מאמינה שאבל והתמודגות עם אובדן זה מאוד אינדיבידואלי

אז בסוף זה מה שנכון לך

1. אני לא חסידה גדולה של טקסים

וחלקה בסוף זה טקס... אין חובה שכזו

2. מעט מאוד תאריכים הם קדושים בעיני... וגם תאריך יומולדת הוא לא קודש, הוא הזדמנות (ואני אגיד בעדינות שגם אזכרות)

3. אני חושבת שחשוב להקשיב לעצמך, לרגשות שלך, למה שאת מסוגלת ולהיות רחומה וסלחנית כלפי עצמך, שיפוטיות היא רעה חולה גם כשהיא מופנת פנימה

4.(מקווה שאני אצליח להעבירהאת הנקודה הזאת)

אני מאמינה שהחיים חזקים יותר מהמוות

אם זה ביצר החיים על האבל או ששמחתם של אנשים החיים קודמת לזכרם של המתים

ולשם צריך לשאוף

יש פה את בעלך ואת ילדי היומולדת וצריך בזהירות למצוא את האיזון לתת מקום לרגשות שלך אבל במקביל גם לא לדחוק אותם הצידה

16 שנה זה תהליך ארוך

אבל יום יבוא ויהיו בתאריך הזה גם בר מצווה ובת ממווה ואני חוששת שמה שלא קאה ב16 שנה לא יקרה גם בעוד עשור

ובסוף בסוף בסוף

את כותבת בעצמך שאת לא מצליחה להשתחרר

ואולי כדאי לראות איך אפשר לעבור תהליך של אבל ולדעת לחיות לצד הכאב

הלוואי וירבו השמחות במעונכם

והבית יהיה מלא חיים ובשורות טובות

חיבוק ❤️רוני 1234
גם אני עברתי לידה שקטה לפני 11 שנה.

אני חושבת שיש פה עניין של בחירה אם לשחרר את האבל או לאחוז בו כל כך הרבה שנים. במיוחד שמעורבים פה ילדים ואולי הם משלמים או ישלמו בעתיד מחיר מסוים.

אפשר לתעל את הזיכרון והרגש לכיוונים אחרים, למשל להקים גמ"ח לזכרה או כל דבר אחר שאת מתחברת אליו. אולי ללכת לטיפול שיעזור לך

(ניסיתי לכתוב בעדינות, סליחה אם לא הצליח לי. אני מרשה לעצמי לכתוב רק כי עברתי את זה בעצמי)

יקרה, כותבת מאכפתיות מקווה שלא פוגעתמתיכון ועד מעון
עבר עריכה על ידי מתיכון ועד מעון בתאריך ל' בכסלו תשפ"ו 21:45

מבינה לגמרי את הכאב, עברתי גם אובדן הריון. אני חושבת שזו בהחלט חוויה שמלווה לאורך החיים אבל זה שמשהו מלווה לא אומר שהוא פוגע ברמה משתקת שלא מאפשרת שום דבר חגיגה באיזור התאריך. את כותבת שמרגישה נשארת לבד.

קושי שפוגע בך ולא מתקדם 16 שנים מצריך רמה מסוימת של טיפול, של עיבוד ממליצה ממש לעשות את זה עבורך ולטובתך 

מסכימה בהחלטאפונהאחרונה

ומוסיפה שבעיני זה בסדר שכולם שוכחים..

(גם אנחנו לא זכינו לגדל את אחד מילדינו)

אין להם שום חיבור וקשר עם הילד הזה

הזיכרון שלו הוא רק בלבבות שלנו.

שירני חיבוק גדולשירה_11

ליבי איתך

דילמה בנושא כואב כל כך

אני הייתי שואלת מה את מרגישה?

אם תחגגי להם מזה אומר? שאת כבר לא עצובה? ששכחת את התינוקת שנולדה?

ולהתעקש להנכיח (בצדק..) את האבל של אותו יום מה ייתן לך להרגיש?

ומה עם הילדים? לא יחגגו ימי הולדת?

זה סתם שאלות שעלו לי

לא פשוט בכלל

❤️❤️❤️❤️

חיבוק גדולתהילה 3>

להקשיב לעצמך שהזמן הזה לא מתאים לך אם זה המצב.

ויחד עם זה אולי בתאריך קצת יותר מוקדם או מאוחר, כשאפשרי לך, לחגוג על הילדים הקיימים ב"ה.

ממה שאני מבינה- זה חריג התחושות שלי?shiran30005

זה לא אמור להיות ככה? שאני יבין באמת אם אני צריכה ללכת ולטפל. כי להבדיל ילד שנפטר כל החיים זה יום של אבל אז למה פה זה שונה? זאת הילדה שלי כל החיים, כל הזמן אני מתפללת אליה, סחבתי אותה 9 חודשים, ילדתי אותה ,מה שונה פה? אולי אני ה"מוזרה" בסיפור שלא מוכנה לשחרר

ולמה זה עדיין קשוח לי למרות שעברו ככ הרבה שנים? יש לי מלא חברות שילדו בזמן שלי וקשה לי מאוד לראות את הבנות שלהם, זה בעיה או שזה "נורמלי" ? 

ב''ה לא איבדתי ילדמתיכון ועד מעון

בחוויה שלי אובדן הריון הוא אחר, אבל בחוויה שלך זה כן דומה.

אני לא יודעת להגיד לך מה עושות משפחות שאיבדו ילד אבל אני חושבת שגם בזה יש שונות ולא כל משפחה נוהגת אותו דבר.

אני מתחברת לשאלות של @תהילה 3>, של מה יקרה אם לא תאחזי כ''כ חזק באובדן, מה המשמעות של זה עבורך?

אני לא חושבת שזו שאלה של נורמלי ולא נורמלי אלא של מאפשר תפקוד ולא מאפשר תפקוד, כרגע נשמע שהאבל לא מאפשר לך לתפקד וזה דבר שכדאי לטפל בו, לבחון אותו לגעת בכאב הזה באופן רגיש ולחשוב אותו, להחליט מה לוקחים הלאה ומה משאירים בעבר

גם אדם שנפטררק טוב!

יום הזיכרון לא חייב להיות יום של אבל.

בשביל זה יש לנו ביהדות הלכות אבלות מאונן, לשבעה, חודש, שנה, אזכרה שנתית. הדרגתיות באבל.

יש משפחות שהופכות את יום הזיכרון ליום אבל שאי אפשר לעשות בו כלום. ויש משפחות שבוחרות בחיים למרות הקושי שוודאי קיים, ועושות משהו לזכרו או לעילוי נשמתו של הנפטר.

כאן אפילו לא ממש היו חיים בעולם הזה. לא שהצער לא קיים. והגיוני שאחרי לידה שקטה יש קושי לקום ולהמשיך הלאה. אבל אם אחרי 16 שנה את עדיין באותו מקום משתק אז בהחלט ממליצה על טיפול.

אני עברתי אובדן של עובר (שהיה בשלב בו יכולתי לבחור בין לידה שקטה לבין גרידה ובחרתי גרידה). זה היה בשלב כשכבר הרגשתי תנועות. וגם הרגשתי כשהן פחתו... כך שזה ממש הרגשה שהיו חיים ונעלמו... התקופה שאחרי היתה קשה. לקח זמן לחזור לעצמי. לי אישית עזר כן לדבר על זה ולשתף אנשים שקרובים אלי ולספר את הסיפור והשתלשלות הדברים. אחרי זה ילדתי עוד 2 ילדים אחד צמוד לתאריך הגרידה ואחד צמוד לתל"מ של ההריון שנפל. ומרגישה שהתאריכים האלה הם דווקא סמליים ומשמחים אותי שיצאו ככה כי בזמן שלא זכיתי להביא חיים, היה תיקון וקיבלתי מתנה (וד"א הילדה שנולדה אחרי הגרידה שהיא ילדה מהממת! לא היתה נולדת ללא אותה הפלה. אז זו גם דרך להסתכל...)

ממליצה גם על הספר 'כחלום יעוף' של הרב אברהם סתיו.

לאבד בתתהילה 3>

כמעט, זה דבר שב"ה לא חויתי (חויתי אובדן קרוב אחר) אבל ממי שמכירה שחווה זה אובדן קשה ממש.

בכל מקרה אני לא חושבת שאת צריכה להשוות את עצמך לאחרים, אלא להיות קשובה לעצמך.

אם *לך* קשה שזה עדיין כל כך משפיע עלייך, אפשר לנסות לטפל בזה, אבל באופן כללי אובדן זה דבר קשה וכואב וזה טבעי.

אני לא יודעת מה "נחשב נורמלי"רוני 1234

אבל יודעת שאצלי התחושות שונות לגמרי…

לדעתי אין מה להשוות עובר שאף פעם לא "הכרתי" לילד שממש גידלתי אותו.

הייתי מתחילה מלחשוב האם הקושי לשחרר מגיע אצלך ממקום יותר רגשי או יותר שכלי (כמו מין מחויבות מוסרית כלפי הילדה).

את כמובן לא צריכה לענות על גבי הפורום…

את כותבתאמאשוני

שאת היחידה שנשארה להחזיק את הזיכרון, השאר המשיכו הלאה.

אולי במובן מסויים חלק מחוסר היכולת לחגוג ימי הולדת,

נובע מתחושה שאם חוגגים= השארנו מאחור לגמרי את האובדן?

כי אם כך את מרגישה (אפילו אם זה רק במובן מסויים..)

אז מאוד מובן למה את מתקשה לשחרר ולחגוג.

אז אולי אפשר אחרת וכן להנכיח באירוע את האובדן? כלומר אפשר גם לשמוח בשמחת הילדים שנולדו ב"ה, וגם לזכור שיש להם אחות גדולה שאיננה.

ואני זוכרת שהלידה של הבת דווקא הכי טלטלה אותך, וזה היה רק לפני שנתיים,

אז הגיוני שעדיין הדיסוננס הזה קשה לך..

כיוון נוסף, אולי אפשר לתעל את האירועים לא לחגיגה רגילה, אלא לעשות משהו ערכי ומיוחד יותר שיעזור לך להכיל את המורכבות.

אולי נסיעה לקברי צדיקים לתפילה וטקס חלאקה או נסיעה לכותל.

מישהי פה עשתה לתינוק פצפון ניתוח בקע מפשעתי?שיישאר חסוי

יש המלצות איפה כדאי לעשות

באיזה ביח..

עשיתי לבן שלי בגיל 4 חודשיםהשם שלי

עשינו בשערי צדק, אצל מנהל מחלקת כירורגית ילדים.

בעיקרון היה באשפוז יום, אבל בגלל שהניתוח היה רק אחרי הצהריים, הוא נשאר ללילה להשתחרר על הבוקר.

ההתאוששות היתה ממש קלה.

מוזמנת לשאול עוד דברים.

תודה! מה העלות של הדבר הזה עם ובלי ביטוחים משלימיםשיישאר חסוי

אני כל כך בורה בכל המערכת....

וגם- מנהל המחלקה- דר ארמון? הוא עשה לכם דרך שרפשיישאר חסוי

או סתם יצא?  

דרך הביטוח של מאוחדת שיאהשם שלי

היתה לנו אפשרות לבחור רופא ללא עלות.

הבחירה ללא עלות, והניתוח עצמו הוא בתשלום?שיישאר חסוי
מכוסה על ידי קופח בכל מקרה? רק עם ביטוח משלים? או עם השתתפות עצמית- וכמה?
אני לא זוכרת בדיוקהשם שליאחרונה

זה היה לפני 6 שנים.

אני חושבת שהיה בלי תשלום בכלל, רק עם התחייבות מהקופה.

ובגלל שהיה לנו את הביטוח הכי גבוה, אז גם יכולנו לבחור רופא.

כירורג ילדים בקופה נתן לנו הפניה לבית חולים.

מחפשת המלצה למכשיר מסאז' מניסיוןוואלה באלה

מפנק, טוב, עדיף לאיזור הגב

מתנה

כרגע פחות משנה התקציב, כשאבין מה הטווח מחירים ניסגר על מחיר.

תודה מראש!

עוקבתשמ"פ
יש לי אקדח עיסוישושנושי

ואנחנו לא משתמשים בו בכלל

קניתי גם מסאז' לעיניים מאין משקפת עם מוזיקה רטט חום ועוד - גם לא משתמשים.

השתמשתי בזה פעמיים שלוש וזהו. 

אוי, נשמע כמו משהו פחות מוצלחוואלה באלה
אמשיך לחשוב על משהו אחר... תודה!
יש ליהמקורית

אבל זה לא בשימוש יומיומי

ואני עוד לט מוצאת לך קישור, אבל הוא מעולה

קטע אני כבר לא מוצאת אותוהמקורית
ראיתי שמכרו בסופרפארם ועוד מקומות. אני לקחתי כמתנה מהעבודה לאחד החגים.

משו דומה - ידית עיסוי. ראיתי שמוכרים בדר גב

הסתכלתי בדר גב באמתוואלה באלה

אחרי מה ששושנושי כתבה חשבתי אולי על משהו כזה

חגורת עיסוי רטט לגב BACK VIBRATION | ד"ר גב

אבל בהתחלה ראיתי את זה

מכשיר עיסוי ומסאז אישי PRO | ד"ר גב

זה דומה למה שיש לך?

אני לא מחפשת שיהיה לה לשימוש יומיומי, אבל כן רוצה שיהיה לה שימושי.

חבל לי להשקיע במתנה שתשב במגירה.

זאת מישהי בת 50+ עם כאבי גב שהולכת למסאז'ים מידי פעם (ככה שאני יודעת שהיא בסדר עם מגע)

לכן חשבתי שזה משהו שיכול להתאים לה ולשמח אותה.

קישור בפניםהמקורית

מכשיר עיסוי חשמלי TWIN PRO | ד"ר גב

כזה

רק שאצלי יש לו 3 עיגולי רטט ובלי חימום

יש לי גם חגורת רטט מחממת שהיא גם ממש נחמדה אבל המכשיר בקישור יותר מתאים לגב לדעתי

תודה רבה! עזרת לי מאודוואלה באלה
קניתי בעליאקספרס מכשיר מסאז' לגביעל...
עבר עריכה על ידי יעל... בתאריך א' בטבת תשפ"ו 22:53

היו לי ממש כאבי גב קשים, וזה עזר לי מאד...

מאז זה בקושי בשימוש, אבל זה היה לי מעולה כשהייתי צריכה.

עלה 160 לדעתי

יש לך קישור?יערת דבשאחרונה
כאבי בטן, בטן קשה בגיל שבוע וחצי. ממה להימנע?תודה לה''

להוריד קטניות חלב ומצליבים?

מה עוזר מנסיונכן?

אחרי לילה לבן אני נואשת...

מניסיוני מה שעוזר זה פשוט לחכותמוריה

לחכות שיגדל.

זה חלק מהתהליך הסתגלות לעולם.

עסויים, נמר על העץ, אופניים עם הרגליים.

תודה! לא עזר לך להוריד דברים?תודה לה''
לא. לא עזר.מוריהאחרונה
אבל אולי אצלי פחות סבלו 🤷‍♀️
ליבי איתךצלולה

אצלי עזר להוריד מוצרי חלב (בעיקר), שוקולד וקפאין (מצליחים אני אוטומטית לא אוכלת מהלידה...).

הרבה "אופניים" עם הרגליים, למעוך ברכיים לבטן.

בלילות קשים שמתי מנשא וראיתי סדרה. הבנתי שלנסות לישון ולא להצליח יותר מתסכל ומעייף מלא לנסות לישון מראש.

מזל טוב ובהצלחה❤️

תודה! אני אשתדל להוריד..תודה לה''
נכון מנשא זה ממש טוב
אוי כמה זה קשה, לאמא ובטח לתינוק.ממתקית

קודם כל לזכור שזה עובר בע"ה
קטניות- מותר לך לאכול, בתנאי שעברו השרייה טובה, כל עוד עבר השריה זה טוב למערכת העיכול ואין מה לדאוג (כולל קינואה וכל דבר שאפשר להשרות במים...)

אני בזמנו שתיתי הרבה תה שומר וקמומיל, ממש כל שעה, אומרים שזה טוב...
ומרק עם הרבה כורכום- הכורכום מאוד עוזר להם להרגיע את הבטן...
מוצרי חלב אני גם הורדתי לחלוטין, וחזרתי לחלבי כשהיה בן חודשיים...

תודה רבה! טיפים טובים!!!תודה לה''
תינוק בן חודשיים עם חום 37.8 צורח מלא ומצונןמולהבולה

ממש מסכן,בוכה איתו

כמובן שאלך לרופא היום

אני יודעת שזה לא נחשב חום אבל רק נובימול מרגיע אותו

שולחים למיון על חום בגיל הזה?

כשהבן שלי היה חולה בגיל חודשייםהשם שליאחרונה

לא שלחו למיון.

הלכתי איתו לרופאה, ואחרי כמה ימים שעדיין לא עבר לקחתי אותו שוב.

היה זמן שהוא לא הסכים לינוק, ואז טפטפתי לו חלב לפה, כדי שלא יתייבש, וב"ה הוא חזר לאכול.

אם זה היה ממשיך יותר זמן, היה צריך לבדוק את זה.

אולי יעניין אותך