בערך שלוש סיגריות בשבוע וזה כיף ועושה אותי רגועה יותרפרח וכיס

זה ככ נורא?

לא נראלימשקפת
זה כאילו לא הכי בריא אבל זה לא נראלי גם כול כך פוגע ואם זה באמת עוזר לך ואת מצליחה להירגע מזה (קשה לי להאמין לזה כי אני מכיר את זה מקרוב לפעמים אנחנו אוהבים לשכנע את עצמנו שזה מרגיע אותנו וזה לא באמת ככה) אבל אם נראלך שזה עוזר לא נראלי שזה כזה בעייתי 🤷🏼‍♂️
סיגריות זה ממכרעברי אנכי

בגלל שהחומר הזה שם באמת מרגיע

הגוף מתמכר להרגשה הזאת ורוצה עוד

זה תהליך של זמן

ממליץ לעצור את זה כמה שיותר מהר..

אבא שלי היה חודש בבית חולים בגלל סיגריות..

ואני לא מדבר על העובדה שבכללי.. נוער שמעשן זה לא נראה טוב..

ובכלל,

להירגע זה טוב וחשוב.. אבל אולי כדאי למצוא דרכים טובות יותר להירגע?

לישון יותר בלילה (מוכח בריאותית שזה מועיל מאוד)

שוקולד

להיות ליד חברים

שירים אהובים ושמחים

וכו'

אבל אפשר להתמכר לזה במידה סבירה, לא?פרח וכיס

כלומר אני אצטרך את השלוש האלה בשבוע אבל לא מעבר.

לגבי הרוגע, כמובן שהוא לא תלוי רק בסיגריות אבל כן זה מרגיש כאילו זה מעלה לי את הרמת חיים..

אחרי הכל מה זה חיים אם לא אוסף של רגעים טובים

ומצד שני הכותרות האלה על הסיגריות קופצות לי כל פעםם

אם את קבועמשקפת
קובעת לעצמך שאת תעשי ק-3 סיגריות זה לא יחזיק מהר מאוד את תעלי ליותר
אם את סתם רוצה לעשות סיגריה מדי פעם כי פתאום יש לך חשק אז לא נראלי שתגיעי להתמכרות מזה
כדאי ללמוד קצת ולקבל פרטים ומידע על התמכרויות - ראו קובץחברים_מקשיבים

התמכרויות זה באמת נושא מאוד מרתק ורחב, ושווה ללמוד עליו יותר. 

אפשר להתחיל בקובץ הזה. 

20210920005706.pdf

סיכום קצר של הרצאה מצוינת בנושא, שמציעה מושגים בסיסיים והבנה כללית על מה אנחנו מדברים כשמדברים על התמכרות. 

הקישור להרצאה נמצא בתחילת הקובץ. 

כדאי ומומלץ לדבר באופן אנונימי על הנושא עם המוקד הלאומי של משרד הבריאות בנושא עישון: כוכבית 6800. לקבל מידע מדויק והצעות שכל אחת יכולה לשקול ולהחליט בעצמה. 

וכמובן - אפשר לדבר גם איתנו במוקד חברים מקשיבים. כוכבית 8298. 

בשביל מה את צריכה לעשות את זה לעצמך?לראות בטוב
בשביל לעשות אותך רגועה? אני מציעה לך לעשות דברים אחרים שירגיעו אותך.

ברצינות. מעבר לעניין שזה ממש לא מכובד ולא מכבד, ומעבר לעניינים החיצוניים האלו, הבריאות שלך לא חשובה לך? באמת אני אומרת לך, מדאגה כנה, אל תתחילי עם זה. ואם התחלת אז תפסיקי את זה כאן ועכשיו, כשאת עוד יכולה לשלוט בזה ואת לא מתמכרת לזה.
עם עישון - את יודעת איך זה מתחיל. אבל את ממש לא יכולה לדעת איך זה יתקדם.

בעיניי - אפילו סיגריה אחת זה ככ נורא. באמת.
תודה על החוות דעתפרח וכיס

"צריכה את זה כדי להיות רגועה יותר" = צריכה את זה כשאני מרגישה רע עם עצמי וכלום לא עוזר

מבחינת מראה - ממש לא איכפת לי 

...לראות בטוב
לא הצלחתי לזהות אם זה היה ציני או לא
בכל מקרה, התכוונתי ש*תניחי בצד* אפילו את כל העניינים החיצוניים האלו, אל תתייחסי אליהם בכלל עכשיו. הבריאות שלך נשמה!! זה הדבר שהיא אמור להיות חשוב לך!
אני באמת אומרת לך את זה בשיא הכנות והדאגה, אני לא מכירה אותך, אבל באמת שעצוב לי על מה שקורה לך... ועצוב לי שזה אמור להרגיע אותך... אולי תחפשי דברים אחרים שירגיעו אותך ברגעים האלו? עישון זה פשוט *מסוכן באמת* וחבל! באמת שחבל!
יש. מלא דברים שאפשר להגידמשקפת
עליהם איך זה נראה מהצד ,אבל היא לא צריכה להתייחס למה שיגידו או שיחשבו עליה זה לא השאלה כאן , חוץ מזה שכמה זה נורא כבר לראות מהצד נוער מעשן זה דיי לגיטימי בגיל הזה
אני אומרת עזבו רגע מה אומרים מהצד.לראות בטוב
זה לא אמור להיות לגיטימי בשום צורה שהיא. בטח ובטח שלא בגיל הזה. להתחיל להרוס ת'בריאות שלנו כבר בגיל הזה?? למה??
וכן, בעיניי זה נורא נוער שמעשן.
וזה באמת עצוב שזה נהיה נורמה. זה לא אמור להיות ככה, ממש לא.
צריך גם להבין את הצורך לעישון לא רק את ההשלכותadvfb

אדם לא מעשן סתם אלא כי יש לו צורך

כאשר והיה אפשר להבין את הצורך אולי ניתן למלא אותו בצורה טובה ובריאה יותר.

זה אחד הדברים שנוראים בעיניי בזה שנוער מעשן.לראות בטוב
לא רק העישון עצמו.
למה זה קורה, זה הרבה יותר נורא
צודק
כי גם לנוער יש צרכים נפשייםadvfb

ודווקא בגיל ההתבגרות שיש מעברים ותהליכים שיכולים להיות לא פשוטים יותר מובן למה זה יכול לגלוש לכיוון הזה

...לראות בטוב
אני מבינה את זה
אני לא אומרת ש"זה נוראי לעשן, אוי ואבוי, אל תעשנו" ופה זה נגמר.
אני אומרת, שהמציאות שנוער התחיל לעשן כדי להתגבר כביכול על המשברים שיש לנו בגיל הזה זה נורא! זה קשה מאוד!
כי את הדברים האלו אנחנו צריכים לפתור, לנסות להגיע להשלמה, לשנות עד כמה שאפשר ולא "לברוח" אל הסיגריות...
כי ההרגשה ה"רעה" הזאת תחזור אחרי מי יודע כמה זמן, ואז עוד סיגריה? ועוד? ואז מה יישאר בסוף..??

אז עצם זה שהולכים לסיגריה כדי לנסות להתגבר על הקשיים, זה דבר שהוא מאוד קשה בעיניי...
מה אם יש פעמים שלברוח זו האופציה היחידה?פרח וכיס

לטווח קצר לא, לטווח ארוך - זה לא פשוט...advfb

יש עוד דברים שמרגיעים אותך?

יש. אבל זה משהו אחרפרח וכיס

אני לא מעשנת כדי להפסיק לכעוס או כדי להירגע מאיזה יום עמוס

אני מעשנת כשדברים נראים לי רע, כשכלום לא מסתדר

ואז מה קורה אחרי זהadvfb

הדברים מסתדרים או שאת פשוט מרגישה יותר טוב גם בלי שהם מסתדרים?

אני מרגישה יותר טוב גם אם הם לא מסתדריםפרח וכיס

זאת נקודה מעניינת למחשבהadvfb

הסיגרה נותנת לך בטחון? תחושת שליטה או לחלופין הרפייה?

הרפייהפרח וכיס

אני מאוד ביקורתית

אם משהו לא עשיתי לפי הדרישות המדויקות שלי מעצמי אני מרגישה רע לגבי זה חודשים

ואיכשהו כשאני מעשנת זה משחרר אותי מזה. לפחות לזמן מסוים..

נראה לי שיותר משמעותי מאשר הסיגריות עצמםadvfb

לראות איך את יכולה להרגיש טוב יותר ביחס לחוסר עמידה שלך לדרישות שהצבת לעצמך.

אפשר (וכדאי מאוד) לחשוב על זה, זה יכול לעזור לך ממש לשקט הנפשי שלך לטווח הארוך והקצר

ניסיתי הרבה אופציות במשך הזמןפרח וכיס

לשאלה המקורית - עד כמה זה גרוע?

מי אמר שבריאותי עדיף על נפשי?

אני נוטה להסכים עם משהו שאת כותבתadvfb

ובכל זאת חיים ארוכים לפניך.. בעה אני מאמין שאם תחשבי על זה בסוף תגיעי לאיזון, וזה תהליך וזה לא קורה ברגע.

וגם אם חשבת על זה שנה שלימה אולי שנה הבא זה ישתפר.

זה גם מרגיע ומצד שני גם גורם לחץ כשלא מעשניםהיום הוא היום
גם שלוש סיגריות זה לא משהו. זה בעצם יכול להמשך שנים ואז יש אירוע קצת קשה בחיים או בצבא ופתאום ה3 סיגריות עולות ל6 ו10.

קשה מאד לשלוט בהתמכרות ועדיף לטפל בה מוקדם.

בהצלחה
....באולפנה...
אממ, אני נגד בנות מעשנות.
למרות שיש לי חברות מכורות לסיגריות ומגלגלות לידי חופשי, תשתדלי להוריד מהכמות של הסיגריות. כי אחרי זה זה יהיה התמכרות. ותחפשי מחליפים לסיגריות, דברים שירגיעו אותך חוץ מסיגריות.
ועדיך נרגילה מסגריות, אבל גם את שתיהם אני פחות אוהבת תרושם שזה עושה.
בהצלחה אחות!
כן. זאת התמכרותתורם דם
‏‏זו שאלה נהדרתדעתן מתחיל
עבר עריכה על ידי דעתן מתחיל בתאריך ט"ז בתשרי תשפ"ב 23:36

בטח אינני יודע לענות עליה היטב כי לא חוויתי, אך אולי רק להעלות כיוון ~

אם אותם שאיפות מרגיעות הן דרך הבריחה שלך ממצב בו הכל נראה שחור, למרות שלפעמים בריחה היא חיובית, לרוב כאשר בורחים הבעיה רק גדלה... כך שחלילה הזמנים השחורים עלולים לגבור, לא כך? ממילא תגדל ההתמכרות יחד איתם ושלושת הסיגריות כבר לא יספיקו.

אני יודע שזו הדרך הקשה יותר, ללא כל ספק, אבל אולי בכל זאת שווה להתמודד מול העולם השחור? מול הזמן בו הכל צבוע בצבע שכזה? כי אם העולם כבר אינו שחור יותר, אם הוא יפחת ויפחת עד שיהפל צהוב וורוד ולבן וצבעוני, כבר לא יהיה צורך בסיגריה, והסיכוי להתמכר גם אם תרצי לעשן יקטן פלאים. הדרך המאתגרת והדורשת, אבל המספקת ומשתלמת ביותר...

יש מעגל פסיכולוגי מוכר להתמכרות. זהו מעגל התמכרות שהולך ומתגבר תמיד, ויש לו יציאת דרך מלך אחת ; לשבור את הטריגר להתמכרות. להתמודד. למצוא את הפתרון הנכון ולא לבחור לזה הממכר.

כמה קל להיכנס וכמה קשה לצאת. כל כך.

רק רעיון ~

המון טוב ואור.

....תות"ח!

אין לי המון מה להוסיף, את הרוב כתבו פה.

רק אכתוב שרגילים אנשים לחשוב שאין בעיה מהתורה עם סגריה.

כתוב: "ונשמרתם מאוד לנפשותיכם", ההשלכות של סגריה לא טובות בכלל.

מי שמעשן סגריה מעלה את הסיכוי לסרטן הריאות בהרבה מאוד אחוזים, וגם בלי זה הוא מקצר לעצמו מהחיים על סגריה וסגריה והורס לעצמו את הריאות, פשוטו כמשמעו.

איזה היתר יש לאדם לזלזל בדברים כאלו...?

על זה אמרו חז"ל: סכנתא חמירא מאיסורא", סכנת מוות הרבה יותר חמורה מלעבור על איסור רגיל.

מדוע?

כי פה האדם ממש מקצר את חייו וקץ בנפשו שקיבל אותה במתנה מהקב"ה, והכל בגלל סיפוק של תאווה רגעית.

סיפרו על הרב צבי יהודה שבהתחלה כשחשבו בעולם שסגריה זה בריא היה מעשן, ואז כשאמרו לו שזה לא בריא ישר זרק את הסגריה והפסיק לעשן.

כמובן, זה לא מצופה מכל אחד, מי שהתחיל ונכנס למעגל התמכרות זה מאוד קשה לצאת וצריך לעבור תהליך של יציאה מגמילה, זה לא פשוט, אך העיקרון הוא שסגריה זה פשוט לא טוב. ומה שהכי נורא שזה לא נראה כמו איזה משהו שיכול להועיל לגוף, אין טעם לוואי טוב שמתלווה לזה, מי שאוכל חמצוץ או סוכר בפעם הראשונה בחייו אז יש לו חוויה נעימה מזה, למרות שזה לא בריא, יש לזה מסווה של מתיקות וטוב, לעומת זאת סגריה כל מי שמעשן בפעם הראשונה מתחיל להשתעל כי הגוף שלו דוחה את זה, זה לא טבעי בכלל לגוף.

עכשיו, יש הלכה שאומרת שאסור להרוג זקן כדי שצעיר יחיה, כי חיי שעה שווים אותו דבר בדיוק. דהיינו, שזה שנשארו לו אפילו כמה דקות לחיות, לא הופך את הדקות האלו לפחות שוות מחיים שלמים של בן אדם...!!

ההלכה הזאת מלמדת אותנו על חביבות נפשם של ישראל ועל חשיבות של כל רגע ורגע, ואסור לזלזל ולהגיד: "טוב, נקצר את חיי רק בקצת, רק בכמה דקות", חיי שעה שווים, ואין לנו היתר לזרוק אותם לפח.

מלבד כל זה, אנחנו באנו לייצג את שם השם בעולם, יש בנו צלם א-לוקים ואנחנו שליחיו של הקב"ה.

לא ראוי שאותו שליח של הקב"ה, בן של מלך, יהיה בזוי כאחד הריקים. מלבד האיסור והסכנה, יש פה איזה זלזול בחיים ובצלם א-לוקים, ופחיתות מדרגת התפארת שאמורה להתגלות אצל הבן אדם. זה לא ראוי ולא מכבד את אותו אדם.

לא רק זה, לנשים זה עוד יותר נורא, הרבה יותר נורא. (לא שלגברים זה בסדר, אלא שדרגת החומרה מצד הכבוד הרבה יותר גרועה...).

מדוע?

מלבד זה שזה פוגע בעובר הרבה יותר כשהאשה מעשנת, וזה פוגע בכל הצאצאים והבנים ויכול לגרום להם למומים ולבעיות.

כמו שאמרתי כבר באחד מהשרשורים, כל כבודה בת מלך פנימה, הכבוד של בת ישראל אמור להיות הרבה פנימי ויש סכנה הרבה יותר גדולה לאיבוד הכבוד והרבה יותר שמירה על כבודה, ולכן כשהכבוד הולך לאיבוד זה הרבה יותר נורא. על אותו עיקרון שכשבן מלך מאבד מכבודו זה יותר נורא מאשר סתם אדם, כך גם יותר נורא כשבת מלך מאבדת מכבודה. (מי שרוצה יותר פירוט על הסיבה האחרונה, אין לי בעיה להרחיב קצת בלנ"ד...).

מלבד זה, זה פשוט לא שווה את זה. האדם הורס לעצמו את הריאות, מגדיל את הסיכוי שחברים יתרחקו ממנו ולא ירצו בקרבתו ומגדיל את הסיכויים שיחשבו עליו דברים לא חיוביים וטובים סתם, דברים לא רצויים שפשוט חבל להצמיד לעצמינו (ולא, בואו לא נעבוד על עצמינו שלא אכפת לנו מכבוד ומחברה, כמו שהאדם הרבה פעמים נמנע מלעשות דברים מבישים מפני החברה, אין סיבה שבזה הוא יתגאה, ואם יתגאה בזה, טיפש הוא...) סטיגמות ודברים לא טובים, גם בשידוכים וגם סתם חברים, מוריד לו אפשרויות לעשות ספורט ולרוץ וכו'...מגדיל לו את הסיכויים לחלות במחלות ומעלה לו את הסיכון (לדוגמא בקורונה היה חשש הרבה יותר גדול למעשנים לקבל קורונה, וזה היה הרבה יותר קטלני עבורם...), והכל בשביל מה...? בשביל איזה רגע שהאדם מסופק כביכול, לא חבל...? ובואו לא נדבר על הכסף שזה מבזבז, פשוט בל תשחית, תחוסו על ממונכם, אתם יכולים לקנות בו דברים הרבה יותר מועילים וטובים, חבל שילך לפח כל הכסף הזה...

במצב בריא וטבעי האדם סולד מהדבר הזה, כמו שהסברתי מקודם, אפשר לראות שבאופן טבעי, לא קשור אפילו לדת ולאיסור שהזכרתי מקודם, סגריה זה לא דבר טוב ומזיק לגוף האדם. ואפשר לחזור למצב הטבעי, ב"ה מבחינת עצות מעשיות הביאו לפניי כל מיני תכניות ודברים שאפשר לעבור כדי להתגבר על זה.

בהצלחה רבה, ומחילה ממש אם כתבתי בבוטות יותר מדי או העלבתי, ממש לא התכוונתי...!!

אשרייך שאת רוצה להשתנות, רואים שבאמת את לא רוצה את זה, אחרת לא היית שואלת....!

שתצליחי...!!

וכמו שאמרו פה אנשים נוספים, אין בושה לקבל עזרה מאנשים אחרים בדבר הזה, כשהאדם נכנס להתמכרות העבירה נעשית לו כהיתר והוא לכוד בעבירה, זה אמנם מביש טיפה אך זה שווה לשתף ולקבל עזרה, וזה מה שהקב"ה רוצה, הוא לא מצפה שנעבור את זה לבד, הרבה שליחים למקום לעזור ליהודים יקרים, אפשר לקבל עזרה זה מזה, כל ישראל ערבים זה לזה ובטוח יש הרבה יהודים יקרים שישמחו לעזור...

השאלה העיקרית אם הדברים שלך מחזקים או מייאשיםadvfb

אם הם נכונים זה פחות משנה

אתה צודק.תות"ח!

השתדלתי לכתוב בסוף דברי חיזוק, יצא לי בהתחלה באמת דברים קצת קשים...

אנסה לעדן קצת...

וחוץ מזה, לפעמים כשמקבלים כאפה זה מעורר...

אבל באמת עדיף קצת לעדן...

מייאשיםפרח וכיס

אבל מעריכה את ההשקעה 

מחילה.תות"ח!אחרונה

לא זו הייתה כוונתי.

צדקתם.

מחילה.

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך